Yard. Doç. Dr. Zahide Eriş Eken PERİORAL VE PERİORBİTAL REJUVENASYON

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yard. Doç. Dr. Zahide Eriş Eken PERİORAL VE PERİORBİTAL REJUVENASYON"

Transkript

1 Yard. Doç. Dr. Zahide Eriş Eken PERİORAL VE PERİORBİTAL REJUVENASYON

2 MINIMAL İNVAZIV PROSEDÜRLERLE PERIORAL REJUVENASYON Dudaklar şekil yapısı ile yüz estetiğinin, güzellik ve çekiciliğin merkezidir. Dudaklar, ağız ve perioral bölge; estetik olarak birlikte değerlendirilmelidir. Yaşlanmayla birlikte perioral kırışıklıklar, marionette çizgileri ve üst dudak kontüründe yassılaşma oluşmaya başlar.

3 PERİORAL BÖLGEDE DERMAL DOLGULAR: Çapraz bağlı hyaluronik asit dolgular (HA) bu bölge için uygundur. HA dolgularda G iğneler mevcuttur. Uygulama kanülle de yapılabilir. Uygulamalar ağrı, şekil düzensizliği ve ekimozları önlemek için oldukça yavaş yapılmalıdır.

4 Dolgu uygulamalarında yaygın kullanım alanları (Volumetric use of injectable fillers in the face: John M.Hilinski, Steven R.Cohen)

5 NAZOLABIAL BÖLGE Nazolabial oluk dolgularında enjektörün ve dolgu maddesinin laterale kayma durumu sık görülebilir. Geçici dolgular mid-dermise yapılır. İyi bir sonuç için 0,5-2ml HA gerekir. Laterale kayarsa nazolabial oluk olduğundan büyük görünebilir, bu durum dikkate alınarak nazolabiale yapılan dolgu uygulaması sınırlı olmalıdır. Zigomatikomalar bölgeye yapılan uygulama lifting etkisiyle zaten bu bölgeyi güçlendirecektir.

6 1ml HA

7 PERIORAL BÖLGE: Dudaklar ve perioral bölge dolgu uygulamalarının en çok kullanıldığı bölgelerdir. Dudakları genç gösteren bölge filtrumlardır ve yaşla birlikte anatomisini kaybeder. Yaşlı hastalarda piramidal olan filtrum bölgesi yeniden yapılandırma gerektirebilir. Gençlerde sadece vermillion hattı boyunca yapılan kutanöz uygulama yeterli olacaktır.

8 Facial Aging and Regional Enhancement With Injectable Fillers, Joe Niamtu III, DMD

9 Perioral bölgede bulunan ince çizgilere yapılan dolgu uygulamalarında dikkatli olunmalıdır. Bu bölgede uygulamalar orta-derin dermis bölgesine yapılır. Bu bölgede HA ile yapılan fazla düzeltmeler nodül veya kabarıklıklara yol açabilir. Bu durumun olmaması için vermillion bölgesine uygulama yapılabilir. Vermilliona yapılan uygulamalar; lifting etkisiyle perioral ince çizgileri azaltacaktır. Diğer bir alternatif kollajeni baz alan bir dolgu kullanılmasıdır çünkü kollajen süperfisyal dermise daha uyumludur.

10 2ml HA

11 Marionette çizgileri(prejowl Sulkus) Mandibulanın alt sınırının sarkması ile oluşan bu bölgeye derin dermis ve subkutan yapılan uygulamalar efektiftir. Bu bölgede yapılan uygulamalar lineer hat veya seri uygulama yöntemleriyle yapılır. Volüm kaybı da varsa çapraz tarama teknikleri uygulanabilir. İyi bir sonuç için total 2-3ml dolgu kullanılması gerekebilir. Bazen bu bölgeyi toparlamak için çeneye de uygulamalar yapılabilir. Mentolabial oluk: Bu bölgeye yapılan dolgu ile antiaging uygulamaları tamamlanabilir.

12 1ml HA

13 BOTOKS UYGULAMALARı* Gummy smile: Ağız orta noktasının elevasyonu ile olıuşur. M.levator labii superioris üst dudağı eleve ederek bu duruma yol açar. Ayrıca m. Levator labii superioris alaeque nasi de rol oynar Bu hastalar üst dudak dolgusu için kötü adaylardır Doğal görünüm için botox ve dolgu kombinasyonu yapılmalıdır. *Botox in Aesthetic Medicine; Mauricio de Maio & Berthold Rzany

14 Hastadan en belirgin gülüşünü yapması istenir Gummy smile ve Derin nasolabial oluklar varsa enjeksiyon levator labii superioris alaeque nasi nin labial komponentine yapılmalıdır. (2-3 U Botox her noktaya, 5-7 U Dysport her noktaya

15 Hastanın nasolabial çizgileri derin değilse enj. Levator labii superioris alt ucuna daha az dozlarda yapılmalı (1-2 U botox, 3-4 U Dysport) Dudak düşüklüğü olmaması için normal duruşta dudağı açık olanlar ve kısa üst dudağı olanlar tercih edilir.

16 ÜST VE ALT DUDAK KıRıŞıKLıKLARı Dikkat edilmesi gereken üst ve alt dudak arasındaki altın orandır (1:1,618) Önemli nokta ise filtrum ve üst dudak orta noktasıdır (Cupid s bow) Bu bölgede dermis oldukça incedir ve subkutan yağ dokusundan fakirdir. Öncelikle BNT-A ile başlanması tercih edilir Flüt gibi çalgıları çalan müzisyenler uygun hastalar değildir Ağrılı bir bölge olduğundan uygulamadan önce buz uygulaması tercih edilebilir

17 Filtruma yapılan uygulamalar dudak orta noktasını baskılayabilir Botox 1-1,25 U her noktaya Dysport 2-6 U her noktaya Yüksek dozlar dudak hareketlerini, yeme ve içmeyi etkileyebilir

18 MARIONETTE ÇIZGILERI Sorumlu olan kasların en önemlisi m.depressor anguli oris dir. Dudak köşelerini aşağıya çekerek üzgün görünüme yol açar. Platsyma nın lifleride burada etkindir. SMAS ptozisi ile oluşmuş marionette çizgisi olan hastalar uygun hastalar değildir. Bunlar için ilk tercih dolgu uygulamalarıdır.

19 Bir enj. M.depressor anguli orise yapılır, ağız köşesinden en az 1 cm uzakta olmalıdır İkinci enj mandibulanın lateral kısmındaki platsymal bandlara yapılır (Botox max 5U her noktaya, Dysport max 10U her noktaya) Yüksek dozlar ve ağız köşesine yakın enj asimetri ve yeme içmede güçlüğe yol açar

20 GAMZELI ÇENE M.mentalisin güçlü lifleri ile oluşur Lifler derinde olmasına rağmen yüzyel enjeksiyonlar tatmin edici ve güvenli sonuçlara yol açar Çenenin 0,5-1cm üst kısmına 1 veya 2 noktaya enj yapılır Botox 4-8U total doz Dysport 10-20U total doz Alt dudağa çok yakın ve yüksek doz enj alt dudak ptozisi ve ağız disfonksiyonuna yol açabilir

21 MINIMAL İNVAZIV PROSEDÜRLERLE PERIORBITAL REJUVENASYON Periorbital bölge; volum azalması ve kemikte rezorbsiyonla birlikte yaşlanmayla en çok etkilenen bölgelerdendir. Botox uygulamaları: Kaz ayağı çizgileri mimikler ve fotohasarlanmayla oluşur M.orbicularis oculi sorumludur Yaşlı hastalarda elastikiyet kaybıyla oluşan göz altı torbaları daha kötüleşebileceğinden UYGULAMALARDA hasta seçimi iyi olmalıdır

22 KAZ AYAĞı ÇIZGILERI VE ALT GÖZ KAPAĞı Uygulama iyi ışık altında ve yüzeyel damarlardan kaçınılarak yapılmalıdır. Enjeksiyon sonrası ekimoz oluşmaması için buz uygulaması yapılabilir Özellikle Asyalı hastalarda göz altı botox enj gözü belirginleştirerek güzel sonuçlar verebilir Fazla blok lakrimal kanal mekanizmasında bozukluk, göz kırpma refleksinde azalma ve göz kuruluğuna yol açabilir.

23 Kaz ayağı: 3 nokta lateral kısıma orbital rimden 1 cm uzağa (Botox 6-15 U total doz Dysport 15-30U total doz) Alt göz kapağı: Bir veya 2 enj infraorbital bölgeye Botox 1-2U total doz, Dysport 2-4U total doz

24 İleri yaşta olan hastalarda uygulamalar 7-8 bölgeden yapılabilir.

25 PERIORBITAL BÖLGE DOLGU UYGULAMALARı: Kalın derili, yanak yağ dokusunda belirgin azalma ve sarkma olan, Alt orbital kemiği belirginleşmiş olan ve orbital yağ pseudoherniasyonu minimal olan olgular uygulama için en uygun adaylardır. İnce ve açık renk derili kişilerde enjeksiyon sonrası dolgu maddelerinin dışarıdan fark edilebilmesi mümkündür. Bu nedenle deri özelliklerine uygun dolgu seçimi şarttır.

26 DOLGU UYGULAMASı ILE DÜZELTILEBILECEK PERIORAL BÖLGE SORUNLARı Kaş düşüklüğü Kaz ayağı çizgileri Deri atrofisi Süperfisyel venlerin görünürlüğü Alt göz kapağındaki ince çizgiler Tear through deformitesi (göz yaşı oluğu) Alt ve üst göz kapağı ve malar yağ yastıkçıklarında oluşan sarkma Hiperpigmentasyon Jugal oluk Yağ tabakasında kayıp Salti G,Tempestini A. Adverse events of injectable fillers in the periorbital area. The European Journal of Aesthetic Medicine and Dermatology

27 Hasta sabahları kalktığında veya tuzlu yedikten sonra belirgin ödem tanımlıyorsa; enjeksiyon sonrası daha belirgin ve kalıcı ödem ortaya çıkabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Uygulama öncesi mutlaka fotoğraflama yapılmalıdır.

28 Periorbital bölge dolgu uygulamalarında göz çukurunu korumak için bir parmakla inferior orbital rim paralel bir şekilde tutulur. Bu bölge vasküler açıdan zengin bir bölge olduğundan ekimoz ve intravasküler enjeksiyonlardan korunmak göz önünde bulundurulmalıdır. İnfraorbital rim e horizontal yapılan lineer hat tekniği daha az doku zedelenmesiyle iyi sonuçlar ortaya çıkarır.

29 Facial Aging and Regional Enhancement With Injectable Fillers, Joe Niamtu III, DMD

30 Genellikle güvenlik ve iyi sonuç için periostun üzerine yapılan derin enjeksiyonlar tercih edilir. Lokal anestezi; inferior orbital rim den 7-8mm aşağı papiller orta hatta küçük dozlarda transkutan infraorbital lokal anestezik blok yapılabilir. Yüksek dozda enjeksiyonun ödeme yol açabileceği göz önünde bulundurularak yüksek dozdan kaçınılmalı, 1 hafta sonra hastanın kontrole çağırılıp uygulamanın tamamlanması güvenliği artırır.

31 Facial Aging and Regional Enhancement With Injectable Fillers, Joe Niamtu III, DMD

32 MEZOTERAPI,STAMP,ROLLER VE PRP UYGULAMALARı Mezoterapi,stamp, roller ve Prp de perioral ve periorbital bölgede rejuvenasyonda tercih edilebilen yöntemlerdir. Prp yapılan çalışmalarda güvenilir bir yöntem olarak son zamanlarda ön plana çıkmaktadır.

33 KİMYASAL PEELİNG UYGULAMALARI Glikolik asitler (%20-70), TCA (%35-50), fenol (%89) ve Baker fenol formülü kullanılan çeşitli ajanlardır. Uygulanacak kimyasal ajanın seçiminde; Deri kalınlığı, Alt göz kapağı sınırının laksisite derecesi, Önceden yapılan alt veya üst blefaroplasti, Aktinik hasarın derecesi, Deri rengi. Oğuz O.,Çakıl B.,Turkiye Klinikleri J Cosm Dermatol-Special Topics 2009;2(1):17-21

34 Göz kapağında deri her bölgede farklılık gösterdiğinden her bölge için ayrı ajan seçimi yapmak gerekebilir. Kimyasal ajanların penetrasyonu ek uygulamalar ve uygulama çubuğunun deriye sürtülmesi ile de artırılabilir. Glikolik asitler uygulama kolaylığı ve etkinliği nedeniyle en sık kullanılan ajan. Glikolik asit konsantrasyonu; deri tipi, kalınlığı, güneş hasarı varlığı,arzulanan etkiye göre belirlenir.

35 Penetrasyon derinliği; Solüsyonun konsantrasyonu, Uygulama metodu, Peeling öncesi hazırlayıcı tedavi, Solüsyonun deride kalma süresi ile belirlenir. Derin penetrasyonu engellemek için su veya sodyum bikarbonat ile nötralize edilmeleri gerekmektedir.

36 Glikolik peeling genelde deri solukluğu ve hafif kırışıklıklar için 2-6 hafta ara ile 4-6 seansa kadar yapılır. Hafif fotohasar ve kırışıklıklar için başlangıç olarak %70 tamponlanmamış glikolik asit solüsyonu ile 4-8 dakika deride kalacak şekilde uygulanabilir. Trikloroasetik asit (TCA) ise konsantrasyonu ayarlanarak istenen derinlikte peeling yapılabilen çok yönlü bir peeling ajanı. TCA genellikle orta kalınlıklı peeling için kullanılır. Yüzeyel peeling için %15-35 konsantrasyonda kullanılır. Endikasyonları; güneş hasarlı deri, melazma ve deri kırışıklıklarıdır.

37 Göz kapaklarına %25-30 TCA ile peeling yapılır. Daha yüksek konsantrasyonlarda ağrı hissi artar ve sedasyon yapılması gerekebilir. Komplikasyon riskini azaltmak için önce yüzeyel bir peeling ajanı ile epidermis TCA uygulamasına hazırlanır. Epidermal hasarın oluşturulmasında Jessner solüsyonu veya kuru buz kullanılabilir. Orta kalınlıklı peelingden yaklaşık 1 saat sonra derideki eritem kahve renge döner. İlk 48 saatte ödem ve minimal bir rahatsızlık görülür. Ödemin gerilemesiyle krutlanma görülür.

38 Herpes enfeksiyonu öyküsü olanlar işlemden bir gün önce ve işlem sonrasın da 1 hafta proflaksi almalıdır. Peeling öncesi analjezik alımı da önerilmektedir. Orta kalınlıklı peelingler Fitzpatrick 1-4 deri tipindeki kişilere önerilir. Derin peelinglerde uygulanan ajanlar midretiküler dermise kadar penetre olur. İyileşme süreci uzundur ve komplikasyon gelişim riski fazladır.

39

40 LAZER UYGULAMALARı Periorbital ve perioral kırışıklıklarda CO2 lazer kullanılabilir. Lezyonun derinliği ve şiddetine göre 1-3 geçiş yapılır. Her geçişte 1 milisaniyeden kısa puls lar la milimikron kalınlığında deri kaldırılır. Hasta seçiminde deri tipi önemlidir. Deri tipi IV ve üzerinde olan olgularda postinflamatuar hiperpigmentasyon gelişme riski yüksektir. Bostancı S.,Ünlü E.,Turkiye Klinikleri J Cosm Dermatol-Special Topics 2009;2(1):34-40

41 Geçirilmiş keloid ve hipertrofik skar öyküsü olanlar tercih edilmemelidir. İsotretinoin kullananlarda postoperatif skar gelişim riski nedeniyle uygulamadan kaçınılmalıdır. Skar gelişim riski ultrapulse CO2 lazerlerin kullanıma başlanmasıyla azalmıştır. Ultra pulse lazer uygulamasında uzun relaksasyon zamanı, kısa süreli ( μs) yüksek enerjili (500 mj ve üzeri) atım sağlama özelliği sayesinde çevre dokuda termal hasarlandırma riski düşüktür.

42 Er:YAG lazer periorbital ve perioral bölgede güvenle uygulanabilir. Periorbital kırışıklıkların tedavisinde %75 oranında gerileme sağladığı bildirilmiştir. (Weiss RA, Harrington AC, Pfau RC, Weiss MA,Marwaha S. Periorbital skin resurfacing using high energy erbium:yag:re sults in 50 patients.lasers Surg Med 1999;24: Teikemeier G,Goldberg DJ.Skin resurfacing with the erbium:yag laser.dermatol Surg 1997;23:685-7.) Tek uygulamada sıklıkla yanıt alınamaz,2-3 kez uygulamanın tekrarlanması gereklidir. CO2 lazere kıyasla morbiditesi daha azdır. Derin kırışıklıkların tedavisinde başarılı sonuçlar bildirilmesine karşın CO2 lazere kıyasla etkinliği daha düşük ve tekrarlayan uygulamalar gerektirir.

43 Nonnablatif lazer uygulamaları ile epidermal hasar oluşturmaksızın dermal kollajen sentezi arttırılır. Komplikasyon riskinin düşük olması, ağrısız olması, kişinin günlük aktivitelerini etkilememesi nonablatif lazerlerin avantajlarıdır. Bu amaçla PDL, (Nd:YAG), diod lazer, (KTP), yoğun pulse ışık kaynakları (IPL) kullanılabilir.

44 Fraksiyonel lazer uygulamaları, ablatif lazerlere kıyasla daha az yan etki oluşturmaları, daha iyi tolere edilebilmeleri, iyileşme sürelerinin daha kısa olması ve nonablatif lazerlere kıyasla daha etkili olmaları nedeniyle son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır nm Erbium lazer kullanılarak dermiste hasar oluşturulur. Bu hasar hızla reepitelize olur,ortaya çıkan bu rejenerasyon klinik olarak belirgin rejuvenasyonla sonuçlanır.

45 3 seans fraksiyonel ErYag lazer

46 TEŞEKKÜRLER..

BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI

BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI BOTOX UYGULAMASI - Zamanın etkisi ile belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan kolay ve güvenilir bir yöntemdir. - Botoks enjeksiyonu

Detaylı

Mhz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK. Non-invaziv Yüz Germe. 2 Hz

Mhz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK. Non-invaziv Yüz Germe. 2 Hz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) 2 YIL GARANTİ AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK NANO Teknoloji Başlıklar (1.5mm / 2 Hz, 3mm / 2 Hz ve 4.5mm) NANO Frekans4,3 Mhz 2 Hz Yeni

Detaylı

Uygulama yirmi dakika sürüyor ve hemen normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz. "Kaşlarımın arasındaki çizgi beni aslında olmasamda, kızgın gösteriyor.

Uygulama yirmi dakika sürüyor ve hemen normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz. Kaşlarımın arasındaki çizgi beni aslında olmasamda, kızgın gösteriyor. Yüzümüzde aşırı çalışan mimik kasları dinamik yüz çizgilerine yol açıyor ve bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösteriyor. Bu çizgilerin cerrahi ile giderilmesi çok zahmetli olabiliyor. Botoks maddesini yüzdeki

Detaylı

COURSE 6 : 3D FILLER TUNNEL TECHNIQUE USING RF CANULE

COURSE 6 : 3D FILLER TUNNEL TECHNIQUE USING RF CANULE COURSE 6 : 3D FILLER TUNNEL TECHNIQUE USING RF CANULE Assoc. Prof. Dermatologist Dr. Erol KOC Mezoklinik, Koçyiğit Medikal www.perfecthaturkiye.com 2 Ürünler PERFECTHA FINELINES İnce ve Yüzeysel Çizgiler

Detaylı

KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI

KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI Yasemin Saray Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı 03/11/15 KULLANIM ALANLARI Alopesi Akne skarları ve diğer skarlar Rejuvenasyon

Detaylı

KIRIŞIKLIKLARA UYGULANAN İSVİÇRE YENİLİĞİ. Göz altı Işık Dolgusu

KIRIŞIKLIKLARA UYGULANAN İSVİÇRE YENİLİĞİ. Göz altı Işık Dolgusu KIRIŞIKLIKLARA UYGULANAN İSVİÇRE YENİLİĞİ Göz altı Işık Dolgusu GÖZ ÇEVRESİ, HASSAS BİR ALANDIR ANATOMİK VE HİSTOLOJİK İŞARETLER Duru cilt, düşük hyalüronik asit seviyesi Supraorbiküler yağ Orbiküler kas

Detaylı

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar INTRACEL - Altın İğne RF 16.02.2015 İyi Haftalar Intracel nedir? INTRACELL Altın iğne uygulamasında cildin yüzeyinin altında kalan tabakalarına onarılabilir ölçüde ufak bir hasar vererek ilgili bölgedeki

Detaylı

OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION

OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION 0476 OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON NEDİR VE NASIL ETKİLİ OLUR? Daha genç ve canlı bir cilt arzuluyorsanız Density Platelet Jel

Detaylı

Güzelliğiniz için herşey

Güzelliğiniz için herşey Güzelliğiniz için herşey 1 lazer uygulamaları Lazer ışığı; sadece hedeflenen dokuda (kıl kökü, damar gibi) ışık ısısıyla tahribat yaparak etki gösterir. Hastanemiz Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim

Detaylı

ESTETİK TIPTA CİLT GÖRÜNTÜLEME

ESTETİK TIPTA CİLT GÖRÜNTÜLEME MIRAVEX ANTERA 3D ESTETİK TIPTA CİLT GÖRÜNTÜLEME Estetik işlemler, cildin dokusunu ve görünümünü geliştirmeyi hedefler. IPL cihazları, kahverengi noktaları hedef alır ve istenmeyen melanini azaltır. Vasküler

Detaylı

Dental ve Medikal Estetik Akademi. Yüz Estetiğine Giriş Programı. Sağlık için teknoloji...

Dental ve Medikal Estetik Akademi. Yüz Estetiğine Giriş Programı. Sağlık için teknoloji... Dental ve Medikal Estetik Akademi Yüz Estetiğine Giriş Programı 1. Gün / Öğleden Önce Botulinum Toksin ( BTX ) Başlangıç ve İleri Seviye Teoriği 09:00-11:00 Botilunum Toksin ( BTX )Tarihçesi Tıpta Botulinum

Detaylı

GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL

GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL THE ULTIMATE HYALURONIC ACID FILLER GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL S t r o n g e r - S a f e r - F a s t e r - L o n g e r THE ULTIMATE HYALURONIC ACID FILLER Cosmoscience Laboratuvarları Cenevre de kurulmuş

Detaylı

Ameliyatsız Yüz Gerdirme ve Vücut Şekillendirme

Ameliyatsız Yüz Gerdirme ve Vücut Şekillendirme REFLEX Robot Teknolojisi ACE Aktif Soğutma Teknolojisi İnce Kartuş Tasarımı Uzatılmış Kullanım Ömrü Yüz ve Vücut İşlemleri Ameliyatsız Yüz Gerdirme ve Vücut Şekillendirme Teknik Veri Genel Özellikler Voltaj

Detaylı

Uygulanmakta olan işlemler Epilasyon Lazer epilasyon ( Alexandrite ve NdYag ) IPLepilasyon İğneli epilasyon Cilt Gençleştirme NdYag ve Fraxionel

Uygulanmakta olan işlemler Epilasyon Lazer epilasyon ( Alexandrite ve NdYag ) IPLepilasyon İğneli epilasyon Cilt Gençleştirme NdYag ve Fraxionel Uygulanmakta olan işlemler Epilasyon Lazer epilasyon ( Alexandrite ve NdYag ) IPLepilasyon İğneli epilasyon Cilt Gençleştirme NdYag ve Fraxionel lazer IPL Radyofrekans PRP Mezoterapi JetPeel Kimyasal Peeling

Detaylı

HĐPERPĐGMENTASYONLA SEYREDEN HASTALIKLAR

HĐPERPĐGMENTASYONLA SEYREDEN HASTALIKLAR HĐPERPĐGMENTASYONLA SEYREDEN HASTALIKLAR Prof. Dr. Seher Bostancı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Hiperpigmentasyon; güneş ışığına maruziyet, çeşitli ilaç veya kimyasal maddelerle

Detaylı

DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ

DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ PEELING SYSTEM DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ Cildin Kimyasal Stimülasyonu UYGUNLUK AVANTAJLARI Sert kimyasal peeling yapma fikri konusunda tereddütlü hastalarda ilk adımdır. Dermal dolgu etkilerini destekler.

Detaylı

DERMACEUTIC LEKE GİDERİMİNDE YENİ YAKLAŞIM

DERMACEUTIC LEKE GİDERİMİNDE YENİ YAKLAŞIM DERMACEUTIC LEKE GİDERİMİNDE YENİ YAKLAŞIM LEKE GİDERİMİNDE YENİ YAKLAŞIM HEDEF Ciltteki pigment lekelerinin karmaşıklığına yönelim ; - Çeşitli cilt tipleri ve fototipler -Orijin çeşitlilikleri -Pigment

Detaylı

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM DOKU YENİLENMESİNDE OTOLOG ÇÖZÜM TÜRKİYEDE TEK DENTAL PRP KİTİ KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE ONARICI DOKU YENİLENMESİNİ HIZLANDIRAN YENİLİKÇİ

Detaylı

ALGENESS %100 DOĞAL & BİYOÇÖZÜNÜR HACİM VERİCİ DOLGU

ALGENESS %100 DOĞAL & BİYOÇÖZÜNÜR HACİM VERİCİ DOLGU AGARSE MLECULE WHAT Y U S EE IS WHAT YU GET H H H H H n H ALGENESS %100 DĞAL & BİYÇÖZÜNÜR HACİM VERİCİ DLGU Yaşımız ilerledikçe yüzümüz dolgun ve genç gösteren hacmini kaybeder. Dermal dolgular genellikle

Detaylı

MAKSİLLER ANESTEZİ TEKNKLERİ

MAKSİLLER ANESTEZİ TEKNKLERİ MAKSİLLER ANESTEZİ TEKNKLERİ Trigeminal Sinirin Dalları N. ophthalmicus N. maxillaris N. mandibularis Maksiller Sinirin Dalları N. infraorbitalis N.zygomaticus N.alveolaris superioris anterioris N.alveolaris

Detaylı

Piksel. RF Mikro İğne & RF Fraksional

Piksel. RF Mikro İğne & RF Fraksional Piksel RF Mikro İğne & RF Fraksional RF enerjisi iletmek için özel olarak tasarlanmış olan doğrudan her iki epidermis veya dermis katmanına RF mikro tarafından etkili modeli kollajen modu ( invaziv ) veya

Detaylı

LinErase, tıbbi cihaz sınıfı III'dür. LinErase Cllagen, bağ dokusunun restorasyonu için en uygun koşulları üretir. Dermal biyo-yeniden canlandırmada

LinErase, tıbbi cihaz sınıfı III'dür. LinErase Cllagen, bağ dokusunun restorasyonu için en uygun koşulları üretir. Dermal biyo-yeniden canlandırmada LinErase, tıbbi cihaz sınıfı III'dür. LinErase Cllagen, bağ dokusunun restorasyonu için en uygun koşulları üretir. Dermal biyo-yeniden canlandırmada yardımcı bir madde olarak gösterilir ve dermişin bağ

Detaylı

PLAZMA ENERJİSİ. ELEKTROPORASYON (İğnesiz Mezoterapi) SONOPORASYON (Düşük Frekanslı Ultrason) ESTETİKTE 4.BOYUT. www.khrono-x.com

PLAZMA ENERJİSİ. ELEKTROPORASYON (İğnesiz Mezoterapi) SONOPORASYON (Düşük Frekanslı Ultrason) ESTETİKTE 4.BOYUT. www.khrono-x.com PLAZMA ENERJİSİ RADYOFREKANS FRAKSİYONEL RF ELEKTROPORASYON (İğnesiz Mezoterapi) SONOPORASYON (Düşük Frekanslı Ultrason) ESTETİKTE 4.BOYUT www.khrono-x.com 1-PLAZMA ENERJİSİ Plazma enerjisi maddenin 4.halidir.

Detaylı

Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi

Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi Plan Lokal Anestetikler ve Lokal Anestezi Dr. Cenker EKEN AÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Farmakoloji ve patofizyoloji Endikasyonlar Lokal anestezik ajanlar Lokal anestezi Giriş Halstead WS: Practical comments

Detaylı

PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3

PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3 İÇİNDEKİLER PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3 PRP UYGULAMASI AĞRILI MIDIR, PRP UYGULAMASININ ETKİLERİ, PRP UYGULAMASI SONRASINDA YAN

Detaylı

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Soğukta Cildin Nem Mantosu Azalıyor 09.01.2015. Tarih Aralığı: 09.01.2015-09.01.2015. Haber Sayısı: 60

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Soğukta Cildin Nem Mantosu Azalıyor 09.01.2015. Tarih Aralığı: 09.01.2015-09.01.2015. Haber Sayısı: 60 Dr.Jale Yüksek Pehlivan Soğukta Cildin Nem Mantosu Azalıyor 09.01.2015 Tarih Aralığı: 09.01.2015-09.01.2015 Haber Sayısı: 60 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 09.01.2015 54HABER.COM Soğukta Cildin nem

Detaylı

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI Dermaceutic, dünya çapında 30.000 i aşkın dermatoloji uzmanının tercih ettiği bir markadır. İçeriğinde, hyaluronik asit, stabilize

Detaylı

Hisar Intercontinental Hospital

Hisar Intercontinental Hospital Varisler BR.HLİ.92 Venöz Hastalıklar (Toplardamarlar) Varis Hastalığı: Bacaklarımızda kirli kanı yukarı taşımak üzere görev alan iki ana ven sistemi bulunur. Yüzeyel ve derin ven sistemi olarak adlandırılan

Detaylı

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI Profesyonel Kimyasal Pe Leke Tedavi Kimyasal peeling, cilt soymanın kimyasal ajanlarla gerçekleştirilen hızlandırılmış

Detaylı

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik İMDİ YENİLENME ZAMANI! IT'S TIME TO SLOW DOWN! EXCLUSIVE Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik ŞİMDİ YENİLENME ZAMANI! Ultra Enerji Kremi Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Cildi yenilemek için olağanüstü

Detaylı

GENEL İŞLEMLER Deri ve mukoza smear`leri, direkt Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini Wood ışığı muayenesi Deri ve mukoza smear`leri (giemsa, wright,

GENEL İŞLEMLER Deri ve mukoza smear`leri, direkt Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini Wood ışığı muayenesi Deri ve mukoza smear`leri (giemsa, wright, GENEL İŞLEMLER Deri ve mukoza smear`leri, direkt Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini Wood ışığı muayenesi Deri ve mukoza smear`leri (giemsa, wright, gram vb) Mantar aranması Mantar kültürü yapılması, her

Detaylı

TTB deki. SGK daki puanı. önerdiğimiz puanlar. daki kodu. puanı. Genel

TTB deki. SGK daki puanı. önerdiğimiz puanlar. daki kodu. puanı. Genel İŞLEM ADI Genel EK-8 / EK-9 daki kodu SGK daki puanı TTB deki puanı Deri ve mukoza smearleri, direkt 10 10 Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini 700,040 15 15 15 Wood ışığı muayenesi 700,390 7 15 15 Deri

Detaylı

ANTEIS INJECTION PEN

ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN NEDİR? Anteis in HA ürünlerinin lokal enjeksiyonu için geliştirilmiş elektronik bir enjeksiyon sistemidir. Estetik uygulamacılara Hastalar için uygulama konfor

Detaylı

Princess VOLUME. Derin kırışıklıkları doldurma ve hacmi geri kazandırma

Princess VOLUME. Derin kırışıklıkları doldurma ve hacmi geri kazandırma Dünya nın en büyük ve yüksek kalite hyaluronic acid üre cilerinden. Güzelliğin yara cıları için. Princess VOLUME Derin kırışıklıkları doldurma ve hacmi geri kazandırma Görünür gelişmeler Güvenli ve etkili

Detaylı

Gerekçe. Birim. Genel İşlemler

Gerekçe. Birim. Genel İşlemler İŞLEM ADI Genel İşlemler BD/İE Birim Önerilen Birim Deri ve mukoza smearleri, direkt 10 10 Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini 15 15 Wood ışığı muayenesi 15 15 Deri ve mukoza smearleri (giemsa, wright,

Detaylı

DR.YUSUF CAN YURT HİPONATREMİ 2014 REHBERİ

DR.YUSUF CAN YURT HİPONATREMİ 2014 REHBERİ DR.YUSUF CAN YURT HİPONATREMİ 2014 REHBERİ HIPONATREMI NEDIR? Kan Na konsantrasyonunun

Detaylı

SUTURASYON UMKE.

SUTURASYON UMKE. SUTURASYON UMKE Katlarına uygun olarak kapatılmalı. * Acil serviste kapatılan yaralarda genellikle 3 tabaka vardır. Fasia, ciltaltı doku ve cilt. * Kat kat kapatma: Scalp, parmak, el,ayak, tırnak, burun

Detaylı

Confonne alla nonna UNI EN ıso 13485:2004 ıso 134as,2003.,\?IENM CERTıı=ıcATA EN ısc 9C01

Confonne alla nonna UNI EN ıso 13485:2004 ıso 134as,2003.,\?IENM CERTıı=ıcATA EN ısc 9C01 Confonne alla nonna UNI EN ıso 13485:2004 ıso 134as,2003,\?IENM CERTıı=ıcATA EN ısc 9C01 BAŞLIKLAR: Konsol Plazma Başlığı Şırınga Başlığı Rulo Elektrot Fraksiyonel Elektrot ENDİKASYONLAR: Blefaroplasti

Detaylı

Yüzey Yeniden Yapılandırma 2002

Yüzey Yeniden Yapılandırma 2002 Yüzey Yeniden Yapılandırma 2002 RESURFACING 2002 Ranella J. HIRSCH* *Dr. Hirsch is a cosmetic dermatologist in Boston and New York City Hirsch RJ. Resurfacing 2002. Cosmetic Dermatology 2002; 15(9):43-45.

Detaylı

Botulinum Toksin & Dermal Dolgu Kursu. Temel ve İleri Seviye. Knightsbridge Academy Dental & Medical Training. Bilgi ve Kayıt

Botulinum Toksin & Dermal Dolgu Kursu. Temel ve İleri Seviye. Knightsbridge Academy Dental & Medical Training. Bilgi ve Kayıt Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20 bilgi@vyg.com.tr Knightsbridge Academy Dental & Medical Training LONDON Eğitim Künyesi Eğitimin Adı Eğitmenler Dr. David Taylor, MBChB, BDS Dt. Mustafa Bekerecioğlu, DDS Eğitim

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı Botulinum Nörotoksin (BoNT) Komplikasyonları ve Kontrendikasyonları Prof. Dr. Kamer GÜNDÜZ Celal Bayar Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı-Manisa IV. DOD Dermatoloji

Detaylı

Fasiyal Anatomi ve Kozmetik Uygulamalardaki Önemi

Fasiyal Anatomi ve Kozmetik Uygulamalardaki Önemi Turkiye Klinikleri J Cosm Dermatol-Special Topics 2017;10(3):158-64 DERLEME Fasiyal Anatomi ve Kozmetik Uygulamalardaki Önemi Selda Pelin KARTAL a a Deri ve Zührevi Hastalıkları Kliniği Ankara Dışkapı

Detaylı

MUSCULI FACIALES. Doç. Dr. Özlen Karabulut D.Ü. Tıp Fakültesi, Anatomi AD

MUSCULI FACIALES. Doç. Dr. Özlen Karabulut D.Ü. Tıp Fakültesi, Anatomi AD MUSCULI FACIALES Doç. Dr. Özlen Karabulut D.Ü. Tıp Fakültesi, Anatomi AD Musculi capitis Musculi capitis (Başın Kasları) iki grupta incelenir: A)Yüz kasları (Musculi faciales) B)Çiğneme kasları (Musculi

Detaylı

5 Pratik Dermatoloji Notları

5 Pratik Dermatoloji Notları AİLE HEKİMLERİ İÇİN 5 Pratik Dermatoloji Notları En Sık Görülen Dermatolojik Hastalıklar İçindekiler Vitiligo Eritema Multiforme Ürtiker Uyuz Tahta Kurusu / Pire Isırığı Kaposi Sarkomu 2 Vitiligo 3 Vitiligo

Detaylı

HA+Lidocaine Princess FILLER Princess VOLUME Princess VOLUME PLUS

HA+Lidocaine Princess FILLER Princess VOLUME Princess VOLUME PLUS Dünya nın en büyük ve yüksek kalite hyaluronic acid üre cilerinden. Güzelliğin yara cıları için. HA+Lidocaine PLUS Doktorlar için ürün bilgileri Düşük ekstrüzyon kuvveti Konfor ve Güvenlik için son yeniliğimiz

Detaylı

DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ Cildin Kimyasal Stimülasyonu

DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ Cildin Kimyasal Stimülasyonu PEELING SYSTEM DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ Cildin Kimyasal Stimülasyonu UYGUNLUK Sert kimyasal peeling yapma fikri konusunda tereddütlü hastalarda ilk adımdır. Dermal dolgu etkilerini destekler. İplikler,

Detaylı

Botulinum Toksinleri. Botulinum Toxins. Giriş. Ürün. Tevfik SÖZEN, Hasan MUTLU ÖZET ABSTRACT. Curr Pract ORL 2018, 14(2):

Botulinum Toksinleri. Botulinum Toxins. Giriş. Ürün. Tevfik SÖZEN, Hasan MUTLU ÖZET ABSTRACT. Curr Pract ORL 2018, 14(2): Botulinum Toksinleri Botulinum Toxins Tevfik SÖZEN, Hasan MUTLU ÖZET Botulinum toksin uygulamaları günümüzde hastalar ve hekimler tarafından hakettiği ilgiyi gören ve gittikçe artan bir pazara hitap eden

Detaylı

Yüz Estetiği. Üst Yüz Gençleştirme ve Kaş Kaldırma İşlemleri

Yüz Estetiği. Üst Yüz Gençleştirme ve Kaş Kaldırma İşlemleri Yüz Estetiği Yüzümüz vücudumuzun dış dünyaya en açık olan kısmıdır. Diğer insanlarla yüzümüzle iletişim kurarız, kendimizi onunla ifade ederiz. Birisi hakkındaki ilk izlenimi yüzüne bakarak ediniriz. Sağlıklı

Detaylı

SANATINIZ KONUŞSUN. Akıllı Dolgu Kalemi PEN

SANATINIZ KONUŞSUN. Akıllı Dolgu Kalemi PEN SANATINIZ KONUŞSUN Akıllı Dolgu Kalemi PEN HYALURONİK ASİT ENJEKSİYONLARI TEOSYAL PEN ile ilk uygulama endişesi ve uygulama çekinceleri tarihe karışıyor NE BEKLEMELİYİM? Önemli olan doğal bir sonuca ulaşmaktır

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR. SAYFA NO 1/4 ESTETİK GÖZ KAPAĞI BLEFAROPLASTİ AMELİYATI AYDINLATILMIŞ ONAM FORMU Hasta Adı Dosya No Tarih / Saat..... Yöntem: Blefaroplasti, altta yer alan yağ dokusu ile beraber üst ve alt göz kapağının

Detaylı

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ Özel Özkaya Hastane İşletmeciliği olarak 2006 yılından itibaren Kızılay da bulunan Tıp Merkezlerimiz siz değerli hastalarımıza hizmet vermektedir. Merkezlerimiz ; - Milli

Detaylı

TALASEMİDE OSTEOPOROZ EGZERSİZLERİ

TALASEMİDE OSTEOPOROZ EGZERSİZLERİ TALASEMİDE OSTEOPOROZ EGZERSİZLERİ DR. FZT. AYSEL YILDIZ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON ANABİLİM DALI Talasemi; Kalıtsal bir hemoglobin hastalığıdır. Hemoglobin

Detaylı

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ Mezoterapi, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle

Detaylı

İnmede Tedavisi BR.HLİ.102

İnmede Tedavisi BR.HLİ.102 BR.HLİ.102 Serebral Felç (İnme) ve Spastisitede Botoks Spastisite Nedir? Spastisite belirli kasların aşırı aktif hale gelerek, adale katılığına, sertliğine ya da spazmlarına neden olmasıyla ortaya çıkan

Detaylı

Yüz ve vücut kontürü için çapraz bağlı (özel teknik) yeni Hyalüronik Asit

Yüz ve vücut kontürü için çapraz bağlı (özel teknik) yeni Hyalüronik Asit Yüz ve vücut kontürü için çapraz bağlı (özel teknik) yeni Hyalüronik Asit Hyaluronic acid (HA) tıpta uzun zamandır güvenli oluşuyla bilinir. Ancak, HA natürel formundayken enzimatik yıkılma ve serbest

Detaylı

ayfer.aktas@acibadem.com.tr

ayfer.aktas@acibadem.com.tr ayfer.aktas@acibadem.com.tr İnsülin Nedir? İnsülin Çeşitleri Uygulamada Dikkat Edilecekler Moleküler ağırlığı 5.8 kilodalton (kda) olan, polipeptit yapılı ve vücuttaki karbonhidrat özüştürmesinin düzenlenmesinde

Detaylı

ENDODONTİK TEDAVİDE BAŞARI VE BAŞARISIZLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ

ENDODONTİK TEDAVİDE BAŞARI VE BAŞARISIZLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ Prof. Dr. Feridun ŞAKLAR ENDODONTİK TEDAVİDE BAŞARI VE BAŞARISIZLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ BAŞARI ORANLARI Kök kanal tedavisindeki başarı oranlarının belirlenmesi için bu güne kadar çok sayıda çalışma yapılmıştır.

Detaylı

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? VÜCUT BAKIMI 1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Anatomi B) Fizyoloji C) Antropometri D) Antropoloji 2. Kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve adipoz dokunun

Detaylı

ZERONA : Yağlardan kurtarır cm bazında inceltir

ZERONA : Yağlardan kurtarır cm bazında inceltir ZERONA : Yağlardan kurtarır cm bazında inceltir ZERO Cerrahi - ZERO Ağrı - ZERO İyileşme süresi Hastalar Zerona sonuçlarından övgüyle bahsetmektedir Dirençli yağlardan kurtulunuz: Karın Sırt Kalça Baldırlar

Detaylı

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Dr. Ali Ayberk Beşen Başkent Üniversitesi Tıbbi Onkoloji BD Giriş Sitotoksik tedaviler herhangi

Detaylı

PIHTIÖNLER (KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI }EDOKSABAN (LİXİANA)

PIHTIÖNLER (KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI }EDOKSABAN (LİXİANA) 1 EDOKSABAN (LİXİANA) pıhtıönler ilaç grubundadır. Halk arasında kan sulandırıcı ilaç olarak bahsedilen ilaçlardan bir tanesidir. Kan damarları içerisinde pıhtı oluşmasını ve oluşan pıhtının büyümesini

Detaylı

XP Spectro Teknoloji ve Uygulamalar

XP Spectro Teknoloji ve Uygulamalar XP Spectro Teknoloji ve Uygulamalar Komple Anti-Aging Tedavileri Estetik; Kalıcı epilasyon Vasküler lezyonlar Akne ve Akne İzi Revizyonu Non-ablatif cilt yenileme Onikomikoz Rozasea Telenjiektazi Cerrahi;

Detaylı

Cerrahi ne zaman gerekli. Mini-slingler Periuretral enjeksiyonlar. Mini-slingler. Mid-slingler. MiniArc MUS yerleştirme. MiniArc MUS yerleştirme

Cerrahi ne zaman gerekli. Mini-slingler Periuretral enjeksiyonlar. Mini-slingler. Mid-slingler. MiniArc MUS yerleştirme. MiniArc MUS yerleştirme Cerrahi ne zaman gerekli Mini-slingler Periuretral enjeksiyonlar Dr Tevfik Yoldemir Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Konservatif veya medikal tedavi faydalı olmazsa Urodinamik

Detaylı

ADELA ICE TRIO TRIO CLUSTERED DIODE TECHNOLOGY EN İYİ EPİLA EN İYİ EPİL S A Y S ON DENE

ADELA ICE TRIO TRIO CLUSTERED DIODE TECHNOLOGY EN İYİ EPİLA EN İYİ EPİL S A Y S ON DENE EN İYİ EPİLASYON DENEYİMİ İÇİN EN SON TEKNOLOJİ Aynı Anda 3 Farklı Dalga Boyu Atışı ile Teknolojide Gelinen Son Nokta! 755 nm 810 nm 1064 nm CROSS ailesinin en son teknolojilerinden olan ADELA ICE TRIO,

Detaylı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Genel Bilgi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, doğuştan veya sonradan olan doku kaybı ve şekil bozukluklarının düzeltilmesi

Detaylı

Selülit ile mücadelede son nokta. Cellulaze. www.ortadoguas.com

Selülit ile mücadelede son nokta. Cellulaze. www.ortadoguas.com Be Selülit ile mücadelede son nokta Cellulaze www.ortadoguas.com Cellulite Laser Workstation Sadece tek bir uygulamadan sonra etkinli i kan tlanm fl, baflar l sonuçlar Cellulaze minimal invaziv bir selülit

Detaylı

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON LAZER EPİLASYONUN HASTANE BÜNYESİNDE UYGULANMASI AVANTAJ MIDIR? Daha önceden lazer epilasyon uygulamalarının denetimi ile ilgili net bir yasa yoktu ve bu uygulamalar

Detaylı

Autologous Tissue Regenating Kit

Autologous Tissue Regenating Kit 93/42/EEC Kapsamında ClassIIb Tıbbi Cihaz Autologous Tissue Regenating Kit 0476 Saç dış görünüşümüzün ayrılmaz bir parçasıdır, sosyo kültürel bağlamda sembolik anlamları vardır; benlik saygısı, özgüven

Detaylı

X-Wave. Akustik Dalga Terapisi

X-Wave. Akustik Dalga Terapisi X-Wave Akustik Dalga Terapisi sales@btlnet.com www.btlnet.com All rights reserved. Although every care has been taken to provide accurate and up-to-date information, no responsibility can be accepted for

Detaylı

IŞIK DOLGUSU GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU & TEOXANE HYALURONİK ASİT AİLESİ CONFIDENT IN YOUR SKIN, CONFIDENT IN YOUR LIFE TM

IŞIK DOLGUSU GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU & TEOXANE HYALURONİK ASİT AİLESİ CONFIDENT IN YOUR SKIN, CONFIDENT IN YOUR LIFE TM IŞIK DOLGUSU GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU & TEOXANE HYALURONİK ASİT AİLESİ CONFIDENT IN YOUR SKIN, CONFIDENT IN YOUR LIFE TM Işık Dolgusu Göz altı Işık Dolgusu Işık Dolgusu TEOXANE ARGE UZMANLIĞINDAN ÖZGÜN BİR

Detaylı

Göğüs Hastalıkları. Bronkoskopi

Göğüs Hastalıkları. Bronkoskopi Göğüs Hastalıkları Bronkoskopi Bronkoskopi nedir? Hava yollarını incelemeyi sağlayan işlemin adıdır. Ucunda kamera olan ince tüp şeklindeki aletle uygulanır. Bronkoskop doktorunuzun akciğerlerinizin içindeki

Detaylı

AAM de ikinci düzey tedavi

AAM de ikinci düzey tedavi Hasta Bilgilendirme Formu Türkçe 35 AAM de ikinci düzey tedavi Altı çizili terimler sözlükte listelenmiştir. Bazen reçete edilen ilaçlar semptomlarınızı gidermez. Bu vakalarda diğer tedavi opsiyonları

Detaylı

Deriye Uygulanan Ürünler. 9. Hafta

Deriye Uygulanan Ürünler. 9. Hafta Deriye Uygulanan Ürünler 9. Hafta Cilt bakım ürünlerinin temel amaçları: Cildin sağlıklı ve iyi durumda kalmasını sağlamak, Derinin temizlenmesi Derinin nem dengesinin korunması Derinin yaşlanması belirtilerinin

Detaylı

Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi. Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014

Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi. Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014 Hipersensitivite, Alevlenme Reaksiyonları ve Anaflaksi Hem. Okan Duran Medikana internatinational. Ankara Hastanesi 19 Nisan 2014 Hipersensitivite Fizyopatolojisi İmmün sistem kemoterapötik ya da biyoterapötik

Detaylı

Glikolik Asit Bazlı. Cilt Bakım Ürünleri

Glikolik Asit Bazlı. Cilt Bakım Ürünleri Glikolik Asit Bazlı Cilt Bakım Ürünleri Cosmoscience Laboratuvarları nda geliştirilmiştir ve Fransa da üretimi yapılmaktadır. Bitki ekstraktları ve glikolik asit bazlı amenokozmetk ürün serisine sahiptir.

Detaylı

Kozmetik ve Cerrahi Uygulamalar için Yüz Anatomisi

Kozmetik ve Cerrahi Uygulamalar için Yüz Anatomisi Sürekli Eğitim / Continuing Medical Education Turk J Dermatol 2015; 3: 115-22 DOI: 10.4274/tdd.090301 115 Pelin Koçyiğit, Mehmet Ali Güner* Kozmetik ve Cerrahi Uygulamalar için Yüz Anatomisi Facial Anatomy

Detaylı

PRP Terapi nedir? Kanınızdaki güzel ilaç, Genesis PRP

PRP Terapi nedir? Kanınızdaki güzel ilaç, Genesis PRP PRP Terapi nedir? Plateletten zengin plazma (platelet rich plasma-prp), doku iyileşmesini arttırıcı etkisiyle yaklaşık 20 senedir tıpta kullanılmakta olup, son dönemlerde uygulama alanları oldukça genişlemiş

Detaylı

TÜBERKÜLİN DERİ TESTİ (TDT)

TÜBERKÜLİN DERİ TESTİ (TDT) TÜBERKÜLİN DERİ TESTİ (TDT) Tüberkülin deri testi tüberküloz infeksiyonunu gösteren deri testlerinin genel ismidir. Bu testler basilin belirli antijenik bileşenlerinin, tüberküloz basili ile infekte olan

Detaylı

YANIK, DONMA VE SICAK ÇARPMASINDA İLKYARDIM

YANIK, DONMA VE SICAK ÇARPMASINDA İLKYARDIM YANIK, DONMA VE SICAK ÇARPMASINDA İLKYARDIM Yanık nedir? Herhangi bir ısıya maruz kalma sonucu oluşan doku bozulmasıdır. Yanık, genellikle sıcak su veya buhar teması sonucu meydana geldiği gibi, sıcak

Detaylı

YANIK, DONMA VE SICAK ÇARPMASINDA İLKYARDIM Yanık nedir? Herhangi bir ısıya maruz kalma sonucu oluşan doku bozulmasıdır. Yanık, genellikle sıcak su veya buhar teması sonucu meydana geldiği gibi, sıcak

Detaylı

DERLEME. Akne Sikatrisi Tedavisi. Prof. Dr. Fatma Aydın 1, Dr. Gökhan Şahin 1. Abstract. Özet. Giriş

DERLEME. Akne Sikatrisi Tedavisi. Prof. Dr. Fatma Aydın 1, Dr. Gökhan Şahin 1. Abstract. Özet. Giriş doi: 10.15624.dermatoz17081d1 DERLEME Akne Sikatrisi Tedavisi Prof. Dr. Fatma Aydın 1, Dr. Gökhan Şahin 1 1 Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Samsun Yazışma

Detaylı

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Size üç antikanser ajan or ilaç oluşan FEC tedavisi öneriliyor.: Fluracedyl, Epirubicin ve Cyklofosfamid Üç haftalık

Detaylı

Düğün hazırlıklarınız başladı, check-listinize her gün yeni bir tik atıyorsunuz ancak bu esnada cildinizin sesine kulak verdiniz mi?

Düğün hazırlıklarınız başladı, check-listinize her gün yeni bir tik atıyorsunuz ancak bu esnada cildinizin sesine kulak verdiniz mi? Düğün hazırlıklarınız başladı, check-listinize her gün yeni bir tik atıyorsunuz ancak bu esnada cildinizin sesine kulak verdiniz mi? Estetik Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı cildinizi de düğüne

Detaylı

REGENERATION INSIDE US

REGENERATION INSIDE US SUCCESSFULL METHOD TO GIVE ENERGY AND BRIGHTNESS TO HAIR REGENERATION INSIDE US PROGRAMMA INNOV ATIVO CONTRO CAL VIZIE E DIRADAMENTI INNOVATIVE PROGRAM TO REDUCE THE FALL OF HAIR 0476 AUTOLOGOUS CELLULAR

Detaylı

Ameliyatsız Yüz Esteti!i HA Dolgu Uygulamaları

Ameliyatsız Yüz Esteti!i HA Dolgu Uygulamaları Ameliyatsız Yüz Esteti!i HA Dolgu Uygulamaları Çabuk, güvenilir, etkili ve konforlu! Doç. Dr. Can Çınar Plastik & Estetik Cerrahi www.drcancinar.com Doç.Dr.Can Çınar Yüz Gençleş tirme Konsepti Yüzümüz

Detaylı

27/04/16. Sunu Planı YANIKLI NON-SEPTİK HASTADA VOLÜM REPLASMANI. Patofizyoloji. Patofizyoloji. Yanık tipleri Patofizyoloji Volüm Replasmanı

27/04/16. Sunu Planı YANIKLI NON-SEPTİK HASTADA VOLÜM REPLASMANI. Patofizyoloji. Patofizyoloji. Yanık tipleri Patofizyoloji Volüm Replasmanı Sunu Planı YANIKLI NON-SEPTİK HASTADA VOLÜM REPLASMANI Selim TURHANOĞLU Mustafa Kemal Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yanık tipleri Volüm Replasmanı Hesaplanması Uygulanması Takibi

Detaylı

SERVİKAL DİSK HERNİSİ

SERVİKAL DİSK HERNİSİ TC. SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SERVİKAL DİSK HERNİSİ (Boyun Fıtığı) HASTA BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ SERVİKAL MYELOPATİLİ HASTALARIN YAKINMALARI Omurga, omur denilen

Detaylı

Sunu planı. Solunum yetmezliği NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON NIMV

Sunu planı. Solunum yetmezliği NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON NIMV Sunu planı NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON DOÇ. DR. HAKAN TOPAÇOĞLU İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neden Endikasyonlar Kontrendikasyonlar Hasta seçilmesi Komplikasyonlar Solunum yetmezliği IMV

Detaylı

Genellikle 50 yaş üstünde görülür ancak seyrekte olsa gençler de de görülme olasılığı vardır.

Genellikle 50 yaş üstünde görülür ancak seyrekte olsa gençler de de görülme olasılığı vardır. Erkek üreme sisteminin önemli bir üyesi olan prostatta görülen malign (kötü huylu)değişikliklerdir.erkeklerde en sık görülen kanser tiplerindendir. Amerika'da her 5 erkekten birinde görüldüğü tespit edilmiştir.yine

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Kalite Yönetim Direktörü

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Kalite Yönetim Direktörü Doküman No: ENF.TL.11 Yayın Tarihi:19.11.2008 Revizyon Tarihi: 27.03.2013 Revizyon No: 02 Sayfa: 1 / 9 GENEL İLKELER : Cerrahide profilaktik antibiyotik kullanımının genel kabul gören bazı temel prensipleri

Detaylı

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak İNME Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Rana Karabudak TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü Türk Nöroloji Derneği (TND) 2014 Beyin Yılı Aktiviteleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Tüm hakları TND ye aittir. Kaynak

Detaylı

Dental ve Medikal Estetik Akademi. Yüz Estetiğine Giriş Programı. Sağlık için teknoloji...

Dental ve Medikal Estetik Akademi. Yüz Estetiğine Giriş Programı. Sağlık için teknoloji... Dental ve Medikal Estetik Akademi Yüz Estetiğine Giriş Programı 1. Gün Botulinum Toksin ( BTX ) Teori ve Ýleri Seviye Uygulamalarý 09:00-11:00 Botilunum Toksin ( BTX )Tarihçesi Týpta Botulinum Toksin (

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

CO₂RE Fraksiyonel CO₂ Cilt Soyma Sistemi. Fraksiyonel & Klasik Cilt Soyma Cerrahi Uygulamalar

CO₂RE Fraksiyonel CO₂ Cilt Soyma Sistemi. Fraksiyonel & Klasik Cilt Soyma Cerrahi Uygulamalar CO₂RE Fraksiyonel CO₂ Cilt Soyma Sistemi Fraksiyonel & Klasik Cilt Soyma Cerrahi Uygulamalar CO₂RE Geliştirilmiş Fraksiyonel CO₂ performansı Dokuda minimum ısı oluşumuyla geniş uygulamalar Fraksiyonel

Detaylı

ĠZĠN ve BĠLGĠLENDĠRME FORMU

ĠZĠN ve BĠLGĠLENDĠRME FORMU KURUM ADI LOGO ĠZĠN ve BĠLGĠLENDĠRME FORMU SCULPTRA ONARIMI Bu form yapılacak ameliyatla ilgili olarak hasta ve yakınlarını bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Okutularak onaylatılması yasal bir zorunluluktur.

Detaylı

SNAKE VENOM ANTI AGING YÜZ KREMİ 50gr.

SNAKE VENOM ANTI AGING YÜZ KREMİ 50gr. SNAKE VENOM ANTI AGING YÜZ KREMİ 50gr. SNAKE VENOM Anti-Aging Yüz Kremi, tropikal ormanlarda yaşayan Tapınak Yılanı zehirinin sentetik versiyonunu içeren ve Kolajen - Alantoin ile güçlendirilmiş özel formülü

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

OFF-PUMP KORONER ARTER BYPASS GREFT CERRAHİSİ İÇİN YÜKSEK FEMORAL BLOK YÖNTEMİ

OFF-PUMP KORONER ARTER BYPASS GREFT CERRAHİSİ İÇİN YÜKSEK FEMORAL BLOK YÖNTEMİ OFF-PUMP KORONER ARTER BYPASS GREFT CERRAHİSİ İÇİN YÜKSEK TORAKAL EPİDURAL ANESTEZİ VE FEMORAL BLOK YÖNTEMİ A.DOSTBİL*, H.BAŞEL**, Ö.TEKİN***, M.ÇELİK*, A.AHISKALIOĞLU*, AF.ERDEM* *ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Doç. Dr. Hoşnuter: Basit Merdiven Altı Güzellik Merkezlerine Dikkat Yaz aylarında

Detaylı