MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MESLEK YÜKSEKOKULLARI"

Transkript

1 M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

2

3 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

4 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır.

5 Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan çağdaş müesseselerin en önemli kaynağıdır. Üniversite sadece bilginin öğrencilere aktarım yeri değil; aynı zamanda bizzat bilginin üretim yeridir. İkinci on yılını yaşadığımız yüzyılımız, bilgi ve iletişim çağı olmanın yanında beklentiler çağı olarak da nitelendirilmektedir. Bilgi ve iletişim, insanların geleceği tasarlama gücünü arttırmaktadır. Kendini geleceğe hazırlayan her bireyin gelecekle ilgili beklentileri vardır. Modern kalite yönetimi anlayışının vazgeçilmez ögelerinden biri olan vizyon, kurum veya kişilerin gelecekle ilgili beklentilerini tanımlayan ve ulaşabilecekleri önemli bir idealdir. Medipol Üniversitesi nin vizyonu; eğitim ve öğretimdeki mükemmellik düzeyi, toplumun yarınlarını inşa etmeye talip donanımlı insan gücünü yetiştirmedeki kararlığı, üstün nitelikli akademik kadrosu ve çağdaş altyapısı ile ülkemizde ve dünyada örnek gösterilen bir üniversite olmaktır. Üniversitemiz, öğrencilerimize ve dolaylı olarak da içinde yaşadığımız topluma daha iyi gelecek sağlayan bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır. Medipol lü olmak, sürekli değişimi ve gelişimi içselleştirebilmeye, bağımsız düşünebilmeye, farklı disiplinlerle birlikte çalışmaya ve zorlu problemleri çözmeye talip olmak demektir. Geleceğe yön verme iddiası ile yenilikçi araştırmalara ve rekabetçi gelişmeye odaklanmak demektir. Kısacası, Medipol lü olmak yarınlara hazırlanmaktır. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

6

7 Misyon Medipol Üniversitesi verdiği eğitim ve kattığı farklılıklarla, kalıcı üstünlükler kazanmış, bilim ve teknoloji üretimine odaklı, toplumun değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler yetiştirmeyi ilke edinmekte, topluma ve evrensel bilime katkıda bulunmayı görev kabul etmektedir. Vizyon Güçlü kurumsal kültürü, girişimcilik ruhu ve sürekli gelişime açık dinamizmi ile bilime ve topluma yön veren öncü bir üniversite olmak. Kuruluş Türkiye nin genç ve çağdaş üniversitelerinden Medipol Üniversitesi, Medipol Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Koca nın kurucusu olduğu bugünkü adıyla Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından, 7 Temmuz 2009 tarihinde kurulmuştur. İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada, Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün kara ile buluştuğu noktada 2010 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Medipol Üniversitesi; modern derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi ve sunduğu olanaklarla İstanbul un merkezinde bir eğitim yuvasına dönüşmüştür. Hızlı bir gelişme gösteren Medipol Üniversitesi, eğitim alanlarının yanında öğrenci yurtları, spor alanları ve araştırma laboratuvarlarını da kapsayan Kavacık Yerleşkesi nin birinci kısmını hizmete sokmuştur. Bu süreçte Medipol Sağlık Grubu na ait Türkiye nin en büyük özel sağlık yatırımı olan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi ile iş birliği anlaşması yapılmıştır. Bu hastanemiz Üniversite Hastanesi olarak hizmet vermektedir. Medipol Üniversitesi, her biri alanlarında uzman akademik kadrosuyla ve ilk yıldan itibaren pratik ve teorinin buluştuğu bir eğitim anlayışıyla öğrencilerin meslek hayatına hazırlanarak emin adımlarla yol almalarını hedeflemektedir. Üniversitemiz eğitim-öğretim döneminde 12 fakülte,1 yüksek okul, 59 lisans, 58 birinci öğretim ön lisans ve 39 ikinci öğretim ön lisans programı ile fen bilimlerinden, sağlık ve sosyal bilimlere, eğitim bilimlerinden, güzel sanatlara geniş bir yelpazede öğrencilerini geleceğe hazırlayacaktır.

8 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Adalet Adalet (İ.Ö) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Bankacılık ve Sigortacılık Dış Ticaret Halkla İlişkiler ve Tanıtım İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi Lojistik Maliye Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Sosyal Güvenlik Sosyal Hizmetler Sosyal Hizmetler (İ.Ö.) Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İ.Ö.) Yerel Yönetimler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı (İ.Ö.) Ameliyathane Hizmetleri Ameliyathane Hizmetleri (İ.Ö.) Anestezi Anestezi (İ.Ö.) Çocuk Gelişimi Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) Diş Protez Teknolojisi Diş Protez Teknolojisi (İ.Ö.) Diyaliz Diyaliz (İ.Ö.) Eczane Hizmetleri Eczane Hizmetleri (İ.Ö.) Elektronörofizyoloji Elektronörofizyoloji (İ.Ö.) Fizyoterapi Fizyoterapi (İ.Ö.) İlk ve Acil Yardım İlk ve Acil Yardım (İ.Ö.) İş Sağlığı ve Güvenliği Odyometri Odyometri (İ.Ö.)

9 Optisyenlik Optisyenlik (İ.Ö.) Patoloji Laboratuvar Teknikleri Radyoterapi Radyoterapi (İ.Ö.) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık Kurumları İşletmeciliği (İ.Ö.) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İ.Ö.) Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İ.Ö.) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İ.Ö.) Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Yaşlı Bakımı MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı (İ.Ö.) Ameliyathane Hizmetleri Ameliyathane Hizmetleri (İ.Ö.) Anestezi Anestezi (İ.Ö.) Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.) Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Çocuk Gelişimi Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) Diş Protez Teknolojisi Diş Protez Teknolojisi (İ.Ö.) Diyaliz Diyaliz (İ.Ö.) Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Elektronörofizyoloji Elektronörofizyoloji (İ.Ö.) Fizyoterapi Fizyoterapi (İ.Ö.) Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik İlk ve Acil Yardım İlk ve Acil Yardım (İ.Ö.) İnşaat Teknolojisi İnşaat Teknolojisi (İ.Ö.) İş Sağlığı ve Güvenliği Mimari Restorasyon Mimari Restorasyon (İ.Ö.) Odyometri Odyometri (İ.Ö.) Optisyenlik Optisyenlik (İ.Ö.) Radyoterapi Radyoterapi (İ.Ö.) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık Kurumları İşletmeciliği (İ.Ö.) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İ.Ö.) Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İ.Ö.) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İ.Ö.)

10 Burs İmkânları ÖĞRENİM BURSLARI Medipol Üniversitesi öğrencileri, ÖSYS sonucuna göre %100, %50 ve %25 burslu olarak eğitim hakkı kazanırlar. Öğrenim bursu olarak adlandırılan bu burslar, zorunlu hazırlık programı da dahil olmak üzere yasal eğitim süreleri kapsamında geçerlidir. İsteğe bağlı hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler kayıtlı oldukları programın %25 burslu ücretini öderler. İstanbul Medipol Üniversitesinde verilen burslar karşılıksız olup ancak disiplin suçu işlenmesi ve yatay geçiş yapılması durumunda kesilir. İstanbul Medipol Üniversitesi burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs ve indirimler sadece eğitim-öğretim ücretini kapsamaktadır. Barınma, beslenme, ulaşım, kitap, eğitim malzemesi vb. konular burs kapsamı dışındadır. ÜSTÜN BAŞARI BURSU Yerleştiği programın puan türünde standart eğitim süresince ve hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere; İlk 100 e giren öğrenciye 3000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı, arasında yer alan öğrenciye 2000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca), arasında yer alan öğrenciye 1500 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ve arasında yer alan öğrenciye 1000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) verilecektir. BAŞARI BURSU Tüm lisans programlarında geçerli olmak üzere, derslerinde başarılı olarak sınıfında ilk 3 dereceye giren öğrencilerin bir sonraki yıl eğitim ücretlerinde indirim yapılır. Buna göre; Başarı Bursu alacak öğrenciler tamamlanan eğitim öğretim yılı içindeki senelik ağırlıklı not ortalaması ve diğer şartlara göre belirlenmekte olup ilgili burs sadece takip eden yıl için geçerlidir.(bahar yarıyılında not yükseltmek veya başarısızlık nedeniyle bütünleme sınavına girmeksizin almış olduğu notlar dikkate alınacaktır.) Buna göre; Sınıf/sene ağırlıklı not ortalamasına göre ve öğrencinin bütünlemeye kalmaması şartı ile; Sınıf birincisi olan öğrenci bir sonraki eğitimöğretim döneminde ücretsiz eğitim alır. Sınıfında 2. olan öğrencinin eğitim ücretinin %50 si ve Sınıfında 3. olan öğrencinin eğitim ücretinin %25 oranında kendilerine tahakkuk edecek eğitim ücretinden ayrıca indirim yapılır.

11 Öğrenci tam burslu ise bir sonraki eğitim döneminde başarı bursu (nakit olarak)verilir. Zorunlu ve/veya isteğe bağlı hazırlık süreci hariçtir. TERCİH İNDİRİMİ Yerleştikleri program öncesindeki bütün tercihlerini İstanbul Medipol Üniversitesi nin önlisans ve lisans programları arasından yapan adaylara, aşağıdaki şekilde tercih indirimi uygulanacaktır. Sadece Tam Burslu ve %50 Burslu kontenjanı olan programların, %50 Burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim, Tam Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanı olan programların, %25 Burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim, Ücretli kontenjanı bulunan Tıp Fakültesi ile Hukuk Fakültesinde ücretli kontenjana yerleşenlere öğrenim ücretinden %50 indirim ve %25 Burslu kontenjanına yerleşenlere kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim yapılacaktır. (Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim veren programlar ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Türk Müziği Programı için tercih indirimi uygulanmayacaktır.) ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI EĞİTİM İNDİRİMİ Ücretli, %25 veya %50 burslu olarak eğitim görecek şehit ve gazi çocuklarına %10 eğitim indirimi yapılmaktadır. ANLAŞMALI LİSELER Üniversitemiz ile özel protokol imzalamış olan liselerden mezun olarak üniversitemiz önlisans ve lisans programlarına yerleşen öğrencilere protokolde yer alan indirim oranları ayrıca uygulanacaktır.

12 Adalet Adalet Meslek Yüksekokulu, öğrenciye adli hizmetlerin dayandığı mevzuat bilgisi ve bu hizmetlerin yürütülmesinde gereken teknik bilgi eğitimini veren bir meslek yüksekokuludur. Yargısal faaliyetlerin karmaşık yapısı ve her geçen gün bu faaliyetlerin genişleyen hacmi, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere diğer kamu kurumları ve özel sektörün hukuk alanında nitelikli personel ihtiyacını artırmaktadır. Adalet Meslek Yüksekokulu ndan mezuniyetin ardından Dikey Geçiş Sınavı sonucunda Hukuk Fakültesi nde eğitim görme imkânının bulunması da üniversite adayları açısından Adalet Meslek Yüksekokulu nu tercih için önemli bir sebep olmaktadır eğitim ve öğretim yılında Yüksekokulumuz bünyesinde öğrenci kabul edecek olan 2. Öğretim Adalet Programı da, özellikle aktif biçimde çalışma hayatının içinde olup yeni kariyer fırsatları yakalamak isteyen üniversite adayları için mevcut iş hayatını sekteye uğratmadan yükseköğrenime devam imkânı sunmaktadır. Özellikle aktif çalışma hayatında olup bu sebeple gündüz öğretimine devam etmesi söz konusu olmayan öğrencilere hitap eden 2 inci öğretim programımızda öğrencilerin çalışma hayatının sekteye uğratılmadan eğitimin gerçekleştirilmesi önceliklidir. Bu programda yer alan dersler mesai sonrası saatlerde yapılmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzda verilen eğitimle öğrencilerimiz adli hizmetlerin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan hem teorik hem de pratik bilgi ve yeterliliğe sahip olarak gerek kamuda gerekse özel sektörde çok çeşitli meslekleri icra edebilecek konumda olacaklardır. Yüksekokul programında Anayasa Hukuku Bilgisi, Medeni Hukuk Bilgisi, Ticaret Hukuku Bilgisi ve Ceza Hukuku Bilgisi gibi normatif derslerin yanı sıra Medeni Usul Hukuku Bilgisi ve Ceza Muhakemesi Hukuku Bilgisi dersleri gibi normatif hukuk dallarının uygulama usulüne ilişkin dersler de yer almaktadır. Ayrıca öğrencinin Adalet Bakanlığı bünyesindeki Zabıt Kâtipliği sınavının gerektirdiği yeterliğe sahip olması açısından eğitim programımızda 4 yarıyıl boyunca Klavye Kullanımı dersi yoğun biçimde yer almaktadır.

13 Mezunlarımız elde edecekleri ön lisans diploması ile Adalet Bakanlığı bünyesinde personel olarak tüm mahkemelerin, savcılıkların ve icra dairelerinin yazı işlerinde müdür, müdür yardımcısı ve zabıt kâtibi ; Ceza ve Tevkifevleri nde ceza infaz kurumu kâtibi gibi çeşitli unvanlarla görev alma imkânına kavuşabilirler. Kamu hizmeti dışında mezunlarımız özel sektörde noterler, ticaret sicil müdürlükleri, bankalar, sigorta şirketleri gibi çeşitli kurumların hukuk alanındaki birimlerinde görev alabilecekleri gibi hukuk bürolarında nitelikli personel olarak da çalışma imkânına sahip olabilirler. Adalet Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile Hukuk Fakültelerine geçiş yapabilirsiniz. Güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzunu inceleyiniz.

14 Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız ve diş sağlığı teknikeri diş hekimi için çalışma ortamını hazırlar, hastayı kabul eder ve tedavisi sırasında hekime ve hastaya yardımcı olur. Ağız ve diş sağlığı teknikerliği programının amacı, kamu ve özel sektörde tercih edilen saygın, nitelikli, çağdaş ve diş sağlığı alanında uluslararası bilgi seviyesine ulaşmış ara eleman yetiştirmektir. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri unvanı verilir. Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Ağız ve Diş Sağlığı Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

15 Ameliyathane Hizmetleri Ameliyathane teknikeri, ameliyathanede kullanılan alet ve malzemenin ameliyata hazır hale getirilmesine, cerrahi ekibe malzeme sağlanmasına ve ameliyathane ortamının ameliyatın özelliğine göre uygun hale getirilmesine yönelik iş ve eylemleri yapan ve ameliyata giren ekipte yer alıp uygulama açısından destek veren yardımcı sağlık personelidir. Ameliyat Hizmetleri programını bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Ameliyathane Teknikeri unvanı verilir. Programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektörde yer alan sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde bulunan ameliyathanelerde çalışabilirler. Hastanelerin bu alanda özel eğitim görmüş sağlık elemanlarına ihtiyaçları olması nedeniyle iş bulma imkânları yüksektir. Ameliyathane Hizmetleri Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

16 Anestezi Anestezi teknikeri, her türlü ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygulayan, anestezi işlerinde hekime yardımcı olan sağlık teknikeridir. Anestezi teknikeri, hastanın genel sağlık durumunu inceleyerek, hastanın yaşına, cinsiyetine, kilosuna, sağlık yapısına göre anestezi uygulayıp hekimin kontrolünde hastayı uyutur. Ameliyat boyunca hayati bulguları takip eder. Herhangi bir komplikasyon durumunda doktorla birlikte hastaya müdahale eder. Hastanın uyumasına nezaret ederek, uyandırma sırasında hastanın genel sağlık durumunu kontrol eder. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Anestezi Teknikeri unvanı verilir. Anestezi teknikerleri, ameliyat yapılan her türlü sağlık kurumunda (devlet hastanesi, özel hastane, doğumevi, üniversite hastaneleri, özel klinikler vb.) rahatlıkla iş bulabilirler. Ameliyatta tedavi yöntemlerinin gelişmesine paralel olarak meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç artmaktadır. Anestezi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

17 Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık ve Sigortacılık Programı ndan mezunlarımız, bankacılık, sigortacılık ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren kurumkuruluşlara mesleki temel bilgilerle donatılmış, ilgili hukuki ve teknik bilgiye sahip, banka ve sigorta hizmetlerini yürütebilen elemanlar olmaktadır. Amacımız, temel olarak mevduat toplayan ve kredi veren banka kuruluşları ile müşterilerine deprem, doğal afet, tarım, kaza gibi pek çok farklı alanda sigorta türü sağlayan sigorta kurumlarında çalışabilecek, bankacılık ve sigortacılık sektöründe ve genel olarak da finans sektöründe sorumluluk üstlenebilecek nitelikli mezunlar yetiştirmektir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Bankacılık/ Sigortacılık Meslek Elemanı unvanıyla ön lisans diploması alarak mezun olur. Mezunlarımız, kredi analizi, bankacılık, sigortacılık alanlarında sermaye piyasası aracı kurumlarında, uluslararası denetim şirketlerinde, kamu finans kurumlarında, leasing şirketlerinde, reasürans şirketlerinde, işletmelerin finans departmanlarında çalışabilirler. Bankacılık ve Sigortacılık Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

18 Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programımızın amacı, görsel efekt, grafik tasarım, 2 ve 3 boyutlu modelleme ve canlandırma unsurları üzerine alacakları eğitimi hayal güçleri ile birleştirerek yeni tasarımlar ortaya koyabilecek bireyler yetiştirmektir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Bilgisayar Destekli Görselleştirme Uzmanı unvanı ile ön lisans diplomasını alarak mezun olur. Mezunlar, medya (sinema, televizyon, reklam), bilgisayar oyunu, endüstri ürünü tasarımı, makine ve inşaat mühendisliği, otomotiv, mimarlık, şehir bölge planlama gibi tasarım ağırlıklı sektörler ile kamu kurumlarında 3D Modelleme ve Animasyon Tasarımcısı, 3D Animasyon Uzmanı gibi unvanlarla çalışabilirler. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

19 Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar programcıları bilgi teknolojileri konusunda donanım ve yazılım geliştirecek özelliklerle donanmış olarak bilgi toplama ve bu bilgileri işleme ile ilgili problemlerin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışan kişilerdir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Bilgisayar Programcısı unvanıyla ön lisans diploması alarak mezun olur. Bu bölümden mezun olan öğrenciler özel ve kamuda bilgi işlem ve yazılım geliştirme bölümleri, bilişim teknolojileri eğitim ve danışmanlık firmaları, kurumsal şirketlerin/ kurumların bilgi işlem ve yazılım departmanlarında ya da serbest olarak çalışabilmektedirler. Bilgisayar Programcılığı Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

20 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Biyomedikal Cihaz Teknolojisi teknikeri, tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan cihazların temel çalışma prensibini çok iyi bilen meslek elemanıdır. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi teknikerinin görevleri arasında, cihazın montajı, bakımı ve onarımı, kalibrasyonu (cihaz ayarları ve testleri) ve ilgili cihazın kullanımı ile ilgili eğitim vermek gelmektedir. Biyomedikal cihaz teknolojisi teknikeri olmak isteyenlerin fen bilimlerine ilgili, alet ve makinelerle ilgili ve mekanik ilişkileri algılayabilen, şekil ilişkilerini kolayca kavrayabilen kişiler olmalarına gerekmektedir. Amacımız; kamu ve özel sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli ve teknikerliğe yatkın, biyomedikal cihaz teknolojisi alanında uluslararası bilgiye ve gelişmeye açık elemanlar yetiştirmektir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, Biyomedikal Cihaz Teknikeri unvanı ile ön lisans diploması alarak mezun olur. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu ile dört yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzunu inceleyiniz.

21 Çocuk Gelişimi Program mezunları, çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve davranışların ilgili yaş dönemlerinde çocuklara kazandırılması, çocuğun fiziksel, psiko-motor, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal gelişiminin desteklenmesi eğitimlerini verebilen; özel gereksinimli ya da risk altındaki çocuklar için gelişimi destekleyici uygun önlemleri çocuk, aile ve öğretmen bazında ele alma gibi hizmetleri yerine getiren çocuk gelişim uzmanlarına yardımcı olarak çalışan kişilerdir. Çocuk Gelişimi mezunları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, özel ya da kamuya ait anaokulları, hastaneler, gündüz bakımevleri, çocuk sağlığı merkezleri, oyun merkezleri ve oyun gruplarında görev alabilirler. Çocuk Gelişimi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

22 Dış Ticaret Dış ticaret meslek elemanları ithalat, ihracat işleri ve işlemleri ile bu işlemlere aracılık eden müşavirlik kuruluşları, bankalar, lojistik firmalarına kadar çok geniş kapsamlı bir sektörün yer aldığı faaliyet alanlarında ihtiyaç duyulan ara elemanlar olarak çalışan kişilerdir. Dış Ticaret Programı nı bitiren öğrenciler ön lisans diploması ve Dış Ticaret Meslek Elemanı unvanını alır. Mezunlar gümrüklerde, ithalat ve ihracat yapan firmalarda, Maliye ve Gümrük Bakanlığı na bağlı kuruluşlarda, ticaret ve sanayi odalarında, banka ve finans kurumlarında, sigortacılık, gümrük ve dış ticaret danışmanlık kurumlarında, nakliye firmalarında çalışabilmektedirler. Dış Ticaret Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

23 Diş Protez Teknolojisi Diş protez teknikeri, kaybedilmiş dişlerin ve fonksiyonlarının yeniden oluşturulmasını sağlamak amacıyla; diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli ve sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapan veya yapılmasını sağlayan sağlık teknikeridir. Diş protez teknikerleri, diş hekimince alınan ağız ölçülerinden model hazırlar. Hazırlanan modeller üzerinde; sabit ve hareketli bölümlü protezlerin şekillendirilmesini, döküm yöntemiyle çoğaltılmasını, bunlara tesviye ve cila ile estetik görünüm vererek ağızda kullanılmaya uygun hale getirilmesini sağlar. Çatlayan ve kırılan protezlerin tamirini yapar. Diş hekiminin uyguladığı tedavi süreci boyunca planladığı hareketli ortodontik apareyleri hazırlar. Kullandığı aletlerin bakımı ve basit onarımını yapar. Diş Protez Teknolojisi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Diş Protez Teknikeri unvanı verilir. Diş protez teknikerleri; devlet hastaneleri, diş hastaneleri, üniversite hastaneleri gibi kamu kuruluşlarında ya da özel diş protez laboratuvarlarında iş bulabilirler. Ayrıca isterlerse kendi diş laboratuvarlarını açabilirler.

24 Diyaliz Diyaliz Teknikeri, diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinesine alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması, diyaliz makinesinin bakımının yapılmasının yanında hasta ve yakınlarının diyaliz tedavisi konusunda bilgilendirilmesi aşamalarında, diyaliz ünitelerinde çalışan sağlık teknikeridir. Öğrenciler temel tıp bilimleri ve mesleki teorik derslerin yanında hemodiyaliz ve periton diyaliz ünitelerinde klinik uygulama dersleri almaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciye ön lisans diploması ve Diyaliz Teknikeri unvanı verilir. Resmi ya da özel sağlık kuruluşlarında bulunan hemodiyaliz ve periton diyalizi ünitelerinde uzman doktor gözetiminde mesleklerini icra edebilmektedirler. Diyaliz Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

25 Eczane Hizmetleri Eczane hizmetleri teknikerleri, eczanelerde hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda ve satışında eczacılara yardımcı olan sağlık teknikeridir. Mezunlar, kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Kamu ve özel eczanelerde, hastanelerde, medikal sektörde, ilaç sektörünün çeşitli alanlarında çalışabilir. Ülkemizde bulunan yaklaşık 24 bin eczane ile ilaç hizmet sektörünün çeşitli noktalarında (kamu ve özel hastane eczaneleri, ilaç ve sağlık ürünleri dağıtım kanalları, ilaç fabrikaları vb. çalışma olanağı olan işyerlerinde) eğitimli yardımcı eleman olarak görev yapabilir. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Eczane Hizmetleri Teknikeri unvanı verilir. Eczane Hizmetleri Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

26 Elektronik Haberleşme Teknolojisi Elektronik haberleşme teknikerleri elektronik iletişim teknolojilerinde sürekli ihtiyaç duyulan; elektrik, elektronik devre bileşenlerinin temel ilke ve prensipleri hakkında bilgi sahibi, GSM teknolojilerine ve mikroişlemcinin programlanması ve kullanımına hakim, üstün nitelikli, yetenek sahibi, analitik düşünebilen kişilerdir. Elektronik haberleşme teknikerleri radyo-televizyon kuruluşları, GSM operatörleri, telekomünikasyon sektörü, elektronik cihaz kullanılan tüm fabrikalar, enerji üretim ve dağıtım şirketleri, otomotiv bakım servislerinde, belediyelerde, hastanelerde, havalimanları ve tersanelerde görev alabilmektedirler. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Elektronik Haberleşme Teknikeri unvanı verilir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu Lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

27 Elektronörofizyoloji Elektronörofizyoloji teknikeri, elektronörofizyolojik yöntemlerin kullanılmasında ilgili uzman hekime yardım eden, hekimin gözetiminde çalışan sağlık teknikeridir. Burada söz konusu edilen Elektronörofizyolojik yöntemler; EEG (Elektroensefalografi), EMG (Elektromiyografi) ve PSG (Polisomnografi) dir. Elektronörofizyoloji teknikerinin görevi, Elektroensefalografi (EEG) çekmek ve sinir ileti çalışmaları (EMG çekimi) yapmaktır. Elektronörofizyoloji teknikeri beyin sapı uyarılma, görsel uyarılma potansiyellerini analiz ederek hasta kayıtlarını tutar. Ayrıca polisomnografi cihazlarını kullanır. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Elektronörofizyoloji Teknikeri unvanı verilir. Elektronörofizyoloji teknikerleri; nöroloji, KBB, psikiyatri, çocuk, göğüs hastalıkları, fizyoloji uzmanlarının gözetimi ve denetiminde resmi ya da özel hastane ve polikliniklerin elektroensefalografi, uyarılma potansiyelleri, uyku ünitelerinde çalışabilirler. Elektronörofizyoloji Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

28 Fizyoterapi Fizyoterapi teknikeri, hareket bozukluğuna yol açan durumlarda, uzman hekimin talimatları doğrultusunda fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini ve tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulayan; sağlık ve yaşam kalitesinin arttırılmasına hizmet eden sağlık teknikeridir. Fizyoterapi programının amacı fizyoterapi alanındaki teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen yardımcı sağlık personelini yetiştirmektir. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Fizyoterapi Teknikeri unvanı verilir. Bu bölümden mezun olanlar yataklı tedavi merkezlerindeki servisler, acil servis üniteleri ve diş üniteleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, protez-ortez üretim ve rehabilitasyon merkezleri, birinci basamak sağlık hizmetleri veren kuruluşlar, okullar, spor kulüpleri, huzur evleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri, kaplıca merkezleri ve evde bakım merkezleri gibi özel veya kamu birimlerinde çalışabilirler. Fizyoterapi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim *Tercih indirimlerimizi incelemeyi unutmayınız ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

29 Halkla İlişkiler ve Tanıtım İşletme ile onun grupları arasında karşılıklı anlayış, işbirliği ve hedeflerin elde edilmesi amacıyla kurulan ve planlanan iletişim şekline halkla ilişkiler, bu iletişimi yürütmek üzere yetiştirilen kişilere ise halkla ilişkiler uzmanı denir. Temelinde iletişim yatan Halkla İlişkiler, bir yönetim görevi olup, kuruluş felsefesi oluşturulması, hedeflerin saptanması gibi misyonları da üstlenmesi sebebiyle stratejik bir bilim dalıdır. Hedef kitleleri ile doğru iletişim kurma niyetinde olan tüm kurum ve işletmeler halkla ilişkiler ve tanıtıma gereksinim duyarlar. Program olarak amacımız; bir iletişim faaliyetinin planlamadan uygulamaya kadar tüm aşamalarında görev alabilecek, kuramsal bilgiler ile uygulamayı bir arada yürütebilen, mesleğin etik yönlerini bilen, iletişimi kuvvetli, stratejik düşünebilen, kurum imajını ve itibarını olumlu yönde değiştirecek kampanyaları kurgulayabilen, kriz yönetimini bilen, çözüm odaklı, takım çalışmasına yatkın halkla ilişkiler elemanları yetiştirmektir. Bu bağlamda tüm ders içeriklerini hazırlarken öğrencilerimize teorik bilginin yanı sıra sektörde işlerine yarayacak pratik bilgileri de vermeyi hedefliyoruz. Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, ön lisans diploması alırlar ve kurumsal şirketlerin halkla ilişkiler, kurumsal iletişim ve pazarlama departmanlarında, reklam ve PR ajanslarında, medya planlama şirketlerinde çalışabilirler. Dileyen öğrencilerimiz kendilerini mesleki alanda geliştirerek çeşitli firmalara marka danışmanlığı da yapabilmektedir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programını Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile dört yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzunu inceleyiniz.

30 Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik Hukuk sekreterleri, yargı organlarında çalışan yönetici, yargılayıcı ve savunucu kişilerin günlük işlerini organize eden, belge hazırlayan, büro içi ve dışı haberleşmeyi sağlayan, dosyalama ve arşivleme hizmetlerini kendine özgü olan hukuki kavramlarla, deyim ve terimlerle yapabilen, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip, nitelikli kişilerdir. Amacımız; gerekli hukuksal terim ve deyimleri bilen, hukuki kavramlara hakim, büro içinde ve dışında gerekli olan haberleşmeleri, organizasyonları sağlayıp iletişim kurabilen, etkili ve akıcı sunum yapan, bilgisayarda ofis programlarını kullanarak hızlı ve resmi yazılar yazabilen, dosyalama ve arşivleme yapmayı bilen, kuruma uygun iş mektubu içeriği oluşturabilen, Türkçe yi iyi konuşabilen, temsil etme becerisine sahip, hukuk dosyalama sistemini ve dava hizmetlerini izleyebilen özverili, nitelikli elemanlar yetiştirmektir Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Bölümü nden mezun olan öğrenciler ön lisans diploması ve Hukuk Büro Yönetimi Sekreteri unvanı alır. Mezunlar, kamu ve özel sektöre ait pek çok kurum ve kuruluşta, üniversitelerde, vakıflarda, derneklerde; hukuk bürolarında ve hukuk şirketlerinin ara elemana ihtiyaç duyduğu departmanlarında çalışabilmektedirler. Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

31 İlk ve Acil Yardım Ambulans ve acil bakım teknikeri (AABT), hastane öncesi acil hizmetlerde hasta ve yaralılara profesyonelce temel ve ileri yaşam desteği verebilen; hasta ve yaralıların esas tedavisi yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde yaşam kurtarıcı ve sakat kalmayı önleyici tıbbi müdahaleleri yapabilen; her türlü sistem travmasını tanıyıp, uygun acil yaklaşımını planlayıp, uygulayabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan yardımcı sağlık personelidir. Programı bitiren öğrencilere, ön lisans diploması ve Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri unvanı verilir. Önemi ve etkinliği giderek artan bir meslek olması nedeniyle iş bulma imkânı oldukça geniştir. Ülkemizde son yıllarda hastane öncesi sağlık hizmetlerinde yapılan değişiklikler ile program mezunlarının 112 ambulanslarında iş bulma olanaklarında artış olmuştur. Devlet sektöründe veya özel ambulans şirketlerinde ve özel hastane acil servislerinde iş olanakları bulunmaktadır. İlk ve Acil Yardım Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

32 İnsan Kaynakları Yönetimi Gittikçe artan küresel rekabet ortamında iş örgütleri, sürdürülebilir üstünlüğü elde edebilmek amacıyla, maddi kaynakları etkin şekilde kullanabilen, şirket örgütünün fiziki yapısını tanıyabilen insan kaynakları meslek elemanlarına ihtiyaç duymaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi Programı ndan mezun olanlar, günümüz organizasyonlarının üretim, hizmet ve buna bağlı olarak kar elde etme hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları meslek ara elemanlarıdır. Amacımız; bir işi planlayıp uygulayabilen, analitik düşünebilen, insanlarla iyi iletişim kurabilen, ekip çalışmalarına yatkın, büro işlerine ilgili, sorumluluk bilinci gelişmiş, iş ahlakına sahip, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir. Mezunlarımız, özel ve kamu kuruluşlarının insan kaynakları birimlerinde, danışmanlık firmalarında, kariyer planlama şirketlerinde, sendikalarda, Devlet Planlama Teşkilatı nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nda, Türkiye İstatistik Kurumu nda çalışabilmektedirler. İnsan Kaynakları Yönetimi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

33 İnşaat Teknolojisi İnşaat Teknolojisi Programı mezunları, inşaat ve yapı kavramları, teorisi, kuralları ve inşaat hakkında eğitim aldıktan sonra bu bilgi ve teorileri inşaat bürolarında çizim yaparak, şantiyelerde ise inşaat yapım evrelerini kontrol ederek, bilgisayar ortamına aktarabilen kişilerdir. İnşaat Teknolojisi Bölümü olarak amacımız, öğrencilerimizi inşaat bürolarında tüm bilgi ve teknoloji gereçlerini en iyi şekilde kullanarak, bilgisayarda çizim yapan, inşaat teknikleri hakkında yeterli bilgiye sahip, proje hazırlayabilen, maliye hesabı yapabilmeleri için gerekli olan bilgileri edinmiş; inşaat alanında pratiğe dayalı ara eleman olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır. Mezunlar inşaat işlerine ilişkin hesapları yaparak, projelerini çizebilme, çizilmiş projeleri okuyabilme, metraj, keşif ve şantiye işlerini yapabilme, yapı teknolojisi ile ilgili deneyleri yapma gibi bilgileri kavrayıp uygulama becerilerini kazanırlar. İnşaat Teknolojisi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz. Programı bitirenler, İnşaat Teknolojisi Teknikeri unvanını alırlar. Mezunlarımız, resmi kurumlarda (Karayolları, Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi, Belediyeler vb.), Yapı İşleri Dairesi olan kurum ve kuruluşlarda, mühendislik ve mimarlık bürolarında, müteahhitlik firmaları ve şantiyelerde, yapı denetim firmalarında, bilgisayar ile çizim ve tasarım (AUTOCAD) yapılan firmalarda teknik eleman, yapı malzeme laboratuvarlarında teknik eleman olarak görev alabilmektedirler.

34 İş Sağlığı ve Güvenliği İş güvenliği teknikerleri, işletmelerde, işin yürütülmesi nedeni ile oluşabilecek tehlikelerin tanımlanması ve risk değerlendirmesinin yapılması, tehlikelerin ortadan kaldırılması ve risklerin kontrol altına alınmasını sağlamak için İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı na uygun hareket eden ve iş güvenliği ile görevli mühendise bağlı olarak görev yapan personeldir. Programı bitiren öğrencilere, Teknik Eleman olarak ön lisans diploması verilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz. İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ndan mezun olan kişiler tüm kurum, kuruluş ve işletmelerde, ticaret merkezleri, çok katlı yüksek binalar, üniversite ve yerleşke şeklindeki okullar, alışveriş merkezleri gibi kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan İş Güvenliği Uzmanlığı sınavında başarılı olmaları halinde, C Belgesi sahibi olabilirler.

35 İşletme Yönetimi İşletme yönetimi programı mezunları özel ve kamu sektörlerinde çeşitli kurumlarda yönetim, muhasebe, finansman, insan kaynakları, üretim, pazarlama ve halkla ilişkiler gibi birimlerde çalışma seçeneği olan ara elemanlardır. İşletme Yönetimi Programının temel amacı temel işletmecilik bilgilerine sahip, görev aldığı kurumda, kurumun sahip olduğu üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanmayı sağlayacak iş süreçlerini planlayabilen; yönetim, üretim ve pazarlama çalışmalarında, kurumun harcamalarını saptamada, muhasebe, araştırma, geliştirme alanlarında işletmecinin verdiği görevleri yerine getirebilen, gerektiğinde yaratıcı öneri ve çözümler bulabilen, çalışmaları denetleyebilecek, nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir. Mezun olan öğrencilerimiz işletmelerin finansmuhasebe, insan kaynakları, halkla ilişkiler, pazarlama, kalite, üretim, satış, satın alma gibi çok farklı departmanlarında görev alabilecek yeterlilik düzeyinde eğitim almış olurlar. Ayrıca kamu sınavlarına girdikten sonra devlet memuru olarak çalışabilmektedirler. Dileyen mezunlar ise kendi iş yerlerini açarak girişimci olarak iş hayatına katılabilirler. İşletme Yönetimi Programını Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile dört yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzunu inceleyiniz.

36 Lojistik Lojistik; ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilir. Lojistik, nakliye, envanter, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama bilgilerinin birleştirilmesini kapsar. Lojistik Programı mezunları, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü hammadde ve ürünün nakliyesi, dağıtımı, barkodlaması (etiketleme), stoklanması, paketlenmesi, depolanması ve tüketileceği pazar mahalline kadar nakliyesi işlemlerinin en kısa zamanda ve en ucuz maliyetle tamamlanması işlerini yürüten, planlama ve bilgi akışını sağlayan ara elemandır. Amacımız, ticaret ve büro işlerine ilgi duyan, ayrıntılara dikkat eden, girişimci, her türlü nakliye, risk yönetimi, sigorta sözleşmesinin yapılması, sigorta hasar süreçlerinin ayrıntılı takibini yapabilen, donanımlı meslek elemanları yetiştirmektir. Programı başarı ile tamamlayanlar Lojistik Meslek Elemanı unvanı ile mezun olurlar ve son dönemlerde hızla büyüyen lojistik sektörü başta olmak üzere kurumların ulaştırma, lojistik, gümrük ve depo departmanlarında görev alabilirler. Lojistik Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

37 Maliye Maliye, devletin mali faaliyetlerini inceleyen ve bu faaliyetlerin neden ve sonuçlarını araştıran bilim dalıdır. Kamu maliyesi, devletin gelirlerinin ve harcamalarının ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini incelemektedir. Programımızın amacı, sorumluluk sahibi, iletişimi kuvvetli, görev yaptığı kurumun alacak ve giderlerini izleyip bunlarla ilgili ekonomik tablo ve raporları hazırlayabilecek mesleki donanıma sahip meslek mezunlar yetiştirmektir. Maliye programı mezunları, bir kurumun ya da işletmenin bütçe, gelir ve muhasebe işlemlerini, yürüten ara elemanlardır. Mezunlarımız, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, DPT, mahalli idareler, Sayıştay ın yanı sıra bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Ayrıca yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci- mali müşavir ve muhasebe bürolarında da çalışabilirler. Maliye Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

38 Mimari Restorasyon Mimari Restorasyon Programı mezunları, tüm tarihi eserlerin ve kültür varlıklarının bakım, onarım ve koruma işlemlerini yürüten, arkeolog ve mimarlarla birlikte çalışan yardımcı ara elemanlardır. Amacımız; tarih ve kültür miraslarına ve sanata önem veren, mesleki bilince ulaşmış, deneyimli ve donanımlı restoratör ve konservatör olarak yetişmelerini sağlamaktır. Mezunlar restorasyon şantiyeleri, arkeolojik kazılar, restorasyon ve konservasyon laboratuvarları, mimarlık büroları, müze ve ören yerleri gibi pek çok alanda görev alabilmektedirler. Mimari Restorasyon Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim Lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

39 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Muhasebe ve vergi uygulamaları mezunları; işletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe servislerinde sorumluluk üstlenen ara elemanlardır. İlgili dalda lisansı da tamamladıktan sonra gerekli stajı yapıp gereken sınavları vermeleri durumunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını alıp bürolarını açabilecek mesleğe sahip olabilirler. Amacımız; muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren, muhasebe veya müşavirlik bürolarının ve ticari firmaların muhasebe ve finans bölümlerinin ihtiyacını karşılayacak muhasebe alanındaki temel bilgileri ve belgeleri kavrayabilen, muhasebenin ilkelerini, kavramlarını ve önemini bilen, mesleği ile ilgili mevzuatı takip edilebilen, muhasebe kayıtlarını oluşturabilme becerisine sahip meslek elemanları yetiştirmektir. Programdan mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel işletmelerinin personel, pazarlama, muhasebe ve finans departmanlarında çalışabilmektedirler. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile dört yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzunu inceleyiniz.

40 Odyometri Odyometri teknikeri, işitme kaybı ve denge bozukluğu hastalıklarının tanısı konusunda bilimsel yöntemleri bilen ve kullanabilen, işitme düzeylerinin belirlenmesi ve kaliteli bir işitme sağlanabilmesi için hastalara işitme ve denge testlerini uygulayabilen ve kulak burun boğaz uzman doktorları tarafından hastalara reçete ile verilen işitme cihazlarının kullanılması konusunda hastalara yardımcı olan sağlık personelidir. Programı bitiren öğrencilere, ön lisans diploması ve Odyometri Teknikeri unvanı verilir. Program mezunları odyoloji uzmanı veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde, resmi veya özel hastanelerin odyoloji kliniklerinde çalışabilirler. Doğum kliniklerinde, yeni doğmuş bebeklere işitme testi uygulayabilir ve okullarda işitme tarama testi yapabilirler. Ayrıca işitme cihazı ve koklear implant distribütör firmalarının ve odyolojik tanı merkezlerinin de odyometri teknikeri gereksiniminin arttığı göz önüne alınırsa bu tür özel kuruluşlarda da çalışma olanağı mevcuttur. Odyometri Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

41 Optisyenlik Optisyen, göz hastalıkları uzmanı doktorlar tarafından verilen reçetelerde yazılı numaralı gözlük camlarını, her türlü lensleri, optik görme gereçlerini, gözlük çerçevelerini, koruyucu gözlükleri ve güneş gözlüklerini hazırlayan ve satabilen yardımcı sağlık personelidir. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Optisyen unvanı verilir. Program mezunları, kendi iş yerlerini açabilecekleri gibi, optik gereçlerin üretimi ve satışının yapıldığı firmalarda mesul müdürlük yapabilirler. Sağlık müdürlükleri, hastaneler, göz poliklinikleri ve benzeri kuruluşlarda optisyen olarak çalışabilirler. Optisyenlik Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

42 Pataloji Laboratuvar Teknikleri Patoloji laboratuvar teknikleri, doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemeye hazır hale getiren, inceleme öncesi, sırası ve sonrasındaki gerekli idari ve teknik hazırlıkları ve denetimi yapan ve bu konularda patoloji uzmanına yardımcı olan sağlık teknikeridir. Programın amacı, meslekle ilgili laboratuvarlarda çalışacak, yeni teknoloji ve teknikleri uygulayabilecek yeterliliğe sahip yardımcı sağlık teknikerlerini yetiştirmektir. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Patoloji Laboratuvar Teknikeri unvanı verilir. Bu bölümden mezun olanlar üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri ve özel hastanelerin patoloji laboratuvarlarında; özel patoloji laboratuvarları, Adli Tıp Kurumu patoloji laboratuvarları ile tıp fakültelerinde patoloji, moleküler patoloji, histoloji ve sitogenetik laboratuvarlarında çalışabilirler. Pataloji Laboratuvar Teknikleri Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

43 Radyoterapi Radyoterapi teknikeri, radyasyon onkolojisi merkezlerinde makine ve ekipmanların kontrolünü yaparak, maske, hasta pozisyon kalıbı, kurşun blok, hastayı tedavi ve simülasyona hazırlama işlemleriyle, ışın tedavisi ve simülasyon yapan radyasyon onkologlarına yardımcı sağlık personelidir. Radyoterapi teknikerleri, radyoterapi uzmanları ve/veya radyasyon fizikçisi ile birlikte bir ekip halinde hazırlık ve tedavi hizmetlerini gerçekleştirmektedirler. Programdan mezun olan öğrencilere ön lisans diploması ve Radyoterapi Teknikeri unvanı verilir. Radyoterapi Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz. Kanser tedavisinde en önemli tedavi yöntemlerinden biri olan radyoterapi uygulamalarında son yıllarda teknolojik alanda çok önemli ilerlemeler kaydedilmiş olup, bu yüksek teknolojili cihazları kullanabilecek donanıma sahip yardımcı eleman ihtiyacı daha belirgin hale gelmiştir. Bu uygulamalar üniversite ve devlet hastanelerinin ilgili bölümlerinde gerçekleştirilmekte ve özel hastanelerde radyoterapiye ilişkin bölümler de yaygın olarak bulunmaktadır. Mezunlar; devlet ve özel hastanelerin onkoloji kliniklerinde ve özel teşhis merkezlerinde çalışabilirler.

44 Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık kurumları işletmeciliği teknikeri, sağlık kurumlarının personel ihtiyacını karşılama, personeli verimli bir şekilde çalıştırma, çalışmaları planlama ve etkin bir biçimde yürütme ve satın alma gibi işlerde idarecilere yardım eden yardımcı sağlık teknikeridir. Amacımız, hem işletmecilik bilgisine, hem de hastane yönetimi bilgisine sahip nitelikli ara elemanlarını sağlık sektörüne kazandırmaktır. Hızla büyüyen sağlık sektörü; iletişimi güçlü, organizasyon ve koordinasyon yeteneğine sahip, yabancı dil bilen, sağlık sektörüne özgü bilgi ve beceriye sahip insan kaynaklarına ihtiyaç duymaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, sağlık kurumlarının ihtiyaç duyduğu bu elemanları yetiştirmektedir. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Teknikeri unvanı verilir. Bu bölümden mezun olanlar, hastaneler başta olmak üzere ilgili laboratuvarlar, ilaç firmaları, ilaç depoları ve tıbbi malzeme üretim yerleri gibi tüm sağlık kuruluşlarında iş bulabilirler. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı nı Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları İkinci Öğretim Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu İkinci Öğretim* ile, 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

45 Sosyal Güvenlik Sosyal Güvenlik Programı mezunu, kamu ve özel sektör işletmelerinde çalışan personelin sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini, sosyal güvenlik mevzuatına göre belge veya bilgisayar ortamında hazırlayabilen ara elemandır. Amacımız, çalıştığı iş yerinin sosyal güvenlik işlerini bilgisayar destekli olarak yapabilen, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal güvenlik mevzuatına ilişkin işlemleri mevzuata uygun şekilde yapabilen, işletmelerde çalışan personelin sosyal güvenlik işlemlerini, personel özlük dosyalarını zamanında ve doğru bir şekilde hazırlayabilen; sosyal ilişkileri ve iletişimi güçlü yüksek nitelikli mezunlar yetiştirmektir. Mezunlarımız, kamu ve özel sektör işletmelerinde insan kaynakları, muhasebe ilgili birimlerinde, halkla ilişkiler bölümlerinde meslek elemanı olarak çalışabilmektedir. Sosyal Güvenlik Programını Tercih Edebileceğiniz Meslek Yüksekokulları Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile dört yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirsiniz. Geçiş tarafından yayınlanan DGS Kılavuzunu inceleyiniz.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BOU KAMPÜS BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU Sevgili Öğrenciler, Meslek seçimi, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Meslek seçiminde

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan çağdaş

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri Fakülte/YO/MYO Ücretler (Kdv Hariç) % 8 Kdv Dahil %25 Burslu (Kdv Dahil) %5 Peşin Ödeme (Kdv

Detaylı

2014 DGS KILAVUZUNA GÖRE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDAN DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

2014 DGS KILAVUZUNA GÖRE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDAN DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI 2014 DGS KILAVUZUNA GÖRE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDAN DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI ADALET Hukuk Fakültesi AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Sağlık İdaresi AMELİYATHANE HİZMETLERİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar 2018-2019 Ek-Kontenjan, Kontenjan, ve Burslar Program Adı Türü Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (li) SAY 382,93905 4 66.000 -- Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (%50 Burslu) DİL -- 41

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları Önlisans Programları Yüksekokul / Program Belirlenen Kontenjan Aşçılık Programı 7 Aşçılık Programı (İ.Ö) 7 Ayakkabı Tasarımı

Detaylı

a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan

a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı 5 5 İngiliz Dili ve Edebiyatı 4 4 Psikoloji 10 10 Sosyoloji 5 5 Tarih 4 4 İktisadi

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2015 EK TERCİH DÖNEMİ TABAN PUANLAR & BAŞARI SIRALARI

2015 EK TERCİH DÖNEMİ TABAN PUANLAR & BAŞARI SIRALARI 2015 EK TERCİH DÖNEMİ LAR & BAŞARI SIRALARI FAKÜLTELER,,, BAŞARI SIRALARI ve 2015-2016 ÇİZELGESİ I BAŞARI SIRASI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hekimliği Fakültesi MF-3 1 382.78731 44.783 45.550,00 - Diş

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU 2016-2017 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI PROGRAMLAR 1.SINIF YURTİÇİ 1.SINIF YURTDIŞI ADALET PR. (İÖ) 6 3 ADALET PR. 6 3 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Detaylı

ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI. Hukuk. Sağlık İdaresi Sağlık Yönetimi

ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI. Hukuk. Sağlık İdaresi Sağlık Yönetimi ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI Ön Lisans Mezuniyet Alanı Adalet Ağız Diş Sağlığı Hukuk Anestezi Ameliyathane Hizmetleri Acil Yardım Afet Yönetimi Sağlık

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONTENJAN PUAN TÜRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE

Detaylı

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU OSYM BOLUM KODU FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU 202710623 İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ VE FİNANS N.Ö. %100 BURSLU 309,63071 129856 315,00582

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5.

Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5. PROGRAM ADI KDV DAHİL ÜCRETİ Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5.913 Adalet (İÖ) (%50 Burslu) 11.826 Ağız ve

Detaylı

Hangi önlisans programları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir?

Hangi önlisans programları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir? Hangi önlisans programları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir? LİSANS BÖLÜMÜNE GEÇİŞ YAPABİLEN ÖNLİSANS PROGRAMI Aşçılık Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Et Endüstrisi

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE ZORUNLU İngiliz Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 54 DİL-1 243,8369 İNGİLİZCE ZORUNLU Mütercim-Tercümanlık (İngilizce)

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli) MF-3 4 373,85341 402,79022 41.000,00 Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (Ücretli) DİL-3 14 235,11378 235,11378 25.000,00 17.500,00 Arapça Öğretmenliği

Detaylı

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Bankacılık ve Sigortacılık Programı 5 Bankacılık ve Sigortacılık Programı (İ.Ö.) 5 Basım ve Yayın Teknolojileri Programı 9 Basım ve Yayın Teknolojileri Programı (İ.Ö.)

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C)

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) -2018 -Taban Puan ve Başarı Sıralamaları Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini İlk Sırada Tercih Edip Yerleşen Tüm Öğrencilere %50 Burs Verilmektedir. Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONTENJAN PUAN TÜRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE

Detaylı

2015 ÖSYS Tercih Dönemi Meslek Yüksekokulu Programları

2015 ÖSYS Tercih Dönemi Meslek Yüksekokulu Programları OBP 204550027 Bilgisayar cılığı Tam lu 4 14,3,İ,96 404,35000 1 2 0 204551952 Bilgisayar cılığı %75 lu 32 14,2,İ,96 341,90000 1 22 7.560 204550045 Bilgisayar cılığı (İkinci Tam lu 2 14,3,İ,96 371,75000

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl.

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. Program Kodu ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. 202711666 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 Burslu) TM-1 49 49 256,30367 --- --- 202711806

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ İlk ve Acil Yardım Programı Bu programın amacı; hastalık veya kaza sırasında ilk anda olay yerinde uygulanacak tedavi ve

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ N.Ö. %100 BURSLU 274,33487 456397 300,92794 318078

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Akadamik Yılı Bölüm Temsilcisi Seçimi Olacak Bölüm İsimleri Birim/Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Akadamik Yılı Bölüm Temsilcisi Seçimi Olacak Bölüm İsimleri Birim/Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Akadamik Yılı Bölüm Temsilcisi Seçimi Olacak Bölüm İsimleri Birim/Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Rekreasyon Spor Yöneticiliği İktisadi İdari ve Sosyal

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BAHAR DÖNEMİ KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI - ÖN LİSANS PROGRAMLARI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BAHAR DÖNEMİ KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI - ÖN LİSANS PROGRAMLARI ADALET MESLEK ADALET PR. 6 3 ADALET MESLEK ADALET PR. 6 3 ANADOLU BİL MESLEK AŞÇILIK PR. ANADOLU BİL MESLEK AŞÇILIK PR. ANADOLU BİL MESLEK AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ PR. 6 3 ANADOLU BİL MESLEK BANKACILIK

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNİKERİ

DİŞ PROTEZ TEKNİKERİ TANIM Kaybedilmiş dişlerin ve fonksiyonlarının yeniden oluşturulmasını sağlamak amacıyla; diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli ve sabit diş ve çene

Detaylı

ÖSYM KNTJ ÖSYM KNTJ EK1 MD KNTJ EK1 MD KNTJ

ÖSYM KNTJ ÖSYM KNTJ EK1 MD KNTJ EK1 MD KNTJ ( BAHAR DÖNEMİ İÇİN EK1 MADDE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI KONTENJANLARININ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ / AYAKKABI VE SARACİYE TASARIMI 20 4 27 5 27 5 40 8 50 10 60 12 70 14

Detaylı

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR Sevgili Öğrenciler Yüksekokulumuz yeni ve genç bir yüksekokuldur. Alanlarında yetkin öğretim üyelerinin ve öğretim görevlilerinin, bir araya gelmesiyle oluşmuştur.. Genç ve tecrübeli bir ekiple yola çıkan

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ YILLARA GÖRE ÖNLİSANS TABAN PUANLARI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ YILLARA GÖRE ÖNLİSANS TABAN PUANLARI MESLEK YÜKSEKOKULLAR PROGRAMLAR TÜRÜ ADALET MESLEK ADALET MESLEK ADALET-1. Öğr. YGS-3 267,276 272,845 197,888 234,868 205,514 196,640 192,532 TYT 173,146 ADALET-2. Öğr. YGS-3 170,119 196,171 182,963 166,889

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

Fakülteler Ek Kontenjan ve Taban Puanları

Fakülteler Ek Kontenjan ve Taban Puanları Fakülteler Ek Kontenjan ve Taban ları 008 Fakülte Adı Bölümün Adı Bankacılık ve Finans (% Burslu) TM- Ek Kont. Taban,8 Bakınızlar 00 Ekonomi (% Burslu) TM- 008 Gazetecilik (% Burslu) TS- 8, 0080 Halkla

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK MESLEK ELEMANI

ULUSLARARASI LOJİSTİK MESLEK ELEMANI TANIM Uluslararası pazarda faaliyet gösteren firmaların, farklı alanlardaki üretim, satış, satın alma ve nakliye işlerinde yöneticilerle birlikte çalışan kişidir. A-GÖREVLER - Uluslararası pazarları inceler,

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI ADALET MESLEK ADALET MESLEK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN LARI ADALET-1. YGS-3 267,276 272,845 197,888 234,868 205,514 196,640 192,532 ADALET-2. YGS-3 170,119 196,171

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

LİsanS, önlisans, özel yetenek

LİsanS, önlisans, özel yetenek B E Y K E N T ü n i v e r s i t e s i PUAN TÜRleri ve eğitim dillerine göre LİsanS, önlisans, özel yetenek 2013-2014 taban puanları 2014-2015 kontenjanları Meslek Yüksekokulu Kod Program Adı Eğitim Burs

Detaylı

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM İşletmeci; otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan küçük işletmeleri kuran

Detaylı

Puan Türü ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

Puan Türü ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Program Kodu 01 0 0107 04 047 0 07 04 01 0 01 04 07 00 041 04 04 011 011171 011147 0111 01114 01114 011174 0101 01111 014 0111 0107 01 0107 Program Adı Adalet Adalet (%0 Burslu) Adalet (Uzaktan Eğitim)

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BÖLÜM/PROGRAM ÜCRETLERİ ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BÖLÜM/PROGRAM ÜCRETLERİ ÇİZELGESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BÖLÜM/PROGRAM ÜCRETLERİ ÇİZELGESİ BÖLÜM / PROGRAMLAR PUAN TÜRÜ TABAN PUANI TAVAN PUANI ÜCRETLER (TL) DİŞ HEKiMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hekimliği Fakültesi MF-3 405.958 456.221

Detaylı

Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan

Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) Hukuk Fakültesi (%50 Burslu) Taban Puan 4 323,52252 1 417,16064 Hukuk Fakültesi İngiliz Dili ve

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Sektör seni bekliyor! Arzu ettikleri meslek eğitimini alıp hızlıca iş hayatına başlamak isteyenler MYO ları tercih ediyor. Bir ayağı sektörde olan akademisyenlerimiz,

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Üniversitemiz bölüm ve programlarına "Merkezi Yerleştirme Puanıyla (ek madde-1)" ve "Başarı Puanıyla" yapılacak yatay geçiş

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI ADALET MESLEK ADALET MESLEK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN LARI ADALET-1. Öğr. YGS-3 267,276 272,845 197,888 234,868 205,514 196,640 ADALET-2. Öğr. YGS-3 170,119 196,171

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

DİYALİZ TEKNİKERİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN İZMİR A /I

DİYALİZ TEKNİKERİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN İZMİR A /I TANIM Diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinesine alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması işlemlerini gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER - Diyaliz

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programın Adı Puan Türü Genel Kont. Yerleşen Sayısı Min Puan Max Puan BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli)

Detaylı

ÖĞR. PUAN GENEL OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE P.DR. D.DR. DR.ÖĞR. PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. KONT. MEB AÇIKLAMALAR SAYI SAYI ÜYE SAYI GRV

ÖĞR. PUAN GENEL OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE P.DR. D.DR. DR.ÖĞR. PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. KONT. MEB AÇIKLAMALAR SAYI SAYI ÜYE SAYI GRV ÖĞR. PUAN GENEL OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE P.DR. D.DR. DR.ÖĞR. PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. KONT. MEB AÇIKLAMALAR SAYI SAYI ÜYE SAYI GRV AKREDİTE TUS TT1 TUS TT2 TUS KTP DUS AB AYP KPSS-1 KPSS-2 KODU

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulda, 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait binada Turizm ve Otelcilik

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİKERİ TANIM

ANESTEZİ TEKNİKERİ TANIM TANIM Anestezi teknikeri; her türlü ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri anestezi uzmanı hekimin talimatına göre uygulayan, anestezi işlerinde hekime yardımcı olan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI (KURUMİÇİ)

2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI (KURUMİÇİ) 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI (KURUMİÇİ) Fakülte/Yüksekokul/Meslek YO Birim Adı Kont. 2. Sınıf 3. Sınıf Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI TANIM Turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten meslek elemanıdır. A- GÖREVLER - Turistlerin; ulaşım,

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

EŞİT AĞIRLIK Puan Türü İle Öğrenci Alan Bölümler. SAYISAL Puan Türü İle Öğrenci Alan Bölümler

EŞİT AĞIRLIK Puan Türü İle Öğrenci Alan Bölümler. SAYISAL Puan Türü İle Öğrenci Alan Bölümler EŞİT AĞIRLIK Puan Türü İle Öğrenci Alan Bölümler Puan Türü Fakülte Adı Bölüm Adı İndirim Oranı 2018 Kontenjan 2018 Taban Puan 2018 Taban Sıralama EŞiT AĞIRLIK Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden; AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemize; 2547 Sayılı Yüksek Kanunu " Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik

Detaylı

Trakya Üniversitesi Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları

Trakya Üniversitesi Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları Trakya Üniversitesi 2016-2017 Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI YÖP

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak.

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak. İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Duyuru Başlama Tarihi :8..05 Son Başvuru Tarihi :04.0.06 Ön Değerlendirme Tarihi :07.0.06 Sınav Giriş Tarihi :.0.06 Sonuç Açıklama Tarihi :4.0.06 MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

DİYALİZ TEKNİKERİ A- GÖREVLER

DİYALİZ TEKNİKERİ A- GÖREVLER TANIM Diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinesine alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması işlemlerini gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; 1989 yılında sağlık alanındaki nitelikli insan gücü açığının kapatılması amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

2-Başvurular ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Konservatuvar/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine yapılacaktır.

2-Başvurular ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Konservatuvar/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine yapılacaktır. HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TANITIM Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM Ticaret gemilerinin verimli bir biçimde işletilmesi ile limanların yönetimi alanında çalışan kişidir. A- GÖREVLER Deniz ulaştırma işletme mühendisi uzak yol vardiya zabiti veya uzak yol vardiya mühendisi

Detaylı