Mikado Puantör 4.X. Günlük İşlemler Ülkü Özbek. Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikado A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mikado Puantör 4.X. Günlük İşlemler 24.07.2014. Ülkü Özbek. Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikado A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır."

Transkript

1 Mikad Puantör 4.X Günlük İşlemler Ülkü Özbek Mikad Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikad A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.

2 Mikad Günlük İşlemler i İ Ç İ N D E K İ L E R Mikad Puantör de Günlük Yapılması Gerekenler... 1 Akış Diyagramı... 2 Bilgi Tplama... 3 Aktarma... 4 Giriş/Çıkış İşleme... 5 Devam Kntrl Raprunun Alınması... 9 Analiz... 9 Devam Kntrl Rapru Eksik Giriş/Çıkış ların Raprlanması Hatalı Kayıtların Düzeltilmesi Saatlik İzinlerin Girilmesi Günlük İzinlerin Girilmesi Eksik Süre ve Devamsız lık Raprunun Alınması Fazla Mesailerin Onaylanması Fazla Mesai Onayının İptal Edilmesi Günlük Puantajın Hesaplanması Günlük Puantaj Raprunun Alınması Örnek bir Günlük Puantaj Rapru... 33

3

4 Mikad Günlük İşlemler 1 Mikad Puantör de Günlük Yapılması Gerekenler 1. Bilgi Tplama 2. Aktarma 3. Giriş/Çıkış işleme 4. Devam Kntrl Raprunun alınması (Eksik Giriş/Çıkışlar, Devamsızlıklar) 5. Varsa hatalı kayıtların düzeltilmesi 6. Günlük İzinler 7. Saatlik İzinler 8. Devam Kntrl Rapru (Eksik süre ve Devamsızlıklar) 9. Varsa hatalı kayıtların düzeltilmesi 10. Fazla Mesailerin Onaylanması 11. Günlük Puantaj ın hesaplanması 12. Günlük Puantaj Raprunun (İsteniyr ise) alınması Günlük yapılması gereken işlemlerin, Syncmm prgramının C:\Syncmm dizinine, Mikad Puantör ün de C:\Mpuantr dizinine kurulduğu varsayılmaktadır. Döküman içerisinde Mikad Puantör üzerinde bir işlem, önce ana menüden daha snra alt menülerin arasına işareti knularak yapılır. Örneğin; Günlük Puantaj ekranı için PuantajGünlük seçilir Mikad Puantör de Günlük Yapılması Gereken İşlemler sıralaması yukarıda verilmektedir. Burada sıralama önemli lup, adımların yerinin değişmesi durumunda snuca ulaşılamaz. Windws XP kullanıyrsanız prgramın birçk ekranında seçenekler için üç farklı durum vardır: seçeneğin işaretli lduğu anlamına gelir. seçeneğin işaretli lmadığı anlamına gelir. seçeneğin işaretli lmadığı anlamına gelir. İşaretli gibi görünse de, seçenek işaretlenmemiştir.

5 Mikad Günlük İşlemler 2 Akış Diyagramı BAŞLA Bilgi Tpla Aktarma Giriş Çıkış İşleme Analiz İşletme Devam Kntrl Listesinin Alınması(EKB) Hata Var Mı? Evet Hataların Düzeltilmesi Saatlik İzinler Hayır Günlük İzinler Analiz İşletme Devam Kntrl Listesinin Alınması(ES ve DEV) Hata Var Mı? Evet Hataların Düzeltilmesi Hayır Fazla Mesailerin Onaylanması Günlük Puantaj Hesaplama Günlük Puantaj Rapru Al SON

6 Mikad Günlük İşlemler 3 Bilgi Tplama Bilgi tplama işlemi iki şekilde yapılır: 1. Syncmm prgramını kullanarak Syncmm prgramı, kurulu lduğu dizinin altında Syncmm.exe çalıştırılarak, masaüstündeki Syncmm kısaylu, Windws ta BaşlatPrgramlarSyncmm simgesi tıklanarak veya Mikad Puantör de SistemTerminal Prgramı ekranından düğmesine basılarak açılır. Syncmm ana ekranında (Activities) üzerinde bulunan bilgiler tplanır. Aşağıda Syncmm ekran görüntüsü verilmiştir: düğmesine basılarak terminal(ler) 2. Mikad Puantör kullanarak Mikad Puantör ün kuruluşu sırasında gerekli ayarlar yapılmış ise bu işlem çalışır. Bilgileri tplamak için PuantajKart BasmaVeri Tplama ekranından düğmesine basılarak terminal üzerindeki bilgiler tplanır. Aşağıda ekran görüntüsü verilmiştir: Yukarıdaki ekranda, 3 satıra da bilgiler girilmez ise, bu özellik kullanılamaz. Syncmm veya Mikad Puantör kullanarak tplanmış bilgiler, aksi belirtilmedikçe, C:\MPUANTOR\SINTDAT.DAT dsyası içerisinde tplanır. ONLINE 1 çalışan sistemlerde bilgi tplanmaz çünkü kutulan her kart, kart basma ekranına tmatik larak gelir. 1 TCP/IP destekli terminaller kullanılır, terminallerin yönetimi Mikad Puantör tarafından yapılır ve kutulan her kart, kunduğu zamanda kart basma ekranına yazılır.

7 Mikad Günlük İşlemler 4 Aktarma Aktarma işlemi ile, terminallerden tplanmış lan bilgiler (SINTDAT.DAT içindekiler) Mikad Puantör veritabanına aktarılır. Bu işlem PuantajKart BasmaAktarma ekranından yapılır. Aşağıda ekran görüntüsü verilmiştir: düğmesine basılarak Aktarma işlemi başlayınca ekranda hangi işlem ile uğraşıldığını ve işlemin yapıldığını gösteren pencere açılır. Ekranın alt kısmında aşağıdaki gibi bir mesaj çıkar ise: 1-Terminal üzerindeki bilgiler tplanamamış demektir. Bu durumda Syncmm prgramı ile terminal durumları incelenmelidir. 2-Aktarma işlemi zaten yapılmış demektir. Aktarma işlemi yapıldıktan snra SINTDAT.DAT dsyası silinir. Daha snra tekrar bilgi tplandığında SINTDAT.DAT yeniden luşur.

8 Mikad Günlük İşlemler 5 Giriş/Çıkış İşleme Giriş/Çıkış İşleme ile, kart basma ekranında bulunan kart basma saatlerine bakarak, persnelin hangi gün, hangi vardiya için kart basmış lduğuna karar verilir. Giriş/çıkış dsyasına yazılan kayıtlar kart basma ekranından silinir. Giriş/Çıkış İşleme, PuantajGiriş/Çıkışİşleme ekranından iki tarih aralığı girilerek ve düğmesine basılarak yapılır. Aşağıda ekran görüntüsü verilmiştir: Giriş/Çıkış işlerken girilecek lan iki tarih aralığı kart basma ekranındaki en eski tarih ile en yeni tarih lmalıdır. Bir persnel için bu işlem örneklenirse: :55: :08: :58: :13: :48: :05:00 Yukarıdaki saatlere göre Giriş/Çıkış işlerken ilk tarih , sn tarih de larak girilir.

9 Mikad Günlük İşlemler 6 Giriş/Çıkış İşleme nin sağlıklı yapılabilmesi için işletmenin çalışma kşullarına uygun parametrelerin işaretlemesi gerekir.giriş/çıkış İşleme parametreleri: düğmesi ile Giriş/Çıkış İşleme seçenekleri açılır/kapatılır. Giriş/Çıkış İşleme Parametrelerinin görüntüsü: Önceki günleri işleme ( ) Bu seçenek işaretli ise, kart basma ekranında bulunan kart basmalardan sadece iki tarih arasında lanlar dikkate alınır. Yukarıdaki örnekte, ilk tarih , sn tarih yapılıp işletilirse, gününe ait kart basmalar dikkate alınmaz, sadece girilen iki tarih arasındaki kart basmalar işletilir. Yukarıdaki örneğe göre yapılan bu işlemenin snucunda günü 22:55:00 kart basması kart basma ekranında kalır ve persnelin vardiyası kaymış lur. Eksik giriş ve çıkışları işle ( ) Bu seçenek işaretli ise, Giriş/Çıkış İşleme esnasında persnelin ilgili gün içinde sadece bir kart basması lsa dahi işlenir. Seçenek işaretli değil ise ilgili persnel için muhakkak bir giriş bir de çıkış kart basması lmak durumundadır. Çalışılmayan günleri işle ( ) Giriş/Çıkış İşleme, nrmalde kart basma ekranındaki kayıtları işlerken, bu seçenek sayesinde girilmiş lan iki tarih arasında çalışılmayan günlerin de Giriş/Çıkış ekranında görülmesini sağlar. Çalışılmayan günlere örnek; Yıllık İzin, Dğum İzni, Evlenme İzni vs.

10 Mikad Günlük İşlemler 7 En uygun günlüğü bul ( ) İşletmede vardiyalı sistem kullanılıyrsa bu seçenek işaretli lmalıdır. Bu durumda prgram Giriş/Çıkış saatlerine bakarak, ilgili persnelin kullandığı takvim planı çerçevesinde hangi vardiyaya geldiğini tmatik larak bulur. Seçenek işaretli değil ise, presnelin kullandığı plana göre hareket eder ve işletilen gün için Takvim planındaki Çalışma Günlüğü kullanılır. Uygun günlüğü beklenen günlük larak seç ( ) Prgramın bulduğu giriş/çıkış saatlarine uygun vardiya, Giriş/Çıkış ekranında beklenen günlük larak yazılır. Aksi durumda Giriş/Çıkış ekranına çalışma günlüğü larak prgramın bulduğu uygun günlük, beklenen günlük alanınada Çalışma Takvimindeki günlük yazılır. Esnek Hafta Tatili ( ) Seçenek işaretlenirse kişinin altı gün devamlı işe gelmesi durumunda yedinci güne hafta tatil günlüğü ( SicilÇalışma bilgilerindeki) yazılır. Sadece hafta tatil günlerinde kntrl et ( ) Seçenek işaretlendiğinde hafta tatil gününden geriye dönük 6 günlük çalışma var ise hafta tatili yazılır. Önceki günün vardiya grubunu kullan ( ) Bu seçenek En uygun günlüğü bul seçeneği ile birlikte kullanılmalıdır. Özellikle vardiyalı sistemlerde persnel çalışması gereken vardiyaya erken gelip,erken çıkıyr ve/veya erken gelip nrmal mesai snunda çıkıyr ise bu seçenek işlevli lur. Örneğin; persnel bu hafta B grubunda çalıştı fakat kart basma saatleri hem C grubuna hem de B grubuna uygun düşmektedir. Bu durumda, bu seçeneğin işaretli lması ile prgram bir önceki güne bakarak, C gelmiş ise C grubuna, B gelmiş ise B grubuna uygun günlük bulur. Gün dönüm saatlerine dikkat et Bu seçenek işaretlenirse giriş /çıkış harekteleri işlenirken çalışma günlüklerinde tanımlı lan gün dönüm saatlerine dikkat edilir.

11 Mikad Günlük İşlemler 8 Giriş/Çıkış işlemeden snra aşağıdakine benzer bir hata mesajı çıkıyr ise bu mesajların kntrl edilip düzeltilmesi gerekir. Yukarıdaki mesajda C_0202:Çalışma günlüğü yk Persnel: 6/6 hatası görülmektedir. Bu hatanın anlamı, 6 sicil numaralı persnelin PersnelSicilÇalışma ekranında, Çalışma Takvimi, Takvimi kullan veya Vardiya grubu alanlarından birinin bş lduğudur.

12 Mikad Günlük İşlemler 9 Devam Kntrl Raprunun Alınması Devam Kntrl Rapru, günlük işlemler arasında, günlük hata ve istisnaların kntrlü için önemlidir. Bu nedenle, Devam Kntrl Rapru alınmadan önceki işlemlerin yapılmış lması gerekmektedir. Devam Kntrl Rapru nu alabilmek için Analiz işletmek gerekir. Analiz Analiz, gün içerisinde, geçmiş zamana ait devam kntrl ve buna bağlı diğer raprların çk hızlı alınmasını sağlayan bir işlemdir. Analiz işlemi, Giriş/Çıkış ekranında bulunan bilgilere göre, persnelin nasıl çalıştığını, fazla mesaisi, eksik kart basma lup lmadığını, vb. durumları inceler ve nrmal, nedenli, eksik ve fazla süreleri hesaplar. Analiz, RaprlarPuantajGiriş/ÇıkışDevam KntrlAnaliz ekranından işletilir. Analiz yapılacak tarih aralığı girilir, düğmesine basılır ve işlem başlatılır. Persnel için kart basma saatlerinde, eksik kart basma, saatlik izinler veya günlük izinlerde bir değişiklik yapılmadığı sürece yeniden analiz işletmeye gerek yktur. Değişiklik yapılmış ise yeniden analiz işletilmelidir. Analiz ekranını ve seçenekleri inceleyecek lursak; Tarih : Analizin yapılacağı tarih aralığıdır. Herkese Analiz Yap : Tabl dikkate alınmadan, herkes için analiz yapılır ve ekranın altında bulunan, Analiz Tarihçesi listesine Herkes için yapılmış Analiz nt edilir. Daha snra listeye bakıp, rapr almak istenildiğinde, tarih aralığı için analiz yapıp yapılmadığı görülür.

13 Mikad Günlük İşlemler 10 Tleransları uygula : Her çalışma günlüğü için giriş ve çıkışlarda tlerans tanımlanmıştır. Bu seçenek işaretli ise, altında bulunan 2 seçeneğe göre giriş ve/veya çıkış tleransları dikkate alınarak analiz işlenir. Erken gelme ve geç çıkma tleranslarını kntrl et: Bu seçenek işaretli ise, çalışma günlüğündeki tleranslar uygulanır. Aksi durumda uygulanmaz. Geç gelme ve erken çıkma tleranslarını kntrl et: Bu seçenek işaretli ise, çalışma günlüğündeki tleranslar uygulanır. Aksi durumda uygulanmaz. Sadece ilk giriş ve sn çıkış saatlerine tlerans uygula: Bu seçenek işaretli ise,gün içerisinde birden fazla giriş/çıkış varsa sadece ilk giriş saati ile sn çıkış saatine tlerans uygulanır. Diğer günlükleri kntrl et : Persnelin çalışması; nrmal gün, genel tatil, hafta tatili, Arefe gibi günlerden her ikisini de kapsıyr ise, bu seçenek, çalışma süresinin ilgili günün özelliğine göre hesaplanmasında kullanılır. Örneğin; çalışan bir kişi nrmal günde 16:00 da işe gelip, bayram sabahı 08:00 de işten çıkarsa, bayramın başladığı gece yarısına kadar lan süre nrmal günlükten, gece yarısından snraki süre bayram günlüğünden dağıtılır. Önceki günün vardiya grubunu kullan : Giriş/Çıkış İşleme de kullanılan seçeneğe benzer bir yapısı vardır. Vardiya gruplarına göre karar verilir fakat persnelin devamsızlığı varsa, kullandığı plana göre vardiyası gözükürken önceki gün çalışmış ise, prgram bir snraki gün için persnelin vardiyasını larak atar ve devam kntrl raprunda larak görünür. Günlüğe göre ilk ve sn kart basma saatlerini kullan : Persnel, gün içerisinde ne kadar kart basmış lursa lsun, bu seçenekle sadece ilk ve sn kart basma saati dikkate alınarak hesap yapılır. Tek giriş/çıkışları mesai saatlerine göre tamamla : Persnelin eksik kart basması var ise, sanki diğer kart basması da varmış gibi düşünüp rapru hazırlıyr.??? (Kesinlikle eksik kart basma kaydı luşturmaz.)

14 Mikad Günlük İşlemler 11 Devam Kntrl Rapru Devam Kntrl Rapru, seçilen tarihler aralığında, istenilen persnelin çalışma durumları hakkında ayrıntılı bilgi alınması sağlar. (* Analiz mutlaka çalıştırılmış lmalıdır.) Bu bilgiler, persnelin nrmal çalışması, fazla çalışması, izinleri, eksik kart basmaları v.b. dir. Devam Kntrl Rapru RaprlarPuantajGiriş/ÇıkışDevam KntrlDevam Kntrl ekranından alınır. Kullanılan her raprda lduğu gibi burada da Seçenekler mevcuttur. Seçenekler düğmesi alttaki şekilde kırmızı daire içinde gösterilmiştir; Seçenekler düğmesine basıldığında aşağıdaki ekran görüntüsü açılır; Seçeneklerin ne işe yaradığını incelersek; Seçilenleri gösterme : Seçenek alanında gösterilen Yeni_1 takma adı ile ifade edilen, Çalışma Günlükleri nde çalışmış lanların gösterilmemesini sağlar. Örneğin; Yeni_1 takma dı içinde bulunan Çalışma Günlükleri nden biri günlüğü ve persnelin çalışması ise, Seçilenleri gösterme işaretlenerek çalışanların raprda görüntülenmesi engellenmiş lur. Bu seçenek işaretli değil ise, Yeni_1 takma adı ile ifade edilen, Çalışma Günlükleri nde çalışan kişiler listelenir. Seçimi kullan : Prgram, çalışma esnasında Tabl da bulunan kişileri dikkate alır. Aynı durum raprlar için de geçerlidir. Hergün yapılan veya sürekli ihtiyaç duyulan Tabl srguları, Persnel alanında tanımlanacak bir srgu ile daha hızlı bir şekilde kullanılır. Seçimi kullan seçeneği de srgunun kullanılmasını sağlar.

15 Mikad Günlük İşlemler 12 Kdlar Bölümü; İşyeri, Alt İşyeri, Departman, Alt Departman, Masraf Yeri, Özel Kd, Unvan, Szleşme ve Fazla Mesai Kdu na göre seçimler yapılabilir.

16 Mikad Günlük İşlemler 13 Çalışmalar Bölümü; Çalışma : Tüm çalışma durumları listelenir. Devamsızlık : Devamsız lan kişileri listeler. İzin/Tatil : Hafta Tatil, Yıllık İzin, Genel Tatil v.b. günleri listeler. Eksik giriş çıkış : Eksik sayıda kart basması lan kişileri listeler. Ay Kapama : Kullanılmıyr. Haftalık F.M. Kntrl : Kullanılmıyr. Nrmal : Nrmal çalışması lan kişileri listeler. Fazla : Fazla çalışması (Fazla mesai) lan kişileri listeler. Eksik : Eksik çalışması (Saatlik izinliler veya saatlik devamsızlar) lan kişileri listeler. Neden : Saatlik izin almış lan kişileri listeler. Onaylı FÇ : Fazla mesaisi naylanmış lan kişileri listeler. Onaysız FÇ : Fazla mesaisi naylanmamış lan kişileri listeler. Tplam NÇ : Nrmal çalışma dan sayılan tüm Nrmal Çalışma tipleri tplanır.

17 Mikad Günlük İşlemler 14 Diğer Bölümü; Durum ve çalışma seçimleri beraber sağlansın : Durum ve Çalışma bölümlerinden en az birer tanesi seçilmiş ise her ikisine ait şartların sağlandığı kişilerin listesi luşturulur. Örneğin; Durum bölümünden Eksik giriş/çıkış, çalışma bölümünden de Fazla Çalışma işaretli ise, hem eksik giriş/çıkışı lan hem de fazla çalışması lan kişiler listelenir. Böylece, Durum ve Çalışma bölümlerinde bulunan seçeneklerin arasına VE bağlacı knulmuş lur. Seçilen çalışmaların hepsi sağlansın : Çalışmalar bölümünden seçilmiş lan, bütün şartlara uyan kişiler listelenir. Aksi takdirde, herhangi bir çalışma seçeneğine uyanlar listelenir. Fazla çalışma hakedişlerini ekle : PuantajGiriş/Çıkış ekranından girilmiş lan hakedişleri raprda görüntüler. Faza çalışma hakedişlerini işaretle : PuantajGriş/Çıkış ekranından girilmiş lan hakedişlerin belirtilmesi için, fazla sürenin yanına a harfi kyarak raprda belirgin hale getirir. Persnele göre sayfalara ayır : Devam kntrl raprunda, persnel değiştikçe sayfa başı yapılması sağlanır. Onay ve nt klnları ekle: Devam kntrl raprunda Onay ve Nt klnlarının gözükmesi sağlanır.

18 Mikad Günlük İşlemler 15 Devam Kntrl listesindeki klnların anlamları verilmiştir; Dep. : Persnelin ait lduğu departmanın kdu Sicil N : Persnelin sicil numarası. İsim : Persnelin isim ve syismi Tarih : İlgili persnel için listelenen devam kntrlün hangi tarihe ait lduğu. Çalışma Günlüğü : Persnelin çalışmış lduğu günlük kdu ve çalışma günlüğünün adı. Durum Kdu : O güne ait çalışmaya karşılık gelen, prgram tarafından üretilmiş kd. EKB : Eksik kart basma. AYK : Ay kapama. DEV : Devamsız. TFC : Tatilde fazla çalışma. IZN : İzinli. NDN : Nedenli çalışma. (Saatlik izin) ES : Eksik süre. OFC : Onaysız fazla çalışma. NFC : Onaylı fazla çalışma. NC : Nrmal çalışma. FC : Fazla çalışma (Onaylı ve naysızlar beraber) Nrmal Süre : Nrmal Çalışa süresi. Neden Süre : Saatlik izinlerin, mazeretlerin süresi. Eksik Süre : Eksik çalışma süresi. Fazla Mesai : Fazla Mesai süresi. Saatler : Kart basma saatleri giriş ve çıkış lmak üzere [] parantezleri arasında gruplanmış larak görünür.

19 Mikad Günlük İşlemler 16 Eksik Giriş/Çıkış ların Raprlanması Analiz çalıştırıldıktan snra Devam Kntrl Listesi seçeneklerinden aşağıdaki gibi Eksik Giriş Çıkış seçildiğinde Eksik Giriş/Çıkış lar listelenir

20 Mikad Günlük İşlemler 17 Hatalı Kayıtların Düzeltilmesi Hatalı kayıtlar (Eksik Giriş/Çıkış lar) PuantajKart Basma ekranından tamamlanır. Eklenen kart basma tarihleri için Giriş/Çıkış İşleme ve snrasındaki adımların yeniden yapılması gerekmektedir.

21 Mikad Günlük İşlemler 18 Saatlik İzinlerin Girilmesi Saatlik izinler, persnelin saatlik larak kullandığı izinler anlamına gelir. Saatlik izinler PuantajGiriş/Çıkış ekranından yapılır. Giriş/Çıkış saatinin yanındaki Neden hanesine iznin kdu girilir. İzin kdu bilinmiyr ise Neden hanesinin yanındaki bş alana fare ile iki defa, aralıklı larak basılır ve açılan listeden izin çeşidi seçilir. Yukarıdaki örnekte persnel 09:23 e kadar izin almıştır. Neden hanesine izin kdu(203) girilerek Ücretsiz İzin ataması yapılmıştır. Aşağıda 08:00 17:30 çalışan bir persnel için değişik durumlara ait örnekler verilmiştir: Örnek 1 : Örnek 2 : Örnek 3 : Tarih Saat : :00 (İzin bu saate girilir çünkü persnel mesai bitiminden 2 saat önce çıkmıştır. Çıkışta izin almıştır.) Tarih Saat :00 (İzin bu saate girilir çünkü persnel mesaiye 2 saat geç gelmiştir. Girişte izin almıştır) :35 Tarih Saat : :02 (İzin bu saate girilir çünkü persnel mesaisini tamamlamadan çıkmıştır. Çıkış sebebi lması gerekmektedir. Arada izin kullanmıştır.) : :38

22 Mikad Günlük İşlemler 19 Günlük İzinlerin Girilmesi Günlük izinler, persnelin tam gün işletme dışında lduğu, kesinlikle işletmeye gelip kart basmayacağı izinlerdir. Bunlar Yıllık İzin, Dğum İzni, Raprlu vb. dir. Aşağıda ekran görüntüsü verilmiştir: İzni girmek için; Sicil N/İsim alanından ilgili kişi bulunur. düğmesine basılarak alttaki listede bş satır açılır. Tarih alanına persnelin izinli lduğu veya lacağı tarih girilir. Günlük hanesine Günlük Kdu girilir ve (Sakla) düğmesine basılarak işlem naylanır. Kd bilinmiyr ise, Günlük klnunun sağındaki bş alana fare ile 2 defa aralıklı larak basılır ve listeden izin çeşidi seçilir.

23 Mikad Günlük İşlemler 20 Günlük izin, PersnelGiriş/ÇıkışÇalışma Değişikliği ekranından kişi kişi yapılır. PersnelGiriş/ÇıkışÇalışma DeğişikliğiTplu ekranından persnele birden fazla gün için izin girilir. Ekran üzerinde bulunan seçenekler: Seçili persnellerin hepsine uygula ( ) Bu seçenek işaretli ise günlük izin işleme, Tabl 2 da bulunan herkes için uygulanır. İzin taleplerine ekle/kaldır ( ) İşlenen Günlük İzin Yıllık İzin ise ve Yıllık İzin Defteri 3 aktif larak kullanılıyr ise bu seçenek işaretlenir. Bu durumda, Yıllık İzin işlenen kişi veya kişilerin Yıllık İzin Defteri ne de kayıtları aktarılır. Tüm çalışma günlüklerini kaldır ( ) Bu seçenek sadece izinlerin iptal edilmesi işleminde dikkate alınır. Günlük izin kaldırma işleminde, Ç. Günlüğü alanında bulunan izin dikkate alınır. Bu seçeneğin işaretli lması ile Ç. Günlüğü alanındaki iznin önemi lmaksızın iki tarih arasındaki tüm izinler Kaldırılır. Aşağıdaki örnekte ile günleri (sn gün dahil) arasına, için GOREVLI izninin nasıl işleneceği gösterilmiştir. Günlük izinlerde atanabilecek izinler, Mikad Puantör kurulumu sırasında tanımlanır. Tanımlı lmayan bir izin atanamaz. Gerekli ise önce izin tanımlanmalıdır. 2 Persnel Sicil bilgilerine göre filtrelemenin yapıldığı yer. 3 Yıllık İzin Defteri ile sistemde kayıtlı bulunan kişilerin Hakediş, Kullanılan ve Kalan izinleri takip edilir.

24 Mikad Günlük İşlemler 21 Eksik Süre ve Devamsız lık Raprunun Alınması Analiz çalıştırıldıktan snra Devam Kntrl Listesi seçeneklerinden aşağıdaki gibi Eksik Süre ve Devamsızlık seçildiğinde Eksik Süresi lan persneller ve Devamsızlıklar listelenir. Eksik süresi lan persnellere saatlik izin, devamzılığı lan persnellere Günlük izin tanımlanır. Eğer habersiz devamsılık söz knusu ise herhangi bir tanımlama yapılmaz.

25 Mikad Günlük İşlemler 22 Fazla Mesailerin Onaylanması Fazla Mesai Onaylama işlemi işletmeler tarafından isteğe bağlı larak seçilir, zrunlu değildir. Aşağıda naylama işleminin işlem basamakları verilmiştir; PuantajGiriş ÇıkışFazla Mesai Onayı ekranına gelinir. Fazla mesaisi lanları listelemek için Tarih alanına, mesai listesi alınacak tarihler girilir ve düğmesine basılır. Ekranın altında, verilmiş lan tarih aralığı için fazla mesaisi lanlar listelenir. Fazla mesaisi naylanmak istenen persnel listeden bulunur, Onay hanesi Evet yapılır veya fare ile çift tıklayarak yapılır. Liste tamamlandıktan snra, düğmesine basılır. Bu düğme, listede Onay hanesi lan persnelin fazla mesailerinin naylanmasını sağlar.

26 Mikad Günlük İşlemler 23 Aşağıda ekrandaki seçenekler verilmiştir; Fazla Mesaisi naylananları da listele : Daha önceden fazla mesaisi naylanmış lan kişileri listede gösterir. Onay gerekmeyenleri de listele : Fazla mesai nayı gerekmeyen kişilerin de listede görünmesini sağlar. Min. Mesai süresi : Fazla mesailer listelenirken süre kısıtlanmasının yapılmasını sağlar. Örneğin; değer larak 3.0 girilirse en az 3 saat fazla mesaisi lanlar listeye gelecek demektir. Erken gelme ve geç çıkma tleranslarını kntrl et : Çalışma günlüğünde tanımlı erken gelme ve geç çıkma tleransları uygulanır. Geç gelme ve erken çıkma tleranslarını kntrl et : Çalışma günlüğünde tanımlı geç gelme ve erken çıkma tleransları uygulanır. Diğer günlükleri de kntrl et : Nrmal, genel tatil, hafta tatili, Arefe gibi günlerden önce ve snra saat 00:00 ı kesen çalışmalarda 00:00 öncesi ve snrası farklı değerlendirilmektedir. Bu farkın yakalanabilmesi için seçenek işaretli lmalıdır. Önceki günün vardiya grubunu kullan : Özellikle vardiyalı sistemlerde persnel, çalışması gereken vardiyaya erken gelip, erken çıkıyr veya erken gelip nrmal mesai snunda çıkıyr ise bu seçenek tercih edilir. Örneğin, persnel bu hafta B grubunda çalıştı fakat kart basma saatleri hem C grubuna hem de B grubuna uygun düşmekte. Bu durumda, bu seçeneğin işaretli lması ile prgram bir önceki güne bakarak, C gelmiş ise C grubu, B gelmiş ise B grubu larak değerlendirip fazla mesai dağılımını na göre yapar. Fazla Mesai Onayının İptal Edilmesi Daha önceden fazla mesaileri naylanmış lan persnelin, fazla mesai naylarının iptal edilmesi için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekir; PuantajGiriş ÇıkışFazla Mesai Onayı ekranına gelinir. Onay gerekmeyenleri de listele seçeneği işaretliyken düğmesine basılır. Fazla mesai nayı iptal edilecek kişiler için Onay haneleri Hayır yapılır veya işareti farenin çift tıklanması ile kaldırılır. Bu işlem herkes için yapıldıktan snra, Onayı Kaldır düğmesine basılarak işlem bitirilir.

27 Mikad Günlük İşlemler 24 Günlük Puantajın Hesaplanması Günlük Puantaj, PuantajGünlükHesaplama ekranından yapılır. Tarih aralığı girilir. düğmesine basılarak günlük puantaj hesaplama parametreleri görülebilir. Parametreler iki bölümden luşur. 1. Seçenekler Ay Kapansın : İlgili ay için, çalışmadan önce puantaj kapatmak gereken durumlarda kullanılır. Örneğin; ayın 25 inde, ilgili ayın puantaj işlemleri tamamlanmak ve brdr çıkarılmak isteniyrsa günleri için ay kapama yapılır. Ay kapama yapılan günler için, kişi tam çalışmış, izinli, istirahatlı vs. puantaj alınır. Devir puantajının kullanıldığı durumlarda peşin ödeme için bu seçenek kullanılır. Erken gelme ve geç çıkma tleranslarını kntrl et : Çalışma günlüğünde tanımlı erken gelme ve geç çıkma tleransları uygulanır. Geç gelme ve erken çıkma tleranslarını kntrl et : Çalışma günlüğünde tanımlı geç gelme ve erken çıkma tleransları uygulanır. Sadece ilk giriş ve sn çıkış saatlerine tlerans uygula: Gün içerisinde birden fazla giri/çıkış hareketi lmuşsa sadece ilk giriş ve sn çıkış hareketine tlerans uygulanır.

28 Mikad Günlük İşlemler 25 Diğer günlükleri de kntrl et : Nrmal, genel tatil, hafta tatili, Arefe gibi günlerden önce ve snra, saat 00:00 ı kesen çalışmalarda, 00:00 öncesi ve snrası farklı değerlendirilmektedir. Bu farkın yakalanabilmesi için bu seçenek işaretli lmalıdır. Önceki günün vardiya grubunu kullan : Persnelin giriş/çıkış ekranında kayıdı yk ise bu seçenek kullanılır. Vardiyalı sistemlerde persnel, çalışması gereken vardiyaya erken gelip, erken çıkıyr veya erken gelip nrmal mesai snunda çıkıyr ise bu seçenek tercih edilir. Örneğin, persnel bu hafta B grubunda çalıştı fakat kart basma saatleri hem C grubuna hem de B grubuna uygun düşmekte. Bu seçeneğin işaretli lması ile prgram bir önceki güne bakarak, C gelmiş ise C grubu, B gelmiş ise B grubuna yazılmaktadır.??? Tek giriş/çıkışları mesai saatlerine göre tamamla : Eksik giriş veya çıkış lması durumunda, çalışma günlüğünde belirtilen mesai saatlerine göre eksik lan kart basma tamamlanmış gibi düşünülüp puantaj işletilir. Giriş/Çıkış ekranında kart basma hareketi luşturulmaz.

29 Mikad Günlük İşlemler Haftalık Çalışma Haftalık çalışma saati kntrlü yap : Haftalık çalışma saati kntrl edilecek ise bu seçenek işaretlenmelidir. Aşağıdaki seçeneklerin kullanılmaması durumunda bu seçeneğin bir fnksiynu lmaz. Hafta tatil gününü hakedişten bul : Günlük İşleme sırasında hafta tatil hakediş günü 1 lan güne rastlandığında, prgram günden önceki altı güne bakar ve altı gün de çalışılmış ise hafta tatil gününü ve saatini hesaplar. Tam çalışmada tatil : Persnel, ŞirketSeçenekler ekranında Haftalık Çalışma Süresi alanında görülen süreyi çalışmış ise Hafta Tatil Hakedişi alır.... gün haftalık çalışma yksa tatil verme: Tam çalışma lup lmadığını kntrl ederken, saatler ile birlikte Nrmal çalışma Grubu ndaki çalışma tiplerinin gün sayısını da kntrl eder. Çalışma süresi ve gün sayısı kşulu sağlanırsa hafta tatil hakediş verilir. saat haftalık çalışma varsa da tatil ver.: Kişinin haftalık çalışma süresi, en az bu seçeneğin yanında belirtilen süre kadar ise de hafta tatil hakedişi verilir.

30 Mikad Günlük İşlemler 27 Sadece sn çalışılan günleri kntrl et.: Yukarıdaki çalışma süresi tam hafta yerine iki çalışılmayan gün arasında da tamamlanıyrsa hafta tatil hakedişi verilir. Devamsızlıkta tatil yk : Persnel devamszlık yapmış ise devamsızlığı takip eden haftada hafta tatili verilmez. Devamsızlık yarım saat bile lsa hafta tatili kesilir. En az bir gün : Yukarıdaki seçenek ile birlikte kullanılır ve devamsızlığın tam gün lma durumu kntrl edilerek takip eden hafta tatili kesilir. Fazla çalışmaları fazla mesaiye at : Persnel, ŞirketSeçenekler ekranında Haftalık Çalışma Süresi alanında görülen süreden fazla çalışmış ise, bu çalışmaların istenilen fazla mesai tipine atılması sağlanır. Fazla Mesai Ç. Tipi alanına, çalışma hangi fazla mesai tipine atılacak ise çalışma tipinin kdu girilmelidir. Hesaplama snucu ekranın alt kısmında hatalar görülebilir. Örnek görüntü; Ekranda görülen hataların açıklamaları aşağıda belirtilmiştir: C_0308:Çalışma günlüğü yk Persnel 1/30187 : sicil numaralı pesnel için PersnelSicilÇalışma ekranı kntrl edilmelidir. Bu ekranda Çalışma Takvimi lmayabilir, Planı kullan seçeneği işaretli lmayabilir veya Vardiya grubu alanı bş bırakılmış labilir. Bu seçenekler kntrl edilip yeniden günlük puantaj hesaplanmalıdır. C_0301:Tam gün devamsızlık Persnel 1/30188 : sicil numaralı persnelin devamsızlığı bulunmaktadır. Hatanın bulunduğu satırı seçerek listenin yanında hangi tarih için devamsızlık lduğu görülür. Bu durumda, kişi gerçekten devamsızlık yapmış ise yapılacak bir işlem yktur. Kişi izinli ise günlük izni girilmemiş demektir.

31 Mikad Günlük İşlemler 28 Günlük Puantaj Raprunun Alınması Günlük Puantaj Rapru, RaprlarPuantajGünlükBilgiler ekranından alınır. Prgram kurulduktan snra ilk defa günlük puantaj rapru alınacak ise puantaj alanlarının (Çalışma Tipi) seçilmesi gerekir. Seçenekler düğmesine basılır. Açılan ekranda, Ç. Tipleri alanının yanındaki düğmesine basılır.

32 Mikad Günlük İşlemler 29 Aşağıdaki ekran açılır (Çalışma Tipi Seçimi): Sl üst bölümde Seçenekler listesinde tanımlı lan Yeni_1 nın takma adları görülür (Alias 4 ). İlk açılışta Yeni_1 adında bş bir takma ad gelir. Raprda alınmak istenen puantaj bilgilerini seçmeniz gerekmektedir. Ekranın slunda, Mikad Puantör de tanımlı lan Çalışma Tipleri görülür. Listedeki çalışma tiplerinden gerekli lanları çift tıklayarak sağdaki listeye atabilirsiniz. Ekranın sağındaki liste adını Seçenekler de seçili lan takma ad (Alias)dan alır. Yukarıdaki ekranda Yeni_1 adında bir rapr tanımlanmış ve bu raprda istenilen çalışma tipleri sağdaki listeye atılmıştır. Çalışma Tipleri ve Günlük Puantaj listeleri arasında bulunan düğmeler ile çalışma tipleri yönetilebilir. : Çalışma Tipleri listesinde seçili lan çalışma tipini Günlük Puantaj listesine ekler : Günlük Puantaj listesinde seçili lan çalışma tipini listeden çıkartır. : Günlük Puantaj listesinde seçili lan alanı bir yukarı alır. : Günlük Puantaj listesinde seçili lan alanı bir aşağı alır. Kısaltma alanı ile, Günlük Puantaj listesinde seçili lan alanın raprda görünecek adı değiştirilir. Günlün puantaj rapru ekranına dönmek için Menü başlığındaki Geri düğmesi kullanılır. 4 Uzun ve karmaşık verilerin gruplanarak isimlendirilmiş halidir. Alias bir Takma Ad dır.

33 Mikad Günlük İşlemler 30 Günlük puantaj rapru ekranındaki parametreler ve anlamları aşağıda verilmiştir: Persnel : Devam Kntrl Rapru nda anlatılan parametre ile aynıdır.

34 Mikad Günlük İşlemler 31 Kdlar Bölümü; Departman, Alt Departman, Masraf Yeri, Özel Kd,Unvan,Szleşme ve Fazla Mesai Kdu na göre seçimler yapılabilir. İşyeri : Günlük puantaj raprunun hangi işyeri için alınacağı burada belirtilir. Bş bırakılırsa tüm işyerleri gelir. Yanındaki düğmesi ile işyeri seçimi iptal edilir. Alt İşyeri : İşyeri alanında seçilmiş lan işyerine ait bir alt işyeri seçimi için kullanılır. düğmesi ile alt işyeri seçimi iptal edilip, tüm alt işyerleri için rapr alınır. Departman : Günlük puantaj raprunun hangi departman için alınacağı burada belirtilir. Bş bırakılırsa tüm departmanlar gelir. Yanındaki edilir. düğmesi ile departman seçimi iptal Alt Departman : Departman alanında seçilmiş lan departmana ait bir alt departman seçimi için kullanılır. için rapr alınır. düğmesi ile alt departman seçimi iptal edilip, tüm alt departmanlar Masraf Yeri : Günlük puantaj raprunun hangi masraf yerine göre alınacağı burada belirtilir. Bş bırakılırsa tüm masraf yerleri için rapr alınır. alanı bş bırakılır. düğmesi ile Masraf Yeri Özel Kd : Girilen özel kda sahip lan presnel için günlük puantaj rapru alınır. Ünvan : Günlük puantaj raprunun hangi ünvan için alınacağı burada belirtilir. Bş bırakılırsa tüm ünvanlar gelir. Yanındaki düğmesi ile ünvan seçimi iptal edilir. Sözleşme : Günlük puantaj raprunun hangi sözleşme için alınacağı burada belirtilir. Bş bırakılırsa tüm sözleşmeler gelir. Yanındaki düğmesi ile sözleşme seçimi iptal edilir.

35 Mikad Günlük İşlemler 32 Fazla Mesai Kdu : Günlük puantaj raprunun hangi Fazla Mesai Kdu için alınacağı burada belirtilir. Bş bırakılırsa tüm departmanlar gelir. Yanındaki düğmesi ile Fazla Mesai Kdu seçimi iptal edilir. Diğer Bölümü; Satır Tplamı : Satır tplamı Tanımlanan gün/saat ten büyük lan kayıtlar listelenir. Bş kayıtları yazma : Tarih alanında verilmiş lan tarih aralığında, herhangibir persnelin puantajı yk ise persnel raprda görüntülenmez. Aksi takdirde puantajı lmasa bile raprda görülür. Sadece tplamları yaz : Tarih alanında verilmiş lan tarih aralığı için tplam alarak rapru luşturur. Aksi takdirde gün gün ayrıntılı larak raprlama yapılır.

36 Mikad Günlük İşlemler 33 Örnek bir Günlük Puantaj Rapru Raprdaki klnlar, daha önce Seçenek alanında Yeni_1 adı altında tanımlanmış lan klnlardır.

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir.

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir. 1 BENZİN İSTASYONU OTOMASYONU Orka SQL Prgramının sektöre özel yazılımlarından, Benzin İstasynu Otmasynu çözümü ile pmpa prgramlarındaki kayıtları prgramınıza tmatik transfer edebilirsiniz. Transfer Edilen

Detaylı

PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ MODÜLÜ

PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ MODÜLÜ PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ MODÜLÜ Personel giriş ve çıkışlarının takip edilmesi, Geç gelenler Erken çıkanlar Mesaiye kalanlar Fazla mesai hesaplamalarının yapılması, Erken işe gelerek yapılan fazla

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI Aylık prim ve hizmet belgesi, aylık ve dört aylık larak SSK kurumuna verilen bildirgelerin birleştirilerek yeniden düzenlenmesi ile luşturulmuş

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır. Ürün : GO Brdr-Tiger2Brdr-IK Bölüm : Brdr * Dkümanda GBrdr, Tiger2Brdr ve Đk kısaca Lg Đk ürünleri larak ifade edilmektedir. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 23.01.2012 - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı

Detaylı

MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1

MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1 MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektrnik Veri İletim Tplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme Giriş...

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 1/24/2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Yeni Tiger Özellikler Enterprise 2.05.00.00 Sürüm Özellikleri 1. Malzeme Virman İşlemleri Malzeme virmanı ile; Malzemeler

Detaylı

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU FON İŞLEMLERİ İÇERİK 1. Yatırım Fnları İşlemleri Klavuzu... 3 2. Alım Satım İşlemi Parametre Tanımlama... 3 3. Aracı Kurum Banka Alım/Satım Bildirim İşlemleri... 6 4. Aracı Kurum Banka Alım/Satım İşlemleri

Detaylı

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU Hazırlayan, Rahmi İnevi Mayıs-2018 DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU 1 İlk İşlemler a- OrkaSQL prgramında; Bür Yönetimi mdülünde SMMM Tanımlamaları bölümüne giriniz. b- Kullanılmakta lan SMMM Bilgisinin incelenmesi

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal VEKİL BİLGİLERİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ 1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri... 4 2. TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal... 7 3. RP366 Vekil Bilgi Rapru:...

Detaylı

1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama

1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama 1. AS30 Hisse Alım Satım Onaylama Aracı kuruluşlar Hisse senedi Piyasası ve Hisse Tercihli Rep Piyasası işlemlerine ilişkin takas tarihi bazında alım satım kayıtlarını naylayabilmeleri amacıyla kullanılmaktadır.

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

Algoritma, Akış Şeması ve Örnek Program Kodu Uygulamaları Ünite-9

Algoritma, Akış Şeması ve Örnek Program Kodu Uygulamaları Ünite-9 Örnek 1 Algritma, Akış Şeması ve Örnek Prgram Kdu Uygulamaları Ünite-9 Klavyeden girilen A, B, C sayılarına göre; A 50'den büyük ve 70'den küçük ise; A ile B sayılarını tplayıp C inci kuvvetini alan ve

Detaylı

Ücret Simülasyonu LOGO

Ücret Simülasyonu LOGO Ücret Simülasyonu LOGO KASIM 2011 İçindekiler Ücret Bütçe Simülasyonu...3 Senaryo Kanun Parametreleri...4 Senaryo Kanun Parametresi Bilgileri...5 Senaryo Sanal Sicil Kartları...7 Sanal Sicil Bilgileri...8

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

5953 Sayılı Basın İş Kanunu 4857 Sayılı İş Kanunu. Kanunlar Arasındaki Farklar. Yusuf Yücel

5953 Sayılı Basın İş Kanunu 4857 Sayılı İş Kanunu. Kanunlar Arasındaki Farklar. Yusuf Yücel 5953 Sayılı Basın İş Kanunu 4857 Sayılı İş Kanunu Kanunlar Arasındaki Farklar Yusuf Yücel Deneme Süresi Basın İş Kanunu İş Kanunu Mesleğe ilk intisap eden gazeteciler için tecrübe müddeti en çk üç aydır

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU (30.01.2010) Değerli Öğretim Elemanları, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otmasyn sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

GMS.NET 3.0.8 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.8 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.8 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı BA VE BS FORMLARININ HESAPLANMASINDA ALTERNATİF YÖNTEM Ba ve Bs Formlarının hesaplanmasında kullanılan KDV siz Tutar yöntemine alternatif

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır.

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. Teminatlar, herhangi bir knuda iş yaptırmak isteyen kişi/kuruluş ile bu işi üstlenmek isteyen

Detaylı

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Duyuru metni ders kayıt aşamasında dikkat edilecek hususlar ve senat esaslarında yapılan güncellemeler lmak üzere iki bölümden luşmaktadır. Lütfen dsyayı snuna kadar kuyunuz. BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA

Detaylı

Speedy PDKS Kullanım. Kılavuzu

Speedy PDKS Kullanım. Kılavuzu Speedy PDKS Kullanım Kılavuzu 1-Kullanıcı Tanımlama......4 2-Departman Tanımlama...........15 3-Kullanıcıları Belli Gruplara Göre Yetkilendirme.. 18 4-Çalışma Tipi ve Hak Ediş Tipi Tanımlama.......23 5-PDKS

Detaylı

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01 KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ MKS EKRAN KILAVUZU v.01 AMAÇ... 3 KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 4 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 7 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 10

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011 İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2011 içindekiler İş Akış Yönetimi...3 İş Akış Rol Tanımları...4 İş Akış Rol Tanımı...5 Sicil İş Akış Rol Tanımları...6 İş Akış Rol Tanımı...7 İş Akış Kartları...8 İş Akışı...9

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda

Detaylı

Sihirbaz Kullanarak Sorgu Oluştur : Sihirbaz sorguyu hazırlayan kişiye sorular sorar ve yanıtlarına göre sorgu oluşturur.

Sihirbaz Kullanarak Sorgu Oluştur : Sihirbaz sorguyu hazırlayan kişiye sorular sorar ve yanıtlarına göre sorgu oluşturur. BÖLÜM17 3. SORGULAR Access Veritabanında sorgu; tablolara yazılan bilgilerin hepsinin veya istenilen (belirlenen) şarta uyanlarının bulunmasıdır. Örneğin Tıp Fakültesinde okuyan öğrenciler gibi. Sorguları

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

LOGO Bordro Plus

LOGO Bordro Plus Bordro LOGO Kasım 2011 LOGO Bordro Plus LOGO Bordro Plus LOGO Bordro Plus Fark Bilgileri Listesi... 88 Sendika Aidat Listesi... 89 Masraf Merkezi Dağıtım Raporu... 90 Yatırım Teşviki Kanunu Raporu... 91

Detaylı

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ PERSONEL TAKİP SİSTEMİ PERSONEL TAKİP 1.0 1- PROGRAMIN AMACI : Bu Program Personellerin Giriş Çıkışlarını Yorumlayarak Puantaj Oluşturmak için Tasarlanmıştır. Personellerin Giriş Ve Çıkışlarında Yapmaları

Detaylı

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 EXCEL 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 2 Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Yeni bir çalışma kitabı luşturmak

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

Ücret Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Ücret Simülasyonu Nasıl Yapılır? Ücret Simülasyonu Nasıl Yapılır? Logo İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği bir modüldür. Ücret simülasyonu

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 33 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 1010 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 1515 KTE18 Kıymet Transfer Eşleştirme

Detaylı

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 06.10.2011 Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 06.10.2011 1 Açelya Atilla

Detaylı

Ücret Bütçe Simülasyonu

Ücret Bütçe Simülasyonu DESTEK DOKÜMANI Ürün Bölüm : Bordro Plus : Ücret Bütçe Simülasyonu Ücret Bütçe Simülasyonu İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma Yaz öğretiminin amacı; güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili içerisinde uygulanmak suretiyle Üniversitenin öğretim imkânlarının

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İçindekiler İş Akış Yönetimi... 3 Görevler... 4 Görev Bilgileri... 5 Mesajlar... 7 Zaman Ayarlayıcı İşlemler... 8 Zamanlanmış Görevler... 10 Zamanlanmış Görev Bilgileri...

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ BİLGİSAYA DESTEKLİ TASAIM FİNAL POJE ÖDEVİ Teslim Tarihi 22 Ocak 2014 (Saat 17:00) Ödev rapru elden teslim edilecektir. İlgili MATLAB dsyaları ise sduehmcad@gmail.cm adresine gönderilecektir. Elden teslimler

Detaylı

Ücret Senaryoları Yönetimi

Ücret Senaryoları Yönetimi Ücret Senaryoları Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Ücret Senaryoları Yönetimi... 3 Senaryo Kanun Parametreleri... 4 Senaryo Kanun Parametresi Bilgileri... 5 Senaryo Sanal Personel Kartları... 7 Senaryo

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ

BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ 1-SİSTEME GİRİŞ Tarafınıza verilmiş olan ÇKYS şifresi ile giriş yapılmalıdır. Açılan bölümden şekil de görüldüğü gibi İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, altta açılan

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : İnsan Kaynakları /Bordro Plus Bölüm : İzin Yönetimi İZİN YÖNETİMİ 1/13. Tarih: 01.09.2012 Konu: İzin Yönetimi

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : İnsan Kaynakları /Bordro Plus Bölüm : İzin Yönetimi İZİN YÖNETİMİ 1/13. Tarih: 01.09.2012 Konu: İzin Yönetimi İZİN YÖNETİMİ İzin Yönetiminde, personellerin izin hakedişleri hesaplanabilir ve personelin kullandığı izinler tüm detayları ile takip edilebilir. İzin yönetiminde yapılan tanımlarla Sicil Yönetimi ve

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012 İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012 içindekiler İş Akış Yönetimi...3 İş Akış Rol Tanımları...4 İş Akış Rol Tanımı...5 Sicil İş Akış Rol Tanımları...6 İş Akış Rol Tanımı...7 İş Akış Kartları...8 İş Akışı...9

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 EXCEL 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 2 Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Yeni bir çalışma kitabı luşturmak

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

E YAYGIN KULLANIMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

E YAYGIN KULLANIMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR Sayfa0 0 E YAYGIN KULLANIMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR Özel Öğretim Kurumları için Temmuz 2016 v.15072016 Oğuz KILINÇ Milli Eğitim Uzmanı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Bu kitapçığı çevre sorunlarına

Detaylı

Kurumunuzda çalışan ve ekrana yansıtmış olduğunuz tüm personelin T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğundan emin olunuz.

Kurumunuzda çalışan ve ekrana yansıtmış olduğunuz tüm personelin T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğundan emin olunuz. 1-SİSTEME GİRİŞ ÇKYS şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Açılan bölümden İnsan Kaynakları Yönetim Sistemini ve Merkez Şubeleri İKYS Menüsü seçiniz. Alt kısımda açılan bölümden ise Bilgi Toplama Formunu

Detaylı

Zaman Ayarlayıcı İşlemler

Zaman Ayarlayıcı İşlemler Zaman Ayarlayıcı İşlemler LOGO Haziran 2008 İçindekiler Logo-GO Zaman Ayarlayıcı İşlemler...3 Zamanlanmış Görevler...5 Zamanlanmış Görev Bilgileri...5 Hatırlatıcı...8 Hatırlatıcı Bilgileri...9 Mesajlar...11

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

Personel Takip Yazılımı

Personel Takip Yazılımı Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. PDKS

Detaylı

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi)

TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) TAŞINIR DEVRETME (Harcama Birimleri Arası Devir İşlemi) ÖNEMLİ NOT: Taşınır Devir edilirken (Okuldan başka bir okula) işlemi yaparken kesinlikle Kurumlar arası devir seçilmeyecektir. Tüm işlemlerde Harcama

Detaylı

Aşağıdaki depolar için aktarım işlemi:

Aşağıdaki depolar için aktarım işlemi: 1. TEBEOS prgramına, web servisi aracılığıyla e-fatura aktarımı yapan deplar eklendi. Daha önce kendi web sitelerinden e-faturanın bilgisayarlara indirilmesi ylu ile aktarım yapılmakta iken, güncelleme

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI İÇERİK I. REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ... 1 A. ve Genel İlkeleri... 1 1. Rehin Teminat Çıkış İşlemleri... 2 1.1. Hacizli Rehinden Çıkış...

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

BEACON İŞARETÇİLERİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ YOKLAMA SİSTEMİ

BEACON İŞARETÇİLERİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ YOKLAMA SİSTEMİ BEACON İŞARETÇİLERİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ YOKLAMA SİSTEMİ Bu çalışmada beacn işaretçileri kullanılarak öğrenci yklama sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem mbil uygulama, veritabanı, web

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Zorunlu BES Kılavuzu Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Masraf merkezi: Personelin tek bir masraf merkezine bağlı olması durumunda kullanılır.

DESTEK DOKÜMANI. Masraf merkezi: Personelin tek bir masraf merkezine bağlı olması durumunda kullanılır. MASRAF MERKEZĐ KULLANIM VE AMAÇLARI Amaç Personel maliyetlerinin bağlı oldukları masraf merkezlerine göre dağılım oranlarında maliyetlendirmek istenildiği durumda Logo Muhasebe paketlerine entegrasyon

Detaylı

DASK YENĐ YAZILIM ÜRETĐM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

DASK YENĐ YAZILIM ÜRETĐM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU DASK YENĐ YAZILIM ÜRETĐM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 18.02.2008 ĐÇERĐK 1 Değişiklik Tarihçesi... - 4-2 Genel Bilgiler... - 4-3 Üretim Ekranları... - 7-3.1 Fiyatlama Ekranı... - 7-3.1.1 Ekran Fnksiynları...

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı