MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ"

Transkript

1 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

2 ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen, bu analizler ışığında yeni ürünler için fikirler üreten, bu fikirleri üretilip satılabilecek somut ürünlere dönüştüren ve çeşitli alanlardan profesyoneller ile birlikte çalışarak bu konseptlerin hayata geçmesini sağlayan; kısacası ürün ile kullanıcı arasındaki her türlü algısal, fiziksel ve işlevsel ilişkiyi kurgulayabilen, teknolojik yenilikler yapabilen ve böylelikle geleceğe yöne verebilen kişilerdir. ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen, bu analizler ışığında yeni ürünler için fikirler üreten, bu fikirleri üretilip satılabilecek somut ürünlere dönüştüren ve çeşitli alanlardan profesyoneller ile birlikte çalışarak bu konseptlerin hayata geçmesini sağlayan; kısacası ürün ile kullanıcı arasındaki her türlü algısal, fiziksel ve işlevsel ilişkiyi kurgulayabilen, teknolojik yenilikler yapabilen ve böylelikle geleceğe yöne verebilen kişilerdir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze MF-4 puan türünde öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Endüstri Ürünleri Tasarımcısı unvanıyla lisans diploması alarak mezun olurlar. Hazırlık zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Programımız, öğrencilerin almış oldukları puan türüne göre üniversite bünyesinde çift anadal ve yandal yapmalarına olanak sağlamaktadır. Öğrenciler, proje sergileri, kariyer günleri ve diğer kulüp etkinlikleri ile sektörde profesyonellerle buluşturarak staj ve iş imkanlarından faydalanabileceklerdir. İŞ İMKANLARI Mezunlarımız, tasarım bürolarında, firmaların araştırma geliştirme veya tasarım birimlerinde, çeşitli alanlardaki endüstri kuruluşları ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında endüstri ürünleri tasarımcısı unvanı ile istihdam edilebileceklerdir. Ayrıca kendi tasarım ofislerini kurarak farklı firmalara tasarım ve danışmanlık hizmeti verebilir veya bağımsız (freelance) olarak çalışabilirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

3 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI Günümüz reklamcılık, tanıtım, iletişim ve etkileşim kanallarının tasarımı alanlarında, yeni medyaların doğarak kendi dinamiklerini oluşturması, eski mecraların teknoloji ile daha hızlı, devamlı bir etkileşime geçmesi sonucu tasarımın geleneksel iletişim yöntemleri yetersiz kalmakta ve evrilmektedir. Görsel İletişim Tasarımı, tüm medyalara, iletişim teknolojilerine, ürün ve hedef kitle arasında kalan tasarım problemine çözüm üretebilecek yeni bir uzmanlık alanıdır. Görsel İletişim Tasarımcıları, insanların algısal, bilişsel ve fiziksel kısıtlarını ve çeşitli isteklerini anlayabilen, yeni teknolojinin sunduğu fırsatları görsel iletişim problemlerinin çözümünde etkin bir şekilde kullanabilen, çalışacağı sektörlerde ve üretim alanlarında disiplinlerarası bir yaklaşım sergileyebilen ve sektörlerin görsel iletişim tasarımı ile ilgili problemlerine çözüm getirebilen kişilerdir. GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak amacımız, iletişim problemlerini kavrayıp, bunlar üzerine sistematik biçimde eğilebilen, pratik becerilerini teorik bilgiyle harmanlayarak yaratıcı çözümler üretebilecek uzmanlığa sahip tasarımcılar yetiştirmektir. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü nde tüm medya araçlarına, iletişim teknolojilerine, ürün ve hedef kitle arasında kalan tasarım problemlerine çözüm üretebilecek tasarımcılar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze TS-2 puan türünde öğrenci kabul edilmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Görsel İletişim Tasarımcısı unvanıyla lisans diploması alarak mezun olurlar. Hazırlık zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Öğrenciler, proje sergileri, kariyer günleri ve diğer kulüp etkinlikleri ile sektörde profesyonellerle buluşturarak staj ve iş imkanlarından faydalanabileceklerdir. İŞ İMKANLARI Görsel İletişim Tasarımı Programı nın temel amacı öğrencilere aldıkları eğitim ve gerçekleştirdikleri uygulamaların ışığında tasarımda kendilerine has bir üslup kazandırmaktır. Programdan mezun olan tasarımcılar, birçok farklı alanda kendini konumlandırabilir ve bu alanlar üzerinde uzmanlaşmayı seçebilir. Görsel İletişim Tasarımı Programı nın kapsadığı alanlar şunlardır: Yayın Tasarımı Tipografi Çoklu Ortam Tasarımı Canlandırma Fotoğraf ve Video Tasarımları Arayüz ve Etkileşim Tasarımı Oyun Tasarımı Kavramsal Tasarım Yeni Medya Servis Tasarımı Bu alanlarda kendini geliştiren ve mezun olan tasarımcılar; grafik sanat atölyelerinde, reklam ajanslarında, dijital ajanslarda, sanayi kuruluşlarının Ar-Ge birimlerinde, ayrıca basın-yayın sektörleri ile interaktif uygulama, sergileme, bilgilendirme alanlarında faaliyet gösterebilirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

4 İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İç mimarlık ve çevre tasarımı, kullanıcının estetik kimlik oluşturma beklentilerini karşılamanın yanı sıra, fonksiyonel ihtiyaçlarına da cevap vererek, en uygun konforlu ortamı sağlamak için bilimsel ve teknik verileri kullanan, tasarıma dayalı bir meslek dalıdır. Mimari yapı bütünlüğünde açık kapalı her çevrenin, hacim, donatı değerleri ile birlikte işlevselliğinin incelenerek insan faktörü, fizyolojik, ergonomik, psikolojik ve evrensel değerler, sosyo-ekonomik ve çevresel ölçütler paralelinde planlanması ve bilimsel, sanatsal, teknik kuramların organizasyonudur. Bu organizasyon, yapı, hacim, işlev, birey, toplum ile biçim, renk, malzeme, teknik, zaman, ekonomi kuramlarının, bilimsel, sanatsal, çevresel sistemlerin bilgide, beceride, tasarım yeteneğinde bütünleşmesiyle gerçekleşmektedir. İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İÇ MİMAR KİMDİR? İç mimar ise, bu meslek kolunda çalışan, bir yandan güzel sanatların gerektirdiği plastik değerleri içeren estetik bilgi ile yoğrulmuş, diğer yandan mimarlık eğitiminin gereklerini sağlayacak teknik bilgi ile donatılmış kişidir. İç Mimar Mekanları tasarlarken; Bir ANTROPOLOG dur. Bir PSİKOLOG dur. Bir FİZİKSEL ÇEVRE KONTROLÜ uzmanıdır. MALZEMECİ dir. ÇEVREYE DUYARLI dır YAPI SİSTEMLERİ ve BİLGİSAYAR YÖNTEM ve TEKNİKLERİ ile donatılmış bir temsilcidir. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü nde yetişecek öğrencilerimiz, mezun olduklarında, analitik düşünebilen ve iç mekan tasarım sorunları karşısında kullanıcı gereksinimlerini merkez alarak çözüm üretebilen meslek insanları olmaları yönünde eğitim alacaklardır. Üniversite içinde farklı bölümlerde disiplinler arası çalışmaların yanı sıra konusunda uzman, yurtiçinde ve yurtdışında tanınmış, meslek alanındaki yeniliklere öncülük eden paydaş profesyonellerle etkileşim halinde olmayı hedeflemektedir. Dolayısıyla bu hedefler çerçevesinde çağımızın gerektirdiği özgün çözümleri, bilgisayar destekli tasarım ve çevresel teknolojilerden faydalanarak üretebilen ve mesleğinde yaratıcı, yenilikçi, biçim ve işlev ilişkisini estetikle birleştiren iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere ikiye ayrılan İç Mimarlık ve Çevre tasarımı bölümlerimize TM-1 puan türünde öğrenci kabul edilmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık programı İngilizce eğitim veren programımızda zorunlu olup, öğrencilerin eğitim dili İngilizce olan dersleri başarabilmeleri için yabancı dil yeterlilik sınavını geçmeleri ya da hazırlık sınıfı eğitimlerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Hazırlık sınıfı eğitimini başarı ile tamamlayanlar, üniversitemizce yapılan İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olanlar ile TOEFL ve YDS gibi sınavlardan geçerli bir puan almış olanlar mimarlık eğitimine başlayabilirler.

5 İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu unvanıyla lisans diploması alarak mezun olmaya hak kazanırlar. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ndeki öğrencilerimiz başarılı oldukları taktirde Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinde yan dal ve yeterli MF-4 puanı ile çift anadal yapma olanaklarına sahiplerdir. İlk 3 dönemin ortak olması ve birinci yıldan sonra yer alan disiplinler arası atölye dersleri çap yapacak öğrencilerimize alacakları ders yükü açısından da avantaj sağlamaktadır. Ayrıca almış oldukları puan türlerine göre üniversite içinde diğer bölümlerle de yandal ve çift anadal şansına sahip olabileceklerdir. Öğrenciler, proje sergileri, kariyer günleri, teknik geziler, çalıştaylar ve diğer kulüp etkinlikleri ile sektördeki profesyonellerle buluşarak staj ve iş imkanlarından faydalanabileceklerdir. İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü yenilikçi bir yaklaşımla, öğrencilere sağlık mekanları, sürdürülebilir mekanlar ve özellikli tasarım mekanları alanında yüksek lisans programı ile uzmanlaşma olanağı sağlayacaktır. Erasmus değişim programı çerçevesinde iç mimarlık okulları ile öğrenci değişim hareketleri sağlanacaktır. İŞ İMKANLARI Öğrencilerimiz, iç mimarlık ve mimarlık bürolarının, kamu kurumlarının, inşaat şirketlerinin, malzeme ve mobilya üreticilerinin, medya ve reklam dünyasının çalışmak istediği bireyler olarak mezun olurlar. İsterlerse yüksek lisans programları ile uzmanlaşabilir ve doktora programlarına devam ederek akademik hayata başlayabilirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

6 M İ M A R L I K MİMARLIK MİMARLIK NEDİR? MÖ 1. Yüzyılda yaşamış Romalı mimar ve mühendis Vitruvius De Architectura adlı eserinde mimarın üç klasik koşulu gerçekleştirmesi gerektiğini belirtir: yararlılık, sağlamlık ve güzellik. Mimarlık, insanların yaşamsal gereksinmelerine cevap verecek binaları, kapalı ve açık mekanları ve çevreleriyle birlikte teknik, yasal, ekonomik ve süresel kısıtlamalarla bağdaştırarak tasarlama ve kurma sanatı ve bilimidir. Mimarlık disiplinler arası bir meslektir. Öncelikle yapı sektörüyle doğrudan doğruya ilişkili olan mimarlar, inşaat mühendisliği, makina mühendisliği, elektrik mühendisliği, peyzaj mimarlığı ve iç mimarlık gibi disiplinlerle işbirliği içinde proje üretir ve projeleri yönetirler. M İ M A R L I K EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Bölümümüzün hedefi, mimarlıkla ilgili konuları disiplinler arası bir çerçevede ele alabilen, uluslararası güncel çalışmaları izleyebilen ve bunlara katkıda bulunabilen, özgün tasarım ve çözümler üretebilen, tasarım/yapım hukuku ve proje yönetimi temel bilgileriyle donatılmış güçlü bir altyapıya sahip mimarlar yetiştirmektir. Bu nedenle Medipol Üniversitesi Mimarlık Lisans Programı, mimari stüdyo temalarının, teknoloji, sanat/ mimarlık tarihi ve meslek pratiği alanlarındaki ders ve uygulamalarla bütünleştirildiği özgün ve yeni bir model bazında yapılandırılmıştır. Bu bütünleşik eğitim anlayışı çerçevesinde, mimari stüdyo temaları bir yıl önceden planlanmakta, teknoloji, sanat/mimarlık tarihi ve meslek pratiği ders ve uygulamaları da önceden belirlenen stüdyo temasıyla ilişkilendirilmektedir. Böylelikle tasarım süreci, yapım teknolojisi, tarihsel süreç ve mesleki uygulama ile bütünleştirilmekte ve öğrenci gerçek profesyonel yaşama güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır... Bölümümüzün diğer önemli bir amacı, tasarım stratejilerinde sürdürülebilirlik kavramının (ekonomik, sosyal, ekolojik, ruhsal ve estetik) boyutlarını anlayan ve bunları hayata geçirebilen profesyonelleri yetiştirmektir. 21. Yüzyıla uygun bir mimarlık anlayışını çevreye duyarlı ve sürdürülebilir tasarım pratiği ile birleştiren programımız, uluslararası standartlarda geliştirilen bir içerikle öğretmeyi amaçlamaktadır. Mimarlık eğitiminde zorunlu dersler, seminerler ve tasarım stüdyoları birbirleriyle entegre ve destekleyici olarak düzenlenmiştir. Programımız, geleceğin ihtiyaçlarına yönelik uzmanlaşmayı da seçmeli dersler ile sağlayarak; özellikle ekoloji, enerji ve çevre bilimlerine ve iklim konularına hakim mimarlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Mimarlık bölümü mezunları güçlü ve özgün tasarım yapabilen; yaptıkları tasarımları sahada yönetebilen, sözleşme ve yönetme konularında yetkin olarak yetişeceklerdir. MİMARLIK Program ayrıca dijital tasarım ve bina enformasyon modelleme araçlarına hakimiyet becerisini de ilk yarıyıllardan itibaren öğrenciye kazandırmayı hedeflemektedir. Öğrencinin gerçek profesyonel yaşama hazırlanması; süre, maliyet ve kalite hedefleri doğrultusunda modern yönetim tekniklerini kullanarak proje ömrü boyunca insan ve malzeme kaynaklarını koordine etme ve yönetme beceri ve alışkanlığının eğitimin ilk aşamalarında kazandırılması ile mümkündür. Bu nedenle önerilen programda meslek pratiği ile ilgili dersler birinci yılda başlatılmaktadır. Mimarlık öğrencilerine bu olanağı (Mesleğe Giriş, Proje Yönetimi, Tasarım Hukuku, İmar Hukuku, Sözleşme Yönetimi)

7 M İ M A R L I K M İ M A R L I K sağlayan bir program Türkiye de mevcut değildir ve İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi programı tasarımın diğer disiplinlerle birleştirilmesi açısından bir ilktir. İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinin sağlık sektöründeki deneyiminden hareketle ve yenilikçi bir yaklaşımla, Türkiye de mimari ve sağlık üzerine yapılandırılmış en kapsamlı ve itibarlı yüksek lisans ve doktora programlarını oluşturmayı amaçlamakta; öğrencilere sağlık yapıları mimarisi alanında uzmanlaşma olanağını sağlamakta ve bu özelliği ile de Türkiye de öncü bir program olma özelliğini de hedeflemektedirler. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere ikiye ayrılan Mimarlık bölümlerimize MF-4 puan türünde öğrenci kabul edilmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. İngilizce eğitim veren programımızda öğrencilerin yabancı dil yeterlilik sınavını geçmeleri ya da hazırlık sınıfı eğitimlerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Hazırlık sınıfı eğitimini başarı ile tamamlayanlar, üniversitemizce yapılan İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olanlar ile TOEFL ve YDS gibi sınavlardan geçerli bir puan almış olanlar, İngilizce mimarlık eğitimine başlayabilirler. 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Mimar unvanıyla lisans diploması alarak mezun olmaya hak kazanırlar. Programımız, Mimarlık Bölümü ndeki öğrencilerin almış oldukları puan türüne göre üniversite bünyesinde Çift Anadal ve Yandal yapmalarına olanak sağlamaktadır. Sürdürülebilirlik ile ilgili dersler: Günümüzün Mimarlık eğitimi enerji ve çevre ile ilgili sorunların çözümüne yönelik uygun ve kapsamlı bir içerik gerektirmektedir. Sürdürülebilir mimari, bütün mimari yaklaşımları kapsayan bir üst başlık olup, küresel çevre sorunları ve gelişme problemlerine çözüm olarak desteklenen, bütüncül, stratejik ve planlı bir yapılaşma şeklidir. Yörenin toplumsal, kültürel ve ekonomik altyapısına bulunduğu katkıyla da çevreye duyarlı sayılan bir mimari pratiğidir. Bugün, sürdürülebilirliğin daha iddialı bir tanımı, enerji ve çevre alanlarına daha odaklı bir mimarlık yaklaşımı gereklidir. Meslek Pratiği ile ilgili dersler: Öğrencinin gerçek profesyonel yaşama hazırlanması amacıyla Meslek Pratiği, Proje Yönetimi, Tasarım Hukuku, Sözleşme Yönetimi ve Yapım Yönetimi dersleri birinci yarıyılda başlamakta ve belirlenen stüdyo temalarıyla bütünleştirilerek tüm lisans eğitimi boyunca sürdürülmektedir. Dijital tasarım araçları ile ilgili dersler: Öğrencileri mesleki ortama hazırlamak için, eğitim programına üçüncü yarıyıldan itibaren dijital teknolojilerini içeren dersler eklenmiştir. İŞ İMKANLARI Mesleğin ilgi alanının çok geniş bir yelpazeyi kapsaması nedeni ile mimarlık okullarından mezun olanların, gerek kamu sektörü, gerekse özel sektörde birbirinden çok farklı alanlarda çalışabildikleri gözlemlenmektedir. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır: Tasarım Uygulama Yapı sektörünün ihtiyaç duyduğu malzeme ve bileşenlerin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı Yapı denetimi Yasa ve yönetmeliklerin hazırlanması Tüm tasarım ve yapım sürecinin yönetimi (Proje Yöneticisi) Tasarım ve yapım süreçlerinin sözleşmelerinin hazırlanması ve sözleşmelerin yönetimi (Sözleşme Yöneticisi) Eğitim ve araştırma Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

8 T Ü R K M Ü Z İ Ğ İ T Ü R K M Ü Z İ Ğ İ TÜRK MÜZİĞİ Türk Müziği alanında araştırıcı, sorgulayıcı, yaratıcı, teorik arka planı sağlam, sanat alanında yetkin, ülke ve dünya kültürüne sanat alanında katkıda bulunabilecek, çağdaş sanat anlayışını benimseyen sanatçı ve bilim adamlarına ihtiyaç vardır. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Türk Müziği Anasanat Dalı olarak hedefimiz, halen ülkemizde sınırlı sayıda bulunan dört yıllık lisans eğitimini İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde ihtiyaç duyulan kadroları yetiştirmek ve bu alanı desteklemektir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR TÜRK MÜZİĞİ Bölümümüze YGS den 150 ve üzeri puan alan, Özel Yetenek Sınavında başarılı olan öğrenciler kabul edilmektedir. Eğitim süresi dört yıldır. Dört yıllık eğitimi başar ile tamamlayan öğrenciler Müzik Bölümü Mezunu unvanı ile lisans diploması alarak mezun olmaya hak kazanırlar. Lisans öğrenimlerini tamamlayan veya tamamlayamayan öğrencilere en az dört yarı yılın bütün derslerini veya toplam derslerin % 60 ını başarmaları koşuluyla Ön Lisans diploması verilir. Çalgı eğitimi, öğrenciye uygun ve öğrencinin de istediği bir çalgı titizlikle seçilerek, bu çalgıya odaklı bir şekilde devam eder. Ses eğitimi alanında; ses çalışmaları, ses bakımı, genel sağlık ve repertuvar dersleri yoğunluk kazanarak, müziğe ve özellikle şarkı söylemeye merakı olan öğrenciler, bu dalda kendilerini yetiştirme fırsatı bulur. Bunlara ek olarak, müzik bilimleri, araştırma yöntemleri, Dünya ve Türk Müziği tarihi üzerinden, bilimsel yöntem ve yaklaşımlar çerçevesinde müzik alanında karşılaşılan sorunları çözmeyi hedefleyen müzik araştırmacıları yetiştirerek, Türk ve Dünya müzik araştırmacılığına yönelik eğitim verilmektedir. Tüm ana sanat dalları, diğer meslekî ve kültürel derslerle desteklenmekte olup, eğitimin bir kısmı ses laboratuvarında ve uygulama salonunda yapılmaktadır. İŞ İMKANLARI Programdan mezun olanlar Devlet Korolarında, televizyon, radyo gibi medya kuruluşlarında, çalışabilir; ayrıca özel dersler verebilirler. Yüksek lisans ve doktora yaparak Türk Müziği lisans programlarında öğretim elemanı olarak görev alabilirler. Eğitim ücreti ve kontenjan bilgileri için lütfen en arka sayfada bulunan tabloları inceleyiniz.

9 BURS İMKÂNLARI ÖĞRENİM BURSLARI Medipol Üniversitesi öğrencileri, ÖSYS sonucuna göre %100, %50 ve %25 burslu olarak eğitim hakkı kazanırlar. Öğrenim bursu olarak adlandırılan bu burslar, zorunlu hazırlık programı da dahil olmak üzere yasal eğitim süreleri kapsamında geçerlidir. İsteğe bağlı hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler kayıtlı oldukları programın %25 burslu ücretini öderler. İstanbul Medipol Üniversitesinde verilen burslar karşılıksız olup ancak disiplin suçu işlenmesi ve yatay geçiş yapılması durumunda kesilir. İstanbul Medipol Üniversitesi burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs ve indirimler sadece eğitim-öğretim ücretini kapsamaktadır. Barınma, beslenme, ulaşım, kitap, eğitim malzemesi vb. konular burs kapsamı dışındadır. ÜSTÜN BAŞARI BURSU Yerleştiği programın puan türünde standart eğitim süresince ve hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere; İlk 100 e giren öğrenciye 3000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı, arasında yer alan öğrenciye 2000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca), arasında yer alan öğrenciye 1500 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ve arasında yer alan öğrenciye 1000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) verilecektir. BAŞARI BURSU Tüm lisans programlarında geçerli olmak üzere, derslerinde başarılı olarak sınıfında ilk 3 dereceye giren öğrencilerin bir sonraki yıl eğitim ücretlerinde indirim yapılır. Buna göre; Başarı Bursu alacak öğrenciler tamamlanan eğitim öğretim yılı içindeki senelik ağırlıklı not ortalaması ve diğer şartlara göre belirlenmekte olup ilgili burs sadece takip eden yıl için geçerlidir.(bahar yarıyılında not yükseltmek veya başarısızlık nedeniyle bütünleme sınavına girmeksizin almış olduğu notlar dikkate alınacaktır.) Buna göre; Sınıf/sene ağırlıklı not ortalamasına göre ve öğrencinin bütünlemeye kalmaması şartı ile; Sınıf birincisi olan öğrenci bir sonraki eğitim-öğretim döneminde ücretsiz eğitim alır. Sınıfında 2. olan öğrencinin eğitim ücretinin %50 si ve Sınıfında 3. olan öğrencinin eğitim ücretinin %25 oranında kendilerine tahakkuk edecek eğitim ücretinden ayrıca indirim yapılır. Öğrenci tam burslu ise bir sonraki eğitim döneminde başarı bursu (nakit olarak)verilir. Zorunlu ve/veya isteğe bağlı hazırlık süreci hariçtir. TERCİH İNDİRİMİ Yerleştikleri program öncesindeki bütün tercihlerini İstanbul Medipol Üniversitesi nin önlisans ve lisans programları arasından yapan adaylara, aşağıdaki şekilde tercih indirimi uygulanacaktır. Sadece Tam Burslu ve %50 Burslu kontenjanı olan programların, %50 Burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim, Tam Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanı olan programların, %25 Burslu kontenjanına yerleştikleri takdirde, kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim, Ücretli kontenjanı bulunan Tıp Fakültesi ile Hukuk Fakültesinde ücretli kontenjana yerleşenlere öğrenim ücretinden %50 indirim ve %25 Burslu kontenjanına yerleşenlere kendilerine tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim yapılacaktır. (Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim veren programlar ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Türk Müziği Programı için tercih indirimi uygulanmayacaktır.) ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI EĞİTİM İNDİRİMİ Ücretli, %25 veya %50 burslu olarak eğitim görecek şehit ve gazi çocuklarına %10 eğitim indirimi yapılmaktadır. ANLAŞMALI LİSELER Üniversitemiz ile özel protokol imzalamış olan liselerden mezun olarak üniversitemiz önlisans ve lisans programlarına yerleşen öğrencilere protokolde yer alan indirim oranları ayrıca uygulanacaktır.

10 Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI (TÜRKÇE PROGRAM) İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI (İNGİLİZCE PROGRAM) Eğitim Dili Eğitim Süresi Zorunlu Hazırlık Programı Türü TÜRKÇE 4 YIL _ MF 4 TÜRKÇE 4 YIL _ TS 2 Burs Oranı Kontenjan EĞİTİM YILI 2015 LYS SONUÇLARINA GÖRE Ücretler (KDV Dahil) Ücretler (Tercih İndirimi ve KDV dahil) Ücretli _ TL _ Tavan En Yüksek Başarı Sırası Taban En Düşük Başarı Sırası Tüm öğrenciler burslu alındığından ücretli kontenjanımız bulunmamaktadır. Tam Burslu , , TOPLAM KONTENJAN 15 Ücretli _ TL _ Tam Burslu 15 TOPLAM KONTENJAN 15 Ücretli _ TL _ Tüm öğrenciler burslu alındığından ücretli kontenjanımız bulunmamaktadır. Bu programa ilk kez öğrenci kabul edileceğinden puanları oluşmamıştır. Tüm öğrenciler burslu alındığından ücretli kontenjanımız bulunmamaktadır. TÜRKÇE 4 YIL _ TM 1 Tam Burslu 7 389, , %50 Burslu TL _ 340, , %25 Burslu TL TL 280, , TOPLAM KONTENJAN 70 Ücretli _ TL _ %100 İNGİLİZCE 4 YIL 1 YIL TM 1 Tam Burslu 6 %50 Burslu TL _ %25 Burslu TL TL TOPLAM KONTENJAN 60 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (İngilizce) ilk kez Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kabul edeceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Eğitim Dili Eğitim Süresi Zorunlu Hazırlık Programı Türü Burs Oranı Kontenjan EĞİTİM YILI 2015 LYS SONUÇLARINA GÖRE Ücretler (KDV Dahil) Ücretler (Tercih İndirimi ve KDV dahil) Ücretli _ TL _ Tavan En Yüksek Başarı Sırası MİMARLIK TÜRKÇE 4 YIL _ MF 4 Tam Burslu 7 400, , (TÜRKÇE PROGRAM) %50 Burslu TL _ 385, , %25 Burslu TL TL 326, , TOPLAM KONTENJAN 70 * Mimarlık Programına, MF4 puan türünde başarı sırası inci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Taban En Düşük Başarı Sırası Tüm öğrenciler burslu alındığından ücretli kontenjanımız bulunmamaktadır. Ücretli _ TL _ Tüm öğrenciler burslu alındığından ücretli kontenjanımız bulunmamaktadır. %100 MİMARLIK 4 YIL 1 YIL MF 4 Tam Burslu 7 407, , İNGİLİZCE (İNGİLİZCE PROGRAM) %50 Burslu TL _ 376, , %25 Burslu TL TL 319, , TOPLAM KONTENJAN 70 * Mimarlık Programına, MF4 puan türünde başarı sırası inci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Ücretli _ TL _ TÜRKÇE 4 YIL _ TÜRK MÜZİĞİ ANA SANAT DALI YETENEK SINAVI Tam Burslu 4 %50 Burslu TL _ Türk Müziği Bölümü yetenek sınavı öğrenci kabul edeceğinden taban ve tavan puanları bulunmamaktadır. TOPLAM KONTENJAN 40 *Türk Müziği Ana Sanat Dalı Programı na, YGS puan türlerinin en az birinden, ve daha yukarı puan alan adaylar Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre alınacaktır. Ücretlere %8 KDV dahildir. Öğrenim Ücretlerinin tamamının kayıt sırasında peşin veya kredi kartı ile tek seferde ödenmesi durumunda %5 indirim uygulanacaktır. Ücretli, %50 ve %25 burslu olarak eğitim görecek şehit ve gazi çocuklarına ayrıca %10 eğitim indirimi yapılır. Tercih indirimi koşullarını lütfen inceleyiniz.

11 ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI UNKAPANI, ATATÜRK BULVARI NO: 27 FATİH İSTANBUL KAVACIK, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 KAVACIK KAVŞAĞI-BEYKOZ İSTANBUL

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen;

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Günümüzde nitelikli İngilizce öğretmenlerine duyulan ihtiyaç hala büyüktür.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK FAKÜLTESİ Hukuk Fakültesi, gerek bireyler gerekse bireylerle kamu otoritesi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ PSİKOLOJİ (İNGİLİZCE) P S İ K O L O J İ İki Farklı Dil, İki Farklı Program PSİKOLOJİ PSİKOLOJİ (İNGİLİZCE) Psikoloji, korku, aşk ve nefret

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GAZETECİLİK G A Z E T E C İ L İ K GAZETECİLİK Kamusal alanda bilgi paylaşımının devam edebilmesi ve insanların olaylardan haberdar olabilmesi için gazetecilik mesleği

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK KONT. ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 148 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 17 TM-3 440,51513

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

siz bizde değersiniz

siz bizde değersiniz siz bizde değersiniz Özel Yetenek Sınavı 2017 siz bizde değersiniz İçindekiler Özel Yetenek Sınav Başvuru 4 Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri 5 Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi 6 Tekstil ve Moda Tasarımı

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

siz bizde değersiniz

siz bizde değersiniz siz bizde değersiniz Özel Yetenek Sınavı 2017 siz bizde değersiniz İçindekiler Özel Yetenek Sınav Başvuru 1 Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri 2 Grafik Tasarım 3 Tekstil ve Moda Tasarımı 4 Sahne ve Gösteri

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ İ S T A N B U L M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ 2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ Tüm lisans programlarında,

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir altyapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize üst düzey standartlarda

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, uluslararası standartlarda yüksek kaliteli

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI 2017-2018 ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 19. URAP değerlendirmesinde

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU Burssuz 70.200 35.100 33.345 69.500 34.750 33.015 69.530 34.765 33.025 71.160

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

52 yıllık TARİH. Tarihçe

52 yıllık TARİH. Tarihçe Tarihçe Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine Aralık 1964 yılında Demirci İlköğretmen Okulu olarak başlar. Öğretmen yetiştirme politikalarının değişimi ile 1974 te Öğretmen

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Fakültemizin hedefi, uluslararası ölçekte lider ve özgün tasarım-sanat ve müzik bölümleri

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite adaylarını

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen;

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI GÜNDEMİ 2 TARİHİN DERİNLİKLERİNDEN, BİLİMİN VE SANATIN UFUKLARINA KURULUŞ TOPLANTI GÜNDEMİ 3 Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İÇ MİMARLIK PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş İç Mimarlık Bölümü, Yeditepe Üniversitesi nin kuruluş tarihi

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite

Detaylı

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Bahçeşehir

Detaylı

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM İşletmeci; otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan küçük işletmeleri kuran

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Taban Başarı Sırası Kontenjan İşletme ( %75 Burslu ) TM1 208,18995 466407 36 İşletme

Detaylı

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları 2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Türü Özel Koşul ve Açıklamalar Boş Kalan Kontenjan En Küçük Yerleştirme Öncelikleri

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI TANIM Çalıştığı kurumun tanınmasını, çalışmalarına karşı insanlarda olumlu izlenimler uyandırmasını, çevresiyle iyi ilişkiler kurmasını ve saygınlığını artırmasını sağlamak

Detaylı

Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam etmektedir.

Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam etmektedir. BURSLAR ve ÜCRETLER BURSLAR İlk Girişte Kazanılan Burslar Üniversitemizde burslu öğrenim görmeye hak kazanmak için, tercih formunda burslu programlara ait ilgili kodların belirtilmesi ve ÖSYM tarafından

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 154 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 18 TM-3 440,51513 16.900 206010496 HUKUK FAKÜLTESİ (%50 BURSLU) 4 TM-3 439,22937 17.700

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TABLO3 T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Özel Koşul ve Açıklamalar Öğrenim

Detaylı

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2016 LYS EK Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. TEŞVİK BURSU: LYS Puan türünden ilk 1.000'e giren öğrencilere: Eğitim harcı muafiyeti, 10 ay süre ile 300

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: TRABZON Sınavsız geçişle ilgili diğer bilgileri ve yerleştirme

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 28 Eylül 2016 İZMİR 28 Eylül 2016 PROGRAM 13:00 - Açılış Konuşmaları 13:20 - Sanatsal Etkinlik 13:50 - Başarılı Öğrencilere Belge Takdimi

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011)

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011) İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ () LİSANS PROGRAMLARI (öğrenim süresi: 4 yıl) * Finans Matematiği MF- 1 %50 Burslu 22 Ücretli 12 İngilizce Öğretmenliği DİL- 1 %25 Burslu 17

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER. MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını,

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER. MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını, MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitimöğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık, fonksiyon, nitelik, estetik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre doğru malzeme

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU Bölüm Başkanışkanı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Doç.Dr. Hakkı Engin GİDERER Öğr. Gör. Burhan YILMAZ 1. Bologna: Öğr. Gör. Reva

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI PROGRAMIN TANITIMI: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür.

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM Bir işletmenin, işletmecilik ve mühendislik anlayışına uygun biçimde yönetilmesini, üretimden satışa kadar olan sürecin denetlenmesini sağlayan, hem mühendislik, hem işletme yöneticiliği

Detaylı