Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz"

Transkript

1 Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz

2 Reka et Kuru u, Sayılı Reka eti Koru ası Hakkı da Ka u "Ka u " ile kendisine verilen görevleri yerine getirirke çeşitli yollar kulla arak şirketlerle irti ata geçe il ektedir. BİLGİ İSTEME (14. Madde) YERİNDE İNCELEME (15. Madde)

3 Rekabet Kurumu nun Bilgi İsteme Yetkisi

4 Rekabet Kuru u, Ka u u. Maddesi uyarı a Ka u u ke disi e verdiği görevleri yeri e getirirke, gerekli gördüğü her türlü ilgiyi şirketlerde isteye ilir. Şirketleri yetkilileri iste e ilgileri Kurulu elirleye eği süre içi de ver ek zoru dadır. Reka et Kuru u ilgi iste e yetkisi i yürüttüğü ir reka et soruştur ası, irleş e veya devral a ildiri i, veya ir sektör araştır ası kapsa ı da kulla a ilir.

5 Rekabet Soruştur ası Bilgi İste e Birleş e/devral a Bildirimi Sektör Araştır ası

6 Rekabet Kurumu ndan Gönderilen Bir Bilgi Talebi Almanız Halinde Yapılması Gerekenler

7 Öncelikle gelen bilgi talebini vakit kaybetmeden derhal ilgili üdüre ve şirkete Reka et Hukuku Da ış a lığı hizmeti sunan Reka et Hukuku Uz a ı Avukata gönderin. Reka et Kuru u u ilgi tale i e evap veril esi içi elirledği süre çoğu za a oldukça kısıtlı olabilmektedir. Bu nedenle bilgi talebini ilgili müdüre ve Rekabet Hukuku Uz a ı Avukata derhal iletmek, Rekabet Kuru u u ilgi tale i e karşı gö derile ek ola evap yazısı ı vakit kay et ede hazırla ası koordi e edil esi i sağlaya aktır.

8 Rekabet Kuru u u ilgi tale i e karşı evap yazısı ı hazırla ası da ir Rekabet Hukuku Uz a ı Avukat ile çalış ak üyük ö e arzet ektedir. Hazırla a evaplar utlaka Reka et Kuru u a gönderilmeden önce Rekabet Hukuku Uz a ı Avukat tarafı da i ele elidir. Rekabet Hukuku Uz a ı Avukattan destek alı ada hazırla a evap yazıları ile şirketi farkı da ol ada kendi aleyhine olabilecek hususları ifade et esi veya ke di i suçlayı ı evaplar hazırla ası ihti ali ortaya çık aktadır.

9 NE EKSİK NE FAZLA! Cevap yazıları da yal ız a Reka et Kuru u u talep ettiği ilgiler yer al alıdır. Talep edilenden eksik ya da fazla bilgi vermeyin. Doğruluğu da e i ol adığı ız evaplar ver eyi. Reka et Kuru u a ya lış veya ya ıltı ı ilgi vermek şirket aleyhi e para ezası a hükmedilmesine neden olabilir. Reka et Kuru u a gö derile evapları ta ir kopyası ı al ayı u ut ayı. Gele ekteki ir aşa ada verdiği iz evapları hatırla a ız gereke ilir.

10 Rekabet Kurumu ndan Gelen Telefon Çağrıları

11 Rekabet Kuru u da telefo ile sizi le iletişi e geçil esi hali de telefo u yetkili kişiye ağlayı. Araya kişi i adı ı, soyadı ı, ü va ı ı, telefo u arası ı ve görüş ek istedikleri ko uyu ot edi. Soruları a telefo da evap ver ek yeri e yazı ile ke dileri e dö üş yap ak istediği izi elirti. Telefo u kapattıkta so ra derhal Rekabet Hukuku Uz a ı Avukatı ızı arayı, ke disi i ilgile diri ve asıl hareket et e iz gerektiği e ilişki olarak avukatı ızı görüşü ü alı.

12 Rekabet Kurumu nun Yerinde İnceleme Yetkileri

13 Rekabet Kurumu Uz a ları ı yerinde i ele e kapsa ı daki yetkileri: Şirkete ait yerler, taşı azlar ve araçlarda ilgili dokü a ul ak a a ıyla ara a yap ak. Dokü a ta ı ı kapsa ı a her türlü fiziki veya elektro ik orta da sakla a dosyalar, yazılar, e-postalar, iletişi ler, seyahat, ye ek veya diğer asrafları gösterir fişler, takvi ler, sözleş eler ve diğer evraklar dahildir. Bulu a dokü a ları i ele ek ve kopyaları ı al ak. Şirkette çalışa veya şirketi te sil ede kişilere olaylar veya dokü a larla ilgili olarak, soruştur a kapsa ı dahili de ol ak kaydıyla sorular sor ak ve evapları ı kaydet ek. Şirketi yö eti ileri i, üdürleri i veya diğer çalışa ları ı evleri de iş ile ilgili kayıtları tutulduğu a dair akul şüphe olası ve ilgili haki de ara a e ri alı ası hali de söz ko usu evleri aramak.

14 Rekabet Kurumu Tarafından Şirketinize Baskın Düzenlenmesi Halinde Yapılması Gerekenler

15 Rekabet Kurumu Uz a ları tarafı da şirketi izde ir yeri de i ele e gerçekleştiril esi hali de SAKİN OLUN! Yerinde i ele eler ge elde şirkete ha er ver ede gerçekleştirilir ve askı olarak da adla dırılır. Rekabet Kurumu Uz a ları a polis de eşlik ede ilir. Şirketi ize yeri de i ele e içi gele Reka et Kuru u Uz a ları ı ya ları da resmi kimlik belgeleri ve Reka et Kurulu tarafı da yetkile dirildikleri i göstere bir yetki belgesi ol alıdır.

16 Yetki belgesi bulunan Rekabet Kurumu Uz a ları ı yerinde inceleme yap aları ı zorlaştırıl a ası ve engellenmemesi gerekir. Yeri de i ele e i zorlaştırıl ası veya e gelle esi hali de Reka et Kurulu tarafı da şirket aleyhi e idari para ezası a hükmedilebilir. Bu ede le Reka et Kuru u Uz a ları a karşı her za a azik olu ve Reka et Kuru u Uz a ları ı talepleri e yapı ı ir tavırla karşılık veri.

17 Rekabet Kurumu Uzmanlarının Karşılanması ve İlk Yapılması Gerekenler

18 Öncelikle Rekabet Kurumu Uz a ları ı resmi kimlikleri ve yetki belgelerinin incelenmesi ve fotokopilerinin alı ası gerekir. Rekabet Kurumu Uz a ları şirkete geldikleri de ilk olarak şirket yetkilisiyle görüş ek isteye eklerdir. Şirket yetkilisi i ilk iş olarak şirketi Rekabet Hukuku Uz a ı Avukatı ı arayarak bilgilendirmesi büyük önem taşı aktadır. Reka et Hukuku Uz a ı Avukatı yerinde i ele e es ası da şirkette ulu ası ve Uz a ları çalış aları ı gözetle esi, şirketi herha gi ir hak kay ı a uğra a ası ve yeri de incelemenin sorunsuz so uçla ası için gereklidir.

19 Her ne kadar mecbur olmasalar da, Rekabet Kurumu Uz a ları, şirketi Reka et Hukuku Uz a ı Avukatları ı şirkete i tikal et esi için yerinde incelemeyi fiilen aşlat ada ir süre ekleye ilirler. Ancak u u içi azı talepler ileri sür eleri ü kü dür ör eği evrak dolapları ı ühürle esi ve/veya e- posta ağla tısı ı kesil esi. Bu durumda Rekabet Kurumu Uz a ları ı talepleri yerine getirilerek Uz a ları rahat bir odada beklemeleri sağla alıdır.

20 Reka et Hukuku Uz a ı Avukat şirkete ulaştığı da öncelikle Uz a ları kimliklerini ve yetki belgelerini inceleyecektir. Yetki belgesinin kapsa ı ve i ele e i daya ağı ile ilgili herha gi ir usulsüzlüğe rastla a ası hali de yeri de i ele e aşlaya aktır. Bu aşa ada ö elikle Rekabet Kuru u Uz a ları da i ele e i asıl yürütüle eği ile ilgili ilgi ver eleri i isteyin.

21 Reka et Kuru u Uz a ları a gizli ve ti ari sır iteliği de ilgi içere elgelerle ilgili olarak asıl işle yapıla ağı ı sorun. Yerinde i ele e ve izi elgesi i kapsa ı içi de ha gi ko ular ile ilgili elgeleri i ele e eği i ve görüş e yapıla ağı ı soru. Kapsam dışı a çıkıl ası hali de itiraz et e hakkı ız doğa aktır.

22 Uz a ları yeri de i ele eyi rahat ir şekilde gerçekleştire il eleri içi o lara içi de herha gi ir evrak ulu aya oş ir oda tahsis edi. Uz a ları talep ettikleri elgeleri ve ilgisayarları ü kü se u adaya getirerek i ele e i urada gerçekleş esi i sağlayı. Uzmanlar şirketi diğer ölü leri i de gör ek isteyebilirler. Bu durumda Uzmanlara şirketi diğer ölü leri i göster ek zoru dası ız. A ak, öyle ir durumda her Uzmana Reka et Hukuku Uz a ı Avukatları ız veya çalışa ları ız tarafı da eşlik edil esi i sağlayı. Uz a ları şirket içi de tek aşları a gezmelerine izin vermeyin.

23 Yerinde İnceleme Başladığında Yapılması Gerekenler

24 Rekabet Kuru u Uz a ları a yal ız a talep ettikleri ve yeri e i ele e i kapsa ı a gire dokü a ları veri. Gizli ve ti ari sır iteliği de ilgi içere dokü a ları u tür ilgiler içerdiği i Reka et Kuru u Uz a ları ı not et eleri i sağlayı. Reka et Kuru u Uz a ları ı talep ettikleri tü dokü a ları toplayıp Uzmanlara ayrıl ış ola oş odada i ele eleri i gerçekleştir eleri i sağlayı. Ancak şirketi diğer ölü leri de i ele e yap ak iste eleri hali de u talepleri i geri çevire eye eği izi u ut ayı.

25 HİÇBİR DOKÜMANI VEYA BİLGİYİ SAKLAMAYA VEYA İMHA ETMEYE ÇALIŞMAYIN! Böyle ir şey yap a ız şirket aleyhi e idari para ezası a hük edil esi e neden olabilir. Rekabet Kuru u Uz a ları ı i elediği tü dokü a ları, ilgisayarları ve odaları ayrı tılı ir çetelesi i tutu. Uz a ları kopyaları ı aldığı tü dokü a ları işaretleyi ve irer kopyaları ı alı. Yeri de i ele e i kapsa ı a gir eye dokü a lara erişi i reddet e hakkı ız ulu aktadır.

26 Avukat Müvekkil İmtiyazı Kapsamındaki Belgeler

27 Şirket ordrosu da ulu aya ve şirkete hukuki görüş vere ağı sız avukatlar tarafı da hazırla a dokümanlar avukat üvekkil i tiyazı kapsa ı da değerle dirile ilir. Bu dokü a ları avukat üvekkil i tiyazı kapsa ı da değerle dirile il esi içi, dokü a ı ; (i) (ii) (iii) ağı sız avukat tarafı da hazırla ış ol ası, müvekkilin savu a hakkı ı ilgile dir esi ve üzerinde açıkça avukat üvekkil i tiyazı kapsa ı da olduğu u gösterir i areleri ulu ası gerek ektedir.

28 Rekabet Kuru u Uz a ları ı avukat üvekkil i tiyazı kapsa ı daki ir dokü a ı i ele ek ve kopyası ı al ak iste esi hali de Uz a ları u talepleri i reddedebilirsiniz. Rekabet Kuru u Uz a ları ı u ko uda ısrar ı ol aları hali de u dokü a ları ayrı ir zarf içi e ko ularak işaretle esi i talep edi. Bu dokü a lara ilişki itirazı Reka et Hukuku Uz a ı Avukatı ız tarafı da derhal yapıl ası gereke ektir.

29 Rekabet Kurumu Uzmanları Tarafından Şirket Çalışanlarının Sorgulanması

30 Yeri de i ele e kapsa ı da şirket çalışa ları Reka et Kuru u Uz a ları tarafı da sorgula a ilir. Sorgulama çerçevesinde Uzmanlar yerinde incelemenin ko usu ve kapsa ı dahili de olaylara ilişki so ut sorular sorabilir ve verilen evapları kayıt altı a ala ilirler. Reka et Kuru u Uz a ları tarafı da gerçekleştirile sorgula a es ası da Reka et Hukuku Uz a ı Avukatı ızı ya ı ızda ulu ası üyük ö e taşı aktadır. )ira sorgula a es ası da verdiği iz tü evaplar aleyhi ize delil olarak kulla ıla ile ektir.

31 Reka et Kuru u Uz a ları tarafı da sorula sorulara dürüstçe cevap verin. Uzmanlara ya lış veya ya ıltı ı bilgi ver ek şirketi idari para ezası a çarptırıl ası a neden olabilir. Reka et Kuru u Uz a ları ı soruları a ki ar a evap veri. Gereksiz yere orta ı geril esi e izi ver eyi. Sinirlerinize hakim olun. Reka et Kuru u Uz a ları tarafı da sorula soruları eva ı ı tam olarak il iyorsa ız sorunun eva ı ı il ediği izi elirti. Ko u ile ilgili sizden daha çok bilgi sahi i ola ir kişiye yö le diri. Ceva ı ı il ediği iz sorular hakkı da kesinlikle yorum yap ayı.

32 Yal ız a sorula soruyu kısa ve et ir şekilde evapla aya çalışı. Ko u dışı a çık ayı. Yoru yap ayı. Sorunun eva ı ı uzun ol ası hali de Uzmandan ki ar a soruya yazılı ir şekilde e kısa za a da evap ver ek istediği izi elirti. Uzmanlar size ke di izi suçlayı ı sorular sora azlar. Reka et Hukuku Uz a ı Avukatı ızı ya ı ızda ulu ası u açıda da ö e taşı aktadır. Avukatı ız u tür soruları ayırt ede ile ek ve gerekli itirazları yapabilecektir. Rekabet Kuru u Uz a ları tarafı da tutula görüş e tuta ağı ı ir kopyası ı al ayı u ut ayı.

33 Yerinde İnceleme Tamamlandıktan Sonra Yapılması Gerekenler

34 Reka et Kuru u Uz a ları ı şirketi terk et eleri e eşlik edi. Tü Uz a ları şirketi terk ettiği e e i olun. Yeri de i ele e i so a erdiği saati ot edi. Reka et Kuru u Uz a ları şirketi terk ettikte so ra Uz a lar tarafı da şirkette alı a tü elgeleri ve sorgula a tuta akları ı ir kopyası ı ve tuttuğu uz çeteleyi Reka et Hukuku Uz a ı Avukatı ıza teslim edin.

35 Reka et Kuru u Uz a ları ile uhatap ola tü çalışa ları toplayı ve duru değerle dir esi yapı. Reka et Hukuku Uz a ı Avukatı ız ile ko uyu değerle diri ve ö ü üzdeki süreçte yapıl ası gereke ler hakkı da Avukatı ızda ilgi alı. KESİNLİKLE RAKİPLERİNİZİ BİLGİ ALMAK VEYA YERİNDE İNCELEMEYİ TARTIŞMAK İÇİN ARAMAYIN.

36 İdari Para Cezaları

37 Reka et Kuru u u ilgi talepleri e evap verirke yerinde i ele elerde ya lış veya ya ıltı ı ilgi veril esi hali de Reka et Kurulu şirketi karar tarihi de ir ö eki se ede elde ettiği topla irosu u %. i ora ı da idari para ezası a hük ede ilir. So eş se e içerisi de Reka et Kurulu şirketlere ya lış veya ya ıltı ı ilgi ver eleri ede i ile topla da 532 bin 578 Türk Lirası eza ver iştir. Bu ezalar arası da OMV Petrol Ofisi A.Ş. ye verile yaklaşık 352 i Türk Lirası para ezası ö e çık aktadır.

38 Yeri de i ele e i zorlaştırıl ası veya e gelle esi hali de ise Reka et Kurulu şirketi karar tarihi de ir ö eki se ede elde ettiği topla irosu u %. i ora ı da idari para ezası a hük ede ilir. Yeri de i ele e i ir karara daya ası ve yeri de i ele e i e gelle esi hali de ise ayrı a gü lük para ezaları a her gü içi şirketi karar tarihi de ir ö eki se ede elde ettiği topla irosu u %. i ora ı da da hükmedilebilir. So eş yılda Reka et Kurulu şirketleri yeri de i ele eleri zorlaştır ası veya e gelle esi ede iyle topla da 16 milyon 523 i Türk Lirası eza ver iştir. Bu ezalar arası da e dikkat çeke i ise yılı da TTNET A.Ş. ye verile yaklaşık ilyo i Türk Lirası ezadır.

39 Büyükdere Cad. Tankaya Palas No:14/D: Şişli-İstanbul Tel: Fax: E-posta: Web:

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi:

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi: Türk Borçlar Kanunu Kira Sözleşmesi 1 Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 Temmuz öncesinde kira ilişkilerine sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun ile bu kanunda d zenlenmeyen konularda Eski Borçlar Kanunu

Detaylı

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir.

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir. SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ Ye i tip sürü ü elgesi al ak, değiştir ek ve e ile ek iste e vata daşlar, / / tarihi de iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eggov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik

Detaylı

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üye iz, Bili diği üzere ali tatili düze leye sayılı ka u.. tarih ve sayılı Res i Gazete'de yayı la arak ay ı tarih iti ariyle yürürlüğe gir iştir...

Detaylı

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU Örnek İncelenen İhale dosyası bilgileri: 20 OCAK 2015 Tarihinde ilana çıkan İdareye Telefonla İhale Dosyasında yapmış oldukları hatalar İHALE UZMANI Tarafından sözlü olarak

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... İÇİNDEKİLER SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... BİRİNCİ BÖLÜM PARLAMENTO HUKUKU: KAVRAM, KAYNAKLAR VE TARİHSEL

Detaylı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı TÜBİTAK ARDEB : Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı ARDEB Progra ları; Bugün; :Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı Elektro ik aş uru Sürekli açık Basılı kopya so tarih Elektronik aş

Detaylı

YUKSEK YARGI KALEM HİZMETLERİ DERSİMİZE HOŞGELDİNİZ.

YUKSEK YARGI KALEM HİZMETLERİ DERSİMİZE HOŞGELDİNİZ. Bölge idare Mahke eleri Kuruluş ve Yapısı Türkiye'deki ölge idare ahke eleri, Türkiye'de idari yargı kolu u içinde yer alan mahkemelerden biridir. Ge el idari yargı düze i de ilk dere e idare ahke eleri

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 23.12.2015 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa üstü Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri

Detaylı

Şirket. Bölünmeleri. Güncellenme Tarihi:

Şirket. Bölünmeleri. Güncellenme Tarihi: Şirket Bölünmeleri 1 Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 İlk Bakış Eski Türk Ticaret Kanunu'nda yer almayan şirket bölünmeleri 6102 sayılı Türk Ticaret Ka u u u TTK 159. ve 179. Maddeleri arası da kapsa lı

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; D S Ç D Ç S D Ç D S Ça ğ r ı l ı Ba ş vuru Al ı nan Programlar Dönemli Ba ş vuru Al ı nan Programlar Sürekli

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR.... BİREYSEL BAŞVURU NEDİR?..... Bire sel aş uru u diğer hak ara a olları da farkı..... Bire sel aş uru olu u a a asal e asal da a akları.... BİREYSEL BAŞVURU

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5 İÇİNDEKİLER WordPress kullanım kılavuzu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Nasıl Kurulur?...3 Cpanel üzerinden tek tıkla wordpress kurulumu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Yönetici Paneli...3 Başlangıç

Detaylı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı İsta ul Tekstil ve Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı Tedarik Profili Kulla ı ı Dökü a ı İÇİNDEKİLER 1. SATIN ALMA PORTALINA KAYIT OLMA 03 1.1. Tedarikçi Kayıt/Gü elle e 04 1.1.1.Genel Bilgiler

Detaylı

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş T.C. AVRA YA ÜNİVER İTE İ ÇİFT ANADAL PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI ÇİFT ANADAL PROGRAMINA İLİŞKİN GENEL E A LAR. Öğre i iki i a adal diplo a progra ı a, a adal

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İs Kazası ve Meslek Hastalığı Bildiri For u İşle leri e giriş yapmak için www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK aslığı da Diğer Uygulamalar seçe

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 25.04.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri i görüş

Detaylı

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI Doküman Sahibi Risk Yönetimi Bölümü Yayı laya Risk Yönetimi Bölümü Doküman No UE01 Versiyon 1 YK Karar Tarihi/No 30.11.2017-2017/56 Yayı la a Tarihi 30.11.2017

Detaylı

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği TARİHÇEMİZ Veh i Koç Vakfı tarafı da yoğu akı he şireleri i eğiti progra ları ı i ele ek a a ıyla A erika Birleşik Devletleri e gö

Detaylı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı u uz doğrultusu da, öğre ileri izi ireysel gelişi destekleyerek, ke dileri i keşfet e ırsaı yarat ak, ı gerekirdiği değer, e eri e ilgileri kaza aları ı elikli hedei izdir. A a sı ıları ızda Milli Eğii

Detaylı

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir.

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. PARAGRAF TAMAMLAMA GİRİŞ CÜMLESİ Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. Paragrafı konusu u ü lede ortaya atılır. Tü de geli ge elde özele yö te i i uygula dığı paragraflarda

Detaylı

2015 SEZONU GENEL KURALLAR

2015 SEZONU GENEL KURALLAR 2015 SEZONU GENEL KURALLAR İçi dekiler A. TURNUVA KATEGORİLERİ... 2 B. GRUP TANIMLARI... 2 C. TAKIM TANIMI... 2 D. KOÇLAR... 3 E. GENEL KURALLAR KURALLI KLASMAN... 4 1 A. TURNUVA KATEGORİLERİ Dü ya Ro

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII......... İŞ YAŞAMINDA ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ ÖZEL GÜVENLİK İŞVERENLERİ UYGULAMA REHBERİ Yargı Kararı İçerikli SORU CEVAP Özel Gü e lik Hiz etleri e Dair Ka u

Detaylı

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU. Sı av asıl oluştura iliri?

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU. Sı av asıl oluştura iliri? İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTMENLER İÇİN O LEARN KULLANIM KILAVUZU Sı av asıl oluştura iliri? Siste e yukarıda ulu a li kte erişi sağlaya ilirsi iz. O lear platformu OIS ile entegre çalış aktadır. OIS

Detaylı

I. GENEL OLARAK Kulüpleri spor ulara kestiği para ezaları ı e şekilde kesile eği federasyo ları

I. GENEL OLARAK Kulüpleri spor ulara kestiği para ezaları ı e şekilde kesile eği federasyo ları SPOR HUKUKUNDA PARA CEZASI I. GENEL OLARAK Kulüpleri spor ulara kestiği para ezaları ı e şekilde kesile eği federasyo ları yö et elikleri de düze le iştir. Para ezası, spor u u sözleş ede kay aklı ola

Detaylı

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE A a düşü eyi destekleye, u görüşü okuru kafası da etleş esi i sağlaya yardı ı yargılara yardı ı düşü e de ektedir. Yardı ı düşü eyi ul aya yö elik

Detaylı

İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i

İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i sa lık dışı ve a o ur kırı ı davra ışlarda ulu ula

Detaylı

Görevi /Pozisyonu... Staj Yapılacak Kurumun; Adı :... Açık Adresi :... Tel.:...Faks:...E-posta:... Sektörü :... Faaliyet Konusu :...

Görevi /Pozisyonu... Staj Yapılacak Kurumun; Adı :... Açık Adresi :... Tel.:...Faks:...E-posta:... Sektörü :... Faaliyet Konusu :... FORM 1. STAJYER KABUL FORMU Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu... Programı öğrencilerinden...no.lu,... n...-... tarihleri arasında kurumumuzda 30 iş günü stajyer olarak görev almasını

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI

BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI PRATİK ÇALIŞMA -... Adi şi ket E ek se a e PRATİK ÇALIŞMA -... Adi şi ket Se a e tü le i PRATİK ÇALIŞMA -... Kollektif

Detaylı

HÜRRİYETİ KISITLAYAN KORUMA TEDBİRLERİ YAKALAMA GÖZALTINA ALMA TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL

HÜRRİYETİ KISITLAYAN KORUMA TEDBİRLERİ YAKALAMA GÖZALTINA ALMA TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL HÜRRİYETİ KISITLAYAN KORUMA TEDBİRLERİ YAKALAMA GÖZALTINA ALMA TUTUKLAMA VE ADLİ KONTROL İÇİNDEKİLER ÜÇÜNCÜ BASIYA ÖNSÖZ...VII ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI GİRİŞ... YAKALAMA - I. ÖNLEME VE KORUMA TEDBİRİ

Detaylı

WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi

WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Mart 2016 WEBİNAR İÇERİĞİ o Horizon 2020 Programı Nedir? o Horizon 2020 Programı hangi

Detaylı

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:...

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:... İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU Giriş:... Ge el olarak kadastro:... İki i kadastro asağı:... İki i kadastro asağı ı a rık halleri:...

Detaylı

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI BM Birleş iş illetler BM kurul ası çalış aları Ağustos tarihli Atla tik ildirisi ile aşla ış, ihai kuruluş i zası Nisa de i zala ıştır.

Detaylı

TÜRKİYE İŞSİZLER VE EMEKÇİLER PARTİSİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE İŞSİZLER VE EMEKÇİLER PARTİSİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE İŞSİZLER VE EMEKÇİLER PARTİSİ TÜZÜĞÜ 1-İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TANIM, AMAÇ VE İLKELER. İKİNCİ BÖLÜM ÜYELİK Koşullar Üyelik Başvurusu ve Yazı ı... Üye Yazı ı ı Kesi leş esi.. Belge Yazı ve Yazış

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501)

TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501) TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501) Ta ıtı e Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; Bugün; 1001 Bili sel ve Tek olojik Araştır a Projeleri 1002 Hızlı Destek Progra ı 1005 Ulusal

Detaylı

ÖNSÖZ... ALTINCI BASININ ÖNSÖZÜ... BEŞİNCİ BASININ ÖNSÖZÜ... DÖRDÜNCÜ BASININ ÖNSÖZÜ...

ÖNSÖZ... ALTINCI BASININ ÖNSÖZÜ... BEŞİNCİ BASININ ÖNSÖZÜ... DÖRDÜNCÜ BASININ ÖNSÖZÜ... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... ALTINCI BASININ ÖNSÖZÜ... BEŞİNCİ BASININ ÖNSÖZÜ... DÖRDÜNCÜ BASININ ÖNSÖZÜ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... SAYILI TEBLİGAT KANUNU NDA DEĞİŞİKLİK YAPAN KANUNLAR... I. BÖLÜM TEBLİGAT

Detaylı

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR EVİMİZDE YAPILACAK HAZIRLIKLAR ÇANTA VE VALİZLERE İSİM - ADRES BİLGİLERİ Valiz e ça taları üzeri e isim adres ve telefon bilgileri yazıl alıdır. Kay ol a duru u da eşya ı

Detaylı

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07.

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07. Dü a Ro ot Oli pi atı/wro World Ro ot Ol piad. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu Dağ ılık Son güncelleme: 05.07.2015 İçi dekiler

Detaylı

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ XX.08.2015 Sayı 16 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA SUNULAN NO HİZMET 1 U u i Ko trollerde halkı Sağlığı ile ilgili yerlerde yapıla de eti lerde Ge el )a ıta Yö et eliği

Detaylı

NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR?

NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR? NOKTASAL VERİLERİN COĞRAFİK İFADESİ: KOORDİNAT NEDİR? Surfer progra ı, Golde Soft are fir ası tarafı da hazırla ış ir progra dır. Bu progra, he ir çizi progra ı, hem de verilen oktaları ir koodi at siste

Detaylı

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile Etkileşi i i A alizi Arka Plan So yir i yılda, e evey leri eğiti e katılı ı, Avrupa çapı da ve ötesi de politika yapı ılar, eğiti iler ve araştır a ılar içi ö e

Detaylı

Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı

Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı Ver. 1.03 Steven Kelly (steven@ethereum.link) Giriş Ethereu.li k, gele eksel pazarları ve işlet eleri, son teknoloji ve yeni nesil kripto para iri i, akıllı sözleş

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştır a Proje Koordi atörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştır a Projeleri Destek Progra ı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bü lten MART 5 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Ülkemizde G Dö e Başka lığı ı te ilk kez gerçekleştiril ekte ol asıyla örtüşe Küresel Para Haftası proje etki liği i geçe yıla kıyasla çok daha

Detaylı

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ 1 - ) Taraflar ve Konusu YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ Bir tarafta MAÇAHEL TURİZM SEYAHAT. LTD.ŞTİ Bu sözleş ede kısa a A e ta di e a ıla aktır. diğer tarafta tüketi i arası da urt içi ve urt dışı gezileri

Detaylı

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler FİİLDE EYLEMDE YAPI FİİLDE YAPI Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil Yardı ı Fiille Kurulanlar Anlamca Kay aşa lar Deyi leşe ler Kurallı Birleşikler BA İT FİİL Basit eyle, yapı eki al a ış, kök duru u

Detaylı

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ xx.02.2015 Sayı 10 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR . Sağlık Güve esi Yolu da Sosyal Güvenlik Kavra ı Sosyal güve lik teri i, sosyal risk olarak adla dırıla ki i

Detaylı

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ 1. ÜÇ NOKTA 1. A latı olarak ta a la a ış ü leleri so u a ko ur: okaklarda kadı lar, eşeyle orada oraya koşuştura ço uklar, keyifli ge çler e i ir yakalarsa 2. Açık yazıl ak

Detaylı

Der eği A acı ve Bu A acı Gerçekleştir ek İçi Der ekçe Sürdürülecek Çalış a Ko uları ve Biçimleri İle Faaliyet

Der eği A acı ve Bu A acı Gerçekleştir ek İçi Der ekçe Sürdürülecek Çalış a Ko uları ve Biçimleri İle Faaliyet ANADOLUBEYİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Der eği Adı ve Merkezi Madde 1- Der eği Adı: A adolu eyi por Kulü ü Der eği dir. Der eği erkezi A kara dır. Şu esi açıl aya aktır. Der eği A acı ve Bu A acı Gerçekleştir

Detaylı

Hukuk Dava Açma Ve Takip Etme Süreci

Hukuk Dava Açma Ve Takip Etme Süreci Hukuk Açma Ve Taki Etme Tebligat Tale Yazısı Açma Talebinin Gelme Gelen Evrak Yazı Ve Eklerinin İlgili Avukatına Havale Edilme Yazı Ve Eklerinin İlgili Avukatına Zimmetle Verilme Yazı Ve Eklerinin İncelenme

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka ve Benzetim Sistemleri Ar-Ge Lab. http://yapbenzet.kocaeli.edu.tr Li u Ko ut Satırı Arayüzü(CLI), yüzlerce komutla çok

Detaylı

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir.

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. Nasıl Dövizli ipariş F Vere iliri? *Cari hesap kartları(f2) ölü ü de ilgili ari hesap kartı açılır. *Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. *Çalışıla ak para iri

Detaylı

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR NEDEN SONUÇ / AMAÇ SONUÇ ANLAMLI CÜMLELER!!! Neden (gerekçe) ildire yargı gerçekleş iş ir yargıdır. Yıllar so ra o u gördüğü içi oldukça utlu şi di. Ürü az

Detaylı

! -< y D etaylı Aram a Q Yardım i ** 21 pm I Ä I - ı * ı ı ı o D o s y a B a ş la ta n G ö n d e re n T a rih A ç ık la m a

! -< y D etaylı Aram a Q Yardım i ** 21 pm I Ä I - ı * ı ı ı o D o s y a B a ş la ta n G ö n d e re n T a rih A ç ık la m a Personel İşlemleri Gelen / Giden Evrak Genel İşlemler Genel-Ortak(X) M enu A ra m a Özlük Bilgisi Adliyede Görevli Hakim/Savcı İzin Talebi Personel İzin Talep Formu İzin Bilgisi Müstemir Yetki Emeklilik

Detaylı

MELİKGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1. Hizmetten yararlananlar

MELİKGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1. Hizmetten yararlananlar MELİKGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1 Sıra No Kurum Kodu Sta dart dosya pla ı kodu Hiz eti Adı Hiz eti Ta ı ı Hiz eti daya ağı evzuatı adı adde u arası Hizmetten yararlananlar Hizmeti

Detaylı

KELİMELERİN VE KELİME ÖBEKLERİNİN YAZILIŞI

KELİMELERİN VE KELİME ÖBEKLERİNİN YAZILIŞI KELİMELERİN VE KELİME ÖBEKLERİNİN YAZILIŞI PEKİŞTİRMELİ ÖZLERİN YAZILIŞI özleri i gerçek ol adığı apaçık ortada. apasağla ada göçtü gitti!!!! Kar akarışık / Dar adağı ık AYILARIN YAZILIŞI!!! Saat, para

Detaylı

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Dos a İçeriği Bu dos a Oka Ü iversitesi tarafı da orga ize edile 8 Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e ilgileri i içerir.

Detaylı

İçindekiler. İçi dekiler... AVUKATLIĞIN TEMEL İLKELERİ SUÇ DUYURUSU VE ŞİKAYETE İLİŞKİN İLKELER CEZA DAVASI AÇILDIKTAN SONRAKİ İLKELER

İçindekiler. İçi dekiler... AVUKATLIĞIN TEMEL İLKELERİ SUÇ DUYURUSU VE ŞİKAYETE İLİŞKİN İLKELER CEZA DAVASI AÇILDIKTAN SONRAKİ İLKELER İçindekiler Bası a Ö söz...... AVUKATLIĞIN TEMEL İLKELERİ MÜVEKKİL İLİŞKİLERİ... HİZMETİ AÇIKLIK, DÜRÜSTLÜK İÇİNDE TAM OLARAK YERİNE GETİRME... MÜVEKKİLLE HABERLEŞME... MÜVEKKİL PSİKOLOJİSİ... HUKUKU BİLMEK

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri Ağustos Görevler dokü a ı u ko uyla ilgili. 9. tarihi de gü elle iştir. Görev G te düzelt e Önceden: * G görevi e akı ız... ta a e içi de yer ala her ir çubuk pua la dırılır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. SORU - CEVAP VE İÇTİHATLI İŞ MEVZUATI REHBERİ İşçi e İş ere Ki e De ir? İş İlişkisi Nedir?...

İÇİNDEKİLER. SORU - CEVAP VE İÇTİHATLI İŞ MEVZUATI REHBERİ İşçi e İş ere Ki e De ir? İş İlişkisi Nedir?... İÇİNDEKİLER......... SORU - CEVAP VE İÇTİHATLI İŞ MEVZUATI REHBERİ İşçi e İş ere Ki e De ir? İş İlişkisi Nedir?... İşçi i Öze e Sadakat Bor u Nedir?... İşçi i Sadakat Yükü lülüğü e Yö elik Yargı Kararı

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka ve Benzetim Sistemleri Ar-Ge Lab. http://yapbenzet.kocaeli.edu.tr Dosya Sistemi Depola a A gıtı Kısı 1 Kısı 2 Dosya

Detaylı

OKUMAYAN TAKIMLAR ula ık/dağı ık çalışır tekrar çalışır ve vakit kay eder daha çok turnuvada hake lerde öğre ir puan kaybeder stresli olurlar

OKUMAYAN TAKIMLAR ula ık/dağı ık çalışır tekrar çalışır ve vakit kay eder daha çok turnuvada hake lerde öğre ir puan kaybeder stresli olurlar Görevler KRİTİK UYARI Herkesi aşağıda verile görevleri detayları ile ilgili ilgili ol ası gerektiği kadar, tur uvaya hem yeni katıla akları ve hem de de eyi li takı ları ro ot oyu uyla ilgili diğer kritik

Detaylı

SHKS- Hastane KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ

SHKS- Hastane KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ SHKS- Hastane KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ Revizyon Dikey Boyut Bölü No Standart No Değerle dir e Ölçütü Yatay Boyut STANDARTLAR 01 01 KURUM AL Hİ)MET YÖNETİMİ 01 01 01 YÖNETİM Hİ)METLERİ 950 00 01 01 01 00

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri 38- BAĞLANTI GÖREVİNDE FIRILDAĞI DÖNDÜRME (06.01.2015) Kural 39 gereği her aşla gıç es ası da ro otu hareket ettire eği veya kulla a ağı es eleri tamamen üs ala ı içi de ol ası

Detaylı

İdari Dava Açma Ve Takip Etme Süreci

İdari Dava Açma Ve Takip Etme Süreci İdari Açma Ve Takip Etme Açma Talebinin Gelmesi Veya Açma Talep Yazısı Yazı Ve Eklerinin İlgili Avukata Havale Yazı Ve Eklerinin İlgili Avukatına Zimmetle Verilmesi Yazı Ve Eklerinin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi

Detaylı

-İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır. İşvere çalıştırdığı her işçi içi ir özlük dosyası düze ler. İşvere u

-İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır. İşvere çalıştırdığı her işçi içi ir özlük dosyası düze ler. İşvere u 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği İŞYERLERİNDE GENEL OLARAK ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER (Son Güncelleme: 27.04.2013)427 -İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır.

Detaylı

1) Deri ekspirasyo da so ra ak iğerlerde kala hava volü ü aşağıdaki ak iğer volü ü ta ı ları da ha gisi i ifade eder? A Rezidüel volü 4) Ha gi ki yasal adde i ka daki düzeyi i yüksekliği ile sistolik ka

Detaylı

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI İ.T.Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ EKİBİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK YARIŞMA. Yarış a ı ko usu ve kapsa ı : LIXIL Corporation Research Institute ve Shinkenchiku-sha

Detaylı

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA: Arşiv Malzemesi ile cari işlemleri devresinde bir değere sahip olduğu halde, hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş, ileride kullanılmasına ve muhafazasına

Detaylı

T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/11/2014 tarihli ve sayılı yazısı.

T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/11/2014 tarihli ve sayılı yazısı. T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 565696/00/560 Konu: DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi //0...MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün //0 tarihli ve 5596 sayılı yazısı.

Detaylı

Hukuk İşleri Müdürlüğü

Hukuk İşleri Müdürlüğü Hukuk İşleri Müdürlüğü 206 Faaliyet Raporu 8 Hukuk İşleri Müdürlüğü 206 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Müdürlüğümüzün Görevleri: Hukuk İşleri Müdürlüğü

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM TAZMİNAT İSTEMİ, KOŞULLARI VE YARGILAMA USULÜ I. GENEL BİLGİLER...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM TAZMİNAT İSTEMİ, KOŞULLARI VE YARGILAMA USULÜ I. GENEL BİLGİLER... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM TAZMİNAT İSTEMİ, KOŞULLARI VE YARGILAMA USULÜ I. GENEL BİLGİLER... A. Taz i at Ka ra ı e Koru a Ted irleri... B. Koru a Ted irleri Nede

Detaylı

ş ş ğ Ö ş Ç ş ö Ü Ü Ö Ü Ç Ö ö ö ş ğ ğ Ç ğ ş Ö ş ş ğ ş ö ö ş ş ğ Ö ş ş ş Ç ğ ğ ğ ğ ş ğ ş ğ ğ ğ ö ş ğ ş ğ Ç ğ ş ş ö ğ ö ğ ş ö ğ ş ö ğ ş ş Ç ğ ö ö ş ş ğ

ş ş ğ Ö ş Ç ş ö Ü Ü Ö Ü Ç Ö ö ö ş ğ ğ Ç ğ ş Ö ş ş ğ ş ö ö ş ş ğ Ö ş ş ş Ç ğ ğ ğ ğ ş ğ ş ğ ğ ğ ö ş ğ ş ğ Ç ğ ş ş ö ğ ö ğ ş ö ğ ş ö ğ ş ş Ç ğ ö ö ş ş ğ ş ş ğ Ö ş Ç ş ö ş ğ ğ ğ ğ ş ğ ö ğ ş ş ş ğ ş ş ş ğ ş ş ğ Ü ş ş ö öş Ü ö ğ ö ğ ş ğ ş ö Ç ğ ş ö ğ ğ ş ş ş ö ş ö ğ ö ş ğ ş Ç ğ ş ş ö ş ğ ğ ş ö ş ğ Ü ş ş ğ ğ ö Ö Ç ş ö Ç ş ö Ç ş ö ş ş ö ş ö ğ ş ş ö ş ş ş ğ

Detaylı

E-Dö üşü Merkezi Müşteri özleş esi Sayfa 1 / 13

E-Dö üşü Merkezi Müşteri özleş esi Sayfa 1 / 13 1. TARAFLAR 1.1....... Adres : Telefon : Fax : E-mail : Yukarıda açık adresi, telefo, fa e e-mail i bulunan...... u da so ra MÜŞTE İ olarak a ıla aktır. 1.2.

Detaylı

Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu

Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu Sisteme Giriş Sisteme Giriş bölümünden kaydınızın yapılmış olduğu e-posta adresiniz ve şifrenizle sisteme Alan Koordinatörü kullanıcı türünü

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/023 BURSA, 16.04.2014. Konu: E-Fatura Uygulamasını GİB Portal Yöntemiyle Kullanan Mükellefler Hakkında

SİRKÜLER: 2014/023 BURSA, 16.04.2014. Konu: E-Fatura Uygulamasını GİB Portal Yöntemiyle Kullanan Mükellefler Hakkında SİRKÜLER: 2014/023 BURSA, 16.04.2014 Konu: E-Fatura Uygulamasını GİB Portal Yöntemiyle Kullanan Mükellefler Hakkında Sayın Mükellefimiz, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından www.efatura.gov.tr internet

Detaylı

Öğrenci Disiplin Soruşturması

Öğrenci Disiplin Soruşturması Öğrenci Disiplin Soruşturması.. FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA/YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE / /201 tarihinde. Numaralı isimli öğrenci için tutulan tutanak ekte sunulmuştur. Gereği için bilgilerinize arz ederim.... Bölüm

Detaylı

T C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü( 154566)... MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI

T C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü( 154566)... MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI T C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü( 154566) Sayı.86555309/ 03/11/2014 Konu : Donatım Malzemesi... MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI Milli Eğitim Bakanlığının 22/10/2014 tarihli e-postası ekte gönderilmiştir.

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI Müdür / Harcama Yetkilisi Rektör, Rektör Yardımcıları Müdür Yardımcısı Müdür Yardımcıları / İdari Personeller, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi sona eren Merkez Müdürü yeniden

Detaylı

İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU

İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR 6698 Sayılı Kişisel Verilerin ( KVKK veya Kanun ) kapsamında ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine veya bu kişilerin yasal temsilcilerine (

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ 02.04.2015 Sayı 12 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1 TÜR DEĞİŞİKLİĞİ ŞAHISIN ANONİM VEYA LİMİTED ŞİRKETE DÖNÜŞMESİ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ... V İÇİNDEKİLER... VII ONUNCU BÖLÜM MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLAR

İÇİNDEKİLER SUNUŞ... V İÇİNDEKİLER... VII ONUNCU BÖLÜM MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLAR İÇİNDEKİLER SUNUŞ... V İÇİNDEKİLER... VII ONUNCU BÖLÜM MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLAR HIRSIZLIK... I. GENEL OLARAK... KORUNAN HUKUKİ YARAR... I MADDİ UNSUR.... Fail.... Mağdur.... Suçu Ko usu... A. Mal... B.

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI Müdür / Harcama Yetkilisi Rektör, Rektör Yardımcıları Müdür Yardımcısı Müdür Yardımcıları / İdari Personeller, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi sona eren Merkez Müdürü yeniden

Detaylı

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.AİB.GSK.TEŞ.2014/801 Antalya, 17/03/2014 Konu: Genel Kurula Çağrı Sayın Üyemiz, ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE ÜYELERİNE ÖZEL SİRKÜLER

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi DERNEK İKTİSADİ İŞLETME KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII

İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII VII İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII BİRİNCİ BÖLÜM VERGİ SUÇLARI I. KAÇAKÇILIK SUÇLARI VUK.... A. Ge el Olarak... B. Suçlar İle Koru a Hukuksal Değer... C. Suçları Ko usu.... Suçları

Detaylı

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ 5 BÖÜ RENER 1 2 ODE SORU - 1 DEİ SORUARIN ÇÖÜERİ T aralığı yalnız, T aralığı ise yalnız kaynaktan ışık alabilir aralığı her iki kaynaktan ışık alabileceğinden, + ( + yeşil) = renkte görünür I II O IV III

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR...

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM KAVRAMLAR I. ANAYASA HUKUKU... A. A a asa Hukuku u Ta ı ı... B. A a asa Hukuku u Ko usu... II. ANAYASA KAVRAMI... A. Te i oloji... B. A

Detaylı

YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması. SELÇUK Ü NİVERSİTESİ D ekanlığına / M eslek Y üksekokulu M üdürlüğü ne/personel D aire Başkanlığına İlgi /20... tarih v e... sayılı yazınız. ö İlgi yazı ile... un... iddiası

Detaylı

BİNA, SALON BİLGİLERİ GÜNCELLEME KILAVUZU

BİNA, SALON BİLGİLERİ GÜNCELLEME KILAVUZU BİNA, SALON BİLGİLERİ GÜNCELLEME KILAVUZU Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Ankara 2012 1 2 1. BİNA BİLGİLERİ Sınav Merkezi Yöneticisi olarak, binalarınız hakkında sorgulama yapmak, sisteme yeni bina

Detaylı

İdari Dava Takip Süreci

İdari Dava Takip Süreci İdari Dava Takip Süreci Dava nin Gelmesi Dava Dava nin Avukata Havale Edilmesi Dava Ve Eklerinin İncelenmesi Dava İdare veya Vergi Mahkemelerinde Açılmış İlgili Birim/İdareden Görüş/Taslak Bilgi, İstenilmesine

Detaylı

2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU 2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ MADDE YENİ MADDE GEREKÇE MADDE 3 (1) 2006/4 sayılı Tebliğin 3 üncü maddesinde

Detaylı

VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016 DA BAŞLIYOR. Kasım 2015

VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016 DA BAŞLIYOR. Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016 DA BAŞLIYOR Kasım 2015 mukellefhizmetleri@gelirler.gov.tr www.gib.gov.tr E-Tebligat Sistemi Nedir? 2 Vergi d a irelerince d üzenlenen ve m uhataplarına 213

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ Örnek Belgenin Adı 1. Soruşturma Emri 2. Toplu Olaylarda Soruşturma Emri 3. Kopya Tutanağı 4. Kopya İşlemi Bildirim Yazısı 5. Soruşturulan Öğrenci Hakkında Tedbir

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

ARAS KARGO YURT İÇİ VE YURT DIŞI TAŞIMACILIK A.Ş. İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU

ARAS KARGO YURT İÇİ VE YURT DIŞI TAŞIMACILIK A.Ş. İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU ARAS KARGO YURT İÇİ VE YURT DIŞI TAŞIMACILIK A.Ş. İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( KVKK ) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine

Detaylı