TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak-Haziran 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak-Haziran 2016"

Transkript

1 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak-Haziran 2016

2 Sevgili TEMA Dostu, Eşsiz güzellikte doğal varlıklara sahip Türkiye nin dört bir köşesinde bulunan siz kıymetli gönüllülerimizin ve destekçilerimizin sağladığı katkılarla 2016 yılının ilk altı aylık döneminde başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın temelinde başta toprak olmak üzere hava, su, biyoçeşitlilik gibi tüm doğal varlıklarımızın korunması ilk sıradaydı. Bunun yanı sıra çevre sorunlarına duyarlı, bilinçli ve etkin bir kamuoyu oluşturmak için de yoğun bir çaba sarf ettik. ÖRGÜTLENME VE GÖNÜLLÜ KAZANIMI ÇALIŞMALARIMIZ Toplumun her kesimine ulaşmayı amaç edinen Vakfımız, 2016 yılının ilk yarısında saha faaliyetlerini 81 il, 263 ilçe, 33 mahalle/belde/köy ve 128 üniversitede olmak üzere 505 noktada gönüllü temsilcileri aracılığıyla sürdürdü yılının ilk altı ayında aramıza katılan ü aşkın yeni gönüllümüz ile toplam gönüllü sayımız e ulaştı. Vakfımızın inci gönüllüsü Ankara dan öğretmenimiz Gülcan Çınar oldu. Gönüllü sayımızın e ulaşmasını 10 Mayıs ta Ankara İl Temsilciliğimizde düzenlediğimiz törenle kutladık. TEMSİLCİLERİMİZLE VE GÖNÜLLÜLERİMİZLE BULUŞMALARIMIZ Temsilci ve İlçe Sorumluları Uyum Eğitimi ni düzenledik TEMA Vakfı na yeni katılan İl Temsilcilerimiz, İlçe ve Mahalle Sorumlularımız için düzenlediğimiz 2016 yılının ilk Uyum Eğitimi ni, 8-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul da gerçekleştirdik. Bölgesel Gönüllü Toplantıları nı gerçekleştirdik 2016 yılında Bursa, Gaziantep, İzmir, Van ve Rize de Bu Topraklarda Umut Yeşertiyoruz temasıyla gerçekleştirdiğimiz 5 Bölgesel Gönüllü Toplantısı nda 70 ilden gönüllümüz ile bir araya geldik. GÖNÜLLÜLERİMİZİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER ve ETKİNLİKLER Ağaç Kardeşliği Projesi ni uygulamaya başladık Adım Adım Oluşumu nun desteğiyle hayata geçirilen Ağaç Kardeşliği adlı doğa eğitimi ve ağaçlandırma projesini, 47 ilde 60 ilçede yaklaşık öğrencinin katılımı ve TEMA İl Temsilcileri, İlçe Sorumluları ve Genç TEMA ların destekleriyle uygulamaya başladık.

3 Projenin ağaçlandırma aşamasında oluşturulan Adım Adım - Çocuklar Hatıra Ormanı için 19 Mart Cumartesi günü temsili fidan dikim töreni gerçekleştirdik. Çanakkale Biga da bulunan Çınardere ağaçlandırma sahasında düzenlenen törende TEMA gönüllüleri, Adım Adım koşucuları ve çocuklar fidanları toprakla buluşturdu. Hedefimiz; toplanan bağışlarla 2 yıl sonunda Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinde çocuğa bir doğa eğitim programıyla ulaşmak ve i çocukların kendi yetiştirdikleri fidanlar olmak üzere toplam fidanın toprakla buluşmasını sağlamak. Ağaç Kardeşliği Projesi ni uygulayan Genç TEMA larla, 4-6 Mart tarihleri arasında Antalya da bir araya geldik. Toplantıya 65 üniversiteden, 129 Genç TEMA katıldı. Adım Adım koşucuları, TEMA nın Ağaç Kardeşliği Projesi için Runatolia Maratonu nda da koşarak destek çağrılarıyla bağış toplamaya devam etti. Runatolia Koşusu nda Ağaç Kardeşliği projesini desteklemek için yönetim kurulu üyelerimiz, genel müdürümüz, genel merkez çalışanlarımız ve gönüllülerimiz de koştu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nü kutladık 5 Haziran Dünya Çevre Günü nü Sürdürülebilir Yaşam için Doğanın Parçası Ol! temasıyla gönüllülerimizle birlikte renkli etkinlikler gerçekleştirerek kutladık.

4 EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ ayları arasında bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli ve KKTC de tesis edilen sahaların ağaçlandırılması için toplam adet fidan bağışı aldık. Son üç yıl içerisinde fidan dikimi gerçekleştirdiğimiz 23 farklı hatıra ormanı sahasında çalışmalar yürüttük. Çocuk ve gençlik eğitim programlarımızı başarıyla uyguladık Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA Eğitim Programlarımızı Eğitim-Öğretim yılında 81 ilde, yaklaşık öğrenci ve öğretmen ile uyguladık. Programı uygulayan öğretmenlere ve öğrencilere yıl sonu hediyesi olarak öğretmen katılım belgesi ve rozet gönderdik. AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ Ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ettik 2016 yılının ilk yarısında da destekçilerimizin bağışları, Türkiye de Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC de Orman Dairesi Müdürlüğü nün işbirliği ile ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ettik. Ocak-Haziran 81 İlde 81 Orman Projesi nde fidanlar büyümeye devam ediyor Türkiye deki orman varlığını artırmaya katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında uygulamaya konulan 81 İlde 81 Orman Projesi nde henüz 5 inci yılını tamamlamamış olan proje sahalarında (31 il) bakım çalışmalarına devam ettik. Vakfımız, Orman Genel Müdürlüğü ve İş Bankası tarafından hayata geçirilen projede KKTC sahası da dahil olmak üzere dönem içerisinde 43 sahanın kontrolünü gerçekleştirdik.

5 KIRSAL KALKINMA VE KORUMA PROJELERİMİZ Sakız Ağacı Klon Parkı Tesisi Projesi ile sakız ağaçları güvende Özünü insan sağlığına adamış, hassas, kırılgan ama yaşama tümüyle sarılan damla sakızı ağaçları ülkemizde sadece İzmir Çeşme de bulunuyor. Fakat yörede artan turizm potansiyeli nedeniyle giderek yok oluyor. Falım Sakızları sponsorluğu ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yılları arasında tesis edilen Sakız Ağacı Klon Parkı sahasında dikilen fidanların bakımlarına devam ettik. Tesis ile damla sakızı ağaçlarını güvenli bir alanda korumayı ve sahip oldukları genetik çeşitliliği muhafaza etmeyi hedefliyoruz. Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı iş birliğiyle fıstığımız bol oldu Klon parkı sahasında 108 i erkek, 16 sı dişi bireylerden oluşmak üzere toplam 124 klondan 935 adet yaşayan sakız fidanı bulunuyor. Nestlé DAMAK ile TEMA Vakfı nın 2011 de Gaziantep ve Şanlıurfa da başlattığı, antepfıstığı üretiminde verim ve kaliteyi artırmayı amaçlayan Fıstığımız Bol Olsun (FBO) projesinin birinci etabı başarıyla tamamlanmıştı. İkinci aşamaya geçilen projenin ilk etabında elde edilen bilgi ve birikimin Barak Ovası na yaygınlaştırılması için teorik ve uygulamalı antepfıstığı yetiştiriciliği eğitimlerine devam ettik. Düzenlenen eğitimlere 161 üretici katıldı. Bahçe yönetimi, hastalık ve zararlılarla mücadele, budama, bitki beslenmesi konularında uygulamalı uzmanlık desteği verdik. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra proje bahçelerindeki ziyaretlere devam ettik.

6 Uzman aşıcı yetiştirmek için MEB Gaziantep-Şahinbey Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile aşılama kurslarına devam ettik. 29 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Antepfıstığı bahçelerinde erkek birey eksikliğine dikkat çekmek ve bahçelerde polen bulutu yoğunluğunu artırmak üzere 22 üreticiye 300 adet erkek antepfıstığı fidanı dağıttık. Böylece toplamda 55 üreticiye 800 adet fidan dağıtılmış oldu. Sürdürülebilir çay tarımı için; toprak, çay ve kültür arasındaki ilişki ile ilgili farkındalık sağlamak amacıyla 5., 6. ve 7. sınıfta öğrenim gören öğrencilere yönelik etkinlik içeriği hazırladık. Projenin ilk eğitici eğitimini Rize de 8-10 Nisan tarihinde 36 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirdik. Bununla birlikte 100 çay üreticisi, öğrenci, 145 kadın, 400 çay eksperi, 615 din adamı, 30 muhtar ve 45 TEMA gönüllüsünün katılımıyla farklı zamanlarda eğitim ve farkındalık toplantıları düzenledik. Böylece i aşkın kişiye eğitim verdik. Her Dem Toprak İçin Projesi Dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize de, sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması konusunda Türkiye nin en büyük özel sektör çay üreticisi Doğuş Çay ile Her Dem Toprak İçin Projesi ni başlattık. Çay bahçeleri topraklarında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve toprakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla uygulamalara başladık. AB-TR Sürdürülebilir Tarım Ağı Projesi Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyaloğu-IV programı kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen AB-TR Sürdürülebilir Tarım Ağı Projesi ni Şubat ayı itibariyle başlattık. Proje, Türkiye ve AB deki sürdürülebilir tarım ağlarını bir araya getirmeyi, aralarındaki işbirliğini teşvik etmeyi, iyi tarım, organik tarım ve doğa dostu tarım uygulamalarının AB tarım politikalarına uygun şekilde yaygınlaştırılmasını, sürdürülebilir tarım ağı platformu kurulmasını ve farklı kesimlerden gelen tüm paydaşların bu platformda buluşmasını amaçlıyor. SAVUNUCULUK ÇALIŞMALARIMIZ Türkiye de Su Varlıklarına Yönelik Tehditler Haritası nı hazırladık Gönüllülerimizin ve temsilcilerimizin desteğiyle hazırlanan Su Varlıklarına Yönelik Tehditler Haritası nı 22 Mart Dünya Su Günü nde yayınladık. Türkiye deki su varlıklarına yönelik tehditleri belgeleme amacıyla yapılan bu çalışmada, gönüllülerimiz tarafından sistematik bir bilgi toplama formu aracılığı ile bildirilen vakaları

7 kayıt altına aldık. 37 ilden bildirilen 81 vakayı su varlığının niteliğine, miktarına ve su varlığına erişime engel olacak tehditler olarak üç kategoride inceledik. Gönüllülerimizin ve temsilcilerimizin katkıları ile oluşturulan haritamızı düzenli olarak güncelliyoruz ve yeni tehditleri kayıt altına alıyoruz. Değerlendirmeler sonucuna iki yerel STK, ENV.net destekli projelerini Mart ayında yürütmeye başladı: - Kazdağlılar Doğasına Sahip Çıkıyor Projesi (Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Çanakkale) - Tunceli Vaşak İletişim Ağı Projesi (Doğal Kaynak ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği, Antalya) Su Kanunu Tasarı Taslağı hakkında TEMA Vakfı görüşünü hazırladık 3 Mayıs ta düzenlenen ve Su Kanunu Tasarı Taslağı nın incelendiği Su Kanunu Çalışma Toplantısı nda Bilim Kurulu Üyeleri ve akademisyenler tarafından verilen görüşler çerçevesinde Su Kanunu Tasarı Taslağı hakkında TEMA Vakfı görüşünü hazırladık. Hazırlanan görüş metnini Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve TBMM Çevre Komisyonu Üyeleri ne ilettik. Env.Net Projesi kapsamında 2 projeye hibe verdik Yerel Sorunlara, Yerel Çözümler: Türkiye için Çevresel Katılımcılık Hibe Programı II kapsamında 20 ilden toplam 29 başvuru yapıldı. ÇED Çalıştayı Raporu nu yayınladık Sürdürülebilir yaşam adına doğal varlıkların korunması için üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiğimiz Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçleri, büyük önem verdiğimiz bir konu. Bu kapsamda 18 Aralık 2015 te Avrupa Birliği ne Uyum ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Çalıştayı nı düzenledik. Çalıştayda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, yerel sivil toplum örgütleri, akademisyen, uzman ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 37 katılımcı yer aldı. Çalıştay ile ÇED süreçlerindeki mevcut sorunların tespit edilmesine ve öneri geliştirilmesine katkı sunmayı amaçladık. Çalıştayı takiben hazırladığımız sonuç bildirgesine buradan erişebilirsiniz. Arazi kullanım politikaları ve ÇED süreçleri için hukuki çalışmalarımız sürüyor Doğal varlıklarımız üzerinde tehdit oluşturacak faaliyetlere karşı hukuki mücadelemize devam ediyoruz. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımları, madencilik, enerji üretim tesisleri gibi çevresel etkisi geniş faaliyetlere yönelik ÇED olumlu kararlarına karşı önlem almaya çalışıyoruz. Olumsuz etkilere neden olabilecek mekânsal plan kararlarının iptaline yönelik çalışmalarımız hukuki süreçleri de içerecek şekilde sürüyor.

8 Kömüre karşı mücadelemiz sürüyor Tüm Türkiye de yapılması planlanan 80 e yakın kömürlü termik santrale ve önemli tarım havzalarımızın linyit madenlerine dönüştürülmesine karşı mücadelemiz devam ediyor. Başta Adana, Çanakkale, İzmir, Konya, Karaman ve Zonguldak olmak üzere birçok şehirde temsilci ve gönüllülerimizle birlikte kömürün insan sağlığına, tarıma, ekonomiye etkisi ile ilgili farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. değişikliklerin etkileri konusunda karar vericilere kömürü bırakın çağrısı yapan ve kamuoyunu aydınlatan bir bildiriyi TEMA Vakfı, Greenpeace Akdeniz ve WWF Türkiye olarak ortaklaşa yayınladık. İklim değişikliği çalışmalarımız devam ediyor İklim Ağı ndan ortaklarımız WWF-Türkiye ve Greenpeace Akdeniz iş birliğinde 2 Mart ta, İstanbul da Paris Anlaşması Sonrası Enerji Politikaları Paneli ni düzenledik. Paneli aynı zamanda Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) yazarlarından olan Genel Müdürümüz Doç. Dr. Barış Karapınar yönetti. Uluslararası alanda ise, Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN-Europe) ile çalışmaya devam ettik. Bunun yanında Batı Balkanlar daki diğer AB aday ülkelerinden STK lar ile iklim değişikliği konusunda AB düzeyinde çalışmalarımızı ortaklaştırdık. Kömürün ve kömürlü termik santrallerin zararlarını anlatmak üzere Nisan ve Mayıs ayları boyunca gönüllülerimiz ülke genelinde bir dizi etkinlik düzenleyerek Kömürsüz Yaşam Herkesin Hakkı dedi. TEMA Vakfı gönüllüleri, Türkiye nin pek çok noktasında bisiklet turundan uçurtma şenliğine kadar pek çok etkinlik düzenledi ve kömürle ilgili gerçeklere dikkat çekerek karar vericilere de kömürü bırak çağrısı yaptı. İzin süreçlerinin iptali için dava açıyoruz. Ayrıca yasama süreçlerini yakından takip ediyoruz. Elektrik Piyasası Yasası nda yapılan Yeşil Dalga devam ediyor Açık Radyo da Perşembe günleri 11:00-11:30 arasında yayımlanan Yeşil Dalga programımızda yerelde yürütülen doğa koruma çalışmalarını, yaşam savunucularının hikayelerini konuştuk. Açık Radyo yu İstanbul da 94.9 frekansından, com.tr adresinden dinleyebilirsiniz. Program kayıtlarımıza TEMA Vakfı web sitesi ve Açık Radyo web sitesinden ulaşabilirsiniz.

9 GELİR GETİRİCİ FAALİYETLERİMİZ Maximum TEMA iş birliği devam etti Maximum TEMA Kart kullanan doğaseverler, 2010 yılından beri devam eden iş birliği kapsamında İş Bankası nın Vakfımıza bağış yapmasını sağlayarak doğayı korumak için sürdürdüğümüz çalışmalara destek oldu. Nikah ürünlerimizle çalışmalarımıza katkı sağladık Evlenecek çiftlere sunduğumuz farklı tasarımlardaki nikah ürünleriyle faaliyetlerimiz için yaklaşık TL kaynak sağladık. İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ Vakfımızın mesajlarını kamuoyuna duyurmak üzere bir ulusal, 5 yerel basın toplantısı başta olmak üzere basın bültenleri, özel röportajlar ve sosyal medya çalışmaları yürüttük. Sakız Ağacı Klon Parkı: Mayıs tarihleri arasında Falım Sakızları işbirliğiyle Çeşme ye Sakız Ağacı Klon Parkı tesisi basın gezisi düzenlendi. Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü Toprak Sergen üstlendi. Her Dem Toprak İçin: Rize de ve İstanbul da Doğuş Çay işbirliğiyle birer basın toplantısı düzenlendi.

10 Kömür mü, Ömür mü? Vakfımız yöneticileri kömürlü termik santraller konusunda inceleme yapmak üzere Ocak ta Zonguldak ı ve Mayıs ta Çanakkale yi ziyaret ettiler. Her iki ilde de yerel basın toplantısı düzenlendi. Gönüllülerimiz ve Genç TEMA larımızla birlikte Çanakkale nin domatesine sahip çık! başlıklı bir video çekerek sosyal medya hesaplarımızda yayınladık. Sosyal medya Kamu spotumuz yayında Dünyada toprak koruma alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu bir platform olan Global Soil Week in desteğiyle, gıda güvenliği ve verimli tarım topraklarının korunması için farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığımız kamu spotumuz yayında. Kamu spotumuzu izlemek için tıklayın: Sosyal medya hesaplarımız Ocak Haziran Artış Facebook Twitter Instagram Linkedin Sosyal medya üzerinden gelen sorulara 24 saat içinde cevap vererek, etkileşim içerisinde kaldık. 6 ay içerisinde e yakın takipçimizin sorusuna yanıt verdik.

11 Değerli TEMA Dostu, Bir halk hareketi olan TEMA Vakfı, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Çıktığımız bu yolda siz kıymetli gönüllülerimizin desteklerinden güç alarak ilerliyoruz. Aramıza yeni katılacak gönüllülerimizle daha da güçlenerek ulvi amaçlarımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizleri hep aramızda görmek istiyor, çalışmalarımıza sunduğunuz özverili katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla, Doç. Dr. Barış Karapınar TEMA Vakfı Genel Müdürü Deniz Ataç TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz -Aralık 2016

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz -Aralık 2016 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz -Aralık 2016 Sevgili TEMA Dostu, 2016 yılının ikinci altı aylık döneminde gönüllülerimizin ve destekçilerimizin katkılarıyla Türkiye nin dört bir köşesinde başarılı

Detaylı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz-Aralık 2017

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz-Aralık 2017 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz-Aralık 2017 Sevgili TEMA Dostu, TEMA Vakfı olarak siz değerli gönüllülerimizin ve destekçilerimizin katkılarıyla toprağı bereketli, havası temiz, dereleri çağlayan;

Detaylı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz-Aralık 2018

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz-Aralık 2018 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz-Aralık 2018 Sevgili TEMA Dostu, TEMA Vakfı olarak 2018 yılının ikinci altı ayında da Türkiye nin dört bir köşesinde başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarımızı

Detaylı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak - Haziran 2017

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak - Haziran 2017 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak - Haziran 2017 Sevgili TEMA Dostu, 2017 yılının ilk altı aylık döneminde gönüllülerimizin ve destekçilerimizin katkılarıyla Türkiye nin dört bir köşesinde başarılı

Detaylı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak-Haziran 2018

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak-Haziran 2018 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Ocak-Haziran 2018 Sevgili TEMA Dostu, TEMA Vakfı olarak 2018 yılının ilk altı ayında yurt çapında başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için siz değerli

Detaylı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz 2015

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz 2015 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz 2015 Sevgili TEMA Dostu, 2015 yılının ilk altı aylık dönemi Türkiye nin dört bir tarafındaki siz değerli gönüllülerimiz ve destekçilerimizin katkılarıyla başarılara

Detaylı

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz -Aralık 2015

TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz -Aralık 2015 TEMA Vakfı 6 Aylık Faaliyet Mektubu Temmuz -Aralık 2015 Sevgili TEMA Dostu, 2015 yılının ikinci altı aylık dönemi Türkiye nin dört bir tarafındaki siz değerli gönüllülerimiz ve destekçilerimizin katkılarıyla

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Merkezi Finans ve İhale Birimi Türkiye de İklim Değişikliği Alanında Kapasite Geliştirme Programı Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Kozyatağı

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ÇölleĢme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Ulusal Havza Yönetim Stratejisi Yönlendirme Komitesi Toplantısı Ankara, 5 Ekim 2011 TOPLANTI GÜNDEMĠ UHYS sürecinin amacı ve

Detaylı

Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı 2017 Etki Raporu

Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı 2017 Etki Raporu Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı 2017 Etki Raporu «İyi ki bu programa katılmışım. Arkadaştan öte kardeş olduk!» Ceren (Eskişehir den gelen öğrenciyi Uşak ta konuk etti.) Türkiye Kardeşleri Yurtiçi

Detaylı

Hava Kirliliği Türkiye de 32 bin Erken Ölüme Yol Açıyor

Hava Kirliliği Türkiye de 32 bin Erken Ölüme Yol Açıyor 5 Haziran 2018 Hava Kirliliği Türkiye de 32 bin Erken Ölüme Yol Açıyor Tıpta uzmanlık dernekleri, hekim örgütleri ve çevre derneklerini bir araya getiren Temiz Hava Hakkı Platformu (THH) ve Çanakkale Tabip

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

FAALİYET RAPORU

FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU 2015-2016 1 İÇERİK Başkanın Mesajı 3 Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri 4 Hakkımızda 5 Vakıf Faaliyetleri 6-8 Yeminli Mali Müşavir Onaylı Mali Tablolar 9-14 2017 Vakıf Hedefleri

Detaylı

TÜRKİYE DE COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU

TÜRKİYE DE COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU SEMİNER TÜRKİYE DE COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU Coğrafi İşaretlerin Hizmetinde Türkiye den Bir Ses: 6. Yılında YÜciTA Selim Çağatay * 24 Kasım 2017 / Bolu *Prof. Dr. YÜciTA (Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği KURUMSAL YÖNETİM SEMİNERLERİ PROJE DOSYASI Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Hakkında Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla

Detaylı

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ 11.09.2008, Kamu- STK Diyalog Toplantısı: Çölleşme ile Mücadelede Ortaklıklar AB Deneyimi ve CRIC7 için Fırsatlar ANKARA DRYNET PROJESİ Birleşmiş Milletler

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ www.sspkongre.com i SSPKONGRE4 SPONSORLUK SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ... i SSPKONGRE NEDİR?... 1 SSPKONGRE1... 2 SSPKONGRE2... 3 SSPKONGRE3... 4 ÖNCEKİ KONGRELERİMİZE DESTEK VEREN

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

BOLU ÇİMENTO DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İSG KURULLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

BOLU ÇİMENTO DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İSG KURULLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI Ç cilt: 27 sayı: 2 MART 2013 BOLU ÇİMENTO DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İSG KURULLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI İş Sağlığı ve Güvenliği ile İSG Kurullarının Görev, Yetki ve

Detaylı

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Hibe Programı Tarih 07Kasım 2015 Saat 15.00-16.00

Detaylı

ANTALYA ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

ANTALYA ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI 1 Sıkça Sorulan Sorular KOŞARAK YANIMDA OL Antalya çağdaş eğitim ve kültür vakfı kızlarımızı destekleyerek, genç kızlarımızın gücünün topluma ve ekonomiye katılımını sağlıyor. Desteğiniz daha fazla kızımızın

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bülteni

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bülteni Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bülteni Şubat 2018 kpmg.com.tr Merhaba, KPMG Türkiye olarak, eğitim, çevre ve toplum olmak üzere üç alanda kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Projelerimizin

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI Öğretmenler Günü nü çok değerli öğretmenlerimiz ile Bilkent Otel de gerçekleştirdiğimiz bir yemek ile kutladık. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler

Detaylı

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK 2 MAYIS 2019 2 MAYIS 2019 YERLİLİK Stratejik Ortak Türkiye nin En Büyük ve En Köklü Odası Türk sanayinin en köklü temsilcilerinden biri olan İstanbul Odası, kurulduğu 1952 yılından bu yana, çalışmalarını,

Detaylı

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı : ULUDOĞAN 2. Adı : MUSTAFA 3. Doğum Tarihi : 20.10.1962 4. Uyruğu : T.C. 5. Öğrenim : FAKÜLTE Öğrenim Ç.Ü.Ziraat Fakültesi (1980-1985) ODTU SEM (02.1999-10.1999) BİLGİ Ü. (09.2006-06.2007)

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ 2 Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan,

Detaylı

BACADER e-bülten EYLÜL 2014

BACADER e-bülten EYLÜL 2014 BACADER e-bülten EYLÜL 2014 011 İSTANBUL DA BACACI SEVİYE 3-4 EĞİTİMLERİ YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri 01-11 Eylül 2014 ve 15-25 Eylül 2014 tarihlerinde

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı 2016 Etki Raporu

Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı 2016 Etki Raporu Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı 2016 Etki Raporu Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı ilk defa pilot olarak 2015 yılının Haziran ayında Sakarya, Bitlis ve Adana illerinden 21 öğrencinin

Detaylı

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ Ünite 4 Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN Türkiye deki kamu politikası belgelerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. Kamu politikası analizinde görüş alanında olması gereken politika belgeleri altı başlık altında

Detaylı

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜSEV olarak Sosyal Yatırım Programı ile 2006 yılından

Detaylı

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER İŞLETME 2023 AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ 10 ARALIK 2O14 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KSS Pazaryeri Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Çözümlerin

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı Bi Ul E Hi tl EP t E li h Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı L Agence Française de Développement (AFD), Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi (MURCIR)

Detaylı

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane,

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane, İKİLİ İŞBİRLİĞİ 1. İkili İşbirliği Türkiye tarafından; çevre, iklim değişikliği, meteoroloji, ormancılık ve su alanında sürdürülen uluslararası ilişkilerin temelinde: karşılıklı dostluğun geliştirilmesi

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

2015 Mart 2016 Mart deuder.org.tr 1

2015 Mart 2016 Mart deuder.org.tr 1 2015 Mart 2016 Mart 1 Üniversitesine DEĞER katan Mezun Mezunlarına DEĞER veren Üniversite Dokuz Eylül e Değer Dokuz Eylüllü ye Değer 2 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. 34 Yaşındayız

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ Bayram HOPUR Entegre Projeler Uygulama Şube Müdürü Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü www.cem.gov.tr 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu- 29.04.2013 İstanbul ULUSAL

Detaylı

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Adli Yardım «Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler» Konferansı 10-11 Aralık Antalya Proje detayları Proje adı: Toplam

Detaylı

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER)

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Organizasyon ġeması REKTÖR Mühendislik Fakültesi ÇEVMER MÜDÜRÜ ÇEVMER YÖNETĠM KURULU Ziraat Fakültesi MÜDÜRYARD. MÜDÜR YARD. ÇEVMER

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017 Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Tanıtım Sunumu 2017 İÇİNDEKİLER Hakkımızda Misyon Vizyon Organizasyon Yapısı TKYD Yönetim Kurulu TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding arasında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

40. VODAFONE İSTANBUL KOŞUCULARININ KENDİ BAĞIŞ TOPLAMA KAMPANYASINI BAŞLATMA ve YÜRÜTME ADIMLARI

40. VODAFONE İSTANBUL KOŞUCULARININ KENDİ BAĞIŞ TOPLAMA KAMPANYASINI BAŞLATMA ve YÜRÜTME ADIMLARI 40. VODAFONE İSTANBUL KOŞUCULARININ KENDİ BAĞIŞ TOPLAMA KAMPANYASINI BAŞLATMA ve YÜRÜTME ADIMLARI 40. Vodafone İstanbul Maratonu na kayıt oldum. Artık bireysel bağış kampanyamı başlatarak Genç Hayat Vakfı

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM Şubat 2018 - Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI BBOM Öğretmen Köyü 2018 de

Detaylı

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman!

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI OKULLARI Haftalı 10-14 NİSAN 2017 Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, KAYI Okulları

Detaylı

Hedefler, Aktiviteler, Çıktılar

Hedefler, Aktiviteler, Çıktılar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

Üst Düzey Yöneticiler için Çalışma Gezisi İspanya, 01/05.12.2014

Üst Düzey Yöneticiler için Çalışma Gezisi İspanya, 01/05.12.2014 Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks:

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks: AVRUPA BİRLİĞİ VE KALKINMA AJANSLARI İÇİN UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ Avrupa Birliği; Türkiye de her yıl farklı katılım öncesi mali yardım programları kapsamında Türkiye de çeşitli konularda hibe

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır.

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır. TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA

Detaylı

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TOBB 2013 ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1-ÜYE SAYIMIZ 2013 yılı sonu itibari ile 48% artış ile 372 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. 2010: 93 2011: 132 2012: 252 2013: 372 2014: 397(Haziran ayı itibari

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

ILMM-BSE Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Final Kongresi 5 Kasım 2015 - İstanbul, Türkiye

ILMM-BSE Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Final Kongresi 5 Kasım 2015 - İstanbul, Türkiye ILMM-BSE Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Final Kongresi 5 Kasım 2015 - İstanbul, Türkiye Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU Çardak, DENİZLİ Kasım 2013 1 1. ÇALIŞTAYIN AMACI VE YÖNTEMİ ÇADED in kuruluş amaçlarına ulaşabilmesi

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2014

BACADER e-bülten NİSAN 2014 BACADER e-bülten NİSAN 2014 011 BACACI SEVİYE 3 VE BACACI SEVİYE 4 EĞİTİMLERİ İSTANBUL DA YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri İstanbul BACADER Ofis'te

Detaylı

TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ

TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ -18 OCAK-10 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASI- Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi olarak 18 Ocak 2015 tarihinde göreve geldikten sonra 10 Nisan 2015 tarihine kadar

Detaylı

2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci

2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci 2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci Başvuru ve değerlendirme dönemi ve sürecin ilerleyişi Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TÜZEL ÜYELİK BAŞVURU FORMU İKAYDER 2019 Kuruluş Adı: ---------------------------------- info@ikayder.org ikayder www.ikayder.org ikayder Tüzel Üyelik Başvuru Formu Revizyon Tarihi: 01.02.2019 İKAYDER KİMDİR?

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü AB ve Türkiye: Kadınların güçlendirilmesi için birlikte www.avrupa.info.tr Avrupa Birliği ve Türkiye Cinsiyet Eşitliği için El Ele Toplumsal cinsiyet eşitliği bir «slogan» değil,

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN NİSAN 2018 / SAYI: 9 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI

ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI ÇANKAYA BELEDİYESİ KIRSAL KALKINMA PROJESİ ONURLU VE DÜZENLİ TOKLUK İÇİN KIR KENT BARIŞI Kent ve Tarım Çalışma Alanı: Akarlar Çavuşlu Evciler Karahasanlı Karataş Kömürcü Yakupabdal Yayla Tohumlar Çevre

Detaylı

REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI

REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI KATILIMININ KOLAYLAŞTIRILMASI PROJESİ REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI Hande ÖZÜT Proje Yöneticisi 29.12.2008 Bölgesel Çevre Merkezi - REC ( ) Tarafsız, bağımsız

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ Muğla Çevre Platformu nun (MUÇEP) Milas buluşmasına damgayı; arka arkaya gelen çevre, imar, tarım alanları konularında çıkarılan kararlar ve Okluk Koyu nda yıkılan Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

Eylül 2014 BU SAYIDA PETDER 5. TÜRKİYE ENERJİ ZİRVESİNE KATILDI

Eylül 2014 BU SAYIDA PETDER 5. TÜRKİYE ENERJİ ZİRVESİNE KATILDI Eylül 014 PETDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde başlattığı Bir Varil Bir Ağaç projesi kapsamında, toplanan her bir varil atık motor yağı

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor

Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor. Alt yapıya verdiği önemle tanınan Altınordu Futbol Kulubu nun Bodrum futbol okulu yaz programı başlıyor.

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi Düzenleyici Etki Analizi Ön Çalışma

Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi Düzenleyici Etki Analizi Ön Çalışma Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi Düzenleyici Etki Analizi Ön Çalışma Yaban Kuşlarının Korunması Direktifi 2009/147/EC İçerik Kuş Direktifi Ön DEA raporu Rapor sonrası yapılanlar İstişare Süreci

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

Mesleki Eğitim İle Büyüyoruz

Mesleki Eğitim İle Büyüyoruz Temmuz 2015/Sayı:2 Bu Proje Avrupa Birliği Ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir Mesleki Eğitim İle Büyüyoruz Ahmet Şerif İZGÖREN den Öğretmenlerimize Seminer 3 Sektör 3Çalıştay Projemiz

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

Proje alanı, süresi ve bütçesi

Proje alanı, süresi ve bütçesi 1 Proje Gelişim Süreci Projenin amacı Proje alanı, süresi ve bütçesi İşbirliği yapılan kurumlar Proje Bileşenleri Proje Faaliyetleri 2/21 Mart 2011 Mart 2011 Mart 2012 Mart 2012 Haziran 2012 Haziran 2013

Detaylı