Kullanma ve Montaj Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanma ve Montaj Kılavuzu"

Transkript

1 VTK - 24 VTK - 30

2 Kullanma ve Montaj Kılavuzu GÜNEŞ ENERJİSİ PAKET SİSTEMİ AÇIK DEVRE - BASINÇSIZ SOLAR VAKUM TÜPLÜ SİSTEMLER VTK 24 SİSTEM VTK 30 SİSTEM

3 Değerli DemirDöküm Kullanıcısı, Bu ürün, modern tesislerimizde titiz çalışmalar sonucu üretilmektedir. Ürünümüzden en iyi verimi alabilmeniz için hazırladığımız bu kılavuz, sahibi olduğunuz DemirDöküm ürünü hakkında detaylı bilgiler ve kullanım talimatları içermektedir. Bunun için ürünü kullanmadan önce kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve ileride yeniden başvurabilmeniz için saklamanızı öneriyoruz.

4 1. Sistemi kullanmadan önce bilinmesi gerekenler 1.1 Taşıma ve Depolamada dikkat edilmesi gerekenler 1.2 Montaj sırasında alınması gereken önlemler 1.3 Montaj yerinin belirlenmesi 2. Sistemin Tanıtımı 2.1 Sistemin Çalışma Prensibi 2.2 Vakum Tüpün Özellikleri 2.3 Vakum Tüplü Sistemlerin Özellikleri 2.4 Vakum Tüplü Paket Sistem Görünümleri 3. Sistem Boyutları 5. Sistemin Bağlantı Parçaları 5.1 Sistemin Sehpa Kurulum Bilgileri 5.2 Depoların Sehpa Üzerine Yerleştirme Görünümleri 5.3 Şamandıra Bağlantı Şeması 6. Sistemin Su Tesisatına Bağlanması 7. Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 7.1 Lejyonella Koruması 4. Montaj Bilgileri 4.1 Sistem bağlantı bilgileri 8. Bakım ve Temizlik 9. Müşteri İletişim Merkezi

5 1. Sisteminizi kullanmadan önce bilinmesi gerekenler 1.1. Taşıma ve Depolamada dikkat edilmesi gerekenler 1.2 Montaj Sırasında Alınması Gereken Önlemler Tüpleri depolarken zeminin düzgün olmasına dikkat ediniz. Montaja başlamadan önce uygun zemin tespiti yapınız. Çalışma esnasında gerekli emniyet tedbirlerini mutlaka alınız. Tüp kolileri ve depo kolilerinin üzerlerine kesinlikle basmayınız. Tüpleri ve depoları taşıma sırasında kolisinden çıkartmamaya dikkat ediniz. Çatı üzerindeki montaj çalışmalarında oluşabilecek malzeme ve personel düşmelerine karşı gerekli önlemleri alınız. Malzemeleri (depo hariç) çatıya çıkarmadan önce ambalajlarından çıkartınız. Yıldırım düşme riski olan bölgelerde paratoner kullanınız. Kolilenmiş olan tüpleri ve depoları üst üste fazla istiflemeyiniz. Montaja başlamadan önce çatı veya terasta sistemin kurulacağı uygun yönü belirleyiniz.

6 1.3 Montaj yerinin belirlenmesi: Vakum tüplerin yönü mutlaka güneye veya güneybatıya bakmalıdır. Sistem montajında en önemli husus vakum tüp yönü ve eğimidir. Sistemden dört mevsim faydalanabilmek için vakum tüp eğimi bölgenin enlem derecesine eğit olmalıdır. Vakum tüp eğiminden kasıt vakum tüpün yer düzlemiyle yaptığı açıdır. Bu değer Türkiye için arasında değişir. Sistemin yönü güney olmalıdır. Zorunlu hallerde (+), (-) 150 doğuya veya batıya olabilir. Tüpleri yerleştirirken mevcut ayakların açısını korumaya özen gösteriniz. Eğer ayak boylarında ekleme veya kesme yapmanız gerekirse ortalama 360 lik bir açı ile yerleştiriniz. Vakum tüplü sistem üzerine gön boyu gölge yapacak herhangi bir yükselti ( Bina, baca, ağaç vb.) olmamalıdır. Sistemin kurulmuş haliyle binada görüntü kirliliğine sebep olmamasına dikkat edilmelidir. Sistem binanın mimari yapısına uygun olarak kurulmalıdır.

7 2. Sistemin Tanıtımı Sistem iç içe geçmiş iki cam tüpten oluşmaktadır. İki tüp arasındaki vakum sayesinde iletimle ısı kaybı minimum seviyeye indirilmiştir. Dıştaki cam olumsuz hava şartlarına dayanıklıdır. İçteki tüp, yine saydam ve dayanıklı olan özel bileşimli bir camdan üretilmiş olup, üzeri siyah renkli özel seçici yüzeyle kaplanmıştır. Bu seçici yüzey sayesinde tüpe gelen ışınların yaklaşık olarak %92 i ısıya çevrilmekte ve güneş ışını yansıması, minimuma indirilmektedir. İki tüp arasında vakum olduğundan iletimle ve taşınılma ısı kaybı minimum seviyeye indirilmiştir. Tüp içerisindeki vakum sayesinde Soğuk, yağmurlu, karlı ve rüzgârlı havaların tüp içindeki ısıyı alması önlenmiştir. Bu nedenle sistem antifriz gerektirmeden yaklaşık olarak -40 C sıcaklıkta ve uygun şartlar dâhilinde sıcak su üretebilmektedir. -Gümrük ve Ticaret Bakakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kullanım ömrü 10 yıldır.

8 2.1 Sistemin çalışma prensibi Sistemin çalışması için ilave bir güç kaynağına gerek yoktur. Tüpün içerisinde ısınan suyun yoğunluğu azalacağından yukarı yönlü hareket ederek sıcak su tankına doğru yükselecektir. Sıcak su tankında bulunan suyun yoğunluğu daha fazla olacağından aşağıya doğru inerek yukarı gelen sıcak suyla yer değiştirecektir. Böylelikle sistem doğal sirkülasyon ile sıcak su üretecektir.

9 2.2 Vakum Tüpün Özellikleri 1 - Merkezleme (tüm destek) yayları. 2 - Emici yüzey 3 - Vakum 4 - Vakum tüp dış cam 5 - Su giriş-çıkışı (bağlantı noktası)

10 2.3 Vakum Tüplü Sistemlerin Özellikleri ÇİFT DEPOLU VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ ÜRÜN ADI VTK 24 VTK 30 TÜP SAYISI Adet TÜP ÖLÇÜLERİ mm 47X X1800 SICAK SU KAPASİTESİ lt SOĞUK SU KAPASİTESİ lt SICAK SU DEPO ÖLÇÜSÜ mm Ø420X1780 Ø420X2180 SOĞUK SU DEPO ÖLÇÜSÜ mm Ø420X1780 Ø420X2180 SICAK SU DEPO AĞIRLIĞI (BOŞ) kg SOĞUK SU DEPO AĞIRLIĞI (BOŞ) kg İZOLASYON TİPİ POLİÜRETAN POLİÜRETAN SICAK SU DEPO İZOLASYON KALINLIĞI mm SOĞUK SU DEPO İZOLASYON KALINLIĞI mm SICAK/SOĞUK SU DEPO ÖZELLİKLERİ İÇ TANK: KROM 0,5 mm İÇ TANK: KROM 0,5 mm DIŞ KILIF: BOYALI GALVANİZ 0,4 mm DIŞ KILIF: BOYALI GALVANİZ 0,4 mm SICAK SU MANŞONU inç 3/4" 3/4" SOĞUK SU MANŞONU inç 1/2" 1/2" TAHLİYE MANŞONU inç 1/2" 1/2" REZİSTANS MANŞONU inç 1 1/4" 1 1/4"

11 2.4. Vakum Tüplü Paket Sistem Görünümleri 9 DemirDöküm VTK Sistem

12 3. Sistem Boyutları 0 VTK 24

13 3. Sistem Boyutları 1 VTK 30

14 4. Montaj bilgileri ve uyarılar Çatı üstü montajında çatının vakum tüplü güneş enerjisi sistemlerinden gelecek ilave yükleri taşıyıp taşımayacağı göz önüne alınmalıdır. Montaj yapılmadan önce yön kontrolü yapılmalıdır ve sistem güneye bakacak şekilde monte edilmelidir. Sistemin kurulumuna taşıyıcı sehpasından başlanmalıdır. Sıcak su ve soğuk su deposu montajı yapılır. Depoların montajı için gerekli tüm bağlantı parçaları sistem destek ayarları paket içerisinde bulunmaktadır. Sistemin güneşli bir havada montajı yapılıyor ise tüpler yarıya kadar su doldurulmalıdır. Vakum tüpün ağız ucuna siyah tozluk geçirilir ve 15 cm. geriye çekilir daha sonra kayganlaştırıcı bir sıvı, tüplerin uç kısmına sürülür. Tüpler, sağa hafif çevirme hareketiyle deponun içerisine doğru itilirken, sola doğru çevrilerek alt kısımları da tüp yatağındaki destekleyiciler içerisine oturtulur. Son aşamada ise tüp üzerine takılmış olan siyah tozluklar depoya birleştirilir. Montaj işlemi tamamlandıktan sonra tesisatta sızdırmazlık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer şamandıra arızalanırsa hemen soğuk su beslemesini kesin ve yetkili servise haber verin. Eğer elektrikli ısıtıcınız arızalanırsa hemen yetkili servise haber verin. Sistem kurulumu ve daha sonra sisteminiz çalışırken kurulumu yapan personelin ve çevrede yaşayanların kaza, yaralanma, düşme vb risklere karşı gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmalıdır. Sisteminizin kurulacağı yer herhangi bir yaralamaya ve kazaya imkan vermeyecek şekilde güvenli olmalıdır. Sisteminizden kopabilecek parçanın herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde kurulum alanında gerekli güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

15 4. Montaj bilgileri ve uyarılar Montaj işlemi tamamlandıktan sonra tesisatta sızdırmazlık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer şamandıra arızalanırsa hemen soğuk su beslemesini kesin ve yetkili servise haber verin. Eğer elektrikli ısıtıcınız arızalanırsa hemen yetkili servise haber verin. Sisteminizin kurulacağı yer herhangi bir yaralamaya ve kazaya imkan vermeyecek şekilde güvenli olmalıdır. Sisteminizden kopabilecek parçanın herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde kurulum alanında gerekli güvenlik tedbirleri alınmalıdır. Sistem kurulumu ve daha sonra sisteminiz çalışırken kurulumu yapan personelin ve çevrede yaşayanların kaza, yaralanma, düşme vb risklere karşı gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

16 4.1 Sistem bağlantı bilgileri 1- Şebeke girişi (şamandıra bağlı bulunmaktadır.) 2- Hava tahliye manşonu (manşonu hiçbir şekilde körlemeyiniz.) 3- Şamandıra kapağı (servislik durumlarda müdahale için.) 4- Sıcak su kullanım suyu manşonu 5- Rezinstans bağlantı manşonu

17 5. Sehpa ve Depo Kurulum Etapları 5.1 Sistemin Sehpa Kurulum Bilgileri Sehpa parçaları 1-Taşıyıcı gövdeler 2-Arka ayaklar 3-Yan çapraz destekler 4-Arka çapraz destekler 5-Arka kayıt profili

18 5. Sehpa ve Depo Kurulum Etapları 5.1 Sistemin Sehpa Kurulum Bilgileri Sehpa kurulumunda ilk etapta taşıyıcı gövde arka ayaklar ve arka kayıt profili montajı yapılır. Daha sonra yan ve arka çapraz desteklerin montajı yapılır. Not: Somun ve civatalar paket içerisinde bulunmaktadır.

19 5. Sehpa ve Depo Kurulum Etapları 5.1 Sistemin Sehpa Kurulum Bilgileri

20 5.2 Depoların sehpa üzerine yerleştirme görünümleri Sıcak su deposunun alt kısmında bulunan sabitlenmiş civatalar sehpa üzerindeki depo yataklarının üzerindeki deliklere denk getirilerek yerleştirilir ve paket içerisinde bulunan somunlar ile sabitlenir. Paket içerisinde bulunan yarım ay yataklama sehpaya sabitlenmiş sıcak su deposunun üst kısmındaki sabitlenmiş civatalara montajı yapılır. Bu sabitlenen yarım ay yataklamanın üst kısmına soğuk su deposunun alt kısmındaki civatalar yatak deliklerine denk getirilerek yerleştirilip paket içerisindeki somunlar ile sabitlenir. Sonra vakumlu tüpler yerleştirilir.

21 5.2 Depoların sehpa üzerine yerleştirme görünümleri Sistemi yere sabitlemek için şekilde görüldüğü gibi sabitleme ayakları kullanılır.

22 5.3 Rezistans bağlantı şeması Sıcak su deposunun altında bulunan rezistans manşonu üzerinde kor tapa takılı bulunmaktadır. Müşteri isteğine bağlı olarak veya sıcak suyun yetersiz kaldığı durumlarda ek ısıtıcı olarak rezistans kullanılabilir. Rezistans takılmak istendiği zaman manşon üzerindeki takılı olan plastik kör tapa yerinden çıkarılır ve şekilde görüldüğü gibi rezistans montajı gerçekleştirilir. Paket içerisinde bulunan plastik rezistans kapağı rezistans montajından sonra vidalanarak montajı gerçekleştirilir.

23 6. Sistemin su tesisatına bağlanması Şamandıra Şebeke girişi (soğuk su) Çekvalf Vana Kullanım suyu çıkışı (sıcak su)

24 7. Dikkat edilmesi gereken hususlar Güneş enerjisi sistemi düz bir zemine kurulmalıdır. Eğer eğimli çatılara montaj yapılacaksa, çatıda yapılacak platform düz olmalıdır. -40 C nin altındaki sıcaklıklarda sistemdeki suyu boşaltmanız gerekmektedir. Aksi takdirde tüplerde çatlamalara sebep olabilir. Sistem antifriz gerektirmemektedir. Güneş enerjisinin soğuk-sıcak su boruları, genleşme tankı ve havalandırma bağlantıları mutlaka izole edilmelidir. Havalandırma borusu uzunluğu genleşme tankının üst seviyesinden 5 cm. daha yukarıda olmalıdır. Sistemde herhangi bir nedenden dolayı su kalmamış ise sisteme su verme işlemi gece yapılmalıdır, Gündüz güneş altında aşırı ısınan boş tüplere ani soğuk su gelmesi ile tüplerde çatlama meydana gelebilir. Aşırı rüzgârın sistemi sarsmaması için ayaklarından zemine sabitlenmelidir. Sıcak su tankının havalandırması kesinlikle açık olmalıdır. Sisteminiz açık çevrimle çalıştığı için düşük kotlarda basınç problemi yaşayabilirsiniz. Basınç problemi yaşamamak için Demirdöküm Lykia kapalı devre basınçlı güneş enerji sistemlerini kullanınız.

25 7. Dikkat edilmesi gereken hususlar Kullanım suyunda asit, kireç, tuz ve benzeri kimyasallar bulunmamalıdır. Sistem içerisine giren su içilebilir nitelikte olmalıdır. Bu bağlamda; sistemde deniz suyu, kuyu suyu ve benzeri özellikteki sular kullanılmamalıdır. İlk montaj anında veya herhangi bir arıza durumunda firmamızın belirtmiş olduğu teknik servisler dışında sisteme müdahale edilmemelidir. Doğal afetlerden oluşacak hasarlar garanti kapsamı dışındadır. Montajı ve herhangi bir arıza durumundaki bakımları DemirDöküm yetkili servisi tarafından yapılmayan ve montaj formu düzenlenmeyen cihaz garanti kapsamı dışındadır.

26 7.1 Lejyonella bakterisi Lejyonella bakterisi farklı çevre koşullarında yaşayabilir ve su içinde 6 C ila 60 C arasındaki sıcaklıklarda bulunur. 20 C ila 45 C arası su sıcaklıkları bakterilerin çoğalması için en uygun şartlardır. Bakteriler 20 C altı sıcaklıklarda çoğalmazlar, 60 C üzerinde ise ölürler. Lejyonella bakterisi, küçük su damlacıklarının ya da su buharlaştığı zaman kalan parçacıkların ciğerlere nefes yolu ile çekilmesi ile vücuda nüfuz eder. Ayrıca kolay etkilenen kişilerde, lejyonella bakterisi olan suyun içilmesi durumunda da hastalık kapılabildiği görülmüştür. Kişiden kişiye bulaşma durumu kayıtlara geçmemiştir. Lejyonella problemini önlemek için su sıcaklığı her gün yaklaşık olarak bir saat boyunca 60 C üzerine çıkartılmalıdır. Solar radyasyonun düşük olduğu ve suyun 60 C üzerine çıkarılamayacağı durumlarda, DD solar tanklarda bu problemin önüne geçmek için ise, sıcaklık kontrolü elektrikli ısıtıcılar (opsiyonel) ile yapılır. Eğer sistemde elektrikli ısıtıcı yok ve sistem bir aydan uzun süre çalışmamış ise, tank içerisindeki suyun değiştirilmesi önerilir.

27 8. Bakım ve temizlik Sistemimizde kullanacağınız su çok kireçli ise mutlaka filtreden geçirilmelidir. Vakumlu tüpler yağmur, kar, toz, hava kirliliği vb. den dolayı kirlendiğinde verimleri düşebilir. Sistemi bu tür olumsuzluklardan kurtarmak için tüpler zaman zaman silinmelidir. Gerekli bakımların yapılabilmesi için DemirDöküm yetkili servislerine başvurmanız önerilir. Suda bulunan kireçten dolayı tüplerin içerisinde kireç birikmeleri olabilir bu durumlarda tüpler çıkartılıp içleri temizlenmelidir.

28 6 Org. Sanayi Bölgesi Cumhuriyet Cad. No:8 Kutlukent / Samsun TÜRKİYE Tel: anages@anages.com Yetkili Servis /1-00

GÜNEŞ ENERJİSİ PAKET SİSTEMİ TANITMA KULLANMA KILAVUZU VE GARANTİ BELGESİ

GÜNEŞ ENERJİSİ PAKET SİSTEMİ TANITMA KULLANMA KILAVUZU VE GARANTİ BELGESİ GÜNEŞ ENERJİSİ PAKET SİSTEMİ TANITMA KULLANMA KILAVUZU VE GARANTİ BELGESİ 444 44 88 www.kuzeymak.com İÇİNDEKİLER 1. SİSTEMİNİZİ KULLANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER Kutuların Taşınması ve Sistemin

Detaylı

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgi 2. Çalışma Prensibi 3. Sistem Bileşenleri 4. Montaj 5. Resimlerle Kolektör Montajı 6. Teknik Detaylar 7. Teknik Bilgi 8. Bakım 9. Tesisat Şeması Genel

Detaylı

4-5 kisilik aileler için uygundur. 170 lt sıcak su 100 lt soguk su kapasitesine sahiptir. Sistemin iç yüzeyi 0,60 mm 304 kalite paslanmaz kromdur.

4-5 kisilik aileler için uygundur. 170 lt sıcak su 100 lt soguk su kapasitesine sahiptir. Sistemin iç yüzeyi 0,60 mm 304 kalite paslanmaz kromdur. Ürün Kataloğu 4-5 kisilik aileler için uygundur. 170 lt sıcak su 100 lt soguk su kapasitesine sahiptir. Sistemin iç yüzeyi 0,60 mm 304 kalite paslanmaz kromdur. Sıcak su depolarımız monoblok poliüretan

Detaylı

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER:

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: 1)GİRİŞ... 2)GENEL UYARILAR.. 3)BOYLER TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 4)ÇALIŞTIRILMA VE MONTAJ ESASLARI. 5)BAKIM VE TEMİZLİK. 6)ARIZA TESPİT. GİRİŞ: Bu kılavuzda

Detaylı

VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile

VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 222-T

Detaylı

Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi.

Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi. Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi. 1) Daha yüksek ısı verimliliği: Isı borusunun ileri ısı iletme tarzı, mükemmel seçici, emici kaplama ve yüksek vakumlu ısı korunması ile eksiksiz

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV)

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) SABİT AYARLI Aralık 01 TANITIM Diyaframlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak

Detaylı

EMNİYET VENTİLİ (EV)

EMNİYET VENTİLİ (EV) EMNİYET VENTİLİ (EV) SABİT AYARLI Ağustos 018 TANITIM Sabit ayarlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak amacıyla

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM G Ü Z D Ö N E M İ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM G Ü Z D Ö N E M İ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM- 4 5 8 G Ü N E Ş E N E R J İ S İ 2017-2 0 1 8 G Ü Z D Ö N E M İ Güneş kollektörü kullanarak tüketim veya ısıtma amaçlı sıcak

Detaylı

SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ

SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ Sedna Aire, sizlere SolarCool İklimlendirme Sistemini sunmaktan gurur duymaktadır. İki aşamalı bir split ya da paket iklimlendirme sistemine entegre edilmiş, tescilli

Detaylı

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI GENEL BİLGİLER BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI BÜLBÜLOĞLU Güvenlik Ağı Platformları, TS EN 1263-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. Platformlar şantiyede yerlerine monte

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA Boylerler AQUA TEK SERPANTİNLİ BOYLERLER Sıcak suyun hazırlanması ve depolanması amacıyla kullanılır 800 litre modelleri ile geniş kapasite aralığındadır Serpantin sayesinde hızlı sıcak

Detaylı

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA TEK SERPANTİNLİ BOYLERLER Sıcak suyun hazırlanması ve depolanması amacıyla kullanılır Boyler iç yüzeyleri ileri teknoloji titanyum katkılı emaye kaplama

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

Akümülasyon Tankları ve Boylerler

Akümülasyon Tankları ve Boylerler Akümülasyon Tankları ve Boylerler Faaliyet Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Akümülasyon Tankları

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

KİT KODU: 102 LI4 01T

KİT KODU: 102 LI4 01T KİT KODU: 102 LI4 01T 142705 1- LPG Elektrovalfi (6 mm) 2- FJ1 Gaz Filitresi 3- Buharlaştırıcı Regülatör (1200 mbar) 4- Rail Enjektör Grubu (Turuncu Enjektör x 4 ve PTS 4,5 Bar Sensör) 5- LPG Elektronik

Detaylı

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en

Detaylı

Kireç Tabakası kalınlığı (mm) Sistemde Verimlilik Kaybı (%) Kireçtaşı ile kaplanmış ısıtıcının verim kayıbı tablosu

Kireç Tabakası kalınlığı (mm) Sistemde Verimlilik Kaybı (%) Kireçtaşı ile kaplanmış ısıtıcının verim kayıbı tablosu Değerli Tüketici Suyu su olmaktan çıkarmadan, faydalı minerallerden, tadından ve tuzundan yoksun bırakıp suyu fakirleştirmeden tesisatı ve makinaları korumak mümkündür. Diğer ülkelerde en az yarım asırdan

Detaylı

VIESMANN VITOSOL 100-F. Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 100-F. Düzlemsel kollektör

VIESMANN VITOSOL 100-F. Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 100-F. Düzlemsel kollektör VIESMANN VITOSOL 100-F Düzlemsel kollektör Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız Arşiv referansı: Teknik Bilgiler Klasörü, Bölüm 13 VITOSOL 100-F Tip SV1 ve SH1 Dikey veya

Detaylı

İZMİR MMO MEKANİK TESİSATLARDA ENERJİ TASARRUFU. Nurettin KÜÇÜKÇALI

İZMİR MMO MEKANİK TESİSATLARDA ENERJİ TASARRUFU. Nurettin KÜÇÜKÇALI İZMİR MMO MEKANİK TESİSATLARDA ENERJİ TASARRUFU Nurettin KÜÇÜKÇALI 1 POMPALAR 2 3 4 5 Sirkülasyon Pompalarını Kim Kontrol Edecek 6 7 8 9 10 11 12 13 Nominal çap 6" mm. 150 İç çap mm. 150 R basınç kaybı

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

ONLİNE BROŞÜR. Dünyaya Üretiyoruz. Fax. Telefon. E-posta Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE

ONLİNE BROŞÜR. Dünyaya Üretiyoruz. Fax. Telefon. E-posta Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE Dünyaya Üretiyoruz ONLİNE BROŞÜR Fax +90 (216) 394 5433 Telefon +90 (216) 394 5432 +90 (216) 394 5434 +90 (507) 251 0002 Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE E-posta info@seasmakina.com

Detaylı

FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu Montaj ve Projelendirme

FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu Montaj ve Projelendirme FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu Ek montaj parçası FixZ-7/15 Profil üst Modül kıskacı (Z-14.4-631) FixZ-7/15 Profil parçası alt KlickTop çapraz bağlantı (Z-14.4-639) Temel profil

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet ventilleri

Detaylı

AQUA BOYLER Akümülatör Tankı

AQUA BOYLER Akümülatör Tankı AQUA BOYLER Akümülatör Tankı Kullanım Suyu Akümülasyon Tankları Kullanım Suyu Akümülasyon tankları ısıtılmış olan sıcak suyun kullanıma hazır şekilde sıcaklığını kaybet_ meden hazır halde tutulmasını sağlar.

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (DK-SBD)

SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (DK-SBD) SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (DK-SBD) DİYAFRAMLI, DEĞİŞTİRİLEBİLİR KARTUŞ VE FİLTRELİ Ağustos 2018 Ürün Kodu 1915 2015 2115 2215 1920 2020 2120 2220 1925 2025 2125 2225 ÜRÜNLER Bağlantı Ölçüsü Ürün Çeşitleri Maks.

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

FixGrid100 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FixGrid100 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FixGrid100 7/15 Montaj Kılavuzu Ek montaj parçası FixZ-7/15 Profil parçası üst Modül kıskacı (Z-14.4-631) FixZ-7/15 Profil parçası alt KlickTop çapraz bağlantı (Z-14.4-639) Temel profil Koruyucu Paspas

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

Solar Kit 6 720 608 648 TR (2007.04) JS

Solar Kit 6 720 608 648 TR (2007.04) JS Solar Kit 7 709 003 674 6 720 608 648 TR (2007.04) JS İçindekiler İçindekiler 1 Emniyet ile İlgili Bilgiler ve Sembol Aç klamalar 3 1.1 Güvenlik göstergeleri 3 1.2 Sembol Aç klamalar 3 2 Detayl Şema 4

Detaylı

Dr. Fatih AY. Tel: 0 388 225 22 55 ayfatih@nigde.edu.tr

Dr. Fatih AY. Tel: 0 388 225 22 55 ayfatih@nigde.edu.tr Dr. Fatih AY Tel: 0 388 225 22 55 ayfatih@nigde.edu.tr Düzlemsel Güneş Toplayıcıları Vakumlu Güneş Toplayıcıları Yoğunlaştırıcı Sistemler Düz Toplayıcının Isıl Analizi 2 Yapı olarak havası boşaltılmış

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

SOLAREKS. Doğal Dolaşımlı Basınçlı Açık Sistem SOLAREKS

SOLAREKS. Doğal Dolaşımlı Basınçlı Açık Sistem SOLAREKS SOLAREKS Doğal Dolaşımlı Basınçlı Açık Sistem SOLAREKS Tel: 0090 216 3148580 Fax: 0090 216 3641029 E-mail: info@solareks.com.tr İçindekiler A. Genel Bilgi 1. Ürün Tanıtımı 2. Ürün Kullanımı 3. Firma Hakkında

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 53EWH Serisi Ürün No: 53 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU 6. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 6.1

Detaylı

EN 15154-1 EN 15154-2

EN 15154-1 EN 15154-2 EN 15154-1 EN 15154-2 EN 15154-1 ACİL DUŞ Minimum Su Akışı: 60 lt / dak Yerden yükseklik: 2200 mm ± 100 mm Çekme kolu : Max.1750mm yukarıda Su Isısı: 15-37 o C arasında olmalıdır EN 15154-2 ACİL GÖZ YIKAMA

Detaylı

DİYAFRAMLI SU BASINÇ REGÜLATÖRÜ (DSBR)

DİYAFRAMLI SU BASINÇ REGÜLATÖRÜ (DSBR) DİYAFRAMLI SU BASINÇ REGÜLATÖRÜ (DSBR) DEĞİŞTİRİLEBİLİR KARTUŞ VE FİLTRELİ Aralık 2016 Ürün Kodu 341915 342015 342115 342215 341920 342020 342120 342220 341925 342025 342125 342225 Bağlantı Ölçüsü Ürün

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00 Kullanım ömrü 10 yıldır ÜRÜN İLE İLGİLİ TANITICI RESİM ÜRÜNE AİT TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Bu ürün, 5 tona kadar olan gölet

Detaylı

DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR

DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI ISITMA SÜRESİ BOYUTLAR TEKNİK TABLO ÖRNEK TESİSAT ŞEMASI MODEL & SİPARİŞ NOTASYON

Detaylı

PROJE RAPORU Ref No: 6717

PROJE RAPORU Ref No: 6717 TOROS TARIM PAKETLEME TESİSİ MERKEZİ GÜNEŞ ENERJİLİ SICAK SU TESİSİ PROJESİ Ağustos 2005 PROJE RAPORU Ref No: 6717 Proje Başlama Tarihi : 2 Temmmuz 2005 Proje Bitiş Tarihi: 17 Ağustos 2005 Kapsam : Toros

Detaylı

KAPALı DEVRE SISTEMLERDE KULLANıLAN YATAY DEPOLU SISTEMLER DIKEY DEPOLU SISTEMLER. İLLERE GÖRE KULLANıLAN ANTIFIRIZ ORANLARı [8]

KAPALı DEVRE SISTEMLERDE KULLANıLAN YATAY DEPOLU SISTEMLER DIKEY DEPOLU SISTEMLER. İLLERE GÖRE KULLANıLAN ANTIFIRIZ ORANLARı [8] KAPALı DEVRE SISTEMLERDE KULLANıLAN AKıŞKANLAR [8] İLLERE GÖRE KULLANıLAN ANTIFIRIZ ORANLARı [8] YATAY DEPOLU SISTEMLER Yatay depolu sistemlerde sıcak ve soğuk su depoları yatay olarak yerleştirilmiştir.

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

Şekil-1 Yeryüzünde bir düzleme gelen güneş ışınım çeşitleri

Şekil-1 Yeryüzünde bir düzleme gelen güneş ışınım çeşitleri VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ KOLLEKTÖR DENEYİ 1. DENEYİN AMACI: Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinde kullanılan vakum tüplü kollektör tiplerinin tanıtılması, boyler tankına sahip olan vakum tüplü

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM DTB-MP SERİSİ MARINE BOYLER GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM GENEL ÖZELLİKLER Farklı Montaj seçenekleri: 30 50 80 100 litre kapasite (30 80) C skalalı ayarlanabilir

Detaylı

Bosch Termosifon Tip Paket Güneş Enerji Sistemi: Müstakil evler ve apartmanlar için uygun fiyatlı, hijyenik ve çevre dostu sıcak su.

Bosch Termosifon Tip Paket Güneş Enerji Sistemi: Müstakil evler ve apartmanlar için uygun fiyatlı, hijyenik ve çevre dostu sıcak su. Bosch Termosifon Tip Paket Güneş Enerji Sistemi: Müstakil evler ve apartmanlar için uygun fiyatlı, hijyenik ve çevre dostu sıcak su. Güneş enerjisinden yararlanmak artık çok kolay. Termosifon Tip Paket

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

PROJE RAPORU Ref No: 6403

PROJE RAPORU Ref No: 6403 PROJE RAPORU Ref No: 6403 Proje Başlama Tarihi : 7 Haziran 2006 Proje Bitiş Tarihi: 29 Haziran 2006 Kapsam : 10. Tanker Üs Komutanlığı Güneş Enerjili Merkezi Su Isıtma Sistemi Lokasyon: İncirlik Hava Üssü,

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

GÜNEŞ ENERJĐSĐ IV. BÖLÜM. Prof. Dr. Olcay KINCAY

GÜNEŞ ENERJĐSĐ IV. BÖLÜM. Prof. Dr. Olcay KINCAY GÜNEŞ ENERJĐSĐ IV. BÖLÜM Prof. Dr. Olcay KINCAY DÜZ TOPLAYICI Düz toplayıcı, güneş ışınımını, yararlı enerjiye dönüştüren ısı eşanjörüdür. Akışkanlar arasında ısı geçişi sağlayan ısı eşanjörlerinden farkı,

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AQUA BOYLER Kombi Boyler

AQUA BOYLER Kombi Boyler AQUA BOYLER Kombi Boyler - AQUA BOYLER Kombi Boyler - AQUA BOYLER Kombi boyler, güneş enerjisi, ısı pompası veya atık enerji kaynakları ile ev ısıtmasına katkıda bulunan sistemlerde kullanılması için tasarlanmıştır.

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

RENCO Modüler Su Depoları

RENCO Modüler Su Depoları İçilebilir su veya niteliksiz su rahatlıkla depolanabilir. Yeraltına, açık alana ve bina içine, montajı yapılabilir. UZUN ÖMÜRLÜ, TEMİZLİĞİ KOLAY. Estetik bir görünüme sahiptir, yerleşim alanlarında bile

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

HOŞSEVEN KAT BOYLERİ. Montaj ve Kullanma Kılavuzu. Rev 00/

HOŞSEVEN KAT BOYLERİ. Montaj ve Kullanma Kılavuzu. Rev 00/ HOŞSEVEN KAT BOYLERİ Montaj ve Kullanma Kılavuzu Firmamızı seçtiğiniz için teşekkür ederiz; ürünlerimiz yüksek kalite imalat ve modern dizaynı ile, sizlere bir cihazın vermiş olduğu ısınma hissini tamamen

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI KAYNATMA TENCERESİ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır.

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7. YILLIK YAKIT MĐKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7.1 Yıllık

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 1 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 7 basamaklı merdiven 1 ad çatı 1 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad platform korkuluğu

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

Yatık Tip Serpantinli Modüler Boyler

Yatık Tip Serpantinli Modüler Boyler Yatık Tip Serpantinli Modüler Boyler - BOYLER Yatık Tip Serpantinli Modüler Boyler - BOYLER Tek Serpantinli Boyler tek ısı kaynaklı sistemlerde - katı/sıvı/gaz yakıtlı kazan veya güneş enerjisi - sıcak

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI HİDROLİK VALF Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI AKON HIDROLIK tarafından üretilen ürünlerin size en iyi performansı sunması amacıyla valfinizi monte etmeden önce kılavuzun tamamını dikkatle

Detaylı

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ Rüknettin KÜÇÜKÇALI 1950 yılında doğdu. 1972 yılında Đ.T.Ü. Makina Fakültesi'nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Sungurlar ve Tokar firmalarında

Detaylı

SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (PM Serisi)

SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (PM Serisi) SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (PM Serisi) Ağustos 2018 Ürün Kodu 0308 0315 0415 0515 0615 0320 0420 0520 0620 0325 0525 0332 0532 0340 0540 0350 0550 03 05 0380 0580 Bağlantı Ölçüsü Ürün Çeşitleri ÜRÜNLER 1/4" S.B.D.

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Ürün Bloklanmış köpük ve ekstrüde polistirol parçacıklı köpükten ısı yalıtım plakası. Baumit open - Die KlimaFassade ve Baumit open S - Die SanierKlimafassade

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

AKM 205 BÖLÜM 8 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ

AKM 205 BÖLÜM 8 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ AKM 205 BÖLÜM 8 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı Ar.Gör. Yük. Müh. Murat Özbulut 1. Yoğunluğu 850 kg/m 3 ve kinematik viskozitesi 0.00062 m 2 /s olan yağ, çapı 5 mm ve uzunluğu 40

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS 70 / 8 / 100 / 10 / 200 / 20 / / 30 / 400 00 / 600 / 700 / 800 / 900 / 1000 Form No: 12-KLV-011 REV:00 ÖNSÖZ Değerli Müşterimiz; Ürünümüzü tercih

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı