ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Bilgilendirme Toplantısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Bilgilendirme Toplantısı"

Transkript

1 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Toplantısı

2 Ulusal Ajans kimdir? Avrupa Komisyonu nun Türkiye deki EÜB sahibi üniversiteler ile iletişimini T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) sağlar. İletişim Bilgileri: Mevlana Bulvarı No:18 Balgat-Ankara

3 OIP Ortaklık Geliştirme ve Değişim Programları Ekibi Tüm ortaklık anlaşmaları ve değişim programlarını koordine eder. Üniversitemize gelen ve giden değişim öğrencileri ve giden personel için oryantasyon programları düzenler ve kaldıkları sürede karşılaştıkları, idari olarak çözülebilecek sorunları çözmeleri için yardımcı olur. Üniversitenin Ulusal Ajans ve diğer partner üniversiteler ile olan ilişkilerini yürütür ve onlara karşı olan sorumluluğunu yerine getirir.

4 OIP Ortaklık Geliştirme ve Değişim Programları Ekibi (Giden Öğrenci & Personel) Elif Çeltikçi Giden Öğrenci Danışmanı Tel: Sedef Erçetin Değişim Programları ve Ortaklık Geliştirme Koordinatörü/Ekip Lideri Tel:

5 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir. 1. Personel Ders Verme Hareketliliği - Staff Mobility for Teaching Assignments (STA) 2. Personel Eğitim Alma Hareketliliği - Staff Mobility for Staff Training (STT)

6 1. Personel Ders Verme Hareketliliği Personel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

7 1. Personel Ders Verme Hareketliliği Personel ders verme hareketliliği kapsamında, program ülkelerinden birinde yerleşik bir işletmede çalışan personelin Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda, öğrencilere ders vermek üzere davet edilmesi de mümkündür. İşletmeden ders vermek üzere davet edilecek personelin yurtdışında bir işletmede, eğitim merkezinde, araştırma merkezinde, ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluşta istihdam edilmiş olması gerekmektedir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Ancak hibesi ödenerek davet edilecek kişi yükseköğretim kurumlarından olamaz.

8 2. Personel Eğitim Alma Hareketliliği Personel eğitim alma hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir.

9 2. Personel Eğitim Alma Hareketliliği Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi de mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek işletme yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluş olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır.

10 Personel Hareketliliğinde Süreler Faaliyetler Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen asgarî ve azamî sürelere uygun olarak gerçekleştirilir. Personel hareketliliği faaliyetleri, Merkezle imzalanan sözleşme bitiş tarihinden sonraya sarkamaz.

11 Personel Ders Verme Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur. Faaliyetin 1 haftadan uzun gerçekleştiği durumlarda, verilmesi gereken zorunlu ders saatinin süre ile orantılı olarak artması gerekmektedir. (Örneğin, 1 hafta sürecek bir faaliyette 8 saat ders verilmesi zorunlu olduğundan, 2 hafta sürecek bir faaliyette en az 16 saat ders verilmesi zorunludur.) Personel ders verme hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği ve/veya vermesi gerekenden daha az saat ders verdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya yapılan hibe ödemesinin iadesi istenir.

12 Personel Eğitim Alma Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi seyahat hariç en az 2 iş günü, en fazla 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya yapılan hibe ödemesinin iadesi istenir.

13 Seyahat Hibesi Seyahat Hibesi almaya hak kazanmak için yararlanıcılar, hareketlilik dönemi için seyahat programlarını mevcut ders verme hareketliliği tarihlerinden bir gün öncesi ve bir gün sonrasına göre ayarlamalıdır. Akademik/İdari Personel gideceği kurumun ilgili departmanı ile kendileri temasa geçmeli ve de Erasmus değişim ziyaretini ayarlamalılardır. Ev sahibi kurum, kampüs içi veya dışı konaklama bulmanızda yardımcı olabilir ve eğer gerekiyorsa vize işlemleriniz için davet mektubu yollayabilir.

14 Seçim Kriterleri (Ders Verme) Koç Üniversitesi ndeki iş tecrübesi: 1-3 yıl: + 3 puan 3-5 yıl: + 5 puan 5 yıl ve üzeri: + 10 puan Şu an Erasmus Fakülte/Departman Koordinatörü olma: +10 puan Önceden Erasmus Fakülte/Departman Koordinatörü olma: + 5 puan İlk defa başvuran: +30 puan Daha önce başvurmuş olan: -5 puan Programa daha önceden katılmamış bir Bölüm/ Fakülte/ Enstitüden olma: +20 puan OIP nin önerdiği bir üniversiteye/stratejik partnere başvuru yapılması: + 20 puan Vatandaşı olunan ülkeye gidilmesi: -5 puan

15 Seçim Kriterleri (Eğitim Alma) Koç Üniversitesi ndeki iş tecrübesi: 1-3 yıl: +3 puan 3-5 yıl: +5 puan 5 yıl ve üzeri: +7 puan Erasmus Programına doğrudan veya dolaylı katkıda bulunan bir İdari birimlerde (VPRD, VPAA, RPDTTD, MID, KKD, IT) görev yapıyor olmak: + 10 puan Önceki yıllarda Erasmus programına doğrudan veya dolaylı olarak katkı veren idari birimlerde görev yapmış olmak:+5 puan İlk defa başvuran +30 puan Programa daha önceden katılmamış bir Birimden olma: +20 puan OIP nin önerdiği bir ortak üniversiteye başvuru yapılması: + 10 puan Daha önce eğitim alma programına katılmış olma: - 5 puan İngilizce yeterlilik belgesi (min. B1 seviye) ya da İngilizce mülakatın geçilmesi: Zorunlu Vatandaşı olunan ülkeye gidilmesi: -5 puan

16 OIP nin Önerdiği Partner Üniversiteler Vienna University of Economics and Business, Austria University of KU Leuven, Belgium Paris Dauphine University, France RWTH Aachen University, Germany Munich Technical University, Germany Humboldt University of Berlin, Germany Bocconi University, Italy Radboud University Nijmegen, The Netherlands University of Oslo, Norway IE University, Spain Malardalen University, Sweden

17 Lütfen Dikkat Edin.. Aynı kriter puanına sahip başvuranlar arasında başvurusunu daha önce yapanlara öncelik verilecektir. Ders Verme Hareketliliği için Fakülte değişimini içeren anlaşmalarımızın listesine buradan ulaşabilirsiniz. Eğitim Alma Hareketliliği için kurumlar arası anlaşma yapılmasına gerek yoktur.

18 Seçilen İdari Personel İçin Gerekli Evraklar Gitmeden Önce/Başvuru esnasında teslim edilmesi gereken belgeler Davet Mektubu Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşmesi Yönetici Onayını gösterir belge Dil Yeterliliğini gösterir belge/ Mülakata girme talebi Kimlik/Pasaport fotokopisi Banka (Euro) hesap bilgileri Engelli Personel Başvurusunda: engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri veren doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi eklenir. Forma ayrıca gidilecek yükseköğretim kurumunun misafir edeceği öğrenci/personelin engelli olduğundan haberdar olduğu bilgisi ve uygun donanıma sahip olduğuna ilişkin taahhüdünü içeren belgeler eklenir. Hareketlilik esnasında teslim edilmesi gereken belgeler Hibe Sözleşmesi Personel Eğitim Alma Hareketliliği Bilgi Formu

19 Seçilen İdari Personel İçin Gerekli Evraklar Hareketlilik sonrasında teslim edilmesi gereken belgeler Islak İmzalı Katılım Sertifikası Online AB Anketi (daha sonra adresinize iletilecektir) Pasaport Fotokopisi veya Biniş kartı Hibe ödemesini gösterir belge/dekont NOT: Tüm belgeler bilgisayar ortamında düzenlenmelidir. Evraklarında eksiklik olan personellerimizin kalan %20 oranındaki ikinci hibe ödemeleri yapılmayacaktır. İkinci taksit (%20), faaliyet dönemi sonunda, personele verilen katılım sertifikasında yer alan tarihlere göre belirlenen kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak yapılır.

20 Seçilen Akademik Personel İçin Gerekli Evraklar Bu hareketlilik programına katılabilmek için Bölüm/Okul/Fakülte/Enstitünüz ile ziyaret etmeyi düşündüğünüz ortak kurum arasında yürürlükte bir anlaşma olması gerekmektedir. Gitmeden Önce teslim edilmesi gereken belgeler Davet Mektubu Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi Kimlik/Pasaport fotokopisi Banka (Euro) hesap bilgileri Engelli Personel Başvurusunda: engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri veren doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi eklenir. Forma ayrıca gidilecek yükseköğretim kurumunun misafir edeceği öğrenci/personelin engelli olduğundan haberdar olduğu bilgisi ve uygun donanıma sahip olduğuna ilişkin taahhüdünü içeren belgeler eklenir. Hareketlilik esnasında teslim edilmesi gereken belgeler Hibe Sözleşmesi Ders Verme Hareketliliği Bilgi Formu

21 Seçilen Akademik Personel İçin Gerekli Evraklar Hareketlilik sonrasında teslim edilmesi gereken belgeler Katılım Sertifikası Online AB Anketi (daha sonra adresinize iletilecektir) Pasaport Fotokopisi veya Biniş kartı Hibe ödemesini gösterir belge/dekont NOT: Tüm belgeler bilgisayar ortamında düzenlenmelidir. Evraklarında eksiklik olan personellerimizin kalan %20 oranındaki ikinci hibe ödemeleri yapılmayacaktır. İkinci taksit (%20), faaliyet dönemi sonunda, personele verilen katılım sertifikasında yer alan tarihlere göre belirlenen kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak yapılır.

22 Gidilen Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları

23 Hibe Hesaplamaları 14 günden daha uzun süren personel hareketliliği faaliyetlerinde; 15. ve sonrası günler için yukarıda verilen günlük hibe miktarının %70 i gündelik olarak esas alınmalıdır. Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz. Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

24 Seyahat günleri için hibe verilmesi kararlaştırıldıysa, gidişdönüş günlerini tespit etmek üzere, uçuş kartları, otobüs/tren biletleri/pasaport giriş çıkışları gibi seçeneklerden uygun olan belgeler saklanmalıdır!

25 Personele Yapılacak Ödeme Avrupa Birliği Komisyonu ilgili birimi tarafından ödenen hibelerin Merkeze ulaşması ve Merkez in de yararlanıcı kuruma bu hibeyi aktarması şartı ile yararlanıcıya faaliyet dönemi başlamadan veya yurt dışına çıkmadan önce toplam hibenin %80 ini ödeme yapar. Hibe ödemeleri vergi kesintilerine tabi tutulmaksızın, Avro olarak yapılır. Faaliyetin gerçekleşmediği durumlarda yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Alındıysa hibe HEMEN iade edilmelidir. İlgili Akademik Yıl Ekim Ayının ilk Pazartesi gününe kadar belgelerini OIP e teslim etmeyen personelin % 20 hibeleri ödenmez.

26 Vatandaşı Olunan Ülkeye Gidiş Türkiye de geçici bir süreliğine ikamet eden katılımcı ülkelerden birinin vatandaşı olan bir personelin hareketlilik faaliyeti ile vatandaşı olduğu ülkeye gitmesi mümkündür; ancak değerlendirme sürecinde bu personele düşük öncelik verilir.

27 Engelli Personel için İlave Hibe Desteği Erasmus programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir. Engelli personele fazla hibe verilebilmesi için Yararlanıcı yükseköğretim kurumu (Koç Üniversitesi) tarafından Merkez'den ilave hibe talebinde bulunulması gerekmektedir. İlave hibe talebi sözleşme dönemi içerisinde, ama her hal ve durumda sözleşme bitiş tarihinden 60 gün öncesine kadar sürekli olarak yapılabilir. Başvuru formları Merkez in internet sitesinde, [ yayımlanmaktadır

28 Engelli Personel için İlave Hibe Desteği Başvuru formuna engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri veren doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi eklenir. Forma ayrıca gidilecek yükseköğretim kurumunun misafir edeceği öğrenci/personelin engelli olduğundan haberdar olduğu bilgisi ve uygun donanıma sahip olduğuna ilişkin taahüdünü içeren belgeler eklenir. Talep edilen ilave hibe miktarları ve neden ihtiyaç duyulduğu formda istenildiği şekilde detaylıca gösterilmelidir. Talep edilen hibe, engelli katılımcının faaliyete katılımını mümkün kılma amacıyla doğrudan ilişkili olmalıdır. Başvurular öğrenci/personelin halen almakta bulunduğu diğer mali desteklerle ilgili bilgi vermek ve bunların yurt dışında geçirilecek bir hareketlilik dönemi için niçin yetersiz olduğunu açıklamak zorundadır.

29 Hibesiz ( 0 Hibeli) Personel Olma Durumu Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmesi için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dahil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dahil olmamasına gerekçe değildir.

30 OIP den Tavsiyeler Yararlanıcı ortak kurumun ilgili departmanı ile temasa geçmeli ve de Erasmus değişim (ders verme/eğitim alma) programını kendisi ayarlamalıdır. Ev sahibi kurum, kampüs içi veya dışı konaklama bulmanızda yardımcı olabilir ve eğer gerekiyorsa vize işlemleriniz için davet mektubu yollayabilir. Konaklama, vize, gerekliyse sağlık sigortası tamamen yararlanıcının sorumluluğundadır. Bu sunumu ve gerekli diğer bilgi ve formlarımızı aşağıda belirtilen web sayfamızda bulabilirsiniz; Koç Üniversitesi nin tanıtımını yapmak üzere yanınızda broşür, materyal götürünüz. (OIP den temin edebilirsiniz)

31 Güzel bir değişim süreci geçirmeniz dileğiyle...

ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Personel Hareketliliği

ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Personel Hareketliliği ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) 2016-2017 Personel Hareketliliği ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Uluslararası Kredi Hareketliliği Nedir? Erasmus+ Program Ülkeleri ile

Detaylı

2018 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

2018 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ 2018 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) 1. Personel Hareketliliği Faaliyetleri Personel Hareketliliği faaliyeti 2

Detaylı

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Ders Verme faaliyetine başvurmak isteyen akademik personelin; 26 Ekim 15 Kasım 2016 tarihleri arasında

Detaylı

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ (KA-3) PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Ders Verme faaliyetine başvurmak isteyen akademik personelin; 9 30 Ekim 2017 tarihleri

Detaylı

Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir:

Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir: DEĞİŞİM KURALLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ - Yükseköğretim Erasmus+ Beyannamesi ve yükseköğretim kurumunun var olan kurumlararası anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. - Yükseköğretimde öğrenci

Detaylı

2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen İDARİ personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017 tarihleri

Detaylı

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç).

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç). 2016 / 2017 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen AKADEMİK personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 28/10/2016-E.128933 *BEA5BN81N* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Sayı : 43725868-203.01.01.1- Konu : Uzm. ve Arş. Gör. için 2016-2017 Erasmus+ Personel Eğitim

Detaylı

ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Öğrenim Hareketliliği

ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Öğrenim Hareketliliği ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) 2016-2017 Öğrenim Hareketliliği ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Uluslararası Kredi Hareketliliği Nedir? Erasmus+ Program Ülkeleri ile

Detaylı

1. Erasmus Personel Eğitim alma Hareketliliği

1. Erasmus Personel Eğitim alma Hareketliliği İDARİ ve AKADEMİK PERSONEL İÇİN 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Eğitim alma faaliyetine başvurmak isteyen idari ve akademik personelin

Detaylı

2018/2019 AKADEMİK YILI. personel HAREKETLİLİĞİ Rehberİ

2018/2019 AKADEMİK YILI. personel HAREKETLİLİĞİ Rehberİ 2018/2019 AKADEMİK YILI personel HAREKETLİLİĞİ Rehberİ 2018/2019 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 2 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İÇİNDEKİLER 1. Personel Hareketliliği - Staff Mobility (ST)

Detaylı

AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI

AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI 2016-2017 AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI BaĢvuru Tarihleri: 03 Kasım 23 Kasım 2016 BaĢvuru: Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ne yapılacaktır. Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği:

Detaylı

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ (KA-103) PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Ders Verme faaliyetine başvurmak isteyen akademik personelin; 1 Ekim 16 Kasım

Detaylı

1. Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği

1. Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği İDARİ ve AKADEMİK PERSONEL İÇİN 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Eğitim alma faaliyetine başvurmak isteyen idari ve akademik personelin

Detaylı

AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI Proje No: TR01-KA

AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI Proje No: TR01-KA 2018-2019 AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI Proje No: 2018-1-TR01-KA103-049932 BaĢvuru Tarihleri: 12 Ekim 01 Kasım 2018 BaĢvuru: Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ne yapılacaktır.

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2016/2017 AKADEMİK YILI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2016/2017 AKADEMİK YILI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2016/2017 AKADEMİK YILI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI 2007-2014 yılları arasında yürütülen Eğitim Alma Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı kapsamında yer almaktaydı.

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 08 PROJE YILI ERASMUS+ KA 07 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Başvuru Tarihleri: 23 Ocak 8 Şubat 2019 Başvuru: Öncelikle Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ BAŞVURU: Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen personelimizin 30.11.2018 28.12.2018 tarihleri

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU. Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) & YABANCI DİLDE YAYGIN SEÇMELİ DERS HAVUZU Öğr. Gör. Dr. Seda ÇANKAYA Erasmus Koordinatör Yardımcısı Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

Detaylı

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 1.1. Uygunluk Değerlendirmesi:... 2 1.2. Değerlendirme Kriterleri:...

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2017 2018 Bilgilendirme Sunumu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi PROGRAMI YÜRÜTEN KURULUŞ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GENÇLİK

Detaylı

ERASMUS PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2016 2017 Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi

ERASMUS PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2016 2017 Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi ERASMUS PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2016 2017 Bilgilendirme Sunumu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi PROGRAMI YÜRÜTEN KURULUŞ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB GENÇLİK

Detaylı

AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI

AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI 2017-2018 AKADEMĠK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU ĠLANI BaĢvuru Tarihleri: 02 23 Ekim 2017 BaĢvuru: Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ne yapılacaktır. BaĢvuru Belgeleri 1. Erasmus+ Değişim Programı

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2018 PROJE DÖNEMİ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2018 PROJE DÖNEMİ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2018 PROJE DÖNEMİ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ÖNEMLİ NOT: Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) alınacaktır. app.erasmus.ankara.edu.tr adresine mail

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus+ Personel Hareketliliği faaliyetine başvurmak isteyen akademik

Detaylı

AKADEMİK YILI "DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ve EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ve EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI 017-018 AKADEMİK YILI "DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ve EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Avrupa ülkelerinde üniversiteler arasında öğrenci ve personel değişimini amaçlayan Erasmus+ Programı'nın, akademik

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2016/2017 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2016/2017 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2016/2017 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ÖNEMLİ NOT: Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) alınacaktır. app.erasmus.ankara.edu.tr adresine

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS + PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI İLAN TARİHİ: 14.08.2017 29.09.2017 BİRİMLERE SON BAŞVURU TARİHİ: 29.09.2017 GENEL HÜKÜMLER: Uygun katılımcı kurum/kuruluşlar Gönderen

Detaylı

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement 1. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017 ERASMUS+ KA103 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2.ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 03.01.2019 SON BAŞVURU TARİHİ 29.01.2019 Erasmus personel eğitim alma

Detaylı

Başvuru duyuru metninde aşağıdaki konularla ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir.

Başvuru duyuru metninde aşağıdaki konularla ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017 PROJE YILI ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107 Avustralya ve Ukrayna) PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 25/01/2017-33386 T.C. Sayı :37567810-199- Konu :2016/2017 Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları hk. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 2016-2017 akademik yılında

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı Erasmus Staff Mobility Erasmus Personel Hareketliliği - Teaching Mobility / Ders Verme Hareketliliği - Staff Training Mobility/

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME, EĞİTİM ALMA ve ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİLĞİ GAZİ KONSORSİYUMU BAŞVURULARI DUYURUSU STAJ BAŞVURUSU İÇİN

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME, EĞİTİM ALMA ve ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİLĞİ GAZİ KONSORSİYUMU BAŞVURULARI DUYURUSU STAJ BAŞVURUSU İÇİN 2016-2018 ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME, EĞİTİM ALMA ve ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİLĞİ GAZİ KONSORSİYUMU BAŞVURULARI DUYURUSU STAJ BAŞVURUSU İÇİN 21.11.2016/9.12.2016 tarihleri arasında Adayların başvuru sürecini

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI 2007-2014 yılları arasında yürütülen Eğitim Alma Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı kapsamında yer almaktaydı.

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ AKADEMİK YILI ERASMUS+ KA107 UKRAYNA PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ AKADEMİK YILI ERASMUS+ KA107 UKRAYNA PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ KA107 UKRAYNA PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev yapmakta olan

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU 2018-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında: 4 kişi Ders Verme Hareketliliği Kapsamında: 6 Kişi Başvuru

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107 Arjantin) Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Duyurusu Avrupa Birliği

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2017-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında: 11 kişi Ders Verme Hareketliliği Kapsamında: 20

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Personel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin,

Detaylı

2018 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ TR01-KA SÖZLEŞME İLANI

2018 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ TR01-KA SÖZLEŞME İLANI 2018 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ 2018-1-TR01-KA103-050595 SÖZLEŞME İLANI 2018-1-TR01-KA103-050595 Sözleşme Döneminde Tahsis Edilen Personel Ders Verme Hareketliliği Toplam Katılımcı Sayısı

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2016-2017 Erzincan Üniversitesi Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu Başvuru Tarihi ve Yeri; 20 Şubat 2017 10 Mart 2017 Uluslararası İlişkiler Ofisi (üst yazı ile) 1) Ders

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ. Ufuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Koordinatörlüğü

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ. Ufuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Koordinatörlüğü T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Koordinatörlüğü Sayı : 72420910-720-006 09.03.2017 Konu : Erasmus+ Ders Verme ve Eğitim Alma Faaliyetlerine İlişkin Kriterler DAĞITIM YERLERİNE

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI KA1 BİREYLERİN ÖĞREME HAREKETLİLİĞİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

ERASMUS+ PROGRAMI KA1 BİREYLERİN ÖĞREME HAREKETLİLİĞİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU ERASMUS+ PROGRAMI KA1 BİREYLERİN ÖĞREME HAREKETLİLİĞİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ: 01 EKİM 2015 SON BAŞVURU TARİHİ: 31 EKİM 2015 SONUÇLARIN AÇIKLANMA

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI KA1 BİREYLERİN ÖĞREME HAREKETLİLİĞİ GÜZ DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

ERASMUS+ PROGRAMI KA1 BİREYLERİN ÖĞREME HAREKETLİLİĞİ GÜZ DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU ERASMUS+ PROGRAMI KA1 BİREYLERİN ÖĞREME HAREKETLİLİĞİ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ : 10 EKİM 2016 SON BAŞVURU TARİHİ : 11 KASIM 2016 SONUÇLARIN AÇIKLANMA

Detaylı

ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ GENEL ŞARTLAR, BAŞVURU KOŞULLARI, KONTENJANLAR

ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ GENEL ŞARTLAR, BAŞVURU KOŞULLARI, KONTENJANLAR ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ GENEL ŞARTLAR, BAŞVURU KOŞULLARI, KONTENJANLAR Ders Verme Hareketliliğinin Kapsamı: Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik

Detaylı

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: Üniversitemizde ders vermekle yükümlü akademik personel (Prof,

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev yapmakta olan Avrupa Birliği

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI 2007-2014 yılları arasında yürütülen Ders Verme Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı kapsamında yer almaktaydı.

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ BAŞVURU: Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen akademik personelimizin 30.11.2018 28.12.2018 tarihleri

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2017/2018 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2017/2018 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2017/2018 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ÖNEMLİ NOT: Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (app.erasmus.ankara.edu.tr) alınacaktır. app.erasmus.ankara.edu.tr adresine

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 SON BAŞVURU TARİHİ 25 ŞUBAT 2017 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik Faaliyetleri

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

AKADEMĠK YILI ERASMUS PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ

AKADEMĠK YILI ERASMUS PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ 2017-2018 AKADEMĠK YILI ERASMUS PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ BAġVURU: Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen personelimizin 24.01.2018 14.02.2018 tarihleri

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018 ERASMUS+ KA103 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 03.01.2019 SON BAŞVURU TARİHİ 29 OCAK 2019 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev yapmakta

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI TR01-KA NOLU PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI TR01-KA NOLU PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI 2017-1-TR01-KA103-038078 NOLU PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI 2017-1-TR01-KA103-038078 projesi Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ Persnel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü lan bir persnelin, prgram ülkelerinden birinde ECHE

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ UŞAK

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ UŞAK YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017 - UŞAK ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI 2007-2014 yılları arasında yürütülen Eğitim Alma Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı kapsamında yer almaktaydı. 2014-2021

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ BAŞVURU: Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen personelimizin 1 28 Şubat 2017 tarihleri

Detaylı

GENEL BİLGİLER. 1.Eğitim Alma Hareketliliği nden Üniversitemizde görevli tüm akademik ve idari personel faydalanabilir.

GENEL BİLGİLER. 1.Eğitim Alma Hareketliliği nden Üniversitemizde görevli tüm akademik ve idari personel faydalanabilir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016-2018 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Anadolu Staj Konsorsiyumu, personel değişimi

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi 2017-2018 ve 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Dönem Değerli Akademik Personelimiz; 2007-2014 yılları arasında

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

1. Erasmus Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for teaching assignments / STA)

1. Erasmus Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for teaching assignments / STA) 2013-2014 Erasmus Personel Hareketliliği Başvuruları Başvuru Tarihleri: 12.12.2013-27.12.2013 1. Erasmus Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for teaching assignments / STA) EÜB (Erasmus Üniversite

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI "DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ve EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

2015-2016 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ve EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI 01-016 AKADEMİK YILI "DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ve EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Avrupa ülkelerinde üniversiteler arasında öğrenci ve personel değişimini amaçlayan Erasmus+ Programı'nın, akademik

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN 08 Ekim 2008 Çukurova Üniversitesi-Adana Đçerik Erasmus faaliyetleri hakkında genel bilgi Hareketlilik faaliyetleri

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ (STAFF MOBILITY FOR TRAINING) DÖNEMİ BAŞVURULARI

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ (STAFF MOBILITY FOR TRAINING) DÖNEMİ BAŞVURULARI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ (STAFF MOBILITY FOR TRAINING) 2017-2018 DÖNEMİ BAŞVURULARI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİNİN KAPSAMI Erasmus+ personel eğitim alma hareketliği,

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuru Süreci Başvuru Şartları ve Süreci Ders Verme Başvuru Formu Eğitim Alma Başvuru

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ BAŞVURU: Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen akademik personelimizin 1 28 Şubat 2017 tarihleri

Detaylı

4. ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST)

4. ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) 4. ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY (ST) Erasmus Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir: 1. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği - Staff Mobility for

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ NEW HORIZONS STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Seçim Takvimi 1.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi 2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Dönem Değerli Akademik ve İdari Personelimiz, 2007-2014 yılları arasında

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

PROJE DÖNEMİ KA107 ERASMUS+ ORTAK ÜLKELER PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

PROJE DÖNEMİ KA107 ERASMUS+ ORTAK ÜLKELER PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU 2016-2018 PROJE DÖNEMİ KA107 ERASMUS+ ORTAK ÜLKELER PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Başvuru Tarihleri: 16 Ekim 03 Kasım 2017 Başvuru: Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ne

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Ofisi

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Ofisi Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyeti Nedir? Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi yükseköğretim kurumunda çalışan akademik personelin, 1 akademik yıl içerisinde en az 5 saat ders verme

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

Listelenen kurumlardan aşağıda yer alan kurumlarda birer hafta eğitim alma hareketliliği anlaşmamız vardır.

Listelenen kurumlardan aşağıda yer alan kurumlarda birer hafta eğitim alma hareketliliği anlaşmamız vardır. Değerli Boğaziçi Üniversitesi İdari Personel Üyeleri, Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı/Erasmus kapsamında idari personelin anlaşmalı kurumlara 1 haftaya kadar olan kısa dönemli eğitim alma amaçlı

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru İlanı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru İlanı ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği ne üye ülkelerde yer alan

Detaylı

Personel Daire Başkanlığı ndan alınmış imzalı Hizmet Dökümü

Personel Daire Başkanlığı ndan alınmış imzalı Hizmet Dökümü ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler Arasında Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru İlanı Ülkemiz, 2007-2013 döneminde Avrupa Birliği

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS+ KONSORSĠYUM PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS+ KONSORSĠYUM PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS+ KONSORSĠYUM PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ Erasmus+ Programı kapsamında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Koordinatörlüğü nde TÜMSİAD, Hitit Üniversitesi,

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ YÖNERGESİ ( tarih ve 2018/29 Sayılı Senato Kararı)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ YÖNERGESİ ( tarih ve 2018/29 Sayılı Senato Kararı) BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ YÖNERGESİ (20.12.2018 tarih ve 2018/29 Sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı