Smart Ürün Ailesi: 10 Dokunmatik Panel Kullanıcı Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Smart Ürün Ailesi: 10 Dokunmatik Panel Kullanıcı Kılavuzu"

Transkript

1 K Smart Ürün Ailesi: 10 Dokunmatik Panel Kullanıcı Kılavuzu

2 GIRIŞ Bu kılavuz, VIKO by Panasonic THEA IQ Smart Ürün Ailesi Dokunmatik Panel Uygulamasının kullanım bilgilerini içermektedir. Lütfen cihazınızı kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz. Herhangi bir sorunuz olursa bize 444 VİKO nolu çağrı merkezimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. VIKO by Panasonic THEA IQ ürünlerini kullandığınız için teşekkür ederiz. Hayatı kolaylaştıran, teknoloji dolu günler dileriz. VIKO by Panasonic

3 Avantajlarımız 10 Kapasitif Duvara Sıfır Dokunmatik Ekran Parametrik ve Kolay Akıllı Ev Fonksiyonlarının Yönetimi Tamamıyla Mobil Önyüzler Android ve Apple (IOS) Cihazlar İle Uzaktan Erişim 7/24 Kesintisiz Çalışma Akıllı Şehircilik Uygulamaları İle Entegre Gelişmiş Konsiyerj Hizmetleri Yönetimi Alt Yapısına Sahip Bayiler Tarafından Kolay Kurulum ve Yönetim Bulut Üzerinden Servis Hizmeti

4 1.STANDARTLAR VIKO by Panasonic - THEA IQ Smart Ürün ailesi 10 Dokunmatik Panel, evinizin tüm yönetim ihtiyaçlarını karşılamak üzere son mobil teknoloji platformları kullanılarak geliştirilmiştir. Ürününüz size kurulduğu tarih itibari ile 2 yıl süresince VIKO by Panasonic Güvencesi altındadır. Uygulama fonksiyonlarının her biri, mobil kullanıcı davranışlarını uygun olarak tasarlanmıştır. Kullanım davranışlarınıza göre tüm ikonların yerlerini değiştirilebilirsiniz. Ürünümüz çoklu dil alt yapısını desteklemektedir. İngilizce ve Almanca kullanabilirsiniz. Diğer dillerin aktif edilmesi için uyarlayıcı bayiniz ile iletişime geçebilirsiniz. Uygulamamız parametrik bir alt yapıya sahiptir. Ayarlar bölümü üzerinden kendi tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz. Kılavuz içindeki bilgilerin sunumunda, her bir fonksiyon adımı anlatılırken ilgili ekranın görseli size sunulmuştur. o Fonksiyon adımları yandaki gördüğünüz gibi turuncu madde işaretli olarak sunulmuştur. o Ekran üzerindeki alanların işlevi, gri kutular içinde anlatılmıştır. o Kullanım ile ilgili özel bilgiler ise, sarı çerçeveli ünlem işareti ile anlatılarak belirginleştirilmiştir.

5 2.GENEL BILGILER THEA IQ Smart Ürün ailesi Dokunmatik panel ürünü Akıllı Ev Sistemlerinin merkezi kontrolüne yönelik olarak geliştirilmiştir. Uluslarası KNX protokolü ile uyumludur. Bu ürün ile paneliniz üzerinden akıllı evinizi yönetebilir, misafir siz evinizden uzaktayken bile karşılayabilir ve güvenlik sistemlerinize, konsiyerj hizmetlerine ve daha fazlasına tek bir dokunuşla interaktif olarak erişebilirsiniz. Bu ürün ile birlikte, THEA IQ Smart Ürün ailesi dokunmatik panel uygulaması, IOS/ Android SPAD mobile uygulamasına ve siteniz için site yönetim hizmetleri uygulamasına sahip olmaktasınız. Ayrıca VIKO by Panasonic tarafından uzaktan erişim için bulut yönetim sistemi hesabınız otomatik olarak açılmaktadır. Tüm bu ürünlerin görsel mimarisi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

6 3.FONKSIYONEL ÖZELLIKLERI

7 4.ANA EKRAN THEA IQ Dokunmatik Panel ürününün ana ekranı üzerinden konfor ve güvenliğiniz için tüm akıllı ev fonksiyonlarına tek noktadan erişebilirsiniz. Ekrandaki tüm butonlar ihtiyaç duyduğunuz kontrol menülerine kolayca erişmenizi sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ana ekran üzerindeki tüm butonların yerlerini, kullanım rahatlığınıza göre değiştirebilirsiniz. Üst bölümdeki bildirim çubukları üzerinden; hava durumu ve yerel saat bilgilerine ulaşabilir, evinize gelen ziyaretçi bildirimlerini ve mesaj kutunuza düşen mesajları kontrol edebilirsiniz. Alt köşede; RSS bilgi kaynaklarından haber bilgilerine, TCMB Döviz kuru bilgilerine ve twitter hesabınız eşleştirilmiş ise; twitter bilgilerinize erişebilirsiniz. Herhangi bir intercom çağrısı veya güvenlik alarmı durumunda, ana ekran üzerinde açılacak olan yönlendirme pencereleri yardımı ile bilgilendirileceksiniz. Ekranın en üstündeki THEAIQ logosunu tıkladığınızda, her zaman Ana Sayfa ekranımıza döneceksiniz.

8 5.AKILLI EV FONKSIYONLARI Akıllı ev fonksiyonları, evinizin programlanmış tüm akıllı ev bileşenlerini kontrol ettiğiniz menüdür. Seçtiğiniz oda veya mekana göre akıllı ev fonksiyonlarını rahatça kullanabilirsiniz. Bu menüde sol köşede evinizin odaları veya kontrol ettiğiniz mekanlar bulunmaktadır Ekranın sağ bölümünde aydınlatma, perde/panjur, iklimlendirme gibi kontrol edebileceğiniz akıllı ev fonksiyonları bulunur. Bayiniz tarafından uyarlanmış ise, evinizin görselini veya mekanınızın tasarımsal görüntüsünü, odanızın aşağıdaki gibi arka plan resmi olarak kullanabilirsiniz.

9 1.1. Aydınlatmalar Switch Aydınlatma Kontrolü: Spot Avize - Aplik Led Aydınlatma ikonu KAPALI konumunda iken Kapalı haldedir. Aydınlatma ikonu AÇIK konumunda iken Açık haldedir. Dimmer Aydınlatma Kontrolü : Dimmer ikonu, aydınlatmayı farklı ışık seviyelerinde ayarlamayı sağlar. Genel olarak ikondaki derece göstergesini sola doğru ışık seviyesini azaltmak, sağa doğru ise artırmak için kullanabilirsiniz. İkonu sürükleyerek istediğiniz bir yüzdelik dilime ayarladığınızda, aydınlatmanın verdiği ışık miktarı da orantısal olarak değişecektir. Tüm Işıklar : Bu butonun amacı odalardaki veya kontrolü sağlanan mekanlardaki bulunan aydınlatmaların tümünün kontrolünü gerçekleştirmektedir. Buton KAPALI konumunda iken, Tüm aydınlatmalar kapalı haldedir. Buton AÇIK konumunda iken, Tüm Aydınlatmalar Açık haldedir Perdeler Yukarı Yönde Ok: Kısa basıldığında perdeyi adım adım yukarı yönde hareket ettirir, Uzun basıldığında perdeyi tam açılana kadar yukarı yönde hareket ettirir. Orta tuş: Perdenin hareketini durdurur. Aşağı Yönde Ok: Kısa basıldığında perdeyi adım adım aşağı yönde hareket ettirir, Uzun basıldığında perdeyi tam kapanana kadar aşağı yönde hareket ettirir Isıtma-Soğutma Fan değeri: + butonu fan hızını arttırır. - butonu fan hızını düşürür. İstenilen Sıcaklık (Set) değeri: + butonu istenilen sıcaklık değerini arttırır. - butonu istenilen sıcaklık değerini düşürür. Sıcaklık değeri: Odanın mevcut sıcaklık değerini gösterir.

10 6.SENARYO Senaryo modülü ile evinizdeki birden fazla akıllı ev fonksiyonunu kullanım amacınıza göre kaydederek otomatik işletilmesini sağlayabilirsiniz. Senaryolarınızı isterseniz zamana bağlı periyodik olarak tekrarlatabilirsiniz. Örnek Senaryo: Hoşgeldin veya Eve Giriş Senaryosu 1. Salon ve Giriş Aydınlatmalarını Aç. 2. Prizlerini aktif hale getir. 3. Yerden ısıtmayı 25 C yükselt Kullanımı Senaryo modülünü açtığınızda bütün senaryolar, senaryo modülü ekranında gözlemlenir. Ekranın sağ üst kısmındaki Yeni Senaryo butonu ile senaryolarınızı oluşturabilirsiniz. Var olan senaryonun sağ üst tarafındaki = işaretli butona basarak açılan penceredeki Düzenle, Kopyala, Sil alt menüsü üzerinden senaryolarınızı düzenleyebilir, kopyalayabilir veya silebilirsiniz. Senaryo modülü kullanıcılarımızın kendi senaryolarını kendilerinin oluşturmasına imkan tanıyarak sınırsız özgürlük sunar. Senaryo ikonu KAPALI konumunda iken Kapalı haldedir. Senaryo ikonu AÇIK konumunda iken Açık haldedir. Zamana bağlı işletilen senaryolar sürekli AÇIK konumdadır, işlevini kurulduğu zaman da gerçekleştirilecektir.

11 1.5. Senaryo Düzenleme Yeni senaryo eklerken veya düzenlerken menünün sol bölümünde kontrol etmek üzere tüm odalar ve sağ bölümde ise, kontrol edebileceğiniz akıllı ev bileşenleri gelecektir. Senaryoyu çalıştırdığınızda odalardaki akıllı ev bileşenlerinin hangi konumda olmasını istiyor iseniz, bileşenleri o konuma getiriniz. Senaryolarda ilgili bileşenin aktif olması için bileşenin sağ üst taraftaki onay butonunu işaretleyiniz. Bu işlemi tüm oda ve fonksiyonlar için yaptığınızda dokunmatik paneliniz tüm bileşenlerin konumlarını sizin 1.6. Senaryo Zamanlama Eğer senaryonuzu zamanlı olarak çalıştırmak istiyorsanız, seçtiğiniz bileşenin onay butonunun yanındaki saat simgesine tıklayınız. Karşınıza çalışma zamanı menüsü gelecektir. Bu adımda, Hemen çalıştır, Gecikmeli Başlat, Belirli Bir Zamanda Çalıştır, Belirli Günlerde Tekrarla seçeneklerden birini seçtiğinizde karşınıza ilgili zaman ayarı sayfası çıkacaktır. İlgili zaman ayarını yaptığınızda dokunmatik paneliniz zamana uygun olarak ilgili senaryo bileşenlerini otomatik olarak çalıştıracaktır.

12 Bilgi: Senaryo Başlatıcı Senaryo modülünün sol taraftaki menüde yer alan Senaryo Başlatıcı butonunu kullanarak herhangi bir bileşen ile tetikleyip başlatabilirsiniz. Örnek olarak, yangın senaryosunda, yangın detektörlerinden herhangi bir sinyal algılandığında tüm evin elektriğini otomatik kesmek ile ilgili bir senaryo oluşturabilirsiniz. Bunun için ilgili menü butonuna bastığınızda bileşeni seçmenizi sağlayan pencere açılacaktır. Seçip direkt aktive edebilirsiniz. Bilgi: Senaryo Yetkisi Eğer senaryo modülünde yeni senaryo oluşturamıyor veya senaryo düzenleyemiyorsanız senaryo düzenleme yetkiniz aktif edilmemiştir. Yönetici ayarları üzerinden bu yetkinin tarafınıza verilmesi için lütfen bayiniz ile iletişime geçiniz.

13 7.GÜVENLIK Güvenlik modülü üzerinden bir alarm kurabilir, güvenlik kameralarını görüntüleyebilir ve sensörlerin aktif\deaktif konumlarını ayarlayabilirsiniz. Ekranın sol bölümünde, alarm aktivasyonu, güvenlik birimleri ile ilgili yönlendirici fonksiyonlar, sağ bölümde ise alarm sisteminin günlüğü mevcuttur. Alarmı Aktif Et evinizdeki alarm sistemine bağlı olduğu durumda eve giriş/çıkışınızda alarmı aktif/pasif duruma getirmenizi sağlar. Alarmı Aktif Et butonuna bastığınızda 30 saniyeden geri sayım başlayacaktır ve bu süre bittiğinde alarm sistemi devreye girecektir. Alarm devrede durumunda ekranda alarmı pasif etmeniz için şifre giriş ekranı gelecektir. Standart şifre olarak 1111 girdiğinizde alarmı devre dışı durumuna getirecektir. Bilgi: Alarm Parametreleri Alarmlarınızın şifresini, alarm sürelerinizi, hatalı şifre kilitleme metodunu ekranınızın Ayarlar bölümünden kolaylıkla yönetebilirsiniz.

14 Güvenlik Kameraları Sitenize bağlı bulunan güvenlik kameralarını izlemenizi sağlar. Güvenlik Sensörleri Eviniz içerisinde bulunan zil, su baskını, yangın, deprem detektörleri üzerinden gelen sinyal ile alarmın aktif yada pasif olmasını sağlayabilirsiniz. Güvenlik sensörlerinden gelen bilgiler, tarih ve saat bilgisi ile Alarm Günlüğü olarak kayıt edilmektedir. Alarm kayıtlarının ekranda görünmemesi için sol tarafındaki logodan- sağ tarafa doğru sürükleyerek silebilirsiniz. Bütün kayıtları silmek için sağ üst taraftaki çöp kovası butonuna kullanabilirsiniz. Bilgi: Alarm Zil Seviyesi Alarmlarınızın zil sesini ve zil seviyesini, Ayarlar bölümünden kolaylıkla yönetebilirsiniz. Bu sayede evinizin güvenlik bildirimlerini size özel kişiselleştirebilirsiniz.

15 8.KAMERALAR Bu menü sitenizde bulunan network tabanlı güvenlik kameralarınızı izleyebilmenizi sağlar. Sol taraftaki menüde tanımlı kameralar izlenebilmektedir. Görmek istediğiniz kamerayı, üzerini tıklayarak canlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Bilgi: Kamera Görüntülerinin Saklanması Ekran üzerinde herhangi bir kamera kaydı saklanmamaktadır. Site içindeki dış kamera görüntüleri site yönetimi sunucusunda saklanmaktadır. Bilgi: Yeni Kamera Tanımlama Ekranınız üzerine kameralar ilk kurulum sırasında tanımlanmaktadır. Yeni bir kamera ekletmeniz için yönetici ayarlarından kamera network adresi tanımı yapılması gerekmektedir. Bu tanımlama için bayiniz ile iletişime geçiniz.

16 9.MESAJLAR Site yönetimi; diğer daire sakinlerinden gelen mesajları görüntülemeyi ve mesaj gönderebilmeyi sağlar. Görüntülenmek istenmeyen mesajları sağ üstteki çöp kutusu ikonu ile silebilirsiniz. Ekranın sol bölümünde size iletilen mesajlarınızı görüntüleyebileceğiniz Gelen Mesajlar butonu, sizin gönderdiğiniz mesajları görüntüleyebileceğiniz Gönderilen Mesajlar butonu yer almaktadır. Ekranın sol köşesindeki Mesaj Yaz butonu üzerinden açılacak pencereye mesajınızı yazabilirsiniz. Aynı pencerede mesaj alış-verişi yapabileceğiniz alıcı veya alıcıları seçerek mesajınızı gönder butonu ile gönderebilirsiniz. Bilgi: Site Yönetimine Mesaj Gönderememe Eğer güvenlik biriminize veya site sakinlerine mesaj gönderemiyorsanız, site yönetimi sunucunuzda bağlantı problemi olabilir. Lütfen site yönetiminiz ile iletişime geçiniz.

17 10.GÖRÜŞME Dokunmatik paneliniz aynı zamanda gelişmiş IP tabanlı bir intercom görüşme cihazıdır. Bina girişindeki ziyaretçiniz,site güvenliği ve diğer daire sakinleri ile sesli ve görüntülü görüşme yapmanıza olanak sağlar. Ekranın sol bölümünde, sitede görüşme yapabileceğiniz kişilere hızlıca ulaşabileceğiniz REHBER bölümü mevcuttur. İsteğinize bağlı olarak sitenizde bulunan site yönetimi, teknik hizmetler, güvenlik gibi hızlı arama numaralarını bu rehbere ekleyebilirsiniz. Görüşme ekranının sol bölümünde yer alan geçmiş aramalar bölümünden arama kayıtlarınızı görüntüleyebilir ve cevapsız çağrılarınızı bu adımdan takip edebilirsiniz. Bilgi: Mobil Cihazınız İle Çağrı Karşılama Evinizden uzaktayken, tüm çağrılar mobil telefonunuza düşer ve mobil telefonunuz ile cevaplayabilirsiniz. Bilgi: Rehbere Kayıt Ekleme Rehber bölümüne kayıt eklemek için Ayarlar bölümünde Kayıt Tanımlama adımını kullanabilirsiniz.

18 Mobil cihazınızı, 10 nolu başlıkta anlatıldığı şekilde dokunmatik panelinize tanımladığınız takdirde; tüm ziyaretçi ve çağrı bildirimlerinizi mobil cep telefonunuza da gelecektir. Thea IQ Dokunmatik Panel sayesinde evinizden uzaktayken de, ziyaretçilerinize bir adım kadar yakınsınız. Bilgi : Görüşme Ekranında Kamera Görüntüsü Gelmeme Durumu. Eğer görüşme ekranınızda intercom kamerasının görüntüsü gelmiyor ise; üç durum söz konusu olabilir. 1. Durum ve 2. Durum teyidi için site yönetiminiz ile iletişime geçip yönetim merkezinizin kamerayı görüntüleyip/görüntüleyemediğini kontrol edin. Görüntüleyemiyorlar ise; 1 ve 2 nolu durumlar söz konusudur. Eğer görüntülüyorlar ise, üç nolu durum söz konusudur. 1. Durum: Kamera kapalıdır. 2. Durum: Kamera ile site yönetimi merkezi arasındaki network hattınızda sorun mevcuttur. 3. Durum: Kameranız kapalı veya panelinize tanımsızdır. Lütfen bayiniz ile iletişime geçiniz. Yönetici ayarları bölümünde intercom ayarları-intercom kamera bilgisi tanımı yapılmalıdır. Ziyaretçilerini evinize gelip size ulaşamadıkları durumda, panelinizin gelişmiş görüntü yakalama fonksiyonu sayesinde tüm ziyaretçileriniz görüntülerini otomatik olarak yakalayıp cep telefonunuza bildirim olarak gönderebiliriz. Bunun için yönetici ayarları bölümünde yer alan, intercom parametrelerinde; o Kapı zili çaldığında kameranın ziyaretçi görüntüsünü kaydetmesi isteniyorsa ziyaretçi görüntüsü kısmından seçim yapılmalıdır. o Kaydetme, Her Zaman ve Sadece Cevapsızlar olmak üzere 3 tane seçenek vardır.

19 11.HIZMETLER Bu modül sayesinde, site yönetiminize bağlı konsiyerj hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Hizmetler modülü ile ister uzaktan, ister yaşam alanınızdan sitenizin size sunduğu imkanlara ulaşabilirsiniz. Modül ilk açıldığında tüm ekranda sitenizin size sunduğu hizmetler gösterilecektir. Ekranın sol bölümünde, Hizmet Talep Et, Geçmiş Taleplerim, Ödeme ve Aidat bilgilerini kullanıcıya sunan yönlendirici menü fonksiyonları mevcuttur. Bu menü yardımı ile site yönetiminizden taksi çağırma, havuz, masaj salonu, market alışverişi gibi taleplerde bulunabilirsiniz. Hizmet talep et alt menüsüne tıkladığınızda veya ekranın orta bölümünde yer alan hizmet ikonlarını tıkladığınızda hizmet talep etme ekranı açılır. Hizmet talebi ile ilgili isteklerinizi girdikten sonra gönderdiğinizde ilgili talebiniz sorumlu birime iletilir.

20 Geçmiş Taleplerim alt menüsü ile talep ettiğiniz henüz işleme alınmamış, planlanmış, tamamlanmış tüm taleplerinizi görüntüleyebilirsiniz. Talepleriniz önce talep ettikleriniz, onaylananlar ve tamamlanan talepleriniz olarak sırası ile ekrana yansıyacaktır. Ödemelerim alt menüsü üzerinden hizmet taleplerinizin ödemelerini veya site yönetimi tarafından size bildirilen aidat ödemelerinizi takip edebilirsiniz.

21 Bilgi: Modül Kullanım Gereklilikleri Bu modülü kullanmak için sitenizin yönetim merkezinde, Konsiyerj hizmetlerinin size sunulmuş olması ve bu hizmetleri yönetebilmek üzere bir sunucunun bu iş için kurgulanmış olması gerekmektedir. Bu hizmetler size sunulmakta ise, ekranınız üzerinden bu hizmetleri talep edebilmek için site yönetimi sunucusuna Thea IQ Smart Ürün Ailesi-Konsiyerj Hizmetleri Yazılımı kurulmalıdır. Bu yazılım için site yönetiminiz veya uyarlayıcı bayiniz iletişime geçiniz. Bilgi: Site Yönetiminde Konsiyerj Hizmetleri İkonları Gözükmüyor. Bu durum üç sebepten kaynaklı olabilir. - Site Yönetimi tanımlaması yapılmamış olabilir. Yönetici ayarlarından Konsiyerj parametrelerinin kullanılacak sunucu adresinin portuyla birlikte buraya girilmesi gerekmektedir. - Network sorunu olabilir. Site yönetimine kontrol ettirebilir misiniz?

22 12.TRAFIK BILGISI Bağlı bulunan lokasyonun Enlem ve Boylam bilgileri üzerinden yakın çevredeki trafiğin anlık olarak görüntülenmesini sağlar. Lokasyon bilgisi yanlış ise Ayarlar> Lokasyon Bilgisi üzerinden enlem ve boylam bilginizi güncelleyiniz.

23 13.SPAD MOBILE YAPILANDIRMA Akıllı telefonunuzdan evinizi yönetebilmek için Spad Mobile uygulamasını akıllı telefonunuza Apple Store ve Google Play marketten Spad Mobile ismi ile aratarak indirebilirsiniz. Akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulamayı çalıştırdığınızda karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Mobil telefonunuzu 3 Farklı şekilde yapılandırabilirsiniz. QR Code ile yapılandır menüsünde ekran ve telefonunuz internete bağlı olması gerekmektedir. Otomatik Yapılandır, Kendim Yapılandıracağım seçenekleri için telefonunuz ve ekranın aynı network ağına bağlı olması gerekmektedir QR Code ile Yapılandır; Bu menüyü kullanarak cihazınızın ürettiği QR kod üzerinden kolay bir şekilde eşleştirme sağlayabilirsiniz. Ev içerisindeki ekrandan Ayarlar > Şifre ekranında 1111 > Uzaktan Erişim > Mobil Erişim Cihazınızı Ekrana Tanıtın menüsüne tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi QR Kodu karşınıza gelecektir. Telefonunuzun ekranında QR Code ile eşleştir menüsüne tıkladıktan sonra telefonunuzun kamerası açılacaktır ve kamerayı ekrandaki QR Code içerisine hizaladığınızda otomatik olarak telefonunuz ekrana bağlanacaktır.

24 1.8. Otomatik Olarak Yapılandır; Bu menüyü kullandığınızda telefonunuz aynı network ağındaki cihazları tarayarak ekranınızın IP adresini otomatik bulacak ve eşleştirme yapacaktır Kendim Yapılandıracağım; Bu menüyü kullanarak ekranın IP adresini Sunucu Yerel Ağ Adresi bölümüne yazarak eşleştirme sağlayabilirsiniz. Eşleştirmeyi başarılı bir şekilde tamamladığınızda aşağıdaki sayfaya ulaşım sağlayacaksınız. Artık mobil cihazınız üzerinden evinizi yönetmeye hazırsınız. Bilgi: Mobil Cihazlarınızın Erişim Yetkisinin Yönetimi Ayarlar bölümünde Uzaktan Erişim alt menüsü üzerinden erişimi kısıtlayabilir veya erişimi cihazlarınıza yetkilendirebilirsiniz. Bilgi: Mobil Uygulamayı Kişileştirme SPAD Mobile uygulaması, IOS ve Android cihazlarınız için tam bir mobil uygulama olarak tasarlanmıştır. Dokunmatik paneliniz üzerinden yaptığınız tüm işlevleri mobil cihazınızda kurmuş olduğunuz SPAD Mobile üzerinden de yapabilirisiniz. SPAD Mobile, mobil cihazınızın işlevlerini engellemeden arka planda çalışır ve size eviniz ile ilgili güvenlik, akıllı ev kullanımı veya ziyaretçi bildirimlerinde bulunur. Güvenlik bölümünden kameralarınızı izleyebilirsiniz. Spad Mobile üzerinde favori olarak işaretlediğiniz fonksiyonlar ana ekrandaki favorilerim bölümüne kısa yol olarak yansıyacaktır.

25 Akıllı telefonunuzdan evinizi yönetebilmek için Spad Mobile uygulamasını akıllı telefonunuza Apple Store ve Google Play marketten Spad Mobile ismi ile aratarak indirebilirsiniz. Akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulamayı çalıştırdığınızda karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Mobil telefonunuzu 3 Farklı şekilde yapılandırabilirsiniz. QR Code ile yapılandır menüsünde ekran ve telefonunuz internete bağlı olması gerekmektedir. Otomatik Yapılandır, Kendim Yapılandıracağım seçenekleri için telefonunuz ve ekranın aynı network ağına bağlı olması gerekmektedir QR Code ile Yapılandır; Bu menüyü kullanarak cihazınızın ürettiği QR kod üzerinden kolay bir şekilde eşleştirme sağlayabilirsiniz. Ev içerisindeki ekrandan Ayarlar > Şifre ekranında 1111 > Uzaktan Erişim > Mobil Erişim Cihazınızı Ekrana Tanıtın menüsüne tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi QR Kodu karşınıza gelecektir. Telefonunuzun ekranında QR Code ile eşleştir menüsüne tıkladıktan sonra telefonunuzun kamerası açılacaktır ve kamerayı ekrandaki QR Code içerisine hizaladığınızda otomatik olarak telefonunuz ekrana bağlanacaktır.

26 1.11. Otomatik Olarak Yapılandır; Bu menüyü kullandığınızda telefonunuz aynı network ağındaki cihazları tarayarak ekranınızın IP adresini otomatik bulacak ve eşleştirme yapacaktır Kendim Yapılandıracağım; Bu menüyü kullanarak ekranın IP adresini Sunucu Yerel Ağ Adresi bölümüne yazarak eşleştirme sağlayabilirsiniz. Eşleştirmeyi başarılı bir şekilde tamamladığınızda aşağıdaki sayfaya ulaşım sağlayacaksınız. Artık mobil cihazınız üzerinden evinizi yönetmeye hazırsınız. Bilgi: Mobil Cihazlarınızın Erişim Yetkisinin Yönetimi Ayarlar bölümünde Uzaktan Erişim alt menüsü üzerinden erişimi kısıtlayabilir veya erişimi cihazlarınıza yetkilendirebilirsiniz. Bilgi: Mobil Uygulamayı Kişileştirme SPAD Mobile uygulaması, IOS ve Android cihazlarınız için tam bir mobil uygulama olarak tasarlanmıştır. Dokunmatik paneliniz üzerinden yaptığınız tüm işlevleri mobil cihazınızda kurmuş olduğunuz SPAD Mobile üzerinden de yapabilirisiniz. SPAD Mobile, mobil cihazınızın işlevlerini engellemeden arka planda çalışır ve size eviniz ile ilgili güvenlik, akıllı ev kullanımı veya ziyaretçi bildirimlerinde bulunur. Güvenlik bölümünden kameralarınızı izleyebilirsiniz. Spad Mobile üzerinde favori olarak işaretlediğiniz fonksiyonlar ana ekrandaki favorilerim bölümüne kısa yol olarak yansıyacaktır.

27 14.KİŞİSELLEŞTİRME Resim çerçevesinde foto albümünüzü görüntüleyebilirsiniz. Bunun için USB üzerinden resimlerinizi öncelikle dokunmatik panele aktarınız. İkinci adım olarak, Ayarlar >Görüntü Ayarları> Resim Çerçevesi adımında Resimleri Seç alt menüsü ile ilgili resimleri seçiniz. Üçüncü ve son adım olarak, çerçeve metni alanından ilgili metini değiştiriniz. Ayarlar >Görüntü Ayarları> bölümünde, ekranın uyanık kalma süresini ayarlayarak sürenin sonunda arka planda resimlerinizden oluşan bir slide show gösterimine girmesini sağlayabilirsiniz. Resim değişim sıklığı adımında ilgili resimlerin değişim süresini ayarlayabilirsiniz. Ayarlar >Görüntü Ayarları> Renk Seç bölümünde, ekranınızın arka planını isterseniz rengini değiştirip kullanımınızı, beğeninize özel olarak kişiselleştirebilirsiniz.

28 15.AYARLAR Ayarlar Menüsü iki bölümden oluşmaktadır: Birincisi, kullanım deneyiminizi artırmak üzere kurguladığımız yetkili ayarlarıdır. İkincisi ise, projenin uyarlanması sırasında kullanılan yönetici ayarlarıdır. Bu bölümde işlem yapma yetkisi bayilere ve site yönetim personellerine verilmiştir. Siz talep ettiğiniz ve izin verdiğiniz sürece ancak bu alanda değişiklik yapılabilir Yetkili Ayarları THEA IQ Dokunmatik Panel ürünü Akıllı Ev Yönetim Sistemi nin kullanıcı tanımlamalarının yapıldığı bölümdür. Ayarlar menüsü altında, aşağıdaki parametrelere ulaşabilirsiniz: Arka Plan Türü - Seçilebilir menü içerisinden Resim, Slide Show ve Renk seçenekleri seçilebilir. - Resim seçildiğinde istenilen resim arka plan olarak atanabilir. - Slide Show seçildiğinde seçilen resimler belirlenen sıklıkta arka planda değişerek gözükür. - Renk seçildiğinde seçilen renk arka plan rengi olur. Resim Değişim Sıklığı - Saniye cinsinden tam sayı bir değer girilebilir. Buna göre resim çerçevesindeki resimlerin değişim sıklığı belirlenir. Çerçeve Metni - Resim çerçevesinde görülmesi istenen metin girilebilir. Ekran Uyanık Kalma Süresi - Seçilebilir menü içerisinden Hiç, 1 Dakika, 2 Dakika, 5 Dakika, 10 Dakika, 30 Dakika gibi değerler seçilebilir. Rss Kaynakları - 5 tane kaynak girilebilir. Bunlar ana sayfanın sol alt kısmındaki Rss kısmında düşen haberlerin hangi kaynaklardan geleceğini gösterir. Alarm Sistemi : - Aktif veya Pasif

29 Alarm Şifresi - Herhangi bir alarm devreye girdiğinde devreden çıkarmak için kullanılacak nümerik kod. Alarm Sistemi Başlatma Gecikmesi - Evden çıkarken kişiye tanınacak süreyi belirler. Alarm sistemini başlat dedikten sonra geçecek olan zaman açılır menü içerisinden seçilir. Eve Girildiğinde Şifre Bekleme Süresi - Kişinin eve girdiğinde alarmın aktive olmadan önce beklemesi gereken süre. Eve girildikten sonra kişiye tanınacak süre açılır menü içerisinden seçilir. Hatalı Şifre Giriş Hakkı - Kişiye şifreyi kaç kere yanlış girebilme hakkının verileceğini tanımlar. Konum Bilgisi - Enlem ve Boylam bilgilerini girerek oturduğunuz yerleşim alanındaki trafik durumunun cihazınızda gösterilmesi sağlanır. Buraya görmek isteğiniz enlem ve boylam bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Mobil Erişim - Verilsin veya Verilmesin şeklinde ayarlanır. - Açıklama kısmına Telefon veya Tabletten bağlanmak için izin verilsin mi tarzında bir açıklama girilebilir.

30 1.14. Yönetici Ayarları Uygulamanın kullanım parametrelerinin ayarlandığı bölümdür. Bayiler ve site yönetimleri, ilgili kullanıcı izin verdiği takdirde bu alanda işlem yapabilir. Ayarlar menüsündeki alt bölümde yer alan Yetkili Şifresi adımından bu menüye erişebilirsiniz. Aktivasyon Bilgileri - Cihazın aktive olabilmesi için buradaki kısımların doldurulması gerekmektedir. - Proje Kodu, Destek No gibi bilgiler bir projede aynı iken, Seri No ve Konut Numarası cihazdan cihaza değişmektedir. Şifre İşlemleri - Spad yetkili şifresi buradan belirlenir. - Kullanıcı ayarları şifresi buradan belirlenir. Güvenlik Sistemi - Inputlara gerekli isimler ve tetikleme tipleri belirlenir. Yani Input a veri geldiğinde bir şeyi çalıştırsın mı yoksa durdursun mu o belirlenir. - Outputların isimleri belirlenir. - Kapı Zili Kamerasının ip adresi girilir. Konsiyerj Hizmetleri Sunucu Adresi

31 - Konsiyerj hizmetleri için kullanılacak sunucu adresinin portuyla birlikte buraya girilmesi gerekmektedir. Mesaj Kontrol Sıklığı - Site yönetiminden ve diğer dairelerden gelen mesajların kontrol sıklığını ayarlamak için buraya bir değer girilir. Ip Kamera Ayarları - Görünmesi istenen kamera isimleri ve bu kameraların ip adresleri portlarıyla beraber girilmelidir. Senaryo Yetkileri - Kullanıcının Senaryolar üzerindeki yetkileri değiştirilir. - Senaryo Oluşturabilir veya Oluşturamaz. - Senaryolar Düzenlenebilir veya Düzenlenemez. - İç İçe Senaryo Olabilir veya Olamaz. Ağ Ayarları - Knx Modunda Hiçbiri, Harici, Dahili ve Ip Router olmak üzere 4 farklı seçim yapılabilir. - Genelde Dahili veya Harici Knx modu seçilecektir. Dahili Knx modu seçildiğinde IP Router ve Ekran IP kısımları boş bırakılır. SIP Hesap Ayarları - Hesap Numarası kısmına ekranı hangi numarayla aranması isteniyorsa o numara girilir bu numara şifre bilgisiyle Sip Server a kayıt edilmelidir. - Sip Server ın ip adresi ilgili alana girilir. Intercom Ayarları - Kapı zili çaldığında kapı ziline bağlı bulunan kamera ip adresi port bilgisiyle birlikte Harici Kamera kısmına girilir. - Kapı zili çaldığında kameranın ziyaretçi görüntüsünü kaydetmesi isteniyorsa ziyaretçi görüntüsü kısmından seçim yapılmalıdır. - Kaydetme,Her Zaman ve Sadece Cevapsızlar olmak üzere 3 tane seçenek vardır.

32 -

1.Mobil uygulamanın akıllı cep telefonunda kullanılması ve ayarlar:

1.Mobil uygulamanın akıllı cep telefonunda kullanılması ve ayarlar: Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu V1.0-20160818 1.Mobil uygulamanın akıllı cep telefonunda kullanılması ve ayarlar: Android işletim sistemli telefonlarda uygulamanın kullanımı: Telefonda uygulama açıldığında

Detaylı

Dokunmatik Panel Ürün Ailesi. Eğitim Sunumu: Proje Uyarlama Kılavuzu

Dokunmatik Panel Ürün Ailesi. Eğitim Sunumu: Proje Uyarlama Kılavuzu Dokunmatik Panel Ürün Ailesi Eğitim Sunumu: Proje Uyarlama Kılavuzu By Sunum Gündemi Bölüm 1 : Ön Hazırlık Aşaması Bölüm 2 : Kurulum Bölüm 3 : Uygulama Yükleme Bölüm 4 : Konfigürasyon Yükleme Bölüm 5 :

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

TOUCH PANEL KULLANIM KLAVUZU

TOUCH PANEL KULLANIM KLAVUZU TOUCH PANEL KULLANIM KLAVUZU 1 İçindekiler 1. ANA SAYFA...3 2. AYDINLATMA...4 3. İKLİMLENDİRME...5 4. VASİSTAS...6 5. SENARYOLAR...7 6. TAKSİ...8 7. VALE...9 8. TEMİZLİK... 10 9. DOKTOR / HEMŞİRE... 10

Detaylı

United Security. Canlı İzleme

United Security. Canlı İzleme R Canlı İzleme Yukarıda anlatılan sihirbaz ekranı kapandıktan sonra, aşağıda gösterildiği şekilde bölünmüş bir ekranla karşılaşacaksınız. Kameralardan birine çift tıklayarak o kamerayı tam ekran olarak

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

INTERRA KONSIYAJ SERVER KULLANIM KLAVUZU

INTERRA KONSIYAJ SERVER KULLANIM KLAVUZU INTERRA KONSIYAJ SERVER KULLANIM KLAVUZU 2015 YONNET AKILLI BİNA OTOMASYON SİSTEMLERİ 2015 P a g e 1 İçindekiler INTERRA KONSIYAJ SERVER2 KULLANICI GİRİŞİ2 1.INTERRA KONSİYAJ SERVER3 1.1ISTEKLER3 1.2 ALARM4

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda, sizlere Uzaktan Eğitim Bölümüne Android işletim sistemi yüklü cihazlar kullanarak E-Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Google

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Multitek IP Interkom. VIP70 Somfy Genel Bilgi Dokümanı

Multitek IP Interkom. VIP70 Somfy Genel Bilgi Dokümanı Multitek IP Interkom VIP70 Somfy Genel Bilgi Dokümanı Multitek IP interkom sistemleri ve Somfy RTS kablosuz akıllı ev teknolojisinin bir araya gelmesi ile geliştirilen VIP70 Somfy daire monitörleri ile

Detaylı

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu BuluTT Depo Sayfa: 1/57 Bu doküman BuluTT Depo nun kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: BULUTT DEPO KURULUMU BÖLÜM-2: BULUTT DEPO KULLANIMI BÖLÜM-3: DOSYALARINIZA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIN

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu Öğrenci Rehberi Hazırlayan Adem Sucu http://uzem.yeniyuzyil.edu.tr adem.sucu@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Posta Arşivi. Kullanım ve Yardım Rehberi

Posta Arşivi. Kullanım ve Yardım Rehberi Posta Arşivi Kullanım ve Yardım Rehberi 50 GB yüksek kapasiteli disk alanı ile yüzbinlerce iletiyi ve eklerini arşivleyerek, tek noktadan tüm e-posta hesaplarının yazışma trafiğini izleyebilirsiniz. Posta

Detaylı

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu Değerli müşterimiz FiloWay Filo Yönetim Sistemlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz, sistemi verimli kullanabilmek için lütfen bu kılavuzu dikkatle inceleyiniz her

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 Kullanıcı Klavuzu (Sık Kullanılanlar) Kuruluma başlamadan önce mutlaka fabrika ayarlarına yükleyip kuruluma başlayınız. Eğer yazılım güncellemesi yaparsanız güncellemeden

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU Cisco any connect uygulaması ile kurum dışındaki bir bağlantı noktasından, mobil cihazlar (cep telefonu, tablet ve diz üstü bilgisayar) ile

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Site Sakini Kullanım Klavuzu

Site Sakini Kullanım Klavuzu Site Sakini Kullanım Klavuzu rev05062014 1 2014 Apsiyon A.Ş. İÇİNDEKİLER 1.0 Genel Özellikler... 3 1.1 Web Sitesine Giriş... 4 1.1.1 Davetiye Maili... 4 1.1.2 Site Erişim Kodu... 5 1.2 Forum... 6 1.3 Anketler...

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN )

IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) KURULUM İŞLEMİ SIRASINDA KULLANACAĞINIZ TELEFON, SHIBO KAMERA VE MODEM max 2 metrekare

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU Checkpoint VPN Uygulaması kurum dışından kurumiçi kaynaklara erişim için kullanılan uzaktan erişim uygulamasıdır. VPN erişimi için VKVAH ve KUH hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda sizlere ios işletim sistemi yüklü cihazlarla Uzaktan Eğitim Platformu E- Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Apple Store bölümüne

Detaylı

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? ASYAMOBİL ASYAMOBİL I. AsyaMobil Nedir? II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaMobil in Yenilikleri Nelerdir? IV. Mobil Şifreci mi Nasıl Aktive Edebilirim? V. AsyaMobil Şube ye Nasıl Giriş Yapabilirim?

Detaylı

Hareket Algılama. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı gönderme Kayıt başlatma

Hareket Algılama. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı  gönderme Kayıt başlatma Hareket Algılama kayıt cihazınız, kameralardan biri hareket algıladığında, aşağıda belirtilen işlemleri başlatabilme özelliğine sahiptir. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı E-mail

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

Yapılandırmadan önce, termostatın devreye alındığına ve alttakilerle çalıştırıldığına emin olun:

Yapılandırmadan önce, termostatın devreye alındığına ve alttakilerle çalıştırıldığına emin olun: Hızlı Kılavuz Smart Thermostat RDS110 tr Hoşgeldiniz! Bu hızlı kılavuz size adımları gösterir: o Termostatı internete bağlayın. o Termostatı ısıtma sistemi ile çalışması için yapılandırın. o Termostatı

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

Hızlı Kılavuz. Smart Thermostat RDS110, RDS120

Hızlı Kılavuz. Smart Thermostat RDS110, RDS120 Hızlı Kılavuz Smart Thermostat RDS110, RDS120 tr Hoşgeldiniz! Bu hızlı kılavuz size adımları gösterir: o Termostatı internete bağlayın. o Termostatı ısıtma veya iklimlendirme sistemi ile çalışması için

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU

MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 UYGUNLUK BEYANI...1 1 UYGUNLUK BEYANI Bu klimanın 1999/5/EC Yönetmeliğinin başlıca gerekliliklerine ve ilgili diğer hükümlerine uygun olduğunu beyan ederiz.

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 07.05.01 Tarih : 11.05.2016 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Web Entegrasyonu programı WOLVOX ERP programından stok XML gönderimi, AKINSOFT E-Ticaret

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU. WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun.

COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU. WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun. COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun. Paneli açın Smart Kit Kurulumu Bu vidayı gevşetin ve kapağı çıkarın

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

KAREL UCAP OUTLOOK EKLENTİSİ KULLANIM KILAVUZU

KAREL UCAP OUTLOOK EKLENTİSİ KULLANIM KILAVUZU KAREL UCAP OUTLOOK EKLENTİSİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon Tablosu Yazılım Versiyonu AAA Kılavuz Versiyonu/Tarih AAA/04.01.2012 OUTLOOK EKLENTİSİ KULLANIM KILAVUZU REV AAA 04.01.2012 KAREL bu dokümanda belirtilen

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum 2 7/24 Doktorum Hizmeti nedir? Bireysel Sağlık Müşterilerimize YENİ ve ÜCRETSİZ bir hizmet daha sunuyoruz: 7/24 Doktorum! Ne zamandan itibaren? 10 Ağustos 2017 Hangi

Detaylı

Bulut Ayarları (Dropbox)

Bulut Ayarları (Dropbox) Bulut Ayarları (Dropbox) kayıt cihazınıza bağlı herhangi bir kamera hareket algıladığında, resim çekerek size ait bir Dropbox hesabına gönderebilir. Bu sayede kayıt cihazı çalınsa veya Hard Diskiniz arızalansa

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

United Security. Alarm Tetikleme

United Security. Alarm Tetikleme Alarm Tetikleme Bu bölümde anlatılan özellikler, sadece Alarm Giriş özelliği olan, yani cihazın arkasında alarm giriş soketleri {Resim 40} bulunan cihazlar için geçerlidir. 8 7 6 5 G 4 3 2 1 G SENSOR ALARM

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU 1) Yeni kayıtlanan ve sisteme ilk defa giriş yapacak personel, http://debis.deu.edu.tr/ adresi üzerinden DEBİS hesaplarıyla giriş yapmalıdır. DEBİS e ilk girişten sonra şifrenizi, harf veya rakamdan oluşan

Detaylı