2.2 Deniz veya demir yoluyla nakliye Normalde bu gibi durumlarda transformatörler açık tip veya hava geçirmez tahta kılıfla kaplanır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2.2 Deniz veya demir yoluyla nakliye Normalde bu gibi durumlarda transformatörler açık tip veya hava geçirmez tahta kılıfla kaplanır."

Transkript

1

2 1. GENEL Bizim transformatörlerimiz, mevcut IEC Standart ve Kalite Sistemlerine uygun olarak dizayn edilir, üretilir ve testten geçirilir. Bu kılavuz kuru tip transformatörlerin nakliyesi, işletmeye alınması ve bakımıyla ilgili her türlü bilgiyi içermektedir. Kuru tip transformatörler iki ana gruba ayrılabilir: - Epoksi reçineyle kapatılmış bir veya daha fazla bobinli transformatörler ( Dökme reçineli transformatörler ) - Epoksi reçineyle kapatılmamış bobinli, genellikle H sınıfı izolasyonlu transformatörler ( Hava izolasyonlu ) Bu kılavuzda açıklanan bazı parçalar transformatörünüzle birlikte verilmemiş olabilir. Transformatörünüze monte edilmiş olan parçaların eksiksiz listesi için lütfen elinizdeki teknik bilgi kağıdına ve/veya teslim belgelerine bakınız. 1.1 Garanti Koşulları Tüm SEA transformatörlerinin test gününden itibaren başlayan, tüm üretim hatalarına karşı bir yıllık garantisi vardır. Ayrı bir anlaşmayla bu süre uzatılabilir. Garanti, bozuk transformatörün tamiri veya yenilenmesiyle sınırlıdır ve bu durum belirtilen garanti süresini hiçbir şekilde uzatmaz. Daha detaylı bilgi için Satış Departmanımızla temas kurabilirsiniz. 2. NAKLİYE VE TAŞIMA Kuru tip transformatörler, genellikle, tamamıyla monte edilmiş şekilde teslim edilirler. Sadece bazı küçük parçaları monte edilmemiş olabilir. Nakliye sırasında ürün yağmur ve sıvı damlalarından korunmalıdır. 2.1 Karayoluyla nakliye Transformatör ambalajlanmadan, doğrudan kamyona halatlarla bağlanarak gönderilir. Tekerlekler monte edilmemiştir, ama güvenlik pozisyonunda sabitlenmiştir. 2.2 Deniz veya demir yoluyla nakliye Normalde bu gibi durumlarda transformatörler açık tip veya hava geçirmez tahta kılıfla kaplanır. 2.3 Taşıma Her transformatörde aşağıdaki parçalar bulunur: - 4 tekerlek veya kızak - çekme gözü - 2 (veya 4) kaldırma çengeli Küçük kaldırma işleri için uygun krikolar kullanılabilir. Yük arabasının alt bölümünü kriko destek plakası olarak kullanabilirsiniz. Göbek, bobin veya diğer parçaları kriko destek plakası olarak kullanmak kesinlikle yasaktır. Halatların çapını seçmek için tablo 1 e bakınız, halatların sayısının kaldırma çengellerinin sayısıyla aynı olması gerektiğini ve halatlar arasındaki üst açının maksimum 60 derecenin altında olması gerektiğini göz önünde bulundurunuz.

3 A: Toplam Ağırlık B: Halatların kopma yükü C: Halat çapı A <1200 <1900 <2800 <3750 <5300 <6650 <8200 <11900 <16400 Kg B Kg C mm Tekerlek üzerindeki transformatörü hareket ettirmek için: - gönderilmiş olan 4 tekerleği doğru yönlere takınız. - Çekerken veya iterken gücü doğrudan yük arabasına uygulayınız. Alt göbek çerçevelerindeki çekme gözlerini de kullanmanız mümkündür. - Transformatörün kendisini veya parçalarını itmeyiniz/çekmeyiniz. 3. KABUL VE SAKLAMA Ürünleri teslim aldığınızda kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Kontrol sırasında aşağıdaki kontrol listesini kullanabilirsiniz: a) Eğer ambalajlı ise ambalaj hasar görmüş mü? b) Boyası hasar görmüş mü? Paslanma var mı? c) Göbekteki sıkıştırma kolları eksik veya hasarlı mı? d) Ana yatak mükemmel durumda mı? e) Tüm parçalar transformatöre bağlı mı veya paketin içinde mi? f) Transformatörlerde su veya nem görebiliyor musunuz? g) Değer tablosundaki transformatör bilgileri sipariş edilenle aynı mı? Bozukluk veya hasar durumunda teslim belgesine bir not düşmeniz gerekir. Üç gün içerisinde de yazılı şikayetlerinizi (resimlerle birlikte) aşağıdaki mercilere bildiriniz: - SENERJİ Mühendislik Ltd. - Nakliyeciniz - Sigortacınız 3.1 Genel saklama kuralları Dökme reçineli transformatörler kapalı alanlarda, temiz ve havalandırılan odalarda saklanmalıdır, odaların sıcaklığı ise -25 ile +40 derece arasında olmalıdır. Tozlu odalara kullanılmamalıdır. Transformatörler darbelere karşı korunmalıdır. Dirsek tipi geçmeli başlık kullanılan durumlarda, başlık montajı yapılana kadar, başlıkların orjinal kaplarında kalmasına özen gösterilmelidir.

4 4. MONTAJ Montaj işleri, elektrikli aletler ve emniyet konularında tecrübeli teknisyenler tarafından yapılmalıdır. 4.1 Oda Odada olması gereken temel özellikler: - Kuru tip transformatörün, 4 yönde, duvarlardan en az 50cm. uzağa yerleştirilmiş olması gereklidir. Dökme reçineli bobinlerin dış yüzeyleri, çalışır parçalar olarak kabul edilmeli, dolayısıyla da standart bir kuru tip transformatörün koruma seviyesi IP00 olarak düşünülmelidir. - Parçalara ve koruma cihazlarına kolayca ulaşılabilmeli ve üzerleri okunabilir olmalıdır - Hava akımı, toplam kayıpların kw başına 4.5m 3 /dakika olmalıdır. Isısı 40 dereceden yüksek olan odalara aspiratör fanı monte edilmesi tavsiye edilir. Daha fazla bilgi için Satış Departmanımızla temasa geçebilirsiniz. - Su damlama riski olmamalıdır. - Maksimum oda sıcaklığı 40 derece. - Minimum oda sıcaklığı -25 derece. - İrtifa 1000 metre. 4.2 Temeller Temelle ilgili özel bir talep yoktur. Zeminin veya rayın, transformatörün toplam ağırlığına dayanabilecek güçte olduğundan emin olunuz. 4.3 Titreşim önleyici pedler Bazen transformatörün titreşimlerinin bir kısmının yere boşaltılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda tekerleklerin altına dört adet özel kauçuk ped yerleştirilebilir. Daha fazla bilgi için Satış Departmanımızla temasa geçebilirsiniz. 4.4 Yüksek Gerilim(Y.G.) Bağlantıları Y.G. terminalleri, tüm bobinlerin alt veya üst kısmına yerleştirilmiş olabilir, ancak hepsi 1U- 1V-1W veya benzeri sembollerle belirtilmiştir. Genel kurallar: - kısa devre durumunda kablolar arasında meydana gelebilecek dinamik güçler veya kablo ağırlıklarına bağlı olarak terminallerdeki gerilme gücünü önlemek için, bağlantıların düzgün yapıldığından emin olunuz. - Kablo döşeme şekline dikkat edilmelidir: kablolarla bobin yüzeyi ve/veya delta bağlantı çubuğu arasında en az 120mm lik mesafe olmalıdır. Bu kadar bir mesafe bırakılamıyorsa, kablonun geliş yönünü değiştirin (aşağıdaki üç resme bakınız). DOĞRU YANLIŞ DOĞRU

5 Standart terminaller: Kablo çarığı bağlantıları her terminalin vidalı mili üzerine, iki düz rondela arasına denk getirilmelidir. - A: Vida tipi - B: Sıkma momenti - A M8 M10 M12 M14 M16 B Nm Dirsek tipi geçmeli terminaller: Lütfen dirsek tipi geçmeli başlık paketindeki talimatları okuyunuz.dirsek tipi geçmeli başlığı, doğru belirlemek için aşağıdaki bilgiler oldukça önemlidir: - iletken kesiti - primer izolasyonun çapı - genel çap Aşağıdakileri topraklamayı unutmayın: - dirsek bağlantısından çıkan bükümlü tel - her sabit parçanın topraklama noktası 4.5 Alçak Gerilim(A.G.) bağlantıları Bu durumda dahi madde 4.4 te belirtilen genel kuralı uygulayınız. Kablo veya busbar ile bağlantı yapmadan önce, transformatörün üzerindeki bobin uçlarının bağlandığı kısımların yüzeylerini kontrol ediniz. Oksitlenme belirtilerine rastlanması durumunda, bunlar yerinden çıkarılmalıdır.

6 4.6 Topraklama Her transformatörde 2 adet topraklama terminali veya saplaması mevcuttur. Bunlardan sadece bir tanesinde, uygun rondela veya somun vardır. Bunlardan bir tanesi çapraz kesiti en az 16 mm2 olan bakır bir iletkenle, etkin bir topraklama tesisine bağlanmalıdır. 4.7 Paralel bağlantı Bu bağlantıyı yapmadan önce muhakkak firmamıza danışınız. Paralel bağlantılarda aşağıdaki kurallara mutlak uyulmalıdır: - Transformatörlerin yüksüz oranı aynı olmalıdır. - Transformatörlerin vektörel grubu aynı olmalıdır. Birbirine bağlı iki transformatörden en iyi performansı alabilmek için, aşağıdaki kuralların uygulanması tavsiye edilmektedir (önem sırasına göre): 1) Empedansları aynı olmalıdır. 2) Benzer anma değerlerine sahip olmalıdırlar (en fazla %30 luk bir fark olabilir) Son paralel bağlantıya başlamadan önce, aşağıdaki kontrollerin yapılması kesinlikle tavsiye edilir: - İki transformatörün Y.G. terminallerini paralel olarak bağlayınız. - İkisinin de nötr terminallerini birbirine bağlayınız.enerji veriniz. - A.G. terminalleri arasındaki gerilimi ölçünüz; eğer sıfırsa, son paralel bağlantıya geçebilirsiniz. SEA, transformatörlerin yanlış bağlantısından kaynaklanan hasarlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir. 4.8 Yardımcı devreler Tüm ölçme ve koruma cihazlarını, transformatörle birlikte teslim edilen kablolama şemasına göre sisteminize bağlayın. Transformatörü, sisteme bağlamak için kullanılacak kablolar, asla standart tip değildir. Lütfen aşağıdaki talimatları uygulayınız: - Transformatör üzerine yerleştirilmiş olan dedektörler ve kontrol panosu arasındaki bağlantı çok damarlı, blendajlı kablolarla yapılmalıdır. - Transformatör üzerindeki ölçü devreleri, kesiti en az 1.5 mm 2 olan bir kabloyla yapılmalıdır. - Fan ya da akım trafosu gibi güç devrelerine yapılan bağlantılar, kesiti en az 2.5 mm 2 olan bir kabloyla yapılmalıdır. - Sinyal kabloları ile güç kablolarının arasındaki mesafeyi mümkün olduğunca açık tutunuz. - Elektronik ünitelerle, röleleri doğrudan transformatörün A.G. terminallerinden beslemeyiniz. Eğer, bu mümkün değilse lütfen Teknik Servisimizi arayın.

7 5. DEVREYE ALMA Devreye almadan önce aşağıdaki kontrol listesi kullanılmalıdır: 1) Sistemin gerilimi ile, transformatörün gerilimini kıyaslayınız. 2) Gerilim kademe değiştiricinin pozisyonunu kontrol ediniz. 3) Bütün bobinlerdeki gerilim kademe değiştirici bağlantıları pozisyonlarının aynı olduğundan emin olunuz. 4) Bağlantıların dönme momentini kontrol ediniz. 5) Kabloların/busbarların doğru şekilde bağlandığından emin olunuz. 6) Yardımcı donanımların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. 7) Kadranlı termometrelerin veya dijital termometrelerin üzerindeki kontakları ayarlayınız. Alarm ve açma ısı değerleri, transformatörün ısısındaki tahmini artışa göre ayarlanmalıdır: B Sınıfı Trafo F Sınıfı Trafo H Sınıfı Trafo Alarm: 125 C 145 C 170 C Açma: 135 C 155 C 180 C Fan * : C C C (*) Kadranlı termometrelerle, fan kullanılmamaktadır. Programlama prosedürleri ve özellikleri farklı olabileceğinden, dijital termometreleri ayarlamak için kullanım kılavuzlarına bakınız. Tehlikeli Açma/Kapama döngüsünü önlemek için fan kontrolünde iki eşik değeri (AÇIK/KAPALI) tavsiye edilmektedir. PTC dedektörü ve ısı rölesi bazlı koruma devrelerinin ayarlama prosedürü yoktur. Açık ortamda bulunan transformatörler için: 8) Transformatörün üzerindeki tozları, özellikle Y.G. bobinlerinin aralarına özen göstererek, kontrol ediniz. Varsa, tozu almak için, üzerine kuru ve sıcak hava püskürtünüz. 9) Gerekli koruma yapılmadan rutubetli odalarda uzun süre bekletilmiş olan transformatörler için aşağıdaki talimatları uygulayınız: - Bakır bir çubuk veya iletken vasıtasıyla, A.G. bobinlerini kısa devre yaptırınız. Kesiti, transformatörün A.G. terminalinin kesitiyle, aynı veya benzer olması gerekir. - Primer gerilim kademesinin en üst değerini, gerekli köprü bağlantılarını yaparak (3 bobinde de yapılmalı) oluşturunuz. - Maksimum 400 V uygulayarak, Y.G. tarafına enerji verin ve transformatörü bu şekilde 24 saat bekletiniz. - Bu işlem tamamlandıktan sonra, A.G. tarafındaki kısa devreyi kaldırmayı unutmayınız. Şüpheye düşerseniz, teknik veya satış servisimizle görüşünüz. 5.1 Gerilim kademe değiştirici Normalde her transformatörde 3 veya 5 pozisyonlu kademe değiştirici vardır. Kademe değiştirici, dökme reçineli bobine monte edilmiştir. Kademe değiştiricide 3 ten 6 ya (8 e) kadar numaralandırılmış 4 (6) terminal bulunur. Bir tek, bir çift olmak üzere, bu terminallerden ikisi, iletken bara ile birbirine bağlanır. Hangi bağlantının, hangi gerilim kademesine karşılık geldiğini öğrenmek için transformatör plakasına bakınız. Gerilim kademesini değiştirmeden önce, transformatörün elektriğini kesiniz ve topraklayınız.

8 Gerilim kademesini değiştirmek için aşağıdakileri uygulayınız: - Gerilim kademesindeki, 2 terminal arasında bulunan A bağlantı köprüsünü kaldırınız. - Bağlantı köprüsü için değişik bir pozisyon seçiniz. - Bağlantı köprüsünü, seçtiğiniz pozisyona monte ediniz ve montaj sırasının orijinaliyle aynı olmasına dikkat ediniz. (pirinç rondela / bağlantı köprüsü / çelik rondela / elastik rondela / somun) - Her bobinde bir köprü vasıtasıyla 2 terminalin birbirine bağlı olduğundan emin olunuz. - Tüm bobinlerin aynı kademede köprülendiğinden emin olunuz. Kademe değiştirici bağlantısı mümkünse ana seviyeye en yakın yerden seçilmelidir.şebeke voltaj seviyesinin sabit olduğu varsayılarak, kademe değiştirici, A.G. tarafını düzenlemek için aşağıdaki şekilde kullanılabilir: - Şebekede ölçülenden yüksek olan gerilim kademesine bağlantı: A.G. azalır - Şebekede ölçülenden düşük olan gerilim kademesine bağlantı: A.G. artar Not: Şebeke gerilimi, transformatörün anma geriliminden yüksek olduğunda, gerilim kademe değiştiriciyi hemen düşük kademeye bağlamayınız. 5.2 Gerilim seviyesinin değişmesi Transformatöre, farklı primer gerilime bağlanabilen Y.G. bobini monte edilmiş olabilir. Bu gibi durumlarda tüm çalışma koşullarını ve ilgili bağlantı şemalarını gösteren bir çizim, transformatörle birlikte gönderilir. Ana bağlantı şemaları aşağıdaki gibidir: Seri bağlantılar/paralel bağlantılar Bir gerilim seviyesi diğerinin iki katıdır, örneğin 10-20kV. Y.G. bobinleri birbirine tamamen eşit iki parçaya bölünmüştür. Seri veya paralel olarak bağlanabilirler. Her bölümün kendi gerilim kademe değiştiricisi vardır.(bkz.5.1.) Bağlantılar izole baralarla harici olarak yapılır. Paralel bağlantı kullanılırken, seri bağlantısını, seri bağlantı kullanılırken ise, paralel bağlantı baralarını çıkarmayı unutmayınız.

9 5.2.2 Açıkta bırakma Gerilimler arasındaki fark oldukça azdır, örneğin 15-20kV. Y.G.sargılarının içinden bir bölüm açıkta bırakılır veya seri/paralel bağlantı yapılır. Bu teknik çözümle, gerilim kademe değiştiricinin tıpatıp aynısı olan bir panoyla bağlantı yapılır. Terminaller sayılarla değil, harflerle gösterilmiştir Yıldız/Üçgen Bağlantı İki voltaj arasındaki oran dir, örneğin kV. Yıldız/Üçgen bağlantısı harici izole baralarla yapılır, bunların bazıları gevşektir. Paralel bağlantı kullanılırken, seri bağlantısını, seri bağlantı kullanılırken ise, paralel bağlantı baralarını çıkarmayı unutmayınız Diğer bağlantılar Yukarıda bahsedilen çözümleri farklı şekillerde bağlayarak birçok başka olanak yaratabilirsiniz, örneğin kV 6. BAKIM Bakım, ancak be ancak transformatörün enerjisiz bırakılıp, topraklaması yapıldığından emin olunduktan sonra yapılır. Bakım, konunun uzmanı teknisyenler tarafından yapılmalıdır. Normal koşullarda aşağıdaki işlemler senede bir yapılmalıdır: - Güç ve sinyal kablolarının sabitleme somunlarını sıkınız. - Gerilim kademe değiştiricilerin somunlarını sıkınız. - Y.G. ve A.G. bobinlerinin izolasyon desteklerinin üzerindeki somunları sıkınız. - Transformatör topraklama bağlantısını kontrol ediniz. - Varsa üzerindeki tozu, kuru ve kompres edilmiş hava (veya nitrojen) püskürterek temizleyin ve soğutucu kanallarla, bobinlerin izolasyonuna özen gösteriniz. - Aksesuarların(fan, termometre,pt100 vb.) çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Transformatörün oldukça kirli alanlarda bulunması veya aşırı yükte çalışması durumunda bakım sayısını gerektiği kadar arttırınız. 6.1 Rutin dışı bakımlar Aşağıda transformatörün ömrü boyunca gerekli olabilecek rutin dışı bakımların bir listesi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi veya aşağıda belirtilmemiş diğer işlemler için Satış Departmanımız emrinizdedir. Termometrenin değiştirilmesi: Termometrenin bağlantısını keserek, soketlere zarar vermeden yerinden çıkarınız. Yeni termometreyi monte edin. Bağlantıları yeniden ayarlamayı unutmayın (bölüm 5 e bakınız).

10 Isı dedektörünün değiştirilmesi: Bağlantı kablosunu dikkatlice çekerek ısı detektörünü çıkarın. Yeni dedektörü ve ilgili kabloyu eskisi gibi takın. Bağlantı kablosu gerektiğinden uzundur. Kabloyu kesmeyin ama bobinler ve/veya terminallerle temas etmeyecek şekilde ana gövdeye dolayıp bırakınız. 7. DEVRE DIŞI BIRAKMA Bozulması veya yeni bir ünite eklenmesi gibi sebeplerle transformatörü devre dışı bırakmak gerekirse, aşağıdaki adımları uygulayınız: 1) Şebeke enerjisinin kesildiğinden(kesici ve Ayırıcının açılması gerekir) ve topraklandığından emin olun. 2) Y.G. ve A.G. terminallerini sistemden ayırınız.(bağlantıları çıkarınız.) 3) Dirsek tipi geçmeli başlıklı modellerde, terminal koruma kapaklarını kapatınız. 4) Yardımcı devreleri sistem dışı bırakınız. 5) Topraklamayı çıkarıp, devre dışı bırakınız. 6) Tekerlekleri çıkarınız. Gerekirse Satış Departmanımızı arayınız. 8. ARIZA TEŞHİSİ VE ÇÖZÜMÜ İşletme sırasında meydana gelebilecek bir çok sorun, kolaylıkla transformatörün işletmecisi tarafından çözülebilir. Meydana gelebilecek sorunlar ve olası çözümler için Tablo 3 e bakınız. Eğer sorun çözülemezse veya aşağıdaki listede yoksa, lütfen Satış Departmanımızla temasa geçiniz. ARIZA Kalkışta otomatik olarak durma Sargıların aşırı ısınması Hatalı ayar Aşırı Gürültü Besleme gerilimi çok yüksek Buşing arızası ARIZANIN SEBEBİ ARIZANIN ÇÖZÜMÜ Kalkış akımı (1) Kalkış akımı zamanını arttırınız Aşırı yük Aşırı harmonik bozulama Oda sıcaklığı yüksek Ayarları kontrol ediniz (T-154 rölesinde) Yükü azaltınız Toplam harmonik bozulmayı azaltınız Oda sıcaklığını düşürünüz O.G/A.G. Bağlantıları çok sıkı Mekaniki rezonans çok yüksek Doğru gerilim kademesine bağlayınız Flexible bara bağlayınız Titremeyen "Ped" monte ediniz Bağlantı çok sıkı veya yeterince sıkılmamış Bağlantılar çok sıkı ise gevşetin.bağlantılar çok gevşek ise sıkıştırın.

11 Not:(1) Otomatik korumanın kesilmesi başka bir çok soruna bağlı olabilir. Tekrar devreye almadan önce başka sorunların (kısa devre gibi) olup olmadığını kontrol ediniz. 9.ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK Elektrikli parçalarla doğrudan temas riskini önlemek için IP00 kuru tip transformatör ayrı tutulmalıdır. Bu sebeple çevresinde manyetik alan değeri oluşması için izolasyon mesafesi Standartlarla belirlenenden daha düşüktür. Bilgisayar monitörleri ve CPU kontrollü aygıtlar gibi aşırı hassas elektronik aygıtlarla teması azaltmak için aşağıdaki basit kuralları incelemenizi tavsiye ederiz: a. Hat terminallerinden çıkan kabloları (üç damarlı) birbirine yaklaştırın, varsa nötr kabloyu da bunlarla yan yana kullanın.(birlikte döşeyin) b. Elektrik kablolarıyla, sinyal kablolarını aynı kablo kanalına koymayınız. c. Elektrik kablolarını aşırı hassas aygıtlardan uzak tutunuz. d. Koaksiyal(eşeksenli) kablo ekranının, sadece tek tarafını topraklayın. e. Sadece, CE onaylı elektronik aygıt kullanın. 10. YAPISI ve HURDA DURUMU Kuru tip transformatör aşağıdaki parçalardan meydana gelir: Çekirdek: Tipi : Metal Kimyasal bileşenleri : Fe36-Si4 Fiziksel durumu : Katı Dekompozisyon ürünleri : Yok Tehlikeli reaksiyonlar : Yok Hurdaya çıkarılma durumu : Hurda metal Bobinler: Metalik kısım Tipi Kimyasal bileşenleri Fiziksel durumu Dekompozisyon ürünleri Tehlikeli reaksiyonlar Hurdaya çıkarılma durumu İzolasyon kısmı Tipi Kimyasal bileşenleri Fiziksel durumu Yanan kısımlar Dekompozisyon ürünleri Tehlikeli reaksiyonlar Hurdaya çıkarılma durumu : Metal : A1 99,5-Fe0,4-Si0,1 veya Cu99,9-Fe0,05-Si0,05 : Katı : Yok : Yok : Hurda metal : Yalıtkan : Şekilsiz polimer : Katı cam : CO-CO2-SO2-H2O : Yok : Yok : Endüstriyel atık

12 11. SONUÇ Bu kılavuzda herhangi bir hata görürseniz veya farklı düşünceleriniz varsa lütfen bize bildiriniz. Düşüncelerinizi öğrenmek ve kılavuzun ileriki basımlarında gerekli değişiklikleri yapmaktan memnuniyet duyacağız. 12. İLETİŞİM Herhangi bir şüpheniz olduğunda veya SEA ürünleri ve ürün yelpazemizle ilgili bilgi almak istediğinizde, Satış veya Teknik Servis Departmanımızla iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Tam adresimiz aşağıdadır: TÜRKİYE GENEL DAĞITICISI: SENERJİ Mühendislik Elektrik Ltd. Büyükdere Cad. Nur İş Merkezi 159/ ZİNCİRLİKUYU İSTANBUL / TÜRKİYE Tel:(+90) Pbx Fax:(+90) info@senerji-sea.com FABRİKA: SEA Societa Elettromeccanica Arzignanese spa. Via L. Galvani, 8-Tezze di Arzignano VICENZA / İTALYA Tel: (+39) Pbx Fax:(+39) info@seatransformatori.it

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

GARANTİ KARAKTERİSTİKLERİ LİSTESİ 132/15 kv, 80/100 MVA GÜÇ TRAFOSU TANIM İSTENEN ÖNERİLEN

GARANTİ KARAKTERİSTİKLERİ LİSTESİ 132/15 kv, 80/100 MVA GÜÇ TRAFOSU TANIM İSTENEN ÖNERİLEN EK-2 1 İmalatçı firma 2 İmalatçının tip işareti 3 Uygulanan standartlar Bkz.Teknik şartname 4 Çift sargılı veya ototrafo Çift sargılı 5 Sargı sayısı 2 6 Faz sayısı 3 7 Vektör grubu YNd11 ANMA DEĞERLERİ

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri TAM EASYLAB adaptör modülü EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin

Detaylı

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir.

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama süresi çok düşükse yükseltiniz. Çıkışlarda

Detaylı

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz.

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

DÖKME REÇİNELİ KURU TİP TRAFO MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

DÖKME REÇİNELİ KURU TİP TRAFO MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Via Aretina 194 - Castiglion Fiorentino - AREZZO Tel: 0575 680701 Fax: 0575 657856 P.IVA 01514050515 Cap. Soc. 500.000 i.v. www.imefy.it imefy@imefy.it DÖKME REÇİNELİ KURU TİP TRAFO MONTAJ VE KULLANIM

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 1 KompanzasyonSistemlerinde Kullanılan Elemanlar Güç Kondansatörleri ve deşarj dirençleri Kondansatör Kontaktörleri Pano Reaktif Güç Kontrol

Detaylı

Otomatik Yük Ayırıcı

Otomatik Yük Ayırıcı Otomatik Yük Ayırıcı Teknik Özellikler: IEC standartlarına göre - E3 M2 Anma gerilimi (kv rms) 36 Anma akımı (A) 630 Anma kısa devre akım (ka) 12,5 Anma yalıtım düzeyi kv rms, 50Hz/1 dak. faz - toprak

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ İÇİNDEKİLER Otomatik Akü Şarj Redresörü A. MONTAJ... 3 B. EMNİYET ÖNLEMLERİ... 4 C. KULLANMA TALİMATI... 5 D. CİHAZIN ÇALIŞTIRILMASI... 6 E. CİHAZIN TAŞINMASI VE DEPOLANMASI... 7 F. GARANTİ ŞARTLARI...

Detaylı

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR Doküman No: KK-PS120-0117-R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU Doc: KK-PS120-0117-R2-TR DİZİN TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 1. GENEL AÇIKLAMA... 4 2. TANIMLAR... 4 3. KURULUM,

Detaylı

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLAMA KILAVUZU Yıl içerisinde yıldırım düşme olasılığı sıklığına, yıldırımın nasıl meydana geldiğine, binanızın bulunduğu yere ve korunmasını istediğiniz teçhizatınızın

Detaylı

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal.

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 ÜÇ VE DÖRT KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 25A, 40A ve 63A (AC1) IEC çalışma gücü:

Detaylı

Elektrik Dağıtım Şebekesi: İletim hattından gelen ve şalt merkezlerinde gerilim seviyesi düşürülen elektriği, ev ve işyerlerine getiren şebekedir.

Elektrik Dağıtım Şebekesi: İletim hattından gelen ve şalt merkezlerinde gerilim seviyesi düşürülen elektriği, ev ve işyerlerine getiren şebekedir. DAĞITIM TRAFOLARI Genel Tanımlar Elektrik Dağıtım Şebekesi: İletim hattından gelen ve şalt merkezlerinde gerilim seviyesi düşürülen elektriği, ev ve işyerlerine getiren şebekedir. EEM13423 ELEKTRİK ENERJİSİ

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Elektrik tesisat kontrolleri

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Elektrik tesisat kontrolleri ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK Elektrik tesisat kontrolleri 1 Topraklama ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMALAR YÖNETMELİĞİ (R.G. 21.08.2001 24500) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Alçak Gerilim Tesislerinde Topraklama Topraklama

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

GRUP-EX ECS XX-YY ELECTRIC CURRENT SOLENOID - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX ECS XX-YY ELECTRIC CURRENT SOLENOID - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX ECS XX-YY ELECTRIC CURRENT SOLENOID - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen ECS-XX-YY Solenoid hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir.

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısına yönelik. 08/2012 DE/tr K

Genişletme modülleri EM-TRF. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısına yönelik. 08/2012 DE/tr K .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısına yönelik TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin 30 V şebekeye doğrudan bağlantısına yönelik

Detaylı

Elektriği tanıtmak, tehlikelerini belirlemek ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmek II. Bölüm

Elektriği tanıtmak, tehlikelerini belirlemek ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmek II. Bölüm 23 29 slayt Nİ1103266 TEKNİK UYGULAMALARDA ELEKTRİK TEHLİKELERİ ve İSG AMAÇ: Elektriği tanıtmak, tehlikelerini belirlemek ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmek II. Bölüm 2016 GÜZ

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

DUYLAR. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası

DUYLAR. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası Giriş Elektrik Lamba Duyu, içine vidalanan lamba başlığı aracılığı ile elektrik lambasının beslenmesini ve elektrik devresine bağlanmasını sağlayan içi Edison vidalı düzendir. İlgili Standartlar TS EN

Detaylı

40 yıllık KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER. deneyim. Transforming Supporting

40 yıllık KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER. deneyim. Transforming Supporting 40 yıllık deneyim KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER Transforming Supporting KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER Uygulama KAT ve SAA kablo tipi akım transformatörleri; Koruma ve ölçme amaçlı kullanılabilirler.

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 530. Elektronik Termostat.

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 530. Elektronik Termostat. Kurulum Kılavuzu DEVIreg 530 Elektronik Termostat www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions. (Directive 2006/42/EC)

Detaylı

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Daha ayrıntılı kurulum bilgileri için lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals

Detaylı

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı devreye almadan önce kullanma talimatını mutlaka okuyun. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı koyacağınız

Detaylı

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü Teknik katalog Kablo Sıcaklık Sensörü Boru ve hava uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Paslanmaz çelik bir prob ve plenum kalitesinde kablo içerir Tip Genel Bilgileri Tip

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 610. Elektronik Termostat.

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 610. Elektronik Termostat. Kurulum Kılavuzu DEVIreg 610 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Kılavuz TR Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Telif Hakkı 2008 Victron Energy B.V. Her Hakkı Saklıdır Bu yayın veya bölümleri hiçbir şekilde,

Detaylı

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Kılavuz TR Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Telif Hakkı 2008 Victron Energy B.V. Her Hakkı Saklıdır Bu yayın veya bölümleri hiçbir şekilde,

Detaylı

MLC 410 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU

MLC 410 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU MLC 410 KENDİNDEN YATAKLI SİSTEM MANYETİK LİNEER CETVELLER TEMASSIZ ÇALIŞMA 0,005 MM İLE 1 MM ARASI ÇÖZÜNÜRLÜK 4880 MM ÖLÇÜM MESAFESİ KENDİNDEN YATAKLI SİSTEM IP67 YÜKSEK KORUMA SINIFI MÜKEMMEL KARARLILIK

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ ( Kesintili çalışma ) 02C.1 Uygulama : 02C1 Kontrol ünitesi, tek veya çift kademeli proses brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır. 24 saat içinde en az bir

Detaylı

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 1. CİHAZ TİP ve MODEL TANITIMI ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 2 3 3 1 2 1 VRE Modeli Elektrikli Isıtıcı VCE Modeli Elektrikli Isıtıcı 1. Isıtıcı Gövdesi; isteğe ve kullanım yerine bağlı

Detaylı

İklimlendirme Soğutma Elektriği ve Kumanda Devreleri BÖLÜM ELEKTRİK TEST CİHAZLARI

İklimlendirme Soğutma Elektriği ve Kumanda Devreleri BÖLÜM ELEKTRİK TEST CİHAZLARI BÖLÜM ELEKTRİK TEST CİHAZLARI AMAÇ: Elektriksel ölçme ve test cihazlarını tanıyabilme; kesik devre, kısa devre ve topraklanmış devre gibi arıza durumlarında bu cihazları kullanabilme. Elektrik Test Cihazları

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

Ek kılavuz. Aşırı gerilim güvenlik modülü B Document ID: 50708

Ek kılavuz. Aşırı gerilim güvenlik modülü B Document ID: 50708 Ek kılavuz Aşırı gerilim güvenlik modülü B81-35 Document ID: 50708 İçindekiler İçindekiler 1 Kendi emniyetiniz için 1.1 Amaca uygun kullanım... 3 1.2 Genel güvenlik uyarıları... 3 1.3 Ex alanlar için güvenlik

Detaylı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Rotonivo. Seri RN 3000 RN 4000 RN İşletim Talimatı

Rotonivo. Seri RN 3000 RN 4000 RN İşletim Talimatı Rotonivo Seri RN 3000 RN 4000 RN 6000 İşletim Talimatı 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de Bu işletim

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen BPC Battery Power Connector hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir.

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR Giriş VOLTRANO Markalı Yatay Sigortalı yük ayırıcılarda, güvenirlik ve performans sağlamak için en son teknoloji kullanılır. Yatay Sigortalı Yük ayırıcılar TS EN 60647-3 de belirtilen şartlara ve ölçülere

Detaylı

DEVIreg 330 (+5 ila +45 C)

DEVIreg 330 (+5 ila +45 C) Kurulum Kılavuzu DEVIreg 330 (+5 ila +45 C) Elektronik Termostat www.devi.com DEVIreg 330 (+5 ila +45 C) İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları.......

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri

AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri Koruma Röleleri AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri Trafolarda meydana gelen arızaların başlıca nedenleri şunlardır: >Transformatör sargılarında aşırı yüklenme

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

BİLEŞENLER. Güç kontaktörü Tip BMS09.08 / 18.08

BİLEŞENLER. Güç kontaktörü Tip BMS09.08 / 18.08 BİLEŞENLER Güç kontaktörü Tip 09.08 / 18.08 Genel bilgi Dünyanın dört bir yanında yüz binleri aşan sayıda kullanılan kontaktör, güçlü performansı ve son derece yüksek güvenilirlik seviyesi ile otomobil

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Aşırı Gerilim Koruyucuları Nötr-Toprak Stabilizatörleri TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Aşırı Gerilim Koruyucuları Nötr-Toprak Stabilizatörleri TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Aşırı Gerilim Koruyucuları Nötr-Toprak Stabilizatörleri TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU UYARI! Montaj işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanım kılavuzunun

Detaylı

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği.

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği. GEPA RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği Kullanma Kılavuzu www.gepaelk.com İçindekiler 1. Genel... 1 2. Özellikler... 1 3. Bağlantı ve Montaj...

Detaylı

Çıkış sinyali aktif notu

Çıkış sinyali aktif notu Kanal/Daldırma Sıcaklığı Sensörü Kanal uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Boru uygulamaları için de geçerli olan paslanmaz çelik veya pirinç thermowell ile birlikte. NEMA

Detaylı

MLC 420 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU

MLC 420 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU MLC 420 TAŞINABİLİR REFERANS NOKTASI MANYETİK LİNEER CETVELLER ENTEGRE EDİLMİŞ TEMASSIZ RULMANLI SİSTEM 0,005 MM DEN BAŞLAYAN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK TAŞINABİLİR REFERANS NOKTASI TİTREŞİMLERE KARŞI YÜKSEK KORUMA

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ AALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri ve topraklamalar yönetmeliğine

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

ĠLETĠM HATTINA ĠLĠġKĠN KARAKTERĠSTĠK DEĞERLERĠN ELDE EDĠLMESĠ

ĠLETĠM HATTINA ĠLĠġKĠN KARAKTERĠSTĠK DEĞERLERĠN ELDE EDĠLMESĠ DENEY 1 ĠLETĠM HATTINA ĠLĠġKĠN KARAKTERĠSTĠK DEĞERLERĠN ELDE EDĠLMESĠ 1.1. Genel Bilgi MV 1424 Hat Modeli 40 kv lık nominal bir gerilim ve 350A lik nominal bir akım için tasarlanmış 40 km uzunluğundaki

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Elektronik Termostat TE-1

Elektronik Termostat TE-1 Delivery address:mackenrodtstraße 14, Postal address: JUMO Adres: Instrument Co. Baraj Ltd. Yolu Cad. JUMO Ataşehir Process M Yanyol, Control, Inc. Veri Sayfası 6.551 Sayfa 1/5 Elektronik Termostat -1

Detaylı

Montaj kılavuzu. Ağ geçidi opsiyon kutusu EKLONPG EKBNPG

Montaj kılavuzu. Ağ geçidi opsiyon kutusu EKLONPG EKBNPG İçindekiler Sayfa Aksesuarlar... 1 Fonksiyon... 1 Parçaların adı ve fonksiyonu... 1 Montaj sahasının seçilmesi... 1 Mekanik montaj... Elektrik kablolarının döşenmesi... Önlemler... Kabloların bağlanması...

Detaylı

Raychem. Uygulama Talimatı EPP-1935-11/11-TR

Raychem. Uygulama Talimatı EPP-1935-11/11-TR Raychem Uygulama Talimatı EPP-1935-11/11-TR 36 kv Tek Damar XLPE İzoleli ve EN 50181 Bushinglere Göre Tasarlanmış 400 A Ekranlı, Ayrılabilir Bağlantı Sistemi Bushing Tipi : B (Fiş Tipi Bushing) Ürün Kodu

Detaylı

HARMONİK FİLTRE REAKTÖRLERİ

HARMONİK FİLTRE REAKTÖRLERİ REAKTÖRLER HARMONİK FİLTRE REAKTÖRLERİ Enerji sistemlerinde lineer olmayan yüklerin meydana getirdiği harmonik bozunumlar endüstriyel tesislerde ciddi problemlere neden olmaktadır. Harmonik bozunumların

Detaylı

PİS SU DALGIÇ POMPALARI GENEL KULLANIM KILAVUZU

PİS SU DALGIÇ POMPALARI GENEL KULLANIM KILAVUZU PİS SU DALGIÇ POMPALARI GENEL KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ Atık Su Pompaları ürün programımızdaki pompaların tamamında motor ile pompa arasındaki sızdırmazlık iki adet mekanik salmastra ve bir adet sızdırmazlık

Detaylı

BD 5400 İletkenlik Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BD 5400 İletkenlik Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı BD 5400 İletkenlik Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BD 5400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Uzaktan konum göstergesi (analog)

Uzaktan konum göstergesi (analog) www.reinhausen.com Uzaktan konum göstergesi (analog) Direnç kontağı sırası aracılığıyla sinyal için Kullanma Kılavuzu 2220061/01 BİLGİ! Bu belgenin redaksiyonu bittikten sonra üründe değişiklikler olmuş

Detaylı

22. ÜNİTE ARIZA YERLERİNİN TAYİNİ

22. ÜNİTE ARIZA YERLERİNİN TAYİNİ 22. ÜNİTE ARIZA YERLERİNİN TAYİNİ 1. Toprak Kaçak Arızası KONULAR 2. İletkenler Arasındaki Kaçak Tayini 3. Kablo İletkenlerinde Kopukluğun Tayini 4. Kablo ve Havai Hatlarda Elektro Manyetik Dalgaların

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

3.5 mm kontak pin mesafesi 1 Kutup 12 A PCB ye direkt soketli montaj

3.5 mm kontak pin mesafesi 1 Kutup 12 A PCB ye direkt soketli montaj 41 Serisi - Alçak Profil PCB Röleler 8-12 - 16 A Özellikler 1 ve 2 Kutup - Alçak profil (15.7 mm yükseklik) 41.31-1 Kutup 12 A (3.5 mm pin mesafesi) 41.52-2 Kutup 8 A (5 mm pin mesafesi) 41.61-1 Kutup

Detaylı

APFM PARALEL AKTİF GÜÇ FİLTRESİ. Teknik Katalog ÖZELLİKLER TANIM UYGULAMA ALANLARI 1. ÇALIŞMA PRENSİBİ

APFM PARALEL AKTİF GÜÇ FİLTRESİ. Teknik Katalog ÖZELLİKLER TANIM UYGULAMA ALANLARI 1. ÇALIŞMA PRENSİBİ APFM PARALEL AKTİF GÜÇ FİLTRESİ Teknik Katalog APFM PARALEL AKTİF GÜÇ FİLTRESİ ÖZELLİKLER 2-x seçimli harmonik eliminasyon Reaktif güç kompanzasyonu Eş zamanlı harmonik eliminasyon ve reaktif güç kompanzasyonu

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

PTC hissedicili sensörler hem soğutma hemde ısıtma uygulamalarında kullanılmak üzere hazırlanmıştır. 25 C`da 1000 Ohm direnç gösterirler.

PTC hissedicili sensörler hem soğutma hemde ısıtma uygulamalarında kullanılmak üzere hazırlanmıştır. 25 C`da 1000 Ohm direnç gösterirler. 1 PTC Tipi Sensörler: Genel Özellikler: PTC hissedicili sensörler hem soğutma hemde ısıtma uygulamalarında kullanılmak üzere hazırlanmıştır. 25 C`da 1000 Ohm direnç gösterirler. Daldırma tip PTC hissedicili

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser)

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser) Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici (Recloser) Üç kutuplu iki konumlu (açık - kapalı) Anahtarlama (kesme - kapama) vakum ortamında (vacuum interrupter) da hızlı tekrar kapamaya uygun tasarlanmıştır. Kesiciye

Detaylı

NÖTR-TOPRAK GERİLİMİ NEDİR?

NÖTR-TOPRAK GERİLİMİ NEDİR? GNDSeries Nedir? Banka ATM lerinin nötr-toprak arasındaki gerilim farklarının artmasının, elektronik kartlarını yoğun yakmasından yola çıkılarak tasarlanmış bir üründür. GNDSeries, tüm Dünya da nötr-toprak

Detaylı

KULAKLIKLAR KULLANIM ve TANITMA KILAVUZU

KULAKLIKLAR KULLANIM ve TANITMA KILAVUZU ÇEVRESEL ( CIRCUM AURAL) MĐKROFONLU (HEADSET) KULAKLIKLAR KULLANIM ve TANITMA KILAVUZU HMD 280 HMD 281 HMD 25 HMD 46 ĐÇĐNDEKĐLER Teşekkürler ve Đndeks 2 Çihazın tanımlaması 3 Teknik özellikler 4 Çevre

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı