TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜLTEN MART NİSAN 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜLTEN MART NİSAN 2011"

Transkript

1 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜLTEN MART NİSAN 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA) ve TİDE faaliyetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, güncel gelişmeler konusunda haberdar etmek amacıyla hazırlanmakta olup, geçmiş sayılarımıza TİDE resmi web sitesi üzerinden linkinden ulaşılabilir. TİDE DEN HABERLER 16. Olağan Genel Kurul Gerçekleştirildi Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün 16. Olağan Genel Kurul'u 26 Mart 2011 Cumartesi günü Point Otel'de gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören Genel Kurul'da Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu nun 2010 yılı faaliyetleri oybirliği ile ibra edildi, Tüzük değişikliği ile yeni hazırlanan Bütçe, Muhasebe, Gider ve Alım Satım Yönetmeliği ve Etik Kurul Yönetmeliği oylanarak oybirliği ile kabul edildi. Kamu İç Denetim Konferansı Yapıldı Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün, Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) ile birlikte gerçekleştirdiği 1. Kamu İç Denetim Konferansı "Kamu Yönetiminde Sürdürülebilirlik" ana temasıyla 11 Mart 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. "Kamuda İç Denetimin Fonksiyonel Bağımsızlığı ve Denetim Komiteleri" ile "İç Denetimde Kalitenin Güvence Altına Alınması" konulu panellerin yer aldığı, Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve iç denetçilerinden 400'ün üzerinde katılımcının olduğu konferansta kamu ve özel sektörden konuşmacılar tecrübelerini paylaştılar.

2 Anıtkabir i Ziyaret Ettik Türkiye İç Denetim Enstitüsü nün kuruluşunun 15. Yılında Enstitü Başkanımız, Kurucu üyelerimiz, Yönetim, Denetim, Etik ve Danışma Kurulu üyelerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder, Eşsiz Devlet Adamı Yüce Atatürk'ün huzurundaydık. 10 Mart 2011 tarihinde yaptığımız ziyarette Atatürk'e şükranlarımızı sunduk. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Sayıştay ı ziyaret ettik Mart ayında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sayıştay ı ziyaret ettik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ziyaretinde Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan denetim ile ilgili düzenlemelere yönelik Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak alt düzenlemelerde Türkiye İç Denetim Ensittüsü olarak yer almamızın gerekliliği konusunda karşılıklı mutabakata varıldı. KİDDER Yönetim Kurulu ile biraraya geldik Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu olarak 10 Mart 2011 akşamı Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Telekom İç Denetim Başkanı Sayın Dr.Nazif Burca nın ev sahipliğinde Türk Telekom Ahlatlıbel tesislerinde Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Güler ve Yönetim Kurulu üyeleri ile yemekli toplantıda buluştuk. Toplantıda Türkiye İç Denetim Enstitüsü ve Kamu İç Denetçileri Derneği arasındaki mevcut işbirliğinin daha da artırılmasına yönelik görüşler paylaşıldı.

3 Maliye Bakanlığı'nda İç Kontrol Toplantısı Gerçekleştirildi Maliye Bakanlığı Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planında yer alan "Bakanlık yöneticilerine yönelik düzenli bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi" eylemi kapsamında; 10 Mart 2011 Perşembe günü Maliye Bakanlığı Konferans Salonu'nda Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özlem AYKAÇ ın konuşmacı olarak katıldığı "İç Kontrolde Risk Yönetimi ve Harcama Birimlerinin Sorumluluğu" konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Maliye Bakanlığı birim yöneticileri ve personeli katıldı. Aile Şirketleri Seminerlerine Katkı Sağladık TÜSİAD ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) işbirliğinde, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) katkıları ile hazırlanan Aile Şirketleri Seminerleri nin birincisi 2 Mart 2011 tarihinde Sabancı Center İstanbul da, ikincisi ise 6 Nisan 2011 tarihinde Kayseri de gerçekleştirildi. Türkiye İç Denetim Enstitüsü Özlem Aykaç İğdelipınar ve Kurucu Başkan Ali Kamil Uzun un da konuşmacı olarak katıldığı seminerler 2011 yılında yasalaşan Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile çıkan uygulamaları tanıtmak ve uluslararası yönetim standartlarının ülkemiz kuruluşlarınca tanınması, benimsenmesi amacıyla düzenlenmekte olup, Aile şirketleri seminerleri 17 Mayıs 2011 de Gaziantep ve 16 Haziran 2011 tarihinde Ankara illerinde devam edecek. İç Denetim Farkındalık Ayı Etkinlikleri Bilindiği üzere Mayıs ayı tüm dünyada Uluslararası İç Denetim Farkındalık Ayı olarak kutlanıyor. İç denetimin gelişimine katkıda bulunan, görevlerini büyük bir özveri ile gerçekleştiren tüm üyelerimizin İç Denetim Farkındalık Ayı kutlu olsun. Türkiye İç Denetim Enstitüsü olarak Türkiye deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşması, mesleğimizin mükemmelliğe taşınması ve mesleğimizle ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla Mayıs ayı boyunca etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikleri web sitemizden takip edebilirsiniz. Etkinliklerimizde siz değerli meslektaşlarımız ve üyelerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız.

4 Çalışma Komitesi Üye Başvuruları Ülkemizde, İç Denetim alanında, meslekdaşlarımız, kurumlar ve toplum için Ulusal otorite ve referans kaynağı olan Enstitümüzün, bugünlere gelmesinde, çalışma komitelerimizde gönüllü olarak hizmet veren meslekdaşlarımızın değerli katkıları yadsınamaz. Önümüzdeki dönemde de, mesleğimizin ve meslek örgütümüzün güçlü ve saygın varlığını sürdürmek amacıyla yapılacak çalışmalarda Çalışma Komitelerimizde görev alacaklar için üye başvuruları başladı. Çalışma Komiteleri ve başvurular ile ilgili detaylı bilgiye TİDE web sitesi üzerinden ulaşılabilmekte olup, komitelerde görev almak isteyen üyelerimiz başvurularını 23 Mayıs 2011 Pazartesi akşamına kadar mail adresine yapabilirler. EĞİTİM Mesleki Gelişim Akademisi nin Seminerleri Büyük İlgi ve Talep Görüyor Türkiye İç Denetim Enstitüsü nün meslekte sürekli gelişimi sağlamak, iç denetim mesleği ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin artırılması amacıyla kurmuş olduğu Mesleki Gelişim Akademisi nin düzenlediği eğitim ve seminerler büyük ilgi ve talep görüyor. Mart Nisan 2011 döneminde CIA Sertifikası, Bilgi Sistemleri Denetimi, Yeni Başlayan Denetçiler İçin Araç ve Teknikler, Standartlar, Denetim Süreci, İç Kontrollerin Değerlendirilmesi başlıklarında toplamda 16 adet seminer düzenlenmiştir. Bu seminerleri aşağıda belirtilmiştir. Tarih Seminer Seminer Lideri/Liderleri 5-6 Mart CIA 1 Temel Tokgöz Mart CIA 2 Oğuzhan Öner 1-3 Nisan Bilgi Sistemleri Denetimi Mete Türkyılmaz 2-3 Nisan CIA 3 Orcun Osoy- Digdem Tümtürk 2-5 Nisan CIA 1 İş Bankası Temel Tokgöz 6-9 Nisan CIA 2 İş Bankası Senol Toygar 9-10,15-16 Nisan Yeni Başlayan Denetçiler İçin Araç ve Teknikler Meral Safsoy Nisan CIA 2 Oğuzhan Öner Nisan CIA 1 Bankalar Birliği Senol Toygar 4-8 Nisan Standartlar-Maliye Bakanlığı Besim Çalışkan-Engin Ergüden- Mehtap Okay-Murathan Bayrı Nisan CIA 3 Orcun Osoy- Digdem Tümtürk Nisan CIA 1 Anadolu Bank Senol Toygar Nisan Denetim Süreci-Maliye Bakanlığı Raşit Yıldırım-Mehtap Okay-

5 Meral Safsoy Nisan İç Kontrollerin Değerlendirilmesi: COSO Zeynep Karayurt-Ahu Ekşi 9-10 Nisan CIA 1 Temel Tokgöz Mart CIA 3 YKB Senol Toygar Mayıs Haziran 2011 dönemine ilişkin seminer konuları ve seminer takvimi ile ilgili detaylı bilgiye TİDE web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. İç Denetim Farkındalık Ayı nedeniyle Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek tüm seminerlerde TİDE üyelerine özel % 30 indirim avantajı sunuluyor. Ayrıca 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü üyelerimize ücretsiz Uluslararası İç Denetim Standartları ve Mesleki Uygulama Çerçevesi Semineri düzenleyeceğiz. YAYINCILIK İç Denetim Dergisi nin 28. Sayısı Yayımlandı Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından 2001 yılından beri yayımlanan ve 10 yıldır yayın hayatını sürdüden İç Denetim Dergisi nin 28. sayısı yayımlandı, 29.sayının hazırlıkları ise tüm hızıyla sürüyor. Enstitünün genişleyen faaliyetleri dikkate alınarak Yönetim Kurulu Kararıyla İç Denetim Dergisi 29. sayıdan itibaren adet basılmaya başlanıldı. İç Denetim Dergisi üyelik aidatı kapsamında, üyelik aidat borcu bulunmayan üyelerimize ücretsiz gönderilmekte, bunun yanısıra ülkemizin önde gelen kamu kurumları, düzenleyici otoriteleri, meslek örgütleri, üniversiteler dağıtılmakta ve ayrıca satışı yapılmaktadır. İç Denetim Dergisi nde yayımlanmasını arzu ettiğiniz yazı ve makalelerinizi dergi@tide.org.tr mail adresine gönderebilirsiniz. Yenilenen Web Sitemiz Büyük Beğeni Kazanıyor Bilindiği üzere Türkiye İç Denetim Enstitüsü nün resmi web sitesi olan nin içeriğinin güncellenmesine ve tasarımının değiştirilmesine yönelik çalışmalar 2011 yılının Şubat ayında tamamlanarak yenilenen web sitesi ve ayrıca siteye entegre olarak siteleri yayına açılmıştır. Mesleğin iletişim ve paylaşım portalı haline gelen web sitelerimiz büyük beğeni kazanıyor. Web sitemizde bulunan ve anketimize katılan ziyaretçilerin büyük çoğunluğu sitemizi çok güzel ve güzel olarak değerlendirmektedir. Gerek ankete verilen cevaplar, gerekse de meslektaş ve üyelerimizden alınan olumlu geri bildirimler bizleri mutlu etmektedir.

6 SERTİFİKASYON 2011 yılı Ocak-Nisan döneminde 40 meslektaşımız CIA, 12 meslektaşımız CGAP, 11 meslektaşımız CFSA ve 5 meslektaşımız CCSA sertifikası almaya hak kazanmış olup, ad ve soyadları ile çalıştıkları kurumları aşağıdaki listelerde bulabilirsiniz. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Sertifika programlarının geçerlilik süresine ilişkin uygulamada değişikliğe gidilmiştir. Yeni uygulama ile adaylar sertifikasyon sürecini tamamlamak için, başvurularının onayını takiben dört yıllık bir süreye sahip olacaklardır. Bu dört yıl içerisinde tüm sınavlarda başarılı olma koşulu dahil, sertifika almaya hak kazanmak için gerekli şartların tamamının sağlanması gerekmektedir yılı öncesinde kaydını yaptıran adayların da girdikleri son sınav tarihinden itibaren dört yıl içerisinde, gerekli dokümanların iletilmesi dahil tüm koşulları sağlamaları gerekmektedir. CIA sınavının 4. Bölümünden muafiyet sağlayan sertifikalara ilişkin detaylı bilgiye bağlantısından ulaşılabilmektedir. Sertifika adaylarının muafiyet talep etmek amacıyla ibraz ettikleri başlıca sertifikalar/ruhsatlar şu şekildedir: YMM, SMMM, CGAP, CFSA, CCSA, CISA, CFE. CPE raporlama sürecini pratik hale getiren online CPE bildirim uygulaması hayata geçirilmiştir yılından itibaren CPE raporları sadece online olarak adresinden toplanacaktır. CPE bildirimleri için son tarih dir. Raporlama yılı IIA (üye) numarasına göre belirlenmektedir. Tek sayı ile biten IIA numaralı adaylar tek yıllarda, çift sayı ile biten IIA numaralı adaylar çift yıllarda bildirimle yükümlüdür. Bildirim dönemi iki yıldır. Örneğin: IIA numarası = 2 (çift sayı) ise dönemine ilişkin CPE ler 2010 yılında bildirilir. IIA numarası = 3 (tek sayı) ise dönemine ilişkin CPE ler 2011 yılında bildirilir. Ocak-Nisan Sertifikalı İç Denetçi (CIA) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı Hakan Okçuer Serdar Öngün Ferhat Dal Yusuf Carus Rüçhan Candar Hakki İlhan Şaban Toros Cengizhan Aksu İrfan Eren Ayıntap Serkan Çelik Bekir Aksoy Ahmet Hamidi Altan İyigün Zümrüt Savaş Taner Bilgin Mustafa Bulgan Delphine De Larroche Çalıştığı Kurum Cms Jant Ve Makine San.A.Ş. Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Akbank T.A.Ş. ING Bank A.Ş HSBC Bank A.Ş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Telekom A.Ş. Yapı Kredi Bankası A.Ş. Turkland Bank A.Ş. Türk Telekom A.Ş. Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. Finansbank A.Ş. Denizbank A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

7 Baron Ricoux Zehra Tamay İlker Tutu Recep Kazan Başar Güçlük Serhat Akmeşe Özge Aşcioğlu Erkan Sertoğlu Ali Yavuz Ertan Bağrıaçık Onur Özker Gökhan Macit Tuna Sokulluoğlu Mehmet Enes Alper Harun Ortaç Başak Ayhopa Baran Gürses Cihan Gürcan Yrd.Doç.Dr.A. Fatih Dalkılıç Şebnem Tanyel Senan Dağal Gökçe Denizci Gürol Baloğlu Barış Yiğit Bank Pozitif A.Ş. Finansbank A.Ş. Eurobank Tekfen A.Ş. Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş Tav Havalimanları Holding A.Ş. HSBC Bank A.Ş. Citibank A.Ş. Karayolları Genel Müdürlüğü Turkland Bank A.Ş. Türk Telekom A.Ş. Koç Holding A.Ş. Cms Jant ve Makina Sanayi A.Ş. Turkland Bank A.Ş. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dokuz Eylül Üniversitesi Arçelik A.Ş. Tekstilbank A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Alternatifbank A.Ş Garanti Bankası A.Ş. Ocak-Nisan Sertifikalı Mali Hizmetler Denetçisi (CFSA) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı Emre Baykaldı Başak İşat Ali Değerli Orçun Osoy Özlem Ersoy Tezcan Barış Güzel Gökçe Denizci Fatih Tan Murat Çakır Ertan Bağrıaçık Baran Gürses Çalıştığı Kurum T.Halk Bankası A.Ş Türk Ekonomi Bankası A.Ş Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. TAV Havalimanları Holding A.Ş. T.İş Bankası A.Ş. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. T.İş Bankası A.Ş. T.İş Bankası A.Ş. HSBC Bank A.Ş Turkland Bank A.Ş

8 Ocak-Nisan Sertifikalı Kamu Denetçisi (CGAP) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı Ramazan İçuz Mehmet Çetin Selçuk Bakkaloğlu Yunus Kubat Ramazan Kaplan Hüseyin Yavuz Ali Toslak Mehmet Doğanyiğit Barış Arıcı İsmail Mülazimoğlu Kadir Kahraman Hilmi Görgülü Çalıştığı Kurum T.C Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı Erzurum Vergi Dairesi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Erzurum Vergi Dairesi Maliye Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Ocak-Nisan Sertifikalı Kontrol Özdeğerlendirme Uzmanı (CCSA) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı İlyas Ersöz Kemal Oğuz Ilgar Serhat Akmeşe Ahmet Hamidi Barış Durna Özgür Çaliştiği Kurum HSBC Bank A.Ş Deloitte Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. HSBC Bank A.Ş AKADEMİK İLİŞKİLER Akademik İlişkiler Komitesi nin Gözden Geçirme Toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. Ayrıca Maltepe Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi nde çeşitli etkinlikler, seminer ve paneller gerçekleştirildi, Denetim Kulubü kuruluşları gerçekleştirildi. Maltepe Üniversitesinde İç Denetim Kulübü Kuruldu 6 Nisan 2011 tarihinde "Türkiye'de İç Denetim Mesleği Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar" başlıklı panelle Maltepe Üniversitesinde İç Denetim Kulübü kuruldu

9 Gaziantep Üniversitesi nde İç Denetim Semineri Gerçekleştirildi Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) ve Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kariyer Topluluğu katkılarıyla 25 Nisan 2011'de Gaziantep Üniversitesi nde Gelişen Türkiye'de İç Denetimin Yeri ve İç Denetimde Kariyer Fırsatları konulu seminer gerçekleştirildi. Galatasaray Üniversitesi Ziyaret Edildi Denetim Kulübü kurulması ve işbirliği imkanlarının artırılması amacıyla Galatasaray Üniversitesi ziyaret edildi. Ziyaret sonucunda Denetim Kulübü kurulmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına ve Mayıs ayında arama konferansı düzenlenmesine karar verildi. BASINDA TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ Enstitümüz ve faaliyetlerimiz ile ilgili son dönemlerde bir çok gazete, dergi ve internet sitesinde haberler yer almaya devam ediyor.

10 SOSYAL FAALİYETLER İç denetim mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak bu alanda yatırım yapan kurumları, akademisyenleri, meslektaşlarımızı ve öğrencileri desteklemek amacıyla İç Denetim Farkındalık Ödülleri düzenlemeye karar verdik. Her yıl tekrar edilmesi planlanan etkinliğimizin ilki bu sene 24 Mayıs 2011 tarihinde Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi içinde bulunan Müzede Changa Restaurant da gerçekleştirilecek. Bu özel gecede siz değerli meslektaşlarımız ve üyelerimiz ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz. YENİ ÜYELERİMİZ Ocak Nisan 2011 de Aramıza Katılan Üyelerimiz Ocak Nisan 2011 döneminde üyelik kayıtlarını tamamlayarak aramıza katılan yeni üyelerimizin sayısı 79 u buldu. Yeni üyelerimizle birlikte toplam üye sayımız ise oldu. Aramıza yeni katılan ve aşağıda isimleri bulunan yeni üyelerimize hoş geldiniz der, kendilerini aramızda görmekten büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz. Üye Cansu Taşkıran Mehmet Ulusoy Özer Yördem Umut Engin Barkın Sahin Hikmet Güngör Muzaffer Arkalı Mehmet Pehlivan Murat Telli Baran Arslan Curoğlu Baran Kaban Reyhan Kırbaç Ferhat Dal Murat Ertuğ Bellek Hüsnü Murat Batu Tuğba Arslancan Toygan Rayman Eşref Gündoğdu Tuğba Yörük Çetin Ercan Uğur Kardaş Emre Aydoğdu Ayberk Aytek Sema Yay Birsel Aydın Serpil Çetin Işıl Baydemır Burak Atagün İzzet Zerenkayış Kurum Detay İç Denetım Detay İç Denetım Türk Ekonomi Bankası A.Ş. İller Bankası Genel Müdürlügü Merkez Çelik A.Ş. Garanti Bankası A.Ş. RMK Marine SMMM Baran Arslan Brisa A.Ş. Erdikler Yeminli Mali Müşavirlik Ltd.Şti. Akbank A.Ş. Desa Deri San.Ve Tic.A.Ş. BDO Denet Bağımsız Denetim Y.M.M A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Garanti Bankası Internatıonal NV Garanti Bankası A.Ş. Merkez Çelik A.Ş. Eurobanktekfen A.Ş. Otokoç Otomotiv A.Ş. Anadolu Anonim Türk Sigorta Sirketi Güncel Mevzuat Özbek CPA Uyumsoft Öztiryakiler Madeni Eşya San.ve Tic.A.Ş. Maliye Bakanlığı Bilkent Holding Boytaş Mobilya A.Ş.

11 Ömer Arslan Mustafa Taşcı Özgür Özdemır Selçuk Kurumlu Onur Araz Ezgi Kavurmacıoğlu Özgür Kaymaz Işın Serpen İdil Gürdil Atay Kadri Ömür Erisen Koral Kaplan Cem Zıbel Halime Ecer Burçay Aydın İbrahım Özgür Özaslan Sevecen İçöz Sebat Umut Ünal Kerem Ahmet Seven Emrah Aydemir Emre Erdil Gökhan Yılmaz Sertaç Kazıcı Kemal Bayrak Burcu Birol Serdar Alpay Serkan Karadağ Erman Öztürk Ali Uludemır Ahmet Yalın Kayakusu Ömer Arıkan Selçuk Sarı Pelin Grit Özlem Enginyurt Ahmet Tatar Ali Ozan Gürkan Serhat Akmeşe Başar Güçlük Ali Temel Anıl Benli Ali Karadoğan Tuğrul Alper Canan Taş Cesim Kaplan Devran Özdemır Belig Cem Ballıbaba Sibelnur Çaglar Mehmet Özgür Selçuk Kerem Dağlıoglu Bora Baran Ebru Avcı Boytaş Mobilya A.Ş. Boytaş Mobilya A.Ş. Boytaş Mobilya A.Ş. Maliye Bakanlığı-İstanbul Defterdarlığı Alternatifbank A.Ş. Alternatifbank A.Ş. Türk Havayolları H. Ömer Sabancı Holding A.Ş KPMG Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Doğus Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. İpragaz Garanti Bank International N.V Yılmaz Holding A.Ş. Aselsan A.Ş. Garanti Bankası A.Ş. Şekerbank T.A.Ş. Sermaye Pıyasası Kurulu Kuveyttürk Katılım Bankası A.Ş. Borusan Holding A.Ş. Detay İç Denetım Bekaert İzmit Çelik Kord.A.Ş. Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş. Yıldız Holding A.Ş. Hayat Holding A.Ş. Hayat Holding A.Ş. Pilsa A.Ş. Imperial Tobacco Tütün Ürünleri A.Ş. Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş Aselsan A.Ş. Aras Holding A.Ş. Alternatifbank A.Ş. Taris Zeytin Ve Z.Yağı Tsk Birliğı Çimsa A.Ş. Kuveyttürk Katılım Bankası A.Ş. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Forensic People Kuveyttürk Katılım Bankası A.Ş. Bilgili Holding A.Ş. Kordsa Global End.İpl.ve Kordbezi San.A.Ş. Kordsa Global End.Ipl.ve Kordbezi San.A.Ş. Anadolubank A.Ş. Yıldız Holding A.Ş. EFG Istanbul Menkul Değerler

12 IIA ve ECIIA DEN HABERLER Küresel İç Denetim Anketi Sonuçları Açıklandı 2010 yılında, IIA Araştırma Birimi tarafından Ortak Bilgi Havuzu (CBOK) Çalışması, 107 den fazla ülkede ve 22 dilde uygulayıcısı ile ikinci global anket olarak gerçekleştirmiştir. Anket sonucunda 6 adet rapor yayımlanmıştır. İç denetim stratejik planlaması ve karar verme mekanizmaları için pratik bir kaynak olan global iç denetim uygulamaları, trendler ve anlayışlar üzerinde perspektif kazanılmasını sağlayan şimdiye kadar ortaya konmuş en kapsamlı anket sonuçlarına IIA web sitesi üzerinden ve üye girişi yaparak TİDE web sitesi üzerinden ulaşılabilmekte olup, IIA üzerinden üyeler için 50$, üye olmayanlar için 75$ ücret karşılığında çalışmanın satın alınması mümkündür. IIA in Uluslararası İç Denetim Konferansı Malezya da düzenleniyor. IIA in düzenlediği Uluslararası İç Denetim Konferansı Temmuz 2011 tarihlerinde Kuala Lumpur/Malezya da düzenleniyor. Konferans hakkındaki detaylı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. Avrupa İç Denetim Konferansı İspanya da düzenleniyor. ECIIA in düzenlediği Avrupa İç Denetim Konferansı Ekim 2011 tarihlerinde Madrid /İspanya da düzenleniyor. Konferans hakkındaki detaylı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. CIA Sertifikası Sahibi Olan Kişi Sayısı e Ulaştı IIA Nisan 2011 itibariyle CIA sertifika sayısının e ulaştığını duyurmuştur. Kendileri için önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan IIA konuyla ilgili olarak bir video hazırlamıştır. Videoya IIA web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

13 Audit Executive Center ve Deneyimlerin Paylaşılması IIA web sitesi üzerinden ulaşılabilen Denetim Yönetim Merkezi (Audit Executive Center) üzerinden denetim ve denetçilik ile ilgili yayınlara, uygulamalara, raporlara ulaşmak mümkün olmaktadır. IIA ve Merkezin ortak çalışması ile hazırlanan bu platformdaki verilere ulaşmak için üye olmak gerekmektedir. Portal üzerinden çeşitli çalışmalara, denetim programlarına erişim mümkündür. Detaylı bilgiye IIA web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Authoritative Guidance Framework IIA ve Sağlık Sektörü İç Denetçiler Derneği (Association of Healthcare Internal Auditors - AHIA) Uluslararası Mesleki Uygulama Çerçevesi (International Professional Practice Framework IPPF) zorunlu bileşenlerine ilişkin resmi onay alındığını duyurmuşlardır. Uluslararası Mesleki Uygulama Çerçevesi, IIA tarafından hazırlanmakta olup, dünya genelinde iç denetçilere çalışmaları ile ilgili olarak rehberlik vazifesi görmektedir. Çerçeve metni durum tespiti ve komitelerin onaylarını da içeren bir süreç sonrasında hazırlanmıştır. IPPF zorunlu bileşenleri, İç Denetim Mesleki Uygulama Standartları ve etik kodları içermektedir. IPPF iç denetçilere etkili, verimli ve profesyonel iç denetim mekanizmaları tasarlamalarında yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Detaylı bilgiye IIA web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Kuzey Amerika Yönetim Kurulu Üyeleri Seçildi 10 Nisan 2011 tarihinde IIA Kuzey Amerika Yönetim Kurulu üyeleri seçildi. Başkanlık görevine, Stephen L. Morgan, üyeliklere ise, R. David Curry III, Nicholas DiMola, Stephen D. Goepfert, Deborah L. Munoz, David Rattray seçilmiş olup, detaylı bilgiye IIA web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

IIA tarafından düzenlenen 63.Uluslararası İç Denetim Konferansında Güncel Konular Tartısıldı:

IIA tarafından düzenlenen 63.Uluslararası İç Denetim Konferansında Güncel Konular Tartısıldı: Saygıdeğer Meslekdaşlarımız ve Sayın Üyelerimiz, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği nin aylık olarak gerçekleştirdiği faaliyetleri, önümüzdeki dönemler için faaliyet planlarını ayrıca üyesi olduğumuz

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E BÜLTEN MAYIS TEMMUZ 2011

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E BÜLTEN MAYIS TEMMUZ 2011 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E BÜLTEN MAYIS TEMMUZ 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN OCAK ŞUBAT 2012

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN OCAK ŞUBAT 2012 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN OCAK ŞUBAT 2012 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu

Detaylı

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ İç Denetim Mesleğinin Ulusal Referans Kaynağı Türkiye İç Denetim Enstitüsü www.tide.org.tr TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ Kuruluş 19.9.1995 1996 - IIA (Uluslararası İç

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BİLİMSEL İNTİBAK (MTOK) SINAV SONUÇLARI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BİLİMSEL İNTİBAK (MTOK) SINAV SONUÇLARI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 2015-16 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BİLİMSEL İNTİBAK (MTOK) SINAV SONUÇLARI Sıra OgrenciNo OgrenciAdiSoyadi AkademikProgramAdi Sonuç Bütünleme 1 2015010814005 SERHAT

Detaylı

BU SAYIMIZDA TİDE DEN HABERLER EĞİTİM VE SEMİNERLER YAYINCILIK SERTİFİKASYON YENİ ÜYELERİMİZ IIA VE ECIIA DEN HABERLER

BU SAYIMIZDA TİDE DEN HABERLER EĞİTİM VE SEMİNERLER YAYINCILIK SERTİFİKASYON YENİ ÜYELERİMİZ IIA VE ECIIA DEN HABERLER TÜRKİYE İÇ DE NETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜL TEN K ASIM ARA LIK 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri

Detaylı

- önemli DUYURU- 13 EYLÜL 2017 tarihi mesai bitiminden sonra posta veya elden getirilecek belgeler kesinlikle alınmayacaktır.

- önemli DUYURU- 13 EYLÜL 2017 tarihi mesai bitiminden sonra posta veya elden getirilecek belgeler kesinlikle alınmayacaktır. - önemli DUYURU- Enstitümüz Uzaktan Eğitim Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programının 2017-2018 Öğretim yılı Bahar yarıyılı kontenjanlarına başvuran ve kontenjan dahilinde asıl olarak

Detaylı

İdari Direktif No. 4: 2011

İdari Direktif No. 4: 2011 İdari Direktif No. 4: 2011 Tüm Sertifikasyon Programlarına ilişkin Sürekli Mesleki Gelişim Gereklilikleri Amaç Bu doküman; Sertifikalı İç Denetçi (CIA), Kontrol Özdeğerlendirme Uzmanlığı Sertifikası (CCSA),

Detaylı

Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı

Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı Kamu İdarelerinde İç Denetimin Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı SIRA 696 SAYILI KANUN KAPSAMINDA 21/03/2018 TARİHİNDE YAPILAN İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇİŞİ YAPACAK PERSONELE AİT UYGULAMALI SINAV

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017 Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Tanıtım Sunumu 2017 İÇİNDEKİLER Hakkımızda Misyon Vizyon Organizasyon Yapısı TKYD Yönetim Kurulu TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları

Detaylı

XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK

XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK Birlikte Başarmak Ali Kamil UZUN, CPA, CFE Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı Ali Kamil Uzun, CPA, CFE Deloitte Türkiye

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği KURUMSAL YÖNETİM SEMİNERLERİ PROJE DOSYASI Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Hakkında Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla

Detaylı

GençKal

GençKal KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

CIO Ödülleri 2014, beşinci kez sahiplerini bulacak. İlki

CIO Ödülleri 2014, beşinci kez sahiplerini bulacak. İlki CIO Ödülleri CIO Ödülleri 2014, beşinci kez sahiplerini bulacak. İlki 2010 yılında düzenlenen CIO Ödülleri, kurumlarında başarılı projelere imza atmış CIO ları onurlandırmayı hedefliyor. Ödül alan CIO

Detaylı

KalDer Türkiye Kalite Derneği

KalDer Türkiye Kalite Derneği KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN AĞUSTOS EKİM 2011

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN AĞUSTOS EKİM 2011 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN AĞUSTOS EKİM 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu

Detaylı

Dosya/Kredi Kullanım. Masrafı. Masrafı. Masrafı. Masrafı. Dosya/Kredi Kullanım. Masrafı

Dosya/Kredi Kullanım. Masrafı. Masrafı. Masrafı. Masrafı. Dosya/Kredi Kullanım. Masrafı TC ODUNPAZARI KAYMAKAMLIĞI Tüketici -30.1.2015 Tarih ve 15/2 Numaralı Gündeme Karar Listesidir- SN Dosya No TCKN Adı/Soyadı Konu Firma Karar 1 T14/991 1663xxxxxxx GÖKHAN ÖZ KOÇ FİAT FİNANSMAN 2 T14/1260

Detaylı

İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor!

İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor! İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor! Türkiye de Uluslararası Öğrenci Olmak Sempozyumu- Sorunlar, Çözümler ve Hedefler İAÜ TARMER (Toplumsal Araştırmalar

Detaylı

T ÜR K İYE İÇ D ENE TİM ENS TİTÜS Ü E - B ÜL TEN MAR T MAYIS 2 0 12

T ÜR K İYE İÇ D ENE TİM ENS TİTÜS Ü E - B ÜL TEN MAR T MAYIS 2 0 12 T ÜR K İYE İÇ D ENE TİM ENS TİTÜS Ü E - B ÜL TEN MAR T MAYIS 2 0 12 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri

Detaylı

REEL SEKTÖRDE İÇ DENETİM UYGULAMALARI: Tespit ve Öneriler

REEL SEKTÖRDE İÇ DENETİM UYGULAMALARI: Tespit ve Öneriler REEL SEKTÖRDE İÇ DENETİM UYGULAMALARI: Tespit ve Öneriler TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu: Ali KAMİL UZUN (Başkan) Özlem AYKAÇ Fuat ÖKSÜZ Şenol TOYGAR Doç. Dr. Şaban UZAY Melda ÇELE (TÜSİAD) Kerem

Detaylı

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM. Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM. Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı. OYAK Mali Kontrolörlük ve Koordinasyon Grubunda Mali Kontrolör

Detaylı

LOSS PREVENTION MANAGEMENT. Sayı 7 - Ekim 2014 MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜRLER EKONOMİK KALKINMAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN YOLU

LOSS PREVENTION MANAGEMENT. Sayı 7 - Ekim 2014 MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜRLER EKONOMİK KALKINMAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN YOLU LOSS PREVENTION MANAGEMENT Sayı 7 - Ekim 2014 MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜRLER EKONOMİK KALKINMAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN YOLU Daha İyİ bir çalışma hayatı oluşturmak Sürdürülebilir Büyümenin Sigortası: İç Denetim

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2011 FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2011 FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU 2 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU Türkiye İç Denetim Enstitüsü Faaliyet Raporu İletişim Adresi Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği Yıldız Posta

Detaylı

AĞUSTOS 2013 DÖNEMİ KARAMAN İLİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARI

AĞUSTOS 2013 DÖNEMİ KARAMAN İLİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARI 19.08.2013 524280 AHMET YÜZBAŞIOĞLU HALK BANKASI DOSYA MASRAFI ALEYHİNE 19.08.2013 512730 AHMET YILDIRIM VAKIFLAR BANKASI DOSYA MASRAFI ALEYHİNE 19.08.2013 527133 ABDULLAH ÖZLER ZİRAAT BANKASI DOSYA MASRAFI

Detaylı

TÜRKIYE ÜNIVERSITELER ATICILIK SAMPIYONASI 17-20 MART 2011 / KARA HARP OKULU

TÜRKIYE ÜNIVERSITELER ATICILIK SAMPIYONASI 17-20 MART 2011 / KARA HARP OKULU TÜRKIYE ÜNIVERSITELER ATICILIK SAMPIYONASI 17-20 MART 2011 / KARA HARP OKULU ERKEKLER TABANCA YARISMASI 5 6 3 Abdulkadir TEMURTAS 2 94 98 94 95 94 96 571 15* 2 Furkan DÜZEN 1 93 92 93 96 93 93 560 10*

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU 2012 MESLEKİ DÜZENLEME KOMİTESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU 2011 yılında kurulan Mesleki Düzenleme Komitesi, faaliyetlerine

Detaylı

GÜVENLİK PERSONELİ. S.No T.C Ad /Soyadı Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri. 1 13*******72 Abdulbari POLAT 6 Mart Enstitüler Binası

GÜVENLİK PERSONELİ. S.No T.C Ad /Soyadı Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri. 1 13*******72 Abdulbari POLAT 6 Mart Enstitüler Binası GÜVENLİK PERSONELİ S.No T.C Ad /Soyadı Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri 1 13*******72 Abdulbari POLAT 6 Mart 2018 13.00 Enstitüler Binası 2 12*******40 Adem AYYILDIZ 6 Mart 2018 13.00 Enstitüler Binası

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2006 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2006 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2006 YILI FAALİYET RAPORU 12. OLAĞAN GENEL KURUL 31 Mart 2007 2006 YILI TİDE FAALİYET RAPORU Türkiye İç Denetim Enstitüsü olarak 01.01-31.12.2006 döneminde gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

DSİ 1.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DAİMİ İŞÇİ İNŞAAT SÜRVEYANI (SÜRVEYAN) SINAV SONUÇ LİSTESİ

DSİ 1.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DAİMİ İŞÇİ İNŞAAT SÜRVEYANI (SÜRVEYAN) SINAV SONUÇ LİSTESİ İNŞAAT SÜRVEYANI (SÜRVEYAN) 1 BURSA AHMET KAVAS ASİL KAZANDI 2 BURSA UFUK GÜVEN ASİL KAZANDI 3 BURSA ŞENOL MUTLU ASİL KAZANDI 4 BURSA ALAETTİN OLFAZ ASİL KAZANDI 5 BURSA HÜSEYİN TOKLU ASİL KAZANDI 6 BURSA

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : 03.07.2018 T.C. KARAR 2018/017 01: 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Tez Savunma Sınavına giren öğrencilerin Anabilim Dalı Kurul Kararlarınca önerilen ve Enstitümüz

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKT. ÜRETİMİ ÇATALTEPE İSMAİL D GÜNEY YİĞİT ALP B KADIOĞLU HATİCE SENA B

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKT. ÜRETİMİ ÇATALTEPE İSMAİL D GÜNEY YİĞİT ALP B KADIOĞLU HATİCE SENA B 641214-10-GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKT. ÜRETİMİ 1 21249221 ÇATALTEPE İSMAİL D 2 21249287 GÜNEY YİĞİT ALP B3 3 21249292 KADIOĞLU HATİCE SENA B3 4 21249307 KARAKAYA SEFA B3 5 21249364 KÜÇÜKLERGİL YAĞIZ C2 6

Detaylı

BELGELENDİRME KURULLARI TOPLANTISI YAPILDI

BELGELENDİRME KURULLARI TOPLANTISI YAPILDI Toplantılar BELGELENDİRME KURULLARI TOPLANTISI YAPILDI Belgelendirme Program Kurulları (BPK), Sınav Değerlendirme Kurulları (SDK) ve Danışmanlar Kurulu üyelerinin katılımı ile 6 Kasım 2010 tarihinde Oda

Detaylı

MALİ MÜŞAVİRLER İÇİN GÜVENİLİR İŞLETME DANIŞMANI OLMA YOLUNDA İÇ DENETİMİN SUNDUĞU FIRSATLAR

MALİ MÜŞAVİRLER İÇİN GÜVENİLİR İŞLETME DANIŞMANI OLMA YOLUNDA İÇ DENETİMİN SUNDUĞU FIRSATLAR MALİ MÜŞAVİRLER İÇİN GÜVENİLİR İŞLETME DANIŞMANI OLMA YOLUNDA İÇ DENETİMİN SUNDUĞU FIRSATLAR Ali Kamil Uzun, CPA, CFE, MA, CRMA, CAC Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU 14. OLAĞAN GENEL KURUL 28 Mart 2009 Başkanın Mesajı Değerli Üyelerimiz, 2008 yılı, tüm dünyayı sarsan kriz nedeni ile Türkiye için de zor bir yıl

Detaylı

MAYIS 2018 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI MUAFİYET BAŞVURULARI SONUÇ LİSTESİ

MAYIS 2018 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI MUAFİYET BAŞVURULARI SONUÇ LİSTESİ MAYIS 2018 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI MUAFİYET BAŞVURULARI SONUÇ LİSTESİ ADI SOYADI BÖLÜMÜ 1 ERCAN ÖZDEMİR SPOR YÖNETİCİLİĞİ 2 ERDOĞAN AKBEY ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ MUAFİYET TALEP EDİLEN DERSLER

Detaylı

KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim

KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim Ali Kamil Uzun, CPA, CFE, MA Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Ekim 2011 1 KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ 1 İsmail GÜLER Yönetim Kurulu Başkanı 03.02.2015 2 Abdullah GÜZELDÜLGER Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür 03.02.2015 3 Hüseyin ÇAKIR Yönetim Kurulu Başkan Vekili 03.03.2016 4 Bedri SAYIN Yönetim Kurulu

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ 1 Prof. Dr. Erhan BİRGİLİ Yönetim Kurulu Başkanı 04.04.2012 2 Mustafa Talat KATIRCIOĞLU Yönetim Kurulu Başkan Vekili 17.02.2012 3 Ahmet BEYAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür 01.04.2011 4 Ali ÇELİK

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ KAZANANLAR LİSTESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ KAZANANLAR LİSTESİ T.C. İSTANBUL YATAY GEÇİŞ KAZANANLAR LİSTESİ Fakülte Program Sınıf Kontenjan Tür Ek Koşul Kontenjan AGNO Taban HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 3. Sınıf Kurumlar Arası Yatay Geçiş

Detaylı

Yönetim Kurulu Adayları

Yönetim Kurulu Adayları Yönetim Kurulu Adayları Can Çelebioğlu Doğum Tarihi 1963 Çelebi Hava Servisi - Yönetim Kurulu Başkanı Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı : Boğaziçi Üniversitesi / İşletme 1982- Çelebi Hava

Detaylı

21 Şubat Sabancı Center

21 Şubat Sabancı Center 21 Şubat 2019 - Sabancı Center KURUMSAL YÖNETİM HAKKINDA Türkiye nin önde gelen şirketlerinin profesyonelleri, ana hissedarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, medya mensupları

Detaylı

D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU

D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 05.01.2018 01 2011 01/01 05 Enstitü Kurulumuz 05.01.2018 tarihinde Enstitü

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU(UZAKTAN EĞİTİM) BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI 02/07/2016 SABAH OTURUMU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU(UZAKTAN EĞİTİM) BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI 02/07/2016 SABAH OTURUMU 1 093002026 MEHMET AKİF AKTEPE ING 102 YABANCI DİL-II 2 093002026 MEHMET AKİF AKTEPE TAR-102 ATATÜRK UE BİRİMİ 105/X 1 3 093002026 MEHMET AKİF AKTEPE BLP-102 VERİ YAPILARI VE PROGRAMLAMA 4 093002026 MEHMET

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

A Grubu Güz Dönemi Dersleri D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU

A Grubu Güz Dönemi Dersleri D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 16.06.2017 04 2017 04/01 0? Enstitü Kurulumuz 16.06.2017 tarihinde Enstitü

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Öğretmenliği 2013 kayıt sayısı 108 kontenjan yüzde TM-2 265,81432

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Öğretmenliği 2013 kayıt sayısı 108 kontenjan yüzde TM-2 265,81432 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Öğretmenliği 2014 kayıt sayısı 108 kontenjan yüzde 30 kontenjan sayısı 32 kişi 2014 TM-2 315,38443 1 AYÇA FERSİYE DOĞAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 240,90215

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN İKİNCİ TUR YEDEK LİSTEDEN KAYIT HAKKI KAZANANLAR İÇİN KONTENJAN SAYILARI Sıradaki yedeklerden, 24 Temmuz 2017 Pazartesi

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ

TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ 1 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 3 Genel Esaslar... 3 Amaç... 3 Tanımlar... 3 Hukuki Dayanak... 3 İKİNCİ BÖLÜM... 4 Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Üstün

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ANESTEZİ VE REANİMASYON DERSİ SINIF LİSTESİ 2 1101020023 KAAN ERTUĞRUL DEVAM ETMEYECEK

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ANESTEZİ VE REANİMASYON DERSİ SINIF LİSTESİ 2 1101020023 KAAN ERTUĞRUL DEVAM ETMEYECEK 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ANESTEZİ VE REANİMASYON DERSİ SINIF LİSTESİ Sıra No Fakülte No Adı-Soyadı Devam Durumu 1 1101000154 UTKU ŞAHİN DEVAM EDECEK 2 1101020023 KAAN ERTUĞRUL DEVAM

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : 23.08.2016 Toplantı Sayısı : 020 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2016/020-01: 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yeni

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /01-12

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /01-12 TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 06.01.2017 01 2017 01/01-12 Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Enstitü Müdürü Doç. Dr. Hakan KOÇ başkanlığında 06.01.2017 tarihinde saat 10.30 da toplanarak

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu Ankara-2014 2013 T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi

Detaylı

Manisa Celal Bayar University Yazılım Mühendisliği Ders Değerlendirme Raporu

Manisa Celal Bayar University Yazılım Mühendisliği Ders Değerlendirme Raporu Yazılım Mühendisliği Değerlendirme Raporu Bilgileri Öğretim Yılı / Yarıyılı / Birimi İmza Değerlendirme Bağıl Vize 15 Proje 30 Ödev 15 Final 40 Dağılımı : Sayısı Sınıf Ortalaması :74,37 Standart Sapma

Detaylı

ATAŞEHİR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 31/08/2015 TARİHİ İTİBARİYLE 2015 AĞUSTOS AYI NAKİL BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRME SONUÇLARIDIR

ATAŞEHİR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 31/08/2015 TARİHİ İTİBARİYLE 2015 AĞUSTOS AYI NAKİL BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRME SONUÇLARIDIR ATAŞEHİR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 31/08/2015 TARİHİ İTİBARİYLE 2015 AĞUSTOS AYI NAKİL BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRME SONUÇLARIDIR Öğrenciler sınıf ve puanlarına göre sıralanmıştır. Kırmızı ile gösterilen

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) Programlarına Kesin Kayıt Yaptıracakların DİKKATİNE

Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) Programlarına Kesin Kayıt Yaptıracakların DİKKATİNE Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) Programlarına Kesin Kayıt Yaptıracakların DİKKATİNE KESİN KAYIT TARİHİ: 31 Ağustos-01-02 Eylül 2010 Başarılı olanların, belirtilen tarihlerde Fen Bilimleri Enstitüsüne

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 17 EKİM 2016 TARİHİNDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROLARI İÇİN YAPILAN ÖNDEĞERLENDİRME SONUÇLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 17 EKİM 2016 TARİHİNDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROLARI İÇİN YAPILAN ÖNDEĞERLENDİRME SONUÇLARI 1 Esen İNAL Elazığ Org.San.Böl.Maden MYO İnşaat Teknolojisi Programı 77,97122 73,63000 76,66885 SINAVA GİRECEK 2 Serhat ÇELİKTEN Elazığ Org.San.Böl.Maden MYO İnşaat Teknolojisi Programı 82,56890 58,46000

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU *Tüm bilgilerin doldurulması zorunludur. KİŞİSEL BİLGİLER T.C.Kimlik No Adı Soyadı Mesleği İş Telefonu Ev Telefonu Cep Telefonu İş E-Posta Adresi Kişisel

Detaylı

VII. KAMU İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI 4-14 MAYIS 2016 ANTALYA

VII. KAMU İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI 4-14 MAYIS 2016 ANTALYA VII. KAMU İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI 4-14 MAYIS 2016 ANTALYA 1. DÖNEM (4-6 MAYIS 2016) 4 MAYIS 2016 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLARI 09:30-09:45 AÇILIŞ İ. İLHAN HATİPOĞLU Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 11 OCAK 2015 TARİHİNDE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARI İÇİN YAPILAN ÖNDEĞERLENDİRME SONUÇLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 11 OCAK 2015 TARİHİNDE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARI İÇİN YAPILAN ÖNDEĞERLENDİRME SONUÇLARI 11 OCAK 2015 TARİHİNDE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARI İÇİN YAPILAN ÖNDEĞERLENDİRME SONUÇLARI S.No Adı Soyadı Fakülte Anabilim Dalı Ales Notu KPDS/ÜDS Notu Diploma Notu Öndeğerlendirme A Ç I K L A M A L

Detaylı

DERS (BÜTÜNLEME NOT KONTROL) LİSTESİ Akademik Dönem : Güz Dönemi

DERS (BÜTÜNLEME NOT KONTROL) LİSTESİ Akademik Dönem : Güz Dönemi Dersin Optik Kodu : 676103 Ders Kodu : HEL 103 Dersin Adı : ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖLÇÜMLERİ Şubesi : 20 1 21386216 ACER, MÜNÜR 678 F3 2 21386221 ARSLAN, FURKAN 678 F2 3 21386235 ARTUÇ, ADEM 678 F2 4 21386287

Detaylı

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır.

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır. Modern Laboratuvarlar izole olarak çalışmamalıdırlar. Çalışmalarına yön verecek bilgi erişimi ve paylaşımı için bir çatı örgütü altında buluşmalıdırlar. Türkiye'de özel ve kamu sektörüne hizmet sunan tüm

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV MAZERETLERİ KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLER DERSİN ÖĞRENCİNİN KODU ADI ÖĞRETİM ÜYESİ NUMARASI ADI SOYADI BÖLÜMÜ

Detaylı

Öğr. Gör. Arzu ŞAHAN. Öğr. Gör. Arzu ŞAHAN Atatürk Ortaokulu Atila Yurt. Doç. Dr. Halil TOKCAN

Öğr. Gör. Arzu ŞAHAN. Öğr. Gör. Arzu ŞAHAN Atatürk Ortaokulu Atila Yurt. Doç. Dr. Halil TOKCAN S NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM Sİ 2017-2018 EĞİTİM YILI GÜZ YARIYILI OKUL DENEYİMİ DERSİ PROGRAMI (4/A) 1 130302003 BURCU DİNDAROĞLU 2 130302803 SHAMUHAMMET GENJAYEV 3 140302001 GÖKHAN ÖZVER

Detaylı

ISACA ANKARA CHAPTER. TANIŞMA TOPLANTISI 28 Nisan, 2012

ISACA ANKARA CHAPTER. TANIŞMA TOPLANTISI 28 Nisan, 2012 ISACA ANKARA CHAPTER TANIŞMA TOPLANTISI 28 Nisan, 2012 GÜNDEM ISACA Chapter Nedir? ISACA Chapter Üyeleri Kimlerdir? ISACA Ankara Chapter Kuruluş Amaçları Kurucular Kimlerdir / Rolleri ISACA ya kayıtlı

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI İŞLETME YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI İŞLETME YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI İŞLETME YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 1 20110499 NAZMİ SENİH YURTTAKAL 2 20110087 OKAY ALTINBIÇAK 3 20110356 YAĞMUR UZUN 4 20110455 ENES MEMİŞ 5 20110053 ŞENAY REYHAN ÖZGÜÇLÜ 6 20110069

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

SIRA NO YABANCI DIL DURUMU ADAY NO

SIRA NO YABANCI DIL DURUMU ADAY NO SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 GÜZ YARIYILI MÜLAKAT LİSTESİ 07 EYLÜL 2010 SAAT: 13.30 YER: SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NO ADAY NO 1 20100214 2 20100156 AD SOYAD MANSUR BOYDAS MEHMET HİDAYET

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ 27-29 Mart 2015 Düzenleme Komitesi: Prof. Dr. N. Oğuzhan Altay Doç. Dr. Umut Halaç Arş. Gör.

Detaylı

CCMS Kanalıyla CPE Raporlama

CCMS Kanalıyla CPE Raporlama CCMS Kanalıyla CPE Raporlama Gündem PCB tarafından belirlenen CPE Koşulları Olay Bazlı E-postalar (EBE ler) CCMS Erişimini Sağlamak CPE raporlama formunu sunmak Sık Sorulan Sorular (FAQ lar) CPE Koşulları

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ 1 Abdullah GÜZELDÜLGER Yönetim Kurulu Başkanı 03.02.2015 2 Aydın GÜNDOĞDU Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür 03.02.2015 3 İsmail GÜLER Yönetim Kurulu Başkan Vekili 03.02.2015 4 Mehmet Ali GÖKÇE Yönetim

Detaylı

Yılı Bahar Dönemi Başvuru Sonuçları

Yılı Bahar Dönemi Başvuru Sonuçları 2015-2016 Yılı Bahar Dönemi Başvuru Sonuçları 29.1.2016 Sosyal Bilimler Enstitüsü - Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı / Temel İslam Bilimleri (YL) (Tezli) Sıra TC Kimlik No Ad Soyad Uyruk Giriş Sınavı

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU 14. OLAĞAN GENEL KURUL 28 Mart 2009 Başkanın Mesajı Değerli Üyelerimiz, 2008 yılı, tüm dünyayı sarsan kriz nedeni ile Türkiye için de zor bir yıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK YÜKSEKOKULU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK YÜKSEKOKULU , LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Dersin Kodu / Kredisi 47 / 3 + 21-211 Lisans - Önlisans Akademi Takvimi Sömestre Bahar LOJİSTİK YÖNETİMİ final sınavı Yarıyıl Sonu S. Sınav Tarihi 2.6.211 Sınavın İlan

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (İNGİLİZCE) GÜZ DÖNEMİ YAZILI / MÜLAKAT SINAV LİSTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (İNGİLİZCE) GÜZ DÖNEMİ YAZILI / MÜLAKAT SINAV LİSTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARI (İNGİLİZCE) 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ YAZILI / MÜLAKAT SINAV LİSTESİ AD SOYAD ORTALAMA BÖLÜM MÜLAKAT DURUMU 1 ELİF YAYLA 83,426 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 2 AHMET CİHAN ÇAKMAK

Detaylı

TEMMUZ 2013 DÖNEMİ KARAMAN İLİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARI

TEMMUZ 2013 DÖNEMİ KARAMAN İLİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARI 08.07.2013 492367 SELAMİ ÜN GANO EXEL MARKETİNG MESAFELİ SÖZLEŞME ALEYHİNE 08.07.2013 481969 ALİ KURU T. HALKBANKASI A.Ş. KARAMAN ŞB. KART AİDATI LEHİNE 08.07.2013 492262 DERVİŞ TUNÇ ING BANK KARAMAN ŞB.

Detaylı

Aile Şirketleri Semineri

Aile Şirketleri Semineri Aile Şirketleri Semineri Yeni Türk Ticaret Kanunu Çerçevesinde İç Denetim Üzerine Görüş ve Öneriler Ali Kamil Uzun (akuzun@deloitte.com) TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu Başkanı 02 Mart 2011, İstanbul

Detaylı

Mezuniye t Notu 100'lük. Mezuniye t Notu 100'lük. Kamu Yönetimi 77,13 15,426 68, , Mezuniye t Notu 100'lük

Mezuniye t Notu 100'lük. Mezuniye t Notu 100'lük. Kamu Yönetimi 77,13 15,426 68, , Mezuniye t Notu 100'lük T.C. Ad Soyad Fakülte Bölümü 1 Ahmet GÜNDÜZ 79,46 15,892 60,46898 30,234 61 18,3 64,42649 ASIL 2 68,03 13,606 63,50815 31,754 51 15,3 60,660075 ASIL 3 Gürkan AKSOY Gazi Üniversitesi 67,8 13,56 63,49614

Detaylı

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001)

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) Adı ve Soyadı : Gökhan TENİKLER Doğum Tarihi : 11/10/1974 Medeni Durumu : Evli Uyruğu : T.C. Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) EĞİTİM DURUMU İlk ve Ortaöğrenimini İzmir de Tamamlamıştır.

Detaylı

EĞİTİMLERİ NİSAN - HAZİRAN 2015. Kurumsal

EĞİTİMLERİ NİSAN - HAZİRAN 2015. Kurumsal TKYD EĞİTİMLERİ NİSAN - HAZİRAN 2015 Kurumsal TAKVİMİNİZE NOT EDİNİZ! 2015 GİRİŞİM SERMAYESİ VE FİNANSMAN KAYNAKLARI NİSAN MAYIS HAZİRAN PZT SAL ÇAR PER CUM CTS PAZ PZT SAL ÇAR PER CUM CTS PAZ PZT SAL

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

IndEx 16 En İyiler Senin için Buluşuyor..!

IndEx 16 En İyiler Senin için Buluşuyor..! IndEx 16 IndEx 16 Kulübümüzün en geniş katılımlı etkinliği olan IndEx, her sene 6 sektörden 15 Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcısı seviyesinde konuşmacının katılımı ve 10 case yarışmasıyla 3 gün boyunca

Detaylı

UYGULAMA SINAVI TARİH ADAY NO ADI SOYADI SIRA NO SINAV YERİ

UYGULAMA SINAVI TARİH ADAY NO ADI SOYADI SIRA NO SINAV YERİ T.C. ANKARA ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ŞOFÖRLÜK UYGULAMA SINAVINA GİRMEYİ HAK EDEN ADAYLARI GÖSTERİR LİSTESİ SIRA NO ADAY NO ADI SOYADI UYGULAMA SINAVI TARİH

Detaylı