döviz dergisi SAYI : 58 TARİH :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "döviz dergisi SAYI : 58 TARİH : 03.03.2014"

Transkript

1 döviz dergisi SAYI : 58 TARİH :

2 İ Ç İ N D E K İ L E R Hisse Senetleri Pariteler Emtia Endeks Dolar Ruble Yuan Rusya döviz dergisi E-POSTA info@dovizdergisi.com TELEFON 0(212) ADRES Galataderesi Cd. 27/6 Şişli - İstanbul KURUCU ALPER KORKMAZ E-POSTA alper@alperkorkmaz.com TWİTTER twitter.com/alperfx

3 HAKKIMIZDA Döviz Dergisi Nedir? Döviz Dergisi, pdf formatında bilgisayarınızdan, tabletinizden, telefonunuzdan kolayca okuyabileceğiniz haftalık analiz bültenidir. Dünyanın en büyük piyasasında işlem yapmak ve yaptığınız işlemler için bilgi almak istiyorsunuz. Döviz dergisini okuyorsunuz çünkü yurt dışı piyasalardaki gelişmelerin hayatımızı daha çok etkilediği bugünlerde, başta ekonomik olmak üzere, politik, sosyal, çevresel ve teknolojik oluşumları daha yakından takip etmek ve yurt dışı spot parite (fx), vadeli işlemler, opsiyon ve CFD piyasaları aracılığıyla yatırım portföyünüzü çeşitlendirmek istiyorsunuz ve 2007 yılında yaşanan ekonomik krizler sonrasında, ülkemizde önce döviz dalgalanmalarının serbest bırakılması, ardından faizlerin hızla gerileyerek cazibesini kaybetmesi, yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olmuştur. Yatırımcıların kaldıraçlı yatırım enstrümanlarına olan talebi, uzun bir süredir Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş nin faaliyete geçmesini sağlamış, zamanla aynı şekilde çalışan yurt dışı piyasalara ilgi daha da artmıştır. Bu ilgi, yatırımcıların tek bir borsa ve geleneksel enstrümanlar yanında, farklı yatırım alternatiflerine duydukları ihtiyacı işaret etmektedir; bu durum aynı zamanda ülkemizdeki yatırımcıların daha nitelikli ve bilinçli olmaları yolunda güzel bir trendin başladığının da işaretidir. Döviz Dergisi bu trende paralel olarak, yatırımcıların yurt dışı piyasalara güvenilir ve etkin bir kaynaktan erişimlerini sağlamak üzere kurulmuştur. Sitemizde zengin kapsamlı strateji bültenlerimize erişebileceksiniz. Döviz Dergisi ile edindiğimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Günlük yazılı ve görüntülü bültenlerimiz yanında, şirketimizin tecrübesinden birebir komünikasyonla faydalanabilme ayrıcalığının size katma değer olacağına inanıyoruz. Spot parite (fx), vadeli işlemler, opsiyon ve CFD piyasalarında onlarca parite, metal, emtia, hisse senedi, hazine bonosu yatırımları yaparken profesyonel desteğe ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorsanız, gelin birlikte çalışalım. Kişiye özgün ve 7/24 hizmetlerimizden faydalanma imkânına gerçek anlamda ilk defa ulaşma fırsatını yakalayın.

4 HİSSE SENETLERİ 03 HİSSE SENETLERİ Amerika da kışın sert geçmesinden dolayı hisse senetleri yatay hareket etmeye devam ediyor. Döviz Dergisi ekibi tarafından daha önce analiz ettiğimiz şirketleri yeniden analiz ediyoruz. GOLDMAN SACHS Daha önceki analizimizde belirtiğimiz gibi hisseler 173 seviyesine yükselmişti seviyesinden fiyatlanan hisselerde169.8 ilk direnç noktamızdır üzerinde kalıcı bir fiyatlanma beklemediğimiz hisselerde 155 seviyesine kadar gerilemesini bekliyorum den 155 hedefli satış yapmak üzere beklenilebilir. CHEVRON Ukrayna ya 10 milyar dolar Kaya gazı yatırımı yapan Chevron hisseleri daha önce paylaşmış olduğumuz analiz sonucu direnç seviyemizde satışlar ile karşılaşmıştı dan gerileyen hisseler e kadar gerileyerek gelen alımlar ile haftaya den başladı ve direnç noktalarımızdır. 103 seviyesine kadar gerileme bekliyoruz den 103 hedefli satış yapmak üzere beklenilebilir.

5 HİSSE SENETLERİ 04 HİSSE SENETLERİ EXXON MOBILE Buffet in yatırımları ile hisseler 85 den 101 seviyesine kadar yükselmişti. Kısa süre önce 90 seviyesine gerileyen hisseler gelen alımlar ile 96 dan fiyatlanıyor ilk direnç noktamız olurken e kadar yükselişin devamı beklenebilir. Son dönemde hisselerde oluşan büyük değerlenmeler ile satışların gelme ihtimali artıyor e yükselirse 90 hedefli satış pozisyonu alınabilir. BANK OF AMERICA Daha önceki analizimizde belirtiğimiz gibi hisseler 13.9 destek seviyesinden 18 seviyesine yaklaştı den gelen satışlar ile 16.3 seviyesinden fiyatlanan hisselerde kısa süreli gerileme beklenmelidir. 12 destek seviyesi korunduğu sürece19.7 hedefli yükselişten konuşabiliriz. Kısa vadeli hisseler 17.3 direnç seviyesinden 14.6 a kadar gerileyebilir kadar satış baskısı güçlü görünen hisselerde 16.7 ve 17.3 önemli direnç noktalarıdır. Direnç seviyelerden 15.4 hedefli satış yönünde kalınmalıdır. AMAZON Hisseler 356 den fiyatlanıyor. 370 direnç seviyesinin üzerinde kalıcı bir fiyatlanma beklemediğimiz hisselerde kısa sürede 303 destek seviyesine kadar gerileme bekliyoruz. Uzun vade hisseler 220 seviyesine inebilir. HPQ HPQ hisseleri 29.4 den fiyatlanıyor. 32,7 e kadar yükselin devam etmesini bekliyoruz ve 27.1 seviyelerinden almak üzere beklenebilir.

6 HİSSE SENETLERİ 05 HİSSE SENETLERİ CITIGROUP Daha önceki analizimizde belirtiğimiz gibi hisseler hedefimize çok yaklaşmamıştı. 55 seviyesinden geri dönen hisseler 48 seviyesinden fiyatlanıyor önemli destek noktamızdır. 49 üzerinde kalıcı olmayacağını düşündüğümüz hisseler kısa sürede 42 seviyesine inebilir. 49 dan 42 hedefli satış yapılabilir.

7 PARİTELER 06 PARİTELER ABD Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) her hafta olduğu gibi 25 Şubata kadar olan FX işlemler raporunu yayınladı. EURO Euro için uzun (alış) pozisyonları artış gösterdi. Bir önceki hafta 9 bin net uzun pozisyondan 14 bin net uzun pozisyona yükseliş yaşandı. POUND Pound (GBP) de alışlarda artış devam etti. 22 bin net uzun pozisyondan 29 bin net uzun pozisyon oluştu. JAPON YENİ Japon yeni (JPY) için de 80 bin net kısa (satış) pozisyonundan 85 bin net JPY satış pozisyonuna geçiş yaşandı. Avustralya Doları (AUD) için 44 bin satış pozisyonundan 39 bine düşüş yaşandı. Yeni Zelanda Doları (NZD) için alışlarda artış var. 9 bin net uzun (alış) pozisyonu 11 bine yükseldi. Kanada Doları (CAD) için satışlar biraz duruldu. 65 bin net satış pozisyonundan 6 bini kapatılarak 59 bin net satış pozisyonuna çekildi. İsviçre Frangı (CHF) için 3 bin net satış pozisyonundan 358 net alış pozisyonuna toparlanma oluştu. Pariteye baktığımızda son 2 ayın dibini görerek 0,8790 seviyesini gördü.

8 PARİTELER 07 PARİTELER Haftaya den başlayan paritedeki analizimize Ukrayna riskine hafta içi ECB faiz kararı ve Cuma günü Tarım dışı istihdam verisinin oluşturacağı riskleri ekleyerek analiz edeceğiz. Bizler geçtiğimiz hafta belirtiğimiz gibi destek seviyesi korunduğu sürece 1.41li seviyeler hedefleniyor demiştik. Parite geçtiğimiz hafta e inerek 1.38 den kapanmıştı ve haftalık destek noktamızdır direnç noktamızdır. EUR/USD Destek seviyelerden hedefli alım yapmak üzere beklenmelidir. GBP/USD Sterlin güçlenmeye devam ediyor ilk hedefimizdir destek seviyesi baz alınarak 1.69 ilk hedefli alım yönünde pozisyon artırmaya devam edilmelidir. Hafta içi gelecek veriler Avustralya doları üzerinde baskı yapacaktır den fiyatlanan paritede bizler 0.91 li seviyeleri test edeceğimizi tahmin ediyoruz önemli destek noktamızdır. AUD/USD USD/TRY Hem iç dinamikler hemde dış dinamikler kur üzerinde büyük baskı yapıyor. Yükselişlerin bitmesi için siyasi risklerin ortadan kalkması gerekiyor.

9 EMTİA 08 EMTİA Geçtiğimiz hafta belirtğimiz gibi altın 1390 hedefli yükselişine devam ediyor den işlem gören altın/ons için 1379 ilk direnç noktasıdır. ALTIN 1341 destek noktasından 1390 hedefli alımlara ekleme yapılabilir. PETROL Rusya nın Kırıma girmesi ile savaş ihtimali artması petrol fiyatlarını yükseltti. Geçtiğimiz hafta sakin geçen petrolde hafta sonunun savaş tansiyonu yeni haftaya 104 lü seviyelerde bir ham petrol gösterdi. Savaş ihtimalinin devam ediyor olması petrolü yükseltecektir den işlem gören ham petrolde destek seviyesinden 108 hedefli alım yapılabilir. Brent petrol ise dan fiyatlanıyor ilk hedefli yükselişi göreceğimizi tahmin ediyorum. 111 den ilk hedefli alım yapılmalıdır.

10 ENDEKS 09 ENDEKS Hem ABD mevsim şartlarının ağır geçmesi hemde Ukrayna sorunu hisseler üzerinde baskı yapıyor. Dowjones vadeli dan fiyatlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Dowjones da direnç seviyesininden satış yapılmasını önermiştik. Dowjones bir süre yatay hareket edebilir. DOWJONES Hem FED in QE yi bitirmesi hemde siyasi risklerin devam etmesi endeksde uzun vadeli satış dalgasının geleceğini gösteriyor seviyesine kadar gerilemesini beklediğimiz endeksde satış yönünde pozisyon artırmalıdır. BİST30 Borsa İstanbul hem iç hemde dış dinamikler ile gerilemeye devam ediyor den günü kapatan endeksde destek noktasıdır. Seçimlerin yaklaşması ile riskler dahada artmaktadır. Uzun vadeli çok fazla güçlü görünmeyen borsa İstanbul 30 da seçim ile kısa vadeli ler görülebilir. Fakat üzeri kalıcı bir fiyatlanma olmaz. BIST30 Vadeli endeks 2014 içinde seviyesine kadar inecektir seçim ile görülür ise satış için büyük fırsat yakalanmış olur.

11 GRAFİKLER 10

12 GRAFİKLER 11

13 GRAFİKLER 12

14 GRAFİKLER 13

15 DOLAR 14 DOLAR Amerikan ekonomisi 2013 yılının son çeyreğinde daha önce tahmin edilenin daha altında bir büyüme kaydetti. Ticaret Bakanlığı nın bugün açıkladığı rakamlara göre Amerikan ekonomisi 2013 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan son üç çeyreğinde yıllık bazda %2,4 oranında büyüdü. Bu rakam daha önce tahmin edilenden binde 8 daha az. Düşük ihracat nedeniyle ekonominin dördüncü çeyrekte 2,4 oranında gelişeceği tahmininde bulunuldu.amerikan ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 4,1 oranında büyüme kaydetmişti. Kasım ve Aralık ayı tüketim harcamalarının beklenenden zayıf gelmesi, büyüme rakamının revize edilmesinde etkili oldu. Amerikan ekonomisinin 3 te 2 sini oluşturan iç tüketimin yüzde 3,3 oranında büyüdüğü tahmin edilmişti.

16 DOLAR 15 DOLAR Yetkililer beklenenin altındaki büyümenin perakende sektöründeki azalan satışlara ve iyimser tahminlerin altında kalan ticaret ve envanter verilerine bağlıyor. Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen de Kongre katıldığı bir oturumda ağır geçen kış mevsiminin ekonomiyi olumsuz etkilediğini bildirmişti.

17 DOLAR 16 DOLAR DOLAR TEKNİK ANALİZ Dolar Index (DXY) haftayı 79.7 den kapatmıştı. Dolar 2008 den beridir değer kaybeden bir para birimi olmaya devam ediyor. Her ne kadarda dolar güçlü gibi görünse dünyada eski değerinde değildir. Bu değer kaybı 2002 den beridir devam etmektedir. Euro nun güçlü olması sonucu birçok bölgede Amerikan Doları yerine Euro kullanılıyor. Birçok ülkenin swap anlaşmaları alternatif para birimlerini güçlü kılmaya başlamıştır. Yuan, Ruble, Real, Türk lirası alternatif para birimleri arasındadır. Elbette EURO yada Sterlin kadar güçlü olmasa bile gelişmekte olan ülkelerin nüfusu bu para birimlerini zirveye taşıyabilir. İŞLEM ÖNERİSİ DXY 76 lı seviyelere kadar gerilmeye devam edebilir. Bu durumda EUR/USD 1.41 olabilir diyebiliriz. Doların değer kaybetmesi sadece döviz olarak algılanmamalıdır. Dolar cinsi her türlü yatırım değer kaybedecektir. Bu değer kaybı ekim 2014 e kadar sürebilir. Ekim itibari ile dolar rallisi başlayabilir seviyesine kadar gerilemeler devam edecektir. Bu gerileme tamamlanınca 2015 vadeli USD yatırımları yapılmalıdır. USD Index ilerleyen yıllarda yeniden 100 lü seviyelere yükselecektir.

18 DOLAR 17

19 RUBLE 18 RUBLE Rus rublesi Ukrayna da yükselen tansiyon ile dolar ve euro sepetinde tüm zamanların en düşük seviyesine geldi. Rus rublesi Ukrayna da yükselen tansiyon ile dolar ve euro sepetinde tüm zamanların en düşük seviyesine geldi. Rusya ve Ukrayna arasında siyasi tansiyonun yükselmesi, Ukrayna nın Rusya ya nota göndermesi Rus rublesine değer kaybı yaşatıyor. Günün ikinci yarısından euro karşısında yüzde 0.17 düşü yaşayan Ruble ile rekor seviyeye geldi. Dolar karşısında ise yüzde 0.39 düşüş yaşayan ruble seviyesine geldi. Gün içinde sert kayıplara maruz kalan Rus endeksi günün ikinci yarısından yüzde 2.4 lük düşüş ile puana geriledi.

20 YUAN 19 YUAN Avrupa Merkez Bankası ndan bir yetkilinin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Çin in resmi para birimi renminbi, ülkenin piyasalarını açması ve döviz kurallarını liberalize etmesi durumunda önemli bir uluslararası para birimi haline gelerek dolara bile rakip olabilir. Çin para biriminin rolüne yönelik bir konferansa katılan Yves Mersch, Çin para biriminin uluslararası piyasalara sunumunun erken aşamalarında olduğunu ama sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Mersch, piyasa katılımcıları renminbi üzerinden yapılan ticaret anlaşmalarının artmasını beklerken, yeni piyasaların da bu para birimini kullanacağını tahmin ettiğini söyledi. Mersch, Açıkça görülüyor ki önemli bir ticaret ve ödeme para birimi haline gelmesinin ardından renminbi şimdi kendisini uluslararası bir yatırım parası olarak ilan etmek üzere ilk adımları atıyor. Eğer başarılı bir şekilde bunu gerçekleştirirse uluslararası piyasaların en önemli para birimi haline gelebilir dedi. Mersch aynı zamanda Çin para biriminin uluslararası bir statü almasının dünyanın gelecekteki parasal sistemi üzerine bazı soru işaretleri doğurduğunu da söyledi. Dünyanın ABD ve Euro Bölgesi nin ardından en büyük üçüncü ekonomisi olan Çin ekonomisinin öneminden dolayı renminbi eninde sonunda ABD dolarına meydan okuyacak konuma gelebilir. Açıklamalarına devam eden Mersch, Her ne kadar uluslararası finansal istikrar açısından etkilerinin ne olacağını söylemek için erken olsa da yetkililer ve yatırımcılar renminbinin çok daha önemli bir rol oynayacağı bir dünya için hazırlanmak ihtiyacı duyuyorlar yorumunu yaptı.

21 RUSYA 20 RUSYA Füze ihalesinde sona yaklaşılıyor. Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar, Çin ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, Nisan başı gibi bir sonuç alırız dedi. Türkiye geçen sonbaharda ilk uzun menzilli füze ve hava savunma projesinde yapılan ihalede, ABD nin de yaptırım listesinde olan Çinli CPMIEC şirketi ile sözleşme görüşmelerine başlama kararı almış, bu karar ihaleye katılan ABD nin ciddi tepkisine neden olmuştu. NATO yetkilileri de Çin firmasının geliştireceği teknolojinin NATO sistemleri ile uyumlu olmayacağını belirterek Türkiye nin kararını eleştirmişti. Bugün Rus haber ajansları bir haber servis ettiler. Haberde Çin in üst düzey yetkililerinin Türkiye yönetimiyle bir diyalog gerçekleştirerek NATO gemilerinin Boğaz dan geçmesine izin vermemesi için ikna ettikleri bildirildi. Çinli diplomatlar, Erdoğan ı ikna etmeyi başardıklarını düşünüyor. İlgili bilgiyi, Birleşmiş Milletler deki kaynaklar verdi. Öte yandan Kontinentalist gazetesinin verdiği habere göre Çin temsilcileri, bu bilgiyi doğrulamayı veya yalanlamayı reddetti. Diplomatik kaynaklar ayrıca Çin in, BM Güvenlik Konseyi nin Ukrayna daki durumunun konuşulacağı toplantıda Rusya karşıtı herhangi bir kararı bloke edeceğini bildirdi. İngiltere, BM Güvenlik Konseyi ni Ukrayna daki durumu görüşmek üzere acil toplanmaya çağırmıştı. Rusya, bu toplantıya katılamayacak. Gazeteciler ve uzmanlar, ABD nin Irak, Libya ve 1983 yılında Grenada ya askeri müdahale için BM Güvenlik Konseyi nin kararlarını göz ardı ettiğini hatırlattı. Ukrayna konulu acil toplantı Brüksel de de yapılacak. Euromaydan ı aktif bir şekilde destekleyen Avrupa Birliği nin dışişleri bakanları toplanacak. Çin ve Rusya, daha önce BM Güvenlik Konseyi nde birlikte NATO nun Suriye ye askeri müdahalesine ilişkin kararı bloke etmişti ve Libya üzerinde uçağa yasak bölgenin oluşturulması kararını son ana kadar veto etmişti.

22 RUSYA 21 RUSYA Tüm bunlar bir tarafa Füze İhalesi sonrası Türkiye de ve bölgede neler oldu bir bakalım. G8 Zirvesinde konu vergi barışı olması gerekirken Amerika nın Esad ın yaptığı katliamlar sonrası müdahelesi gündeme düşmüş ve Rusya müadehele olmadanda Esad ın barışçıl bir politika için garanti vermişti. Sonrasında Esad ın elinde bulunduğu kimyasal silahlar imha edilmesi üzerine anlaşma sağlanmıştı. Kimyasal silahlar imha edildi mi? Hemen bu gelişmenin akabinda İran Nükleer Anlaşma için Amerika ya göz kırpmıştı. Davos a katılan İran Cumhurbaşkanı Ruhani nükleer anlaşma için olumlu konuşuyordu. Dünyaca ünlü Amerikan Enerji Devi Chevron Ukrayna ya 10 milyar $ Kaya Gazı yatırımına devam etti. Çin, Ukrayna nın birçok verimli toprağını kiralamaya devam etti. Ukrayna, AB ile yakınlaşması ile Rus Enerji devi Gazprom Ukrayna nın doğalgazını kesti. ABD ve Avrupa Birliği nin Ukrayna daki krizi çözmeye çalıştığı bir sırada ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ın telefonun ucundaki kişiye S..r et AB yi dediği bir gizli dinleme kaydı internete sızdı. AB den özür dileyen Washington, telefon görüşmesinin dinlenmesi ve ses kaydının sızdırılmasında Rusya nın parmağı olduğunu düşünüyor. Almanya Şansölyesi Angela Merkel in sözcüsü, Nuland ın açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Rusya, ülkesini üç aydır çalkalayan gösterilerle mücadele eden Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç in elini rahatlatmak için 2 milyon dolar yeni yardım yapacaklarını söyledi. Yanukoviç in yetkilerinin kısıtlanmasını isteyen göstericilerle polis arasında ise tekrar çatışma çıktı.

23 RUSYA 22 RUSYA Ukrayna da Rusya destekli Viktor Yanukoviç in devlet başkanlığı görevinden ayrılmasının ardından geçici olarak görevi üstlenen Oleksandr Turçinov, Rusya ile bir taraftan Ukrayna nın Avrupa seçeneğini de hesaba katan, yeni, eşit ve iyi komşuluk ilişkileri kurmayı hedeflediklerini söyledi. Rusya ise Kiev deki büyükelçisini geri çekti. Yanukoviç hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkeleri Ukrayna nın içişlerine karışmakla suçladı ve taraflar arasındaki ilişkide karar anına gelindiğini söyledi. AB ise reformların yapılması halinde Ukrayna ya daha mali destek vermeye açık olduklarını açıkladı. Kısa süre sonra Ukrayna Gaz borcunu ödemek için AB ile yakınlaşmaya sonlandırıp, Putin ile görüşüldü. Ukrayna nın AB temsilcisi Kostiantin Yelisieiev, Ukrayna daki yeni hükümetin AB ile Ortaklık Anlaşması nı AB liderlerinin Mart taki zirvelerinde imzalamak istediğini söyledi. Tüm bunlar olurken gözden kaçan bir görüşme var. Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere parlamentosunda yaptığı konuşmada Londra istiyor diye Avrupa Birliği nde köklü reform sözü veremeyeceklerini söyledi, ancak Birlik te bazı sorunlar olduğunu kabul etti ve İngiltere nin de AB den ayrılmaması çağrısında bulundu. Bütün bunları derleyip özet çıkaralım. Bölgede neler oluyor? AB den ayrılmak isteyen bir İngiltere var. AB nin İngiltere ye ihtiyacı var. Ama İngiltere nin AB ye artık ihtiyacı yok. Kısa süre önce İngiltere Başbakanı D.Cameron Çin i ziyaret etmişti. Ziyaretinde 40 a yakın İngiltere nin önemli iş adamlarını yanında getirmiş Çin ile ekonomik işbirliği anlaşmaşması için ışık yakmıştı. Çin de bol likiditenin olması ve 2008 den beridir süregelen likidite sorunu, Çin in ekonomik gücünü artırıyor. Çin ile işbirliği demek kolay para demektir. Çin tartışmasız dünya ticaretinin merkezidir.

24 RUSYA 23 RUSYA Çin ekonomisin göstergelerine göre ekonomik yatırımlar belirlenecektir.çin e hammadde satan Brezilya, Şili, Venezuela, Rusya ara ham madde satan G.Kore, Tayland, Malezya gibi gelişmekte olan ülkelere teknoloji satan Almanya ve Japonya da Çin ekonomisine bağlı güç kazanıp kaybedecektir sonunda dünya ekonomisi kırılgın olmaya başlamıştı finansal krizinden çıkış için atılan adımlar sadece 2 yıl sektörlerini güçlendirdi sonunda ekonomik büyüme kendi dinamiklerine bağlandı. Yani kredisiz ticaret hacimlerine bağlı olarak sektörler test edildi. %14 civarı bir kar marjı oluşan dünya ekonomisinde bu durum yetersizdir. Telekom ve otomotiv sektörünün devamlılığı için %25 gibi yüksek performans yakalanması gerekmektedir. Bu performansın sağlanması için özellikle Brezilya ve Almanya güçlü olmak zorundadır. Finansal şirketlerin en önemli özelliği sermaye artırımı yapmadan kredi limitlerini yükseltmek istemeleridir. Bunun iki yolu var. Ya şirket kar dağıtımı yapmayacak. Türkiye de bu madde yapılıyor. Burada bir riskide paylaşalım. Türkiye de bankalar kar dağıtımı yapmadan sermayelerinin makul görülen oranında kredi vermelerinin artırmaları sonucu 5 yıl içinde Ukrayna, Macaristan, Çek Cumhuriyeti gibi küçük ülkelerin kredi büyüklüğüne ulaşması tahmin edilmektedir. Yani Türkiye deki bankalar bu şekilde kredi artırmaya devam ederlerse AB nin yarısından daha büyük bir coğrafyadaki ülkelerin kullandırdıkları kredilere ulaşacaktır. Burda oluşan ufak bir pürüzde AB ekonomisi kadar yıkım olacaktır. Yada ucuza döviz kredisi alabilecek. Çin ve İran en ucuz döviz kredisi sağlayacak ülkedir. Fakat İran ın önünde birçok engel var. Geriye Çin kalıyor. Çin de kredi faizleri %5 seviyesindedir. Türkiye %5 ile borçlanıp %7-8 arası bunu satabilir. Tabi bu riske girmek isteyen Çin karşılık istemektedir. İşte Çin Füze leri bu nedenle olduğunu düşünüyorum. Likidite bolluğu yaşayan Çin merkez bankası birçok değerli varlığa yatırım yaptı. Özellikle altın yatırımı büyük orandadır. Çin, Hindistan, Türkiye, Rusya, Arabistan gibi ülkeler gelişmiş ülke tahvillerinde yatırımlarını tutuyordu.

25 RUSYA 24 RUSYA Bu tür yatırımların likiditesi yüksek olduğu gibi hemde güvenli limanlardı. Likiditenin yükselmesi ile bu merkez bankaları rezervlerini çeşitlendirmeye başladılar. Hem bu merkez bankaları eskisi kadar gelişmiş ülke tahvillerine güven duymuyorlar Amerika, 2011 AB krizi bu durumu tetikleyen unsurlar oldu. Rezervlerini çeşitlendirmek isteyen bu ülkeler özellikle Çin, ihtiyaç duyduğu enerji için Türkiye başta olmak üzere İran, Rusya gibi ülkeler ile swap anlaşmaları yaptı. Birçok alanda işbirliğine gitti. Dünya doğalgazının sadece beşte birini kontrol eden Amerika bu durumdan rahatsız oldu. Son 3 ay içinde Dolar karşısında Türk Lirası, Rus Rublesi, Brezilya Reali, İran Dinarı, Endonezya ve Hindistan Rupi si, G.Kore para birimi WON, G.Afrika Randı ortalama %3 ila 10 arası değer kaybetti. İşin ilginç tarafı ise Dolar Endeksinin gelişmiş ülke para birimlerine karşısında değer kaybetmesidir. Döviz kurları istenildiğinde istenilen kadar alım yapılamayacağına inanıldığında yükselir. Doların hem Türkiye de hemde artık yeni düzenin ekonomik gücü olan ülkelerde değerlenmesinin asıl sebebi ülkelerin halen finans güçlerinin olmamasından kaynaklanmaktadır. BRIC dediğimiz ülkelerin döviz rezervleri 5 trilyon dolardır. Bu ülkeler dolar ile ticareti durduruyoruz dediklerinde Brezilya hariç diğer 3 ülkenin Rusya nın 250 Hindistan ın 150 milyar dolar borcunun olacağını söyleyebiliriz. Gerieyen kalan Çin in ise Dolar a ihtiyacı olmadığı gibi 3 triyon dolar alacığının olması beklenilir. Sonuç olarak şunları söyleyebiliriz. Dünya ekonomisi Batıdan Doğuya kayarken İsviçre Frangı nın yerine Türk Lirasının tercih edilmesi beklenebilir.

26 RUSYA 25 RUSYA Rusya nın güçlendiği dönemde likidite krizini aşmak isteyen Çin e yanaşır. Çin- Rusya işbirliği ise AB de dengeleri sarsacaktır. Yanlış hesaptan bu sefer Kıbrıs tan dönecek. Kıbrıs ın önemi yine bu dönemde ön plana çıkarılacaktır. Bu sefer Kıbrıs a sadece ABD nin değil Çin-Rusya-İsrail in büyük ihtiyacı var. Türkiye nin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında AK Parti nin aleyhine olan Paralel Yapı nın güçleri kesilecek Amerika da AK Partinin çıkarları için çalışacaktır. Kısaca şunu diyebiliriz. Türkiye üzerine oynanan oyunu Ukrayna bozdu. Amerika Suriye ve Ukrayna da kaybetti. İran riski halen devam ediyor. İşte bu nedenle Türkiye ye yeniden milyarlarca dolar gelecektir. Şirket hisseleri 10 a bile katlanabilir. Son olarak şu soruyu sorarak yazımı sonlandırmak istiyorum. ABD, Adana daki İncirlik Üssü dahil Avrupa daki 5 ülkede konuşlandırdığı eski tip B-61 atom bombalarını, yeni ve modernize edilmiş güdümlü nükleer bombalarla (B61-12) değiştirmesinin asıl sebebi sizce nedir?

27 RİSK BİLDİRİMİ Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ABD de dağıtılmak için hazırlanmamıştır. Döviz piyasasındaki ticaretin sabit vadeleri ve garantileri yoktur ve bu da likiditeyi ve her an hareket etme olanağını piyasanın ana karakteristiği yapmaktadır. Buna yüksek oynaklık ve özellikle de şeffaflık eklenebilir. Döviz veya yabancı para ticaretindeki temel unsur ise kaldıraç etkisi ile işlem yapma olanağıdır. Başka bir deyişle çok az sermayeyle çok daha yüksek bir miktarı hareket ettirmek mümkündür. Döviz ticaretinde ki normal kaldıraç oranı 1:100 dür. Başka bir deyişle, işlem yapmak istediğiniz döviz miktarının %1 i kadar bir teminat ile işlem yapabilirsiniz. Örneğin; Euro yatırarak Euro değerinde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda satın aldığınız döviz sizin lehinizde sadece yüzde 0.5 oranında bir hareket gerçekleştirdiğinde pozisyonu kapatırsanız 500 Euro luk bir gelir elde edersiniz Euroluk yatırımınızda göz önüne alındığında, bu yüzde 50 oranında bir gelir demektir. Döviz kurları genellikle gün içinde yüzde 1 oranında aşağı veya yukarı dalgalanma gösterirler. Döviz işlemlerinin çekiciliği, küçük fiyat hareketlerinde bile anında önemli kazançlar elde edebilme şansında yatmaktadır. Ancak bu kazanç şansının yanı sıra aynı oranda kaybetme riski de vardır ve bunu, daha önce de altını çizdiğimiz gibi, kesinlikle unutmamalısınız.gerekli finansal koşullara sahip spekülatif kişiler için döviz işlemleri; hızı, yüksek likiditesi ve özellikle de kaldıraç etkileriyle eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Şeffaflık ve günün 24 saati güncel koşullara cevap vermek de diğer avantajları arasındadır. Kaldıraçlı spot parite ve vadeli işlemler piyasaları doğaları gereği yatırımcıların hesaplarında bulunan teminatların ortalama 50 kattı büyüklüğünde pozisyonların açılmasına olanak verir. Yatırım yaparken kaybetmeyi göze alabileceğiniz büyüklükteki sermayelerle çalışmalısınız. Hiçbir suretle borç alarak bu piyasalarda işlem yapmamalı veya hayat standardınızı etkileyecek büyüklükte riskler almamalısınız.

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN döviz dergisi Sayı 59 10 MART 2014 PARİTE ANALİZLERİ ENDEKS ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ İ Ç İ N D E K İ L E R EUR / USD EUR / JPY GBP / USD ALTIN PETROL BIST DOLAR

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212)

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212) döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014 www.dovizdergisi.com İÇİNDEKİLER 04 EUR / USD ANALİZ 05 GBP / USD ANALİZ 05 NZD / USD ANALİZ 06 HAM PETROL ANALİZ 06 BRENT PETROL ANALİZ

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter. döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 ABD ve İngiltere Borsalarına Bir Bakış...

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 69 TARİH : 19 MAYIS 2014 İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com

döviz dergisi SAYI : 69 TARİH : 19 MAYIS 2014 İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com döviz dergisi SAYI : 69 TARİH : 19 MAYIS 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Geçtiğimiz hafta sakin seyreden piyasalarda yeni haftanın ilk işlem gününde de yoğun olmayan bir veri gündemi bizi bekliyor. ABD tarafında TSI 18:30 da 3 aylık

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ocak 2018 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ocak 2018 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 10 Ocak 2018 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından Haftalık Ham Petrol Stokları nın açıkladığı verilerde ham petrol stoklarının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti oyların yaklaşık %50 sini alarak tek başına iktidar oldu.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti oyların yaklaşık %50 sini alarak tek başına iktidar oldu. Ekonomik Gündem 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti oyların yaklaşık %50 sini alarak tek başına iktidar oldu. Fitch İsviçre ve Kazakistan ın kredi notunu teyit etti. Kolombiya Merkez Bankası

Detaylı

www.dovizdergisi.com SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014

www.dovizdergisi.com SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014 SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014 İÇİNDEKİLER 4 5 6 shell ve exxonmobil türkiye ye geliyor dünya bankası, türkiye nin büyüme tahminini yükseltti çin bej kitabı: yatırımların azalmasıyla ekonomi yavaşladı

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Tem) ORTA 3,1% 3,1% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Tem) ORTA 3,3% 3,3%

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya enerji hisseleri, artan ham petrol stoklarının baskısı ile düşen petrolde ile birlikte geriledi. Dolar, Traderların Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine falz ikna olmaması ile

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz Günlük Bülten 14 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Küresel piyasaların uzun zamandır gündemini oluşturan Günlük Bülten Yunanistan belirsizliğinin yarattığı endişeler dün Euro liderleriyle anlaşmanın sağlandığına

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 22 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda haftanın ikinci gününde hisse senetleri ve tahviller değer kazanırken dolar önemli para birimleri karşısında yatay hareket etti.

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Temmuz 2017 Çarşamba. BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Temmuz 2017 Çarşamba. BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0. Günlük Bülten 5 Temmuz 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.68 oranında yükselişle Günlük 101.207,79 puan Bülten seviyesinden kapattı. BIST100 endeksi

Detaylı

Teknik Bülten. 10 Ocak 2013. denizfx@denizyatirim.com. https://twitter.com/denizfx 10.01.2013

Teknik Bülten. 10 Ocak 2013. denizfx@denizyatirim.com. https://twitter.com/denizfx 10.01.2013 Teknik Bülten 10 Ocak 2013 denizfx@denizyatirim.com https://twitter.com/denizfx 0 212 354 82 00 1 Günlük Gelişmeler Avrupa Merkez Bankası toplantısı finansal gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Bloomberg

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Mayıs 2018 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Mayıs 2018 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 17 Mayıs 2018 Perşembe Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda dün borsalar yükseldi. Dolar değer kazanırken, petrol fiyatlarındaki gevşeme yerini yükselişe bıraktı. Günlük Bülten ABD Borsaları

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe Günlük Bülten 17 Aralık 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uzun zamandır piyasada beklenen Fed'in fazi artırma hamlesi dün gerçekleşti. Fed 25 baz puan faiz artırımına

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 5 Şubat 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Son dönemde açıklanan ABD verileri, genel olarak ülke ekonomisinde enflasyonun ve büyümenin birlikte güçlendiğine, istihdamda da hedeflenen toparlanmanın sürdüğüne

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2016 Çarşamba Günlük Bülten 22 Haziran 2016 Çarşamba Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yellen ın senatoya yaptığı sunum, Draghi nin konuşmaları, Almanya Maliye Bakanı nın açıklamaları günün önemli gelişmeleri arasında olurken

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 11.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Merkez bankalarının politika kararlarında belirleyici faktörlerden biri olarak yakından takip edilen Çin Ekonomisinde özel sektörün açıkladığı İmalat PMI üst üste onuncu

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 8 Nisan 2019 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Asya hisse senetleri piyasalarında satış ağırlıklı bir görüntü hakim. Bu satışları kar satışı olarak şimdilik kabul edebiliriz. Çin resmi haber ajansına göre

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Kas) AZ 18,3 12:35 GBP 10 Yıllık Hazine Tahvil İhalesi AZ 1820% 12:35 EUR Almanya 2 Yıllık Bono İhalesi AZ -0,260%

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Şubat 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Şubat 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 20 Şubat 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta yoğun veri akışı ve FED Başkanlarının konuşmaları takip edildi. Günlük Bülten FED

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 14.07.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,36020 1,36183 0,11 ALTIN 1339,02 1306,95 2,39 TRY 2,11866 2,11583 0,13 EURTRY 2,88242 2,88187 0,01 JPY 101,369 101,532 0,16 1,71184

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Temmuz 2015 Cuma. Hafta boyunca Çin ve Yunanistan gelişmeleriyle yön

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Temmuz 2015 Cuma. Hafta boyunca Çin ve Yunanistan gelişmeleriyle yön Günlük Bülten 10 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Hafta boyunca Çin ve Yunanistan gelişmeleriyle yön Günlük Bülten bulmaya çalışan küresel piyasalar haftanın son işlem gününde

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, genel olarak iyi çıkan şirket karları ve ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat sektörünün iyileşmekte olduğunu işaret eden verilerin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde yatırımcıların

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Mayıs 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Mayıs 2016 Pazartesi Günlük Bülten 16 Mayıs 2016 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Cuma günü EURO bölgesi Gayri Safi yurtiçi Hasıla verisi beklentinin çok altında ve ABD Perakende satışlar verisi

Detaylı

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak.

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak. Ekonomik Gündem Haftanın ortasındaki işlem gününde ekonomik veri takviminin gündemi zayıf. Bugün Avrupa seansında sadece Almanya Ekim ayı İhracat ve ithalat rakamları ile Dış ticaret Dengesi takip edilirken,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 4 Mart 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 4 Mart 2016 Cuma Günlük Bülten 4 Mart 2016 Cuma Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalar hafta başından bu yana merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik rakamları öncesi iyimser fiyatlanıyor. Bugün

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,6% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,7% -0,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 27 Şubat 2018 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel Günlük piyasalarda Bülten haftanın ilk işlem gününde borsalar yükseldi, Dolar karışık bir seyir izlerken petrol fiyatları

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 12 Ağustos 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 12 Ağustos 2015 Çarşamba Günlük Bülten 12 Ağustos 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Fed in faiz arttırım sürecinin yaklaştığı beklentisiyle fiyatlanan küresel piyasalara dün Çin den gelen develüasyon

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Temmuz 2015 Salı. Yunanistan dan beklenen ödeme gerçekleşti haberi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Temmuz 2015 Salı. Yunanistan dan beklenen ödeme gerçekleşti haberi Günlük Bülten 21 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Yunanistan dan beklenen ödeme gerçekleşti haberi Günlük Bülten piyasalarda hareketlenmeyi tetiklemekte. Avrupa Merkez Bankası

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 6 Mart 2019 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Küresel büyüme endişelerinin gündemde yer tutuğunu söylemek yanlış olmayacaktır. ABD ile Çin arasındaki ticret anlaşmasının uzun zamandan beri gündemde yer tutması

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015 Foreks Bülten 14 Eylül 2015 İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Kristin Forbes Cardiffte katıldığı bir konferansta Sterlindeki değer kazanımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin önceki

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta önemli makro ekonomik veriler, Avrupa ve ABD Merkez Bankası Başkanlarının konuşmaları yanı sıra ABD nin 45. Başkanı Donald Trump ın

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Geçtiğimiz hafta cuma günü gerçekleşen Jackson Hole konferansında konuşma yapan Fed Başkanı Janet Yellen ekonominin Merkez Bankası'nın hedeflerine yaklaştıkça faiz artışı için gerekçelerin

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 3 Kasım 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 3 Kasım 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak Günlük Bülten 3 Kasım 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak Günlük Bülten olan ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak. Veri saat 15:30

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Küresel hisse senetlerinde toparlanmalar dün hız kazandı. Çin borsalarının öncülüğünde Avrupa ve ABD borsalarında değer kazançları haftaya yapılacak FED toplantısı öncesinde piyasaların

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 8 Ağustos 2016 Pazartesi Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yoğun bir veri akışını geride bıraktığımız haftada yurt içinde en önemli haber olarak enflasyon rakamlarını takip ettik. Küresel piyasalarda

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten 22 Aralık 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten dolar ve altın yatay seyrederken Petrol fiyatları yükselmeye devam

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 16 Mart 2018 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 16 Mart 2018 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 16 Mart 2018 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten ABD Günlük Enerji Enformasyon Bülten İdaresinin açıkladığı verilere göre geçen sene ABD'nin ham petrol ihracatı bir önceki yıla

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 18 Aralık 2014 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 18 Aralık 2014 Perşembe i Piyasa Gündemi ABD Merkez Bankası nın merakla beklenen toplantısı dün akşam sonuçlandı. Daha önceki toplantılarda kayda değer süre ifadesine takılı kalan küresel piyasalara daha değişik bir ifadeyle

Detaylı

Yurtiçinde ise TUİK İşsizlik Oranı, TCMB Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri, MB Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri rakamları izlenecek.

Yurtiçinde ise TUİK İşsizlik Oranı, TCMB Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri, MB Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri rakamları izlenecek. Ekonomik Gündem Bugün takip edilecek veriler arasında Avrupa seansında İngiltere kasım ayı TÜFE, Almanya ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Euro Bölgesi 3. Çeyrek İstihdam, ABD seansında ise kasım ayı TÜFE, NY

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak. Ekonomik Gündem Janet Yellen in dünkü konuşması piyasalarda fiyatlamalarda önemli kırılmaları beraberinde getirdi. ABD ekonomisinin iyi gittiğini ve aralık ayında faiz artırımının olası olduğunu söyledi.

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 3 Aralık 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Hafta sonu gerçekleştirilen G-20 zirvesinde gözler ABD Başkanı Trump ve Çİn mevkidaşı üzerindeydi. Ticaret savaşlarına 90 günlük mola kararının ardından ABD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Ekonomik Gündem Petrol fiyatları, özel sektör verisine göre ABD'de Petrol stoklarının geçen hafta düşüş göstermesi ve OPEC ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Kasım 2016 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Kasım 2016 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 21 Kasım 2016 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalar geçtiğimiz hafta fiyat hareketliliğinin ve volatilitenin yüksek olduğunu bir haftayı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Kasım 2014 14.11.2014 Açılış Kapanış % 1,2473 1,2519 0,37 ALTIN 1160,80 1188,80 2,41 TRY 2,2425 2,2286 0,62 TRY 2,7981 2,7861 0,43 JPY 115,80 116,20 0,35 GBP 1,5700 1,5658 0,27

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 14.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33640 1,33647 0,01 ALTIN 1312,53 1313,26 0,05 TRY 2,15591 2,15125 0,21 EURTRY 2,88291 2,87700 0,20 JPY 102,426 102,446 0,01 GBP

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı Günlük Bülten 18 Ağustos 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yeni günün gündeminde yurt içinde dün siyasi liderlerin bir araya geldiği koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

EUR-USD. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

EUR-USD. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Fransa da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin AB yanlısı Macron un zaferiyle sonuçlanması Avrupa da ayrılıkçı popülist trende karşı önemli bir kazanım oldu. İngiltere nin AB den ayrılması

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 31 Ekim 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Yurt içinde bugün TCMB 2018 IV. Enflasyon Raporu ve PPK toplantı özetleri takip edilecek. TCMB nin gelecek döneme dair enflasyon beklentilerini yukarı revize

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Yılın son gününe Çin tarafında açıklanarak beklentilerin üzerinde gelen İmalat PMI verileri ile başladık. Yıl sonu nedeniyle Japonya, Rusya, İtalya, İsviçre,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD TCMB yılın son toplantısını pas geçti Fed in faiz kararının ardından faizlerde yukarı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Temmuz 2014 22.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35233 1,34654 0,42 ALTIN 1312,11 1306,16 0,45 USDTRY 2,11758 2,10573 0,55 EURTRY 2,86488 2,83600 1,00 USDJPY 101,392 101,459 0,06

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Eylül 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde risk iştahı arttı, borsalar yükseldi, dolar değer kazandı. Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün ABD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 13 Temmuz 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 13 Temmuz 2016 Çarşamba Günlük Bülten 13 Temmuz 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Brexit sonrası oluşan kaosun ortadan kalkmaya başlaması, Japonya Merkez Bankası nın ekonomik teşvik

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Dolar, yatırımcıların dikkatlerini ABD'de faiz artırımına ilişkin beklentilere çevirmesi ile birlikte önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazanırken, Asya hisse senetleri, petrol

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) dün repo ihalesini açmadığını duyurması ve daha yüksek bir faizle (Geç likidite penceresi faiz oranı %10) ile piyasaları fonlayacağı beklentisinin

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 23 Ekim 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı rekorlar ile kapattı. Yeni haftada gündem yoğun. Japonya seçimlerinin etkileri ECB faiz kararı ve ABD büyüme verileri

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ekim 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ekim 2015 Çarşamba Günlük Bülten 7 Ekim 2015 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Beklentileri karşılamayarak piyasaları şaşırtan son ABD tarım dışı istihdam verisi her ne kadar geçtiğimiz haftada

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 38 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Temmuz 2017 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Temmuz 2017 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 14 Temmuz 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün Günlük küresel piyasalarda Bülten sakin bir hava hakimdi. ABD borsaları son yıllardaki bulunduğu rekor seviyelerde tutunmaya

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Bazı kamu şirketlerinin hisse devirleriyle gündem gelen Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklamalar bugün de yakından takip edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, fonun ekonomideki üretime yardım

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi Günlük Bülten 3 Temmuz 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Borsa geçen haftayı yükselişle kapadı. BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,25 yükselişle 100 bin 440 puandan kapandı. Günlük Bülten

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk iki haftası dünya ekonomik büyümesine ilişkin iyimser beklentiler petrol fiyatlarını 80.0 dolar/varil üzerine taşıdı. Ocak ayının son haftasına girerken farklı bir tablo ile

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,7 11:30 EUR Sentix Yatırımcı Güveni (Haz) AZ 27,5 27,4 12:00 EUR Perakende Satışlar

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 14 Mayıs 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu Küresel piyasalar haftaya moralli başlarken içeride TL nin zayıf bir başlangıç yapması dikkat çekiyor. Euro/TL bu sabah erken saatlerde 5,2050 ile yeni bir

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 19 Ocak 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dün Avrupa ve ABD tarafından açıklanan makro ekonomik veriler ile FED Başkanı Jannet Yellen in konuşmaları takip

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 28 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 28 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 28 Kasım 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dolar yeni haftaya TL karşısında düşüşle başladı. 3.95 seviyelerinden haftaya başlayan parite dün enfalasyon yükselişi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Ağustos 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Ağustos 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı Günlük Bülten 9 Ağustos 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı esti. Günlük ABD Başkanın Bülten Kuzey Kore yi hedef alan açıklamaları sonrasında

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Şubat 2017 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Şubat 2017 Çarşamba Günlük Bülten 22 Şubat 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Günlük Bülten Fed Başkanlarının konuşmaları hafta başlangıcında volatilitenin artmasına neden oluyor. Fomc toplantı tutanakları öncesi Clevland Fed Başkanı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Haziran 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Haziran 2016 Çarşamba Günlük Bülten 8 Haziran 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Dün piyasalarda Euro bölgesinden gelen büyüme verileri önemli veriler arasındaydı. Çeyreklik %0,6 ve yıllık

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Eylül 2016 Cuma

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Eylül 2016 Cuma Günlük Bülten 30 Eylül 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Piyasa Gündemi Bülten Küresel piyasalar dün ABD ve Euro Bölgesinden gelen veriler ile FeD Başkanlarının konuşmalarıyla hızlı bir günü geride

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Eyl) AZ 5,9 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu) ORTA 1,0% 1,0% 12:00 EUR Çekirdek Tüketici

Detaylı