T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI"

Transkript

1 T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu esasların amacı; Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan bölümlerin eğitim-öğretim programlarında yer alan uygulamalı meslek derslerinin yarıyıl içi uygulamalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 - (1) Bu esaslarda; Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının mesleki uygulama yapacakları yerleri, buralardaki sorumluluklarını, uygulama kıyafetlerini ve uygulamanın değerlendirilmesi esaslarını kapsar. Dayanak MADDE 3 - (1) Bu esaslar; Artvin Çoruh Üniversitesi Ön Lisans- Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu esaslarda geçen; a) Üniversite: Artvin Çoruh Üniversitesini, b) Yüksekokul: Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu c) Yüksekokul Müdürü: Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü nü, ç) Bölüm Başkanı: Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ilgili bölüm başkanlıklarını, d) Uygulamanın Değerlendirmesi: Öğrencilerin uygulama yaptıkları kurumda her türlü çalışmaları ile ilgili öğretim elemanı tarafından yapılan değerlendirmeyi, e) Uygulamalı Ders: Yarıyıl içindeki klinik, laboratuvar ve sahada yürütülmesi zorunlu olan dersleri, f) Uygulama Komisyonu: Yüksekokul Müdürü, ilgili bölüm başkanı, ilgili program sorumlusu ve ilgili derslerin uygulama sorumlularından oluşan komisyonu,

2 g) Uygulama Sorumlusu: İlgili eğitim- öğretim yılının her yarıyılında uygulaması yapılan dersi veren öğretim elamanını, ğ) Uygulama Süresi: Uygulamalı derslerin ders müfredat Planlarında belirtilen süreyi, h) Uygulama Yeri: Uygulamanın yapılacağı resmi ve özel sağlık kuruluşlarını veya ilgili alanlarda hizmet veren resmi ve özel kuruluşları, ı) Uygulama Yöneticisi: Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun ilgili Bölüm Başkanı nı, i) Uygulama Yürütücüsü: Uygulama konusunda görevlendirilen yardımcı öğretim elemanlarını veya yardımcılarını, Uygulama Yöneticisi İKİNCİ BÖLÜM Görev ve Sorumluluklar MADDE 5 - (1) Bölümün yarıyıl içi uygulamalarının organizasyon sorumlusu olup söz konusu uygulamaların düzenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirleri alır, problemleri çözer ve gerektiğinde problemleri Yüksekokul Müdürlüğüne iletir. Uygulama Sorumlusu MADDE 6- (1) Uygulama sorumlusu, uygulamaların ilgili dersin amaç ve ilkelerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Uygulama sorumlusunun görevleri şunlardır: a) Uygulama döneminde kullanılmak üzere öğrenciler için devam çizelgesi ve öğrencilerin değerlendirilmesi için uygulama değerlendirme formunu hazırlamak ve uygulama yürütücülerine ulaştırmak. b) Uygulamaların güvenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli önlemleri almak. c) Uygulama boyunca öğrenciye danışmanlık yaparak uygulamanın amacına uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak. ç) Uygulama sırasında öğrencilerin devam durumlarını izlemek ve belirlenen kriterlere göre değerlendirme yapmak. d) Uygulama kurallarına uymayan öğrencinin durumunu Yüksekokul Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmesini sağlamak.

3 Uygulama Yürütücüleri MADDE 7- (1) Uygulama yürütücülerinin görevleri şunlardır: a) Uygulama esnasında öğrencilerin devam durumlarını ve davranışlarını denetlemek. b) Uygulamaların verimli olması için gerekli önlemleri almak, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve denetlemek. c) Uygulama yeri ile uygulama sorumlusu arasındaki haberleşmeyi sağlamak. ç) Uygulama süresi sonunda öğrenci değerlendirme formlarını öğrencinin çalışmasına uygun olarak değerlendirip, uygulamadan sorumlu öğretim elemanına iletmek. Öğrencinin Görev ve Sorumlulukları MADDE 8- (1) Öğrencinin sorumlulukları şunlardır: a) Öğrencinin genel görünüş ve giyinişi eğitiminin özelliklerine ve mesleğin gerektirdiği şartlara uygun olmak. b) Uygulama yaptıkları kurumun/kuruluşların belirledikleri kurallara ve çalışma düzenine uymak. c) Yetkili uygulama sorumlusu/yürütücüsü gözetiminde ve sorumluluğunda çalışmak, kendilerine verilen görevleri zamanında, istenilen şekilde ve eksiksiz yerine getirmek. ç) Uygulama yapılan kurumdaki/kuruluştaki her türlü araç ve gerecin dikkatli kullanılmasına ve korunmasına özen göstermek. d) Öğrenci laboratuar ve iş yeri çalışma kurallarına aykırı davranışından dolayı meydana gelebilecek zararlardan kendisi sorumludur. e) Uygulama yapılan yerlerdeki öğrenciler, personel, hasta yakınları ve diğer kişiler ile ilişkilerinde ölçülü ve dikkatli davranmak. f) Uygulama yerlerindeki çalışma alanlarını düzenli ve temiz tutmak. g) Uygulama alanlarında öğrencinin kimlik/tanıtım kartı takmak ğ) Uygulama yerinden habersiz olarak ayrılamazlar, uygulama yerini değiştiremezler ve uygulamayı terk edemezler; ancak gerekli durumda uygulama sorumlusunun veya uygulama yürütücüsünün görüş ve iznini alarak uygulama yerini değiştirebilirler. h) Uygulama yerlerinde yapmış oldukları çalışmalarına ilişkin notlar alırlar, kullanmaları gereken formları doldururlar, bu notları uygulama sonunda rapora dönüştürürler ve kullandıkları formlar ile birlikte kendilerine bildirilen sürede uygulama yürütücüsüne teslim ederler.

4 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Genel Esaslar Devam Zorunluluğu ve Mazeretler MADDE 9- (1) Uygulamalara devam zorunluluğu ve mazeretler: a) Yarıyıl içi uygulama saatlerine uymayan öğrenciler, görevli öğretim elemanları tarafından yok yazılırlar ve uygulama alanında çalışmaya kesinlikle devam edemezler. b) Öğrenciler, yarıyıl içi uygulamalarında her bir uygulamalı dersin en az % 80 ine devam etmek zorundadırlar. Devamsızlıkları nedeniyle sınava girme hakkı kazanamayanların listesi yarıyıl sonu sınavlarından önce ilgili dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından ilan edilir ve öğrenciye F devamsız notu verilir. Uygulamaların Tekrarı MADDE 10- (1) Yarıyıl içi uygulamalı derslerden başarısız olan öğrenciler ilgili dersi bir sonraki yıl açıldığı yarıyılda tekrar almak ve devam etmek zorundadır. Çalışma Süreleri ve Saatleri MADDE 11- (1) Yarıyıl içi uygulama süresi, başlangıç ve bitiş saatleri, tarihleri öğrencilerin uygulama yaptığı sağlık kuruluşu, hastane veya ilgili kurumun çalışma saatlerine göre Bölüm Başkanlığı tarafından her yarıyıl başında ilan edilir. İlan edilen takvim içerisinde gerekli görüldüğünde Yüksekokul Müdürlüğü tarafından değişiklik yapılabilir. Mesleki Uygulama Yerleri MADDE 12 - (1) Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin uygulama alanları; (2) Çocuk Gelişimi Programı, a) Özel ve resmi okul öncesi eğitim kurumlarında, b) Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, c) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki sevgi evlerinde ve umut evlerinde, ç) Hastanelerin bebek-çocuk kliniklerinde, (3) Yaşlı Bakımı Programı, a) Yataklı tedavi hizmeti veren resmi ve özel sağlık kuruluşlarında b) Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde ve Üniversite hastanelerinde c) Kamu kuruluşlarının Geriatri Merkezlerinde ç) Huzurevlerinde

5 d) Yaşlılara hizmet veren rehabilitasyon ve/veya bakım merkezlerinde (4) İlk ve Acil Yardım Programı, a) Özel ve resmi sağlık kuruluşlarının acil servislerinde ve ilgili alanlarında, b) 112 Acil Sağlık istasyonlarında, (5) Eczane Hizmetleri Programı, a) Serbest eczaneler b) Hastane eczaneleri c) İlaç depoları ç) İlaç Firmaları ve Fabrikaları (6) Optisyenlik Programı, a) Özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, b) Gözlük ve parçalarının yapım, tanıtım ve pazarlama sektöründe, (7) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, a) Özel ve resmi sağlık kuruluşlarında (laboratuvar birimi olan), b) Özel tahlil laboratuvarlarında, c) Halk sağlığı laboratuvarlarında, (8) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, a) Özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, (9) Ağız ve Diş Sağlığı Programı, a) Özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, Uygulama Sınavları ve Değerlendirme MADDE 13- (1) Uygulamaların değerlendirilmesi: a) Öğrencilerin başarısı her uygulama sonunda klinik, poliklinik, alanlarıyla ilgili çalışmaları, olgu sunumları, ödevler, raporlar, planlar, çizelgeler, iletişim ve tutumları vb. durumlar ayrı ayrı göz önüne alınarak notlarla değerlendirilir. b) Dersin sorumlu öğretim elamanı tarafından istenirse yarıyıl sonu uygulama değerlendirme sınavı ve/veya mülakatı yapılabilir. Bu durumda aşağıdaki kriter uygulanır; Öğrencinin uygulama süresi içerisindeki çalışma durumu, olgu sunumu vb. uygulamalardan aldığı notların uygulama başarı notuna katkısı en fazla % 60 dır. Her uygulama sonunda yapılan sözlü ve/veya yazılı sınavın uygulama başarı notuna katkısı ise en az % 40 dır.

6 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Kılık-Kıyafet MADDE 14 - (1) Yüksekokul program bazında belirlenen kılık-kıyafet kriterleri; (2) Çocuk Gelişimi Programı, a) Öğrenciler, uygulama yaptıkları kurumun kılık-kıyafet yönetmeliğine uymakla yükümlüdür. (3) Yaşlı Bakımı Programı, a) Forma: V yaka olup çeşitli desenlere sahip olmamalıdır. b) Ayakkabı: Tek renk olmalıdır. c) Saçlar: Temiz ve bakımlı olacaktır. d) Öğrenci tanıtım kartı: Öğrenciler uygulama boyunca görünür bir şekilde tanıtım kartlarını üzerlerinde bulundurmak zorundadır. (4) İlk ve Acil Yardım Programı Öğrenciler mesleki uygulama yerlerindeki çalışma koşullarında aşağıda teknik özellikleri belirtilen kıyafeti giyinmek zorundadırlar: a) Pantolon: Standart 112 Pantolonu, b) Yelek-Mont: Herhangi bir yerinde 112 Acil Sağlık ibaresi bulunmayan yelek veya montu olmalıdır. c) Mesleki uygulama kıyafeti üzerinde farklı kurumlara ait amblemler bulunmamalıdır. ç) Mesleki uygulama kıyafeti, uygulamanın yapıldığı kurumun belirlediği kurallar doğrultusunda değişiklik gösterebilir. (5) Eczane Hizmetleri Programı, a) Kısa/Uzun Kollu Önlük: Öğrenciler mesleki uygulama yerlerindeki çalışma koşullarına uygun olacak şekilde beyaz önlük giymek zorundadır. b) Öğrenci tanıtım kartı: Öğrenciler, uygulama boyunca görünür bir şekilde tanıtım kartlarını üzerlerinde bulundurmak zorundadır. c) Mesleki uygulama kıyafeti üzerinde farklı kurumlara ait amblemler bulunmamalıdır. ç) Mesleki uygulama kıyafeti, uygulamanın yapıldığı kurumun belirlediği kurallar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

7 (6) Optisyenlik Programı, a) Kısa/Uzun Kollu Önlük: Öğrenciler mesleki uygulama yerlerindeki çalışma koşullarında beyaz önlük giymek zorundadırlar b) Öğrenci tanıtım kartı: Öğrenciler, uygulama boyunca görünür bir şekilde öğrenci kimlik kartlarını üzerlerinde bulundurmak zorundadır. c) Mesleki uygulama kıyafeti üzerinde farklı kurumlara ait amblemler bulunmamalıdır. ç) Mesleki uygulama kıyafeti, uygulamanın yapıldığı kurumun belirlediği kurallar doğrultusunda değişiklik gösterebilir. (7) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, a) Öğrenciler, uygulama yaptıkları kurumun kılık-kıyafet yönetmeliğine uymakla yükümlüdür. (8) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, a) Öğrenciler, uygulama yaptıkları kurumun kılık-kıyafet yönetmeliğine uymakla yükümlüdür. (9) Ağız ve Diş Sağlığı Programı a) Öğrenciler, uygulama yaptıkları kurumun kılık-kıyafet yönetmeliğine uymakla yükümlüdür. (10) Öğrenciler yukarıdaki hükümlere uygun olarak giydikleri kıyafetleri temiz ve özenli bir şekilde kullanmakla yükümlüdürler. (11) Yukarıdaki hükümlerde belirtilen hususlara uymayanlar hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır. (12) Kılık-Kıyafet ve diğer işleyişlerle ilgili kural değişikliği teklifleri uygulama komisyonunda değerlendirilir ve uygulama komisyonunda alınan kararlar uygulamaya geçirilir. Hüküm Bulunmayan Haller MADDE 15 - (1) Bu esaslarda hüküm bulunmayan hallerde Artvin Çoruh Üniversitesi Senatosunda, Yüksekokul Kurulunda alınan kararlar ve Artvin Çoruh Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre işlem yapılır. Yürürlük MADDE 16 - (1) Bu esaslar eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere Artvin Çoruh üniversitesi Senatosunda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Bu esaslar 2015 yılı ve öncesinde, Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan programlara kayıtlı olan tüm öğrencilere uygulanır.

8 Yürütme MADDE 17- (1) Bu uygulama esaslarını Artvin Çoruh üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü yürütür. Senato Karar Tarihi:.. Sayısı:..

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK DÖNEM İÇİ UYGULAMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK DÖNEM İÇİ UYGULAMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK DÖNEM İÇİ UYGULAMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bilecik Şeyh

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ĠLK VE ACĠL YARDIM PROGRAMI DÖNEM ĠÇĠ MESLEKĠ UYGULAMALARI YÖNERGESĠ

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ĠLK VE ACĠL YARDIM PROGRAMI DÖNEM ĠÇĠ MESLEKĠ UYGULAMALARI YÖNERGESĠ T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ĠLK VE ACĠL YARDIM PROGRAMI DÖNEM ĠÇĠ MESLEKĠ UYGULAMALARI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Esasların amacı, Erzincan Üniversitesi

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMġĠRELĠK BÖLÜMÜ MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ

T.C. BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMġĠRELĠK BÖLÜMÜ MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ T.C. BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMġĠRELĠK BÖLÜMÜ MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Batman Üniversitesi Sağlık

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Hemşirelik Yüksekokulunun Üniversite

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEK STAJLARI VE YIL İÇİ UYGULAMALAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Muğla Sıtkı

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Sağlık

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1-Bu yönergenin amacı, Ordu Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören hemşirelik öğrencileri

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, Sabuncuoğlu Şerefeddin

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-X BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ ÖĞRETİM UYGULAMA YÖNERGESİ

12.02.2014 SENATO 2014/2-X BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ ÖĞRETİM UYGULAMA YÖNERGESİ 12.02.2014 SENATO 2014/2-X BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ ÖĞRETİM UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESĠ

ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESĠ ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESĠ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin sağlık kurum ve kuruluşlarında yapacağı

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu yönergenin amacı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin

Detaylı

02 Ekim 2013 Çarşamba YÖNERGE Sayı : 72 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA YÖNERGESİ

02 Ekim 2013 Çarşamba YÖNERGE Sayı : 72 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ EVDE HASTA BAKIM PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ EVDE HASTA BAKIM PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ EVDE HASTA BAKIM PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Amaç: Bu yönergenin amacı, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yıl içi ve yaz dönemi mesleki uygulamalarında yapacakları çalışmalarla

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI VE YAZ STAJI YÖNERGESĠ

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI VE YAZ STAJI YÖNERGESĠ SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI VE YAZ STAJI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM YARIYIL ĠÇĠ UYGULAMALARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞĠTĠM EBELĠK LĠSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞĠTĠM EBELĠK LĠSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞĠTĠM EBELĠK LĠSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.11.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 07.11.2013 Eğitim Komisyon Karar No: 489 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Aile ve Tüketici Bilimleri Staj Yönergesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

ç) Öğrenci: Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü öğrencilerini,

ç) Öğrenci: Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü öğrencilerini, MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YAZ STAJI VE UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Uygulama Yönergesi I.GENEL HÜKÜMLER

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Uygulama Yönergesi I.GENEL HÜKÜMLER İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Uygulama Yönergesi I.GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Yönergenin amacı İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Hemşirelik

Detaylı

SENATO 2014/2-X

SENATO 2014/2-X 12.02.2014 SENATO 2014/2-X BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Yaz stajı, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1-Bu yönergenin amacı Ordu Üniversitesine bağlı Sağlık Yüksekokulunda lisans düzeyinde öğrenim gören hemşirelik öğrencileri

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA YÖNERGESİ

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA YÖNERGESİ ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l- (1) Bu Yönergenin amacı, Alanya

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Necmettin Erbakan Üniversitesi

Detaylı

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erciyes Üniversitesi Tomarza Mustafa

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ UYGULAMA DERSİ ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Bu esaslar Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Ön Lisans, Lisans

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Bu esaslar Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, Sağlık Yüksekokulunu Amasya Üniversitesi Senatosuyla onaylanmış

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU STAJ USUL VE ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU STAJ USUL VE ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU STAJ USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu staj usul ve esaslarının amacı, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Öğrencilerin üçüncü veya dördüncü yarıyıllarda

Detaylı

02 Ekim 2013 Çarşamba YÖNERGE Sayı : 72 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU UYGULAMA YÖNERGESİ

02 Ekim 2013 Çarşamba YÖNERGE Sayı : 72 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Önlisans

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM KAPSAM. MADDE 1: Bu yönerge Gazi Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca hazırlanmıştır.

BİRİNCİ BÖLÜM KAPSAM. MADDE 1: Bu yönerge Gazi Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca hazırlanmıştır. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 405 KLİNİK UYGULAMA I VE FTR 406 KLİNİK UYGULAMA II DERSİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KAPSAM MADDE 1: Bu yönerge Gazi

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR MADDE 1-) Bu yönergenin amacı İstanbul Aydın

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Amasya Üniversitesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yıldırım

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK/EBELİK BÖLÜMÜ 8. YARIYIL UYGULAMA (İNTÖRNLÜK) YÖNERGESİ (22.01.2015 Tarih, 442 Sayılı Ve 24 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönerge Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu staj uygulama

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 319 YAZ STAJI I, FTR 419 YAZ STAJI II YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 319 YAZ STAJI I, FTR 419 YAZ STAJI II YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 319 YAZ STAJI I, FTR 419 YAZ STAJI II YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KAPSAM MADDE 1: Bu yönerge Gazi Üniversitesi Ön Lisans,

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar Amaç: BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Organlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde,

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN) Amaç ve Kapsam T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN) MADDE 1 (1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Önlisans ve lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ. SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA ve YAZ STAJI YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ. SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA ve YAZ STAJI YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin mensubu olacakları hemşirelik, ebelik

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) İşyeri Eğitimi nin amacı Teknoloji Fakültesi Öğrencileri

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Madde 1. Dayanak: Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Lisans Eğitimi Staj Dersleri Uygulama İlke ve

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Yönergenin amacı, Gaziantep Üniversitesi

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI 08.06.2016 07 02 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER'in başkanlığında toplanarak aşağıdaki

Detaylı

YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ

YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ OPTİSYENLİK PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ OPTİSYENLİK PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ OPTİSYENLİK PROGRAMI Amaç ve Kapsam STAJ YÖNERGESİ Madde 1 - Yönergenin amacı, Eskişehir Osmangazi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER MEVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ YÖNERGESİ (BES403-Kurum ve Hastane Uygulamaları-I) (BES404- Kurum ve Hastane Uygulamaları-II) Amaç BİRİNCİ

Detaylı

Öğrencinin Adı Soyadı: Numarası: Staj Yapılan Kurum: Staj Yapılan Tarihler:

Öğrencinin Adı Soyadı: Numarası: Staj Yapılan Kurum: Staj Yapılan Tarihler: Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Dersi Öğrenci Yaz Stajı Dosyası Staj Dosyası İçeriği 1. Staj Değerlendirme Formu (Form-1) 2. Öğrenci Staj Devam Çizelgesi (Form-2) 3. Yaz Stajı Klinik Uygulamaları

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Lisans Öğretimi Dönem İçi Uygulamalı Dersler ve Yaz Stajı Yönergesi

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Lisans Öğretimi Dönem İçi Uygulamalı Dersler ve Yaz Stajı Yönergesi MEVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Lisans Öğretimi Dönem İçi Uygulamalı Dersler ve Yaz Stajı Yönergesi Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Sağlık Hizmetleri

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ (03.12.2015 tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI KLİNİK/SAHA UYGULAMA YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI KLİNİK/SAHA UYGULAMA YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI KLİNİK/SAHA UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu yönergenin amacı, Düzce Üniversitesi

Detaylı

T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim Kurulu Kararları

T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim Kurulu Kararları Oturum Tarihi : 29.06.2015 Oturum No : 17 KARAR 2015/17/01 Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunda öğrenim gören Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yıl içi uygulamaları ve entegre uygulamalarında

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ STAJI YÖNERGESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ STAJI YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, din görevlisi adaylarının, din görevliliği

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ FTR 403 VE FTR 404 KLĠNĠK UYGULAMA DERSĠ STAJ YÖNERGESĠ

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ FTR 403 VE FTR 404 KLĠNĠK UYGULAMA DERSĠ STAJ YÖNERGESĠ GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ FTR 403 VE FTR 404 KLĠNĠK UYGULAMA DERSĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM MADDE 1: Bu yönerge Gazi Üniversitesi Ön Lisans,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha

Detaylı

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 9 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29796 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2016-2017 BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 1(1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Amaç KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI MADDE 1- (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, T.C. Süleyman Şah Üniversitesi yabancı dil hazırlık

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Amasya Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Başkanlığı tarafından yürütülür. Stajın kampüs alanı içinde yapılan bölümü için öğrencilere sigorta

Başkanlığı tarafından yürütülür. Stajın kampüs alanı içinde yapılan bölümü için öğrencilere sigorta T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1- Bu yönerge, Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi nde öğrenim

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜSAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜSAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 26/07/2011 Sağlık Yüksekokulu YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜSAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - Staj Sağlık Yüksekokulu nda eğitim-öğretim gören öğrencilerin

Detaylı

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 25 Ağustos 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28036 Düzce Üniversitesinden: YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA VE YAZ STAJI ESASLARI YÖNERGESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA VE YAZ STAJI ESASLARI YÖNERGESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA VE YAZ STAJI ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEK OKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. AMAÇ ve TANIMLAR

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEK OKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. AMAÇ ve TANIMLAR BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEK OKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ ve TANIMLAR Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Amasya Üniversitesi

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KLİNİK/ KLİNİK DIŞI UYGULAMALARINA İLİŞKİN ESASLAR

MERSİN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KLİNİK/ KLİNİK DIŞI UYGULAMALARINA İLİŞKİN ESASLAR MERSİN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KLİNİK/ KLİNİK DIŞI UYGULAMALARINA İLİŞKİN ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu esasların amacı Mersin Üniversitesi

Detaylı

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 16 Ağustos 2016 Sayı : 29803 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER Ahi Evran Üniversitesinden: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ ( tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ ( tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ (13.10.2016 tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Danışma Kurulu: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulunu,

YÖNETMELİK. a) Danışma Kurulu: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulunu, 11 Nisan 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27902 Akdeniz Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GIDA GÜVENLİĞİ VE TARIMSAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SHB 220 YAZ STAJI KARNESİ Öğrencinin Adı ve Soyadı: Fotoğraf Doğum Tarihi/Yeri: TC Kimlik No: Dönemi: Numarası: Staj Başlama Tarihi: Staj Bitiş Tarihi: Yukarıda

Detaylı

T.C. KIRġEHĠR AHĠ EVRAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK. DÖNEM ĠÇĠ UYGULAMA ve YAZ STAJI. YÖNERGESĠ Sayfa 1/8

T.C. KIRġEHĠR AHĠ EVRAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK. DÖNEM ĠÇĠ UYGULAMA ve YAZ STAJI. YÖNERGESĠ Sayfa 1/8 YÖNERGESĠ Sayfa 1/8 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde-1 Bu Yönergenin amacı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin; a) Öğrenim süreleri

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Abant İzzet

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Mimarlık Fakültesi Proje Dersleri Uygulama ve

Detaylı