2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni"

Transkript

1 2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: tarihinde TOBB Kalite ve Akreditasyon sistemi çerçevesinde Karaman Ticaret Borsası ev sahipliğinde Borsalar arası kıyaslama çalışması yapıldı. Toplantıya, Borsamız Kalite Sorumlusu Mihriban GÜNGÖR, Karaman Ticaret Borsası Kalite Yönetim Sorumlusu Güner TATLIPINAR, Akreditasyon Sorumlusu Abdurrahman BAŞTUĞ ve Kurum Danışmanı Aydan ÖZDEMİR katıldı tarihlerinde Karaman Ticaret Borsası ev sahipliğinde TSE Konya Bölge Müdürlüğü nden Zeynep ÖZTÜRK tarafından verilen TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve Risk Tabanlı Proses Yönetimi eğitimine Borsamız Kalite Sorumlusu Mihriban GÜNGÖR katıldı.

2 tarihinde TOBB Akreditasyon ve Kalite Yönetim Sistemleri çalışmaları çerçevesinde Mut Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan Kıyaslama Çalışmasına Borsamız Kalite Sorumlusu Mihriban GÜNGÖR katıldı tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER katıldı tarihinde Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü Mustafa ÇANAKÇI, Avrupa KOBİ Haftası münasebetiyle Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER i makamında ziyaret etti. Çanakçı yapılan ziyarette Avrupa KOBİ Haftası, KOSGEB faaliyetleri ve KOSGEB in girişimciliği özendirmesi kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, Ticaret Borsası Yönetimine girişimcilik projeleri konusunda KOSGEB le yapmış oldukları etkin işbirliği için teşekkür etmiştir. Mehmet MÜHSÜRLER, İlimizdeki işletmelerin %90 u KOBİ işletmesi olup, Borsamız üyeleri de KOBİ İşletmesi niteliğindedir. Avrupa nın ve ülkemizin refahına, mesleklerine, yenilik ve rekabetçiliğine katkıları yönünde girişimcilere, farkındalık kazandırmak bizim için önemli.2016 yılı içerisinde KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü ile imzalamış olduğumuz protokollerle, 147 kişiye eğitim imkanı sağladık. Aklında iş fikri olan kişilere iş kurma konusunda yardımcı olmayı hedefleyen girişimcilik eğitimi sonunda eğitim sertifikası alan katılımcılar, hazırladıkları projelerde KOSGEB e başvurarak açmış oldukları işyerleri için devlet hibelerinden yararlanma şansını sahip oldular. Girişimcilik eğitimi sayesinde projesi kabul edilen ve KOSGEB teki mülakatlardan sonra hibe alma hakkı kazanan girişimcilerden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3 tarihinde Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER ve Genel Sekreteri Hüseyin EKER ilimizde yeni göreve başlayan Emniyet Müdürü Fahrettin ŞEN e hoş geldin ziyaretinde bulundular. Karşılıklı fikir alışverişinin bulunulduğu ziyarette MÜHSÜRLER, Emniyet Müdürü ŞEN e görevinde başarılar diledi. ATB Canlı Hayvan Borsası Kasım Ayında Yapılan Çalışmalar: Canlı Hayvan Borsası nda küçükbaş hayvanlar için 37 m indirme rampası ile 25 m yükleme rampası yapılmıştır. Küçükbaş hayvanları rüzgardan korumak amacıyla 90 m uzunluğunda, 4 m yüksekliğinde kaplama yapılmış olup, bu kaplamayla rüzgarın önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca Küçükbaş hayvan padoklarının önüne 4x5 m büyüklüğünde kantar konulmuştur. Canlı Hayvan Borsası nda asfalt yapılan zeminlerin dışında kalan yerler kilit parke ile kaplanmıştır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan otelleri için musluk konulmuş olup,4 bölgede bulunan umumi tuvaletlerin bakımı yapılmıştır ve padokların olduğu bölgede temizlik devam etmektedir.

4

5 Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Eğitimi ne katılan Mürüvet BAŞPINAR, sertifikasını alarak hazırladığı projesiyle birlikte KOSGEB e başvurarak kendi işini kurdu ve devlet hibelerinden yararlanma şansına sahip oldu. Eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu süreçte yaşamış olduklarını başarı hikayesiyle dile getirdi. Mürüvet BAŞPINAR Başpınar Unlu Mamulleri Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? 1979 Afyonkarahisar doğumluyum ve üç çocuk annesiyim. Kendi işinizi yapmaya nasıl karar verdiniz? Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız? Genç kızlığımdan beri pasta, poğaça ve börek yapmayı çok seviyordum ve sürekli yeni tarifler araştırıyordum. Hayalim bir gün kendi işimin patronu olmaktı. Gerçekleştirmiş olduğum iş fikrim için en büyük destek eşimden oldu. 1-2 yıl başka bir pastanede çalışmış olması ve KOSGEB in vermiş olduğu hibe desteği bu süreci hızlandırdı. Ne üzerine bir iş yapıyorsunuz? Başka iş fikirleri varken neden bu işi yapmaya karar verdiniz? Unlu mamuller olarak açtığım işyerimde; pasta, poğaça, börek, kuru pasta v.b ürün çeşitlerinin imalatı yapılmaktadır. Bu sektörde kaliteli malzemenin önemi kadar görselliğin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yıllardır düşüncemde başka iş fikri olmadı. Araştırma, yapma ve müşteriye sunma çok ilgimi çekiyordu. Eşim ve çevremin etkisiyle kendi işyerimi açtım. Maddi destek kadar manevi desteğin de önemli olduğunu düşünüyorum. Bu iş yaparken ne tip sıkıntılarla karşılaştınız ve nasıl aştınız? Sizce kendi işinizi kurarken nelere dikkat etmek gerekiyor? İlk iş tecrübem olması nedeniyle sıkıntılarım oldu. Çoğu sektörde olduğu gibi bu sektörde de başta müşteriyi işletmeye alıştırmak sıkıntının ilk adımı. Müşteriye karşı güler yüz, kaliteli hizmet ve evlere servis hizmetini başlatarak sıkıntılarım yavaş yavaş azalmaya başladı. Açtığım ilk haftalar kendi öz sermayemden harcamalarım oldu. Zamanla bu sıkıntımı aştım. İş yerimi açtığım bölgede pastane, fırın olması sebebiyle farklı ürün çeşitlerine ağırlık vermeye başladım ve müşterinin alışmış olduğu damak zevkine dikkat ettim. Bu sektörde müşterinin dikkat ettiği ilk nokta hijyen. Hedeflerim arasında İSO belgesi alarak markamı tescil yaptırmak istiyorum. Başlangıçtan itibaren başarıya giden yol düz ve kolay değildir, başarısızlıklarınızın her birinden bir şeyler öğrenin.

6 Kendi işini yapmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz? İş hayatında kadın olarak yer almanın zorlukları var mı? Varsa nelerdir? Kendi işini yapmak çok keyifli ama bir o kadar yorucu. Zorluğu olmayan iş yoktur aslında. Her işin kendine göre sorumlulukları, ağırlığı ve zorluğu vardır. Kadın girişimci olmanın zorluğu yaptığınız işe göre değişiyor. İletişimi daha kolay sağlayıp iş bölüşümünü iyi planlarsanız; siz ve çalışanlarınız sorumluluklarının bilincinde olursa üstesinden gelinmeyecek iş yoktur. Kendi işinizi yaptığınız zaman sabah erken gelip, akşam geç gitmeye kendinizi hazırlamanız lazım. Kadın olarak iş, eş, çocuk, ev, aile ve kendimiz için zaman planını çok iyi yapmak zorundayız. Kadın olarak yer almak tabi ki zor, imalat, toptancılar, müşteri ve satış olarak düşünüldüğünde destek olacak birilerinin olması gerekiyor. İş yeri açarken kesinlikle iyice araştırmalı ve belirli bir sermayenin de olması gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle kendilerine güvensinler ve işi yapmak istediklerinden emin olsunlar. İçlerinde en ufak bir endişe ya da şüphe varsa bu onları olumsuz etkileyecek ve emin adımlar atmalarına engel olacaktır. Ayrıca hibe desteğinin de çok iyi araştırılıp, ona göre yol izlenmesi önemli noktalardan biri. Kadın emeği ile üretilen her işin özel bir değeri vardır, mutlaka kazanca döner. Girişimcilik hikayenizi anlatabilir misiniz? İş yerimi açarken gerekli araştırmaları yaparken, KOSGEB in kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınlara destek sağladığını öğrendim. Kursun nerelerde yapıldığını araştırdım ve girişimcilik kursuna katıldım. Hibe desteğinden yararlanmam için ilk aşama olan bu kurs benim için çok önemliydi. Hayalimi gerçekleştirmeme destek olan ve ilimizde birçok kadın girişimciye iş istihdamı sağlayan Afyonkarahisar Ticaret Borsası na teşekkür ediyorum. Kendi işini kurmak isteyenlere tavsiye olarak, en büyük desteğin aileden geleceğini ve ailesinden destek alanların nice büyük işler başarabileceğine inanıyorum. Üyelik İşlemleri : 2016 Kasım ayında 1 üyenin kaydı silinmiş, 5 yeni üye kaydı gerçekleşmiştir sonu itibariyle faal olan üye sayımız 450 olmuştur. Yeni üyelerimize üyeliğinin hayırlı olmasını dileriz.

7 Sicil No 2016/KASIM AYINDA BORSAMIZDAN KAYDI SİLİNEN ÜYEMİZ Ünvanı Adresi İli İlçesi 782 METİN BAĞÇIVANDEMİR ŞUHUT YOLU ÜZERİ SÜLÜN KÖYÜ MERKEZ Sicil No /KASIM AYINDA BORSAMIZA YENİ KAYIT OLAN ÜYELERİMİZ Ünvanı Adresi İli İlçesi SILAM TARIM VE HAYVANCILIK GIDA PETR. TURZ. İNŞ. TAAH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SAADET KÖYÜ ARMUTÖZÜ MEVKİİ NO : 37/1 MERKEZ 1278 ALİ KARAKAYA İPLİK MAH. ÇARŞI CAD. NO : 39 A/A ŞUHUT 1279 BAYRAM ÖZBEK GIDA VE GIDA MAD. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. AKÇİN MAH SK.NO: 53-A MERKEZ 1280 ÜMÜT TOK ESKİ KACERLİ MAH. SEBZE PAZARI NO:20 EMİRDAĞ 1281 SUAT TOK İNKİLAP MAH. SUVERMEZ CAD. NO:166 EMİRDAĞ 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Torba Yasası Kanunu İle İlgili Üyelerimizin Bilgilendirmesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, 19 Ağustos 2016 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanun kapsamında; borsamıza aidat borcu bulunan üyelerimiz geçmiş dönem borçlarını aşağıda yazılı hususlar çerçevesinde yapılandırılabilecektir: 1. Buna göre, tarihi itibariyle ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş aidat borcu bulunan üyelerimizin kanunun tanıdığı bu haktan yararlanabilmeleri için, aidat asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksitini 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödediklerinde, aylık dönemler halinde azami 6 eşit taksitte ödeyebilecekler ve bu borçlarına gecikme zammı tahakkuku yapılmayacaktır. 2. Üyelerimizin kanunun tanıdığı bu haktan yararlanabilmeleri için, 25 Kasım 2016 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Bununla birlikte, bu kapsamda ödenmesi gereken tutarların öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin gecikme zamlarının tahsili ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacaktır. 3. Kanunun tanıdığı bu imkandan yararlanmak isteyen borçluların belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır. Bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekâlet ücretleri karşılıklı olarak talep edilmeyecektir. 4. Kayıtları askıdaki bulunan üyelerimiz de kanun ile düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkanlarından yararlanabilmesi için yukarıda belirtilen şartlar çerçevesinde gerçekleştirilecek olup, aidat borçlarının tamamının ödenmesini müteakip askı listelerinden çıkarılacaklardır. 5. Borsaya 31 Ekim 2016 tarihine kadar dilekçe ile başvuran üyelerimizin vade tarihleri aşağıda belirtilmiştir. Vade son ödeme tarihleri: 1. taksit: 30 Kasım taksit: 31 Aralık taksit: 31 Ocak taksit: 28 Şubat taksit: 31 Mart taksit: 30 Nisan 2017

8 TL TL 6. Yapılandırılmış aidat borcunun herhangi bir taksitinin vadesinde ödenmemesi halinde söz konusu yapılandırma iptal edilerek, borç eski haline döndürülecektir. Kanunla ilgili olarak yazı ve ekleri web sayfamızda yayınlanmış ve üyelerimize tebligat olarak gönderilmiştir. Tescil İşlemleri: 2016 Kasım ayında; TL lik tescil işlem hacmine ulaşılmıştır Kasım ayına göre % 11,96 lık bir artış gerçekleşmiştir. Aşağıdaki grafikte, 2015 ile 2016 yıllarının Kasım ayında gerçekleşen işlem hacimlerimizin karşılaştırması yapılmıştır , , , , , , ,00 0, Aylık Tescil İşlem Hacmi Karşılaştırması Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmu z Ağustos Eylül Ekim Kasım 2015 Yılı Yılı Değişim % -2,45-21,81-1,66-13,76 6,34-7,35-2,49-2,77-8,79 2,28 11,96 Aşağıdaki grafikte; 2015 ile 2016 yıllarının ilk 11 aylık toplam tescil işlem hacimleri karşılaştırması yapılmış ve 2015 yılının aynı dönemine göre %-4,30 luk bir azalışın olduğu görülmektedir , , Yılları İlk 11 Ay İşlem Hacmi Karşılaştırmaları , , , , ,00 0, Değişim Oranı% İşlem Hacmi (TL) , ,92-4,30

9 TL Aşağıdaki grafikte; son 5 yılın Kasım aylarında gerçekleşen işlem hacmi tutarları ile bir önceki yılın Kasım ayına göre artış oranları verilmiştir ,00 Son 5 Yıl Kasım Ayları İşlem Hacmi Karşılaştırması , , , , ,00 0, Yılı 2013 Yılı 2014 Yılı 2015 Yılı 2016 Yılı İşlem TL , , , , ,46 Değişim% 3,00-7,60 19,46 13,75 11,96 Kasım/2016 ayında üyelerimizin gerçekleştirmiş olduğu işlem hacimlerine göre ilk 10 sırada yer alan firmalar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. 2016/KASIM AYINDA YÜKSEK İŞLEM HACMİ GERÇEKLEŞTİREN ÜYELERİMİZ SIRA FİRMA ÜNVANI FAALİYETİ 1 ORUÇOĞLU YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş. BİTKİSEL YAĞ İMALATI 2 VAHDET ET VE GIDA SAN. TİC. A.Ş. ET VE ET ÜRN.TİC. 3 KUMARTAŞLI GIDA VE NAKLİYE TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. YUMURTA TİCARETİ 4 ÇİFTÇİLER YAĞ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. BİTKİSEL YAĞ İMALATI 5 İŞLEK GIDA SAN. TİC. VE PAZARLAMA LTD.ŞTİ. YUMURTA VE BEYAZ ET ÜRT. 6 TINAZTEPE UN VE GIDA SAN.TİC.A.Ş. UN İMALATI 7 İKBAL GIDA VE İHT. MAD. İML. SAN. İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş.-AFYON ŞUBESİ ET VE ET ÜRN.TİC. 8 TARIM KREDİ YEM SAN. VE TİC. A.Ş.-DAZKIRI ŞUBESİ YEM İMALATI 9 AFYON YUMURTA İTHALAT İHRACAT VE TİC. A.Ş. YUMURTA TİCARETİ 10 AF-TALHA ET TARIM HAYVANCILIK YEM GIDA NAKL. TURİZM İNŞ. SAN. ET VE ET ÜRN.TİC. Aşağıda Borsamızda önemli miktarda işlem gören Arpa nın 2010/Kasım ayından 2016/Kasım ayına kadar aylık ortalama fiyatı ile işlem miktarı tablosu verilmiştir.

10 Oca.11 Mar.11 May.11 Tem.11 Eyl.11 Kas.11 Oca.12 Mar.12 May.12 Tem.12 Eyl.12 Kas.12 Oca.13 Mar.13 May.13 Tem.13 Eyl.13 Kas.13 Oca.14 Mar.14 May.14 Tem.14 Eyl.14 Kas.14 Oca.15 Mar.15 May.15 Tem.15 Eyl.15 Kas.15 Oca.16 Mar.16 May.16 Tem.16 Eyl.16 Kas.16 TL BORSAMIZDA TESCİL EDİLEN ARPA İSTATİSTİKLERİ Aylık İşlem Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Yıllık İşlem ORT.TL 0,525 0,563 0,553 0,563 0,580 0,551 0,564 0,579 0,594 0,612 0,626 0,615 0,577 MİK.(TON) ORT.TL 0,641 0,669 0,648 0,673 0,677 0,686 0,696 0,694 0,710 0,698 0,709 0,691 0,683 MİK.(TON) ORT.TL 0,716 0,719 0,687 0,732 0,768 0,731 0,625 0,608 0,611 0,645 0,660 0,705 0,684 MİK.(TON) ORT.TL 0,378 ORT.TL 0,492 ORT.TL 0,675 ORT.TL 0,696 0,382 0,497 0,687 0,728 0,373 0,496 0,709 0,726 0,372 0,488 0,642 0,756 0,369 0,519 0,693 0,772 0,382 0,487 0,598 0,770 0,385 0,471 0,590 0,741 0,393 0,475 0,596 0,758 0,431 0,500 0,594 0,746 0,453 0,492 0,589 0,756 0,462 0,523 0,592 0,766 0,487 0,518 0,610 0,747 0,406 0,496 0,631 MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) Aşağıdaki grafikte Arpa nın 2011 yılından 2016 yılı Kasım ayına kadar Borsamızda işlem gördüğü aylık ortalama fiyat grafiği verilmiştir. 0,900 Son 5 Yıl Arpa Ortalama Fiyat Grafiği 0,800 0,700 0,600 0,500 0,400 0,300 0,200 0,100 0,000

11 Kasım ayı içerisinde 81 çeşit ürünün tescil işlemi gerçekleştirilmiş, tutar bakımından ilk 10 sırada yer alanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. KASIM/2016 İLK 10 MADDE İŞLEM TUTARI (TL) İŞL.HAC.PAYI 1 Yumurta ,00 16,41 2 Ayçekirdeği ,80 14,55 3 B.Baş Canlı Hayvan ,26 9,68 4 B.Baş Et ,44 7,82 5 Buğday ,81 6,37 6 Ayçiçek Yağı ,14 5,72 7 Yem ,11 5,55 8 Un ,39 4,20 9 İnek Sütü ,82 3,26 10 Sucuk ,24 2,52 11 Diğer Ürünler ,45 23,92 TOPLAM ,46 100,00

2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni

2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni 2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.06.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni

2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni 2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 06.09.2016 tarihinde Borsamız meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda; 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren,

Detaylı

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.05.2015 tarihinde düzenlenen TOBB 71. Genel Kuruluna Meclis Başkanımız Fahrettin ZOBALI, Yönetim Kurulu Başkanımız

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI TOBB KALİTE AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI. 03.02.2016 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret Borsasının

Detaylı

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 14-15 Mart 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim

Detaylı

2015 Ekim Ayı Bülteni

2015 Ekim Ayı Bülteni 2015 Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.10.2015 tarihinde Borsamız, TE - TA Teknik Tarım aracılığıyla Üyelerimize ve Bölgedeki Sektör ilgililerine hitaben " Hayvancılıkta

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

2015 Temmuz Ayı Bülteni

2015 Temmuz Ayı Bülteni 2015 Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 08.07.2015 tarihinde AFSİAD ın düzenlediği iftar yemeğine Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER katılım

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

2015 Yılı Mart Ayı Bülteni

2015 Yılı Mart Ayı Bülteni 2015 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 8 Mart 2015 tarihinde Kadınlar Günü olması vesilesiyle Borsamızda Nedim SABAN ın konuşmacı olarak katıldığı ve Etkili

Detaylı

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.05.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02-03.12.2016 tarihlerinde Oda ve Borsaların kişisel ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve bireysel becerilerini

Detaylı

2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.04.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Erenler de düzenlenen

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI AY L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S AY I - 7 ( E Y L Ü L 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ Telefon:

Detaylı

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni 2016 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.03.2016 tarihinde Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Anonim Şirketi nin 2013-2014 ve 2015

Detaylı

2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni

2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni 2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 06.07.2016 tarihinde Ramazan Bayramı münasebetiyle Valilik tarafından düzenlenen BayramlaĢma programına Borsamız Genel

Detaylı

2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni 2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.01.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri

Detaylı

2015 Haziran Ayı Bülteni

2015 Haziran Ayı Bülteni 2015 Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.062015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Detaylı

2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni

2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni 2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.07.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Oruçoğlu Termal Resort

Detaylı

2015 Eylül Ayı Bülteni

2015 Eylül Ayı Bülteni 2015 Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.09.2014 tarihinde B20 Türkiye Konferansı, B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı

Detaylı

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni 05.11.2015 tarihinde Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki heyet borsa idari binamızı

Detaylı

BURSA TİCARET BORSASI

BURSA TİCARET BORSASI Özer Matlı; Kadın Girişimcileri Cesaretlendirmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız... Bursa Ticaret Borsası nın (BTB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI AKHİSAR TİCARET BORSASI 2014 YILI RAPORU HAZIRLAYAN: GÖKBEN DİKİLİ ALTAŞ / GENEL SEKRETER ÜYELİK FAALİYET ALANI ÜYE SAYISI (2014 Yılı) %DAĞILIM Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et perakende

Detaylı

2016 Yılı Ekim Ayı Bülteni

2016 Yılı Ekim Ayı Bülteni 2016 Yılı Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.10.2016 tarihinde Borsamız ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 24.08.2016 Sirküler No : 2016/21 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 6736 SAYILI KANUN HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE SSK BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI Bilindiği üzere 6736 Sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/060

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/060 Sirküler Tarihi : 08.06.2017 Sirküler No : 2017/060 7020 SAYILI KANUN GEREĞİNCE YENİDEN YAPILANACAK ALACAKLARA İLİŞKİN 1 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ ÖZETİ 3 Haziran 2017 gün ve 30085 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni 2016 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.03.2016 tarihinde Afyonkarahisar Avrupa Birliği ĠĢ GeliĢtirme Merkezi (ABĠGEM) Anonim ġirketi nin 2013-2014 ve 2015

Detaylı

Tarımsal sulama aboneleri için Ödeme Planı aşağıda gösterilmektedir.

Tarımsal sulama aboneleri için Ödeme Planı aşağıda gösterilmektedir. 6824 SAYILI KANUN'UN 2 MADDESİNE İSTİNADEN, ELEKTRİK DAĞITIM/PERAKENDE SATIŞ ŞİRKETLERİNDEN DEVİR ALINAN ELEKTRİK ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI Amaç Madde 1-6824

Detaylı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2016/3 Kasım/2016 BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2016/3 Kasım/2016 BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı Bursa ilindeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaların genel sekreterleri, Bursa Ticaret Borsası nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Bursa Ticaret

Detaylı

TUNCELİ DEFTERDARLIĞI. Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR

TUNCELİ DEFTERDARLIĞI. Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR TUNCELİ DEFTERDARLIĞI Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR KAPSAM-1 213 sayılı V.U.K. kapsamına giren; - 30/4/2014 tarihinden önceki dönemlere,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:28 (02.06.2017) SÜLEYBE-ŞEFİK ÖZTÜRK HUZUREVİ MÜDÜRÜNDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 30.09.2016 Sirküler No : 2016/25 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR DAVA SAFHASINDA BULUNAN VERGİ ALACAKLARINDA VERGİ AFFI UYGULAMASI Bilindiği üzere vergi affı yasası olarak bilinen 6736 sayılı

Detaylı

Tarih: Sayı: 2014/33

Tarih: Sayı: 2014/33 Tarih: 19.09.2014 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2014/33 Konu: 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve İlgili Diğer Kanunlar Kapsamında Gümrük Yükümlülüğü Doğan ve 6183 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Takip Edilen

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. Sirküler Tarihi : 23.08.2016 Sirküler No : 2016-36 Konu : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. (Diğer Borçlar) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/10 06 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ NE KATILDIK. 07 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI NA MECLİS BAŞKANIMIZ

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR MERT AK MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ Vergi Sirküleri Sayı : Vergi -2014/3 Tarih : 30 Eylül 2014 VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR - 6552 sayılı yasaya göre bir alacağın yapılandırılarak ödenebilmesi için 3

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

2016 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2016 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2016 Yılı Ocak Ayı Bülteni 08.01.2016 TARİHİNDE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK VE TOBB BAŞKANI RIFAT HİSARCIKLIOĞLU CANLI HAYVAN BORSAMIZI

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI A Y L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S A Y I - 3 ( M A Y I S 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ

Detaylı

b) Fıkra: 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi

b) Fıkra: 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi No: 2016/51 Tarih: 02.08.2016 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

NİĞDE TİCARET BORSASI YILLARI İSTATİSTİKİ VERİLERİ

NİĞDE TİCARET BORSASI YILLARI İSTATİSTİKİ VERİLERİ NİĞDE TİCARET BORSASI 2013-2015 YILLARI İSTATİSTİKİ VERİLERİ 2015 YIL SONU İTİBARİYLE ÜYE SAYISI TOPLAM 322 OLUP 2015 YILI İÇERİSİNDE 24 YENİ ÜYE KAYDI YAPILMIŞTIR. 2013 YILINDA 347.878.610,25 TL LİK TESCİL

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 215 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 215 Yılı İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./69. Konu: Ecrimisil Borçlarının Yapılandırılmasına Yönelik Tahsilat Genel Tebliği

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./69. Konu: Ecrimisil Borçlarının Yapılandırılmasına Yönelik Tahsilat Genel Tebliği 01.08.2016/Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./69 Konu: Ecrimisil Borçlarının Yapılandırılmasına Yönelik Tahsilat Genel Tebliği Kültür ve Turizm Bakanlığı ndan alınmış yatırım

Detaylı

2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni

2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni 2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 11.09.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Toprak Koruma ve Arazi

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BİRLİĞİ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ

7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ 7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ Sunum Planı Yapılandırma Kapsamı Yapılandırmanın Getirdikleri Taksit ve Ödemeye İlişkin Bilgiler Borçlarını Yapılandıranlara Sağlanan Diğer Avantajlar

Detaylı

SİRKÜLER TARİHİ : 01 / 08 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016 / 029 SİRKÜLER KONUSU : Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No:10) Hak.

SİRKÜLER TARİHİ : 01 / 08 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016 / 029 SİRKÜLER KONUSU : Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No:10) Hak. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 01 / 08 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016

Detaylı

2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni 2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 09.01.2018 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Kocatepe Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası,

Detaylı

7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ

7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ 7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ Sunum Planı Yapılandırma Kapsamı Yapılandırmanın Getirdikleri Taksit ve Ödemeye İlişkin Bilgiler Eski Yapılandırmalara İlişkin Düzenlemeler Borçlarını

Detaylı

YILLIK FAALİYET RAPORU 2013

YILLIK FAALİYET RAPORU 2013 BALIKESİR TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU 2013 Borsamız Yönetim Kurulu; 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklere göre Borsamızın, üyelerimizin,

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 044 11.09.2014. Konu: Vergi ve SGK Borçlarında Yapılandırma Kanunu (Torba Yasa)

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 044 11.09.2014. Konu: Vergi ve SGK Borçlarında Yapılandırma Kanunu (Torba Yasa) Sirküler Sayı: 2014 044 11.09.2014 Konu: Vergi ve SGK Borçlarında Yapılandırma Kanunu (Torba Yasa) İçindekiler Yasa Kapsamına Giren Vergi Borçları... 2 Yararlanma Koşulları... 2 Taksitle Ödeme İmkanı...

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Sayı : Yaz.İşl/2014/360 24/09/2014 Konu : Borç Yapılandırması Hk. ODALARA 58 NOLU GENELGE

Sayı : Yaz.İşl/2014/360 24/09/2014 Konu : Borç Yapılandırması Hk. ODALARA 58 NOLU GENELGE Sayı : Yaz.İşl/2014/360 24/09/2014 Konu : Borç Yapılandırması Hk. ODALARA 58 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 15.09.2014 tarih ve 2246 sayılı (64 nolu genelge) yazısı. Haziran ayında TBMM

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ Sirküler Tarihi : 31.05.2017 Sirküler No : 2017/069 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA VE BİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

ÖZET BAŞLIKLAR. Çemberlitaş, Binbirdirek Mh. Piyerloti Cd. Dostlukyurdu Sk. Yeşil Ap. No : 1 Kat : 2 D : 6 Fatih / İstanbul

ÖZET BAŞLIKLAR. Çemberlitaş, Binbirdirek Mh. Piyerloti Cd. Dostlukyurdu Sk. Yeşil Ap. No : 1 Kat : 2 D : 6 Fatih / İstanbul 13/09/2014 Değerli Mükelleflerimiz, Uzun zamandır çoğu mükellef tarafından beklenen, 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

6736 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borç Yapılandırma Sunumu Sirküler

6736 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borç Yapılandırma Sunumu Sirküler 6736 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borç Yapılandırma Sunumu Sirküler 2016-046 02.09.2016 PRECISE. PROVEN. PERFORMANCE. 6736 sayılı Kanun Sirküleri-SGK Borç Yapılandırma 6736 Sayılı Kanun un Sosyal Güvenlik

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI AKHİSAR TİCARET BORSASI 2013 YILI DÖNEM RAPORU HAZIRLAYAN: GÖKBEN DİKİLİ ALTAŞ/GENEL SEKRETER FAALİYET ALANI ÜYE SAYISI (2013 Yılı) %DAĞILIM Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et perakende ticareti

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5) Resmi Gazete de Yayınlandı 7159 sayılı Kanun ile 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların

Detaylı

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/34 27.05.2017 KONU : Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 7020 sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.07.2017-24.08.2017) Oda Meclisimizin 24 Ağustos 2017 tarih ve 54 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.07.2017-24.08.2017

Detaylı

2016 YILI FAALİYET VE TESCİL RAPORU

2016 YILI FAALİYET VE TESCİL RAPORU 2016 YILI FAALİYET VE TESCİL RAPORU 1 2016 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İlimizin, Bölgemizin, Ülkemizin, Üyelerimizin ve Borsamızın sosyal, kültürel ve ekonomik menfaatlerinin genişletilmesi doğrultusunda

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 214 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 214 Yılı İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı

Detaylı

5736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No:3)

5736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No:3) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 10.03.2008 Sirküler No: 2008/40 5736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (Sıra No:3) 07.03.2008 tarih ve 26809 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 3 Sıra No.lu Bazı Kamu Alacaklarının

Detaylı

SDI Audit &Financial

SDI Audit &Financial Sayı &Tarih : S.Ö.B.22.G.4-24.10.2013 Özet Bülten : :Trafik Para Cezalarının Yeniden Yapılandırılması (6495 Sayılı Kanun Geç. Md.2/2) Hakkında Değerli Müşterimiz; Trafik Para Cezalarının Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/29

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/29 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 09.06.2017 Sayı : 2017/29 Değerli Müşterimiz, BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER 7020 Sayılı Kanunla; kesinleşmiş olup son vade tarihi 31 Mart

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 216 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 214 İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 31.05.2017 /2017-43 / Alacakların Yapılandırılması Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren, Bazı Alacakların

Detaylı

ÇTB 2012 YILI 6 AYLIK EKONOMİK RAPOR HAZIRLAYAN: BURCU GENÇ

ÇTB 2012 YILI 6 AYLIK EKONOMİK RAPOR HAZIRLAYAN: BURCU GENÇ ÇTB 2012 YILI 6 AYLIK EKONOMİK RAPOR HAZIRLAYAN: BURCU GENÇ YILLARA GÖRE İLK ALTI AYLIK İŞLEM HACMİMİZ 200000000 150000000 100000000 50000000 0 2012 2011 Seri 2 2010 2010 yılından 2012 yılına ilk altı

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

Maliye Bakanlığından 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ SIRA NO: 3

Maliye Bakanlığından 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ SIRA NO: 3 7 Mart 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26809 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ SIRA NO: 3 27/2/2008 tarihli ve 26800 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/120 Ref: 4/120. Konu: TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 10) YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/120 Ref: 4/120. Konu: TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 10) YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/120 Ref: 4/120 Konu: TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 10) YAYINLANMIŞTIR 30.07.2016 tarih ve 29786 sayılı Resmi Gazete de Tahsilat Genel Tebliği (Seri:

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BİRLİĞİ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI 2016 Yapılandırma Hangi Alacakları/Borçları Kapsıyor? 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ait olup, 19/8/2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde

Detaylı

2009 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AÇILAN KAPANAN FİRMA İSTATİSTİKLERİ İL ADI SAMSUN TÜRKİYE Samsun Pay(%)

2009 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AÇILAN KAPANAN FİRMA İSTATİSTİKLERİ İL ADI SAMSUN TÜRKİYE Samsun Pay(%) 29 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AÇILAN KAPANAN FİRMA İSTATİSTİKLERİ İL ADI SAMSUN TÜRKİYE Samsun SAMSUN Değişim TÜRKİYE Değişim ŞİRKET 165 21,469,77% -27,9% -24,1% AÇILAN KOOP. 5 557,9% -44,4% -31,6% 29 OCAK- HAZİRAN

Detaylı

Artık çıkacak yapılandırmaların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu önceden öngörmek mümkün olabiliyor. İşverenler için önemi.

Artık çıkacak yapılandırmaların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu önceden öngörmek mümkün olabiliyor. İşverenler için önemi. Pazartesi, 22 Ağustos 206 4:00 Klasik hale gelmiş yapılandırma kanunlarımızdan biri daha geliyor. Gerçekten ekonominin sıkıntılı günler Artık çıkacak yapılandırmaların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

Belediye Alacaklarının Yapılandırılması

Belediye Alacaklarının Yapılandırılması www.mevzuattakip.com.tr Belediye Alacaklarının Yapılandırılması TBMM de uzun bir müzakere süreci sonunda yasalaştırılan 10/09/2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6645 SAYILI KANUNLA 5510 SAYILI KANUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Kurumdan aylık alanlardan 4/b kapsamında çalışanların SGDP Primi oranı düşürüldü Kurumdan aylık ve gelir almakta iken 4/ b kapsamında çalışmağa

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER

BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreterliğine Prof. Dr. Fuat Önder atandı. Uzun yıllar BODTO nun kalite çalışmalarının başında yer alan Prof. Dr. Fuat Önder, Ankara

Detaylı

7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ

7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ 7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ Sunum Planı Yapılandırma Kapsamı Yapılandırmanın Getirdikleri Taksit ve Ödemeye İlişkin Bilgiler Eski Yapılandırmalara İlişkin Düzenlemeler Borçlarını

Detaylı

/90-1 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI

/90-1 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI 29.05.2018/90-1 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş veya dava

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

Taksitleri Zamanında Ödemeyerek Kanun dan Yararlanma Hakkını Kaybedenler

Taksitleri Zamanında Ödemeyerek Kanun dan Yararlanma Hakkını Kaybedenler Mali Bülten VERGİ 2017/3 Af Kanunu nda Süre Uzatımının Detayları Belli Oldu 31.01.2017 Özet: 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun a eklenen geçici 2.madde çerçevesinde,

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 10) YAYIMLANDI

TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 10) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 01.08.2016/94-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 10) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınmış yatırım veya işletme belgesi bulunan konaklama tesislerinin

Detaylı

Bu madde hükmünden faydalananlar, uzlaşma, tarhiyat öncesi uzlaşma, cezalarda indirim hükümlerinden faydalanamazlar.

Bu madde hükmünden faydalananlar, uzlaşma, tarhiyat öncesi uzlaşma, cezalarda indirim hükümlerinden faydalanamazlar. VERGİ SİRKÜLERİ KONU: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN VERGİ MEVZUATINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİ: KESİNLEŞMEMİŞ VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR SAYI: 2016-2

Detaylı

2006 2012 YILLARI ARASINDA AFYONKARAHİSAR İLİNDE UYGULANAN 7 ETABA AİT PROJE BİLGİLERİ

2006 2012 YILLARI ARASINDA AFYONKARAHİSAR İLİNDE UYGULANAN 7 ETABA AİT PROJE BİLGİLERİ 2006 2012 YILLARI ARASINDA AFYONKARAHİSAR İLİNDE UYGULANAN 7 ETABA AİT BİLGİLERİ NO ETAP KONUSU YATIRIMCI ADI/ÜNVANI MİK. 1 2 AFYON MERKEZ Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Dehşetiler Yem Gıda ve Süt Ürünleri

Detaylı

6111 SAYILI KANUN İLE YAPILAN DÜZENLEMELER (6) (Madde 18-21)

6111 SAYILI KANUN İLE YAPILAN DÜZENLEMELER (6) (Madde 18-21) YOUR GLOBAL NETWORK OF LEADING TAX ADVISORS Vergi Gazetesi 2011-23 6111 SAYILI KANUN İLE YAPILAN DÜZENLEMELER (6) (Madde 18-21) 01.03.2011 www.taxand.com Ortak Hükümler 1 -Bu Kanunun hükümlerinden yararlanmak

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı