Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 37/15, 11 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 37/15, 11 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/15, 11 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Hakkari nin Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayının patlatılması ve sonrasında çıkan çatışmada 16 asker öldü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, canlı yayında saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada 400 vekil bir partiye verilseydi bunlar gerçekleşmezdi dedi. Cumhurbaşkanı'nın bu ifadelerini paylaşan Hürriyet gazetesi AKP li bir grubun saldırısına uğradı. Savcılık da gazete hakkında soruşturma başlattı. Aynı saldırı, 2 gece sonra bir daha tekrarlandı. (Haberin devamı Bültende...) *** Dağlıca saldırısının ardından Halkların Demokratik Partisi nin (HDP) Genel Merkezi de dahil çok sayıda il ve ilçe binası saldırıya uğradı. Eşbaşkan Demirtaş, 2 gün içinde 400 den fazla saldırı olduğunu söyledi. Protestolar linç ve saldırı eylemlerine dönüştü. Birçok ilde, Diyarbakır ve bölge illerine giden otobüsler taşlandı. Başbakan ve CHP lideri sağduyu çağrısı yaptı. MHP lideri Bahçeli ise sıkıyönetim ilan edilmesini istedi. (Haberin devamı Bültende...) *** Şırnak ın Cizre ilçesinde 4 Eylül Cuma günü saat de ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, kentte bir hafta içerisinde 14 sivil öldürüldü. Kente HDP li Bakanların ve milletvekillerinin de dahil olduğu heyetin girişine izin verilmedi. (Haberin devamı Bültende...) *** Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından valiliklere gönderilen bir genelgeyle toplumsal olaylara müdahale için tugaylardan asker çağrılabileceği bildirildi. 81 ili de kapsayan genelgenin yasal altyapısı, 2013 te yürürlüğe giren ve valilere askeri birlikleri göreve çağırma yetkisi veren, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu na dayanıyor. *** Özyönetim ilanı gerekçesiyle tutuklanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı DBP li (Demokratik Bölgeler Partisi) Sara Kaya, Mardin Valiliği kararıyla görevinden uzaklaştırıldı. *** Bahçeli nin parti olarak seçim hükümetinde yer almayacağını açıklamasının ardından, Başbakan Davutoğlu nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş partisi MHP den ihraç edildi. *** HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı nın cevaplaması için verdiği anadilinde eğitim ve Kürtçe öğretmenleriyle ilgili soru önergesini Kürtçe hazırladı. Önergenin işleme alınıp alınmayacağı henüz netleşmezken, Genel Kurul tutanaklarında Kürtçe konuşmalar bilinmeyen dil olarak geçiyor.

2 *** Gülen Cemaati ne yakınlığıyla bilinen şirketlerden Kaynak Holding ve Koza İpek Holding e paralel yapı iddiasıyla başlatılan soruşturmalar kapsamında operasyon yapıldı. *** 6-7 Eylül olaylarının 60. Yılında İstanbul da Rumlar tarafından ilk kez anma ayini düzenlendi. Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı nın düzenlediği ayin, 6-7 Eylül saldırılarında zarar gören, Kudüs Rum Patrikhanesine bağlı, Aya Yorgi Kilisesi nde yapıldı Hürriyet gazetesine saldırılar Dağlıca daki PKK saldırısının ardından, Cumhurbaşkanı'nın "400 vekil verilseydi bu olaylar yaşanmazdı" sözlerini Twitter hesabı üzerinden paylaşan Hürriyet gazetesinin İstanbul Bağcılar daki binası bir grubun saldırısına uğradı. Erdoğan ın söz konusu paylaşıma tepki göstermesi üzerine Recep Tayyip Erdoğan ve Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarıyla gazeteyi basan grup, binanın camlarını kırdı, giriş katında bulunan masa ve bilgisayarları dağıttı. Saldırganlar arasında yer alan AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, 1 Kasım seçimlerinde sonuç ne olursa olsun Erdoğan'ı başkan yaptıracaklarını söyledi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin saldırının demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçeceğini belirtirken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK Basın İş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti saldırıyı kınadı. Basın Enstitüsü Derneği (IPI Türkiye) de saldırıya tepki göstererek saldırganların derhal ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılmasını istedi. Gazete bir gün sonra ikinci bir saldırıya daha uğradı. Yaklaşık 100 kişi olan kalabalığın tekbirlerle binaya saldırdığı, taş ve sopalarla binaya hasar verdikleri belirtildi. Bu saldırı sonrasında gözaltına alınan 20 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, gazetenin Ankara matbaasının bulunduğu Doğan Printing Center (DPC) binasına da saldırı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ın sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; Teröriste, terör örgütüne, onun yandaşlarına laf

3 söyleyemeyenler, terörle mücadele eden hükümeti suçlamaktadır. Terör örgütünün silahına susturucu olmak gazetecilik değildir dedi. Hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesinden Cem Küçük, yapılan saldırılara CNN Türk televizyonunda yayınlanan programında tepki gösteren Ahmet Hakan ı tehdit etti. Küçük, yazısında Hakan ı 7 Haziran seçimleri öncesi PKK nın baş propagandisti olarak tanımladı; "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun dedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise gazete hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ın söylemediği bir sözü çarpıtarak algı operasyonu yaptığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Açılan soruşturma hukukla alay etmek gibi bir şey oluyor. Türk Ceza Kanununda Algı Operasyonu Yapmak diye bir suç yok ve hukukun temel bir ilkesine göre Suç olmadan ceza da olmaz. Üstelik böyle bir suç oluşturulmuş da biz bilmiyorsak, gene de diyecek sözümüz var: Bu işi her dakika işleyenlerin, yani Erdoğan ve AKP yöneticilerinin çoktan hapsi boylamaları gerekirdi. Kabataş ta başörtülü kadına saldıran siyah elbiseliler, Erdoğan la oğlu Bilal in telefon konuşmalarının montaj olduğu iddiası, Berkin Elvan ın terörist olduğu... Saymakla bitmez. Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim Cizre de sokağa çıkma yasağı sürüyor: 17 sivil öldürüldü 4 Eylül Cuma gününden beri sokağa çıkma yasağının olduğu Cizre de saldırılar, eylemler ve çatışmalar devam ediyor; güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı ilçede bir haftada 17 sivil öldürüldü. İlçede tek bir sivil kayıp olmadığını iddia eden Başbakan Davutoğlu ise Sokağa çıkma yasağı gerektiği kadar sürecek dedi. Şırnak Tabip Odası Başkanı Azad Karagöz ilçede 20 nin üzerinde sivil ölümün yaşandığını belirtirken, ölenlerin cenaze törenlerinin yapılmasına izin verilmiyor, yasak nedeniyle hastaneye götürülemeyen cenazeler, evlerde derin dondurucularda bekletiliyor. Elektrik, su ve iletişim araçlarının kesik olduğu ilçede güvenlik güçleri ambulansların mahallelere girişine de izin vermiyor.

4 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP li bakanlar ve milletvekillerinden oluşan heyetin ise Cizre ye girişi engelleniyor. İlçeye yürüyerek ulaşmaya çalışan heyetin engellenmesine tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de katliam yaşandığını bunun aksi iddia ediliyorsa, yaşananları yerinde incelemek için basına ve heyete yolların açılması gerektiğini söyledi. Diğer yandan ölümlerin durdurulması çağrısı yapan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana; Elinde silah olan bütün taraflara sesleniyorum; Ölümleri seyretmektense ölmeyi tercih ederim. Eğer ölümler durmazsa ölüm orucuna başlayacağım dedi. İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM- DER) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) temsilcilerinden oluşan heyet de, Cizre'ye girişlerin engellenerek ilçenin insan hakları savunucularının inceleme çalışmalarına kapatılmasına tepki gösterdi. Katliamın 7 günlük bilançosu: 4 Eylül de Nur Mahallesi nde polislerin attığı bomba sonucu Sait Çağdavul (19) öldü. Aynı gün Mehmet Emin Levent (21) de polisin açtığı ateş sonucu öldürüldü. Meydana gelen patlamalar nedeniyle Hacı Ata Borçin (70) ve Xetban Bülbül (65) kalp krizi geçirerek öldü. 5 Eylül de Nur Mahallesi nde rahatsızlanan ve 35 günlük olduğu öğrenilen Muhammed Tahir Yaramış adlı bebek, ambulansın engellenmesi nedeniyle öldü. 7 Eylül de Cudi Mahallesi nde tepelere yerleştirilen zırhlı araçlardan ateş açılması sonucu Cemile Cağırga (13) öldü. Keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaralanan Osman Çağlı (18) hastaneye gidişinin engellemesi nedeniyle kan kaybından öldü. 8 Eylül de sağlık sorunu yaşayan İbrahim Çiçek (80) çağrılan ambulansın mahalleye girmesine polislerce izin verilmemesi üzerine öldü. 9 Eylül de, Yafes Mahallesi nde ateş açan polisler Özgür Taşkın ı (20) yaraladı. Ambulansın gelmesine izin verilmediği için Taşkın nın yaşamını yitirdiği belirtildi. Aynı mahallede evinin önünde oturan Meryem Süne (53), polisin zırhlı araçtan açtığı ateş sonucu öldü. 10 Eylül de Nur Mahallesi nde Eşref Edim ve 10 yaşındaki kızı keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Cudi Mahallesi nde ise top atışı sonucu 2 kadın öldürüldü. Keskin nişancılarca vurulan 10 yaşındaki Selman Ağar, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 11 Eylül de 15 yaşındaki Bünyamin İrci de vurularak öldürüldü. Kalp rahatsızlığı olan 70 yaşındaki Mehmet Dikmen adlı yurttaş ise abluka nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitirdi.

5 HDP ye saldırılar... Hakkari nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde yaşanan saldırının ardından Türkiye nin çeşitli yerlerinde yapılan protestolar HDP yi ve Kürtleri hedef alan şiddet eylemlerine dönüştü. Ankara'da bulunan HDP Genel Merkezi, kentte düzenlenen teröre tepki yürüyüşü sonrasında saldırıya uğradı. Saldırıda ateşe verilen binanın kapı ve pencereleri de kırıldı. Ankara, İstanbul Kadıköy, Mersin, Aksaray, Bursa, Çanakkale, Amasya, Ordu gibi birçok merkezde HDP binalarına saldırılar düzenlendi. Alanya'da HDP ilçe binası ve bir restoran yakıldı. Kırşehir de de HDP il binasıyla 4 işyeri yakıldı. Bazı illerde Doğu ve Güneydoğu ya giden şehirlerarası otobüsler taşlandı, araçların plakaları söküldü. Muğla nın Seydikemer İlçesi nde bir yurttaş yöresel kıyafetlerle çektirdiği fotoğrafı Facebook ta paylaştığı için saldırıya uğradı. Linç edilmek istenen İbrahim Ç. ye mahalle meydanındaki Mustafa Kemal heykeli zorla öptürüldü. Beypazarı nda mevsimlik Kürt işçilerinin yaşadığı Zafer mahallesinde bir grup halka saldırdı, ev ve araçları ateşe verdi. Konya da toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, TOKİ inşaatında çalışan 400 kadar Kürt işçiye taş ve sopalarla saldırdı. Mersin de protesto için toplanan ve Mersin- Antalya Karayolu nu trafiğe kapatan grup, doğu plakalı araçların plakalarını söktü. Erdemli de ise Kürt yurttaşların iş yerleri yakıldı, HDP mahalle temsilciliği ateşe verildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırılara ilişkin olarak, "Millete açıkça 'Bize 400 vekil vermezseniz burnunuzdan getiririz' diyorlar" dedi. HDP İstanbul il örgütü 7 Eylül gecesi 126 il ve ilçe örgütüne saldırı olduğunu belirtti. 9 Eylül gecesi ise sadece İstanbul da 39 noktaya saldırı düzenlendiğini ve 75 HDP linin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırılar Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Muğla ve İzmir de 10 Eylül gecesi de devam etti. İstanbul Kağıthane de otobüs beklediği esnada telefonda Kürtçe konuştuğu için altı kişinin saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Sedat Akbaş bıçaklanarak öldürüldü. Manavgat ta ise Facebook üzerinden HDP'yi övücü sözler paylaştığı iddia edilen bir kişi

6 saldırıya uğradı. Çıkan kavgada saldırganlardan 3 kişi yaralandı, durumu ağır olan Mehmet Acar hayatını kaybetti. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, saldırılarla ilgili mala zarar verme suçlamasıyla 87 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ankara Valiliği ise HDP Genel Merkezi ne yönelik saldırıyı bir kişinin yaptığını iddia etti. Gözaltına alınan 23 yaşındaki şüpheli tutuklandı. Demirtaş hakkında soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ın Kürtlere yönelik yaşanan saldırılar ve linç girişimlerine ilişkin yaptığı konuşması hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, soruşturma kapsamında, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini aşağılamak, Suç işlemeye alenen tahrik, Cumhurbaşkanı'na hakaret ve Terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderdi. HDP Eş Genel Başkanı, Diyarbakır da yaptığı basın açıklamasında saldırılarla ilgili "İki gündür 400'den fazla saldırı yapıldı. Şehirler arası otobüsler, yolda yürüyenler, gazete binaları, mevsimlik işçiler, parti binaları, daha önceden tespit edilmiş neresi varsa, organize ve devlet eliyle bir linç kampanyası başlatılmış ve yürütülmüştür demişti. İHD den hak ihlalleri raporu İnsan Hakları Derneği (İHD), 22 Temmuz dan bu yana yaşanan çatışmalardaki hak ihlalleriyle ilgili bir rapor açıkladı.

7 Rapora göre 22 Temmuz 4 Eylül tarihlerinde Türkiye genelinde yürütülen gözaltı operasyonlarında çoğunluğu HDP- BDP yerel yönetimleri ve il ilçe teşkilatları ile parti üyelerinden oluşan 2 bin 411 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 280 i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Raporun tamamına erişim için: temmuz- 28- agustos tarihleri- arasinda- tespit- edilebilen- ihlaller/ Erdoğan a hakaret suçlamaları Konya 3 üncü Çocuk Mahkemesi, 'Halkçı Liseliler Grubu' adına yaptığı bir basın açıklamasında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan 17 yaşındaki M.E.A. yı 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve M.E.A. nın 3 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sosyal paylaşım sitelerindeki yazıları nedeniyle haklarında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatılan Anıl Deniz B ve Mehmet B'nin tutuklanmasına karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın şikayeti üzerine açılan soruşturmada tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilen diğer iki şüpheli Gülçin S. ve Erdener K. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ın şikayeti üzerine Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart ın Son balkon konuşması başlıklı karikatürü için soruşturma başlattı. Savcılığa ifade veren Kart, Ülkenin sorunlarına çözümler bulmak yerine ne yazık ki karikatüristleri susturmakla meşguller. Öyle ise peş peşe açılan soruşturmalarla vakit kaybedilmesin. Sallandırın üç karikatüristi, memleket huzur bulsun dedi. Gazeteciler Tayfun Talipoğlu ve Yavuz Baydar da haklarında açılan soruşturmalar kapsamında ifade verdi. Talipoğlu Yurt Gazetesi nde yayınlanan Yeseniz de yemeseniz de başlıklı yazısı, Baydar ise Bugün Gazetesi nde yayınlanan iki köşe yazısı nedeniyle Erdoğan a hakaret etmek ile suçlanıyorlar.

8 Dağlıca saldırısı ve can kayıplarına Facebook üzerinden paylaştığı bir yazıyla tepki gösteren Erkan K. gözaltına alındı. Cumhurbaşkanına hakaret etmekle suçlanan Erhan K. tutuklama istemiyle çıkarıldığı Edirne Sulh Ceza Mahkemesi tarafından denetimli serbestlik kapsamında süresiz olarak elektronik kelepçe ile ev hapsi cezasına çarptırıldı. Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ın başbakanlığı döneminde kendisine hırsız ve başçalan dediği gerekçesiyle açtığı tazminat davasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nu 20 bin TL manevi tazminata mahkûm etti. Hedef gösterilen akademisyene 3 ayrı soruşturma açıldı Bir grup öğrenci tarafından dağıtılan tehdit içerikli bildirilerle hedef gösterilen Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç hakkında cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü ve komünizm propagandası ve görevini kötüye kullanmak iddialarıyla üç ayrı soruşturma başlatıldı. Bildirilerde derslerde paylaştığı bazı ifadeler cımbızlanarak, iktidar karşıtı olduğu iddia edilen akademisyenin tehdit edilmesi ile ilgili, üniversite yönetimi bildirilerin kim ya da kimler tarafından dağıtıldığının tespit edilemediğini belirten bir rapor hazırladı. Koç, kendisini tehdit edenler hala bulunamazken, savcılığın başlattığı soruşturmalarının yanında üniversite yönetiminin de verdiği iki dersi elinden aldığını söyledi. Hollandalı gazeteci Geerdink için sınır dışı kararı Diyarbakır'da yaşayan ve Kürt sorunu üzerine çalışan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, Hakkari nin Yüksekova ilçesinde askeri operasyonlara karşı canlı kalkan eylemi yapan grubu izlerken gözaltına alındı.

9 Üç gün gözaltında kaldıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan Hollandalı gazeteci, Hakkari Valiliği nin kararıyla sınır dışı edildi. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CJP) karara tepki göstererek; Hükümet, Kürt meselesi üzerine bağımsız haberler yapılmasını istemediği mesajı göndererek, gazeteciler üzerinde caydırıcı etki yaratmaktadır dedi. Hollanda Gazeteciler Sendikası da sınır dışı kararı üzerine uygulamayı ve basın özgürlüğüne yönelik baskıları protesto etmek için Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde bir eylem düzenleyecek. Diğer yandan, geçtiğimiz hafta Diyarbakır da tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ABD merkezli haber sitesi Vice News in Britanyalı muhabiri Jake Hanrahan ve kameraman Philip Pendlebury sınır dışı edildi. İki gazeteciye tercümanlık yapan Muhammed İsmail Resul un tutukluluk hali ise sürüyor. Uluslararası yazarlar birliği PEN, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan a bir mektup yazarak, Resul ün serbest bırakılmasını istedi. Farklı ülkelerden 70 den fazla yazarın imzacı olduğu mektupta ifade özgürlüğü üzerindeki yoğun baskıdan endişe duyulduğu belirtilerek, Türkiye nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler gereği ifade özgürlüğüne saygı duymak ve engel ya da tehdit olmaksızın bilgi toplama özgürlüğünü sağlamak zorunda olduğu vurgulandı. DİHA'ya 15'inci erişim engeli Dicle Haber Ajansı nın internet siteleri Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından sansürlenmeye devam ediyor. 24 Temmuz tarihinden bu yana DİHA nın 14 internet adresine sansür uygulayan TİB, son olarak adresini de erişime kapattı.

10 Emniyet Müdürü: Silah yetkisini tereddüt etmeden kullanın Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, bir genelge yayımlayarak, güvenlik birimlerinden silah kullanma yetkisinin tam ve etkin şekilde kullanılmasını istedi. Geçen Temmuz ayı sonunda 81 il emniyet müdürüne gönderilen genelgede, iç güvenlik paketinin polisin yetkilerini arttıran maddelerini tek tek sıralayan Lekesiz, söz konusu yetkilerin güvenlik birimlerince etkin bir şekilde kullanılmadığını savundu. Baran Tursun Vakfı nın hazırladığı raporda yer alan verilere göre 4 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren iç güvenlik paketinin ardından 39 kişi polis tarafından öldürüldü. Vakfın raporuna erişim için: %2FRapor Ali İsmail'in ölümüyle ilgili emniyet amirine dava Ali İsmail Korkmaz ın öldürüldüğü Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında görevli olan dönemin Terörle Mücadeleden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açıldı. Korkmaz ın ölümüyle ilgili davanın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi nin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın iddianamesinde, alınacak tüm önlemlerden sorumlu olan Aygün ün "sivil vatandaşların resmi görevlilerin yanında eylemcilere uyguladığı şiddete müdahale etmediği ve emri altındaki polislerin zor kullanma sınırlarını aşarak ölüme sebebiyet verdiği belirtildi.

11 Müzemizin kapı önü DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Türkiye nin güncel fotoğrafını her zaman olduğu gibi müzemizin kapısının önünde görebilirsiniz. Seçimler yapılacak mı? Seçim sath- ı mailinde (eğik düzleminde) olduğumuz ilan edildi ve 1 Kasım seçimleriyle ilgili takvim ilerliyor ama seçimlerin yapılıp yapılmayacağı da ciddi ciddi tartışılıyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ın hem Başbakan Davutoğlu nun seçim güvenliği konusundaki sözleri, bu bahane ile seçimlerin belirsiz bir zaman ertelenebileceği kuşkularını güçlendirdi. Dağlıca nın intikamı Kanı yerde bırakmamak, kanı kanla yıkamak, kan davası... yüzyılların mirası. Dağlıca nın hemen ardından gene jetler havalandı, doğru Kandil, Haftanin, Hakurk ve ötekiler. Gene etkisiz hale getirdik, hep yaptığımız gibi, etkisizleştirilmişler gene bizi şehit ederse biz de onları bir daha etkisizleştiririz.

12 Asker ve Polis Cenazelerinin sayısı gün geçtikçe artıyor En son 8 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen Dağlıca'daki saldırıda biri yarbay 16 asker, 9 Eylül de Iğdır daki saldırıda 13 polis öldü. Acılı cenaze görüntüleri, ateş düşen evler, gözyaşına boğulan, güçlükle ayakta durabilen analar, babalar, tabutlara sarılan çocuklar... Tayyip Erdoğan : 400 Milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı 6 Eylül 2015 tarihinde ATV kanalına verdiği röportajda "Eğer Başkanlık sistemini getirmek için AKP'ye 400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı" dedi. HDP binalarına ve Hürriyet Gazetesine taşlı sopalı Saldırılar, Cizre de abluka AKP nin sistematik şekilde sokağa döktüğü eli sopalı, bıçaklı hazır kıtalar HDP binalarına, Kürt bilinen herkese ve her şeye saldırdı; 400 den fazla linç girişimi, kundaklama, kırıp dökme, Doğudan gelen otobüsleri taşlama... Türkiye bir daha ve bu kez çok daha tehlikeli şekilde- iç savaşın eşiğine geldi. Cizre de sokağa çıkma yasağı - hem de 24 saat sürekli olarak- bir haftasını doldurdu. İlçeye giriş- çıkış yasak, telefonlar ve İnternet kesik, elektrik ve su yok. İlçeye HDP Eşbaşkanı Demirtaş ve 2 bakanın da aralarında olduğu milletvekilleri de giremiyor. 6 Eylül 2015 tarihinde başlarında AKP gençlik kolu başkanı olan bir milletvekilinin bulunduğu 200 kişi HÜRRİYET gazetesinin merkezine taş ve sopalarla saldırdı, giriş kapısına zarar verdi.

13 8 Eylül 2015 tarihinde ilk saldırıdan 2 gün sonra ertesi günü Hürriyet gazetesine 2. saldırı yapıldı. Yetersiz önlemler sonucunda saldırganlar bu sefer 1. kata kadar çıkarak ortalığı dağıttılar. Ülke gündemini kronolojik olarak takip edebileceğiniz video için: Ayrıntılar ve daha fazlası için: DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI 46 gazetecinin yargılandığı "KCK Basın Komitesi" davası 11 Eylül de İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, Anayasa'ya aykırılıklarının incelenmesi talebi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen dava dosyaları ilgili kararın beklenmesine hükmederek, duruşmayı 15 Ocak 2016 tarihine erteledi. Gezi Parkı eylemlerine verdikleri destek nedeniyle Hükümete darbe girişimi suçlamasıyla yargılanan Beşiktaş taraftar grubu ÇARŞI üyesi 35 kişinin yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Eylül günü devam edildi. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren savcı sanıkların tümünün beraatini istedi. Dava 29 Aralık a ertelendi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI 6 Ekim 2009 yılında Van ın Çaldıran İlçesi nde silahsız üç HPG militanın öldürüldüğü operasyonda yer alan 18 asker hakkında açılan davanın bir sonraki duruşması 14 Eylül 2015 tarihinde Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. Bolu da Berkin Elvan ı anmak için demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği yürüyüşe katılan Yakup Öznur ve Sevilay Özeken hakkında Hırsız, Katil Erdoğan şeklinde slogan attıkları iddiasıyla "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 16 Eylül 2015 tarihinde Bolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi nde yapılacak. Can Dündar ın 25 Aralık yolsuzluk soruşturması fezlekesini konu alan iki yazısı nedeniyle hakaret suçlamasıyla 11 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 17 Eylül 2015 tarihinde İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek. Mersin'in Tarsus ilçesinde Gezi eylemlerine katılan 36 kişinin kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleyip yönetme ve başbakana hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davanın 4. duruşması 18 Eylül 2015 tarihinde Tarsus 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri think.net/index.php?s=bulten adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu, 18 yönetici ve yazarı hakkında gözaltı

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/15, 18 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Şırnak ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 9 gün sonra sona erdi, 21 sivil hayatını

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** İlk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta boyu süren oturumlarla görülen

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 36/15, 4 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 2013 Newroz uyla başlayan çözüm sürecinin Suruç katliamıyla son bulmasıyla ortaya çıkan şiddet atmosferi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 28/17, 14 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 28/17, 14 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 28/17, 14 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü İstanbul da yapılan mitingle sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Bu son değil ilk adımımızdır

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ Günlük Haber Bülteni 09.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa Mahkemesi, OHAL KHK ları ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01. Günlük Haber Bülteni 19.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.şanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 20 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Federasyona katıldılar TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği nde İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Muhtarlar Derneği

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İl İlçe Ölü Yaralı (178) Gözaltı (101) Tutuklama (206) Saldırı ve Müdahaleden Etkilenen Milletvekili, Kurum Temsilcisi, Kurum binası, Zarar

Detaylı

ARAŞTIRMA GRUBU. Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN MAYIS - 2011

ARAŞTIRMA GRUBU. Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN MAYIS - 2011 ARAŞTIRMA GRUBU Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN MAYIS - 2011 Bu rapor Mayıs-2011 araştırmasının II. kısmıdır. Araştırmanın bu kısmında;

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Davanın selameti için sürgün

Davanın selameti için sürgün EVRENSEL GAZETESİ Tacize uğrayan kadını davanın selameti için sürmüşler! KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale de amirinin tacizine uğrayan Bakanlık çalışanı kadının sürülmesi ile ilgili soru önergesine

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkanı olduğu AKP nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI PollMark Araştırma TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI EKİM 2015 Söğütözü Mah. 2178. Sok. No: 2/7 06510 Söğütözü ANKARA Tel: 0 (312) 284 99 00 (Pbx) Fax: 0 (312) 284 66 60 E-mail: info@pollmark.com.tr Ekim

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanının çağrısıyla İstanbul da Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldı. Erdoğan bir kez

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

İstanbul 13. Müebbet çıktı

İstanbul 13. Müebbet çıktı 19 MART 2013 www.reisgida.com.tr Müebbet çıktı ERGENEKON davasında Savcı Pekgüzel, mütalaasını mahkemeye sundu. İlker Başbuğ dahil 64 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istendi. İstanbul 13. Ağır Ceza

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim 7 Haziran 2015 1 Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim Erol Tuncer 2 EROL TUNCER Giriş 2015 yılında siyasî tarihimizde bir ilk yaşanmış, aynı yılın 7 Haziran ve 1 Kasım günlerinde iki kez Milletvekili

Detaylı

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU 15 NİSAN 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ DEĞERLENDİRME İnsan Hakları Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Geçtiğimiz hafta Davutoğlu nun görevini bırakmasıyla yeniden alevlenen başkanlık sistemi tartışmasında

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 22.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 21.02.2015 İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:21.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa Tarih: 21.02.2015

Detaylı

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR. DURUŞMA TALEPLİDİR. ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALILAR : Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı : Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok

Detaylı

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600

Detaylı

TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU

TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Doç. Dr. Sıtkı YILDIZ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Bugüne kadar erken seçim gündemimizde yok diyen

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfastar.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

Detaylı

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus/Gülek Mahallesinde vatandaşlarla bir

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4 TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4 NİSAN 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur Sözleşmesini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye yönetiminin, Doğu Guta nın Duma kasabasında muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı iddia

Detaylı

T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2018/4888 D.İş T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR. DEĞİŞİK İŞ NO: 2018/4888 D.

T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2018/4888 D.İş T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR. DEĞİŞİK İŞ NO: 2018/4888 D. T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2018/4888 D.İş T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2018/4888 D.İş HAKİM: Köksal ÖZKAPU 35000 KATİP: Bahadır KAYA 157296

Detaylı

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler Dünya üzerindeki birçok İslami kurum, kuruluş ve şahsiyetler Türkiye'de yaşanan darbe girişimi hakkında mesajlar yayımladı. 16.07.2016 / 22:09 15 Temmuz gecesi

Detaylı

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor?

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? HABER MERKEZİ- Mersin in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili gizem her geçen gün

Detaylı