TÜRK YAN SANAYİ BORSASI. Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Değerli yan sanayicilerimiz, KOBİ lerimiz, girişimcilerimiz;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK YAN SANAYİ BORSASI. Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Değerli yan sanayicilerimiz, KOBİ lerimiz, girişimcilerimiz;"

Transkript

1 TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Haziran 2011, sayı:67 Bu ayki sayımızda neler var: SUBCON Fuarının ardından X.İşbirliği Günleri Ekim 2011 de MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarı THY 2.Parça Sergisi Sanayi İhtisas Komitesi Faaliyetleri UNIDO-Irak Yan Sanayi Borsası Heyeti Ziyareti Sektörlerden Haberler Uzman Köşesi TYSB Tanıtım Toplantıları Subcon Fuarı Katılımcılar ve İşbirliği Teklifleri Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Değerli yan sanayicilerimiz, KOBİ lerimiz, girişimcilerimiz; Geride bıraktığımız ayı çok yoğun bir gündemle geçirdik. Şubemizin bir başka faaliyeti olan ÖZİMEK Meslek Kursları nın Dünya Odalar Federasyonu Yarışmasında aldığı birinciliğin sevincini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Odamız, 7-9 Haziran 2011 tarihindeki Birmingham SUBCON Fuarı na milli katılım organizasyonu gerçekleştirmiş ve bir inceleme gezisi düzenlemiştir. Borsamız faaliyetlerinin ülke düzeyinde tanıtılması kapsamında Konya, Gaziantep ve Adana ya tanıtım ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan, Kasım ayında Fransa nın Paris kentinde düzenlenecek MIDEST Yan Sanayi Fuarı ile ilgili milli katılım organizasyonu hazırlık çalışmalarımız süratle devam etmektedir. Yine, Ekim 2011 tarihlerinde onuncu kez düzenlenecek olan geleneksel İşbirliği Günleri organizasyonumuza yönelik çalışmalarımız da aynı hızla devam etmektedir. Odamızın sponsoru olduğu THY 2.Parça İmalat Sergisi Nisan 2011 tarihlerinde düzenlendi. Çalışmalarımızı sadece yurtdışı fuarlar ile sınırlandırmadık ve Automechanika İstanbul, Subconist 9. Uluslararası Yan Sanayi Fuarı ve Bursa Kalıp Avrasya Fuarına ziyaret gerçekleştirdik. Odamız Sanayi İhtisas Komitesi olarak Marmaray Projesi ziyaret edilmiştir. Değerli yan sanayicilerimiz, sizlerin desteği ve önerileri doğrultusunda faaliyetlerimizi ve Yan sanayiye yönelik gelişmeleri aktarmaya çalıştığımız Bültenimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Bir sonraki sayıda buluşmak üzere Önerileriniz SUBCON Fuarının ardından 7-9 Haziran 2011 tarihinde İngiltere de gerçekleşen SUBCON Fuarı na Odamız 221 m 2 lik alanda, 11 firma ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi nin katılımıyla milli katılım organizasyonu gerçekleştirmiştir. İTO standına çoğunluğu İngiliz olmak üzere Hindistan, Belçika ve Taylandlı firmalardan olmak üzere yaklaşık 55 ziyaret gerçekleştirilmiş olup ilk belirlemelere göre 58 talep alınmış bulunmaktadır. Söz konusu fuarda stand açan katılımcılarımızın listesine ve gelen taleplere ileriki bölümlerde yer veriyoruz.

2 GELENEKSEL İŞBİRLİĞİ GÜNLERİ 10.KEZ DÜZENLENİYOR.. Yüz yüze görüşme Fuarlara alternatif Para ve zaman tasarrufu Detaylı bilgi için: Ozan Arıcasoy Tel : Faks : Türk Yan Sanayi Borsası nın en önemli etkinliklerinden biri olan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen İşbirliği Günleri organizasyonu, bu yıl da Ekim 2011 tarihlerinde 10.kez organize edilecektir. Geçtiğimiz yıl da aynı tarihlerde düzenlenen İşbirliği Günleri kapsamında, 300 e yakın TYSB üyesi firma, 20 si yabancı (A.B.D, Almanya, Belçika, İtalya, Fransa, Japonya, İrlanda, İsveç, Danimarka vb.) toplam 32 ana sanayici firma ile buluşmuş ve 2 gün boyunca 900 e yakın yüz yüze görüşme gerçekleştirilmiştir. Her yıl artan ilgiyle karşılanan söz konusu uluslararası etkinlik kapsamında otomotiv, beyaz eşya, makine, elektrik, elektronik, savunma, havacılık vb. sektörlerde faaliyet gösteren ana sanayici firmaların satın alma yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayici firmalarla yüz yüze görüşme yapacaklardır. Söz konusu etkinliğin hazırlık çalışmaları, planlanan programa uygun olarak sürdürülmekte olup, organizasyona katılmak isteyen ana sanayicilerin talepleri, önümüzdeki aylarda değerlendirilmek üzere yan sanayicilerimize iletilecektir. Borsamız, şu anda ikili görüşmelere katılacak olan ana sanayicileri belirleme ve ana sanayicilerin taleplerinin toparlanmasına yönelik hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Geçtiğimiz yıllarda, Alarko Carrier, Airfel, AB Electrolux, Arçelik, Bosch, Çelik Motor, Anadolu Isuzu, GEA Isısan, General Motors, Hıtachi Europe, IKEA, MAN, Meiller Doğuş, Otokar, Siemens, Peugeot, Mercedes Benz, Magna, TAI Tusaş, Tırsan, YKK Metal, Zodiac Aerospace vb. pek çok sayıda ana sanayici firmanın katıldığı organizasyon aracılığı ile yan sanayicilerimize yönelik pek çok iş imkanı yaratılmıştır. *İşbirliği Günlerine Nasıl Katılabilirsiniz? Duyurularımızı takip ederek, tarafınıza iletilecek olan talepleri inceleyiniz, *Talep edilen yan sanayici profiline uygun iseniz, *Aranan ürün ve proseslerde üretim gerçekleştiriyorsanız, Borsamıza yazılı olarak başvuru yapmanız yeterlidir.

3 AVRUPANIN EN BÜYÜK YAN SANAYİ FUARINA KATILMAK İÇİN ACELE EDİN KASIM PARİS FRANSA MIDEST 2011 YAN SANAYİ FUARI TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A.Ş. 2. PARÇA SERGİSİ Kasım 2011 tarihlerinde Fransa nın Paris kentinde düzenlenecek olan MIDEST Yan Sanayi Fuarı milli katılım organizasyonu, bu sene de Odamızca gerçekleştirilecektir yılında, 37 ülkeden 1,700 katılımcı firmanın iştirak ettiği fuara, Odamızla birlikte Akdaş Döküm, AKS Anahtar, Aksan Kalıp, Al Alüminyum, Arımetal, Berdan Cıvata, Boran Çelik, Denizciler Dökümcülük, Dündarlar Makine, Erciyes Demir,Esalba Metal, FMC Hidrolik, Gözüküçük Makine, İKA Makine, İzmir Kalıp, Köklüce Makine, Makim Makine, NBR Makine, Pınar Döküm, Polisac Metal, Tekeli Makine, Teknoform Makine, Toprak Demir ve Trakya Döküm firmaları toplam 526,5 m 2 lik alanda katılım gerçekleştirmişlerdir. Katılımcıların Dış Ticaret Müsteşarlığı nın (DTM) %50 yurtdışı fuar desteğinden yaralanma imkanı bulacağı MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarı hakkında bilgi almak ve ön-başvuru yapmak isteyen metal işleme (vida kesme, talaşlı işlem, finisaj, ısıl ve yüzey işlem, bağlantı elemanları, döküm, dövme, yarı mamul metal ürünler, sac şekillendirme vb.), plastik, kauçuk, kompozit malzeme işleme, elektrik, elektronik vb. konularında faaliyet gösteren yan sanayici firmalarımızın Borsamızla en kısa sürede irtibata geçmeleri gerekmektedir. Bilgi ve başvuru: e-posta:berna.yurtseven@ito.org.tr Tel : Faks : Türkiye nin artan ekonomik gücüne paralel olarak gelişen sivil havacılık sektörü ve bu bağlamda bölgenin önemli bir MRO merkezi haline gelmesi birçok uluslararası uçak, motor ve komponent imalatçısının ilgisini Türkiye ye çevirdi Mart 2010 tarihlerinde THY Teknik A.Ş. öncülüğünde ilk kez düzenlenen organizasyonda katılımcılara Uluslararası İmalatçılar ve Türk Otoriteleri tarafından düzenlenen sertifikasyon sunumlarına katılma olanağı sunulmuştu. THY Teknik A.Ş. Hangarlarında düzenlenen sergiyi 450`yi aşkın firmayı temsilen 1000 sanayici ziyaret etmiş, sergi süresince yaklaşık m² lik bir alanda uçak parçası sergilenmişti. Bu yıl Onur Air Teknik Hangarı nda Nisan 2011 tarihlerinde yeniden düzenlenen Odamızında sponsor olduğu organizasyona 1.000`i aşkın şirketi temsilen yaklaşık ziyaretçi katıldı. Üç gün süren organizasyonun sergi bölümünde yaklaşık uçak parçası sergilendi. Ayrıca katılımcı şirketlerin stanlarında sergiledikleri ürünler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Organizasyonun forum bölümünde ise uçak, motor ve komponent imalatında lider şirketler, firmaları ve ürünleri hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. Düzenlenen panellerde katılımcılar uçak, motor ve komponent imalatında önde gelen şirket temsilcilerine parça imalatı ve sertifikasyonu konularında sorular yönelterek muhtemel işbirliği konularında bilgi aldılar.

4 ODAMIZ SANAYİ İHTİSAS KOMİTESİ FAALİYETLERİ Odamız Sanayi İhtisas Komitesi bünyesinde yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul Üsküdar bölgesinde bulunan Marmaray Projesi inşaat sahası tarihinde ziyaret edilmiştir. Odamız heyetine, yüklenici konsorsiyum TSG den yetkililer eşlik etmiş ve projenin tarihçesi, gelişimi ve şu anki durumu hakkında çeşitli bilgiler vermiştir. Projenin üç bölümden oluştuğu, birinci bölümün demiryolu boğaz tüp geçişi, tüneller ve istasyonlar inşaatı, ikinci bölümün Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi(inşaat, elektrik ve mekanik sistemler), üçüncü bölümün ise demiryolu araçlarının imal edilmesi olduğu belirtilmiştir. Şu anda Sirkeci ile Üsküdar arasındaki ana tünellerin tamamlanmış olduğu ve her iki ucun bu bölgelere açıldığı belirtilmiş, güvenlik ve acil durumlar için yapılan ara tünel inşaatlarının devam ettiği bilgisi verilmiştir. UNIDO-IRAK YAN SANAYİ ODASI ZİYARETİ UNIDO-Irak ofisinden Odamıza iletilen istek doğrultusunda, Irak taki üç bölgede (Erbil, Bağdat ve Thi Quar) açılacak olan SPX birimlerine rehberlik etmesi amaçlı ITO bünyesinde bulunan Yan Sanayi Borsasının tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanmak istedikleri dile getirilmiştir. Bu amaçla, 5 Mayıs 2011 günü müsteşar düzeyinde 11 kişilik heyet Odamızca ağırlanmıştır. Irak lı muhataplarımıza tecrübe, bilgi ve birikimlerimizi aktarmış ve onları ağırlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. SEKTÖRLERDEN HABERLER TÜBİTAK TAN KOBİLERE TEKNOLOJİ DESTEĞİ Üniversite ve kamu araştırma kurumlarındaki bilgi birikiminin, KOBİ lerin ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne dönüştürülerek KOBİ lere aktarılıp, ticarileştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destek Programı başlıyor. Projelere 300 bin liraya kadar destek öngörülen program kapsamında, proje giderlerinin yüzde 75 i TÜBİTAK tarafından hibe olarak karşılanacak. Başvurular 1 Ağustos tan itibaren sadece elektronik ortamdan alınacak. Kaynak: Dünya Gazetesi ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ leri yürürlüğe girdi. İhracat teşviklerinden yararlanmak için işbirliği kuruluşları tanımına; Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odalarının yanı sıra, Ticaret Odaları ve Dış Ekonomik İlişkiler Kuruluda eklenmiştir. Ayrıntılı bilgi için:

5 SEKTÖRLERDEN HABERLER 21 Mart 2011 tarih ve sayılı Resmi Gazete: Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ 23 Eylül 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazete: Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ELEKTRİKLİ OTO PİLİ 20 MİLYAR DOLARI BULACAK, YATIRIMDA TÜRKİYE DE GÜNDEMDE OLACAK Otomotiv sektöründe elektrik enerjisinin öne çıkacağını belirten Alman kimya şirketi BASF'nin Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Kreimeyer, 2020 yılına gelindiğinde sadece otomobiller için yapılan pil imalatı 20 milyar dolar olacak. Türkiye'deki yatırımımızı bu yönde genişletme yoluna gidebiliriz diye konuştu. Kaynak:Hürriyet Gazetesi BİN KOBİ'YLE YERLİ SAVUNMA HEDEFİ BÜYÜDÜ Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Stratejik Planı yayınlandı. Plandaki bilgilere göre, planda, 5 stratejik amaç doğrultusunda 10 hedef belirlendi. Buna göre Türk savunma sanayinin en köklü kuruluşu olan MKE, 2015 yılına kadar Ar-Ge projeleri yoluyla bilgi ve teknolojisini arttırmayı ve her türlü silah ve mühimmat sistemini tasarlayıp üretebilecek altyapıyı kazanmayı hedefliyor. Plana göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu modern silah ve mühimmat projeleri, yurtiçi sanayi imkanları kullanılarak, hali hazırda yaklaşık yüzde 70 olan yerli üretim miktarı, her yıl en az yüzde 3 artırılarak, yüzde 90 seviyesine çıkartılacak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, patlayıcı madde ihtiyacını karşılamak üzere görevlendirilen kurumun halen yüzde 40'lar seviyesinde olan yan sanayi kullanım oranı, yüzde 70'lere, 785 olan yan sanayi firma sayısı da 1000 firmanın üzerine çıkarılacak. Eskiyen tesisler yenilenecek, mevcut tesislerin verimliliği ve kapasitesi arttırılacak, mevcut ürünlerin kalitesi yükseltilecek, maliyetleri düşürmek için modernizasyon yatırımları gerçekleştirilecek. Kaynak: Yeni Şafak Gazatesi UZMAN KÖŞESİ Uzman köşemizin bu ayki konuğu TOBB-ETÜ Mikro ve Nanoteknoloji Yüksek Lisans Programı-Yrd. Doç. Dr. Mehmet SANKIR... Değerli uzmanımıza bilgi paylaşımı için teşekkür ederiz "Yakıt pilleri otomobillerde, evlerde ve portatif cihazlarda güç kaynağı olarak kullanılabilir. Aynı zamanda proton geçirgen yakıt pillerinin pek çok askeri uygulaması vardır." Yakıt pilleri; yanma olmaksızın, kullanılan yakıtın ve oksitleyicinin sahip olduğu kimyasal enerjiyi elektrokimyasal bir reaksiyon sonucu doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren cihazlardır. Yakıt pilleri arasında, düşük sıcaklıklarda (oda sıcaklığından 120 ºC ye kadar) çalışan, hafif, küçük, tasarımı kolay ve ucuz olan proton geçirgen yakıt pilleri doğrudan ve portatif güç kaynağı olarak evlerde ve otomobil endüstrisi için büyük gelecek vaat etmektedir. Proton

6 UZMAN KÖŞESİ geçirgen yakıt pilleri kullandığı yakıta göre ve dolayısı ile üreteceği güce göre doğrudan metil alkol yakıt pili ve hidrojen yakıt pili olarak ikiye ayrılabilir. Bunlardan daha az güç üreten ve tasarımı nispeten daha kolay olan doğrudan metil alkol ve daha fazla güç üreten ise hidrojen yakıt pillerdir. Tipik bir hidrojen yakıt pilinin çalışması aşağıdaki şekilde gösterilen üç önemli basamaktan meydana gelir. Bu basamaklar; 1. Hidrojen gazının anotta platin metali yardımı ile oksitlenip proton ve elektron üretmesi, 2. Üretilen protonların zar içerisinden katota iletilmesi, elektronların ise faydalı bir işte kullanılabilmesi için dış devreden geçirilmesi, 3. Havadan ya da doğrudan temin edilen oksijen gazının katotta proton ve elektron ile buluşup su üretmesidir. Yakıt pili anotta yakıtı (hidrojen gazı, metil alkol, vb.) genellikle karbon siyahı üzerine tutturulmuş 1-4 nm boyutlarında platin ya da alaşım nanokatalizler kullanarak elektron ve protona çevirir. Şekil 1. Hidrojen Gazı ile Çalışan Proton Geçirgen Yakıt Pili; Proton geçirgen zar, anot ve katot kesit alanları taramalı elektron mikroskobundan elde edilmiş görüntülerdir. Benzer bir şekilde katot tepkimesi de (proton ve elektronun oksijen ile tepkimesi ve su üretimi) platin nano kataliz sayesinde olur. Yakıt pilinden elektronları toplayabilmek, yakıt ve oksijeni düzenli bir şekilde sisteme dahil edebilmek için yakıt difüzyon tabakasına, oksidan difüzyon tabakasına, ve bu tek hücreli sistemleri bir araya getirmek için de ikiyüzlü plakalara ihtiyaç vardır (Şekil 2a). Yakıt ve oksidan difüzyon tabakası elektrik iletkenliği olan, gözenekli kağıt ya da kumaştır. İki yüzlü tabaka ise yine elektrik iletkenliği olan korozyona dayanıklı metal, grafit ya da kompozit malzemelerden yapılır. İki yüzlü tabaka adından da anlaşılacağı üzere, iki yüzünde yakıtı tüm yüzeye homojen ve istenen oranda dağıtmak için açılmış kanallardan oluşan plakalardır. Böyle tek bir hücreden oluşan bir yakıt pili 0,5-1,0 W/cm 2 güç yoğunluğuna sahiptir. Dolayısıyla, daha büyük güç elde edebilmek için (aynı zamanda üretilen voltajı arttırabilmek için) tekli hücreler yan yana seri olarak bağlanır ve bir yığın yakıt pili ünitesi oluşturulmuş olur (Şekil 2b). Yakıt pili bileşenlerinin (1. Proton geçirgen zar (genellikle Nafion ); 2.Elektrotlar; 3.Yakıt ve oksidan difüzyon tabakaları (kumaş ya da kağıt); 4.İki yüzlü plaka (metal, ya da kompozit); 5.Akım Toplama plakaları (metal) 6.Sonlandırıcı Plakalar (metal yada kompozit)) en önemli parçası proton geçirgen zardır. Nafion, Flemion,

7 Aciplex ve Dow en çok bilinen proton geçirgen zarlardır. Bu zarlar arasında endüstriyel olarak en çok başarıya ulaşan, Dupont firmasının Nafion zarıdır. Dolayısıyla literatürde Nafion büyük yer tutar. Literatürdeki özetlerde Nafion nun kimyasal özellikleri, geçirgenlik özellikleri ve uygulama alanları çok sayıda makalede rapor edilmiştir. Fakat Nafion ve benzeri malzemelerin ciddi dezavantajları vardır. Bunlar arasında en önemlileri düşük nem ve yüksek ısılarda kötü proton iletkenliği, yüksek metil alkol geçirgenliği, yüksek su geçirgenliği, özellikle su tuttuktan sonra camsı geçiş sıcaklığında büyük değişikler gözlenmesidir. Ayrıca Nafion zarları oldukça pahalıdır. Şekil 2a. Tek hücreli bir yakıt pili, b. 8 hücreden oluşan bir yakıt pili Gün geçtikçe yakıt pillerinin boyutları küçülerek daha düşük maliyetlerde üretilmektedir. Bu çabalar doğrultusunda, proton geçirgen yakıt pilleri otomobillerde, bisikletlerde, golf arabalarında, kesintisiz güç kaynaklarında, uçaklarda, su altı araçlarında, portatif aletlerde ticarileştirilmiş ya da ticarileştirme yolunda büyük umutlar vaat etmektedir. Yrd.Doç.Dr. Mehmet Sankır Mikro ve Nanoteknoloji Yüksek Lisans Programı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tel msankir@etu.edu.tr TYSB TANITIM TOPLANTILARI Bültenimizin başında da belirttiğimiz gibi, Borsamızın ülke çapında tanıtımı amacıyla, 2011 yılının Ocak ayı itibariyle, yan sanayinin yoğun olduğu bölgelerde Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri gibi ilgili kurumlarda yan sanayici firma temsilcilerinin ve projeye ilgi duyan iş adamlarının katıldığı tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. Yapılan ziyaretler sonrasında, toplantıya katılma olanağı bulamayan nitelikli firma ziyaretlerinin de gerçekleştirilmesi ve bu çerçevede yan sanayiye dönük üretim faaliyetlerinin de yerinde izlenmesi sağlanmıştır.

8 İSTEKLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ SUBCON BIRMINGHAM 2011 FUARI KATILIMCILARI VE İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ İstanbul dışındaki Hizmet Birimlerine ziyaret gerçekleştiren Borsamız uzman personeli sırasıyla; İzmit Ticaret Odası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Denizli Sanayi Odası Ege Bölgesi Sanayi Odası Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kayseri Ticaret Odası Ankara Sanayi Odası/Ostim Gaziantep Ticaret Odası Konya Sanayi Odası Adana Ticaret Odası Samsun Sanayi ve Ticaret Odası na giderek yan sanayici firma temsilcileri ile kendi yerlerinde yüzyüze görüşmüş ve faaliyetlerimizi aktarmışlardır. KATILIMCILAR *BERDAN CİVATA SOMUN MAKİNA YED. PARÇA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ADRES: Mersin-Tarsus OSB. 5. Cadde No: Huzurkent/Tarsus/Mersin web : Kontak: Zeynep Leyla Aysalar, Davut Dolgun *ERSEY MAKİNA SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. ADRES: Ömerli Mahallesi İmar Yolu G1 Sokak No: Arnavutköy/İstanbul info@erseymakina.com.tr, web: Kontak: Şeydi Yanova *FMC HİDROLİK SİSTEMLERİ OTO. MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ADRES: Organize Sanayi Bölgesi Ulukavak Sok. No: Konya info@fmc.com.tr web : Kontak: Bahadır Demirci *GÖZÜKÜÇÜK MAKİNA ELEKTRİK ELEKTRONİK OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ADRES : Anbar Mah. Zafer Cad. No: Kayseri engin@gozukucuk.com web: Kontak: Hasan Ersin Gözüküçük,Ahmet Engin Gözüküçük *HAS GROUP MT MEKANİK TEKNOLOJİ SAN. VE TİC. A.Ş. ADRES : Velimeşe Yolu Üzeri No: Çorlu/Tekirdağ info@mt.com.tr web : Kontak : Ayça Hasbay, Recai Şentürk

9 SUBCON BIRMINGHAM 2011 FUARI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ *MERCAN ENDÜSTRİYEL TAS. MAK. SAN. LTD. ŞTİ. ADRES : 37 Sokak No:4 Ulucak/Kemalpaşa/İzmir mert@mercanmak.com web: Kontak: Mert Uyar,Cansın Ekler *NBR MAKİNE YEDEK PARÇA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ADRES: Barakfakih Sanayi Bölgesi Ankara Yolu 17. Km PK: Kestel/Bursa info@nbr.com.tr web : Kontak: Recep Tepe * İHRACATI GELİŞTİRME ETÜD MERKEZİ ADRES : Mithatpaşa Caddesi No:60 Kızılay/Ankara banub@igeme.gov.tr web: Kontak: Banu Bektaş, Pınar Özpak * PLANET DAY. TÜK. MALL. PLASTİK METAL PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ADRES : İMES Sanayi Sitesi E Blok 502 Sokak No:7 Y. Dudullu planet@planetplasticmetal.com web: www. planetplasticmetal.com Kontak: Yalçın Ustaoğlu, Berna Ustaoğlu *TEKNOPARK MAKİNE MOTOR VE ELEKT. SAN. VE TİC. A.Ş. ADRES : Ankara Asfaltı E-5 Yan Yol Üzeri No:19 Kartal/İstanbul cengiz.guldal@teknoparkmakine.com.tr web : Kontak: Cengiz Güldal, Çetin Çıtakoğlu * ÜKE MAKİNA LTD. ŞTİ. ADRES : 1. OSB Dökümcüler Sitesi 207 Sokak No:30 Sincan/Ankara murat@ukemakina.com.tr web : Kontak: Murat Üke *MİKROSAY YAZILIM VE ELEKTRONİK, ENERJİ A.Ş. ADRES: Cevizli Mah. Tansel Cad. No: 18 Maltepe / Istanbul info@mikrosay.com.tr web : Kontak : Ahmet Doğan, Hasan Terzioğlu

10 SUBCON BIRMINGHAM 2011 FUARI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ TALEPLER Firma adı PSI Global firması İlgili David Hunter E-posta Talep Kalıp ve derin çekme materyal almak istiyor Firma adı Techno Commerce Ltd. (TCL) İlgili Dr.Mel Hadge E-posta Talep Kablo, hammadde, PVC stabilizör, PVC yumuşatıcı almak istiyor Firma adı Helipebs Controls Ltd. İlgili David G.P.Morse E-posta Talep Hidrolik silindir satışı yapmak Firma adı SAS SOURCING 4 SUCCESS İlgili Adrian Brown E-posta adrian@s4sltd.co.uk Talep PCB / baskı devre kartı, silindir termostatları, daldırma ısıtıcı almak istiyor Firma adı BRODER İlgili Abbas Ahmed E-posta sales@broder-metals-group.com Talep Yağ ve gaz petrokimyasalları satmak istiyor Firma adı GLOBAL ADVANTECH İlgili Mike Levey E-posta mel@globaladvantech.com Talep Endüstriyel temizlik, dezenfekte ve atık su arıtımı konularında distribütör arıyor Firma adı SI International İlgili K. Patak E-posta kpatak@si-int.com Talep Ni-alaşım ve Ti-alaşım çalışabilen firmalarla irtibata geçmek istiyor Firma adı Hardmet Associates İlgili David Holmes E-posta hardmet@onetel.com Talep Tungten metali ile ilgili tedarikçi arıyor

11 TYSB BÜLTENİMİZE İLAN VERMEK İSTİYORSANIZ ÖNERİLERİNİZ İlan ve duyurularınızın TYSB Bülteninde yer almasını istiyorsanız, TAM SAYFA İLAN. 200 TL YARIM SAYFA İLAN. 100 TL DÖRTTE BİR SAYFA İLAN.. 50 TL Lütfen ilanlarınızı veya e- posta adreslerine gönderiniz. Lütfen Türk Yan Sanayi Borsası Bültenimizle ilgili varsa öneri ve fikirlerinizi aşağıdaki formu doldurarak no.lu faksa veya adresine gönderiniz İSTANBUL TİCARET ODASI Bilgi Hattı:

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI ÜYELERİNE TANITIMI ALT YÜKLENİCİLERDEN BEKLENTİLERİN. Dr. Nevzat ÇAĞLAYAN Tedarik Direktörü 28 MAYIS 2012 DENİZLİ

DENİZLİ SANAYİ ODASI ÜYELERİNE TANITIMI ALT YÜKLENİCİLERDEN BEKLENTİLERİN. Dr. Nevzat ÇAĞLAYAN Tedarik Direktörü 28 MAYIS 2012 DENİZLİ ROKETSAN IN DENİZLİ SANAYİ ODASI ÜYELERİNE TANITIMI VE ALT YÜKLENİCİLERDEN BEKLENTİLERİN SUNULMASI Dr. Nevzat ÇAĞLAYAN Tedarik Direktörü 28 MAYIS 2012 DENİZLİ 1/15 ROKETSAN GENEL TANITIMI ROKETSAN, Türkiye'deki

Detaylı

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan..

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Kasım 2011, sayı:69 Bu ayki sayımızda neler var: 10.İşbirliği Günleri 20-21 Ekim 2011 de MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarı Geri Sayım Başladı!

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İnovasyonu tetikleyecek bir yapılanma Ortak zorluklara ortak çözümler üretecek bir sistem Birlikten kuvvet doğuracak bir model Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği HUKD un Yapısı

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ )

1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ ) 1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ ) Türkiye İhracatçılar Meclisi nden (TİM) alınan bir yazıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Detaylı

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İnovasyonu tetikleyecek bir yapılanma Ortak zorluklara ortak çözümler üretecek bir sistem Birlikten kuvvet doğuracak bir model Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği HUKD un Yapısı

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S

STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S DEN ZL SANAY ODASI Z YARET 4 MART 2011 / 11.00 stanbul Ticaret Odas Türkiye nin en büyük dünyan n ise be büyük odas ndan

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

Tarih Sayı Konu. İlgi: Dış Ticaret Müsteşarlığından alınan 16.04.2010 tarih veb.02.1.dtm.5.16.01.13/03267

Tarih Sayı Konu. İlgi: Dış Ticaret Müsteşarlığından alınan 16.04.2010 tarih veb.02.1.dtm.5.16.01.13/03267 / r "1 ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI İms TOBB GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESİ KÜÇÜK HAMAM SOK. NO:6/A ÇARŞAMBA / SAMSUN TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ J Tarih Sayı Konu ^704/2010 0411-M loî.

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (MKO-2019)

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (MKO-2019) ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 33179930-TİM.OAİB.08.2019/16-00493 Ankara, 14/01/2019 Konu: Las Vegas Sektörel Ticaret Heyeti Hk. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (MKO-2019)

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq q T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ KUYUMCULUK PROJESİ- JCK LAS VEGAS FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU 30 MAYIS-2 HAZİRAN 2014 HAZIRLAYAN:

Detaylı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı - plastik sanayicisinin derneği - PAGDER Reha GÜR PAGDER Başkanı PAGDER Örgütlenmeye başlama 1950 1960 1969 2000 2017 Resmi Kuruluş 19.06.1969 PAGDER Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007 TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 1 23.02.2007 Demir ve Çelik Döküm Sanayi sektörü; endüksiyon, ark veya kupol ocaklarında, çeşitli pik demiri, çelik hurdaları ve ferro alaşımların ergitilerek, kalıplama tesislerinde

Detaylı

ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI 2017 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İHRACAT EKONOMİK BÜYÜME 2017 YILI ÜYE SAYIMIZ ; 86 SI ASKIDA,1970 İ FAAL OLMAK ÜZERE 2056

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20202-22125 Ankara, 31/08/2018 Konu: AMERİKA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ HK. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Akdeniz Mobilya,

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2012 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret:

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI TÜRK YAN SANAYİ BORSASI Bu sayımızda neler var: Mutlaka Takip Etmelisiniz: TÜHESFO 2012 BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Değerli Üyelerimiz, Eylül 2012, sayı:76 Mart 2012, sayı:72 11.İşbirliği Günleri

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

TÜBİTAK 1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK 1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK DESTEKLERİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı 1505 KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destekleme Programı 1507 KOBİ Ar-Ge Projeleri Destekleme

Detaylı

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI Formula SAE Formula SAE, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği (Society of Automotive Engineers) tarafından

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. Ekonomi Bakanlığı TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 11 Şubat 2016, ANKARA Sunum Planı 1. Yatırım Teşvik Sistemi

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

Rekabetçi ve Sorumlu İşletmeleri Destekleme Programı (SCORE): Türkiye için Fizibilite Çalışması

Rekabetçi ve Sorumlu İşletmeleri Destekleme Programı (SCORE): Türkiye için Fizibilite Çalışması ARAŞTIRMA NOTU 13/C-01A ARAŞTIRMA NOTU 14/C-01A Yayınlanma tarihi: Nisan 2014 Rekabetçi ve Sorumlu İşletmeleri Destekleme Programı (SCORE): Türkiye için Fizibilite Çalışması Pınar Kaynak TEPAV Araştırmacı

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000290 28/01/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 41 Sayın Üyemiz, 1. GİK 45.Dönem Toplantısı

Detaylı

A.Kadir UÇAR Zirve Koordinatörü. Savunma Sanayi Tedarikçisi Olmak İster misiniz?

A.Kadir UÇAR Zirve Koordinatörü. Savunma Sanayi Tedarikçisi Olmak İster misiniz? Sayın Yetkili, ANKARA / 05.02.2018 Ülkemizin son günlerde yaptığı askeri harekâtlardan dolayı değeri daha iyi anlaşılan Yerli ve Milli bir Savunma Sanayi nin varlığı giderek önem kazanmaktadır. Savunma

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler Uluslararası Takım Tezgahları, İmalat ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi

Detaylı

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. SİRKÜLER (2014/ Savunma)

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. SİRKÜLER (2014/ Savunma) SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.26.ARG4.2014/106-16449 Ankara, 12/08/2014 Konu: HIGH TECH PORT by MÜSİAD Projesi Hk. SİRKÜLER (2014/ Savunma) Sayın Üyemiz, Müstakil Sanayici

Detaylı

Sayı : TTGV(2011)2-1431 Konu : İskenderun Körfezi nde Endüstriyel Simbiyoz (Ortak Yaşam) Projesi Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı

Sayı : TTGV(2011)2-1431 Konu : İskenderun Körfezi nde Endüstriyel Simbiyoz (Ortak Yaşam) Projesi Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı 13 Eylül 2011 Sayı : TTGV(2011)2-1431 Konu : İskenderun Körfezi nde Endüstriyel Simbiyoz (Ortak Yaşam) Projesi Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Boru Hattı Şirketi ile Türkiye

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU Uluslararası ASANSÖR İstanbul Fuarı, 26-29 Mart 2015 tarihlerinde Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD ın desteği ile 14. kez kıtaları buluşturdu. 28

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 NİSAN AYI / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Genç Pupa e-bülten 14 TEMMUZ 2016 19 TEMMUZ 2016 Uğur Metal Ldt. Şti. ye Teknoloji

Detaylı

Ege Bölgesi Savunma Sanayi & Tedarikçi Zirvesi Programı

Ege Bölgesi Savunma Sanayi & Tedarikçi Zirvesi Programı Sayın Yetkili, ANKARA / 01.02.2018 Ülkemizin son günlerde yaptığı askeri harekâtlardan dolayı değeri daha iyi anlaşılan Yerli ve Milli bir Savunma Sanayi nin varlığı giderek daha da önem kazanmaktadır.

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YAKIT PİLLERİ. Cihat DEMİREL

YAKIT PİLLERİ. Cihat DEMİREL YAKIT PİLLERİ Cihat DEMİREL 16360030 İçindekiler Yakıt pilleri nasıl çalışır? Yakıt Pili Çalışma Prensibi Yakıt pilleri avantaj ve dezavantajları nelerdir? 2 Yakıt Pilleri Nasıl Çalışır? Tükenmez ve hiç

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2013 BELEX 2013 BURSA 4. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2013 BORUTEK 2013 İCAT 2013 5 8 Aralık 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET

Detaylı

02-03 ŞUBAT 2017 Ortadoğu Fuar Merkezi GAZİANTEP GÜNEY ANADOLU SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SİSTEMLERİ YERLİLEŞTİRME ZİRVESİ DESTEKLEYENLER

02-03 ŞUBAT 2017 Ortadoğu Fuar Merkezi GAZİANTEP GÜNEY ANADOLU SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SİSTEMLERİ YERLİLEŞTİRME ZİRVESİ DESTEKLEYENLER GÜNEY ANADOLU SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SİSTEMLERİ YERLİLEŞTİRME ZİRVESİ DESTEKLEYENLER 02-03 ŞUBAT 2017 Ortadoğu Fuar Merkezi GAZİANTEP ANA SPONSORLAR 02-03 Şubat 2017 Tarihlerinde, Türk savunma havacılık

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA BATIMAT RUSSIA YAPI VE İÇ DEKORASYON FUARI ZİYARET RAPORU 31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi 1 BATIMAT

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

IRAN METAFO 2010 METAL FUARI GEZİSİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ ( B2B ) 20 24 ARALIK 2010 İRAN / TAHRAN

IRAN METAFO 2010 METAL FUARI GEZİSİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ ( B2B ) 20 24 ARALIK 2010 İRAN / TAHRAN IRAN METAFO 2010 METAL FUARI GEZİSİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ ( B2B ) 20 24 ARALIK 2010 İRAN / TAHRAN İRANDA HER YIL DÜZENLENEN METAL VE ENDÜSTRİ SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK VE TEK FUARI OLAN 600 STAND KATILIMCISIYLA

Detaylı

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL AVRASYA AMBALAJ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 01-05 KASIM 2016 İSTANBUL Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzmanı 1 AVRASYA AMBALAJ 22. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ

Detaylı

2018 Eğitim Programları.

2018 Eğitim Programları. 2018 Eğitim Programları www.billur.com.tr Hakkımızda 1979 Ahmet Billur ticaret hayatına başladı. 1989 C-tipi pres ithalatına başladık. 1993 Billur Civata kuruldu. Ana faaliyet konusu bağlantı elemanları

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

AVRASYA AMBALAJ 2014 20. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI

AVRASYA AMBALAJ 2014 20. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI İZMİR TİCARET ODASI AVRASYA AMBALAJ 2014 20. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI Hazırlayanlar: Melisa Korkmaz Görkem Şavluğ 18-21 EYLÜL 2014 AVRASYA AMBALAJ 2014 ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 23.02.2018-22.03.2018 1 KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER 23.02.2018-22.03.2018 tarihleri arasında Odamıza; 35 yeni üye kaydedilmiş, 97

Detaylı

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15 Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI FURNEXPO, 12-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri ile buluştu.

Detaylı

İÇİNDEKİLER 2. 3. 4. 5. 6.

İÇİNDEKİLER 2. 3. 4. 5. 6. İstiklal Mah. Barış Manço Cad. 5. Sok No:8 34522 Esenyurt / İSTANBUL TÜRKİYE Tel.: 0212 679 69 79 Faks: 0212 679 69 81 E-posta: info@gozdempaslanmaz.com 44 44 881 1 İÇİNDEKİLER 1. 2. 3. 4. 5. 6. 2 1 HAKKIMIZDA

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2017 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2017 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ocak

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

Sayı: 71080283-TİM.OAİB.GSK.ARG1.2015/310-3693 Ankara, 24/02/2015 Konu: Alman Satınalmacılar Birliği ile İşbirliği Hk SİRKÜLER (M/2015) Sayın Üyemiz,

Sayı: 71080283-TİM.OAİB.GSK.ARG1.2015/310-3693 Ankara, 24/02/2015 Konu: Alman Satınalmacılar Birliği ile İşbirliği Hk SİRKÜLER (M/2015) Sayın Üyemiz, Sayı: 71080283-TİM.OAİB.GSK.ARG1.2015/310-3693 Ankara, 24/02/2015 Konu: Alman Satınalmacılar Birliği ile İşbirliği Hk SİRKÜLER (M/2015) Sayın Üyemiz, Almanya nın tek ve güçlü Satınalmacılar kurumu olan

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. Mali Cumhuriyeti Yatırım Teşvik Politikası 2. Seramik Ürünleri Akredite Laboratuvarlar / Malezya 3. BAİB / Anfaş Food Product Hotel Equipment 2018 Fuarı

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

2018 Eğitim Programları.

2018 Eğitim Programları. 2018 Eğitim Programları www.billur.com.tr Hakkımızda 1979 Ahmet Billur ticaret hayatına başladı. 1989 C-tipi pres ithalatına başladık. 1993 Billur Civata kuruldu. Ana faaliyet konusu bağlantı elemanları

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İstanbul 10.03.2017 İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde, Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. tarafından,

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

İDB BÜLTENİ ŞİŞME KIZ A K PROJESİ YERİNDE İNCELENDİ. Or ta Anadolu K alkınma Ajansı. Erciyes Şişme Kızak Proje Alanında İncelemelerde

İDB BÜLTENİ ŞİŞME KIZ A K PROJESİ YERİNDE İNCELENDİ. Or ta Anadolu K alkınma Ajansı. Erciyes Şişme Kızak Proje Alanında İncelemelerde Or ta Anadolu K alkınma Ajansı Sayı 2 Bülten Tarihi 30.09.2011 İDB BÜLTENİ B U S A Y I D A : Erciyes Şişme Kızak Proje Alanında İncelemelerde Bulunuldu Savsan İhalesine Katılım Gerçekleştirildi. Üstünel

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

Alüminyum San. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ALUMINIUM CATALOGUE.

Alüminyum San. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ALUMINIUM CATALOGUE. Alüminyum San. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ALUMINIUM CATALOGUE www.alprofaluminyum.com.tr Alüminyum Profil Hakkımızda Firmamız, bünyesinde bulundurduğu aylık 2000 ust Extrizyon Pres ve 8 mt uzunluğa

Detaylı

ACHEMA 2018 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU

ACHEMA 2018 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU ACHEMA 2018 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 11 15 HAZİRAN 2018 FRANKFURT - ALMANYA Ahmet Toprak Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzman Yardımcısı 1 ACHEMA 2018

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Görkem ŞAVLUĞ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzman Yardımcısı 13-19 Ocak

Detaylı

GİTES KİMYA EYLEM PLANI

GİTES KİMYA EYLEM PLANI GİTES KİMYA EYLEM PLANI HEDEF -1 1.1 1.2 HEDEF -2 2.1 PETROKİMYA SEKTÖRÜNDE YATIRIM İHTİYACININ KARŞILANMASI Yeni rafineri ve petrokimya entegre yatırımlarının hayata geçirilmesi desteklenecektir. Tüketimin

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

FUAR RAPORU. 30 Mayıs02 Haziran 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI

FUAR RAPORU. 30 Mayıs02 Haziran 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI 30 Mayıs02 Haziran 2013 FUAR RAPORU www.iraqhvacexpo.com info@iraqhvacexpo.com 2. ULUSLARARASI HVACEXPO,

Detaylı