Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu"

Transkript

1 Ekim 2016 Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu İçindekiler Merhaba... Gençlik 15 Temmuzla Açıldı Sosyal Etkinlik Ders Tanıtımları Gazilere Ziyaret Veli Bilgilendirme Toplantısı Bilim Merkezi Gezileri Hoş geldin Yeni Hicri Yıl Veli Toplantısı Cami ve Kitap Etkinliği Genç Zekâ Dünyası Gençlikte İngilizce Sınavı Servis Kuralları ve Okul Yolcuğunun Dili Semineri Anneler Kahvaltıda Buluştu Genç Değerler İş Başında Portre Mehmet Küçükhemek

2 1 Merhaba Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın, öğrencilerine kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ülkesine karşı ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir. Öğretmenleriniz yaşamınıza yön vermek sizin yeteneklerinizi ortaya çıkarmak, sadece bilgi yüklemek değil aynı zamanda eğitmek için çaba sarf etmektedirler. Öğretmenlerinizin emeklerinin karşılığı sizin çalışmanıza ve sorumluluklarınızı yerine getirmenize bağlıdır. Çeyrek asra yaklaşan geçmişimizle, tecrübeli kurumsal yapısı, alanında yetkin eğitim kadrosu, öğrenmeöğretme ortamlarının yeterli donanım ve teknolojik altyapısı, Genç Süreç yazılımında tüm faaliyetlerinin planlandığı süreçlerle yönetim sistemiyle kayıt altına alınmasıyla vb. Eğitim ve öğretim en etkin ve verimli şekilde yapılacaktır. Okulumuz SBS de olduğu gibi TEOG sınavlarında da başarılarını devam ettirmektedir. 2014, 2015, 2016 TEOG sınavlarında tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alan öğrencilerinin yanında bu yılki TEOG yerleştirme sonucunda öğrencilerinin; 13 nu Fen Liselerine, 35 ni Anadolu Liselerine, 12 sini Anadolu İHL ne ve 5 ini de Temel liselere yerleştirerek hem bireysel hem de kitlesel başarıda kendisini kanıtlamıştır. Eğitim öğretim faaliyetlerimizin dışında; İzcilik kampı, Müzakere ve Akran Arabuluculuk eğitimi, Eko okul Çalışmaları, Öğrencinin; mevcut resmi programdaki kazanımlarını desteklemek, farklılıklarından kaynaklanan eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlanan GNC KEP çalışmaları, Kodlama dersi ve Robotik eğitim çalışmaları, model uçak, Zeka oyunları ve proje çalışmaları, Haftalık velilerimize Elektronik karne uygulamamız, ingilizce derslerimiz yanında 3. Sınıftan itibaren öğrencilerimizin katıldığı uluslararası geçerliliği olan Cambridge sınavları hazırlık çalışmaları ve Kur sistemi uyguladığımız Kuran derslerimize bu yılda devam edeceğiz. Okulumuzda bu yıl öğrencilerimize yönelik yapılacak çalışmaların verimliliğini artırmak için ihtiyaç olan alanlara gerekli takviyeler yapılmış eğitim kadromuz zenginleştirilmiştir. Güçlenen kadrosuyla gençlik İlk ve ortaokulu tüm iyileştirmeler ve projelerle bu yıl da eğitim öğretimin gözdesi olacaktır. Her zaman olduğu gibi ülkesi ve milleti için hiç düşünmeden canını ortaya koyabilecek her zamankinden daha güçlü eğitim ordusu ile ülkemize yeni nesiller yetiştirmek, için yeni eğitimöğretim yılına hazırız. Yeni ders yılında öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir ders yılı diliyor ve bizi bu yolculukta yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan velilerimize teşekkür ediyorum.

3 2 Gençlik 15 Temmuzla Açıldı Konya nın eğitim alanındaki en köklü kurumlarından Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu, eğitim öğretim yılını düzenlediği törenle açtı. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı açılışta, okullarına kavuşan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl ilk ders 15 Temmuz oldu.

4 3 Sosyal Etkinlik Ders Tanıtımları Gençlik İlkokulu/ Ortaokulunda yapılan Sosyal etkinlik ders tanıtımlarında, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında kendi ilgi ve yeteneklerine en uygun dersi seçmeleri sağlandı. Sosyal Etkinlikler genel sorumlusu Betül Dinçler: Okulumuzda, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmek, var olan becerilerini doğru yönlendirmek ve geliştirmek; onları çok yönlü kılabilmek, tüm yönleriyle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olabilmek için Sosyal Etkinlikler Programı uyguluyoruz dedi. Gençlik İlkokulu/ Ortaokulunda, öğrencileri ilgi ve yeteneklerine göre çeşitli branşlara yönlendirmek ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kulüp ve sosyal etkinlik derslerine yeni eğitim öğretim yılında da devam ediliyor. Kulüp ders seçimlerinin öncesinde öğrencilere branşlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmaları amacıyla derse girecek Öğretmenleri tarafından bilgi verildi. Bir kaç örnek uygulama gösterisi ve slayt sunumları ile de verilen bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı. Yetenek alanında müzik, tiyatro, resim, spor ve diğer kültürel dallarda ders seçimi yapmaları için düzenlenen programda; Resim branşıyla ilgili olarak Seramik. Spor dalında: Futbol, Basketbol, Voleybol, Tekvando, Dart, Hemsball ve Bocce, müzik dalında: Koro, Org, Keman ve Gitar, İşaret Dili Korosu, Zekâ Oyunları, Satranç, Mental Aritmetik, Fen Laboratuvarı, Matematik Kulübü, Model Uçak, Türk Mutfağı, El İşleri, İngilizce ve günümüzde ön planda olan Bilişim Teknolojisi slaytları sunuldu. Kulüpler hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, sunum sonrasında merak ettikleri konuları sorarak cevaplarını öğrendiler. Betül Dinçler: Öğrencilerimiz, okul programı içinde yapmaları gereken etkinliği belirlemek için sunum sonrasında kendilerine sunulan ve tanıtılan etkinlikler arasından 3 tercih yaparak bu tercihlerden birine yerleştirileceklerdir. Her öğrencinin bir danışman öğretmeni vardır. Danışman öğretmen öğrenciyi etkinlik çalışmaları için yönlendirir, yaptığı çalışmaları takip eder. dedi.

5 4 Bilim Merkezi Gezileri Fen Bilimleri dersi kapsamında Vücudumuz temasını yerinde ve uygulamalı öğrenmek için bilim merkezine gezi düzenleyen Özel Gençlik İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri çok keyifli anlar yaşadılar.

6 5 TEOG Veli Bilgilendirme Toplantısı Özel Gençlik Ortaokulu rehberlik servisi tarafından 8. Sınıf velilerine Teog bilgilendirme semineri ve sınav sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul rehber öğretmeni Mevlüt Uğur; TEOG-1 Kasım ayı ünde, TEOG-2 ise Nisanda yapılacak. Türkçe, Matematik, Fen derslerinin katsayıları 4, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce derslerinin katsayıları ise 2 olarak değerlendirilecek. Her bir sınavın kitapçığı ayrı ayrı verilecek ve her sınav 20 sorudan oluşmaktadır. Öğrenciye 20 soru için 40 dk. Zaman verilecek ve her sınav arasında 30 dk dinlenme olacak. 3 sınav bir günde yapılırken diğer 3 sınav ise ertesi gün yapılacaktır. TEOG sınavında öğrenci başarısının arttırılması konusunda Öğrencilerin dikkatle ders dinlemesi, anlaşılmayan soru ve konuları öğretmenlerine sormaktan çekinmemesi ve günlük haftalık tekrarlar yapması gerektiğini ifade etti. TEOG için Senaryonun MEB tarafından yazıldığı bir film benzetmesi yapan Uğur; Bu filmin yönetmen ve figüranları veli ve öğretmendir. Öğrencinin ise değişmeyen karakter başrol oyuncusudur. Başrol oyuncusu rolünü ne derece iyi oynarsa film de o derece muhteşem olur. Yani başarının başrol oyuncusunun (öğrencin) rolünü iyi oynaması ile mümkün olacağını belirtti. Niceliksel (sayıca, zamanca çok) çalışmaktansa, niteliksel çalışmanın daha verimli olduğu ve Disiplin kilolarca baskı yaparken; pişmanlık tonlarca baskı yapar yaparken; pişmanlık tonlarca baskı yapar veciz sözünden büyük küçük, öğrenci öğretmen, amir-memur herkesin ders alması gerektiği ve bu nedenle de telefon, televizyon, internet, sosyal medya vb etkinliklerin kullanımının sınırlandırılması gerekir. dedi Ümit ve güven bu dönemlerde öğrenciler için çok büyük bir ilaçtır. Bu ilacın iksiri de siz değerli velilerimizin ve biz öğretmenlerin elinde, dilindedir Eğitim yılında da önceki yıllarda olduğu gibi muhteşem bir öğretmen kadrolarının olduğu, sınav sürecinde ihtiyaç olabilecek her konu başlığının ayrıntılı bir şekilde irdelendiğini ve TEOG dahil her sınava hazır olduklarını ifade etti.

7 6 Gazilere Ziyaret Özel Gençlik İlkokulu ve Ortaokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Mustafa Kılıç önderliğinde öğrencilerimiz Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi ni ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi ni ziyaret ettiler. Yapılan bu ziyarette Kore gazisi, Kıbrıs Gazisi ve Terör gazilerimiz ile öğrencilerimiz tanıştı. Öğrencilerimizin yönelttiği sorulara gazilerimiz samimi cevaplar verdiler. Karşılıklı hediyeleşmelerin gerçekleştiği ziyarette zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Gazilerimiz savaş ve çatışma anlarını anlattılar. Öğrencilerimiz dikkatli şekilde onları dinlediler. Gazilerimiz ziyaretimizden memnun kaldıklarını dile getirip aynı memnuniyeti bizde onlara ilettik. Şehit ve gazileri unutmamamız dileğiyle

8 7 Hoş geldin Yeni Hicri Yıl Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Değerler Eğitimi çalışmaları kapsamında Hz. Muhammed(S.A.V) in Mekke den Medine ye hicret edişinin Yıldönümünde öğrencilere ve velilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okul İdaresi ve Değerler Eğitimi Komisyonu sınıfları gezerek öğrencilere İslam tarihinin dönüm noktası olan hicret ve Muharrem ayının önemi ile ilgili bilgiler verdi. Veli toplantısı için okulumuza davet edilen veliler ve öğrenciler için hicri yılbaşı hakkında bilgi yazısının bulunduğu tebrik kartları dağıtılarak lokum ikram edildi. Hicri yılbaşı etkinlikleri ile ilgili Okul Müdürü Barış Çağlayan ÇAKIR, Peygamberimiz Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi ve Sellem ve Ashab-ı Kiram Efendilerimiz, Mekke den Medine ye her şeyi göze alarak; anneden, babadan, eşinden, kardeşinden, malından, mülkünden, doğup büyüdükleri yerden, Kâbe den ve canlarından vazgeçerek, Allahü Teâla nın rızası için yaptıkları kutsal yolculuk Müslümanlar için dönüm noktası olmuştur. İslam dininin yayılmaya başladığı Mekke döneminde Peygamberimiz ve ilk Müslümanlar büyük eziyetlere maruz kaldılar, sabır ve metanetle karşıladıkları bu dönemin neticesinde hicret ettiler. Allah a ve elçisine bağlılığı, Hak ka ve hakikate yapılan yolculuğu ifade eden hicreti temsil eden yeni Hicri Yıl ın ve Muharrem ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah tan niyaz ediyor, dünyanın neresinde olursa olsun din kardeşlerimize ve insanlığa yapılan tüm zulümlerin son bulmasını, huzur ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.

9 8 Veli Toplantısı Özel Gençlik İlk/Ortaokulu, eğitim öğretim yılının ilk veli toplantısını da gerçekleştirdi. Toplantı saat 10.00/ ve /14.00 saatleri arasında ilk ve ortaokul velileri için ayrı saatlerde gerçekleştirildi. Okul Beyaz Salon unda gerçekleşen toplantıda Okul Müdürü B. Çağlayan Çakır Yeni bir eğitim öğretim yılına başında amacımız ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ülkesine karşı ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir. diyerek bunun yanı sıra okul eğitim öğretim faaliyetleri hakkında konuştu. E-karne, Genç Süreç, Koçluk Eğitimi, Değerler Eğitimi, Genç KEP, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler vb konularda velileri bilgilendirdi. Okul Müdür Yard. Mehmet Toktaş da okulda uygulanan kur sistemine dayalı Kuran-ı Kerim dersleri ve uygulaması hakkında velilere bilgi verdi. Ayrıca öğrencilerimizin katıldığı uluslararası geçerliliği olan Cambridge sınavları ve İngilizce eğitimi, Öğrenme stiline dayalı öğretim modeli, okuma faaliyetleri, sosyal etkinlikler ve etütler hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgilendirme konuşmalarının devamında öğretmenler velilere tanıtıldı. Okul Aile Birliğinin oluşturulmasının ardından veliler öğretmenlerle bire bir görüşerek öğrenciler hakkında öğretmenlerinin görüşlerini aldılar.

10 9 Camii Ve Kitap Etkinliği Öğrencilerine her fırsatta milli ve manevi değerleri kazandırmaya çalışan Özel Gençlik Ortaokulu, öğrencileriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bu yıl ana teması Cami ve Kitap olarak belirlenen etkinlikler çerçevesinde Konya Hacıveyiszade Camii ni ziyaret etti. Camiyi ziyaret eden öğrenciler Tahiyyatül Mescid namazı kıldılar. Cami ve Kitap teması vesilesiyle Diyanet Yayınevi ne de uğrayıp kitapları incelediler. Ardından Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ı ziyaret ederek Cami ve Kitap konulu kısa bir söyleşi gerçekleştirdiler. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar Bu temayla kitap konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak, vatandaşlarımızın kitapla olan bağlarını güçlendirmek ve topluma okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim, irfan mektebine dönüştürmek ve kadim geleneğimizdeki gibi kitaplarla buluşturmak amaçlanmaktadır. diye konuştu. Öğrenciler İl Müftüsüyle olan söyleşi ve ziyaretin sonrasında değerli velimiz İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç i de ziyaret ederek müftülükten ayrıldılar.

11 10 Servis Kuralları Ve Okul Yolculuğunun Dili Semineri eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerine her alanda gereken imkânları sunmak için çalışmalarına devam eden Özel Gençlik Eğitim Kurumları, Özel Gençlik Anaokulu, Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu ile Enderun Liseleri okuldan eve güvenle taşımak noktasında Konsel Tur şoför ve yardımcılarına seminer verdi. Özel Gençlik İlk ve Ortaokulunda gerçekleşen program, kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından Beyaz Salonda Servis Kuralları ve Okul Yolcuğunun Dili konulu seminer verildi. Programda açılış konuşmasını yapan Enderun Liseleri Müdürü Said TURGUT, eğitim hizmetlerinde başarıyı yakalamak kadar servis hizmetine de önem verdiklerini ve öğrencilerin trafik karmaşasına takılmadan derslerine başlamalarına çalıştıklarını söyledi. Bu seminerin amacının Şehrin farklı noktalarından okulumuza gelen öğrencilerimizin rahat edebileceği ortamlar oluşturmak ve onların güvenliği noktasındaki tedbirleri almak olduğunu ifade eden Turgut, okuldaki eğitim boyutunun serviste de devam ettiğini belirterek servis görevlilerinin bu noktadaki etliki iletişiminin ve olumlu davranışlarının çok önemli olduğunu söyledi. Özel Gençlik İlk ve Ortaokul ile Özel Enderun Liselerinin düzenlediği seminerde Çocukların güne servis şoförleri ile başlamasının ne kadar önemli olduğu, çocuklarla iletişimde; onları olumsuz etkileyecek sözlerden ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini, öğrencilerin sıcak ve güler yüzlü karşılanmasının da öneminden bahsedilerek uyulması gereken kurallar ifade edildi.

12 11 Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliğinin her şeyin üstünde olduğu söylenerek, kurum Kültürünü oluşturan ilkeler doğrultusunda servislerin sağlıklı yürütülmesi için vurgulanan maddeler belirtildi: 1.Sürat kesinlikle yapılmaması, 2.Araçlarda bulunan host ve hosteslerin ilk öğrenciden son bırakılan öğrenciye kadar araçta bulunması ve küçük yaş grubunda öğrencilerin host ve hosteslerin yardımı ile araçtan indirilmesi ve aileye teslim edilmesi, 3.Kılık- kıyafet ve saç-sakal tıraşı gibi öz bakımın özenle yapılması ve veli ve öğrenci iletişiminde görgü kurallarına uyulması, iletişimde saygının esas alınması 4.Trafik kurallarına uyma konusunda zorunluğun esas olduğu, aksi durumda cezai şartların uygulanacağı, 5.Araçta çalınan müziklerin milli ve manevi değerlere uygun seçilmesi, ses düzeyinin ayarlanması, Seminer sonunda konuşma yapan Konsel Tur Sorumlusu İsmail Dur, taşınanın bir yük değil, en değerli varlık insanın olduğunu ifade ederek sorumlulukarının farkında olduklarını ifade etti. Konsel Tur olarak ebeveynlerin bütün çabalarının, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak olduğu bildiklerini ve bizlerin geleceği olan küçüklerimizin en güvenli, konforlu hizmeti vermeyi amaç edindiklerini söyledi. Program yapılan çay ikramının ardından sona erdi.

13 12 Gençlik te İngilizce Sınavı Öğrencilerin seviyelerini ölçmede kullanılan Placement Test Tekniği bu yıl ilk kez Gençlik Ortaokulu nda Ve 7. Sınıflar arasında gerçekleştirildi. Velilerden ve öğrencilerden yoğun ilgi gören sınav 2 saat sürdü. Okul Müdürü Barış Çağlayan Çakır sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Özel Gençlik Ortaokulu nda yıllardır İngilizce eğitimine olan önemin bu uygulama sayesinde bu yılda devam ettiğini söyledi. Okul zümre başkanı Selcen Göğer yapılan sınavın öğrencilerin İngilizce gelişim düzeylerindeki olumlu etkilerini ifade etti. Sınavın süreç içerisinde ve süreç sonunda tekrarlanarak öğrencinin İngilizce düzeyinin sürekli kontrol altında olacağını ekledi.

14 13 Genç Zekâ Dünyası Kitaplar Hakkında Bu eserler Konya Özel Gençlik İlkokulu Kişiselleştirilmiş Eğitim Programı (KEP) departmanı çalışmaları kapsamında hazırlanmıştır. Bu kapsam öğrencilerin; Bilişsel (Zihinsel) gelişimini, Dikkat geliştirme becerisini, Hızlı düşünme, Çabuk ve doğru karar verme yetisini, Üretkenliği ortaya çıkaran eğitim ortamını, Düşünme becerisini geliştiren temel stratejileri, Problem çözme çalışmalarını ihtiva etmektedir. Bu çalışmalar 2, 3 ve 4. sınıf seviyesinde temel dersler ve eğlenceli etkinliklerden oluşmaktadır. Elinizdeki bu kitabı oluşturmamızdaki amacımız, öğrencilerin mevcut eğitim programını desteklemek ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek öğrencileri bir sonraki sınıf seviyesine hazırlamaktır Kitap içerisindeki etkinlikler farklı zekâ türlerine sahip öğrenciler üzerinde bireysel ve grup çalışmaları yapılarak uygulanmıştır. Öğrencilerin severek katıldığı ve çok keyif aldığı bu uygulamalar neticesinde Genç Zekâ Dünyası kitapları ortaya çıkmıştır. Elinizdeki kitap; baştan sona kadar belli bir düzende ve program dâhilinde hazırlanmıştır. Öğrencileri düşünerek; onları sıkmadan, rahatlıkla yapabileceği, ödev mantığını ortadan kaldırarak, herhangi bir saat diliminde yararlanabileceği bir içeriğe sahiptir. Derslerin bu eğlenceli dünyasında güzel vakitler geçirmeniz dileğiyle

15 14 Anneler Kahvaltıda Buluştu Gençlik Eğitim Kurumları anneleri kahvaltı etkinliğinde buluştu. Cumartesi günü saat da gerçekleşen etkinliğe Gençlik Eğitim Kurumlarının okullarındaki veliler (anneler) ve çocuklar katıldı. Yaka Marinada gerçekleşen kahvaltı programında öğrencilerin genel durumu ile ilgili sohbet edilirken, annelerde kaynaşma fırsatı buldu. 22 yılı aşkın eğitim tecrübesiyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, fen lisesi ve temel lise olarak hizmet veren Gençlik Eğitim Kurumlarında okul aile iletişimi eğitim felsefesinin temelini oluşturmakta. Eğitim alanında her zaman en iyi olmayı hedefleyen Gençlik Eğitim Kurumları kişiselleştirilmiş eğitim modeli uygulamaları ile eğitim sistemi kalıplarının dışına çıkarak yeni eğitim modellerini kültürümüzle harmanlayıp öğrencilerine sunmaktadır. Programın açılış konuşmasını yapan anaokulu müdürü Aliye Duman, okul aile birliklerinin amacının aile ve okul arasındaki ilişkileri güçlendirmek, işbirliğini sağlamak, öğrencileri daha başarılı olmaları için güvenli bir ortamda bulunmalarına yönelik ortaklaşa önlemler almak olduğunu belirtti. Gençlik İlkokul/ortaokul müdürü Barış Çağlayan Çakır yaptığı konuşmasında Gençlik eğitim kurumlarının sağladığı bu imkânın, okul ve aile arasındaki bilgi akışı ve iletişimin planlı bir şekilde sürdürülmesini sağlayarak öğrencilerin gelişimine daha fazla destek olunabileceğini vurguladı. Çakır, Gençlik Eğitim Kurumları olarak amaçlarının öğrencileri milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu tarz programların devam edeceğini belirten Duman ve Çakır, kahvaltıya katılan velilere tek tek teşekkür etti.

16 15 Genç Değerler İş Başında Özel Gençlik Ortaokulu Değerler Eğitimi Komisyonu faaliyetlerini okul öğrencilerini de dâhil ederek sürdürüyor. Özel Gençlik Ortaokulunda gerek davranışları gerekse toplumsal anlamda örnek olabilecek öğrenciler Genç Değer ekibi altında çalışmaya başladı. Müdür Yardımcısı Mehmet Toktaş düzenlediği toplantıda her sınıftan ekibe dâhil olan öğrencilere görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere Genç Değer i temsil eden rozetleri takarak çalışmalarının hayra vesile olması dilekleriyle toplantı sonlandırıldı.

17 16 Mehmet Küçükhemek Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz? 1985 yılında Konya da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya da tamamladıktan sonra 2009 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldum yılında başladığım meslek hayatıma 4 sene özel eğitim sınıf öğretmeni olarak özel bir rehabilitasyon kurumunda devam ettim. Şu anda içinde bulunmaktan mutlu olduğum Özel Gençlik İlkokulu nda 2015 yılı mart ayında görevime başladım ve halen 4. Sınıf öğretmeni olarak görevimi sürdürmekteyim. Eğitim öğretimde ulaşmak istediğiniz hedefleriniz nelerdir? Eğitim-öğretim alanında farkını ortaya koyan Özel Gençlik Eğitim Kurumları nın öncelikli hedefi: Birey olarak vatanına ve milletine bağlı, öz değerlerine sahip çıkan ve terakki yolunda bir elinde bilimi diğer elinde bu öz dinamikleri taşıyan hayırlı insanlar yetiştirmektir.

18 17 Bu doğrultuda benimde ilk amacım bu hedefi gerçekleştirmektir. Bununla birlikte öğrencilerimin klasik öğrenme koşullarının dışına çıkarak teknoloji ve bilimle iç içe, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Öğretmen Veli iletişiminin eğitim anlayışınızdaki yeri nedir? Öğretmen veli işbirliği öğrenci başarısında önemli bir faktördür. Bu doğrultuda düzenli olarak velilerimizi evlerinde ziyaret etmekte öğrencilerimizin başarısı için istişarelerde bulunmaktayım. Velilerimizle istişarede bulunduğumuz önemli konuların başında öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırma gelmektedir. Velilerimize tavsiyem her gün en az 20 dakikalarını çocuklarıyla beraber kitap okumaya ayırmaları ve okudukları kitaplar hakkında önemli noktaları paylaşmalarıdır. Her evde günün belirli bir zamanının ailecek okuma saati olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kitap okumayı alışkanlık olarak vermeyen bir eğitim sistemi soğuk demiri dövüyor gibidir. Sözünden hareketle öğrencilerime okuma alışkanlığı kazandırmayı çok önemsiyor ve velilerimden bu hususta desteklerini bekliyorum.

19

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

Her Okulun Bir Projesi Var

Her Okulun Bir Projesi Var T.C ÇORUM VALİLİĞİ ŞEHİT ALİ KARSLI İMAM HATİP ORTAOKULU Her Okulun Bir Projesi Var Merak Eden Çocuk Saati ÇORUM 2017 Proje Adı: Merak Eden Çocuk Saati Projenin Sahibi: Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 4. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 4. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 4. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe zümresinin ortak çalışmalarıyla, ortaokul öğrencilerimiz tarafından

Detaylı

Matematik Öğretimi. Ne? 1

Matematik Öğretimi. Ne? 1 Matematik Öğretimi Ne? 1 Matematik nedir? Matematik, sayı ve uzay bilimidir. Matematik, tüm olası modellerin incelenmesidir Matematiğin özü, sayı ve miktarla ilgili düşüncelerle çalışmak değildir. Matematik,

Detaylı

/ karcicegianaokulu.com

/ karcicegianaokulu.com 0216 314 14 76-79 / karcicegianaokulu.com İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ Bugün ilkokul öğrencilerimizin sergilemiş olduğu sahne performansları da bizleri ayrıca gururlandırdı.

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Programı Seçme Sınavı

Programı Seçme Sınavı Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Seçme Sınavı Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı Sayın Velimiz, Okulumuz Lise kısmı bilgilendirme toplantımız kapsamında, 2018-2019 öğretim yılında okulumuzda ilk kez uygulamaya

Detaylı

AĞUSTOS 2017 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

AĞUSTOS 2017 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AĞUSTOS 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 * MEK Kadrosuna Yeni Katılan Öğretmenler İçin Oryantasyon Programı * MEK GENEL KURULU 21 22 23 24 25 26 27 * ın Okula Başlaması "Uyum Kurslarının

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Olumsuz hava koşulları sebebiyle ara vermiş olduğumuz çalışmalarımıza yoğun bir

Detaylı

SORULARLA PROJE OKULU

SORULARLA PROJE OKULU SORULARLA PROJE OKULU 1.Proje Okulu Nedir? Milli Eğitim Bakanlığının ulusal eğitim politikaları kapsamında, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak adına başlatılan, özellikleri kendi yönetmeliği ile

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU. 24 Mayıs 2011 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI

NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU. 24 Mayıs 2011 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU 24 Mayıs 20 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Heraklitos Okulumuz; Esentepe Mahallesinde 4500m2 arsa üzerine zemin+2 kat olarak inşa edilerek 4

Detaylı

OSMANCIK KAYMAKMLIĞI NENAHTUN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ AİLEM OKULDA PROJESİ

OSMANCIK KAYMAKMLIĞI NENAHTUN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ AİLEM OKULDA PROJESİ OSMANCIK KAYMAKMLIĞI NENAHTUN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ AİLEM OKULDA PROJESİ OSMANCIK 2015 Proje Adı: AİLEM OKULDA Projenin Sahibi: Nenehatun Ortaokulu Sekretarya: Nenehatun Ortaokulu Proje Ekibi Projenin Sloganı:

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Batıkent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ne zaman açılmıştır? Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 5 şubede toplam 170 kız öğrenci ile eğitim/öğretim hayatına

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK?

ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK? ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK? ANASINIFI Bu ay işlediğimiz konular, öğrencilerin olumlu özelliklerin farkındalığı ve duygularımızdan korkunun hayatımızdaki yeri. Yapılan sınıf içi çalışmalarda, olumlu

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Okulumuz üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi yetkililerini konuk etti. Üniversite tanıtımında; kampüs,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ Bu hafta anaokulu öğrencilerimiz, Meslekler Söyleşisi nde farklı meslek dallarını tanıdılar. Mesleklerle

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 8. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 8. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 8. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Yoğun ve keyifli geçen bir çeyrek dönemin daha sonuna yaklaşıyoruz. Önümüzdeki

Detaylı

TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSLERİNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013)

TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSLERİNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013) TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013) TÜRKİYE DE İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İNİN TARİHİ (Bilişim

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 18.02.2016 Perşembe Saat: 12.00 YER: 6-B Sınıfı VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ Yoklama Velilerin görevleri,

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

İçindekiler VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! KALEMLE BAŞLAYAN YOLCULUK (21-25 Ocak 2019) İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ

İçindekiler VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! KALEMLE BAŞLAYAN YOLCULUK (21-25 Ocak 2019) İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Velilerimizin Dikkatine!... 1 Kalemle Başlayan Yolculuk (21-25 Ocak 2019)... 1 Avrupa Birliği Erasmus+ Ka2 Programı- Özel Bilkent Ortaokulu ve Jobland Projesi...

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA 2013 1 ŞAPHANE 75.YIL İLKOKULU/ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Kütahya Şaphane 75.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak; 1-Öğretim Çalışmaları (Kazanımlara Ulaşma Düzeyi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ SİSTEM TANITIM TOPLANTISI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YENİ YIL ETKİNLİĞİ Okul Öncesi öğrencilerimiz için planladığımız Yeni Yıl Etkinliği okulların kar tatili olması dolayısıyla yapılamadı. Bu

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Bu yıl, ortaokul binasının 3 ve 4. katları da dahil olmak üzere yerleşkemizin

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 62220638/774-E.5138454 18.05.2015 Konu: Haziran 2015 Mesleki Çalışmalar Kurul Onayları.... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN İlgi : DÖGM. nün 04/05/201S tarihli

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Mustafa Kemal ATATÜRK VİZYONUMUZ

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Bir okuldan daha fazlası...

Bir okuldan daha fazlası... Bir okuldan daha fazlası... Fakülte Koleji açılıyor www.fakultekoleji.com ÖĞREN KAVRA DEĞİŞ Kolejimizde eğitim öğretim süreci, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin gerçek performanslarını ortaya çıkarmayı

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI. 2 Sınıf Rehber Öğretmeni. 6 Sosyal Bilgiler Öğretmeni

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI. 2 Sınıf Rehber Öğretmeni. 6 Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI Toplantı Tarihi : Toplantıda Bulunanlar : SIRA NO TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENİN ADI SOYADI BRANŞI 1 Müdür Yardımcısı

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu TEOG Sınavı Tatil Duyurusu Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma sürecidir. Eğitim yaşantısının nihayetindeki önemli amaçlarından

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI AY TARİH KONU SORUMLU EKİM EYLÜL AĞUSTOS 01.07.2015 14.08.2015 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan ya da

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDA 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 10 UNCU SINIFLARDAN BAŞLAYARAK UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNE AİT AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU ÖĞRENCİ ALIMI BİLGİLENDİRMESİ, Detayli bilgi için lütfen TIKLAYINIZ. VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YEMEK MEMNUNİYET

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Kütüphaneler Kitapsız Kalmasın! diyerek kütüphanemizi zenginleştirdik Eğirdir MYO öğrencilerinin "Saklama, Bağışla!"

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

KARŞIYAKA ÖZEL TAKEV İLKOKULU/ORTAOKULU VELİ SEMİNER PROGRAMI

KARŞIYAKA ÖZEL TAKEV İLKOKULU/ORTAOKULU VELİ SEMİNER PROGRAMI KARŞIYAKA ÖZEL TAKEV İLKOKULU/ORTAOKULU VELİ SEMİNER PROGRAMI İLKOKUL TARİH SAAT SEMİNER KONULARI 1.SINIF VELİ SEMİNERİ 28.05.2015 17.30 18.30 ü GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YEDİ KİREMİTTEN TABLETE ÇOCUK VE OYUN

Detaylı

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI... Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat, 26 Mayıs 2017 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? konulu seminer verdi. Seminere;

Detaylı

Bursa 7.Sınıflar Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Fen Zümresi

Bursa 7.Sınıflar Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Fen Zümresi EKİM KASIM ARALIK 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL TAKVİMİ TARİH ETKİNLİĞİN ADI YER KATILIMCILAR SORUMLU BİRİM/KİŞİLER 1 26 Eylül 2015 Cumartesi 2 27 Eylül 2015 Pazar 3 28 Eylül 2015 Pazartesi Okul Spor

Detaylı

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AĞUSTOS 2016 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 *2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Seminer Çalışmalarının Başlangıcı 22 23 24 25 27 28 12.Sınıflar YGS/LYS KURS PROGRAMININ BAŞLAMASI Yabancı

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

Uluslararası Eğitim Forumu na Katıldık

Uluslararası Eğitim Forumu na Katıldık Türk Eğitim Derneği IV. Uluslararası Eğitim Forumu na Katıldık TED Kayseri Koleji yöneticileri ve öğretmenlerinden oluşan 16 kişilik ekibimizle, 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Türk Eğitim Derneği IV. Uluslararası

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları 1. Ataturk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Ataturk milliyetciliğine

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı