BOL ETKİNLİK BOL EĞLENCE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BOL ETKİNLİK BOL EĞLENCE"

Transkript

1 İZMİR HAVA ULAŞTIRMA FAKÜLTEMİZİN GÖRKEMLİ AÇILIŞI İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi büyük bir törenle öğrencilere kapılarını açtı. Fakülte eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya 1 başlayacak. ŞUBAT 2014 / 2 Haber (4 te) Şubat 2014 / Sayı 2 Haber Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bültenidir. ISSN ABBAS GÜÇLÜ ile GENÇ BAKIŞ ÜNİVERSİTEMİZDEYDİ KUPAYI REKTÖRÜMÜZÜN ELİNDEN ALDILAR Erkek Voleybol Takımımız, Üniversitelerarası Voleybol Turnuvası nda büyük bir başarı elde ederek üçüncülüğe hak kazandı. Sporcularımız, düzenlenen törenle kupayı ve plaketlerini Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ın elinden aldı. Üniversitemizde gerçekleştirilen Genç Bakış programının sunucusu Abbas GÜÇLÜ, Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nevin YÖRÜK ile... BOL ETKİNLİK BOL EĞLENCE Soğuk kış günleri, Türkkuşu Kampüsü nde düzenlenen etkinlikler sayesinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerini etkilemiyor. Öğrencilerimiz, 2014 ün gelişini Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ile birlikte pasta keserek erken kutladılar.(3 te) TAV- THKÜ İŞBİRLİĞİ TAV Havalimanlarının kurumsal eğitim ve gelişim platformu TAV Akademi, Türkiye nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi ile işbirliği yaptı. MEDYA ZİYARETLERİMİZ SÜRÜYOR Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN, CNNTürk ve Kanal 24 teki programlara katıldı. (2 de) Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ın ev sahipliğinde Üniversitemiz Türkkuşu Kampüsü nde Düşünce Platformu üyeleri bir araya geldi. Cibuti Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Aden Houssein ABDILLAHI, Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ı makamında ziyaret etti. Türk Havacılık Sanayii nin Cumhuriyet tarihindeki ilk özel girişimcisi Nuri DEMİRAĞ (9 da) Üniversitemiz de yemek O ndan sorulur! (8 de) Endüstri ve Sistem Mühendisliği Topluluğu nu yakından tanıyalım 5 te) Afrika kıtasında bir cennet TANZANYA... (11 de)

2 Haber 2 ŞUBAT 2014 / 2 ÜNİVERSİTEMİZİN GURUR GÜNÜ Türkiye nin ilk akademili pilot adayları, Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü 7 öğrencimiz, havacılık sektörünün temel ehliyeti olma özelliğine sahip olan ve tek motorlu uçurma yetkisi veren PPL lerini (Hususi Pilot Lisansı) Türkkuşu Kampüsü Hayati Yazıcı Fakültesi Binası Konferans Salonu nda düzenlenen törenle aldılar. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN, 7 öğrencinin kendileri için ayrı bir anlam ve önem taşıdığını belirterek; öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. Öğrenci ailelerinin ve çok sayıda akademisyenin katıldığı törende, PPL lerini alan öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadı. DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ PANELİ BİZDEN HABERLER 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kapsamında, THK Üniversitesi önemli bir panele imza attı. Türk Sivil Havacılığı nın dünü ve bugününün konuşulduğu panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. BAN, Türkiye nin havacılık sektöründe son 10 yılda çağ atladığını ve uygulanan doğru politikalar sayesinde sektörün devleriyle yarışabilir hale geldiğini ifade etti. Endüstri ve Sistem Mühendisliği Topluluğu başkanlığında, Türkkuşu Kampüsü Hayati Yazıcı Fakülteler Binası Konferans Salonu nda düzenlenen Sivil Havacılık Sektörü, Teknolojileri ve Eğitimi konulu panele başta THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN olmak üzere; DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL, TÜRKSAT Genel Müdürü Dr. Özkan DALBAY, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray DEMİRER, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ, UDHB Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Havacılık Teknolojileri Daire Başkanı Hasan PEHLİVAN, TÜRKSAT A.Ş Coğrai Bilgi Teknolojileri Direktörü Hayati TAŞTAN, THK Üniversitesi Genel Sekreteri Seda ŞİMŞEK, Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa KAYA, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Kürşad Melih GÜLEREN, Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. İzzet Gökhan ÖZBİLGİN, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören sonunda Prof. Dr. Ünsal BAN, DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL a plaketini verirken; Endüstri ve Sistem Mühendisliği Topluluğu Öğrencileri tarafından da tüm panelistlere günün anısına plaketleri takdim edildi. MEDYA ZİYARETLERİMİZ SÜRÜYOR Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN, medya ziyaretlerine devam ediyor. Star Medya Grup Başkanı Mustafa KARAALİOĞLU, Doğan TV Holding CEO su İrfan ŞAHİN, CNN Türk Genel Müdürü Barış TÜNAY, Vatan Gazetesi Haber Koordinatörü Tayfun HOPALI, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Tunca BENGİN, Gazeteci Abbas GÜÇLÜ ve NTV Haber Müdürü Halil DEMİR i, makamında ziyaret etti. Televizyon ve gazetelerin İstanbul daki merkezlerinde yapılan ziyaretlerde güncel eğitim sohbetleri yapıldı. Rektörümüz CNN Türk ve Kanal 24 teki programlara da katılarak Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

3 BİZDEN HABERLER 3 ŞUBAT 2014 / 2 Haber TAV AKADEMİ THKÜ İŞBİRLİĞİ Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanlarının kurumsal eğitim ve gelişim platformu TAV Akademi, Türkiye nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile eğitim ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin işbirliğine başlıyor. Anlaşma çerçevesinde TAV akademi, bilgi birikimi ve deneyimini, havacılık sektöründe uzmanlaşmak isteyen gençlere aktaracak. TAV Akademi nin uzman eğitmenleri tarafından Havalimanı İşletmeciliği nden Havalimanı İnsan Kaynakları Yönetimi ne kadar sekiz ana başlıkta eğitimler verilecek. Konuyla ilgili anlaşma, TAV Havalimanları Holding İş Destek Başkan Yardımcısı Yiğit Oğuz DUMAN, TAV Akademi Koordinatörü Barış MÜSTECAPLIOĞLU, THKÜ Yaşam Boyu Gelişim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semih ŞAHİNEL ve THKÜ İstanbul Havacılık MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emin SERİN in yer aldığı bir törenle imzalandı. ABBAS GÜÇLÜ ile GENÇ BAKIŞ ÜNİVERSİTEMİZDE Üniversitelilerin yakından takip ettiği ve güncel konuların tartışıldığı program Abbas GÜÇLÜ ile GENÇ BAKIŞ bu kez Üniversitemizdeydi. Türkkuşu Kampüsü Hayati Yazıcı Fakülteler Binası Konferans Salonu nda gerçekleştirilen ve canlı olarak yayınlanan programa başta Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN olmak üzere; çok sayıda öğrencimiz, akademisyenlerimiz ve idari personelimiz katıldı. Türkiye de yargı bağımsızlığı nın değerlendirildiği programın konukları ise CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl BATUM ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan ŞEN di. BOL ETKİNLİK BOL EĞLENCE Soğuk kış günleri, Türkkuşu Kampüsü nde düzenlenen etkinlikler sayesinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerini etkilemiyor. Kasım ve Aralık ayı boyunca düzenlenen Makarna Günü, Simit- Çay Günü, Börek Günü, Köfte Günü ve Sucuk Günü ile yoğun ders programından biraz olsun sıyrılan öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ın da katıldığı Yılbaşı Partisi ile 2014 e eğlenerek merhaba dediler. KRİPTEKS TE YARIŞTI BÜYÜK ÖDÜLÜ KAPTI Türkiye nin dört bir yanındaki üniversiteleri dolaşan ve TRT OKUL kanalında yayınlanan Kripteks yarışması nı bu kez THK Üniversitesi konuk etti. 300 den fazla öğrencimizin katıldığı seçmelerde inale kalan ve yarışan öğrencilerimizden Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burak DÜNDAR, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Didem KAL ı yenerek 500 TL lik büyük ödülü almaya hak kazandı.

4 Haber 4 ŞUBAT 2014 / 2 BİZDEN HABERLER İZMİR HAVA ULAŞTIRMA FAKÜLTEMİZİN GÖRKEMLİ AÇILIŞI İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi büyük bir törenle öğrencilere kapılarını açtı. Fakülte eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili ve Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali YILDIRIM tarafından gerçekleştirilen açılışta büyük bir coşku yaşandı. İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. İrfan AKKOÇ un ilk olarak yaptığı açılış konuşmasının ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan BOYACI söz aldı. BOYACI, İzmir e böyle güzel bir fakültenin yapılmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz dedi. Büyük Mesafeler Kat Ettik Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin, Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanlar ın uzay ve havacılık merkezi olmayı hedelediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN da bir hayali gerçekleştirmek üzere çıkılan yolda büyük mesafeler kat edildiğini söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti: Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak; 3 Mart 2011 tarihinde çıktığımız eğitim yolculuğunda; artık kuruluş aşamasını geride bırakarak gelişme dönemine girmiş bulunmaktayız. Yeni dönemde; daha güçlü bir Üniversite olarak dünya çapındaki rakiplerimizle boy ölçüşebilecek bir noktaya geldik. Bu noktaya araştırma odaklı bir üniversite olma hedeiyle, uluslararası işbirliklerine önem vererek ve akademik tanınmışlık noktasında sürekli yeni projeler üreterek ulaştık. Dünyadaki diğer gelişmiş üniversitelerde olduğu gibi AR-GE çalışmaları öncelikli konularımız arasında bulunmakta ve pek çok uluslararası projede yer almaktayız. Büyük düşünür Hz. Mevlana nın da dediği gibi; Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerek İlim öğretmek, bir işe koyulmak için önce kendimiz çaba göstermeli, zorluklara göğüs germeliyiz ki; arkamızdan gelen neslin yolunda ışık olalım, onlara güzel bir gelecek hazırlayalım. Bu bağlamda; biz de Atatürk ün İstikbal Göklerdedir sözüyle kurulan Türk Hava Kurumu nun önderliğinde, bir hayali gerçekleştirmek adına çıktığımız bu yolda; bugün büyük mesafeler alarak karşınızda durmaktayız. İzmir in tarihimizdeki müstesna yerini ve önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. İzmir in 9 Eylül 1922 yılında Yunan zulmünden kurtulmasının ardından Basmane semtinde başlayan yangın; ne yazık ki kentin dörtte üçünü tahrip etmişti. Fakat yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte; İzmir Zümrüdü Anka kuşu gibi kendi külleri içinden yeniden doğmuştur. Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak, biz de bugün açacağımız Hava Ulaştırma Fakültesi ile İzmir e

5 BİZDEN HABERLER 5 ŞUBAT 2014 / 2 Haber yakışır bir adım atarak hem İzmir i hem de Efes i farklı bir canlılığa kavuşturacağız. Güzel İzmir imize Hava Ulaştırma Fakültemiz hayırlı uğurlu olsun. yatırımlar ve sağlanan desteklerle Türk havacılık sektörünün altın çağını yaşadığını söyledi ve Bunun bilimsel faaliyetlerle taçlandırılması gerekir. Sektör ülke genelinde lüks olmaktan çıkmış, yaygın kullanılır hale gelmiştir dedi. TOPRAK, ülkelerin gücünün beşeri ve sosyal sermayesiyle ölçüldüğünü kaydederek, yüksek teknolojinin ülkeler için üstünlük aracı olduğunu, eğitimde, araştırma-geliştirmede başarı sağlamış ülkelerin dünya ekonomisini kontrol ettiklerinin görüldüğünü de ifade etti Hedelerini İzmir de Yakalayacağız Havacılık ve Eğitim Alanına Büyük Destekler Vereceğiz Yaptığı açılış konuşmasında havacılık eğitiminin önemine değinen Mütevelli Heyet Başkanımız Osman YILDIRIM ise şunları söyledi: THK 89. yılını kutluyor. Bu yıl da açacağımız yeni meslek yüksekokulları ve fakültelerle havacılık ve eğitim alanlarına ciddi destek vereceğiz. Kendi uçaklarımızı kendimiz yapmayı, bakımını üstlenmeyi ve personelimizi yetiştirmeyi hayal ettik. Türk Hava Kurumu Üniversitesi bu hayali gerçekleştirmek için büyük bir adım attı. Bu fakülte Ege de kurulacak üniversitenin habercisi. Üniversitenin ismini Egeliler koyacak. İlk Defa 1979 da Uçağa Bindim Sivil havacılık alanının serbest rekabete açılmasıyla gelişme sağlandığını dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet TEKELİOĞLU ise uçak mühendisi olduğunu belirterek, 1969 yılında eğitimine başladığı Uçak Mühendisliği Bölümü nde 1979 yılında ilk uçuşunu yaptığını ifade eden TEKELİOĞLU, Türkiye nin geldiği noktanın görülmesi gerektiğine dikkati çekti ve Türkiye bugün çok önemli yerlere geldi. Bu alanın gelişmesi tabi ki çok önemli bir süreçten geçti. Bu gelişimde büyük emeği olan Rektöre ve Sayın YILDIRIM a teşekkür ediyorum dedi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir milletvekili Sayın Binali YILDIRIM ise; Türkiye nin 2023 hedelerini yakalaması ancak ve ancak İzmir le mümkündür dedi ve şunları kaydetti: 11 yıllık bakanlık görevimde en çok havacılık alanında iş yaptım. Hava yolunu halkın yolu yaptık. İç hatlarda 8,7 milyondan aldığımız yolcu sayısını 76 milyona çıkardık. Havacılık o kadar büyüdü ki; bu büyüme ekonomimize büyük bir katkı sağladı. İnsanlar, uçakla seyahat etmenin konforunun hızını yakaladı. 16 milyondan fazla vatandaşımız ilk defa uçağa bindi. Bizim nesil 20 li, 30 lu yıllardan sonra binebilirdi, şimdi bebekler bile uçakla seyahat edebilir hale geldi. THK Üniversitesi, Ulu Önder Atatürk ün İstikbal göklerdedir ülküsünü gerçek anlamda yerine getirecek önemli bir adımdır. Törenden sonra Sayın Binali YILDIRIM a Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ve Mütevelli Heyet Başkanımız Osman YILDIRIM tarafından plaket verilirken, Üniversitemizin sembolü pilot montu da takdim edildi. Açılışta ayrıca, TRT İzmir Radyosu sanatçıları davetlilere müzik ziyafeti yaşatırken; Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan bir ekip de halk oyunları gösterisi ile renkli dakikalar yaşattı. Yüksek Teknolojiler Ülkeler için Üstünlük Aracıdır İzmir Valisi Mustafa TOPRAK ise; son yıllarda yapılan

6 Haber 6 ŞUBAT 2014 / 2 INTERNATIONAL OFFICE INTERNATIONAL NEWS FROM UTAA WE WERE IN NIGERIA Our university attended the 1st Turkish Education Fair held in Nigeria between December 6th and 12th, The fair was organized in the cities of Lagos, Port Hartcourt and Abuja with various activities each day. CLUB OF INTERNATIONAL STUDENTS Our Club of International Students (CIS) held their irst general meeting with the attendance of their club advisor Assist. Prof. Dr. Emin Serin. We are waiting for membership applications from all our students. AMERICAN AVIATION ACADEMY-UTAA COOPERATION POLISH HOUR Our Erasmus Students from Chelm University presented their country Poland to the students of the Aviation Management Department. We enjoyed the presentation while drinking their traditional Polish drinks, prepared by our students. Cpt. Tom Hannawa, owner of American Aviation Academy, was at our University. A cooperation agreement was signed between Cpt. Tom Hannawa and Assist. Prof. Dr. Semih ŞAHİNEL during this visit. OTHER NEW COOPERATIONS AVIOSERVICE-LATVIA AMERICAN AVIATION ACADEMY-MALTA SOLINAIR-SLOVENIA LIPICAN AER-SLOVENIA WE HAD VISITORS FROM NIGERIA AT OUR UNIVERSITY Nigerian Council of Higher Education Members visited our university. 5 representatives and 1 academician from Nigerian Nile University toured around our campus with our International Ofice.

7 BİZDEN HABERLER YAKINDAN TANIYALIM 7 ŞUBAT 2014 / 2 Haber ENDÜSTRİ VE SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği Kulübü, bölüm akademisyenlerinin, kulüp danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Suat KASAP ın ve Üniversite yönetiminin destekleriyle, bölüm öğrencilerinden Perihan DERMENCİ başkanlığında 5 Kasım 2013 tarihinde kuruldu. Kulübün amaç ve hedeleri ise şöyle: ÜEndüstri ve Sistem Mühendisliği öğrencilerinin iş dünyasına ilişkin tecrübe edinmelerini sağlamak amacıyla liderlik/kariyer günleri düzenlemek Ü Endüstri ve Sistem Mühendisliği alanında yurtdışında düzenlenen organizasyonların takibinde bulunmak, bilgi yayılımı ve uygun şartlar olması halinde organizasyona katılımı sağlamak. Ü Türkiye deki sayılı üniversitelerin katıldığı Endüstri Mühendisleri Topluluğu(EMT) ve Türkiye Endüstri Mühendisleri Öğrenci Birliği (TEMÖB) topluluklarında Üniversitemizi temsil etmek ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerine özel, yurt çapında düzenlenen yarışmalarda Üniversitemiz adına yarışmak Planlanan Etkinlikler: ÜTürkiye Genç Bilişimciler Derneği nin katılımıyla Mühendislikte Bilişim Konferansı nın düzenlenmesi Ü Bahar dönemi başlangıcında bölüm öğrencileri ve bölüm akademisyenleriyle dönem başlangıcı yemeği düzenlenmesi ÜTÜRKSAT kurumuna teknik gezi düzenlenmesi ÜTAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray DEMİRER in davetiyle düzenlenecek olan Havaalanında İşleyiş gezisi ÜBahar aylarında yapılması planlanan Uçurtma Şenliği nin düzenlenmesi HAVA ULAŞTIRMA FAKÜLTESİ PİLOTAJ BÖLÜMÜ Pilotaj Bölümü olarak; dünya var olduğundan beri insanoğlunun en güzel hayallerini süsleyen uçma tutkusunu ilk elden yaşamanız için sizlere büyük bir fırsat sunuyoruz. Pilotaj Bölümü ile dünyanın en saygın meslekleri arasında bulunan pilotluk mesleğine ilk adımı atmanız için siz değerli öğrencilere akademik nitelikli bir kapı açıyoruz. Bölümümüz, Türkiye ve dünya çapında faaliyet gösteren havacılık otoritelerinin (SHGM, JAA, EASA, FAA) öngördüğü şartları en üst seviyede sağlamaktadır. Böylelikle, deneyimli akademik personelimiz gözetiminde ve denetiminde modern eğitim olanaklarını kullanarak dört yıllık öğrenimlerini tamamlayacak olan mezunlarımız ulusal ve uluslararası havacılık sektörünün aranan ve vazgeçilmez elemanları olacaklardır. LYS den MF-4 türünde alacağınız yeterli puanlarla aramıza katıldığınız andan itibaren; sizin için özel hazırlanmış müfredatımız, ileride mezun olduğunuzda da Avrupa ve Amerika üniversitelerinde lisansüstü çalışmalarına rahatlıkla devam edebilmenize olanak tanımaktadır. Öğrencilerimiz, ilk seneden başlayarak her alanda alabilecekleri seçmeli dersler ile mesleki yetkinliklerine ek olarak farklı alanlarda da akademik yetkinlik kazanma olanağına sahip olmaktadırlar. Ayrıca, gerek Erasmus kapsamında gerekse ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde öğrencilerimizin, lisans eğitimlerinin bir bölümünü yurtdışı üniversitelerinde tamamlama şansı bulunmaktadır. Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası havayolları veya genel havacılık endüstrisinde istihdam edilebileceklerdir. Ülkemiz havayolu taşımacılığı, gün geçtikçe büyümekte ve hava aracı sayısı kadar yeni araçların teknik yetenekleri de artmaktadır. Ülkemizde faal olarak ticari hava taşımacılığı yapmak üzere her yıl 750 yeni sivil pilotun istihdam edilmesinin beklenmektedir. Önümüzdeki yıllarda, uluslararası sivil havacılık standartlarını karşılayan niteliklere sahip ve Avrupa Birliği ile uyum sürecinin gereği olarak da Avrupa havacılık standartlarını hazırlamaktan sorumlu EASA (European Aviation Safety Agency) tarafından onaylı, yeterli sayıda profesyonel pilota büyük ihtiyaç duyulacaktır. Bölümümüz, yetiştireceği mezunlar ile bu ihtiyacın karşılanmasında önemli rol oynayacaktır Güzel ülkemizin ve hatta bulunduğu coğrafyanın ilk ve tek havacılık üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak hedeleri ve hayalleri peşinde koşan siz değerli ve başarılı gençlerimizi 21. yüzyılın hızla büyüyen havacılık dünyasına katılmaya çağırıyoruz.

8 Haber 8 ŞUBAT 2014 / 2 BİZDEN HABERLER NANOTEKNOLOJİ ÜZERİNE Nanoteknoloji dünyada olduğu gibi ülkemizde de gerek bilim dünyasında gerekse sanayi çevrelerinde popülaritesi giderek artan bir konudur. Keza; medyada da sıklıkla yer bulmakta, hararetli tartışmalara, haberlere konu olmaktadır. Öyle ki önüne nano eki getirilen her kelime ayrı bir önem kazanır hale gelmiştir. Peki nedir bu Nanoteknoloji? Pek çoğunuzun nano ekinin bir ölçü birimi olduğunu ve metrenin milyarda birinine karşılık geldiğini bildiğinizi tahmin ediyorum. Olayı biraz daha anlaşılır hale getirmek için insan gözüyle algılanabilecek en ince yapı saç telinin yaklaşık nm ve bir su molekülünün boyutunun yaklaşık 1 nm olduğunu söyleyebiliriz. Peki teknolojik ürünlerin küçülmesine artan rağbet ve nanoteknolojinin bu kadar popüler oluşuna paralel her küçük boyutlu ürünün, birer nanoteklojik ürün olduğunu söyleyebilir miyiz? Cevabımız tabiki hayır. Malzemenin büyüklüğü nanometre boyutuna inildikçe bilinen klasik davranışlar yerini kuantum davranışlara bırakmaktadır. Fiziksel özellikler kesikli bir değişim göstermekte; kimyasal ve iziksel özellikler nanometrik yapının, şekline boyutuna, atom yapısına ve yapıya bağlanan yabancı atomlara bağlı olarak olağanüstü davranışlar sergilemektedir. En ilginç örneklerden birisi; karbon nanotüplerdir. Karbon atomları kristal yapıda farklı şekilde dizildiğinde elmas ya da kömür olabilmektedir. Karbon nanotüpler yine karbon atomlarının farklı dizilişiyle oluşturulan yapılardır. İletkenlik, mukavemet ve sertlik gibi pek çok özellik açısından üstünlük taşımaktadır. Elmas kristali iyi bir yalıtkan olduğu halde, bir boyutlu karbon atom zincirlerinden oluşan karbon nanotüpler altın metalinden bile daha iyi bir iletken olabilmektedir. Ek olarak, karbon nanotüpler, bilinen en sağlam malzemedir. Karbon nanotüpler, ağırlığının 300 milyon katı ağırlığı kaldırabilmektedir ve bugün çok yüksek binaların yapımında çeliği güçlendirmek için kullanılabilemektedir. Şimdi bir tanım verecek olursak; nanobilimi, nanometrik boyutlarda ortaya çıkan yeni ve üstün özellikleri anlamaya çalışan bilim dalıdır. Nanoteknoloji ise üstün özellikli nanoyapılar tasarlayan, üreten ve bu yapılarla yeni işlevsel ürünler ortaya koymayı amaçlayan teknolojidir. Bilinen diğer teknolojilere göre daha fazla temel bilime ve kuramsal araştırmalara ihtiyaç duyar. Yine de nanoteknolojinin çoklu disipliner bir yapısı olduğu ve nanoteklojik bir ürünün ortaya konması için bazen bir kimyagerle bir elektrik elektronik mühendisinin bir arada çalışması gerektiği unutulmamalıdır. Sizlere bu konuyla ilgili kendi çalışmalarımdan örnekler vermek isterim; Çoğunlukla altın (Au) ve gümüş (Ag) nanoparçacıklarıyla çalışıyorum. Bildiğiniz gibi; külçe şeklinde Au metali sarı renkli, Ag metali ise parlak metalik renktedir. Bu metallerin atomlarının 10 nm boyutunda kümelendirilmesiyle elde edilen Au va Ag nanoparçacıkları ise çözelti halinde tamamen farklı renklerde ve hiçbir boyada görülemeyecek kadar keskin, parlak ve dayanıklı renk özelliği gösterir. Au nanoparçacıkları sulu çözeltilerinde kırmızı şarap renginde iken, Ag nanoparçacıkları sarı renklidir. Bunun anlamı Au nanoparçacıkları görünür bölgede 520 nm de, Ag nanoparçacıkları 400 nm de yüzey plazmon resonance (surface plasmon rezonans-spr) bantlarına sahiptir. Bu özellik, Au ve Ag nanoparçacıklarının çeşitli optik uygulamalarında kullanımına olanak sağlamaktadır. Özellikle litograi, biyoteknoloji ve tıp yaygın kullanım alanlarındandır. Örneğin, tıpta Au nanoparçacıkları kanserli hücrelerin görüntülenmesi ve fototerapi ile yakılarak yok edilmesi gibi tedavi ve teşhis yöntemlerinde sıklıkla kullanılırlar. Şu an araştırmaları süren bir diğer kullanım alanı ise benim de üzerinde çalışmalarıma devam ettiğim nanobiyosensörlerdir. Yakın tarihte, yürütücülüğünü yaptığım Kanser Antijen 125 (CA 125) Tayini için Metal Nanoparçacık İçeren Optik Nanosensör Geliştirilmesi isimli projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Projeye konu olan CA 125 kadınlarda sık görülen yumurtalık kanserinin tümör biyobelirtecidir. Kanser oluşumuyla kanda bu proteinin seviyesi artmaktadır. Erken evrede teşhis ve hastalığın takibi için kandaki CA 125 seviyesinin tesbiti hayati önem taşımaktadır. Kandan CA 125 seviyesi tayini için yapılan klinik testlerin ne yazık ki ölçüm limitleri yeterince hassas olmamakla birlikte numuneye ön işleme, yetenekli işgücü ve karmaşık cihazlar gerektirir. Bu noktada yüksek hassasiyet, özgüllük, güvenilirlik gibi tanı araçlarını sunan biyosensörler devreye girmektedir. Nanoölçekli biyosensörler ile tümör biyobelirteçlerini seçici bir şekilde yakalamak mümkündür. Bu sensörler

9 BİZDEN HABERLER 9 ŞUBAT 2014 / 2 Haber kansere özgü antikorlarla kaplıdır ve böylece kanserli hücreden yayılan antijen yakalandığında elektriksel ya da optik bir sinyal üretilir. En çok biyouyumluluğu nedeniyle Au nanoparçacıkları kullanılmaktadır. Bu proje ile cam yüzeylere depolayarak homojen ilm haline getirdiğimiz Au ve Ag nanoparçacıkları üzerinde CA 125 antikor-antijen konjugasyonunu gerçekleştirmeyi, bu sayede SPR bandını yüksek dalga boylarına kaydırmayı ve böylece nanogramlar seviyesindeki CA 125 antijeninin sebep olacağı renk değişimini göz ile fark edilebilir hale getirmeyi hedeliyoruz. Bunun anlamı günün birinde kanser teşhis ve takibinin tıpkı gebelik testi kitlerinde olduğu gibi yapılabilmesidir. Ön çalışmalarımızda olumlu sonuçlar elde ettiğimiz projemizi Mayıs 2015 tarihinde tamamlamayı hedeliyoruz. Au ve Ag nanoparçacıklarını ayrıca fotokatalizörlerin etkinliğini artırmak için kullanmaktayız. Peki nedir bu fotokatalizörler? Bilinen iyi bir fotokatalizör titanya (TiO2)dır. Titanya bant aralık enerjisine eşit enerjili ışığa maruz kalırsa üzerinde yük ayrışımı meydana gelir. Ayrışan bu yükler titanya üzerine yapışan organik kirlilikleri parçalayarak karbon dioksit ve suya dönüştürür. Böylece kirlilikleri uçar gider Reklamlarda gördüğümüz kendi kendini temizleyen nano boyalar, halılar bu özelliğin bir uygulamasıdır. Işık alan yüzeylerinde titanya içeren malzemeler kendi kendini temizleyebilir. Ancak bu özellik biraz sınırlıdır; çünkü UV ışık altında gerçekleşmektedir ve gün ışığının sadece % 5 i UV ışıktır. Eğer titanyanın bant aralık enerjisi gün ışığına tekabül ederse bu özellikten daha verimli bir şekilde yararlanabiliriz. Araştırmalarımızda titanyayı gün ışığında daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızda, titanya nanoparçacıklarını belli oranlarda Ag nanoparçacıkları ile biraraya getirdiğimizde, titanyanın bant aralık enerjisinin yaklaşık 100 nm görünür bölgeye kaydırabildiğimizi gösterdik. Böylece bu işlevi daha verimli hale getirmiş olduk ve bu çalışmamız uluslararası dergi makalesi olarak kabul gördü. Konu üzerine çalışmalarımız devam etmektedir. Malum; havacılık ve uzay temalı bir üniversiteyiz ve hepimiz havacılık ve uzay sevgisiyle, ilgisiyle doluyuz. Biraz da nanoteknolojinin bu alan üzerine etkilerinden bahsedelim. Her alanda olduğu gibi bu alanda da nanoteknolojinin etkileri artmaktadır. Bu teknoloji havacılık ve uzay endüstrisine fonksiyonel malzemeler sunmaktadır. Havacılık endüstrisinin en önemli malzemesi metallerin, nanopartikül formları mukavemet, çekme direnci ve korozyon dirençleri çok iyi olduğundan uçak gövde yapımında kullanılmaktadır. Nanoiberler, karbon nanotüpler, grafenler yine gövde yapımında kullanılan polimerler için dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Nanokompozitler ise mükemmel mukavemet/ağırlık oranlarıyla titreşime karşı güçlü dirençleri sayesinde uçak endüstrisinin ideal malzemelerindendir. Yine bor oksit, silikon ve kobalt fosfor nanokristalleri üstün korozyon dirençleri sebebiyle kaplama teknolojisinin vazgeçilmezi olmuştur. Uzay alanındaki çalışmalara da güncel bir örnek verelim: yakın zamana kadar hayali gibi görülen fakat şu an NASA nın gündeminde olan ilginç bir araştırma: Uzay Asansörü. Bir ucu yeryüzünde, diğer ucu dünyanın jeosantrik (geosynchronous) noktasından ileride olacak, km uzunluğunda bir kablo ve ek sistemleriyle oluşturulması düşünülen taşıyıcı bir sistem, Uzay Asansörü. Ve yine karbon nanotüpler başrolde... Böyle bir sistemin yapımı, sonsuz uzunlukta bir kablonun yapımı imkansız olduğundan bir hayaldi. Gelecekte karbon nanotüplerle imal edilebilecek bu asansör ile uzay araştırmaları çok daha kolay, daha az maliyetle yapılabilecektir. Ülkemizde de bu konuda önemli gelişmeler olmaktadır. Örneğin yakın bir tarihte ASELSAN işbirliği ile hazırlanan bir ulusal projede uzay ortamına çok dayanıklı bir malzeme geliştirildi. Uzay ortamında malzemeler, özellikle elektronik devreler aşırı radyasyon sebebiyle çok çabuk bozulmaktadır. Onları korumak için kullanılan kalın alüminyum tabakalar uydu maliyetlerini çok artırmaktadır. Bu malzeme kaplamalarıyla daha haif uydular, çok daha az maliyetle üretilebilecektir. Bu teknolojinin ilk defa ülkemiz tarafından kullanılacak olması oldukça gurur verici bir gelişmedir. Umuyorum ki; ülkemiz adına böyle güzel örneklerin sayısı artar ve biz de günün birinde kendi teknolojisini üreten ve pazarlayan ülkeler safında yerimizi alırız. Şimdilik çalışmalar olumlu ve gelecek vadetmektedir. Gerek bilimsel yayınlarımızla gerekse ulusal projelerimiz ve yerli yapım ürünlerimizle ne mutlu ki artık Biz de varız diyebiliyoruz. Bu konuda Siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Devralacağınız bayrağı en iyi şekilde taşıyacağınıza inanıyor, başarılar diliyorum...

10 Haber 10 ŞUBAT 2014 / 2 RÖPORTAJ EKİP ARKADAŞLARIMA BENİ SORARSANIZ SİNİRLİ VE AŞIRI TEMİZLİK HASTASI DİYEBİLİRLER BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ? 1975 Bolu Mengen doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi babamın görev yeri olan Samsun da tamamladım. 23 yıllık meslek hayatımda, 5 ayrı şehirde ve 9 ayrı iş yerinde aşçılık mesleğini icra ettim. Bu iş yerleri arasında 5 yıldızlı iki farklı otelde Executive Chef olarak görev aldım. En son çalıştığım otelde ise Executive Chef liğin üstü olan F/B Manager lığa yükseldim. AŞÇI OLMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ? Dedem de babam da aşçıydı. Daha 10 yaşlarındayken kendim mutfağa geçer, hamuru kendim yoğurup peynirli, kıymalı börekler yapar, annemin kek tarilerini değiştirir, değişik tatlar elde eder ve insanlara tattırmaktan çok mutlu olurdum. Hafta sonları babamın çalıştığı iş yerine gidip mutfakta değişik yemekler görüp onları uygulardım. 25 yaşında Sous Chef (Aşçıbaşı yardımcısı), 27 yaşında ise Executive Chef oldum. Sanırım başka mesleğe karar vermek gibi bir şansım yoktu. KENDİNİZE BİRAZ ELEŞTİREL BAKACAK OLSANIZ MUTFAKTA NASIL BİR ŞEFSİNİZ? Her şef gibi maalesef ben de eleştiriye açık değilim. Çünkü iyisini yaptığına inanan bir şeim. Fakat ekip arkadaşlarıma sorarsanız; sinirli ve aşırı temizlik hastası diyebilirler. Her yemeğin demolarını zaten teori ve pratik olarak gösteriyorum. Bunların dışına çıkılmasına kesinlikle izin vermem. TÜRK MUTFAĞININ DÜNYA MUTFAKLARI ARASINDAKİ KONUMUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? Türk mutfağı, dünyada Fransız mutfağından sonra ikinci sırada gelir. Türk mutfağı, her milletin damak tadına uygun tatlardır. Bizim de girdiğimiz yemek yarışmalarında Türk mutfağı saygın yerini almıştır. TÜRKİYE DE AŞÇILIK MESLEĞİNİ VE SİSTEMİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? Aşçılık artık bir statü oldu. Eskiden aşçılık yalnızca yemek yapmaktı. Şimdi koskoca 5 yıldızlı otellerde genel müdürden sonra aşçıbaşılar geliyor. Artık; çok hızlı ilerleyen, kültür ve eğitim seviyesi yükselen bilinçli bir aşçılık sektörü var. Mutfak akademileri kuruldu. Aşçılık dernekleri ve hatta Aşçılar Federasyonumuzla katıldığımız yurt içi ve dışında yemek yarışmalarımız oluyor. Böylece bu mesleğe gönül veren özellikle genç aşçılar bu bayrağı daha da ileri götürecektir. TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ NDE MUTFAĞIN BAŞINA NE ZAMAN GEÇTİNİZ? Ben Türk Hava Kurumu Üniversitesi ne başlayalı 8 ay oldu. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ın bize, Üniversitemize yeni sistem hijyen koşullarına son derece uygun teknolojik bir mutfak kazandırdığını da belirtmek isterim. Bundan dolayı Sayın Rektörümüze çok teşekkür ederim. TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ NDE, MUTFAKTA BİR GÜNÜNÜZ NASIL GEÇİYOR VE O GÜNÜN MENÜSÜNE NASIL KARAR VERİYORSUNUZ? Mutfakta bir günümüz oldukça yüksek bir tempoda geçiyor diyebilirim. İşimizin şöyle bir zorluğu var: Türkiye nin her bölgesinden gelmiş arkadaşlarımız var; kimi ekşili sever, kimi tatlı, kimi acılı yer, kimi natürel, kimisi zeytinyağlı yemek sever, kimisi eleştirir. Yemek portföyümüz aslında uçsuz bucaksız; fakat 1300 kişinin yemek yediği bir yerde; hem sabahtan öğlene yetişecek, hem lezzetli olacak, hem de yemek kendi özünden bir şey kaybetmeyecek. Bunun içindir ki; bizim için önemli olan yüksek sayıda yemek çıkarırken tadını bozmadan servis edebilmektir.

11 TARİH 11 ŞUBAT 2014 / 2 Haber Türkiye'nin Havacılık Efsanesi NURİ DEMİRAĞ Türk Havacılık Sanayii nin Cumhuriyet tarihindeki ilk özel girişimcisidir da Sivas ta doğdu. Maliye Mektebi nde öğrenimini yarım bırakarak; bir süre memleketinde öğretmenlik yaptı, ardından Ziraat Bankası na girdi. Maliye Nezareti nin açtığı sınavı kazanınca, maliye memuru olarak İstanbul a atandı de maliye müfettişi oldu. Mütareke yıllarında bu görevinden istifa ederek ticaret hayatına atıldı. Doğuda 1008 km ye yakın demiryolunun yapımını gerçekleştirdiği için Atatürk tarafından kendisine Demirağ soyadı verildi. İstanbul Yeşilköy de ilk sivil Gök Okulu nu, Beşiktaş Barbaros Meydanı nda ise; ilk özel uçak fabrikasını kurmuş bir girişimcidir. Tamamen Türk mühendis ve işçilerinin ortaya çıkardıkları NU-36 iki kişilik eğitim uçağı ile çift motorlu, 6 kişilik, 325 km hız yapabilen, 1000 kilometre uçabilen, saatte 270 kilometre hıza ulaşan, 5 bin 500 metre yükseğe çıkabilen, yolcu taşıma amaçlı NU-38 olmak üzere iki tip uçak üretim projesine imza atmıştır. Ürettiği uçaklardan NU-38 lerden biri İspanya ya, diğeri Hollanda ya satılmıştır. 10 bin saatin üzerinde uçuş yapılan Gök Okulu nda hiçbir kaza olmamıştır. İş hayatının en ilginç simalarından biri haline gelen DEMİRAĞ, 1957 yılında öldüğünde ardında; ilk muhalefet partisi kurucusu, ilk seri üretim Türk uçağı, ilk yerli paraşüt, ilk Türk sigara kağıdı üreticisi gibi ilklere imza atan kişi unvanını bırakmıştır.

12 Haber 12 ŞUBAT 2014 / 2 GEZİ DÖRT MEVSİM GÖRSEL ŞÖLEN Kışın karla kaplı ağaçlar içinde donmuş bir göl manzarası Bahar ve yaz mevsiminde yemyeşil bir ormanın içinde mavi bir gökyüzü altında temiz havada, etrafınızı çevreleyen eşsiz ağaçlar ve bitkiler arasında cıvıl cıvıl kuş sesleri eşliğinde yapılan bir yürüyüş Bolu il merkezinin yaklaşık 35 km güneybatısında yer alan Abant, bütün büyük şehirlere yakın konumu ve temiz havasıyla özellikle doğa tutkunlarının yakından tanıdığı bir tabiat harikası olarak size harika bir dinlenme alanı sunuyor. Bolu il merkezinin yaklaşık 35 km güneybatısında yer alan Abant, bütün büyük şehirlere yakın konumu ve temiz havasıyla özellikle doğa tutkunlarının yakından tanıdığı bir tabiat harikası olarak size harika bir dinlenme alanı sunuyor. Yaban Hayatı Geliştirme Sahası özelliği de taşıyan Abant, çevre ormanlarda geyik, karaca, yaban domuzu, tilki, tavşan ve çok sayıda yırtıcı-ötücü kuşa da ev sahipliği yapıyor. Eğer şanslıysanız Abant Gölü nün çevresinde yürüyüş yaparken onlarla karşılaşabilirsiniz. Abant Gölü: Bolu sınırları içinde yer alan Abant Gölü, kente yaklaşık 30 km. uzaklıkta. Abant dağları üzerinde arazi kaymaları ile oluşan bu set gölüne E-5 karayolundan ayrılan 20 km lik asfalt bir yolla ulaşabilirsiniz. Deniz seviyesinden 1328 metre yüksekte yer alan göl, 1.28 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Göl çevresi yılın her mevsiminde etkileyici bir manzaraya sahip. Abant ın çevresini dolaşmak için üç seçeneğiniz var: Bisiklet, at ve fayton. Yedigöller Milli Parkı: Abant a yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor. Özellikle kamp severlerin uğrak noktalarından biri olan Yedigöller Milli Parkı nı her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Gecelik konaklama iyatları 50 ila 400 TL arasında değişen çok sayıda otel, butik otel ve pansiyonları ile de geniş konaklama imkanı sunan Abant, ziyaretçilerini bekliyor.

13 BİR ÜLKE 13 ŞUBAT 2014 / 2 Haber TANZANYA Nil Nehri nin kaynağı Viktorya Gölü, Kilimanjaro Dağı, Tanzanit taşı, aslanlar, iller, zebralar ve daha birçok hayvana ev sahipliği yapan Ngorongoro krateri Bu sayımızda Afrika kıtasının zengin kabilelerini içerisinde barındıran, neredeyse tüm Afrika ülkelerinin ana dili kabul ettiği Swahili dilinin doğduğu yer olan ve doğal kaynaklarıyla dikkatleri üzerine çeken Tanzanya ya yer verdik. Üniversitemizin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Evans Leonidace LWANGA nın gözünden kendi ülkesini yakından tanıyalım: BAŞKENT YÜZÖLÇÜMÜ :Dodoma : km² NÜFUS : PARA BİRİMİ İKLİM YÖNETİM ŞEKLİ RESMİ DİLİ :Tanzanya Şilini :Tropikal :Üniter Cumhuriyet :Swahili ÖNEMLİ GÜNLER :Birlik Günü (26 Nisan) Bağımsızlık Günü (9 Aralık) NE ZAMAN GİDİLİR? : Yaz aylarında TANZANYA KÜLTÜRÜ 120 den fazla kabile bulunuyor. Bu da 120 den fazla konuşulan dil demek. Ateizm dahil farklı birçok inanç ve etnik farklılıklara rağmen uyum içerisinde yaşanıyor. GEZİLECEK YERLER Ngorongoro Koruma Alanı (Arusha) Serengeti Milli Parkı (Arusha) Mikumi Milli Parkı (Morogoro) Arusha, Kilimanjaro, Morogoro ve Mwanza GENÇLER İÇİN SOSYAL YAŞAM Hint Okyanusu na kıyısı olan ülkede havanın da hep sıcak olması nedeniyle gençler bol bol yüzmeyi tercih ediyor. MUTLAKA YAP! SAFARİYE GİDİN. KİLİMANJARO DAĞI NA TIRMANIN. MASAİ KABİLESİNİ ZİYARET EDİN. UGALİ YEMEĞİNİ TADIN. ZANZİBAR Afrika daki en iyi otellere ev sahipliği yapan, farklı yemeklerin tadılabileceği ve özellikle Yunus turları nın olduğu turistik yerlerden biri.

14 Haber 14 ŞUBAT 2014 / 2 KÜLTÜR - SANAT ROBERT DE NIRO MEVLANA ROLÜNDE Osmanlı İmparatorluğu nun kuruluşunu anlatan Ertuğrul Gazi dizisinin yapımcısı Özkan İpek, Mevlana rolü için gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasında gösterilen Robert de Niro ya teklif götürdü. De Niro Evet derse bir bölüm için 700 bin dolar alacak 400 kişilik Kayı Boyu nda kurulan ve 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu nun kuruluş öncesindeki sosyal yaşamı ve felsefesini konu edinecek olan dizide rol alacak yerli oyuncular için de ünlü isimlerle görüşmeler devam ediyor. ÇOK SATAN KİTAPLARIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ Stony Brook Üniversitesi çok satan kitapların ortak özelliklerini keşfederek bestseller olmanın sırrını açıkladı. New York kentindeki Stony Brook Üniversitesi bilgisayar uzmanları, popüler bir kitabın özelliklerini ortaya koyabilmek amacıyla istatistiksel stilometri adını verdikleri bir algoritma geliştirdi. Sözcüklerin ve gramerin kullanımını matematiksel olarak irdeleyen teknik, bir kitabın ticari başarı elde edip edemeyeceğini yüzde 84 doğruluk oranıyla öngörebiliyor. İnternet kütüphanesi olarak da bilinen Project Gutenberg arşivinden klasikleşmiş eserleri yükleyerek inceleyen bilim SİNEMA REHBERİ adamları, basılan bir kitabın çok satmasında ilginçlik, orijinallik, yazım tarzı ve öykünün ilerleyişi gibi bir dizi unsurun yanı sıra şans faktörünün de etkili olduğuna işaret etti. Çok satan kitaplarda ve, ancak, fakat gibi bağlaçların sıkça kullanıldığını belirten araştırmacılar, ticari başarı yakalayan eserlerin aynı zamanda sıfatlar ve isimler açısından da zengin olduğunu belirledi. Ralarda kalan kitaplarda ise aşırı derecede iil ve zarf kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Okur tarafından ilgi gören kitaplarda düşünce süreci betimlenirken rağbet görmeyen kitaplar, çok fazla duygusallık barındırıyor. Gösterim Tarihi: 7 Şubat 2014 Gösterim Tarihi: 7 Mart 2014 Gösterim Tarihi: 14 Mart 2014 Gösterim Tarihi: 3 Nisan 2014 Herkül: Efsane Başlıyor 3DHercules: The Legend Begins 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi 300: Rise of an Empire Soğuk Nuh: Büyük Tufan Noah

15 KÜLTÜR - SANAT 15 ŞUBAT 2014 / 2 Haber NE OKUYALIM? NE DİNLEYELİM? Karşılıksız bir aşk, iktidar kavgaları, yobazlığın ortasında yeşeren sanat ve beklenmedik bir ihanet Bir tarafta bilime ve öğrenmeye inananlar, bir tarafta gelişmeyi durduranlar Ustam ve Ben, tarihi kişiliklerin, camilerin, kütüphanelerin, türbelerin, köprülerin resmigeçit yaptığı, rengârenk, canlı, sürprizlerle dolu bir dönem hikâyesi Elif Şafak ın dilinden Osmanlı tarihinin derinliklerine doğru şaşırtıcı bir yolculuğa çıkmak isteyenlere STOMP 08 Şubat :00 / 19:00 Congresium Ankara Hayatın anlamını bulmanın, aşık olmanın ve alınan her nefesin öyküsü On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Grace in birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazel ın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır... Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair, yanıtlanması zor sorular soruyor. GÖKSEL 22 Şubat :00 Jolly Joker Ankara SEZEN AKSU 01 Mart :00 Congresium CAN BONOMO 19 Mart :00 If Performance Hall Türk Hava Kurumu Üniversitesi Adına İmtiyaz Sahibi Osman YILDIRIM Prof. Dr. Ünsal BAN Mütevelli Heyet Başkanı Rektör Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri Ayla ÖZCAN ÜNAL - Necla YAZICIOĞLU Graik - Tasarım Gaye ŞAHİN Editörler Özlem SEÇKİN - Yasemin ŞiMŞEK - Defne Gün GÜÇER Fotoğralar Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Adres: Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bahçekapı Mahallesi Okul Sokak No: Etimesgut/ANKARA Tel: (THKU) - Faks: thkuhaber@thk.edu.tr

16 Haber 16 ŞUBAT 2014 / 2 Önce THKÜ Sonra THY... Türk Hava Yollarý nda Ýþ Garantili Pilot Yetiþtirme Programý THK Üniversitesi nde Tel: (THKU)

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. h$p://www.mse.cankaya.edu.tr

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. h$p://www.mse.cankaya.edu.tr Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 1 h$p://www.mse.cankaya.edu.tr Malzeme Bakır Çağı (M.Ö. 5000-3000) Tunç Çağı (M. Ö. 3000-1000) Demir Çağı (M.Ö. 1190-330 ) 2 Malzeme Günümüzde birçok malzeme çeşidi bulunmaktadır.

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 30 Ekim 2017 İAÜ Yeni Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi 05 Ekim 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi 2017-2018 Akademik Açılış Töreni Başkan Yardımcısı

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti Ülkemizin turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirme amacıyla 2008 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, aynı yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, sonrasında

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

TANZANYA SAFARİ TURU EKİM

TANZANYA SAFARİ TURU EKİM TANZANYA SAFARİ TURU 08 15 EKİM 2017 TANZANYA SAFARİ TURU NGORONGORO & SERENGETI & LAKE MANYARA 07 GECE 08 GÜN 1.Gün 08 Ekim 2017 Pazar : İstanbul Kilimanjaro Arusha İstanbul Atatürk Havalimanı nda Billur

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek İzmir in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

SPEAKING CAMP www.youth-agenda.org

SPEAKING CAMP  www.youth-agenda.org SPEAKING CAMP 1-7 ŞUBAT İSTANBUL - ŞiLE - AĞVA www.youth-agenda.org 2. ULUSLARARSI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI İSTANBUL ( ŞİLE-AĞVA 1-7 ŞUBAT ) İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari Nairobi (2) / Masai Mara (3) 5 Gece 6 Gün BU SEYAHATTE... Dünyanın en önemli aktivitelerinden kabul edilen vahşi yaşam safarisi deneyimini Kenya da birebir

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

2013-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ

2013-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ 2013-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ Farkındalık Kampı 3 Mayıs 2014 Kuşadası Arora Otel de ikincisini organize ettiğimiz bu etkinliğimizde her şeyin bir arada olduğu bir etkinlikti. Alanında uzman bir eğitmen

Detaylı

14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu Prof. Dr.

14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu Prof. Dr. 14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu 7-1-2018 Prof. Dr. Mehmed Özkan Boğaziçi Universitesi Kampüs Alanları m2 Güney 267.115 Kuzey 56.680

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber Genel Merkezde Çay Partisi GGıda Mühendisleri Odası nın Ankara üniversiteleri temsilcilikleri arasında yaptıkları çay partisi Mart ayında gerçekleşti.

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ 2017 www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı

49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı 49.Dünya Meteoroloji Günü ĐTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Kutlandı 23 MART Dünya Meteoroloji günü kutlamaları Đstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür merkezinde kutlandı. Ana teması

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA DUYURU Sayın Velilerimiz, Okullarımızda (Okul Öncesi- İlkokul-Ortaokul-Lise) 2013-2014 Öğretim yılı 2. Dönem haftalık veli- öğretmen görüşmelerimiz, 09 Haziran 2014 Pazartesi

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ HU08 e-bülten AĞUSTOS 2017 ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ www.hu.edu.tr HU08 AĞUSTOS 2017 Üniversitemiz'de Kayıtlar Devam Ediyor Hakkari nin Doğa Sporları Rotası Çıkarılıyor Kardeşlik Sınır

Detaylı

''Hepimiz Atatürk'üz''

''Hepimiz Atatürk'üz'' ''Hepimiz Atatürk'üz'' Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anıldığı gibi Beşiktaş'ta da törenlerle anıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü anma gününde özel bir mesaj

Detaylı

KENTİN YENİ ARMASI. YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE

KENTİN YENİ ARMASI.  YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE KENTİN YENİ ARMASI www.yunusoglu.com.tr YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE HER AÇIDAN KUSURSUZ İzmir in en hızlı büyüyen bölgesi Gaziemir de, çok özel bir proje yükseliyor. Site içerisinde, rezidans konseptinde

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan

Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan 90. Gazi Koşusu start kurası çekimi Cuma günü yapıldı 90. Gazi Koşusu nun start numaralarının kura çekimi, Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde yayın yapan TJK TV'nin Veliefendi

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

Neden Kampnet Organizasyon?

Neden Kampnet Organizasyon? Neden Kampnet Organizasyon? Kampnet Organizasyon konusunda uzman ve tecrübeli kadrosu ile kamp organizasyonları konusunda hizmetler vermektedir. Organizasyonumuza ait spor salonu - kondisyon merkezimiz

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Adres: Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,, 38039, Talas / Kayseri. Tel: 0352 207 66 66-32925 Web: http://mbm.erciyes.edu.tr Mail: malz.muh@erciyes.edu.tr 1 Malzeme Nedir? Erciyes Üniversitesi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar 13 Araştırma ve Hizmet Merkezi Sayılarla Atılım Üniversitesi

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray

Detaylı

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ;

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Bölüm Profili Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Lisans Programlarında hazırlık sınıfı dahil 281 öğrenci, Yüksek lisans programlarında 75 i tezli (69 u Türkçe

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur Eğitim Faaliyetleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Teknoloji Fakültesi Turizm Fakültesi Ali Fuat Paşa

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Harikulade bir tabii oluşum olan Milli Park, eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurması ve Afrika ile Avrupa arasındaki

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek...

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle Evet demek... The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek... Hayalinizdeki düğün ister bir kır düğünü olsun, ister ihtişamlı bir balo... The Marmara Collection, en mutlu gününüzü benzersiz

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ

I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi,

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

UÇAK MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER

UÇAK MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Uçak mühendisi, uçakların tasarlanması ve yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakım-onarımı ve işletilmesi konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı

Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı Mustafa Kemal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 2012-2013 Cemil Meriç Yılı etkinlikleri kapanış töreni Hatay Kültür Merkezi nde geniş

Detaylı

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU CHP BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİLİKÇİ VE BAŞARI ODAKLI BİR SİYASET İÇİN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI Emre Köroğlu 29 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari. 11 18 Temmuz 2015. Nairobi (2) / Masai Mara (3) / Nakuru (2) 7 Gece 8 Gün

Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari. 11 18 Temmuz 2015. Nairobi (2) / Masai Mara (3) / Nakuru (2) 7 Gece 8 Gün Süha Derbent Organizasyonu ile Kenya da Safari 11 18 Temmuz 2015 Nairobi (2) / Masai Mara (3) / Nakuru (2) 7 Gece 8 Gün BU SEYAHATTE... Dünyanın en önemli aktivitelerinden kabul edilen vahşi yaşam safarisi

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 12.12.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündemi İKÇÜ'DEN Teröre Lanet! Hafta sonunda İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi çalışanları

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIM BİLGİLERİ ZONGULDAK 2015 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü

Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü Entebbe (1) / Bwindi (4) BU SEYAHATTE... Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF in Afrika nın Yeşil Kalbi olarak adlandırdığı volkanik altyapılı ormanlarda

Detaylı