KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ"

Transkript

1 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016

2 2 1 KURUM HAKKINDA BİLGİLER 1.1 İletişim Bilgileri Adres: Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konuralp Yerleşkesi Merkez Düzce Telefon: Fax: E-posta: mf@duzce.edu.tr 1.2 Tarihsel Gelişim Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 9 Mayıs 2008 tarih ve sayılı Resmi Gazetede 2008/13603 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2809 sayılı Kanunun 30. maddesi uyarınca kurulmuştur. Fakültemizde Endüstri, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Çevre, Makine, Biyomedikal ve Mekatronik Mühendisliği Bölümleri bulunmaktadır. Fakültemizde Eğitim Öğretim yılında Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinde öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Mühendislik Fakültesi 8100 m 2 Kapalı Alan, m 2 toplam alanda ve 2 binada eğitimöğretime devam etmektedir. Mühendislik Fakültesinde 4 profesör, 7 Doçent, 23 Yardımcı Doçent ve 32 Araştırma Görevlisi ile 9 İdari Personel görev yapmaktadır. Fakülte öğrenci sayısı 2068 dir.

3 3 1.3 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Mühendislik Fakültesinin misyonu bilimsel teknolojiyi kullanarak, yüksek nitelikli idealist, araştırıcı, geliştirici özeliklerde Mühendisler yetiştirmektir. Vizyonu ise iş dünyası ile işbirliği içerisinde, eğitim, uygulama ve araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir Fakülte olmaktır. Fakültemizin amacı, disiplinler arası işbirliği ile temel kaynaklarından araştıran, yeni gelişmeler ışığında değerlendiren, bilimsel zihniyete sahip, toplumun ihtiyaç ve eğilimlerini takip edebilen, konusunda karşılaşılan problemlere çözüm üretebilen, evrensel etik değerleri özümsemiş, çağın gerektirdiği mesleki bilgi ve becerilerle donanmış, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, uzlaşmacı, başarı için işbirliğine açık, iş dünyasının tercih edeceği Mühendisler yetiştirmektir. 1.4 Eğitim-Öğretim Hizmeti Sunan Birimleri Mühendislik Fakültesi altında Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümleri yer almaktadır. Bütün Bölümlerde eğitim-öğretime başlanmış olup, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin eğitim-öğretimi Kocaeli Üniversitesi tarafından sürdürülmektedir. İlgili Bölümün öğretim üyesi sayısı tamamlandığında, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler eğitim-öğretimlerine Düzce de başlayacaklardır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile İşletme Fakültesi altındaki Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü arasında yandal programı başlatılmıştır. Bütün Bölümlerin eğitim-öğretim dili Türkçedir.

4 4 2 KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ Bu başlık altında Fakülte özelinde verilebilecek bir bilgi bulunmamaktadır.

5 5 3 EĞİTİM VE ÖĞRETİM 3.1 Programların Tasarımı ve Onayı Programların Eğitim Amaçlarının Belirlenmesinde Ve Müfredatın (Eğitim Programının) Tasarımında İç Ve Dış Paydaş Katkıları Nasıl Ve Ne Seviyede Gerçekleşmektedir? Genel olarak öğretim üyeleri ve öğrenciler iç paydaş, ilgili alanda faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları, kamu kurumları, meslek kuruluşlar ve diğer üniversitelerin eşdeğer bölümleri dış paydaş olarak değerlendirilmektedir. Bölümlerin kurulma aşamalarında yurtiçi/yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinin eğitim-öğretim programları incelenmiş; Ülkenin ve bölgenin ihtiyaçları gözden geçirilmiş ve müfredatlar buna göre belirlenmiştir. Öğretim üyeleri kendi alanlarındaki güncel çalışmaları ve teknolojik gelişmeleri takip etmekte; buna bağlı olarak yeni seçmeli dersler önermekte veya vermekte oldukları derslerden uygun olanlarının içeriklerini buna göre güncellemektedirler. Öğrencilerden sözlü olarak alınan geri dönüşler temel alınarak, ilgili bölümlerce uygun görülmesi halinde müfredat değişikliğine gidilebilmektedir. Yukarıda anılan dış paydaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde de müfredat değişikliğine karar verilebilmektedir Programların Yeterlilikleri (Mezun Bilgi, Beceri Ve Yetkinlikleri) Nasıl Belirlenmektedir? Program Yeterlilikleri Bologna süreci kapsamında iç ve dış paydaşlardan alınan geri bildirimler doğrultusunda belirlenmektedir. Mezun bilgi sistemi ile mezunlarımızın durumları incelenmekte ve işe girme durumları takip

6 6 edilebilmektedir. Ayrıca, TYYÇ çerçevesinde verilen Temel Alan Yeterlilikleri ele alınarak bu temel alan yeterliliklerini sağlayacak şekilde ders öğrenme çıktıları ile program çıktıları karşılaştırılmakta ve eğer örtüşmeyen veya tam olarak kapsanmayan çıktı var ise ders içerikleri buna göre güncellenmektedir Programların Yeterlilikleri Belirlenirken Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesiyle (TYYÇ) Uyumu Göz Önünde Bulundurulmakta mıdır? Mühendislik Fakültesi Bölümlerinin program yeterlilikleri Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesiyle (TYYÇ) ile uyumu göz önüne alınarak Bologna süreci kapsamında belirlenmektedir Programların Yeterlilikleriyle Ders Öğrenme Çıktıları Arasında İlişkilendirme Yapılmakta mıdır? Mühendislik Fakültesi Bölümlerindeki mevcut her bir dersin öğrenme çıktıları bölüm program yeterlilikleri ile eşleştirilerek ve hangilerine cevap verebildiği belirlenerek ders öğrenme çıktıları ile program yeterlilikleri arasında ilişkilendirilmektedir Kurumda Programların Onaylanma Süreci Nasıl Gerçekleştirilmektedir? Programlar, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen program açma ölçütleri dikkate alınarak hazırlandıktan sonra üniversite senatosuna sunulur ve senatonun uygun görüşü alındıktan sonra YÖK tarafından programın açılması ve onaylanma süreci tamamlanır Programların Eğitim Amaçları Ve Kazanımları Kamuoyuna Açık Bir Şekilde İlan Edilmekte midir? Mühendislik Fakültesindeki programların eğitim amaçları ve kazanımlarının kamuoyuna açık ilanı bölüm web sayfaları, Bologna Bilgi Sistemi web sayfası ve sosyal ağlar aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

7 Öğrenci Merkezli Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme Programlarda Yer Alan Derslerin Öğrenci İş Yüküne Dayalı Kredi Değerleri (AKTS) Belirlenmekte midir? Mühendislik Fakültesi Bölümleri Bologna Süreci kapsamında hazırlamış oldukları müfredatlarında yer alan her bir ders için ders içerikleri tanımlanmış, vize, final, laboratuvar, ödev, derse devam, sunum, proje gibi başarı değerlendirme kriterleri ve AKTS değeri belirlenmiş olup üniversitemiz web sayfası üzerinden yayınlanmış bir şekilde öğrencilerin erişimine sunulmuştur. 14 Haftalık ders işleme planında teorik ve pratik iş yükü dağılımları öğretim elemanınca haftalık ders saati de göz önünde bulundurularak hesaplanmış ve her ders için eğitim öğretim planında belirtilmiştir. 25 saat iş yükü gereksinimi 1 AKTS olarak değerlendirilmektedir Öğrencilerin Yurt İçi Ve/Veya Yurt Dışındaki İşyeri Ortamlarında Gerçekleştirebilecekleri Uygulama Ve Stajların İş Yükleri Belirlenmekte (AKTS Kredisi) Ve Programın Toplam İş Yüküne Dâhil Edilmekte midir? Öğrencilerin yurt içindeki işyeri ortamlarında gerçekleştirebilecekleri uygulama ve stajların iş yükleri (AKTS kredisi) belirlenmekte ve programın toplam iş yüküne dâhil edilmektedir Programların Yürütülmesinde Öğrencilerin Aktif Rol Almaları Nasıl Teşvik Edilmektedir? Bazı bölümlerimizde bölüm başkanı ve bölüm öğretim üyeleri eşliğinde her ay düzenli olarak öğrencilere soru-cevap etkinliği düzenlemekte ve öğrencilerimizin ilgili programların yürütülmesinde aktif olarak yer alması teşvik edilmektedir. Yine bazı bölümlerimizde öğrencilerle iletişimin koordineli şekilde yürütülebilmesi amacıyla Öğrenci Temsilcisi bulunmaktadır. Bölümler bünyesinde kurulmuş olan öğrenci kulüpleri ve toplulukları aracılığı ile teknik geziler, çalıştaylar ve seminerler düzenlenmekte; bu faaliyetler öğretim üyeleri tarafından desteklenmektedir.

8 Başarı Ölçme Ve Değerlendirme Yöntemi (BÖDY) Hedeflenen Ders Öğrenme Çıktılarına Ulaşıldığını Ölçebilecek Şekilde Tasarlanmakta mıdır? Mühendislik Fakültesi Bölümlerinin program çıktılarının ne ölçüde sağlandığını ölçebilmek amacıyla çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Üniversite Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılan Öğrenci/ders başarı değerlendirme anketi, ders/laboratuvar anketi, laboratuvar çalışmaları ve raporları, staj defterleri ve anketleri, bireysel/grup proje çalışmaları, ödevler ve kısa sınavlar (quizler), bitirme projesi uygulamaları ve sunumları, olmak üzere çeşitli ölçme ve değerlendirme araçları kullanılmaktadır Doğru, Adil ve Tutarlı Şekilde Değerlendirmeyi Güvence Altına Almak İçin Nasıl Bir Yöntem (Sınavların, Notlandırmanın, Derslerin Tamamlanmasının, Mezuniyet Koşullarının Önceden Belirlenmiş ve İlan Edilmiş Kriterlere Dayanması, vb.) İzlenmektedir? Doğru, adil ve tutarlı değerlendirmeyi güvence altına almak için Düzce Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre hareket edilmektedir. Bu yönetmelik gereğince ders değerlendirme kriterleri dönem başında dersi verecek öğretim üyesi tarafından öğrenci bilgi sistemine girilmekte ve öğrencilerin erişimine sunulmaktadır. Bir dönem içerisinde her dersten en az bir ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı ve yarıyıl sonu bütünleme sınavı uygulanmaktadır. Bunun dışında öğretim üyesi eğer isterse devam zorunluluğu, ödev, proje gibi diğer değerlendirme kriterlerini de değerlendirme kapsamı içine alabilir. Öğrencilerin her ders için başarı notları dönem sonunda öğrenci bilgi sistemi üzerinden belirtilen takvim aralığında ilan edilir. Bazı bölümlerdeki bazı derslerde sınav soru çözümleri ilan edilmekte, sınav sonrasında ders haftası içinde gereken sorular çözülmektedir. Böylece öğrencilerin aldıkları puanları kendilerinin görebilmeleri sağlanmaktadır Öğrencinin Devamını Veya Sınava Girmesini Engelleyen Haklı Ve Geçerli Nedenlerin Oluşması Durumunu Kapsayan Açık Düzenlemeler Var mıdır? Düzce Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde ilgili durumları kapsayan düzenlemeler bulunmaktadır.

9 Özel Yaklaşım Gerektiren Öğrenciler (Engelli Veya Uluslararası Öğrenciler Gibi) İçin Düzenlemeler Var mıdır? Bazı bölümlerimizde Uluslararası öğrenciler için özel İngilizce dersler açılmaktadır. Bunun dışında Türkçe dil sınavından geçerek bölüme kayıt yaptırmış olsa bile eğer Türkçe anlamakta problem yaşıyor ise hocalar ile iletişime geçmeleri durumunda sınav soruları İngilizce olarak hazırlanmaktadır. Üniversitemizde Engelli Öğrenci Birimi eğitim gören engelli bireylerin akademik ve sosyal yaşamlarını kolaylaştırabilmek için gerekli tedbirleri alıp bu yönde düzenlemeler yaparak eğitime, öğretime, sosyal yaşama ve kültürel etkinliklere diğer bireylerle eşit bir şekilde katılımlarını sağlamaktadır. Engelli öğrenciler için binaların girişlerinde, tekerlekli sandalye/araba geçişine uygun rampa ve kapılar yapılmıştır. Bina içerisinde engelli tuvaleti yapılmış ve otopark içerisinde engelli aracı için yer ayrılmıştır. 3.3 Öğrencinin Kabulü ve Gelişimi, Tanınma ve Sertifikalandırma Öğrencinin Kabulü İle İlgili Tüm Süreçlerde Açık Ve Tutarlı Kriterler Uygulanmakta mıdır? Bölümlere öğrenci kabulü; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sonuçlarına veya YÖK kararlarına göre yapılmaktadır Yeni Öğrencilerin Kuruma/Programa Uyumlarının Sağlanması İçin Nasıl Bir Yöntem İzlenmektedir? Fakültemiz tarafından tüm yeni bölüm öğrencilerine tanıtım ve yönlendirme günü düzenlenmekte, Üniversitenin ve Fakültenin çeşitli olanakları aktarılarak öğrencilerin eğitim ortamına ısınmalarının sağlanmasına çalışılmaktadır. Ayrıca bölümler yeni kayıt olan yeni öğrenciler için dönem başında oryantasyon eğitimi uygulayabilmektedirler Başarılı Öğrencinin Kuruma/Programa Kazandırılması Ve/Veya Öğrencinin Programdaki Akademik Başarısı Nasıl Teşvik Edilmekte Ve/Veya Ödüllendirmektedir?

10 10 Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) 2.25 veya daha yüksek olan öğrenciler, ilgili yarıyıla ait ders kredisi toplamının 1/3 fazlasını aşmamak kaydı ile içinde bulundukları yarıyıl ve üst yarıyıllara ait derslere danışman onayı ile kayıt yaptırabilir. Dördüncü yılın sonunda, öğretim programlarındaki tüm derslerini almış ve başarmış öğrencilerden AGNO su 2.50 olan öğrenciler başarılı sayılır. AGNO su olan öğrenciler onur listesinde, olan öğrenciler üstün onur listesinde yer alır. Bu listeler bölümlerin ilan panolarında en az bir ay süreyle asılır. Böylelikle öğrencilerin akademik başarıları teşvik edilmekte ve ödüllendirilmektedir Öğrencilere Yönelik Akademik Danışmanlık Hizmetleri Ne Kadar Etkin Şekilde Sunulmakta Ve Akademik Gelişimleri Nasıl İzlenmektedir? Düzce Üniversitesi Ön Lisans-Lisans, Ders kayıt, Kayıt yenileme ve Öğrenci Danışmanlığı Yönergesi uyarınca Bölüme kayıt olan her lisans öğrencisine öğrenim süresince eğitim-öğretim ve diğer hususlarda yardımcı olmak ve durumunu izlemek üzere öğretim üyeleri veya öğretim görevlileri arasından bir danışman görevlendirilir. Danışmanlar, ders kayıt işlemlerinin haricinde de öğrencilerin akademik gelişimleri ile ilgilenmektedirler. Ne var ki, öğretim üyesi/görevlisi sayısının yetersizliği ve öğrenci sayısının çokluğu, çoğu öğrencinin danışmanlık sürecini ders seçme işleminden ibaret görmesi, öğrencinin danışman görüşme saatlerine gelmemesi, bazı öğretim üyelerinin/görevlilerinin danışmanlık saati belirlememiş olmaları gibi nedenlerden dolayı danışmanlık hizmetlerinin etkinliği istenilen seviyede olmamaktadır Öğrenci Hareketliliğini Teşvik Etmek Üzere Ders Ve Kredi Tanınması, Diploma Denkliği Gibi Konularda Gerekli Düzenlemeler Bulunmakta mıdır? Öğrenciler her yıl Erasmus veya Farabi programı ile yurt dışı ve yurt içindeki üniversitelere gitmektedirler. Bu hareketliği teşvik etmek için ders uyumluluğu konusunda esneklik gösterilmektedir. Eğer kendi dönemlerinden yeteri AKTS dolduracakları ders yok ise, seçmeli ders havuzundaki derslerin içeriği ile uyumlu derslerin alınması konusunda öğrencilere destek verilmektedir. Yatay veya dikey geçiş yolu ile gelen öğrencilere, gelmiş olduğu üniversitelerin ilgili bölümlerinde

11 11 daha önce almış oldukları ve ilgili yönetim kurulu tarafından denklikleri kabul edilen dersler için not dönüşümü yapılmaktadır. 3.4 Eğitim-Öğretim Kadrosu Eğitim-Öğretim Sürecini Etkin Şekilde Yürütebilmek Üzere Yeterli Sayıda Ve Nitelikte Akademik Kadrosu Bulunmakta mıdır? Mühendislik Fakültesinin hali hazırda 34 öğretim üyesi ve 1837 öğrenci bulunmaktadır. Öğretim üyesi başına yaklaşık 54 öğrenci düşmektedir. Mevcut kadrolar ile öğretim üyesi başına dönemlik olarak 2-3 lisans dersi düşmektedir. Öğretim üyesi sayısı özellikle son sınıfta sunulan seçmeli ders sayısını da sırlamaktadır. Ayrıca, öğretim üyelerinin verdikleri lisansüstü dersler ile iş yükleri daha da artmaktadır. Mevcut hali ile eğitim öğretimin etkin şekilde yürütülmesi için öğretim üyeleri özverili şekilde çalışmaktadır. Bölümlerin eğitim-öğretim sürecini daha etkin bir şekilde yürütebilmeleri için her bölümde en az öğretim üyesi/görevlisi bulunması gerekmektedir Eğitim-Öğretim Kadrosunun İşe Alınması, Atanması Ve Yükseltilmeleri İle İlgili Süreçler Nasıl Yürütülmektedir? Bölümlerdeki atama ve yükseltmeler, Düzce Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterlerinde belirtilen kurallar çerçevesinde akademik personelin yapmış olduğu bilimsel makale, bildiri, kitap, çeviri, editörlük, hakemlik, almış olduğu atıflar, tez yönetimi, araştırma projeleri gibi faaliyetler dikkate alınarak belli bir puanlama sistemi üzerinden yürütülmektedir Kuruma Dışarıdan Ders Vermek Üzere Öğretim Elemanı Seçimi Ve Davet Edilme Usulleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir? Bölümlere kurum dışından ders vermek üzere konusunda uzman ve eğitimöğretim süreçlerine hâkim öğretim elemanları, bireysel tanışıklıklar, akademik birliktelikler ve çalışma ortaklıkları sayesinde bulunarak davet edilmektedir. Bunun yanında özel ve kamu kuruluşlarından da uzmanlar davet edilmektedir. Bu görevlendirmeler ilgili kanun ve yönetmeliklere göre gerçekleştirilmektedir.

12 Kurumdaki Ders Görevlendirmelerinde Eğitim-Öğretim Kadrosunun Yetkinlikleri (Çalışma Alanı/Akademik Uzmanlık Alanı vb.) İle Ders İçeriklerinin Örtüşmesi Nasıl Güvence Altına Alınmaktadır? Bölümlerdeki ders görevlendirmeleri yapılırken ilgili öğretim üyesinin/görevlisinin lisans, yüksek lisans, doktora alanları ve daha önce vermiş olduğu dersler dikkate alınarak bu alandaki yetkinliği göz önüne alınmaktadır Eğitim-Öğretim Kadrosunun Mesleki Gelişimlerini Sürdürmek Ve Öğretim Becerilerini İyileştirmek İçin Ne Gibi Olanaklar Sunulmaktadır? Öğretim üyelerimizin bir kısmı Eğitim fakültemiz tarafından düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi seminerine katılmıştır. Ayrıca öğretim üyelerimiz alanlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılarak alanlarındaki yenilikleri yakından takip etmektedir. Eğitim öğretim kadrosunun mesleki gelişimini sürdürmek için Üniversitemiz, bilimsel konferanslara, BAP projelerine ve mesleki gelişim için alınacak her türlü kurs ve seminere katılım konusunda tam destek sağlamaktadır. Yine üniversite ağ alt yapısı birçok bilimsel dergi ve platforma erişim kolaylığı sağlamaktadır. Akademisyenlerimiz ortak çalışmalar yürütebilmekte, başka üniversitelerden akademisyenlerle işbirliği yapmaktadır. Bunun yanında bir çalışma alanına giren diğer konularda üniversite içinde de çalışma grupları oluşturulmakta ve ortak projeler yapılabilmektedir Eğitim-Öğretim Kadrosunun Eğitsel Performanslarının İzlenmesi Ve Ödüllendirilmesine Yönelik Mekanizmalar Mevcut mudur? Eğitim-öğretim kadrosunun eğitsel performanslarının izlenmesine yönelik olarak dönem sonunda yapılan öğretim elemanı ve ders değerlendirme anketleri kullanılmaktadır Kurum, Eğitim Bileşeni Kapsamındaki Hedeflere Ulaşmayı Sağlayacak Eğitim-Öğretim Kadrosunun, Nicelik Ve Nitelik Olarak Sürdürülebilirliğini Nasıl Güvence Altına Almaktadır?

13 13 Bölümlerdeki eğitim-öğretim kadrosunun nicelik ve nitelik olarak sürdürülebilirliği, akademik teşvik ödüllendirme sistemi desteği ile akademik personelin yayın yapmaya teşvik edilmesi, ders yükü dağılımlarının adil biçimde yapılması, ulusal ve uluslararası ölçekte proje yazmaya teşvik edilmesi ile güvence altına alınmaktadır Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler Kurum, Eğitim-Öğretimin Etkinliğini Arttıracak Öğrenme Ortamlarını (Derslik, Bilgisayar Laboratuvarı, Kütüphane, Toplantı Salonu, Programın Özelliğine Göre Atölye, Klinik, Laboratuvar, Tarım Alanları, Müze, Sergi Alanı, Bireysel Çalışma Alanı, vb.) Yeterli Ve Uygun Donanıma Sahip Olacak Şekilde Sağlamakta mıdır? Fakültemizdeki mevcut derslikler ve merkezi dersliklerin kullanılması ile derslik problemi yaşanmamaktadır. Aynı şekilde, Fakülte bünyesindeki eğitimöğretim amaçlı laboratuvarlar ve toplantı salonları yeterlidir. Ancak kütüphane ve öğrencilerin bireysel veya toplu olarak çalışabilecekleri alanlar noktasında sıkıntı yaşanmaktadır Eğitimde Yeni Teknolojilerin Kullanımını Teşvik Etmekte Midir? Kurumda Ne Tür Teknolojiler Kullanılmaktadır? Derslerin genelinde bilişim teknolojileri etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Bilgisayarlar ve yansıtım cihazları, görsel/işitsel öğelerin derslerde sunulmasında yardımcı araç olarak kullanılmaktadır. Fakülte bünyesinde 339 bilgisayar, 21 yazıcı, 18 projeksiyon cihazı bulunmaktadır Öğrencilerin Mesleki Gelişim Ve Kariyer Planlamasına Yönelik Ne Tür Destekler Sağlanmaktadır? Öğrencilerimize belirli aralıklarla alanında uzman kişiler tarafından (özelkamu kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, ARGE uzmanları, akademisyenler) seminerler düzenlenmekte ve mesleki gelişim ve kariyer planlamalarına yönelik katkı sağlanmaktadır. Fakültemize davet ettiğimiz özel sektör yöneticileri ile

14 14 öğrencilerimizi buluşturarak geleceğe yönelik kariyer hedefleri için yön çizmeleri ve anlaşma yapmaları imkânı sunulmaktadır Öğrencilerin Staj Ve İşyeri Eğitimi Gibi Kurum Dışı Deneyim Edinmelerini Gerektiren Programlar İçin Kurum Dışı Destek Bileşenleri Nasıl Sağlanmaktadır? Öğrenciler stajlarını yapacakları kamu kurumlarındaki ve özel sektördeki staj kontenjanlarını kendileri takip etmekle birlikte bölümlerin düzenlediği çalıştaylar, sanayi buluşmaları, seminerler, konferanslar aracılığıyla özellikle özel sektör temsilcilerinin öğrencilerimiz ile buluşması sağlanmaktadır Öğrencilere Psikolojik Rehberlik, Sağlık Hizmeti vb. Destek Hizmetleri Sunulmakta mıdır? Öğrencilere yönelik psikolojik rehberlik ve sağlık hizmeti gibi destek hizmetleri Düzce Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde sunulmaktadır Öğrencilerin Kullanımına Yönelik Tesis Ve Altyapılar (Yemekhane, Yurt, Spor Alanları, Teknoloji Donanımlı Çalışma Alanları vs.) Mevcut mudur? Fakültemiz bünyesinde öğrencilerin kullanımına yönelik bir tesis bulunmamaktadır Öğrenci Gelişimine Yönelik Sosyal, Kültürel Ve Sportif Faaliyetler Ne Ölçüde Desteklenmektedir? Düzce Üniversitesinde öğrenci gelişimine yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sayıları 80 i aşkın olan çeşitli topluluklar vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir Kurum, Özel Yaklaşım Gerektiren Öğrencilere (Engelli Veya Uluslararası Öğrenciler Gibi) Yeterli Ve Kolay Ulaşılır Öğrenme İmkânları İle Öğrenci Desteğini Nasıl Sağlamaktadır?

15 15 Üniversitemizde engelli öğrenci birimimiz bu amaçla hizmet vermektedir. Üniversite dış mekânındaki merdivenlere rampa, engelli tuvaleti, kütüphanede engelli öğrenciler için sıra, yapılan altyapı destekleri arasındadır Sunulan Hizmetlerin/Desteklerin Kalitesi, Etkinliği Ve Yeterliliği Nasıl Güvence Altına Alınmaktadır? Bazı bölümlerde, sunulan her bir hizmet için belirli zaman dilimlerinde öğrencilerden yazılı ve sözlü anketler, görüş ve öneri talepleri alınmaktadır. Ancak, sunulan hizmetlerin/desteklerin kalitesi, etkinliği ve yeterliliğini güvence altına alan bir sistem bulunmamaktadır. 3.6 Programların Sürekli İzlenmesi ve Güncellenmesi İç Paydaşların (Öğrenciler Ve Çalışanlar) İle Dış Paydaşların (İşveren, İş Dünyası Ve Meslek Örgütü Temsilcileri, Mezunlar, vb.) Sürece katılımı sağlanarak programın gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi nasıl yapılmaktadır? Öğretim Üyeleri, dönem sonlarında öğrencilerden aldıkları geri bildirimleri ve kendilerinin ders içinde veya Bilimsel konferanslarda veya Özel Sektör ziyaretlerinde tespit ettikleri programın geliştirilmesi veya değiştirilmesine yönelik önerilerini Bölüm Kurulu Toplantılarında sunmakta; Kurul bu öneriler doğrultusunda bir sonraki dönem için müfredat güncellemelerini onaylamakta ve senatoya sunulmak üzere Dekanlığa göndermektedir Gözden Geçirme Faaliyetleri Ne Sıklıkta, Nasıl Ve Kimler Tarafından Yapılmaktadır? Katkı Veren Paydaşlar Nasıl Belirlenmektedir? Bu Paydaşlar Karar Verme Sürecinin Hangi Aşamalarına Katılabilmektedir? Gözden geçirme faaliyetleri her eğitim- öğretim dönemi sonunda ve bölüm kurulu tarafından gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler, Öğretim Üyeleri, Özel Sektör Temsilcileri, Yazılım Sektörü, Kamu Kurum ve Kuruluşları bizim için paydaştır. Karar verme sürecinin en yetkin üyeleri Öğretim Üyeleri olup, bu paydaşların

16 16 etkileşim içinde oldukları diğer paydaşlar ise karar vermede ikinci derecede etkindirler Değerlendirme Sonuçları, Programın Güncellenmesi Ve Sürekli İyileştirilmesi İçin Nasıl Kullanılmaktadır? Değerlendirme sonuçlarında belirlenen sorun, sıkıntı ve aksaklıklar ivedilikle düzeltilmeye çalışılmaktadır Programların Eğitim Amaçlarına İlişkin Hedeflerine Ulaştığını; Öğrencilerin Ve Toplumun İhtiyaçlarına Cevap Verdiğini Nasıl İzlemekte Ve Ölçmektedir? Üniversitemiz tarafından dönem sonunda yapılan öğretim üyesi değerlendirme analizleri/öğrenci memnuniyeti anketleri ile eğitimin amacına uygunluğu gözlemlenebilmektedir. Ayrıca, benzer eğitim kurumlarının takip edilmesi ile mesleki anlamda yeterlilik sağlayıp sağlamayacağı da iş dünyası ve meslek örgütleri ile yapılan toplantılar sonucunda değerlendirilmektedir. Yine Mezun Bilgi Sistemi ile mezun olan öğrencilerden kısmi olarak geri bildirim alınmaktadır Programların Eğitim Amaçları Ve Öğrenme Çıktılarına İlişkin Taahhütleri Nasıl Güvence Altına Alınmaktadır? Dönem içi ve dönem sonu sınavlarının yapılması ile öğrenme çıktılarına ilişkin taahhütler değerlendirilmektedir. Öğrencilerin yapılan proje ve sunum çalışmalarındaki performansları değerlendirilmekte ve gerekli danışmanlar tarafından izlenmektedir.

17 17 4 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 4.1 Araştırma Kaynakları Kurumun Fiziki/Teknik Altyapısı Ve Mali Kaynakları, Araştırma Öncelikleri Kapsamındaki Faaliyetleri Gerçekleştirmek İçin Uygun Ve Yeterli Midir? Mühendislik Fakültesinin faaliyet gösterdiği iki adet bina içerisinde çoğunluğu eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmakta olan laboratuvarlar bulunmaktadır. Fakülte öğretim üyelerinin kurmak istedikleri araştırma laboratuvarlarının tamamı için farklı mekânların tahsis edilmesi mevcut durumda zor gözükmektedir. Fakülte Öğretim Üyeleri tarafından tamamlanan/yürütülmekte olan 52 adet BAP projesi bulunmaktadır.

18 18 5 YÖNETİM SİSTEMİ 5.1 Kaynakların Yönetimi İdari Ve Destek Hizmetleri Sunan Birimlerinde Görev Alan Personelin Eğitim Ve Liyakatlerinin Üstlendikleri Görevlerle Uyumunu Sağlamak Üzere Nasıl Bir Sistem Kullanılmaktadır? Mühendislik Fakültesinden görevli bulunan idari personele yapılan iş dağılımı, personelin eğitimi, önceki çalışmaları ve istekleri göz önüne alınarak yapılmaktadır Taşınır Ve Taşınmaz Kaynakların Yönetimi Nasıl Ve Ne Kadar Etkin Olarak Gerçekleştirilmektedir? Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan taşınır kaynaklar (özellikle eğitim ve araştırma amaçlı olanlar) imkân doğrultusunda Fakültedeki bütün paydaşlar tarafından kullanılabilmektedir. Taşınmaz kaynakların tahsisi ise ihtiyaç üzerine ve eldeki imkânlar doğrultusunda yapılmaktadır.

19 19 6 SONUÇ VE DEĞERLENDİRME 6.1 Kalite Güvencesi Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki güçlü yönleri şu şeklide sıralanabilir: Personelin yeniliklere ve değişime açık olması Hali hazırda yürütülmekte olan süreçlerin belirli bir kalite düzeyinde olması Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki iyileşmeye açık yönleri şu şekilde sıralanabilir: Personelin, kalite standartları hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olmaması Kalite standartlarını sağlamak için yerine getirilmesi gereken işlerin yaratacağı ek yükü karşılayacak personelin yetersizliği 6.2 Eğitim-Öğretim Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki güçlü yönleri şu şeklide sıralanabilir: Deneyimli, dinamik ve hem teorik hem de pratik donanımlı bir kadro Akademik çeşitlilik Öğrenci kalitesi Eğitim kalitesi Öğrenci odaklı eğitimin benimsenmiş olması Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki iyileşmeye açık yönleri şu şekilde sıralanabilir:

20 20 Derslere yönelik laboratuvar ortamının henüz istenilen düzeyde olmaması Yabancı dil eğitiminde arzu edilen düzeye ulaşılamamış olması Mezunlarla olan ilişkilerin yetersiz olması Öğretim elemanı başına düşen ders yükünün fazla olması Araştırma görevlisi eksikliği 6.3 Araştırma-Geliştirme Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki güçlü yönleri şu şeklide sıralanabilir: Teknoloji geliştirme, sanayi ve endüstri bölgelerinin varlığı ve yakınlığı Profesyonel yaklaşım, teorik ve pratik tecrübe Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki iyileşmeye açık yönleri şu şekilde sıralanabilir: Bölgesel tanıtım eksikliği, bölgesel veri tabanı yoksunluğu Endüstri ile ilişkilerin henüz istenilen düzeyde olmaması Araştırma altyapısının henüz istenilen düzeyde olmaması Ar-Ge ağırlıklı çalışmaları yürütecek alt yapı imkânlarının kısıtlı olması Yeteri kadar öğretim üyesi olmaması sebebi ile öğretim üyelerinin proje ve yayın yapmaya yeteri kadar zaman harcayamamaları 6.4 Yönetim Sistemi Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki güçlü yönleri şu şeklide sıralanabilir: Hızlı aksiyon alabilen, şeffaf yönetim anlayışı Mühendislik Fakültesinin bu başlık altındaki iyileşmeye açık yönleri şu şekilde sıralanabilir: Gerekli donanım, malzeme ve cihazların yurt içinden temininde karşılaşılan zorluklar ve bunun sonucu olarak bunların temininde zaman ve maliyet açısından ortaya çıkan sorunlar

21 21 Nitelikli öğretim elemanlarının üniversiteye kabulü ve tutulması hususunda sorunlar İstanbul-Ankara arası olması sebebi ile bazı akademisyenlerin geçici olarak kadro bulma üniversitesi olarak görmesi

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA 13 Nisan 2016- ANKARA KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) İÇERİĞİ Kurum Kalite Güvence Sistemi Eğitim ve Öğretim Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi Kurum Hakkında Bilgiler KİDR Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI STRATEJİK PLAN AKREDİTASYON Nasıl bir insan? Nasıl bir işgücü? Nasıl bir mezun? KALİTE GÜVENCESİ 1 KALİTE GÜVENCESİ & AKREDİTASYON NEDİR VE NASIL SAĞLANIR? KALİTE GÜVENCESİ,

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi AKADEMİK BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Birimin Adı] [Adres] [Tarih]

İstanbul Ticaret Üniversitesi AKADEMİK BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Birimin Adı] [Adres] [Tarih] İstanbul Ticaret Üniversitesi AKADEMİK BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Birimin Adı] [Adres] [Tarih] 1 A. Birim Hakkında Bilgiler Bu bölümde, birimin tarihsel gelişimi, misyonu, vizyonu, değerleri, hedefleri,

Detaylı

[Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi istatistik Bölümü Teknikokullar/ANKARA]

[Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi istatistik Bölümü Teknikokullar/ANKARA] 1 1.1. BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü] [Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi istatistik Bölümü 06500 Teknikokullar/ANKARA] 2 İçindekiler İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU...

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU ÇİLİMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİLİMLİ YERLEŞKESİ ÇİLİMLİ

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU ÇİLİMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİLİMLİ YERLEŞKESİ ÇİLİMLİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU ÇİLİMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİLİMLİ YERLEŞKESİ-81750 ÇİLİMLİ 15.06.2016 1 A. Kurum Hakkında Bilgiler Düzce Üniversitesi bünyesinde; Çilimli Meslek Yüksekokulu ve diğer 4 Meslek

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü] [Emniyet Mahallesi, Muammer Bostancı Cad. No:4,06500 Beşerler/Ankara]

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü] [Emniyet Mahallesi, Muammer Bostancı Cad. No:4,06500 Beşerler/Ankara] BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü] [Emniyet Mahallesi, Muammer Bostancı Cad. No:4,06500 Beşerler/Ankara] [Mart 2017] İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Birim Hakkında

Detaylı

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini (üniversiteye giriş puanlarını ve yüzdelik dilimlerini)

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Konuralp/Düzce 81620 +90 380 542 1133 +90 380 542 1134 teknoloji@duzce.edu.tr İÇİNDEKİLER İÇ DEĞERLENDİRME

Detaylı

KURUMSAL DEĞERLENDİRME RAPORU. [Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi] [Batı Raman Kampüsü BATMAN] [05/04/2017]

KURUMSAL DEĞERLENDİRME RAPORU. [Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi] [Batı Raman Kampüsü BATMAN] [05/04/2017] KURUMSAL DEĞERLENDİRME RAPORU [Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi] [Batı Raman Kampüsü BATMAN] [05/04/2017] 1 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri Prof. Dr. Gülriz

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ Tunus Cad. No:35 Kavaklıdere Çankaya/Ankara (29.03.2017) 1 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. BİRİM HAKKINDA BİLGİLER Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü 2547 Sayılı

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Konuralp / DÜZCE 15/06/2016 2 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler

Detaylı

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite Göstergeleri. Bölüm I. Akademik Kalite Göstergeleri

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite Göstergeleri. Bölüm I. Akademik Kalite Göstergeleri T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite Göstergeleri Bölüm I Akademik Kalite Göstergeleri Madde 1. Eğitim-Öğretimin niteliğinin izlenmesi ve ölçülmesi: 1.1. Öğretim programlarının sürekli iyileştirilmesi

Detaylı

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları 27 Eylül 2016 2006-2015 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Süreci - Bologna Süreci 2015---- YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE SÜRECİ 2 DEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Süleyman Demirel Üniversitesi Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Süleyman Demirel Üniversitesi Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Süleyman Demirel Üniversitesi Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kılıçarslan Yerleşkesi, Yalvaç-Isparta 24.02.2017 2 İÇİNDEKİLER A.Kurum Hakkında Bilgiler...

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 1 Ek-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı] [KonuralpYerleşkesi 81620 Merkez-DÜZCE] [15/06/2016] 7 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler Bu bölümde, kurumun

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çiftlikköy Kampüsü

SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çiftlikköy Kampüsü SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çiftlikköy Kampüsü [05.12.2016] KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Bölüm Hakkında Bilgiler

Detaylı

- Programlarımızın yeterlilikleri belirlenirken Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesiyle (TYYÇ) uyumu göz önünde bulundurulmaktadır.

- Programlarımızın yeterlilikleri belirlenirken Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesiyle (TYYÇ) uyumu göz önünde bulundurulmaktadır. C. EĞİTİM ÖĞRETİM 1) Programların Tasarımı ve Onayı: Programların tasarımında paydaş görüşleri hangi yöntemlerle alınmaktadır? Katılımcılık ve kapsayıcılık nasıl sağlanmaktadır? (anketler, toplantı tutanakları

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU ANKARA- 13 /04/2016 1 Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi 2 Araştırma ve Geliştirme Araştırma Stratejisi ve Hedefleri Araştırma Kaynakları Araştırma

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EK-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONURALP YERLEŞKESİ KONURALP MERKEZ / DÜZCE 14.06.2016 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ EĞİTİM AMAÇLARINDA YAPILAN GÜNCELLEMELER BİR ÜST KOMİSYONA EN GEÇ BİR HAFTA İÇERİSİNDE İLETİLİR Eğitim Amaçları Güncelleme Bölüm / Program Kalite

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Kurumsal İç Değerlendirme Raporu Yazım Kılavuzu Eğitim-Öğretim Başlığı http://www.yok.gov.tr/web/kalitekurulu/24/ Prof. Dr. Nurbay GÜLTEKİN KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

Detaylı

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eylül 2018 Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Sunum planı Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlahiyat Fakültesi. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli İyileştirme Koordinatörlüğüne

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlahiyat Fakültesi. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli İyileştirme Koordinatörlüğüne Evrak Tarih ve Sayısı: 15/06/2016-E.32188 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlahiyat Fakültesi Sayı :35154631/060.02/ Konu :İç Değerlendirme Raporu Hk. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli İyileştirme

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü [15.02.2018] KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr.

Detaylı

KALİTE İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) YAZIMI Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Komisyonu Ocak 2018

KALİTE İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) YAZIMI Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Komisyonu Ocak 2018 KALİTE İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) YAZIMI Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Komisyonu Ocak 2018 NE YAPACAĞIZ? Her yıl bir önceki yılın iç değerlendirme raporu hazırlanmakta ve Yükseköğretim Kalite

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ Kişisel Bilgiler: Unvanınız: Görev Yaptığınız Fakülte/Bölüm/AD/Enstitü/Yüksek Okul/Meslek Yüksek Okul/ Yaşınız: 18-30 31-40 41-50 51-60 61 ve üstü Cinsiyetiniz: Kadın

Detaylı

İÇ DEĞERLENDİRME KONTROL RAPORU

İÇ DEĞERLENDİRME KONTROL RAPORU İÇ DEĞERLENDİRME KONTROL RAPORU 2017 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HUĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU Beyşehir / KONYA Mart - 2017 İÇİNDEKİLER A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER... 2 İLETİŞİM BİLGİLERİ... 2 MİSYON, VİZYON,

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜLT UYGULA KONTROL Bilgi Akışı EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜREÇLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İYİLEŞTİRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ YÖNETSEL SÜREÇLER

Detaylı

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 24 Mart 2017 İç değerlendirme raporlarının kapsamı Bir yükseköğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Bartın Üniversitesi nde Yükseköğretim Kalite

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

ÖLÇÜTLE BULUŞMA DÜZEYİ DOKÜMAN İNCELEME

ÖLÇÜTLE BULUŞMA DÜZEYİ DOKÜMAN İNCELEME ÖLÇÜTLER ÖLÇÜTLE BULUŞMA DÜZEYİ KURUM HAKKINDA BİLGİLER DOKÜMAN İNCELEME SAHA ZİYARETİ AÇIKLAMA Kurumun tarihsel gelişimi, misyonu, vizyonu, değerleri, hedefleri, organizasyon yapısı ve iyileştirme alanları

Detaylı

2016 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Sinop Üniversitesi. Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No: SİNOP

2016 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Sinop Üniversitesi. Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No: SİNOP 2016 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Sinop Üniversitesi Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No:36 57000-SİNOP 27/04/2017 Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ. Kurum İç Değerlendirme Raporu

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ. Kurum İç Değerlendirme Raporu GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Kurum İç Değerlendirme Raporu Gümüşhane Üniversitesi Bağlarbaşı Mahallesi 29100 Merkez / GÜMÜŞHANE (Nisan 2017) KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER Gümüşhane

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yükseköğretim Kalite Kurulu NİSAN, 2016 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Yükseköğretim Kalite Kurulu 06539 Bilkent/ANKARA İçindekiler Kurumsal Dış Değerlendirme İlkeleri... 3 A.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü [09.08.2016] KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri Yüksekokul Müdürü Prof.

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile Hemşirelik

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVESİTESİ KONURALP / DÜZCE [ ]

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVESİTESİ KONURALP / DÜZCE [ ] 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU İŞLETME FAKÜLTESİ DÜZCE ÜNİVESİTESİ KONURALP / DÜZCE [14.06.2016] 2 İÇİNDEKİLER KAPAK İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A- KURUM HAKKINDA BİLGİLER...4 İletişim Bilgileri...4 Tarihsel

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Yeni Mahalle Hz. İbrahim Hakkı Cad. No:4 Merkez / Siirt

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Yeni Mahalle Hz. İbrahim Hakkı Cad. No:4 Merkez / Siirt KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU Yeni Mahalle Hz. İbrahim Hakkı Cad. No:4 Merkez / Siirt 2017 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER İletişim Bilgileri: Siirt

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Tıp Fakültesi ndeki eğitim ve genel amaçlı kurul ve komisyonların

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlama Kılavuzu

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlama Kılavuzu KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlama Kılavuzu Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri belgesi ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulu NİSAN, 2016 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU AMASYA ÜNİVERSİTESİ Akbilek Mah. Milli Hakimiyet Cad. No:4/3 AMASYA 27/04/2017 SUNUŞ Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumlarının eğitimöğretim ve

Detaylı

Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri Sonuçları

Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 6.6.17 Personel ve Öğrenci iyet Anketleri Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa iyet Anketi Sonuçları 1-7 Akademik Personel iyet Anketi

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

İçindekiler. A. Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri Tarihsel Gelişim Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri...

İçindekiler. A. Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri Tarihsel Gelişim Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri... İçindekiler A. Kurum Hakkında Bilgiler... 1 İletişim Bilgileri... 1 Tarihsel Gelişim... 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri... 3 Eğitim-Öğretim Hizmeti Sunan Birimleri... 4 Araştırma Faaliyetinin

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ Prof. Dr. Belma Gümüşel belmagumusel@yahoo.com ECZACILIK FAKÜLTELERİ n=12 Öğrenci Alan Öğrenci alması onaylanan Öğrenci almayan

Detaylı

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ COĞRAFYA BÖLÜMÜ HAKKIMIZDA Coğrafya multidisipliner bir bilim olarak insan ile doğa arasındaki etkileşimi inceleyen bir bilim dalıdır. Hem Türkiye hem de dünya

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

BİRİM ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Gazi Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu]

BİRİM ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Gazi Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu] BİRİM ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME RAPORU [Gazi Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu] [ Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi] [30.01.2017] Gazi Üniversitesi Kalite Komisyonu

Detaylı

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3. Stratejik Alanlar,Amaçlar, ler,stratejiler ve Performans Göstergeleri STRATEJİK ALAN 1. Eğitim- Öğretim Alanı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ 2006 STRATEJİK PLAN PERFORMANS İZLEME SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ 2006 STRATEJİK PLAN PERFORMANS İZLEME SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ 2006 STRATEJİK PLAN PERFORMANS İZLEME SUNUMU STRATEJİK AMAÇ1 Ortak Zorunlu Ders Olan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersinin Verimliliğini

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezinin amaçlarına,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI 2017-2018 PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI 1 İÇİNDEKİLER I. GİRİŞ a) Mezuniyet öncesi Tıp Eğitimi programı b) Program değerlendirme kurulunun

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS

YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS Genel Bilgi Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı Yüksek Lisans Programında kadrolu 1 Profesör, 1 Doçent ve 4 Yardımcı Doçent görev yapmaktadır. Öğrenciler ilgi alanlarına

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Yabancı Diller Yüksekokulu

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Yabancı Diller Yüksekokulu 1 BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Yabancı Diller Yüksekokulu bilgi@ydyo.erciyes.edu.tr 38280 Kayseri / Türkiye Ocak / 2018 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER..... 3-6 İletişim Bilgileri......

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türk-Alman

Detaylı

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ AMAÇ 1. Hedef 1.1. İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINI ÜNİVERSİTE ÇAPINDA YAYGINLAŞTIRMAK 2017 yılı sonuna kadar İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenci sayısını

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. Üniversite Akademik ve İdari Personel Memnuniyet Anket Sonuçları

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. Üniversite Akademik ve İdari Personel Memnuniyet Anket Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 11.5.17 Üniversite Akademik ve İdari Personel iyet Anket Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 2-8 Akademik Personel

Detaylı

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır.

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal,

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN 2009 2013 Sürüm 1.4 Amaçlar Hedefler Faaliyetler 03 Mayıs 2010 1 VİZYON, MİSYON VE TEMEL DEĞERLER Vizyon Yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak. Misyon

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 20/06/2017-207784 T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BD2533472712* Tıp Fakültesi Dekanlığı Sayı :11731200/612.01.03/ Konu :Kurum İç Değerlendirme Raporu hk. GENEL SEKRETERLİĞE İlgi

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Erciyes Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (ubyo.erciyes.edu.tr 38039 Kayseri / Türkiye Ocak 2018 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No TABLOLAR DİZİNİ... 3 KISALTMALAR DİZİNİ...

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 30/06/2014-12523

Evrak Tarih ve Sayısı: 30/06/2014-12523 Evrak Tarih ve Sayısı: 30/06/2014-12523 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEA5B1FN* Sayı : 34069406-612.01.01- Konu: Süreçler REKTÖRLÜK MAKAMINA (Strateji Geliştirme

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları:

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları: Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME

1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 1.1. ÖZDEĞERLENDİRME Bu raporda yer alan özdeğerlendirme çalışmaları Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Rehberi nin 2007 yılında yayınlanan

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEF EYLEM PLANI PERFORMANS GÖSTERGELERİ GERÇEKLEŞTİRİLME ÖLÇÜTÜ 3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018

Detaylı