Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı yukarıya yazmayı uutmayıız. Cevap Kağıdıızda belrtle ktapçık kodu le sze verle soru ktapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol edz. GENEL AÇIKLAMA 3. YARIYIL 1. Bu soru ktapçığıdak testler şulardır: Test Adı: Soru Sayısı Sayfa No İSTATİSTİK 0 0 TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0 05 FİNANSAL YÖNETİM-I 0 08 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Bu ktapçıkta yer ala her br test ç cevaplama süres 30 dakkadır. 3. Bu test ktapçığıda yer ala dersler çerklerde basımda sora değşklk yapılmış olablr. Testtek soruları ders ktabıızda verle blglere göre cevaplayıız. Br soruu cevabı sorak düzelemelerle değşmş olsa ble, doğru ola cevabı ktaptak blgye göre şaretleyz. 4. Cevaplamaya stedğz test stedğz sorusuda başlayablrsz. Yalız, cevaplarıızı cevap kağıdıda o test ç ayrılmış ola bölümdek ayı umaralı cevap yere şaretlemey uutmayıız. 5. Cevaplarıızı koyu syah ve yumuşak br kurşu kalemle şaretleyz. İşaretz cevap yer dışıa taşırmayıız. Tükemez veya mürekkepl kalem kullamayıız. 6. Değştrmek stedğz br cevabı yumuşak br slg le, cevap kağıdıı örselemede temzce slz ve doğru cevabıızı şaretlemey uutmayıız. 7. Cevap kağıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzere gereksz hç br şaret koymayıız. 8. Bu ktapçıktak her soruu br tek doğru cevabı vardır. Br soru ç brde çok cevap yer şaretlemşse o soru yalış cevaplamış sayılacaktır. 9. Cevaplarıız pualaırke her doğru cevabııza br pua verlecek, yalış cevaplarıız dkkate alımayacaktır. Bu edele ktapçıktak tüm sorular ç sze doğru görüle seçeeğ şaretleyerek cevapsız soru bırakmamaız yararııza olablr. 10. Ktapçığı sayfalarıdak boş yerler müsvedde ç kullaablrsz. Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

2 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. İSTATİSTİK A 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 4. Bu testtek soruları cevaplamasıda gerekl olablecek tablolar ve formüller ktapçığı souda verlmştr. Beş maddeye ve stele br yıla lşk Laspeyres fyat edeks 150 ve Paasche fyat edeks 140 olarak hesaplamıştır. Bua göre, Fsher fyat edeks kaça eşttr? 144,91 148,63 149,74 150,1 151,38 0 A 13 ad - olu 01 Ü 4 G ve üz rs D te ö s em A çı So kö u ğre Sı tm a S v st K e ta m pç ığ ı 1. İstatstk brmler celee özellklere e ad verlr? Değşke Parametre İstatstk Ver Ver kümes 5. Normal dağılımla lgl aşağıdak fadelerde hags doğrudur? Normal dağılımı stadart sapma değer arttıkça, verler artmetk ortalama etrafıda daha fazla yoğulaşır. Normal dağılım eğrs altıda kala toplam ala 1 e eşttr. Herhag br gözlem değer z değere döüştürmek ç, bu gözlem değerde stadart sapma çıkarıldıkta sora artmetk ortalamaya bölüür. Normal dağılımı artmetk ortalama değer, medya değerde büyüktür. µ değere karşılık gele z değer 1 dr.. Gözlemc, gözlee olay veya grubu çde yer aldığı gözlem türüe e ad verlr? Tamsayım İkc elde ver derleme Katılımlı gözlem Örekleme Ölçek 3. Br frma faalyete geçel 40 ay olmuş ve bu sürede aylık u satışları (to) frekas sers aşağıdak tabloda verlmştr. X (to) (görüle ay sayısı) Bua göre, o gü memuru kc yolu terch etmş olma olasılığı kaçtır? Bu blglere göre, bu frmaı aylık u satışı ortalama kaç todur? Br memuru evde ş yere gdebleceğ k yol bulumaktadır. Bu memuru herhag br gü ş yere brc yolda gtmes olasılığı 1/3 ve kc yolda gtmes olasılığı /3 tür. Brc yolda gttğ br gü mesaye geç kalma olasılığı 1/10, kc yolda gttğde se mesaye geç kalma olasılığı /10 dur. Bu memuru evde ş yere gttğ br gü mesaye geç kaldığı görülmüştür /6 4/5 3/4 1/5 1/6 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

3 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. A 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 7. A ve B olayları karşılıklı ayrık olaylardır. P(=/5 ve P(=1/5 se, P(Aveya olasılığı kaçtır? 1/5 3/10 /5 1/ 3/5 Evre sosuz olması Kes souç elde etmes Evre solu olması Malyet olması Zama alması 0 A 13 ad - olu 01 Ü 4 G ve üz rs D te ö s em A çı So kö u ğre Sı tm a S v st K e ta m pç ığ ı hags öreklemey 11. Aşağıdaklerde gerekl kıla edelerde br değldr? 1. Aadolu Üverstes öğrecler barıma harcamasıyla lgl br araştırma yapmak amacıyla İİBF öğreclerde rassal olarak belrl sayıda öğrec seçlmştr. 8. Gardıropta bulua 8 farklı ceket arasıda ceket kaç değşk şeklde seçleblr? Bua göre, İİBF öğrecler oluşturduğu topluluğa e ad verlr? Hedef kütle Örekleme brm Öreklee evre Gözlem brm Çerçeve 9. Br öreklem statstğe at bölüme değşkelk ölçüsüe e ad verlr? 13. Tamsayım gerçekleştrlemedğ durumlarda öreklem statstğde yararlaarak aşağıdaklerde hags tahm edlr? Stadart sapma Stadart hata Ortalama Yalılık Etklk Evre hacm Öreklem hacm Öreklem oraı Öreklem ortalaması Evre parametres çalışaı bulua br üretm şletmesde çalışaları kedlere verle yemek hzmetde memu olup olmadıklarıı belrlemek amacıyla br araştırma plalamış ve seçle 800 çalışa kş görüşler alımıştır. 14. Br öğretm üyes öğrecler başarı ortalamasıı belrlemek amacıyla 10 öğrecy rassal olarak seçmştr. Bu öğrecler derstek başarı ortalamasıı 6 ve stadart sapmasıı 1 olarak belrlemştr. Bua göre, bu araştırmada evre hacm kaçtır? Bua göre, bu öğrecler başarı ortalaması %95 güve düzeyde aralık tahm yapılırke kullaılacak krtk değer kaçtır? ,96 1,833,8,6,576 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

4 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. A 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 15. Br öğretm üyes öğrecler başarı ortalamasıı belrlemek amacıyla 10 öğrecy rassal olarak seçmştr. Bu öğrecler derstek başarı ortalamasıı 6 ve stadart sapmasıı 1 olarak belrlemştr. 19. Otomobller lastk basıçları düştükçe bez tüketmler arttığı dda edlmektedr. Bu kouya lşk br araştırmada korelasyo katsayısı r=-0,85 olarak hesaplamıştır. Bua göre, bu korelasyo katsayısıı yorumu aşağıdaklerde hagsdr? Bua göre, hesaplaa güve sıırlarıı maksmum değer kaçtır? Otomobller lastk basıçları le bez tüketmler arasıda ters yöde ve güçlü br lşk vardır. Otomobller lastk basıçları le bez tüketmler arasıda ayı yöde ve güçlü br lşk vardır. Otomobller lastk basıçları le bez tüketmler arasıda ters yöde ve güçlü olmaya br lşk vardır. Otomobller lastk basıçları le bez tüketmler arasıda br lşk yoktur. 64,71 68,479 69,84 71,048 7,503 0 A 13 ad - olu 01 Ü 4 G ve üz rs D te ö s em A çı So kö u ğre Sı tm a S v st K e ta m pç ığ ı 16. Evre ortalamasıı olup olmadığıı %99 güvele test edlmes ç seçle 17 brmlk rassal öreklem ortalaması stadart sapması 50 dr. Otomobller lastk basıçları le bez tüketmler arasıda ayı yöde ve güçlü olmaya br lşk vardır. Bua göre, bu sıamada test statstğ değer aşağıdaklerde hagsdr? -,89 0,8 1,74 3, -0,8 17. Öreklem büyüklüğü = 9, r = 0,65 değer alamlılığıı sıamak ç hesaplaa test statstğ değer kaçtır? 5,987 4,070,977,63 1,15 0. Tahm edle regresyo deklem y=,5+0,x olmak üzere,,5 sabt değer fades aşağıdaklerde hagsdr? x dek br brmlk artış y değer,5 oraıda artışla etkleyecektr. doğrusal regresyo aalzde 18. Bast katsayıları tahmde kullaıla tekk aşağıdaklerde hagsdr? x dek br brmlk artış y değer,5 oraıda azalışla etkleyecektr. y dek br brmlk artış x değer,5 oraıda artışla etkleyecektr. Artmetk ortalama Serplme dyagramı E küçük kareler Mometler Kareler toplamı y dek br brmlk artış x değer,5 oraıda azalışla etkleyecektr. doğrusu Regresyo oktasıda brleşr. 4 y-ekseyle,5 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

5 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 1. Blaço le lgl aşağıdak fadelerde hags yalıştır? Blaço, evaterde gösterle kıymetler tasfl ve karşılıklı olarak özetlemş haldr. Aktftek varlıklar akde döüşme özellğe ve öcelğe göre, e çok lktte, e az lkde doğru sıralaır. Blaçoda şletme kayıtlı sermayes aktf tarafa yazılır. Aktf toplamı le borçlar arasıdak fark müteşebbs öz sermayes oluşturur. Aktf tarafıda mevcutlar ve alacaklar, pasf tarafıda se borçlar gösterlr.. Aşağıdaklerde hags sabt br şyer olmamasıa rağme esaf muafyetde yararlaamaz? İşportacı Smtç Pazarcı Çlgr Fotoğrafçı TÜRK VERGİ SİSTEMİ Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem 3. Aşağıdaklerde hags Gelr Vergs Kauu a göre ücret olarak teledrlemez? Tazmat Rüşvet Zam Avas Prm 4. Taer hafta ç güdüzler muhasebec yaıda aylık.500 Türk Lrası, akşamları se kafede aylık Türk Lrası maaşla çalışmaktadır. Buu yaı sıra hafta solarıı da değerledrmek steye Taer br orgazasyo şrket ç çalışmakta ve bu şte de ayda Türk Lrası kazamaktadır. 01 yılı beyaame verme sıırı Türk Lrasıdır. Taer beya edeceğ gelr tutarı kaç Türk Lrasıdır? Aşağıdak kurumlar vergs mükelleflerde hags hukuk yapısı açlı mülkyet esası üzere kurulmuştur? Aom şrketler Lmtet şrketler İş ortaklıkları Kooperatfler Yatırım foları 6. Kurumlar Vergs Kauu a göre sedkaları hukuk statüsü aşağıdaklerde hagsdr? Vakıf Derek Müessese Sermaye şrket Bağlı ortaklık Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı A 5 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

6 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A A 7. Öz sermayes Türk Lrası K lmtet şrket ortağı Al Bey de Türk Lrası borç almış ve bu borç karşılığıda %10 oraıda faz ödemştr. Bu durumda ödee faz kaç Türk Lrası verg dares tarafıda kâr payı olarak kabul edlecektr? Aşağıdaklerde hags kurumlar vergsde drleblecek gderlerde br değldr? Hsse seed hraç gderler Geel kurul toplatıları ç yapıla gderler İlk kuruluş gderler Fesh ve tasfye gderler Her türlü para cezaları Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem 9. Aşağıdaklerde hags ktsad muamele verglerde br değldr? Katma değer vergs Özel tüketm vergs Gümrük vergs Damga vergs Özel letşm vergs Türk Lrasıa aldığı malı, 50 Türk Lrasıa sata Al Bey verg darese ödeyeceğ KDV kaç Türk Lrasıdır? (KDV oraı % 18) Katma değer vergs fl mükellef aşağıdaklerde hagsdr? Toptacı Komsyocu Tüketc Üretc Satıcı 1. Katma değer vergs uygulaa geel oraı yüzde kaçtır? I. Verg Usul Kauu II. İdar Yargılama Usul Kauu III. Amme Alacakları Tahsl Usulü Hakkıda Kau Yukarıdak kaularda hagler gümrük verglerde uygulamaz? Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Yalız I Yalız II I ve II II ve III I, II ve III 6 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

7 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A A 14. Aşağıdaklerde hags ÖTV kousua gre ürülerde br değldr? Alkollü çecekler Petrol ürüler Elektrok ürüler Makyaj ürüler Et ürüler 15. Baka ve sgorta muameleler vergs aşağıdak kaularda hags le düzelemştr? Katma Değer Vergs Kauu Özel Tüketm Vergs Kauu Kurumlar Vergs Kauu Gder Vergler Kauu Harçlar Kauu 16. Cep telefouyla aylık 50 Türk Lrası telefo kouşması yapa br kş ödeyeceğ özel letşm vergs kaç Türk Lrasıdır?,5 5 7,5 1,5 5 Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem 17. Aşağıdaklerde hags motorlu taşıtlar vergs kapsamıda yer almaz? Uçak Otomobl Kamyo Mbüs Traktör 18. Aşağıdak verglerde hags verg dares tarafıda kedlğde tahakkuk ettrlr? Gelr vergs Motorlu taşıtlar vergs Kurumlar vergs Veraset ve tkal vergs Katma değer vergs 19. Babası le brlkte Akara da mal müşavrlk yapa Al babası tarhde vefat etmştr. Al kedse kala mrasa lşk veraset ve tkal vergs beyaames aşağıdak tarhlerde hagse kadar vermes gerekr? Stopaj yoluyla alıa veraset ve tkal vergs oraı yüzde kaçtır? Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı 7 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

8 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 1. Brleşmeler, satı almalar ve doğruda yabacı sermaye yatırımları aşağıdak yatırım kararlarıda hags kapsamıda ele alıır? Uzu vadel yatırım kararları Kısa vadel yatırım kararları İşletme sermayes kararları Faalyet kararları Dvdat kararları. Fası taımı aşağıdaklerde hagsdr? Gelecektek kazaç ç paraı bugüde tahssdr. Sağlaa foları e uygu alalarda kullaımıdır. Para, fo, kayak ya da sermayey fade eder. Gereksm duyula foları sağlamasıdır. Optmal sermaye bleşm oluşturulmasıdır. 3. Fasal varlıkları temel özellklerde br ola bölüeblrlğ taımı aşağıdaklerde hagsdr? Fasal varlıkları e az hag mktarda paraya döüştürülebleceğ le lgl özellktr. Fasal varlıkları kolaylıkla paraya döüştürüleblmes le lgl özellktr. Fasal varlıkları değerde öeml br sapma olmada paraya döüştürüleblmes le lgl özellktr. Fasal varlıklarda elde edlecek akt akışlarıı gerçekleşme olasılıklarıı göstere br özellktr. Fasal varlıkları akt akışlarıı telğdek değşmler göstere br özellktr. FİNANSAL YÖNETİM-I 4. yıl sora yapılacak br yatırım ç bakada Türk Lrası tutarıda br hesap aça grşmc, bleşk faz oraıı %6 olduğu durumda yıl souda bakada brkecek toplam para mktarı kaç Türk Lrası olur? Bast faz yötemde hesaplama yapılırke aşağıdaklerde hags kullaılmaz? Faz oraı Faz mktarıdak artış Aapara Zama Başlagıç sermayes 6. İşletme gelrlerde büyüme beklets artıyorsa aşağıdaklerde hags gerçekleşmes bekler? Fyat/kazaç oraıı azalması Car oraı azalması Car oraı artması Fyat/ kazaç oraıı artması İşleye teşebbüs değere yaklaşılması 7. Sabt malyetler Türk Lrası ola br şletmede 10 Türk Lrası brm değşke malyete sahp ve brm satış fyatı 34 Türk Lrası ola br ürü ç başabaş oktası üretm düzey kaç brmdr? Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı A 8 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

9 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A A 8. İşletmelerde faalyet kaldıracı dereces aşağıdaklerde hags göstermektedr? Başabaş üretm düzey Borçları gelrler üzerde etks Faalyet kârıı eseklğ Pyasa değer le defter değer arasıdak farkı Dağıtılmamış kârları gelrlerde yol açtığı değşm 9. Br şletme faz ve verg öces kârı Türk Lrası ve fasma gderler Türk Lrası se, bu şletme fasal kaldıraç dereces yaklaşık olarak kaç olur? 1,01 1,11 1,1 1,31 1, Aşağıdaklerde hags faz ödemeler, yabacı kayak kullaımıyla sağlaa kârları altıda kaldığı sürece şletme kârlılığıı olumlu yöde etklemes fade eder? Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Faalyet kaldıracı etks İkame faz oraı etks Fasal kaldıraç etks Nakt başabaş oktası etks Mal ratablte etks 11. Gelecek döemlere lşk akt grş ve çıkışlarıı tahm edlp özetledğ ve ele alıa döeme lşk akt htyaç ve fazlalıklarıı tespt edlmese olaak sağlaya bütçe aşağıdaklerde hagsdr? Grş - çıkış bütçes Nakt bütçes İhtyaç bütçes Döem bütçes Proforma bütçe 1. Aşağıdaklerde hags proforma blaço hazırlamasıda kullaılablecek yötemlerde brdr? Blaço ve satışlar karşılaştırmalı bütçeleme yötem Yüzde yötem le blaço kalemler tred yötem Blaço özel muhasebe tahss yötem Pyasa getrs ve blaço kalemler ıskotosu yötem Blaço kalemler gülük satış tutarıa oraı yötem 13. Nakt bütçes uygulaacağı zamaı blmemes edeyle fo akışı sıırlarıı saptaamaması asıl br duruma yol açar? Bütçe, proforma blaço hal alır. Bütçe, kotrol ve karşılaştırma aracı olarak kullaılamaz. Hesaplaacak bütçe adı fo akım bütçes olarak değştrlr. Hesaplaacak bütçe adı akt akım bütçes olarak değştrlr. Bütçe, faalyet rskler yasıtmaz Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı 9 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

10 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A A 14. Satışları (x) ve hazır değerler (y) arasıda y = x olarak fade edle br lşk ola ve gelecek yıl ç Türk Lrası tutarıda satış tahm ögörüle br şletme hazır değerler gelecek yıl kaç Türk Lrası olması beklemektedr? Aşağıdaklerde hags tpk br saay ve tcaret şletmes kısa sürel faalyetler le lgl kararlarda brdr? Üretm sürec Satış sürec Hammadde satı alıması Nakt tahslatı Verlecek sparş mktarı 16. Br şletme faalyet dögüsü 81 gü ve borç ödeme süres 1 gü se, bu şletme akt döüşüm süres kaç gü olur? Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem 17. Aşağıdaklerde hags optmal stok düzey etkleye faktörlerde br değldr? Katkı payıı azalması Üretm vermszlğ Satış oralarıı belrszlğ Teslm süreler belrszlğ Tezgâhüstü pyasaları varlığı 18. İhracatı gelştrlmes ve hracatçıya düşük malyetle fo kayağı sağlaması amacıyla kred paketler hazırlaya kurum aşağıdaklerde hagsdr? Exmbak Haze Müsteşarlığı TC Merkez Bakası Düya Tcaret Örgütü Fasal İstkrar Kurulu 19. Uluslararası tcarette ödeme şekllerde br ola peş ödemede rsk aşağıdaklerde hags üstlemektedr? İhracatçı Akredtf aça baka Exmbak Uluslararası Tcaret Örgütü İthalatçı 0. Aşağıdaklerde hags malı mal le değşm esasıa dayaa ve paraı kullaılmadığı br yötemdr? Çek Iskoto Prefasma Barter Teşvk kreds Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı 10 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

11 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I A 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 1. Osmalı Devlet lk resm aşağıdaklerde hagsdr? Tercüme- Şark Tercüma-ı Ahval Tercüma-ı Hakkat Basret Takvm- Vekay Osmalıcılık İslamcılık Türkçülük Batıcılık Mllyetçlk 0 A 13 ad - olu 01 Ü 4 G ve üz rs D te ö s em A çı So kö u ğre Sı tm a S v st K e ta m pç ığ ı 5. II. Meşrutyet Döem de yayılamaya başlaa Sırat-ı Müstakm, Seblürreşad ve Beyaü l-hak gb dergler alt yapısıı oluşturdukları fkr akımı aşağıdaklerde hagsdr? gazetes. Kıbrıs ı feth hag padşah zamaıda gerçekleşmştr? II. Mehmet I. Süleyma IV. Murat III. Selm II. Selm Aayasa değşklğde e fazla üzerde durula kavram aşağıdaklerde hagsdr? Hâkmyet- Mllye Laklk Halkçılık Devletçlk İslamcılık hags Tersae 3. Aşağıdaklerde Koferası sorasıda alıa ve Osmalı Devlet e kabul ettrlmeye çalışıla maddeler arasıda yer almaz? Sırbsta ve Karadağ bağımsız olacak. Bulgarsta özerk hale gelecek. Edre, Kırklarel ve Dmetoka Osmalı Devlet e bırakılacak. Romaya ya bağımsızlık verlecek. Osmalı Devlet bu kararları kabul etmezse zorlama yolua gdlecek. 7. Rusya ı Brc Düya çeklrke mzaladığı aşağıdaklerde hagsdr? Savaşıda atlaşma Trao Versay Se Jerma Nöyy Brest Ltovsk Aayasasıı ö gördüğü Mecls- Umum hakkıda aşağıdak fadelerde hags yalıştır? Mecls- Umum, Heyet- Aya ve Heyet- Mebusa olmak üzere k ayrı meclste oluşurdu. Heyet- Aya üyeler padşah tarafıda ataırdı. üyelğ düşmes ve Mebusları yargılamalarıa Mecls- Umum azası karar verrd. Heyet- Mebusa üyeler tekrar seçmlere katılamazdı. Heyet- Mebusa seçmler dört yılda br yapılırdı. 8. Osmalı Devlet I. Düya Savaşı da Galçya Cephes e asker gödermes amacı aşağıdaklerde hagsdr? Ruslar karşısıda zor durumda kala Almalara yardım etmek Avusturya güçlere yardım etmek Bölgede bulua Türklere yardım etmek Almaya yla brleşmey sağlamak Bulgarsta güçlere yardım etmek 11 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

12 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. A 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 9. Düzel Türk ordusuu lk başarısıı gösterdğ cephe aşağıdaklerde hagsdr? Güey Cephes Doğu Cephes Çaakkale Cephes Batı Cephes Kaal Cephes Kurtuluş Savaşı başarısıı syaset, yöetm ve ekoom alaıda yapılacak kılaplarla tamamlamak kılapları br programa Yapılacak dayadırmak Meclste güçlü ve tek br part oluşturmak party halkçılık esasıa Kurulacak dayadırmak Oluşturulacak programa halkı da dahl etmek 0 A 13 ad - olu 01 Ü 4 G ve üz rs D te ö s em A çı So kö u ğre Sı tm a S v st K e ta m pç ığ ı 13. Aşağıdaklerde hags Mustafa Kemal (Atatürk) Paşa ı Halk Fırkası ı kurmaktak amaçları arasıda yer almaz? 10. Toplaış amacı ve şekl mahall olmakla brlkte aldığı kararlar açısıda mll özellk taşıya kogre aşağıdaklerde hagsdr? Erzurum Kogres Havza Geelges Nazll Kogres Balıkesr Kogres Alaşehr Kogres 14. Osmalı Devlet 1919 yılı bütçes oaylaamamasıı ede aşağıdaklerde hagsdr? İtlaf devletler şgaller başlaması Duyu-u Umumye yöetm baskısı Mecls üyeler arasıdak alaşmazlık Mecls- Mebusa ve Aya Mecls toplaamaması Mebusa ve Aya meclsler arasıdak alaşmazlık 11. Yualıları yelg olarak kabul etmeyp taaruz keşf adıı verdkler savaş aşağıdaklerde hagsdr? II. İöü Eskşehr Kütahya I. İöü Sakarya Büyük Taarruz 15. Aşağıdaklerde hags küçük saay teşvk ve yerl malıı koruma amacıyla çıkarıla Geçc Saay Kauu hükümler arasıda yer almaz? 1. Aşağıdaklerde hags Türkye Komüst Fırkası üyeler arasıda yer almaz? Verg muafyet Geçc gümrük muafyet Bedava araz uygulaması Yasada sadece sıırlar çersdek Türkler yararlaması Kauu geçerl olduğu tessler ürüler öcelkle kamuu satı alma zorululuğu İsmal Suph Bey Tevfk Rüştü Bey Kılıç Al Bey Mahmut Esat Bey Yuus Nad Bey 1 İzleye sayfaya geçz. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

13 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. A 014 GÜZ DÖNEM SONU 434-A 0. Türkye boğazlar üzerdek hâkmyet tam olarak sağlaya atlaşma aşağıdaklerde hagsdr? 16. Mll Mücadele öces Osmalı tarımıyla lgl aşağıdaklerde hags yalıştır? Özellkle Doğu ve Güey Doğu Aadolu da toprak-sa lşkler feodal düze çdeyd. Ulaşım ve haberleşme yeterszlğ çftç çe döük üretm yapmasıa ede olmuştu. Toprak mülkyet sstem karışıklığıda dolayı ked güçlü hssede her kş ve grup haze topraklarıa el koyablyordu. Heme her bölgede tahıl ekm belrleyc durumdaydı. Mera alaıı oldukça dar olması hayvacılığı yaygı hale gelmes egellyordu. Hükâr İskeles Atlaşması Motreux Boğazlar Sözleşmes Mudaya Atlaşması İstabul Atlaşması 0 A 13 ad - olu 01 Ü 4 G ve üz rs D te ö s em A çı So kö u ğre Sı tm a S v st K e ta m pç ığ ı Balta Lmaı Atlaşması 17. Osmalı Devlet de yerl sermaye le kurula lk baka aşağıdaklerde hagsdr? Bak-ı Osmaî- Şahae İtbar-ı Mll Bakası Zraat Bakası Memleket Sadıkları Mll Aydı Bakası 18. TBMM, Loza Atlaşmasıı hag tarhte oaylamıştır? 3 Ağustos Eylül Ekm Aralık Mart Loza görüşmelere sadece gözlemc olarak katıla ülke aşağıdaklerde hagsdr? Belçka Portekz ABD Romaya Japoya 13 TEST BİTTİ. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

14 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. z 0,00 İSTATİSTİK SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901,4 0,4918 0,490 0,49 0,495,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957 Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968,8 0, ,4975 0,4976 0,4977,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 Tablo 1.. Normal Eğr Alaları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,177 0,054 0,088 0,13 0,389 0,4 0,454 0,704 0,734 0,764 0,995 0,303 0,3051 0,364 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,379 0,3749 0,3770 0,395 0,3944 0,396 0,4099 0,4115 0,4131 0,451 0,465 0,479 0,438 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,484 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,497 0,499 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,4959 0,4960 0,4961 0,4969 0,4970 0,4971 0,4977 0,4978 0,4979 0,4984 0,4984 0,4985 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,157 0,190 0,4 0,486 0,517 0,549 0,794 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,416 0,4177 0,49 0,4306 0,4319 0,4418 0,449 0,4441 0,455 0,4535 0,4545 0,4616 0,465 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,481 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,493 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,495 0,496 0,4963 0,4964 0,497 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0, Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

15 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Tablo. Krtk t Değerler Tablosu (Alamlılık Düzey) sd 0,45 0,40 0,35 0,30 0,5 0,0 0,15 0,10 0,05 0,05 0,01 0, ,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,761,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,048,467, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759 Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem sd; Serbestlk Dereces Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

16 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. sd Tablo 3. K-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157 4, ,6751 1,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59, ,7065,1643 4,4330 6, , , , , , ,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493 Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem sd; Serbestlk Dereces ; Alam Düzey Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

17 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Tablo 4. F Tablo Değerler (Alam Düzey; =0,05) sd 1 sd ,61 5,79 5,41 5,19 5,05 4,95 4,88 4,8 4,68 4,53 4,37 6 5,99 5,14 4,76 4,53 4,39 4,8 4,1 4,15 4,00 3,84 3,67 7 5,59 4,74 4,35 4,1 3,97 3,87 3,79 3,73 3,57 3,41 3,3 8 5,3 4,46 4,07 3,84 3,69 3,58 3,50 3,44 3,8 3,1,93 9 5,1 4,6 3,86 3,63 3,48 3,37 3,9 3,3 3,07,90, ,96 4,10 3,71 3,48 3,33 3, 3,14 3,07,91,74, ,84 3,98 3,59 3,36 3,0 3,09 3,01,95,79,61,40 1 4,75 3,89 3,49 3,6 3,11 3,00,91,85,69,51, ,67 3,81 3,41 3,18 3,03,9,83,77,60,4,1 14 4,60 3,74 3,34 3,11,96,85,76,70,53,35, ,54 3,68 3,9 3,06,90,79,71,64,48,9, ,49 3,63 3,4 3,01,85,74,66,59,4,4, ,45 3,59 3,0,96,81,70,61,55,38,19 1, ,41 3,55 3,16,93,77,66,58,51,34,15 1,9 19 4,38 3,5 3,13,90,74,63,54,48,31,11 1,88 0 4,35 3,49 3,10,87,71,60,51,45,8,08 1,84 1 4,3 3,47 3,07,84,68,57,49,4,5,05 1,81 4,30 3,44 3,05,8,66,55,46,40,3,03 1,78 3 4,8 3,4 3,03,80,64,53,44,37,0,01 1,76 4 4,6 3,40 3,01,78,6,51,4,36,18 1,98 1,73 5 4,4 3,39,99,76,60,49,40,34,16 1,96 1,71 6 4,3 3,37,98,74,59,47,39,3,15 1,95 1,69 7 4,1 3,35,96,73,57,46,37,31,13 1,93 1,67 8 4,0 3,34,95,71,56,45,36,9,1 1,91 1,65 9 4,18 3,33,93,70,55,43,35,8,10 1,90 1, ,17 3,3,9,69,53,4,33,7,09 1,89 1,6 40 4,08 3,3,84,61,45,34,5,18,00 1,79 1, ,00 3,15,76,53,37,5,17,10 1,9 1,70 1, ,96 3,11,7,49,33,1,13,06 1,88 1,65 1, ,94 3,09,70,46,31,19,10,03 1,85 1,63 1,8 10 3,9 3,07,68,45,9,18,09,0 1,83 1,61 1,5 3,84 3,00,61,37,1,10,01 1,94 1,75 1,5 1,01 Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem sd 1 ; Gruplar arası serbestlk dereces sd ; Gruplar ç serbestlk dereces Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

18 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Tablo 5. F Tablo Değerler (Alam Düzey; =0,01) sd 1 sd ,6 13,7 1,06 11,39 10,97 10,67 10,46 10,9 9,89 9,47 9,0 6 13,75 10,9 9,78 9,15 8,75 8,47 8,6 8,10 7,7 7,31 6,88 7 1,5 9,55 8,45 7,85 7,46 7,19 6,99 6,84 6,47 6,07 5, ,6 8,65 7,59 7,01 6,63 6,37 6,18 6,03 5,67 5,8 4, ,56 8,0 6,99 6,4 6,06 5,80 5,61 5,47 5,11 4,73 4, ,04 7,56 6,55 5,99 5,64 5,39 5,0 5,06 4,71 4,33 3, ,65 7,1 6, 5,67 5,3 5,07 4,89 4,74 4,40 4,0 3,60 1 9,33 6,93 5,95 5,41 5,06 4,8 4,64 4,50 4,16 3,78 3, ,07 6,70 5,74 5,1 4,86 4,6 4,44 4,30 3,96 3,59 3, ,86 6,51 5,56 5,04 4,69 4,46 4,8 4,14 3,80 3,43 3, ,68 6,36 5,4 4,89 4,56 4,3 4,14 4,00 3,67 3,9, ,53 6,3 5,9 4,77 4,44 4,0 4,03 3,89 3,55 3,18, ,40 6,11 5,18 4,67 4,34 4,10 3,93 3,79 3,46 3,08, ,9 6,01 5,09 4,58 4,5 4,01 3,84 3,71 3,37 3,00, ,18 5,93 5,01 4,50 4,17 3,94 3,77 3,63 3,30,9,49 0 8,10 5,85 4,94 4,43 4,10 3,87 3,70 3,56 3,3,86,4 1 8,0 5,78 4,87 4,37 4,04 3,81 3,64 3,51 3,17,80,36 7,95 5,7 4,8 4,31 3,99 3,76 3,59 3,45 3,1,75,31 3 7,88 5,66 4,76 4,6 3,94 3,71 3,54 3,41 3,07,70,6 4 7,8 5,61 4,7 4, 3,90 3,67 3,50 3,36 3,03,66,1 5 7,77 5,57 4,68 4,18 3,85 3,63 3,46 3,3,99,6,17 6 7,7 5,53 4,64 4,14 3,8 3,59 3,4 3,9,96,58,13 7 7,68 5,49 4,60 4,11 3,78 3,56 3,39 3,6,93,55,10 8 7,64 5,45 4,57 4,07 3,75 3,53 3,36 3,3,90,5,06 9 7,60 5,4 4,54 4,04 3,73 3,50 3,33 3,0,87,49, ,56 5,39 4,51 4,0 3,70 3,47 3,30 3,17,84,47, ,31 5,18 4,31 3,83 3,51 3,9 3,1,99,66,9 1, ,08 4,98 4,13 3,65 3,34 3,1,95,8,50,1 1, ,96 4,88 4,04 3,56 3,6 3,04,87,74,4,03 1, ,90 4,8 3,98 3,51 3,1,99,8,69,37 1,98 1, ,85 4,79 3,95 3,48 3,17,96,79,66,34 1,95 1,38 6,64 4,61 3,78 3,3 3,0,80,64,51,19 1,79 1,0 Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem sd 1 ; Gruplar arası serbestlk dereces sd ; Gruplar ç serbestlk dereces Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

19 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. İSTATİSTİK SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER N 1 N logg.o x x 1 x logx x X x 1 1 x. (x ) s N X I 100 X pl 0 0 p q0 I 100 p q qf ql qp x t Xt t x t Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Xt t X K.O a Med L a c s X I X0 X1 ql! I I I Pr ( r)! x x Px N N1 r q 1 p s s x X I p0 q I 100 p q PA B z X pp m x X m I0 I1 100 I 0 10 p q I 100 p q G.O x 1 x x 3 x log X logg.o 1 Mod la c Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı s K X qp PAPB A 1 1 P A P B A P A P B A Px Cp x 1p Nh h N x x s N N1 X z 1 s p1p p p1p N N z p p p c c c 0 t s x s 1 1 s p z d I 0 1 I m s D.K 100 x I p q I 100 p q R N C r x p1p z! r!( r)! D.A X X s max 0 m X I 100 X Iy0 Iye 100 I e0 I I I pf pl pp xp x N R Q 1 N X X p (x X) 1 r p 1 N N 1 z 1 z z z s z s X z Xz X X X t s X t s X X z p p z d x X t s Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

20 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

21 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

22 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

23 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

24 Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sıav süresce görevllerle kouşmak ve soru sormak yasaktır. Ayı şeklde görevller de öğreclerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Yaıda veya sırasıda ktap, ot vb. buludura, sıav sırasıda kopya çeke, çekmeye teşebbüs ede, kopya vere ya da kopya çeklmese yardım edeler kmlkler, Breysel Sıav İptal Tutaağıa yazılacak ve o oturumdak sıavları geçersz sayılacaktır. Ayı zamada br sorak sıava katılamayacaklardır. Bu edele sorumluluk öğreclere attr. Sıavda yetk verlmş görevller, bu salodak sıavı kurallara uygu bçmde yapılmadığıı, toplu kopya grşmde buluulduğuu raporlarıda bldrdkler veya üverste sıav merkezce yapıla celemeler soucu toplu kopya yapıldığı saptadığı takdrde, Aadolu Üverstes yetkl orgalarıca bu saloda sıava gre öğrecler tümüü o oturumdak sıavları geçersz sayılır.. Öğrecler sıav sırasıda görevller her türlü uyarılarıa uymak zorudadır. Gerektğde görevller oturduğuuz yerler değştreblr. Sıavıızı geçerl sayılması, her şeyde öce sıav kurallarıa uymaıza bağlıdır. Sıav görevller talmatlarıa uymaya, sıav görevllere hakaret ede, fl saldırıda bulua ve tehdt edelerle sıav huzuruu bozacak kadar yüksek sesle kouşa, sıav salouu terk etmes yasaklaa zama çde terk ede, sıav yapılmasıı bell br süre egelleyeler kmlkler Breysel Sıav İptal Tutaağıa yazılır ve o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 3. Sıav sırasıda herhag br edele dışarı çıkmak yasaktır. Sıavı başlamasıı zleye lk 30 dakka ve sıav süres so 5 dakkası çde, sıavlarıı tamamlasalar ble hçbr öğrec saloda çıkmasıa z verlmeyecektr. Sıavı başlamasıı zleye lk 15 dakka geçtkte sora hçbr öğrec sıava alıamaz. 4. Braz sora soru ktapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmede öce sze verlecek soru ktapçığıı üzerde ayrıla yere, adıızı, soyadıızı, öğrec umaraızı ve bu salou umarasıı mutlaka yazıız. Sıav souda soru ktapçıkları toplaacak ve sıav merkezde tek tek celeecektr. Soru Ktapçığıı br tek sayfası ble eksk çıksa o oturumdak sıavlarıız geçersz sayılır. 5. Sze verle cevap kağıdı üzerdek T.C. Kmlk No, ad ve soyadı sze at olup olmadığıı mutlaka kotrol edz. Cevap kağıdı sze at değlse görevller uyarıp sze at cevap kağıdıı alıız. Daha sora cevap kağıdı üzerde ayrılmış ola yerlere T.C. Kmlk umaraızı ve test grubuuzu mutlaka kodlayıız, adıızı soyadıızı yazıız ve lgl yer mzalayıız. Kedse at olmaya cevap kağıdıı kullaa öğrecler o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 6. Cevap kâğıdıa yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak şaretlemeler ç koyu yaza syah kurşu kalem kullaılacaktır. Tükemez kalem veya dolmakalem keslkle kullaılmayacaktır. Kullaıldığı taktrde cevap kağıdı optk okuyucuda okutulamadığıda öğrec o oturumdak sıavı geçersz sayılır. 7. Cevap kâğıdıızda belrtle ktapçık kodu le sze verle soru ktapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol edz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru ktapçıkları üzere yapıla şaretlemeler keslkle değerledrlmez. Her ders cevabı, o ders sm yazılı olduğu sütua şaretlemeldr. Yalış sütua yapacağıız şaretlemeler keslkle değerledrlmez. 9. Soru ktapçığıı sayfalarıdak boş yerler müsvedde yapmak ç kullaablrsz. Başka br kâğıdı müsvedde olarak kullamak yasaktır. Bu tür şlemler yapaları o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 10. Öğrecler soruları ve/veya sorulara verdkler yaıtları cevap kağıdı dışıda herhag br yere yazmaları ve buu sıav salouda dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayaları o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 11. Sıav sırasıda öğrecler brbrlerde kalem, slg vb. şeyler stemeler keslkle yasaktır. Yasağa uymayaları o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 1. Sıav sırasıda hesap makes kullaılablr. Acak, alfabetk tuş takımı (a, b, c,.v, y, z) ola, üzerde program yapılmasıa, saklamasıa ve çalıştırılmasıa z vere EXE, STORE, RUN gb tuşları bulua hesap makeler le data bak vb. özel doaımlar kullaılamaz. Hesap makes sıav sırasıda ödüç alıması, verlmes ve değştrlmes yasaktır. Bu tür davraışlarda buluaları o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 13. Öğrecler telsz, cep telefou, çağrı chazı, taşıablr blgsayar vb. letşm araçları le görütü kaydetmeye yaraya fotoğraf makes, kamera vb. araçları sıava gelrke getrmemeler kousuda sıava grş belgelerde uyarılmışlardır. Bu chazları sıav salouda yalarıda buludura öğrecler, chazları kapalı olsa ble, o oturumdak sıavı geçersz sayılır. 14. Öğrecler ruhsatlı veya resm amaçlı kullaılsa ble slah le sıav basıa gelmemeldr. Bu öğrecler keslkle sıava ve baya alımaz. Br şeklde grmşlerse dışarı çıkartılıp o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 15. Kıtalarıda zl ola er-erbaşlar dışıda resm kıyafetle sıava grmek yasaktır. Akse davraa öğrecler o oturumdak sıavları geçersz sayılır. 16. Braz sora dağıtılacak ola soru ktapçığıda test le lgl açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumada ve sze "SINAV BAŞLAMIŞTIR" demede soruları cevaplamaya başlamayıız. 17. Sıavıız bttğde, cevap kâğıdıız ve soru ktapçığıızı salo görevllere şahse teslm edz. Teslm etmedğz evrak edeyle o oturumdak sıavlarıız geçersz sayılır. Aadolu Üverstes Açıköğretm Sstem Güz Döem Sou Sıav Ktapçığı SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ. Aadolu Üverstes tarafıda hazırlamış ola bu testler her hakkı saklıdır. Hag amaçla olursa olsu, testler tamamıı veya br kısmıı Aadolu Üverstes' yazılı z olmada kopya edlmes, fotoğraflarıı çeklmes, herhag br yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekl ceza sorumluluğu ve testler hazırlamasıdak mal külfet peşe kabullemş sayılır.

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 4379 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 434 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

aofdernotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

aofdernotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL aofderotlar.et aofdersotlar.et ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı,

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 434 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4379

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 3 03 - GÜZ DÖNEM

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. Özet, yaprak test, deeme sıavı hzmetlere http://eogreme.aadolu.edu.tr adresdek "Beta e-öğreme" bağlatısıda ulaşablrsz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 431 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 13 013

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM. Finansal Yönetim Örnek Sorular Güz 2015. Yrd. Doç. Dr. Rüstem Barış Yeşilay 1. Örnek. Örnek. Örnek. Örnek. Örnek

FİNANSAL YÖNETİM. Finansal Yönetim Örnek Sorular Güz 2015. Yrd. Doç. Dr. Rüstem Barış Yeşilay 1. Örnek. Örnek. Örnek. Örnek. Örnek Fasal Yöetm Örek lar Güz 2015 Güz 2015 Fasal Yöetm Örek lar 2 Örek FİNNSL YÖNETİM ÖRNEKLER 1000 TL %10 fazde kaç yıl süreyle yatırıldığıda 1600 TL olur? =1000 TL, FV=1600 TL, =0.1 FV (1 ) FV 1600 (1 )

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 188 015

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4313

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 188 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 13 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

= k. Aritmetik Ortalama. Tanımlayıcı İstatistikler TANIMLAYICI İSTATİSTİKLER. Sınıflanmış Seriler İçin Aritmetik Ortalama

= k. Aritmetik Ortalama. Tanımlayıcı İstatistikler TANIMLAYICI İSTATİSTİKLER. Sınıflanmış Seriler İçin Aritmetik Ortalama TANIMLAYICI İSTATİSTİKLER Taımlayıcı İstatstkler MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ Dr. Mehmet AKSARAYLI D.E.Ü. İ.İ.B.F..B.F. EKONOMETRİ BÖLÜMÜ mehmet.aksarayl aksarayl@deu.edu.tr Yer Ölçüler (Merkez Eğlm Ölçüler)

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4379 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 015-016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

YER ÖLÇÜLERİ. Yer ölçüleri, verilerin merkezini veya yığılma noktasını belirleyen istatistiklerdir.

YER ÖLÇÜLERİ. Yer ölçüleri, verilerin merkezini veya yığılma noktasını belirleyen istatistiklerdir. YER ÖLÇÜLERİ Yer ölçüler, verler merkez veya yığılma oktasıı belrleye statstklerdr. Grafkler bze verler yığılma oktaları hakkıda ö blg vermede yardımcı olurlar. Acak bu değerler gerçek değerler değldr,

Detaylı

Tanımlayıcı İstatistikler

Tanımlayıcı İstatistikler Taımlayıcı İstatstkler Taımlayıcı İstatstkler br değerler dzs statstksel olarak geel özellkler taımlaya ölçülerdr Taımlayıcı İstatstkler Yer Göstere Ölçüler Yaygılık Ölçüler Yer Göstere Ölçüler Br dağılımı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 434 015

Detaylı

MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ

MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ Gözlee ver düzeleerek çzelgelerle, graklerle suulması çoğu kez yeterl olmaz. Geel durumu yasıtacak br takım ölçülere gereksm vardır. Bu ölçüler verler yalızca özlü br bçmde belrtmekle

Detaylı

ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ ve ÖRNEKLEM GENİŞLİĞİ

ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ ve ÖRNEKLEM GENİŞLİĞİ 03.05.013 ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ ve ÖRNEKLEM GENİŞLİĞİ 1 Nede Örekleme? Öreklemde çalışmak ktlede çalışmakta daha kolaydır. Ktle üzerde çalışmak çok daha masraflı olablr. Çoğu durumda tüm ktleye ulaşmak

Detaylı

İki veri setinin yapısının karşılaştırılması

İki veri setinin yapısının karşılaştırılması İk ver set yapısıı karşılaştırılması Dağılım: 6,6,6 Ortalama: 6 Medya: 6 Mod: 6 td. apma: 0 Dağılım: 0,6,1 Ortalama: 6 Medya: 6 Mod: çoklu mod td: apma: 6 Amaç: Görüe Ötese Bakablmek Verler değşkelk durumuu

Detaylı

YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ (03.03.2004 tarihli ve 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ (03.03.2004 tarihli ve 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ (03.03.2004 tarhl ve 25391 sayılı Resm Gazete'de yayımlamıştır.) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayaak Madde 1 Bu Yöetmelğ amacı, 4857 sayılı İş Kauuu 53 ücü maddes

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. aofdersotlar.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Giriş. Değişkenlik Ölçüleri İSTATİSTİK I. Ders 5 Değişkenlik ve Asimetri Ölçüleri. Değişkenlik. X i ve Y i aşağıdaki gibi iki seri verilmiş olsun:

Giriş. Değişkenlik Ölçüleri İSTATİSTİK I. Ders 5 Değişkenlik ve Asimetri Ölçüleri. Değişkenlik. X i ve Y i aşağıdaki gibi iki seri verilmiş olsun: Grş İSTATİSTİK I Ders Değşkelk ve Asmetr Ölçüler Ortalamalar, serler karşılaştırılmasıda her zama yeterl ölçüler değldr. Ayı ortalamayı sahp serler arklı dağılım göstereblrler. Bu edele serler karşılaştırılmasıda,

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 434 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış esk sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adresde yer ala deeme sıavı hzmetde öğreclermze suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4344

Detaylı

Tarihli Mühendislik ekonomisi final sınavı. Sınav süresince görevlilere soru sormayın. Başarılar dilerim.

Tarihli Mühendislik ekonomisi final sınavı. Sınav süresince görevlilere soru sormayın. Başarılar dilerim. 6..27 Tarhl Mühedslk ekooms fal sıavı Süre 9 dakka Sıav Saat: Sıav süresce görevllere soru sormayı. Başarılar dlerm. D: SOYD: ÖĞRENCİ NO: İMZ: Tek ödemel akümüle değer faktörü Tek ödemel gücel değer faktörü

Detaylı

Regresyon ve Korelasyon Analizi. Regresyon Analizi

Regresyon ve Korelasyon Analizi. Regresyon Analizi Regresyo ve Korelasyo Aalz Regresyo Aalz Regresyo Aalz Regresyo aalz, aralarıda sebep-souç lşks bulua k veya daha fazla değşke arasıdak lşky belrlemek ve bu lşky kullaarak o kou le lgl tahmler (estmato)

Detaylı

Tahmin Edicilerin ve Test Đstatistiklerinin Simülasyon ile Karşılaştırılması

Tahmin Edicilerin ve Test Đstatistiklerinin Simülasyon ile Karşılaştırılması . Ders ĐSTATĐSTĐKTE SĐMÜLASYON Tahm Edcler ve Test Đstatstkler Smülasyo le Karşılaştırılması Đstatstk rasgelelk olgusu çere olay süreç ve sstemler modellemesde özellkle bu modellerde souç çıkarmada ve

Detaylı

Tanımlayıcı İstatistikler (Descriptive Statistics) Dr. Musa KILIÇ

Tanımlayıcı İstatistikler (Descriptive Statistics) Dr. Musa KILIÇ Taımlayıcı İstatstkler (Descrptve Statstcs) Dr. Musa KILIÇ TANIMLAYICI ÖRNEK İSTATİSTİKLERİ YER ÖLÇÜLERİ (Frekas dağılışıı abss eksedek durumuu belrtr.) DEĞİŞİM ÖLÇÜLERİ ( Frekas dağılışıı şekl belrtr.).

Detaylı

ÖLÇÜM, ÖLÇÜM HATALARI ve ANLAMLI RAKAMLAR

ÖLÇÜM, ÖLÇÜM HATALARI ve ANLAMLI RAKAMLAR ÖLÇÜM, ÖLÇÜM HATALARI ve ANLAMLI RAKAMLAR Ölçme, her deeysel blm temel oluşturur. Fzk blmde de teorler sıaması ç çeştl deeyler tasarlaır ve bu deeyler sırasıda çok çeştl ölçümler yapılır. Br fzksel celğ

Detaylı

Değişkenler Arasındaki İlişkiler Regresyon ve Korelasyon. Dr. Musa KILIÇ

Değişkenler Arasındaki İlişkiler Regresyon ve Korelasyon. Dr. Musa KILIÇ Değşkeler Arasıdak İlşkler Regresyo ve Korelasyo Dr. Musa KILIÇ http://ks.deu.edu.tr/musa.klc 1. Grş Buda öcek bölümlerde celedğmz koular, br tek değşke ç yorumlamalar yapmaya yöelk statstk yötemler üzerde

Detaylı

Quality Planning and Control

Quality Planning and Control Qualty Plag ad Cotrol END 3618 KALİTE PLANLAMA VE KONTROL Prof. Dr. Mehmet ÇAKMAKÇI Dokuz Eylül Üverstes Edüstr Mühedslğ Aablm Dalı 1 Qualty Maagemet İstatstksel Proses Kotrol Kotrol Kartları 2 END 3618

Detaylı

BEKLENEN DEĞER VE VARYANS

BEKLENEN DEĞER VE VARYANS BEKLEE DEĞER VE VARYAS.1. İadel ve adesz öreklemede tüm mümkü örekler.. Beklee değer.3. Varyas.4. İk değşke ortak dağılımı.5. İstatstksel bağımsızlık.6. Tesadüf değşkeler doğrusal kombasyolarıı beklee

Detaylı

Tanımlayıcı İstatistikler

Tanımlayıcı İstatistikler TANIMLAYICI İSTATİSTİKLER MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ Dr. Mehmet AKSARAYLI D.E.Ü. İ.İ.B.F. EKONOMETRİ BÖLÜMÜ mehmet.aksarayl@deu.edu.tr Taımlayıcı İstatstkler Yer Ölçüler (Merkez Eğlm Ölçüler) Duyarlı Ortalamalar

Detaylı

Tanımlayıcı İstatistikler

Tanımlayıcı İstatistikler Taımlayıcı İstatstkler Br veya brde azla dağılışı karşılaştırmak ç kullaıla ve ayrıca örek verlerde hareket le rekas dağılışlarıı sayısal olarak özetleye değerlere taımlayıcı statstkler der. Aalzlerde

Detaylı

Parametrik Olmayan İstatistik Çözümlü Sorular - 2

Parametrik Olmayan İstatistik Çözümlü Sorular - 2 Parametrk Olmaya İstatstk Çözümlü Sorular - Soru Böbrek hastalarıa at Kreat (KRT) değerlere lşk br araştırma yapılmak stemektedr. Buu ç rasgele seçle hastaya at Kreat değerler aşağıdak gb elde edlmştr

Detaylı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İKT351 Ekonometri I, Ara Sınavı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İKT351 Ekonometri I, Ara Sınavı TOBB Ekoom ve Tekoloj Üverstes İKT351 Ekoometr I, Ara Sıavı Öğr.Gör.: Yrd. Doç. Dr. A. Talha YALTA Ad, Soyad: Açıklamalar: Bu sıav toplam 100 pua değerde 4 soruda oluşmaktadır. Sıav süres 90 dakkadır ve

Detaylı

TALEP TAHMİNLERİ. Y.Doç.Dr. Alpagut YAVUZ

TALEP TAHMİNLERİ. Y.Doç.Dr. Alpagut YAVUZ TALEP TAHMİNLERİ Y.Doç.Dr. Alpagut YAVUZ Yöetm e temel foksyolarıda br ola plalama, e kaba taımıyla, şletme geleceğe yöelk alıa kararları br bleşkesdr. Geleceğe yöelk alıa kararları başarısı yöetcler yaptıkları

Detaylı

Polinom İnterpolasyonu

Polinom İnterpolasyonu Polom İterpolasyou (Ara Değer Bulma Br foksyou solu sayıdak, K, R oktalarıda aldığı f (, f (,, f ( değerler bls (foksyou keds blmyor. Bu oktalarda geçe. derecede br tek, P a + a + a + + a (... polumu vardır

Detaylı

Tanımlayıcı İstatistikler

Tanımlayıcı İstatistikler Taımlayıcı İstatstkler Br veya brde fazla dağılışı karşılaştırmak ç kullaıla veya ayrıca örek verlerde hareketle frekas dağılışlarıı sayısal olarak düzeleye değerlere taımlayıcı statstkler der. Aalzlede

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

1. GAZLARIN DAVRANI I

1. GAZLARIN DAVRANI I . GZLRIN DRNI I İdeal Gazlar ç: lm 0 RT İdeal gazlar ç: RT Hacm() basıçla() değşk sıcaklıklarda değşm ekl.. de gösterlmştr. T >T 8 T T T 3 asıç T 4 T T 5 T 7 T 8 Molar Hacm ekl.. Gerçek br gazı değşk sıcaklıklardak

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

Sayısal Türev Sayısal İntegrasyon İnterpolasyon Ekstrapolasyon. Bölüm Üç

Sayısal Türev Sayısal İntegrasyon İnterpolasyon Ekstrapolasyon. Bölüm Üç Sayısal Türev Sayısal İtegrasyo İterpolasyo Ekstrapolasyo Bölüm Üç Bölüm III 8 III-. Pvot Noktaları Br ( ) oksyouu değer, geellkle ekse üzerdek ayrık oktalarda belrler. Bu oktalara pvot oktaları der. Bu

Detaylı

Tanımlayıcı İstatistikler

Tanımlayıcı İstatistikler Taımlayıcı İstatstkler Br veya brde azla dağılışı karşılaştırmak ç kullaıla ve ayrıca örek verlerde hareket le rekas dağılışlarıı sayısal olarak özetleye değerlere taımlayıcı statstkler der. Aalzlerde

Detaylı

Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI

Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI Doç. Dr. Mehmet AKSARALI www.mehmetaksarayl İstatstksel araştırmalarda k yada daha çok değşke arasıdak lşk celemes ç e çok kullaıla yötemlerde brs regresyo aalzdr. Değşkeler arasıdak lşk matematksel br

Detaylı

Korelasyon ve Regresyon

Korelasyon ve Regresyon Korelasyon ve Regresyon 1 Korelasyon Analz İk değşken arasında lşk olup olmadığını belrlemek çn yapılan analze korelasyon analz denr. Korelasyon; doğrusal yada doğrusal olmayan dye kye ayrılır. Korelasyon

Detaylı

ORTAK BAĞIMSIZ DENETİM VE MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ

ORTAK BAĞIMSIZ DENETİM VE MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ ORTAK BAĞIMSI Z DENETİ M VE MALİ MÜŞAVİ RLİK LİMİTED ŞİRKETİ 6102 SAYILI YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNUN ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERE GETİRDİKLERİ www.ortakusavr.co Sayfa 1 ÖNSÖZ Tcar hayatııza br çok yelk

Detaylı

ETKİN SINIR VE BETA KATSAYI KISITLI PORTFÖY SEÇİM MODELİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA

ETKİN SINIR VE BETA KATSAYI KISITLI PORTFÖY SEÇİM MODELİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA İstabul Tcaret Üverstes Fe Blmler Dergs Yıl: 11 Sayı: Güz 01 s. 19-35 ETKİN SINIR VE BETA KATSAYI KISITLI PORTFÖY SEÇİM MODELİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA Cası KAYA 1, Oza KOCADAĞLI Gelş: 30.05.01 Kabul: 14.1.01

Detaylı

ISF404 SERMAYE PİYASALAR VE MENKUL KIYMETLER YÖNETİMİ

ISF404 SERMAYE PİYASALAR VE MENKUL KIYMETLER YÖNETİMİ 4. HAFTA ISF44 SERMAYE PİYASALAR VE MENKUL KIYMETLER YÖNETİMİ PARANIN ZAMAN DEĞERİ VE GETİRİ ÇEŞİTLERİ Doç. Dr. Murat YILDIRIM muratyildirim@karabuk.edu.tr 2 Paraı Zama Değeri Paraı Zama Değeri Yatırım

Detaylı

EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI DEĞERLENDİRMESİ AÇIKLAMA NOTLARI VE VARSAYIMLAR

EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI DEĞERLENDİRMESİ AÇIKLAMA NOTLARI VE VARSAYIMLAR EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI DEĞERLENDİRMESİ AÇIKLAMA NOTLARI VE VARSAYIMLAR 2013 yılı fo getrs 02/01/2013-02/01/2014 tarhl brm pay değerler kullaılması le hesaplamıştır. 2013 yılı karşılaştırma ölçütü getrs

Detaylı

Bir KANUN ve Bir TEOREM. Büyük Sayılar Kanunu

Bir KANUN ve Bir TEOREM. Büyük Sayılar Kanunu Br KANUN ve Br TEOREM Büyük Türkçe Sözlük kau Đg. law Doğa olaylarıı oluş edeler ortaya koya ve gelecektek olayları öcede kestrme olaağı vere bağıtı; Newto kauu, Kepler kauları. (BSTS / Gökblm Termler

Detaylı

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN TARH:...05/205 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal T.C BARTIN L ÖZEL DARES YAZı ŞLER MÜDÜRLÜGÜ TEKlF MEKTUBU TEKlF

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır.

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır. UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ Posson: H o: Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmektedr. H a : Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmemektedr. Böyle br hpotez test edeblmek çn, önce Posson dağılım parametres

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Öğr. Elemanı: Dr. Mustafa Cumhur AKBULUT

Öğr. Elemanı: Dr. Mustafa Cumhur AKBULUT Ünte 11: İndeksler Öğr. Elemanı: Dr. Mustafa Cumhur AKBULUT İndeks 2 Üntede Ele Alınan Konular 11. İndeksler 11.1. Bast İndeksler 11.1.1. Fyat İndeks 11.1.2. Mktar İndeks 11.1.3. Mekan İndeks 11.2. Bleşk

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

TÜRKİYE ŞEKERPANCARI ÜRETİMİNDE FAKTÖR TALEP ANALİZİ ( ) (TRANSLOG MALİYET FONKSİYONU UYGULAMASI) Yaşar AKÇAY 1 Kemal ESENGÜN 2

TÜRKİYE ŞEKERPANCARI ÜRETİMİNDE FAKTÖR TALEP ANALİZİ ( ) (TRANSLOG MALİYET FONKSİYONU UYGULAMASI) Yaşar AKÇAY 1 Kemal ESENGÜN 2 l Ta rr ım ı Ekooms Kog rres 6-8 - Eylül l 2000 Tek rrdağ TÜRKİYE ŞEKERPANCARI ÜRETİMİNDE FAKTÖR TALEP ANALİZİ (980-998) (TRANLOG MALİYET FONKİYONU UYGULAMAI) Yaşar AKÇAY Kemal EENGÜN 2. GİRİŞ Türkye tarımı

Detaylı

1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ

1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ DERS NOTU 07 KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ, LM EĞRİSİ VE PARA TALEBİ FAİZ ESNEKLİĞİ Bugünk dersn çerğ: 1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ... 1 1.1 İŞLEMLER (MUAMELELER) TALEBİ... 2 1.2 ÖNLEM (İHTİYAT) TALEBİ...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Đst201 Đstatistik Teorisi I

Đst201 Đstatistik Teorisi I Đst20 Đstatstk Teors I DERSĐN TÜRÜ Zorulu DERSĐN DÖNEMĐ Yaz DERSĐN KREDĐSĐ Ulusal Kred: (4, 0, 0 ) 4 KTS: 7 DERSĐN VERĐLDĐĞĐ Bölüm: Đstatstk 200/20 Öğretm Yılı DERSĐN MCI Đstatstğ matematksel temeller

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

KONTROL KARTLARI 1)DEĞİŞKENLER İÇİN KONTROL KARTLARI

KONTROL KARTLARI 1)DEĞİŞKENLER İÇİN KONTROL KARTLARI 1 KONTOL KATLAI 1)DEĞİŞKENLE İÇİN KONTOL KATLAI Ölçe,gözle veya deey yolu le elde edle verler değşke(ölçüleblr-sürekl) ve özellk (sayılablr-keskl) olak üzere başlıca k gruba ayrılır. Değşke verler belrl

Detaylı

ĐÇI DEKILER 1. TEMEL ĐSTATĐSTĐK KAVRAMLAR VE OTASYO LAR 1

ĐÇI DEKILER 1. TEMEL ĐSTATĐSTĐK KAVRAMLAR VE OTASYO LAR 1 ĐÇI DEKILER Sayfa. TEMEL ĐSTATĐSTĐK KAVRAMLAR VE OTASYO LAR.. Grş.. Đstatstk.3. Populasyo.4. Örek.5. Brm.6. Parametre.7. Değşke 3.8. Ver ve Ver Tpler 3.9. Toplama Sembolü 4 ÇALIŞMA PROBLEMLERĐ 6. VERĐLERĐ

Detaylı

X = 11433, Y = 45237,

X = 11433, Y = 45237, A.Ü. SBF, IV Malye EKONOMETRİ I ARA SINAVI 4..006 Süre 90 dakkadır..,. ve 3. sorular 0 ar, 4. ve 5. sorular 30 ar pua, ödev 0 pua değerdedr. Tüm formüller ve şlemlerz açıkça gösterz. ) Y = Xβ + u doğrusal

Detaylı

Operasyonel Risk İleri Ölçüm Modelleri

Operasyonel Risk İleri Ölçüm Modelleri Bakacılar Dergs, Sayı 58, 006 Grş Operasyoel Rsk İler Ölçüm Modeller Çalışma k bölümde oluşmaktadır. İlk bölümde operasyoel rskler ölçülmes kapsamıda hag ler ölçüm modeller kullaılması gerektğ, söz kousu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

çözüm: C=19500 TL n=4 ay t=0,25 I i 1.yol: Senedin iskonto tutarı x TL olsun. Bu durumda senedin peşin değeri: P C I (19500 x) TL olarak alınabilir.

çözüm: C=19500 TL n=4 ay t=0,25 I i 1.yol: Senedin iskonto tutarı x TL olsun. Bu durumda senedin peşin değeri: P C I (19500 x) TL olarak alınabilir. 1 6)Kred değer 19500 TL ola br seet vadese 4 ay kala, yıllık %25 skoto oraı üzerde br bakaya skoto ettrlyor. Hesaplamada ç skoto metodu kullaıldığıa göre, seed skoto tutarı kaç TL dr? C=19500 TL =4 ay

Detaylı

AMORTİSMAN MALİYETİ SAPTAMA YÖNTEMLERİ

AMORTİSMAN MALİYETİ SAPTAMA YÖNTEMLERİ AMORTİSMAN MALİYETİ SAPTAMA YÖNTEMLERİ Geel olrk 4 tp yötem kullılır.. Düz çzg yötem: Mlı değer zml doğrusl olrk zldığı vrsyılır. Mlı hzmet ömrü boyuc her yıl ç yı mktr mortsm olrk yrılır. V V d = S d:

Detaylı

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI III. Dinamik Programlama. Örnek 3: Tıbbi Müdahale Ekiplerinin Ülkelere Dağıtımı

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI III. Dinamik Programlama. Örnek 3: Tıbbi Müdahale Ekiplerinin Ülkelere Dağıtımı YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI III Hafta Determstk Damk Programlama (devam) Damk Programlama Geçe derste küçük ölçekl problemler damk programlamayla yelemel olarak asıl çözüldüğüü gördük. Bu derste, öreklere devam

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

KUVVET SİSTEMLERİ KUVVET. Vektörel büyüklük. - Kuvvetin büyüklüğü - Kuvvetin doğrultusu - Kuvvetin uygulama noktası - Kuvvetin yönü. Serbest vektör.

KUVVET SİSTEMLERİ KUVVET. Vektörel büyüklük. - Kuvvetin büyüklüğü - Kuvvetin doğrultusu - Kuvvetin uygulama noktası - Kuvvetin yönü. Serbest vektör. İ.T.Ü. aka akültes ekak Aa Blm Dalı STATİK - Bölüm KUVVET SİSTELEİ KUVVET Vektörel büyüklük - Kuvvet büyüklüğü - Kuvvet doğrultusu - Kuvvet uygulama oktası - Kuvvet yöü S = (,,..., ) = + +... + = Serbest

Detaylı

) ( k = 0,1,2,... ) iterasyon formülü kullanılarak sabit

) ( k = 0,1,2,... ) iterasyon formülü kullanılarak sabit Karadez Te Üverstes Blgsayar Mühedslğ Bölümü 5-6 Güz Yarıyılı Sayısal Çözümleme Ara Sıav Soruları Tarh: Kasım 5 Perşembe Süre: daa. f ( ( + a e fosyouu sabt otası olmadığı bldğe göre, a 'ı alableceğ e

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış ek ıav oruları httt://eogreme.aadolu.edu.tr adrede yer ala deeme ıavı hzmetde öğreclermze uulmaktadır. aofderotlar.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

Bağıl Değerlendirme Sisteminin Simülasyon Yöntemi ile Test Edilmesi: Kilis 7 Aralık Üniversitesi Örneği

Bağıl Değerlendirme Sisteminin Simülasyon Yöntemi ile Test Edilmesi: Kilis 7 Aralık Üniversitesi Örneği Akademk Blşm 11 - III. Akademk Blşm Koferası Bldrler 2-4 Şubat 2011 İöü Üverstes, Malatya Bağıl Değerledrme Sstem Smülasyo Yötem le Test Edlmes: Kls 7 Aralık Üverstes Öreğ Kls 7 Aralık Üverstes, Blgsayar

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler.

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler. OLASILIK VE İSTATİSTİK DERSLERİ ÖZET NOTLARI İstatistik: verileri toplaması, aalizi, suulması ve yorumlaması ile ilgili ilkeleri ve yötemleri içere ve bu işlemleri souçlarıı probabilite ilkelerie göre

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ SAYISAL YÖNTEMLER ANABİLİM DALI DERS NOTLARI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ SAYISAL YÖNTEMLER ANABİLİM DALI DERS NOTLARI 15.09.015 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ SAYISAL YÖNTEMLER ANABİLİM DALI DERS NOTLARI ISL4 İSTATİSTİK II HAZIRLAYAN PROF. DR. ALİ SAİT ALBAYRAK

Detaylı

değerine bu matrisin bir girdisi(elemanı,bileşeni) denir. Bir sütundan (satırdan) oluşan bir matrise bir sütun (satır) matrisi denir.

değerine bu matrisin bir girdisi(elemanı,bileşeni) denir. Bir sütundan (satırdan) oluşan bir matrise bir sütun (satır) matrisi denir. Bölüm 2 Matrsler aım 2.1 F br csm, m, brer doğal sayı olsu. a F ( 1,.., m; j 1,..., ) olmak üzere, a11... a1 fadese m satır sütuda oluşa (veya m tpde) br F matrs der. am 1... a m Böyle br matrs daha sade

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜESSESESİNE

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜESSESESİNE Sayı Konu : ı..bcg- : Yaklaşık Malyet T.C. Adana Vallğ Halk Sağlığı Müdürlüğü YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ADANA lo /01/2012... MÜESSESESİNE Müdürlüğümüzün htyacı olan aşağıda cns, mktarı ve özellkler belrtlen

Detaylı

Mühendislikte Olasılık, İstatistik, Risk ve Güvenilirlik Altay Gündüz. Mühendisler için İstatistik Prof. Dr. Mehmetçik Bayazıt, Prof. Dr.

Mühendislikte Olasılık, İstatistik, Risk ve Güvenilirlik Altay Gündüz. Mühendisler için İstatistik Prof. Dr. Mehmetçik Bayazıt, Prof. Dr. İSTATİSTİK DERSİ (BAÜ Müh-Mm Fakültes Dr. Bau Yağcı KAYNAKLAR Mühedslkte Olasılık, İstatstk, Rsk ve Güvelrlk Altay Güdüz Blgsayar (Ecel Destekl Uygulamalı İstatstk Pro. Dr. Mustaa Akkurt Mühedsler ç İstatstk

Detaylı

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2011-2012-2013 MALİ yılına İLİşKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şrket") 01012011-31 ı22013

Detaylı

İŞLETMELERDE DAĞITIM SİSTEMİ MALİYETLERİ MİNİMİZASYONU İÇİN ÇÖZÜM MODELİ: BİR FİRMA UYGULAMASI

İŞLETMELERDE DAĞITIM SİSTEMİ MALİYETLERİ MİNİMİZASYONU İÇİN ÇÖZÜM MODELİ: BİR FİRMA UYGULAMASI İŞLETMELERDE DAĞITIM SİSTEMİ MALİYETLERİ MİNİMİZASYONU İÇİN ÇÖZÜM MODELİ: BİR FİRMA UYGULAMASI Ahmet ERGÜLEN * Halm KAZAN ** Muhtt KAPLAN *** ÖZET Arta rekabet şartları çersde karlılıklarıı korumak ve

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK Sürekl Olasılık Dağılım Brkml- KümülatFonksyonu Yrd. Doç. Dr. Tjen ÖVER ÖZÇELİK tover@sakarya.edu.tr Sürekl olasılık onksyonları X değşken - ;+ aralığında tanımlanmış br sürekl rassal değşken olsun. Aşağıdak

Detaylı

ARAÇ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ PANSİYONUNA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

ARAÇ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ PANSİYONUNA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER ARAÇ ÇOK PROGRAMLI AADOLU LSES PASYOUA KAYIT Ç GEREKL BELGELER S.O 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. BELGE ADI BAŞVURU DLEKÇES EK-1 BELGES VELYE VE EŞE AT 2014 YILI E SO MAAŞ BORDROSU -VEL VE EŞ ÇALIŞIYORSA ÇALIŞTIĞI

Detaylı

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon Doğrusal Korelasyon ve Regresyon En az k değşken arasındak lşknn ncelenmesne korelasyon denr. Kşlern boyları le ağırlıkları, gelr le gder, öğrenclern çalıştıkları süre le aldıkları not, tarlaya atılan

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı