FİNANS (FİN) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FİNANS (FİN) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız."

Transkript

1 FİNANS (FİN) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

2 BANKALARDA RİSK YÖNETİMİ VE BASEL II - III Seminer, banka bilançosunda taşınan riskleri, finansal riskleri, aktif-pasif yönetimini ve Basel II- III`ü tanıtmayı amaçlamaktadır. #Finansal riskler #Finansal risklerin yönetimi #CAMELS #VaR #RMD #Sermaye yeterliliği #BASEL III yenilikleri Bilir: Finansal risklerin tanımı, sürdürülebilir büyümenin gerekliliği, VaR hesaplamaları, SYR ölçümü, Basel II uygulaması ve Basel III ile gelen yenilikleri bilir. Anlar: Finansal risklerin kar zarara etkileri, CAMELSın bankacılık sektöründeki önemi, VaR, geriye dönük test ve stres testlerinin gerekliliği, Basel IIIe duyulan ihtiyacı anlar. Yapar: Finansal riskleri hesaplama, bankanın CAMELS değerlemesini, VaR hesaplamalarını, SYR hesaplaması ve analizini yapar. Seminere, risk yönetimi ve iç kontrol biriminde orta kademe yöneticiler dışında diğer birimlerde tüm seviyede çalışanlar katılabilir. Risk ve Risk Yönetimi Finansal Risk Yönetimi Kredi Riski, Operasyonel Risk, Piyasa Riski Likidite Riski Yönetimi Faiz Riski Yönetimi Gap ve Durasyon Analizleri Kur Riski Yönetimi Sağlıklı Bankacılık - CAMELS Sermaye Yeterliliği ve Basel II ye Özet Bakış Aktif Kalitesi Pasif Kalitesi Karlılık Rasyoları Likidite Yönetimi Risklere Duyarlılık VaR Value at Risk (RMD Riske Maruz Değer RMD (VaR) Tanımı Ölçüm Metodolojileri Geriye Dönük Test Stres Testi Mali Skandallar Basel II BIS SYR (Cooke) Rasyosu Standart Metod 1996 Değişikliği (96 Ammendmend) Basel II nin Yapısı Bankalarda Risk Yönetimi Organizasyonu Basel II de Kredi Riski Ölçüm Yöntemleri Basel II de Operasyonel Risk Ölçüm Yöntemleri Basel III Basel II den III e Beklenmedik Durum Planları Türkiye de Basel III Süreci Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık Global Zeka Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Vedat Güven Baş. Tarihi : 2 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 3 Ocak 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 ERKEN UYARI SİSTEMLERİ VE EKONOMİK GELİŞMELERİN RİSK BAZLI YORUMLANMASI Seminerde katılımcılara; erken uyarı göstergeleri, erken uyarı göstergelerinin seçilmesi ve etkinliğinin test edilmesi, Dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin makro göstergelerin incelenmesi, erken uyarı sistemlerinin risk bazlı yorumlanması ve endeks niteliğindeki erken uyarı göstergeleri anlatılmaktadır. Bütün konular ile ilgili olarak dünyada bu konuda kabul görmüş yaklaşımlar ve bazı önemli kurumların bu konuda yapmış oldukları çalışmalar örneklerle aktarılmaktadır. #Erken Uyarı Göstergeleri #Erken Uyarı Göstergelerinin Yorumlanması Bilir: Erken uyarı göstergelerini ve endeksleri bilir. Anlar: Erken uyarı göstergelerinin önemini ve yorumlanmasını anlar. Yapar: Erken uyarı sinyali olarak kullanılan gösterge ve endekslerin yorumunu yapar. Seminere, çalıştığı kurumda erken uyarı sistemlerini ve ekonomik gelişmeleri risk bazlı yorumlamak ve bunları kurumun risk algısının belirlenmesi, anlaşılması ve buna dayalı kararlar alınmasında kullanılmasını sağlamak isteyen ya da bu konularla ilgilenen yönetici ve yönetici adayları katılabilir. Erken Uyarı Göstergeleri, Ekonomiye ve Şirket Yönetimine Etkisi Erken Uyarı Nedir? Erken Uyarı Kriteleri Nasıl Belirlenir? Erken Uyarı Göstergelerinin Seçilmesi ve Etkinliğinin Test Edilmesi Erken Uyarı Göstergeleri Kullanılarak Endeksler Nasıl Yaratılır? Erken Uyarı Göstergelerinin Yararları Nelerdir? Genel Ekonomik Göstergelerin İncelenmesi Dünya Ekonomisine İlişkin Makro Göstergelerin İncelenmesi Türkiye Ekonomisine İlişkin Makro Göstergelerin İncelenmesi Bankacılık Sektörüne İlişkin Makro Ekonomik Göstergelerin İzlenmesi Erken Uyarı Sinyali Niteliğindeki Göstergelerin İncelenmesi Yaşanan Krizler ve Öğrettikleri Erken Uyarı Göstergelerinin Risk Bazlı Yorumlanması Kur Riskine İlişkin Erken Uyarı Göstergeleri Faiz Riskine İlişkin Erken Uyarı Göstergeleri Fiyat Riskine İlişkin Erken Uyarı Göstergeleri Hisse Fiyatları ve Endeksler Emtia Fiyatlarına İlişkin Göstergeler Altın ve Diğer Değerli Metallere İlişkin Göstergeler Enerji Fiyatlarına İlişkin Göstergeler Erken Uyarı Göstergeleri Banka Kredi Portföylerine Etkisi Endeks Niteliğindeki Erken Uyarı Göstergeleri ve Yorumlanması Bloomberg Endeksleri VIX ITRAXX Baltık Dry Index... Implied Volatilite Endeksleri CDS Dataları Faiz Verim Eğrilerindeki Yapısal Bozukluklar Sonuç ve Genel Değerlendirmeler Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık Global Zeka Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 1 gün M. Barış Akçay Baş. Tarihi : 4 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 4 Ocak 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 FİNANSAL ANALİZ Seminerde finansal tablo kalemlerinin gözden geçirilmesi, mali tabloların özelliklerinin incelenmesi ve finansal analizin temel tekniklerinin ele alınması amaçlanmıştır. #Finansal Tablolar #Analiz #Yorumlar Bilir: Finansal tabloların kapsamını bilir Anlar: Farklı kuralların finansal sonuçları nasıl etkileyebileceğini anlar Yapar: Tabloların ait olduğu kurumla ilgili finansal yorumlar yapar Finansal analiz (mali tahlil), kredi pazarlama uzmanları ve konuyla ilgili yöneticiler katılabilir. Farklı Amaçlara Yönelik Analizler Finansal Tablo İçeriklerinin Detaylı İncelenmesi Varlıkların Değerlemesi (Karşılaştırmalı) Nakit ve Menkul Değerler Alacaklar (Şüpheli Alacaklar, Reeskontlar) DA DAStoklar (Ticaret ve Sanayi İşletmeleri, Maliyetleme Problemleri) DA DAİştirakler (Maliyet Yöntemi ve Equity Yöntemi) Maddi Duran Varlıklar (Amortisman, Yeniden Değerleme, Faiz ve Kur Farkları) Leasing ile Edinilmiş Varlıklar Maddi Olmayan Duran Varlıklar Borçların Değerlemesi Kesinleşmiş Borçlar Tahmini Borçlar Özsermaye Kalemleri Sermaye Yedekler Enflasyon Düzeltmesi Farkları Finansal Tablolar ile İlgili Temel Analizler Nakit ve Net Çalışma Sermayesi Analizleri Nakit Akış Tablosunun Önemi Oran Analizleri Nakit Yönetimi ile İlgili Oranlar Yatay Analizler Dikey Analizler Enflasyona Göre Düzeltilmiş Tablolarda Dikkate Alınması Gereken Noktalar Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Sonuç Odaklılık Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik, Raporlama ve Sunum Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 3 gün Göksel Yücel Baş. Tarihi : 4 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 6 Ocak 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 FİNANSAL PİYASALAR ANALİZİ VE TAHMİN YÖNTEMLERİ Seminerde, temel analiz, teknik analiz, piyasalar ve birbirleri ile etkileşimleri hakkında bilgiler verilmesi amaçlanmıştır. #Makroekonomi #Teknik Analiz #Temel Analiz #Merkez Bankası Bilir: Temel analiz yöntemlerini bilir. Anlar: Ekonomik verileri anlar. Yapar: Gelen araştırma raporlarını inceleyerek doğru analizler yapar. Şube ve Genel Müdürlük kurumsal ve bireysel bölümlerinde çalışanların katılımına yöneliktir. Genel Ekonomi ve Nakit Akımları Bankacılıkta Aktif Pasif Yönetimi ne Giriş Banka Bilançosunu Tanımak Banka Bilançosunun Karşı Karşıya Kaldığı Riskler Aktif Pasif Yönetiminde Temel Kavramlar Temel Analiz Yukarıdan Aşağı Yaklaşımı Makro Ekonomik Analiz Sektör Analizi Firma Analizi Teknik Analiz Piyasa Psikolojisi Trend Kavramı İşlem Hacmi Destek-Dirençler İndikatörler Makro Ekonomik Göstergeler ve Yorumlamaları Reel Kesim TÜFE ÜFE GSMH Büyüme İstihdam Kapasite Kullanımı Konut Beyaz Eşya Parasal Kesim Faiz Döviz Piyasalar ve Birbirleri İle Etkileşimleri TCMB Piyasaları Faiz Döviz Borsa İlişkileri Dış Piyasalar Modern Portföy Teorisi Ülkemiz ve Dünya Piyasalarındaki Son Ekonomik Gelişmeler Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Mesleki/ Bankacılık Teknik i Temel Ekonomik Verilere Ulaşma ve Okuma, Temel Analiz Bilgisi, Teknik Analiz ve Grafikleri Okumak, Güncel Veriler Hakkında Bilgi sahibi Olmak Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Hakan Özerol Baş. Tarihi : 9 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 10 Ocak 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 ŞİRKET BİLANÇO YORUMLAMA TEKNİKLERİ Seminerin amacı genç bankacılara MT`lere ve banka faktoring yetkililerine bankacı gözü ve bakış açısı ile şirket bilançolarını okuma, yorumlama ve değerlendirme konusunda ipuçları ve yorumlama tekniklerini öğretmek, kazandırmak, bilgi ve becerilerini artırmaktır. #Risk #şirket bilançosu # Yeterli/ yetersiz özvarlık #yüksek likidite #ödeme gücü Bilir: Riskli, kuvvetli, zayıf bilançoları, makyajlamanın bilanço üzerindeki etkilerini, TTK 376. maddeyi bilir. Anlar: Makyajlı bilançoyu, gizlenen zararı, anlar. Yapar: Bilançoda gerekli düzeltmeyi yapar. Doğru ve gerçek haline getirir. Yorumlamayı doğru yapar. Temel düzey mali analiz seminerine göre daha ileri düzeyde bir eğitim olması nedeniyle temel düzey mali analiz hedef kitlesindeki tüm personele yöneliktir. Mali Yapı Yorumlama Aracı Olarak Bilânçolar Basit Bilanço Yorumlamaları Gelir Tabloları Yorumlamaları Özvarlık Kalemlerinin Değerlendirilmesi ve Yorumlanmaları Alacaklardaki Birikimin Oranlara ve Mali Yapıya Etkileri Stoklardaki Birikimin Oranlara ve Mali Yapıya Etkileri Gelir Tablolasu ile Bilanço Arasında Yapılan Makyajlamalar Bilançolarda Yapılan Makyajlamalar Makyajlamalar Nasıl Anlaşılır, Nasıl Elimine Edilir Firmanın Toplam Finasman Giderleri Şubede veya Bankada Nasıl Hesaplanır. Üç Yıllık Karşılaştırmalı Gelir Tabloları Nasıl Yorumlanır Net Satışlardaki Reel Gelişme Nasıl Hesaplanır Üç Yıllık Bilançolar Nasıl Yorumlanır Bankacı Için Olmazsa Olmaz Altın Oranlar Hangileridir Müteahhit Firmalarda Analiz ve Yorum Nasıl Yapılır UFRS ye Göre Nakit Akım Tabloları Nasıl Düzenlenir UFRS ye Göre Düzenlenmiş Nakit Akım Tabloları Nasıl Yorumlanır Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, Müşteri Duyarlılığı Hızlı Karar Alma, Bilgi izleme ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Denetleme Teknik i Operasyonel Takip ve Mesleki Bilinç, İç sistemler ve Denetim, Operasyonel verimlilik, İkna, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama Değişimi okuyabilmek ve Geleceği kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ercan Böncüoğlu Baş. Tarihi : 12 Ocak 2017, Perşembe - Bitiş T.: 13 Ocak 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 OPERASYONEL RİSKİN ÖNEMİ VE RİSK YÖNETİMİ Gerek şubede çalışan yöneticiler ve gerekse şubeler ile devamlı temasta bulunan çalışanlarda öncelikle operasyonel risk kavramına ilişkin farkındalık yaratmak ve bu riskin önemi konusunda bilinç yaratmak amaç olarak seçilmiştir. Özellikle şubede çalışan her kademedeki yöneticinin her gün gelişen ve yeni ürünler ile tanışan bankacılık sektöründe risk yönetimindeki değişliklere dair bilgi sahibi olması bir diğer amaç olarak belirlenmiştir. Diğer taraftan yenilenen risk yönetimi modelleri konusunda banka ve müşteri tarafında hangi değişikliklerin ve bu değişikliklerden nasıl etkilenildiği hakkında bilgi edinilmesi bir diğer amaç olarak saptanmıştır. #risk #Basel standartları #Basel I, II ve III açısından SYR #risk yönetimi #operasyonel risk ve farkındalık #mevzuat Bilir: Operasyonel riski tanımlar ve nasıl oluştuğunu bilir. Anlar: Riski analiz eder ve sonuçlarını anlar ve yorumlar. Yapar: Operasyonel risk konusunda alınması gereken tedbirleri alır. Yönetim mekanizması içerisinde riskleri analiz eder ve operasyonel riski yönetir. Seminere şubelerde çalışan üst orta ve alt grup yöneticiler ile genel müdürlük ilgili birimlerinde çalışanlar ve şubeler ile direkt temasta olan çalışanlar katılabilir. Risk ve Risk Yönetimi Nedir Bankaların Karşılaştıkları Risk Çeşitleri Kredi Riski Şubelerde Kredi Riski ve Yönetimi, BDDK İç Sistem Yönetmeliği Madde 10 ile Getirdikleri İşlevsel Görev Ayrımı ve Önemi Piyasa Riski Faiz, Likidite ve Kur Riski Nedir, Nasıl Yönetilir Operasyonel Risk ve Kaynakları Teknolojik Kaynaklar, Dış Etkenler, Süreçten Kaynaklananlar Çalışanlardan Kaynaklananlar, Mevzuata Aykırı İşlemler Yasal Kovuşturma Gerektiren Haller ve Fiiller Operasyonel Riskte Şubeciler Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Zafiyetler, Tehlike Arz Eden Durumlar Şubede Operasyonel Risk Nasıl Oluşur Riskli İşlem Türleri, Suçu İşleyenlerin Yapıları, İçinde Bulundukları Hal ve Psikolojileri Bazı Örnek Olaylar ve Çıkarılan Sonuçlar BIS ve Risk Analizindeki Gelişmeler SYR ve % 8 Oranının Anlamı ve Önemi BASEL I ve SYR Rasyonun Hesaplama Yöntemi, Basel I Deki Eksiklik ve Yetersizlikler Küreselleşme ve Uluslararası Piyasalardaki Değişim ve Gelişim Türkiye de 1992 ve 2002 SYR Uygulamaları Piyasa Riskinin Önemi ve Hesaplama Yöntemleri Basel II ve Değişen SYR Basel II Deki Uygulamanın Amaçları, Basel II nin Bankacılık Sektörüne Etkileri Basel I ve Basel II Karşılaştırması, Basel II Neleri Değiştirdi Kredi Riski Hesaplamasındaki Değişiklikler, Basel II ve Kredi Riski Müşteri Kredi Riski Ölçüm (RATİNG) Modeli Rating Notunun Risk Primine Etkisi, Risk Primine Etki Eden Diğer Faktörler Basel II nin Bankacılık Sektörüne Etkileri, Basel II nin Reel Sektöre Etkileri Kurumsal Yönetime Etkisi, Sermaye Yapısına Etkisi, Rating Gerekliliğinin Ortaya Çıkması, Risk Yönetimi ve Hedging in Öneminin Anlaşılması Basel III Neleri Değiştirecek Likidite Riskinin Ölçümlemesi, Türev Ürünler Açısından Sistemik Riskin Artan Önemi ve SYR ye Bağlantı, Operasyonel Risklerdeki Eksiklerin Giderilmesi Bireysel Kredilerde Scoring in Devreye Sokulması VAR Modelinin Piyasa Riski için Yetersiz Kalışı Krizleri Önleyici Risk Yönetimine Geçişin Getireceği Değişiklikler Denetleyici ve Düzenleyici Otoriteler Açısından, SYR Açısından, Şeffaflık Açısından Daha Önce Yaşanmış Bankacılık Krizleri, Sebepleri ve Sonuçları Mesleki/ Bankacılık Teknik i Mesleki Gelişim, Güven Yaratma, Kurumsal Farkındalık ve Etik bilinci Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Bilgi izleme ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon, Denetleme Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim, Raporlama ve Sunum, Operasyonel Verimlilik, Kıyaslama, Mevzuat Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulayabilmek TBB Eğitim Merkezi 2 gün Hakan Peksöz Baş. Tarihi : 16 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 17 Ocak 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 R İLE UYGULAMALI TEMEL REGRESYON ANALİZİ Seminerin iki temel amacı vardır: Birincisi, katılımcıların temel ekonometri bilgilerini edinerek özellikle finansal piyasalarda yararlı olabilecek karar destek analizlerini öğrenmeye başlamak için temel oluşturmak. İkincisi, "R" programını öğrenmek için temel bilgileri ve bu programı kullanmayı kolaylaştıracak bazı grafik arayüzleri kullanmayı öğrenmektir. "R", çok yaygın kullanılan bir açık kaynak istatistik programıdır. Açık kaynak programı olduğu için çok sayıda kullanıcı geliştirdikleri programları belirli bir standart altında paylaşıma açtıklarından R kullanmayı öğrenen bir kullanıcı için "yapabilirlik" açısından tek sınır ilgilendiği konu ile ilgili olarak sahip olduğu bilgi seviyesiden ibaret olur. #Operasyonel verimlilik #Raporlama ve Sunum #Analitik Düşünme ve Problem Çözme Bilir: Temel istatistiksel ve ekonometrik araçların ne zaman, nerede, hangisinin ve nasıl kullanılacağını bilir. R programının ilgili paketlerini kullanmayı bilir. R ile İlgili Temel Bilgiler ve Temel İstatistiksel Uygulamalar R Programının Özellikleri Veri Okuma, Transfer, Yazma ve Sonuç Dosyalarının Yönetimi Grafik Çizimi R ile Temel İstatistik Betimleyici ve Bulgulayıcı İstatistiksel Analiz Veri tipleri, verilerin sergilenmesi ve özetlenmesi Özetlemeden nedenselliğe, varyans analizi Çok değişkenli varyans analizi ve regresyon Regresyon Analizinin Temelleri ve İstatistiksel Tahmin Basit Regresyon Analizi Çok Değişkenli Regresyon Analizi R'de Regresyon Analizi Regresyon Denklemine Ait Güvenilirlik Testleri Parametre Testleri Regresyon Varsayımlarını Test Edilmesi Regresyonda Kategorik Değişken Kullanımı Basit kukla değişken kullanımı ve yorumlanması Çarpım değişkenleri kullanım nedenleri ve yorumlanışı Regresyon Denklemi ve Öngörü Kestirim kavramı: tahmin (estimation), öngörü (prediction) ve kestirim (forecasting) tanımları ve işlevleri Standart regresyon analizi ve öngörü Anlar: Bankacılık alanında karşılaştığı problemlerin çözümünde istatistiksel araçların kullanımından ve elde edilen sonuçların yorumlanmasından anlar. Yapar: Başlangıç düzeyinde, temel ekonometrik araçları ve R Programının olanaklarını kullanarak Banka içi ve dışı konuları bir bütünlük için değerlendirir, analizini gerçekleştirir ve sunumunu yapar. Seminere temel istatistik bilgisini kullanmak durumunda olan, bankalarda ekonomik analizler yapan analistler, uzman ve uzman yardımcıları, finansal piyasalarla ilgili işlerde çalışanlar ve istatistiksel bilgi işlemeyi içeren işler yapan tüm bankacılar katılabilir. Teknik i Merak ve Keşfetme,Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Dijital Okur-Yazarlık Tavsiye edilen kitap: Christian Kleiber &Achim Zeileis (2009) Applied Econometrics Using R Seminer iki gün boyunca bilgisayar uygulamalı olacaktır. TBB Eğitim Merkezi 2 gün Haluk Levent Baş. Tarihi : 16 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 17 Ocak 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 MAKYAJLANMIŞ MALİ TABLOLARIN TESPİTİ, MALİ ANALİZ SÜRECİNDE YAPILAN AKTARMA VE ARINDIRMALAR Seminerde, bankaların ve finans kurumlarının ilgili departmanlarda çalışanların uygulamada firmaların bilançolarında mali durumlarını daha iyi göstermek amacıyla yapılan makyajlamaların mali tablolarda yapılacak aktarma ve arındırma ile temizlenmesi, aktarma ve arındırmaların genel yapısı, mali tabloların analize hazırlanması, mali tabloların analizinde kullanılan teknikler hakkında katılımcıların bilgi edinmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. #Mali tablo #Mali tablo analizi #Mali tablolarda aktarma ve arındırma genel yapısı Bilir:Makyajlanmış mali tabloların tespitini bilir. Anlar:Firmaların bilançolarında mali durumlarını daha iyi göstermek amacıyla yapılan makyajlamaların mali tablolarda yapılacak aktarma ve arındırma ile temizlenmesi, aktarma ve arındırmaların genel yapısını anlar. Mali Tablolar ve Oluşum Süreci Bilanço ve Gelir Tablosunun Genel Yapısı Bilanço ve Gelir Tablosunu Oluşturan Unsurların İncelenmesi Bilanço ve Gelir Tablosunun Analize Hazırlanması Dönen Varlıklarda Yapılan Makyajlamalar Dönen Varlıklarda Aktarma ve Arındırma İşlemleri Duran Varlıklarda Yapılan Makyajlamalar Duran Varlıklarda Aktarma ve Arındırma İşlemleri Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklarda Yapılan Makyajlamalar Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklarda Aktarma ve Arındırma İşlemleri Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklarda Yapılan Makyajlamalar Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklarda Aktarma ve Arındırma İşlemleri Özkaynaklarda Yapılan Makyajlamalar Özkaynaklarda Aktarma ve Arındırma İşlemleri Gelir Tablosunda Yapılan Makyajlamalar Gelir Tablosunda Yapılan Aktarma ve Arındırma İşlemleri Aktarma ve Arındırma İşlemlerinin Analiz Yöntemlerine Etkisi Oran Analizi Likidite Oranları Finansal Yapı Oranları Faaliyet Oranları Karlılık Oranları Piyasa Oranları Dikey Analiz Yatay Analizi Eğitim Yüzdeleri Yöntemi Yapar: Mali tablo analizi yapar. Bankaların ve finans kurumlarının ticari portföy, kredi takip, tahsis ve izleme birimleri yetkili ve yöneticileri katılabilir. Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Performans Geliştirme ( Geri-İleri- Eş zamanlı Değerlendirme ) Mevzuat, Operasyonel Takip Ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik, Raporlama Ve Sunum Kurumsal Girşimcilik TBB Eğitim Merkezi 3 gün Barış Sipahi Baş. Tarihi : 18 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 20 Ocak 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 OPSİYON PİYASALARI, STRATEJİLER VE FİYATLAMA Seminerde, organize borsalarda ve tezgahüstü piyasalarda alımı ve satımı yapılan opsiyon sözleşmelerinin yapısı ve işleyişi gibi konularda temel bilgilerin verilmesi ve buna paralel olarak bu ürünler kullanılarak uygulanacak farklı stratejiler ve fiyatlama hususlarında katılımcıların bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. #Opsiyon Sözleşmeleri ve İşleyişi #Opsiyon Stratejileri #Opsiyonların Fiyatlanması #Arbitraj #Hedging #Vergilendirme Bilir: Müşterilerin ihtiyacı doğrultusunda farklı durumlar için uygulanabilecek opsiyon stratejilerini bilir. Anlar: Opsiyon sözleşmelerinin neler olduğunu, bunların nasıl işlediğini uygulamalı örnekler, farklı yazılımlar ve alım/satım sistemleri kullanarak anlar. Yapar: Müşterilerin ihtiyacına göre farklı stratejiler uygulayarak opsiyon fiyatlamasını doğru yapar. Seminere, opsiyon sözleşmeleri, opsiyon stratejileri ve opsiyon fiyatlamasını öğrenmek isteyen her düzeyde görev yapan banka çalışanları ve yöneticileri katılabilir. Opsiyonların İşleyişi ve Tanımlar Opsiyonların Kullanım Amaçları Opsiyonları Müşterilerinize Nasıl Basitçe Anlatabilirsiniz? Opsiyon Pazarlarken veya İşlem Yaparken Bilmeniz Gereken Opsiyon Terimleri Opsiyon Tipleri Nelerdir ve Opsiyonlar Ne Zaman Kullanılır? Opsiyon İşlemi Yaparken Ne Alıp Sattığınızı Biliyor musunuz? Farklı Opsiyon Pozisyonlarının Kar/Zarar Durumları Opsiyon Pozisyonları Nasıl Kapatılır? Tezgahüstü ve Listed Opsiyonların Farkları Organize Borsalarda (VİOP) ve Tezgahüstü Piyasalarda İşlem Gören Opsiyonlar Hisse Senedine Dayalı Opsiyonlar ve Özellikleri Döviz Opsiyonu ve Özellikleri VİOP da Piyasa Yapıcılığı Sistemi Opsiyonların Teminatlandırılması (SPAN Teminatlandırma Yöntemi) Türkiye de Opsiyonların Vergilendirmesi Opsiyonların Fiyatlaması Opsiyon Fiyatlarının Okunması ve Yorumlanması Opsiyon Primine Etki Eden Faktörler Volatilite Kavramı (Implied ve Historical Volatility) Black & Scholes Opsiyon Fiyatlama Modeli ve Uygulama Örneği Opsiyonların Duyarlılık Ölçütleri (Option Greeks: Delta, Gamma, Vega, vb.) Opsiyon Stratejileri ve Uygulama Örnekleri Yükseliş Yönünde Stratejiler Düşüş Yönünde Stratejiler Nötr Stratejiler Opsiyonlarla Risklerden Korunma Stratejileri (İhracatçılar/İthalatçılar) Put/Call Paritesi ve Sentetik Pozisyonlar Eğitim esnasında internet üzerinden eğitmen tarafından bir trading platformuna bağlanılacak ve uygulamalı opsiyon işlemleri yapılacaktır. Ayrıca excel üzerinden fiyatlama modelleri anlatılacaktır. Mesleki Gelişim-Öğrenme İştahı, Merak ve Keşfetme, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Fiyatlama, Strateji Oluşturma, Esneklik, Global Zeka Değişimi Okuyabilmek ve Geleceleği Kurgulamak, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Tolga Uysal Baş. Tarihi : 23 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 24 Ocak 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

11 BANKACILIK YASASININ UYGULAMAYA GETİRDİĞİ KONTROL VE KISITLAR Seminerde 5411 Sayılı Bankacılık Yasası ve onunla ilişkili yayınlanmış bulunan çeşitli tebliğ, yönetmelik ve genelgeler, getirdiği kontrol, sınırlama ve yaptırımlar açıklanmakta, bunlar arasındaki ilişkiler irtibatlandırılarak, neler yapılması gerektiği uygulama örnekleri ile anlatılmaktadır. #Mevzuata hakimiyet #Yasal otorite yaptırımlarına uyum sağlama Bilir: Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuatı, iç prosedürleri bilir Anlar: İç prosedürlerin bilmenin, yasal düzenlemeler ile olan uyum ve yaptırımlarına olan etkisini ve gereğini anlar Yapar: İç prosedürlere tam uyum sağlar Çeşitli yasal düzenlemeler arasındaki ilişkiyi kurarak tüm resmi görmek isteyen ara kademe yöneticiler ile birim, şube müdürleri, yönetici adayları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Bankacılık Yasası nın Getirdiği Temel Kısıt ve Kontrollerin Bulunduğu Önemli Maddeler Düzenlemelerin Günlük Hayatımıza Getirdiği Belli Başlı Kısıt ve Kontroller Bankacılık Kanunu na İlişkin Tebliğ ve Yönetmelikler Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik Kredi Karşılıkları Uygulamaları Bankaların Likidite Yeterliliğinin Ölçülmesine İlişkin Kurallar Bankaların Özkaynaklarının Hesaplanması Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine İlişkin Yönetmelik Yabancı Para Net Genel Pozisyon / Özkaynak Standart Oranının Hesaplanması Bankaların Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin Yönetmelik İç Denetim ve Risk Yönetimine Ait Düzenlemeler Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik Denetim Komitesinin İşleyişi ve Genel Kurallar Diğer Genel Nitelikli Mevzuat Bilgi Sistemlerine İlişkin Mevzuat Muhasebe Sistemlerine İlişkin Mevzuat Diğer Konulara İlişkin Çeşitli Yönetmelik ve Tebliğler Mesleki Gelişim ve Yenilenme, İletişim, Güven Yaratma Teknik i Performans Değerlendirme (geri-ileri-eş zamanlı bildirim), Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sİstemler ve Denetim Farklılıkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 3 gün Bülent Günceler Baş. Tarihi : 25 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 27 Ocak 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

12 DÖVİZ KURU/EMTİA RİSK YÖNETİMİ VE HEDGİNG UYGULAMALARI Bu seminerde döviz kuru ve emtia fiyat riski gibi farklı risk kavramları, bu risklerin belirlenme yöntemleri ve bu risklerden korunma amacıyla uygulanabilecek hedging teknikleri gibi konuların katılımcılara aktarılması amaçlanmaktadır. Ayrıca türev ürünlerin (vadeli işlem, opsiyon ve forward) korunma amacıyla ilgili kullanımında bilinmesi gereken kavramlar uygulamalı örnekler ile ele alınacaktır. #Finansal Riskler #Döviz Kuru Riski #Fiyat Riski #Emtia Riski #Hedging #Future #Forward #Opsiyon #Türev Araçlar #Riske Maruz Değer #Entegre Risk Yönetimi Süreci Bilir: Reel sektör firmalarımızın uygulayabilecekleri hedging tekniklerini bilir. Anlar: Döviz kuru ve fiyat riski kavramlarını anlar. Yapar: Farklı kullanım örnekleri ile pratik bilgilerini pekiştirerek reel sektör firmalarına sunabileceği hedging çözümleri hakkında uygun öneriler yapar. Seminere, müşterileri arasında döviz kuru riski, emtia fiyat riski gibi farklı finansal risklerle karşılaşan reel sektör şirketleri olan banka çalışanları, finansal riskler ve hedging uygulamaları hakkında fikir sahibi olmak isteyen her düzeyde banka personeli katılabilir. Risk Yönetimi ve Türev Piyasalarda Temel Kavramlar Risk Kavramı ve Risk Türleri Risklerin Sınıflandırılması Entegre Risk Yönetimi Süreci Türev Araç Kavramı ve Son Trendler OTC/Organize Piyasalar ve Yapıları Risk Yönetiminde Kullanılan Enstrümanlar Futures, Forward ve Opsiyon Sözleşmeleri Tanım ve İşleyiş Fiyatlama ve Temel Kavramlar Kur/Parite Riski Yönetimi Dövize Dayalı Türev Ürünler Riske Maruz Değer Kavramı (VAR) Statik ve Dinamik Korunma İhracatçılar/İthalatçılar İçin Kullanım Örnekleri Emtia Fiyat Riski Yönetimi Emtia ya Dayalı Türev Ürünler Hammadde Fiyat Riski Yönetimi Fiyatlama Teknikleri ve Örnek Uygulamalar Teknik Mesleki Gelişim-Öğrenme İştahı, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Fiyatlama, Strateji Oluşturma, İlişki Yönetimi, Stratejik İlişkiler ve Kilit Ortaklıklar Kurma i Değişimi Okuyabilmek ve Geleceleği Kurgulamak, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 1 gün Tolga Uysal Baş. Tarihi : 25 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 25 Ocak 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

13 VAKA ÇALIŞMALARI İLE BANKA BİLANÇOSU İNCELEME Seminerin amacı, banka bilanço ve eklerinde yer alan hesap ve bilgilerin ne anlama geldiğini temel başlıklar halinde anlamak, değerlendirmek ve onları nasıl yorumlamak gerektiği konusunda katılımcılara yol göstermek; bankanın bilanço kalemlerinin analizini yaparak nerelerde güçlü, nerelerde sorunlar olduğunu anlamak konusunda analizler yapmak; bunun için : bir banka bilançosunda yer alan kalemlerin aktif-pasif yönetimi açısından taşıdığı önemi anlatmak ve yönetimlerin bu konuda alacakları kararlarda etkili olan kritik noktaları açıklamak, yasal otoritenin koyduğu zorunlu kısıtların bilanço kalemleri üzerindeki etkisini göstermek; başka bankaların bilançoları ile karşılaştırmalar yaparak, bankaların faaliyet alanlarına göre bilançolarında meydana gelecek farklılıkları analiz etmek, yurt dışında yerleşik bankaların bilançolarıyla benzeri faaliyette bulunan Türk Bankalarının bilançolarını yan yana koyarak karşılaştırmak, rasyo analizi yoluyla bankaların bilançolarını karşılaştırmak amacıyla tasarlanmıştır. Seminer boyunca gerçek bilançolar üzerinden, yaşanmış örneklerle analizler yapılıp, çeşitli bilançolardan alınmış kesitlerle karşılaştırmalar, analizler ve değerlendirmeler yapılacaktır. #Banka Bilanço Kalemlerini Anlama # Banka Bilanço Analizi Yapabilme Bilir : Banka Finansal Tabloları meydana getiren hesapların içeriğini ve finansal sonuçlara nasıl yansıdığını bilir Anlar : Bilançolardaki sağlıklı sağlıksız yapının hangi hesaplar incelenerek anlaşılabileceğini, Bankaların Gelir ve Gider Hesaplarındaki kompozisyonun hangi hesap hareketlerinden dolayı etkilenmekte olduğunu anlar Yapar : Farklı kuruluşların bilanço kalemlerini karşılaştırarak bu kuruluşların mali bünye durumunu değerlendirebilecek, sektördeki rakiplerle karşılaştırmasını sağlayacak finansal analizleri yapar. Konuyla ilgili birimlerde çalışan tüm ara kadrolar ile konu hakkında bilgi sahibi olup, bilançolara bakış açısını geliştirmek isteyen diğer birimlerde çalışan her seviyedeki personel katılabilir. Seminer klasik muhasebe mantığının dışında, bilanço inceleme ve değerlendirme yöntemiyle işlenecek olup, sadece sonuçlanmış mali tablolardaki rakamlar üzerinden çalışmalar yapılacaktır. Bu nedenle katılımcıların muhasebe usul ve teknikleri konusunda uzman olmaları gerekmez ancak eğitim boyunca muhasebe kurallarının işleyişi yönünden mevzuat uygulama detaylarına girilmeyecektir. Banka Bilançolarını Meydana Getiren Kalemler Aktif Hesaplar Pasif Hesaplar Gelir Gider Hesapları Bilanço Dışı Hesaplar Bankaların Finansal Tabloları Bilanço Gelir Tablosu ( K/Z Tablosu ) Fon Akım Tablosu Özkaynak Hareket Tablosu Bilanço Çeşitleri Kaç Çeşit Finansal Tablo Hazırlanır? Konsolide Olmayan Bilançolar Konsolide Bilançolar Bilançoda Getirili Aktifler / Maliyetli Pasifler İlişkisi Analizi Bilanço Analizinde Neler Yapılır? Faiz Oranlarına İlişkin Analiz Faize Duyarlılık Analizi Vade Analizi Likidite Riskleri ve Yönetimi Açısından Analiz Yabancı Para / TL Pozisyonlar İlişkisi Açısından Analiz Faiz Dışı Gelir / Gider İlişkisinin Analizi Özkaynakların Hesaplanması ve Sermaye Yeterliliği Analizi Rasyolar Yöntemiyle Analiz Teknikleri Türkiye de Bilanço İncelemede Uygulanan Temel Rasyo Grupları Sektör Payı Analizi Eşdeğer Rakiplerle Kıyaslama Diğer Kıyaslama Yöntemleri Bağımsız Denetim Raporu Konu Başlıkları ve Bazı Önemli Başlıkların Gerekçeleri Türk Bankacılık Sistemi ile Farklı Ülkelerdeki Bankaların Bilanço Yapısının Karşılaştırması Teknik i Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık), Merak Ve Keşfetme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Denetleme Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Raporlama ve Sunum, Kıyaslama Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 3 gün Bülent Günceler Baş. Tarihi : 30 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 1 Şubat 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

14 YORUMLARLA HER BANKACIYA GEREKLİ 100 TEMEL RASYO Finans dünyası göstergeler ve bu göstergeleri yorumlama dünyasıdır. Bankalar bu anlamda gösterge niteliğindeki rasyoları en yoğun ve sık kullanan işletmeler olarak bu dünyanın merkezinde yer alırlar. Görev tanımı ne olursa olsun, bankacılık sektörü çalışanları bu rasyoların oluşması, sürdürülmesi ve raporlanması aşamalarında doğrudan veya dolaylı önemli görevler üstlenirler. Bunun yanısıra bankaların en önemli ürünü olan nakdi ve gayrinakdi kredi kullananlar da bu sürecin doğal bir parçasıdır. Dolayısı ile bu işletmelerin ekonomik altyapısını veren rasyoların bilinmesi ve doğru yorumlanması da bankacılıkta kritik öneme sahip bir konudur. Seminer, katılımcılara bu anlamda gerekecek en önemli 100 temel rasyoyu ortak bir platformda aktarmayı ve bu rasyoları doğru yorumlama tekniklerini öğretmeyi amaçlamaktadır. Sonuçta, tüm banka ve banka dışı işletmelerde kullanılan bu göstergelerin bir lego düzeneği içinde birbirleri ile olan ilişkisi ve mantığı, günlük hayattan gelen örneklerle ve sınıfın aktif olarak katılacağı çözümlerle katılımcılara aktarılacaktır. #Operasyonel verimlilik #Raporlama ve sunum #Kıyaslama Bilir: Rasyo kullanmanın Banka içindeki analizlerde ve müşteri odaklı satış/pazarlama stratejilerinde nasıl yapılması gerektiğini bilir. Anlar: Bankacılık uygulamasında yaptığı işin önemini ve ölçülebilmesini anlar Yapar: Rasyo kullanarak Banka içi ve dışı karşılaştırmaları bir bütünlük için değerlendirir ve sunumunu yapar. Seminer, muhasebe,kredi tahsis, mali analiz, satış ve pazarlama departmanlarında çalışanların katılımına uygundur. Analizde Rasyo Tekniğinin Gerekliliği ve Oran Analizinin Üstünlük ve Sınırları Bankacılıkta Kullanılan Oranlar Banka Mali Tablolarının Kısa Tanıtımı Likidite Riskini Ölçen Veya Likidite Durumu Analizinde Kullanılan Oranlar Varlık Yapısı ve Kalitesini Gösteren Oranlar Kaynak Yapısına İlişkin Oranlar: Fon Maliyeti-Ürün Fiyatlaması İlişkisi Döviz Pozisyonuna İlişkin Oranlar Karlılığın Değerlendirilmesine İlişkin Oranlar Verimlilik ve Performans Ölçümünde Kullanılan Oranlar Özkaynağa İlişkin Oranlar Bankacılıktaki En Özel Rasyo Olarak Sermaye Yeterliliği Rasyosu: Yapısı, İçeriği ve Örnek Bir Banka Mali Tablosu Üzerinde Ayrıntılı Analizi Diğer Özkaynak Oranları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Tarafından Gözetilen Diğer Oranlar ve Bunlara İlişkin Tablolar EBITDA/FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) Kavramı, Hesaplanması ve Bankacılık Uygulamasında Önemi Bankacılıkta Maliyet Muhasebesi Uygulamaları Banka Dışı İşletmelerde Kullanılan Oranlar Banka Dışı İşletmelerin Mali Tablolarına Genel Bakış Ana Faaliyet Performansının Ölçümüne İlişkin Oranlar Satışlara İlişkin Oran ve Göstergeler Likiditeye İlişkin Oranlar İşletme Sermayesi Kavramına Ayrıntılı Bir Bakış Nakit Akım Döngüsü Nakit Akım Tablosu Finansal Yapıya İlişkin Oranlar: Kaldıraç Kavramı ve İlgili Oranlar İşletmenin Piyasa Değerini Gösteren Oranlar Büyümeye İlişkin Oranlar Senaryolar ile Büyüme Dengelerinin Oluşturulması İşletmelerde Fiyatlama Mantığı ve Maliyet Muhasebesi Sabit ve Değişken Maliyet Kavramları Katkı Marjı Kavramı Başabaş Noktasını Elde Etme Kapasite Kullanım Oranı Yatırım Getirilerine İlişkin Oranlar Rasyolardan Erken Uyarı Göstergesi Olarak Yararlanma Rasyolar İle Banka ve Diğer İşletmelerde Bütçe Oluşturma Yöntemleri Satış ve Pazarlama Çalışanları Bu Rasyoları Kullandırarak Nasıl Bankaya Katma Değer Kazandırırlar? Mesleki Gelişim, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Teknik Sonuç Odaklılık, Performans Değerlendirme (geri-ileri-eş zamanlı bildirim) Operasyonel Takip ve Bilinç, İç sistemler ve Denetim, Kıyaslama, Operasyonel Verimlilik i TBB Eğitim Merkezi 3 gün Oğuz Kemal Bulut Baş. Tarihi : 1 Şubat 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 3 Şubat 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

15 FİNANSAL TÜREVLER VE RİSK YÖNETİMİ Seminerde, vadeli işlemler ve fiyatlaması ile türev enstrümanların işleyişi, pazarlaması ve risk yönetimi konularında bilgi sunulması amaçlanmaktadır. #Risk yönetimi #Fiyatlama #Karlılık #Korunma Bilir :Türev işlemleri bilir. Risk yönetimini ve spekülasyonun etkilerini bilir Anlar :Müşterinin risk yönetimi ihtiyacını anlar. Hangi türev enstrümanın müşteriye yarayacağını anlar Yapar :Müşterisine türev ürünü pazarlar. Farklı türev ürünlerin fayda/maliyet analizini yapar. Tüm banka yönetici / yönetici adayları ile şubelerde bireysel, ticari ve kurumsal müşterilere satış ve pazarlama yapan çalışanlar ile operasyoncular katılabilir. Finans Piyasalarının Tarihsel Gelişimi Futures İşlemlerinin Tarihçesi Opsiyon İşlemlerinin Tarihçesi Forward İşlemler Forward Kur Hesaplama Bankalararası Vadeli İşlem Piyasaları Vadeli İşlemlere Yurtiçi Talep Futures Taşıma Maliyeti Futures Piyasalarının Genel Nitelikleri Forward ve Futures İşlemlerinin Karşılaştırılması Yurtiçi Piyasalarda Future İşlemlerinin Uygulanabilirliği FRA s (Cash-Forward); Valörlü Faiz İşlemleri Swap İşlemleri Swap Çeşitleri Swapların Kullanımı Opsiyonlar Opsiyon Kontratlarında Terminoloji Call ve Put Opsiyonların Kullanımı Kur Riski Yönetiminde Opsiyonlar Opsiyon Getiri Grafikleri Teknik i İletişim, Merak ve Keşfetme, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme Sonuç Odaklılık, Denetleme İç Sistemler ve Denetim, Maliyet, Fiyatlama, Kıyaslama, Global Zeka Değişim Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 3 gün Vedat Güven Baş. Tarihi : 6 Şubat 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 8 Şubat 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

16 EXCEL`DE FİNANSAL YÖNETİM VE İSTATİSTİK UYGULAMALARI Seminerin amacı, katılılımcılara günlük hayatta kullandıkları pek çok finansal formül ve istatistiksel uygulamanın ms excel üzerinde nasıl uygulanabileceğinin aktarılmasıdır. Böylece katılımcıların günlük hayatında önemli yer kaplayan ve uzun zaman alan işlemleri daha verimli şekilde yapmaları sağlanmış olacaktır. Bu uygulamalara ilişkin örnekler eğitim sırasında yapılacaktır. #Finansal Hesaplama #Validasyon #Raporlama #Veritabanı #Veritabanı Kontrol Bilir: Faiz Hesaplamalarını bilir. İç Verim hesaplamalarını bilir. Kredi hesaplamalarını bilir. Anlar: Verim Eğrisi,Volatilite fonksiyonlarını ve Fiyat simülasyonlarını anlar. Yapar: Veritabanı Kontrolü yapar. Finansal fiyatlama yapar. İstatistiksel Fonksiyonlarla piyasa kotrolü ve raporlaması yapar. Seminere excelde finans bilgisini geliştirmek isteyen tüm kişiler katılabilir. Seminer iki gün boyunca bilgisayar uygulamalı gerçekleştirilecektir. Giriş: Etkin Bir Analiz Aracı Excel Veri Çekme ve Sıralama Metodları, Veri Tabanlarında Fonksiyon Kullanımı Veri Tabanı Yönetilirken Kontrol Mekanizmaları Excel Finansal Kavramlar ve Fonksiyon Yazma Excelde Finansal ve Veritabanı Fonksiyonları Finansal Matematik Uygulamaları Paranın Zaman Değeri ve Faiz Kavramları Faiz Hesaplamaları, Enterpolasyon Yöntemleri, Nominal ve Efektif Faiz Oranları Bugünkü Değer Gelecekteki Değer Hesaplamaları, İskonto Hesaplamaları Annuite Hesaplamaları ve Amortisman (Geri Ödeme) Tablosu Yaşlandırma, Bono ve Tahvil Hesaplamaları İskontolu Bono, Fix Kuponlu Bono, Eurobond Durasyon Konveksite Hesaplamaları Uygulamalar Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi Net Bugünkü Değer, İç Verim Oranı, Farklı Süreli Yatırımlarda Net Bugünkü Değer Excel Bütçe Planlama ve Pivot Table Kullanımı Kredi Ödeme Hesaplamaları Eşit Taksit Ödemeli Kredi Hesaplamaları, Ara Dönem Ödemeli Kredi Hesaplamaları Balon Ödemeli Kredi Hesaplamaları Esnek ve Düzensiz Ödemeli Kredi Hesaplamaları İstistiksel Analizler Tanımlayıcı İstatistikler Mod, Medyan, Ortalama, Kurtosis, Skewnes Hesaplamaları, Coefficient of Variation Volatilite Hesaplamaları MA, EWMA, GARCH Korelasyon ve Kovaryans Hesaplamaları Matris İşlemleri Dört İşlem, Transpoze Olasılık Dağılımları Rassal Sayı Üretme, Normal Dağılım, Lognormal Dağılım Histogram Çizimleri İleri Finans Uygulamaları Monte Carlo Simülasyonu ve Fiyatlama, Gelir ve Maliyet Simülasyonları Kur ve Fiyat Simülasyonları, Goal Seek ve Solver (Optimal Portföy ve Üretimin Bulunması) Data Analysis (Regresyon ve Yield Curve) Uygulamalar ve Genel Değerlendirmeler Excel in Güçlü Yanları, Excel in Zayıf ve Eksik Tarafları Teknik i Mesleki Gelişim, Merak ve Keşfetme, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık Fiyatma, İç Sistemler ve Denetim, Raporlama ve Sunum Değişim ve Düşünce Liderliği, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Cahit Memiş Baş. Tarihi : 9 Şubat 2017, Perşembe - Bitiş T.: 10 Şubat 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

17 İÇ SİSTEMLERİN KOORDİNASYONU VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASINDA BİR GÖSTERGE: 3`LÜ SAVUNMA HATTI MODELİ Seminerde, BASEL Komitesi, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), COSO Komitesi, IIA (İç Denetçiler Enstitüsü) ve ACFE (Suistimal İnceleme Uzmanları Birliği)`nin uygulanması yönünde büyük destek verdiği 3`lü Savunma Hattı`nın en güncel bilgileri, özel tasarımın nasıl yapılması gerektiği, uygulaması örneklerle sistematik olarak aktarılacaktır. Bu bilgiler ışığında bankada yetkili konumda çalışanların kontrol uygulamalarında kullanacakları yeni yöntemlerle farklılık yaratarak banka faaliyetlerine değer katmaları amaçlanmaktadır. #kontrol #kontrol yetkisi #kontrol sorumluluğu#proaktif yönetim #kontrol ortamı #kontrol süreçleri#uyumlu işlem #güvenli işlem #3 E (etkililik, etkinlik, ekonomiklik) #3lü Savunma Hattı Bilir: Bankacılar, 3lü Savunma Hattı modelinin proaktif yönetimiyle birim faaliyetlerinde üstlendikleri kontrol işlevinin en güvenli ve en etkili düzeylerde gerçekleşeceğini bilir. Anlar: Modelin uygulanması ile hem ekip dayanışmasının artacağını hem de kars?ı karşıya kalınabilecek risklerin miniminize edilebileceğini anlar. Yapar: Modeli uygulamasıyla etkili, etkin, ekonomik, mevzuata uyumlu ve güvenli işlemler yapılmasını sağlar ve tüm çabalara rağmen ortaya çıkacak hata ve suistimallerin erken teşhisini yaparak olası o?nlemlerin zamanında alınmasını sağlar. Seminere, bankaların genel müdürlük, bölge müdürlüğü, şube müdürlüğü bünyesinde çalışan tüm yetkililer katılabilir. Bankalarda Kontrol İşlevinin Çerçevesi Yönetimin Beş Temel İşlevinden Biri Olan Kontrol Neyi İfade Etmektedir? Kontrol İşlevi Hangi Bileşenlerden Oluşur? Kontrol ve Denetim Aynı Kavramlar mıdır? Reaktif Kontrol Yönetimi Bankacılıkta Ne İfade Eder? Hangi Durumlarda Uygulanır? Proaktif Kontrol Yönetimi Bankacılıkta Ne İfade Eder? Proaktif Kontrol Yönetimi Bankacılıkta Nasıl Uygulanır? 3 lü Savunma Hattı Yaklaşımı ve Bankacılıktaki Yeri 3 lü Savunma Hattı Yaklaşımı Nedir? Bileşenleri Nelerdir? Basel Komitesi, BDDK, IIA, ACFE ve COSO nun 3 lü Savunma Hattına Bakışları Bankaya Özgü 3 lü Savunma Hattı Modeli Hangi Bileşenlerden Oluşur? 3 lü Savunma Hattı Uygulamasıyla Bankada Kontrol İşlevinin Senkronizasyonu 3 lü Savunma Hattının Banka Uygulamasında Kaldıraç Etkisi Yaratması 3 lü Savunma Hattının Banka Genelinde ve Birim Bazında Tasarlanması Banka Genelinde İdeal Kontrol Ortamının Tasarlanması (Örnekler Eşliğinde) Birim Bazında İdeal Kontrol Ortamının Tasarlanması (Örnekler Eşliğinde) Banka Genelinde İdeal Kontrol Süreçlerinin Tasarlanması (Örnekler Eşliğinde) Birim Bazında Kontrol Süreçlerinin Tasarlanması (Örnekler Eşliğinde) 3 lü Savunma Hattının Banka Genelinde ve Birim Bazında Uygulanması Banka Genelinde Uygulanması Banka Genel Müdürlük Birimlerinde Uygulanması Banka Bölge Müdürlüklerinde Uygulanması Banka Kurumsal Şubelerinde Uygulanması Banka Bireysel Şubelerinde Uygulanması Teknik i Mesleki Gelişim, Takım Çalışması ve İşbirliği, Kurumsal Farkındalık Etik bilinci Planlama ve Organizasyon, Koordinasyon Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim, Operasyonel Takip ve Bilinç TBB Eğitim Merkezi 2 gün Bülent Hasanefendioğlu Baş. Tarihi : 13 Şubat 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 14 Şubat 2017, Salı TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

18 BANKALARDA KAYNAK MALİYETİ HESAPLAMA YÖNTEMLERİ VE KREDİ FİYATLAMA Bankacılık kesiminde yaşanan yoğun rekabet ortamı bankalarda kaynak maliyetlerinin önemini ortaya çıkarmaktadır. Seminerde kaynak maliyeti hesaplama yöntemlerinin yanı sıra kredi fiyatlaması da ele alınacaktır. #Maliyet #Fiyatlama #Karlılık Bilir: Maliyetin nasıl hesaplanacağını bilir. Bankaların Kaynak Yapısı Kredi Fiyatlamasını Etkileyen Faktörler Banka Politikası Alternatif ve Tamamlayıcı Piyasalar Müşteri Rekabet Gücü Maliyetler Maliyet Hesaplama Yöntemleri ve Kredi Fiyatlama TL ve DTH Maliyeti VDMK Maliyeti MB Reeskont Kredileri Dış Krediler Açık Pozisyon Maliyeti Döviz Elde Etme Maliyeti Gayri Nakdi Kredi Fiyatlaması Anlar: Fiyatlama ve karlılığı anlar Yapar: Müşteriye doğru fiyatlama yapar. Bankalarda maliyet hesaplayan birimler, fon yönetimi, kredi pazarlama gibi konuyla ilgili departmanlar ve şubelerde çalışan bankacılara yöneliktir. Bu seminer süresince katılımcıların yanlarında HP hesap makinesi bulundurmaları gerekmektedir. Teknik Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, İletişim, Müşteri Duyarlılığı Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Mevzuat, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, Esneklik i Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Sadi Uzunoğlu Baş. Tarihi : 15 Şubat 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 16 Şubat 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

19 VADELİ İŞLEMLER VE TÜREV ÜRÜNLER Seminerde, vadeli işlemler ve türev ürünlere ilişkin genel bilgilerin aktarılması amaçlanmaktadır. #Forward #Futures #Opsiyon #Swap #VİOP #Yeni Nesil Türevler Bilir: Türev ürünlerin temel niteliklerini bilir Anlar: Finansal yönetimdeki konumunu anlar Yapar: Türev ürünler ile korunma, yatırım ve arbitraj işlemi yapar Dış işlemler, kredi pazarlama, menkul değerler, fon yönetimi bölümlerinde çalışan, konuyla ilgilenen bankacılara yöneliktir. Vadeli İşlemler ve Türev Ürünlere İlişkin Genel Bilgiler Vadeli (Forward) Pazar ile Hedging Futures Temel Kavramlar, İşleyiş, Marjlama Süreci (Marking to Market), Fiyatlama, Emtia (Commodity) ve Finansal Futures Kontratları; Yabancı Para (Currency Futures), Faiz (Interest Rate Futures) ve Endeks Futures (Stock Index Futures) VOB Uygulama Örnekleri Opsiyonlar Temel Kavramlar, Marjlama ve Teslim Süreci, Değerleme Modelleri, Türleri Fiziksel-Finansal Opsiyonlar: Hisse Senedi, Endeks, Döviz ve Faiz Opsiyonları Opsiyon Ticareti ve Spekülasyon Futures ve Option Karşılaştırmalı Strateji Çalışması Finansal Risk Yönetim Aracı Olarak Swap: Faiz Swap ı (Interest Rate Swap), Para Swap ı (Currency Swap), Aktif Swap ı (Asset Swap), Emtia Swap ı (Commodity Swap) Yeni Nesil Türevler CAPS, FLOOR, COLLAR; Swaptions, Diff. Swap, Egzotik Opsiyonlar, Engelli Opsiyonlar, Rainbows, Lookback, Asya Opsiyonları Türev Ürünler ve Finansal Krizler Teknik i Mesleki Gelişim ve Öğrenmeye Açıklık, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Sonuç Odaklılık Fiyatlama, Maliyet, Kıyaslama, Global Zeka Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 3 gün İhsan Ersan Baş. Tarihi : 15 Şubat 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 17 Şubat 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

20 FİNANS PİYASALARI VE FİNANSAL ENSTRÜMANLAR Seminerde para piyasaları, sermaye piyasaları, emtia piyasaları ve kıymetli maden piyasalarının tanıtımı, işleyişi ile bu piyasalarda kullanılan finansal enstrümanların tamamının tanıtımı amaçlanmaktadır. #Piyasalar ve İşleyişi #Finansal Enstrümanlar #Piyasalar Arasındaki Farklılıklar #Finansal Terminoloji #Alternatif Piyasalar Bilir: Finans Piyasaları ve işleyişi ile kullanılan ürünler nelerdir bilir Anlar: Para, Sermaye, Emtia ve Kıymetli Maden piyasalarındaki gelişmeleri anlar ve yorumlar Yapar: Finansal ürünler konusunda müşterilerden gelecek talepleri karşılar ve piyasalardaki gelişmeler konusunda müşterilerini bilgilendirir. Müfettiş, müfettiş yardımcıları, müdür yardımcıları, şef, uzman, uzman yardımcıları katılabilir. Para Piyasaları FX Piyasalar Spot Piyasalar Vadeli Piyasalar Faiz Vade ve Kur Riskleri Money Market Piyasaları Faiz ve Valör Kavramı Libor ve Benzeri Piyasaların Anlatımı Valör ve Çeşitleri Faiz ve Kotasyon Verme Türkiye ve Dünya Piyasalarındaki Uygulamalar Kıymetli Kağıtlar İle M.M.Piyasasındaki İşlemler Sermaye Piyasaları Sabit Getirili Menkul Kıymetler Değişken Getirili Menkul Kıymetler Emtia Piyasaları Spot Piyasalar Spot Emtia Piyasalarının Tanımı ve İşleyişi Emtia Piyasalarının Ülke Ekonomilerine Katkıları İstatistiksel Çalışmalar ve Tahminler Başlıca Emtia Borsaları ve Türkiye Gerçekleri Vadeli Piyasalar Vadeli Emtia Borsaları İzmir Emtia Borsası ve Türkiye Gerçekleri Kıymetli Maden Piyasaları ES ESLondon Metal Exchange ve Diğer Maden Piyasaları Altın Piyasaları Borsalar ve OTC Piyasalardaki İşleyiş Spot Piyasalar Altın Piyasaları Altın ve Gümüş Paralar Türkiye nin Dünya Piyasasındaki Yeri ve Önemi DA DATürkiye nin Altın Madenleri ve Yasal Düzenlemeler Piyasalardaki Oyuncular Yatırımcılar Spekülatörler Yatırım Yapmanın Özellikleri Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, İletişim, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzlemeye Operasyonel Takip, Denetleme Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sisitemler ve Denetim, Raporlama ve Sunum, Operasyonel Verimlilik, Kıyaslama Değişimi Okuyabilmak ve Geleceği Kurgulayabilmek, Farklılıkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 3 gün Hakan Peksöz Baş. Tarihi : 22 Şubat 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 24 Şubat 2017, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: 900

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir.

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. 1. İŞ MÜKEMMELLİĞİ Seminerde basarılı, etkili, istenen sonuçları üreten mükemmel ve profesyonel olmak için gerekli, bilgi, beceri, tutum, bakıs açısı ve davranıslar hakkında bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ YORUMLARLA HER BANKACIYA GEREKLİ 100 TEMEL RASYO Eğitim, katılımcılara gerekecek en önemli 100 temel rasyoyu ortak bir platformda aktarmayı ve bu rasyoları doğru yorumlama tekniklerini öğretmeyi amaçlamaktadır.

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 9; Finansal Pazarlar, 10; Finansal Kurumlar, 13; Finansal Araçlar

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. DÜNYADA VE TÜRKİYE`DE EKONOMİ VE PİYASALARLA İLGİLİ SON GELİŞMELER Seminerin amacı, makroekonomik göstergeleri yorumlayarak

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 10; Finansal Pazarlar, 12; Finansal Kurumlar, 15; Finansal Araçlar

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ YALIN DENETİM (LEAN AUDİTİNG) Eğitimin amacı, iç denetim faaliyetlerinin iyileştirilerek denetim etkinliğinin artırılması çalışmalarına katkı sağlamaktır. #Denetim performansının geliştirilmesi #Katma

Detaylı

İçindekiler. Finansal Sistem. Finansal Piyasalar

İçindekiler. Finansal Sistem. Finansal Piyasalar İçindekiler BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Sistem I. Finansal Sistemin Tanımı... 1 II. Finansal Sistemin Amaçları... 4 III. Finansal Sistemin Amaçları... 4 IV. Finansal Sistem ve Ekonomik Büyüme... 5 A. Makroekonomik

Detaylı

Marjinal VaR Ratio Instruments PV VaR VaR/PV Portfolio PV Marjinal VaR

Marjinal VaR Ratio Instruments PV VaR VaR/PV Portfolio PV Marjinal VaR 1.PERFORMANS DEĞERLEMESİ Karşılaştırma Ölçütü-Serbest Fon Getiri Değişimi 29/02/2012 1H 1A 3A 5A Merchants Capital 0.22% -0.98% -11.91% -15.29% KYD182 0.16% 1.26% 3.13% 3.56% 2.PİYASA RİSKİ VaR değer limiti,

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TÜM EKONOMİK VERİLERİ İYİ ANLAMAK VE DOĞRU YORUMLAMAK Seminer, Türkiye`de ve dünya piyasalarında açıklanan ekonomik verilerin

Detaylı

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Seminer Adı Eğitmen Adı Seminer Tarihi Finansal Risk Yönetimi Oğuz Kemal Bulut 26-27 Şubat 2009 Banka Muhasebesi Prof.Dr.

Detaylı

FİNANS (FİN) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

FİNANS (FİN) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. FİNANS (FİN) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. FİNANSAL TÜREVLER VE RİSK YÖNETİMİ Seminerde, vadeli işlemler ve fiyatlaması ile türev enstrümanların işleyişi, pazarlaması ve risk yönetimi konularında

Detaylı

Bankacılık ve Finans Eğitimleri

Bankacılık ve Finans Eğitimleri Bankacılık ve Finans Eğitimleri Aralık 2007 Programı Perpa Ticaret Merkezi B Blok K.12 No.2095 Şişli/İst. Tel: 0212 221 28 35 Fax: 0212 221 28 84 06 ARALIK 2007 1 GÜN FİNANSÇILAR İÇİN VERGİ Finansal Ürünlerden

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar

Detaylı

Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset FİNANSAL YÖNETİM. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi

Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset FİNANSAL YÖNETİM. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset FİNANSAL YÖNETİM Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V FİNANSAL YÖNETİM... 1 Finansal Amaçlar... 1 Finans Yöneticisinin

Detaylı

RiskTürk Eğitim Kataloğu Dönem

RiskTürk Eğitim Kataloğu Dönem RiskTürk Eğitim Kataloğu 2016 2. Dönem E-Mail: egitim@riskturk.com EĞİTİM TAKVİMİ Piyasa Riski 26-27 Ekim Aktif-Pasif Yönetimi (ALM) 23-24 Kasım Kredi Riski 21-22 Aralık E-Mail: Piyasa Riski Piyasa Riski

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık...

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... ...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... Deriva İle Tanışın Deriva Danışmanlık ve Eğitim reel ve mali sektör

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜREV ÜRÜNLER SATIŞ ATÖLYESİ Seminerin amacı piyasada bulunan türev ve türevlerle yapılandırılan finansal ürünlerin bilinmesi gereken ürün özelliklerini vurgulamak, risk/getiri karşılaştırmalarına dikkat

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILAR İÇİN TEMEL GÖSTERGELERİN, RAPORLARIN İZLENMESİ VE OKUNMASI Eğitimde bankacıların ulusal ve uluslararası boyutta yayınlanan temel göstergeleri ve raporları irdelemeleri ve yorumlamalarına yardımcı

Detaylı

RiskTürk Eğitim Kataloğu Dönem

RiskTürk Eğitim Kataloğu Dönem RiskTürk Eğitim Kataloğu 2016 1. Dönem E-Mail: egitim@riskturk.com EĞİTİM TAKVİMİ İleri Seviye Varlık Yükümlülük Analizi (ALM) 4-5 Mayıs Kredi Riski 11-12 Mayıs Piyasa Riski 25-26 Mayıs E-Mail: ALM egitim@riskturk.com

Detaylı

Tarih ve Saat Ders İçeriği Eğitmenler

Tarih ve Saat Ders İçeriği Eğitmenler VİOP AKADEMİ Tarih ve Saat Ders İçeriği Eğitmenler 13/9/2014 VİOP Piyasası ve Ürünleri Prof. Dr. Vedat Akgiray, 10:00-11:30 Boğaziçi Üniversitesi 13/9/2014 Vadeli Piyasalarda Fiyatlama Dr. Emrah Şener,

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Finansın İlkeleri Zorunlu DERS HEDEFİ Finansın İlkeleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Finans nedir ve çalışma alanları nelerdir sorularına cevap

Detaylı

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ Sayın İlgili: İç denetim teknik bir uzmanlık alanı olmanın ötesinde çok temel bir yönetim aracıdır. Yönetim sürecinin temel bir unsuru olan kontrol ve izleme rolü iç denetim

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILAR İÇİN RİSK VE SERMAYE YÖNETİMİ EĞİTİMİ Seminerde, risk alma, analiz, kontrol ve yönetme faaliyetlerinde görev alan/alacak kariyer gruplarına, risk ve sermaye yönetimi ile ilgili sağlam bir altyapı

Detaylı

BİLGİ BİRİKİMİ ALANLARI İşi yapmak için bilinmesi gereken bilgiler

BİLGİ BİRİKİMİ ALANLARI İşi yapmak için bilinmesi gereken bilgiler MALİ MUHASEBE VE FİNANS Çeşitli mali tabloların (Bilanço, Gelir Tablosu, vb.) yapısı, terminoloji ve ilişkiler Tipik işlevleri, yaygın kullanılan muhasebe kayıtları, mali tablolarla ilişkileri ve kritik

Detaylı

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 İşletme Finansmanı ix İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 I. Finans, Finansman ve Finansal Yönetim Nedir? 5 Finansal Hizmetler, 6; Finansal Yönetim, 6; Finansal Yönetimin Öğrenilmesi,

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ 1.Finansal Yönetim Olgusu... 1 1.1. Finans Bilimi... 1 1.2. Neden Finans Yöneticisine İhtiyaç Var?... 1 Karar Süreçleri) 1.3. Finans Yöneticisinin

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

EÐÝTÝMCÝ: Ayrýntýlý Bilgi Ýçin Eðitimlerin Üzerini Týklayýnýz. RiskTürk Aktif - Pasif Yönetimi 11-12 Þubat 2009 Teknopark Maslak/ÝSTANBUL RiskTürk Piyasa Riski 18-19 Þubat 2009 Teknopark Maslak/ÝSTANBUL

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

NDEK LER I. Finansal stikrarın Makroekonomik Unsurları II. Bankacılık Sektörü ve Di er Finansal Kurulu lar

NDEK LER I. Finansal stikrarın Makroekonomik Unsurları II. Bankacılık Sektörü ve Di er Finansal Kurulu lar İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... i İÇİNDEKİLER... iii TABLO LİSTESİ... v GRAFİK LİSTESİ... vii KUTU LİSTESİ... xiv KISALTMA LİSTESİ.... xvi GENEL DEĞERLENDİRME... xvii I. Finansal İstikrarın Makroekonomik Unsurları...

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TABLO LİSTESİ

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TABLO LİSTESİ TABLO LİSTESİ Tablo I.1. Ödemeler Dengesi (Milyar ABD doları) 6 Tablo I.2. Cari İşlemler Açığını Finanse Eden Taraflar (Milyar ABD doları) 7 Tablo I.3. Seçilmiş Ekonomilerde Cari İşlemler Dengesinin GSYİH

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel

Detaylı

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ----

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- Neden Finans Eğitimi? Günümüzün iş dünyasında, tüm yönetici ve çalışanlardan finansal verileri göz önünde bulundurarak hızlı ve doğru karar

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA... ii ÖNSÖZ... iii 2. BASIM İÇİN ÖNSÖZ... iv İÇİNDEKİLER... v ŞEKİLLER... xi TABLOLAR... xiii KISALTMALAR... xv GİRİŞ... 1 BÖLÜM 1: FİNANSAL SİSTEMİN EKONOMİ İÇERİSİNDEKİ YERİ...

Detaylı

MENKUL KIYMET YATIRIMLARI

MENKUL KIYMET YATIRIMLARI DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. MENKUL KIYMET YATIRIMLARI KISA ÖZET

Detaylı

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Ad/Panel/Yer Tarih Yatırım Finansman Kurumsal Kimliğimiz Ürün ve Hizmetlerimiz 2 Türkiye nin ilk özel aracı kurumu olarak, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FON HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Aksi Belirtilmedikçe Tutarlar Türk Lirası (TL)

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FON HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Aksi Belirtilmedikçe Tutarlar Türk Lirası (TL) 01.01.30.12.2016 HESAP DÖNEMİNE AİT A. TANITICI BİLGİLER OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FON'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Muhasebe mesleğinde yaşanan gelişmeler, yönetim muhasebesinin meslek içindeki öneminin artmasına neden olmuştur. Sermaye piyasalarının ve ekonominin gelişmesiyle birlikte muhasebe

Detaylı

SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI. Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012

SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI. Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 Operasyonel Risk ve Sigortacılık 1. Aşırı düzenleme 16. Siyasi sarsıntı ve baskılar 2. Doğal afetler 17. Yeni riskleri

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı

Portföy Yönetimi: Risklerin Ölçümlenmesi ve Yönetilmesi. 18 Mart 2009 MÖVENPİCK HOTEL / İSTANBUL

Portföy Yönetimi: Risklerin Ölçümlenmesi ve Yönetilmesi. 18 Mart 2009 MÖVENPİCK HOTEL / İSTANBUL Portföy Yönetimi: Risklerin Ölçümlenmesi ve Yönetilmesi 18 Mart 2009 MÖVENPİCK HOTEL / İSTANBUL İÇERİK Riske Nereden Bakıyoruz? Portföy Yönetim Şirketi Banka Portföy Yönetim Şirketleri İçin Risk Yönetim

Detaylı

Finansal Ekonometri. Ders 3 Risk ve Risk Ölçüleri

Finansal Ekonometri. Ders 3 Risk ve Risk Ölçüleri Finansal Ekonometri Ders 3 Risk ve Risk Ölçüleri RİSK Tanım (Oxford English Dictionary): Risk bir tehlike, kötü sonuçların oluşma şansı, kayıp yada şansızlığın ortaya çıkmasıdır. Burada bizim üzerinde

Detaylı

OPSİYONLARDAN KAYNAKLANAN PİYASA RİSKİ İÇİN STANDART METODA GÖRE SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜ HESAPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

OPSİYONLARDAN KAYNAKLANAN PİYASA RİSKİ İÇİN STANDART METODA GÖRE SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜ HESAPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 28.06.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28337 OPSİYONLARDAN KAYNAKLANAN PİYASA RİSKİ İÇİN STANDART METODA GÖRE SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜ HESAPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

Operasyonel Risk ve Sigortacılık

Operasyonel Risk ve Sigortacılık SOLVENCY II ve OPERASYONEL RİSKLER AKTÜERYAL BAKIŞ AÇISI Orhun Emre ÇELİK 3 Aralık 2012 Operasyonel Risk ve Sigortacılık 1. Aşırı düzenleme 16. Siyasi sarsıntı ve baskılar 2. Doğal afetler 17. Yeni riskleri

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri 28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri Yönetici Özeti: 28.06.2012 tarihinde yayımlanan Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik ile

Detaylı

GRAFİK LİSTESİ. Grafik I.7.

GRAFİK LİSTESİ. Grafik I.7. GRAFİK LİSTESİ Grafik I.1. VIX Endeksi 1 Grafik I.2. itraxx Europe Crossover Endeksi 1 Grafik I.3. Gelişmiş Ülke Borsa Endeksleri 2 Grafik I.4. Seçilmiş Bazı Ülkelerde Büyüme Oranları 2 Grafik I.5. Seçilmiş

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI BAŞLANIGIÇ TARİHİ: 14 OCAK 2012 İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Muhasebe mesleğinde yaşanan gelişmeler, yönetim muhasebesinin meslek içindeki öneminin artmasına neden olmuştur. Sermaye piyasalarının ve ekonominin

Detaylı

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar Kimler Katılmalı: Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar veya yöneticileri, Banka veya finansal kurumlarda çalışan ve müşteri gözüyle hazine

Detaylı

Saygılarımızla, Erkan Kilimci

Saygılarımızla, Erkan Kilimci Değerli Sermaye Piyasası Profesyonelleri, Sermaye Piyasası Profesyonelleri Derneği ( SPP ) ve Finans Mühendisliği Merkezi ( CCF ) işbirliğinde 2 Şubat 2013 Cumartesi günü Aracı Kurum çalışanlarına yönelik

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler PİYASA YAPICILIK Aralık 2015 Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler FİNANSİNVEST Piyasa Yapıcı rolüyle Finansinvest, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında, PAY Vadeli ve FBIST BYF

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların

Detaylı

1. Nominal faiz oranı %25, enflasyon oranı %5 olduğuna göre reel faiz oranı % kaçtır?

1. Nominal faiz oranı %25, enflasyon oranı %5 olduğuna göre reel faiz oranı % kaçtır? Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri 1. Nominal faiz oranı %25, enflasyon oranı %5 olduğuna göre reel faiz oranı % kaçtır? a. %18 b. %19 c. %20 d. %21 e. %22 5. Nominal faiz oranı %24 ve iki

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

RiskTürk Eğitim Kataloğu Dönem

RiskTürk Eğitim Kataloğu Dönem RiskTürk Eğitim Kataloğu 2018 2. Dönem EĞİTİM TAKVİMİ Aktif Pasif Yönetimi (ALM) 1-2 Kasım Kredi Riski 15-16 Kasım Piyasa Riski 29-30 Kasım İSEDES ve Bilanço Simülasyonları 6-7 Aralık ALM Aktif Pasif Yönetimi(ALM)

Detaylı

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu Mayıs 2015 Hazine ve Türev Ürünler FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi; FTSE Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksinde

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel göstergelere bakar ve bu verilere göre o işletme hakkında ana

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ GENEL BANKACILIK EĞİTİMİ Eğitimde, bankacılığın tarihi, gelişimi, fonksiyonları ve tüm bankacılık enstrümanları ile ilgili olarak bilgi aktarılması amaçlanmaktadır. #Kaynak temini #Kredi politikaları #Fiyatlama

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR...1

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30.06.2017 tarihi itibarıyla Fon'un

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR 1. FİNANSAL PİYASA KAVRAMI VE BOYUTLARI... 1 1.1. FİNANSAL PİYASA TÜRLERİ... 4 1.1.1. Para Piyasaları... 6 1.1.2. Sermaye Piyasası...

Detaylı

Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Tebliği ne göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Tebliği ne göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? 1. Yapılandırılmış finansal araçların ortaya çıkarılmasında, yaratılan menkul kıymeti yatırımcılara satarak menkulleştirilmeye konu olan kredilerin satın alınması için gereken fonu temin eden taraf aşağıdakilerden

Detaylı

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI Eğitim programımıza; SPK sınavlarına hazırlananlar; Bankaların Hazine Fon Yönetimi,Risk

Detaylı

Temel Türev Ürünleri ve Türev İşlem Piyasaları. İstanbul Finans Enstitüsü tarafından yazıldı.

Temel Türev Ürünleri ve Türev İşlem Piyasaları. İstanbul Finans Enstitüsü tarafından yazıldı. Seminerin Amacı : Global finans piyasalarının entegrasyonunun sürekli olarak artması ile birlikte imkanlar ile birlikte risklerin de arttığı görülmektedir. Bu entegrasyon bizlere yeni ürünlerin de kapısını

Detaylı

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Tarih : 13-14 Kasım 2017 Pazartesi / Salı (2 Gün 09:30-16:00) Yer : Hilton

Detaylı

Bölüm 1 (Devam) Finansal Piyasalar & Kurumlar

Bölüm 1 (Devam) Finansal Piyasalar & Kurumlar Bölüm 1 (Devam) Finansal Piyasalar & Kurumlar İşlenecek Konular Finansal piyasalar ve kurumların önemi Tasarrufların şirketlere akışı Finansal piyasaların ve aracıların fonksiyonları Değer maksimizasyonu

Detaylı

TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR TACİRLER

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİME İLİŞKİN GENEL İLKELER. Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ

FİNANSAL YÖNETİME İLİŞKİN GENEL İLKELER. Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ FİNANSAL YÖNETİME İLİŞKİN GENEL İLKELER Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ 1 İçerik Finansal Yönetim, Amaç ve İşlevleri Piyasalar, Yatırımlar ve Finansal Yönetim Arasındaki İlişkiler İşletmelerde Vekalet Sorunu (Asil

Detaylı

KURUMLAR KISA ÖZET KOLAYAOF

KURUMLAR KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. FİNANSAL KURUMLAR KISA ÖZET KOLAYAOF

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 28337 TEBLĠĞ. OPSĠYONLARDAN KAYNAKLANAN PĠYASA RĠSKĠ ĠÇĠN STANDART METODA GÖRE SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜ HESAPLANMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ

Resmî Gazete Sayı : 28337 TEBLĠĞ. OPSĠYONLARDAN KAYNAKLANAN PĠYASA RĠSKĠ ĠÇĠN STANDART METODA GÖRE SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜ HESAPLANMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ 28 Haziran 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28337 TEBLĠĞ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: OPSĠYONLARDAN KAYNAKLANAN PĠYASA RĠSKĠ ĠÇĠN STANDART METODA GÖRE SERMAYE YÜKÜMLÜLÜĞÜ HESAPLANMASINA

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 15 Ekim 2003 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fon un Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri 26.267.484

Detaylı

HSBC PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN HSBC PORTFÖY YABANCI BYF FON SEPETİ FONU

HSBC PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN HSBC PORTFÖY YABANCI BYF FON SEPETİ FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Fon Toplam Halka arz tarihi: 26 Kasım 1996 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fon un Yatırım Amacı Yöneticileri Değeri 33.799.135

Detaylı

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Multi Strateji Değişken Fon

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Multi Strateji Değişken Fon VİRTUS Serbest Yatırım Fonu Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Multi Strateji Değişken Fon Bosphorus Capital Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. Türk finans piyasalarında aktif varlık yönetimine

Detaylı

Taaleri Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu na Bağlı TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

Taaleri Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu na Bağlı TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU Taaleri Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu na Bağlı TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU 01 Ocak 31 Aralık 2016 Dönemine Ait Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Paylar - Bankacılık PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 30/06/2018 tarihi itibarıyla - Demir, Çelik

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ

BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...xiii ÖN SÖZ... xv TABLOLAR LİSTESİ... xvii ŞEKİLLER VE GRAFİKLER LİSTESİ... xix BİRİNCİ BÖLÜM BANKALARIN FAALİYET ALANLARININ GELİŞİMİ 1. Bankacılık Faaliyet Alanları... 1 1.1. Mevduat

Detaylı

RiskTürk Eğitim Kataloğu. 2015 1. Dönem

RiskTürk Eğitim Kataloğu. 2015 1. Dönem RiskTürk Eğitim Kataloğu 2015 1. Dönem E-Mail: egitim@riskturk.com EĞİTİM TAKVİMİ İleri Seviye Varlık Yükümlülük Analizi (ALM) 20-21 Mayıs Opsiyonlarda Fiyatlama ve Risk Analizi 27-28 Mayıs Bilanço - Likidite

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii. Birinci Bölüm. FİNANSAL SİSTEM VE BANKALAR N. Oğuzhan Altay

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii. Birinci Bölüm. FİNANSAL SİSTEM VE BANKALAR N. Oğuzhan Altay İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Birinci Bölüm FİNANSAL SİSTEM VE BANKALAR N. Oğuzhan Altay 1. Giriş... 1 2. Finansal Sistem ve Sınıflandırılması... 1 3. Bankacılığın Doğuşu ve Bankalar... 4 3.1. Bankacılığın

Detaylı