Gazi Gelecektir 1 YILIN ARDINDAN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gazi Gelecektir 1 YILIN ARDINDAN"

Transkript

1 Gazi Gelecektir

2 Sunuş Bu sunumda; Fen Bilimleri Enstitüsü nde, geride bırakmış olduğumuz 1 yıl boyunca yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler bulunmaktadır. Daha detaylı bilgi için Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu nun Gazi Haber Dergisi ile yapmış olduğu söyleşiye aşağıdaki bağlantı yardımıyla erişilebilmektedir. -uluslararasi-marka-olmak-73268

3 Anabilim Dalları Fen Bilimleri Enstitüsünde; Fen, Mühendislik, Mimarlık, Teknik Eğitim ve Teknoloji Fakültelerine ait 27 ve Enstitüsü bünyesinde bulunan 4 Anabilim Dalı ile birlikte toplam 31 Anabilim Dalını içerecek şekilde tezli ve tezsiz Yüksek Lisans, Doktora programları yürütülmektedir.

4 Öğretim Üyesi, Öğrenci ve Mezun sayıları Kayıtlı Öğrenci Sayıları* Yüksek Lisans 3576 Doktora 928 Tezsiz Yüksek Lisans 90 TOPLAM 4594 Kişi *2012 Sonu İtibariyle Öğretim Üyeleri ve Elemanları Prof. Dr. 296 Doç. Dr. 157 Yrd. Doç. Dr. 252 Öğr. Gör. Dr. 51 Toplam 756 Kişi Bu Güne Kadarki Mezun Öğrenci Sayıları Yüksek Lisans 6610 Doktora 852 Sanatta Yeterlilik 51 TOPLAM 7513 Kişi Gazi Üniversitesi nin kurulan ilk enstitüsü olan Fen Bilimleri Enstitüsü; 30 yıllık mazisiyle «KÖKLÜ VE BÜYÜK BİR AİLE»dir

5 Gazi University Journal of Science Gazi University Journal of Science; Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2003 yılından itibaren basılı materyal olarak yayınlanan ISSN Numaralı dergidir. Dergimiz 2013 yılı itibariyle Scopus, Engineering index (Compendex), Ebsco, ve Google Scholar indeksleri tarafından taranmaktadır.

6 Gazi University Journal of Science Dergimiz Mart 2013 itibariyle, SCI da taranma imkanını artırmak amacıyla 3 Bölüme ayrılıp elektronik ortamda yayımlanmaya başlamıştır. Part A: ENGINEERING AND INNOVATION Part B: ART, HUMANITIES, DESIGN AND PLANNING Part C: TASARIM ve TEKNOLOJİ

7 Tezlerde Kare Kod Dönemi Fen Bilimleri Enstitüsü nde tezlerde altın, gümüş ve bronz tez uygulamasına başlanmıştır. Türkiye'de ilk kez arka kapaktaki kare kod uygulaması sayesinde; Tezin Konusu Yapılış Yılı Tez Danışmanı gibi ayrıntılara Android uygulamalı telefonlar ile dijital ortamda ulaşılabilmektedir.

8 Tez Kontrol Sürecinde Değişiklik(iThenticate Yazılımı) Akademik yayınlarla ilgili intihali engelleme konusunun öneminden hareketle, TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan ve doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahip olan ithenticate İntihal Engelleme Programı Üniversitemizin erişimine açılmıştır. Öğretim Üyelerinin kullanımına lisanlı olarak açılan bu sistem ile, savunmaya girecek tezler kontrol edildikten sonra Enstitümüze teslim edilmeye başlanmıştır.

9 Yüksek Lisans ve Doktorada Yayın Yapma Zorunluluğu Enstitümüz yönetim kurulu Mayıs 2013'te aldığı karar ile yapılan yüksek lisans ve doktora tezlerinden, ulusal ve uluslararası dergilerde yayın yapma zorunluluğu getirmiştir.

10 Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Bankası Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yılları arasında hazırlanan tezlere erişim imkanı sağlayan Tez Bankası oluşturulmuştur. Tezler tür, yıl, bölüm, yazar adı, yayın adı, danışman adı ve anahtar kelime gibi kriterlere göre detaylı olarak taranabilmektedir.

11 Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Bankası

12 Kurumsal Web Sitesi Enstitümüzün kurumsal web sayfası, web sayfası içerikleri, web sayfasında bulunan tüm dokümanlar yenilenmiş; Web sayfasının dünyaya açılan İngilizce bölümleri tamamlanmıştır.

13 Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Enstitümüz Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi, üniversite "Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine" adapte edilmiştir. Öğrenci ve öğretim üyelerimiz bu konuda bilgilendirilmiş ve sorunsuz bir geçiş süreci yaşanmıştır. Böylece üniversitemizde tüm öğrenci işleri bilgi sistemleri, merkezileşmiştir.

14 Öğrenci Formları Enstitümüze kayıtlı öğrencilerin kullandıkları formlar yeni bir sistem haline getirilerek web sitesine yüklenmiştir. Bu süreçte 34 olan form sayısı 19 a indirilmiştir. Ayrıca hangi formun ne zaman kullanılması gerektiği konusunda bilgilendirici iş akış süreçleri oluşturularak, öğrencilere kolaylık sağlanmıştır.

15 Öğrenci Formları PDF formatındaki formlar, düzenlenebilir şekilde oluşturulmuştur. Bilgisayar ortamında kolaylıkla doldurulup yazdırılabilmektedir.

16 Yönetim Kurulu Kararları Yönetimde şeffaflık ilkesini benimsemiş olan Fen Bilimleri Enstitüsü ne ait Yönetim Kurulu Kararlarına kurumun resmi internet sitesinden ulaşılabilmektedir. Enstitümüzde kurul toplantıları her hafta yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca tüm enstitülerin müdürleri ile de aylık toplantılar yapılmaya başlanmıştır.

17 Yeni Lisansüstü Yönetmeliği Enstitü Yönetimimizin katkısı ile hazırlanan yeni «Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği» 15 Ağustos 2013 itibariyle yürürlüğe girmiştir.

18 Öğrenci Memnuniyet Anketi Fen Bilimleri Enstitüsü, öğrenci ve başarı odaklı olarak çalışan bir kurumdur. Bu nedenle öğrencilerin görüş ve isteklerine önem verilmektedir. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda hazırlanan «Öğrenci Memnuniyeti Anketleri» öğrencilere uygulanmaktadır.

19 Enstitümüz Bünyesindeki Anabilim Dallarında Gelişmeler Enstitümüz bünyesindeki disiplinler arası anabilim dallarımız, çok çeşitli konularda uzmanlaşmış akademik kadrosu ile geniş yelpazede birçok öğrenciye eğitim ve öğretim vermektedir. Enstitümüz bünyesinde bulunan ve ortak program yapan anabilim dalları gözden geçirilmiş ve daha etkin olabilmeleri için bu anabilim dalları yeniden yapılandırılmıştır. Çevre Bilimleri ve İleri Teknolojiler anabilim dallarında doktora programı açılması için dosya hazırlanmış, Senato tarafından kabul edilmiş ve YÖK e gönderilmiştir. Yine enstitümüz bünyesinde yeni bir "Bilgi Güvenliği Mühendisliği Anabilim Dalı" programı açılması için dosya hazırlanmış, Senato tarafından kabul edilmiş ve YÖK e gönderilmiştir.

20 Doküman Yönetim Bilgi Sistemi Fen Bilimleri Enstitüsü nde önümüzdeki günlerde Doküman Yönetim Bilgi Sistemi ne geçilecektir. Bu sistem sayesinde tüm yazışmalar elektronik ortamda yapılacak, imzalar e-imza olarak atılacaktır. 1 YILIN ARDINDAN

21 Doküman Yönetim Bilgi Sistemi, enstitümüzde gerçekleştirilen sunumlarla ilgili personele tanıtılmıştır.

22 «Bilimsel Dergilerimiz ve Uluslararası İndekslerdeki Yeri Çalıştayı» Enstitümüzün katkıları ile düzenlenen Bilimsel Dergilerimiz ve Uluslararası İndekslerdeki Yeri Çalıstayı, 12 Mart 2013 tarihinde, çesitli üniversite ve ilgili sektörlerden 350 ye yakın akademisyen ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Çalıştayda; Dergilerin elektronik ortama aktarılarak açık erişim sağlanması, E-dergi veri tabanları ve akademik arama motorları oluşturulması, SCI ve SSCI da taranan dergilerin artırılması gerekliliği gibi konular tartışılmıştır.

23 «Üniversitemizin Dünya Bilime Katkısı, Dünyadaki Yeri, Durum Analizi ve Yapılması Gerekenler Çalıştayı» Enstitümüzün katkıları ile; «DAHA İYİ BİR GAZİ OLMAK» konusunun tartışıldığı «Üniversitemizin Dünya Bilime Katkısı, Dünyadaki Yeri, Durum Analizi ve Yapılması Gerekenler Çalıştayı» 24 Mayıs 2013 te gerçekleştirilmiştir. Çalıştayda; GÜ hangi alanlarda ülke/dünya lideridir? Hangi alanlarda zayıftır? GÜ nün diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında durumu nedir? Ulusal/uluslararası işbirliği seviyesi nedir? Potansiyel işbirlikleri artırımı nasıldır? Bunun için ne yapılmalıdır? Bireysel/Kurumsal olarak öğretim üyelerimizin ulusal ve uluslararası aygınlıkları, bilinirlikleri, tanınırlıkları nasıldır? Gazideki bazı Bölüm/ABD/Program ın ulusal/uluslararası bilinirliği/tanınırlığı nedir? gibi konular tartışılmıştır.

24 «Üniversitemizin Dünya Bilime Katkısı, Dünyadaki Yeri, Durum Analizi ve Yapılması Gerekenler Çalıştayı» Web of Science veri tabanının 2013 Dünya Üniversiteleri sıralamasına göre yılları arasında «Matematik» ve «Bilgisayar Mühendisliği» alanları, dünyada 19. sırada yer almıştır. Gazi Üniversitesi «Mühendislik Eğitimi» sıralamasında Türkiye nin en iyi üçüncü üniversitesidir. Gazi Üniversitesinde en fazla yayın üreten ve etki değeri en yüksek makalelerin bulunduğu birimlerden biri «Mühendislik»tir. Daha spesifik olarak; etki değeri en yüksek makaleler Fizik, Kimya Mühendisliği ve Enerji alanlarında üretilmektedir.

25 «Uluslararası İşbirliği ve Uluslararasılaşma Çalıştayı» Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu nun düzenlemiş olduğu Uluslararası İşbirliği ve Uluslararasılaşma Çalıştayı, 16 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul da gerçekleşmiştir. Çalıştaya; 21 farklı ülkeden 40 ın üzerinde üniversitenin öğretim üyeleri katılım sağlamıştır.

26 Sanayi ve Teknoloji Tezleri Yarışması Gazi Üniversitesi ve Gazi Teknopark işbirliği ile 1 Ocak Aralık 2012 tarihleri arasında üniversitemizde yapılan sanayi ve teknoloji tezlerini teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla Halk Bankası ana sponsorluğuyla ödüllü bir yarışma düzenlenmiştir. Ülkemizin sanayi ve/veya teknolojisine katkı sağlayan tezler, iki farklı jüri tarafından değerlendirilecektir. Öncelikle finale kalacak tezleri, öğretim üyelerinden oluşan bir jüri değerlendirerek seçecektir. Finale kalan 12 tezi daha sonra oluşturulacak farklı bir jüri değerlendirip seçecektir.

27 Sosyal medyada Gazi FBE İletişim adresimiz aktif bir şekilde kullanılabilmekte, her türlü başvuru değerlendirilmektedir.. Enstitümüz, Sosyal Medya araçlarını aktif bir şekilde kullanarak; duyuru ve haberlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde iletilmesini sağlamaktadır.

28 Anabilim Dallarına Yapılan Ziyaretler Enstitü yönetimi, anabilim dallarını ziyaret etmiş, öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşmeler yapmıştır. Yapılan ziyaretlerin amacı; öğretim üyelerinin problemlerinin yerinde tespit edilmesi ve enstitümüzün yaptığı/yapacağı çalışmaların paylaşılmasıdır.

29 Mezun olan öğrencilere Diploma Takdimi Mezun olan öğrencilerimize diplomaları Enstitü Yönetim Kurulu, Müdür veya Müdür Yardımcıları tarafından Biniş Giydirme Töreni yapılarak verilmeye başlanmıştır.

30 Yönetim & Personel Uyumu Enstitümüzde huzurlu ve adaletli bir birim oluşturmak için çalışmalar yapılmış, tüm personel ile bireysel olarak görüşülmüş, sıkıntılar, problemler, istekler ve beklentiler belirlenmiştir. Çalışan ve üstün başarı gösteren personele teşekkür belgeleri verilmiş, ayın en başarılı personeli seçilmeye başlanmıştır.

31 Ödül Kurulları ve Dağıtılan Ödüller Başarıyı ödüllendirme anlayışı doğrultusunda Anabilim Dallarıyla birlikte çalışarak Ödül Kurulları oluşturulmuştur. Bu doğrultuda; Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Sinan Çalışkan'ın tezinde en fazla çalışmayı yapan öğrenci olması sebebiyle 2012 yılının en başarılı tez öğrencisi seçilmiş ve öğrenciye Takdir Belgesi verilmiştir. Verilen tüm görev ve işleri dikkatli, titiz ve zamanında yerine getirerek, gerçekleştirdiği akademik çalışma ile eğitim-öğretim hizmet standardının yükseltilmesinde katkıda bulunan Enstitümüz Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Mustafa Özden'e Teşekkür Yazısı verilmiştir.

32 Enstitü fiziki koşullarında yenilikler Enstitümüz bahçesine öğrencilerimizin, oturup dinlenebileceği alanlar oluşturulmuş ve bunun için kamu kurumlarından dört takım oturma grupları ve masaları temin edilip öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Öğrencilerimizin çay ve kahve ihtiyacını karşılamak üzere çay ve kahve makineleri hizmete sunulmuştur.

33 Şeffaf Yönetim Anlayışı Güleryüzlü Hizmet Nitelikli Kadro

34 Şeffaf Yönetim Anlayışı Güleryüzlü Hizmet Nitelikli Kadro

35 HEDEFLER e-fbe altyapısını kısa sürede tamamlamak, Eğitim-öğretim kalitemizi arttırmak, Akreditasyon çalışmalarını başlatmak, Uluslararası işbirliğini arttırmak ve uluslararası programlar açmak, Başarıyı ödüllendirmeye devam etmek, Mezuniyet törenleri yapmaya başlamak, «GAZİ FBE Yİ ULUSLARARASI BİR MARKA YAPMAK»

36 Gazi Gelecektir

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2018/2 Bülteni Başlık Sayfa Güncel Haberler 2 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları 3 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 2018 Akademik

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOÇ. DR. MURAT BARUT Müdür V. BAŞLIKLAR MİSYON VİZYON İDARİ YAPI TARİHÇE ANABİLİM DALLARI PROGRAMLAR EĞİTİM DİLİ ÖĞRENCİ KABULÜ SAYILAR İKİLİ ANLAŞMALAR

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 TARİHÇE Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 25.12.2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 18.04.2019 2015 2016 2017 2018 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı - - - 1 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Kanunda öngörülen

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Amaçlar. Prof.Dr.GÜLDEN ZEHRA OMURTAG. Ara.. (/Kullan fpk=%23. Ara. ECF - Eczacılık Fakültesi. (/Mesajl fpk=% STRATEJİK PLAN

Amaçlar. Prof.Dr.GÜLDEN ZEHRA OMURTAG. Ara.. (/Kullan fpk=%23. Ara. ECF - Eczacılık Fakültesi. (/Mesajl fpk=% STRATEJİK PLAN Prof.Dr.GÜLDEN ZEHRA OMURTAG (/Kullan Amaçlar ECF - Eczacılık Fakültesi Ara Ara.. (/Mesajl (/Dosya Kod Tanım Islemler 2017-2021 STRATEJİK PLAN 1. Çağın gereksinimleri ve ulusal öncelikler çerçevesinde

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu 2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ( ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021 yılı sonuna

Detaylı

2014 Yılı MU Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu

2014 Yılı MU Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu Toplam Öğrenci sayısı 2014 Yılı MU Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü nde Fen, Mühendislik ve Teknik Eğitim alanlarında 35 Anabilim dalı altında toplam

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI Toplantı Tarihi : 06.01.2010 Toplantı No : 01 Karar 1) Enstitü kurulumuzun değişik zamanlarda

Detaylı

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER)

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) 1. AMAÇ KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) Bu yönergenin amacı, belirlenen akademik ilkeler ve kriterler ile Kütahya Sağlık Bilimleri

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANLARININ DAĞILIMI VE DEĞİŞİMİ

ÖĞRETİM ELEMANLARININ DAĞILIMI VE DEĞİŞİMİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ DAĞILIMI VE DEĞİŞİMİ 2013 2014 DEVLET KONSERVATUARI 39 41 PROFESÖR 3 4 DOÇ. 1 1 YRD. DOÇ. DR. 2 3 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 7 6 SANATÇI UZMAN 23 24 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 3 3 2013 2014 DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ TOROS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE Bu ölçütlerin Toros Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerinin amacı, Toros Üniversitesi

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 30/12/2015-111175 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKR3RRC2* Sayı : 25669789-100/ Konu : Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2018 31 Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2)

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2) 2015 2016 2017 Kuruma ait bilgiler 1. Birim sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 1 1 1 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının

Detaylı

Gösterge

Gösterge 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2- Enstitü Sayısı 3- Yüksekokul Sayısı 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının Sayısı 6- Araştırma Merkezlerinin

Detaylı

1. PROFESÖR KADROSUNA YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ

1. PROFESÖR KADROSUNA YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 22.05.2018 - Karar No: 2018-20-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 31.05.2018) Ankara Yıldırım

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir. HARRAN ÜNİVERSİTESİ 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi; 2074 Personeli, 26.662 Öğrencisi, 482.817 Metre Kareden Oluşan Yerleşkeleri, 13 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitüsü, 5 Yüksekokulu, 14 Fakültesi

Detaylı

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI ARWU: Dünyadaki üniversitelerin ilk çok amaçlı sıralaması Academic Ranking of Worldwide Universities (Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralaması) adı altında Çin de Şanghay

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Öğrencinin Adı Soyadı Anabilim Dalı Programı Çalıştığı Kurum Ünvanı Yüksek Lisans Tez Başlığı Doktora Tez Başlığı Programa Başlama Tarihi: Programı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMALARDA ARANACAK ASGARİ KOŞULLAR

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMALARDA ARANACAK ASGARİ KOŞULLAR T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SAYISI :05 KARAR 2012/66 SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ:24.05.2012 Üniversitemiz Senatosu nun 15.06.2009 tarih ve 2009/50 sayı ile almış olduğu Afyon Kocatepe Üniversitesi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ ** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde doçent kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547 sayılı

Detaylı

MEVCUT DURUM EBE - ÖĞRENCİ SAYILARI TEZLİ TEZSİZ UZAKTAN EĞİTİM DOKTORA

MEVCUT DURUM EBE - ÖĞRENCİ SAYILARI TEZLİ TEZSİZ UZAKTAN EĞİTİM DOKTORA MEVCUT DURUM EBE - ÖĞRENCİ SAYILARI 848 665 444 54 118 10 43 28 196 196 71 126 2011 2012 2013 TEZLİ TEZSİZ UZAKTAN EĞİTİM DOKTORA MEVCUT DURUM EBE - MEZUNİYET SAYILARI 51 28 0 0 1 0 0 25 17 13 6 2 2011

Detaylı

İstanbul Üniversitesi. Çerçeve Yönetmeliği Kapsamında Türkiye de Doktora Çalışmalarının Kurumsal Yapısı, İşleyişi ve Öneriler

İstanbul Üniversitesi. Çerçeve Yönetmeliği Kapsamında Türkiye de Doktora Çalışmalarının Kurumsal Yapısı, İşleyişi ve Öneriler İstanbul Üniversitesi Çerçeve Yönetmeliği Kapsamında Türkiye de Doktora Çalışmalarının Kurumsal Yapısı, İşleyişi ve Öneriler 1. Türkiye de doktora eğitiminin Avrupa ya benzer şekilde usta-çırak ilişkisi

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

Cevap: Aday, başvurduğu alana ilişkin YTÜ AYDEK şartlarını sağlamalıdır.

Cevap: Aday, başvurduğu alana ilişkin YTÜ AYDEK şartlarını sağlamalıdır. SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Soru: Akademik bir kadroya başvuruda bulunan adayın ÜAK tan doçentlik aldığı alanın şartları mı yoksa başvuru yaptığı alanın şartları mı sağlanmalıdır? Cevap: Aday,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması Stratejik Alan A Bilimsel Faaliyetler Alanı Amaç A.1 Bilimsel faaliyetlerin nicelik ve nitelik olarak Hedef A.1.1 Akademisyen başına düşen bilimsel yayın sayısını arttırmak A.1.1.1. Öğretim üyesi Öğretim

Detaylı

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri OCAK-2019 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2. Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

III- Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma 1. ÜAK tarafından verilen doçentlik unvanını almış olmak.

III- Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma 1. ÜAK tarafından verilen doçentlik unvanını almış olmak. T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 19.07.2017 - Karar No: 2017-25-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 03.08.2017) Ankara Yıldırım

Detaylı

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar A) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atanma Kriterleri Yardımcı Doçentlik

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12 Üniversitemiz Senatosu 26.06.2015 tarihinde saat 09:30 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN İstanbul Üniversitesi ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN YENİ PROGRAM AÇILMASI İhtiyaçlara göre güncellenmiş işbirliği/ortak program

Detaylı

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER

MADDE 2) DESTEKLENECEK ETKİNLİKLERİN NİTELİKLERİ VE SAĞLANACAK DESTEKLER ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) İLKELERİ MADDE 1) AMAÇ VE DAYANAK 1.1. Bilimsel çalışma, araştırma ve yayınların nitelik-niceliğini arttırmak, Ankara Üniversitesi aidiyet bilincini güçlendirmek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

Prof. Dr. İsmail Akdeniz Üniversitesi ANTALYA

Prof. Dr. İsmail Akdeniz Üniversitesi ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM EK KOŞULLARI, KRİTERLERİ, SORUNLAR VE ÖNERİLER Prof. Dr. İsmail ÜSTÜNEL Akdeniz Üniversitesi Sağlık k Bilimleri Enstitüsü ANTALYA Akdeniz

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 16.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 3 3 3 3- Yüksekokul Sayısı 1 1 1 4-

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 4 4 5 3- Yüksekokul Sayısı 1

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI A- PROFESÖR KADROSUNA ATANMA Profesörlüğe yükseltilme ve atanma işlemleri

Detaylı

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ LİSANS MEZUNLARININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI ÇANAKKALE 23.06.2014 Çalıştay Düzenleme Komitesi - Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK (Çalıştay Başkanı) - Arş. Gör. Cüneyt

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ PROFESÖRLÜĞE YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI 247 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ .0.0 SENATO 0 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE - () Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için aranacak

Detaylı

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ENSTİTÜ KURULU KARARLARI

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 12 11.11.2015 Enstitü Kurulu 11.11.2015 tarihinde Müdür Prof. Dr. İbrahim DEMİR in başkanlığında

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ (22 Ağustos 2013 tarihindeki 813 sayılı Senato Toplantısında yapılan değişikliklerle yürürlüğe girmiştir).

Detaylı

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 GENEL GÖSTERGELER 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 11 11 11 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 5- Merkezi Araştırma

Detaylı

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA KRİTERLERİ EK-1. Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Akademik Yükseltilme ve Atamada Değerlendirmeye

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED)

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) BAŞVURU FORMU Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya Müdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. (8) Bilimsel Etkinliğe Katılım Şekli

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORAYA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORAYA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI NOT: Başvuru sürecinden sonra, her ne sebeple olursa olsun adayın hatasıyla, bilgi eksikliğiyle, vb. nedenlerle yapılan yanlış başvurular sonucunda başvuran adayın işlemleri iptal edilecektir. Bu nedenle

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla;

Detaylı

Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU Sağlık Bilimleri FAKÜLTESİ Ebelik Bölümü ARAŞTIRMA ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU Fakülte temas kişisinin iletişim bilgileri Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Sayfa 1 / 5 A.1 Misyon, Vizyon A. MİSYON VİZYON TEMEL STRATEJİLER

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi AKADEMİK ÖZDEĞERLENDİRME FORMU (BİRİM ADI)

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi AKADEMİK ÖZDEĞERLENDİRME FORMU (BİRİM ADI) AKADEMİK ÖZDEĞERLENDİRME FORMU (BİRİM ADI) Değerli Akademisyen arkadaşım, sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek için akademik çalışmalarınız ile ilgili görüşlerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Aşağıdaki

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI*

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* *Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarihli ve 13271644 sayılı yazısı üzerine,11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI TED ÜNİVERSİTESİ AMAÇ Madde 1. TED Üniversitesi akademik yükseltme ve atamaya ilişkin esasların saptanmasında amaç, Üniversite'ye lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim,

Detaylı

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR /

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR / Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ Doğum Yeri / Doğum Tarihi : ESKİŞEHİR /.0.99 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : TÜRKÇE Cinsiyet : BAYAN Tel İş : Faks : Posta

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ. Prof. Dr. Hasan U. Akay Provost

ATILIM ÜNİVERSİTESİ. Prof. Dr. Hasan U. Akay Provost Prof. Dr. Hasan U. Akay Provost Oryantasyon Eğitim Araştırma Atama ve Yükseltme Akademik Performans Bazı Hizmet Birimleri Dış Değerlendirmeler. 2 Modül 1: Akademik ve İdari Konular Sunan: REKTÖRLÜK, 3

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, ATAMA, YÜKSELTME VE YENĠDEN DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ (Kabulü: 05/03/2014 tarih ve 02/8 sayılı Senato Kararı) Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, SANKO Üniversitesi mensupları tarafından üretilen akademik ve bilimsel çalışmaların,

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar)

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Mekatronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi, Çankaya Üniversitesi Akademik Dereceler 1981, Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik

Detaylı

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Mehmet Emin Küçük, Umut Al Hacettepe Üniversitesi {mkucuk, umutal}@hacettepe.edu.tr N. Erol Olcay Aksaray Üniversitesi neciperololcay@gmail.com -1 Plan Amaç Yöntem

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ PROFESÖR, DOÇENT VE YARDIMCI DOÇENT KADROLARINA BAŞVURABİLMEK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR A. Profesör kadrosuna

Detaylı

Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi)

Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi) Dünya Üniversiteleri 8 Sıralama Kurumu ARWU (Çin) Times (İngiltere) Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi) Leiden (Hollanda, Leiden Üniversitesi

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Kalite Koordinatörlüğü Oluşumu Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon

Detaylı

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ AMAÇ 1. Hedef 1.1. İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINI ÜNİVERSİTE ÇAPINDA YAYGINLAŞTIRMAK 2017 yılı sonuna kadar İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenci sayısını

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2017 YILI KALİTE HEDEFLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2017 YILI KALİTE HEDEFLERİ Eczacılık Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi HEDEF NO HEDEF ADI Mevcut Hedef (2016) Yeni Hedef (2017) Memnuniyet Oranını %59 Olan Memnuniyet Oranını %63 e Çıkarmak 1 Personel Memnuniyet Oranını %55 ten

Detaylı

1. ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN FAALİYETLERİ

1. ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN FAALİYETLERİ 1.1. 1. ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN FAALİYETLERİ a. SCI-Expanded (Science Citation Index -Expanded), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde

Detaylı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 80 Endüstri Ürünleri Tasarımı 81 804 İç Mimarlık 81 801 Mimarlık 81 805 Peyzaj Mimarlığı 81 802 Şehir ve Bölge Planlama 81 Koşul No Başvuru Şartları Puan 81 Mimarlık, Planlama,

Detaylı

PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU

PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU İdare Adı Harcama Birimi Adı 38.44 - AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Kurum Geneli Performans Hedefi Program döneminin birinci yılı içerisinde Avrupa Üniversiteler

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ YÜKSELTĠLME VE ATANMA KRĠTERLERĠ

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ YÜKSELTĠLME VE ATANMA KRĠTERLERĠ T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ YÜKSELTĠLME VE ATANMA KRĠTERLERĠ BURSA 2016 Uludağ Üniversitesi Senatosunun 20 Ekim 2016 tarih ve 2016-17 sayılı oturumunda alınan 1 no lu kararla uygun bulunmuştur.

Detaylı

Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir. Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi. : Devrek (Zonguldak)

Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir. Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi. : Devrek (Zonguldak) Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Devrek (Zonguldak) 0.0.98 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : Arapça (Yabancı dil) Cinsiyet : Erkek

Detaylı

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER Araştırmacıların öncelikle ilgili yönetmeliği dikkatle incelemeleri ve faaliyetler için yönetmelikte belirtilen hususların şüpheye düşmeyecek şekilde değerlendirilmesine

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı ŞIRNAK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı ŞIRNAK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 03/08/2018-E.7246 T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BD466269642* Sayı :23608337-050.01.01/ Konu :ADEK ŞIRNAK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Üniversitemiz

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI IŞIK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI Amaç Madde 1. Işık Üniversitesi akademik yükseltme ve atamaya ilişkin esasların saptanmasında amaç, Üniversite ye lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim,

Detaylı

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ UYGUNLUK BEYAN FORMU (EDEBİYAT FAKÜLTESİ/DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ UYGUNLUK BEYAN FORMU (EDEBİYAT FAKÜLTESİ/DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Adaylarca (*İşaretlediğiniz lere İlişkin Resmi Belgeleri Başvuru Dosyanıza 1 2 3 1 2 TEMEL KRİTERLER belirtilen temel kriterlerin tümünü sağlamış olmak gerekir.) Doktora unvanı aldıktan sonra en az iki

Detaylı

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ UYGUNLUK BEYAN FORMU (MİMARLIK FAKÜLTESİ/YARDIMCI DOÇENT)

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ UYGUNLUK BEYAN FORMU (MİMARLIK FAKÜLTESİ/YARDIMCI DOÇENT) Adaylarca Doldurulacak Alanlar (*İşaretlediğiniz lere İlişkin Resmi Belgeleri Başvuru Dosyanıza Koyunuz) Akademik Yükseltilme Ve Atanma Değerlendirme Komisyonunca Doldurulacak Alanlar TEMEL KRİTERLER aşağıda

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

Stratejik Niyet Hiyerarşisi

Stratejik Niyet Hiyerarşisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Stratejik Niyet Hiyerarşisi (Vizyon-Misyon-Amaç-Hedefler) 6 VİZYONUMUZ: Çağdaş ve evrensel değerlere bağlı eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 20 NİSAN 2016 TOPLANTI SAYISI: 74 9). Üniversitemiz 2016-2017 önlisans, lisans ve lisansüstü akademik takvimlerine ilişkin birimlerden

Detaylı