İlaç Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İlaç Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 İlaç Takip Sistemi Kullanım m KılavuzuK

2 İlaç Takip Sistemi Hakkında İlaç Takip Sistemi ilaçlar ların n izlenebilmesi için i in tasarlanmış bir sistemdir tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Beşeri eri Tıbbi T Ürünler Ambalaj ve Etiketleme Yönetmeliği ile hayata geçmi miştir. İlaç Takip Sistemi, ilaçlar ların n sahtekârlığ ığa a karşı korunması ve güvenlik g amacıyla takip edilmesini sağlar. Sistem üretici veya ithalatçıdan başlar. Ürünler İlaç Takip Sistemine bildirilir. Ecza deposu üreticiden aldığı ürünler için in bildirim yapar. Aynı şekilde eczanelerde yaptıklar kları alış ve satış bildirimlerini sisteme gönderirler. g Onaylanan bildirimleri SGK onay kodunu göndererek g satış işlemini tamamlar. Bu şekilde ilacın n bir defa satışı sağlan lanır r ve kontrolü kolaylaşmış olur.

3 İlaç Takip Sistemi Karekod Hakkında Karekod ISO/IEC International Symbology Specification-Data Matrix ECC 200 Version nu esas alacak iki boyutlu barkod alfabesidir. Karekod içerisinde bilgiler 4 e 4 e ayrılır; r; 1.Barkod Numarası : Ürünün n dünya d genelinde tekil olarak tanımlayan en fazla 14 basamaktan oluşan numarasıdır. r. Ticari ürünün n perakende satış noktasında nda kullanıld ldığı durumlarda ürün üzerinde EAN-13 barkod alfabesi ile 13 basamaklı olarak yer alır. Bu durumda, 13 basamaklı numaranın n başı şına 0 rakamı getirilerek 14 basamaklı GTIN oluşturulur.

4 İlaç Takip Sistemi Karekod Hakkında GTIN i bilgisini tanımlayan GS1 uygulama tanımlay mlayıcısı 01 dir. Uygulama Tanımlayıcı( AI) Barkod Numarası (GTIN ) Uzatma Basamağı GS1 Firma Öneki Ürün Referansı Kontrol Basamağ ı 01 0 N 2 N 3 N 4 N 5 N 6 N 7 N 8 N 9 N 10 N 11 N 12 N 13 N 14 Örnek : Uygulama Tanı mlayı cı(ai ) Barkod Numarası (GTIN )

5 İlaç Takip Sistemi Karekod Hakkında 2. Sıra S Numarası : GTIN ile tanımlanan ürünün n her bir birimini tanımlamak için i in kullanılan lan numaradır. r. Bir ürün n için i in kullanılan lan sıra s numarası aynı çeşit bir başka ürün için in kullanılamaz. lamaz. Sıra S numarası değişken uzunlukta olup en fazla 20 karakterdir. Sıra numarasını tanımlayan GS1 Uygulama Tanımlay mlayıcısı 21 dir. Uygulama Tanımlayıcı(AI) Sıra Numarası 21 X 1 değişken uzunluk X 20 Örnek : Uygulama Tanımlayıcı(AI) Sıra Numarası

6 İlaç Takip Sistemi Karekod Hakkında 3. Son Kullanım m Tarihi : Ürünün n güvenli g olarak kullanılabilecek labilecek son tarihini belirtir. 6 karakter uzunluğunda unda sayısal sal bir veridir. Verinin formatı YYAAGG şeklindedir. YY iki basamak olarak Yıl Y l bilgisini, AA iki basamaklı olarak Ay bilgisini GG iki basamak olarak gün g n bilgisini göstermektedir. g Son kullanım m bilgisini tanımlayan GS1 Uygulama Tanımlay mlayıcısı 17 dir. Uygulama Tanımlayıcı(AI) Son KullanımTarihi Yıl Ay Gün 1 7 N 1 N 2 N 3 N 4 N 5 N 6 Örnek : Uygulama Tanımlayıcı(AI) Son KullanımTarihi

7 İlaç Takip Sistemi Karekod Hakkında 4. Parti Numarası : Üretimde, bir partinin diğer partilerden ayırt edilmesi için i in kullanılan lan numaradır. r. Beşeri eri ve Tıbbi T ürünlerde eskiden Seri Numarası olarak kullanılan lan numara, yeni sistemde Parti Numarası olarak ifade edilecektir. Parti Numarası değişken uzunlukta olup en fazla 20 karakter uzunluğundad undadır. Parti Numarası bilgisini tanımlayan GS1 Uygulama Tanımlay mlayıcısı 10 dir. Uygulama Tanımlayıcı(AI) Parti Numarası 10 X 1 değişken uzunluk X 20 Örnek : Uygulama Tanımlayıcı(AI) Parti Numarası 10 X

8 İlaç Takip Sistemi Karekod Hakkında Not : 1. Bazı Üretici firmalar karekod sırasında bulunan seri ve parti numaralarını yerini değiştirerek basmaktadır. Eczanem Otomasyon Sistemi bu farklılığı ığı algılayarak layarak düzgd zgün n okuma gerçekle ekleştirmektedir. 2. Sisteme girdiğiniz iniz karekod bilgilerinin değerinden erinden dolayı Eczanem Programının n yedeğini günlg nlük k olarak almanızı öneririz. Arızal zalı bilgisayar veya disk problemi olan bilgisayarınızı Ana Bilgisayar yapmayınız.

9 İlaç Takip Sistemi Hakkında Sisteme tanıml mlı tüm m birimlerin birer GLN numarası vardır. r. Üretici Firmalar Ecza Depoları Hastaneler Eczaneler Geri Ödeme Kurumları

10 İlaç Takip Sistemi Eczane GLN Hakkında Eczane önce GLN numarasını temin etmelidir. Sistem güvenlik nedenlerinden ötürü Kullanıcı adı ve Şifrede belirlemek gerekmektedir. GLN Numarası öğrenmek için i in : Şifrenin unutulması veya değiştirilmesi : Açılan sayfada eğer e er bir eczane ilk defa kullanıcı açmak istiyorsa, en alttaki "Seçiminiz..." seçene eneğinde "İlk Defa Kullanıcı açmak istiyorum" seçmelidir. Eczane şifresini yeniden belirleme için i in aynı alanda "Kullanıcı adı ve şifremi unuttum" seçene eneği i ile işlem i yapabilir.

11 Ayarları 1. Eczane GLN numarasını,, Kullanıcı adı ve şifresini temin ettikten sonra Eczanem Programı menüsünden nden Program Parametreleri > Program Ayarları bölümüne giriniz. 2. Program Ayarları penceresinden İTS bölümüne girip gerekli ayarları yapınız.

12 Ayarları GLN Numaranız Kullanıcı Adı ve Şifreniz Provizyon Kullanıcı Adı ve Şifreniz Bilgiler tamamlandıktan sonra Kaydet işlemini yapınız.

13 Ayarları İTS İşlemlerinde aşağıdaki gibi bir uyarı alıyorsanız Program Ayarları Bölümünde girmiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol ediniz.

14 İlaç Takip Sistemi Hakkında ÜRETİM BİLD. İNTERNET ÜRETİCİ CEVAP İTS Üretici ürettiği ürünler için benzersiz seri ve parti numaralarını üretir. Bu üretilen seri numaralar İTS ye bildirilir. Üretilen ilaçların üzerine basılır.

15 İlaç Takip Sistemi Hakkında SATIŞ BİLD. İNTERNET ÜRETİCİ CEVAP İTS Üretici, Ecza Depolarına satışını yaptığı ürünler için İTS ye satış bildirimini yapar. İTS bu seri ve parti numaralarını kontrol eder. Ecza Deposu ürünleri üreticiden aldığını onaylamak için ALIM Bildirimi yapar. Bu bildirimi yaptıktık tan sonra Deponun stok havuzuna bu ilaçlar yansır.

16 İlaç Takip Sistemi Hakkında ECZANE SATIŞ BİLD. İNTERNET ECZA DEPOSU CEVAP İTS Ecza Deposu ilaçları stoktan eczaneye çıktığı anda satış bildirimi yapar. Eczane bu alışa ait ürünleri ALIM Bildirimi yaptıktan sonra eczanenin stok havuzuna dahil olur.

17 İlaç Takip Sistemi Hakkında BİLDİRİM İNTERNET ECZANE CEVAP İTS ECZANE

18 İlaç Takip Sistemi Hakkında Eczane Alış Faturasını aldıktan sonra, bu faturaya ait karekod bilgilerini mutlaka kontrol etmelidir. Kontrolünü yaptıktan sonra bu faturayı ALIM Bildirimini yapmak zorundadır. Bu bildirimi yaptıktan sonra ilaçlarını stoğundan çıkabilir. Eczane stoğunda bulunan ilaçları; Ecza Deposuna İade edebilir. Başka bir eczaneye Takas olarak verebilir. Reçeteli satışını yapabilir. Perakende olarak satış yapabilir.

19 Alış Bildirimi Eczanem programı E-Fatura aktarımında ITS Karekodlu faturalar içerisindeki Karekodları aktarır. Karekod bulunmayan Alış Faturalarına karekod bilgileri girip ve ITS bildirmek için aşağıdaki işlemleri yapınız. 1. Alış Faturalar bölümünü açınız.

20 Alış Bildirimi 2. Faturanızı Listeden bulup çift tıklayınız veya Düzelt butonuna basınız. 3. Fatura ekrana gelecektir. Karekod girişi için Karekod Girişi butonunu tıklayanız. Eğer girilmiş karekod varsa buradan ulaşabilirsiniz. 4. Karşınıza Karekod okutma ekranı gelecektir. Ürünün üzerindeki karekodu buraya okutunuz. Ekrana okutulan bilgiyi yakalayarak gerekli işlemi yapacaktır. Elle girmek için ise klavyeden F5 tuşuna basarak karekod giriş penceresi gelir. Barkod okuyucudan okutulmuşsa kutudaki okutulan bilgiyi ekranda kontrol ediniz Kaydet butonuna basınız.

21 Alış Bildirimi 5. Alınan miktarla okutulan miktarlar ekranda gösterilir. 6. Seçili olan ürüne ait girilen bilgiler aşağıda gösterilmiştir.

22 Alış Bildirimi 7. Seçili olan karekod bilgisi üzerinde çeşitli işlemler yapılabilir. Düzeltmek için F3, silmek için ise klavyeden F7 tuşuna basılabilir. 8. Karekod girişi işlemi ile işiniz bittikten sonra Kaydet butonu ile girdiğiniz veya düzelttiğiniz bilgiler onaylanmış olacaktır. 9. Alış faturası ekranına geri dönülüp burada Kaydet butonuna basarak fatura karekodlu bilgiler ile kaydedilmiş olacaktır.

23 Alış Bildirimi 10. İts Onay bölümünden Alış sekmesini seçiniz. 11. Bu bölümde faturaya ulaşmak için çeşitli araçlardan yararlanırız. Tarih aralığı, Ecza deposu veya faturanın içerisinde yer alan ürün seçilerek faturalar süzülmüş olur. 12. Fatura bulunduktan sonra çift tıklayarak seçiniz. Seçim esnasında eksik bir husus varsa uyarı mesajı şeklinde ekrana yansır.

24 Alış Bildirimi 13. Seçme işlemi gerçekleştikten sonra sol alt köşedeki İts Onay butonuna tıklayarak seçilen faturalar İTS tarafına gönderilecektir. Uyarı ekranını kabul ettikten sonra gönderim başlayacaktır. 14. Gönderim bittikten sonra İts Onay Rapor ekranı gelecektir. Burada alış işlemindeki ürünlerin satır satır durumları gösterilmektedir.

25 Satış Bildirimi Satış işlemi ikiye ayrılır; perakende ve reçeteli olarak. Perakende satışlarda satışlar bölümünde yapılan satış esnasında Karekod Girişi tıklanarak karekodları da girilerek gerçekleşir. Reçeteli satışlar Medula Sisteminde girilir. Medula Sistemi dışında kalan (Yeşilkart,Tsk,Bankalar vb.) kurumlar için Reçeteler bölümünden bu reçete bulunur düzeltmeye alınır aynı şekilde Karekod Girişi bölümünden karekod bilgileri girilerek kaydedilir. Karekod kutuları hastaya teslim edileceğinden mutlaka karekod bilgileri programa kaydedilmelidir. Satış bildirimleri toplu olarak yapılabilir. Bizim önerimiz satış esnasında bildirim yapmanızdır.

26 Perakende Satış 1. Satış bölümünü açınız. 2. Satış için seçmeniz gereken ürünü seçiniz. Satış miktarını girip Tamam butonuna basınız. Seçilen ürünü satış listesine atacaktır.

27 Perakende Satış 3. Ürün seçme işlemi bittikten sonra sol alt köşedeki Karekod Girişi butonuna tıklayarak karekodları gireceğiniz bölüme giriniz.

28 Perakende Satış 4. Karşınıza Karekod okutma ekranı gelecektir. Ürününüzün üzerindeki karekodu buraya okutunuz. Ekrana okutulan bilgiyi yakalayarak gerekli işlemi yapacaktır. Elle girmek için ise klavyeden F5 tuşuna basarak karekod giriş penceresi gelir. Barkod okuyucudan okutulmuşsa kutudaki okutulan bilgiyi ekranla kontrol ediniz Kaydet butonuna basınız.

29 Perakende Satış 5. Satışı yapılan ürünün miktarı ile okutulan miktarlar ekranda gösterilir. 6. Seçili olan ürüne ait girilen bilgiler aşağısındaki tabloda gösterilmiştir. 7. Seçili olan karekod bilgisi üzerinde çeşitli işlemler yapılabilir. Düzeltmek için F3, silmek için ise klavyeden F7 tuşuna basılabilir. 8. Karekod girişi işlemi ile işiniz bittikten sonra Kaydet butonu ile girdiğiniz veya düzelttiğiniz bilgiler onaylanmış olacaktır.

30 Perakende Satış 9. Satış ekranına geri dönünüz. Satış işlemini bitirmek için Kaydet butonuna basınız. 10. Karşınıza Satış Şekli bölümü gelir. Burada satışınızı nasıl sonlandırmak istiyorsanız ona uygun seçimi yaptıktan sonra Kaydet butonuna basarak satış işlemini tamamlayınız.

31 Perakende Satış 11. İts Onay bölümünden Satış sekmesini seçiniz. 12. Satışınızı bulunuz ve üzerine çift tıklayarak seçme işlemini yapınız. Seçim sırasında program bir eksiklik tespit ederse uyarıda bulunup seçim işlemini gerçekleştirmez.

32 Perakende Satış 13. Seçme işlemi gerçekleştikten sonra sol alt köşedeki İts Onay butonuna tıklayarak seçilen satışları İTS tarafına gönderilecektir. Uyarı ekranını kabul ettikten sonra gönderim başlayacaktır. 14. Gönderim bittikten sonra İts Onay Rapor ekranı gelecektir. Burada satış işlemindeki ürünlerin satır satır durumları gösterilmektedir.

33 Reçeteli eteli Satış - Medula Medula sisteminde girilen reçete ilaçlardan en az birinde karekod okutulursa Medula Sistemi Karekodlu Reçete alanını otomatik işaretleyecektir.

34 Reçeteli eteli Satış - Medula Reçete kaydedildikten sonra İTS Karekod İşlemleri butonuna basılarak bir sonraki işlemlere geçilir.

35 Reçeteli eteli Satış - Medula Karekod işlemleri penceresi gelecektir. Bu ekrandaki kutunun içerisine bu satışta kullandığınız karekodlu ürünleri okutunuz. Okutma işlemi bittikten sonra İTS Satış Bildirimi butonuna basarak ilaç bilgilerini İEGM bildirir.

36 Reçeteli eteli Satış - Medula İTS bildirimi başarılı uyarısını aldıktan sonra Geri Dön butonu ile reçete geri dönelim.

37 Reçeteli eteli Satış - Medula Karekodlu ilaçları İEGM gönderdikten sonra son aşama olarak reçeteyi sonlandırma işlemi yapılır. Reçete bulunan Karekodu Sonlandır butonu ile son işlem tamamlanır.sgk Onayı otomatik sistem tarafından bildirilir.

38 Reçeteli eteli Satış - Medula ÖNEMLİ NOT : Karekodlu reçete silinmek istendiği zaman yukarıda ki işlemleri tersten iptal edilmelidir. Öncelikle Karekod Sonlandırma İptal butonu ile sonlandırma iptal edilir. Daha sonra İTS Karekod İşlemleri butonu kullanılarak Karekod İşlemleri ekranına geçilir. İTS Satış Bildirimi İptal butonu ile İTS satış bildirimi iptal edilir. İTS bildirim iptalinden sonra artık reçete giriş ekranından reçete silinebilir ya da reçeteden karekodlu ilaç silinebilir.

39 Reçeteli eteli Satış Eczanem Otomasyon Sisteminde Reçeteli Satış bildirmek için aşağıdaki adımları uygulayınız; 1. Reçete aktarıldıktan veya elle girildikten sonra Reçeteler bölümüne girilir. 2. Reçete ekranında reçetenizi bulunuz ve üzerinde değişiklik yapmak için Düzelt butonuna basınız.

40 Reçeteli eteli Satış 3. Bu ekranda kontrol edilmesi gereken bilgiler vardır. Hastanın Tc Kimlik Numarasında bir eksiklik olursa bu satış bildirilemez. Aynı şekilde doktor bilgileri içinde geçerlidir. Doktor adı ve diploma numarası kontrol edilmelidir. 4. Kontrol işlemi bittikten sonra Karekod Girişi butonuna tıklayarak karekodları gireceğiniz bölüme ulaşınız.

41 Reçeteli eteli Satış 5. Karşınıza Karekod okutma ekranı gelecektir. Ürününüzün üzerindeki karekodu buraya okutabilirsiniz. Ekrana okutulan bilgiyi yakalayarak gerekli işlemi yapacaktır. Elle girmek için ise klavyeden F5 tuşuna basarak karekod giriş penceresi gelir. Barkod okuyucudan okutulmuşsa kutudaki okutulan bilgiyi ekranla kontrol ediniz Kaydet butonuna basınız.

42 Reçeteli eteli Satış 6. Reçeteli satışı yapılan ürünün miktarı ile okutulan miktarlar ekranda gösterilir. 7. Seçili olan ürüne ait girilen bilgiler aşağısındaki tabloda gösterilmiştir. 8. Seçili olan karekod bilgisi üzerinde çeşitli işlemler yapılabilir. Düzeltmek için F3, silmek için ise klavyeden F7 tuşuna basılabilir. 9. Karekod girişi işlemi ile işiniz bittikten sonra Kaydet butonu ile girdiğiniz veya düzelttiğiniz bilgileriniz onaylanmış olacaktır.

43 Reçeteli eteli Satış 10. Reçete ekranına geri dönülüp burada Kaydet butonuna basınız. Eğer hastanın ödeyeceği bir tutar var ise Ödeme Şekli ekranı gelir ve ödeme şeklini belirttikten sonra Tamam butonuna basınız. 11. İts Onay bölümünden Reçete İTS sekmesini seçiniz.

44 Reçeteli eteli Satış 12. Reçeteli satışı bulup üzerine çift tıklayarak seçme işlemini yapınız. Seçim sırasında program bir eksiklik tespit ederse uyarıda bulunup seçim işlemini gerçekleştirmez. 13. Seçme işlemi gerçekleştikten sonra sol alt köşedeki İts Onay butonuna tıklayarak seçilen satışlar İTS tarafına gönderilecektir. Uyarı ekranını kabul ettikten sonra gönderim başlayacaktır. 14. Gönderim bittikten sonra İts Onay Rapor ekranı gelecektir. Burada reçeteli satış işlemindeki ürünlerin satır satır durumları gösterilmektedir.

45 Reçete ete SGK Bildirim Reçetelerimizi İTS tarafından onaylandıktan sonra SGK Onayını alıyoruz. SGK Onayı reçeteyi sonlandırır. Eğer sonlandırma yapılmayan reçetelerimiz var ise SGK Sistemi bu kuruma fatura kesmemize izin vermiyor. Bu yüzden işlemleri tamamlanan reçeteler için SGK bildirmek çok önemli. Reçete üzerinde bir değişiklik yapmak istediğimizde, yaptığımız işlemleri tersten iptal etmemiz gerekecektir. Önce SGK İptal bildirimi yapıp SGK dan iptal ediyoruz sonrada İTS İptal bildirimi yaparak reçete üzerinde değişiklik veya silme işlemini yapıyoruz. Düzeltme işlemi bittikten sonra reçeteyi önce İTS ye sonrada SGK ya bildirerek reçete işlemlerini tamamlıyoruz.

46 Reçete ete SGK Bildirim 1. Reçetelerin SGK tarafından onaylanması için İTS tarafından alınan onay numaraları SGK tarafına bildirilmelidir. Bunun için İts Onay bölümünden Reçete SGK sekmesini seçiniz. 2. Bu ekranda reçetelere ulaşmak için çeşitli araçlar vardır. SGK onaya gidecek reçeteler, bu ekrana, ancak İTS tarafından onaylandıktan sonra düşmektedir. Yani onaylanmayan reçeteler bu ekranda gözükmez. 3. Reçetenizi bulduktan sonra üzerine çift tıklayarak seçme işlemini yapınız.

47 Reçete ete SGK Bildirim 4. Seçme işlemi gerçekleştikten sonra sol alt köşedeki SGK Onay butonuna tıklayarak seçilen reçeteler SGK tarafına gönderilecektir. Uyarı ekranını kabul ettikten sonra gönderim başlayacaktır. 5. Gönderim bittikten sonra SGK Onay Rapor ekranı gelecektir. Sonuç ekranında onaylanan reçeteler artık üzerinde düzeltme veya silme işlemi yapılamayacaktır.

48 İTS Bildirim Raporu Yaptığımız bildirimler Raporlar>İTSBildirim Raporu bölümünden alabiliriz.

49 Kurum GLN Listesi GLN Numarası Kurum Adı ACIBADEM SAĞLIK VE HAYAT SİGORTA A.Ş AK SİGORTA A.Ş AKBANK T.A.Ş. MENSUPLARI TEKAÜT SANDIĞI VAKFI ALLİANZ SİGORTA A.Ş AMERİKAN LİFE SİGORTA ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ MEMURLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI ANADOLU SİGORTA AXA SİGORTA DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş EUREKO SİGORTA A.Ş FİBA SİGORTA A.Ş GROUPAMA SİGORTA A.Ş LİBERTY SİGORTA A.Ş MAPFRE GENEL YAŞAM SİGORTA A.Ş MERKEZ BANKASI MİLLİ REASÜRANS T.A.Ş SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

50 Kurum GLN Listesi GLN Numarası Kurum Adı T.C.ZİRAAT BNK. VE T.HALK BNK. MENSUPLAR EMEKLİ VE YRD. SANDIĞI VAKFI T.GARANTİ BANKASI A.Ş. EMEKLİ VE YARDIM SANDIĞI VAKFI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRK DIŞ TİCARET BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GERİ ÖDEME SİSTEMİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YEŞİL KART

verileceğinden reçete silinmesi durumunda ilaca ait tüm bilgilerinde kaybolacağı unutulmamalıdır.

verileceğinden reçete silinmesi durumunda ilaca ait tüm bilgilerinde kaybolacağı unutulmamalıdır. Reçete girilmesi ve hastaya ilaçların verilmesi 3 aşamadan oluşmaktadır. 1. AŞAMA 2.AŞAMA 3.AŞAMA 1.AŞAMA Reçete Giriş Reçete SUT Uygunluk Kontrolü Karekod Bilgisi Kontrolü(Satış Bildirimi) Satış Onay

Detaylı

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Konu : 6.8.2.6 Versiyon Güncellemesi Hakkında Tarih : 22.04.2014 Sayı :00014/22022014 TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır.

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır. Doküman Adı Meddata İlaç Takip Sistemi Dökümanı Doküman Tarihi 04.01.2012 Doküman Versiyonu 1.0 TANIM İlaç takip sistemi üretilen her ilaç biriminin, üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm süreç ve

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

İLON İLETİŞİM ONLİNE ECZANE PROGRAMI YEŞİL KART ITS İŞLEMLERİ YARDIMI

İLON İLETİŞİM ONLİNE ECZANE PROGRAMI YEŞİL KART ITS İŞLEMLERİ YARDIMI İLON İLETİŞİM ONLİNE ECZANE PROGRAMI YEŞİL KART ITS İŞLEMLERİ YARDIMI Öncelikle ITS İşlemleri İçin Gerekli Bilgilerin Girilip Girilmediğini Eczane Tanımları Bölümünde Bulunun ITS İşlemleri Tabından Kontrol

Detaylı

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ Internet tarayıcısı adres alanına http://online.demirhayat.com.tr/eczane.aspx yazılarak programa girilir. Aşağıdaki logon ekranından mevcut kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme

Detaylı

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Konu : TEBEOS GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA Tarih : 03-10-2014 Sayı : 0005/03102014 TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI

İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.Ş Sürüm 1.1 Kasım 2017 1 İçindekiler

Detaylı

E-Fatura Aktarımı. EFatura Aktarım Ekranı

E-Fatura Aktarımı. EFatura Aktarım Ekranı E-Fatura Aktarımı EFatura Aktarım Ekranı E-Fatura ekranını açmak için Aktarım yapmak istediğiniz depoyu tanımladıysanız (bakınız: Depo Kartı), yukarıdaki menüden aktarım yapmak istediğiniz depoyu seçiniz.

Detaylı

Versiyonunda Yapılan Geliştirme ve Güncelleme Maddeleri

Versiyonunda Yapılan Geliştirme ve Güncelleme Maddeleri TEBEOS Programında Yapılan 63 Maddelik Güncelleme Hakkında TEBEOS Eczane İşletim Programında yapılan 63 maddelik güncelleme yapılmış olup, yapılan düzenlemeler hakkında ayrıntılı bilgi ve ekran görüntüleri

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Personel Modülü Kullanım Kılavuzu 1 1. GİRİŞ... 3 2. YÖNETİCİ GİRİŞİ... 4 3. PERSONEL TANIMLARI... 4 3.1 Personel Tanımlarına Erişim... 4 3.2 Personel

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu www.talyabilisim.net Sayfa 1 Ayarlar: E-Reçete için ilk önce sistemimizdeki tanımlı olan ilaç rehberini güncellememiz gerekmektedir. Güncelleme için gerekli olan ilaç rehberini; http://www.iegm.gov.tr/default.aspx?sayfa=fiyat_listesi

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni bir kitap kaydı girişi için ekran kontrollerinin açılmasını sağlar. Klavyenizin F3 tuşuna basarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kitap kayıt formu kütüphanenizdeki kitapları bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlar. İlgili alanlara gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuz takdirde kitap takibi, alış-veriş ve diğer tüm işlemler

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI : Karekod sı LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI Kare barkod etiketler, özellikle sağlık ve ilaç sektöründe ürünlerin izlenebilirliğini sağlamak için kullanılmaktadır. İlaç takip sistemi gereği ilaç

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzu

Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ĐLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Kılavuzu Sürüm 1.1 Ankara, 2008 Đçindekiler BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 3 Amaç ve Kapsam... 3

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEMMUZ 2009 HAZIRLAYANLAR Ayşe BURÇ Bengü BOZKAYA Dilek ÇAĞLAYAN Gökçe GÖLLER Abidin ÖREN Tülay ÖZTANÇ Ecz. A.Zekai BARDAKÇI Ecz. Vildan CIGAL Ecz. Fatma

Detaylı

ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ. Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır.

ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ. Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır. ATS STOK KULLANIM PROSEDÜRÜ Konu ATS Üzerinden Stok Kabul ve Transfer İşlemleri ile Aşı Sorgulama ve Uygulama adımlarını anlatan dökümandır. İsmail DALKIRAN Ismail.dalkiran@asitakipsistemi.com Belge Geçmişi

Detaylı

POLİKLİNİK DEFTERİ REÇETE YAZIMI. Poliklinik Defteri nden ilgili hastanın üzerine gelip üst bölümde bulunan ANAMNEZ sekmesine basılır.

POLİKLİNİK DEFTERİ REÇETE YAZIMI. Poliklinik Defteri nden ilgili hastanın üzerine gelip üst bölümde bulunan ANAMNEZ sekmesine basılır. POLİKLİNİK DEFTERİ REÇETE YAZIMI Poliklinik Defteri nden ilgili hastanın üzerine gelip üst bölümde bulunan ANAMNEZ sekmesine basılır. Anamnez Ekranının sağ tarafında bulunan butonlardan Reçete Yaz butonuna

Detaylı

İTS Kullanım Kılavuzu

İTS Kullanım Kılavuzu Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi İTS Kullanım Kılavuzu 1 İlaç Takip Sistemi ilaçların izlenebilmesi için tasarlanmış bir sistemdir. 12.08.2005 tarih ve 25904 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ... 3 3. OPERASYON BİLGİLERİ... 4 3.1. İşlem Bilgileri... 4 3.2. Hasta Öyküsü

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Konu : TEBEOS GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA Tarih : 16-03-2015 Sayı : 0006/16032015 TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

YABİL. Yeni Gelen Öğrencinin Sigorta Girişinin Yapılması İşlemleri KILAVUZU. Ocak

YABİL. Yeni Gelen Öğrencinin Sigorta Girişinin Yapılması İşlemleri KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Yeni Gelen Öğrencinin Sigorta Girişinin Yapılması İşlemleri KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Detaylı

Beşeri Đlaçlar Barkod Uygulama Kılavuzu

Beşeri Đlaçlar Barkod Uygulama Kılavuzu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ĐLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Beşeri Đlaçlar Barkod Kılavuzu Sürüm 1.2 Ankara, 2009 T.C.Sağlık Bakanlığı Đlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Beşeri Đlaçlar Barkod Kılavuzu Đçindekiler

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

TEBEOS Versiyon Güncellemesi ve Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Hakkında,

TEBEOS Versiyon Güncellemesi ve Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Hakkında, TEBEOS 6.8.3.7 Versiyon Güncellemesi ve Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Hakkında, Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın 6.8.3.7 versiyonu kullanıcılarımızın

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

TEKİL ÜRÜN ALMA BİLDİRİMİ ve TÜKETİCİYE VERME BİLDİRİMİ KULLANIM KILAVUZU

TEKİL ÜRÜN ALMA BİLDİRİMİ ve TÜKETİCİYE VERME BİLDİRİMİ KULLANIM KILAVUZU TEKİL ÜRÜN ALMA BİLDİRİMİ ve TÜKETİCİYE VERME BİLDİRİMİ KULLANIM KILAVUZU ÜTS Nedir? Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan KAYIT KABUL kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA UMUR ERDALOĞLU 1.09.2016 İçindekiler

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri 1- www.eczatakip.com adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. 2- Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekrandan R.A.M

Detaylı

İTS STOK ZARARI VE STOK BİLDİRİMLERİ YARDIMI

İTS STOK ZARARI VE STOK BİLDİRİMLERİ YARDIMI İTS STOK ZARARI VE STOK BİLDİRİMLERİ YARDIMI Kullandığınız Versiyon Eski İse En Son Versiyona Geçiş Yapınız. Bu Doküman Hazırlandığındaki En Son Versiyon 11.30 Tür. Bu Program 10.x ve 11.x Versiyonlarında

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. REÇETEDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER Reçeteyi düzenleyen sağlık hizmeti sunucusunun adı veya MEDULA tesis kodu, Hasta adı soyadı, T.C. Kimlik

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu Murat YALÇINSOY Ayhan UYSAL www.sysmond.com.tr [30.11.2012] Revizyon No: 0 İçindekiler SYSPCPOS KURULUM KLAVUZU... 3 SysPCPOS Ayarları... 3 SysMOND Ayarları ve Tanımlamaları...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

Bu talimatın amacı barkod okuyucu kullanımı ile ilgili bilgi vermek ve kullanım alanlarını belirlemektir.

Bu talimatın amacı barkod okuyucu kullanımı ile ilgili bilgi vermek ve kullanım alanlarını belirlemektir. 1. AMAÇ Bu talimatın amacı barkod okuyucu kullanımı ile ilgili bilgi vermek ve kullanım alanlarını belirlemektir. 2. KAPSAM Bu talimat depo ve şubelerde yapılan mal kabul, ürün sevki ve sayım süreçlerini

Detaylı

E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER

E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER SiRKÜLER 2013/08 Elektronik fatura uygulamasıyla ilgili olarak 2013/05 sayılı sirkülerimizde gerekli açıklamalar

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Sayfa No : 1 / 5 SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Önemli Not: Devir İşlemlerinin öncelikle MKYS sisteminden, daha sonra HBYS sisteminden yapılması

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR?

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-18 1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Provizyon ekranındaki sağ üst köşedeki kriterlere(1) dikkat edilmek suretiyle Muayene

Detaylı

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ARALIK 2015 AMAÇ: Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumların Ödenek Taleplerini online ortamda almak, takip etmek, sonuçlandırmak ve gerekli raporlamayı yapmaktır.

Detaylı

1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım

1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım 1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım Laboratuvarımızda bulunan analizörleri, çalıştığımız dış kalite değerlendirme (DKD) programlarını ve sonuç göndereceğimiz testlerimizi tanımlayacağımız bu kısma Tanımlar menüsü

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı :B.12.2.TMO-00 77 00 03-705-99 /960 13/08/2012 Konu : 2012-2013 Alım Dönemi Mısır Ürünü Randevu Sistemi Uygulamaları İlgi

Detaylı

İlk Muayene Giriş Prosedürü

İlk Muayene Giriş Prosedürü İlk Muayene Giriş Prosedürü 1)Hasta zemin kat hasta kabulden Hasta Tanıtım Kartı çıkarttırarak bölümümüze ilk muayene olmak için gelir. Engelli, küçük çocuğu olan veya velisi yaşlı olan (hasta kabul birimine

Detaylı

ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ

ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİNİN NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA AŞAĞIDA SIRASIYLA YAPMANIZ GEREKENLER BELİRTİLMİŞTİR. 1 - BU İŞLEMLER ECZANEM PROGRAMININ KURULU OLDUĞU ANA

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Eczane Kullanım Kılavuzu

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Eczane Kullanım Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Uygulaması Eczane Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Amaç... 2 2.Renkli Reçete Kullanım Bilgileri... 2 2.1 Kullanıcı Giriş Ekranı... 2 2.2 Eczane Reçete Karşılama Modülü...

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı