28 Nisan - 2 Mayıs 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "28 Nisan - 2 Mayıs 2014"

Transkript

1 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen hafta ABD den açıklanan bilançolar ve ekonomik veriler takip edildi. Apple, Facebook ve Amazon.com un açıkladıkları bilançolar beklentileri karşılarken, McDonald s, Microsoft ve General Motors kötü sonuçlar açıklayarak yatırımcıları üzdü. ABD tarafından açıklanan konut verileri beklentilerin altında kalırken Dayanıklı Mal Siparişleri verisi ekonomideki canlılığın artarak devam ettiğine işaret etti. Avrupa dan gelen PMI verileri olumlu karşılandı. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi nin parasal genişleme için açıklanacak enflasyon verilerini işaret etmesi yatırımcıların dikkatini önümüzdeki hafta açıklanacak Euro Bölgesi Enflasyon Oranı na çevirdi. Asya tarafında ise 48,3 le ekonomik büyümedeki yavaşlamanın devam ettiğine işaret eden Çin Öncü HSBC PMI takip edildi. Ayrıca Yeni Zelanda dan 2. ay da 25 baz puanlık faiz artırımı geldi ve faizler %3 seviyesine çıktı. Türkiye de ise perşembe günü TCMB-PPK toplantısı takip edildi. Toplantı sonucu faizlerde bir değişikliğe gidilmedi ama enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği belirtildi. Ek olarak 0,8 puan artarak %74,4 seviyesinde gerçekleşen Nisan ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranı ekonomik aktivitede bir durgunluk olmadığı şeklinde yorumlandı. Tüm bunların dışında devam eden Rusya-Ukrayna gerilimi piyasaları tedirgin etmeye devam etti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa nın, Moskova yönetiminin Ukrayna sınırında tatbikat yapma kararıyla ilgili olarak, Rusya ile savaşmaya hazır olduklarını belirtmesi gerginliği arttırırken NATO ile Rusya arasında yaşanan "Ukrayna" geriliminin Kuzey Denizi'ne kadar taşındığı, Rus bombardıman uçaklarıyla Nato F-16 larının it dalaşına başladıkları haberleri yatırımcıları tedirgin etmeye devam etti.

2 ABD ABD tarafından açıklanan önemli bilançolar arasında pazartesi Netflix, salı AT&T ve McDonald's, çarşamba Apple, Facebook, perşembe ise General Motors, Amazon.com ve Microsoft vardı. Pazartesi günü ABD nin en büyük internet ve televizyon yayını sağlayıcısı Netflix in hisse başına karı 83 cent beklenirken 86 cent açıklanarak borsaların haftaya pozitif başlangıç yapmalarına katkı sağladı. Salı günü açıklanan AT&T gelirleri beklentileri aşsa da şirketin kazanç büyümesine ilişkin tahminlerini aynı seviyede bırakması yatırımcıların moralini bozdu. Dünyanın en büyük restoran zinciri McDonald's ın ilk çeyrek kârı ise, ABD'de yükselen gıda rekabetinin etkisi ile analist beklentilerinin altında kaldı yılı ilk çeyreğinde net kar yüzde 5.1 azalarak 1.2 milyar dolar olurken, hisse başına kar ise 1.21 dolar oldu. Analistlerin ortalama tahmini ise hisse başına 1.24 dolarlık kar olacağı yönündeydi. Çarşamba günü gelen Apple bilançosunda şirket kârının yüzde 7 büyüyerek 10,2 milyar dolara çıktığı ve iphone'u China Mobile Ltd. kanalıyla Çin'in en büyük kablosuz operatörüne açmasının ardından satışların da arttığı açıklandı. iphone satışları 43,7 milyar ile analistlerin 37,7 milyon beklentisini aştı. Apple 10,2 dolar olan hisse başına kar beklentisini aşarak 11,62 dolar kar açıkladı. S&P %0, ,40 DOW %0, ,46 NASDAQ %0, ,56 Dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi Facebook, ilk çeyrekte analist beklentilerinin üzerinde kâr ve gelir açıkladı. Facebook'un ilk çeyrek gelirleri yüzde 72 artışla 2,5 milyar dolar olarak, analistlerin 2,36 milyar dolarlık beklentisini aştı. Net kar yaklaşık 3 kat artışla 642 milyon dolara yükselirken, hisse başına kar ise 24 sentlik beklentiyi aşarak 34 sent oldu. Perşembe günü açıklanan Microsoft bilançosunda ise bilgisayar satışlarında devam eden azalmadan dolayı geçen yıla göre hisse başına kazancın düştüğü açıklandı. Ancak kazancın analistlerin beklentisi olan 63 sent üzerinde 68 sent olarak açıklanması yatırımcıların çok kötümser olmasını engelledi. Dünya çapında 7 milyon aracı yaşanan sorunlar nedeniyle geri çağırmak zorunda kalan General Motors ise 2009 yılında yaşadığı krizden beri en büyük karlılık düşüşünü yaşayarak karlılığının geçen yılın aynı dönemine göre %86 oranında azaldığını açıkladı. Bu azalmaya rağmen analistlerin beklentisi olan 4 senti aşan hisse başına karlılık 29 sent olarak açıklandı. Amazon.com ise beklentilere uygun şekilde hisse başına 23 sent kar açıklayarak gelirlerini geçen yılı aynı dönemine göre %23 arttırarak 19,7 milyar dolara ulaştırdı.

3 ABD ABD tarafından açıklanan haftanın önemli verileri ise şöyleydi: Salı ve çarşamba günleri konut satışları verilerini izledik. Açıklanan 2. el konut satışları verisi geçen ayki 4.60 milyonluk verinin altında 4.59 milyon adet açıklansa da beklenti olan 4.55 milyon adetin üzerinde kaldı. Yeni konut satışları verisi ise %14,5 azalarak ekonomistlerin beklentisi olan 450 bin adetlik artışın oldukça altında 384 bin olarak açıklandı. Son sekiz ayın en düşüğü olan veri endüstrinin karşı karşıya olduğu zorluğun sadece sert kış koşulları olmadığına işaret etti. ABD tarafından açıklanan haftanın diğer önemli verisi ise dayanıklı mal siparişleriydi. Beklenenden olumlu açıklanan veride geçen ayki %2,1 lik yükselişin üzerinde aylık %2.6 seviyesinde artış olduğu açıklandı. Beklenti ise %2.0 artış olacağı yönündeydi. Otomotiv ve uçak gibi dayanıklı malları kapsamayan çekirdek dayanıklı mal siparişleri verisi ise %0,6'lık beklentinin oldukça üzerinde %2,0 seviyesinde açıklanarak ABD ekonomisindeki toparlanmanın devam ettiğini gösterdi. Bu haftaki işsizlik maaşı başvuruları ise beklentileri aşarak olumsuz geldi. Geçen hafta 305 bin kişilik işsizlik maaşı başvurusunun ardından, bu hafta 310 bin kişinin işsizlik maaşı almak için başvurması beklenmekteydi. Beklentilerden kötü gelen veride bir hafta içinde 329 bin kişinin işsizlik maaşı almak için başvuru yaptığı açıklandı. Haftanın son günü ABD'den açıklanan tüketicilerin ekonomik hareketlerindeki güveni açıklayan Michigan endeksi beklentilerin ve önceki dönemin üzerinde 84.1 seviyesinde geldi. İki haftalık periyotlarla açıklanan veri daha önce 82.6 olarak açıklanmıştı. Beklenti ise 83.0 seviyesinde gelmesi yönündeydi.

4 AVRUPA Pazartesi günü paskalya tatili nedeniyle kapalı olan Avrupa da salı günü de önemli bir veri akışı olmadı. Çarşamba günü ise Euro Bölgesinden PMI rakamları geldi. Almanya da İmalat PMI 53,9 luk beklentinin üzerinde 54,2 açıklanırken, Hizmetler PMI da 53,5 luk beklentinin üzerinde 55 seviyesinde açıklandı. 50 seviyesi üzerinin ekonomideki pozitif hareketliliği gösterdiği satın alma müdürleri verileri Avrupa nın en büyük ekonomisindeki ekonomik canlılığa işaret etti. Avrupa Bölgesi genelindeki ekonomik aktiviteyi gösteren Euro İmalat PMI 53 lük beklentinin üzerinde 53,3 seviyesinde açıklanırken Hizmetler Sektörü PMI verisi de 52,7 lik beklentinin üzerinde 53,1 olarak geldi. İngiltere Merkez Bankası (BOE) mali komitesinin son toplantısının kayıtları açıklandı. Tutanaklarda mevcut faiz oranı ve 350 milyar dolarlık tahvil alım programına ilişkin değişiklikten yana vurguların olmaması nedeniyle pound üzerindeki etkisi sınırlı olarak izlendi. İmalat, inşaat, toptan ve perakende satış firmalarını kapsayan Almanya İfo iş endeksi 110,5 seviyesindeki beklentinin üzerinde 111,2 seviyesinde gelerek olumlu gelen PMI verilerini destekler nitelikte oldu. Endeks geçen ay ise 110,7 seviyesinde açıklanmıştı. DAX %0, ,55 FTSE %0, ,69 CAC40 %0, ,63 Draghi Parasal Genişlemeye Devam Dedi... Perşembe günü konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi uzun zamandır bahsetmekte olduğu söylemlerini yineledi ve güçlenen Euro kurunun, bölge için güven ifade etmekle birlikte, ekonomik görünüm için tehdit unsuru olduğuna işaret etti. AMB'nin Euro Bölgesi'nde geniş çaplı deflasyon riski görmediğini söylerken, güçlenen euro döviz kurunun fiyat görünümünü tehdit ettiğini sözlerine ekledi. Enflasyonun uzun bir süre daha düşük sürmeye devam edecek olmasıyla birlikte, kademeli olarak tekrar yüzde 2 seviyelerine yükseleceği görüşünde olduklarını belirtti. Euro bölgesi enflasyonu Mart ayında %0,5 seviyesine kadar indi ancak gelecek hafta açıklanacak olan Nisan ayı enflasyonunda yukarı yönlü hareketlilik görülmesi halinde Avrupa Merkez Bankası nın parasal genişlemeye dair niyetlerini bir süre daha erteleyebileceğini belirtmek isteriz.

5 ASYA Asya piyasalarında haftaya Japonya'dan açıklanan kötü ticaret verileri ile başlandı. Senelik ithalatta %16.2 artış beklenirken, %18.1 artış olduğu açıklanırken yıllık ihracat ise sadece %1.8 artış gösterdi. Beklenti ise %6.3 artış olacağı yönündeydi. Buna paralel olarak dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde 1 Trilyon 446 Milyar Yen olarak açıklandı. Beklenti ise, 1 Trilyon 70 Milyar Yen dış ticaret açığı olacağı yönündeydi. Hafta ortasında Çin'den öncü HSBC imalat satın alma müdürleri endeksi açıklandı. Beklentilerin az altında kalarak 48,3 seviyesinde açıklanan veri Çin ekonomisindeki büyümede yavaşlamanın sürdüğüne işaret etti. Son hali 5 Mayısta açıklanacak veride 50 seviyesi üzerinde açıklamalar görmedikçe Çin Hükümeti nin ekonomiyi desteklemesi ve Çin Merkez Bankası PBOC un yeterli likiditeyi sağlaması beklenebilir. Avustralya dan açıklanan 2014 ilk çeyrek tüketici fiyat endeksi %0,8 lik beklentinin altında kalarak %0,6 olarak açıklandı. Geçtiğimiz ay faizleri %2,5 seviyesinden %2,75 seviyesine çıkaran Yeni Zelanda Merkez Bankası bu ay da beklenildiği gibi 25 baz puan artış yaparak faizleri %3,00 seviyesine taşıdı. Nikkei %0, ,26 Hang Seng %2, ,53 Shangai C %2, ,52

6 TÜRKİYE 23 Nisan dolayısıyla çarşamba günü kapalı olan yurt içi piyasalarda perşembe günü TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı takip edildi. Merkez Bankası faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediğini açıklayarak 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranını %10 seviyesinde sabit tutu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının yakından izleneceği ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği belirtilirken, sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarındaki yavaşlamanın da devam ettiği vurgulandı. Perşembe günü ayrıca Nisan ayına ait kapasite kullanım oranı da açıklandı. Nisan ayı imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranının geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puan artarak %74,4 seviyesinde gerçekleştiği bildirildi. İyi gelen kapasite kullanım oranına rağmen IMKB de yaşanan düşüşün nedeni olarak Merkez Bankası nın munzam karşılıklara faiz ödeme beklentisinin gerçekleşmemesi sonucunda bankacılık sektörü hisselerine gelen satış görülebilir. Ek olarak PPK kararı ve olumlu kapasite kullanım oranı verisi sonrası USDTRY ve EURTRY kurlarında Türk Lirası lehine hareketler gözlendi.

7 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe TSİ de Japonya dan gelecek olan, geçen ay %3,6 artış açıklanan yıllık Perakende Satışlar verisi ile başlayacağız. Saat 10 da Türkiye Tüketici Güven Endeksi açıklanacak olan günlük veri akışını de ABD den gelecek Bekleyen Konut Satışları verisi ile sonlandıracağız. Salı gece saatlerinde Yeni Zelanda dan gelecek aylık ve yıllık Ticaret Dengesi takip edilecek. Günün en önemli verisi ise 2013 son çeyreğinde %0,7 lik büyüme gerçekleştiren İngiltere den da açıklanacak olan 2014 ilk çeyrek Gayri Safi Yurt İçi Hasıla verisi olacak. Veri açıklandığı saatlerde pound da yüksek volatilite görülebilir. Bunun ardından TSİ 17:00 de, geçen ay 82,3 düzeyinde açıklanan ABD Tüketici Güven Endeksi izlenecek. Ayrıca gün içinde gelecek olan Almanya Öncü Tüketici Fiyat Endeksi Euro Bölgesinde açıklanacak ilk önemli tüketici enflasyon verisi olduğu için önemle takip edilecek. Çarşamba günü haftanın en yoğun ekonomik veri akışının olduğu gün olacak. Sabaha karşı Japonya dan geçen ay %2,3 lük daralma yaşanan Sanayi Üretim Verisi açıklanacak. Ayrıca gün içinde Japon Merkez Bankası BOJ un para politikasına ilişkin söylemlerde bulunabileceği basın açıklaması izlenecek. Çarşamba sabahının ilk verisi TSİ 09:00 da Almanya dan gelecek olan GFK Tüketici Güven Endeksi olacak. Ayrıca öğlene kadar açıklanacak olan İspanya Öncü Büyüme (GSYİH), Fransa Tüketici Harcamaları, Almanya İşsizlik Değişimi ve Türkiye Ticaret Dengesi verileri önemli veriler arasında. TSİ 12:00 da açıklanacak Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi ise Avrupa Merkez Bankası nın tahvil alımı yapıp yapmama kararını etkileyebileceği için önemle takip edilmesi gereken bir veri. TSİ 15:15 de ABD den gelecek ADP Özel Sektör İstihdam değişimi de bir başka önemli veri. Bunu takiben 15:30 da ABD den Öncü Büyüme (GSYİH) verisi izlenecek. TSİ 21:00 da ise FED in faiz kararı açıklanacak. FED in 2015 in ilk yarısına kadar faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmese de halihazırda 55 milyar Dolar seviyesinde bulunan varlık alımlarında 10 milyar Dolarlık bir kesintinin daha olup olmayacağı, bu rakamın artırılıp azaltılmayacağı takip edilmesi gereken başlıklardan. Perşembe günü yoğun Çarşamba gününün ardından Avrupa piyasaları, Türkiye ve Çin 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kapalı olacak. Ancak sabaha karşı 4:00 te Çin den İmalat PMI açıklanacak. 11:30 da İngiltere den gelecek olan İmalat PMI ardından 15:30 da FED Başkanı Yellen in konuşmalarıyla beraber Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları takip edilecek. Saat 17:00 de ABD den gelecek ISM İmalat PMI verisinin ardından gün içinde takip edilecek başka önemli bir veri bulunmamakta. Cuma TSİ 04:30 da Avustralya Üretici Fiyat Endeksi açıklanacak. Euro bölgesinden gelecek olan İmalat PMI verileri arasında Almanya İmalat PMI izlenmesi gereken en önemli satın alma müdürleri endeksi. TSİ 15:30 da açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı ise haftayı bitirirken volatiliteyi ciddi anlamda arttırmaya aday son veriler.

8 EURUSD direncinin üzerinde kalıcılığın sağlanamaması mevcut pozitif algının güçlenememesine neden oluyor. Sıkışık seyrin izlendiği paritede olası geri çekilişlerde bandı destek olarak takip edilebilir seviyesindeki kritik desteğin üzerinde kalıcılığın sona ermesi durumunda ise negatif algı oluşabilir. Bu negatif senaryoya göre takip edebileceğimiz ilk destek seviyeleri ve

9 VİOP 30 Nisan Vade Analizi Mart ayında başlayan kısa vadeli yükselen trendin zirve noktalarında sıkışık seyir izleniyor seviyesinden fiyatlanan kontratta alıcıların güçlenmesi halinde izlenebilecek ilk dirençler ve seviyelerinde. Alış iştahının devamı adına üzeri kalıcılık aradığımızı belirtelim. Satış baskısının oluşması halinde ise takip edebileceğimiz ilk destekler ve seviyelerinde bulunmakta ise pozitif algının devamı adına üzerinde kalıcılık aradığımız kritik destek seviyemiz.

10 GBPUSD Pozitif algının güçlenmesi adına kritik seviye olan direncinin altında işlemlerin gerçekleştiği paritede, aşağı yönlü seyrin devamı halinde ilk olarak ve aşağısında desteklerini takip ediyor olacağız. Pozitif algının korunması adına ise seviyesi üzerinde kalıcılık aradığımızı hatırlatalım seviyesi üzerinde kalıcılık halinde ise ilk dirençler ve seviyelerinde.

11 USDJPY Bir haftalık süreçte seviyesi üzerinde kalma çabasında olduğu görülen paritede direncinin de çalıştığı görülüyor. Bu iki seviye arasında kısa vadeli kanal oluşturan paritede direncinin geçilmesi halinde bandı ilk önemli direnç konumunda. Geri çekilmelerde altı kalıcılık halinde ilk destek konumunda un ise önemli trend desteği olduğunu hatırlatalım. Bu desteğin kırılması halinde geri çekilmelerin hız kazanması mümkün iken üzeri kalıcılık halinde tekrar yukarı hareketlenmelerin olabileceğini belirtmek isteriz.

12 S&P500 Geçen hafta 1800 seviyesine doğru geri çekilme sonrası yaşanan toparlanma ile 1832 önemli direnci üzerinde kalıcılığın sağlanması ile yukarı hareketini devam ettiren kontratta 1871 direnci üzerinde hareketliliğin devam ettiği gözleniyor desteği altı kalıcılık durumunda 1854 ve 1842 takip edeceğimiz ilk desteklerimiz. Pozitif algının devamı adına ise 1832 üzeri kalıcılık arayışımızın devam ettiğini belirtelim desteği üzerinde ise 1888 ve 1905 öne çıkan ilk dirençler.

13 BRENT Son bir haftadır 110 kritik direnci denemelerinin olduğu fakat üzerinde kalıcılık sağlanamadığı görüldü. 110 Brent te pozitif algı adına üzerinde kalıcılık aradığımız kritik direncimiz. Bu seviye üzeri kalıcılık halinde ve izleyeceğimiz ilk direnç seviyeleri olacak. 112 nin ise 110 üzerindeki önemli direnç seviyesi olduğunu belirtelim. 110 direncinin geçilememesi halinde ise tekrar geri çekilmeler görülebileceğini düşünmekteyiz. Bu durumda ve izleyeceğimiz ilk destekler bandının ise toparlanmanın devamı adına kritik destek konumunda olduğunu hatırlatalım.

14 USDTRY TCMB, PPK toplantısında faiz oranını değiştirmeyerek %10 da bırakmasının etkisiyle, 2.14 seviyelerinde işlem görmekte olan kurda, direnci altına geri çekilmeler gözlenmektedir. Bu seyrin devam etmesi halinde ilk olarak ve desteklerini takip ediyor olacağız seviyesi toparlanma adına üzerinde kalıcılık aradığımız önemli desteğimiz seviyesi üzerinde kalıcılık halinde ise ilk önemli direncimiz Bu seviye üzeri kalıcılık halinde dolar lehine hareketlerin güç kazanması mümkün görünüyor.

15 EURTRY Sert geri çekilmelerin gözlendiği kurda işlemler kritik desteği üzerinde gerçekleşmekte. Yukarı yönlü hareketlilik halinde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Euro lehine toparlanma adına üzerinde kalıcılığı önemsediğimiz seviyesi altında kalıcı fiyatlama halinde ise ilk destekler ve seviyelerinde.

16 ALTIN Sert geri çekilmelerin gözlendiği emtiada 1277 nin ilk önemli destek olduğunu belirtelim. Bu seviye altı kalıcılık halinde kritik 1255 desteği gündeme gelebilir üzerinde ise 1286 ve 1294 seviyeleri dikkat çekmekte. Toparlanma adına ise kritik bandı üzeri kalıcılık arayışımızın devam ettiğini belirtelim.

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

02 Haziran - 06 Haziran 2014

02 Haziran - 06 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta gündem oluşturacak bir veri trafiği yoktu. ABD tarafından açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri beklenti üzerinde gelirken,

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum GBPUSD EURUSD USDJPY ALTIN USDTRY Dün İngiltere den gelen inşaat PMI verisinin Mayıs ayında 55,9 ile beklentileri aşması ve ABD fabrika siparişlerinin

Detaylı

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta da olumsuz gelişmelerin olduğu bir hafta daha yaşadık. Hafta yine gelişmekte olan piyasaları etkileyen Ukrayna ve Kırım da yaşanan

Detaylı

Teknik Bülten. 27 Nisan 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 27 Nisan 2016 Çarşamba Güne Başlarken Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Conference Board'un verilerine göre, tüketici güveni Nisan'da 94.2 olarak beklentinin altında kaldı. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Salı günü

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

30 Aralık 2013 03 Ocak 2014

30 Aralık 2013 03 Ocak 2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta başında da önce olumlu seyir ve yeni rekorlar fakat haftanın ortasında ise Çin den gelen olumsuz büyüme rakamlarına bağlanabilecek

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Yunanistan endişeleriyle yükselen altın, kazançlarını geri vermeye deva ediyor. Dün de altındaki bu satış baskısı

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDJPY USDTRY EURTRY GBPUSD ABD den son çeyrek büyüme rakamının 3.revizesini takip ettik. Beklentilerin üzerinde gelen

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Teknik Bülten 05 Ocak 2017 Perşembe

Teknik Bülten 05 Ocak 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Aralık ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, Fed yetkilileri Aralık ayında düzenledikleri toplantıda kademeli faiz artırımlarının

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 Dolarda Dip Arayışı Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı kamu sektörü net borçlanması 6,29 milyar Sterlin e yükseldi. Kamu sektörünün

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY EURUSD USDTRY GBPUSD Küresel piyasalarda dün ABD den gelen veriler takip edildi. ABD den gelen çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN Dün açıklanan TÜFE rakamları beklentinin altında gelse de yükseliş dev ediyor. Çekirdek TÜFE yüzde 7 den 7.5 e yükselirken,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY USDTRY EURUSD GBPUSD Hafta başında 1142 seviyesine kadar düşüş gösteren altın bu seviyeden gelen tepki ile 1168 seviyesine kadar yükseldi.

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya sanayi üretimi endeksi beklenenin altında kaldı Almanya da bugün açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi, küresel ekonomik daralmanın ülke ekonomisine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda İngiltere de açıklanan TÜFE verisi Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Fed in 1-2 Mayıs

Detaylı

Büyüme Beklentileri İle Rekorlara Ulaşan S&P ve Güçlü Dolar Piyasa Gündeminde

Büyüme Beklentileri İle Rekorlara Ulaşan S&P ve Güçlü Dolar Piyasa Gündeminde 26 Ocak 2017 Büyüme Beklentileri İle Rekorlara Ulaşan S&P ve Güçlü Dolar Piyasa Gündeminde 26 Ocak 2017 ABD de açıklanacak olan büyüme rakamı öncesinde, Trump sonrasına ilişkin genel ekonomik beklentilerin

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurtiçinde Ocak ayına ait tüketici güveni 58.2 olarak açıklandı ve tüketici güvenindeki düşüşün devam

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

Olumlu ABD Verileri Sonrasında Dolar da Yükseliş İsteği Sürdüğü Görülüyor. 31 Ağustos 2017

Olumlu ABD Verileri Sonrasında Dolar da Yükseliş İsteği Sürdüğü Görülüyor. 31 Ağustos 2017 31 Ağustos 2017 Olumlu ABD Verileri Sonrasında Dolar da Yükseliş İsteği Sürdüğü Görülüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Temmuz ayında İpotek kredisi beklentinin üzerinde

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

04 Mayıs 2017 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ. 04 Mayıs 2017

04 Mayıs 2017 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ. 04 Mayıs 2017 9 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Nisan ayı İşsizlik oranı yüzde 5.8 ile beklentileri karşıladı. Euro Bölgesi nde açıklanan 1.çeyrek

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu.

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ADP verileriyle oluşan hareketlenme, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin konuşmalarıyla EURO da oluşan güçlenme ve diğer paritelere

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

21 OCAK Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz 21 OCAK 2019

21 OCAK Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz 21 OCAK 2019 21 OCAK 2019 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz 21 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Ulusal Tüketici Fiyat Endeksi verisi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

15 Eylül Kuzey Kore Piyasaların Tekrar Gündeminde. 15 Eylül 2017

15 Eylül Kuzey Kore Piyasaların Tekrar Gündeminde. 15 Eylül 2017 15 Eylül 2017 15 Eylül 2017 Kuzey Kore Piyasaların Tekrar Gündeminde Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Kurulu Eylül ayı toplantısı sonrasında politika

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde veri akışı sakindi. Ancak TCMB 13 Aralık ta gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda öne çıkanlar FED toplantı tutanakları, Öncü PMI lar ve Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının aldığı kararlar ile yön buldu. Hafta başında Japonya Merkez Bankası ndan gelecek verilere odaklanan piyasalar

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı