Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/15, 29

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/15, 29"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/15, 29 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhuriyet Gazetesi, MİT e ait olduğu ve Suriye ye gittiği iddia edilen tırlardaki silahların görüntülerini yayınladı. Yayınla ilgili savcılık jet hızıyla soruşturma açtı. (Haberin devamı Bültende) *** Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Müslüman dünyasının dini lideri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahsis ettiği lüks makam aracının ardından Diyanet İşleri Başkanı na bir de uçak tahsis edileceğini açıkladı. Erdoğan açıklamasında Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa nın özel uçağını örnek gösterdi ancak Vatikan Papa nın özel uçağı olmadığını açıkladı. *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ın seçim sürecinde düzenlediği tören ve miting programlarının, Adana da Vatan Partisi, İstanbul da da HDP seçim mitingleriyle çakışması krize neden oldu. YSK, Adana da her iki mitinge de ayrı saatlerde alan tahsis edilmesine karar verirken, İstanbul da da HDP mitinginin saati değiştirildi. *** HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ın, Cumhurbaşkanı, Ak Parti propagandası için, içinde açılış geçen hiçbir şeyi kaçırmıyor diyerek Anayasa yı ihlal etmekle eleştirdiği Erdoğan, Demirtaş a miting konuşmasında yanıt verdi. Yine HDP yi hedef alan Erdoğan, Diyarbakır'da sözde bir müftüyü, Eskişehir'de eşcinseli aday gösteren ben değilim. Böyle bir derdimiz de yok diye konuştu. *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye nin üzerinde kara bulutlar başlıklı eleştiri yazısı nedeniyle, New York Times gazetesini hedef alarak, "Sen bir gazetesin, haddini bileceksin" dedi. *** Aralarında gazeteci, akademisyen, sanatçı, şair ve yazarların da olduğu 200 ünlü aydın, hükümete huzurlu ve güvenli bir seçim ortamı sağlanması için çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı'nın toplumsal barışı ve hukuku hiçe sayan müdahalelerine teslim olunmamasını da isteyen Aydınların çağrısına Erdoğan ise Bunlar aydın değil diyerek tepki gösterdi. *** İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği, Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlilerine yönelik soruşturma kapsamında, eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında tutuklama kararı verdi. Paralel yapı operasyonunda tutuklanan İstanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Yılmazer 10 aydır Silivri Cezaevi'nde bulunuyordu.

2 *** Amerikan Kongresi nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi ne Türkiye de ifade özgürlüğü ve insan haklarına saygı gösterilmesini isteyen bir yasa tasarısı sunuldu. *** Yıkılmak istenen Tuzla daki Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen ın bulunduğu arazinin sahibi Fatih Ulusoy, protestolar üzerine geçtiğimiz hafta araziyi Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı. Kamp Armen Dayanışması ise tapu iadesine kadar başlattığı eylemleri sürdüreceğini duyurdu Cumhuriyet gazetesine terör soruşturması Cumhuriyet gazetesi, Suriye ye malzeme taşırken, savcı emriyle jandarma tarafından durdurularak aranan, Milli İstihbarat Teşkilatı na (MİT) ait tırlardaki aramanın kamera görüntüsünü yayımladı. Resmi makamlar silah iddialarını reddederek insani yardım malzemesi taşındığını savunsa da ortaya çıkan görüntülerde üç tırda, toplam 1000 adet 100 mm lik top mermisi, 50 bin adet makineli tüfek mermisi, 30 bin adet ağır makineli tüfek mermisi (12.7 mm) ve 1000 adet havan mühimmatı bulunduğu ortaya çıktı. Haber nedeniyle gazete hakkında 'terör' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Türkiye AİHM de iki dosyadan daha mahkum oldu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Rum kökenli Efthalia Psefteli nin babasından miras kalan Gökçeada daki (İmroz) arazisine el koyan Türkiye yi mahkum etti.

3 Kararın bir dönüm noktası olduğunu savunan Psefteli nin avukatı Erhan Pekçe, Bu adalı Rumların özel mülkiyetlerini geri almaları konusundaki ilk başarıları. Benzer başka davalar için de bu karar emsal teşkil edecek. dedi. AİHM, söz konusu mülkün Psefteli ye iade edilmesine ya da tazminat ödenmesine ilişkin kararını daha sonra verecek. Öte yandan AİHM, Hayata Dönüş Operasyonu kapsamında Bayrampaşa Cezaevi nde 19 Aralık 2000 de uygulanan Tufan Planı yla ilgili başvuruda da Türkiye yi yaşam hakkını ve işkence yasağını ihlal etmekten mahkum etti. AİHM, başvuruculardan Songül İnce ye 15 bin Euro; Özgül Dede ve Gülperi Özen e 10 biner Euro, Aydan Odabaş ve Fatma Güzel e de 8 biner Euro manevi tazminat ve ayrıca toplamda 3 bin Euro mahkeme masrafı ödenmesine hükmetti. Bayrampaşa Cezaevi nde 12 kişinin öldürüldüğü ve 55 kişinin yaralandığı operasyonla ilgili Türkiye de açılan dava ise devam ediyor. Askere Gitmeyin Çünkü kitabına dava açıldı Askere Gitmeyin Çünkü kitabına ve internet sitesine katkıda bulunan 381 aydın hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Sitenin kurucularından avukat Mehmet Ali Başaran, kitap nedeniyle Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde yargılanacaklarını açıkladı ve Genelkurmay Başkanlığı ihbar etti, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi hazırladı, 21 Mayıs 2015 te dava açıldı. 2015/312 esas numaralı dosyada Halkı Askerlikten Soğutmak (TCK m.318) suçlaması ile yargılanacağım dedi. Başaran, açılan dava ile aslında ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının yargılanacağını belirtti.

4 Erdoğan'ın karnesine 7 ay hapis İzmit'te Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyeleri Şengül Güneş Bali ve Devrim Gündüz'ün karne günü yaptıkları eylemde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. "İnsanlık=0, Katillik=100, Hırsızlık=100, İsim=Recep Tayyip Erdoğan", "12 yıldır aldığın canlar ayakkabı kutularına sığmayacak" yazılı pankart sebebiyle, önce 7 ay 23 gün hapis cezasına çarptırılan liselilerin cezası, daha sonra 3 yıl denetimli serbestliğe çevrildi. LGBTİ örgütlerinden tepki LGBTİ dernekleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir Milletvekili Adayı Barış Sulu nun LGBT aktivisti kimliğinden ötürü nefret söylemine maruz kalmasını kınadıklarını açıkladı. Bir süredir Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi yayın organları tarafından nefret söylemi içeren haber ve köşe yazıları aracılığıyla hedef gösterilen HDP li adaya SPoD LGBTİ, KaosGL ve Pembe Hayat Derneği yaptıkları açıklamalarla destek verdi. Hakkında çıkan haberlerle ilgili yasal süreç başlatacağını söyleyen Sulu ise Nefret söylemiyle ilgili bir yasanın neden gerekli olduğunu bu olaylar açıkça gösteriyor. Bu yayın organlarına da toplumu bu şekilde bilinçlendirdikleri için teşekkür etmek lazım dedi.

5 Yakup Köse için tahliye kararı 'Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat - Cezaevi Notları' kitabının yazarı gazeteci Yakup Köse tahliye oldu. Köse, 28 Şubat döneminde 14 yaşındayken katıldığı bir eylem nedeniyle tutuklanmış ve İBDA- C üyesi olmak suçlamasıyla, 18 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum olmuştu. Yaklaşık on yıl cezaevinde kalan Köse, bu dönemde cezaevi görevlilerine direnmek suçlamasıyla hakkında açılan bir diğer davada da 7 yıl ceza almış, karar Yargıtay tarafından onanınca, geçtiğimiz Aralık ayında tutuklanarak cezaevine konmuştu. Daha önce tutuklu kaldığı sürenin cezasından düşürülmesi için avukatı Abdullah Özbek'in verdiği mahsup dilekçesinin kabul edilmesi üzerine, Gazeteci Silivri Cezaevi nden salıverildi. Ayrıca Adalet Bakanlığı da Yargıtay'dan Köse ile ilgili cezanın kanun yararına bozulmasını istemişti. Yakup Köse, Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim in Mayıs 2014 tarihlerindeki 9. İstanbul Buluşması na video yoluyla katılmış ve 28 Şubat ın hala mağduriyeti süren yegane kişisi olarak hakkındaki hukuksuzluklara dikkat çekmişti. Köse nin konuşması için;

6 Dağcılık Federasyonu, HDP'li dağcıları bölücülükle suçladı! Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Genel Başkanı Alaattin Karaca, DİHA'nın servis ettiği "Dağcılar HDP'yi zirveye taşımak istiyor" başlık habere ilişkin, hedef gösteren bir açıklama yayınladı. Federasyon, HDP Kırıkkale Milletvekili Adayı Abdullah Koç'un da aralarında bulunduğu dağcıları "bölücülük" ile suçladı. Karaca, yaptığı açıklamada, dağcılardan Abdullah Koç, Ahmet Kaya ve Hakkı Çınar ın TDF ile hiçbir alakalarının olmadığını, diğer dağcıların da daha önce federasyon tarafından cezalandırılarak, eğitim ve kamplardan uzaklaştırılmış kişiler olduğunu iddia etti. UIAA (Dünya Dağcılar Birliği) ile TDF'ye bağlı olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Abdullah Koç ise federasyonun açıklamasının HDP'ye yönelik baskıların bir başka çeşidi olduğunu vurguladı ve "Bu açıklama benim HDP milletvekili adayı olmam nedeniyle yapılan bir baskıdır" dedi. Gazeteciler hedefte... Aralarında gazeteci Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu, Banu Güven ve Ceyda Karan ın da bulunduğu 10 kişi hakkında, Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması olayı ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımları için terör örgütü propagandası suçlamasıyla soruşturma açıldı.

7 Mirgün Cabas, savcının rehin alındığı gün, henüz polis operasyonu başlamadan önce "Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var; çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın" diye yazmış, Koray Çalışkan da bu tweet i paylaşmıştı. Banu Güven ise Berkin böyle öldürülmeseydi, sonra da en azından etkin soruşturma yapılsa, zanlılar adaletten kaçırılmasaydı, bugünü böyle yaşamayacaktık demişti. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da gazetede yayınlanan iki haber, gazetenin yazarı Özgür Mumcu ise Erdoğan ı eleştirdiği 18 Mart ve 7 Mayıs tarihli yazıları nedeniyle, haklarında açılan soruşturmalar kapsamında, savcılığa ifade verdiler. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazeteci Nevşin Mengü'yü Twitter'da bir takipçisiyle yaptığı sohbet nedeniyle hedef gösterdi. Erdoğan daha önce de Nuray Mert, Rengin Arslan, Selin Girit, Melis Alphan ve Amberin Zaman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gazeteciyi hedef göstermişti. Erdoğan ı eleştirdi, fahri hemşehrilik ten oldu New York Times Gazetesi nin Pulitzer Ödüllü eski Türkiye şefi Stephen Kinzer e Gaziantep te verilecek Fahri Hemşehrilik Beratı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ı eleştiren yazısı nedeniyle son anda iptal edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yazılarıyla Zeugma Mozaik Müzesi nin tanıtımına büyük katkıda bulunmasından dolayı Stephen Kinzer e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesini kararlaştırmış ve ünlü gazeteciyi kente davet etmişti. Tören için şehre gelen Kinzer beratın da törenin de iptal edildiğini öğrendi. Cumhurbaşkanlığı sarayından belediyeye gönderilen bir faksta hükümetin ve Türkiye nin düşmanı olarak nitelendirildiğini belirten Kinzer Hırslı diktatör, Türkiye nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 te ülkesinin stratejik gücünü ciddi ölçüde harcadı ifadelerini kullandığı makalesinin de faksta kanıt olarak gösterildiğini söyledi. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adı geçen gazeteciye fahri hemşehrilik beratı vermekten, yazılarında Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik haksız ithamları nedeniyle vazgeçtik" dedi.

8 Galatasaray Meydanı nda 20 yıldır süren adalet mücadelesi Cumartesi Anneleri, Kayıplar bulunsun, failler yargılansın talebiyle 27 Mayıs 1995 te Galatasaray Meydanı nda başladıkları adalet mücadelesinde 20. yıllarını tamamladı. Aileler mumlar ve kayıpların fotoğraflarıyla birlikte Galatasaray Meydanı nda bir kez daha gerçekleştirdikleri buluşma için Türkiye deki gözaltında kayıpların akıbetinin bulunması ve faillerinin ortaya çıkarılması mücadelemizde bizimle birlikte olun çağrısı yaptı. 21 Mart 1995'te gözaltına alınan Hasan Ocak ın, 55 gün sonra işkenceyle öldürülmüş bedeninin Kimsesizler Mezarlığı'nda bulunmasıyla başlayan eylemlerin 20. Yılında, devlet politikası olarak binlerce cinayet, katliam, gözaltında kaybetme suçu işlendiğine ve iktidarlarla, yargının bu suçların cezasız kalmasına göz yumduğuna - bir kez daha- dikkat çekildi. Baskılar, müdahaleler, işkence ve gözaltılarla geçen 20 yılın hikayesini anlatan BİANET in hazırladığı videoya erişim için; DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Müzemizin kapı önü, Türkiye nin güncel fotoğrafını çekmeyi sürdürüyor: 7 Haziran seçimleri yaklaşırken liderler müze ziyaretçilerini kaydıraktan kayarak selamlamaya başlamıştı. Seçim sath- ı mailindeki kaydırmaca sürüyor.

9 Eleştirilere neden olan Diyanet İşleri Başkanlığı na 1 Milyon liralık makam aracı tartışması büyüdü, iade edilen araç yerine yenisini tahsis eden Cumhurbaşkanı tahsisata bir de özel uçak ekleneceğini açıkladı. Gündemimizdeki soru ise Sırat Köprüsü'nden Mercedesle geçilebilir mi? oldu. Mersin ve Adana daki HDP binalarına eş zamanlı bombalı saldırlar yapıldı. Son 3 haftada HDP bürolarına veya merkezlerine yapılan saldırıların sayısı 70 i aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ne kadar bütün partilere eşit mesafede olduğunu iddia etmeyi sürdürse de miting meydanlarında adeta bir parti lideri gibi- seçmenlerden AKP için 400 vekil istiyor, diğer partileri ağır sözlerle eleştiriyor. Erdoğan Anayasa üzerinde adeta tepinirken yargı ise üç maymunu oynuyor. Cumhurbaşkanının tarafsızlığına ise artık çocuklar bile gülüyor. Ayrıntılar ve daha fazlası için: DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Ağrı da 2014 yılındaki Newroz kutlamasında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama suçlamasıyla, Türk Ceza Kanunu nun (TCK) 301. madde uyarınca dava açılan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık için mahkeme 22 Mayıs 2015 te karar verdi. Ağrı 2. Asliye Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada hâkim, Sırrı Sakık ın beraat ettiğini açıkladı. İstanbul da 30 Eylül 2013 te uyuşturucu çetesi oldukları iddia edilen kişilerin açtığı ateş sonucu ölen Hasan Ferit Gedik davasına 25 Mayıs 2015 te devam edildi. 12 si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi nde seyircisiz görülen duruşmasında sanıkların ifadesini alan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Adliye binası önünde eylem yapan gruba müdahale eden polis ekipleri ise gün boyunca 31 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul da 2010 yılında gözaltına alınan ve karakolda gördüğü işkencenin ardından intihar eden Onur Yaser Can ı sorgulayan iki polis memuru hakkında resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla açılan davaya 26 Mayıs 2015 te devam edildi. Yargıtay ın bozma kararı üzerine İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi nde yeniden görülen duruşmada, Can ailesinin avukatları reddi hakim talebinde bulunurken, mahkeme heyeti duruşmayı 14 Ekim 2014 e erteledi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Mardin in Kızıltepe ilçesinde arasındaki gözaltında kayıplar, köy boşaltmalar ile infazları kapsayan ve dördü TSK mensubu, beşi korucu dokuz sanığın yargılandığı davanın 2. duruşması 3 Haziran 2015 tarihinde Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi nde yapılacak. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri ( tr.org/sites.aspx?siteid=21&mod=cat&id=705 ) takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çıkan ve barış çağrısı yapan aydınları

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ile yaşanan rahip Brunson krizinin ardından Washington a giden dokuz kişilik Türk heyeti, ABD

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ye silah taşınan MİT tırlarıyla ilgili haber ve görüntüler nedeniyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Soma'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümünde madenci aileleri, sendikalar

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*) *** Türk Lirası nın Dolar ve Euro karşısındaki düşüşü devam ediyor. Türk Lirası dolar karşısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Meclis te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda OHAL ve darbe

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkanı olduğu AKP nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL Tel: 0216 492 0504, 0216 532 7545 Faks: 0216 532 7545 freex@superonline.com www.antenna-tr.org "Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi nin bağımsızlık referandumu nu gayri meşru ilan etti. Referandumun

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa Mahkemesi, OHAL KHK ları ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/17, 3 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/17, 3 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/17, 3 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Referandum çalışmaları hız kazanırken, tek adam eleştirilerine yanıt veren Başbakan Yıldırım Başka ne

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu..

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. 28 Nisan 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. -- Silahlı Kuvvetlerimizde 3-4 yıldan bu yana Hava Kuvvetleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ OLAYLAR Başvuran Hasan Celal Güzel,

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede hain bir saldırıyla katledilen üyesi Hasan Balıkçı anısına iki

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Taksim in Valilik tarafından yasaklanması nedeniyle bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramına polis şiddeti

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Suriye nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı nın başarıyla sonuçlandırıldığını

Detaylı

CEZA YARGILAMASI KAPSAMINDA İHAM UYGULAMASINDA KLON DAVA KAVRAMI

CEZA YARGILAMASI KAPSAMINDA İHAM UYGULAMASINDA KLON DAVA KAVRAMI CEZA YARGILAMASI KAPSAMINDA İHAM UYGULAMASINDA KLON DAVA KAVRAMI GİRİŞ : Yakın kavram olarak, ceza yargılaması hukukumuzda mükerrer dava kavramı vardır. Mükerrer dava; olayı, tarafları, konusu aynı olan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Hükümet yetkilileri HAYIR oyu vereceklerin terörist ilan edildiği bir referandum kampanyası sürdürüyor.

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Adana ve Mersin'de HDP İl Örgütü binalarında eşzamanlı patlamalar meydana geldi. (Haberin devamı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararı uygulanmazken, başka bir davadan aldığı hapis cezası

Detaylı

AYHAN KARAHAN CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLANDI

AYHAN KARAHAN CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLANDI AYHAN KARAHAN CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLANDI Bodrum da HDP nin basın açıklamasına katılan gazeteci ve Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a hakaret ettiği

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 07/18, 16 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 07/18, 16 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 07/18, 16 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Afrin Harekatı 28. gününü geride bırakırken Genelkurmay ın verdiği rakamlara göre 31 TSK mensubu

Detaylı

ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ. sanıkların askerî cezaevinde işledikleri

ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ. sanıkların askerî cezaevinde işledikleri T#'C. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ ESAS NO î 1988/37 KARAR NO î 1988/38 ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan sanıkların askerî cezaevinde işledikleri suça ait davanın,aynı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye yönetiminin, Doğu Guta nın Duma kasabasında muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı iddia

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR BASHKIM REXHEPI BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2017/5874)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR BASHKIM REXHEPI BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2017/5874) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR BASHKIM REXHEPI BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2017/5874) Karar Tarihi: 20/2/2017 İKİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan Üyeler : Engin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye OHAL koşullarında bir yılı geride bıraktı. Bu hafta yeni bir KHK daha yürürlüğe girdi, 7

Detaylı

OSMAN KAVALA DOSYASI YARGIYI YARGILAMA

OSMAN KAVALA DOSYASI YARGIYI YARGILAMA OSMAN KAVALA DOSYASI Osman Kavala, Kavala Holding ve Anadolu Kültür ün Yönetim Kurulu Başkanı, Açık Toplum Vakfı, TESEV, TEMA Vakfı, Tarih Vakfı, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 1 Kasım da yapılacak erken genel seçimler yaklaşırken partiler birbiri ardına seçim vaatlerini açıklıyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/16, 22 Ocak 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/16, 22 Ocak 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/16, 22 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları sürerken, AİHM, Şırnak ın Cizre ilçesinde yaralanan sivillerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemine geçişle birlikte yetkilerinin büyük bir kısmını cumhurbaşkanına devreden TBMM nin

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM'nin 25. yasama dönemi, seçilen milletvekillerinin yemin töreniyle açıldı. 30 Haziran da toplanacak

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? 1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? A) Cumhurbaşkanlığı B) Başbakanlık C) Adalet Bakanlığı D) Halk E) HSYK 3-Aşağıdakilerden hangisi adli yargının

Detaylı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu, 18 yönetici ve yazarı hakkında gözaltı

Detaylı