ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ KIYAFET VE TEÇHİZAT YÖNETMELİĞİ. (Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 12452)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ KIYAFET VE TEÇHİZAT YÖNETMELİĞİ. (Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 12452)"

Transkript

1 ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ KIYAFET VE TEÇHİZAT YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 12452) Madde 1 - (Değişik:RG 11/09/ ) Çarşı ve mahalle bekçi teşkilatı hizmetlerinde sürat ve kolaylığı sağlamak, görevi daha tesirli ve verimli kılmak ve teşkilatı denetleme hizmetlerini yürütmek ve bir merkezden takip ve murakabesini mümkün kılmak için taşıt, telsiz, televizyon alıcı ve verici cihazları ve lüzumlu diğer araç ve gereçlerin satın alınması, bakımı ve muhafazası ile bu teşkilat mensuplarının kıyafet ve teçhizat ve silahlarının standardı ve bunların kullanılması, giyilmesi ve taşınması hakkında bu yönetmelik hükümleri uygulanır. Madde 2 - Kıyafet intizamı ile ilgili başlıca hususlar şunlardır: a) Resmi elbise üzerine palaska kemeri takılmadan bina içinde ve dışında dolaşılmaz. b) Ceket ve palto düğmeleri daima ilikli bulunur. c) Bina dışında resmi elbise ile şapka giyilmesi mecburidir. d) Elbise, gömlek ve kravat daima temiz tutulur, sökük ve yırtık bulunmaz. e) İşaretler ve teçhizat bu Yönetmelikte gösterilen şekillere uygun olarak takılır ve taşınır. Madde 3 - Verilen giyecek eşyasının iyi kullanılması mecburidir. Tabancalar her çeşit atış sonunda temizlenir ve yağlanır. Karakol amirleri veya görevlendirdikleri memurlar tarafından her hafta tabanca kontrolü yapılır. Madde 4 - (Değişik:RG-15/11/ ) Çarşı ve Mahalle Bekçileri ve bekçi adayları görevli oldukları sırada resmi elbiselerini giymek zorundadırlar. Bunlar izinli oldukları zamanlarda sivil elbise giyerler. Bekçi ve bekçi adaylarından; görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan geçici olarak görevden çıkarılan veya maaşsız izine ayrılanlar tabanca taşıyamazlar. Bu duruma giren Çarşı ve mahalle Bekçileri ve bekçi adayları tabancalarını ve mermilerini kadrolarında ilgili birim amirine, çalıştığı kadro dışında ise, tabanca almaya yetkili birim amirine teslim etmeleri ve amirlerin de teslim almaları zorunludur. teslim etme ve alma işlemi üç nüsha olarak düzenlenecek tutanakla saptanır. Bir nüshası ilgiliye verilir, diğer nüshaları da tabanca ile ilgili işlemlerle birlikte gerekli birimlere gönderilir. İzin veya istirahat gibi görevden ayrılmayı gerektiren diğer hallerde, taşımakta oldukları resmi tabancalar bu personel üzerinde bırakılır. Ancak; tutum ve davranışları, izinli veya istirahatli oldukları sırada üzerlerinde tabanca taşımalarını sakıncalı hale sokacağı kanısına varılan çarşı ve mahalle bekçileri ve adayların tabancaları; illerde o ildeki mesleki birim amirinin önerisi üzerine, en üst mesleki

2 amirinin emriyle; ilçelerde, ilçedeki mesleki birim amirinin önerisi ve ilçe mülki amirinin emriyle alınır. Bu bekçiler tabancaları alınmadan izin ve istirahate çıkamaz ve çıkarılamazlar. Madde 5 - (Değişik:RG-15/03/ ) Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında çalıştırılan çarşı ve mahalle bekçileri, Memurlara yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine göre, emniyet hizmetleri sınıfına dahil bulunan ve resmi kıyafet taşıyan personel gibi giyecek yardımından faydalandırılırlar. Çarşı ve Mahalle Bekçilerine verilecek giyim eşyası ve kullanma süreleri hakkında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinin (Üçüncü Bölüm) ünde yer alan hükümler aynen uygulanır. Yazlık ve kışlık kıyafetlerin giyilme zamanları, bölgenin iklim özellikleri göz önüne alınarak Valiliklerce belirlenir. Madde 6 - (Değişik:RG-25/12/ ) Kışlık elbise Sümerbank mamulü kahverengi şayak veya şerj kumaştan yazlık elbise Sümerbank mamulü kahverengi şerj kumaştan veya ketenden yapılır. Madde 7 - Ceket: A) Kışlık Ceket: Önü: 3-3,5 Cm. aralıklı iki ve koltuk altında da bir sason bulunur. Üzeri bindirme dikişlidir. Sasonlar ceketin vücuda uydurulmasını sağlar. Ceket büyük boy 6 düğme ile iliklenir. Yakası: Kapalı, dik ve çift kopçalıdır. Devrik kısmının eni önde ve arkada 3-4 Cm. dir, Ceketin boyu: Kollar tabii olarak yana sarkıtıldığı zaman başparmağın birinci ve ikinci boğumları arasında olur. Kollar, kol boyu uzunluğunda ve 10 Cm. genişliğinde kol kapalıdır. Üst cepler: Dışarıdan ve ortası pililidir. Cep kapaklarının üst kenarları düz, alt kenarları düğme ortaya ve dışa gelmek üzere simetrik bir olukluk gösterir. Düğme küçük boydadır. Ceplerin boyu 16-18; eni, yukarıda aşağıda ve pili görünüşü dikişin genişliği 3,5 santimdir. Alt cep yoktur. Ceketin arkası; ortadan dikişli ve belden 4 Cm. aşağıdan başlamak üzere yırtmaçlıdır. Valilikçe kışlık ceketin, yazlık ceket şeklinde diktirilmesine de karar verilebilir. B) Yazlık ceket: Yaka hariç, diğer kısımları kışlık ceketin aynıdır. Yakası, üst asıl yaka ile öndeki devrik kısımlardan ibarettir. Üstü asıl yakanın genişliği 4-4,5 Cm. dir. Öndeki devriğin daralan kısmı birinci düğme iliğine kadar uzar. Ceket büyük boy 5 düğme ile iliklenir. Düğmeler beşinci palaskasının alt tarafına gelecek şekilde müsavi aralıklarla dikilir.

3 Madde 8 - Pantolon: Zırhsız ve paçası dublesizdir. Belden başlayarak diz kapağına kadar uzanan kısmı, vücuda uygun bir bollukta olup buradan paçalara doğru darlaşır. Paça genişliği Cm. dir. Boyu paçalar ayakkabı üzerine düşecek uzunluktadır. Pantolon arka ve yan cepleri içtendir. Arka cep kapaklıdır. Madde 9 - Gömlek ve kravat: A) Gömlek: Elbise rengine uygun daha açık renkte poplinden yapılır. Yakası spor biçimdedir. Ensede genişliği 3 Cm. dir. Uçlara doğru önden 5 Cm, kadar genişler. Yaka uçları düz ve sivri iki uç arasındaki açıklık 8 Sm. dir. Gömleğin arkası düz robalıdır. Arkada pili yoktur. Önde göğüste iki cebi vardır. gömleğin önü aşağıya kadar sağa yedi düğme ile iliklenecek şekilde açıktır. Etekleri pantolonun içine sokulur. Kollarda kol kapakları 6-7 Cm. eninde spor biçiminde ve çift düğmelidir. kol kapaklarının kenarı köşelidir. Cep kapaklarının genişliği 14-16, yan genişliği 4-5 Cm. ve cebin derinliği Cm. dir. Cepler pilisizdir. Gömleğin düğmeleri 1,5-2 Cm. çapında düz beyaz renkte ve madenidir. Gömleğin ön kenarları dikişsizdir. Cepler, yaka kenarları ve etekler tek sıra dikişlidir. Omuz başı, kollar, çift yanları çift sıra dikişlidir. B) Kravat: Koyu kahverengi kumaştan ve desensizdir. Bağlandığı zaman üst parçasının ucu pantolonun içine girecek kadar uzundur. Madde 10 - Ceket ve palto düğmeleri: Bu düğmeler beyaz renkte ve madeni olup bombesizdir. A) Büyük boy düğmeler: 2,5 cm. çapındadır. Yazlık ve kışlık ceketin önü ile pantolonun ön kısmına ve arka tokasına dikilir. B) Küçük boy düğmeler: 1,5-2 cm. çapındadır. Kışlık ve yazlık ceketlerin göğüs cepleri ve kol kapaklarına dikilir. Madde 11 - Şapka: Elbise kumaşından yapılır. Önde siperliği sert ve elbise kumaşındadır. Siperlikle üst kenar arasında 4 cm. eninde siyah renkte bir kuşak bulunur. Madde 12 - Palto: Gocuk şeklinde, kurvaze ve iki sıra üzerinde dikilmiş büyük boy üçer düğmelidir. Boyu diz kapaklarından, 4 cm. yukarıda, cepleri içten cep kapakları yandan ve paltoya dikili arkası yırtmaçlıdır. Dış kenar dikişleriyle yaka, cep ve kol kapakları çift dikişlidir. Madde 13 - Meşin ceket: Kollar reğlan olarak oturtulmuş, önden üç düğmeli, cepler yandan gizli, bel kuşaklı, etek normal ceket boyunda, içi kürklü, yaka kahverengi kürklüdür. Göğüs cepleri yoktur. Madde 14 - Yağmurluk:

4 Yaka ceket yakası biçiminde olup önden gizli olarak dört düğmelidir. Kollar reğlan biçiminde bel kuşaksız cepler yan ve gizli, etek uzundur. Madde 15 - Eldiven: Beş parmaklıdır. Desensiz ve koyu renkli yündendir. Madde 16 - İskarpin: Siyah renktedir. Ön kısmı maskaratlı ve bombelidir. Arka kısmından öne doğru gelen parçaların önden bağlanması için iki taraflı beşer deliği bulunur. Ökçesi lastik veya köseledir. Fotin: Uzun konçludur. Siyah renktedir. Maskaratları düz, uçları orta yuvarlaklıktadır. Ayakkabı, iskarpin biçiminde de olabilir. Madde 17 - Elbise işaretleri: A) Şapka işaretleri: Ortasında (B) harfi bulunan kokart şapkasının ön tarafına takılır. B) Ceket işaretleri: Sol göğüste ve cep kapağının üst kenarının iki santimetre üstünde ve ortasına gelecek şekilde (B) kokartı ve kokartın altında yaka numarası takılır. Sağ kol kapağı üzerinde beyaz sırma ile işlenmiş 0,5 cm. genişliğinde ve 2 cm. uzunluğunda kıdem işareti bulunur. Bekçi adaylarında kıdem işareti bulunmaz. Gömlek vazife görüldüğü zamanlarda ceketlere konulan işaretler gömleklere takılır. Madde 18 - Palto ve şapkaya konulacak kokart ve işaretler demirbaş olarak verilir. Madde 19 - Yazlık ve kışlık kıyafetlerin giyilme zamanı ilçelerde kaymakam, il merkezlerinde valilik tarafından belirtilir. Madde 20 - Bekçi ve bekçi adaylarına, lüzum ve ihtiyaca göre, palaska kemeri, tabanca, tabanca kılıfı, 14'den aşağı olmamak üzere fişek iki şarjör, bir dilsiz düdük tahta veya elastiki maddelerden yapılmış çomak, (Cop) demirbaş olarak verilir. Lüzumu halinde yukarıdaki fıkrada yazılı olanlardan başka diğer ateşli silahlar ve teçhizat da verilebilir. Madde 21 - Palaska kemeri 5 cm. genişliğindedir: siyah deriden yapılır. Ucunda (Bekçi) ibaresi yazılı madeni toka bulunur. Palaska ceket üzerine, diğer hallerde pantolon üzerine kuşanılır. Madde 22 - Tabanca, palaska kemeri renginden yapılmış ve kemerin sağ tarafında tokadan 8 cm. mesafede takılı bir kılıf içinde taşınır. Madde 23 - Teslim olunan eşya ve teçhizatın tahsis ve kullanma süresi içinde iyi bir şekilde kullanılmasından bekçiler sorumlu olup, zayi ettikleri veya ziyanına sebebiyet verdikleri yahut miadından evvel yıprattıkları takdirde maliyet bedeli aylıklarından kesilmek veya diğer kanuni yollarla tanzim ettirilmek suretiyle ödettirileceği gibi, haklarında disiplin kovuşturması da yapılır.

5 Madde 24 - Bekçi Teşkilatından her ne suretle olursa olsun ayrılanlar kendilerine verilmiş olan resmi giyecek eşyasını aynen iade etmek zorundadırlar. İade etmeyenlerden miadı nispetinde tazmin ettirilir. Yaş haddi sebebiyle ayrılanlardan bu eşya istenmez. Demirbaş olarak verilen teçhizat, kokart ve işaretler tamamen geri alınır. Madde 25 - (Değişik:RG-07/09/ ) Bekçi ve bekçi adaylarına 20. madde gereğince demirbaş olarak verilecek tabancanın, Kırıkkale yapısı Walter tipinde 9 milimetre çapında, yarı otomatik tabancalardan olması şarttır. Teşkilat mensuplarına verilen tabancalar muhtelif tipte ise, ihtiyaca göre, beş yıl içinde bütçeye konularak tahsisat ile diğer tabancaların birinci fıkrada yazılı tipe uygunluğu sağlanır. Madde 26 - (Değişik:RG-11/09/ ) Bekçi teşkilatı mensuplarına ait taşıt, telsiz, televizyon alıcı ve verici cihazları ile diğer lüzumlu gereç, kıyafet ve teçhizat masrafları gün ve 920 sayılı kanuna göre Devletçe İl Özel İdarelerine verilmekte olan ödenek karşılığı tanzim edilen Özel İdare Bütçesine Ek Bütçe Bütçesinden ödenir. Ek Madde 1 - (Değişik:RG-11/09/ ) Bu Yönetmelik hükümleri gereğince 237 sayılı Taşıt Kanunu esaslarına göre alınacak taşıtları ile bekçi teşkilatı için alınmasına lüzum görülecek telsiz, televizyon alıcı ve verici cihazları ile diğer gereçlere bekçi hizmetleri dışında bir işte kullanılamaz. Ek Madde 2 - (Değişik:RG-11/09/ ) Bekçi teşkilatı için alınacak telsiz, televizyon alıcı ve verici cihazları ile diğer gereçlerin standardı ve hizmet içindeki kullanılış şekilleri, bu teşkilatın özelliklerine göre Valiliklerce tespit edilir. Ek Madde 3 - (Değişik:RG-11/09/ ) Bekçi teşkilatına ait taşıt, telsiz, televizyon alıcı ve verici cihazları ile diğer gereçlerin bakım ve muhafazasında, Emniyet Teşkilatına ait araç ve gereçlerin tabi olduğu hükümler uygulanır. Madde sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununun 44 üncü maddesi gereğince hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 28 - Bu yönetmeliği İçişleri Bakanı yürütür.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KIYAFET VE TECHİZATINA İLİŞKİN ESASLAR. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KIYAFET VE TECHİZATINA İLİŞKİN ESASLAR. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KIYAFET VE TECHİZATINA İLİŞKİN ESASLAR Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar * Amaç: Bu esaslar; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü

Detaylı

YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 26 Ocak 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30667 İçişleri Bakanlığından: YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 15/8/2007

Detaylı

T.C. BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠLERĠNĠN KIYAFET VE TECHĠZATINA ĠLĠġKĠN ESASLAR Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠLERĠNĠN KIYAFET VE TECHĠZATINA ĠLĠġKĠN ESASLAR Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ KORUMA VE ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠLERĠNĠN KIYAFET VE TECHĠZATINA ĠLĠġKĠN ESASLAR Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Bu esaslar; Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde

Detaylı

T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ VE GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu

Detaylı

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ Kıyafetlerin Özellikleri a) Yazlık bay tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 a) Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik

Detaylı

Yargıtay Kıyafet Yönetmeliği

Yargıtay Kıyafet Yönetmeliği Yargıtay Başkanlığı Resmi Gazete Tarihi: 22/08/2001 Resmi Gazete Sayısı: 24501 Yargıtay Kıyafet Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, Yargıtay Birinci Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE GÖREV YAPAN EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİ SAYGI NÖBETİ İLE CENAZE TÖRENİ KIYAFETİ YÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE GÖREV YAPAN EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİ SAYGI NÖBETİ İLE CENAZE TÖRENİ KIYAFETİ YÖNERGESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE GÖREV YAPAN EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİ SAYGI NÖBETİ İLE CENAZE TÖRENİ KIYAFETİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı YAKLAŞIK MALİYET

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı YAKLAŞIK MALİYET Evrak Tarih ve Sayısı: 30/03/2018-E.1829 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı *BE5D1362* Sayı : 28835345-934.01.03-E. Konu : Yaklaşık Maliyet YAKLAŞIK MALİYET Üniversitemize

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİ İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİNİN KIYAFET YÖNETMELİĞİ

CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİ İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİNİN KIYAFET YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2005 Resmi Gazete Sayısı: 26038 CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİ İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİNİN KIYAFET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

2818-1/ II SAYILI CETVEL SINIFLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL

2818-1/ II SAYILI CETVEL SINIFLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL 2818-1/2018-2 II SAYILI CETVEL SINIFLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL V e r i l e c e k G i y i m E ş y a s ı n ı n Sıra Kullanma No. Kadro Unvanı Cinsi Miktarı Süresi Niteliği TEKNİK

Detaylı

DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ

DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 28.02.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27507 DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türk Bayraklı gemilerde

Detaylı

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU PERSONELİNE YAPILACAK GİYECEK YARDIMI VE KORUYUCU MALZEME YÖNERGESİ

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU PERSONELİNE YAPILACAK GİYECEK YARDIMI VE KORUYUCU MALZEME YÖNERGESİ MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU PERSONELİNE YAPILACAK GİYECEK YARDIMI VE KORUYUCU MALZEME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar,İlkeler,Esaslar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 45516914-110.01.16.03-[457-3]-2071 01/ 03 /2017 Konu : Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin Uygulanması....BAKANLIĞINA...MÜSTEŞARLIĞINA...REKTÖRLÜĞÜNE...GENEL

Detaylı

BELEDİYELER YASASI (51/1995 Sayılı Yasa) 74 ve 133 üncü Maddeler Altında Tüzük

BELEDİYELER YASASI (51/1995 Sayılı Yasa) 74 ve 133 üncü Maddeler Altında Tüzük BELEDİYELER YASASI (51/1995 Sayılı Yasa) 74 ve 133 üncü Maddeler Altında Tüzük Alayköy Belediye Meclisi, Belediyeler Yasasının 74 ve 133 üncü maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak Bakanlar Kurulu onayı

Detaylı

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yönerge No: 47 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE VERİLECEK DEMİRBAŞ GİYİM EŞYASI YÖNERGESİ

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yönerge No: 47 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE VERİLECEK DEMİRBAŞ GİYİM EŞYASI YÖNERGESİ ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yönerge No: 47 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE VERİLECEK DEMİRBAŞ GİYİM EŞYASI YÖNERGESİ KASIM - 2006 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE

Detaylı

KIYAFETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

KIYAFETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi PERSONEL KIYAFETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Konu: Bu teknik şartname Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi hizmet alımı kapsamında çalışan personeli için satın

Detaylı

BELEDİYE ZABITASI KIYAFETİ, ARAÇ-GEREÇ VE TEÇHİZAT YÖNETMELİĞİ (Değişiklik Teklifi)

BELEDİYE ZABITASI KIYAFETİ, ARAÇ-GEREÇ VE TEÇHİZAT YÖNETMELİĞİ (Değişiklik Teklifi) BELEDİYE ZABITASI KIYAFETİ, ARAÇ-GEREÇ VE TEÇHİZAT YÖNETMELİĞİ (Değişiklik Teklifi) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde l- Bu Yönetmeliğin amacı; belediye zabıtasının kıyafeti, savunma amaçlı kullanacağı

Detaylı

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 15.08.2007, Sayısı: 26614

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 15.08.2007, Sayısı: 26614 EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15.08.2007, Sayısı: 26614 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik emniyet hizmetleri

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı : 14/9/1991-1991/2268 Resmî Gazete : 9.10.1991/21016 Ek ve Değişiklikler: 1) 6/12/1993-1993/5103 B.K.K 14.1.1994/21818 RG 2) 21/8/1996-1996/8518

Detaylı

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİ

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15.08.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26614 EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik emniyet

Detaylı

DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ (1)

DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ (1) 267 DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ (1) Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 21.3.1956, No : 4/7003 Dayandığı Kanunun Tarihi : Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 4.8.1956, No : 9373 Yayımlandığı Düsturun

Detaylı

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU E.L.İ.MÜESSESESİ Ç.L.İ. MÜDÜRLÜĞÜ MUHTELİF YAZLIK VE KIŞLIK GİYİM EŞYASI ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU E.L.İ.MÜESSESESİ Ç.L.İ. MÜDÜRLÜĞÜ MUHTELİF YAZLIK VE KIŞLIK GİYİM EŞYASI ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU E.L.İ.MÜESSESESİ Ç.L.İ. MÜDÜRLÜĞÜ MUHTELİF YAZLIK VE KIŞLIK GİYİM EŞYASI ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü yevmiyeli personeline Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİ İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİNİN KIYAFET YÖNETMELİĞİ

CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİ İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİNİN KIYAFET YÖNETMELİĞİ CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİ İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİNİN KIYAFET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik,

Detaylı

HÂKİM VE SAVCILARIN RESMİ KIYAFET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

HÂKİM VE SAVCILARIN RESMİ KIYAFET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Resmi Gazete Tarihi: 29.03.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23301 HÂKİM VE SAVCILARIN RESMİ KIYAFET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, adli ve idari yargıda görevli

Detaylı

BAZI KURUM VE KURULUŞLARIN KORUNMASI VE GÜVENLİKLERİNİN SAĞLANMASI HAKKINDA KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BAZI KURUM VE KURULUŞLARIN KORUNMASI VE GÜVENLİKLERİNİN SAĞLANMASI HAKKINDA KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BAZI KURUM VE KURULUŞLARIN KORUNMASI VE GÜVENLİKLERİNİN SAĞLANMASI HAKKINDA KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete Yayım Tarihi: 28.03.1994 RG No: 21888 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Hukuki

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Dayanak GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEKOKULU GÜVERTE ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 28 Mart 1994 PAZARTESİ. Yönetmelik

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 28 Mart 1994 PAZARTESİ. Yönetmelik T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 28 Mart 1994 PAZARTESİ Sayı : 21888 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ T Yönetmelik İçişleri Bakanlığından:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Yerlerine

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Yerlerine Tarih ve Sayı: 24/02/2015-57150 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı *BELC3P05C* Sayı :45869894-010.07.02- Konu :2015 Yılı Giyecek Yardımı Dağıtım Yerlerine 657 sayılı

Detaylı

EK-1 DEĞERLENDİRME FORMU

EK-1 DEĞERLENDİRME FORMU EK-1 DEĞERLENDİRME FORMU Adı ve Soyadı Sicil No Görev Yeri ve Ünvanı Atanmak İstediği Görev DEĞERLENDİRME KISTASLARI 1. Başvuru tarihi itibariyle en son öğrenim durumu a) Orta Öğretim (Lise ve dengi meslek

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ GENEL HİZMETLER VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIYAFET YÖNETMELİĞİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ GENEL HİZMETLER VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIYAFET YÖNETMELİĞİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ GENEL HİZMETLER VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIYAFET YÖNETMELİĞİ 2009 BİRİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER SAYFA Amaç 1 Kapsam 1 İKİNCİ BÖLÜM Yürürlüğe Giriş 1 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Kıyafet Miad Çizelgesi

Detaylı

EK-1 DEĞERLENDİRME FORMU

EK-1 DEĞERLENDİRME FORMU EK- DEĞERLENDİRME FORMU Adı ve Soyadı Sicil No Görev Yeri ve Ünvanı Atanmak İstediği Görev DEĞERLENDİRME KISTASLARI. Başvuru tarihi itibariyle en son öğrenim durumu a) Orta Öğretim (Lise ve dengi meslek

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL YAZILIM VE UYGULAMA DAİRESİ EKİM 2014 I- SİSTEME GİRİŞ KBS http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL

I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL Ve r i l e c e k Gi yi m Eş ya s ı n ı n No. Kadro Unvanı Cinsi Miktarı Süresi Niteliği 1 Ambar Memuru (Açıkta çalışan)

Detaylı

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA VE MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ SOSYAL HAK VE YARDIM ÖDEMELERİ GİYECEK YARDIMI MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL YAZILIM VE UYGULAMA DAİRESİ EKİM 2014 I- SİSTEME GİRİŞ KBS http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html

Detaylı

I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL. No. Kadro Unvanı Cinsi Miktarı Süresi Niteliği

I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL. No. Kadro Unvanı Cinsi Miktarı Süresi Niteliği 2816 I SAYILI CETVEL KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK GİYECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL 1 Ambar Memuru İş önlüğü 1 Adet 1 Yıl Keten Kumaştan (Açıkta çalışan) 2 Ambar Memuru İş Önlüğü 2 Adet 1 Yıl Keten Kumaştan

Detaylı

Temizlik mahallerinde ayrıca gerekli temizlik malzemesi bulundurulur.

Temizlik mahallerinde ayrıca gerekli temizlik malzemesi bulundurulur. Taraflar Sendika teklifinin; 1. Temizlik Malzemesi başlıklı 56. maddesini, TEMİZLİK MALZEMESİ: Madde 56: Üyelere: a) Yılda bir adet banyo havlusu, (takriben 65 cm x 130 cm ebadında) ile bir adet yüz havlusu

Detaylı

BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ ABDURRAHMAN KARABUDAK ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANI

BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ ABDURRAHMAN KARABUDAK ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANI ABDURRAHMAN KARABUDAK ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANI Belediye zabıtası, Esenlik, Huzur, Sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevlidir. Bu amaçla, belediye meclisi tarafından alınan ve

Detaylı

TÜRKĠYE KÖMÜR ĠġLETMELERĠ KURUMU E.L.Ġ.MÜESSESESĠ Ç.L.Ġ. MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKĠYE KÖMÜR ĠġLETMELERĠ KURUMU E.L.Ġ.MÜESSESESĠ Ç.L.Ġ. MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĠYE KÖMÜR ĠġLETMELERĠ KURUMU E.L.Ġ.MÜESSESESĠ Ç.L.Ġ. MÜDÜRLÜĞÜ MUHTELĠF YAZLIK VE KIġLIK GĠYĠM EġYASI ALIMINA AĠT TEKNĠK ġartname Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü yevmiyeli personeline Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34 DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı: 19.11.1986-86/11220 Resmi Gazete:11.12.1986-19308 Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi

Detaylı

TÜRKĠYE KÖMÜR ĠġLETMELERĠ KURUMU E.L.Ġ.MÜESSESESĠ Ç.L.Ġ. MÜDÜRLÜĞÜ. MUHTELĠF YAZLIK VE KIġLIK GĠYĠM EġYASI ALIMINA AĠT TEKNĠK ġartname

TÜRKĠYE KÖMÜR ĠġLETMELERĠ KURUMU E.L.Ġ.MÜESSESESĠ Ç.L.Ġ. MÜDÜRLÜĞÜ. MUHTELĠF YAZLIK VE KIġLIK GĠYĠM EġYASI ALIMINA AĠT TEKNĠK ġartname TÜRKĠYE KÖMÜR ĠġLETMELERĠ KURUMU E.L.Ġ.MÜESSESESĠ Ç.L.Ġ. MÜDÜRLÜĞÜ MUHTELĠF YAZLIK VE KIġLIK GĠYĠM EġYASI ALIMINA AĠT TEKNĠK ġartname Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü yevmiyeli personeline Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

OtoPratik Reklam ve Promosyon Malzemeleri

OtoPratik Reklam ve Promosyon Malzemeleri OtoPratik Reklam ve Promosyon Malzemeleri Değerli Bayimiz, Kış sezonu ve 2010 Yılbaşı dönemi için hazırlanan yeni OTOPRATİK ve OTOPAK reklam ve promosyon malzemelerimiz ve servis çalışanları kıyafetleri

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü KIYAFET YÖNETMELİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü KIYAFET YÖNETMELİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü KIYAFET YÖNETMELİĞİ MAYIS 2000 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ KIYAFET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADINA POLİS AKADEMİSİ VE DİĞER FAKÜLTE VE YÜKSEK OKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK TAZMİNATA DAİR YÖNETMELİK

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADINA POLİS AKADEMİSİ VE DİĞER FAKÜLTE VE YÜKSEK OKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK TAZMİNATA DAİR YÖNETMELİK EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADINA POLİS AKADEMİSİ VE DİĞER FAKÜLTE VE YÜKSEK OKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK TAZMİNATA DAİR YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 30.09.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25245) Amaç

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2813 MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/9/1991, No : 91/2268 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14/7/1965, No : 657 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 9/10/1991,

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Hukuki bağlayıcılık

MURATPAŞA BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Hukuki bağlayıcılık MURATPAŞA BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Hukuki bağlayıcılık Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik 5393 sayılı belediye Kanunu ve diğer yasaların Belediyelere yüklediği

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2813 MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/9/1991, No : 91/2268 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14/7/1965, No : 657 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 9/10/1991,

Detaylı

T.C ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Sayı : 3 3 7 7 3 0 8 8-0 ^ ( 0. " ------------ 8/09/2015 Konu : Yönetmelik Taslakları. BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Sayı : 3 3 7 7 3 0 8 8-0 ^ ( 0.  ------------ 8/09/2015 Konu : Yönetmelik Taslakları. BAŞKANLIK MAKAMINA T.C V I / -- Mali Hizmetler Dairesi Baskanlığr'*^'01?^i^ıiAu Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü...- EXP02016 A N ' T A t Y A o, Sayı : 3 3 7 7 3 0 8 8-0 ^ ( 0. " ------------ 8/09/2015 Konu : Yönetmelik

Detaylı

BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ TASLAĞI 2012 /6

BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ TASLAĞI 2012 /6 BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ TASLAĞI 2012 /6 Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü personel kimlik

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : 35677068-934.99-09/02/2015 Konu : Teklife Davet

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : 35677068-934.99-09/02/2015 Konu : Teklife Davet Evrak Tarih ve Sayısı: 09/02/2015-6337 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-09/02/2015 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Bakım Onarım ve

Detaylı

2014 YILI AMBULANS PERSONELİ KIYAFETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

2014 YILI AMBULANS PERSONELİ KIYAFETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 2014 YILI AMBULANS PERSONELİ KIYAFETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1-AMAÇ: TTK ihtiyacı olarak ambulans personelleri için giyim eşyası satın alınacaktır. 2- TEKNİK ÖZELLİKLER: 2.1-BOT Botlar siyah renkte olacaktır.

Detaylı

Büro ve Servis Çalışanları nızın kullanımı için tasarlanıp, üretilen markalı kıyafetlerimize ait katalog bilginize sunulmuştur.

Büro ve Servis Çalışanları nızın kullanımı için tasarlanıp, üretilen markalı kıyafetlerimize ait katalog bilginize sunulmuştur. 1 Değerli İş Ortağımız, Büro ve Servis Çalışanları nızın kullanımı için tasarlanıp, üretilen markalı kıyafetlerimize ait katalog bilginize sunulmuştur. Katalog içerisinde ürünlerimizden size ait beden

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/9/1991, No: 91/2268 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14/7/1965, No: 657 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 9/10/1991, No:

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE DİĞER BAKANLIKLARA BAĞLI OKULLARDAKİ GÖREVLİLERLE ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK (1)

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE DİĞER BAKANLIKLARA BAĞLI OKULLARDAKİ GÖREVLİLERLE ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK (1) 1093 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE DİĞER BAKANLIKLARA BAĞLI OKULLARDAKİ GÖREVLİLERLE ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK (1) Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 22/7/1981, No: 8/3349 Dayandığı

Detaylı

Başarıyı Temsil Eden Üniforma

Başarıyı Temsil Eden Üniforma Başarıyı Temsil Eden Üniforma 1 Dünyanın en büyük perakende döviz sağlayıcısı olarak, markamızı temsil eden çalışanlarımıza sadece şirketin gelecekteki gelişimi ve başarısı açısından değil, aynı zamanda

Detaylı

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KIYAFET/CÜBBE VE TÖREN GİYSİLERİNE İLİŞKİN AKADEMİK KURUL (SENATO) ESASLARI

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KIYAFET/CÜBBE VE TÖREN GİYSİLERİNE İLİŞKİN AKADEMİK KURUL (SENATO) ESASLARI PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KIYAFET/CÜBBE VE TÖREN GİYSİLERİNE İLİŞKİN AKADEMİK KURUL (SENATO) ESASLARI ( İş bu esaslar 05.11.2009 tarih ve 2009/05 sayılı Üniversite Akademik Kurulunda (Senatosunda)

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MELBUSAT MAL ALIMI İHALE ZEYİLNAMESİ GİRİŞ:

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MELBUSAT MAL ALIMI İHALE ZEYİLNAMESİ GİRİŞ: TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MELBUSAT MAL ALIMI İHALE ZEYİLNAMESİ GİRİŞ: Bu Zeyilname 21 Mart 2013 tarihinde ihalesi yapılacak olan 2013/21642 ihale kayıt numaralı Melbusat Mal Alımı İhalesi

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2813 MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/9/1991, No : 91/2268 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14/7/1965, No : 657 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 9/10/1991,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26490 BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ (2)

Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26490 BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ (2) Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26490 BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, belediye zabıta teşkilâtının

Detaylı

MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İÇ HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İÇ HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İÇ HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, belediye zabıta teşkilâtının kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik Amasya Belediyesi Zabıta Teşkilatını kapsar.

Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik Amasya Belediyesi Zabıta Teşkilatını kapsar. AMASYA BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Amasya Belediye Zabıta Teşkilâtının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26490. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26490. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26490 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, belediye zabıta teşkilâtının

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerine uygulanır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerine uygulanır. 30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28603 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ÖRNEK KIYAFET RESİMLERİ KIYAFET ÖRNEĞİ AÇIKLAMA

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ÖRNEK KIYAFET RESİMLERİ KIYAFET ÖRNEĞİ AÇIKLAMA TABİP UZMAN TABİP DİŞ TABİBİ ECZACI Üniformaları; BEYAZ renkli önden düğmeli önlük şeklindedir. SERVİS SORUMLU HEMŞİRELERİ Üni formaları; LACİVERT renkli alt üst şeklindedir. Üst üniformanın yakaları BEYAZ

Detaylı

ç) Emniyet Teşkilatı: Emniyet Genel Müdürlüğü merkez, taşra ve yurtdışı birimlerini,

ç) Emniyet Teşkilatı: Emniyet Genel Müdürlüğü merkez, taşra ve yurtdışı birimlerini, YÖNETMELİK İçişleri Bakanlığından: EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ ALANYA BELEDİYESİ MECLİS KARARI. DİVAN KATİBİ : Mustafa KÜÇÜKER (Yedek Katip Üye)

T.C. ALANYA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ ALANYA BELEDİYESİ MECLİS KARARI. DİVAN KATİBİ : Mustafa KÜÇÜKER (Yedek Katip Üye) T.C. ALANYA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ ALANYA BELEDİYESİ MECLİS KARARI DÖNEMİ : ARALIK / 2013 OLAĞAN BİRLEŞİM : 1 OTURUM : 1 SAAT : 14:00 TOPLANTI YERİ MECLİS BAŞKANI : BELEDİYE MECLİS SALONU

Detaylı

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 27.08.2012 İş Kıyafeti Temizlik Takip Formu nun adı Personel Kuru Temizleme Takip ve Teslim Formu olarak değiştirildi. 01 28.09.2012 Acil Servis, KVC

Detaylı

İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 30.03.2013 28603 İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 4

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ AİLE-GİYECEKLER- SORU CÜMLESİ İBRAHİM DEMİRDÖĞEN 3. AİLE-GİYECEKLER, SORU CÜMLESİ ÖRNEK ÇALIŞMA Bu Bölümde Neler Öğreneceğiz? 3.1.

Detaylı

GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İŞ GÜVENLİĞİ GİYİM MALZEMELERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ A- Giyim Malzemeleri 1. İş Pantolonu 2. Yelek Çok Cepli İş Yeleği 3. Kaban 4. Mont 5. Yağmurluk Takımı Balıkçı PVC 6. Yağmurluk 7. Belediye Logolu Renkli

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Belediye Zabıta Yönetmeliği İçişleri Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 11/04/2007 Resmi Gazete Sayısı : 26490 Amaç BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 04/03/1993 Karar No : 44 Başkanlık Divanı Değişiklik Karar Tarihi : 30/12/1998 Karar No : 98 Başkanlık Divanı Değişiklik

Detaylı

TEMEL BEDEN KALIBI. Öğr. Gör. Semiye BOTTAN

TEMEL BEDEN KALIBI. Öğr. Gör. Semiye BOTTAN TEMEL BEDEN KALIBI Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Ölçüler 38 Beden Göğüs: 88 + 4 (bolluk payı) = 92 + 2 (göğüs pens bolluğu) = 94 cm Bel: 70 + 6 (bolluk payı) = 76 + 1 (göğüs pens açılımından) = 77 cm Basen:

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2443 DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19.11.1986, No : 86/11220 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14.7.1965, No : 657 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 11.12.1986,

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 04.09.2015 KARAR NO 52 KARAR

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 04.09.2015 KARAR NO 52 KARAR T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 04.09.2015 KARAR NO 52 KARAR Zabıta Müdürlüğünün çalışma yönetmeliği hakkındaki teklif yazısı okundu.verilen izahat, yapılan

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2443 DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19.11.1986, No : 86/11220 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14.7.1965, No : 657 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 11.12.1986,

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ 1- TEMEL KALIP BİLGİSİ 1 Terimler ( uygulamalı anlatım ) 2 Ölçü alma teknikleri 3 İhracat

Detaylı

Business Projesi için Talimatlar

Business Projesi için Talimatlar Business Projesi için Talimatlar www.mybernette.com Business Projesi için Talimatlar Etek İhtiyacınız olanlar 2 adet erkek gömleği 0,7 m gri takım elbise kumaşı (1,4 m genişliğinde) 1 m astar kumaşı 14

Detaylı

YÜCEL BORU FEN LİSESİ OKUL KIYAFETİ (KIZ/ERKEK)

YÜCEL BORU FEN LİSESİ OKUL KIYAFETİ (KIZ/ERKEK) YÜCEL BORU FEN LİSESİ 2018-2019 OKUL KIYAFETİ (KIZ/ERKEK) TİŞÖRT-1: - SİYAH RENK LACOSTE KUMAŞ-ÜÇ SİYAH DÜĞMELİ TURKUAZ RENK KODU: HEX #109DC2, RGB (16,157,194), CMYK (92,19,0,24) BEYAZ RENK KODU: HEX

Detaylı

TEMEL BEDEN KALIBI. Öğr. Gör. Semiye BOTTAN

TEMEL BEDEN KALIBI. Öğr. Gör. Semiye BOTTAN TEMEL BEDEN KALIBI Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Ölçüler 38 Beden Göğüs: 88 + 4 (bolluk payı) = 92 + 2 (göğüs pens bolluğu) = 94 cm Bel: 70 + 6 (bolluk payı) = 76 + 1 (göğüs pens açılımından) = 77 cm Basen:

Detaylı

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları:

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. GİYSİLERDE ÖLÇÜ KONTROL NOKTALARI Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. Göğüs genişliği: Koltuk altının

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın 2015/8

Detaylı

a) "Bakanlık" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) "Bakan" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını,

a) Bakanlık deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) Bakan deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görev yapan memurların

Detaylı

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU 6891 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU Kanun Numarası : 3294 Kabul Tarihi : 29/5/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 14/6/1986 Sayı : 19134 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 25 Sayfa

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769 Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli memurların

Detaylı

4081 SAYILI ÇİFTÇİ MALLARININ KORUNMASI HAKKINDA KANUN UYGULAMASI

4081 SAYILI ÇİFTÇİ MALLARININ KORUNMASI HAKKINDA KANUN UYGULAMASI 4081 SAYILI ÇİFTÇİ MALLARININ KORUNMASI HAKKINDA KANUN UYGULAMASI 4081 Sayılı Kanun; Çiftçi mallarının korunması esaslarını düzenlemek üzere 10.07.1941 tarihinde yayımlanmıştır. Kanun Hükümleri; -Köy sınırları

Detaylı

YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ

YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ 5687 YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 23/8/2010 No : 2010/912 Dayandığı Kanunun Tarihi : 16/6/1927 No : 1076 21/6/1927 No : 1111 16/7/1965 No : 697 4/11/1983 No :

Detaylı

Madde 3 - (1) Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 51 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - (1) Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 51 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ Belediye Zabıta Yönetmeliği İçişleri Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 11/04/2007 Resmi Gazete Sayısı : 26490 BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Kayseri Büyük Şehir Belediyesi zabıta teşkilâtının görev, yetki ve

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK BERMUDA KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI KADIN HASTA DANIŞMANI // KADIN HASTA KABUL-VEZNE KADIN SANTRAL GÖREVLİSİ - REZERVASYON - REFERE KADIN DANIŞMA PERSONELİ Saks mavi gömlek / yelek / etek-pantolon, orta boy topuklu ayakkabı. Saçlar uzun

Detaylı

YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç ve Kapsam Madde 2- Dayanak İkinci Bölüm Yapım İşlerinde Geçici ve Kesin Kabul İşlemleri İÇİNDEKİLER Madde 3-

Detaylı

Öğr. Gör. Semiye BOTTAN

Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Temel etek kalıbı kopya alınır. Etek boyu 6 cm kısaltılır. Eteğin yanlarından 2,5 ve arka ortasından 1 cm girilir. Giysi vazo (kalem ) model olduğu için etek uçlarının daraltılması

Detaylı

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; ceza infaz kurumları ile eğitim

Detaylı

BÜTÇELEME ANLAYIŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. www.erkankaraarslan.org

BÜTÇELEME ANLAYIŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR. www.erkankaraarslan.org BÜTÇELEME ANLAYIŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 2 Meclise ilişkin giderlerin yazı işleri müdürlüğünden yapılması daha doğru olur. Meclis ve encümen üyelerine yapılan ödemelerin de yazı işlerinden

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliği

tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliği 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, belediye zabıta teşkilâtının

Detaylı