Fütüristler Zirvesi 2011 Sunumu. Özlem Şenkoyuncu - Nergis Melek Akıncı. Tarih: 3 Kasım 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fütüristler Zirvesi 2011 Sunumu. Özlem Şenkoyuncu - Nergis Melek Akıncı. Tarih: 3 Kasım 2011"

Transkript

1 Fütüristler Zirvesi 2011 Sunumu Özlem Şenkoyuncu - Nergis Melek Akıncı Tarih: 3 Kasım 2011

2 Zirvenin Programı 09:00 09:05 Başlıyor! Fütüristic Video Gösterimi 09:05 09:10 Hoşgeldiniz Master of Ceremony Hakan Senbir, Mustafa Özben 09:10 09:15 Açılış Günseli Özen Ocakoğlu ( Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve MMI Türkiye Başkanı ) & Ufuk Tarhan (360+Media Kurucu Ortağı Fütüristler Derneği Başkanı ) 09:15 09:25 Gelecek Gündemde Vodafone Serpil Timuray Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı 09:25 09:35 Sürdürülebilir Yaşam Planı Unilever Cem Tarık Yüksel Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı 09:35 09:45 Uzaklara Eriştikçe Gelecek Anadolu Jet Sami Alan Anadolu Jet'in icrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı 09:45 10:25 Ramez Naam İnsandan Öte İleri Seviyede Bilgisayar Uzmanı ve Girişimci "More than Human"'ın ödüllü yazarı, H.G. Wells Ödülü sahibi ve Profesyonel Teknolojist. Yeniçağın süper insanı olmak nasıl bir şey? E Bilinç yüklemek, Dijital insan olmak. İnsan Makine ittifakı. Son kullanma tarihimiz ve yaşlanma. Bizden sonraki türlerin tasarımı. 10:25 10:40 Ara 10:40 11:00 Egemen Bağış Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Krizdeki Avrupa ve AB ile gelecek 2005 yılından bu yana süren AB'ye katılım müzakereleri, özellikle yaşanan son krizlerle geleceğimiz için ne ifade ediyor? 11:00 11:40 Jerome C Glenn Gelecek Tasarım Teknikleri Gelecek Durum Endeksi Proje Direktörü 15 Yıldır "The State of the Future" araştırmasını hazırlıyor. Devletlere danışmanlık yapıyor. Daha iyi bir gelecek için uzun dönemli plan yapmak artık imkansız mı? Geleceği tasarlamanın teorisi ve pratiği. Kurumlardan, ülkelerden. Fütürist senaryo ve plan örnekleri Panel Gelecek Gündemde Nuri Çolakoğlu moderasyonunda;doğan Media International Başkanı Jerome C Glenn ( Gelecek Durum Endeksi Proje Direktörü ), Ramez Naam ( İleri Seviyede Bilgisayar Uzmanı ve Girişimci ), Ufuk Tarhan ( 360+Media Kurucu Ortağı Fütüristler Derneği Başkanı ), Hasan Süel (Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi ), Cem Tarık Yüksel ( Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ), Alphan Manas ( Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı )

3 Yakın gelecekte hayatımız nasıl olacak?

4 Cem Tarık Yüksel Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı Cem Tarık Yüksel Kimdir? Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu olan Cem Tarık Yüksel, işletme ihtisasını İstanbul Üniversitesi'nde yaptı. 1987'de katıldığı Unilever'de değişik fonksiyon, kategori ve ülkelerde yöneticilik yaptı. Halen Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirme'den sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Fütüristler Derneği ve Peryön Yönetim Kurulu, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Danışma Kurulu üyeliklerini sürdürmektedir.

5 Geleceği Şekillendirmek Toplumu Şekillendirmek Fütürizm Makro Gelecek Trendleri Yeni bir bilgi Çağı = Webolution : web in yarattığı değişiklikler Nufüs artışı Megapoller DNA etkisi Kısıtlı Kaynaklar Su Gıda Enerji Sonuç : Geleceğin SÜRDÜRÜLEBİLİR bir yaşam planı çerçevesinde kurgulanması gerekir.

6 Sıra Kent Ülke 2020 de nüfus 1 Tokyo Japonya milyon 2 Mumbai Hindistan Yeni Delhi Hindistan Dakar Bangladeş Mexico city Meksika Sao Paulo Brezilya Lagos Nijerya Cakarta Endonezya New York ABD Karaçi Pakistan Kalküta Hindistan Buoenos Aires Arjantin Kahire Mısır Metro Manila Filipinler Los Angeles ABD Rio de Jenerio brezilya Istanbul Türkiye Şangay Çin Moskova Rusya Osaka, Kobe Japonya 11.53

7 Sami Alan THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı 1975 Mersin doğumludur. Üniversiteyi Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan Alan, eğitim hayatını Amerika'da University of California'da işletme yüksek lisansı yaparak sürdürmüştür yılında Türk Hava Yolları'ndaki kariyerine Genel Müdür Danışmanı olarak başlayan Alan daha sonra THY Gelir Yönetimi Başkan Yardımcılığı ( ) ve THY Gelir Yönetimi Başkanlığı ( ) yapmıştır. 2008'den bu yana AnadoluJet'in icrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda Sunexpress Havayolları yönetim kurulu üyesidir Atina Matematik Olimpiyatları'nda bronz madalyası ve Özel Pilot Lisansı (PPL-Private Pilot License) vardır.

8 Geleceğin uçaklarında beklenenler Verimlilik Hız Konfor Geleceğin uçakları için yapılacak çalışmalar 1.Güvenlik 2.Tasarım 3.Yakıt 4.Malzeme Bilimi 5.Seri Üretim 6.Hava trafiği kontrolörlüğü 7.İnsansız ticari hava araçları 8.Süpersonik Jet 9.Solar Panelli uçaklar 10.Yakıtta sürdürülebilirlik 11.Hız..İST NewYork 3.5 saat olabilirmi?

9 Aircruise Concept Zamanı olanlara havada lüks otel konsepti UK menşeili Seymourpowell firmasın ait bir tasarım Az sayıda yolcuya geniş dinlenme, uyuma ve yeme içme mekanları sunuyor. 4 duble apartman, bir kral dairesi, 5 küçük apartman, bir bar ve taban ve tavanları cam olan seyir alanları içeriyor. Gelecekteki yeni taşımacılık anlayışının «slow is the new fast «olacağı inanışı ile yaratılmış km%saat hızına ulaşabilecek ve Londra Şangay 90 saat, Londra NY 37 saat sürecek. Hidrojen ve solar enerji birleşimi ile çalışıyor feet yükseğe çıkabiliyor.

10

11 Ramez Naam (Gen teknolojisi ve Nöro Teknoloji Uzmanı Bilgisayar programcısı) Ramez Naam ileri seviyede bilgisayar uzmanı ve girişimcidir. Kendisini Profesyonel Teknolojist olarak tanımlamaktadır. Naam, Gen tedavisi, Nöroteknoloji ve diğer alanlarda mevcut ve gelecekteki olasılıkları iredeleyen müthiş bir araştırma olarak nitelenen "More Than Human: Embracing the Promise of Biological Enhancement adlı kitabın yazarıdır. Bu kitabı ile Naam, 2005 yılında "H.G Wells Award for Contributions to Transhumanism" ödülünü almıştır. Naam, 13 yıl Microsoft Outlook, Microsoft Internet Explorer ve Bing arama motorunun geliştirilmesi üzerine Microsoft'ta çalışmıştır. Naam, Etik ve Gelişen Teknolojiler Enstitüsü'nün akademi üyesidir ve adresindeki blog'unda kendi yazdığı yazılara yer vermektedir.

12 Ramez Naam ın konuşmasından çarpıcı notlar Avatar filmi gerçek mi olacak? Tek kelimeyle insan biyolojisini açıklamak için en doğru kelime : Dijital İnsanlar artık dünyayı yöneten ırk olmayacak. Teknolojiyle beraber yeni ırklar ortaya çıkacak. Gen dizilimini ortaya çıkarmanın maliyeti azalacak. Milyarlarca canlının gen dizilimi ortaya çıkınca insanların genleri değiştirilebilecek. Genler editlenince bağışıklık sistemi kuvvetlenecek. Kanserli hücreler çıkartılacak. Hastalıklı hücreler değiştirilecek.görsel değişiklikler de olacak. Beyinler taranıp, hücrelerin birbirleriyle olan ilişkisi ve bağlantısı ortaya çıkarılacak. Bu bağlantıları kapsayan bir yazılım geliştirilecek. Trilyonlarca bilgiyi kapsayan yazılım dev bilgisayarlarda depolanacak. IBM Blue Brain projesi bunu yapıyor. Böylece beynin yedeği alınacak. Zihin yeniden programlanacak. Zihin yeni bir vücuda ve bilgisayara aktarılacak. Genetik değişim ile insanlar ruh hallerini değiştirecek. Çok mutsuz bir adam neşelenecek. Çekingen ve korkak birisi macera sporu yapıyormuş gibi hissedebilecek. Beynin kopyalanmasıyla ölümsüzlüğe bir adım daha yaklaşılacak ama ölümsüzlüğe henüz zaman var. Yaşam uzatılabilse bile bir otobüsün altında kalma riski var.

13 Duyma görme ile ilgili kayıplar elektrotlar sayesinde tekrar kazanılabiliyor.bununla ilgili birçok örnek günümüzde de var. İleride bu çok daha fazla gelişecek. İnsan bilinci ve zihni de kodlarına ayrıştırılmaya başladı. İleride hafıza da onarılabilecek. Hayvanlar üzerinde deneyler başlatıldı.başarılı sonuçlar geliyor. Beynin taranmasının çözünürlüğü artırılabilirse beynin program yapısı da çözülebilecek ve yeni bir program yazılıp yüklenebilecek. Kendi kopyalarımız arasında aslında kendimizi kaybetmek de mümkün.bu yüzden etik değerler,işin ahlaki ve vicdani boyutu çok önemli. Kötü Senaryo : Bizden çok daha güçlü olanlar kazanabilir, insan hakimiyetinden ziyade bilgisayarların hakimiyeti söz konusu olabilir. Dijital şifrenizi kırabilecekler, bizi de ele geçirebilecekler. «Belki de bu yüzyıl insanlığın son yüzyılı olabilecek.»

14 Jerome Glenn kimdir? Gelecek Durum Endeksi Proje Direktörü 1996 yılında kurulan, Dünya Birleşmiş Milletler Dernekleri Federasyonu'nun oluşturduğu Milenyum Projesinin (küresel gelecek araştırmasında) ortak kurucusu ve direktörüdür. 15 yıldır ''The annual State of the Future of the Millennium Project''in yazarıdır. 38 yıldır gelecek araştırma çalışmaları yapan Glenn hükümetler, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla çalışmaktadır. Üzerinde çalıştığı alanlar; Bilim & teknik, çevre güvenliği, ekonomi, eğitim, savunma, uzay politikaları, gelecek araştırmaları & metodolojisi, uluslararası komünikasyon, gelecek komiteleri ile karar destek sistemleri oluşturmak. Son zamanlarda yaptığı araştırmalar ve çalışmalar; Toplum Bilinci ile Global Enerji, Milli Gelecek Stratejisi Üniteleri, 2030'da Geleceğin Eğitim ve Öğrenim Olanakları, 2020 için Global Enerji Senaryoları, 2025 için Bilim&Teknik Senaryoları, Orta Doğu Barış Senaryoları, Nano teknolojinin Sağlık ve Çevre üzerinde etkilerini azaltmak için Askeri AR GE Öncelikleri. Glenn; Dünya Bankası, UNDP, Unu, UNESCO, FAO, UNEP, ABD / EPA, USAID ve muhtelif hükümet ve kurumlar için bağımsız danışmanlık da yapmaktadır.

15 Günümüz ve Gelecek hakkındaki tespitleri * Günümüzde şirketten ziyade birey önem kazanıyor. Artık bireyin nerede çalıştığı önemli değil. Ne yaptığı, nasıl yaptığı önemli. * Aslında dünya bozulmaktan ziyade iyileşiyor. Bazı kötü giden şeyler de var ama iyi giden şeyler çoğunlukta. * Dünyada kaybettiğimizden daha fazlasını sürdürülebilir çalışmalarla geri kazanmaya başladık. Susuzluk durumu,okur yazar durumu, bebek ölümlerinin azalması ve kadın hakları ise eskisine göre çok daha iyi. * Dünya genelinde insanlar eskisine göre daha çok kazanıyor, daha çok tüketiyor. * 100 yıl önce milyon insan vardı, çoğu genç yaşta ölüyordu, şimdi bu oran çok daha iyi çocuk ölümleri azaldı. Ekonomi,sağlık,yaşam süresi iyi yönde artıyor. Nerede kaybediyoruz? Karbondioksit Emilimi İklim değişikliği Yolsuzluk, terörizm artıyor. Enerji maliyeti artıyor.. Çölleşme artıyor. Doğal afetler artıyor Çevre sorunlarıyla baplantılı mülteciler, göçler artıyor. Gıda fiyatları artıyor,gıda ham maddesi azalıyor İşsizlik Artıyor. Bildiğimiz iş kavramı değişiyor şu an 17 olan yıkılabilecek devlet sayısı 2030 da 48 e çıkacak.

16 Gelecek araştırmaları ne sağlıyor? Trendleri görmemizi Uz görü yapmamızı, strateji geliştirmemizi Yön değiştirmemizi Tavsiye: Kendi ilgi alanlarımıza göre Google Alerts i ayarlayıp ilgilendiğimiz konudaki tüm gelişmeleri takip edelim, trendler hakkında bizde tahminde bulunalım. Sadece bilmek önemli değil. Bilgi üzerine bilgi gelince sadece yükleme olur, bu bilginin veri olarak işlenmesi gerekiyor. Nod Project: 40 ayrı ülkede yürütülen gelecek trend araştırması. Gelecekteki trendler tahmin edilmeye çalışılıyor. Çeşitli yöntemlerle bu araştırmalar yapılıyor yılında 8500 sayfalık bir rapor hazırlamışlar. Gelecek Trendleri belirleme yöntemleri : Futures wheel Çapraz etki Yöntemi Delphi Yöntemi Senaryolar Senaryo yazmak. Senaryo yazmak bize o konu hakkında bildiğimiz ve bilmediğimizi gerçekleri ortaya çıkarır. Daha geçerli bilgi almak için önceden senaryo yazmak çok faydalı. Hikayeye tam olarak hakim olmamızı sağlar. Detayları ve arka planda kalanları görmemizi sağlar. Ama bazen senaryolar bizi daha dar anlamda düşünmeye etraftakileri fırsatları görmemizi engelleyebilir. Hayatımızdaki en önemli düşünceler üzerinde de senaryo yazılabilir. Hepimizin kendi geleceğinin senaryosunu yazması gerekiyor.

17 * Masaüstü bilgisayarlar ortadan kalkacak. * Tabletler dizüstu bilgisayarların yerini alacak. Gelecek 10 yılda bizi bekleyen trendler * Tüm teknolojik cihazlar daha kolay, ucuz ve küçük olacak. * Sizinle konuşan, sesinizi tanıyan ve anlayabilen teknolojik ürünler geliştirilecek. * Cep telefonları biçim olarak hayatımızdan çıkacak ama taktığınız bir kolye, gözlük ya da küpe şeklinde geri dönecek. * Işınlanma belki yakın dönemde mümkün olamayacak ama 3D baskı yapan yazıcılar üretilecek. Örneğin bir cep telefonunu üc boyutlu olarak tarayacaksınız ve bir başkasına bu şekilde gönderebileceksiniz. Her şeyiyle aynı olacak sadece gerçek cep telefonu işlevini görmeyecek. * Tekstilde bilgisayarla kontrol edilen kıyafetler üretilecek. Bu kıyafetlere istenilen komutlar verilecek. Örneğin uçaktayken yeryüzünde neler olduğu kıyafetinize yansıyacak. * Beslenme konusunda doğal afetler gibi durumlarda tek hap alıp sizi tüm gün tok tutacak bir sistem geliştirilecek. * Normal su kaynakları azaldığı için tarım yaparken deniz suyu kullanılacak. * Hayvan yetiştirmek pahalı olduğu icln artık kendi etimizi hayvanları kesmeden genetik deneylerle üreteceğiz. * Sağlık sektöründe ise neredeyse bir devrim yaşanacak. Çeşitli kıyafetler sizin sağlığınızı kontrol edecek Tansiyon ölçen çoraplar üretilecek.

18 Sağlıkta teknoloji devrimi

19 Küreselleşme sürecinde fütürizm kavramı daha büyük bir önem kazanacak. Kaçınılmaz olan değişime ancak fütürist bakış açısıyla ayak uydurulabilir. Zirve ye sahiplik yapan İstanbul, değişimin ve gelişimin kentidir. İstanbul tüm ırkları, kültürleri, dilleri birleştiriyor. Küreselleşme yeni bir olgu değildir ve değişim eskiden gelen bir olgudur. Değişim yeniliklerle beraber sorunları da getiriyor. İnsanlık değerlerini küreselleştirerek değişimin rüzgarının önüne insanlığın huzur ve refahını koymamız gerekir. Türkiye evrensel değerlerle milli değerlerini birleştiren bir ülkedir ve fütürist vizyonu birçok AB ülkesinden çok daha ileridedir. Krizdeki Avrupa ve AB ile Gelecek Egemen Bağış Avrupa Birliği Bakanı

20 Oturumda Konuşulanlar İnsanoğluna daha iyi bir gelecek hazırlamak için ne yapmak gerekiyor? Teknoloji bu ihtiyacı karşılamak için yeterince hızlı mı? Teknolojik olarak insan değiştirilebilir mi? Dolar,Euro sallanıyor. Ekonomi nereye gidiyor, ekonomi teknolojiyi gerekli altyapıyı sağlayacak mı? Elinizde sihirli değnek olsa daha iyi gelecek için neye dokunursunuz? Gelecekte üretimde ve ticarette ne önem kazanacak? Gelecekte zengin daha zengin fakir daha fakir mi olacak?

21 Yeni Çağa Ayak Uydurmak için Ne Yapmalı? Davranışlarımızı, düşüncelerimizi, beyinlerimizi değiştirmemiz gerekir = İnsan İnavosyonu Hayatımızdaki itici güçleri bulup onları parçalara ayırıp kendi bireysel senaryomuzu oluşturmalıyız. X ve Y neslinin Z ye göre değişmesi kendini dönüştürmesi gerekecek Baby Boomer Kuşağı (BB): En yaşlısı 64, en genci 46 yaş civarında X Kuşağı: En yaşlısı 45, en genci 31 yaşında Y Kuşağı: En yaşlısı 30, en genci 20 yaşında 2000 sonrası Z Kuşağı: En yaşlısı 10 yaşında İş yapma ve yaşama modellerimizin değişmesine kendimizi alıştırmalıyız. Burada çalışmak için burada çalışman gerekmiyor» İş aramak değil artık bireysel pazar aramak önem kazanacak. Ona göre kendi varlığımızı ve bireyselliğimizi görünür hale getirmeliyiz. Küresel düşünce gruplarının oluşturulması gerekir. Önce bireyler, sonra topluluklar gelecek düşünce gruplarını kurmaya başlamalılar. Örnek IBM, Shell, Vodafone çoktan bünyelerinde fütürist çalışma dept larını kurmuş durumdalar. En son TUSIAD 2010 da Fütürist Çalışma Topluluğunu kurdu. Türkiye 2015 raporunu yakında yayınlayacaklar.

22 Yeni Dünya Düzeninden Örnekler Tesco Sanal Market

23 Adidas & İntel Sanal Raf

24 Son öneri : Statükoyu sorgulayın, sorgulamaktan yorulmayın Değişim olasılıkları üzerinde düşünmenizi sağlayacak zaman yaratın

25 Soru & Cevap Teşekkürler...

26

27

Mega Kentlerin Metabolizması

Mega Kentlerin Metabolizması Dr. Zeynep Bilgici TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Mega Kentlerin Metabolizması 1950 li yıllara kadar yaşayanlar arasında dünya nüfusunun iki katına çıktığını görebilen kimse yokken, aramızda nüfusun neredeyse

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

2010 geleceği şekillendirmekten sorumluyuz

2010  geleceği şekillendirmekten sorumluyuz sorumluyuz fütürizmin tanımı birey, kurum ve toplumlara ilişkin olası, olanaklı ve tercih edilen gelecek senaryolarını gerçekleştirmek için atılması gereken adımları ilkeli ve bütünsel olarak inceleyen

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Önce evimizin önünü süpürüyoruz

Önce evimizin önünü süpürüyoruz işbirliğiyle 2018 Nitelikli Dıs Ticaret Personeli Sertifika Programı Önce evimizin önünü süpürüyoruz Eğitimin Amacı Gümrük Müşavirliği, Lojistik, Taşımacılık şirketleri ve Dış Ticarete ilişkin işlemler

Detaylı

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye Fırsatlar Ülkesi Türkiye Yatırımcılar için Güvenli bir Liman Tarım ve Gıda Sektöründe Uluslararası Yatırımlar Dr Mehmet AKTAŞ Yaşar Holding A.Ş. 11-12 Şubat 2009, İstanbul sunuş planı... I. Küresel gerçekler,

Detaylı

GELİŞEN ÜLKELER VE TÜRKİYE DE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ; DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER

GELİŞEN ÜLKELER VE TÜRKİYE DE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ; DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER GELİŞEN ÜLKELER VE TÜRKİYE DE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ; DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 17 Mayıs 2011 DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ÇALIŞMANIN İÇERİĞİ EKONOMİK PERFORMANS VE ÖNGÖRÜLER

Detaylı

Sürdürülebilir Kalkınma - Yeşil Büyüme. 30 Mayıs 2012

Sürdürülebilir Kalkınma - Yeşil Büyüme. 30 Mayıs 2012 Sürdürülebilir Kalkınma - Yeşil Büyüme 30 Mayıs 2012 Sürdürülebilir Kalkınma gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme olanağından ödün vermeksizin bugünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalkınma

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

Çevre Biyolojisi II BYL 118 Hacettepe Üniv. Biyoloji Bölümü lisans dersi

Çevre Biyolojisi II BYL 118 Hacettepe Üniv. Biyoloji Bölümü lisans dersi Çevre Biyolojisi II BYL 118 Hacettepe Üniv. Biyoloji Bölümü lisans dersi Kentleşme Çağatay Tavşanoğlu Hacettepe Üniv., Biyoloji Böl., Ekoloji Anabilim Dalı 2016-2017 Bahar Kentleşme Kentlerin nüfusunun

Detaylı

Sürücülerin Trafikte Uyduğu Kurallar. Yayaların Trafikte Uyduğu Kurallar

Sürücülerin Trafikte Uyduğu Kurallar. Yayaların Trafikte Uyduğu Kurallar Sürücülerin Trafikte Uyduğu Kurallar Yayaların Trafikte Uyduğu Kurallar İLK YARDIM HAYAT KURTARIR! YENİ AÇILAN BÖLÜMLER ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ Programın birinci amacı kurum ve kuruluşlarda suç oluşmadan

Detaylı

TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR

TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR 9 Eylül 2011 TS/BAS-BÜL/11-70 TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR Uluslararası emtia fiyatlarındaki hareketlilik küresel düzeyde belirsizliği

Detaylı

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN 10 KÜRESEL MAKRO TRENDİ. Kaynak: Euromonitor International

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN 10 KÜRESEL MAKRO TRENDİ. Kaynak: Euromonitor International ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN 10 KÜRESEL MAKRO TRENDİ Kaynak: Euromonitor International #1 Alışverişte Belirsiz Bir Gelecek Tüketiciler para harcama konusunda, özellikle yüksek ücretli ürünlere karşı, biraz daha

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Dağlık alanda yaşayan insanlar ve yaşadıkları çevreler için birlikte çalışmak

Dağlık alanda yaşayan insanlar ve yaşadıkları çevreler için birlikte çalışmak Dağlık alanda yaşayan insanlar ve yaşadıkları çevreler için birlikte çalışmak BİZ KİMİZ? Dağ Ortaklığı bir Birleşmiş Milletler gönüllü ittifakı olup, üyelerini ortak hedef doğrultusunda bir araya getirir.

Detaylı

3 B727-200 uçak, kargo uçağına dönüştürülmüştür.

3 B727-200 uçak, kargo uçağına dönüştürülmüştür. Türk Hava Yolları kuruldu. Bu yıllarda, Türk Hava Yolları küçük paket ve posta taşımacılığı yapmıştır. 2 C-47 kargo uçağı filoya katılmıştır. 3 B727-200 uçak, kargo uçağına dönüştürülmüştür. İlk kez A

Detaylı

Erkan ERDİL Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi ODTÜ-TEKPOL

Erkan ERDİL Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi ODTÜ-TEKPOL Erkan ERDİL Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi ODTÜ-TEKPOL Brezilya: Ülkeler arası gelir grubu sınıflandırmasına göre yüksek orta gelir grubunda yer almaktadır. 1960 ve 1970 lerdeki korumacı

Detaylı

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Sonrası Kalkınma Gündemi

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Sonrası Kalkınma Gündemi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Sonrası Kalkınma Gündemi Musa Rahmanlar Ankara/2016 Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi/Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü İçerik 1. Sürdürülebilir

Detaylı

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı

Detaylı

OECD Tarım Komitesi 163. Oturum

OECD Tarım Komitesi 163. Oturum OECD Tarım Komitesi 163. Oturum 28.01.2015 Ayhan Baran AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanlığı İçerik Katılımcılar Toplantı gündemi G20 Bilgi Heyet listesi Gıda Tarım

Detaylı

İNSANİ GELİŞMEYİ SÜRDÜRMEK:! EĞİTİM VE İŞGÜCÜ PİYASASI GÖSTERGELERİ İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ!

İNSANİ GELİŞMEYİ SÜRDÜRMEK:! EĞİTİM VE İŞGÜCÜ PİYASASI GÖSTERGELERİ İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ! İNSANİ GELİŞMEYİ SÜRDÜRMEK:! EĞİTİM VE İŞGÜCÜ PİYASASI GÖSTERGELERİ İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ!! IŞIL KURNAZ" GAZİ ÜNİVERSİTESİ UNDP 2014 İNSANİ GELİŞME RAPORU# TÜRKİYE TANITIM

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş,

Detaylı

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Otomotiv OEM boyaları dünyanın en büyük boya segmentlerinden biridir. Otomotiv OEM boyaları, 2011 yılında toplam küresel boya

Detaylı

1- Fitili Tarım Bakanı ateşledi 700 bin çiftçi 100 milyon Euro luk verimlilik sağladı

1- Fitili Tarım Bakanı ateşledi 700 bin çiftçi 100 milyon Euro luk verimlilik sağladı 1- Fitili Tarım Bakanı ateşledi 700 bin çiftçi 100 milyon Euro luk verimlilik sağladı SERPİL Timuray, 4 yıl önce Danone Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıp Vodafone Türkiye CEO luğuna geçerken Gıda,

Detaylı

21. YÜZYILDA TEMEL RİSKLER KÜRESEL EKONOMİYİ ROTASINDAN ÇIKARABİLECEK 10 BÜYÜK TEHLİKE

21. YÜZYILDA TEMEL RİSKLER KÜRESEL EKONOMİYİ ROTASINDAN ÇIKARABİLECEK 10 BÜYÜK TEHLİKE 21. YÜZYILDA TEMEL RİSKLER KÜRESEL EKONOMİYİ ROTASINDAN ÇIKARABİLECEK 10 BÜYÜK TEHLİKE ÜLKELERİN MAKRO DENGELERİNDE İSTİKRARSIZLIK VE ÇÖZÜMSÜZLÜK (BÜTÇE VE CARİ İŞLEMLER AÇIĞI) İSTİKRARSIZ BÜYÜME VE DALGALANMA

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Turizm Sistemi...1 1.2. Turizm ve Bilimler...5 1.2.1. Turizm ve Ekonomi...5 1.2.2. Turizm ve Coğrafya...6 1.2.3. Turizm ve İşletme...6

Detaylı

GAP BÖLGESİ NDE TARIM VE TARIMA DAYALI SANAYİDE ENTEGRE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PROJESİ

GAP BÖLGESİ NDE TARIM VE TARIMA DAYALI SANAYİDE ENTEGRE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PROJESİ GAP BÖLGESİ NDE TARIM VE TARIMA DAYALI SANAYİDE ENTEGRE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ VE AMACI Tarım sektörü Türkiye nin Gayri Safi Katma Değerinin yaklaşık %9 unu oluştururken, bu oran

Detaylı

3. Kurumsal İnsan Kaynakları Zirvesi

3. Kurumsal İnsan Kaynakları Zirvesi 3. Kurumsal İnsan Kaynakları Zirvesi Rekt ör Kaya: Rekabet in Ayırt Edici Özelliği İnsan Mustafa Kemal Üniversitesi MÜSİGEM TTO tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi

Detaylı

Marakeş in Kazandırdıkları Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 6 Aralık 2016, Mövenpick Otel, Ankara

Marakeş in Kazandırdıkları Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 6 Aralık 2016, Mövenpick Otel, Ankara Marakeş in Kazandırdıkları Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 6 Aralık 2016, Mövenpick Otel, Ankara Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş.

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK

XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK Birlikte Başarmak Ali Kamil UZUN, CPA, CFE Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı Ali Kamil Uzun, CPA, CFE Deloitte Türkiye

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Türkiye Elektrik Piyasası

Türkiye Elektrik Piyasası Türkiye Elektrik Piyasası Emrah Besci Elektrik - Elektronik Mühendisi (EE 04) Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesi http://emrah.besci.gen.tr Emrah@Besci.gen.tr Elektriğe ulaşamayan 1,267 milyar

Detaylı

2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER

2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER 2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER Durum Analizi Turizm Etmenleri Hızın ve olanakların git gide arttığı bu yüzyılda seyahat sadece bavul toplayıp uçağa binmekten çok daha ileri bir noktaya gelmiştir. Seyahat

Detaylı

N OLACAK ŞİMDİ? BEKİR AĞIRDIR. 26 Kasım 2015

N OLACAK ŞİMDİ? BEKİR AĞIRDIR. 26 Kasım 2015 N OLACAK ŞİMDİ? BEKİR AĞIRDIR 26 Kasım 2015 SİYASİ İRADENİN ÖNÜNDE İKİ SENARYO Kapsamlı bir reform ve kalkınma hareketine girmek Toplumsal barış Çözüm süreci Yeni anayasa Başkanlık arayışı ve kutuplaşma

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Yönetimine Giriş Eğitimi

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Yönetimine Giriş Eğitimi SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Yönetimine Giriş Eğitimi İÇDAŞ A.Ş. Sürdürülebilirlik Yönetim Birimi Amaç ve İçerik Bu eğitim sunumu ile paydaşlarımıza Sürdürülebilirliği tanıtmak ve şirketimizin Sürdürülebilirlik alanında

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesi

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesi Türkiye Elektrik Piyasası Emrah Besci Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesi http://emrah.besci.gen.tr Emrah@Besci.gen.tr Elektriğe ulaşamayan 1,267

Detaylı

VI. Çözüm OrtaklığıPlatformu

VI. Çözüm OrtaklığıPlatformu VI. Çözüm OrtaklığıPlatformu Yarınki İnsan Yönetimi 2020 ye Doğru Çalışma Hayatının Geleceği* Murat DEMİROĞLU Gündem Giriş 2020 yılındaki dünya ve işhayatıyla ilgili 3 farklısenaryo - Mavi Dünya - Yeşil

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİNİN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ OSMAN SEVER OSD

OTOMOTİV SANAYİİNİN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ OSMAN SEVER OSD OTOMOTİV SANAYİİNİN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ OSMAN SEVER OSD Organizasyon Destekleyen KÜRESEL YETENEK REKABET GÜCÜ ENDEKSİ Global Talent Competitiveness Index 2017 rankings #61 Kaynak: Global

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

WORLD FOOD DAY 2010 UNITED AGAINST HUNGER

WORLD FOOD DAY 2010 UNITED AGAINST HUNGER DUNYA GIDA GUNU ACLIGA KARSI BIRLESELIM Dr Aysegul AKIN FAO Turkiye Temsilci Yardimcisi 15 Ekim 2010 Istanbul Bu yılki kutlamanın teması, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde dünyadaki açlıkla mücadele

Detaylı

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir FARK FARK FARK FARK 10-11 Mayıs 2014 Swissotel - İzmir Toplantı Programı Program (1.gün) 09.00-09.10 09.10-10.40 10.40-10.50 10.50-11.10 11.10-11.50 11.50-12.30 12.30-13.10 13.10-14.10 14.10-15.00 15.00-15.10

Detaylı

2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu

2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu 2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu Entegre bir dünyada tekstilin rekabet gücü 2007 ITMF Yıllık Konferansının genel temasıydı. Global tekstil endüstrisi geçen on yılda özellikle (1)

Detaylı

TFD/Genç Fütüristler

TFD/Genç Fütüristler TFD/Genç Fütüristler Fütürist Elçi Sistemi 2014-2015 www.gencfuturistler.org Sosyal Medyada: facebook.com/gencfuturistler twitter.com/gencfuturistler instagram.com/gencfuturistler İÇİNDEKİLER 1. Genç Fütüristler

Detaylı

FAO SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİYAT VE TİCARET GÜNCELLEME: KASIM 2014

FAO SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİYAT VE TİCARET GÜNCELLEME: KASIM 2014 FAO SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİYAT VE TİCARET GÜNCELLEME: KASIM 2014 FAO süt fiyat endeksi 184,3 ile Ekim ayında bir önceki aya göre %1,9 geriledi. Böylece geçen yıl aynı dönemin % 26,6 gerisinde kaldı. Tereyağı,

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

World Energy Outlook Dr. Fatih BİROL UEA Baş Ekonomisti İstanbul, 1 Aralık 2011

World Energy Outlook Dr. Fatih BİROL UEA Baş Ekonomisti İstanbul, 1 Aralık 2011 World Energy Outlook 2011 Dr. Fatih BİROL UEA Baş Ekonomisti İstanbul, 1 Aralık 2011 Bağlam: halihazırda yeterince kaygı verici olan eğilimlere yeni zorluklar ekleniyor Ekonomik kaygılar dikkatleri enerji

Detaylı

Küresel Girişimcilik Endeksi Türkiye 2014 Sonuçları

Küresel Girişimcilik Endeksi Türkiye 2014 Sonuçları Küresel Girişimcilik Endeksi Türkiye 2014 Sonuçları GEM Nedir? 1997 DE KURULDU VE KATKILARIYLA 2013 DE İLK DEFA BÖLGESEL BAZDA TÜRKİYE NİN GİRİŞİMCİLİK KARNESİ ÇIKTI. GEM Projesine Katılan Ülkeler Bangladeş

Detaylı

ANA SPONSORLAR POWERED BY

ANA SPONSORLAR POWERED BY ANA SPONSORLAR POWERED BY International MICE & Wedding Forum-IMWF, endüstride stratejik olarak yenilikçi fikirler ve ortaklıklar ile profesyonelleri, fikir liderlerini bir araya getirir. Katılımcılar,

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

Havayolu Sektörü - 2015 e Bakış

Havayolu Sektörü - 2015 e Bakış 17 Şubat 2015 Havayolu Sektörü - 2015 e Bakış Havayolu Sektörü Küresel Görünüm Havayolu sektörünün küresel toplam cirosu 2014 senesinde 751 milyar dolar olarak kaydedilirken, sektör toplamda 58 milyon

Detaylı

«KÜRESEL YAŞLI BAKIMI VE YAŞLI TURİZMİ BULUŞMASI» SONUÇ BİLDİRGESİ 1 EKİM 2013 RIXOS OTEL ANKARA

«KÜRESEL YAŞLI BAKIMI VE YAŞLI TURİZMİ BULUŞMASI» SONUÇ BİLDİRGESİ 1 EKİM 2013 RIXOS OTEL ANKARA «KÜRESEL YAŞLI BAKIMI VE YAŞLI TURİZMİ BULUŞMASI» SONUÇ BİLDİRGESİ 1 EKİM 2013 RIXOS OTEL ANKARA ÇALIŞTAY BAŞKANLARI: PROF.DR. EMİNE ÖZMETE UZM.DR. SİNAN İBİŞ RAPORTÖRLER: YARD. DOÇ. DR. BİLGE ÖNAL DÖLEK

Detaylı

Sürdürülebilir Kalkınma ve Tarım. DR. TAYLAN KıYMAZ KALKıNMA BAKANLıĞı

Sürdürülebilir Kalkınma ve Tarım. DR. TAYLAN KıYMAZ KALKıNMA BAKANLıĞı Sürdürülebilir Kalkınma ve Tarım DR. TAYLAN KıYMAZ KALKıNMA BAKANLıĞı Kalkınma ve Sürdürülebilir Kalkınma Kalkınmanın amacı; ekonomik büyüme olmayıp, temel olarak insan yaşam kalitesinin arttırılmasıdır.

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlikleri muhteşem bir açılışa tanıklık etti. Geçen yıl 3 gün süren etkinliklere 15 binden fazla katılımcı ilgi gösterirken,

Detaylı

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda.

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda. LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda 9 MAYIS 2018 ANKARA MEB ŞURA SALONU ALMANAK 1 Anadolu Liderler Zirvesi Hakkında 2 Anadolu Liderler Zirvesi Genel Görünümü 3 Anadolu Liderler Zirvesi

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ

ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI Ve TÜRKİYE ÜZERİNE ETKİLERİ ÇERÇEVE SUNU Gülçiçek ÖZKORKMAZ Başkanlık Baş Danışmanı Mukim Özel Temsilciler Direktörü ABD - AB SERBEST TİCARET ANLAŞMASI ve TÜRKİYE ÜZERİNE

Detaylı

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi BİLGE ADAM GENÇ AKADEMİ Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi, Bilge Adam ın 20 yılı aşkın deneyimiyle 7-17 yaş grubu gençleri üniversite öncesinde ileri

Detaylı

inovasyon Metin Yurdagül

inovasyon Metin Yurdagül inovasyon Metin Yurdagül 1 inovasyon ciddi bir iştir 2 inovasyon nedir Bir inovasyon, işletme içi uygulamalarda, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni veya önemli derecede iyileştirilmiş bir

Detaylı

Dünya buğday üretimi ve başlıca üretici ülkeler

Dünya buğday üretimi ve başlıca üretici ülkeler DÜNYA TAHIL PAZARI Dünyanın her yerinde bulunan ve yaygın olarak tüketilen tahıllar, ekmek ve un gibi insan beslenmesinde son derece önemli temel gıda maddelerinin yapımında kullanılmaktadır. Genel olarak

Detaylı

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD 10.09.2015 UTİKAD Türk Taşımacılık ve Lojistik Sektörünün Çatı Kuruluşu Temsil ve Organizasyonlar Eğitim ve Yayınlar Projeler

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: FAO NUN BAKIŞ AÇISI. Dr. Ayşegül Akın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı 15 Ekim 2016

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: FAO NUN BAKIŞ AÇISI. Dr. Ayşegül Akın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı 15 Ekim 2016 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: FAO NUN BAKIŞ AÇISI Dr. Ayşegül Akın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı 16 Ekim Dünya Gıda Günü Herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdaya ulaşma

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.A.1. Teknoloji ve Tasarım Öğreniyorum Burdur İl Koordinatörleri Teknoloji Nedir? Teknoloji, insanların gereksinimlerine(ihtiyaçlarına) uygun yardımcı araç ve aletlerin yapılması

Detaylı

AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı GÜZ ÇALIŞTAYI. 12-13 Kasım 2013, ANKARA, TÜRKİYE PANEL-1 11:30-13:00

AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı GÜZ ÇALIŞTAYI. 12-13 Kasım 2013, ANKARA, TÜRKİYE PANEL-1 11:30-13:00 AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı GÜZ ÇALIŞTAYI 12-13 Kasım 2013, ANKARA, TÜRKİYE PANEL-1 11:30-13:00 AFET Yönetiminde İleri Teknoloji Kullanımı PANEL BAŞKANI Doç. Dr. Dilek Funda KURTULUŞ --->

Detaylı

Çevre Yüzyılı. Dünyada Çevre

Çevre Yüzyılı. Dünyada Çevre Çevre Yüzyılı Çevre; canlıların yaşamı boyunca ilişkilerini sürdürdüğü dış ortamdır. Hava, su ve toprak bu çevrenin fizikî unsurlarını; insan, hayvan, bitki ve diğer mikroorganizmalar ise, biyolojik unsurlarını

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü Bölümümüz, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip

Detaylı

Türkiye nin dış ticaret ve yatırım bağlantıları: Güçlü yönler

Türkiye nin dış ticaret ve yatırım bağlantıları: Güçlü yönler tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı Türkiye nin dış ticaret ve yatırım bağlantıları: Güçlü yönler Prof. Dr. Serdar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

Pilotsuz uçuş, evde bagaj teslimi ve ayakta seyahat geliyor

Pilotsuz uçuş, evde bagaj teslimi ve ayakta seyahat geliyor Pilotsuz uçuş, evde bagaj teslimi ve ayakta seyahat geliyor İngiliz Daily Telegraph gazetesi, uçak yolculuğunda 5, 10, 20 ve 50 yıl içinde yaşanabilecek gelişmeleri yazdı. 27.07.2017 / 08:34 Pilotsuz uçaklardan,

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

Yönetim Kurulu Adayları

Yönetim Kurulu Adayları Yönetim Kurulu Adayları Can Çelebioğlu Doğum Tarihi 1963 Çelebi Hava Servisi - Yönetim Kurulu Başkanı Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı : Boğaziçi Üniversitesi / İşletme 1982- Çelebi Hava

Detaylı

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz ÇALIŞMALARIMIZ Tarimsalpazarlama.com ve Tarim.com.tr Türkiye nin ilk tarımsal bilgi ve ticaret odaklı portalları Mobil Çözümler Çiftçi haber servisleri, SMS,

Detaylı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı DÜNYA - SİYASET 2012 yılının Şubat ayında Tunus ta yapılan Suriye nin Dostları Konferansı nın ikincisi Nisan 2012 de İstanbul da yapıldı. Konferansta Esad rejimi üstündeki uluslararası baskının artırılması,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir

Detaylı

İKLİM MÜCADELELERİ. bu küresel sorunlarla yüzleşmede kilit bir rol oynayacak, eğitme, tecrübeye ve uzmanlığa sahiptir.

İKLİM MÜCADELELERİ. bu küresel sorunlarla yüzleşmede kilit bir rol oynayacak, eğitme, tecrübeye ve uzmanlığa sahiptir. İKLİM MÜCADELELERİ 20. yüzyılın ikinci yarısından başlayarak, iklimdeki değişimler daha belirgin hale gelmiştir. Günümüzde, hava sıcaklığındaki ve yağış miktarındaki değişimler, deniz seviyesinin yükselmesi,

Detaylı

İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi. Dr. Merih Pasin

İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi. Dr. Merih Pasin İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi Dr. Merih Pasin 8.11.2018 ORTAK Dil ve Algı Eksikliği BÜTÜNSEL Yaklaşım Eksikliği STRATEJİK Yaklaşım Eksikliği ODAKLANMA Eksikliği ÜST YÖNETİM Sahiplenme Yetersizliği

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI - EĞİTİM BAŞKANLIĞI PROJE YÖNETİMİ SEMİNER EĞİTİMLERİ EĞİTMEN HAKKINDA. ÖMÜR BENEK, PMP, MSc. PhD Candidate

TÜRK HAVA YOLLARI - EĞİTİM BAŞKANLIĞI PROJE YÖNETİMİ SEMİNER EĞİTİMLERİ EĞİTMEN HAKKINDA. ÖMÜR BENEK, PMP, MSc. PhD Candidate TÜRK HAVA YOLLARI - EĞİTİM BAŞKANLIĞI PROJE YÖNETİMİ SEMİNER EĞİTİMLERİ EĞİTMEN HAKKINDA ÖMÜR BENEK, PMP, MSc. PhD Candidate Ömür Benek, 1982 yılında İzmir de doğdu. Erciyes Üniversitesi nden Elektronik

Detaylı

UNESCO Eğitim Sektörü

UNESCO Eğitim Sektörü UNESCO Eğitim Sektörü Esra HATİPOĞLU Eğitim Sektör Uzmanı 31 Ekim - 1 Kasım 2014, Antalya Eğitim Sektörü Nitelikli eğitimi kalkınmanın kalbine yerleştirmek Eğitim Sektörü UNESCO Eğitim Sektörü, Paris Genel

Detaylı

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR 1 KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Kolejli İşadamları Derneği, düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri İstanbul buluşmasında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar

Detaylı

Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı

Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı Kamu İdarelerinde İç Denetimin Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal

Detaylı

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI Formula SAE Formula SAE, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği (Society of Automotive Engineers) tarafından

Detaylı

Dünyada üniversite algısı ile Türkiye de ki algı örtüşüyor mu? ABD de 4743 üniversite, 1 öğrenciye 1.7 öğrenci. Uluslararası üniversite konsepti.

Dünyada üniversite algısı ile Türkiye de ki algı örtüşüyor mu? ABD de 4743 üniversite, 1 öğrenciye 1.7 öğrenci. Uluslararası üniversite konsepti. Dünyada üniversite algısı ile Türkiye de ki algı örtüşüyor mu? ABD de 4743 üniversite, 1 öğrenciye 1.7 öğrenci. Uluslararası üniversite konsepti. Türkiye de 172 üniversite, lisans yaklaşık 400 bin, ön

Detaylı

AB Çerçeve Programları

AB Çerçeve Programları AB Çerçeve Programları Ekonomik Güç AB nin Hedefi: Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Đlki 1984 yılında başlamıştır. Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi amaçları ve bütçesiyle belli

Detaylı

PEST ANALİZİ. Necmettin Oktay Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Haziran 2006

PEST ANALİZİ. Necmettin Oktay Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Haziran 2006 PEST ANALİZİ Necmettin Oktay Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Haziran 2006 Makro Çevre ve PEST Analizi Kurum içi Rakipler Sektör Makro Gözlenecek Çevre 3 Çevre analizi (PEST) Planlama Takımının Gözleyeceği

Detaylı

Genel Müdürümüzden. Kasım 2013. Hepinize Merhaba,

Genel Müdürümüzden. Kasım 2013. Hepinize Merhaba, Kasım 2013 Genel Müdürümüzden Hepinize Merhaba, Kurumumuzdaki reorganizasyon çalışmaları bildiğiniz üzere devam etmektedir. Bu çerçevede Kurumsal İletişim Birimi mizi kurduk. Bu birimle şu anda okumakta

Detaylı

RÜZGAR ENERJĐSĐ. Erdinç TEZCAN FNSS

RÜZGAR ENERJĐSĐ. Erdinç TEZCAN FNSS RÜZGAR ENERJĐSĐ Erdinç TEZCAN FNSS Günümüzün ve geleceğimizin ekmek kadar su kadar önemli bir gereği; enerji. Son yıllarda artan dünya nüfusu, modern hayatın getirdiği yenilikler, teknolojinin gelişimi

Detaylı

DÜNYA EKONOMİK FORUMU (WEF) Küresel Rekabetçilik Endeksi nde Türkiye nin Yeri

DÜNYA EKONOMİK FORUMU (WEF) Küresel Rekabetçilik Endeksi nde Türkiye nin Yeri DÜNYA EKONOMİK FORUMU (WEF) Küresel Rekabetçilik Endeksi nde Türkiye nin Yeri Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi ile birlikte Türkiye nin Küresel Rekabet Gücü İhracatta

Detaylı

Bulut Bilişim Uzmanlığı Programı. Eğitmenler: Murat Küçüközdemir, Turkcell

Bulut Bilişim Uzmanlığı Programı. Eğitmenler: Murat Küçüközdemir, Turkcell Bulut Bilişim Uzmanlığı Programı Eğitmenler: Murat Küçüközdemir, Turkcell İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu. Çalışma hayatına Elkotek

Detaylı