TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI"

Transkript

1 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 062 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Müzik Bilimleri Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı lisans eğitim programında 3 adet seçmeli ders açılması ve 1 adet seçmeli dersin kapatılması hakkındaki tarih ve 2016/5 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Müzik Bilimleri Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı lisans eğitim programında karar ekinde yer alan 3 adet seçmeli ders açılması ve 1 adet seçmeli dersin kapatılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 062 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMINDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER AÇILACAK OLAN SEÇMELİ DERSLER Dersin Kodu-Adı T P K AKTS MZL 453 Dil ve Anlattıkları MZL 455 Geleneksel Türk Müzikleri Çalgıları III MZL 456 Geleneksel Türk Müzikleri Çalgıları IV KAPATILACAK OLAN SEÇMELİ DERSLER MZL 433 Dilbilgisinin Temel Öğeleri Eski Program Eşdeğerlik Tablosu Eşdeğer Dersler Dersin Kodu MZL 433 Dersin Adı T P K AKTS Z/S Dersin Kodu Dersin Adı Dilbilgisinin S MZL 453 Dil ve Temel Anlattıkları Öğeleri T P K AKTS Z/S S Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 063

2 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun "Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Kabul ve Kayıt Yönergesi nin" 15. Maddesinin 3. Fıkrasının "b bendinde değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016/8 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren "Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Kabul ve Kayıt Yönergesi nin" 15. Maddesinin 3. Fıkrasının "b bendinde karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 063 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI, MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK VE GEREKÇE Hacettepe Üniversitesi Senatosunun tarih ve sayılı kararı ile kabul edilen; Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Kayıt ve Kabul Yönergesi nin 15. Madde sinin 3. Fıkrasının b bendinde yapılan değişiklik: 15. Madde nin, 3. Fıkra sının b bendi; nakil geçiş yapacak müzik bölümü öğrencilerinin, konservatuvarda halen okumakta olan öğrencilerle aynı seviyede temel müzik eğitimine sahip olup olmadığının tespiti için, nakil gelecek öğrenci hangi sınıfta olursa olsun Lise 9. Sınıfa alınacak öğrenciler için yapılmakta olan baraj sınavını içeren Solfej-Dikte-Teori dersi sınavına girmesi yönünde değişiklik yapılmıştır. UYGULANMAKTA OLAN: Madde -15) (1) Kurumlar arasında nakil ve geçişler yarıyıl ve yaz tatillerinde olmak üzere yılda iki kez yapılır. (2) Yaz tatilindeki nakil başvuruları ağustos ayı içerisinde alınır eylül ayının ilk haftasında sonuçlandırılır, yarıyıl tatili içerisindeki nakil başvuruları ise yarıyıl tatili boyunca alınır ve ikinci dönemin ilk haftasında sonuçlandırılır. (3) Nakiller; a) Nakil olunacak sanat dalında kontenjan bulunması, b) Konservatuvarlar arası nakil-geçişler öğrencilerin Müzik Bölümüne bağlı Anasanat Dallarında Solfej-Dikte-Teori ile Çalgı sınavlarından, Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı nda Alan dersleri sınavlarından, Konservatuvar dışı okullardan nakil-geçişler ise öğrencilerin Müzik Bölümüne bağlı Anasanat Dalları ile Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı nda Alan ve Yardımcı Alan derslerinden yapılacak seviye tespit sınavlarından, Başarılı olmaları hâlinde gerçekleşir. (4) Alan dersleri sınavlarında herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci, diğer Alan ve Yardımcı Alan dersleri sınavlarına alınmaz. (5) Nakil-geçiş ve seviye tespit sınavı komisyonları, ilgili Anasanat Dalı ve Bölüm Başkanının önerisi ile Yönetim Kurulu nun onayı ile oluşturulur.

3 (6) Nakil geçiş sınavlarında öğrencilerin başarılı kabul edilmesi için; Ortaokulda Alan ve Yardımcı Alan derslerinin her birinden en az 50, Lisede ise Alan Derslerinin her birinden en az 70, Yardımcı Alan Derslerinin her birinden ise en az 50 Puan almaları gerekir. (7) Nakil geçiş sınavlarında kontenjanın üzerinde başarılı öğrenci bulunması halinde en yüksek puanı alan öğrencilerin kaydı yapılır, diğer başarılı öğrencilerin kaydı yapılmaz. Nakil geçiş sınavlarından alınan puanın eşitliği halinde adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir. Yaş eşitliği halinde alınacak öğrenci komisyonca kura ile belirlenir. (8) Konservatuvar dışı okullardan yapılacak nakil-geçişler sadece yaz tatili nakil döneminde ve üçüncü fıkrada belirtilen şartlar doğrultusunda yapılır. ÖNERİLEN: Madde -15) (1) Kurumlar arasında nakil ve geçişler yarıyıl ve yaz tatillerinde olmak üzere yılda iki kez yapılır. (2) Yaz tatilindeki nakil başvuruları ağustos ayı içerisinde alınır eylül ayının ilk haftasında sonuçlandırılır, yarıyıl tatili içerisindeki nakil başvuruları ise yarıyıl tatili boyunca alınır ve ikinci dönemin ilk haftasında sonuçlandırılır. (3) Nakiller; a) Nakil olunacak sanat dalında kontenjan bulunması, b) Konservatuvarlar arası nakil-geçişler öğrencilerin Müzik Bölümüne bağlı Anasanat Dallarında Solfej-Dikte-Teori ile Çalgı sınavlarından, Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı nda Alan dersleri sınavlarından, Konservatuvar dışı okullardan nakil-geçişler ise öğrencilerin; Müzik Bölümü ne bağlı Anasanat Dalları nda ortaokul devresinde Alan ve Yardımcı Alan derslerinden, Lise devresinde Alan ve Yardımcı Alan dersleri ile temel müzik eğitimini ölçen (Lise 9. Sınıfa alınacak öğrenciler için yapılmakta olan baraj sınavını içeren) Solfej-Dikte-Teori dersinden yapılacak seviye tespit sınavlarından, Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı nda Alan ve Yardımcı Alan derslerinden yapılacak seviye tespit sınavlarından, Başarılı olmaları hâlinde gerçekleşir. (4) Alan dersleri sınavlarında herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci, diğer Alan ve Yardımcı Alan dersleri sınavlarına alınmaz. (5) Nakil-geçiş ve seviye tespit sınavı komisyonları, ilgili Anasanat Dalı ve Bölüm Başkanının önerisi ile Yönetim Kurulu nun onayı ile oluşturulur. (6) Nakil geçiş sınavlarında öğrencilerin başarılı kabul edilmesi için; Ortaokulda Alan ve Yardımcı Alan derslerinin her birinden en az 50, Lisede ise Alan Derslerinin her birinden en az 70, Yardımcı Alan Derslerinin her birinden ise en az 50 Puan almaları gerekir. (7) Nakil geçiş sınavlarında kontenjanın üzerinde başarılı öğrenci bulunması halinde en yüksek puanı alan öğrencilerin kaydı yapılır, diğer başarılı öğrencilerin kaydı yapılmaz. Nakil geçiş sınavlarından alınan puanın eşitliği halinde adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir. Yaş eşitliği halinde alınacak öğrenci komisyonca kura ile belirlenir.

4 (8) Konservatuvar dışı okullardan yapılacak nakil-geçişler sadece yaz tatili nakil döneminde ve üçüncü fıkrada belirtilen şartlar doğrultusunda yapılır tarih ve 063 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ TARİHLİ ÖNERİSİ- Amaç ve Kapsam Madde-l) Bu yönerge, Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları Müzik ve Bale Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Liseleri Yönetmeliği nin 8. ve 9. maddelerine göre hazırlanmış olup; Müzik ve Bale Ortaokulunun 5. Sınıfına ve Müzik ve Sahne Sanatları Lisesinin 9.sınıfına iki aşamalı kabul sınavları ile Müzik ve Bale Ortaokulunun sınıfları ve Müzik ve Sahne Sanatları Liselerinin, sınıflarına nakil geçiş sınavları ile alınacak öğrencilerin genel ve özel koşullarını düzenler. Tanımlar Madde-2) Rektörlük: Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü nü, Konservatuvar: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuvarı nı Müdürlük: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü nü, Ortaokul: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Ortaokulunu Lise: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Lisesini Yönetim Kurulu: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yönetim Kurulu nu Konservatuvar Kurulu: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nu Bölüm Başkanı: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanı ile Sahne Sanatları Bölüm Başkanı nı; Anasanat Dalı Başkanı: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne bağlı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Başkanı, Yaylı Çalgılart Anasanat Dalı Başkanı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı, Piyano Anasanat Dalı Başkanı ile Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı Başkanı nı, Kabul Sınavı: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı (HÜADK) Müzik Bölümü ve Bale Anasanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınavı nı, Baraj Sınavı: İki aşamalı kabul sınavının 1. aşaması nı, Kesin Kabul Sınavı: İki aşamalı kabul sınavının 2. aşaması nı Nakil Geçiş: Konservatuvar ve konservatuvar dışı okullardan ara sınıflara öğrencilerin nakil ve geçişini, Seviye Tespit Sınavı: Konservatuvar ve konservatuvar dışı okullardan ara sınıflara nakil geçiş için başvuracak öğrencilerin seviyesini belirlemek amacıyla yapılan sınavı, İfade eder.

5 Öğrenci Kayıt ve Kabul Koşulları Madde-3) Ortaokul 5. Sınıfa ve Lise 9. sınıfa Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı nda (Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrabas), Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı nda (Flüt, Obua, Klarinet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon ve Vurmalı Çalgılar), Piyano Anasanat Dalı nda (Piyano ve Arp) ve Bale Anasanat Dalı nda öğrenci kabul edilir. Madde-4) Ortaokul ile Liseye alınacak öğrencilerde aranacak genel koşullar şunlardır: a) Ortaokul 5. Sınıfa kayıt yaptıracak yeterlilikte olmak. b) Lise 9. Sınıfa kayıt yaptıracak yeterlilikte olmak. c) Lise için başvuru tarihinde 16 yaşından gün almamış olmak. d) İlan edilen süre içerisinde, aday kaydıyla ilgili işlemleri eksiksiz ve doğru olarak tamamlayarak ilgili birime teslim etmiş olmak. e) Başvurunun kabulu halinde, ön kayıt sonunda verilen sınav giriş belgesi ile Rektörlük tarafından ilan edilen gün, yer, saatte kabul sınavlarına girmek ve bu sınavlarda başarılı olmak. f) Adaylar aynı sınav döneminde başvurdukları iki bölümün de (Müzik-Sahne Sanatları) sınavına girebilirler. Her iki bölümün sınavını başarmaları halinde, veli ve öğrencinin tercihine göre yalnızca bir bölüme kayıt yapılır. Alınacak Öğrencilerde Aranacak Özel Koşullar Şunlardır: Madde-5) Ortaokul 5. Sınıfa alınacak öğrencilerde aranacak özel koşullar şunlardır: Müzik Bölümüne Bağlı Anasanat Dalları İçin; a) Sınav komisyonu tarafından piyanoyla çalınacak tek ses, iki ses, üç ses, dört ses sorularını doğru olarak yanıtlayabilmek ve piyanoyla çalınacak ezgileri sesle tekrarlayabilmek, el vuruşları ile verilecek ritimleri tekrarlayabilmek. b) Yapılacak mülakatta, müzik eğitimi ve mesleğinin gerektirdiği özellikler açısından sanatını icra etmesine engel halinin bulunmadığının tespit edilmiş olması. Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı İçin; a) Bale eğitimi için uygun fiziksel özellikleri taşımak. b) Ezgileri ve ritimleri ayırt edebilme kabiliyetine sahip olmak. c) Yapılacak mülakatta bale eğitimi ve mesleğinin gerektirdiği özellikler açısından sanatını icra etmesine engel halinin bulunmadığının tespit edilmiş olması. Madde-6) Lise 9. Sınıfa alınacak öğrencilerde aranacak özel koşullar şunlardır: Müzik Bölümüne Bağlı Anasanat Dalları İçin; a) Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu 8. Sınıf seviyesinde kulak eğitimi ve teori (deşifre, dikte, teori, solfej okuma vb.) alanlarında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı web sayfasında ilan edilen 8. Sınıf müfredatının içinde yer alan II. Dönem sonu sınav programından yapılacak olan baraj sınavında başarılı olmak. b) Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu mezuniyeti düzeyine eşdeğer kesin kabul (çalgı) sınavında; Anasanat Dallarının Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı web sayfasında ilan edilen 8. Sınıf müfredatının içinde yer alan II. Dönem sonu sınav programının; Yaylı Çalgılar ile Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dallarında sonat ve sonatin dışında tüm sınav programını ezbere çalmak, Piyano Anasanat Dalında ise tüm sınav programını ezbere çalmak ve başarılı olmak.

6 Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı İçin; a) Baraj sınavında, algılama kapasitesinin ölçülmesi için, adayların teknik alt yapısına uygun bir eserden seçilmiş kısa bir dans parçasının öğrencilere sınavda toplu öğretilmesi ve uygulanması değerlendirilmesinde başarılı olmak. b) Adayların teknik ve artistik kapasitesinin ölçülmesi için, Müzik ve Bale Ortaokulu 8. Sınıf seviyesinde klasik bale ile nota okuma bilgi ve yeteneğinin ölçülmesini içeren kesin kabul sınavında başarılı olmak. Kabul Sınavı Madde-7) Kabul sınavları iki aşamalıdır: a) Baraj sınavında Ortaokul için 100 tam puan üzerinden 50 ve üzeri puan alan adaylar, Lise için 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanır. Baraj sınavında başarılı olamayanlar kesin kabul sınavına alınmaz. b) Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulunu tamamlayan öğrenciler, Liseye girişte baraj sınavından muaf tutularak doğrudan kesin kabul sınavına alınır. c) Kesin kabul sınavında Ortaokul için, komisyon tarafından adaya en uygun sanat dalı belirlenerek bu sınavda 100 tam puan üzerinden 50 ve üzeri puan alan adaylar en yüksek puandan başlanarak kontenjan sayısına göre sıralanır. 50 Puanın altında alan adaylar değerlendirmeye alınmaz. Lise için, 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar en yüksek puandan başlanarak kontenjan sayısına göre sıralanır. 70 Puanın altında alan adaylar değerlendirmeye alınmaz. Sınavlar sonunda puan eşitliği halinde adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir. Yaş eşitliği halinde alınacak öğrenci komisyonca kura ile belirlenir. d) Kesin kabul sınavlarında kontenjanlar dolmadığı takdirde yedek liste oluşturulmaz. Ortaokulda 50 puan, Lisede 70 puan üzerinde alarak kontenjanlar dolduğu için herhangi bir sanat dalına yerleştirilemeyen adaylar, en yüksek puandan başlanarak sıralanır ve yedek listeyi oluşturur. Sınavların İçeriklerinin Puanlandırılması Madde-8) Baraj sınavının içeriği ve puanlanması; Ortaokul 5. Sınıfa yeni alınacak öğrenciler için: Müzik Bölümü: İşitme Sınavı Ses Duyma Sorulan Soru Birim Not Toplam Not Sayısı 1 Ses 10 1 Puan 10 Puan 2 Ses (Aralık) 10 1 Puan 10 Puan 3 Ses (Akor) 10 1 Puan 10 Puan 4 Ses (Akor) 10 1 Puan 10 Puan Piyanoda çalınan ezgilerin seslerini ve süre uzunluklarını aynı şekilde tekrar etme Melodi 3 10 Puan 30 Puan Çalınan Ritimleri, sürelerine uygun olarak tekrar etme Ritim 3 10 Puan 30 Puan

7 Genel Toplam 100 Puan Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı: Fizyolojik Uygunluk Dış Görünüm (Kol, bacak, gövde, boyun uzunluğu) Bedensel orantı Bacak yapısı İçe ve dışa dönük beden görünümü Esneklik Zıplama Ayak Yapısı Sırt Yapısı Bel Yapısı 40 Puan 12 Puan 12 Puan 12 Puan 12 Puan 12 Puan Genel Toplam 100 Puan Lise 9. Sınıfa Alınacak Öğrenciler için: Müzik Bölümü: 16 Ölçülük Tek Sesli Dikte 16 Ölçülük İki Sesli Dikte Solfej Lavignac 3A Solfej Kitabı Töresel Musiki Solfej Kitabı (5 Anahtar) Deşifre Lavinac 3A ve Töresel Musiki seviyesinde Müzik Teori Bilgisi 15 Puan 15 Puan 15 Puan 15 Puan 30 Puan 10 Puan Genel Toplam: 100 Puan Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı: Teknik 30 Puan Verilen hareketi uygulama 30 Puan Müzikalite - Ritim 20 Puan Artistik - Yorum 20 Puan Genel Toplam: 100 Puan Kesin Kabul Sınavının İçeriği ve Puanlaması; Ortaokul 5. Sınıfa Alınacak Öğrenciler İçin: Müzik Bölümü: İşitme Sınavı Ses Duyma Sorulan Soru Birim Not Toplam Not Sayısı 1 Ses 5 2 Puan 10 Puan 2 Ses (Aralık) 5 2 Puan 10 Puan

8 3 Ses (Akor) 5 2 Puan 10 Puan 4 Ses (Akor) 5 2 Puan 10 Puan Piyanoda çalınan ezgilerin seslerini ve süre uzunluklarını aynı şekilde tekrar etme İleri düzeyde melodi 3 5 Puan 15 Puan Çalınan Ritimleri, sürelerine uygun olarak tekrar etme İleri düzeyde ritim 3 5 Puan 15 Puan İşitme Sınavı Toplam 70 Puan Enstrüman Çalmaya Yönelik Fizyolojik Uygunluk Enstrüman Çalmaya Yönelik Fiziksel Uygunluk (Çalgılara yönelik; Parmak, el, kol, ağız, diş, dudak ve dil yapısı, 30 Puan diyafram v.b. uygunluğu) (İşitme Sınavı + Enstrüman Çalmaya Yönelik Fizyolojik Uygunluk ) Genel Toplam 100 Puan Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı: Fizyolojik Uygunluk Dış Görünüm (Kol, bacak, gövde, boyun uzunluğu) Bedensel orantı Bacak yapısı İçe ve dışa dönük beden görünümü Ayak Yapısı Sırt Yapısı Bel Yapısı Zıplama Esneklik Dans Verilen bir hareketi öğrenme ve tekrar etme Doğaçlama Müzik İşitme Ritim 40 Puan 8 Puan 8 Puan 8 Puan 8 Puan 8 Puan 5 Puan 5 Puan 5 Puan 5 Puan Genel Toplam: 100 Puan Lise 9. Sınıfa Alınacak Öğrenciler İçin: Müzik Bölümü: Teknik Müzikalite Ezber 60 Puan 30 Puan 10 Puan Genel Toplam: 100 Puan Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı: Teknik 30 Puan Müzikalite - Ritim 20 Puan Koordinasyon 30 Puan Dış Görünüm (Kol, bacak, gövde, boyun uzunluğu) 20 Puan

9 Bedensel orantı Bacak yapısı İçe ve dışa dönük beden görünümü Genel Toplam: 100 Puan Sınavların Görüntülenmesi Madde-9) Baraj ve Kesin Kabul Sınavları Müdürlük tarafından görevlendirilecek kişiler tarafından kayıt altına alınır. Sınav Sonuçlarının Duyurulması Madde-10) edilir. Sonuçlar sınavların bitiminde Konservatuvar duyuru panosunda ve web sayfasında ilan Sınavlara İtiraz Madde-11) Sınavlara itiraz, veli tarafından sınav sonuçlarının ilanını takip eden 3 iş günü içinde Müdürlüğe verilecek yazılı dilekçe ile yapılır. Başvuru, Müdürlük tarafından değerlendirilerek yapılan incelemenin sonucu 10 gün içinde veliye yazılı olarak bildirilir. Kabul Sınav Komisyonları Madde-12), a) Baraj ve Kesin Kabul Sınav Komisyonları ilgili Anasanat Dalı başkanının önerisi ve Yönetim Kurulunun onayı ile en az yedi üyeden oluşturulur. b) Sınav komisyonu tarafından tutulan tutanaklar sınavın bitiminde ilgili Anasanat Dalı ve Bölüm Başkanlarının kontrolünden sonra Müdürlük Makamının onayına sunulur. Kesin Kayıt Madde-13) Okulun Kesin Kabul Sınavlarında başarılı olan adayların, ilgili sanat dalına, Rektörlükçe ilan edilen tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırması gerekmektedir. Ancak geçerli mazereti Yönetim Kurulu kararı ile kabul edilen öğrencilerin kayıtları yine Yönetim Kurulunun belirlediği tarihte yapılır. Nakil ve Geçiş Madde-14) Ortaokul sınıflarına Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı nda (Keman,Viyola, Viyolonsel ve Kontrabas) Üflemeli Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı nda (Flüt, Obua, Klarinet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon, Vurmalı Çalgılar) ve Piyano Anasanat Dalı nda (Piyano ve Arp), Bale Anasanat Dalı nda (Bale), Lise 9.,10.,11.,12. sınıflarına Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı nda (Keman,Viyola, Viyolonsel ve Kontrbas) Üflemeli Vurmalı

10 Çalgılar Anasanat Dalı nda (Flüt, Obua, Klarinet, Fagot, Korno, Trompet, Trombon ve Vurmalı Çalgılar) ve Piyano Anasanat Dalı nda (Piyano ve Arp) nakil ve geçiş sınavı ile öğrenci kabul edilir. Madde -15) (1) Kurumlar arasında nakil ve geçişler yarıyıl ve yaz tatillerinde olmak üzere yılda iki kez yapılır. (2) Yaz tatilindeki nakil başvuruları ağustos ayı içerisinde alınır eylül ayının ilk haftasında sonuçlandırılır, yarıyıl tatili içerisindeki nakil başvuruları ise yarıyıl tatili boyunca alınır ve ikinci dönemin ilk haftasında sonuçlandırılır. (3) Nakiller; a) Nakil olunacak sanat dalında kontenjan bulunması, b) Konservatuvarlar arası nakil-geçişler öğrencilerin Müzik Bölümüne bağlı Anasanat Dallarında Solfej-Dikte-Teori ile Çalgı sınavlarından, Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı nda Alan dersleri sınavlarından, Konservatuvar dışı okullardan nakil-geçişler ise öğrencilerin; Müzik Bölümü ne bağlı Anasanat Dalları nda ortaokul devresinde Alan ve Yardımcı Alan derslerinden, Lise devresinde Alan ve Yardımcı Alan dersleri ile temel müzik eğitimini ölçen (Lise 9. Sınıfa alınacak öğrenciler için yapılmakta olan baraj sınavını içeren) Solfej- Dikte-Teori dersinden yapılacak seviye tespit sınavlarından, Sahne Sanatları Bölümü Bale Anasanat Dalı nda Alan ve Yardımcı Alan derslerinden yapılacak seviye tespit sınavlarından, Başarılı olmaları hâlinde gerçekleşir. (4) Alan dersleri sınavlarında herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci, diğer Alan ve Yardımcı Alan dersleri sınavlarına alınmaz. (5) Nakil-geçiş ve seviye tespit sınavı komisyonları, ilgili Anasanat Dalı ve Bölüm Başkanının önerisi ile Yönetim Kurulu nun onayı ile oluşturulur. (6) Nakil geçiş sınavlarında öğrencilerin başarılı kabul edilmesi için; Ortaokulda Alan ve Yardımcı Alan derslerinin her birinden en az 50, Lisede ise Alan Derslerinin her birinden en az 70, Yardımcı Alan Derslerinin her birinden ise en az 50 Puan almaları gerekir. (7) Nakil geçiş sınavlarında kontenjanın üzerinde başarılı öğrenci bulunması halinde en yüksek puanı alan öğrencilerin kaydı yapılır, diğer başarılı öğrencilerin kaydı yapılmaz. Nakil geçiş sınavlarından alınan puanın eşitliği halinde adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir. Yaş eşitliği halinde alınacak öğrenci komisyonca kura ile belirlenir. (8) Konservatuvar dışı okullardan yapılacak nakil-geçişler sadece yaz tatili nakil döneminde ve üçüncü fıkrada belirtilen şartlar doğrultusunda yapılır. Kontenjanlar Madde-16) Ortaokul ile Lise ilk kabul ve nakil - geçiş kontenjanları konservatuvar kurulu kararı ile belirlenerek mayıs ayında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı web sayfasında ilan edilir.

11 Yürürlük Madde-17) Bu yönerge Hacettepe Üniversitesi Senatosunun kabul ettiği tarihten itibaren yürürlüğe girer. Yürütme Madde-18) Bu yönergeyi Konservatuvar Müdürü yürütür. Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 064 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Müzik Bölümü, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Caz Anasanat Dalı, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ve Sahne Sanatları Bölümü, Tiyatro Anasanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergelerinde değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016/10 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Caz Anasanat Dalı, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ve Sahne Sanatları Bölümü, Tiyatro Anasanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergelerinde karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 064 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ CAZ ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK LİSANS GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ UYGULANAN Baraj Sınavı Jürisi: Madde 5 Baraj Sınavı Jürisi, Anasanat Dalı Kurulu tarafından önerilecek 4 (dört) Öğretim üye veya elemanı (San.Öğr.El., Öğr.Gör., Okutman) ile Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ndan görevlendirilecek 1 (bir) öğretim üye veya elemanlarından(san.öğr.el., Öğr.Gör., Okutman) oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulunun onayı ile görevlendirilir. ÖNERİLEN Baraj Sınavı Jürisi: Madde 5 Baraj Sınavı Jürisi; Müzik Bölümü Başkanı, Caz Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 2 (iki) Öğretim üye veya elemanı (San.Öğr.El., Öğr.Gör., Okutman), Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanı, Piyano anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanı ve Opera Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanının katılımından oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulunun onayı ile görevlendirilir

12 Kesin Kabul Sınavı Jürisi: Madde 8 Kesin Kabul Sınavı Jürisi, Anasanat Dalı Kurulu tarafından önerilecek 4 (dört) Öğretim üye veya elemanı (San.Öğr.El., Öğr.Gör., Okutman) ile Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ndan görevlendirilecek 1 (bir) öğretim üye veya elemanlarından (San.Öğr.El., Öğr.Gör., Okutman) oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulunun onayı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi: Madde 8 Kesin Kabul Sınavı Jürisi; Müzik Bölümü Başkanı, Caz Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 2 (iki) Öğretim üye veya elemanı (San.Öğr.El., Öğr.Gör., Okutman), Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanı, Piyano anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanı ve Opera Anasanat Dalı ndan görevlendirilen 1 (bir) Öğretim üye veya elemanının katılımından oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulunun onayı ile görevlendirilir. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON SANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ UYGULANAN Sınav : Madde 4. Sınav, baraj sınavı ve kesin kabul sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşur. Baraj Sınavı Jürisi: ÖNERİLEN Sınav Madde 4. Sınav, Baraj Sınavı ve Kesin Kabul Sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Baraj sınavında başarılı olan adaylar Kesin kabul sınavına alınırlar. Baraj sınavında başarılı olup, kesin kabul sınavına girmeye hak kazanan adayların, Kesin kabul Sınavına kendilerini tanıtıcı dosya hazırlamaları (En az 3 kopya) gerekmektedir. Dosya içeriği, özgeçmiş, eserlerinin listesi ve nota/ları, kayıtları (CD ortamında), adayın müzikal yaşamı ve neler yaptığına yönelik tanıtıcı bir yazı gibi materyallerden oluşmalıdır. Kesin kabul sınavına dosya hazırlamayan ve getirmeyen adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve sınava alınmazlar. Baraj Sınavı Jürisi

13 Madde 5. Baraj Sınavı Jürisi, Anasanat Dalı Kurulu tarafından belirlenecek en az 5 öğretim elemanından oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulu kararı ile görevlendirilir. Madde 5. Anasanat Dalı Kurulu tarafından belirlenecek Kompozisyon ve Orkestra Şefliğinden en az 6 ve piyano anasanat dalından 1 öğretim elemanından oluşur. Sınav Jürisi Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile görevlendirilir. Baraj Sınavının İçeriği : Madde 6. Alan Açıklama Topla m Puan Tek sesli Onaltı (16) ölçülük Dikte tek sesli dikte yazımı 10 İki sesli Onaltı (16) ölçülük Dikte iki sesli dikte yazımı 10 Deşifre Lavignac 3 - A 10 Solfej Okuma Piyano (Enstrüman) Kompozisy on seviyesinde Jüri tarafından belirlenecek Lavignac 3 - A kitabından veya eşdeğeri seviyede solfej parçaları okuma J.S. Bach İki Sesli Envansiyonlar, 30 Czerny ve Klasik dönem sonatinleri seviyelerinde piyano eserleri veya kendi çalgılarında anılan seviyede eserler çalmaları beklenir. Adaylardan eserlerinden birini ( tercihen piyano için yazılmış) seslendirmeleri veya kayıttan dinletmeleri istenir Toplam 100 Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. HÜADK Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi mezunu adaylar baraj sınavından muaf tutulurlar. Baraj Sınavının İçeriği Madde 6 Soru Açıklama Kateg orisi Tek sesli Onaltı (16) Dikte 1 ölçülük tek İki sesli Dikte 1 *Deşifre *Solfej Okuma **Piyano 2 (Enstrüman) Teori 1 sesli dikte Onaltı (16) ölçülük iki sesli dikte Lavignac 3 - A seviyesinde (Sol, Fa ile 1.,3.,4. Çizgi Do Anahtarları) Lavignac 3 - A kitabından veya eşdeğeri seviyede solfej parçaları A. Adnan Saygun Töresel Musiki Solfej parçaları J.S. Bach İki Sesli Envansiyonlar, 30 Czerny ve Klasik dönem sonatinleri seviyelerinde piyano eserleri veya kendi çalgılarında anılan seviyede eserler çalmaları beklenir. Aralıklar, Diziler, Soru Adedi Toplam Puan 1x15= 15 1x15= 15 1x20= 20 2x10= 20 2x10= X1=1

14 Modlar, Müzikal ifadeler, Akorlar Toplam 100 *Solfej Okuma ve Deşifre Sınavları piyanodan ses verilmesi suretiyle eşliksiz olarak uygulanır. **Piyano(Enstrüman) sınavında eserlerden en az biri klasik dönem sonatin seviyesinde olmalıdır. 1 Yazılı Sınav 2 Performans Özel Yetenek Giriş Sınavı Yönerge (UYGULANAN) Özel Yetenek Giriş Sınavı Yönerge (ÖNERİLEN) Baraj Sınavının Değerlendirilmesi Madde 7 (Yeni Madde) Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. Kesin Kabul Sınavı Jürisi Madde 7.Kesin Kabul Sınavı Jürisi, Anasanat Dalı Kurulu tarafından belirlenecek en az 5 öğretim elemanından oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulu kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi Madde 8 Anasanat Dalı Kurulu tarafından baraj sınavı için belirlenmiş, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı nda görevli en az 5 Öğretim Elemanından oluşur. Sınav Jürisi Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavının İçeriği: Madde 8. Alan Açıklama Toplam Puan Müzik Kültürü Kompozisyon Adayların Müzik kuramları, Müzik tarihi bilgilerinin sözlü olarak sınanması Adayların kompozisyonlarını (tercihen piyano için yazılmış) seslendirmeleri veya kayıttan dinletmeleri istenir. Toplam 100 Kesin Kabul Sınavı nda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar Kesin Kabul Sınavının İçeriği Madde 9 Soru Açıklama Kategorisi Müzik Adayların Müzik Kültürü kuramları, Müzik tarihi bilgilerinin sözlü olarak sınanması Doğaçlama Sınav Jürisi tarafından adaya verilecek bir temanın entrümanla icra edilerek doğaçlaması Kompozisyon Adayların sınav jürisine sunacağı en az iki kompozisyonunu (tercihen piyano için Toplam Puan

15 yazılmış) seslendirmeleri veya kayıttan dinletmeleri istenir. Toplam 100 Kesin Kabul Sınavının Değerlendirilmesi Madde (10 Yeni Madde) Kesin Kabul Sınavı nda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Sınav Jürisi Sınav Jürisi Madde 4 : Baraj Sınavı Jürisi (1.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi (2.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir Madde 4 : Sınav Jürisi; I. Baraj Sınavı Jürisi, II. Baraj Sınavı Jürisi ve Kesin Kabul Sınavı Jürilerinden oluşur. I. Baraj Sınavı Jürisi (1.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. II. Baraj Sınavı Jürisi (2.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi (3.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en

16 az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi (UYGULANAN) Sınav Madde 5 : Sınav, baraj sınavı ve kesin kabul sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşur. Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi (UYGULANAN) Baraj Sınavının İçeriği Madde 6 : 1- Hareket (15 puan) Adaylara 10 ar kişilik gruplar halinde Tiyatro oyuncusunda olması gereken bedensel yeterliliği ölçecek uygulamalar yaptırılacaktır. Adayların bu sınava rahat hareket edebilecekleri bir kıyafet ve ayakkabı ile katılmaları gerekmektedir. 2- Ses, Kulak, Ritim, Şan ( 15 puan) Adaya piyano eşlikli tek ses, çift ses ezgi, ritim tekrarlama ve tiyatral ses kalitesini ortaya çıkaracak uygulamalar yaptırılacak; adaydan kendi hazırladığı bir şarkı ya da türküyü seslendirmesi istenecektir. 3- Sahne (40 puan) Adaydan kendisinin seçip hazırlayacağı istediği dönem ve yazara ait klasik, modern, çağdaş dram ve komedi türlerinde 2 (iki) tiradı sahnelemesi istenecektir. Jüri her bir tiradı iki dakika izledikten sonra kesebilir. 4- Diksiyon (30 Puan) Adayın sözlü ifade yeteneğini ölçmek üzere, kendi seçip ezberlediği bir şiiri okuması istenecektir. Jüri adaya, sunduğu şiirin anlamı ve yazarı ile ilgili sorular yöneltebilir. Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi (ÖNERİLEN) Sınav Madde 5 : Sınav, iki baraj sınavı ve kesin kabul sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşur. Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi (ÖNERİLEN) Baraj Sınavlarının İçeriği Madde 6 : I. Baraj Sınavının İçeriği 1- Sahne (70 puan) Adaydan kendisinin seçip hazırlayacağı istediği dönem ve yazara ait klasik, modern, çağdaş dram ve komedi türlerinde 2 (iki) tiradı sahnelemesi istenecektir. Jüri her bir tiradı yeterli gördüğü takdirde kesebilir. Her bir tirat 35 puan üzerinden değerlendirilir. 2- Diksiyon (30 Puan) Adayın sözlü ifade yeteneğini ölçmek üzere, kendi seçip ezberlediği bir şiiri okuması istenecektir. Jüri adayın şiirini yeterli gördüğü takdirde kesebilir. Jüri adaya, sunduğu şiirin anlamı ve yazarı ile ilgili sorular yöneltebilir. Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar II. Baraj sınavına girmeye hak kazanırlar. II. Baraj Sınavının İçeriği 1- Hareket (15 puan) Adaylara 10 ar kişilik gruplar halinde Tiyatro oyuncusunda olması gereken bedensel yeterliliği ölçecek uygulamalar yaptırılacaktır. Adayların bu sınava rahat hareket edebilecekleri bir kıyafet ve ayakkabı ile katılmaları gerekmektedir. 2- Ses, Kulak, Ritim, Şan (15 puan) Adaya piyano eşlikli tek ses, çift ses ezgi, ritim tekrarlama ve tiyatral ses kalitesini

17 ortaya çıkaracak uygulamalar yaptırılacak; adaydan kendi hazırladığı bir şarkı ya da türküyü seslendirmesi istenecektir. 3- Sahne (70 puan) Adaylar I. Baraj Sınavında sundukları tiratlar dışında, duyurusu Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı nın web sayfasından yapılacak olan zorunlu tiratlardan sorumludur. Jüri bu tiratları yeterli gördükten sonra kesebilir. Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi (UYGULANAN) Kesin Kabul Sınavının İçeriği II. Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi (ÖNERİLEN) Kesin Kabul Sınavının İçeriği Madde 7 : 1- Genel Bilgi Sınavı (10 Puan) Adayın sınava girdiği oyun metinleri ile ilgili bilgisine ve yorumuna; ayrıca diğer kültür, sanat, edebiyat birikimine yönelik yazılı bilgi yoklamasıdır. 2- Sahne (60 Puan) Adaylar Baraj Sınavında sundukları tiratlar dışında, kendileri seçip hazırladıkları (1) bir tiradı sahnede yorumlayacaklardır. Jüri bu tiradı iki dakika izledikten sonra kesebilir. 3- Doğaçlama (20 Puan) Adaya sınav jürisi tarafından verilecek olan konular sözlü ve sözsüz doğaçlama olarak sergilenecektir. 4. Sözlü Sınav (10 Puan) Jüri adayı yakından tanımak için kendini ifade etmesini sağlayacak sorular yöneltecektir. Baraj ve Kesin Kabul Sınavlarında performansa yönelik aşamalar ve Sözlü Sınavlar sesli ve görüntülü olarak kaydedilir. Kayıtlar iki yıl süreyle saklanır. Madde 7 : 1- Genel Bilgi Sınavı (20 Puan) Adayın sınava girdiği oyun metinleri ile ilgili bilgisine ve yorumuna; ayrıca diğer kültür, sanat, edebiyat birikimine yönelik yazılı bilgi yoklamasıdır. Genel Bilgi Sınavı soruları Kesin Kabul Sınavı Jürisi tarafından belirlenir, sınavda adaylara basılı olarak verilir. 2- Doğaçlama (60 Puan) Sınav jürisi tarafından verilecek olan sözlü ve sözsüz doğaçlama konularının, aday tarafından sahne üzerinde sergilenmesi istenir. Sözlü doğaçlama performansı 30 puan, sözsüz doğaçlama performansı 30 puan üzerinden değerlendirilir. 3- Sözlü Sınav (20 Puan) Jüri adayı yakından tanımak için kendini ifade etmesini sağlayacak sorular yöneltecektir. Sözlü sınavda jüri gerek gördüğü takdirde Baraj sınavlarında sorumlu oldukları aşamaları adaya tekrar ettirebilir.

18 Kesin Kabul Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar. Baraj ve Kesin Kabul Sınavlarında performansa yönelik aşamalar ve Sözlü Sınavlar sesli ve görüntülü olarak kaydedilir. Kayıtlar iki yıl süreyle saklanır. Kesin Kabul Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI KEMAN-VİYOLA-VİYOLONSEL-KONTRABAS SANAT DALLARI ÖZEL YETENEK LİSANS GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ MADDE 8. (YÜRÜRLÜKTE OLAN) Kesin Kabul Sınavının İçeriği: Madde 8. Kesin Kabul Sınavı nda adaylar, müracaat etmiş oldukları Sanat Dalı kapsamında aşağıda belirtilen kategorilerden oluşturulmuş bir program seslendirilir. 1- KEMAN 2 etüd (1 çift sesli) J.S. Bach solo sonat ya da partitalardan iki bölüm 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 2 -VİYOLA 2 etüd (1 çift sesli) 1 bölüm J.S.Bach solo suit 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 3 - VİYOLONSEL 2 etüd (1 çift sesli) 1 bölüm J.S.Bach solo suit 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 4 - KONTRABAS 2 etüd (1 çift sesli) 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 1 piyanolu parça MADDE 8. (ÖNERİLEN) Kesin Kabul Sınavının İçeriği: Madde 8. Kesin Kabul Sınavı nda adaylar, müracaat etmiş oldukları Sanat Dalı kapsamında aşağıda belirtilen kategorilerden oluşturulmuş bir program seslendirilir. 1- KEMAN 2 etüd (1 çift sesli) J.S. Bach solo sonat ya da partitalardan iki bölüm 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 2 -VİYOLA 2 etüd (1 çift sesli) 1 bölüm J.S.Bach solo suit 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 3 - VİYOLONSEL 2 etüd (1 çift sesli) 1 bölüm J.S.Bach solo suit 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 4 - KONTRABAS 2 etüd (1 çift sesli) 1 piyanolu sonatın tamamı 1 konçertonun tamamı 1 piyanolu parça

19 - Seçilen eserler H.Ü.A.D.K.İlgili Sanat Dalı nın 12. sınıf bitirme programı müfredatına eşdeğer olmalıdır. Tüm program ezber olarak seslendirilmeli (piyanolu sonat hariç), sonat, süit ve benzeri eserlerin bütün bölümleri hazırlanmalıdır. - Sınav süresi 25 dakikadır, jüri gerekli gördüğü durumlarda eserleri kesebilir. Kesin Kabul Sınavı nda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar. - Seçilen eserler H.Ü.A.D.K.İlgili Sanat Dalı nın 12. sınıf bitirme programı müfredatına eşdeğer olmalıdır. Tüm program ezber olarak seslendirilmeli (piyanolu sonat hariç), sonat, süit ve benzeri eserlerin bütün bölümleri hazırlanmalıdır. - Sınav süresi 25 dakikadır, jüri gerekli gördüğü durumlarda eserleri kesebilir. Alan Toplam Açıklama Puan Performans Etüd veya Etüdler 20 Performans J. S. Bach Suite veya Solo Sonat Bölümleri 20 Performans Piyanolu Sonat 30 Performans Piyano Eşlikli Konçerto 30 Toplam 100 Kesin Kabul Sınavı nda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar. Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 065 Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Kimya Mühendisliği lisans programında eğitim öğretim yılından itibaren 2 adet seçmeli dersin açılması ve 1 adet dersin lisans programından kaldırılması hakkındaki tarih ve 02 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Kimya Mühendisliği lisans programında karar ekinde belirtilen 2 adet seçmeli dersin açılması ( KMU 365 Mühendisler için Pazarlama Yönetimi, KMU 450 Mühendisler için Hukuk ) ve 1 adet dersin ( HUK 451 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ) lisans programından kaldırılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 065 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM PROGRAMINA EKLENECEK DERSLER - ADI T P K AKTS 5. Yarıyıl (Alan İçi Seçmeli I, II)

20 KMU 365 Mühendisler için Pazarlama Yönetimi Yarıyıl (Alan İçi Seçmeli VII) KMU 450 Mühendisler için Hukuk HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM PROGRAMINDAN KALDIRILACAK DERSLER - ADI T P K AKTS 5. Yarıyıl (Alan Dışı Seçmeli VI) HUK 451 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 066 Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Jeoloji Mühendisliği lisans programında 1 adet seçmeli dersin açılması ve 1 adet seçmeli dersin Teorik saati ve Kredisinde değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 01 kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Jeoloji Mühendisliği lisans programında karar ekinde belirtilen 1 adet seçmeli dersin açılması JEO499 Jeolojik Haritalama Teknikleri ve Uygulamaları ( / 5 AKTS ) ve 1 adet seçmeli dersin Teorik saati ve Kredisinde değişiklik yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 066 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMINDA YAPILMASI ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER 1. JEO495 dersinin yerel kredisi : 202 yerine 303 olarak düzenlenmiştir. TEORİK SAATİ VE KREDİ DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLEN DERS -ADI T P K AKTS JEO495 YERBİLİMLERİNDE RADYOMETRİK YAŞ TAYİNİ YÖNTEMLERİ JEO499 dersi yeni ders olarak önerilmiştir. AÇILMASI ÖNERİLEN SEÇMELİ DERS -ADI T P K AKTS JEO499 JEOLOJİK HARİTALAMA TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

21 Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 067 Mühendislik Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu nun Jeoloji Mühendisliği lisans programında açılacak olan JEO499 Jeolojik Haritalama Teknikleri ve Uygulamaları dersinin şubelendirilmesi hakkındaki tarih ve 16 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Jeoloji Mühendisliği lisans programında açılacak olan JEO499 Jeolojik Haritalama Teknikleri ve Uygulamaları ( / 5 AKTS ) dersinin 01 ve 02 şubelerinin ile açılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Yönetim Kurulu na sunulmasına karar verildi. Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 068 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Tarih Bölümü lisans programında seçmeli statüde 4 adet dersin açılması ve 1 adet seçmeli dersin kapatılması hakkındaki tarih ve 2016/09 sayılı kararı görüşüldü. Tarih Bölümü lisans programında; öğretim yılından itibaren güz döneminde TAR 491 Osmanlı Arşiv Metinleri I ( / 5 AKTS ) ve bahar döneminde TAR 492 Osmanlı Arşiv Metinleri II ( / 5 AKTS ) derslerinin seçmeli statüde açılması, - TAR 352 Ortadoğu Tarihi ( / 5 AKTS ) seçmeli dersinin kapatılarak öğretim yılından itibaren güz döneminde TAR 379 Ortadoğu Tarihi I ( / 5 AKTS ) ve bahar döneminde TAR 380 Ortadoğu Tarihi II ( / 5 AKTS ) derslerinin seçmeli statüde açılmasının oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : Karar Sayısı: 069 Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun Meslek Yüksekokulu bünyesinde 12 haftalık 3 ders dönemi şekilde sürdürülmekte olan 4 programın ( Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı, Elektrik Programı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı, Makine Programı ) Örgün ve İkinci Öğretim programlarının eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren Üniversitemizin mevcut çalışma takvimi ile uyumlu olarak iki dönemli sisteme geçmesi ve bu kapsamda ders içeriklerinin güncellenmesi hakkındaki tarih ve 02 sayılı kararı görüşüldü.

22 eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu bünyesinde 12 haftalık 3 ders dönemi şekilde sürdürülmekte olan 4 programın ( Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı, Elektrik Programı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı, Makine Programı ) Örgün ve İkinci Öğretim programlarının Üniversitemizin mevcut çalışma takvimi ile uyumlu olarak karar ekinde belirtildiği şekilde iki dönemli sisteme geçmesi ve bu kapsamda ders içeriklerinin güncellenmesi oy birliği ile kabul edilerek, Yükseköğretim Kurulu na gönderilmek üzere Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 069 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1.OSB MYO 642_Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı * Mevcut Dersler Yeni Dersler 1. DÖNEM 1. YARIYIL AEK109 ENERJİ FİZİĞİNE GİRİŞ AEK121 ENERJİ FİZİĞİNE GİRİŞ TEMEL ENERJİ AEK111 KAYNAKLARI AEK123 TEMEL ENERJİ KAYNAKLARI AİT103 ATA. İLK. VE İNK.TAR.I AİT103 ATA. İLK. VE İNK.TAR.I TKD103 TÜRK DİLİ I TKD103 TÜRK DİLİ I HMY135 MESLEKİ İNGİLİZCE I ING 127 TEMEL İNGİLİZCE I HMY149 MATEMATİĞE GİRİŞ HMY163 MATEMATİK I AEK125 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I (Seçmeliden Zorunluya Aktarıldı) TOPLAM ZORUNLU DERS TOPLAM ZORUNLU DERS AEK115 ÖLÇME TEKNİĞİ AEK127 ÖLÇME TEKNİĞİ HMY137 GERİ KAZANIM YÖNTEMLERİ HMY169 GERİ KAZANIM YÖNTEMLERİ AEK117 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I (Seçmeliden Zorunluya Aktarıldı) HMY 167 MESLEKİ İNGİLİZCE I (Yeni Eklendi) ELEKTRİKSEL GÜÇ ELEKTRİKSEL GÜÇ AEK113 AKTARIMI VE DAĞITIMI AEK129 AKTARIMI VE DAĞITIMI HMY139 ENERJİ DEPOLAMA HMY171 ENERJİ DEPOLAMA HMY165 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (Yeni Eklendi) TOPLAM SEÇMELİ DERS 6 TOPLAM SEÇMELİ DERS 6 DÖNEM TOPLAM 22 DÖNEM TOPLAM DÖNEM 2. YARIYIL

23 AEK114 AEK116 ENERJİ DÖNÜŞTÜRME SİSTEMLERİ AEK120 ENERJİ DÖNÜŞTÜRME SİSTEMLERİ HİDROJEN TEKNOLOJİSİ AEK122 HİDROJEN TEKNOLOJİSİ AİT104 ATA.İLK.VE İNK.TAR II AİT104 ATA.İLK.VE İNK.TAR II TKD104 TÜRK DİLİ II TKD104 TÜRK DİLİ II HMY136 MESLEKİ MATEMATİK HMY160 MATEMATİK II HMY138 MESLEKİ İNGİLİZCE II ING 128 TEMEL İNGİLİZCE II (Yeni Eklendi) HMY 164 İŞ YERİ BECERİ EĞİTİMİ I (3. Dönem Yaz Döneminden 2. Dönem Bahar Dönemine Aktarıldı) TOPLAM ZORUNLU DERS TOPLAM ZORUNLU DERS HMY 162 MESLEKİ İNGİLİZCE II (Yeni Eklendi) HMY140 ÇEVRE KORUMA HMY166 ÇEVRE KORUMA HMY142 MESLEK ETİĞİ HMY168 MESLEK ETİĞİ HMY144 GÜNEŞ ENERJİSİ ile BİNA ISITMA SİSTEMLERİ AEK126 GÜNEŞ ENERJİSİ ile BİNA ISITMA SİSTEMLERİ HMY150 GİRİŞİMCİLİK HMY170 GİRİŞİMCİLİK AEK118 HMY146 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II AEK124 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II BİOKÜTLE İLE ENERJİ ÜRETİMİ AEK128 BİOKÜTLE İLE ENERJİ ÜRETİMİ AEK 130 HMY165 HMY172 ENDÜSTRİYEL UYGULAMALAR I (Yeni Eklendi) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (Yeni Eklendi) TEMEL MEKATRONİK ve ROBOT TASARIMI (Yeni Eklendi) HMY178 İLKYARDIM (5. Dönemden 2.Döneme Aktarıldı) TOPLAM SEÇMELİ DERS 8 TOPLAM SEÇMELİ DERS 6 DÖNEM TOPLAM 22 DÖNEM TOPLAM DÖNEM İŞYERİ BECERİ EĞİTİMİ I (3. Dönem Yaz HMY134 Döneminden 2. Dönem Bahar Dönemine Aktarıldı) DÖNEM TOPLAM DÖNEM 3. YARIYIL AEK217 TERMODİNAMİK VE ISI TRANSFERİ AEK225 AEK229 TERMODİNAMİK VE ISI TRANSFERİ RÜZGAR GÜCÜ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ (Seçmeliden Zorunluya Aktarıldı) ELEKTRİK MAKİNELERİ (Yeni AEK231 Eklendi) AEK223 HİDRO ENERJİ AEK233 HİDRO ENERJİ

24 HMY255 İŞYERİ BECERİ EĞİTİMİ II HMY 297 İŞ YERİ BECERİ EĞİTİMİ II TOPLAM ZORUNLU DERS TOPLAM ZORUNLU DERS AEK221 HMY257 RÜZGAR GÜCÜ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ (Seçmeliden Zorunluya Aktarıldı) KALİTE GÜVENCE SİSTEM VE STANDARTLARI AEK235 KALİTE GÜVENCE SİSTEM VE STANDARTLARI HMY259 İŞLETME YÖNETİMİ I AEK237 İŞLETME YÖNETİMİ I AEK219 JEOTERMAL ENERJİ AEK227 JEOTERMAL ENERJİ HMY263 ENERJİ YÖNETİMİ VE POLİTİKALARI AEK239 ENERJİ YÖNETİMİ VE POLİTİKALARI HMY265 ELEKTRONİK KONTROL DEVRELERİ AEK241 ELEKTRONİK KONTROL DEVRELERİ TOPLAM SEÇMELİ DERS 10 TOPLAM SEÇMELİ DERS 11 DÖNEM TOPLAM 22 YARIYIL TOPLAM DÖNEM 4. YARIYIL AEK212 NÜKLEER ENERJİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ AEK220 NÜKLEER ENERJİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ AEK214 GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ AEK222 GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ HMY256 İŞYERİ BECERİ EĞİTİMİ III HMY 296 İŞ YERİ BECERİ EĞİTİMİ III HMY 298 İŞ YERİ BECERİ EĞİTİMİ IV (6. Dönem Yaz Döneminden 4.Dönem Bahar'a Aktarıldı) TOPLAM ZORUNLU DERS TOPLAM ZORUNLU DERS HMY268 BOR TEKNOLOJİSİ AEK224 BOR TEKNOLOJİSİ AEK216 ENDÜSTRİYEL EKOLOJİ AEK226 ENDÜSTRİYEL EKOLOJİ HMY260 İLKYARDIM (5.Dönemden 2.Döneme Aktarıldı) HMY262 İŞLETME YÖNETİMİ II AEK228 İŞLETME YÖNETİMİ II HMY264 ENERJİ EKONOMİSİ AEK230 ENERJİ EKONOMİSİ HMY288 LAZER UYGULAMA TEKNİKLERİ (Kaldırıldı) HMY290 GÜÇ ELEKTRONİĞİ AEK232 GÜÇ ELEKTRONİĞİ AEK 234 ENDÜSTRİYEL UYGULAMALAR II (Yeni Eklendi) TOPLAM SEÇMELİ DERS 9 TOPLAM SEÇMELİ DERS 9 DÖNEM TOPLAM 22 YARIYIL TOPLAM DÖNEM HMY258 İŞYERİ BECERİ EĞİTİMİ IV (6.Dönem Yaz Döneminden 4.Dönem Bahar'a Aktarıldı) DÖNEM TOPLAM 16

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde-l) Bu yönerge, Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 19.07.2018 Karar Sayısı: 532 19.07.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Hacettepe Üniverstesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Müzik Bölümü Yaylı

Detaylı

Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergeleri

Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergeleri Hacettepe Üniversitesi 2016-2017 Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergeleri Lisans Programları İçindekiler Tarihçe Eğitim Programları Kodları Eğitim Programları, Bölümler ve Anasanat Dalları Sanat Dalları YGS

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi

Detaylı

TİYATRO ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

TİYATRO ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet

Detaylı

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak Madde 1- (1) Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları

Detaylı

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak Madde 1 - ( 1 ) Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ORTAOKUL / LİSE DEVRESİ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE GİRİŞ, NAKİL VE GEÇİŞ SINAV YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ORTAOKUL / LİSE DEVRESİ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE GİRİŞ, NAKİL VE GEÇİŞ SINAV YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ORTAOKUL / LİSE DEVRESİ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE GİRİŞ, NAKİL VE GEÇİŞ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

OPERA ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

OPERA ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 24.04.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 24.04.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 613 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı Gitar Sanat Dalı

Detaylı

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 410 11.01.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano ve Arp Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları Yönergesi'nin güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Devlet Konservatuvarına Özel Yetenek

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 1.0.201 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 1.0.201 Eğitim Komisyon Karar No: 8 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Lisans

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 17.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 17.05.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 105 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun İktisat Bölümü lisans programında

Detaylı

PİYANO ANASANAT DALI GİTAR ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

PİYANO ANASANAT DALI GİTAR ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PİYANO ANASANAT DALI GİTAR ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet

Detaylı

tarih ve 324 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 324 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 0.07.017 tarih ve 3 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki GÜZ DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS Tablo-1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü/Tiyatro Anasanat Dalı Lisans

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, müzik alanında özel yetenek ve kabiliyetleri

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2015-2016 eğitim-öğretim

Detaylı

MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 öğretim yılında Lisans

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, müzik alanında özel yetenek ve kabiliyetleri

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK VE BALE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ĠLE MÜZĠK VE SAHNE SANATLARI LĠSESĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK VE BALE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ĠLE MÜZĠK VE SAHNE SANATLARI LĠSESĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK VE BALE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ĠLE MÜZĠK VE SAHNE SANATLARI LĠSESĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1)

Detaylı

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar)

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, (2013-2014/Bahar) 1 İçindekiler Sayfa Nr. Bale Anasanat Dalı Koreoloji Yüksek Lisans Programı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2017) TABAN PUANI ÖN KAYIT KURS KAYIT KURS/SINAV

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ Konservatuvar Kurulu Kararı Toplantı Tarihi: 26.03.2014 Başlama saati:14:00 Toplantı Sayısı: 03 Konservatuvar Kurulu 26.03.2014 tarihinde saat

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ YÖNETMELİĞİ (1)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ YÖNETMELİĞİ (1) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ YÖNETMELİĞİ (1) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1)

Detaylı

12.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 776 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı altında eğitim dili %100 İngilizce olarak İnşaat

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU I. AMAÇ VE

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET KONSERVATUVARI Adnan Menderes Üniversitesi I - LİSANS EĞİTİMİ YÖNERGESİ II - BÖLÜMLER PİYANO ANASANAT DALI YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI 1 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU NUN Karar Tarihi : Toplantı Sayısı : 501 Karar Sayısı : 4319

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU NUN Karar Tarihi : Toplantı Sayısı : 501 Karar Sayısı : 4319 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU NUN Karar Tarihi : 20.07.2018 Toplantı Sayısı : 501 Karar Sayısı : 4319 Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Giriş Özel Yetenek

Detaylı

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 25 öğrenci alınacaktır. Engelli adaylar için 2 kontenjan ayrılmıştır.

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 25 öğrenci alınacaktır. Engelli adaylar için 2 kontenjan ayrılmıştır. T.C. ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI LİSANS DEVRESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU KONTENJANLAR

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 027 10.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı bünyesindeki Korrepetisyon ve Bale Piyanistliği Yüksek Lisans Programı ile

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ LĠSANS ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ LĠSANS ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ LĠSANS ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Müzik ve Sahne Sanatları alanında eğitim-öğretim

Detaylı

tarih ve 062 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 062 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 21.04.2016 tarih ve 062 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bilimleri Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı Müzikoloji Lisans Programı GÜZ

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 04.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 04.12.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 709 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Bale Dansçılığı Programı, Modern Dans

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 16 Mayıs 2014 / 324-3-B

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 16 Mayıs 2014 / 324-3-B MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 16 Mayıs 2014 / 324-3-B Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Atatürk

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI .06.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi:.06.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 125 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Müzikoloji Anabilim Dalı nda yürütülmekte olan Etnomüzikoloji

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 21.08.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 652 Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Sanatta Yeterlik Programı'nın adının, "İç Mimarlık

Detaylı

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır.

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır. T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI LİSANS DEVRESİ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU KONTENJANLAR Sahne

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 174 05.01.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Yönetim Kurulu nun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açık bulunan Elektronörofizyoloji

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Öğrenci Kabulü ve Kayıt

İKİNCİ BÖLÜM. Öğrenci Kabulü ve Kayıt AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Antalya Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Müzik ve Bale İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu Eğitim-Öğretim ve Özel Yetenek Sınavı Yönergesi(1),(2),(3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞVURU VE ÖZEL YETENEK SINAV KOŞULLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞVURU VE ÖZEL YETENEK SINAV KOŞULLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞVURU VE ÖZEL YETENEK SINAV KOŞULLARI 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano ve Yaylı Çalgılar

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI LİSE DEVRESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak ve Tanımlar

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI LİSE DEVRESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak ve Tanımlar HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI LİSE DEVRESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; müzik ve sahne sanatları

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 Öğretim yılında Üniversitemizin bazı programlarına ön kayıt-özel yetenek sınavı sistemi ile öğrenci alınacaktır. FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ (*)

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ Senato: (TASLAK v07) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim

Detaylı

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 01-05 AĞUSTOS 2016 TABAN PUAN TÜRÜ 2016 YGS EN AZ 240 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 06-13 AĞUSTOS 2016 ANADOLU GÜZEL SANATLAR

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ

TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU TUNCELİ 2017 1 SAYFA NO İÇİNDEKİLER 1 FAKÜLTEMİZ 2 MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır.

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır. T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI LİSANS DEVRESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU KONTENJANLAR Sahne

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1.Bu Yönetmeliğin amacı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 04 Haziran 2013 Toplantı Sayısı : 10 Karar 1 Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Kayıt Yenileme Yönergesi hakkında görüşüldü. Çukurova Üniversitesi

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU ÖĞRENCİ KONTENJANI : 15 1) ÖN KAYIT KOŞULLARI VE GEREKLİ

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği KAMUOYUNA DUYURU

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği KAMUOYUNA DUYURU 31.07.2008 KAMUOYUNA DUYURU Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Sınava Başvuru Koşulları 1. I pek U niversitesi Konservatuvarı Müzik Bo lümünün Özel Yetenek Sınavlarına, 2016

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmasına

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, MİMAR

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, MALTEPE ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU TUNCELİ 2018 İÇİNDEKİLER FAKÜLTEMİZ HAKKINDA GENEL BİLGİ... 1 1) ÖN KAYIT

Detaylı

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Antakya/HATAY T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve. Bale İlköğretim Okulu Yönetmeliği

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve. Bale İlköğretim Okulu Yönetmeliği 7 Mart 1999 - Sayı : 23632 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 Anadolu Üniversitesinden : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu Yönetmeliği Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Türk

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı na Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır. Ön kayıt koşulları 2013

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 11.05.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 269 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yandal programında ve Programın uygulama ilkelerinde

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 168 15.12.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı na bağlı olarak Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ. Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ. Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Madde 1- Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PROGRAMINA ÖN KAYITLA ALINACAK ÖĞRENCİLERİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.06.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 942 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalına bağlı olarak Kök Hücre Yüksek Lisans programının

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU I. AMAÇ VE

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2018) TABAN PUANI ÖN KAYIT TARİHİ KURS KAYIT TARİHİ

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Ocak 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29237 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Ders yılı: Derslerin başladığı tarihten kesildiği tarihe kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süreyi,

YÖNETMELİK. e) Ders yılı: Derslerin başladığı tarihten kesildiği tarihe kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süreyi, YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEVLET KONSERVATUVARLARI MÜZİK VE BALE İLKÖĞRETİM KURUMLARI İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı na Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır. Ön kayıt koşulları 2015

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı na Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır. Ön kayıt koşulları 2013

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.06.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 14.06.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 151 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Müzikoloji Anabilim Dalı nda yürütülmekte olan

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 15.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 749 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Halk Sağlığı Hemşireliği Yüksek Lisans ve

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, 23.03.2016 tarih

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1: Bu yönergenin

Detaylı

12.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 12.09.2013 Eğitim Komisyon Karar No: 432 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyoloji Bölümü lisans programında yapılacak güncellemeler

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/GÜZ Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Güz yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat ve

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 756 Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun ÖSYM tarafından 18.07.2014 tarihinde güncellenen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı