NIRLINE. Trouw TR Sürdürülebilirlik-NIRLINE Etkisi ve Uygulama Alanları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NIRLINE. Trouw TR Sürdürülebilirlik-NIRLINE Etkisi ve Uygulama Alanları"

Transkript

1 Trouw TR Sürdürülebilirlik- Etkisi ve Uygulama Alanları

2 KONU İLGİ Online analiz nedir? Etkin ham madde kontrolü ile yem kalitesini artırarak «Küresel Sürdürülebilirlik»e nasıl katkı sağlar? TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER KAYNAKÇA Trouw TR Sürdürülebilirlik- Etkisi ve Uygulama Alanları Uzmanı Sevcan ŞENTÜRK NIR, kalibrasyon, sürdürülebilirlik, NIR konspeti, NIR uygulama alanları, örnek iş tanımları Trouw TR NIR teknolojileri dosyası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sürdürülebilirlik Raporu YAYININ KAPSAMI Derlemedir Tercümedir Kişisel veya kurumsal değerlendirmedir Ürün Tanıtımıdır

3 ÖZET Artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanması en önemli sorun olmakta, bu durum da gıda ve hayvancılık sektörünü içinde yaşadığımız yüzyılın en stratejik sektörü haline getirmektedir. Bu çerçevede işletmelerin kalıcı ve uzun vadeli işler yapabilmesi için, kalite kontrollerinin sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde yapılması önemlidir. sistemleri ile network analizin tek uygulayıcısı olan Trouw TR, dünyanın en büyük veri tabanına sahip olan MasterLab. kalibrasyonlarını online sistem ile tarım ve hayvancılık sektörüne kazandırarak, işletmelerin bu teknolojiden faydalanmasını sağlamaya devam etmektedir. SONUÇ Trouw TR sürdürülebilirlik kapsamında teknolojilerinin kullanım alanlarını hızla geliştirmektedir. Ham madde kabulünden tüketime kadar olan süreçte sürdürülebilirliği sağlamak için; altyapısını oluşturmaya devam etmektedir. Trouw TR nin online bağlantı ile MasterLab. kalibrasyonlarını sektörün kullanımına açmış olması, milyonlarca numunenin kimyasal analizinin yapılmasını engellemiş ve bunun sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlamıştır.

4 «Sürdürülebilir gelişime ve sürdürülebilir tarıma katkı sağlayacak günümüzün en önemli teknolojisi dır.» Giriş Ağ yazılımı ile ilgili gelişmeler cihazların hangi ülkede bulunduklarına bakılmaksızın, tek bir veri tabanı üzerinden analizlerin yapılmasını mümkün kılmaktadır. RINA yazılımı sayesinde dünya çapında tarım ve gıda ürünlerinin kalitesini artırmak için kullanılan NIR cihazları ve NIRS ISO tarafından onaylanmış MasterLab. kalibrasyonları, uzman personeller tarafından yönetilmekte ve her aşaması izlenmektedir. Ham maddelerin ve yemlerin üretimi ve kalite kontrolü giderek küresel hale geldikçe, numuneler üzerinde etkili olan coğrafi konumların ve iklim özelliklerinin en aza indirilebilecek olması, daha tutarlı kalite kontrolleri yapılmasını sağlayacaktır. Online sistemde kalibrasyonlar milyonlarca örnek içerdiği için üreticinin hemen analize başlayacak olması daha az atık ile daha çok kalite kontrolü yapılması anlamına gelmektedir. Bu durum üreticide maliyet tasarrufuna, az atık ile kimyasal kullanılmaması ise dünya genelinde sürdürülebilirliğe katkı sağlayacaktır. Sürdürülebilir Yaşam ve Sürdürülebilir Tarım için Güvenilir ve Kolay Kalite Kontrolleri Dünya da nüfüsun artması, kentleşme, alım gücü ve değişen diyetlere paralel olarak kaynakların azalması ile farklı ham maddelere yöneliş olacaktır. Bu yöneliş, NIR kalibrasyonlarının yapısının ve tiplerinin değişmesini de beraberinde getirecektir. MasterLab. bu değişimi kolay bir şekilde dünyaya uygulamak için, kalibrasyon çalışmalarında sürekliliği benimsemiştir. İkame kalibrasyonların gelişiminin şimdiden yapılıyor olması, gelecekte işletmelerin maliyet tasarrufu yapmasını ve geleceğe kolay bir şekilde adapte olmalarını sağlayacaktır., gelecek nesillerin kendi gereksinimlerini karşılayabilmelerini tehlikeye atmadan bugünün ihtiyaçlarını karşılamak için; tarımsal faaliyetin uzun dönemde verimliliğini arttırıp, çevreyi koruyarak, ekonomik gelişmeyi ve kırsal yaşam kalitesini yükseltecek şekilde yönlendirilmesini sağlamaktadır.

5 «NIR cihazları çalışma prensibi ve uygulama kolaylığı ile birçok alanda kullanımı ihtiyaç haline gelmektedir.» Yakın Kızıl Ötesi Spektroskopisi YKÖ (Near Infra Red-NIR) teknolojisi merkezi bir veri tabanı üzerinden, örneklerin hızlı bir şekilde analiz edilmesi için faydalı bir araçtır. Hızlı analiz tekniği bir örneğin yakın kızıl ötesi ışığa olan soğurma karakteristiklerine dayanmaktadır. NIR cihazı; analiz edilen örnekteki CH, -OH, -NH içeren tüm moleküllerin NIR ışımasına tepki vermesi ile birlikte, dalga boyunu 400 ile 2500 nm arasında değiştirerek spesifik bir NIR spektrumu oluşturmaktadır. NIR teknolojisinin kullanım kolaylığı ve sağladığı maliyet tasarrufu, sektörde vakit alan birçok analizin NIR de uygulanmasını ihtiyaç haline getirmektedir. Oluşan bu ihtiyaç NIR teknolojisinin iki farklı şekilde uygulanmasına neden olmaktadır. NIR teknolojisi, hem parmak izi belirleme şeklinde hem de analitik sonuçlar alabileceğimiz analizler için kullanılabilmektedir.

6 «Online kalibrasyonlar, NIR teknolojisinin geleceğidir.» Trouw TR Konsepti ve Uygulama Alanları Hızla tükenen doğal kaynaklar ve iklim değişikliğinin etkileri, gıda ve tarım alanlarında sürdürülebilirlik ile ilgili bugün karşı karşıya olduğumuz zorluklardan sadece birkaçıdır. Bu sorunlarla başa çıkmak için gıda ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğe katkı sağlaması önemlidir. Bu anlamda Trouw TR nin sürdürülebilirlikle ilgili en önemli vizyonu; Türkiye de hayvancılık ve tarım kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlamaktır. Trouw TR bunun için üretim ve kalite alanında işletmelere fark yaratan yenilikçi çözümler ortaya koymaktadır. Online NIR sistemlerini kullanan firmalar,kiyasal analiz maliyetlerini ve karbon ayak izlerini aynı anda azaltarak, daha sürdürülebilir bir geleceğe, daha verimli bir şekilde organize olabilmektedirler.

7 «Trouw TR konseptinde sektöründe öncü firmalarla güçlerini birleştirmiştir.» Trow TR Konsepti İyi bir sistemi için 3 temel başlık önemlidir: NIR cihazı, kalibrasyonlar ve teknik servis. NIR Cihazı Trouw TR konseptinde; FOSS firması ile hizmet vermektedir. FOSS firması tarım ve gıda alanında kalite ve üretim parametrelerinin kontrolü için hızlı ve doğru analitik çözümler sunan, dünyanın önde gelen NIR sağlayıcılarındandır. Dalga boyu aralığı ve dalga boyu doğruluğu ile firmalara uygun çözümler sunmaktadır. Dünyanın en büyük veri tabanı sağlayıcılarından olan Masterlab., dünya çapında NIR hizmetleri sunmaktadır. Bir işletmenin kalite ve üretim ile ilgili nihai hedefi; NIR cihazlarını kullanarak kalite ve üretim noktasındaki maliyet potansiyelini minimize etmektir. Bunu başarmak için; kalibrasyonların sürekli gelişmesi fakat işletmelerin kimyasal analizlerinin o oranda azalması gerekir. Piyasada paket olarak sunulan kapalı sistem kalibrasyonlar, belirli bir numune yapısını temsil etmektedir. İklim özellikleri ve kaynaklar, ham madde tiplerini ve rasyon yapılarını sürekli değiştireceği için, NIR sistemlerinde kapalı sistem kalibrasyonların başarısından bahsedilemez. Kaynakların sürekli bir değişim içerisinde olması, kalibrasyonların dış değişkenlere karşı sürekli adaptasyonunu gerekli hale getirmektedir. Bu da piyasada online olmayan kalibrasyon sistemlerinde, kimyasal analizlerin artarak devam etmesi anlamına gelmektedir. Kapalı sistemlerde bu şekilde kısır bir döngü oluşacağından, firmalar için maliyet tasarrufuna gidilemez.

8 MasterLab. Kalibrasyonları Dünya Çapında Network ile Çalışıyor. «Trouw TR Network ağındaki tüm NIR kullanıcıları için bir yardım masası çalıştırmaktadır.» MasterLab. ın NIR ağındaki büyümesi, kalibrasyon güvenirliğinin arttığının ve etkin kalite kontrollerinin yapıldığının kanıtıdır. Bir internet bağlantısı üzerinden dünyanın neresinde olursanız olun, MasterLab. kalibrasyonlarına ulaşabilir, teknik servis hizmetinden hızlı bir şekilde faydalanabilirsiniz. Teknik Servis Trouw TR, teknolojisinden maksimum düzeyde fayda sağlamanız için teknik servis departmanı çalıştırmaktadır. Kalibrasyonların devamlılığının sağlanması ve ihtiyaç olan diğer konular için teknik servis hizmetinin devamlılığı önemlidir. TEKNİK SERVİS ÖZET 1 İhtiyaçlara göre NIR cihazı seçimi 2 NIR cihazı kurulum 3 RINA bağlantıları kurulum 4 Uzaktan planlama 5 müşteri paneli giriş 6 Kalibrasyon bakım ve bilgi işlem Kalibrasyon güncellemeleri için numune 7 seçimi 8 Yazılım ve kalibrasyon güncellemeleri Kalibrasyon kontrolleri için ücretsiz 9 kimyasal analizler NIR analizleri dışında ihtiyaç olan kimyasal 10 analizler için referans indirimi 11 Telefon ve destek 12 Ücretsiz danışmanlık *Trouw TR nin sizler için hazırladığı teknik servis özeti dışında, oluşabilecek diğer başlıklar için de teknik servis departmanı tarafından hizmet verilmektedir.

9 Kullanım Alanları «NIRLine, içeriklerin niteliğini öylesine hassas bir biçimde tespit eder ki, gıda bileşiminin vasfı ve etkinliği %100 e kadar yükseltilebilir.» NIR analitik veritabanının kullanımı Yem analizinde NIR teknolojisi endüstriyel analizler için de kullanılabilir. Örneğin; kül, nem, yağ, selüloz, fiber, ADF (Asit Deterjan Fiber), NDF (Nört Deterjan Fiber) vb. örneklerin spektrası, merkezi MasterLab. veri tabanında kayıtlı spektra ile karşılaştırılır. Bu karşılaştırmaların analitik değerlerle birleştirilmesi sonucunda oluşan denklem kalibrasyon çizgileridir. Analitik sonuçlar, bu kalibre edilmiş çizgilerden belirlenir. Analitik sonuçların doğruluğu her kalibrasyon çizgisinin arkasındaki örnek sayısına bağlıdır. Ne kadar fazla örnek var ise doğruluk o kadar yüksektir. MasterLab. veritabanı %98 in üstünde doğruluk payı sağlamaktadır.

10 Kullanım Alanları (devamı) «sistemlerinde yeni bir uygulama olan Fingerprinting ile ham madde saflığını ölçüp, izlenebilir bir şekilde sınıflandırma yapabilirsiniz.» NIR Parmak İzi Veritabanı (Fingerprinting) Parmak izi NIR teknolojisinde uygulanmaya başlanan bir yeniliktir. Parmak izi çıkarımı sadece bir örneğin bir NIR spektrumunu referans örneklerin spektraları ile karşılaştırır. Bu nedenle vitaminler ve diğer katkı maddeleri gibi gelen ürünlerin kalite kontrolü için mükemmel bir araçtır. NIR kullanılarak elde edilen parmak izleri sadece veri tabanındaki referans örneklerle karşılaştırıldığında evet veya hayır yanıtını verir. Bu nedenle analitik veri olmadan onaylanmış bir geçiş veya geçiş yok gerekli olan kabul prosedürleri için çok kullanışlıdır. Referans ham madde taraması Yerel ham maddenin taranması Merkez Veri Tabanı

11 Konumu «kendi üretiminiz içinde kaliteyi arttırır.» konsepti besin yazılımına, formülasyon yazılımına ve yazılım bağlantılarının geliştirilmesine imkan tanır. Bu bağlantılar doğrudan besin verisi ve formülasyon önerilerinin elde edilmesini sağlayarak, size ve müşterilerinize gündelik işletimde yardımcı olur. ; çalıştırılması kolay, maliyeti düşük ve hızlı olduğundan daha fazla veri kolaylıkla oluşturulabilir ve bu durum doğru bir kalite kontrol oluşturulmasını, daha iyi formülasyon yapılmasını ve müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar. İşletmeler, karmaşık ve tam teşekküllü kalite yönetim yazılım sistemi uygulamak zorunda kalmadan, kalite kontrol, risk yönetimi, sertifikalar ve mevzuatın sürekli büyüyen ihtiyaçlarına cevap sağlar. Bununla birlikte işletmeler, NIR cihazlarından alınan analitik sonuçları, konseptini kullanarak, otomatik veriye dönüştürür.

12 NIRLine Konumu (devamı) «NIRLine: Hem müşteri ilişkilerini hem de kaliteyi iyileştiren bir araçtır.» NIR teknolojisinin uygulanması ile güvenilir besin (beslenme) verileri sağlanması, işletmelerin müşterileriyle olan ilişkisini geliştirir.işletmelerin saha ekipleri, tarafından alınmış analitik verileri kullanarak müşterilerine çok daha iyi tavsiyeler verir. İşletmeler için memnun müşteriler daha fazla çevreye hakim olunmasını sağlar.

13 «Trouw TR tarafından sizler için hazırlamış iş modelleri ile finansmanı düşünmeden sistemleri ile tanışabilirsiniz.» Trouw TR Örnek İş Tanımları İşletmeniz için başlama noktaları Kaliteli ürün ortaya koymak için harcağınız zaman ve maliyetlerin farkında mısınız? Bu maliyetlerin minimize edilip, zaman kaybının engellenmesi için teknolojisi iyi bir yatırımdır. Öncelikli olarak bu yatırımın yapılması için, ile ilgili işletmenizde farkındalık yaratılması gerekir; çünkü yaratacağınız bu farkındalık, işletme kayıplarını kazanca dönüştürmede etkili olacaktır. İşletmenizde farkındalığının yaratılması için Trouw TR tarafından önerilen 3 temel başlık şu şekildedir: 1. NIR sistemlerinin avantajları ön planda tutularak, üretim ve kalite kontrol alanlarında maliyet noktalarınızın tespit edilmesi, 2. Bu maliyet noktalarında NIR sistemlerinin kullanılması ile oluşan kârlılığın hesaplanması, 3. Ham madde alımından, nihai ürünün müşteriye teslimine kadar olan süreçte üretimde her aşamanın izlenmesi ve oluşabilecek kayıplarda, NIR ile hızlı bir şekilde çözüm üretilmesi. Bu 3 temel başlık işletmenizde NIR cihazı kullanımını ihtiyaç haline getirecektir.

14 «İşletmeniz için ihtiyaç olan sistemlerine kolay bir şekilde sahip olabilmeniz amacıyla, Trouw TR ve RINACALL gibi örnek iş tanımları geliştirmiştir.» Trouw TR Örnek İş Tanımları (devamı) A) Bu iş modeline dahil olan hizmetler NIR cihazı ve kalibrasyonlardır. NIR sistemlerini daha avantajlı bir şekilde edinebilmeniz için hazırlanmış bu modelde; işletmenizin ihtiyacı olan ürünlerin iki şirket arasında yapılacak olan sözleşmesinde belirtilecek şartlarda alımı durumunda; NIR cihazı ve kalibrasyon için oluşan tutarı, bedelsiz hale getirebilirsiniz. Sözleşmeler hazırlanırken ürün fiyatları piyasa şartlarına göre oluşturulur ve piyasada oluşan artış ya da azalışlara göre güncellenir. B) RINACALL iş tanımından farklı olarak, RINACALL iş modeline dahil olan hizmet sadece kalibrasyonlardır. İşletmenizin finans durumuna göre oluşturulmuş bu modelde, işletmenizin ihtiyacı olan ürünlerin, iki şirket arasında yapılacak olan RINACALL sözleşmesinde belirtilecek şartlarda alımı durumunda; kalibrasyon paketi için oluşan tutarı, bedelsiz hale getirebilirsiniz. Sözleşmeler hazırlanırken ürün fiyatları piyasa şartlarına göre oluşturulur ve piyasada oluşan artış ya da azalışlara göre güncellenir.

15 Uygulamalarında Trouw TR yi Seçmeniz İçin 5 Neden: 1. teknolojilerinde size toplam çözümler sunulur. 2. konsepti ile zaman kaybetmeden analize başlanabilir. 3. Rakipsiz veri tabanı ile dünyadaki tüm ham madde ve rasyonlara hakim olunur. 4. Online sistem ile yüksek güvenirlilikte kalibrasyonlar sunulur. 5. Online kalibrasyon kullanımı ile sürdürülebilirliğe katkı sağlanır ve ülke ekonomisine katkıda bulunulur.

NIRLINE. NIRLINE ile Yeni Bir Yaklaşım: Fingerprinting

NIRLINE. NIRLINE ile Yeni Bir Yaklaşım: Fingerprinting ile Yeni Bir Yaklaşım: Fingerprinting KONU: Fingerprinting Analizi ile Premikslerinizi Kontrol Altına Alır İLGİ: ile Yeni Bir Yaklaşım: FINGERPRINTING TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER Uzmanı Sevcan

Detaylı

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIR NutriOpt KONU Nutreco nun en güncel projesi NutriOpt ile getirdiği yenilikler İLGİ NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI Formülasyon ve Fiyatlandırma Uzmanı Burak GÜLHAN NutriOpt Poultry

Detaylı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı KONU Hayvan Beslemede Kaba Yem Analizinin Önemi ve NIRS Teknolojisi İLGİ TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIRS Teknolojisinin

Detaylı

NIRLINE. NIRLINE ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini, Sürdürülebilir Besleme ile Sizi Geleceğe Taşır!

NIRLINE. NIRLINE ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini, Sürdürülebilir Besleme ile Sizi Geleceğe Taşır! ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini, Sürdürülebilir Besleme ile Sizi Geleceğe Taşır! KONU Yağ Asidi Profillerinin Hayvan Beslemedeki Önemi ve Analizleri İLGİ ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini,

Detaylı

NIRLINE. NIRLINE; İşletmenize Yatırım Yapar!

NIRLINE. NIRLINE; İşletmenize Yatırım Yapar! ; İşletmenize Yatırım Yapar! KONU NIR sistemlerinde kalibrasyonun önemi ve işletmelere sağladığı kazançlar İLGİ TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER ; işletmenize yatırım yapar! Uzmanı Sevcan ŞENTÜRK Yakın

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey. GT Türkiye İşletme Risk Hizmetleri Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.com İşletme Risk Hakkında Risk, iş yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve kaçınılmazdır.

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

NIRS DA1650. Geleceği düşünen yem fabrikaları için kullanıma hazır NIR cihazı. Dedicated Analytical Solutions

NIRS DA1650. Geleceği düşünen yem fabrikaları için kullanıma hazır NIR cihazı. Dedicated Analytical Solutions NIRS DA1650 Geleceği düşünen yem fabrikaları için kullanıma hazır NIR cihazı NIRS DA1650 yem fabrikaları ve laboratuvarlara yüksek doğrulukta NIR analizleri sağlamak için son teknoloji ürünü olan Yakın

Detaylı

vizyon escarus hakkında misyon hakkında Escarus un misyonu, müşterilerine sürdürülebilirlik çözümleri sunan öncü bir şirket olmaktır.

vizyon escarus hakkında misyon hakkında Escarus un misyonu, müşterilerine sürdürülebilirlik çözümleri sunan öncü bir şirket olmaktır. escarus hakkında Nisan 2011 de faaliyetine başlayan Escarus Sürdürülebilir Danışmanlık A.Ş., deneyimli ve profesyonel kadrosuyla sürdürülebilirlik çözümleri geliştirerek, danışmanlık hizmetleri vermek

Detaylı

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir.

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. Reon Enerji, enerji tüketimini daha ekonomik ve fonksiyonel bir hale getirme misyonundan

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

NIRLINE. NIRLINE Amino Asit Analizleri İle Ekonomik Üretim Yaparak Gıda Kalitenizi Arttırın!

NIRLINE. NIRLINE Amino Asit Analizleri İle Ekonomik Üretim Yaparak Gıda Kalitenizi Arttırın! Amino Asit Analizleri İle Ekonomik Üretim Yaparak Gıda Kalitenizi Arttırın! KONU İLGİ Kanatlı beslemede amino asit, sindirilebilir amino asit parametrelerinin önemi ve analizleri amino asit analizleri

Detaylı

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TARIMSAL FAALİYETİN ÇEVRE ÜZERİNE ETKİSİ Toprak işleme (Organik madde miktarında azalma) Sulama (Taban suyu yükselmesi

Detaylı

TTGV Çevre Projeleri Grubu 13 Aralık k 2006, Ankara

TTGV Çevre Projeleri Grubu 13 Aralık k 2006, Ankara Sürdürülebilir Kalkınma ve İnovasyon: Gelişmeler, EğilimlerE TTGV Çevre Projeleri Grubu 13 Aralık k 2006, Ankara İÇERİK Kavramlar:Sürdürülebilir Kalkınma ve Eko-İnovasyon Çevre Konusunda Gelişmeler AB

Detaylı

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar.

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar. TANITIM SUNUMU HAKKIMIZDA Piyamer Yatırım ve Danışmanlık Limited Şirketi 2015 yılında kurulmuş olup, KOBİLER başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki firmalara Yönetim Sistemleri ve Dış Ticaret konularında

Detaylı

Kalibre Zımparalama için Abranet Max

Kalibre Zımparalama için Abranet Max Kalibre Zımparalama için Abranet Max Mirka Hakkında KWH MIRKA LTD., yenilikçi zımpara teknolojisinde bir dünya lideri olan Finlandiyalı bir aile şirketidir. Size teknik açıdan üstün, yüksek kaliteli komple

Detaylı

İstanbul Bilişim Kongresi. Bilişim Yönetişimi Paneli CobiT ve Diğer BT Yönetim Metodolojileri Karşılaştırması. COBIT ve ISO 27001

İstanbul Bilişim Kongresi. Bilişim Yönetişimi Paneli CobiT ve Diğer BT Yönetim Metodolojileri Karşılaştırması. COBIT ve ISO 27001 İstanbul Bilişim Kongresi Bilişim Yönetişimi Paneli CobiT ve Diğer BT Yönetim Metodolojileri Karşılaştırması COBIT ve ISO 27001 Merve Saraç, CISA merve@mersis.com.tr MerSis Bilgi Teknolojileri Danışmanlık

Detaylı

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız :

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız : HAKKIMIZDA Ankara merkezli Barkur Enerji-Petrol, her tür ve büyüklükte yapım sözleşmelerini yürütme yeteneğine sahip dinamik ve güçlü bir kadroyla hizmet vermektedir. Gerek yurt içi ofisleri ve gerekse

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ

GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ Geovision Group Araştırma Route To Market Geovision Group, Türkiye ve Dünyadaki lider firmalara Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısı ile Satış & Dağıtım ve Pazarlama çözümleri sunan

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma.

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Testo Akıllı Problar: akıllı telefonlar için uyarlanmış, profesyonel Testo kalitesinde, kompakt ölçüm cihazları Akıllı Problar sıcaklık, nem, akış hızı ve

Detaylı

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin!

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! 444 87 36 Multinet Çağrı Merkezi Şirketlere, müşterilerine, üye işyerlerine ve çalışanlarına fayda sağlayan ve katma değerli çözümler sunan Multinet ile tanışın.

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci

TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci Nihan Ocak 1, Feride Erdal 2, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay 3 1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilişim Sistemleri Bölümü, Ankara 2

Detaylı

İÇ MİMARİ PROJELER İÇİN TASARIM AŞAMALARI REHBERİ

İÇ MİMARİ PROJELER İÇİN TASARIM AŞAMALARI REHBERİ www.adtmimarlik.com.tr İÇ MİMARİ PROJELER İÇİN TASARIM AŞAMALARI REHBERİ Basitleştirin. İyi bir tasarımın gücü basitliğindedir. Barbara Kuhr ÖNSÖZ Yeni bir tasarıma başlamak bazen çok zor bir süreç gibi

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

İYİ FİKİRLER E AÇIK MISINIZ? İYİFİKİR AKADEMİ & DIŞ TİCARET

İYİ FİKİRLER E AÇIK MISINIZ? İYİFİKİR AKADEMİ & DIŞ TİCARET İYİ FİKİRLER E AÇIK MISINIZ? NIN SİZE ÖZEL İSTİHDAM BÜROSU NEDEN SİZE ÖZEL? Firmanıza yönelik; Analiz Proje Uygulama İzleme ve denetleme çalışmalarıyla size özel çözümler sunuyoruz. VİZYONUMUZ Yenilikçi

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

İşinizi Kolaylaştıran Servisler Tanıtım Sunumu

İşinizi Kolaylaştıran Servisler Tanıtım Sunumu İşinizi Kolaylaştıran Servisler Tanıtım Sunumu İşinizi Kolaylaştıran Servisler Nedir? Müşterilerinizi daha yakından tanımanızı, analizler doğrultusunda doğru müşterilere doğru hizmetleri sunulmasını, şirket

Detaylı

www.innova.com.tr İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli

www.innova.com.tr İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli Etkin Kaynak Yönetimi Kolay İş Planlaması Verim ve Karlılık ITIL v3 Standartlarında Hizmetler

Detaylı

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı 12 Ekim 2012 Türkiye Çimento

Detaylı

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 I-GENEL YÖNETİM EĞİTİM PROGRAMI 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 4 ETKİN TAKIM KURMA, YÖNETME VE TAKIMDAŞLIK EĞİTİMİ 3 5 İŞ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

Stratejik Planlamada İletişimin Önemi

Stratejik Planlamada İletişimin Önemi Stratejik Planlamada İletişimin Önemi STRATEJİ nedir? Şirketin amaç ve hedeflerini belirler Amaç ve hedefleri hangi amaçlarla nasıl ulaşılacağını gösterir Şirketin içinde bulunduğu pazarı ve çevresini

Detaylı

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL ELEKTRİKLİ RADYANT ISITICI Yanı başınızdaki güneş YENİ NANO TEKNOLOJİ, ÜSTÜN PERFORMANS MİRA INFRA Nano Elektrikli radyant ısıtıcılar, paslanmaz çelik boru içerisindeki yüksek

Detaylı

BİLGİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ LABORATUVAR ANALİZİ & PROSES ANALİZİ. En iyinin tadını çıkarın. HACH LANGE den ölçüm teknolojisi ve servis ile

BİLGİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ LABORATUVAR ANALİZİ & PROSES ANALİZİ. En iyinin tadını çıkarın. HACH LANGE den ölçüm teknolojisi ve servis ile BİLGİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ LABORATUVAR ANALİZİ & PROSES ANALİZİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ En iyinin tadını çıkarın HACH LANGE den ölçüm teknolojisi ve servis ile Alkolsüz İÇECEK ENDÜSTRİSİ_BİRA, ALKOLSÜZ İÇECEKLER,

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

Elektrik Perakende Sektörü. Perakende Pazarında İş Geliştirme Fırsatları. 30 Eylül 2015

Elektrik Perakende Sektörü. Perakende Pazarında İş Geliştirme Fırsatları. 30 Eylül 2015 Elektrik Perakende Sektörü Perakende Pazarında İş Geliştirme Fırsatları 30 Eylül 2015 2015 Deloitte Türkiye. Member of Deloitte Touche Tohmatsu Limited 1 Elektrik perakende pazarında sektör içi/dışı oyuncularla

Detaylı

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Kurumsal firmaların Bilgi Teknolojileri departmanlarından iki kritik beklentisi var: Verilerin

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

MERHABA. Techlife size teknolojiyi kullanırken hayatınızda sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirme fırsatını yakalamakta katkıda bulunmak istiyor.

MERHABA. Techlife size teknolojiyi kullanırken hayatınızda sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirme fırsatını yakalamakta katkıda bulunmak istiyor. İÇİNDEKİLER MERHABA ŞİRKET TANIMI BİLGİSAYAR DONANIM YAZILIM İNTERNET HİZMETLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DANIŞMANLIK TEKNİK SERVİS SINAV DEĞERLENDİRMELERİ ÇÖZÜM ORTAKLARI REFERANSLAR MERHABA Eğitim sektörüne

Detaylı

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ HAKKIMIZDA Sağlık hizmetleri / özel hastane yöneticiliği başta olmak üzere hizmet sektörünün çeşitli alanlarında edindiğimiz bilgi deneyim ve tecrübenin gücünden yararlanarak yatırım ve ticaret yolculuğuna

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 1 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgi : anlamlı veri, (bir kurumun

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

İDETEK YÖNETİM HİZMETLERİ BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ

İDETEK YÖNETİM HİZMETLERİ BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ İDETEK YÖNETİM HİZMETLERİ BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ İDETEK İle Tanışın Gelişen teknolojinin açığa çıkardığı Verimli Tüketim ve Tasarruf ihtiyacına cevap verebilen uygulamaları ve çözümleri İDETEK

Detaylı

TARİH :06/08/2007 REVİZYON NO: 3. www.marelektrik.com KALİTE EL KİTABI : YÖNETİM TEMSİLCİSİ. Sayfa 1 / 6

TARİH :06/08/2007 REVİZYON NO: 3. www.marelektrik.com KALİTE EL KİTABI : YÖNETİM TEMSİLCİSİ. Sayfa 1 / 6 TARİH :06/08/2007 REVİZYON NO: 3 KALİTE EL KİTABI HAZIRLAYAN ONAYLAYAN : YÖNETİM TEMSİLCİSİ : YÖN. KURUL BŞK. Sayfa 1 / 6 TARİH :06/08/2007 REVİZYON NO:3 İÇİNDEKİLER : 1. TANITIM, 2. KALİTE POLİTİKASI

Detaylı

Kariyerine en TEPE den başla!

Kariyerine en TEPE den başla! Kariyerine en TEPE den başla! Tepe Savunma ve Güvenlik, çağdaş, yeniliklere açık, girişimci, kendini ve sistemi geliştirmeyi hedefleyen, vizyon sahibi yani tam da senin gibi kişilerle çalışıyor. Tepe Savunma

Detaylı

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi (Başarı Hikayesi) Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi Cidde - Suudi Arabistan Anlatan Mühendis Fahmi Almasa bi Şirket Yöneticisi Başarımız: Onyx Pro Sistemleri ile işimizin bilgisayarlaştırılması Al

Detaylı

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü 2 Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Gelişmiş akustik uzmanlık Tasarımda ve elektro-akustik teknolojisinde 60 yıldan fazla deneyime

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TS ISO/IEC 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 25.10.2014 Türk Standardları Enstitüsü 1 Güvenlik;

Detaylı

Borç Danışmanlığı Hizmetleri

Borç Danışmanlığı Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Danışmanlığı İletişim Hüsnü Dinçsoy Şirket Ortağı +90 (212) 376 5302 ofis numurası husnu.dincsoy@tr.pwc.com e-mail Mevlüt Akbaş Direktör +90 (212) 355 2354 ofis numurası mevlut.akbas@tr.pwc.com

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

www.ozturkmakmetal.com KURUMSAL KİMLİĞİMİZ Firmamız 1989 yılında Öztürk Makina adıyla kurulmuş olup bu tarihten itibaren çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtyaçları doğrultusun da sac parçaların Cnc Panç

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Konusu İstanbul da Yazılım, Bilgisayar ve Video Oyunları Sektörü Durum Analizi ve Sektörün Geleceği Gerekçesi 2014-2023 İstanbul Bölge Planı nın ekonomik gelişme ekseni küresel

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

VERİNETWORK BİLGİ VE İLETİŞİMTEKNOLOJİLERİ Anafartalar Mh. Sanayi Cd. Doğan Sk. No: 1/148 Ulus Altındağ / ANKARA

VERİNETWORK BİLGİ VE İLETİŞİMTEKNOLOJİLERİ Anafartalar Mh. Sanayi Cd. Doğan Sk. No: 1/148 Ulus Altındağ / ANKARA VERİNETWORK Türkiye genelinde hizmet veren firmaların teknoloji alt yapıları optimum seviyeye çıkartmayı hedeflemektedir. Kurumlara özel Müşteri ilişkileri yönetim yazılımları,kuruma özel yazılımlar ve

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nın ( Şirket ) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk

Detaylı

GELENEKSEL GIDA VE DİĞER TEMEL KAVRAMLAR

GELENEKSEL GIDA VE DİĞER TEMEL KAVRAMLAR GELENEKSEL GIDA VE DİĞER TEMEL KAVRAMLAR 2016 Geleneksel gıdalar, her kültürde olduğu gibi Türkiye de de coğrafya, iklim, tarımsal üretim imkanları ve hepsinin üzerinde de «geleneksel yaşam tarzının» etkisi

Detaylı

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak.

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. 1 Misyon Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. Sahip olduğumuz prensiplerin ışığında, sürdürülebilirlik çerçevesinde, müşterilerimize verimlilik sunmak. 2

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip MCS100E HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE TTGV FİNANSMAN DESTEKLERİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE TTGV FİNANSMAN DESTEKLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE TTGV FİNANSMAN DESTEKLERİ Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı İskenderun Körfezi nde Endüstriyel Simbiyoz Projesi - Endüstriyel Simbiyoz ve Temiz Üretim Ar-Ge Proje

Detaylı

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR Dünya üzerinde işletmeler giderek artan şekilde daha fazla hem içerideki şirketlere hem de diğer şirketlerle bağlanmaktadır.

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

AvivaSA CEO su Meral Eredenk: Bireysel. Emeklilik, Destekle Vites Yükseltecek

AvivaSA CEO su Meral Eredenk: Bireysel. Emeklilik, Destekle Vites Yükseltecek 4 Haziran 2012, Pazartesi AvivaSA CEO su Meral Eredenk: Bireysel Emeklilik, Destekle Vites Yükseltecek Uzun vadeli tasarrufları artırmak amacıyla Bireysel Emeklilik Sistemi ne getirilen teşviklerin sektörün

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

BİYO ENERJİ İLE ÇALIŞAN İKLİMLENDİRME VE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ. Çevre dostu teknolojiler

BİYO ENERJİ İLE ÇALIŞAN İKLİMLENDİRME VE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ. Çevre dostu teknolojiler Çevre dostu teknolojiler Kuruluş yılımız olan 2007 senesi, alarm veren iklim değişimi raporunun Birleşmiş Milletler tarafından açıklanmasının da tarihidir. Aynı zamanda fosil enerji kaynakları miktarının

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

TRW. Doğru seçim. TRW easycheck. güvenilir tercih.

TRW. Doğru seçim. TRW easycheck. güvenilir tercih. TRW. Doğru seçim. Dünyanın önde gelen orjinal ekipman üreticilerinden olan ve yenileme pazarına yüzyılı aşkın süredir yüksek kaliteli parçalar sağlayan TRW, güvenebileceğiniz bir isimdir. güvenilir tercih.

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Adımız kalite! Her biri sektöründe lider üstün nitelikli birçok firma kurumsal internet çözümlerinde Egebilgi yi tercih etti.

Adımız kalite! Her biri sektöründe lider üstün nitelikli birçok firma kurumsal internet çözümlerinde Egebilgi yi tercih etti. Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Kurumsal ve tam profesyonel bir çözüm arıyorsanız, uzun soluklu ve kaliteli işleri hayata geçirmek adına Egebilgi sizleri

Detaylı

*Toplam Kül Tayini TS 1564, 1990. *Suda Çözünen Kül Tayini TS 1565, 1990. *Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini TS 1567, 1990

*Toplam Kül Tayini TS 1564, 1990. *Suda Çözünen Kül Tayini TS 1565, 1990. *Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini TS 1567, 1990 RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 213 FAALİYET RAPORU FAALİYET ALANI: T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ndan 14.2.28 tarihinde Kuruluş İzin Belgesini alan laboratuvarımız Faaliyet

Detaylı

30 yılı aşkın bir süredir, Rauland-Borg hemşire. çağrı sistemlerinde mükemmellik standardını. belirlemiştir. Şimdi de, komple, entegre ve

30 yılı aşkın bir süredir, Rauland-Borg hemşire. çağrı sistemlerinde mükemmellik standardını. belirlemiştir. Şimdi de, komple, entegre ve 30 yılı aşkın bir süredir, Rauland-Borg hemşire çağrı sistemlerinde mükemmellik standardını belirlemiştir. Şimdi de, komple, entegre ve kullanımı kolay bir iletişim sistemi olan son Responder versiyonu

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

Zafer Mah. Çalışlar Sokak Kübra Apt. No : 16/15 Yenibosna/Bahçelievler/İST. Tel : (212 ) 652 02 18 Fax : (212) 652 02 28 E-mail :

Zafer Mah. Çalışlar Sokak Kübra Apt. No : 16/15 Yenibosna/Bahçelievler/İST. Tel : (212 ) 652 02 18 Fax : (212) 652 02 28 E-mail : YAPAR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Son yıllarda dünyada hızla gelişen globalleşmeyle birlikte dış ticaret ülkeler için daha çok önem kazanmıştır. Dünyada ki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de dış ticaret işlemleri

Detaylı

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ERP'ye Bakış ve ARGUS Plus Zaman içinde firmalar geliştikçe, iş yapış şekilleri değişmekte ve ihtiyaçları artmaktadır. Bir çok gelişen firma, gerçekleştirdikleri operasyonel

Detaylı

DESTEK TANITIM SUNUMU BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ TİCARET A.Ş

DESTEK TANITIM SUNUMU BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ TİCARET A.Ş DESTEK TANITIM SUNUMU BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ TİCARET A.Ş Biz Kimiz? Destek, bilişim sektöründe; danışmanlık, tasarım, satış, kuruluş, network, dış kaynak, teknik ve bakım hizmetleri veren, müşterilerine

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin Türkiye Enerji Piyasasına Etkileri i 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin son kullanıcılara yararları somutları çeşitli sektörlerde kanıtlanmıştır Telekom Havayolu Liberalleşme öncesi > Genellikle

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ULUSAL KAZA YARALANMA VERİTABANI (UKAY)

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ULUSAL KAZA YARALANMA VERİTABANI (UKAY) TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ULUSAL KAZA YARALANMA VERİTABANI (UKAY) GİRİŞ UKAY İÇİN YASAL DAYANAK Ulusal Piyasa Gözetimi ve Denetimi Strateji Belgesi (2010-2012) Ekonomi

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Türkiye

Detaylı

2014 YILI ATB YILLIK İŞ PLANI

2014 YILI ATB YILLIK İŞ PLANI Stratejik Amaç : SH. Bilgi İşlem Biriminin Faaliyetlerinde İyileştirmelerde Bulunmak... Yeni yönetim bilgi sistemini devreye almak ANKARA TİCARET BORSASI 204 YILI ATB YILLIK İŞ PLANI..2. Web sitesinin

Detaylı

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110»

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110» 2 3 Hakkımızda 3E Elektro Optik Sistemler, 3E EOS, savunma sanayinde belirlediği hedefler doğrultusunda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yurtdışı kaynaklı ana ürün ve alt malzemeleri yurt içinde üretmek ve geliştirmek

Detaylı

O T O M A S Y O N P A R T N E R İ N İ Z C O F A S O. T A S A R I M G E L İ Ş T İ R M E Ü R E T İ M K O M P L E S Ü R E Ç M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ

O T O M A S Y O N P A R T N E R İ N İ Z C O F A S O. T A S A R I M G E L İ Ş T İ R M E Ü R E T İ M K O M P L E S Ü R E Ç M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ O T O M A S Y O N P A R T N E R İ N İ Z C O F A S O. T A S A R I M G E L İ Ş T İ R M E Ü R E T İ M K O M P L E S Ü R E Ç M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ Performans Küresellik Başarı c o f a s o, e l e k t r i

Detaylı

LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU

LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU LEV-KA KURUMSAL HAKKIMIZDA 1976 yılında Bursa da kurulan Levent Kalıp (LEV-KA), profesyonel hizmet ve yönetim anlayışı ile faaliyet gösterdiği sektörün, önde gelen, örnek ve

Detaylı

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at Aqua Clean BASIC YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi www.aquastream.at Avantajlar BENZERSİZ SATIŞ NOKTALARI Sıvı maddelerin, çok sayıda uygulamada sınanmış,

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

2015 YILI KURUMSALLAŞMA KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU

2015 YILI KURUMSALLAŞMA KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU KURUMSALLAŞMA KOMITESI KOMITE RAPORLARI GÖREVİ Başkan Başkan Yrd. Sekreter ADI SOYADI HIDIR ÖZDEN GÖZDE OKYAY TURUNÇ GÖZDE ERTAŞ HACER MELTEM AKDOĞAN AKSAÇ NEŞE YILMAZ HÜSEYİN DOĞAN ÇİĞDEM ASLANCAN MURAT

Detaylı

Tarımsal Üretim Uygulamalarında Bulut Hesaplama (Cloud Computing) Teknolojisi

Tarımsal Üretim Uygulamalarında Bulut Hesaplama (Cloud Computing) Teknolojisi Tarımsal Üretim Uygulamalarında Bulut Hesaplama (Cloud Computing) Teknolojisi Dr. İlker ÜNAL Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Doç.Dr. Mehmet TOPAKCI

Detaylı