Yatirim. GarantiKlavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yatirim. GarantiKlavuzu"

Transkript

1 Yatirim GarantiKlavuzu

2 ÇOK TARAFLI YATIRIM GARANTI KURUMU DÜNYA BANKASI GRUBU

3 MIGA: Müşterilere Benzersiz Üstünlükler Sağlamak Çok Taraflı Yatırım Garanti Kurumu (MIGA) Dünya Bankası Grubunun bir üyesidir. Amacı yatırımcılara ve kredi verenlere siyasi risk sigortası (garantileri) sağlayarak ve gelişmekte olan ekonomilerin özel yatırımları çekmesine yardımcı olarak doğrudan yabancı yatırımları teşvik etmektir. MIGA'nın benzersiz gücü hissedarları arasında dünyanın çoğu ülkesi bulunan bir uluslararası kuruluş olmasından kaynaklanmaktadır. Bu, kurumun yatırımları kesintiye uğratabilecek hükümet eylemlerine karşı bir caydırıcılık şemsiyesi sağlamasını ve olası ihtilafların çözümünü etkilemesini ve nihai olarak yatırımcıların güvenini arttırmasını mümkün kılmaktadır. Kurum, uygun yatırım projelerinin sigortalanması için ortak sigorta ve reasürans düzenlemeleri yoluyla, kamu ve özel siyasal risk sigortacıları ile aktif işbirliği yapmaktadır. Bu işbirliği çabaları gelişmekte olan ülkelerde işlerini genişletmek isteyen başvuru sahipleri için mevcut sigorta kapasitesini önemli ölçüde arttırmaktadır. MIGA bir projenin toplam sigorta gereksinimleri için düzenleyici olarak görev yapabilir.

4 Uygun olanlar nelerdir? YATIRIMLAR MIGA yeni, sınır ötesi yatırımları ve mevcut projelerin genişletilmesi, modernizasyonu veya mali yeniden yapılandırılması ile ilgili projeler ile devlet işletmelerinin özelleştirilmesi ile ilgili satın almaları garanti edebilir. Projeler yatırım yapılan ülkenin kalkınma hedeflerine katkıda bulunmalı ve mali, ekonomik ve çevresel açılardan sağlam olmalıdır. Yatırımlar gelişmekte olan MIGA üyesi bir ülkede yapılmalıdır. Yararlanabilen yatırım biçimleri arasında öz sermaye yatırımları, hissedar kredileri ve hisse sahipleri tarafından verilen kredi garantileri vardır. Kredilerin ve kredi garantilerinin süresi en az üç yıl olmalıdır. İlişkili olmayan müstakrizlere verilen krediler, yararlanma hakkına sahip bir hissedarın yatırımını MIGA ya kaydettirmesi şartıyla garanti edilebilir. Garantiden yararlanabilen diğer yatırımlar arasında, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, teknik yardım, yönetim sözleşmeleri, kiralama, imtiyaz ve lisans anlaşmaları yer almaktadır, şu şartla ki akdi taahhütlerinin süresi en az üç yıl olmalı ve yatırımcının kazancı büyük ölçüde projenin faaliyet sonuçlarına bağlı olmalıdır. Sponsorların yatırım gereksinimlerini MIGA ile önceden görüşmeleri teşvik edilir. Teminatlar, yatırımlar ile sınırlı olmalıdır ve bunların uygulaması, MIGA tarafından garantinin müracaat kaydını müteakip başlamaktadır. BAŞVURUDA BULUNANLAR Başvuruda bulunabilmek için yatırım yapılacak ülke dışında bir MIGA üyesi ülke vatandaşı olmak gerekir. Bazı durumlarda, MIGA yatırım yapılan ülkenin vatandaşı tarafından yapılan bir yatırımı da sigorta edebilir, bunun için finansman kaynağının yatırım yapılan ülkenin dışında olması ve yatırım yapılan ülke hükümetinin yatırımı onaylaması gereklidir. Bir üye ülkede kurulmuş veya faaliyet merkezleri bir üye ülkede olan, ya da hisselerinin çoğunluğu üye ülke vatandaşlarına ait şirketler ve finans kurumları sigortadan yaralanabilir. Devlete ait şirketler de ticari esasta faaliyet gösterdikleri takdirde bundan yararlanabilirler.

5 Hangi siyasal riskler sigorta edilir? PARA BİRİMİNİN ÇEVRİLEMEMESİ VE TRANSFER KISITLAMALARI Yatırımcının yerel para biriminin (sermaye, faiz, anapara, kar, işletme patı ve diğer ödemeler) yatırım yapılan ülke dışına transfer için dövize çevirememesinden doğan zararlara karşı koruma sağlar. Bu, aynı zamanda yatırım yapılan ülkenin hükümetinin eylemleri veya eylemde bulunmaması nedeniyle döviz temininde aşırı gecikmelere karşıda sigorta sağlar. Para birimim değer kaybetmesi garanti kapsamına dahil değildir. Bloke edilen para birimi yatırımcıdan alındığında, MIGA garanti sözleşmesinde belirtilen para biriminde tazminat öder. İSTİMLAK Yatırım yapılan ülke hükümetinin sigorta edilen yatırımın mülkiyetini, üzerindeki kontrolü ya da hakları kısıtlayan veya ortadan kaldıran eylemlerinden doğan zararlara karşı koruma sağlar. Doğrudan devletleştirme ve istimlâk yanında, tırmanan istimlâk yani bu sonucu doğuran bir dizi eylem de garanti kapsamına dahildir. Kısmi istimlâk (örneğin fonlara veya maddi varlıklara el koyma) için sınırlı bir esasta sigorta garantisi sağlanır. Yatırım yapılan ülkenin hükümeti tarafından düzenleyici yetkilerin kullanımı çerçevesinde iyi niyetli ve ayrımcı olmayan önlemler istimlâk niteliğinde sayılmaz. Öz sermaye yatırımlarının tümüne el koyma durumunda, MIGA sigorta edilen yatırımın net defter değerini öder. Fonlara el koyma durumunda, MIGA bloke edilen fonların sigorta edilen kısmını öder. Krediler ve kredi garantileri için, MIGA ödenmemiş anapara ve tahakkuk etmiş ve ödenmemiş faizi sigorta edebilir. Sigorta tazminatı yatırımcının el konulan yatırımdaki payının (örneğin hisseler veya bir kredi anlaşmasındaki hak) MIGA ya temliki üzerine ödenir.

6 SAVAŞ VE İÇ KARGAŞA İhtilal, ayaklanma, hükümet darbesi, sabotaj ve terör eylemleri dahil, yatırım yapılan ülkede siyasi amaçlı savaş eylemleri ve iş kargaşa nedeniyle maddi varlıkların hasar, görmesi, tahrip edilmesi veya kaybolmasından doğan zararlara karşı koruma sağlar. Savaş ve iç kargaşa sigortası garanti sözleşmesinde belirlenen bir dönem boyunca projen genel mali sürdürülebilirliği için zorunlu proje faaliyetlerinin kesintiye uğramsı da dahil edilebilir. İşin kesintiye uğramasına yönelik sigorta koruması yatırımın tümüyle kayıp sayıldığı noktada geçerlidir; bu noktada MIGA toplam sigorta edilen yatırımın defter değerini öder. Öz sermaye yatırımlarında, MIGA hangisi en düşükse, varlıkların defter değeri, yenileme maliyeti ve zarar gören varlıkların onarım maliyeti içinde yatırımcının payını öder. Kredi ve kredi garantilerinde, MIGA savaş ve iç kargaşa nedeniyle proje varlıklarındaki hasarın doğrudan veya sigorta kapsamına dahil olaylar nedeniyle işin kesintiye uğramasının sonucu olarak ödenmeyen anapara ve faiz ödemelerinin sigorta edilen kısmını öder. SÖZLEŞMENİN İHLALİ Yatırım yapılan ülke hükümetinin yatırımcı ile sözleşmeyi ihlal etmesi veya bu sözleşmeye uymamasından doğan zararlara karşı koruma sağlar. Bir ihlal iddiasında, yatırımcı esas alınan sözleşmedeki ihtilafların çözümü mekanizmasına (örneğin tahkim) başvurabilmeli ve zararlara için bir karar çıkartabilmelidir. Belirlenen bir süre sonunda, yatırımcı ödeme almamışsa veya ihtilafların çözümü mekanizması yatırım yapılan ülke hükümetinin eylemleri nedeniyle sonuçsuz kalmışsa, MIGA tazminat öder. MIGA ihtilaf çözümü sürecinin sonucuna bağlı olarak geçici ödeme yapabilir. Tanımlana sigorta kapsamı tek başına veya diğerleriyle birlikte satın alınabilir, ancak istenen sigortaların seçimi yatırımcı tarafından MIGA garantiyi vermeden önce yapılmalıdır.

7 Sigorta Şartları Nelerdir? FİYATLANDIRMA MIGA risklere göre fiyatlandırma yapar ve primler proje bazında belirlenir. Sigorta edilen risk başına 30 baz puan oranında yükselebilirler, ancak bu sigorta edilen ülke, sektör, işlem ve sigorta edilen riskin cinsine da başlıdır. Primler, her bir sözleşme döneminin başlangıcında ödenmektedir. GARANTİ SÜRESİ MIGA 15 yıla kadar (projenin niteliği gerektirdiğinde 20 ye çıkabilir) süreyle sigorta garantisi sağlar. Garanti sahibi MIGA ya karşı akdi yükümlülüklerinde temerrüde düşmedikçe MIGA garantiyi feshedemez, ama garanti sahibi sözleşmenin üçüncü yıldönümünden sonra sigortayı azaltabilir veya iptal edebilir. SİGORTA TUTARI Öz sermaye yatırımlarında, MIGA yatırımın yüzde 90 ına kadarını artı yatırımla ilişkili gelirleri kapsamak için yatırım katkısının ek yüzde 450 sine varan tutarı garanti edebilir. Krediler ve kredi garantilerinde, kurum genellikle anaparanın yüzde 95'ine kadar (veya duruma göre daha yüksek= artı kredi süresince tahakkuk eden faiz için anaparanın ek yüzde 135 ine kadarını garanti eder. Teknik yardım sözleşmeleri ve diğer sözleşmelerde, MIGA sigorta edilen anlaşma kapsamında yapılacak ödemelerin toplam değerinin yüze 90 ına kadarını (istisnai koşullarda yüzde 95 e kadarı) sigorta edebilir. Projenin niteliğine bakılmaksızın, yatırımcının borç ve öz sermaye için herhangi bir zarar kısmı riski olması gerekir. MIGA halihazırda, tek bir proje için kendi hesabına 180 milyon dolar sigorta teminatı verebilmekte ve reasürans düzenlemeleri çerçevesinde çok daha yüksek ilave tutarlar için de teminat verebilmektedir. MIGA ayrıca, katılımcı sigortacılar arasında kendisinin lider düzenleyici olduğu bir ortak sigorta çerçevesinde, Kooperatif Sigorta Programı uyarınca, diğer siyasi risk sigortacıları ile, ilave kapsam sunabilmektedir.

8 Nasıl Başvurulur MIGA sigortası için başvurmak isteyenler yatırım için gayrı kabili rücu bir taahhüt yapılmadan önce, gizli tutulan bir ön başvuru yapmalıdır. Bunun için herhangi bir ücret alınmaz. Yatırım ve finansman planları belirlendikten sonra, başvuru sahipleri kesin başvuru ile birlikte ilgili proje belgelerini sunmalıdır. Kesin başvuru için bir ücret alınır. Lütfen tüm başvuruları şu adrese gönderiniz: Application Office Mail Stop U H St., NW Washington, DC ABD faks Lütfen tüm soruları şu adrese gönderiniz: External Outreach and Partners Group tel faks migainquiry@worldbank.org

9 Preliminary Application for Guarantee All fields for investor and investment information must be completed upon submission. investor information Company name Investor s contact First Last Investor s address Telephone fax investment information If majority public owned, does the company operate on a commercial basis? Yes no Investor country (Investor Country must be different than Host Country) Host country (Where project is located) Name of project Brief description of project (Industry/sector) Estimated total cost of project (in millions) Estimated amount of investment (in millions) Euro Japanese Yen Pounds Sterling US Dollars Euro Japanese Yen Pounds Sterling US Dollars Types of investment for which cover is requested Equity Shareholder loan Non-shareholder loan (please see next page) Loan guarantee Other (If other, please provide details) Is this application related to a prior guarantee issued by MIGA or to another application filed with MIGA? Yes no (If yes, please provide details - contract number or registration number) Estimated date of commitment to invest Broker or Investor Representative Information (if any) If broker or representative is involved, please specify. Broker Representative Company name Broker s or investor representative s name First Last Title Address Telephone fax

10 How did you hear about MIGA? MIGA News/Publications Insurance Broker World Bank/MIGA Staff Investment Insurer Host Government Official Conference MIGA s Web site Newspaper/Magazine Other (If other, please provide details) Signature Date The purpose of this application is to ensure that the investment is registered with MIGA before it is made or irrevocably committed. Upon acceptance, a Notice of Registration will be issued. This notice does not constitute a commitment either by MIGA to offer a guarantee or by the applicant to accept such a guarantee. MIGA will treat all information contained in this application as confidential, and will not disclose it outside the agency except with the applicant s consent. Eligible Investments The following is a summary of MIGA s rules on eligibility pertaining to investments and applicants. Other types of investments might qualify for MIGA s coverage. 1. New Investments Cross-border investments originating in any member country and destined for any developing member country. Investment contributions associated with the expansion, modernization, or financial restructuring of existing projects. Acquisitions involving privatization of state enterprises. 2. Form of Investments Equity interests. Shareholder loans made and loan guarantees issued by equity holders, which must have a term of at least three years. Non-shareholder loans, provided an eligible investment is covered or will be covered by MIGA. In this respect, MIGA should receive an application from an eligible investor in the project before or at the time when the application for the non-shareholder loan is filed. Other investments such as technical assistance, management contracts, franchising and licensing agreements as long as the remuneration of the investor depends on the revenues or production of the investment project and such form of investment has a term of at least three years. 3. Eligible Applicants Nationals of a member country other than the country in which the investment is to be made (host country). Juridical persons if they are either incorporated in and have their principal place of business in a member country or if they are majority-owned by nationals of member countries. State-owned corporations if they operate on a commercial basis. Nationals of the host country or juridical persons incorporated in said host country or whose capital is majority-owned by its nationals, provided that the invested assets are transferred from outside the host country. For more details on MIGA s activities, including its member countries, contact the Michael Durr, MIGA Business Development Analyst, at migainquiry@worldbank.org or World Bank Group Multilateral Investment Guarantee Agency Application Office 1818 H Street, NW Mail Stop U Washington, DC 20433, USA f

11 Insuring Investments r ensuring opportunities

12 Multilateral Investment Guarantee Agency 1818 H Street, NW Washington, DC USA World Bank Group

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS İsminizi yazınız. LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS The Trainee Last name (s) Soyadınız First name (s) adınız Date of birth Doğum tarihiniz Nationality uyruğunuz Sex [M/F] cinsiyetiniz Academic year

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM Proje No/ Project No: (BAP veri tabanına kayıt için kullanılacak/to be used for SRP database) PROJENİN ADI PROJECT TITLE PROJE YÖNETİCİSİ PROJECT COORDINATOR ÖNEREN BİRİM PROPOSED BY (Fakülte-Enstitü-Bölüm)

Detaylı

STANDBY LETTER OF CREDİT (SBLC) ABDURRAHMAN ÖZALP

STANDBY LETTER OF CREDİT (SBLC) ABDURRAHMAN ÖZALP STANDBY LETTER OF CREDİT (SBLC) ABDURRAHMAN ÖZALP Standby nedir? Standby kısaca bir taahhüdün güvence altına alınmasıdır. Bir şeyin arkasında durmaktır. Bu taahhüt Bir ödeme Bir iş Bir sigorta vs. olabilir.

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM Proje No/ Project No: (BAP veri tabanına kayıt için kullanılacak/to be used for SRP database) PROJENİN ADI PROJECT TITLE PROJE YÖNETİCİSİ PROJECT COORDINATOR ÖNEREN BİRİM PROPOSED BY Ünvanı: Title Bölümü:

Detaylı

DENİZ ARAÇLARI ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI BAŞVURU FORMU / WATERCRAFT COMPULSORY INSURANCE APPLICATION FORM

DENİZ ARAÇLARI ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI BAŞVURU FORMU / WATERCRAFT COMPULSORY INSURANCE APPLICATION FORM DENİZ ARAÇLARI ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI BAŞVURU FORMU / WATERCRAFT COMPULSORY INSURANCE APPLICATION FORM BÖLÜM 1 / SECTION 1 - BROKER İLE İLGİLİ BİLGİLER / PRODUCING BROKER Brokerin Unvanı / Company

Detaylı

TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU)

TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU) TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU) Account: Müşteri: Date: Tarih: MATERIAL TRANSPORTED TAŞINAN MADDELER Amount per Year Yıllık Miktar Trips per Year Yıllık Sefer Sayısı Distance

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYA BANKASI PROJELERİ DAİRESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYA BANKASI PROJELERİ DAİRESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYA BANKASI PROJELERİ DAİRESİ DÜNYA BANKASI GRUBU İLE İLİŞKİLER Dünya Bankası Grubu Hakkında Genel Bilgi Dünya Bankası 1944 yılında II. Dünya Savaşı sonrasında

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 55.766.232 1- Kasa 2.255 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 42.617.409

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 351.751.993,29 1- Kasa 17.379,68 2- Alınan Çekler 46.050,00 3- Bankalar 351.688.563,61 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit

Detaylı

Sorularla ICIEC ve Yabancı Yatırım (Politik Risk) Sigortası

Sorularla ICIEC ve Yabancı Yatırım (Politik Risk) Sigortası Sorularla ICIEC ve Yabancı Yatırım (Politik Risk) Sigortası 1. ICIEC Kimdir? o ICIEC (Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit), İslam Kalkınma Bankası Grubuna bağlı, islami

Detaylı

MÜġTERĠ KABUL BEYANI

MÜġTERĠ KABUL BEYANI MÜġTERĠ KABUL BEYANI SED-CEM TURĠZM ÖZEL EĞĠTĠM SAĞLIK ĠNġAAT SANAYĠ VE TĠCARET LĠMĠTED ġġrketġ Uludağ Üniversitesi Kampüsü Holiday Inn Otel Görükle, Nilüfer / BURSA Şirketiniz İnternet sitesinde bulunan

Detaylı

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account - General [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Asking whether there are commission fees when you withdraw money in a certain country Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 121.197.413 129.963.191 1- Kasa 14 1.418 367 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 107.346.002 98.612.577 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 14

Detaylı

Bağımsız Denetimden. Bağımsız Denetimden YAPI KREDİ SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2006 VE 31 ARALIK 2005 TARİHLERİ İTİBARİYLE

Bağımsız Denetimden. Bağımsız Denetimden YAPI KREDİ SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2006 VE 31 ARALIK 2005 TARİHLERİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- Varlıklar Notlar 31.12.2006 31.12.2005 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 60.746.208 36.894.992 1- Kasa 9.735 261.740 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 38.167.009 20.315.062 4- Verilen Çekler

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.205.868

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 760.847.182

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 307.075.700 172.765.991

Detaylı

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 635,898,086.65 583,896,838.74 1- Kasa 14 36,621.14 15,605.84 2- Alınan Çekler 14 12,488.00 3- Bankalar 14 635,861,465.51 583,868,744.90

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4.2.3 72.697.782 83.850.008 1- Kasa 14 3.860 17.043 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 72.736.511 83.841.225 4- Verilen Çekler

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101.043.459 91.329.169 1- Kasa 225 154 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 97.944.157 88.668.652 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer

Detaylı

Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir.

Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir. Assurance of Support Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir. Hangi vize başvurularının bir Aos ye ihtiyacı olduğuna

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak What are the fees if I use external ATMs? [ülke] sınırları

Detaylı

CHANGE GUIDE BSP Turkey

CHANGE GUIDE BSP Turkey IATA TRAVEL AGENT CHANGE GUIDE BSP Turkey CHECKLIST - IATA TRAVEL AGENT CHECK LIST Change of Ownership/Legal Status of Ownership Commercial Registry Gazette ( Ticaret Sicil Gazetesi ) containing information

Detaylı

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 579,235,107.46 443,645,999.64 1- Kasa 14 27,572.45 19,250.24 2- Alınan Çekler 14 5,000.00 11,758.00 3- Bankalar 4.2.3,12.4 579,202,535.01

Detaylı

VARLIKLAR. TUTAR I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. TUTAR I- Cari Varlıklar S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30.09.2013 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I Cari Varlıklar * A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.184.010 1 Kasa 900 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.585.768 4 Verilen

Detaylı

S.S. ATLAS KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. ATLAS KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.633.731 1- Kasa 705 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 2.633.026 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 0 5- Banka Garantili ve Üç Aydan Kısa

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR (31/03/2009)

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR (31/03/2009) VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 443.645.999,64 1- Kasa 14 19.250,24 2- Alınan Çekler 14 11.758,00 3- Bankalar 4.2.3,12.4 443.614.991,40 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

Yatırım ve Proje Finansmanında Kaynak Kurumlar

Yatırım ve Proje Finansmanında Kaynak Kurumlar Yatırım ve Proje Finansmanında Kaynak Kurumlar Denizli Nisan 2014 This document has been prepared by PFS Finance (USA), LLC for information purposes only. This document is an indicative summary and may

Detaylı

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço ARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 217.168.514 224.998.162 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 196.349.340 196.919.812 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. 31 MART 201 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31 Mart 201 31.12.2016 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 65.422.068 3.511.126 1- Kasa 14 522 99 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 21.23.244

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 42.525.805 59.566.747 1- Kasa 14 1.057 712 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 15.724.816 5.185.303 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-Banka

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.696.632 180.246.207 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 149.747.512 163.191.920 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 246.764.728 215.510.556 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 196.571.906 185.279.703 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.788.362 171.907.736 1- Kasa 14-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 148.584.889 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 89.594.137 85.304.601 1 Kasa 405 949.02 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 89.593.732 59.392.470 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5 Diğer Nakit ve

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ. İşsizlik Sigortası Ödemeleri

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ. İşsizlik Sigortası Ödemeleri İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda

Detaylı

VARLIKLAR Sınırlı Denetimden Geçmemiş Cari Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Sınırlı Denetimden Geçmemiş Cari Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar Dipnot VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Eylül 2018 31 Aralık 2017 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 209.962.939 107.621.571 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 165.567.394 59.195.007 4- Verilen

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari BİLANÇO VARLIKLAR I Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,925,810 1 Kasa 14 2 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 4,889,175 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 31.03.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 31.03.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 344,276,641.97 1- Kasa 20,553.36 2- Alınan Çekler 52,155.00 3- Bankalar 344,242,919.76 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -38,986.15

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 83.669.509 1- Kasa 2.812 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 81.076.375 4- Verilen Çekler

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ

İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI HİZMETLERİ Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 195.499.009 193.182.892 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 170.270.957 169.408.873 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 253,305,608 110,848,280 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 178,350,609 46,043,483 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 96,825,150 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 41,615,970 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri - 5- Diğer Nakit

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 180.246.207 171.907.736 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 163.191.920 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. IŞIK SİGORTA A.Ş. TL VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 173.884.215 177.695.461 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler 4.000.000-3- Bankalar 14 153.808.495 160.053.983 4- Verilen Çekler

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Bağımsız Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 172.120.436 177.695.461 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 152.832.141 160.053.983 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

DENİZ HAYAT SİGORTA A.Ş. 30.06.2008 TARİHLİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO. I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

DENİZ HAYAT SİGORTA A.Ş. 30.06.2008 TARİHLİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO. I- CARİ VARLIKLAR Dipnot VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 16,761,990 1 Kasa 1,208 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 16,359,427 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 178.824.772 180.246.207 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 159.286.582 163.191.920 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

51,098,442.43 1- Kasa. 294,344.31 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

51,098,442.43 1- Kasa. 294,344.31 2- Alınan Çekler 3- Bankalar VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 51,098,442.43 1- Kasa 294,344.31 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 37,596,894.06 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu Şirket Genel Bilgi Formu Contact Information Title Head Office Address Production Facilities Address Web-site Aktif Yatırım

Detaylı

KORU SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2018 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO

KORU SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2018 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 225.011.411 107.621.571 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 18.088.218 59.195.007 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-Banka

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar 30/06/2012 31/12/2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 162,386,680 111,266,256

Detaylı

BELGELENDİRME BAŞVURU FORMU Application Form for Certification

BELGELENDİRME BAŞVURU FORMU Application Form for Certification 1. Firma Bilgileri / Firm Information Firma Firm Firma Adresi Firm Address Yönetim Temsilcisi Management Representative Telefon Phone Faks Fax e-mail e-mail Web-Sitesi Web-site Denetim Tipi Audit Type

Detaylı

Varlıklar. Bağımsız sınırlı denetimden geçmiş. Bağımsız denetimden geçmiş. 31 Aralık 2011. Dipnot. 30 Haziran 2012

Varlıklar. Bağımsız sınırlı denetimden geçmiş. Bağımsız denetimden geçmiş. 31 Aralık 2011. Dipnot. 30 Haziran 2012 Varlıklar sınırlı I Cari varlıklar A Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 315,516,428 295,254,223 1 Kasa 2 Alınan çekler 3 Bankalar 2.12, 14 259,515,622 251,221,994 4 Verilen çekler ve ödeme emirleri

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.252.907 148.162.389 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 138.670.963 133.651.828 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 183.877.069 177.695.461 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 160.470.088 160.053.983 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 26,323,433 32,870,248 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 24,802,294 32,542,783 4- Verilen

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar DİPNOT 31/12/2012 31/12/2011 I- Varlıklar 377,590,795 324,701,546 A- Nakit Ve Nakit

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu Şirket Genel Bilgi Formu Contact Information Head Office Address Production Facilities Address Web-site Aziziye Mahallesi

Detaylı

Ergoisviçre Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Yeni Türk Lirası (YTL) olarak ifade edilmiştir)

Ergoisviçre Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Yeni Türk Lirası (YTL) olarak ifade edilmiştir) VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dip not Cari Dönem 31 Aralık 2008 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 175,614,589 1- Kasa 14 30,940 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 14 126,682,134

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar EGE SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31.12.2014 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 44,608,349 1- Kasa 14 6,889 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 8,858,622 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 196.297.225 193.182.892 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 172.738.221 169.408.873 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 96.149.109 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 90.035.797 81.142.222 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

GENERALİ SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 184.782.893 180.481.778 1- Kasa 2.12, 14 771 2.801 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 162.305.351 157.252.850 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

MİLLÎ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

MİLLÎ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 583,896,838.74 489,476,208.32 1- Kasa 14 15,605.84 13,542.12 2- Alınan Çekler 14 12,488.00 6,555.00 3- Bankalar 4.2.3,12.4 583,868,744.90

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 415,619,719 340,737,486 1- Kasa 646 544 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 399,206,049 321,015,151 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

(31/03/2014) (31/12/2013) A-

(31/03/2014) (31/12/2013) A- TÜRK P VE I SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR Dönem Dönem I- Cari Varlıklar Not A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 5.067.054 300.000 1- Kasa 33-2- Alınan

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Bağımsız Denetimden Geçmemiş VARLIKLAR

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Bağımsız Denetimden Geçmemiş VARLIKLAR VARLIKLAR Geçmemiş I CARİ VARLIKLAR A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 73.433.014 83.850.008 1 Kasa 2.309 17.043 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 73.430.705 83.841.225 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (8.260)

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 158.726.215 136.759.082 1 Kasa 8.099 890 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 136.570.535 116.629.038 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Banka

Detaylı

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO. TL VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO. TL VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden I- CARİ VARLIKLAR Dipnot 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 34.264.006 30.945.308 1- Kasa 982 491 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 33.889.826 30.490.633 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (TL) VARLIKLAR TOPLAMI Cari Varlıklar Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa Alınan Çekler Bankalar Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

CHANGE GUIDE BSP Turkey

CHANGE GUIDE BSP Turkey IATA TRAVEL AGENT CHANGE GUIDE BSP Turkey CHECKLIST - IATA TRAVEL AGENT CHECK LIST Please note that as of 4 th of October 2016 all Change requests should only be submitted via IATA customer portal at www.iata.org/cs.

Detaylı

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 74.202.168 41.180.970 1- Kasa 437 399 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 72.495.814

Detaylı