LYC GRUBU GENEL BĠLGĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LYC GRUBU GENEL BĠLGĠ"

Transkript

1 LYC GRUBU GENEL BĠLGĠ

2 GENEL BĠLGĠ 1954 te kuruldu Çin Luoyang ve Henan da merkezleri vardır Tesis Alanı: metrekaredir İstihdam: Toplam 12,000 2,500 Teknik Personel Yıllık çıktı: 10 kategoride 120 Milyon rulman 70 den fazla ülkede satış

3 Rüzgar Türbini Rulmanları Isı iģlemi Makaralı Rulmanlar Demiryolu Rulmanları Dövme(metalurji) Kafes Devirli rulmanlar Dönen Mengene Rulmanları Otomotiv Rulmanları Ġnce Rulmanlar LYC Ana Bina Genel Rulmanlar 1. Tesis 1954 te Jianxi Bölgesi Luoyang da Tesis büyüklüğü: metre kare İstihdam: Toplam 10,000 Üretim sürecindeki işlemler: Dövme (metalürji), Çevirme, Isı işlemi, Ezme, Montaj Ürünler: Genel Rulmanlar, Demiryolu ve Araçları Rulmanları, Makaralı Rulmanlar, Bilyeli Rulmanlar, Rüzgâr Türbini Rulmanları ve İnce Rulmanlar. Yıllık çıktı: 10 kategoride 100 Milyon rulman.

4 Ġnce Rulman Yıllık üretim kapasitesi: 650,000 set Rüzgar Türbini Rulmanları Ġçerdikleri Keskin Rulman, Devirli Rulman, Ana Rulmanlar Ve DiĢli Kutusu Rulmanları Yıllık Üretim Kapasitesi : 1000 Set Otomobil Rulmanları Vites kutusu rulmanları Tekerlek Birim Yıllık üretim kapasitesi: 4.85 milyon set 2. Tesis 2008 de New Park Luoyang Tesis büyüklüğü 667,000 metrekare İstihdam: Toplam 2,000 Üretim sürecindeki işlemler: Isı işlemi, Ezme, Montaj Ürünler: Otomobil Rulmanları, Rüzgâr Türbini Rulmanları ve İnce Rulmanlar. R & D Merkezi Rulman R&D, test ve uygulama yazılımı Yıllık çıktı 20 milyon rulman

5 NĠÇĠN LYC SEÇĠLĠR? Her nerede ve ne zaman ihtiyaç duyarsanız, dönüģümlü çözümler 1954 ten bu yana, rulman üretiminde 55 yılın deneyimi, birikimi ve her şeyin nasıl yapılacağının bilinmesi, LYC nin 70 den fazla ülkede üretim sanayisine hizmet vermesini sağlamaktadır mühendis personeli ile desteklenen 9,500 üye(ortak). LYC çalışanları şirketin en önemli değeri olan Başarıyla Çalışmak ve Mükemmelliğe Adanmak fikri ile çalışırlar. Buna ek olarak, müşterilerine hizmet etmek için Güven kazanma ruhu geliştirirler. Büyük çaptaki ürün yelpazesi, 8mm ID den 6,3 metre OD ye kadar ölçüyü, in üzerinde farklı türleri sunan 10 kategori ve yıllık olarak 120 milyon set rulman kapasitesi ile hizmet vermektedir. Bu da LYC müşterilerine çoklu tercihler sunmaktadır. Her şey evinizde üretimi ile ham maddeden, halkaya, makaraya, kafeslere ve tamamlanmış rulmanlara kadar müşterilerine en kısa sürede teslimi ve en güvenilir kaliteli üretim sağlar. ISO9001:2000, ISO14001:2004, ISO/TS16949:2002 Kalite Sertifikasına sahiptir. Müşterilerine sistemlerin ve üretimin kaliteli ürünlere bağlı olduğunu garantiler. LYC, Çin deki State-Class Rulman Araştırma ve Teknik Merkezini yönetir. 108 patenti vardır ve yıllık olarak 500 den fazla yeni ürün yaratır ve birçok uygulama için Rulman Test Merkezini yönetir. Bao steel, ZPMC, Siemens, GE, GM, SKF, Metso, Sandivik, Nordex, Goodwind, vb. gibi sanayi lideri şirketler için onaylanmış tedarikçidir.

6 NĠÇĠN LYC SEÇĠLĠR? Her nerede ve ne zaman ihtiyaç duyarsanız dönüģümlü çözümler. LYC 2005 yılından bu yana, yıllık ortalama %30 büyüme hızı ile Çin in en çok büyüyen şirketlerinden biridir. LYC markası 2005 yılında Dünya Marka Laboratuarı tarafından Çin in en etkili 100 markasından biri olarak ödüllendirilmiştir 2007 yılında ise, Çin Ticaret Bakanlığı tarafından Çin in En Rekabetçi Markası ödülünü almıştır. Detaylı çözümler: tasarım, geliştirme, üretim, test etme ve hizmet sunmayı içerir. Tüm bunlar, müşterilerimize kendi endüstrilerinde en iyi çözümleri geliştirmelerinde yardımcı olmak için yapılmaktadır. LYC deki malzemenin çoğunluğunda en son teknoloji uygulanır ve Wagner Almanya, Aichelin Avusturya, Modler Almanya, KMT İsveç, Favretto İtalya ve Nagel Almanya gibi talep gören global makine firmalarından faydalanılmaktadır. Çin deki değişik rulman üretim standartlarının mucididir. Çin de en yüksek incelikte(p2 derecesine kadar ürün inceliği) en geniş çap(6,25 metre OD) en yüksek ağırlık(25,4 metrik ton) ve en kompleks yapıya kadar maksimum düzeyde bileşene sahip rulmanlarla rekor sahibidir ( 2,386 bireysel bileşen). ISO sertifikası ile çevreyi korumada sürekli bir gayret içerisindedir. Küçük bir karbon, ayak izi kadar çevre kirliliğine sebep olur. LYC ürünleri geniş ölçüde rüzgar enerjisinde, güneş enerjisinde ve su enerjisinde kullanılır.

7 LYC SATIġLARI LYC 2005 ten beri ortalama % 30 satış artışı ile Çin de en çok büyüyen şirketlerden biridir. Hedef, 2015 yılı itibariyle 10 milyar CNY satışa ulaşmaktır.

8 ÖRGÜTSEL YAPI Başkan Başkan Yardımcısı Satış Başkan Yardımcısı Üretim Muhasebe Şefi Baş Mühendis Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Üretim Satış Dept. İthalat / İhracat Dept, Lojistik Dept. Üretim Planlama Dept. Yetki Kaynak Dept. Finans Dept. Teknoloji Merkezi Kalite Kontrol Dept. Planlama& Geliştirme Dept. İ.K Dept Personel Eğitim Merkezi Üretim Planlama Dept. Yetki Kaynak Dept Otomotiv Fabrikası Demiryolu Rulman Fb. 18 Fabrika Malz Hazırlama Fb Demircilik Fabrikası 3 Fabrika Ekstra Geniş Rulman Fb Tornalama Fabrikası 1. Bilyalı Rulman Fb. 2. Bilyalı Rulman Fb. 1. Büyük Rulman Fb. 2. Büyük Rulman Fb. Isıl İşlem Fabrikası İşleme Fabrikası Katı Kafesleme Fb. Pres Kafesleme Fb. Otomotiv Fabrikası Rüzgar Türbini Fb. Rulman İşlem Fb. Orta Büyük Rulman Fb Bilye Fabrikası Askeri Fabrika Rulman Fabrikası Malzeme Fabrikası

9 KALĠTE TEMĠNATI ISO 9001 Sertifikası ISO Sertifikası ISO/TS 16949

10 LYC KALĠTE POLĠTĠKASI MüĢteri memnuniyetinin sağlanması, bizim kalite garantimizin anahtarıdır Eğitim ve sürekli test ve değerlendirme ile birlikte, Araştırma ve Geliştirme tarafından desteklenen üretim ve süreç kontrolü iyileştirmelerine bağlı olmak. En iyi uygulamaları ve uluslararası endüstri standartlarını gerçekleştirmek. Ürünün kalitesini arttırmak ve müşteri için artan değer sağlamak için çalışanların bilgi ve becerilerinden tam olarak faydalanmak. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını ya da daha da ötesini karşılayabilmek için tasarım, materyal ve işlem açısından en ileri düzey teknolojileri uygulamak. Müşterilerle işbirliğini teşvik etmek için uzun süreli ortaklıklar geliştirmek ve Kalite, Değer ve Teslimi garantilemek için her iki taraftan da destek almak. LYC markasını kaliteli rulman üretimi, müşteri güveni ve tatmini için sürekli olarak 1. sıraya çıkarmaya çabalamak.

11 LYC ÜRÜNLERĠ LYC, 10 kategoride 8 mm ve 25,4 gr.dan başlayan ölçülerden 6.3 M. çapında ve 25 ton ağırlığa kadar 10,000 ölçü türünde yuvarlak ve halka rulman üretimi yapmaktadır.

12 LYC ÜRÜNLERĠ > Derin Yivli Bilyalı Rulmanlar: Metrik: 600 seri, 6000 seri, 6200 seri, 6300 seri, 6400 seri, Çift sıra: 5200seri, 5300 seri, Emperyal: 1600 seri, R seri > Kendinden Sıralı Bilyeli Rulmanlar Silindirik delik: 1200 seri, 1300 seri, 1500 seri, 1600 seri, 2200 seri, 2300 seri, konik delik: 1200K seri, 1300K seri, 1500K seri, 1600K seri, 2200K seri, 2300K seri. > KöĢeli Kontak Bilyalı Rulmanlar 7000 seri, 7200 seri, 7300 seri, 7400 seri. > Silindirik Makaralı Rulmanlar NU seri, NJ seri, NF seri, NH seri, NUP seri. > Ġbreli Makaralı Rulmanlar NA seri, RNA seri, RNAV seri, NAV seri, NAOL seri. > Eksensel Makaralı Rulmanlar seri, seri, seri, seri, seri, seri, seri. > Konik Makaralı Rulmanlar Metrik seri, İmperyal seri. > Basınçlı Bilyalı Rulmanlar seri, seri, seri, seri, seri, seri. > Basınçlı Makaralı Rulmanlar seri, seri, seri, seri, seri. > GiriĢli Rulmanlar ve Yuvaları Girişli rulmanlar: UC200 seri, UC300 seri, UK200 seri, UK300 seri, NA200 seri, NA 300 seri, SA200 seri, Yuvalama: P, F, FL, T, FC, C, PH, PA, FB, FA tipi. > Devirli Rulmanlar Geçerli devirli rulmanlar: iç, dış dişli rulmanlar ya da dişli olmayan dört-nokta kontak bilye rulmanları, çift sıra köşeli kontak bilyalı rulmanlar, çapraz silindirik makara rulmanları ve üç silindirik makara rulmanları. > Demiryolu Rulmanları Kargo treni E,F, & K sınıf rulmanlar ve rulman bileşenleri. AAR onaylı üretim. > Rulman Parçaları ve BileĢenleri Çelik toplar, makaralar, katı ve preslenmiş kafesler, diğer bitmiş ya da bitmemiş rulman bileşenleri.

13 LYC RULMANLARINA AĠT TEMEL DENĠZ AġIRI UYGULAMALAR Otomotiv Endüstrisi Kamyon Endüstrisi Demiryolu Endüstrisi Tarım/Traktör Endüstrisi Konveyör Endüstrisi Madencilik Endüstrisi Gemi Tersanesi Uzay Havacılığı Endüstrisi Dönen Mengene Endüstrisi Rüzgâr Enerjisi Endüstrisi Ağır Mühendislik Endüstrisi Askeri-Havacılık, Denizcilik Pompa Endüstrisi Gıda Makineleri İnşaat Makineleri

14 ARAġTIRMA VE GELĠġTĠRME 5 Enstitü Rulman Tasarım Enstitüsü işlem Araştırma Enstitüsü Materyal Araştırma Enstitüsü Malzeme Enstitüsü Yazılım Uygulama Araştırma Enstitüsü 4 Laboratuar ve 1 Bilim Kütüphanesi Materyal İnceleme Laboratuarı Isı İşlem Laboratuarı Rulman Testi Rulman Başarısızlığı Analizi Laboratuarı Bilim Kütüphanesi > LYC Rulman Teknik Merkezi, Devlet Düzeyinde bir Merkez olarak, 500 araştırma mühendisi > her yıl, yaklaşık 500 yeni ürün geliştirir. > 2009 yılında alınan 10 icat patenti de dahil olmak üzere 108 patente sahiptir.

15 ARAġTIRMA VE GELĠġTĠRME LYC bağımsız olarak CAD/CAE/CAPP rulman yazılımını; bilgisayar destekli rulman tasarımı, değerlendirme ve işlem programları için geliştirmiştir. Buna bağlı olarak PDM Bilgi Merkezi Platformunu geliştirmiş ve CAD ile bütünleştirmiş, tasarım işlemini gerçekleştirmiştir ve CAPP bir bütün olarak kullanılmıştır. LYC, otomatik olarak tasarım parametreleri üretebilir ve teknolojik parametreleri işleme koyabilir, böylece müşteri tarafından arzu edilen çalışma koşullarını yaratır, daha sonra mühendislik çizimi, montaj çizimi ve bileşen çizimlerini yapar. Daha önce belirtilen parametreler, ürünlerle örtüşmesi açısından, Dijital Kontrol Makine araçlarına yüklenir. ADINA tarafından yapılan son öğe analiz yazılımı, LYC nin olağan çalışma şartları altındaki baskı ve zorlamalara ne kadar uyum gösterdiğini ortaya koyar, üç boyutlu grafikler görselliğin artmasını sağlar. Bu veriler, rulmanların tasarımını analiz etmek için kullanılır. Böylece tasarım verimliliği, süregelen verimlilik ve işlemlerdeki uzunluk sağlanmış olur.

16 LYC nin ÜRETĠM TESĠSLERĠ Makaralar, Bilyeler, Kafesler, DönüĢüm ve Isı ĠĢlemleri Ġçin 24 Üretim Tesisi Bilye Üretim Fabrikası Makara Üretim Fabrikası Demiryolu Fabrikası Otomotiv Fabrikası Dönüşüm Fabrikası Bilye Rulman Fabrikası. Makaralı Rulman Fabrikası Materyal Hazırlama Fabrikası Geniş Rulman Fabrikası Ekstra Büyük Rulman Fabrikası Orta Ölçekli Rulman Fabrikası Isı İşlemi Fabrikası Kafes Üretim Fabrikası Dövme(metalurji) Fabrikası Yüksek İşlemli Rulman Fabrikası Askeri Bölüm Araç Bölümü

17 ÜRETĠM >DÖVME (METALURJĠ) LYC tarafından kullanılan temel dövme malzemesi; Japonya dan gelen AMP30 Yüksek Hızda Former, İsviçre den gelen Otomatik Üretim Hattı ve Almanya dan gelen İndüksiyonlu Isıtmadır > ISI ĠġLEMĠ LYC tarafından kullanılan Temel Isı İşlemi Malzemesi; Japonya dan gelen koruyucu gazlı makaralı öğeler için sarmalı ocak ve Avusturya dan gelen nitrojen koruyucu gazlı makaralı ısı işlemi üretim hatlarıdır. > DÖNÜġÜM > EZME LYC tarafından kullanılan temel dönüşüm ve üretim hattı malzemesi; Japonya dan gelen KDM 14 ringli dönüşüm hattı ve küçük ölçekli bilyeli rulmanlar için değişik sayıda dönüşüm üretim hattını içermektedir. LYC tarafından kullanılan temel ezme makine ve malzemeleri; Almanya dan gelen konik makaralı rulmanlar için otomatik ringli ezme üretim hattını, İtalya dan gelen, bilyeli makaralar için ringli ezme üretim hatlarını ve ekstra büyüklükteki rulmanlar için ezme makinelerini içermektedir.

18 ÜRETĠM > BĠLEġEN ÜRETĠMĠ > KALĠTE KONTROLÜ LYC, mekân-içi çelik bilyeler, makaralar ve kafesler üretir. Kullanılan malzeme şunları içermektedir: Kazı makineleri, konik ve eksensel makaralar. Bunlara Japonya dan gelen dış çaplı sınıflandırılan makinelerin ezici üretim hatları da dâhildir > MONTAJ LYC nin Kalite İnceleme ve Analiz Malzemesi Amerika dan Andero Metering, Almanya dan GMN Sapma Metreleri, Danimarka dan BK2032 Sinyal, İngiltere den Seçici Mikroskoplar, Talysurf RTH6 Contour Metre, Model 73 Taylor Roundness Metre (Taylor-Hobson İngiltere) Montajda LYC tarafından kullanılan malzemeler şunları içerir: Otomatik yıkama, mühürlü bilye rulmanları için yağlama ve zırhlanma üretim hattı. Ayrıca İtalya dan Marposs Ayarlama Makineleri.

19 ĠNCELEME VE DEĞERLENDĠRME > LYC nin metodolojisi, kesinlikle kalite teminat sistemlerini sağlamak ve bunun yanı sıra ileri düzeydeki inceleme ve analiz imkânlarını geliştirmektir. LYC nin kalite kontrolleri; metalurjik ve kimyasal bileşim, mekanik özellikler, üretim aşaması, dönüşüm, ısı işlemi, ezme ve montaj aracılığı ile merkezde yapılmaktadır. > İşlem akışı, kalite kontrolleri ile aynı çizgide olmak üzere danışmanlık şeklinde takip edilmektedir. Amaç, son ürünün gerekli kaliteye ulaşması ve müşteriler tarafından beklenen özellikleri karşılamasıdır.

20 ĠNCELEME VE DEĞERLENDĠRME Üç koordineli ölçme malzemesi Yatay Metalografik Mikroskop X-Ray Basınç Analizi Veri Kaynağı: Guangzhou Travels the Bureau

21 TEST MERKEZĠ LYC, tekerlek göbeği rulmanları, makaralı rulmanlar, kendinden dizili rulmanlar, köşeli bilye rulmanları ve iğne makaralı rulmanlar için simülasyon testi ile ileri düzeyde bir rulman laboratuar ortamı sağlar. Ayrıca, mikroişlemci kontrollü dayanıklılık test malzemeleri, sürtünme momenti için test malzemesi ve yapısal sertlik, esnek yaşam testi malzemesi gibi araçları da sağlar. Toplam 50 nin üzerinde test teçhizatı bulunmaktadır. Bu malzeme koleksiyonu, 15 mm.den 200 mm ye kadar rulmanların test edilmesi için tasarlanır. LYC, genel rulmanların test edilmesine ek olarak, özel uygulamalar için de test laboratuar malzemesine sahiptir: Otomobil rulman lab. Yüksek hızlı tren rulman lab (inşaat halinde) Rüzgâr türbini rulman lab. Havacılık rulman lab. Özel rulman lab.

22 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Otomobil Rulmanları LYC 10 mm iç çaplı otomotiv rulmanları ve 430 mm. ye kadar dış çaplı P5 sınıfı işlemci ve Z3 grubu gürültü düzeylerine kadar rulman üretir. LYC nin yüksek kalitedeki rulmanları, Çin deki temel oto üreticileri GM ve Volkswagen gibi şirketler tarafından tercih edilir. LYC nin tekerlek göbeği birimlerinin ana özellikleri aşağıda verilmektedir: - Bakım uygulamaları - Kompakt ışık ağırlığı tasarımı - Yüksek güvenilirlik - Uzun ömür LYC nin teknik becerisi ve yaratıcılığı, şu anda tekerlek göbeği rulmanlarının dördüncü jenerasyonunu geliştirmek için uygulanmaktadır. LYC ağır araçlar ve treyler için bir ikinci jenerasyon tekerlek göbeği rulmanını başarıyla geliştirmiştir. Tekerlek göbeği birimleri, LYC nin sadece yenilik ve uzmanlık alanlarından biridir. LYC, birçok alanda üst düzeyde standarda sahip rulman tasarımı konusunda dünya markası olmaya devam etmektedir.

23 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Eksenli Rulmanlar LYC, çap olarak 6.25 metreye kadar eksensel rulmanların her tür ve boyutunu üretebilecek ve tasarlayabilecek uzmanlığa sahiptir. Temel yapılar aşağıdakilerdir: - Dört noktalı kontak bilyalı eksensel rulman - Çift sıralı bilyalı eksensel rulman - Çapraz silindirik makaralı eksensel rulman - Üç sıralı silindirik makaralı birleşik eksensel rulman - Çift sıralı makaralı/bilyalı kombinasyonlu eksensel rulman Uygulama alanları: Liman tersaneleri, çelik endüstrisi, her tür madencilik uygulamaları, çimento endüstrisi, rüzgâr gücü endüstrisi, hareket odaklı mekanizma, vb.

24 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Rüzgâr Türbini Rulmanları 1997 de LYC, Çin in ilk seri Eğimli Rulmanlarını (2788/1712) başarılı bir şekilde geliştirdi ve sonra seri üretime başladı. Bu rulmanları Eğik Rulmanların üretimi takip etti de LYC, yılda 100 den fazla set olmak üzere Ana Direk Rulmanlarının üretimine başladı de Çin in Ulusal Rüzgâr Gücü Rulman Standardına ait Rüzgâr Türbini Rulmanları LYC tarafından başlatıldı. Bu uygulama standardı 2007 yılının Eylül ayında başlatıldı. Aynı yıl LYC Megawatt ölçüsünde rüzgâr türbinleri için Rüzgâr Türbini Rulmanları üretmeye başladı de LYC nin ilk Rüzgâr Türbini Rulman Tesisi üretime geçti, yıllık üretim 1800 setten 2400 sete kadar arttı da LYC nin ikinci Rüzgâr Türbini Rulman Tesisi hayata geçirildi ve yıllık üretim ek rezerve kapasitesi ile birlikte 3600 adet Eğri ve Eğimli Rulman setine kadar arttı. LYC bu süreç boyunca 2,0 MW eğik, eğimli ve direkli rulmanlar geliştirdi. 3 MWlık Eğik Rulman başarıyla üretildi. 2.5 MWlık Eğimli Rulmanlar bu sırada araştırılmakta ve geliştirilmektedir. 5MW off-shore Rüzgâr Türbini Rulmanları da LYC tarafından geliştirilmektedir

25 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Makaralı Mengene Rulmanları 40 yıldan fazla süredir LYC, makaralı mengenelere ait 300 tür geliştirdi. Çin deki Wuhan Steelworks ve Shanghai Baoshan Steelworks gibi çelik üreticileri, birçok yıldır bu rulmanları ithal etmekten başka alternatife sahip değildi. Fakat bugün bu rulmanlar, kalite ve performans açısından Almanya ve Japonya dakilerle aynı kalitededir. LYC Panzhihua Steelworks firmasına, dört sıralı adaptör rulmanları tedarik etmektedir, bunlar makinelerin bitiş yüzeylerinin destek makara sistemlerinde kullanılmaktadır. LYC, tüm bunları ve diğer pazarlama uygulamalarını araştırmaya devam etmektedir; fakat Paper Mills buna dâhil değildir. - Çin deki ilk ekstra büyük makaralı rulman üreticisi - Dünyadaki en büyük çelik malzeme yapımcılarına rulman tedarik edilmesi (Danieli SMS, SIEMENS VAI)

26 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Yarık rulmanlar Yarık rulmanlar, zaman aksamalarını engellemek için kesin sonuçtur. Yarık rulman birimleri; yarık bir yuvalama, yarık bir rulman ve iki yarık mührü içerir. Rulman, eksensel ya da silindirik makaralı rulman olabilir. Tüm bileşenin yarık tasarımına bağlı olarak, bu durum rulmanların yerleştirilmesini kolaylaştırır. Birimler tipik olarak, sürekli dökümler ya da uzun pervaneli şaftlarda kullanılır. LYC standart olmayan rulman üretimi alanında, geniş silindirik makaralı yarık rulmanları başarıyla üreterek yeni başarılara ulaşmıştır. LYC, bu ürünü araştırmaya ve değerlendirmeye 2004 yılında başladı. LYC nin teknik ekibi, rulmanın içyapısını en iyi şekilde kullanırken performansını iyileştirdi ve hizmet süresini uzattı. LYC geniş silindirik makaralı yarık rulmanlardaki bu yeni gelişimler ile müşterilerinden övgüler almıştır.

27 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Tıbbi Araç Gereç LYC, GE Medical I and Generation II CT nin ürün sağlayısıdır, bu rulmanlar GE ye düzenli bir esasa bağlı olarak sağlanmıştır. Bugün LYC, III nesil rulmanları geliştirmek için GE ile işbirliği yapmaktadır. Medikal Araç Gereç için Uygulama Testi CT

28 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Petrokimyasal ve Hidroelektrik Endüstriler için Rulmanlar LYC XLD & SX kendinden yağlanan rulmanlar serisi, Longyangxia projesine başarıyla yüklenmiştir (Üç Gorges Projesi). Bu, dünyadaki en büyük hidroelektrik projesidir. Ayrıca, Xiaolangdi su koruma çalışmaları projesi de, bu LYC rulmanlarını kullanmaktadır. (Bu Çin deki en büyük projedir). Bu yenilikçi tasarımlara ait anahtar parametreler şunlardır: > En zorlu çevre koşulları altında işlem, > Uzayan hizmet aralıklarına göre mühendislik, > Geleneksel yağlama metotları yerine rulman materyalinin kendisine entegre edilen bir yağlama sistemi. Suya dayanıklı rulman Üç Gorges Barajı Xiao Lang Di Barajı

29 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Demiryolu Rulmanları LYC, büyük miktarda kargo ve yolcu treni rulmanı üretmektedir. 30 yıllık servisi ile Çin in yüksek hızlı tren ve ağır yüklü kargo trenlerine hizmet etmektedir. Ayrıca, 9 yıllık hizmetiyle, E,F ve K sınıfında Amerika ya da ürün sağlamaktadır. E sınıfı konik makaralı rulmanların ana yük kapasitesi, 27,000 lbs-f ile demiryolu yüküne (220,000 lbs-f) denktir. K sınıfı konik makaralı rulmanların ana yük kapasitesi, 35,750 lbs-f ile demiryolu yüküne ( 286,000 lbs-f) denktir. E sınıfı, 536,531 mil kadar mil uzaklığına denktir. K sınıfı, 689,894 mil kadar mil uzaklığına denktir.

30 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Elektrikli Dingil Rulmanları Bunlar, dingil birimlerini monte etmek için hazırdır. Yüklemesi kolaydır ve iyi kanıtlanmış rulman tasarımları içerisinde, LYC nin yüksek işlemli rulmanları ile donanımlı şekilde yer alırlar. Yüksek düzeyde geçerlilik, ciddiyet ortaya koyarlar ve sürekli işlemlerde yüksek hıza ulaşırlar. Tipik uygulamalar, tornalarda, ezme, kazma ve sıkma işlemlerinde vardır. LYC, 40 yıllık deneyimiyle Çin de bu dingil birimlerini ilk üreten üreticidir. Bugün, LYC altı seri çeşidi ile uygun olan 30 değişik model üretebilir.

31 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Yüksek Hızlı ĠĢlem Seramik Rulmanları Tipik olarak seramik malzemesinden yapılan halkalı rulmanlar ve makaralı öğelerde, bilyalı ve makaralı rulmanlar olarak geçerlidir. Bazı esas uygulama alanları, rulmanların kendi işlem sıvıları ile yağlandığı pompalar ve kompresörlerdir. Seramik silikon nitrit bilyalı rulmanların yararları (Si3N4): - Daha yüksek hız - Yıpranmaya dayanıklılık - Daha yüksek ısı - 800ºC - Hiç yağlanma gerektirmeyen durumlar - Daha uzun ömür/düşük sürtünme ve daha az ısı - Manyetik olmama Yüksek hız işlem seramik bilye rulmanları, geniş ölçüde havacılık, navigasyon, denizcilik ve kimyasal endüstrilerde ciddi üretim gereklilikleri sebebiyle kullanılmaktadır. Geçmişte Çin, bu seramikleri ithal etmek zorunda kalıyordu. LYC bu ürünleri üretmeye başladı ve ilk sonuçları mükemmel oldu. LYC, bu rulmanlar için yeni bir konsept geliştirdi, buna müşterinin beklediği uygulama ihtiyaçlarını karşılayacak yeni materyaller ve teknolojinin kullanılması da dahildi. LYC, bu gelişen alanda göze çarpan çabaları ile müşterilerinden olumlu tepkiler aldı.

32 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Ġnce Bölümlü Rulmanlar Üç tür ince bölümlü rulman vardır: derin oluklu rulmanlar, dört noktalı kontak rulmanlar ve köşeli kontak rulmanlar. Standart bölümlü bilyalı rulmanlar ile karşılaştırıldığında, üç tür rulman da azalan yer zarureti ve düşük maliyet açısından avantajlar sunmaktadır. Bu rulmanlar, dingil yerleştirmesinin temel zorunluluk olduğu yerlerde kullanılır. Yapısal bileşenler olarak, bu ince bölümlü rulmanlar standart rulmanlara karşı farklı davranırlar. Çünkü rulman halkaları epey esnektir. Yük altında, halkalar dingil ve yarıklar mükemmel olmayabilir, sonuç olarak ise bu bileşenlerin geometrik olarak yeterli olması gerekmektedir. Dört noktalı kontak rulman, her yönde basınçlı yükleri destekler, bu tasarımlar derin yarıklı tasarım rulmanlarından daha çok yüke dayanıklıdır. Diğer iki rulman tasarımı, basınç kapasitesinden ödün vermeden radyal kapasite ve bilye bütünlemesini arttırmak için dış halkada eksensel yarık kullanır. Biri; tam bütünleyici bir tasarımdır, diğeri ise tam boy bilye ve doldurucu bilye kullanır. Daha sonraki tür, yağlanma için iç kalkan sağlamak amacıyla dış halkada yüksek omuzlara sahiptir. Bu türün ikisi de, montajdan sonra bir araya getirilir. LYC nin ince bölümlü rulmanları genellikle; havacılık, tekstil, medikal araçlarda, radar iletişiminde, astronomi araçlarında ve endüstriyel robotlarda kullanılır. Tekrar belirtmek gerekirse; temel karakteristik avantajları: küçük alanlarda kullanılır, hafiftir ve düşük sürtünmesi vardır.

33 LYC R & D EYLEMLERĠNDE YENĠLĠK Rulman Üretim Makinesi LYC Teknik Merkezindeki Malzeme Araştırma Enstitüsü, 50 yıllık rulman üretim deneyimi kazanmıştır. Bu süre boyunca uluslararası rulman işlem malzemeleri çok iyi kullanılmıştır. LYC, rulman endüstrisinde kullanılan rulman işleme araçlarını büyük ölçüde geliştirmeye ve araştırmaya devam etmektedir. Bu malzemeler: - CNC Torna tezgâhları, Ezici makineler, Freze makineleri, İnceltici freze makineleri vb. - Standart dışı malzeme (Montaj makineleri, temizleme makineleri, Paketleme malzemeleri - Isı işlem malzemesi (makara fırın, dökme fırın; vb Daha önce belirtilen malzeme türleri, sadece Çinli rulman üreticileri tarafından kullanılmamakta ayrıca deniz aşırı müşterilere de ihraç edilmektedir. Makara Bileme Makinesi 5M Dişli Bileme Makinesi Yıkama Üretim Hattı

34 SATIġ AĞI Çin içerisinde: Çin de temel şehirlerde 54 şube Uluslararası: 2 Ülke Kuzey Amerika da ofisler Güney Amerika da ofisler. LYC Kuzey Amerika Inc - USA LYC Do BREZİLYA LTDA BREZİLYA

35 2009 ĠTĠBARĠYLE EVRENSEL PAZAR G. Amerika %0 Avrupa3 1% Avustralya 2% Amerika 9% Diğerleri 9% Asya 49%

36 2009 ÜRÜNLERĠ ĠTĠBARĠYLE PAZAR Silindirik Makaralı Rulmanlar 5% Rulman Parçaları 20% Eksensel Makaralı Rulmanlar 5% Diğerler i 5% Rulmanlar 3% Bilyalı Rulmanlar 9% Konik Makaralı Rulmanlar 17% Devirli Halkalar 36% 2010 Luoyang Bearing Corp. (Group) Tün Hakkı Saklıdır.

37 2009 UYGULAMA PAZARLARI Rulman parçaları 8% Diğerl eri 6% Demiryolu arabaları 1% Otomotiv ve kamyon 9% Dişli kutusu 13% Tarım/inşaat % 1 Madencilik 52% Petrokimyasal endüstri 7% İşlem makineleri 3%

38 Ġġ ORTAKLARI

39 2010 LYC North America, Inc Tüm Hakları Saklıdır.

LYC İTHALAT VE İHRACAT ŞTİ

LYC İTHALAT VE İHRACAT ŞTİ İhtiyaç duyduğunuz her yerde ve her zaman dönüşümlü çözümler TASARIM GELİŞİM ÜRETİM HİZMET LYC İTHALAT VE İHRACAT ŞTİ 96 Jianshe Road, Jianxi District, Luoyang, Henan, China 471039 Tel: +86 379 64985085/64986627/64985647

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

Rulmanlı Yataklarla Yataklama. Y.Doç.Dr. Vedat TEMİZ. Esasları

Rulmanlı Yataklarla Yataklama. Y.Doç.Dr. Vedat TEMİZ. Esasları Rulmanlı Yataklarla Yataklama Y.Doç.Dr. Vedat TEMİZ Esasları Sabit bilyalı rulmanlar Normal uygulamalar dışında, tek rulmanın yük taşıma açısından yetersiz olduğu yerlerde veya her iki doğrultuda ön görülen

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

RULMANLAR YUVARLANMALI YATAKLAR-I. Makine Elemanları 2. Doç.Dr. Ali Rıza Yıldız. BURSA TECHNICAL UNIVERSITY (BTU) Department of Mechanical Engineering

RULMANLAR YUVARLANMALI YATAKLAR-I. Makine Elemanları 2. Doç.Dr. Ali Rıza Yıldız. BURSA TECHNICAL UNIVERSITY (BTU) Department of Mechanical Engineering Makine Elemanları 2 YUVARLANMALI YATAKLAR-I RULMANLAR Doç.Dr. Ali Rıza Yıldız 1 Bu Bölümden Elde Edilecek Kazanımlar Yuvarlanmalı Yataklamalar Ve Türleri Bilyalı Rulmanlar Sabit Bilyalı Rulmanlar Eğik

Detaylı

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz KİMAR - DURATEK 1973 KİMAR kuruldu. Mümessillik firması. 1976 KİSTAB markasıyla nontoksik kalay stabilizatörleri imalatı

Detaylı

KALİTE BELGELERİMİZ GOST LPCB BAŞOĞLU KABLO

KALİTE BELGELERİMİZ GOST LPCB BAŞOĞLU KABLO Sertifika Kataloğu Biz Kimiz? Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. 1980 yılından beri faaliyet gösteren, kazandığı deneyim ile hem ulusal hem de uluslararası alanda söz sahipliği yapan sektöründe

Detaylı

TANITIM KATALOĞU SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM

TANITIM KATALOĞU SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM TANITIM KATALOĞU SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM 2 HAKKIMIZDA Ankara Ostim OSB de 1990 yılında kurulan Yeter Makina, talaşlı imalat amacıyla kurulduktan kısa bir süre sonra parça üretimi ve mekanik sistem üretimine

Detaylı

Kurumsal Politikamız. Hakkımızda

Kurumsal Politikamız. Hakkımızda 2014 Katalog 1 Hakkımızda Yükseller Metal, Türkiye ve uluslararası alüminyum pazarında üretim, ticaret ve satış alanlarında faaliyet göstermektedir. Firmamız ISO 9001 sertifikalı olup, alüminyum alanında

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı Durmazlar Makina Durmazlar Headquarter /Bursa-Turkey Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı Video_2005 20. BTYK Toplantısı 15 Aralık 2009, Ankara Şirket Profili BURSA Ataevler Fabrikası BURSA Başköy Fabrikası

Detaylı

" En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz

 En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..!  Ürünlerimiz " En son teknoloji ürünlerimiz ile müşterilerimize yenilikçi çözümler sunuyoruz..! " Ürünlerimiz Hakkımızda Firmamız 2013 yılı Haziran ayında Mehmet Yeşil Greentech Kesici Takımlar Şahıs firması olarak

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

KRS Ürünler. {slide= Silindirik Makaralı Rulman }

KRS Ürünler. {slide= Silindirik Makaralı Rulman } KRS Ürünler {slide= Silindirik Makaralı Rulman } İdeal radyal rulmanlar olarak en çok tercih edilen makaralı rulman tipidir: Yüksek radyal yükleri taşıyabilirler (Sadece radyal yönde etkiyen yükler altında

Detaylı

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr

Doğru Çözüm. www.ozgurdokum.com.tr Doğru Çözüm MADEN MAKİNE İNŞAAT TAAHHÜT MÜMESSİLLİK SAN. TİC. İTHALAT VE İHRACAT LTD. ŞTİ. Adres: ASO 2. ve 3. OSB Alcı Mah. 2000. Cad. No: 8 Sincan / ANKARA Tel: 0312 267 12 10-641 40 10 Faks: 0312 267

Detaylı

GENEL TANITIM SUNUMU

GENEL TANITIM SUNUMU GENEL TANITIM SUNUMU DAS LAGER ile birlikte, Dünyamız çok FARKLI dönmeye basladı Das Lager Markamız, bugünün ve geleceğin gereksinimleri ile 30 yılı aşkın deneyimi harmonize ederek, rulman dünyasına yeni

Detaylı

Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır,

Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır, 1825 Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır, İnsan etkileşimi her zaman tüm oluşumların merkezinde olmuştur. Aile şirketi Gontermann-Peipers ın uzun geçmişi de şirket başarısının devamlılığının yalnızca

Detaylı

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü 2 Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Gelişmiş akustik uzmanlık Tasarımda ve elektro-akustik teknolojisinde 60 yıldan fazla deneyime

Detaylı

Vakum otomasyonu. Ürün grupları

Vakum otomasyonu. Ürün grupları Vakum otomasyonu Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/OTOMASYON Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında. 19 merkez

Detaylı

Tanıtım NACHİ, Made in Japan

Tanıtım  NACHİ, Made in Japan Tanıtım www.madencilik-turkiye.com NACHİ, Made in Japan En Fazla Yük Taşıma Kapasitesine Sahip Olan ve 200 Dereceye Kadar Sıcaklığa Dayanıklı Rulmanlarıyla Madencilik Sektöründe Çok Başarılı Olan Japon

Detaylı

Online teknik sayfa MVM-03M-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER

Online teknik sayfa MVM-03M-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER Online teknik sayfa MVM-03M-2MC-MKLB TTK70 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Stok no. MVM-03M-2MC-MKLB 6037421 www.sick.com/ttk70 Ürün açıklaması

Detaylı

ALBA KALIP ve OTOMASYON MAKİNALARI İMALAT SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ.

ALBA KALIP ve OTOMASYON MAKİNALARI İMALAT SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. ALBA KALIP ve OTOMASYON MAKİNALARI İMALAT SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. 1992 yılında 70m2 lik bir alanda iki kardeşin girişimiyle faaliyetlerine başlayan Alba Kalıp, bugün 20,000 m2 si kapalı olmak üzere toplam

Detaylı

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir A HOŞGELDİNİZ Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir Egsan Egzoz Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Otomotiv sektörünün talebi olan egzoz sistemleri üretimini yapmak için 1989 da kuruldu.

Detaylı

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız EIK, yüksek performanslı amfibi ekskavatör ve çeşitli toprakta hareket eden modeller için kaliteli ataşmanlar tasarlama ve üretme konusunda uzmanlaşmış isimlerden

Detaylı

TÜRKİYE NİN DEBRİYAJI

TÜRKİYE NİN DEBRİYAJI TÜRKİYE NİN DEBRİYAJI www.ufcotomotive.com www.ufcotomotive.com UFC DEBRİYAJ U.F.C., 2005 yılında Türkiye nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Bursa da kurulmuştur. Faaliyetine otomotiv yan sanayi

Detaylı

SKF Rulmanları. Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com).

SKF Rulmanları. Changed with the DEMO VERSION of CAD-KAS PDF-Editor (http://www.cadkas.com). Page 1 of 7 SKF Rulmanları BİLYALI RULMANLAR Sabit bilyalı Rulmanlar Güçlü, kullanışlı, sessiz ve yüksek hızlarda çalışırlar ve montajı kolaydır. Tek sıra sabit bilyalı rulmanların aynı zamanda kapaklı

Detaylı

YUVARLANMALI YATAKLAR I: RULMANLAR

YUVARLANMALI YATAKLAR I: RULMANLAR Rulmanlı Yataklar YUVARLANMALI YATAKLAR I: RULMANLAR Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Giriş Rulmanlı Yataklar Bu bölüm sonunda öğreneceğiniz konular: Yuvarlanmalı

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

TÜDEMSAŞ. Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayii A.Ş. İSTANBUL (10 Eylül2015)

TÜDEMSAŞ. Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayii A.Ş. İSTANBUL (10 Eylül2015) TÜDEMSAŞ Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayii A.Ş. İSTANBUL (10 Eylül2015) 1 2 TARİHÇE Atatürk ün Fabrika İnşaatını Ziyareti 1937 İlk Yük Vagonu Üretimi 1953 İsim ve Statü Değişikliği TÜDEMSAŞ 1986 1934

Detaylı

TOLON FOR THE WORLD FOR THE WORLD

TOLON FOR THE WORLD FOR THE WORLD TOLON Jensen Ortağı Jensen Distribütörü Fabrika büyütülmesi DÜNYA İÇİN İNOVASYON TOLON, JENSEN markası ile tüm dünyada, yoğun çalışan çamaşırhaneler için pazar lideri olan, en yenilikçi, bağımsız çamaşırhane

Detaylı

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Önemli Sektörler ve Ürünler HellermannTyton a Hoş Geldiniz. HellermannTyton kabloları ve kabloların bağlantı bileşenlerini bağlama, sabitleme,

Detaylı

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER

OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER AC-MOTORLU VE POMPALI YAĞ VE HAVA SOĞUTMA SİSTEMLERİ ÜRÜN BİLGİLERİ AKG-Line, yüksek performanslı endüstriyel alüminyum radyatör sistemlerinde piyasa lideri olan kuruluşumuzun

Detaylı

1979 yılında küçük bir işletme olarak metal sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Formmetal, 1980 yılında traktör yan sanayi olarak soğuk şekillendirilmiş yedek parça üretimine geçti. 1993 yılında Ostim

Detaylı

uzun vadeli çözüm ortağınız

uzun vadeli çözüm ortağınız Firma Sunumu uzun vadeli çözüm ortağınız 2016 Ozay Dokum www.ozaydokum.com 1 Tarihçe 1993 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2007 2012 2014 2015 Izmir de 400 m 2 lik bir atölyede, Öz-Ay kamlok ve çabuk bağlantı

Detaylı

HİKAYEMİZ. RobCell Robotik Mekatronik Mühendislik Teknolojileri A.Ş

HİKAYEMİZ. RobCell Robotik Mekatronik Mühendislik Teknolojileri A.Ş HİKAYEMİZ Robcell Robotik Mekatronik Mühendislik Teknolojileri A.Ş, 2017 yılında Bursa da robotik ve mühendislik sektöründe faaliyete başladı. Teknoloji bir fikir değil, fikri elde etme yoludur dedik ve

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

: Durmayan üretimin sırrı. Bergman Gülsün SICK Türkiye A.Ş. 13.11.2013

: Durmayan üretimin sırrı. Bergman Gülsün SICK Türkiye A.Ş. 13.11.2013 : Durmayan üretimin sırrı Bergman Gülsün SICK Türkiye A.Ş. 13.11.2013 Sunucu : Bergman Gülsün : Teknik Müdür : 16 yıl @ SICK : İletişim : : Tlf : (216) 528 50 00 / 5032 : Gsm : (532) 343 83 15 : E-mail

Detaylı

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO TERBAY 1954 yılında İzmir de soğuk demir atölyesi olarak kuruldu. Türkiye nin sanayi ve ekonomik büyümesine paralel olarak şirketin faaliyetleri genişledi. Firmamız 1972 yılından beri mevcut yerinde faaliyet

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

PROFESSIONAL SOUND & LIGHT TECHNOLOGIES

PROFESSIONAL SOUND & LIGHT TECHNOLOGIES PROFESSIONAL SOUND & LIGHT TECHNOLOGIES INFOGROUP olarak,1991 yılından beri elektronik ürünler pazarında, profesyonel ses ürünleri konusunda Dünya nın en önemli mühendislik/tasarım firmaları ile Türkiye

Detaylı

DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış

DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış 1 Tarihçe ve Gelişim 1935 te Atatürk ün direktifiyle kurulan Paşabahçe, o dönemde başlatılan el imalatı üretimini bugün Türk «Camcılık» geleneğinin de yaşatılması

Detaylı

uzun vadeli çözüm ortağınız

uzun vadeli çözüm ortağınız Firma Sunumu uzun vadeli çözüm ortağınız 2015 Ozay Dokum www.ozaydokum.com 1 Kısa Bilgi - 1.200 tonun üzerinde yıllık kapasite - 25 yıldan fazla üretim tecrübesi - 10.000 m 2 lik üretim tesisi - 100 çalışan

Detaylı

TEMEL GEREKSİNİMLER SABİT BİLYALI RULMANLAR 6000 / 6200 / 6300 SERİLERİ. With You

TEMEL GEREKSİNİMLER SABİT BİLYALI RULMANLAR 6000 / 6200 / 6300 SERİLERİ.   With You TEMEL GEREKSİNİMLER SABİT BİLYALI RULMANLAR 6000 / 6200 / 6300 SERİLERİ www.ntn-snr.com With You NTN GRUBU NA AİT BİR MARKA OLUP GRUBUN AVRUPA BİRİMİ OLAN NTN-SNR A BAĞLIDIR SNR markası, 100 yıllık tecrübesiyle

Detaylı

MESA MAKINA. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Since 1979

MESA MAKINA. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Tarihçe KURULUŞ Mehmet Tekelioğlu KENDI BÜNYESİNDE İLK DÖKÜM ISO 9001:2000 BVQI TARAFINDAN ISO TS 16949 BVQI TARAFINDAN OTOMATİK DÖKÜM HATTI İLE ÜRETİM OHSAS 18001:

Detaylı

Rulman pazarı, geçtiğimiz yıllarda ihtiyaç, kabul ve beklentiler dâhil her açıdan büyük bir değişim gösterdi.

Rulman pazarı, geçtiğimiz yıllarda ihtiyaç, kabul ve beklentiler dâhil her açıdan büyük bir değişim gösterdi. doc00388620130419084508 Şirket Rulman pazarı, geçtiğimiz yıllarda ihtiyaç, kabul ve beklentiler dâhil her açıdan büyük bir değişim gösterdi. Asya ve özellikle de Çin de basit rulman çeliği imalatından,

Detaylı

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır.

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır. E N D Ü S T R İ Y E L Y A L I T I M D A Ç Ö Z Ü M O R T A Ğ I N I Z HAKKIMIZDA Formplast 1991 yılından bu yana, yarı mamul olarak ithal ettiği yalıtım malzemeleri ve yapışkanları kendi tesislerinde müşterilerin

Detaylı

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı.

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı. Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1980 1983 1979 1982 Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi

Detaylı

www.oztasmakina.com.tr

www.oztasmakina.com.tr www.oztasmakina.com.tr 1990 yılında Kütahya Merkez de kurulan, ÖZTAŞ Makina ve Metal Sanayi, kurulduğu yıldan itibaren, sanayi kuruluşlarının Kütahya da ihtiyacı olan makina, malzeme ve ekipmanlara yönelik

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY KOMPAKT OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ CONTROLLED BY TYPE #1 Tek makine uygulamaları için mükemmel çözüm Yüksek hızda yükleme & boşaltma 4 kg parça yükleme & boşaltma kapasitesi Torna, freze ve taşlama tezgahları

Detaylı

YUVARLAMALI YATAKLAR RULMAN TĐPLERĐ

YUVARLAMALI YATAKLAR RULMAN TĐPLERĐ YUVARLAMALI YATAKLAR RULMAN TĐPLERĐ YUVARLAMALI YATAK ÖMRÜ Genelde rulman katalog ömrü L10 yada B 10 simgeleri ile gösterilir. Sabit bir hızda, dış bilezik sabit ve sabit yükte rulman üzerinde algılanabilir

Detaylı

Ön tasarımlı KK&K buhar türbinleri

Ön tasarımlı KK&K buhar türbinleri www.howden.com Ön tasarımlı KK&K buhar türbinleri 12 megawatt'a ulaşan kapsamlı ürün gamı Bir işletici makinede ihtiyacınız olan her şey için, Howden size çok amaçlı, güvenilir ve başarısı kanıtlanmış

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ Otomotiv Sanayinde Gelecek: Değer Zincirinde Değişim Üretimden Tüketiciye: Tedarik

Detaylı

Makine Elemanları II Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler Rulmanlar

Makine Elemanları II Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler Rulmanlar Makine Elemanları II Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler Rulmanlar İçerik Giriş Rulmanlar Yuvarlanma elemanı geometrileri Rulman çeşitleri Rulman malzemeleri Rulman standardı 2 Giriş www.sezerrulman.com.tr

Detaylı

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI 1 HAKKIMIZDA Firmamız 2001 yılında ERBA MAKİNA LTD. ŞTİ olarak kurulmuş olup firma adı 2007 yılında MMMERBA MAKİNA A.Ş. olarak değişmiştir. Firmamız Yenikent Sanayi Sitesinde 60 m2 lik

Detaylı

DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış 2015

DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış 2015 DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış 2015 Tarihçe ve Gelişim 1935 te Atatürk ün direktifiyle kurulan Paşabahçe, o dönemde başlatılan el imalatı üretimini bugün Türk «Camcılık» geleneğinin de

Detaylı

www.ozturkmakmetal.com KURUMSAL KİMLİĞİMİZ Firmamız 1989 yılında Öztürk Makina adıyla kurulmuş olup bu tarihten itibaren çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtyaçları doğrultusun da sac parçaların Cnc Panç

Detaylı

LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU

LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU LEV-KA KURUMSAL HAKKIMIZDA 1976 yılında Bursa da kurulan Levent Kalıp (LEV-KA), profesyonel hizmet ve yönetim anlayışı ile faaliyet gösterdiği sektörün, önde gelen, örnek ve

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

Bir Dünya Grubu hizmetinizde

Bir Dünya Grubu hizmetinizde Bir Dünya Grubu hizmetinizde 10.000 çalışanı ile Leroy-Somer, tüm Dünya da haftada 7 gün günde 24 saat, ihtiyacınız olan ticarî ve teknik desteği size sunma kapasitesine sahip 470 ekspertiz ve servis merkezinden

Detaylı

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110»

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110» 2 3 Hakkımızda 3E Elektro Optik Sistemler, 3E EOS, savunma sanayinde belirlediği hedefler doğrultusunda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yurtdışı kaynaklı ana ürün ve alt malzemeleri yurt içinde üretmek ve geliştirmek

Detaylı

high tech for plastics recycling ERF Eriyik Filtresi

high tech for plastics recycling ERF Eriyik Filtresi ERF Eriyik Filtresi ERF Eriyik Filtresi 30 yıllık deneyim ve bilgi birikimi 1983 Şirket, makine mühendisi Roderich Ettlinger tarafından Bavyera nın Augsburg şehrinde kurulur ve enjeksiyon makineleri ile

Detaylı

Online teknik sayfa MVM-3M5-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER

Online teknik sayfa MVM-3M5-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER Online teknik sayfa MVM-3M5-2MC-MKLB TTK70 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Stok no. MVM-3M5-2MC-MKLB 6037422 www.sick.com/ttk70 Ürün açıklaması

Detaylı

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız TIEFENBACH Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite Tiefenbach Control Systems firması 1950 yılında DR. H Tiefenbach adıyla kurulmuştur. Bugün 90 uzman personeli ile özellikle üstün yeraltı elektrohidrolik sistemleri

Detaylı

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri.

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Perde hava yastığı Yan hava yastığı Diz hava yastığı Baş tarafı perde hava yastığı Yaya koruma hava yastığı Bağlantı çözümlerinde küresel sağlayıcı. Otomotiv

Detaylı

AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ

AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ MONTAJ, IŞLEME VE TEST IÇIN Transferler, yerleştirme istasyonları ve durdurucular gibi işlevlerin tümü elektriklidir. IIoT ile kullanıma

Detaylı

Sürekli Döküm Tesisleri için Yataklama Çözümleri

Sürekli Döküm Tesisleri için Yataklama Çözümleri Sürekli Döküm Tesisleri için Yataklama Çözümleri Ç e l i k v e N o n F e r r o M e t a l l e r Tek Kaynaktan Mükemmel Uyumlu Yataklama Çözümleri Schaeffler Endüstri Grubu, güçlü INA ve FAG markaları ile

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

www.lmc-couplings.com MİSYONUMUZ LMC-Couplings birçok sektöre hitap eden yüksek kaliteli endüstriyel rakorlar imal etmektedir. Son kullanıcıların tüm taleplerini karşılıyabilecek özel rakorlar geliştirebilen

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

Genel Bakış *ŞIŞECAM

Genel Bakış *ŞIŞECAM DENİZLİ CAM SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Genel Bakış *ŞIŞECAM 1 Tarihçe ve Gelişim 1935 te Atatürk ün direktifiyle kurulan Paşabahçe, o dönemde başlatılan el imalatı üretimini bugün Türk «Camcılık» geleneğinin

Detaylı

Teklif-1: Danimarkali Lamba Tasarimcisi Yüksek Kaliteli Karton Ambalaj Aramaktadır

Teklif-1: Danimarkali Lamba Tasarimcisi Yüksek Kaliteli Karton Ambalaj Aramaktadır Teklif-1: Danimarkali Lamba Tasarimcisi Yüksek Kaliteli Karton Ambalaj Aramaktadır Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya da 250 den fazla satış mağazasına olan, tanınmış bir Danimarka firması firma metal, cam

Detaylı

«Metal Enjeksiyon Sektöründe Enerji Tasarruf Yöntemleri» «Energy Saving Methods In HPDC Foundries»

«Metal Enjeksiyon Sektöründe Enerji Tasarruf Yöntemleri» «Energy Saving Methods In HPDC Foundries» «Metal Enjeksiyon Sektöründe Enerji Tasarruf Yöntemleri» «Energy Saving Methods In HPDC Foundries» Ahmet Canat (Kormetal) 2.Oturum / 2nd Session Oturum Başkanı / Session Chairman: Bülent Şirin (Döktaş

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte;

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte; 1 HAKKIMIZDA YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; 2013 yılında akademik geçmişe sahip ortaklar tarafından kurulmuş bir firmadır. Yeni kurulmuş olmasına rağmen 35 yıla varan tecrübeye sahip personellerinden

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Liquid Energy Solid Engineering

Liquid Energy Solid Engineering Liquid Energy Solid Engineering TR Hakkımızda Köklü bir geleneğe sahip aile şirketi olan Gugler Water Turbines GmbH su türbinlerinin ve küçük hidroelektrik santrallerinin geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı

Detaylı

REDLINE HVAC ++ PROLINE.

REDLINE HVAC ++ PROLINE. REDLINE HVAC ++ PROLINE www.gaztekmakina.com.tr Kaynaklı İmalat Sektöründe Üretim Yapan Siz Değerli Müşterilerimizin Üretim Standartlarını Geliştirmek Amacı İle Kaliteli, Hızlı Ve Ekonomik Çözümler Sunan

Detaylı

Kaliteli Sağlam Güvenilir

Kaliteli Sağlam Güvenilir Kaliteli Sağlam Güvenilir CD 150 Marangozlara özel. -Uygun fiyat -Şık ve zarif tasarım -Opsiyonel ve kolay kullanım -Yaygın yedek parça -Kolay temizlik, -Hızlı ve güvenli teknik destek vizyonumuz Büyüyen

Detaylı

www.sezerrulman.com.tr www.sezerrulman.com.tr

www.sezerrulman.com.tr www.sezerrulman.com.tr www.sezerrulman.com.tr 1 Alırken Kazanmak 2003 senesi itibari ile, Eskişehir de, Sezer Rulman Makine Hırdavat Sanayi ve Ticaret Firması olarak hizmet vermeye başlayan bizler; müşterilerimizin taleplerini

Detaylı

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i ISC s e r i s i Sekonder Darbeli Kırıcılar Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler ISC serisi sekonder darbeli kırıcılar, benzersiz ağır hizmet tipi 4 bıçaklı rotor dizaynı ve kırıcı gövde tasarımı ile

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri.

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Perde hava yastığı Yan hava yastığı Diz hava yastığı Baş tarafı perde hava yastığı Yaya koruma hava yastığı Bağlantı çözümlerinde küresel sağlayıcı. Otomotiv

Detaylı

RULMAN HIRD. SAN.DIŞ TİC.LTD.ŞTİ

RULMAN HIRD. SAN.DIŞ TİC.LTD.ŞTİ HIRD. SAN.DIŞ TİC.LTD.ŞTİ B E A R İ N G S DEEP GROVE BALL BEARINGS KRC BALL & ROLLER DKF KUGELLAGER DEEP GROVE BALL BEARINGS 2013 LİSTESİ KARACA OLARAK TÜRKİYE SATIŞ DİSTRİBÜTÖRLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİĞİMİZ HSR

Detaylı

mayzen@mayzen.com.tr KURUMSAL Firmamız 1996 yılında Sn. ATAMAY ELLERGEZEN tarafından kurulmuştur. ATAMAY ELLERGEZEN Oyak Renault fabrikasının kuruluşunda bulunmuş, daha sonra otomotiv yan sanayinde birçok

Detaylı

Profesyonel Çözümler Professional Solutions

Profesyonel Çözümler Professional Solutions Profesyonel Çözümler Professional Solutions www.dcbmachine.com info@dcbmachine.com DCB MACHINE G Line Serisi 3 TOPLU SİLİNDİR BÜKME G Line 3100 x 260 mm. 3 valsli hidrolik silindir makinalarıdır. Genişliği

Detaylı

E Y M E N T İ C A R E T

E Y M E N T İ C A R E T G E N E L K ATA L O G E Y M E N T İ C A R E T R u l m a n & K e ç e K a t a l o ğ u M A Y I S 2 0 1 7 Rulman Keçe V-Kayış Nutring O-Ring Zaman Kayışı e y m e n @ e y m e n l t d. c o m Sayfa 2 Hakkımızda

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

KALİTE POLİTİKAMIZ. www.livakalip.com

KALİTE POLİTİKAMIZ. www.livakalip.com Tarihçemiz; Kalıp üreticisi olarak Liva kalıp, 1993 yılından beri farklı fabrikalarda özellikle otomotiv plastik kalıpları üzerine imalat bölümlerinde çalışmış ve buradaki bilgi birikimiyle kalıp imalatı

Detaylı

Üretimin Modernizasyonunda Üretim Süreçlerinin Yenileştirilmesi insansız seri üretim

Üretimin Modernizasyonunda Üretim Süreçlerinin Yenileştirilmesi insansız seri üretim Üretimin yenileştirme çalışması İş gücü, zaman ve enerji kullanımları konusunda avantaj sağlayan bir yöntemdir. Üretimin modernizasyonu Firmaların rekabet avantajlarını kazanmaları ve sürdürebilmeleri

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

UGD Kilometre taşları

UGD Kilometre taşları UGD Kilometre taşları 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda Acentelik anlaşmaları yapıldı. 1995 İtalya ve Avusturya

Detaylı

UL 448 standardı, yangın sistemlerinde kullanılan pompaların tasarımlarının nasıl yapılması gerektiğini ve test koşullarını içermektedir.

UL 448 standardı, yangın sistemlerinde kullanılan pompaların tasarımlarının nasıl yapılması gerektiğini ve test koşullarını içermektedir. SDS // SNK YANGIN YANGIN POMPALARI UL Kimdir, Ne yapar: UL (Underwriters Laboratories Inc.) 5 ana stratejik dalda (Ürün Güvenliği, Çevre, Sağlık, Üniversite ve Doğrulama Servisleri) faaliyet gösteren uluslararası

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı