FABRiKALAR GÜNCEL ÜRÜNLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FABRiKALAR GÜNCEL ÜRÜNLER"

Transkript

1 TR

2 MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek tesislerinde üretim yapmaktadır yılından bu yana Karsan, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pazarlama şirketi Karsan Pazarlama nın yaygın hizmet ağı sayesinde pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetleri sağlamaktadır. Karsan, Sınırsız Ulaştırma Çözümleri vizyonu doğrultusunda otomotiv sektörü için tasarım, mühendislik, hizmet geliştirme ve üretim çözümleri sunmaktadır. ÜRÜN GAMI Türk otomotiv sektöründe kontrata dayalı üretim modelinde öncü olan Karsan, ticari araç grubunun tüm segmentlerinde faaliyet göstermektedir. Karsan ın ürün gamı; kendi markasına ait minibüs ve küçük otobüs modellerinden (servis ve toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan), Hyundai hafif kamyonlardan ve BredaMenarinibus otobüslerden oluşmaktadır. Otomotiv sektöründeki 48 yıllık tecrübesiyle Karsan, 6 metreden 18 metreye uzanan ürün gamı ile bugüne kadar büyük bir bölümü Türkiye pazarına olmak üzere den fazla toplu taşıma aracı üretmiştir.

3 FABRiKALAR Bugün kendi bünyesinde 928 çalışana ve kardeş şirketi Hexagon Studio da 260 Ar-Ge personeline sahip olan Karsan ın; Hyundai Motor Company ve BredaMenarinibus gibi dünya markaları ile lisans anlaşmaları bulunmaktadır. Karsan, yılları arasında adet Peugeot Partner ve Citroen Berlingo minivan ve yılları arasında adet Renault Trucks marka ağır kamyon üretimi gerçekleştirmiştir. Otomobilden kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan ve toplam metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan Bursa Hasanağa fabrikası; iki vardiyada , üç vardiyada ve ilave yatırımlarla adet üzerine çıkabilecek üretim kapasitesine sahip durumdadır. Karsan OSB fabrikası ise toplam metrekarelik bir alan üzerine kuruludur ve yılda traktör kabini üretme kapasitesine sahiptir. GÜNCEL ÜRÜNLER Karsan bugün Hyundai lisansı ile Hyundai Truck HD35/75 hafif kamyonları, BredaMenarinibus lisansı altında BredaMenarinibus marka otobüsleri ve kendi markası altında Karsan JEST, Karsan ATAK ve Karsan STAR ın üretimini gerçekleştirmektedir. Karsan ayrıca kendi markasına sahip minibüs ve küçük otobüslerin, Hyundai Truck HD Serisi hafif kamyonların ve BredaMenarinibus otobüslerin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini de yürütmektedir. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlamaktadır. Karsan markalı yeni ürün ailesinin ilk aracı olarak toplu taşımacılık sektöründe hizmet vermekte olan Karsan JEST, modern yapısı ve çevre dostu özelliğiyle değişen kentlerin ihtiyaçlarına çözüm ortağı olurken, kısa sürede toplu taşıma sistemlerinin en etkin üyesi haline gelmiştir yılı ikinci yarısında müşteri teslimatları başlayan Karsan ATAK ve Karsan STAR ın da ailenin yeni üyeleri olarak toplu taşıma sistemlerine yepyeni bir soluk getirmesi beklenmektedir.

4 ViZYON 10 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda olan Karsan Sınırsız Ulaştırma Çözümleri vizyonu doğrultusunda toplu taşımacılığa modern ürün ve hizmetler sunmayı hedeflemekte; 5 metreden 18 metreye uzanan geniş ürün gamı, sektördeki tecrübesi, dünya devleri tarafından onaylanmış üretim kalitesi, nitelikli iş gücü ve bağımsız şirket yapısıyla sektördeki iddiasını sürdürmektedir. Karsan vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yük ve yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedeflemektedir. Toplu taşımacılık segmentinde yenilikçi ürün ve hizmetleri fikirden pazara geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici-OEM (Original Equipment Manufacturer) iş kolunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Karsan, araştırma-geliştirmeden üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar stratejik ortağı olan şirketler ile otomotiv değer zincirinin tamamını yönetmektedir. Yenilikçi ve Girişimci Çözümler Geniş Kapsamlı Çözümler Sınırsız Ulaştırma Çözümleri Sürdürülebilir Çözümler Kişiselleştirilmiş Çözümler Ürün Geliştirme Üretim Hizmet Geliştirme/ Ticari Aktiviteler

5 ANLAŞMA & PROJELER Karsan yıllarında vizyonu doğrultusunda üç önemli anlaşma imzalamıştır. Anlaşmalardan ilki, İETT ile Ağustos 2012 tarihinde toplam 540 adet otobüs (240 adet solo tip 12m doğalgazlı ve 300 adet körüklü 18m dizel otobüs) için imzalanmıştır. Anlaşma çerçevesinde Karsan, üretimini yaptığı araçların beş yıl boyunca bakım onarımlarından, (iç-dış) temizliğinden ve gaz dolumundan da sorumlu olmuştur. İETT nin üç farklı garajında hizmet vermeye başlayan Karsan, Kağıthane Garajı na Türkiye nin en büyük, Avrupa nın ise ikinci en büyük doğalgaz dolum istasyonunu kısa bir sürede kurup faaliyete geçirmiştir yılının diğer bir önemli anlaşma ise Hyundai Motor Company (HMC) ile imzalanmasıdır. Karsan, HMC nin geliştirmekte olduğu yepyeni hafif ticari araç serisinin üretiminden sorumlu olmuştur. Proje kapsamında üretimin 2014 yılı sonunda başlaması öngörülmektedir yılında ise Konya Büyükşehir Belediyesiyle yapılan anlaşma ile 40 adet doğalgazlı körüklü 18 metre otobüs üretilerek Konya halkının hizmetine sunulmuş, doğalgaz dolum tesisinin Karsan tarafından kurularak işletmesi üstlenilmiştir. CONCEPT V1 Karsan, Türkiye nin kendi otomobil markasına sahip olması gerektiği inancıyla Karsan markası altında üretilmek üzere Concept V1 modelini geliştirmiştir. İhale sürecinde New Yorkluların en beğendiği taksi modeli seçilen Concept V1, hareket engelli vatandaşların ulaşım özgürlüğüne erişmelerini, yolcu ve sürücülere keyif ve konforu sunarak ulaşıma yeni bir boyut kazandırmayı amaçlamaktadır. Benzer şekilde Concept V1 in binek versiyonu da hareket kabiliyeti sınırlı olan bireylerin herkes gibi kendi araçlarında aileleriyle birlikte seyehat edebilmelerine olanak sağlamaktadır. Her iki model de taksi ve binek yüksek düzeyde erişebilir araç platformu olarak tasarlanmıştır. Modern tasarımı ile Concept V1 farklı motor alternatiflerine (benzinli, dizel, EV, CNG) sahiptir.

6 iş MODELi Türk otomotiv sektöründe benzersiz bir konuma sahip olan Karsan ın iş modeli dört ana faaliyet alanından oluşmaktadır. Kontrat Bazlı Üretim: Güçlü, global otomotiv markaları için araç üretimini ve mühendislik desteğini kapsamaktadır. Stratejik Ortaklık: Bölgedeki faaliyetlerini artırmayı hedefleyen global otomotiv markaları için mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kapsamaktadır. Ana Üretici (OEM): Karsan markalı araçların geliştirilmesini, üretimini, yerel ve ihraç pazarları satışını kapsamaktadır. Entegre Hizmetler: Karsan ın üretim tesislerinde yerli ve yabancı markalara sunulan çeşitli hizmetleri kapsamaktadır. KARSAN FAALiYET KOLU Kontrat Bazlı Üretim Stratejik Ortaklık OEM Entegre Hizmetler MARKA PSA Renault Trucks HMC HMC BMB KARSAN Ulaşım Çözümleri Endüstriyel Hizmetler SATIŞ KANALI PSA Peugeot TR Citroen TR RT RT TR HMC Karsan Pazarlama Karsan Pazarlama iett Garajları Traktör Kabinleri ÜRÜNLER & HiZMETLER Citroen Berlingo Premium Lander Hyundai Truck HD BredaMenarinibus Karsan Jest Karsan Atak Konya Büyükşehir Belediyesi Garajı Peugeot Partner Premium Long Route (Yukarıda yer alan projeler 2013 yılı sonu itibarıyla tamamlanmıştır) Hyundai Semi-Bonnet Projesi (2015 başı itibarıyla) Karsan Star Gelecek Ürünler Hyundai Semi-Bonnet Projesi (2014 sonu itibarıyla) Concept V1

7 TARiHÇE yatırımcı tarafından kuruldu Çoğunluk hisseler Koç Holding tarafından alındı Peugeot lisansı ile J9 minibüs üretimine ve satışına başlandı Türkiye nin ilk yerli minivanı Peugeot Partner ın üretimine başlandı Akçalar Fabrikası kuruldu. Çoğunluk hisseler Kıraça Holding tarafından alındı. Karsan hafif ticari araç ihracatında Türkiye lideri oldu.

8 2006 Karsan J Serisi isim ve lisans haklarını aldı Hyundai HD hafif kamyonlarının üretimi başladı inci J9 üretildi Karsan Pazarlama faaliyetlerine başladı. Karsan Pazarlama A.Ş. altında Karsan ve Hyundai satış ve satış sonrası faaliyetleri başladı. Karsan ve Hexagon Studio tarafından özgün olarak tasarlanan Karsan Concept V1 taksi modeli New York ta açılan Geleceğin Taksisi ihalesinde üç finalistten biri olmayı başardı. Renault Trucks Uzun Yol Premium üretimi başladı. Renault Trucks Premium Lander ve Kerax tanıtıldı. Hyundai Truck yeni HD Serisi üretimi başladı. HMC ile stratejik ortaklık anlaşması imzalandı. Citroen Berlingo üretimi başladı. Yeni vizyon Sınırsız Ulaştırma Çözümleri olarak belirlendi. İtalyan BredaMenarinibus ile 10 yıllık üretim anlaşması imzalandı inci Peugeot Partner üretildi. Yeni J10 Serisi tanıtıldı.

9 2011 Roma ya 75 adet otobüs teslimatı yapıldı İETT ile 450 adet BredaMenarinibus otobüsü için anlaşma imzalandı. (adet daha sonra 540 a yükseldi) Karsan ın yeni ürün ailesinin ilk ürünü JEST pazara sunuldu Konya Büyükşehir Belediyesi ne 40 adet 18m CNG otobüs teslimatı yapıldı. İETT ye 300 adet 18 m dizel, 240 adet 12 m CNG otobüs teslimatı gerçekleşti. Karsan ın yeni ürün ailesine ATAK ve STAR eklendi. Concept V1 Uluslararası Cenevre Motorshow da sergilenen ilk Türk otomobili oldu. İtalya ya 15 adet 18m CNG teslimatı yapıldı. HMC ile üretim ve tedarik anlaşması imzalandı (Semi-Bonnet Projesi). Konya Büyükşehir Belediyesi ile 40 adet 18m CNG otobüs anlaşması imzalandı. Karsan Pazarlama, Hyundai nin yeni hafif ticari araç serisinin Türkiye distribütörü oldu.

10 KARSAN KURUMSAL facebook.com/karsanotomotiv twitter.com/karsanotomotiv karsan.com.tr

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek

Detaylı

KARSAN DAN TOPLU TAŞIMAYA SINIRSIZ ÇÖZÜMLER...

KARSAN DAN TOPLU TAŞIMAYA SINIRSIZ ÇÖZÜMLER... 02 Aralık 2010 BASIN BÜLTENİ KARSAN DAN TOPLU TAŞIMAYA SINIRSIZ ÇÖZÜMLER... Karsan, Sınırsız Ulaştırma Çözümleri vizyonuyla, 2 3 Aralık tarihlerinde ilki düzenlenen TRANSİST 2010 Toplu Ulaşım Haftası organizasyonunda

Detaylı

KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ

KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ 21 Mayıs 2016 BASIN BÜLTENİ KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ Yarım yüz yıllık geçmişiyle ve bağımsız yapısıyla Türk otomotiv

Detaylı

GELECEĞİN TAKSİSİ AUTOSHOW DA, KARSAN STANDINDA!

GELECEĞİN TAKSİSİ AUTOSHOW DA, KARSAN STANDINDA! 26 Ekim 2010 BASIN BÜLTENİ GELECEĞİN TAKSİSİ AUTOSHOW DA, KARSAN STANDINDA! Karsan ın Hexagon Studio nun tasarım desteğiyle geliştirdiği Geleceğin Taksisi nin konsept modeli ilk kez 28 Ekim 7 Kasım tarihlerindeki

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. Raporun Dönemi 01.01.2013 31.03.2013 2. Ortaklığın Unvanı Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. 3. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Şirket Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Türk Ticaret Kanunu ve

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. Raporun Dönemi 01.01.2012 30.09.2012 2. Ortaklığın Unvanı Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. 3. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Şirket Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Türk Ticaret Kanunu ve

Detaylı

SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU

SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU 1. Raporun Dönemi 01.01.2012 31.03.2012 2. Ortaklığın Unvanı Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. 3. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Şirket Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Türk Ticaret Kanunu ve

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1. Raporun Dönemi 01.01.2013 30.06.2013 2. Ortaklığın Unvanı Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. 3. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Şirket Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1. Raporun Dönemi 01.01.2013 30.09.2013 2. Ortaklığın Unvanı Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. 3. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Şirket Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU. Kasım 2010

YATIRIMCI SUNUMU. Kasım 2010 YATIRIMCI SUNUMU Kasım 2010 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Kasım 2010 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek Parça

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU EKİM 2011

YATIRIMCI SUNUMU EKİM 2011 YATIRIMCI SUNUMU EKİM 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Ekim 2011 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek Parça

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU TEMMUZ 2011

YATIRIMCI SUNUMU TEMMUZ 2011 YATIRIMCI SUNUMU TEMMUZ 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Temmuz 2011 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek

Detaylı

9M2014 Financial Results. 9A2014 Finansal Sonuçlar

9M2014 Financial Results. 9A2014 Finansal Sonuçlar 9M2014 Financial Results 9A2014 Finansal Sonuçlar Gündem Önemli Gelişmeler Ford Motor Co. ve Avrupa Pazarları Finansal Sonuçlar Soru & Cevap Haydar Yenigün Genel Müdür 2014 te Ford Otosan Yeni Modeller

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 1 OCAK 31 MART 2014 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 1 OCAK 31 MART 2014 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. GENEL BİLGİLER SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN a. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2014 31.03.2014 b. Şirketin Ticaret Unvanı : KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Şirketin

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011 YATIRIMCI SUNUMU Şubat 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Şubat 2011 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek Parça

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ Otomotiv Sanayinde Gelecek: Değer Zincirinde Değişim Üretimden Tüketiciye: Tedarik

Detaylı

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı.

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı. Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1980 1983 1979 1982 Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14 I. GENEL BİLGİLER SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN a. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2015 30.06.2015 b. Şirketin Ticaret Unvanı : KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Şirketin

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 1 OCAK 31 MART 2015 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 1 OCAK 31 MART 2015 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. GENEL BİLGİLER SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN a. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2015 31.03.2015 b. Şirketin Ticaret Unvanı : KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Şirketin

Detaylı

1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013

1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013 1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013 April 30, 2013 Ajanda 1Ç Gelişmeler Haydar Yenigün Ford Motor Company & Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Ç Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu

Detaylı

Karsan. KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU

Karsan. KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. 31.03.2011 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU 1 KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. 31.03.2011 FAALĠYET RAPORU Şirketimizin, 2011 yılı 3 aylık faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin

Detaylı

Basın Bülteni ÖZET DEĞERLENDİRME Yılı Pazar, Üretim Ve İhracat

Basın Bülteni ÖZET DEĞERLENDİRME Yılı Pazar, Üretim Ve İhracat Basın Bülteni OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ Ocak 21 ÖZET DEĞERLENDİRME 29 Yılı Pazar, Üretim Ve İhracat Aralık Ocak-Aralık KONULAR 28 29 (%) 28 29 (%) 38.482 93.77 143,7 1.147. 869.65-24,2 Üretim Otomobil 2.5

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Türkiye nin parlayan yıldızı...

Türkiye nin parlayan yıldızı... Türkiye nin parlayan yıldızı... Serüven Eski Sanayide alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. 1980 1982 İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1983 Gömlek fabrikamızda

Detaylı

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İndeks I. İnci Holding ve Grup Şirketleri II. Vizyon-Misyon III. Organizasyon Şeması IV. Tarihçe V. Operasyonlar VI.

Detaylı

KARSAN CONCEPT V1 Erişilebilir Akıllı Ulaşım Çözümleri

KARSAN CONCEPT V1 Erişilebilir Akıllı Ulaşım Çözümleri KARSAN CONCEPT V1 Erişilebilir Akıllı Ulaşım Çözümleri KARSAN CONCEPT V1 Erişilebilir Akıllı Ulaşım Çözümleri ULAŞIM TRENDLERİ Çevre Dostu Kolay Ulaşım Rahat Seyehat Düşük Karbon Emisyonu Yüksek Menzil

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU ARALIK 2011

YATIRIMCI SUNUMU ARALIK 2011 YATIRIMCI SUNUMU ARALIK 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Aralık 2011 FORD OTOSAN Şirket Profili & Kapasite Toplam

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14 I. GENEL BİLGİLER SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN a. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2015 30.09.2015 b. Şirketin Ticaret Unvanı : KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Şirketin

Detaylı

Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı

Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı 2014 1. Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı Ajanda Oğuz Toprakoğlu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı İkinci Çeyrekteki Önemli Gelişmeler Operasyonel Performans Finansal Sonuçlar Courier Lansmanı

Detaylı

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİNDEKİLER TOFAŞ MARKALAR VE BAĞLI ORTAKLIKLAR FABRİKA AR-GE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA HAYATI İLETİŞİM TOFAŞ / HAKKIMIZDA KURULUŞ YILI 1968 TOFAŞ / ORTAKLIK YAPISI KOÇ %38

Detaylı

OSD Basın Bülteni. 10 Ocak 2013 ÖZET DEĞERLENDİRME PAZAR

OSD Basın Bülteni. 10 Ocak 2013 ÖZET DEĞERLENDİRME PAZAR OSD Basın Bülteni OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ 1 Ocak 213 ÖZET DEĞERLENDİRME PAZAR Aralık Ocak-Aralık KONULAR 211 212 (%) 211 212 (%) Toplam 14.453 86.944-17 1.189.131 1.72.978-1 Üretim Otomobil 51.66 44.78-12

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2009 yılının Aralık ayında 48.917 adedi otomobil olmak üzere toplamda 95.389 adet araç üretilmiştir. Bu değer 2008 yılının Eylül ayından beri ulaşılmış en yüksek aylık üretim

Detaylı

ÇEVRECİ EKONOMİK GÜVENLİ

ÇEVRECİ EKONOMİK GÜVENLİ ÇEVRECİ EKONOMİK GÜVENLİ İçindekiler 1. Dünya daki ve Türkiye deki CNG Otobüs Pazarı 2. Neden CNG Yakıt Tercih Edilmeli? 3. Doğalgaz (CNG) ile Dizel Yakıt Karşılaştırması 4. CNG Yakıtlı Otobüslerin SWOT

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 1 OCAK 31 MART 2016 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ NE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 1 OCAK 31 MART 2016 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. GENEL BİLGİLER SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN a. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2016 31.03.2016 b. Şirketin Ticaret Unvanı : KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Şirketin

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 45.452 adedi otomobil olmak üzere toplamda 84.550 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 10 ayında ise 420.379 adedi otomobil olmak üzere 710.917 adetlik araç

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

MOTOR PARÇALARI GÜC.

MOTOR PARÇALARI GÜC. MOTOR PARÇALARI GÜC. Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1980 1983 1979 1982 Yeni gömlek fabrikamız

Detaylı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİNDEKİLER TOFAŞ MARKALAR VE BAĞLI ORTAKLIKLAR FABRİKA AR-GE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA HAYATI İLETİŞİM TOFAŞ / HAKKIMIZDA KURULUŞ YILI 1968 TOFAŞ / ORTAKLIK YAPISI KOÇ %38

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 2013 YILINA İLİŞKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE (II-14.1) İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 2013 YILINA İLİŞKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. GENEL BİLGİLER SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN a. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2013 31.12.2013 b. Şirketin Ticaret Unvanı : KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Şirketin

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 23.805 adedi otomobil olmak üzere toplamda 50.374 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 8 ayında ise toplamda 324.607 adedi otomobil olmak üzere 538.899 adetlik

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ekim 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ekim 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 58.059 otomobil, 47.146 hafif ticari araç, 3.619 ağır ticari araç, 3.271 traktör olmak üzere toplam 112.095 araç üretilmiştir. yılının Ekim ayına göre otomobil

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Haziran 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Haziran 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Haziran ayında 54.660 otomobil, 43.857 hafif ticari araç, 2.877 ağır ticari araç, 2.843 traktör olmak üzere toplamda 104.237 araç üretilmiştir. yılının Haziran ayına göre

Detaylı

TATA GRUP. Tata Grubu 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai de kurulmuştur.

TATA GRUP. Tata Grubu 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai de kurulmuştur. TATA GRUP Tata Grubu 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai de kurulmuştur. Dünya çapında yaklaşık 400.000 çalışan istihdam edentata Grup'un faaliyetleri halihazırda yedi iş sektörünü kapsamaktadır:

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ekim 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ekim 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 60.172 adedi otomobil, 39.323 adedi hafif ticari araç, 4.048 adedi ağır ticari araç, 4.137 adedi ise traktör olmak üzere toplam 107.680 araç üretilmiştir.

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 29.192 otomobil, 28.327 hafif ticari araç, 2.772 ağır ticari araç, 1.023 traktör olmak üzere toplam 61.314 araç üretilmiştir. yılının Ağustos ayına göre

Detaylı

ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES.

ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES. ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES www.entes.com.tr ENERJİ KALİTESİ İÇİN DOĞRU ADRES ENTES, 1980 yılından bu yana enerjinin verimliliği ve kalitesi alanlarında çözümler sunan lider teknoloji şirketidir.

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Eylül 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Eylül 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Eylül ayında 54.046 otomobil, 39.334 hafif ticari araç, 3.073 ağır ticari araç, 2.808 traktör olmak üzere toplam 99.261 araç üretilmiştir. yılının Eylül ayına göre otomobil

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır.

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır. ACCADO, 2009 yılında Türkiye deki PVC Pencere ve Kapı sektöründeki kuruluşların koşulsuz müşteri memnuniyetlerini ve beklentilerini karşılayabilmek üzere 8000 m² kapalı alanda Antalya da kuruldu. Teknoloji

Detaylı

Analist Toplantısı Bursa, 17 Kasım 2006

Analist Toplantısı Bursa, 17 Kasım 2006 Analist Toplantısı Bursa, 17 Kasım 2006 Program P2 2006 3. Çeyrek Performans Özeti Pazar Öngörüsü Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları Pazar Payı İhracat Performansı Finansal Sonuçlar Koç Fiat Kredi

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Kasım 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Kasım 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Kasım ayında 45.453 otomobil, 40.655 hafif ticari araç, 3.534 ağır ticari araç, 2.972 traktör olmak üzere toplam 92.614 araç üretilmiştir. yılının Kasım ayına göre otomobil

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Temmuz ayında 54.873 adedi otomobil olmak üzere toplamda 88.198 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 7 ayında ise 300.802 adedi otomobil olmak üzere 488.576 adetlik araç

Detaylı

KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAI H350 LER YERLİ VE YABANCI BASINA TANITILDI!

KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAI H350 LER YERLİ VE YABANCI BASINA TANITILDI! 20 Mayıs 2015 BASIN BÜLTENİ KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAI H350 LER YERLİ VE YABANCI BASINA TANITILDI! Hyundai Motor Company tarafından düzenlenen Test Sürüşü Organizasyonu na katılan 50 yi aşkın uluslararası

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mart 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mart 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mart ayında 55.755 adedi otomobil olmak üzere 100.920 adet araç üretilmiştir. Geçen senenin Mart ayına göre üretim adetlerindeki artışlar; otomobilde %50, kamyonette %98,

Detaylı

KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAİ H350 MODEL ARAÇLAR, İSAROD İFTAR YEMEĞİNDE SERGİLENDİ

KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAİ H350 MODEL ARAÇLAR, İSAROD İFTAR YEMEĞİNDE SERGİLENDİ 9 Temmuz 2015 BASIN BÜLTENİ KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAİ H350 MODEL ARAÇLAR, İSAROD İFTAR YEMEĞİNDE SERGİLENDİ Karsan, Nisan ayında üretimine başladığı ve Mayıs ayı ortasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji

Detaylı

ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ

ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ 1978: Ankara da küçük bir atölye olarak kuruldu. 1979: Zirai traktörlere monte edilmek üzere kazıcı ve yükleyici ataşmanları imalatı yaparak işe başladı. 1986: Ankara da

Detaylı

2007 YILI PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT

2007 YILI PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ BASIN BÜLTENİ 15.1.27 27 YILI PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT Aralık Ocak-Aralık KONULAR 26 27 (%) 26 27 (%) 84.852 12.347 2,6 987.58 1.99.414 11,3 Üretim Otomobil 45.519 55.991 23, 545.682

Detaylı

SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü YILI OTOMOTĠV SANAYĠNDE ÜLKEMĠZ VE DÜNYADAKĠ GELĠġMELER

SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü YILI OTOMOTĠV SANAYĠNDE ÜLKEMĠZ VE DÜNYADAKĠ GELĠġMELER SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü 2009 YILI OTOMOTĠV SANAYĠNDE ÜLKEMĠZ VE DÜNYADAKĠ GELĠġMELER ĠÇĠNDEKĠLER 1- GĠRĠġ 3 2- OTOMOTĠV SANAYĠNĠN ÜLKEMĠZ EKONOMĠSĠ ĠÇĠNDEKĠ YERĠ..3 3- ÖZET SONUÇLAR.4

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Aralık 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Aralık 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2011 yılının Aralık ayında 51.066 adedi otomobil, 48.800 adedi hafif ticari araç, 4.587 adedi ağır ticari araç, 3.756 adedi ise traktör olmak üzere toplam 108.209 araç üretilmiştir.

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013 FİNANS KOÇ-AMERIKAN BANK ILE 1980 LI YILLARDA BÜYÜMEYE BAŞLADIĞIMIZ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÜLKEMIZ EKONOMISI VE SEKTÖRDEKI DEĞIŞIMLERI DOĞRU OKUDUK VE 2005 YILINDA YAPI KREDI BANKASI NI BÜNYEMIZE KATARAK

Detaylı

Baykal Makine Tanıtım Sunumu

Baykal Makine Tanıtım Sunumu Baykal Makine Tanıtım Sunumu İçindekiler Kurumsal Yapı Markalar, Global Faaliyet Ağı ve Pazar Konumu Teknoloji ve Yenilikler Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurumsal Yapı Logo-Type Hakkımızda Misyonumuz Vizyonumuz

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mayıs ayında 54.197 adedi otomobil, 39.496 adedi hafif ticari araç, 4.392 adedi ağır ticari araç, 4.490 adedi ise traktör olmak üzere toplam 102.575 araç üretilmiştir.

Detaylı

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İndeks I. İnci Holding ve Grup Şirketleri II. Vizyon-Misyon III. Organizasyon Şeması IV. Tarihçe V. Operasyonlar VI.

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR 2017 %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU ENBO OTOMOTİV İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş. Elektrikli araçlara gösterilen ilginin her geçen gün arttığı ülkemizde bu ihtiyaca yönelik çalışmalar yapan

Detaylı

Plastik Enjeksiyon Parçaların Kalıp Tedariğinde Dışa Bağımlılık

Plastik Enjeksiyon Parçaların Kalıp Tedariğinde Dışa Bağımlılık OTOMOTĐV SANAYĐĐ DERNEĞĐ AUTOMOTIVE MANUFACTURERS ASSOCIATION Plastik Enjeksiyon Parçaların Kalıp Tedariğinde Dışa Bağımlılık Tolga YALGI Kıdemli Satınalma Müdürü Toyota Motor Europe 9 Haziran 2009 Türkiye

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Kasım ayında 41.635 adedi otomobil olmak üzere toplamda 78.156 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 11 ayında ise 462.014 adedi otomobil olmak üzere 789.072 adetlik araç

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Şubat 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Şubat 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2011 yılının Şubat ayında 55.050 adedi otomobil, 41.483 adedi hafif ticari araç, 3.646 adedi ağır ticari araç, 3.181 adedi ise traktör olmak üzere toplam 103.360 araç üretilmiştir.

Detaylı

2015 yılı Ocak-Ağustos döneminde 2013 yılının ilk sekiz ayına göre toplam üretim yüzde 18, otomobil üretimi ise yüzde 25 oranında arttı.

2015 yılı Ocak-Ağustos döneminde 2013 yılının ilk sekiz ayına göre toplam üretim yüzde 18, otomobil üretimi ise yüzde 25 oranında arttı. OSD Basın Bülteni 10 Eylül 2015 ÖZET DEĞERLENDİRME 2014/2015 Ağustos Ocak-Ağustos KONULAR 2014 2015 (%) 2014 2015 (%) Toplam 57.278 76.987 34 719.501 857.307 19 Üretim Otomobil 37.330 45.210 21 459.372

Detaylı

9A 2013 Finansal Sonuçları

9A 2013 Finansal Sonuçları 9A 2013 Finansal Sonuçları 1 Kasım 2013 Ajanda Üçüncü Çeyrekteki Gelişmeler Ford Motor Company ve Pazar Verileri 2013 Dokuz Aylık Finansal Sonuçlar Sayfa 2 Üçüncü Çeyrekteki Gelişmeler Haydar Yenigün,

Detaylı

Index. Pazar Öngörüsü. Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları. Pazar Payı. İhracat Performansı. Satışlar. Kapasite Kullanım ve Üretim

Index. Pazar Öngörüsü. Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları. Pazar Payı. İhracat Performansı. Satışlar. Kapasite Kullanım ve Üretim TOFAŞ 30.06.2010 ANALİST SUNUMU 1 Index 2010 Yılı Yarıyıl Performans Özeti Pazar Öngörüsü Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları Pazar Payı İhracat Performansı Kapasite Kullanım ve Üretim İşletme Sermayesi

Detaylı

Çeyrek Finansal Sonuçlar

Çeyrek Finansal Sonuçlar 2014 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Ajanda Yeni Ürünler, Ford ve Avrupa Pazarı William Periam Finansal Sonuçlar Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap William Periam Genel Müdür Baş Yardımcısı Yeni Ürünler TRANSIT

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

www.nascogroup.com.tr

www.nascogroup.com.tr NASCO Group, Sanayi ticaret alanında 27 yıllık deneyimiyle, gümrükleme & lojistik, inşaat, turizm, tütüncülük, hayvancılık ve hayvancılık sistemleri, yemek & içecek hizmetleri, sağlık, ticaret kolaylaştırıcı

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE ULAŞIM HİZMETLERİ 26.11.2011

YEREL YÖNETİMLERDE ULAŞIM HİZMETLERİ 26.11.2011 YEREL YÖNETİMLERDE ULAŞIM HİZMETLERİ 26.11.2011 5216 sayılı kanunda; Büyükşehir Belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve

Detaylı

1Y 2018 Finansal Sonuçlar. Herkese Açık Public

1Y 2018 Finansal Sonuçlar. Herkese Açık Public 1Y 2018 Finansal Sonuçlar Agenda 2 Önemli Gelişmeler Avrupa Pazarı ve Ford Motor Company Finansal Sonuçlar Soru - Cevap 3 Önemli Gelişmeler Otomotiv Pazarı ve Ford Otosan 4 1Y18 Yurt İçi Satışlar Segmentler

Detaylı

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY M AG GERMANY simkan.net simkanteknoloji.com mag-germany.com gbpservice.com mk-parts.com Dünyanın önde gelen markalarına a t ürünler n thalat, hracat, loj st k ve satış sonrası h zmetler n müşter ler m

Detaylı

İçindekiler. TIRSAN Hakkında. TIRSAN Üretim Gücü Ve Ürün Gamı. Kässbohrer. Talson

İçindekiler. TIRSAN Hakkında. TIRSAN Üretim Gücü Ve Ürün Gamı. Kässbohrer. Talson İçindekiler 1 2 3 4 TIRSAN Hakkında TIRSAN Üretim Gücü Ve Ürün Gamı Kässbohrer Talson TIRSAN Hakkında 1977 yılında kuruldu %100 Türk sermayesi Türkiye de pazar lideri Türkiye nin en büyük treyler fabrikası

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Ekim Herkese Açık Public

Yatırımcı Sunumu Ekim Herkese Açık Public Yatırımcı Sunumu Ekim 2018 İçindekiler 2 Ford Otosan Hakkında 3 Fabrikalarımız ve Tesislerimiz 11 Araçlarımız 18 Neden Ford Otosan 25 Operasyonel ve Finansal Performans 45 Beklentiler 65 İletişim 66 3

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı

BASIN BÜLTENİ. ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı BASIN BÜLTENİ ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı İstanbul,23.12.2010; Ana faaliyet konusu Kesintisiz Güç kaynakları olan ESİS Enerji Elektronik A.Ş 10.kuruluş yılını 22 Aralık 2010 tarihinde düzenlediği etkinlikle

Detaylı

Karsan. KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU

Karsan. KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. 30.09.2011 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU 1 KARSAN OTOMOTĠV SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. 30.09.2011 FAALĠYET RAPORU Şirketimizin, 2011 yılı 9 aylık faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin

Detaylı

Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi...

Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi... Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi... 1987 yılından beri, şehir insanının hayatını kolaylaştıran çözümler üretiyoruz. Nitelikli insan gücümüz ve tecrübemizle elektronik ücret toplama

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

ÖZET DEĞERLENDİRME 2017/ (%) (%) Toplam

ÖZET DEĞERLENDİRME 2017/ (%) (%) Toplam OSD Özet Rapor 17 Eylül 2018 ÖZET DEĞERLENDİRME 2017/2018 Üretim Pazar İhracat İhracat ($) İhracat ( ) Ağustos Ocak-Ağustos 2017 2018 (%) 2017 2018 (%) Toplam 71.458 47.175-34 1.089.618 1.034.097-5 Otomobil

Detaylı

OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER

OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER AC-MOTORLU VE POMPALI YAĞ VE HAVA SOĞUTMA SİSTEMLERİ ÜRÜN BİLGİLERİ AKG-Line, yüksek performanslı endüstriyel alüminyum radyatör sistemlerinde piyasa lideri olan kuruluşumuzun

Detaylı

Otokar OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİ NE AİT FAALİYET RAPORU

Otokar OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİ NE AİT FAALİYET RAPORU OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİ NE AİT FAALİYET RAPORU OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. 31.03.2014 FAALİYET RAPORU Şirketimizin, 2014 yılının ilk çeyreğini

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mayıs ayında 57.433 adedi otomobil olmak üzere 100.987 adet araç üretilmiştir. yılının Mayıs ayına göre üretim adetlerinde araç türüne göre ; otomobil 9, kamyonet 15,

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

1Y 2015 ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Berk Çağdaş 20 Ağustos 2015

1Y 2015 ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Berk Çağdaş 20 Ağustos 2015 1Y 2015 ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU Dr. Berk Çağdaş 20 Ağustos 2015 1Y2015 GELİŞMELERİ 1Y2015 te 1Y2014 e göre Perakende Pazar satışları 50%, DOAS satışları ise 52% artış göstermiştir. Net Satışlar 1Y2015

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Şubat Herkese Açık Public

Yatırımcı Sunumu Şubat Herkese Açık Public Yatırımcı Sunumu Şubat 2019 İçindekiler 2 Ford Otosan Hakkında 3 Fabrikalarımız ve Tesislerimiz 11 Araçlarımız 18 Neden Ford Otosan 25 Operasyonel ve Finansal Performans 45 Beklentiler 65 İletişim 66 3

Detaylı

9A12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı

9A12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 9A12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 5 Kasım 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 9A12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

TOFAŞ SONUÇLARI WEBYAYIN SUNUMU

TOFAŞ SONUÇLARI WEBYAYIN SUNUMU TOFAŞ 30.6.2016 SONUÇLARI WEBYAYIN SUNUMU 29.07.2016 1 AJANDA Öne Çıkanlar Türk Otomotiv Endüstrisi Tofaş Üretim Performansı Türkiye Otomotiv Pazarı Gelişimi Tofaş Yurtiçi Pazar Performansı İhracat Pazarları

Detaylı

Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18

Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18 Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18 ASELSAN, 43 yıllık geçmişi, 6.000'den fazla çalışanı ile hem yerel hem de uluslararası müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan Türk savunma sanayinin elektronik lideridir. ÖNEMLİ

Detaylı

KARSAN, TAKSİ SEGMENTİNDE YARATTIĞI YERLİ MARKA OTOMOBİL V1 İ NEW YORK TA GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

KARSAN, TAKSİ SEGMENTİNDE YARATTIĞI YERLİ MARKA OTOMOBİL V1 İ NEW YORK TA GÖRÜCÜYE ÇIKARDI 2 Şubat 2011 BASIN BÜLTENİ KARSAN, TAKSİ SEGMENTİNDE YARATTIĞI YERLİ MARKA OTOMOBİL V1 İ NEW YORK TA GÖRÜCÜYE ÇIKARDI Geleceğin Taksisi (ToT Taxi of Tomorrow) ihalesinde dünya devi markaları geride bırakarak

Detaylı