Dostum Işıl Barlan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dostum Işıl Barlan"

Transkript

1 Turk J Immunol 2015;3(2):21-26 Turkish Journal of Immunology - Online Dergi Dostum Işıl Barlan Işıl Berat Barlan 1958 yılının 6 Mart günü geldi ve 14 Nisan 2015 günü bu dünyadan göçtü. Henüz 57 yaşında ve hayatının en verimli, en bilgili olduğu, ama belki en mutlu olmadığı bir dönemindeydi. Işığı var olsun aramızda.. Posta Başmüdürü (PTT Bölge Müdürü) Cemal Amca ile Zerrin Teyzenin kızı olarak geldiği Trabzon da İskender Paşa İlkokulunda kesişti yollarımız 1970 de. Memur çocuğu olarak başka bir ilden gelmişti. Trabzon onun bir durağı idi ancak ve yola devam etti arasında Trabzon dan çok az öğrencinin başardığı sınavları aşarak burslu öğrenci olarak Robert College, İstanbul a geldi. Lise yıllarında her zaman en çok kitap okuyan, en başarılı ve çalışkan olandı. Oyun oynamaktansa roman okurdu. Romantizmi böyle içselleştirdi herhalde. Çocukken kendisini Icı Bella diye isimlendiriyordu. Tıp eğitimini yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nde tamamladığında artık Metin Barlan ile tanışmış ve bu akıllı, mantıklı adamı, ömür boyu beraber yaşamak için seçmişti. Evlendiler ve yıllarında Konya Merkez Ana Çocuk Sağlığı Merkezinde birlikte mecburi hizmet yaptılar.

2 22 Turk J Immunol O yıllarda açılan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde yıllarında Pediatri Uzmanlık Eğitimi aldı. Bu yıllar ilk ustalarından Müjdat Başaran ile tanışma ve onun gibi coşkulu bir idealist olan Hocasına bağlılık yılları oldu. Yeni bir anabilim dalı yapılanması her ikisinin kariyeri için de iyi bir başlangıç, bir varoluş biçimi oldu. Bu dönemde İlgi (Öztürk) ve Ayten (Pamukçu) Müjdat Hoca ile birlikte en yakın çalışma arkadaşları oldu. İlk çocuğu, Yasemin 1987 de dünyaya geldi yıllarında Raif S. Geha ile tanışarak yan dal eğitimi için Harvard Üniversitesi Çocuk Hastanesi Allerji İmmünoloji bölümüne gitti. Bu gidiş Yasemin i anneannesinin yanına bırakarak gittiği için oldukça sancılı oldu, ama böyle bir eğitim imkanını Işıl Barlan kaçıramazdı. Onun düsturu ilim Çin de de olsa git idi yılında doçent, 2000 yılında profesör oldu. Bu arada yeniden çocuk sahibi olmaya karar verip 1998 de Okan ı dünyaya getirdi. Bu, annelikte olgunluk dönemi oldu. Telâş Yaşamak değil, Beni bu telâş öldürecek. Özdemir Asaf Işıl ı Işıl Yapanlar Deniz ve İstanbul da boğaz bir tutku idi Işıl için. Hiçbir zaman keyif düşkünü olmadı, her zaman idealist ve romantikti. Boğaz kıyısını yaşama yeri olarak seçti kendisi için, kendine bir hoşluk yapmak gayretiyle. Edebiyatı sevdi, okudu ve hep alıntıladı. İnci gibi yazısı ile not defterlerine, küçücük kağıtlara güzel sözler, mısralar, alıntılar yazdı, yeri geldikçe okudu. En çok andıklarından biri de telaş şiiri idi. Memleket duygusu, belki tüm Trabzonlular gibi, kuvvetliydi. Belki hep hasret kaldı, belki hep bağlılık hissetti.

3 Dostum Işıl Barlan 23 Ustaları oldu. Onları çok beğendi, sevdi, onlardan çok etkilendi. Usta olmaya, onlara benzemeye çalıştı. Nitekim Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 2010 yılı açılış dersini usta olarak vermesi istendiğinde de ustalarını ve ustalara bağlılığını andı, paylaştı. Ustalarına hayran oldu ve sonra onlardan birisi oldu. Müjdat Başaran ve Raif S. Geha ustalarıydı. Usta olduğunda da tüm gayretini gençlere örnek olup destek olarak, model olmaya çalışarak gösterdi. Çalışma grubunda gençlere yatırım yaparak ekip kurdu. İmmün Yetmezlikler ve Işıl Barlan İmmün yetmezliklere ilgisi Işıl Barlan için kariyerinde bir yeni basamak oluşturdu. Önce 2009 da Marmara Üniversitesi nde İmmün Yetmezlik Araştırma ve Uygulama Merkezi nin, 2010 da ise Jeffrey Modell Foundation a bağlı İmmün Yetmezlik Tanı Merkezi nin kuruluşuna önayak oldu. Bunları daha sonra hastaları ile yoğun iletişim sonucunda gelişen ilişkilerine dayanarak motive ettiği Hasta Dayanışma Derneği izledi yılında immün yetmezlik hastaları ve hasta yakınları için kurulan bu İmmün Yetmezlik Derneği nin kurucu yönetim kurulu üyesi oldu. Bu çabalar Türkiye de kapsamlı bir şekilde yapılamayan immün yetmezlik tanı ve tedavisini araştırmalarla bir arada sürdürmek ve daha çok hastaya yardımcı olmak hedeflerine hizmet ediyordu. Son olarak 2014 yılında Harvard Üniversitesi ve NIH deki (National Institutes of Health) İmmün Yetmezlik Enstitüsü ile ortak çalışmaları geliştirmek üzere bu bölümler ile iletişim kurdu ve işbirliğinin temelini attı. Bu alanda çabaları NIH ile de işbirliği yapılmasına yönelik girişimlerle sürdü. İnsan ve materyal değişimi ekibi ve hastaları için de bir umut ve motivasyon kaynağı oldu. Bilim İnsanı Türkiye de bilimsel çıktının değerlendirilmesi için var olan sayısal değerlendirme parametrelerinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Ancak yine de Işıl Barlan ın Türkiye den bir bilim insanı olarak standartlara uygun ele almak amacıyla sayısal çıktısına bakalım ile 2015 tarihleri arasında veri tabanlarına giren toplam 145 kayıt/yayın olduğunu gözleniyor. Bu veri tabanı kayıtları ürettiği bilginin uluslararası ulaşılabilirliğini yansıtmakta ve Işıl Barlan ın üretkenliğini paylaştığını göstermektedir. Yayınları Atıfları Ağustos 2015 Yayın sayısı 145 Toplam atıf 1486 Her yayının ortama atıf sayısı h-indeksi

4 24 Turk J Immunol Bu bilginin kullanılarak başka çalışmalara kaynaklık ettiği ise bu yayınlarıyla aldığı toplam 1486 atıf ile gözlenmektedir. Atıflarının giderek artması Işıl Barlan ın artan deneyim ve birikiminin en kuru, ana, nesnel göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca atıfları içinde kendi yayınlarından kaynaklananların oranı sadece %5 düzeyinde kaldı. Çalışmaları arasında en çok atıf alan, dolayısıyla en çok yararlanılanı, kendi deyimi ile iyi gözleme dayalı sorulan en basit bir soruya yanıt aradıkları çalışmadır. Allerji alanında uygulanan immün terapilerde uygulama yolunu sublingual olarak öneren ilk çalışmaları 2001 yılında yayınlanmış ve o zamandan beri her yıl ortalama 7 kez atıf almıştır (2). Bu tedavi yöntemini hasta yakınlarının ilacın uygulanmasında gözledikleri ve paylaştıkları izlenimlerden ilham alarak uygulamışlardır. Bu yöntem özellikle çocukta uygulama açısından getirdiği kolaylık ve etkinlik ile kendi alanında önemli bir ilerleme oluşturmuştur. Bu çalışma Türkiye de çocuklarda yapılan çiftkör, plasebo kontrollü etkinlik çalışmalarının öncülerinden biri olmuştur. Nitekim Işıl Barlan ve grubu izleyen yıllarda da bu tedavi uygulamasının mekanizmalarını araştırmaya ve anlamaya çalışmış, bu alanda yeni bilgiler üreterek yayınlamıştır (3,5,6,7,10,13,15). Grup klinik uygulamayı temel bilim ile birleştirerek in vitro ve hayvan deneyleri ile desteklemiş ve multidisipliner bir çalışma grubu modeli oluşturmuştur. Allerji, immünoloji ve romatoloji yan dal uzmanı olan Işıl Barlan, ilerleyen yıllarda immün mekanizmaların anlaşılması için doğal bir model oluşturan immün yetmezlik durumlarına ilgi göstermeye başlamıştır. Türkiye de sık rastlanan akraba evliliği ve buna bağlı gelişen genetik defektlerin oluşturduğu zengin hastalık çeşitliliği Işıl Barlan ı derinden etkilemiş ve çalışma alanında bir değişiklik yapmasına yol açmıştır.

5 Dostum Işıl Barlan 25 Özellikle klinik bulgularla tanı konulamayan hastaların kaybedildiğini çaresizlik içerisinde gözlemlemek ve bu alanda yapılabilecekleri zorlanmasına, ilgi ve çabalarının bu yöne kaydırılmasına neden olmuştur. Yeni yetiştirdiği gençlerle bu alanda yapılabileceklerin heyecanını paylaşmış ve gençleri immün yetmezlik alanında çalışmaya yönlendirmiştir. Birim yapısında immün yetmezlik hastalarının takibi ve bu konuda araştırmalara öncelik verilmiştir. Vatana hizmet için var olan bir mantık insanı olarak ülkedeki potansiyelin verimli değerlendirilmesi amacı bu aşamada öncelikli bir hedefi haline gelmiştir. İmmün yetmezlik çalışmaları yeni uluslararası işbirliği arayışlarına neden olmuş, bu bağlamda Jeffrey Modell Foundation, Harvard Üniversitesi, NIH ve Viyana Üniversitesi işbirliklerini geliştirmiştir. Bu merkezlerle kurumsal ortaklıklar oluştururken, gençlerin bu kurumlarda immün yetmezlik ile ilişkili araştırmacılar olarak yetiştirilmesini de desteklemiş ve önayak olmuştur. Bu uluslararası bağlantılar Işıl Barlan ın katıldığı toplantılarda tanıştığı ya da cesaretini toplayıp yaklaştığı insanlarla gelişmiş, eminim ki bu insanlarda da gösterdiği heyecanı ile iz bırakmıştır. İyi Hekim Olmak! Hekim olmayı bir ideal olarak seçen ve buna bağlılığını sonuna dek sürdüren Işıl, bu mesleği ancak çook istenerek tercih edilen bir meslek olarak tanımlamıştır. Ancak iyi hekim olmak kolay değildir. En önde oturup dikkatle not tutanlar en iyi hekim olmayabilir! İyi hekim olmak için merak (curiosity) ve soru sormak, hem de çocuksu bakışı ve merakı yitirmeden soru sormak gereklidir, Işıl a göre! Ödülleri Işıl Barlan 2005, 2010, 2011 ve 2013 yıllarında Türk Pediatri Kurumu Sezai Bedrettin Tümay ödülüne, 2013 yılında ise Sedat Simavi Sağlık Bilim Ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi nin Bilim Ödüllerini yıllarca devam eden çalışmaları ile almıştır. Yönetici Kariyeri Işıl Barlan kariyer yaşamını Marmara Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı nın kuruluşundan beri, önce ilk asistanlarından, sonra da ilk öğretim üyelerinden birisi olarak geçirmiştir. Bu süreçte yıllarca önderi usta sı Müjdat Başaran ın yanında yer almış ve bölüm içi çeşitli çelişkilerin/çekişmelerin odağında bulunmuştur. Her zaman hareketli olan bölümünde kıdemin (erken sonlanan) son döneminde yılları arasında Pediatri Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Bu dönemde anabilim dalı ile gurur duyarak bölümünü temsil etmiştir. İlk Marmara Pediatri Günlerinin ilkini düzenlemek, en çok hasta bakan, en yüksek puanla girilen pediatri, en iyi uzmanlık öğrencileri için cazip bölüm olmak bu dönemde haz duyduğu hedefleri olmuştur. Şimdilerde eşine az rastlanan eski tip bir vatansever, idealist vazife insanı nı kaybettik! Ayrıca ustasından öğrendiği gibi iyi gözlemci olmayı, hasta ve çocuklarda annesi ile iyi iletişim kurmayı öngörür Işıl! Hasta ve yakınlarını ve birbirleriyle iletişimini izleyin, gözlerinin içine bakın diye öğüt verir genç hekim adaylarına 2010 yılında yaptığı hoşgeldiniz dersinde!! Hekimlik sanatı icra eden hocaları dinlemeyi, benzemek istediği ustayı seçmeyi önerir. Sanat ustalardan öğrenilir ve şanslıysanız çok ustanız olur! Ustanın hekim adaylarına önerileri: Kararlı olun ve vazgeçmeyin! Ufkunuzu geniş tutun! Bilim dili İngilizce olsa da Türkçeye de önem verin! Hocaların varlık nedeni öğrencileridir, hep beraber zevkle öğreniyoruz! Hekim olmak önemli bir sorumluluktur. Bilimsel yöntemleri kullanarak hastanız için çalışacak, topluma yarar sağlamak için bilgi üretecek ve bu bilgiyi kullanılmaya uygun sunacaksınız! En çok atıf alan ilk 20 yayını (Toplam ve ortalama atıf sayıları) 1. Large deletions and point mutations involving the dedicator of cytokinesis 8 (DOCK8) in the autosomal-recessive form of hyper- IgE syndrome Engelhardt, Karin R.; McGhee, Sean; Winkler, Sabine; et al. JOURNAL OF ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY 124, 6, , 2009 (152, 21.71) 2. Efficacy of sublingual immunotherapy in children with asthma and rhinitis: A double-blind, placebo-controlled study Bahceciler, NN; Isik, U; Barlan, IB; et al. PEDIATRIC PULMONOLOGY 32, 1, 49-55, 2001 (101, 6.73) 3. Impact of sublingual immunotherapy on specific antibody levels in asthmatic children allergic to house dust mites Bahceciler, NN; Arikan, C; Taylor, A; et al. INTERNATIONAL

6 26 Turk J Immunol ARCHIVES OF ALLERGY AND IMMUNOLOGY 136, 3, , 2005 (96, 8.73) 4. Intranasal budesonide spray as an adjunct to oral antibiotic therapy for acute sinusitis in children Barlan, IB; Erkan, E; Bakir, M; et al. ANNALS OF ALLERGY ASTHMA & IMMUNOLOGY 78, 6, , 1997 (91, 4.79) 5. Anaphylaxis to multiple pollen allergen sublingual immunotherapy Eifan, A. O.; Keles, S.; Bahceciler, N. N.; et al. ALLERGY 62, 5, , 2007 (85, 9.44) 6. Clinical efficacy and immunological mechanisms of sublingual and subcutaneous immunotherapy in asthmatic/rhinitis children sensitized to house dust mite: an open randomized controlled trial Eifan, A. O.; Akkoc, T.; Yildiz, A.; et al. CLINICAL AND EXPERIMENTAL ALLERGY 40, 6, , 2010 (77, 12.83) 7. Immunological mechanisms of sublingual immunotherapy Akdis, C. A.; Barlan, I. B.; Bahceciler, N.; et al. ALLERGY 61, Supp 81,11-14, 2006 (59, 5.90) 8. DOCK8 functions as an adaptor that links TLR-MyD88 signaling to B cell activation Jabara, Haifa H.; McDonald, Douglas R.; Janssen, Erin; et al. NATURE IMMUNOLOGY 13, 6, 612, 2012 (55, 13.75) 9. Increased activation-induced cell death of high IFN-gammaproducing T(H)1 cells as a mechanism of T(H)2 predominance in atopic diseases Akkoc, Tunc; de Koning, Pieter J. A.; Ruckert, Beate; et al. JOURNAL OF ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY 121, 3, , 2008 (52, 6.50) 10. Bacillus Calmette-Guerin-induced interleukin-12 did not additionally improve clinical and immunologic parameters in asthmatic children treated with sublingual immunotherapy Arikan, C; Bahceciler, NN; Deniz, G; et al. CLINICAL AND EXPERIMENTAL ALLERGY 34, 3, , 2004 (48, 4.00) 11. Effect of intravenous immunoglobulin on steroid consumption in patients with severe asthma: A double-blind, placebocontrolled, randomized trial Salmun, LM; Barlan, I; Wolf, HM; et al. JOURNAL OF ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY 103, 5, , 1999 (48, 2.82) 12. Defects along the T(H)17 differentiation pathway underlie genetically distinct forms of the hyper IgE syndrome Al Khatib, Shadi; Keles, Sevgi; Garcia-Lioret, Maria; et al. JOURNAL OF ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY 124, 2, , 2009 (44, 6.29) 13. Efficacy of long-term sublingual immunotherapy as an adjunct to pharmacotherapy in house dust mite-allergic children with asthma Ozdemir, Cevdet; Yazi, Didem; Gocmen, Izlem; et al. PEDIATRIC ALLERGY AND IMMUNOLOGY 18, 6, , 2007 (39, 4.33) 14. Impact of Mycobacterium vaccae immunization on lung histopathology in a murine model of chronic asthma Ozdemir, C; Akkoc, T; Bahceciler, NN; et al. CLINICAL AND EXPERIMENTAL ALLERGY 33, 2, , 2003 (32, 2.46) 15. A novel approach in allergen-specific immunotherapy: Combination of sublingual and subcutaneous routes Keles, Sevgi; Karakoc-Aydiner, Elif; Ozen, Ahmet; et al. JOURNAL OF ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY 128, 4, 808- U505, 2011 (29, 5.80) 16. Effect of pre-immunization by killed Mycobacterium bovis and vaccae on immunoglobulin E response in ovalbuminsensitized newborn mice Tukenmez, F; Bahceciler, NN; Barlan, IB; et al. PEDIATRIC ALLERGY AND IMMUNOLOGY 10, 2, , 1999 (28, 1.65) 17. The effectiveness of high-dose inhaled budesonide therapy in the treatment of acute asthma exacerbations in children Nuhoglu, Y; Bahceciler, NN; Barlan, IB; et al. ANNALS OF ALLERGY ASTHMA & IMMUNOLOGY 86, 3, , 2001 (27, 1.80) 18. The effect of BCG vaccine at birth on the development of atopy or allergic disease in young children Townley, RG; Barlan, IB; Patino, C; et al. ANNALS OF ALLERGY ASTHMA & IMMUNOLOGY 92, 3, , 2004 (26, 2.17) 19. Bacillus Calmette-Guerin, Mycobacterium bovis, as an immunomodulator in atopic diseases Barlan, I; Bahceciler, NN; Akdis, M; et al. IMMUNOLOGY AND ALLERGY CLINICS OF NORTH AMERICA 26, 2, 365, 2006 (20, 2.00) 20. Risk factors for the persistence of respiratory symptoms in childhood asthma Bahceciler, NN; Barlan, IB; Nuhoglu, Y; et al. ANNALS OF ALLERGY ASTHMA & IMMUNOLOGY 86, 4, , 2001 (20, 1.33) Dr. Güher Saruhan-Direskeneli İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye

PROF. DR. YONCA NUHOĞLU

PROF. DR. YONCA NUHOĞLU Doğum Tarihi: 20 /06 / 1966 Öğrenim Durumu: PROF. DR. YONCA NUHOĞLU ÖZGEÇMİŞ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans TIP İSTANBUL ÜNİV. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Doktora/S.Yeterlik/ Tıpta Uzmanlık Tıpta

Detaylı

SIT normalizes the effector immune response to allergens Allergen

SIT normalizes the effector immune response to allergens Allergen SIT normalizes the effector immune response to allergens Allergen LC Specific IT Tho x IgE Th1 x inhibition Treg x inhibition Th2 B cell IL-10 TGF- B cell Akdis, Barlan. Allergy 2006 Induction of IgG4,IgGA

Detaylı

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE?

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ-SENATURK MAKALE HAZIRLAMA VE SUNUM KURSU 11 Ocak 2013 HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? Bahadır M. GÜLLÜOĞLU Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ÇALIŞMA İÇİN DOĞRU

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA KULÜBÜMÜZÜN SUNUMU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA KULÜBÜMÜZÜN SUNUMU Mart 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Hazırlanmıştır. BİLİMSEL ARAŞTIRMA KULÜBÜMÜZÜN SUNUMU YAYIN KURULU Istanbul Aydın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Kulübünün çalışmaları

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Prof.Dr. S.Gülten. Bayrak. Aktuğlu

Prof.Dr. S.Gülten. Bayrak. Aktuğlu Prof.Dr. S.Gülten Bayrak Aktuğlu Prof.Dr. S.Gülten Bayrak Aktuğlu 06. 06.1939 İstanbul Üsküdar da Mükerrem ve Muzaffer Bayrak çiftinin üçüncü kızları olarak doğdu Lise Eğitimi-İstanbul Kız Lisesi İstanbul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Lisans Hemşirelik Hemşirelik Bölümü Lisans Programı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Lisans Hemşirelik Hemşirelik Bölümü Lisans Programı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hatice Dilek DOĞAN 2. Doğum Yeri. Afyonkarahisar/ Merkez 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Mezunu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans lik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Detaylı

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü 1 Çocukluk Yılları 3 Temmuz 1942 11 Eylül 1944 Annesi, Ağabeyi ve Kız Kardeşleri 11 Eylül 1942 de Erzurum da

Detaylı

MAYIS 2011 TÜSSİDE, GEBZE Başvuru : Doç. Dr. TUNÇ AKKOÇ E-posta : TEL : (532)

MAYIS 2011 TÜSSİDE, GEBZE Başvuru : Doç. Dr. TUNÇ AKKOÇ E-posta : TEL : (532) www.turkimmunoloji.org.tr 24-27 MAYIS 2011 TÜSSİDE, GEBZE Başvuru : Doç. Dr. TUNÇ AKKOÇ E-posta : tuncakkoc@yahoo.com TEL : (532) 4011222 Derneğimiz 24-27 Mayıs 2011 tarihlerinde TÜBİTAK Gebze de bulunan

Detaylı

Prof Dr. Tamer ŞANLIDAĞ

Prof Dr. Tamer ŞANLIDAĞ Prof Dr. Tamer ŞANLIDAĞ Kuruluş DESAM, 23.06.2015 tarihili Yakın Doğu Üniversitesi Senato kararı. Kurucu Üyeler Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ Prof. Dr. Nerin Bahçeciler ÖNDER Prof. Dr. Seda VATANSEVER Doç.

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim

4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Gül (Oban) Dikeç 2. Doğum Tarihi : 08.02.1986 3. Akademik Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Hemşirelik Yüksek Okulu Koç Üniversitesi

Detaylı

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Yine kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

Prof. Dr. Nuran Gökhan ın Ardından

Prof. Dr. Nuran Gökhan ın Ardından Prof. Dr. Nuran Gökhan ın Ardından İstanbul Tıp Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Korkmaz Altuğ un ifadesiyle, İstanbul Üniversitesi nin temel yapı taşlarından birisi olan çok sevgili Hocamız Prof.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Dr. ABDULKADİR KAYA. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ABD

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Dr. ABDULKADİR KAYA. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ABD ÖZGEÇMİŞ Araştırma Görevlisi Dr. ABDULKADİR KAYA Adı soyadı: Abdulkadir Kaya Doğum tarihi ve yeri: 06.08.1986/Iğdır Yabancı dil bilgisi: İngilizce Görev yeri: Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği

Detaylı

Prof. Dr. İpek Türktaş. Gazi Üniversitesi, Pediatrik Allerji ve Astım BD

Prof. Dr. İpek Türktaş. Gazi Üniversitesi, Pediatrik Allerji ve Astım BD ASTIM TEDAVİSİNDE YENİLİKLER Prof. Dr. İpek Türktaş Gazi Üniversitesi, Pediatrik Allerji ve Astım BD Basamak tedavisi : Amaç kontrolü sağlamak 2 2. Start at initial Level of severity; gradually step up.

Detaylı

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir FARK FARK FARK FARK 10-11 Mayıs 2014 Swissotel - İzmir Toplantı Programı Program (1.gün) 09.00-09.10 09.10-10.40 10.40-10.50 10.50-11.10 11.10-11.50 11.50-12.30 12.30-13.10 13.10-14.10 14.10-15.00 15.00-15.10

Detaylı

Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com

Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com Bilimsel toplantıya katılım için lütfen kayıt yaptırınız. Kayıt için : www.sempozyumgunleri.com Katılım

Detaylı

Temel İmmünoloji Eğitim. Prof.Dr.Meral Gültekin Akdeniz Üniv.Tıp Fak. Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Temel İmmünoloji BD mgultekin@akdeniz.edu.

Temel İmmünoloji Eğitim. Prof.Dr.Meral Gültekin Akdeniz Üniv.Tıp Fak. Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Temel İmmünoloji BD mgultekin@akdeniz.edu. Temel İmmünoloji Eğitim Prof.Dr.Meral Gültekin Akdeniz Üniv.Tıp Fak. Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Temel İmmünoloji BD mgultekin@akdeniz.edu.tr Temel İmmünoloji Uzmanlık Eğitim Prof.Dr.Meral Gültekin Akdeniz

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 Kapsam 1997 yılında oluşturulan MD Consult veri tabanı, Önde Gelen Danışma Kitapları Kaliteli Tıp Dergileri, Hasta Eğitim Materyalleri, Kanıta Dayalı Tıp Kaynakları, Web ve PDA için İlaç Veri Tabanı,

Detaylı

Gaziantep te Çocuklarda Solunum Allerjenleri Duyarlılığı

Gaziantep te Çocuklarda Solunum Allerjenleri Duyarlılığı Araştırma Gaziantep te Çocuklarda Solunum Allerjenleri Duyarlılığı E. KÜÇÜKOSMANOĞLU*, Ö. KESKİN* * Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Allerjisi Bilim Dalı, GAZİANTEP Atopi genellikle çocukluk

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

Değerli Genç Meslektaşlarımız,

Değerli Genç Meslektaşlarımız, Değerli Genç Meslektaşlarımız, TTB-UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekim Çalışma Grubu tarafından planlanan ve genş meslektaşlarımızın sürekli mesleki gelişmelerine katkı sağlamayı hedefleyen bir çalışma olarak

Detaylı

Atopik Yanıt ve Mikobakteri İlişkisi

Atopik Yanıt ve Mikobakteri İlişkisi Derlemeler Atopik Yanıt ve Mikobakteri İlişkisi I.B. BARLAN* * Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Pediatri Anabilim Dalı, Pediatrik Allerji/İmmünoloji Bilim Dalı, İSTANBUL İmmünolojik bir hastalık olan

Detaylı

Nadir Hastalıklar-Yetim ilaçlar. bir sağlık sorunu. Uğur Özbek İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü (DETAE) Orphanet-Türkiye

Nadir Hastalıklar-Yetim ilaçlar. bir sağlık sorunu. Uğur Özbek İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü (DETAE) Orphanet-Türkiye Nadir Hastalıklar-Yetim ilaçlar bir sağlık sorunu Uğur Özbek İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü (DETAE) Orphanet-Türkiye NADİR HASTALIK Prevalansı 1/2000 den az olan hastalıklar NADİR

Detaylı

Serum IgE Düzeyi ve Eozinofil Sayısı ile Atopik Hastalıklar Hiper IgE Sendromu ndan Ayırt Edilebilir mi?

Serum IgE Düzeyi ve Eozinofil Sayısı ile Atopik Hastalıklar Hiper IgE Sendromu ndan Ayırt Edilebilir mi? Astım Allerjİ İmmünolojİ Asthma Allergy Immunology doi: 10.21911/aai.13 ARAŞTIRMA/RESEARCH ARTICLE Serum IgE Düzeyi ve Eozinofil Sayısı ile Atopik Hastalıklar Hiper IgE Sendromu ndan Ayırt Edilebilir mi?

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SİNEM YILDIRIM İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat- Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: sinem.yildirim@okan.edu.tr

Detaylı

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Tıbbi Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Geniş Kapsamlı: Geleneksel arama motorlarının hepsi geniş kapsamlı değildir bu yüzden doktorlar genelde aradıkları

Detaylı

Allerjen Ýmmünoterapisinin Kompliklasyonlarý

Allerjen Ýmmünoterapisinin Kompliklasyonlarý Allerjen Ýmmünoterapisinin Kompliklasyonlarý Dr.Mustafa YILMAZ, Dr.Gülbin BÝNGÖL, Dr.Seval GÜNEÞER KENDÝRLÝ, Dr.Derya U. ALTINTAÞ Ç.Ü. Týp Fakültesi Çocuk Saðlýðý ve Hastalýklarý ABD, Pediatrik Allerji-Ýmmünoloji

Detaylı

ALLERJİK HASTALIKLAR STAJI

ALLERJİK HASTALIKLAR STAJI ALLERJİK HASTALIKLAR STAJI STAJIN TANITIMI EĞİTİM DÖNEMİ STAJ SÜRESİ YERLEŞKE EĞİTİM BİRİMLERİ DERSHANE : Dönem IV : 4 iş günü : Cebeci Hastanesi : İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bilim Dalı Kliniği,

Detaylı

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Değişen Dünya Koşullarında İşveren Beklentileri İş fırsatlarını etkin olarak takip etme Özgeçmiş (CV) Hazırlarken İş Görüşmesinde Şirket hedeflerini gerçekleştirecek kişisel

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ TERCİHİNİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? Genel olarak sağlık, daha özelde tıp alanı ve tıp eğitimi hem verilen sağlık hizmeti hem de eğitim açısından en az 20-30 yıllık geçmişli ile

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Işık ASLAY 1967 yılında lise eğitimini Kadıköy Kız Lisesi nde tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ni bitirdi. 1982 yılında

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Kübra YILMAZ ŞENYÜZ Doğum Tarihi: 28/05/1987 Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Lise Bahçelievler Deneme 2004 - Mezun Lisesi Lisans Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik

Detaylı

1. Adı Soyadı: Yıldız Erdoğanoğlu. 2. Doğum Tarihi: 27/07/ Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

1. Adı Soyadı: Yıldız Erdoğanoğlu. 2. Doğum Tarihi: 27/07/ Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: 1. Adı Soyadı: Yıldız Erdoğanoğlu 2. Doğum Tarihi: 27/07/1975 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hacettepe Üniversitesi 1998 Yüksek

Detaylı

Hiper IgE Sendromunda Th17 hücreleri

Hiper IgE Sendromunda Th17 hücreleri Hiper IgE Sendromunda Th17 hücreleri Işıl Barlan Allerji / İmmünoloji BD Marmara Tıp Fakültesi Girne,2009 ( 25 dk) ROYAL FREE HOSPITAL & UNIVERSITY COLLEGE LONDON T yardımcı hücre altgrupları Stat1 Stat4

Detaylı

EGELİ TİCARET GAZETESİ EGE Türkiye de Yılın Başhekimi Seçildi Prof. Dr. Behzat ÖZKAN, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği tarafından Türkiye de yılın başhekimi seçildi. Bu sene Antalya da dördüncüsü yapılan

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMA NEDEN GEREKLİDİR & ETİK KURULLARIN ÖNEMİ

KLİNİK ARAŞTIRMA NEDEN GEREKLİDİR & ETİK KURULLARIN ÖNEMİ KLİNİK ARAŞTIRMA NEDEN GEREKLİDİR & ETİK KURULLARIN ÖNEMİ Prof. Dr. Yağız Üresin İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı ve Klinik Farmakoloji BD İ.Ü.İstanbul Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Ziyaret Raporu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Ziyaret Raporu ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEĞİ ÇOCUK NEFROLOJİ YETERLİK KURULU AKREDİTASYON ALT KURULU Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Ziyaret Raporu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji

Detaylı

Prof. Dr. Yıldız Tümerdem. Mesleksel Yaşam Öyküsü

Prof. Dr. Yıldız Tümerdem. Mesleksel Yaşam Öyküsü Prof. Dr. Yıldız Tümerdem Mesleksel Yaşam Öyküsü 1. Adı Soyadı: Yıldız Tümerdem 2. Doğum Tarihi: 01.01.1937 3. Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Ankara Üniversitesi

Detaylı

TIP KARİYER GÜNLERİ - III KİTAPÇIĞI. Yer: İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tarih: 8 Mart 2013

TIP KARİYER GÜNLERİ - III KİTAPÇIĞI. Yer: İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tarih: 8 Mart 2013 TIP KARİYER GÜNLERİ - III KİTAPÇIĞI Yer: İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tarih: 8 Mart 2013 1 İÜ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ NDEN 2 TIP KARİYER GÜNLERİ AFİŞİ 3 TIP KARİYER GÜNLERİ-III

Detaylı

Nöroloji Bülteni. Saygılarımızla, Prof. Dr. Şerefnur Öztürk Türk Nöroloji Derneği Başkanı, Kongre Düzenleme Kurulu ve Bilimsel Kurulu Adına

Nöroloji Bülteni. Saygılarımızla, Prof. Dr. Şerefnur Öztürk Türk Nöroloji Derneği Başkanı, Kongre Düzenleme Kurulu ve Bilimsel Kurulu Adına Nöroloji Bülteni 54. Ulusal Nöroloji Kongresinin Ardından Multipl Skleroz ana temasının işlendiği, 1 5 Aralık tarihleri arasında Antalya da gerçekleştirilen 54. Ulusal Nöroloji Kongresi ni başarıyla geride

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: ELİF ÇİFTÇİOĞLU İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: elif.ciftcioglu@okan.edu.tr

Detaylı

Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı

Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı TARİHTEN BİR KESİT Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası 2007, 60(4) Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Galip Urak ın Özgeçmişi ve Göğüs Cerrahisi AD nın Tarihçesi 1946-2006

Detaylı

geniş kapsamlı özet doktorlar tarafından doktorlara referanslı doğruluk ve güvenirlikleri

geniş kapsamlı özet doktorlar tarafından doktorlara referanslı doğruluk ve güvenirlikleri UpToDate Nedir? UpToDate kanıta dayalı geniş kapsamlı bir tıbbi bilgi kaynağıdır UpToDate; doktorların kullanımı kolay ve özet bilgilere en çok ihtiyaç duydukları anda erişmelerini sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

ALLERJİ AŞILARI. Prof. Dr. Ömer KALAYCI Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Allerji ve astım Ünitesi

ALLERJİ AŞILARI. Prof. Dr. Ömer KALAYCI Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Allerji ve astım Ünitesi ALLERJİ AŞILARI Prof. Dr. Ömer KALAYCI Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Allerji ve astım Ünitesi Allerji aşıları Allerjen immunoterapi Allerjik bir hastaya giderek artan miktarlarda allerjen

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: GÖKÇE AYKOL ŞAHİN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: GÖKÇE AYKOL ŞAHİN. İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: GÖKÇE AYKOL ŞAHİN İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: gokce.aykol@okan.edu.tr

Detaylı

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi BMJ JOURNALS 1 Kapsam BMJ Journals, British Medical Association tarafından yayınlanmakta olan dergileri içermektedir. Veri tabanı, sadece BMJ koleksiyonunu değil, sağlık bakım yönetiminden nörolojiye kadar

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ ÜÇ TIP FAKÜLTESİNİN SON ÜÇ YILDAKİ YAYIN ORANLARI THE THREE-YEAR PUBLICATION RATIO OF THREE MEDICAL FACULTIES IN TURKEY

TÜRKİYE DEKİ ÜÇ TIP FAKÜLTESİNİN SON ÜÇ YILDAKİ YAYIN ORANLARI THE THREE-YEAR PUBLICATION RATIO OF THREE MEDICAL FACULTIES IN TURKEY TÜRKİYE DEKİ ÜÇ TIP FAKÜLTESİNİN SON ÜÇ YILDAKİ YAYIN ORANLARI THE THREE-YEAR PUBLICATION RATIO OF THREE MEDICAL FACULTIES IN TURKEY İbrahim Taha Dağlı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa

Detaylı

Belmin Dumlu SAVAŞKAN,

Belmin Dumlu SAVAŞKAN, Belmin Dumlu SAVAŞKAN, 1973 yılında İstanbul da doğdu. Ortaöğrenimini Özel Fransız Lisesi Notre Dame Sion de tamamlamasının ardından, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema

Detaylı

Solunum Sistemi Mikrobiyotası. Dr. Haluk Türktaş Gazi Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Ankara

Solunum Sistemi Mikrobiyotası. Dr. Haluk Türktaş Gazi Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Ankara Solunum Sistemi Mikrobiyotası Dr. Haluk Türktaş Gazi Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Ankara NIH Human Microbiome Project (2007) Microbial communities in healthy controls and asthmatic airways

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

Jale Baysal ( )

Jale Baysal ( ) ÖZEL ARŞİVLER KOLEKSİYONU Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Jale Baysal Özel Arşivi Jale Baysal (1925-2009) Kütüphaneci, Yazar JALE BAYSAL ARŞİVİ Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi

Detaylı

ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL

ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL Sağlık bilimlerinde süreli yayınlar bilimsel iletişim ortamlarının yaratılmasında

Detaylı

ARANIYOR! YENi BiR OLUŞUM için. TÜRKiYE DE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI

ARANIYOR! YENi BiR OLUŞUM için. TÜRKiYE DE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI TÜRKiYE DE YENi BiR OLUŞUM için KARİYER DEĞERLEME PROGRAMI PROJE DiREKTÖRÜ KARİYER DEĞERLEME PROGRAMI PROJE DİREKTÖR YARDIMCISI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI ARANIYOR! Psikoloji, Rehberlik, Psikolojik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Anatomi ABD Klinik Anatomi Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Yönetim kurulu ve Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni

Detaylı

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR Portal Adres DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR : www.haberciniz.biz İçeriği : Gündem : http://www.haberciniz.biz/depremlerini-izini-urartu-kalesinde-suruyorlar-3129887h.htm 1/2 DEPREMLERINI

Detaylı

NADİR HASTALIKLAR VE ORPHANET-TÜRKİYE. 2007- sonrası. Prof.Dr. Uğur Özbek Orphanet-Türkiye Koordinatörü İstanbul Üniversitesi, DETAE

NADİR HASTALIKLAR VE ORPHANET-TÜRKİYE. 2007- sonrası. Prof.Dr. Uğur Özbek Orphanet-Türkiye Koordinatörü İstanbul Üniversitesi, DETAE NADİR HASTALIKLAR VE ORPHANET-TÜRKİYE 2007- sonrası Prof.Dr. Uğur Özbek Orphanet-Türkiye Koordinatörü İstanbul Üniversitesi, DETAE Nadir hastalık ve yetim ilaç tanımı Ülkemizdeki durum Nadir hastalıkların

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER. İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akfırat-Tuzla / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: isil.dogruer@okan.edu.tr

Detaylı

Tıp Tarihi ve Etiği Anabilim Dalı 20 Yaşında

Tıp Tarihi ve Etiği Anabilim Dalı 20 Yaşında Tıp Tarihi ve Etiği Anabilim Dalı 20 Yaşında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi nde Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı (http://www.deontoloji.hacettepe.edu.tr/index.php), Deontoloji adıyla 1998 yılında

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Fatih Özcan ÖZGEÇMİŞ

Yrd. Doç. Dr. Fatih Özcan ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Fatih Özcan ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Yeri Mesleği Uzmanlığı Yabancı Dil : Fatih : Özcan : Çorum : Tıp Doktoru : Aile Hekimliği : İngilizce İletişim Adresi: Manisa Celal Bayar Üni. Tıp Fakültesi

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

CV - AKADEMİK PERSONEL

CV - AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Ayşe 2. SOYADI: Akıncıoğlu 3. DOĞUM YERİ: KKTC 4. DOĞUM TARİHİ: 12.06.1974 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: 5.1. BÖLÜM: Diş Hekimliği Fakültesi, Protez Kliniği 5.2. TELEFON NUMARASI: +90 (392)

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( )

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( ) EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL (11.12.2018) 1 Geçmişten günümüze Fakültemiz 1955 te Yüksek Hemşirelik olarak kurulmuştur Avrupa da ve Türkiye de Hemşirelikte

Detaylı

Bir Ödülün Hikayesi. Yazan: Meltem AKAN. Jeofizik Mühendisi

Bir Ödülün Hikayesi. Yazan: Meltem AKAN. Jeofizik Mühendisi Bir Ödülün Hikayesi Yazan: Meltem AKAN Jeofizik Mühendisi Üniversite sınavının ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünü kazandım. Başlarda bir bayan mesleği gibi gözükmeyen

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: IŞIL DOĞRUER İletişim Bilgileri: Adres: Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat-Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 677 16 30-3856 Mail: isil.dogruer@okan.edu.tr 2.

Detaylı

XXV. Avrupa Allergoloji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI)* Kongresi 2006 Viyana da Türkiye den En İyi Araştırma Ödülü Alan Çalışmalar

XXV. Avrupa Allergoloji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI)* Kongresi 2006 Viyana da Türkiye den En İyi Araştırma Ödülü Alan Çalışmalar XXV. Avrupa Allergoloji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI)* Kongresi 6 Viyana da Türkiye den En İyi Araştırma Ödülü Alan Çalışmalar Üç-Altı Yaş Astımlı Çocuklarda Adenozin -Monofosfat (AMP) a Bronşiyal

Detaylı

Allerjen-spesifik immunoterapi, doğal allerjen ile karşılaşıldığında. Allerjik Rinit Tedavisinde Sublingual İmmünoterapi

Allerjen-spesifik immunoterapi, doğal allerjen ile karşılaşıldığında. Allerjik Rinit Tedavisinde Sublingual İmmünoterapi DERLEME Türk Rinoloji Dergisi 2014 Allerjik Rinit Tedavisinde Sublingual İmmünoterapi Ceren GÜNEL, a H. Sema BAŞAK a a Kulak Burun Boğaz Hastalıkları AD, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aydın

Detaylı

Nadir Hastalıklar-Yetim ilaçlar bir sağlık sorunu

Nadir Hastalıklar-Yetim ilaçlar bir sağlık sorunu I I. Sağlık Ekonomisi Kongresi Yeni Nesil Tedavilere Bakış : Kişiselleştirilmiş Tıp ve Yetim İlaçlar Oturumu Nadir Hastalıklar-Yetim ilaçlar bir sağlık sorunu Uğur Özbek İstanbul Üniversitesi Deneysel

Detaylı

İntrapartum veya Postpartum Şiddetli Hipertansiyon Tedavisinde Başlangıç Olarak LABETOLOL Kullanılan Yönetim Algoritması

İntrapartum veya Postpartum Şiddetli Hipertansiyon Tedavisinde Başlangıç Olarak LABETOLOL Kullanılan Yönetim Algoritması LABETOLOL Kullanılan Yönetim Algoritması Fetus canlı ve doğum eylemi başlamamış ise fetal izlemi başlat. 15 dk sonra ölçülen kan basıncı hala yüksek İSE 20 mg IV labetolol infüzyonunu 2 dakikayı aşan sürede

Detaylı

İÜ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE AŞARTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ NDEN

İÜ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE AŞARTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ NDEN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (istanbul KAGEM) İÜ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE AŞARTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ NDEN Sevgili Tıbbiyeliler; İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu ÜYELER Prof Dr Emine EFE (Başkan) Prof Dr Kamile KABUKÇUOĞLU Prof Dr Selma ÖNCEL Doç Dr Ayşegül İŞLER DALGIÇ Doç Dr Filiz KANTEK

Detaylı

Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri. Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı

Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri. Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı 1974 Amasya Taşova da doğdu. İlköğrenimini Şeyhli köyünde, ortaöğrenimimi Samsun Ladik İlçesi Şıhlı nahiyesinde,

Detaylı

HIV SÜRECİNDE DEPRESYON VE OLASI İLİNTİLİ DURUMLARI ELE ALMAK. Dr. M.Kemal Kuşcu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD

HIV SÜRECİNDE DEPRESYON VE OLASI İLİNTİLİ DURUMLARI ELE ALMAK. Dr. M.Kemal Kuşcu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD HIV SÜRECİNDE DEPRESYON VE OLASI İLİNTİLİ DURUMLARI ELE ALMAK Dr. M.Kemal Kuşcu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD I GÜNDEM HIV.. AKUT-ÖLDÜRÜCÜ KRONİK HIV.. AKUT-ÖLDÜRÜCÜ KRONİK HEKİM HASTA

Detaylı

Besin alerjisi, tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Avrupa'da çocukların

Besin alerjisi, tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Avrupa'da çocukların Besin alerjisinde anti IgE kullanımı Doç.Dr.Zeynep Arıkan Ayyıldız Besin alerjisi, tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır. Avrupa'da çocukların yaklaşık olarak %6'sını etkileyen

Detaylı

Etik sorunlar ve farmakoloji yayınları

Etik sorunlar ve farmakoloji yayınları Etik sorunlar ve farmakoloji yayınları Prof. Dr. Hakan S. Orer Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 19. Ulusal Farmakoloji Kongresi, Trabzon 25.10.2007 Türk Bilimi Töhmet Altındadır! 1 Etik ihlal bize

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği hükümleri uyarınca Sağlık Bilimleri Enstitüsü aşağıda belirtilen yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacaktır.

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. :

KİŞİSEL BİLGİLER. : ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Ad, Soyad : Hatice ERTUĞRUL Doğum Tarihi : 28.05.1981 Medeni Durum Uyruk : Evli : Türkiye Cep Tel : 90 533 500 80 66 E-posta : haticeertugrul07@gmail.com, ertugrulhatice01@gmail.com

Detaylı

Sağlık Bakanlığından Muaf Hekimin Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Kurumu

Sağlık Bakanlığından Muaf Hekimin Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Kurumu Sağlık Bakanlığından Muaf Hekimin Ünvanı - Adı Soyadı Yrd. Doç.Dr. Mehemet Ali Nahit Şendur Bildiriyi Sunacak Kişi Ünvanı - Adı Soyadı Yrd. Doç.Dr. Mehemet Ali Nahit Şendur Bildiriyi Sunacak Kişi Kurumu

Detaylı

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI 15. MİLLİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI Doç. Dr. Ayşe GÜROL Atatürk Üniversitesi, ayseparlak42@gmail.com Bilim ve teknoloji alanında değişim

Detaylı

Birlikte Yürüyoruz. Görme Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak Amaçlı Hazırlanmış Araştırma Raporu Ekim 2012

Birlikte Yürüyoruz. Görme Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak Amaçlı Hazırlanmış Araştırma Raporu Ekim 2012 Birlikte Yürüyoruz Görme Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak Amaçlı Hazırlanmış Araştırma Raporu Ekim 2012 ARAŞTIRMANIN KİMLİĞİ 2 ARAŞTIRMANIN ADI Birlikte Yürüyoruz- Görme Engellilerle Birlikte

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ASTIM ALLERJİ ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ASTIM ALLERJİ ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ ASTIM ALLERJİ ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI 2018-2020 ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler DEVAM EDEN PROJELERİMİZ: İkinci Ve Üçüncü Basamak

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: GÖKÇE AYKOL ŞAHİN Unvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Yüksek Lisans Diş Hekimliği İstanbul Üniversitesi 2003 Doktora Periodontoloji Anabilim Dalı İstanbul

Detaylı

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul H. GAYE TOLUN Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kişisel Bilgi: Doğum tarihi: 19.10.1971 Doğum yeri: Ankara Medeni durum: Evli, 1 çocuklu Eğitim ve Görev: 2008 Serbest Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Detaylı

Av. Ceyda Cimilli Akaydın

Av. Ceyda Cimilli Akaydın Av. Ceyda Cimilli Akaydın Orta Öğretimini Çanakkale Anadolu Lisesinde tamamlayan Ceyda Akaydın, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk

Detaylı

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. John Doe AD SOYAD: HC560419 TARİH: Ekim 30, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. GİRİŞ Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını tanımlar. Bu bilgi

Detaylı

ALLERJİK HASTALIKLAR STAJI

ALLERJİK HASTALIKLAR STAJI ALLERJİK HASTALIKLAR STAJI STAJIN TANITIMI EĞİTİM DÖNEMİ STAJ SÜRESİ YERLEŞKE EĞİTİM BİRİMLERİ DERSHANE : Dönem IV : 4 iş günü : Cebeci Hastanesi : İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bilim Dalı Kliniği,

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimi. Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM

İnsan Kaynakları Yönetimi. Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM İnsan Kaynakları Yönetimi Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM Giriş Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş, İletişim ve bilgi işleme teknolojisindeki

Detaylı

Prof. Dr. Özden Sanal, Prof. Dr. İlhan Tezcan, Temel İmmünoloji Bilgisine sahip olmak

Prof. Dr. Özden Sanal, Prof. Dr. İlhan Tezcan, Temel İmmünoloji Bilgisine sahip olmak İMM706 İmmünolojinin Esasları III Dersin Kredisi 2 0 2 Temel İmmünoloji Bilgisine sahip olmak 1 yarıyıl (haftada 2 saat teorik) İnnate İmmünite ile Adaptif İmmünite arasındaki ilişkiler T ve BHücrelerin

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

TÜBİTAK. Fatma BAŞAR. DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014, Ankara

TÜBİTAK. Fatma BAŞAR. DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014, Ankara Fatma BAŞAR DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014, Ankara Türkiye Akademik Dergileri %90 ın üzerinde açık erişimli, Ortak bir platformda yer almıyorlar, Sadece bilenler kullanabiliyor,

Detaylı

GOOGLE: İKİ ÖĞRENCİYİ MİLYARDER YAPAN FİKİR

GOOGLE: İKİ ÖĞRENCİYİ MİLYARDER YAPAN FİKİR GOOGLE: İKİ ÖĞRENCİYİ MİLYARDER YAPAN FİKİR L. Page ve S. Brin, Stanford da doktora yaparken Google ı geliştirdi. Değeri 2012 de 210 milyar dolar olan şirket 1999 da 1 milyon dolara satılamamıştı. Sergey

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23.,25., ve 26.maddelerinde belirtilen asgari koşulların

Detaylı

Romatoid Artrit Tedavisinde MAP Kinaz İnhibitörleri MAP Kinase Inhibitors in Rheumatoid Arthritis Prof Dr Salih Pay 12 Mart 2011

Romatoid Artrit Tedavisinde MAP Kinaz İnhibitörleri MAP Kinase Inhibitors in Rheumatoid Arthritis Prof Dr Salih Pay 12 Mart 2011 Romatoid Artrit Tedavisinde MAP Kinaz İnhibitörleri MAP Kinase Inhibitors in Rheumatoid Arthritis Prof Dr Salih Pay 12 Mart 2011 Cell growth differentiation Inflamation Cytokine production Extracellular-regulated

Detaylı