1 KASIM 2013 / 1 Haber. KISA KISA KISA Türk havacılık tarihinde gönül vermiş eylem adamı Vecihi HÜRKUŞ (7 de) Rektörümüzü yakından tanıyalım (8 de)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 KASIM 2013 / 1 Haber. KISA KISA KISA Türk havacılık tarihinde gönül vermiş eylem adamı Vecihi HÜRKUŞ (7 de) Rektörümüzü yakından tanıyalım (8 de)"

Transkript

1 ÖNCE THKÜ, SONRA THY! TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DEV BİR 1 KASIM 2013 / 1 Haber ADIM ATILDI. TÜRK HAVA YOLLARI NDA İŞ GARANTİLİ PİLOT YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞLIYOR! (2 de) TÜRKKUŞU Kasım 2013 /Sayı1 Haber Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bültenidir. BAKANIMIZ ÜNİVERSİTEMİZDE Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Üniversitemizi ziyaret etti. (3 te) ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR SANAYİ İLE ORTAK BİR ADIM DAHA ATTIK! Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği arasında eğitim, danışmanlık, öğrenci bursu, istihdam, ortak AR- GE ve İnovasyon konularında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN ile Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ufuk BAYRAKTAR imzaladı. (2 de) ÖĞRENCİLER HOŞGELDİN PARTİSİ İLE EĞLENDİ Eğitim-Öğretim yılında hem yeni kayıt yaptıran hem de eski öğrencilerimiz, Üniversitemizin Türkkuşu Kampüsü nde bir araya gelerek eğlenceli bir ortamda birbirleriyle tanışma fırsatı yakaladı. (3 te) IFTE 2013 E KATILDIK Üniversitemiz, Türkiye de bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Havacılık Eğitim Fuarı na katıldı. (2 de) KISA KISA KISA Türk havacılık tarihinde gönül vermiş eylem adamı Vecihi HÜRKUŞ (7 de) Rektörümüzü yakından tanıyalım (8 de) Lojistik ve Dış Ticaret Kulübü nün 2014 planları... (6 da) Adriyatik sahilinin güneyinde, insanı cezbeden bir ülke ARNAVUTLUK (11 de) Sebastian Vettel tarihe geçti (16 da) KASIM AYI BİTMEDEN ANKARA YI KEŞFET! Başkent te sonbahar bir başkadır. Eğer hala Ankara yı keşfe çıkmadıysan daha fazla vakit kaybetmemelisin. Bunun için yapman gereken ise sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi ne başvuruda bulunmak. (10 da)

2 Haber 2 KASIM 2013 / 1 BİZDEN HABERLER ÖNCE THKÜ, SONRA THY! Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Türk Hava Yolları işbirliği ile iş garantili yüksek lisans programı başlıyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan Pilotaj Yüksek Lisans Programının ardından Türk Hava Yolları, mezun olan bütün pilot adaylarını bünyesine katacak. Ülkemizin gururu THY ile işbirliği içinde olmak bizim için onurdur Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN ın da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde protokolü, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman YILDIRIM ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel KOTİL imzaladı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin Ankara, İstanbul ve İzmir de başlatılacak olan yüksek lisans programlarının sonunda -yapılan işbirliği çerçevesinde- bütün pilot adayları Türk Hava Yolları nda iş başı yapacaklar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN, THY, dünyadaki en büyük hava yolları arasında adını altın harlerle yazdırmıştır. Türk Hava Yolları bizim gururumuzdur. Böyle büyük ve köklü bir kurumla işbirliği yapmak bizim için onurdur. Biz de 88 yıl önce Ulu Önder Atatürk ün kurduğu büyük ve köklü Türk Hava Kurumu Üniversitesi olmaktan gurur duyuyoruz. İşbirliği yapmak bize mutluluk verdi. Temennim, 2 yıl sonra mezun verdiğimiz öğrencilerimiz de mutlu bir şekilde ve gururla diplomalarını alırlar. diye konuştu. THY nin belirlediği kriterler çerçevesinde yetiştirilecek pilotlar Kasım ayından itibaren eğitimlere başlayacak. Protokol çerçevesince THY nin kriterlerine uygun olarak yetiştirilecek pilotlar doğrudan THY de istihdam edilecek. Eğitimler Ankara, İstanbul ve İzmir de verilecek. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR SANAYİ İLE ORTAK BİR ADIM DAHA ATTIK! Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği arasında eğitim, danışmanlık, öğrenci bursu, istihdam, ortak AR-GE ve İnovasyon konularında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN ile Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ufuk BAYRAKTAR imzaladı. Bir kıvılcım yakıyoruz İmzalanan bu protokolle üniversite-sanayi işbirliği alanında bir kıvılcım yaktıklarını ifade eden BAN, üretime katkıda bulunmayı hedelediklerini söyledi. IFTE 2013 E KATILDIK Üniversitemiz, Türkiye de bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Havacılık Eğitim Fuarı na katıldı. Ev sahipliğini İstanbul WOW Convention Center ın yaptığı fuarın açılışına Mütevelli Heyet Başkanımız Osman YILDIRIM ve Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN da katıldı Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen fuarda, Üniversitemizin tanıtım standı ise gökyüzü meraklısı herkesin ilgi odağı oldu.

3 BİZDEN HABERLER 3 KASIM 2013 / 1 Haber BAKANIMIZ ÜNİVERSİTEMİZDE Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cengiz TAPLAMACIOĞLU, Türkkuşu Genel Müdürü Giray HÜRGEZEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi EKER i rektörlük binasının kapısında karşıladı. Rektörlük makamında yapılan sohbetin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, üniversitemiz şeref defterini imzaladı. Rektörümüz ve hocalarımız, simülatör alanını, hangarlarımızı ve kampüsümüzü gezdirerek; Bakanımıza Üniversitemiz hakkında bilgi verdiler. Simülatörde kısa bir uçuş da gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi EKER, daha sonra Kampüsümüzden ayrıldı. MİNİKLERİN HAVACILIK HEYECANI Sincan Melikşah İlköğretim Okulu 1. ve 2. sınıf 130 ilköğretim öğrencisi Üniversitemizi ziyaret etti. Minik ziyaretçilerimize Üniversitemiz hakkında bilgi verildikten sonra kampüsümüz gezdirildi. Gezi sırasında uçakları ilk kez yakından gören minik öğrenciler, heyecanlı dakikalar yaşadı. ÖĞRENCİLER HOŞGELDİN PARTİSİ İLE EĞLENDİ Eğitim-Öğretim yılında hem yeni kayıt yaptıran hem de eski öğrencilerimiz, Üniversitemizin Türkkuşu Kampüsü nde bir araya gelerek eğlenceli bir ortamda birbirleriyle tanışma fırsatı yakaladı. Öğrencilerimizin, Üniversitemizin dinamik ortamına daha çabuk uyum sağlamalarını amaçlayan parti, karnaval havasında geçti. KALİTEMİZİ DÜNYAYA DA DUYURDUK! Dünya çapında bir eğitim kurumu olmak amacıyla yola çıkan Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde bu yıl, Venezuela dan Britanya ya, ABD den Maldivlere, Sri Lanka dan Gürcistan a kadar 90 ı aşkın farklı ülkeden öğrenciler eğitim görecek. Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN ve Genel Sekreterimiz Seda ŞİMŞEK in de ziyaret ettiği Hoşgeldin Partisi, gün boyu büyük bir coşkuyla devam etti. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği etkinlikte Dj performansıyla öğrencilerimiz keyili saatler geçirdi. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN, dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almanın, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin kuruluşunda belirlenen en önemli hedelerden biri olduğunu belirterek; Bunu kısa sürede başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

4 Haber THE BEGINNING OF A 4 KASIM 2013 / 1 INTERNATIONALOFFICE A new life, with new hopes and dreams far, far away from home Every teenager at the age of has different views and ideals about where their life is heading towards. Thus, in accordance with providing our foreign students with the best experience of studying in a foreign country, we, the International Ofice (IO) would like to introduce you to our Ofice in our irst volume. This semester, the University of Aeronautical Association has given students the opportunity to achieve their dreams from many different countries around the world, and hope to have at least one student from every country in the world throughout the years. Hence, being a new home to nearly 250 new students from more than 90 countries this year, we aim to focus on the knowledge that we plant into the students personalities in order to make them leaders of tomorrow s international world. As we have always pointed out We are the World and as theinternational Ofice (IO) we will continue to expand our horizons with no limits in order to attain and provide the best environment for our students at all times. We Are Not Only Beyond Your Imagination; We Are Also Internationally Beyond Your Imagination.

5 INTERNATIONALOFFICE 5 KASIM 2013 / 1 Haber Some international activities IO in Dubai IO in Ireland IO in Pakistan IO in Yemen IO in Erbil IO in Nigeria Some visits to our university Iraq Cultural Undersecretary Assoc. Prof. Dr. Iqbal ALMAHDY lying in the simulator Counsellor of Cultural Affairs of Libya Prof. Dr. Fathalla M. Al-Yamani at our university 29 international students were hosted in our university within the scope of International Air Cadet Exchange

6 Haber YAKINDAN TANIYALIM LOJİSTİK VE DIŞ TİCARET KULÜBÜ 6 KASIM 2013 / 1 Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin ilk ve en etkin öğrenci topluluklarından biri olan Lojistik ve Dış Ticaret Öğrenci Topluluğu, Üniversite yönetiminin desteği (Yrd. Doç. Dr. M. Hakan Keskin in danışmanlığında) ve 2. sınıf öğrencisi Mustafa AKIŞ ın başkanlığında, 4 Mayıs 2012 tarihinde kuruldu. Kulübün amaç ve hedeleri ise şöyle: ÜÜye öğrencilere lojistik ve dış ticaret alanları ile ilgili birikim ve becerilerini artırmak, ÜBu kapsamda (büyük oranda üniversite tarafından sağlanan bir kısmı da sponsor irmalar tarafından desteklenen olanaklarla), üyelerin ders dışında yapabilecekleri sosyal, kültürel ve akademik çalışmalarına zenginlik katmak, ÜLojistik ve dış ticaret ile ilgili profesyonel aktörlerle iletişim kurmalarını sağlayan bir platform haline getirmek, ÜÜlkemizde sürekli gelişen lojistik ve dış ticaret sektörlerine katkı sağlamak ÜTürk Hava Kurumu Üniversitesi ni, lojistik ve dış ticaret için bölgesel merkezlerden biri haline getirmek Gerçekleştirilen Etkinlikler: ÜTürkiye de ilk defa icra edilen INTAVIC (Uluslararası Sivil Havacılık Konferansı) e ev sahipliği ÜAnkara Ticaret Odası (Genç Girişimciler Meclisi) tarafından düzenlenen Dış Ticaret Kursu na katılım ÜAnkara Lojistik Üssü ve Ankara Esenboğa Havalimanı na eğitim gezisi Planlanan Etkinlikler: Ü2. INTAVIC ÜUluslararası Lojistik Zirvesi BİZDEN HABERLER ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI NDAN... Değerli Arkadaşlarım, THK Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren bünyesinde bulundurduğu öğrencilerin düşüncelerini dinleyerek ve yönetimde öğrencilere temsil hakkı vererek Türkiye nin en demokratik üniversitelerinden biri olmayı hedelemiştir. Bu bağlamda, 2 yıldır görevde olan Öğrenci Konseyi, üniversite yönetimi ve öğrencileri arasında köprü görevi görmektedir yılı Aralık ayında öğrencilerimizin demokratik temsilini sağlamak adına yapılan seçimler sonucunda göreve başladık. Göreve başladığımız günden itibaren vizyonumuz ve misyonumuz çerçevesinde öğrenci arkadaşlarımızın görüşlerini üniversite yönetimiyle paylaştık ve öğrenci arkadaşlarımızın yaşadığı problemlerin takipçisi olduk. Bugün geldiğimiz noktada Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal Ban ın büyük destekleriyle, öğrenci arkadaşlarımızın problemlerini çözdüğümüzü düşünmekle birlikte daha çok yolumuzun olduğunun farkındayız. 2 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın önde gelen üniversitelerinin arasına giren THK Üniversitesi nin öğrencisi olmaktan duyduğumuz onuru belirtmek isterim eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle sayısı 24 e ulaşan Öğrenci Toplulukları ile üniversitemizde sosyal hayatın gelişimini sağlamak için etkinlikler düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz şehir içi ve şehir dışı geziler ve etkinliklerle, geçtiğimiz yılı başarıyla tamamladığımızı düşünmekle beraber, bu yıl daha fazla etkinlik ve sosyal faaliyet düzenlemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversite yönetimimizin, öğrenci topluluklarına verdiği destek sayesinde bu yıl daha fazla etkinliklerin olacağını düşünüyorum Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen 1. Uçan Bahar Şenliği bundan sonra yapacağımız şenliklerin ne kadar başarılı olacağının göstergesidir. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımı, üniversite sınavında gösterdikleri üstün başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Hayatınızın en güzel yıllarını geçireceğiniz, hem mesleki eğitiminizde hem de sosyal faaliyetlerinizde sizlere aracı olacak Üniversitemize hoş geldiniz. Üniversite hayatınızın sağlıklı,mutlu, başarılı ve eğlenceli geçmesini dilerim. Saygı ve Sevgilerimle, Gökdeniz SIRATAŞ TurkHavaKurumuUniversitesiOgrenciKonseyi

7 TARİH İLK TÜRK UÇAĞINI KİM YAPTI 7 KASIM 2013 / 1 Haber Türk Havacılık tarihinin önemli isimlerinden olan ve ilk Türk uçaklarının imalatını yapanlardan Milli Mücadele kahramanı, savaş ve eğitim pilotu Türk havacılık tarihine gönül vermiş eylem adamı VECİHİ HÜRKUŞ. 6 Ocak 1896 tarihinde İstanbul da doğan Vecihi HÜRKUŞ, askeri eğitiminin ardından katıldığı 1. Dünya Savaşı yıllarında Kafkas Cephesinde uçuşlar yaptı. Bir Rus uçağını düşürerek ilk Türk hava zaferini kazandı de Ruslara esir düştü. 4 aylık esaret hayatından sonra kaçmayı başardı yılı yaz başında Yeşilköy de konuşlanmış 9. Harp Tayyare Bölüğü nde görev alan HÜRKUŞ, bu bölükte görevliyken bir av uçağı tasarımı yaptı. HÜRKUŞ un bu projesi Mondros Ateşkes Anlaşması nın imzalanmasıyla yarım kaldı. Kurtuluş Savaşı na katılan Vecihi HÜRKUŞ, özellikle İnönü ve Sakarya savaşlarında başarılı keşif ve destek uçuşları yaptı. Bir Yunan uçağını düşüren HÜRKUŞ, Kurtuluş Savaşı nın ilk ve son uçuşlarını yapan pilot olma özelliği de taşıyor da Kadıköy de bir keresteci dükkânını kiralayarak, 3 ay içinde ilk Türk sivil uçağını, aslında ikinci uçağı VECİHİ K-XIV ü inşa etti. İlk uçuşunu 16 Eylül 1930 da Kadıköy Fikirtepe de büyük bir kalabalık ve basın topluluğu karşısında yaptı. Bu uçuştan sonra VECİHİ K-XIV ile önce Yeşilköy e, sonra Ankara ya uçtu de ilk Türk Sivil Havacılık Okulu nu (Vecihi Sivil Tayyare Mektebi) açan HÜRKUŞ, okulda ilk Türk kadın pilotu Bedriye Gökmen ile birlikte 12 pilot yetiştirdi döneminde Vecihi XIV (adet), Vecihi XV (2 adet) ve Vecihi XVI uçaklarını planladı, imal etti ve uçurdu yılında Türkiye nin ilk sivil havayolu şirketi Hürkuş Havayollarını kuran Vecihi HÜRKUŞ, 16 Temmuz 1969 da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi nde vefat etti. Kabri Ankara Cebeci Mezarlığın dadır. Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği arşivinden (TVHMD)

8 Haber 8 KASIM 2013 / 1 RÖPORTAJ Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN ile hem üniversitesini, hem hedelerini, hem de özel hayatının bilinmeyenlerini konuştuk. Prof. BAN a yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle: Kısaca kendinizden bahseder misiniz? 1970 yılında Ankara da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimimi Ankara da tamamladım. İşçi bir babanın, ev hanımı bir annenin çocuklarından birisiyim. Üç kardeşiz yılında üniversite hayatını tamamladıktan sonra üç yıl özel sektörde çalıştım. Bu süreçte askerliğimi de yaptım. Şırnak ta komando asteğmendim. Askerden geldikten sonra akademisyenliğe başladım. Gazi Üniversitesi nde Muhasebe-Finans alanında akademisyen oldum yılına kadar Gazi Üniversitesi nde öğretim üyeliği yaptım li yıllardan itibaren de televizyon dünyasına bir girişim oldu. TRT de 5 yıla yakın görev yaptım. Televizyon programı yaptım. Çok başarılı ve deneyim kazandıran bir program oldu. Rektör olunca bu görevimi bıraktım; ama şu anda Bugün Gazetesi nde köşe yazarlığı yapıyorum yılının mart ayından bu yana da Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde öğretim üyeliği, rektörlük yapıyorum. Üniversitenin kuruluşundan bu tarafa her aşamada bulunduk. Üniversitemizin 3. yaşını kutluyoruz. Hayallerim gerçekleşti diyebilirim ORTADOĞU, ORTA ASYA VE BALKANLARIN MERKEZİ OLACAĞIZ Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak hedeleriniz neler? Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanların Havacılık ve Uzay Merkezi olacağız. En öncelikli hedeimiz bu. Yetiştirdiğimiz öğrenci sayıları ile değil; AR-GE çalışmalarımızla, patentlerle, projelerle ön plana çıkan ve Türkiye de üniversite-sanayi işbirliğini en iyi sağlayan üniversite olarak anılmak, tanınmak, ülkemizi temsil etmek istiyoruz. 90 ı aşkın farklı ülkeden bu yıl üniversitemize öğrenci geldi. Bu bizim Türkiye de de havacılık ve uzay bilimleri alanında da tek olduğumuzu gösteriyor. Türkiye de, 80 e yakın uçağı ve jeti olan tek üniversite biziz. Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak havacılık alanında açtığımız eğitim yolunun kalitesini tüm dünya gördü. Dünyanın seçkin öğrencilerini Üniversitemizde görmek, bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu öğrenciler ileride mezun olduklarında, ülkemiz adına birer havacılık elçisi olacaklar ve ülkemizin tanıtımına da hizmet edecekler. Analitik düşünebilen, içinde yaşadıkları topluma değer katmayı hedeleri arasında gören, çağdaş, iş hayatında karşılarına çıkabilecek her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek özgüvene sahip öğrenciler yetiştirmek için en güvenli ortamı yaratıyoruz. Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimizin, öğrenimleri süresince edinecekleri teknik donanımın yanı sıra kazanacakları liderlik özellikleri sayesinde, iş yaşamında büyük başarılar elde edecekler.

9 RÖPORTAJ 9 KASIM 2013 / 1 Haber Çocuklarımla arkadaş gibiyimdir. Eşiniz ve çocuklarınızdan bahsedelim... Eşim diş hekimi. İsmi Gülcan BAN. 17 Temmuz 1994 te evlendik. İki çocuğum var. Oğlum Emre Buğra 14 yaşında, kızım Ece Gizay 18 yaşında. Çocuklarla aranız nasıl? Onlarla arkadaş gibiyimdir. Aramızda çok yaş farkı yok zaten. Erken yaşta baba olduğum için iletişimde çok sorun yaşamıyoruz. Kızımla her şeyi konuşabilirim. Birçok faaliyet gerçekleştiririz. Oğlumla bilgisayar da oynarım, maça da giderim. Şu an enerjimiz yüksek ve iyi vakit geçirebiliyoruz. Hobiniz var mı? Yakın zamanda hobim uçmak olacak. Ders alıyorum. Lisans alacağım. Eski YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN gibi ben de uçacağım. Model uçak ve helikopter uçurmak da bir başka hobim. Fırsat buldukça çocuklarımla birlikte bu hobilerimi yapıyorum. Sporla aranız nasıl? Yürüyüş yapıyorum. Çocuklarım küçükken onlarla basketbol, futbol oynuyordum ama sporla aram çok iyi diyemem. Örneğin takım tutmuyorum. Sağduyulu davranmak gibi algılanabilir. Çünkü Türkiye de futbol fanatizmini gördükten sonra bazen takım tutmamanın çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kızım ve oğlum takım tutuyorlar. Kızım Galatasaraylı. Oğlum Fenerbahçeli. Hayatımda ilk kez maça geçen yıl Fenerbahçe-Galatasaray maçını izlemek için gittim. Zaten ilk ve son gidişim oldu. Çocuklarımı orada koruyabilmek çok zor oldu. Onlar da yaşananları görünce bir daha futbol maçı izlemeye gitmeyeceklerine dair karar aldılar. Yemeklerle aranız nasıl? Eşim Bolu Mengenli. Çok güzel yemekler yapıyor. Benim yemek yapmak gibi bir maharetim yok. Sadece rafadan yumurta yapabilirim o kadar. Eğer eşim evde yoksa ve çocuklarımla evdeysek dışardan yemek siparişi vermeyi tercih ediyoruz. Ancak oğlum bu konuda çok becerli, gurme gibi yemeğin tadını, tuzunu çok rahat test ediyor. Güzel yemek de yapıyor. Evcil hayvan besliyor musunuz? Evde beslemiyoruz ama çocuklarım çok seviyor. Gölbaşında küçük bir evimiz var. Oranın bahçesinde bir dönem köpek besledik. Rektör olmak hayaliniz miydi? Aklınızda var mıydı? bu böyle. Yeşil alanların fazlalığı da bunu gösteriyor. Her akademisyenin mutlaka aklına gelir rektör olmak. Çünkü her insan en tepede olmak ister. Kafasındaki projeleri gerçekleştirebilmek için orada görev almak ister. Tabii ki o zamanlar bize çok uzak görünüyordu. Zamanla uzak değil; yakın olduğunu gördüm. Hayallerim bir anlamda gerçekleştir diyebilirim. Türkiye hayallerin gerçekleşebileceği bir ülke. Avrupa da, Amerika da sınıf atlatmak çok zordur. Herkesin önüne engel olarak konulur ama Türkiye de çok kolay. Ankara deyince aklınıza ilk ne geliyor? (Hürriyet Gazetesi Muhabiri Esra Kaya nın 27 Mayıs 2013 tarihli röportajından alınmıştır.) Cumhuriyetin en düzenli şehirlerinden biri. Aklıma şehirleşme geliyor. Çok düzenli büyümüş Ankara tarih sürecine de bakınca

10 Haber ANKARA YI KEŞFET 10 KASIM 2013 / 1 Başkent te sonbahar bir başkadır. Eğer hala Ankara yı keşfe çıkmadıysan daha fazla vakit kaybetmemelisin. Bunun için yapman gereken ise sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi ne başvuruda bulunmak. ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ GEZİ Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz düzenlenen şehir turu projesi ile en az 35 kişilik gruplarla Ankara gezisi düzenleniyor. Konuklarına otobüs ve rehberlik hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, isteyen herkese Ankara nın tarihi, kültürel, turistik yerleri ile parklarını görme fırsatı sunuyor. Gezi için başvurular, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü ne yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi nin Ankara için turizm atağının bir ayağı olarak, kenti daha yakından tanımak isteyen gruplara görevliler eşliğinde keyili bir tur imkanı sunuluyor. Anıtkabir, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Camii, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Eymir Gölü, Seğmenler Parkı ve daha birçok yer seni bekliyor Atatürk tarafından kurulan çiftlik, günümüzde gazinoları, parkları, piknik alanları, hayvanat bahçesi, çeşitli ürünleri ve doğası ile Ankaralılar tarafından sık ziyaret edilen bir gezi ve mesire yeridir. Toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. Bir nostalji haline gelen AOÇ dondurmasını yemeden oradan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.j ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ Yaşadığımız yerleri ve kültür oluşumumuzu anlamak açısından gerçek bir hazinedir. Yurt dışından gelen tüm konukların ve turistlerin uğrak yeridir. Bugün kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesinde, Anadolu Arkeolojisi, Paleolitik Çağdan başlıyarak günümüze kadar Osmanlı devrinin bu tarihi mekanlarında kronolojik bir sırayla sergilenmektedir. ÇENGELHAN Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi Ankara nın ilk ve tek sanayi müzesidir. Müze ulaşım, sanayi ve iletişim tarihine adanmış olmakla birlikte, koleksiyonda Ankara ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili objelere de yer verilmiştir. Ankara Kalesi nin girişindeki ihtişamlı binada sergilenmekte olan koleksiyon, minyatür modellerden başka sandal ve arabalar gibi birebir ölçülerde objeleri de kapsamaktadır. BEYPAZARI Beypazarı nın dik yamaçlar ve vadilere kurulmuş olan eski kesimi, çarşı ve geleneksel konutlardan oluşan karakteristik dokusuyla, doğal manzara özellikleriyle tarihi ve görsel zenginliği olan bir yerleşimdir. 100 yıllık geçmişi olan evler, Osmanlı ve geleneksel Türk evlerinin tipik özelliklerini taşır.

11 BİR ÜLKE 11 KASIM 2013 / 1 Haber Arnavutluk Adriyatik sahilinin güneyinde el değmemiş bir turizm bölgesi İtalyan, Osmanlı ve Rus dönemlerinden kalma mimarileriyle insanı cezbeden bir ülke... Arnavutluk Üniversitemiz öğrencilerinden Andi Hoxha, Arnavutluk un tam merkezindeki Elbasan şehrinden geliyor. İşte; Üniversitemizin Uçak Mühendisliği bölümünde eğitimine devam eden Andi nin kendi gözünden Arnavutluk Arnavutluk u diğer ülkelerden ayıran özellikleri nelerdir? Bize ülkenden bahseder misin? Arnavutluk küçük bir ülke. Başkenti Tiran. Burada yaşayan insanlara Arnavut deniyor. Güçlü, cesur ve yardımsever karakterleriyle tanınıyorlar. Arnavutluk un birçok doğal güzelliği var, zengin bir bitki örtüsü ve çok çeşitli hayvanlarıyla batıda Adriyatik ve güneybatıda İyonya Denizi ne kıyısı olan, doğuda da Arnavutluk Alpleri tarafından çevrili, ayrıca kuzeyde ve güneyde olmak üzere sık ormanlara sahip bir ülke. Ayrıca, eski bir ülke olduğu için birçok tarihi mekana sahip. Tüm bunların yanı sıra, oldukça turistik bir bölge olan, başta İşkodra (Shokdra) Gölü olmak üzere doğudaki büyük göllerden de bahsetmek isterim. Arnavutluk ile Türkiye arasında benzerlik var mı sana göre? Tarihi kaynaklardan hepimizin de bildiği üzere Osmanlı İmparatorluğu Balkan yarımadasının büyük bir bölümüne hakimdi ve yaklaşık 500 yıl boyunca aynı sınırlar içerisinde yaşadık. Türkler ve Arnavutlar aynı cesur, akıllı ve yardımsever yapıdaki insanlar. Aynı zamanda iziksel olarak da benzeşiyorlar. Arnavut kültürünü nasıl tanımlarsın? Arnavutluk eski bir ülke ve Arnavut nüfusu çok eski bir yunan yazarı tarafından bahsedilmiş. Arnavutluk kültürü oldukça zengindir, ailevi bağları epey güçlüdür ve sayı olarak oldukça büyük aileler bir arada yaşamışlardır. Fakat son zamanlarda daha genç aileler daha çekirdek olarak yaşamayı tercih ediyorlar. Bizim kendimize has bir mutfağımız da var. Genellikle sebze, baharat, et ve balık ağırlıklı olmakla birlikte kökeninin Türk ve İtalyan mutfağına dayandığı düşünülüyor. Geleneksel kadın kıyafetleri renkli ve bol işlemeli oluyor. Erkekler içinse geleneksel olan kıyafet Fustanella adındaki beyaz bir etek. Fakat artık her şey oldukça değişti. Hem gençler hem de yaşlılar artık kot pantolon, etek ve elbiseleri tercih ediyorlar. Arnavutların %70 i Müslüman, %20 si Hristiyan ve %10 u başka dinlere inanıyor. Kim hangi dine inanırsa inansın belli bir uyum içerisinde yaşıyoruz. Arnavutluk a gittiğimizde mutlaka gezmemiz gereken yerler hangileridir? Arnavutluk epey değişik doğa güzellikleri ve tarihi yapılara sahip. En iyi bilinen şehirler Saranda, Gjirokastra, Durres, Tiran, İşkodra, Vlora ve Korçe. Bu şehirlerde tarihi mekanları, kumsalları ve doğa güzelliklerini bulabilirsiniz. Arnavut mutfağından bahseder misin? Arnavut mutfağı genelde sebze, baharat, et ve balık temelli bir mutfaktır. Bunun yanı sıra zeytin, üzüm, kekik ve kuzu eti gibi malzemeler de Ortadoğu mutfağına bizi daha çok yakınlaştıran tatları oluşturuyor. En meşhur Arnavut yemekleri arasında bin yahni çorbası, tarhana, yoğurt tava, tiran fergese gibi yemekler yer almaktadır. Bizim mutfağımız, Türk mutfağı ile hemen hemen aynı. Peki sosyal hayat nasıl? Gençler nasıl vakit geçiriyorlar? Gençler genellikle zamanlarını kafelerde ya da internette geçiriyorlar. Çok azı boş zamanlarını kitap okuyarak ya da dışarıda arkadaşlarıyla oyun oynayarak geçiriyor.

12 Haber 12 KASIM 2013 / 1 SAĞLIK EN FAYDALI SPOR MERDİVEN ÇIKMAK ABD de yapılan bir araştırmaya göre kilo vermek için yorucu spor yapmanıza gerek yok. Merdiven çıkın, otobüsten bir-iki durak önce inip yürüyün yeter. Uzun süren egzersizler yerine birer dakikalık kısa ve sık efor patlamaları kilo vermek için saatler süren yorucu egzersizler yapılması gerektiği sanılır ama bilim adamları kilo vermenin o kadar da zor olmadığını açıkladı. American Journal of Health Promotion dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, günde fazladan sadece bir dakikalık enerjik aktivite, istenmeyen kiloların atılması için yeterli. Asansör yerine merdivenleri kullanmak, arabayı iş yerinden uzağa park etmek yeterli. İnternetin hayatımıza kattığı artılar tartışılmaz ama; kattıkları arasında fazla kilolar ın payı giderek artıyor. İnternet bağımlılığı, dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu olan obeziteyi tetikliyor. Türkiye nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin yaptığı ortak araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar uluslararası alanda da yankı buldu öğrencinin katıldığı araştırma sonucunda ortaya çıkan çarpıcı sonuçlardan bazıları şöyle: İNTERNET BAĞIMLILIĞI OBEZ YAPIYOR! Gençlerden yüzde 8.9 u bazen veya sık sık, yüzde 3.5 i de belirli sorunlar yaşadığını söyledi. Toplamda gençlerin yüzde 12.4 ü internet bağımlılığı kriterine uyuyor. Bu gençlerin internette geçirdiği süre, haftada ortalama 4,5 saat İnternet kullanımıyla Vücut Kitle Endeksi arasında doğrusal bir ilişki bulunuyor. İnternet bağımlılığı oranının arttıkça kiloların da arttığı görülüyor. İnternet bağımlığı olduğu tespit edilenlerin yüzde 3.8 inde, interneti makul bir sürede kullananların yüzde 5.3 ünde yeme bozukluğu var. Dünya çapında yapılan araştırmalar, farklı kültür ve toplumlarda değişkenlik göstermekle birlikte, internet bağımlılığının aynı yaş grubu içinde yüzde 2 ile 20 arasında değiştirdiğini gösteriyor. KAHVALTI YAP, SAĞLIKLI KAL! Çok eski bir atasözü kahvaltıyı bir kral, öğle yemeğini prens, akşam yemeğini de bir dilenci gibi yapmalı der. Bu sözü haklı çıkaracak yeni bir araştırma ortaya kondu. İsrail deki Tel Aviv Üniversitesi nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, sıkı kahvaltı yapanların kalp hastalıkları, diyabet ve yüksek tansiyona yakalanma riskinin azaldığını gösterdi. Ayrıca bu kişilerde obeziteye de daha az rastlandığı görüldü. Araştırmaya obez 93 kadın katıldı. Katılımcılar 2 gruba ayrıldı. İlk gruptakiler 3 ay boyunca kahvaltıda 700, öğle yemeğinde 500, akşam yemeğinde 200 kalorilik besinler tüketti. İkinci gruptakiler ise kahvaltıda 200, öğle yemeğinde 500 ve akşam yemeğinde 700 kalorilik yiyeceklerle beslendi. Araştırma sonunda ilk gruptakilerin yaklaşık 8 kilogram verdiği ve bel çevresinin yaklaşık 8 santimetre inceldiği görüldü. İkinci gruptakilerin ise yaklaşık 3,5 kilogram verdiği, bel çevresinin 3,5 santimetre inceldiği belirtildi. Sıkı kahvaltı yapanların iştah hormonu seviyesinin de düştüğünü ve bu kişilerin gün içinde daha az atıştırma isteğinin olduğunu belirten bilim adamları, doğru besinleri yanlış zamanda tüketmenin kilo vermeye yardımcı olmadığını, hatta sağlığa zarar verebileceğini vurguladı.

13 BİLİM veteknoloji 13 KASIM 2013 / 1 Haber 20 YILDIR UZAY DA DENİZANASI YETİŞTİRİYORUZ Bilim insanları uzay-havacılık tarihi boyunca birçok ilginç deneye imza attı. Bu deneylerin başında hayvanlar üzerinde yapılan deneyler öne çıkarken, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA nın 20 yıldan bu yana Uzay a binlerce denizanası gönderdiği ortaya çıktı. The Atlantic sitesinin haberine göre, 1991 de başlatılan Spacelab Life Sciences görevi kapsamında, Columbia uzay mekiği ile yapay deniz suyu ile dolu şişe ve torbalar içine konan 2 bin 478 yavru denizanası, Uzay a ateşlendi. Astronotlar da yerçekimsiz ortamda denizanalarının hareket etmesini ve büyümesini sağlamak için yapay deniz suyuna kimyasallar enjekte etti. Görevin sonlarına doğru NASA deneyi önemli bir aşama kat etmişti. Dünya nın yörüngesindeki denizanası sayısı 60 bine ulaştı. Bilim insanları Uzay daki deneyde denizanalarının yerçekimsiz ortamda nasıl gelişim gösterdiğini görmenin yanı sıra, bu canlıların insanlarla beraber sahip olduğu bir özelliği net bir şekilde gözlemledi: Yerçekimsiz ortama uyum sağlamak. APPLE IN YENİ SÜRPRİZİ: IPAD AIR TÜBİTAK TAN YERLİ PROJEYE DEV DESTEK Teknoloji ve iletişim devi Apple, herkesin merakla beklediği yeni IPad in adını IPad Air olarak açıkladı. IPad Air eski IPad lere göre daha haif ve yüzde 25 daha ince. 7,5 mm kalınlığında ve 450 gram ağırlığında olan Ipad Air de, IPhone 5S de kullanılan A7 işlemcisi kullanılacak. 1 Kasım dan itibaren 16 GB lik modellerinin 499 dolara satışa sunulan Ipad Air, önceki modellere göre daha hızlı olacak ve daha büyük dosyalar açılabilecek. IPad Air de bulunan çok amaçlı anten özelliği (MIMO) sayesinde daha hızlı internet bağlantısı sağlanabilecek. Ayrıca çift mikrofon özelliği sayesinde daha kaliteli ses hizmeti verebilecek. Kamerası ise az ışıkta daha kaliteli görüntü çekebilecek. Gümüş/beyaz ve gri/siyah renkleri ile satışa sunulan Ipad Air ın batarya süresi ise 10 saat olarak açıklandı. AYLIK 3 BİN TL BURS TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı adıyla üniversite ve kamu Ar-Ge merkezlerindeki araştırmacılara yönelik yeni bir destek programı başlattı. Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen program kapsamında, ülkemizde yaygın olarak kullanılan ithal cihaz ve malzemelerin geliştirilmesi ile dünyayla rekabet edebilecek yeni ürünler ortaya çıkarılacak. Belirlenen projelere en fazla 18 ay süreyle 200 bin TL ye kadar destek sağlanacak programa, üniversite ve kamu Ar-Ge merkezi çalışanları başvurabilecek. Program kapsamında aylık 3 bin TL ye kadar burs desteği verilecek. Bilimsel toplantı ve çalışmalar için 10 bin TL ye kadar seyahat desteği sağlanacak. Proje yürütücüsüne aylık bin TL, araştırmacıya da aylık 500 TL ye kadar proje teşvik ikramiyesi verilecek.

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU Üniversitemizde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı içerisinde Öğrenci Konseyi ni oluşturmak için yapılan seçimler

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ Temmuz 2012 Buluşması- Cumhuriyet Caddesi AMAÇ: Yüzbinleri aşan mezun sayısı olan Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

Oryantasyon 15 7-8 Eylül

Oryantasyon 15 7-8 Eylül Oryantasyon 15 Melikşah Üniversitesi ailesinin siz yeni öğrencileri için, 7-8 Eylül 2015 tarihlerinde Üniversiteyi Tanıma ve Uyum Günleri (Oryantasyon) Programı gerçekleştirilecektir. Bu program ile sizlere

Detaylı

JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ

JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ 01 Nisan Tarihin de www.jcibahcesehir.com Web Sitemiz Aktif hale geldi. ITS Group / JCI Kültür Genel Sekreteri Merve Akman a Çok Teşekkürler! 02 Nisan Tarihinde

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU Yap-işlet-devret modeliyle sınır kapılarını modernize etmek üzere TOBB ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi Prof. Dr. Mehmet Haberal, geçtiğimiz ay yoğun bir bilimsel kongre programı yaşadı. Kurucusu olduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT) tarafından

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015 İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Her gün gelen şehit haberlerine YETER İki yıldır bitmeyen seçim maratonuna YETER Siyasetçilerin

Detaylı

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün Neden Gitmeli? 27 30 Temmuz 2014 Şeker Bayramı Turu Karadeniz in öteki ucunda Ortaçağ hissi uyandıran heykelleri, Sovyet döneminin izlerini

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU

ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU 18 EKiM 2014 Uluslararası Çocuk Buluşması, İHH İnsani Yardım Vakfı nın dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirdiği yetim çalışmalarını Türkiye halkına anlatmak

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

2013-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ

2013-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ 2013-2014 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ Farkındalık Kampı 3 Mayıs 2014 Kuşadası Arora Otel de ikincisini organize ettiğimiz bu etkinliğimizde her şeyin bir arada olduğu bir etkinlikti. Alanında uzman bir eğitmen

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), bölgesel ve sektörel temelde faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi İlimizin turizm potansiyelinin tanıtılması, öne çıkarılması ve turizm gelirlerinden

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bodrum Belediyesi Bodrumspor u ziyaret etti. Yeni sezon öncesi ilk hazırlık dönemini Yalı Çiftlik

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında İlginin

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri: Cengiz Güray (Başkan), Zafer Vergili, Kemal Nalçacı, Adnan Yılmaz, Gülçin Bozkurt,

Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri: Cengiz Güray (Başkan), Zafer Vergili, Kemal Nalçacı, Adnan Yılmaz, Gülçin Bozkurt, Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri: Cengiz Güray (Başkan), Zafer Vergili, Kemal Nalçacı, Adnan Yılmaz, Gülçin Bozkurt, Burak Özgür, Burçak Göncüler, Aşkın Keleş, Celal Gökbel Tuğbay

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

Anadolu Bacıları ndan Tam Destek

Anadolu Bacıları ndan Tam Destek Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme - PANPEK Projesinin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Polatlı Ticaret Odası, Başkent Üniversitesi,

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

KENNEDY SPACE CENTER FLORIDA USA

KENNEDY SPACE CENTER FLORIDA USA KENNEDY SPACE CENTER FLORIDA USA NASA (National Aeronautics and Space Administration) (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) ABD 'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum, 29 Haziran 1958 yılında

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

2016 Yılı GençKal Proje Raporu

2016 Yılı GençKal Proje Raporu 2016 Yılı GençKal Proje Raporu KalDer bünyesinde yer alan GençKal (Genç KalDer liler), kalite ve çağdaş yönetim anlayışını öğrenip içselleştirecek, liderlik niteliklerine sahip üniversite öğrencilerinden

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU CHP BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİLİKÇİ VE BAŞARI ODAKLI BİR SİYASET İÇİN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI Emre Köroğlu 29 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

16/12/2010. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

16/12/2010. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 16/12/2010 Kulübümüzün 1259. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK EĞİTİM SAATİ KONUK OLDUK PROGRAMINA 13.11.2015 s aat:20.00 İle 21.30 arasında ulusal kanallarımızdan biri olan tv 1 de,kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin KARAKÖSE nin hazırlayıp sunduğu

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Okulumuz üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi yetkililerini konuk etti. Üniversite tanıtımında; kampüs,

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

Başkent Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu

Başkent Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu Başkent Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu Başkent Üniversitesi, 21 ve 22 Haziran günlerinde düzenlenen 2016-2017 eğitim yılı mezuniyet törenleriyle, on binlerce mezununa yenilerini kattı. D iplomalarını

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU

VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU Platformumuzun Yurtdışı Tanıtım Hizmetleri Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı