Evrak Ýzleme Sistemlerinden Bütünleþik Belge Yönetimi ve Ýþ Akýþ Sistemi Çözümlerine Bir Örnek: BiliþimBYS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Evrak Ýzleme Sistemlerinden Bütünleþik Belge Yönetimi ve Ýþ Akýþ Sistemi Çözümlerine Bir Örnek: BiliþimBYS"

Transkript

1 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews Türk Kütüphaneciliði 20,2 (2006), Evrak Ýzleme Sistemlerinden Bütünleþik Belge Yönetimi ve Ýþ Akýþ Sistemi Çözümlerine Bir Örnek: BiliþimBYS A. Eser Baransel 1 Ý. Ýlker Tabak 2 Önder Sezer 3 Hüseyin Erdað 4 GÝRÝÞ Yazýnýn bulunmasý ile baþlayan uygarlýðýn bugünlere ulaþmasýndaki en önemli unsurlardan biri, geçmiþte üretilen bilginin geleceðe taþýnabilmesidir. Bilginin yazýlý hale gelmesiyle kültür geleceðe daha kolay taþýnmýþ ancak kaðýdýn bulunmasý ile birlikte bilgiler geleceðe daha hýzlý bir biçimde aktarýlmaya baþlamýþtýr. Ýnsanoðlu ise ürettiði belgeleri korumak için çaba göstermeye baþlamýþtýr. Kiþisel ortamlardan karmaþýk ortamlara, hatta büyük devlet örgütlerine kadar organizasyonlarýn yaþam döngülerinde yer alan belgeler, günümüz teknolojilerinin sunduðu olanaklar ile yalnýzca kaðýt ortamýnda bulunmamakta, çok çeþitli saklama ortamlarýnda da karþýmýza çýkmaktadýrlar. Bilgisayarlarýn yaþamýmýza adým adým girdiði son altmýþ yýl içinde kurumsal gereksinimler için kullanýlmaya baþlanan Evrak Ýzleme Sistemleri, yerini yavaþ yavaþ Bütünleþik Belge Yönetim ve Ýþ Akýþ Sistem lerine býrakmaktadýr. Bu nedenle böylesi yazýlýmlarýn üretilmesine baþlanmýþtýr. Bu yazýda Biliþim Ltd yýlýnda Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Müh. Bölümünü bitiren Eser Baransel, ayný yýl girdiði Biliþim Sanayi ve Ticaret Ltd. Þti. nde ( halen AR-GE Müdürü olarak çalýþmaktadýr yýlýnda Hacettepe Üniv. Bilgisayar Bil. Müh. Bölümünü bitirdi. Çeþitli biliþim projelerinde programcýlýk, sistem çözümleyicilik ve yöneticilik yapan Ý. Ýlker Tabak, halen Biliþim Sanayi ve Ticaret Limited Þti. nde ( Pazarlama ve Satýþ Müdürü olarak çalýþmaktadýr yýlýnda girdiði Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliði Bölümünü baþarýyla bitirdi yýlý Kasým ayýnda Biliþim Ltd de ( göreve baþlayan Önder Sezer, halen Biliþim Ltd Ar-Ge projelerinde Yazýlým Mühendisi ve Proje Yönetmeni olarak çalýþmaktadýr yýlýnda Hacettepe Üniversitesi Ýstatistik Bölümü nü bitirdi yýlýnda Biliþim Ltd e katýldý. Proje Yönetmeni olan Hüseyin Erdað, Biliþim Ltd de ( halen Veri Tabaný Yönetmeni ve web tabanlý uygulama yazýlýmý geliþtirme projelerinde sistem mimarý olarak görev yapmaktadýr.

2 228 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews ( tarafýndan üretilmiþ, web tabanlý olarak da çalýþabilen ve Bütünleþik Belge Yönetim ve Ýþ Akýþ Sistemlerinden biri olan BiliþimBYS yazýlým ürünü tanýtýlmaktadýr. BÜTÜNLEÞÝK BELGE YÖNETÝMÝ VE ÝÞ AKIÞ SÝSTEMÝ Biliþim Belge Yönetim ve Ýþ Akýþ Sistemi (BiliþimBYS) dört alt sistemden oluþmaktadýr: Belgelik Ýþ Akýþý Yönetimi Evrak Ýzleme Arþiv Ýþlemleri Sistemin bütünleþik yapýsý bu dört alt sistemin birbirleriyle olan bütünleþmesinin yaný sýra kurumlarýn gereksinim duyduðu diðer uygulamalarla olan bütünleþme olanaklarýndan kaynaklanmaktadýr. Belgelik Belge Yönetimi Modülü, kurumun ve çalýþanlarýn belgelerini takip etmek, bu belgeler üzerinde gerekli iþlemleri yapmak için kullanýlýr. Belge Yönetimi Modülü, bütün kurum çalýþanlarýnýn yetkileri içerisinde oluþturulan merkezi belge veri tabanýn kullanmasýný saðlar. Belge Yönetimi Modülü ayrýca belge oluþturulmasý, saklanmasý, deðiþtirilmesi, okunmasý, vb. iþlevler için gerekli temel fonksiyonlarý içerir. Bu sistemde bütün iþletim sistemi dosyalarý belge kapsamýna girmektedir. Belgeler içerisinde MS Word metin dosyalarý olabileceði gibi, sýkýþtýrýlmýþ zip uzantýlý dosyalar ve gif ya da jpg uzantýlý resim dosyalarý gibi dosyalar da olabilir. Belge Yönetimi Modülü nün saðladýðý iþlevler aþaðýdaki baþlýklarda açýklanmýþtýr.

3 229 Dizin Ýþlemleri Dizinler belgeleri mantýksal gruplara ayýrmak için kullanýlýr. Dolayýsýyla belgeler, dizinin bu mantýksal gruplarýndan biri içerisinde yer alýr. Burada dizin ekleme, silme, dizin bilgilerini deðiþtirme iþlemleri yapýlabilir. Dizinin adý, açýklamasý, ekleyen kullanýcý, ekleme tarihi, en son deðiþiklik yapan kullanýcý, en son deðiþiklik tarihi bilgileri burada tutulmaktadýr. Dizinler Kök dizinleri içerisinde yer alýr ve Kök dizininde bulunan bilgiler kullanýcýlar tarafýndan deðiþtirilemezler. Sistemde üç adet kök dizini bulunmaktadýr: Sistem Kök Dizini Sistem Kök Dizini, kullanýcýlarýn belge yönetimi arayüzü ile eriþemeyecekleri arþiv, belgegeçer ve e-posta iþlevlerinin oluþturduðu belgeler için kullanýlan dizinlerinin bulunduðu kök dizinidir. Evraký oluþturan belge ve ekleri de bu kök dizini içerisinde bulunur. Bu kök dizininde ayrýca evrak, arþiv, belgegeçer ve e-posta dizinleri de bulunmaktadýr. Doðal olarak bu dizinin yapýsýnda deðiþiklik yapýlmasýna izin verilmez. Söz konusu dizinlere yalnýzca sistem yöneticisi doðrudan eriþebilmektedir. Dizinlere eriþim, dizini kullanan arayüzler aracýlýðýyla yapýlmaktadýr. Evrak belgelerine eriþmek için Evrak Modülü; belgegeçer, e- posta belgelerine eriþmek için Ýþ Akýþý Modülü, arþiv belgelerine eriþmek için ise Arþiv Modülü arayüzleri kullanýlmaktadýr. Kurumsal Kök Dizini Kurumsal belgelere ait dizin yapýsýnýn oluþturulmasý için kullanýlan kök dizinidir. Bütün kullanýcýlarýn yetki sýnýrlarý içerisinde eriþebileceði dizinler, bu kök altýnda yaratýlmaktadýr. Bu kökte sistem yöneticisi, istenildiði gibi dizin yapýsýný oluþturabilmekte ve kullanýcýlarýn paylaþýmýna açabilmektedir. Örneðin; kalite belgeleri, denetleme raporlarý, muhasebe belgeleri, proje belgeleri, ihale þartnameleri gibi belgeler için bu kök altýnda ayrý dizinler yaratýlmakta ve yetki paylaþýmý yapýlarak kullanýcýlarýn eriþimine açýlabilmektedir.

4 230 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews Kiþisel Kök Dizini Sistemde yaratýlan her kullanýcýnýn kiþisel bir dizini vardýr. Kullanýcý dizinleri, kullanýcýnýn yaratýldýðý esnada Kiþisel Kök Dizini altýnda yaratýlmaktadýr. Kullanýcý bu dizinde yeni dizin yaratabilmekte ve belge ekleyebilmektedir. Bu dizin tamamen kullanýcýnýn denetimi altýndadýr. Belge Ýþlemleri Bu bölümde belge ekleme ya da silme iþlemlerinin yaný sýra bilgi deðiþtirme iþlemleri de yapýlabilmektedir. Belgede ad, açýklamalar, ekleyen kullanýcý, ekleme tarihi, en son deðiþiklik yapan kullanýcý, en son deðiþiklik tarihi, biçimi, türü, durumu, açýklama, sürüm numarasý ve belge ile ilgili notlar gibi bilgiler bulunmaktadýr. Kullanýcýnýn belirleyebileceði opsiyonlar ve anahtar sözcüklerle belgenin bilgilerine otomatik olarak eriþilebilmektedir. Silinen dizin ya da belgeye tekrar eriþilebilmektedir. Çünkü kalýcý olarak silinmemektedir. Ancak silinen dizin ya da belgeler sistem yöneticisi tarafýndan belirli dönemlerde kalýcý olarak silinmektedir. Sistem yöneticisi kalýcý silme iþlemini yapmadan önce silinen belgelere eriþmek, yeniden gözden geçirmek ve kalýcý olarak silinip silinmeyeceðine karar vermek olasýdýr. Bir baþka deyiþle belgelerin kurtarýlmasý iþlemi kalýcý silme iþlemi gerçekleþtirilmeden yapýlabilmektedir. Arama Ýlgili belge sisteme eklendiðinde, eðer metin türü belgelerden biri ise (resim, sýkýþtýrýlmýþ dosya, vb. deðilse) içeriðine göre otomatik olarak dizinlenebilmektedir. Belge içeriðinin dizinlenip dizinlenmeyeceði kullanýcý tarafýndan belirlenebilmektedir. Ýçeriði dizinlenen belgeye, belge içeriðinde geçen bir ya da birkaç sözcük kullanýlarak yapýlan arama ile eriþilebilmektedir. Belgeye adý, ekleyen kullanýcý, ekleme tarihi, en son deðiþiklik yapan kullanýcý, en son deðiþiklik tarihi, biçimi, türü, vb. nitelik bilgileri kullanýlarak yapýlan arama ile de ayrýca eriþilebilmektedir.

5 231 Dizin / Belge Güvenliði Dizin / Belge üzerinde iþlem yapabilmek için gerekli yetkiye sahip olmak þarttýr. Çünkü dizin / belge eriþimi yalnýzca yetki verilen kullanýcýlar tarafýndan yapýlabilmektedir. Kullanýcý, yarattýðý dizin / belge üzerinde her türlü yetkiye (ekleme, silme, deðiþtirme, görme) sahiptir. Kullanýcý bu yetkilerinin birini ya da birkaçýný baþka bir kullanýcýya, role ya da belirli bir birimde çalýþan bütün kullanýcýlara verebilmektedir. Yetki paylaþýmý yalnýzca dizin / belgeyi yaratan kullanýcý tarafýndan yapýlabilmektedir. Bu yetkiye sahip olmayan, sistem yöneticisi olsa bile dizin / belge üzerinde iþlem yapamamaktadýr. Dizine verilen yetkiler, o dizindeki belgelere de aktarýlmaktadýr. Belge içeriði sistemde þifrelenmiþ olarak tutulmaktadýr. Þifrelenmiþ içerik, sistem yöneticisi ve veritabaný yöneticisi tarafýndan bile olsa görülememektedir. Belgeye yalnýzca belge yönetimi arayüzü aracýlýðýyla ve yetkili kullanýcýlarca eriþim saðlanmaktadýr. Belge Kilitleme Belge üzerinde iþlem yapýlýrken, belgeyi silme ve deðiþtirme olasýlýðýna karþý, eðer yetkili kullanýcý tarafýndan istenilmiþse eriþim diðer kullanýcýlara engellenebilmektedir. Bu iþlem kilitleme iþlemi olarak adlandýrýlmaktadýr. Kilitlenmiþ belge, yalnýzca kilitleyen kullanýcý tarafýndan tekrar kullanýma açýlabilmekte ve belgenin kilitli bulunduðu süre boyunca, belge yalnýzca kilitleyen kullanýcý tarafýndan deðiþtirilebilmekte, silinmekte ya da kullanýlabilmektedir. Diðer kullanýcýlar yalnýzca bu belgenin içeriðini görebilmekte ancak belge ile ilgili hiçbir deðiþiklik yapamamaktadýrlar. Sürüm Takibi Belge içeriðinde ve niteliðinde deðiþiklik yapýldýðýnda, istenilirse belgenin deðiþiklikten önceki eski hali saklanabilmekte ve belgenin eski sürümü oluþturulabilmektedir. Böylelikle belgenin yaradýlýþýndan arþivlendiði süreye kadar geçen zaman içerisinde, belgenin üzerinde yapýlan tüm deðiþikliklerin kimlerce ve ne zaman yapýldýðý izlenebilmektedir.

6 232 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews Dizin / Belge Kopyalama, Taþýma Dizin / belge, bulunduðu dizinden baþka bir dizine kopyalanabilmekte ya da taþýnabilmektedir. Dizin boþ deðilse, içerisinde baþka alt dizinler ve belgeler varsa, bu alt dizinler ve belgeler de ayný þekilde iþlem görerek alt dizinleri ile beraber taþýnmaktadýrlar. Belge Alma / Oluþturma Sisteme altý farklý þekilde belge eklenebilir: BYS Metin Düzenleyicisi (editör) Kullanýlarak Belge Ekleme Sistemde bir metin belgesi Metin Düzenleyicisi kullanýlarak oluþturulmaktadýr. Sisteme önceden kaydedilmiþ bir metin belgesini görüntüleme, belge üzerinde deðiþiklik yapabilme ve kullanýcýnýn isteðine baðlý olarak istemci (kiþisel bilgisayar) tarafýndaki yerel diske kaydedebilme iþlevleri ise her zaman gerçekleþtirilebilmektedir. Ayrýca, metin düzenleyici kullanýlarak oluþturulan belgelerin PDF uzantýlý dosyalarýnýn çýktýlarý alýnabilmektedir. Metin Düzenleyicisi, bir kelime-iþlemci programýndan beklenen temel iþlevleri kullanýcýnýn hizmetine sunmaktadýr. Ayrýca yetkili kullanýcýlar tarafýndan tanýmlanan þablon belgeler, yeni belge oluþturulurken kullanýlabilmektedir. Ýstemci Bilgisayarýndan Saðlayarak Belge Ekleme Kullanýcý kendi bilgisayarýnýn yerel diskinde oluþturduðu belgeyi sisteme ekleyebilmektedir. Tarayarak Belge Ekleme Elektronik ortamda bulunmayan belgeler, bir resim tarayýcýsý kullanýlarak, resim ya da Metin dosyasý haline getirilebilmekte ve sisteme eklenebilmektedir. Belgegeçer (Fax) Yoluyla Alýnan Belgeleri Ekleme Belgegeçer aracýlýðýyla gelen belgeler de sisteme eklenebilmektedir.

7 233 Belgegeçer / modem kartý bulunan bilgisayara belgegeçer hattýnýn takýlmasý, bilgisayara BYS Faks yazýlým ýnýn kurulmasý, bu iþlemlerin kolayca yapýlmasýný saðlamaktadýr. E-posta Ekiyle Gelen Belgeleri Ekleme Belirlenen posta hesaplarýna gelen posta ekindeki dosyalar belge olarak sisteme eklenebilmektedir. Dizin Olarak Belge Ekleme Ýstemci bilgisayardaki bir dizin ve bu dizinde bulunan belge ve diðer alt dizinler de sisteme ayný dizin yapýsýný koruyarak eklenebilmektedir. Ekleme iþlemi anlýk yapýlabildiði gibi, kullanýcý tarafýndan belirlenen bir dizinin sürekli izlenerek bu dizinde oluþan bütün belgelerin sisteme otomatik olarak eklenmesi saðlanabilmektedir. Belge Verme Sistemde bulunan belgeler dört farklý þekilde sistem dýþýna alýnabilir: Ýstemci Bilgisayarýna Belge Verme Sistemdeki bir belge kullanýcý bilgisayarýnýn yerel diskine kaydedilebilir. E-Posta Ekiyle Belge Verme Sistemde bulunan herhangi bir belge elektronik olarak postalanabilir. Belge elektronik postanýn eki olarak gönderilir. Belgegeçer Yoluyla Belge Verme PDF, HTML ve ASCII biçimindeki belgeler ve BYS Metin Düzenleyici ile oluþturulan belgeler belgegeçer aracýlýðýyla istenilen numaraya gönderilebilir. Dizin Olarak Belge Verme Sistemdeki bir dizin, içerisindeki belgeler ve alt dizinleriyle birlikte, ayný dizin yapýsýnda, istemci bilgisayarýna kaydedilebilir.

8 234 Belge Notlarý Kullanýcý belgeyle ilgili açýklayýcý notlar alabilmektedir. Belge notunda, notun kim tarafýndan ve ne zaman alýndýðý bilgisi bulunmaktadýr. Kullanýcý Nitelikleri Belge iþlemleri baþlýðýnda belirtilen belge özellikleri yeterli olmadýðý takdirde, kullanýcý, programlama ihtiyacý duyulmadan belgeye, sistem yöneticisinin belirlemiþ olduðu nitelikleri ekleyebilmektedir. Ýþ Akýþý Yönetimi Ýþ Akýþý Modülü, iþ süreçlerinin tanýmlanmasý, izlenmesi ve yönetilmesi ile kullanýcýlarýn kendilerine atanan iþleri izlemesi, görevlerini yerine getirmesi ve anlýk iþler tanýmlayýp ilgili birim ya da kiþilere göndermesi iþlevlerini saðlamak için kullanýlmaktadýr. Ýþ Akýþý modülünün saðladýðý iþlevler aþaðýdaki baþlýklarda açýklanmaktadýr. Ýþ Listesi Ýþ listesi, adýndan anlaþýlacaðý gibi kullanýcýlara atanan iþlerin listelenmesini saðlar. Bu iþ listesinde görevin tanýmlandýðý süreç, görevi baþlatan ve gönderen kiþiye ait bilgiler, baþlatýlma ve gönderilme tarihleri, iþin bitmesi gereken tarih bilgileri yer almaktadýr. Listeden iþ seçildiðinde, ilgili kullanýcý arayüzüne geçilerek süreçte bulunulan adýmdaki görev gerçekleþtirilebilmekte ve sonraki adýmlara geçiþ saðlanabilmektedir. Ýþ listesinden iþ ile ilgili detay bilgilere ve iþ adýmlarýyla iliþkili belgelere eriþilebilmektedir. Ýþ Süreçleri Tanýmlama Tanýmlanmýþ iþ süreçlerinin listelenmesi, yeni süreçlerin eklenmesi, seçilen süreçlerin silinmesi ve yönetilmesi iþlevleri, Ýþ Süreçleri Tanýmlama fonksiyonu kullanýlarak saðlanmaktadýr. Bu iþlevler belirlenen sistem

9 235 yöneticileri tarafýndan gerçekleþtirilmektedir. Ayný zamanda deðiþen süreçlerin eski sürümlerinin saklanmasý saðlanmaktadýr. Süreç tanýmlarý çizge tabanlýdýr ve iþ adýmlarýnýn yer aldýðý düðümlerden, düðümler arasýndaki geçiþlerden ve karar noktalarýndan oluþmaktadýr. Ýþ adýmlarýnda ise birim, rol ve kullanýcýlara veya sisteme atanacak görevler ve varsa iþin süresi tanýmlanmaktadýr. Anlýk Görev Tanýmlama Kullanýcýlarýn tek adýmlýk anlýk süreçler tanýmlayarak birim, rol ve kullanýcýlara görev atamasý için kullanýlmaktadýr. Evrak Ýzleme Evrak izleme iþlemleri, örgütlerin sýradüzensel yapýsýnýn sisteme tanýtýlmasýný da kapsayan bir dizi iþlemden oluþmaktadýr: Kurum ve kuruluþ tanýtýmý Evrak numaralandýrmada kullanýlan kodlarýn tanýmlanmasý Genel evrak merkezi ile birimlerin evrak bölümlerinin tanýtýlmasý Evrak / Belge niteliklerinin tanýtýlmasý Arama ve tarama iþlemleri Sýradüzensel Örgüt Yapýsý Tanýmlama iþlemleri arasýnda sýradüzensel örgüt yapýsýnýn tanýmlanmasý önemli bir yer tutmaktadýr. Kullanýcý, sisteme tanýttýðý örgütünün sýradüzensel yapýsýný çizim olarak da izleyebilmektedir. Birim Evrak Ýþlemleri Sistemde birbirleriyle ilgili resmi belgeler gruplar halinde bir dosya içinde saklanabilmekte ve izlenebilmektedir. Örneðin; gelen ve giden evrakýn kurum içinde nerede bulunduðu, hangi birimde tutulduðu ve ne gibi bir iþlem yapýldýðý ile ilgili bilgiler kolayca alýnabilmektedir.

10 236 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews Evrak Arama Sisteme kaydedilen belgeler, çeþitli arama ölçütleri ile aranabilmektedir. Bu arama iþlemlerinde belgelerin nitelik bilgilerinden de yararlanýlmaktadýr. Aramalar, dosyalanmýþ evraklarýn listelerinden, evrak hareketlerinden ve evrakýn içeriðinden yapýlabilmektedir. Arþiv Ýþlemleri Arþiv iþlemleri, arþive alma ve arþivden geri alma iþlemlerini içermektedir. Arþiv ortamýný tanýmlayan dizin, ortamýn türü, arþiv tarihi ve yedekleme ortamýnýn kendisi arþivi oluþturan temel unsurlardýr. GENEL MÝMARÝ YAPI, YETKÝ VE GÜVENLÝK BiliþimBYS ni oluþturan bütün unsurlar tek bir veri tabanýnda yer almaktadýr. Modüllerin ayrý ayrý verileri ve iþlem kayýtlarý ayný kaynaðý kullandýðý için, iþlemlerin gerçekleþtirilmesinde kesilmelere neden olmadan güvenli bir yönetim saðlanmaktadýr. Sisteme eriþim yalnýzca bir kez girilen kullanýcý adý ve þifre ile saðlanmaktadýr. Bu yöntem ile, özellikle çok çeþitli yazýlým uygulamasý bulunan büyük boyutlu kurumlarda, kullanýcýlara kolay kullaným olanaðý ve bütünleþme hizmetlerinde yarar saðlanmaktadýr. Yetki ve Güvenlik Modülü, kullanýcýlarýn sisteme kullanýcý kodu ve þifrelerini kullanarak baðlanmasýný saðlamaktadýr. Kullanýcýlarýn, uygulama arayüzleri ve sistem servisleri ile yaptýklarý iþlemleri yetkilerine göre kontrol eden modül, yine Yetki ve Güvenlik Modülü dür. NEDEN BÝLÝÞÝM BELGE YÖNETÝM SÝSTEMÝ? BiliþimBYS ürünü piyasadaki mevcut belge yönetim sistemlerinden aþaðýdaki yönleriyle farklýlýklar göstermektedir: Belge ile desteklenen her türlü iþ sürecinin Biliþim Belge Yönetim Sistemi içinde ele alýnabilmesi, veri tabaný ve iþlembilgi (transaction) tabanlý

11 237 uygulama yazýlýmý yaklaþýmlarýný bütünleþtirdiði için, diðer benzer uygulamalardaki uygulamalarýn aksine, yalnýzca evrak izleme ve belge saklama ile kýsýtlý olmaksýzýn kullanýlabilmektedir. Bu nedenle kurumsal çözüm olarak görülmektedir; Küçük, orta ve büyük boy iþletmeler için ayný baþarým ile çalýþmaktadýr; Özellikle üniversite gibi kendi içinde deðiþik ve çeþitli örgüt yapýsý bulunduran kurumlar için sýnýrsýz sayýda farklý sýradüzensel örgüt yapýsý tanýmlanmaktadýr; Diðer benzer uygulamalarýn aksine, dizin (file system) tabanlý belge saklama ve izleme yerine, veri tabanýnda belge saklayan bir yapýsý bulunmaktadýr;e-ýmza kullanýmý saðlamaktadýr; BiliþimBYS, yalnýzca bir kez kullanýcý adý ve þifresi girilerek kullanýlabilmektedir. Ýngilizce, Single sign-on adý verilen bu yöntem, özellikle çok çeþitli yazýlým uygulamasý bulunan büyük kurumlarda kullanýcýlara saðladýðý kolay kullaným olanaðýnýn yaný sýra sistem yönetiminde ve bütünleþtirme hizmetlerinde büyük yararlar saðlamaktadýr; Biliþim Ltd in kendi üretimi olan diðer Yönetim Biliþim Sistemi (YBS) ve Kurumsal Kaynak Yönetim Sistemi (ERP) ürünleri ile tam bütünleþme olanaðý bulunmaktadýr; Web tabanlý uygulamalarýn standartlarýna uygun kolay kullaným olanaklarý ile donatýlmýþtýr; Saklanmýþ belgelerde Türkçe metin arama desteði (full text search) saðlamaktadýr; Belge Yönetim Sistemi uygulama standartlarýna uygundur; Donaným ve iþletim sistemi (Windows, Unix, Linux), veri tabaný (Oracle, DB2, MS SQL) ve uygulama sunucusu (Oracle ÝAS, IBM Websphere, Jboss) gibi sistem yazýlýmý ürünlerinden baðýmsýz çalýþabilme olanaðý ile saðlanan taþýnabilir özelliði mevcuttur; Java geliþtirme ortamýnýn saðladýðý diðer mobil araçlarla çalýþabilme altyapýsý ile gelecek kuþak çözüm platformlarýna tam uyumludur.

12 238 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews SONUÇ Özellikle belge yönetim sistemlerindeki geliþmeler, kullanýcýlara ortamdan baðýmsýz biçimde, Internet / Intranet üzerinden web tabanlý olarak çalýþan uygulamalar ile belgelerine doðru ve hýzlý biçimde ulaþma olanaðý getirmektedir. BiliþimBYS bunu saðlayan bir sistemdir. Ayrýca Bütünleþik Belge Yönetim ve Ýþ Akýþý Sistemi de, gerek Biliþim Ltd in mevcut uygulamalarý ile bütünleþik çalýþma olanaðý ile, gerekse Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) ve Yönetim Biliþim Sistemi (YBS) gibi diðer uygulama yazýlýmý sistemleri ile bütünleþik çalýþabilme olanaðý ile kamu ve özel sektörün belge yönetimi konusundaki gereksinimlerini karþýlayabilecek özelliklere sahiptir. Belge Yönetim Sistemleri, e-imza desteði ile özlenen kaðýtsýz ofislere en kýsa sürede ulaþmak için önemli bir çözüm olmaktadýr. Kaynaklar Baransel, A. E. ve Tabak, Ý. Ý. (2006). E-dönüþüme giden yolda belge yönetim ve iþ akýþ sistemleri. Türk Kütüphaneciliði, 20 (1), Kandur, H. (2005). Elektronik belge yönetimi sistem kriterleri referans modeli. Ankara: Devlet Arþivleri Genel Müdürlüðü Yayýnlarý. Köksal, A. (1979). Bilgi eriþim sorunu ve bir belge dizinleme ve eriþim dizgesi tasarým ve gerçekleþtirimi. Yayýnlanmamýþ Doçentlik Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara.

Evrak İzleme Sistemlerinden Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi Çözümlerine Bir Örnek: BilişimBYS

Evrak İzleme Sistemlerinden Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi Çözümlerine Bir Örnek: BilişimBYS Tanıtım - Değerlendirme / Reviews Türk Kütüphaneciliği 20,2 (2006), 227-238 227 Evrak İzleme Sistemlerinden Bütünleşik Belge Yönetimi ve İş Akış Sistemi Çözümlerine Bir Örnek: BilişimBYS A. Eser Baransel

Detaylı

EDMS, þirketlerin dinamik dokümanlar oluþturmasýný saðlayan, bu doküman ve belgeleri dijital olarak saklayýp, dünyanýn deðiþik noktalarýndaki

EDMS, þirketlerin dinamik dokümanlar oluþturmasýný saðlayan, bu doküman ve belgeleri dijital olarak saklayýp, dünyanýn deðiþik noktalarýndaki with BIM Suite EDMS, þirketlerin dinamik dokümanlar oluþturmasýný saðlayan, bu doküman ve belgeleri dijital olarak saklayýp, dünyanýn deðiþik noktalarýndaki kullanýcýlarýnýn eriþmesine olanak veren ve

Detaylı

ÖDEME YÖNETÝMÝ SFS FÝNANSAL SÝSTEM ÇÖZÜMLERÝ Tahsilat Sorununa Kesin Çözüm S Ý G O R T A Þ Ý R K E T Ý B A N K A A C E N T E SÝGORTA ÜRÜNLERÝ TAHSÝLATINDA EN ÝLERÝ TEKNOLOJÝ Poliçe / Tahakkuk - Ýptal Zeylname

Detaylı

Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý

Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý Spor Bilimleri Derneði, üyeler arasýndaki haberleþme aðýný daha etkin hale getirmek için, akademik çalýþmalar yürüten bilim insaný, antrenör, öðretmen, öðrenci ve ilgili

Detaylı

Fiskomar. Baþarý Hikayesi

Fiskomar. Baþarý Hikayesi Fiskomar Baþarý Hikayesi Fiskomar Gýda Temizlik Ve Marketcilik Ticaret Anonim Þirketi Cumhuriyetin ilanýndan sonra büyük önder Atatürk'ün Fýndýk baþta olmak üzere diðer belli baþlý ürünlerimizi ilgilendiren

Detaylı

Ballorex Venturi. Çift Regülatörlü Vana

Ballorex Venturi. Çift Regülatörlü Vana Ballorex Venturi Çift Regülatörlü Vana Isýtma ve soðutma sistemlerinin balanslanmasý Precision made easy Ballorex Venturi ýsýtma ve soðutma sistemlerini balanslamasýný saðlayan olan yeni jenerasyon çift

Detaylı

BUSINESS SOURCE PREMIER

BUSINESS SOURCE PREMIER BUSINESS SOURCE PREMIER ELEKTRONÝK TELÝF HAKLARI http://bll.epnet.com/html/terms.html KAPSAM Business Source Premier veritabaný iþletme, ekonomi, finans, muhasebe, maliye, uluslararasý iliþkiler ve ilgili

Detaylı

Profesyonel DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ Real-Time Kayýt Gerçek Zamanlý Kayýt / Yüksek Performans Hýzlý Kurulum / Kolay Yedekleme Geliþmiþ Fonksiyonlarý Üstün Yazýlým Özellikleri Günliðiniz

Detaylı

OKUL ÖNCESÝ EÐÝTÝM KURUMLARI YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA D YÖNETMELÝK Çarþamba, 10 Eylül 2008

OKUL ÖNCESÝ EÐÝTÝM KURUMLARI YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA D YÖNETMELÝK Çarþamba, 10 Eylül 2008 OKUL ÖNCESÝ EÐÝTÝM KURUMLARI YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA D YÖNETMELÝK Çarþamba, 10 Eylül 2008 6 Eylül 2008 CUMARTESÝ Resmî Gazete Sayý : 26989 YÖNETMELÝK Millî Eðitim Bakanlýðýndan: OKUL ÖNCESÝ

Detaylı

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta Mikro Dozaj Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip mikro dozaj sistemleri ile Kimya,Maden,Gýda... gibi sektörlerde kullanýlan hafif, orta ve aðýr hizmet tipi modellerimizle Türk

Detaylı

Motor kademeleri ile otomasyon seviyeleri arasýnda akýllý baðlantý Akýllý Baðlantý Siemens tarafýndan geliþtirilen SIMOCODE-DP iþlemcilerin prozeslerinin hatasýz çalýþmasýný saðlamak için gerekli tüm temel

Detaylı

Profesyonel DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ M5000 / M1000 / S2000 SERÝSÝ Gerçek Zamanlý Kayýt / Yüksek Performans Güçlü Að Baðlantýsý / Kolay Kullaným Güvenliðiniz için biraraya gelen mükemmel

Detaylı

Ne-Ka. Grouptechnic ... /... / 2008. Sayýn Makina Üreticisi,

Ne-Ka. Grouptechnic ... /... / 2008. Sayýn Makina Üreticisi, ... /... / 2008 Sayýn Makina Üreticisi, Firmamýz Bursa'da 1986 yýlýnda kurulmuþtur. 2003 yýlýndan beri PVC makineleri sektörüne yönelik çözümler üretmektedir. Geniþ bir ürün yelpazesine sahip olan firmamýz,

Detaylı

Tehlikeli Atýk Çözümünde EKOVAR...

Tehlikeli Atýk Çözümünde EKOVAR... ARA DEPOLAMA www. ekovar.com info@ ekovar.com Hilal Mah. 50. Sokak, 4. Cad. No: 8/8 Yýldýz - Çankaya / ANKARA Tel : +(90) 312 442 13 05 +(90) 312 442 11 43 Faks : +(90) 312 442 13 06 Tehlikeli Atýk Çözümünde

Detaylı

MERİÇ GÜVENLİK. PLAKA TANIMA SÝSTEMÝ Çalýþma Prensibi ÇALIÞMA PRENSÝBÝ SÝSTEM MONTAJ

MERİÇ GÜVENLİK. PLAKA TANIMA SÝSTEMÝ Çalýþma Prensibi ÇALIÞMA PRENSÝBÝ SÝSTEM MONTAJ Çalýþma Prensibi ÇALIÞMA PRENSÝBÝ Görüntüleme-Plaka Tanýma : Kamera aracý görüntüler, resmini çeker ve plakayý tanýmlar. Kayýt : Araç görüntüleri,plaka,resim,geçiþ tarih,geçiþ saat,güzergah(gidiþ/geliþ)

Detaylı

BMCOLOR M A T B A A M Ü R E K K E P L E R Ý KURUMSAL KILAVUZ

BMCOLOR M A T B A A M Ü R E K K E P L E R Ý KURUMSAL KILAVUZ M A T B A A M Ü R E K K E P L E R Ý KURUMSAL KILAVUZ ÝÇÝNDEKÝLER 1.BÖLÜM: KURUMSAL RENK STANDARDI 3 2.BÖLÜM: KURUMSAL TEXT STANDARDI 4 3.BÖLÜM: LOGO DESENÝ VE METRIC YAPISI 5-6-7-8 4.BÖLÜM: LOGOSU NUN

Detaylı

Modüler Proses Sistemleri

Modüler Proses Sistemleri Ürünler ve Hizmetlerimiz 2011 Modüler Proses Makineleri Modüler Proses Sistemleri Proses Ekipmanlarý Süt alým tanklarý Süt alým degazörleri Akýþ transfer paneli Vana tarlasý Özel adaptör Tesisat malzemeleri

Detaylı

OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ

OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ com Hakkýmýzda Firma Hakkýnda Otomasyon sektörünün önde gelen firmalarýndan olan ECM ENDÜSTRÝYEL OTOMATÝK KAPI SÝSTEMLERÝ, kurulduðu tarihten bu yana uzmanlaþtýðý her alanda, ülkemizde

Detaylı

STAJ BÝLGÝLERÝ. Önemli Açýklamalar

STAJ BÝLGÝLERÝ. Önemli Açýklamalar Öðrencinin Adý ve Soyadý Doðum Yeri ve Yýlý Fakülte Numarasý Bölümü Yaptýðý Staj Dalý Fotoðraf STAJ BÝLGÝLERÝ Ýþyeri Adý Adresi Telefon Numarasý Staj Baþlama Tarihi Staj Bitiþ Tarihi Staj Süresi (gün)

Detaylı

Akýlcý Çözümler Üretiyoruz Finansal Yönetim ve Excel Eðitimleri Pratik, bütün öðretmenlerin en iyisidir. Publius Syrus EÐÝTÝMÝN AMACI MS Excel, günümüzde, iþ hayatýnda yoðun þekilde kullanýlan, vazgeçilmez

Detaylı

TAM OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NFP

TAM OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NFP TAM OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NFP 1236 Profesyonellik detaylarda gizli... Üç parçadan oluþan vibre tablasý, üzerindeki her biri 6000 d/d.'lýk 6 vibrasyon motoru sayesinde yüksek frekanslý vibrasyon

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 071206 Revizyon No: 071206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

Emniyet ve Konforunuz için Profesyonel Servis Hizmeti Klima Bakým Cihazlarý

Emniyet ve Konforunuz için Profesyonel Servis Hizmeti Klima Bakým Cihazlarý Emniyet ve Konforunuz için Profesyonel Servis Hizmeti Klima Bakým Cihazlarý Bosch-Diagnostik Yaþam için teknoloji ESI[tronic] Yazýlým Test Cihazlarý Servis Eðitimi Teknik Telefon Desteði Profesyonel Klima

Detaylı

2 - Konuþmayý Yazýya Dökme

2 - Konuþmayý Yazýya Dökme - 1 8 Konuþmayý Yazýya Dökme El yazýnýn yerini alacak bir aygýt düþü XIX. yüzyýlý boyunca çok kiþiyi meþgul etmiþtir. Deðiþik tasarým örnekleri görülmekle beraber, daktilo dediðimiz aygýtýn satýlabilir

Detaylı

Ballorex Vario. Çift Regülatörlü Vana. Precision made easy

Ballorex Vario. Çift Regülatörlü Vana. Precision made easy Ballorex Vario Çift Regülatörlü Vana Precision made easy Isýtma ve soðutma sistemlerinde etkili balanslama Precision made easy Ballorex Vario, ýsýtma ve soðutma sistemlerinin balanslanmasý için kullanýlan

Detaylı

Týp Biliþiminde Veri Ambarý ve Veri Madenciliði Uygulamasý

Týp Biliþiminde Veri Ambarý ve Veri Madenciliði Uygulamasý Týp Biliþiminde Veri Ambarý ve Veri Madenciliði Uygulamasý Selda DÜZGÜNOÐLU a, Adnan YAZICI b, Ünal YARIMAÐAN a a Hacettepe Üniversitesi, b ODTÜ, Ankara Application of Data Warehouse and Data Mining in

Detaylı

Bir Hastane Bilgi Sistemi Çaðrý Merkezine Gelen Ýsteklerin Türkiye deki Hastane Bilgi Sistemi Profili Açýsýndan Analizi

Bir Hastane Bilgi Sistemi Çaðrý Merkezine Gelen Ýsteklerin Türkiye deki Hastane Bilgi Sistemi Profili Açýsýndan Analizi Bir Hastane Bilgi Sistemi Çaðrý Merkezine Gelen Ýsteklerin Türkiye deki Hastane Bilgi Sistemi Profili Açýsýndan Analizi Yrd. Doç. Dr. Kemal TURHAN a, Neslihan KALAYCI b, Serbülent ÜNSAL b, Vildan KAYIKÇI

Detaylı

BÝLGÝLENDÝRME BROÞÜRÜ

BÝLGÝLENDÝRME BROÞÜRÜ IPA Cross-Border Programme CCI No: 2007CB16IPO008 BÝLGÝLENDÝRME BROÞÜRÜ SINIR ÖTESÝ BÖLGEDE KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLÝ ÝÞLETMELERÝN ORTAK EKO-GÜÇLERÝ PROJESÝ Ref. ¹ 2007CB16IPO008-2011-2-063, Geçerli sözleþme

Detaylı

ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI

ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI MEMUR PERSONEL ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ GÖREV TANIMI Memur Personel Þube Müdürlüðü, belediyemiz bünyesinde görev yapan memur personelin özlük iþlemlerinin saðlýklý bir

Detaylı

Araþtýrma Hazýrlayan: Ebru Kocamanlar Araþtýrma Uzman Yardýmcýsý Gýda Ürünlerinde Ambalajýn Satýn Alma Davranýþýna Etkisi Dünya Ambalaj Örgütü nün açýklamalarýna göre dünyada ambalaj kullanýmýnýn %30 unu

Detaylı

Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1

Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1 Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1 2008 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ve Nokia Original Accessories logosu Nokia Corporation ýn tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý

Detaylı

Hyperion Business Performance Management Yükleme Denetim Listesi

Hyperion Business Performance Management Yükleme Denetim Listesi Hyperion Business Performance Management Yükleme Denetim Listesi Bu belge, Hyperion Business Performance Management ürünlerinin en son sürümlerini baþarýyla yüklemenize ve yapýlandýrmanýza yardýmcý olur.

Detaylı

15 Tandem Takým Tezgahlarý ndan Ýhtiyaca Göre Uyarlanabilen Kitagawa Divizörler Kitagawa firmasýnýn, müþterilerini memnun etmek adýna, standartý deðiþtirmesi yeni bir þey deðil. Bu seferki uygulamada,

Detaylı

Ballorex Dynamic. Basýnç Baðýmsýz Kontrol Vanasý. Precision made easy

Ballorex Dynamic. Basýnç Baðýmsýz Kontrol Vanasý. Precision made easy Ballorex Dynamic Basýnç Baðýmsýz Kontrol Vanasý Precision made easy Dinamik balanslama ile toplam debi kontrolü Precision made easy Ballorex Dynamic yeni nesil basýnçtan baðýmsýz balans ve kontrol vanasýdýr.

Detaylı

NET-CM PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

NET-CM PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU NET CM NET-CM PROGRAMI 12/2004 KULLANIM KILAVUZU Net-CM KK - REVAAA 04/12/2004 KAREL bu dokümanda belirtilen ürün özelliklerinde, geliþtirme ve iyileþtirme yapmak amacý ile, önceden haber vermeden deðiþiklik

Detaylı

GPE Birinci Basamakta Bilgisayar Kullanýmý Eðitim Modülü'nün ve Eðitici Ekibin Geliþimi

GPE Birinci Basamakta Bilgisayar Kullanýmý Eðitim Modülü'nün ve Eðitici Ekibin Geliþimi GPE Birinci Basamakta Bilgisayar Kullanýmý Eðitim Modülü'nün ve Eðitici Ekibin Geliþimi TTB-GPE Birinci Basamakta Bilgisayar Kullanýmý Modülü Eðitici Ekibi* Bu yazýda; TTB-GPE tarafýndan yürütülen Birinci

Detaylı

Satýþ Noktasý Satýþlarýnýzý garsonlar ya da kasiyer aracýlýðý ile Ürünleri belli gruplar altýnda toplayabilir, resimli menüler aracýlýðý ile dokunmatik ekranlarla ya da el terminalleriyle satýþ Menüler

Detaylı

1. ÝTHÝB TEKNÝK TEKSTÝL PROJE YARIÞMASI

1. ÝTHÝB TEKNÝK TEKSTÝL PROJE YARIÞMASI Yarýþmanýn Amacý 1. ÝTHÝB 1.ÝTHÝB Teknik Tekstiller Proje Yarýþmasý, Ýstanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ýhracatçýlarý Birliði'nin Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi'nin katkýlarýyla Türkiye'de teknik tekstil sektörünün

Detaylı

Proforma Maliyet Sipariþ Proforma Maliyet Müþterinizin vermiþ olduðu sipariþ için fire, kar ve komisyon oranlarý belirterek proforma maliyet hazýrlayabilirsiniz. Sipariþ Müþteri sipariþ bilgilerini detaylý

Detaylı

YAZI ÝÞLERÝ KARARLAR VE TUTANAKLAR DAÝRE BAÞKANLIÐI

YAZI ÝÞLERÝ KARARLAR VE TUTANAKLAR DAÝRE BAÞKANLIÐI YAZI ÝÞLERÝ KARARLAR VE TUTANAKLAR DAÝRE BAÞKANLIÐI ENCÜMEN VE KARARLAR ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ 5393 Sayýlý Belediye Kanununun 35. maddesi gereði Baþkanlýk Makamýnca Encümen Gündemine girmek üzere havale edilen

Detaylı

FAST FASHION ON TIME DockArt Tekstil ve Hazýr Giyim Üretim Yönetimi için tasarlanmýþ bir iþ çözümü yazýlýmýdýr. DockArt iþinizi tasarýmdan, geliþtirmeye, üretimden, sevkiyata kadar bütün aþamalarýnda yönetmek

Detaylı

Fiilen 1987, resmen ise 1992 Yýlýnda Adapazarý nda kuruldu. Kýsa sürede büyüyerek dünyanýn önde gelen Alçak Gerilim Þalt Cihazlarý üreticileri arasýnda yerini aldý. 25. 000 m 2 si kapalý alan olmak üzere

Detaylı

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip proses filtreleri ile, siklonlar, seperatörler çalýþma koþullarýna göre anti nem,anti

Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip proses filtreleri ile, siklonlar, seperatörler çalýþma koþullarýna göre anti nem,anti Filtre Firmamýz mühendisliðinde imalatýný yaptýðýmýz endüstriyel tip proses filtreleri ile, siklonlar, seperatörler çalýþma koþullarýna göre anti nem,anti statik seçenekleri, 1-200m2 temizleme alaný ve

Detaylı

3AH Vakum Devre-Kesicileri: Uygun Çözümler

3AH Vakum Devre-Kesicileri: Uygun Çözümler 3AH Vakum Devre-Kesicileri: Uygun Çözümler Beþ tipin saðladýðý üç büyük avantaj: Uyumlu, güçlü, ekonomik Devre-kesicileri günümüzde, trafolarýn, enerji nakil hatlarýnýn, kablolarýn, kondansatörlerin, reaktör

Detaylı

siskon endüstriyel otomasyon sistemleri

siskon endüstriyel otomasyon sistemleri Siskon Endüstriyel Otomasyon Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Þti., fabrikalar ve makineler için otomasyon sistemleri kurmak, endüstriyel otomasyon yazýlýmlarý geliþtirmek ve mühendislik hizmetleri vermek

Detaylı

CHEMORBIS ONLINE REKLAM ÇÖZÜM TEKLÝFÝ Alternatif Çözümler ChemOrbis e reklam vermek, web sayfasýnda ve e-bültenler üzerinden olmak üzere iki þekilde mümkündür. 1) ChemOrbis Web Sayfasýnda a) Ana Sayfada

Detaylı

Electronic Workbench 5.12 (EWB 5.12)

Electronic Workbench 5.12 (EWB 5.12) BÖLÜM 2 Electronic Workbench 5.12 (EWB 5.12) 1. Giriþ: EWB yazýlýmýnýn 5.12 sürümü 4.0 sürümünden daha üstün özelliklere sahiptir. Þekil 1: EWB 5.12'nin kýsa yol simgesi Þekil 2: EWB 5.12'nin baþlangýç

Detaylı

BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ

BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ BETON SANTRALLERÝ BUNKERLER VE HAVAÝ HAT SÝSTEMLERÝ OTOMASYON SÝSTEMLERÝ Kusursuzluk, tesisin beyninde baþlar... NAMTAÞ Beton Santralleri, NAMTAÞ mühendislerinin geliþtirdiði, sektöründe yýllarca sýnanmýþ

Detaylı

KOBÝ lerin iþ süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için

KOBÝ lerin iþ süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için NEDEN KOBÝ lerin iþ süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için SAP Business One çözümünü seçmelerinin nedeni 011 SAP AG. Tüm haklarý saklýdýr. SAP Business One müþterileri SAP'ye olan güvenlerini gösteriyor.000+

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 121206 Revizyon No: 121206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

HD kalitesinde tamamen ücretsiz Türkçe anlatýmlý Solid Edge 2D Drafting eðitim videolarý

HD kalitesinde tamamen ücretsiz Türkçe anlatýmlý Solid Edge 2D Drafting eðitim videolarý HD kalitesinde tamamen ücretsiz Türkçe anlatýmlý Solid Edge 2D Drafting eðitim videolarý BDT Yazýlým tarafýndan hazýrlanan Solid Edge Türkiye Teknik Destek sitesi üzerinde yayýnlanan HD kalitedeki Türkçe

Detaylı

Türk T., Adres Kayýt Sistemi ile Kent Bilgi Sistemleri nin Bütünleþtirilmesi hkm 2008/2 Sayý 99 TÜÝK tarafýndan UAVT ismi altýnda yapýlan bu çalýþmala

Türk T., Adres Kayýt Sistemi ile Kent Bilgi Sistemleri nin Bütünleþtirilmesi hkm 2008/2 Sayý 99 TÜÝK tarafýndan UAVT ismi altýnda yapýlan bu çalýþmala hkm Jeodezi, Jeoinformasyon ve Arazi Yönetimi Dergisi 2008/2 Sayý 99 www.hkmo.org.tr Adres Kayýt Sistemi ile Kent Bilgi Sistemleri nin Bütünleþtirilmesi Tarýk TÜRK 1 Özet Adres Kayýt Sistemi (AKS) ile

Detaylı

her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi

her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi her zaman bir adým öndesiniz Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi Sistem Genel Özellikleri TRANSPARK Kameralý Otopark Yeri Hatýrlatma ve Yönlendirme Sistemi; Dünyanýn en modern ve karlý

Detaylı

OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP

OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP OTOMATÝK BETON BLOK ÜRETÝM TESÝSÝ NHP 520 Profesyonellik detaylarda gizli... Kolay ve pratik kalýp deðiþimi için tasarlanmýþ açýlýr makina gövdesi, kalýp deðiþtirme için gereken zamaný kýsaltmaktadýr.

Detaylı

SSK Affý. Ýstanbul, 21 Temmuz 2008 Sirküler Numarasý : Elit /75. Sirküler

SSK Affý. Ýstanbul, 21 Temmuz 2008 Sirküler Numarasý : Elit /75. Sirküler 2008-75 SSK Affý Ýstanbul, 21 Temmuz 2008 Sirküler Numarasý : Elit - 2008/75 Sirküler Sosyal Güvenlik Kurumu'na Olan Prim Borçlarýnýn Ödeme Kolaylýðýndan Yararlanmamýþ Olanlara, Tekrar Baþvuru Ýmkâný Ge

Detaylı

Ticaretin küresel dili

Ticaretin küresel dili GS 1 Türkiye Ticaretin küresel dili GS1 Sistemi Barkod Uygulama Kýlavuzu Eylül-2007 ANKARA TOBB Yayýn No: 2007 / 53 Ýçindekiler Giriþ 7 1. GS1 Sistemi 9 1.1. GS1 Tanýmlama ve Numaralandýrma Sistemi 9 1.2.

Detaylı

KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: ISLEM SECIMI FULL

KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: ISLEM SECIMI FULL KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: calismaya hazir Enter Tuþu menülere girmek için kullanýlýr. Kýsa süreli basýldýðýnda kullanýcý menüsüne, uzun sürelibasýldýðýnda

Detaylı

KONSOL CM NET-KONSOL SUNUCU PROGRAMI KURULUM KILAVUZU

KONSOL CM NET-KONSOL SUNUCU PROGRAMI KURULUM KILAVUZU NET KONSOL CM NET NET-KONSOL SUNUCU PROGRAMI 08/2003 KURULUM KILAVUZU Net-KONSOL - Net-CM KK - REVAAC 25/08/2003 KAREL bu dokümanda belirtilen ürün özelliklerinde, geliþtirme ve iyileþtirme yapmak amacý

Detaylı

veya yüklemesini kaldýrmaya halde garantimiz geçersiz kalacaktýr. ND8401 Güç Kablosu Garanti belgesi x12 TR - 82

veya yüklemesini kaldýrmaya halde garantimiz geçersiz kalacaktýr. ND8401 Güç Kablosu Garanti belgesi x12 TR - 82 5000022G veya yüklemesini kaldýrmaya halde garantimiz geçersiz kalacaktýr. ND840 Güç Kablosu Garanti belgesi x2 TR - 82 2 Önden Görünüm Disk Disk 2 Disk 3 Disk 4 Arkadan Görünüm USB ports HDD LED i Güç

Detaylı

BÝLGÝSAYAR-TABANLI HASTA KAYIT SÝSTEMLERÝ ve ÝNTERNET

BÝLGÝSAYAR-TABANLI HASTA KAYIT SÝSTEMLERÝ ve ÝNTERNET BÝLGÝSAYAR-TABANLI HASTA KAYIT SÝSTEMLERÝ ve ÝNTERNET Adil Alpkoçak Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliði Bölümü Bornova 35100 ÝZMÝR alpkocak@cs.deu.edu.tr Özet. Bu çalýþmada öncelikle Bilgisayar

Detaylı

Görüþler / Opinion Papers

Görüþler / Opinion Papers Türk Kütüphaneciliði 21, 2 (2007) 218-229 Görüþler / Opinion Papers Üniversitelerde Belge Yönetimi ve Arþivler* Fahrettin Özdemirci** Öz Bu çalýþmada, üniversitelerde yazýþma, dosyalama, arþiv, vb. iþlemlerinin,

Detaylı

Geleceðe Zirveden bakýn... ANKARA CYBERPARK. Ankara Bilkent Cyberpark'ta geliþtirilmiþ ve üretilmiþtir. TÝCARÝ PAKET. www.zirve azilim.

Geleceðe Zirveden bakýn... ANKARA CYBERPARK. Ankara Bilkent Cyberpark'ta geliþtirilmiþ ve üretilmiþtir. TÝCARÝ PAKET. www.zirve azilim. Geleceðe Zirveden bakýn... ANKARA CYBERPARK Ankara Bilkent Cyberpark'ta geliþtirilmiþ ve üretilmiþtir. www.zirve azilim.net TÝCARÝ PAKET TÝCARÝ PAKET Windows iþletim sistemi için tasarlanmýþ olup SQL veritabaný

Detaylı

NETWORK BAÐLANTISI GEREKTÝRMEYEN STANDALONE SÝSTEMLER Bilgisayar üzerinden giriþ-çýkýþ takibi istenmeyen münferit uygulamalar için dizayn edilmiþ Standalone okuyucu ve þifreli tuþ takýmlarý. Bu sitemlerde

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyon Baþkanlýðý Týbbi Laboratuvarlar

Laboratuvar Akreditasyon Baþkanlýðý Týbbi Laboratuvarlar Laboratuvar Akreditasyon Baþkanlýðý Týbbi Laboratuvarlar Týbbi Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Akreditasyon; Laboratuvarların, Muayene, Belgelendirme kuruluşlarının ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

Mad Q Kullaným Kýlavuzu

Mad Q Kullaným Kýlavuzu Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.14 Kitap Baský Tarihi: 281206 Revizyon No: 281206 Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Gösterge ve Çalýþtýrma Cihazlarý Kontrol Ünitesi... 5 Kontrol Seviyesi Çalýþtýrma

Detaylı

PLASTÝK ENJEKSÝYON VE ÝNÞAAT MALZEMELERÝ SAN. TÝC. Hakkýmýzda KAMÝ GRUP 2007 yýlýnda Ýstanbul Topçularda, Sn. Baþak Kami tarafýndan kurulmuþtur. 2007 yýlýndan bu yana geliþimciliði ilke edinen firmamýz,

Detaylı

Örgütsel Davranýþýn Tanýmý, Tarihsel Geliþimi ve Kapsamý

Örgütsel Davranýþýn Tanýmý, Tarihsel Geliþimi ve Kapsamý NOT : Bu bölüm önümüzdeki günlerde Prof.Dr. Hüner Þencan ýn incelemesinden sonra daha da geliþtirilerek son halini alacaktýr. Zaman kaybý olmamasý için büyük ölçüde- tamamlanmýþ olan bu bölüm web e konmuþtur.

Detaylı

Yeni Teknolojiler ve Halkla Ýliþkiler: Halkla Ýliþkiler Alanýnda Internet Kullanýmý Üzerine Bir Araþtýrma

Yeni Teknolojiler ve Halkla Ýliþkiler: Halkla Ýliþkiler Alanýnda Internet Kullanýmý Üzerine Bir Araþtýrma Yeni Teknolojiler ve Halkla Ýliþkiler: Halkla Ýliþkiler Alanýnda Internet Kullanýmý Üzerine Bir Araþtýrma Doç. Dr. Beril AKINCI VURAL, Arþ. Gör. Gül COÞKUN Ege Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi Özet Halkla

Detaylı

Ücretlerin Bankalardan Ödenmesi Zorunlu Hale Getirilmiþtir

Ücretlerin Bankalardan Ödenmesi Zorunlu Hale Getirilmiþtir 2008-96 Ücretlerin Bankalardan Ödenmesi Zorunlu Hale Getirilmiþtir Ýstanbul, 19 Kasým 2008 Sirküler Sirküler Numarasý : Elit - 2008/96 Ücretlerin Bankalardan Ödenmesi Zorunlu Hale Getirilmiþtir 4857 sayýlý

Detaylı

3DEYES PTS SÝTE 3DEYES PTS OTOPARK 3DEYES PTS OTOYOL

3DEYES PTS SÝTE 3DEYES PTS OTOPARK 3DEYES PTS OTOYOL 3DEYES PTS SÝTE 3DEYES PTS OTOPARK 3DEYES PTS OTOYOL PLAKA TANIMA SÝSTEMÝ Çalýþma Prensibi ÇALIÞMA PRENSÝBÝ Görüntüleme-Plaka Tanýma : Kamera aracý görüntüler, resmini çeker ve plakayý tanýmlar. Kayýt

Detaylı

STAJ BÝLGÝLERÝ. Önemli Açýklamalar

STAJ BÝLGÝLERÝ. Önemli Açýklamalar 2017 Öðrencinin Adý ve Soyadý Doðum Yeri ve Yýlý Fakülte Numarasý Bölümü Yaptýðý Staj Dalý Fotoðraf STAJ BÝLGÝLERÝ Ýþyeri Adý Adresi Telefon Numarasý Staj Baþlama Tarihi Staj Bitiþ Tarihi Staj Süresi (gün)

Detaylı

TexArt Tekstil Üretim Yönetim Sistemi TexArt, iplik üretimi, dokuma kumaþ, örme kumaþ üretimi ve her türlü boya ve terbiye tesisleri için tasarlanmýþ bir iþ çözümü yazýlýmýdýr. Hýzla deðiþen dünyamýzda

Detaylı

Simge Özer Pýnarbaþý

Simge Özer Pýnarbaþý Simge Özer Pýnarbaþý 1963 yýlýnda Ýstanbul da doðdu. Ortaöðrenimini Kadýköy Kýz Lisesi nde tamamladý. 1984 yýlýnda Ýstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü nü bitirdi.

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri ndeki Bilgi Sistemlerinin Birlikte Çalýþabilirliði

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri ndeki Bilgi Sistemlerinin Birlikte Çalýþabilirliði Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri ndeki Bilgi Sistemlerinin Birlikte Çalýþabilirliði Pýnar YILDIRIM a, Aydýn BAKIR b a Hacettepe Üniversitesi, Ankara b Tepe Teknolojik Servisler A.þ., Ankara Interoperability

Detaylı

Vergi Usul Kanunu Ceza Hadleri

Vergi Usul Kanunu Ceza Hadleri 2008-107 Vergi Usul Kanunu Ceza Hadleri Ýstanbul, 24 Aralýk 2008 Sirküler Sirküler Numarasý : Elit - 2008/107 Vergi Usul Kanunu'nda Yer Alan Ve 01.01.2009 Tarihinden Ýtibaren Uygulanacak Had Ve Tutarlar

Detaylı

Set Makina Tic. Ltd. Þti.

Set Makina Tic. Ltd. Þti. En Ýyisi - The Best Set Makina Tic. Ltd. Þti. Ývedik Organize Sanayi Bölgesi 27. Cadde No: 60 TR-06370 Ostim Ankara TÜRKÝYE Tel: +90 (312) 395 34 00 (pbx) Þirket GSM: +90 (533) 772 06 26-27 - 28 Fax: +90

Detaylı

ESM-EZM VIEWER. ESM-EZM Viewer özellikleri

ESM-EZM VIEWER. ESM-EZM Viewer özellikleri ESM-EZM VIEWER ESM-EZM Viewer veri toplama yazýlýmý; proses deðerlerinin kaydedilmesi,text-excel formatýnda çýktý alýnmasý ve uzaktan cihaz parametrelerine eriþim ihtiyacý duyulan endüstrideki bir çok

Detaylı

10-00 20-00 MEÞGULÝYET PANOSU. TEKNÝK TANITIM ve KULLANIM KILAVUZU

10-00 20-00 MEÞGULÝYET PANOSU. TEKNÝK TANITIM ve KULLANIM KILAVUZU DSS DSS 10-00 20-00 07/2004 TEKNÝK TANITIM ve KULLANIM KILAVUZU Dikkat Edilecek Hususlar: Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz ve gerektiğinde tekrar kullanmak üzere saklayınız. Cihazınızın

Detaylı

BD ProbeTec ET. Mikobakteri Çevresel Ekipman Talimatlarý. 2003/07 Becton, Dickinson and Company. Sparks, Maryland USA Tel:

BD ProbeTec ET. Mikobakteri Çevresel Ekipman Talimatlarý. 2003/07 Becton, Dickinson and Company. Sparks, Maryland USA Tel: BD ProbeTec ET Mikobakteri Çevresel Ekipman Talimatlarý 2003/07 Becton, Dickinson and Company Belge Numarasý: L 006357(B) 7 Loveton Circle Sparks, Maryland 21152 USA Tel: 800.638.8663 BENEX Limited Bay

Detaylı

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41.

7215 7300-02/2006 TR(TR) Kullanýcý için. Kullanma talimatý. ModuLink 250 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý C 5. am pm 10:41. 7215 73-2/26 TR(TR) Kullanýcý için Kullanma talimatý ModuLink 25 RF - Modülasyonlu kalorifer Kablosuz Oda Kumandasý off on C 5 off 2 on pm 1:41 24 Volt V Lütfen cihazý kullanmaya baþladan önce dikkatle

Detaylı

.:: TÇÝD - Tüm Çeviri Ýþletmeleri Derneði ::.

.:: TÇÝD - Tüm Çeviri Ýþletmeleri Derneði ::. Membership TÜM ÇEVÝRÝ ÝÞLETMELERÝ DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU BAÞKANLIÐINA ANTALYA Derneðinizin Tüzüðünü okudum; Derneðin kuruluþ felsefesi ve amacýna sadýk kalacaðýmý, Tüzükte belirtilen ilke ve kurallara

Detaylı

Pazarlama ve Satýþ Laboratuar Ýþ Emri Takibi (Parti Kartý) Stok Kontrol Satýn Alma Depo Seri (Top) Takibi Reçete (Ýþletme Reçetesi) Üretim Üretim Planlama Üretim Takibi Kalite Kontrol Sevkiyat Faturalama

Detaylı

medicraft innovative intelligence uykunun sessiz nefesi...

medicraft innovative intelligence uykunun sessiz nefesi... uykunun sessiz nefesi... HAKKIMIZDA; Medicraft Medikal Sistemler Ar-Ge Üretim Ticaret Limited Þirketi; 2010 yýlýnda kurulmuþtur. Elektronik ve yazýlým alanýnda yaptýðý Ar-Ge çalýþmalarýný, üretim ve pazarlama

Detaylı

VPN Ýstemcisi Kullaným Kýlavuzu. 9236267 1. Baský

VPN Ýstemcisi Kullaným Kýlavuzu. 9236267 1. Baský VPN Ýstemcisi Kullaným Kýlavuzu 9236267 1. Baský 2004 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Bu belge içindekilerin tamamý veya bir bölümü, Nokia nýn önceden yazýlý izni alýnmaksýzýn herhangi bir

Detaylı

Doçentlik Sýnavý, Çok Biçimlilik ve Java

Doçentlik Sýnavý, Çok Biçimlilik ve Java Doçentlik Sýnavý, Çok Biçimlilik ve Java Kemal TURHAN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi, Týp Fakültesi, Týp Eðitimi ve Biliþimi Anabilim Dalý, Trabzon. An Examination, Polymorphism and Java Abstract 1.

Detaylı

INTERIOR PARTITIONS BÖLME SÝSTEMLERÝ BÖLME SÝSTEMLERÝ INTERIOR PARTITIONS. aluwall.com. Arpa GLASS FITTINGS & ACCESSORIES COMPACT LAMINATE PANELS

INTERIOR PARTITIONS BÖLME SÝSTEMLERÝ BÖLME SÝSTEMLERÝ INTERIOR PARTITIONS. aluwall.com. Arpa GLASS FITTINGS & ACCESSORIES COMPACT LAMINATE PANELS BÖLME SÝSTEMLERÝ BÖLME SÝSTEMLERÝ GLASS FITTINGS & ACCESSORIES Arpa COMPACT LAMINATE PANELS aluwall SYSTEMS R INDEX 1 ÖNSÖZ PREFACE 2 Güvenlik amaçlý demontable bölme duvar sistemleri Demontable security

Detaylı

maybesan makina sanayi ltd. þti. BETON SANTRALÝ EKÝPMANLARI hakkýmýzda Amacýmýz: Tam müþteri memnuniyeti Uygun ve yüksek teknoloji Kaliteli ürün yelpazesi Vizyonumuz: Geleceði bugün birlikte yaþamak için,

Detaylı

hizmetidir. iletiþimde özgürlüðü hissedin... toplu sms interaktif sms mobil pazarlama toplu mms Mobiltim Ýletiþim Kurumsal Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Þ. Ýstanbul Merkez Baðlarbaþý Mh. Ergenekon Sk.

Detaylı

BANKA ÝÇÝN SÝGORTA YÖNETÝMÝ BANKALARA ÖZEL BANKA SÝGORTACILIÐI ÇÖZÜMLERÝ Bank Insurance Stratejik Fonksiyonel Sistemler Sigorta Þirketleri ile Tam Entegre Olun Rekabet Ýçin Banka Sigortacýlýðýnda Komple

Detaylı

Atatürk Araþtýrma Merkezi Kütüphanesi

Atatürk Araþtýrma Merkezi Kütüphanesi Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 111-117 Atatürk Araþtýrma Merkezi Kütüphanesi Birsen Yanar * Kurumsal Misyon Atatürk Araþtýrma Merkezi (ATAM), Anayasa nýn 134. maddesi uyarýnca 2876 sayýlý kanunla Atatürk

Detaylı

Ücretsizdir // 3 Aylýk Dergi // Sayý 5 // Nisan 2009 SFS Müþterileri Teknik Karlýlýk ve Hasar Prim Oranlarýnda Sektörün Çok Ýlerisinde Sigorta Þirketlerinde SFS Katma Deðer Ölçüm Araþtýrmasý Sonuçlarý

Detaylı

Görüntü Konumunu Ayarlama. DocuColor 242/252/260

Görüntü Konumunu Ayarlama. DocuColor 242/252/260 701P46952 2007 'daki özelliði, yazdýrýlan görüntünün iki yönde tam olarak deðiþtirilmesine olanak tanýr. Görüntü kaðýt kaseti, ortam türü ve iki taraflý kopyalama seçeneklerine göre ayarlanabilir. Görüntü

Detaylı

Dar Mükellef Kurumlara Yapýlan Ödemelerdeki Kurumlar Vergisi Kesintisi

Dar Mükellef Kurumlara Yapýlan Ödemelerdeki Kurumlar Vergisi Kesintisi 2009-11 Dar Mükellef Kurumlara Yapýlan Ödemelerdeki Kurumlar Vergisi Kesintisi Ýstanbul, 12 Mart 2009 Sirküler Sirküler Numarasý : Elit - 2009/11 Dar Mükellef Kurumlara Yapýlan Ödemelerdeki Kurumlar Vergisi

Detaylı

AÇIKLAMALAR Kýlavuz Hakkýnda Not: Kimler Bu Kýlavuzu Kullanmalý Bu Kýlavuz Nasýl Kullanýlýr

AÇIKLAMALAR Kýlavuz Hakkýnda Not: Kimler Bu Kýlavuzu Kullanmalý Bu Kýlavuz Nasýl Kullanýlýr Yönetici Kýlavuzu ÝÇÝNDEKÝLER AÇIKLAMALAR Kýlavuz Hakkýnda MOREUM TerraDocs Document Manager, doküman yönetim sistemine hoþ geldiniz. Bu kýlavuz sistem yöneticisinin alan adý, kütüphane, doküman tipi,

Detaylı

T.C YARGITAY 9. HUKUK DAÝRESÝ Esas No : 2005 / 37239 Karar No : 2006 / 3456 Tarihi : 13.02.2006 KARAR ÖZETÝ : ALT ÝÞVEREN - ÇALIÞTIRACAK ÝÞÇÝ SAYISI

T.C YARGITAY 9. HUKUK DAÝRESÝ Esas No : 2005 / 37239 Karar No : 2006 / 3456 Tarihi : 13.02.2006 KARAR ÖZETÝ : ALT ÝÞVEREN - ÇALIÞTIRACAK ÝÞÇÝ SAYISI Yargýtay Kararlarý T.C Esas No : 2005 / 37239 Karar No : 2006 / 3456 Tarihi : 13.02.2006 KARAR ÖZETÝ : ALT ÝÞVEREN - ÇALIÞTIRACAK ÝÞÇÝ SAYISI Davalý þirketin ayný il veya diðer illerde baþka iþyerinin

Detaylı

Gelir Vergisi Kesintisi

Gelir Vergisi Kesintisi 2009-16 Gelir Vergisi Kesintisi Ýstanbul, 12 Mart 2009 Sirküler Sirküler Numarasý : Elit - 2009/16 Gelir Vergisi Kesintisi 1. Gelir Vergisi Kanunu Uyarýnca Kesinti Yapmak Zorunda Olanlar: Gelir Vergisi

Detaylı

TOHAV Suruç Mülteci Danýþma Merkezi Açýldý TOHAV'ýn mülteci ve sýðýnmacýlara yönelik devam ettirdiði çalýþmalar kapsamýnda açtýðý SURUÇ MÜLTECÝ DANIÞM

TOHAV Suruç Mülteci Danýþma Merkezi Açýldý TOHAV'ýn mülteci ve sýðýnmacýlara yönelik devam ettirdiði çalýþmalar kapsamýnda açtýðý SURUÇ MÜLTECÝ DANIÞM MD Mülteci Danýþma M TOHAV e-bülten n S AYI: 1 TOHAV Suruç Mülteci Danýþma Merkezi Ýletiþim Bilgileri Adres: Yýldýrým Mah. Ziyademirdelen Sok. N0: D: 1 Suruç/ÞANLIURFA Tel: 0 (414) 611 98 02 TOHAV Suruç

Detaylı

Ekokardiyografi Sonuçlarýnýn Arþivlenmesi ve Standardizasyonu Üzerine Bir Çalýþma

Ekokardiyografi Sonuçlarýnýn Arþivlenmesi ve Standardizasyonu Üzerine Bir Çalýþma Ekokardiyografi Sonuçlarýnýn Arþivlenmesi ve Standardizasyonu Üzerine Bir Çalýþma Ýsmail BABAOÐLU a, Nazif AYGÜL b, Kurtuluþ ÖZDEMÝR b, Mehmet BAYRAK c a Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlýk Fakültesi,

Detaylı

Faaliyet Raporu. Banvit Bandýrma Vitaminli Yem San. A.Þ. 01 Ocak - 30 Eylül 2010 Dönemi

Faaliyet Raporu. Banvit Bandýrma Vitaminli Yem San. A.Þ. 01 Ocak - 30 Eylül 2010 Dönemi 10 Faaliyet Raporu Banvit Bandýrma Vitaminli Yem San. A.Þ. 01 Ocak - 30 Eylül 2010 Dönemi Ýçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikasý Risk Yönetim Politikalarý Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana

Detaylı

VERÝ TABANLARININ E-TÝCARET UYGULAMALARINDA KULLANILMASI MNS SÝGORTA ÞÝRKETÝ OTOMASYONU

VERÝ TABANLARININ E-TÝCARET UYGULAMALARINDA KULLANILMASI MNS SÝGORTA ÞÝRKETÝ OTOMASYONU ÝSTANBUL ÜNÝVERSÝTESÝ MÜHENDÝSLÝK FAKÜLTESÝ ELEKTRÝK-ELEKTRONÝK DERGÝSÝ YIL CÝLT SAYI : 2001-2002 : 1 : 1 ( 41 48 ) VERÝ TABANLARININ E-TÝCARET UYGULAMALARINDA KULLANILMASI MNS SÝGORTA ÞÝRKETÝ OTOMASYONU

Detaylı