CHILLER SELECTOR CHILLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CHILLER SELECTOR CHILLER SELECTOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CHILLER SELECTOR CHILLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CHILLER SELECTOR CHILLER SELECTOR"

Transkript

1 CHILLER SELECTOR CHILLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CHILLER SELECTOR Hızlı, Kolay ve Hatasız Chiller Seçimi ve Yönetimi Teknolojik Seviyesi Yüksek Soğutma ve Yazılım Mühendisliği Altyapısı İnovatif Özellikler Gelişmiş ve Çok Sayıda İşlev Enerji Verimliliği Hesaplamaları Proses & Konfor Chiller Üreticileri & Bayileri İçin İdeal Çözüm Kullanıcı Firmaların Rekabet, Maliyet ve İş Sürecileri İçin Çok Sayıda Avantaj BAŞLICA İŞLEVLER PERFORMANS HESAPLAMA & SEÇİM MODÜLLERİ Hava Soğutmalı Chiller Modülü Su Soğutmalı Chiller Modülü SEÇİM METODLARI Soğutma Kapasitesi ile Seçim Beygir Gücü ile Seçim Sıvı (Su/Su-Salamura) Debisi ile Seçim SOĞUTMA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEVLERİ & ALT YAPISI Farklı Hava & Su, Sıvı Giriş /Çıkış Sıcaklıklarına Göre Hesap ve Optimum Seçim Farklı Evaporasyon Sıcaklık ve Superheating Değerleri ile Hesaplama Farklı Kondenzasyon Sıcaklık ve Subcooling Değerleri ile Hesaplama Superheating ve Subcooling Değerlerini Firmaya Göre Standardize Edebilme Değişen Çalışma Şartlarına Göre Dinamik COP, EER, Enerji Sınıfı hesaplama Hesaplanan Soğutma Çevriminin P-H & T-S diyagramları ile Verilerini Yazdırma ENERJİ VERİMLİLİĞİ HESAPLAMA İŞLEVLERİ (Opsiyonel) Free Cooler + Chiller Performans & Enerji Verimliliği Hesaplama Evaporatif Soğutma + Chiller Performans & Enerji Verimliliği Hesaplama ÜRÜN SEÇİMİ YÖNETİMİ İŞLEVLERİ Teklif ve Raporlama İşlevi (Opsiyonel) Ürün Konfigüratörü İşlevi (Opsiyonel) Kullanıcı Düzeyi Yetkilendirme (Opsiyonel) Yaşam Ömrü Maliyeti Hesaplama (Opsiyonel) Tekli Ürün İçin Hesaplama Yapabilme Ürün Tercihlendirme Bir Ürün Modeli için Çoklu Soğutucu Gaz ile Seçim Yapabilme Farklı Tip Kompresöre Sahip Chiller Grubunun Seçiminin Yapılabilmesi BAŞLICA ÖZELLİKLER Web Tabanlı Mimari Yapı Modüler Programlama Bulut Bilişim (Cloud Computing) Platform Modeli Kullanıcı Firmaya Göre Özelleştirilebilme Çoklu Dil Destekli Yapı (Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça, vd.) Çoklu Ölçü Birimi Desteği Komponent (Fan, Kompresör, Pompa, vb.) Veri Kütüphanesi Alt Yapısı Kullanıcı Dostu Kullanım, Yönetim ve Güncelleme Arayüzleri Mevcut Erp, Mrp, vb. Yazılımlara Entegrasyon (Opsiyonel)

2 YAZILIMIN BAŞLICA MALİYET AVANTAJLARI Yüksek Satınalma Maliyetlerini, Risklerini ve İşletme Maliyetlerini Ortadan Kaldırır (SaaS Modeli ile ) Web Mimari Sayesinde Ek Donanım Yatırımı, Dungle vs. Maliyet Artırıcı Uygulama Yoktur Modüler Programlama Yapısı Sayesinde Gereksinim Kadar Satın Alınır, Kullanıldığı Kadar Ödenir İthal Yazılımlara Nazaran Maliyet, Hızlı Destek ve Uygulama Avantajı Sağlar Firma Bünyesinde Geliştirilecek Yazılım Maliyetleri ile Karşılaştırıldığında Maliyeti Oldukça Düşüktür ve Hızlıdır Kullanıcı Lisans Maliyetleri Oldukça Düşüktür İşletme Maliyetlerin Azaltılmasına Destek Olur Kalifiye İş Gücü İhtiyacını ve Maliyetini Azaltır Ek Personel İhtiyacını Geciktirir ve Maliyetini Azaltır Basılı Doküman (Katalog, Broşür) Maliyetini Düşürür YAZILIMIN BAŞLICA İŞ SÜRECİ AVANTAJLARI Teklif Verme / Teklif İsteme / Teklif Raporlama Zamanını Kısaltır İş Verimliliğini, Etkinliğini ve Hızını Artırır Ürün ve Mühendislik Hizmet Standardizasyonunu Artırır İzlenebilirliği Artırır ISO 9001 Kalite Güvence Sisteminin Güçlenmesine Destek Olur YAZILIMIN BAŞLICA REKABET AVANTAJLARI Rakiplerden Farklılaşma Yaratır İhracat İçin Önemli Bir Araçtır Firma Bayilerini ve Satış Temsilcilerini Destekler Değişen Müşteri İhtiyaçlarını Daha Hızlı Karşılamaya Destek Olur Müşterilerin İş Verimliliğini Artırmaya Destek Olur Müşteri Bağlılığı Oluşturmaya Yardımcıdır Marka ve Firma İmaj Değerinin Yükselmesine Destek Olur Prestij ve Güven Kazandırır WEB TABANLI YAZILIM TEKNOLOJİSİNİN BAŞLICA AVANTAJLARI İnternet ile Her Yerden ve Her Zaman Kullanılabilir Akıllı Telefonlar ve Tablet PC'lerden Kolaylıkla Kullanılabilir Güncellemede Yüksek Hız ve Kolaylık Sağlar Platformdan (Windows, Linux, IOS, Android,vb.) Bağımsız Çalışır Daha Güvenlikli Bir Yapıdadır BULUT BİLİŞİM (CLOUD COMPUTING) PLATFORMU MODELİ KULLANIMININ BAŞLICA AVANTAJLARI Yüksek Satınalma Maliyetlerini ve Risklerini Ortadan Kaldırır Ek Donanım Yatırımı Gerektirmez İşletme Maliyetlerinde Avantajı Sağlar Yazılımın Sürekli Olarak Güncel Versiyonu İle Çalışma Avantajı Sağlar Kullanıcı Sayıları ve Modül Lisanslarında Esneklik Sağlar Bakım ve Teknik Destek Hizmetlerinde Hız ve Avantaj Sağlar Kullanıldığı Kadar Ödenir

3 KONSEPT ÇOKLU DİL DESTEĞİ ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMİ DESTEĞİ CHILLER SELECTOR YAZILIMI GENEL ÖZELLİKLER & İŞLEVLER Chiller Selector yazılımı proses ve konfor amaçlı chiller üreten firmaların standart ürünlerinin farklı koşullar altında performans hesaplamaları ve şartlara en uygun ürün seçimi için geliştirilmiştir. Ağırlıkla firmaların satış ve pazarlama bölümleri, bayileri, satış temsilcileri, vb. kısımların kullanımı hedeflenen Ürün Seç & Yönet (Product Select & Manage) yazılım ailesine dahildir. Tasarım bölümleri için geliştirilen Ürün Tasarla & Yönet (Product Design & Manage) yazılım ailesine dahil olan Chiller Designer yazılımının ticari amaçlı versiyondur. Chiller Selector yazılımı yaygın dilleri içeren çoklu dil desteğine sahiptir (Opsiyonel). Bu durum kullanıcı firmaların ihracat satışlarını ve bir çok ülke ile çalışmasını desteklemektedir. Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça olmak üzere beş farklı dil seçeneği mevcuttur. Dil seçenekleri sürekli olarak artırılmaktadır. Chiller Selector yazılımı SI ve IP ölçüm sistemlerine uygun olarak çalışmaya imkan verecek biçimde çoklu ölçü birimi desteğine sahiptir. Bu durum kullanıcı firmaların bir çok ülke ile çalışmasını desteklemektedir. Çoklu ölçü birimi seçenekleri sürekli olarak genişletilmektedir. ÖZELLEŞTİRİLEBİLME Chiller Selector yazılımı kullanıcı firmalar için özelleştirme yapma imkanı veren gelişmiş bir alt yapıya sahiptir. Kullanıcı firmalar aşağıdaki alanlarda özelleştirme yapabilirler: Firmaya özel yazılım üst bant kullanımı Çıktı sayfalarında firma logosu, kalite logosu ve iletişim bilgileri kullanımı Ürün seçim çıktı sayfalarında modele bağlı olarak Ce, Gost, vb. ürün sertifikası kullanımı Özelleştirme desteği sürekli olarak genişletilmektedir. KULLANICI YETKİ & ROLLER ÜRÜN BİLGİ GÜNCELLEME Chiller Selector yazılımı kullanıcılar arasında yetki ve rol farklarını içeren bir alt yapıya sahiptir (Opsiyonel). Bu durum firmaların yetkilendirme ve rol belirleme yöntemi ile istenilen bilgileri gösterme ve istenilen işlevleri kullandırmalarına yönelik gelişmiş bir özelliktir. Yazılımda admin (yönetici), sales (müşteri temsilcisi & satış), employee (firma kullanıcısı), customer (user, kullanıcı), vb. yetki ve roller mevcuttur. Tüm kullanıcılar kayıt olduktan sonra admin tarafından yetkilendirilirler. Chiller Selector yazılımı ürün teknik özelliklerinin, fiyat bilgilerinin, stok durumunun, ölçülerin, vb. hızla ve kolaylıkla güncellenebildiği gelişmiş bir özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde programın her zaman güncel veriler ile çalışması sağlanmakta; kullanıcılar güncelleme ile zaman kaybetmemektedirler. Web tabanlı mimari yapının sağladığı avantajla birlikte tüm kullanıcılar en güncel versiyon ile çalışırlar.

4 CHILLER SELECTOR YAZILIMI TEKNİK ÖZELLİKLER, İŞLEVLER ve KULLANIM BİLGİLERİ SEÇİM MODÜLLERİ İŞLEVSEL BÖLÜMLER Chiller Selector aşağıda belirtilen işlevsel bölümlerden oluşur: Veri Giriş Seçim Tercihleri Ürün Seçim Listesi Ürün Teknik Bilgileri Ürün Konfigüratörü (Opsiyonel) Tekliflendirme (Opsiyonel) Evaporatif Soğutma Uygulaması Simülatörü (Opsiyonel) Doğal Soğutma Uygulaması Simülatörü (Opsiyonel) Chiller Selector yazılımı temel olarak aşağıdaki performans hesaplama ve seçim modüllerini içermektedir: Hava Soğutmalı Chiller Seçim Modülü Su Soğutmalı Chiller Seçim Modülü VERİ GİRİŞ BÖLÜMÜ SEÇİM METODLARI: Chiller Selector yazılımında üç temel seçim metodu alternatifi mevcuttur: 1. Chiller Kapasitesi ile Seçim: İstenen chiller soğutma kapasitesine göre ürün seçimi yapılır. Default olan seçim tipidir. Kapasite kutucuğuna istenen değer yazılır. Farklı ölçü birimleri (kw, Watt, kcal/h, BTU/h, TR) kullanılabilir. Kapasite için kullanıcı tarafından alt ve üst (% ±) seçim limitleri verilebilir. 2. Kompresör Beygir Gücü ile Seçim: İstenen chiller toplam kompresör beygir gücüne (HP) göre ürün seçimi yapılır. 3. Sıvı (Su/Su-Salamura) Debisi ile Seçim (Opsiyonel): İstenen chiller sıvı (su/su-salamura) debisine göre ürün seçimi ve kapasite hesabı yapılır. Seçildiğinde sıvı (su/su-salamura) kutucuğuna istenen değer yazılır. Farklı ölçü birimleri (m3/h, m3/s, kg/h, kg/s, l/h, l/s) kullanılabilir.

5 VERİ GİRİŞ BÖLÜMÜ Soğutucu Akışkan: Soğutucu akışkanın seçildiği kısımdır. Kompresörlere bağlı olarak geniş bir soğutucu akışkan kütüphanesi ile çalışma imkanı mevcuttur. Hava Giriş Sıcaklığı: Hava soğutmalı chiller seçim modülünde bulunur. Kondenser hava giriş sıcaklığının girildiği kısımdır. Hava giriş sıcaklığı, kondenzasyon sıcaklığı ve T kondenzasyon değerleri arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Hava giriş sıcaklıkları kullanılan soğutucu akışkana göre limitlenebilir. Kondenser Soğutma Suyu Giriş ve Çıkış Sıcaklıkları: Su soğutmalı chiller seçim modülünde bulunur. Giriş ve çıkış sıcaklarının girildiği kısımlardır. Su çıkış sıcaklığı, kondenzasyon sıcaklığı ve T kondenzasyon değerleri arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Su giriş sıcaklığı otomatik olarak hesaplanan kısımdır. Su giriş sıcaklığı, su çıkış sıcaklığı ve T soğutmasuyu değerleri arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Kondenzasyon Sıcaklığı: Kondenzasyon sıcaklığının gösterildiği kısımdır. Otomatik hesaplanır. (Hava soğutmalı chillerlerde) Hava giriş ve (su soğutmalı chillerlerde) kondenser soğutma suyu çıkış sıcaklıkları ile arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Aşırı soğutma (Subcooling): Firma Standart Değer ve Kullanıcı Tanımlı Değer olmak üzere iki alternatif mevcuttur. Firma standardı seçiminde firmanın verdiği default aşırı soğutma (subcooling) değeri ile hesaplama yapılır. Kullanıcı tanımlı seçimde kullanıcının girdiği aşırı soğutma (subcooling) değeri ile hesaplama yapılır. Soğutucu akışkana ve seçim modüne göre değerleri standartlaştırma imkanı vardır. Soğutulacak Sıvı (Su/Su-Salamura): Soğutulacak sıvının (su, su+etilen glikol, su+propilen glikol, vb.) seçildiği kısımdır. Su/Su-Salamura kütlesel karışım oranı: Soğutulacak sıvının (su/su-salamura) içerisindeki salamura karışım oranının girildiği kısımdır. Sıvı Donma Sıcaklığı: Soğutulacak sıvının salamura oranına göre donma sıcaklığının bilgi amaçlı gösterildiği kısımdır. Çıkış su sıcaklığının 0 C nin altında seçildiği durumda program uyarı verir, salamura kullanılması gerektiğini hatırlatır. Giriş ve Çıkış Sıcaklıkları: Soğutulacak sıvı (su/su-salamura) giriş ve çıkış sıcaklıklarının girildiği kısımlardır. Sıvı (su/su-salamura) çıkış sıcaklığı, evaporasyon sıcaklığı ve T evaporasyon arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Sıvı (su/su-salamura) giriş sıcaklığı otomatik olarak hesaplanan kısımdır. Sıvı (su/su-salamura) giriş sıcaklığı, sıvı (su/su-salamura) çıkış sıcaklığı ve T sıvı değerleri arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Evaporasyon Sıcaklığı: Evaporasyon sıcaklığının gösterildiği kısımdır. Otomatik hesaplanır. Sıvı (su/su-salamura) çıkış sıcaklığı ile arasında dinamik bir ilişki mevcuttur. Kızgınlık (Superheating): Firma Standart Değer ve Kullanıcı Tanımlı Değer olmak üzere iki alternatif mevcuttur. Firma standardı seçiminde firmanın verdiği default kızgınlık (superheating) değeri ile hesaplama yapılır. Kullanıcı tanımlı seçimde kullanıcının girdiği kızgınlık (superheating) değeri ile hesaplama yapılır. Soğutucu akışkana ve seçim modüne göre değerleri standartlaştırma imkanı vardır. Sıvı (Su/Su-Salamura) Debisi: Soğutulacak sıvı (su/su-salamura) debisinin girildiği kısımdır. Sıvı (su/su-salamura) debisi ile seçim metodu şeçildiğinde aktif olur. Deniz Seviyesinden Yükseklik (Rakım): Deniz seviyesinden yükseklik (rakım) değerinin girildiği kısımdır. Sadece Hava soğutmalı chiller seçiminde vardır. Evaporatör Kirlenme Faktörü: Evaporatör kirlenme faktörünün girildiği kısımdır. Default olarak firma standardı kullanılır. Kondenser Kirlenme Faktörü Kondenser kirlenme faktörünün girildiği kısımdır. Default olarak firma standardı kullanılır.

6 SEÇİM TERCİHLERİ BÖLÜMÜ Chiller Selector yazılımında kullanıcılar tercihlerine göre ürün filtreleme ve limitleme yapabilirler. Tercih tipine bağlı olarak alternatifli seçim veya çoklu seçim kullanılabilir. Genellikle default olarak tercih seçeneklerinin tümü seçilidir. Belirli Model Tercihi: Seçilen bir modelin belirtilen çalışma koşullarında kapasite, sıvı (su/susalamura) debisi, motor gücü, akımı, EER, ses seviyesi, vb. performans değerlerini hesaplamak için kullanılan gelişmiş bir özelliktir. Kullanımda kolaylık için seri, tip, fan sayısı, fan çapı, vb. tercih kutucuklarından filtrelenebilir. Soğutucu akışkana göre modeller listelenir ve hesaplanır. Ekonomizer Uygulaması Tercihi (Opsiyonel): Ekonomizer kullanımı tercihinin yapıldığı kısımdır Seri Tercihi: Tercih edilen ürün serilerinin seçildiği yerdir. Kompresör Tipi Tercihi: Tercih edilen kompresör tipinin seçildiği yerdir. Evaporatör Tipi Tercihi: Tercih edilen evaporatör tipinin seçildiği yerdir. Kondenser Tipi Tercihi (Su soğutmalılar için): Tercih edilen kondenser tipinin seçildiği yerdir. Fan Sayısı Tercihi (Hava soğutmalılar için): Tercih edilen ürün fan sayılarının seçildiği yerdir. Fan Çapı Tercihi (Hava soğutmalılar için): Tercih edilen ürün fan çaplarının seçildiği yerdir. Enerji Verimlilik Sınıfları Tercihi (Opsiyonel): EER (Energy Efficiency Ratio-Enerji Verimlilik Oranı) değerine karşılık gelen verimlilik sınıfı tercihinin yapıldığı yerdir. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio- Mevsimsel Enerji Verimlilik Oranı) ve IPLV (Integrated Part Load Value) değerlerine karşılık gelen verimlilik sınıfı tercihinin yapıldığı yerdir. (Opsiyonel). Stoktaki Ürün Tercihi: (Sadece yetkili kullanıcılar için) Stoktaki ürünler içerisinden seçim yapmak için kullanılan tercihtir. Bu seçenek yetkilendirilmemiş kullanıcılara kapalıdır. Mesafe / Max LPA: Ünite merkezinden uzaklık ile ses basınç seviyesi limitinin girildiği yerdir. LWA (ses gücü seviyesi) değerleri ile LPA (ses basınç seviyesi) değerleri EN13487 standardında belirtilen çevreleyici yüzey metoduna göre hesaplanır. Max. Uzunluk, Genişlik, Yükseklik: Kullanıcı, ürün boyunda bazı limitleri aşmak istemediğinde kullanılır.

7 ÜRÜN SEÇİM LİSTESİ BÖLÜMÜ Kullanıcı veri giriş bölümünde tanımlananlara uygun olarak seçilen ürünlerin listelendiği yerdir. Ürünlere ait performans bilgileri gösterilir. Liste başlıklarına tıklanarak artan/azalan sıralaması yapılabilir. Sağ üstteki Ok a tıklanarak gizlenebilir/yeniden açılabilir. Liste alt kısımdaki yardımcı araçlar ile bir sayfada gösterilen ürün sayısı değiştirilebilir, arama yapılabilir. Yazdırma butonu( ) tıklanarak yazdırma sayfası açılır. Sepete ekle ( ) butonu tıklanarak seçilen ürün sepete gönderilir. (Opsiyonel). Soğutma çevrimi değerleri ( ) butonu tıklanarak seçilen ürünün belirtilen şartlardaki P-H & T-S grafikleri ve termodinamik değerleri yazdırılır (Opsiyonel). Yaşam döngüsü maliyet ( ) butonu tıklanarak seçilen modele ait yaşam döngüsü maliyet hesaplaması yapılır ve çıktı sayfası oluşturulur (Açıklama için takip eden sayfalara bakınız). (Opsiyonel). Free Cooling Uygulaması Simülasyonu ( ) butonu tıklanarak seçilen ürün için free cooling uygulaması ile performans, enerji verimliliği ve maliyet hesaplaması yapılır; çıktı sayfası oluşturulur (Açıklama için takip eden sayfalara bakınız). (Opsiyonel). Evaporatif Soğutma Uygulaması Simülasyonu ( ) butonu tıklanarak seçilen ürün için evaporatif soğutma uygulaması ile performans, enerji verimliliği ve maliyet hesaplaması yapılır; çıktı sayfası oluşturulur (Açıklama için takip eden sayfalara bakınız). (Opsiyonel). TEKNİK BİLGİLER BÖLÜMÜ Sekmelerden oluşur. Sekme başlıkları tıklanarak ürüne ait farklı teknik performans bilgileri görüntülenir. Ölçüler: Listede seçilen ürünün teknik resim, ölçü, bağlantı ve ağırlık bilgilerinin gösterildiği yerdir. Cihaz Özellikleri: Listede seçilen ürünün teknik özelliklerinin gösterildiği yerdir. Kompresör, Kondenser, Evaporatör Bilgileri: Listede seçilen ürünün kompresör, kondenser, evaporatör bilgilerinin gösterildiği yerdir.

8 ÜRÜN KONFİGÜRATÖRÜ Ek Konfig.3 Ek Konfig.2 Ek Konfig.1 Standart Konfig.1 Model ABC Standart Konfig.4 Standart Konfig.2 Standart Konfig.3 Örnek Ürün Konfigüratörü Şematik Açıklaması Chiller Selector yazılımı kullanıcıların mevcut standart bir ürün modeline donanım eklemek/çıkartmak, farklı malzemeler kullanmak, aksesuarlar eklemek/çıkarmak, vb. konfigürasyon değişikliklerini yapabilecekleri bir Ürün Konfigüratörü işlevine sahiptir. (Opsiyonel). Ürün konfigüratörü model bazında konfigürasyon yapılabilmeye imkan veren ileri düzey bir işlevdir. Ürün konfigüratörü sayesinde standart ürün modelleri üzerinde bulunan donanım konfisürasyonuna ek olarak farklı alternatifler yaratılabilir. Ürün konfigüratörü, ürün seçim listesinden sepete ekle ( ) butonu ile seçilen ürünlerin listelendiği, kaydedilip saklandığı ve teklif yönetimi yapılan kısım olan menü bardaki sepet detay (ürün seçimlerim) kısmındadır. Konfigürasyon butonu ( ) tıklanarak açılan pop-up ekranda seçili model konfigüre edilir. Seçilen konfigürasyonun fiyat farkı, ürün liste fiyatı ve toplam ürün birim fiyatı ekranda görülür. Seçilen her bir konfigürasyona karşılık gelen (Erp, Mrp, vb. amaçlı) kodlar ayrıca ürün modeline eklenerek ürünün standarttan farklı bir donanıma sahip olduğu gösterilebilir. Örnek Ürün Konfigüratör Arayüzü TEKLİFLENDİRME Chiller Selector yazılımı müşterilerin firmanın satış bölümünden teklif isteyeceği ve bu teklifin müşteri temsilcisi tarafından yine bu platform aracılığıyla cevaplanağı bir tekliflendirme işlevine sahiptir. (Opsiyonel). Teklif işlevi farklı modüllerden ürünlerin seçilip bir araya toplanabildiği bir proje teklifinin yaratılmasına imkan veren gelişmiş bir yapıdadır. Benzer programlarda olmayan bu yenilikçi özellik sayesinde kullanıcı ürünlerini seçerek bir sepette toplayabilmekte; buradan konfigüre edip teklif istemi oluşturabilmekte veya teklif gönderebilmektedir. Teklif bölümü aynı zamanda teklif raporlamayı da içermektedir. Tekliflendirme bölümü işlevi aşağıdaki gibi bir akışa sahiptir: Firma Ürün & Yazılım Kullanıcıları Teklif İstemi Firma Müşteri Temsilcileri Teklif Cevabı

9 TEKLİFLENDİRME Tekliflendirme üç bölümden oluşmaktadır. Ürün Seçimlerim ve Kayıt, Teklif (Sepet) Yönetimi ve Teklif Raporlama. ÜRÜN SEÇİMLERİM (SEÇİM SEPETİ): Modüller: Seçilen ürün modülünün yazılı olduğu kısımdır. Chiller selector yazılımı farklı modüllerden ürünlerin seçilip bir araya toplanabildiği bir teklif projesinin yaratılmasına imkan veren gelişmiş bir işleve sahiptir. Model: Seçilen ürün modelinin yazılı olduğu kısımdır. Adet: Ürün adedinin yazıldığı kısımdır. Fiyat: Ürün liste fiyatının gösterildiği kısımdır. İskonto 1 & 2: (Sadece yetkili kullanıcılar için) Chiller selector yazılımı iki farklı iskonto alternatifini girmeye izin veren bir alt yapıya sahiptir. Bu kısımlar İskonto oranlarının yazıldığı kısımlardır. İskonto oranlarını sadece satış yetkisi olan kullanıcılar girebilir. İskontolu Birim Fiyat: İskonto uygulanmış ürün liste fiyatının gösterildiği kısımdır. Konfigürasyon Fiyatı: Seçilen konfigürasyon fiyat farkının gösterildiği kısımdır. Konfigürasyon İskonto: (Sadece yetkili kullanıcılar için) konfigürasyon iskonto oranı kısmıdır. İskonto oranlarını sadece satış yetkisi olan kullanıcılar girebilir. İskontolu Ürün Toplam Birim Fiyatı: İskonto uygulanmış liste fiyatı ile iskontolu konfigürasyon fiyatının toplanmış olarak gösterildiği kısımdır. İskontolu Toplam: Ürün adedi ile İskontolu Ürün Toplam Birim Fiyatının çarpılıp yazıldığı kısımdır. Toplam Fiyat: Genel Teklif toplamının gösterildiği kısımdır. TEKLİF KAYIT:

10 TEKLİFLENDİRME TEKLİF KAYIT: İlgili: Kullanıcılar tarafından yetkilendirilmiş satış temsilcisinin seçildiği kısımdır. Yetkilendirilmiş firma satış temsilcisi tarafından müşterilerin de seçildiği kısımdır. Kayıt Adı: Teklif kayıt adının verildiği kısımdır. Açıklama: Teklif şartlarına ait açıklamaların yazıldığı kısımdır. Sepeti Kaydet: Teklifin kayıt edildiği kısımdır. Sepet Yönetimi kısmına geçilir. Sepeti Temizle: İçeriğin silindiği kısımdır. Gönder: Kullanıcılar tarafından yetkilendirilmiş satış temsilcisine teklif isteminin gönderildiği kısımdır. Diğer taraftan yetkilendirilmiş firma satış temsilcisi tarafından müşterilere teklif yanıtının gönderildiği kısımdır. TEKLİF (SEPET) YÖNETİMİ: Kaydedilen ürün seçim sepetlerinin listelendiği, saklandığı, güncelleme için çağırılabildiği, e-posta atılabildiği, teklif cevabı yönetimi yapılan kısımdır. Menü bardan erişilir. Admin tüm teklif işlemlerinde denetim, edit ve yönetim işlevlerini yapabilir. Aktif/sonlanmış teklif butonu: (Sadece yetkili kullanıcılar için) ( göstermek için kullanılır. Üzerine tıklanarak durumu değiştirilir. ) butonu teklifin aktif/sonlanmış olduğunu Satış/satış olmayan teklif butonu: (Sadece yetkili kullanıcılar için) ( ) butonu teklifin satışa dönüşüp/dönüşmediğini göstermek için kullanılır. Üzerine tıklanarak durumu değiştirilir. Yazdırma butonu ( ) tıklanarak teklif yazdırma sayfası açılır. Silme butonu ( ) tıklanarak seçili teklif silinir. Güncelleme (Aktifleştirme) butonu ( ) tıklanarak seçili teklif güncellenmek için aktif edilir. E-posta butonu ( ) tıklanarak seçili teklif e-posta gönderilir. Kayıt Adı: Teklif kayıt adının verildiği kısımdır. Gönderen: Teklif istemini/teklif cevabını gönderen kişidir. İlgili: Teklif isteminin/teklif cevabının gönderidiği kişidir. Toplam: (Sadece yetkili kullanıcılar için) Teklif toplam bedelidir. Kayıt Tarihi: Son teklif kayıt tarihidir. RAPORLAMA: (Sadece yetkili kullanıcılar için) Teklif raporlamasının yapıldığı kısımdır. Bu kısımda tarih, firma, satış,aylar, tarih arası satışlar, vb.teklife yönelik raporlamalar yapılır.

11 YAŞAM DÖNEMİ MALİYET Ürün seçim listesi tablosundaki yaşam döngüsü maliyet ( ) butonu tıklanarak seçilen modele ait yaşam döngüsü (ilk yatırım,işletme,bakım) maliyet hesaplaması yapılır ve çıktı sayfası oluşturulur (Opsiyonel). Yaşam dönemi maliyet hesaplamasında temel olarak ilk yatırım maliyetine ünite ve konfigürasyon satın alma maliyetleri; işletme maliyetine tam yük ve kısmi yüklerde elektrik ve diğer ek tüketim maliyetleri; bakım giderlerine servis ve bakım maliyetlerinin toplamı katılır. Diğer maliyetler de ayrıca eklenir. Ünitenin çalışma zamanına bağlı olarak yapılan hesaplama sonucu toplam yaşam dönemi maliyeti hesaplanır. Bu durum farklı üniteler için yapılarak ünitelerin yaşam dönemi maliyetleri ile karşılaştırılması mümkün olur. FREE COOLING Doğal soğutma (free cooling), kış ve bahar mevsimlerinde düşük hava sıcaklıklarından faydalanarak bir chiller kompresörünün çalışması olmaksızın yada kısmen çalıştırılarak soğutma ihtiyacının çok daha düşük işletme maliyeti ile karşılanmasıdır. Soğutma Grubu ve Free Cooler (Kuru Soğutucu/Kule) Birlikte Çalışması Gösterimi Free Cooling Uygulaması Simülasyonu ( ) butonu tıklanarak seçilen ürün için free cooling uygulaması ile performans, enerji verimliliği ve maliyet hesaplaması yapılır; çıktı sayfası oluşturulur (Opsiyonel). Hesaplama kismı ve %100 doğal soğutma için yapılabilir. Free Cooling uygulaması için bir kuru soğutucu kütüphanesi kullanılabilir. Buradan bir seçim yapılabilir. Bunun yanı sıra free cooling bataryası seçimi yapmak da mümkündür. Kapasiteye bağlı gerekli free cooling ısı transfer yüzey alanı hesabı da yapılabilir. EVAPORATİF SOĞUTMA Evaporatif soğutma (adyabatik soğutma), hava soğutmalı chiller grubunun kondenser giriş havasının neme doyurularak kuru termometre sıcaklığının düşürülmesi (yaş termometre sıcaklığına yaklaştırılması) ile kondenser ve kompresör verimliliğinin artırılması; böylelikle işletme maliyetlerinin düşürülmesi işlemidir. Ürün seçim listesi tablosundaki Evaporatif Soğutma Uygulaması Simülasyonu ( ) butonu tıklanarak seçilen ürün için evaporatif soğutma uygulaması ile performans, enerji verimliliği ve maliyet hesaplaması yapılır; çıktı sayfası oluşturulur (Opsiyonel). Evaporatif Soğutma Uygulaması hesaplamalarında ağ üzeri spreyleme, evaporatif ped, sisleme, düz spreyleme, vb. soğutma alternatifleri için hesap yapılabilir. Hesaplama değerleri şematik Psikrometrik Diyagram ile gösterilir. Temel olarak Ashrae referans alınır.

12 (ÜRÜN SEÇ & YÖNET) YAZILIM PLATFORMU ÜRÜN AİLESİ A/C CHILLER SELECTOR W/C CHILLER SELECTOR COMPRESSOR RACK SELECTOR CONDENSING UNIT SELECTOR MONOBLOCK UNIT SELECTOR EVAPORATOR SELECTOR A/C CONDENSER SELECTOR DRY COOLER SELECTOR WATER COOLING TOWER SELECTOR EVAPORATIVE COOLER SELECTOR FANCOIL SELECTOR HEAT RECOVERY UNIT SELECTOR FİRMAYA ÖZEL SEÇİM MODÜLLERİ FREE COOLING MODÜLÜ ÇOK DAHA FAZLA SEÇİM MODÜLÜ... RDMP Eğitim Danışmanlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından geliştirilen ve tüm mülkiyet haklarına sahip olunan, Ürün Seçim ve Yönetim Programı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 13 üncü maddesi ve Fikir ve Sanat Eserlerinin Kayıt ve Tescili Hakkında Yönetmelik uyarınca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından,tescil Tarihi: ve Tescil No: İEE/BP-VT/1653 olarak kayıt ve tescil edilmiştir. RDMP EĞİTİM, DANIŞMANLIK, MÜHENDİSLİK İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Malte Plaza, Bağlarbaşı Mah. Atatürk Cad. Sakarya Sok. No:35 K:4/ Maltepe, İstanbul Tel: (+90) (+90) , Faks: (+90) E-posta: info@rm2success.com, Web:

CONDENSING UNIT PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU

CONDENSING UNIT PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CONDENSING UNIT SELECTOR CONDENSING UNIT PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CONDENSING UNIT SELECTOR Hızlı, Kolay ve Hatasız Condensing Unit Seçimi ve Yönetimi Teknolojik Seviyesi Yüksek

Detaylı

CHILLER SELECTOR CHILLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CHILLER SELECTOR CHILLER SELECTOR

CHILLER SELECTOR CHILLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CHILLER SELECTOR CHILLER SELECTOR CHILLER SELECTOR CHILLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU CHILLER SELECTOR Hızlı, Kolay ve Hatasız Chiller Seçimi ve Yönetimi Teknolojik Seviyesi Yüksek Soğutma ve Yazılım Mühendisliği

Detaylı

EVAPORATÖR PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU

EVAPORATÖR PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU EVAPORATOR EVAPORATÖR PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM YÖNETİM YAZILIMI PLATFORMU EVAPORATOR Hızlı, Kolay ve Hatasız Evaporator Seçimi ve Yönetimi Teknolojik Seviyesi Yüksek Soğutma ve Yazılım Mühendisliği Altyapısı

Detaylı

COLD-SİM COLD-SİM SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE EKİPMAN SEÇİM YAZILIMI. www.iklimsoft.com

COLD-SİM COLD-SİM SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE EKİPMAN SEÇİM YAZILIMI. www.iklimsoft.com COLD-SİM SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE EKİPMAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Cold-Sim, endüstriyel ve ticari amaçlı kullanılan soğuk odaların toplam ısı yükünü ve maliyetini hesaplayan, soğuk odalar

Detaylı

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI.

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI. FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan Selector yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına en uygun

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM GENEL ÖZELLİKLERİ Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve seçilmesini

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

CHILL-SİM CHILL-SİM CHİLLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ SİMÜLASYON YAZILIMI ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

CHILL-SİM CHILL-SİM CHİLLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ SİMÜLASYON YAZILIMI ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ CHILL-SİM CHİLLER PERFORMANS HESAPLAMA SEÇİM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ SİMÜLASYON YAZILIMI ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ CHILL-SİM YAZILIMI GENEL ÖZELLİKLER & İŞLEVLER & KAZANDIRDIKLARI KONSEPT Chill-Sim yazılımı temel

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

Chill-Sim Doğal ve Evaporatif Soğutma Sistemli Chiller Gruplarının Performans ve Enerji Verimliliği Hesaplama Simülasyon Yazılımı

Chill-Sim Doğal ve Evaporatif Soğutma Sistemli Chiller Gruplarının Performans ve Enerji Verimliliği Hesaplama Simülasyon Yazılımı 5Hasan Acul:Sablon 10.06.2015 14:34 Page 54 Hasan ACÜL Abstract: The purpose of this study is to provide information on Chill-Sim software which is on chillers performance and energy efficiency calculation.

Detaylı

STANDART HAZIR TASARIM YAZILIMLARI & KURUMLARA ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME HİZMETİ

STANDART HAZIR TASARIM YAZILIMLARI & KURUMLARA ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME HİZMETİ P R O D U C T I N N O V A T I O N STANDART HAZIR TASARIM YAZILIMLARI & KURUMLARA ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME HİZMETİ SERTİFİKALI YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME UZMANI YAZILIM GELİŞTİRME HİZMETLERİ VE HAZIR TASARIM YAZILIMLARI

Detaylı

VisionLink Unified Suite

VisionLink Unified Suite VisionLink Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Eğitimi Ekipman Yönetimi Departmanı 2017 Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Daha modern, daha verimli Sahada en çok ihtiyaç duyulan

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Rev: 17.09.2014 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Termodinamik Genel Laboratuvar Föyü Güz Dönemi Öğrencinin Adı Soyadı : No

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler Dış Üniteler 27 TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda soğutulurken diğeri kutusu sayesinde ısıtılır ve bu sayede kullanıcı

Detaylı

METAN TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİK SAN. VE. TİC. LTD. ŞTİ.

METAN TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİK SAN. VE. TİC. LTD. ŞTİ. METAN TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİK SAN. VE. TİC. LTD. ŞTİ. 1. BE BERNOULLİ HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI ( 2-5) 2. BH BERNOULLİ HİBRİD ISI POMPALARI ( 8-10 ) 3. BA BERNOULLİ SU KAYNAKLI ISI POMPALARI ( 11-12 )

Detaylı

Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları. Full Power HE-A

Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları. Full Power HE-A Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları Full Power HE-A Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları Full POWER HE-A TCAVTZ-TCAVQZ 2345-21335 317-1325 kw A Sınıfı yüksek verimli seri Arttırılmış

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ www.ayteksogutma.com YENİ NESİL YÜKSEK VERİMLİ SHELL & TUBE TEKNOLOJİSİ Evaporatörler; yüksek verimli, yivli kanatlı boru teknolojisi

Detaylı

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR SPLIT TYPE COOLING GROUP SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR UTS- H S, UTS- C S ve UTS- F S Serisi Cihazlarımız Avrupa Birliği

Detaylı

SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE SOĞUTMA EKİPMALARI SEÇİM YAZILIMI (COLD-SİM)

SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE SOĞUTMA EKİPMALARI SEÇİM YAZILIMI (COLD-SİM) SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE SOĞUTMA EKİPMALARI SEÇİM YAZILIMI (COLD-SİM) Hasan Acül*, Görkem Zengin*, Mert Ekin Özkan*, Ayhan Onat** * İklimsoft İklimlendirme ve Soğutma Endüstrisi Yazılımları Ltd.

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ. www.ayteksogutma.com

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ. www.ayteksogutma.com AYTEK COOLING SYSTEMS -W SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ www.ayteksogutma.com Master serisi merkezi soğutma üniteleri; tüm gaz hattı, hidrolik hattı ve elektrik tesisatı tamamlanmış, yerinde çalışmaya

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ISI TRANSFERİ LABORATUVARI ISI POMPASI DENEY FÖYÜ 1. DENEYİN AMACI Isı pompası deneyi ile, günümüzde bir çok alanda kullanılan ısı pompalarının

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Hava Soğutmalı Hava Soğutma Grupları & Isı Pompaları. FullPower SE

Hava Soğutmalı Hava Soğutma Grupları & Isı Pompaları. FullPower SE Hava Soğutmalı Hava Soğutma Grupları & Isı Pompaları FullPower SE Hava Soğutmalı Hava Soğutma Grupları & Isı Pompaları Full POWER SE TCAVBZ-TCAVSZ 2335-21275 319-1271 kw R134a gazlı yüksek verimli seri

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

TIGER E-TİCARET PROGRAMI (B2C)...3

TIGER E-TİCARET PROGRAMI (B2C)...3 İçindekiler Tablosu TIGER E-TİCARET PROGRAMI (B2C)...3 1. Özellikler..3 2. Giriş....4 3. Ana Sayfa.5 3.1. Kullanıcı İşlemleri 7 3.2. Ürün İşlemleri.11 3.3. İçerik Sayfaları 13 4. Kurumsal..14 5. Mağaza..15

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Her geçen gün enerji verimliliğinin öneminin arttığı çağımızda,

Detaylı

Çatı Tipi Klima Ünitesi Performans Hesaplama Yazılımı

Çatı Tipi Klima Ünitesi Performans Hesaplama Yazılımı Çatı Tipi Klima Ünitesi Performans Hesaplama Yazılımı Yazan: Hasan Acül Makine Mühendisi, NPDP İklimsoft İklimlendirme ve Soğutma Endüstrisi Yazılımları Limited Şirketi ÖZET Bu çalışmanın amacı, konfor

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 5 PSİKROMETRİK İŞLEMLERDE ENERJİ VE KÜTLE DENGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 5 PSİKROMETRİK İŞLEMLERDE ENERJİ VE KÜTLE DENGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 5 PSİKROMETRİK İŞLEMLERDE ENERJİ VE KÜTLE DENGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402

Detaylı

ICubes Giriş. adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş.  adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve Fiyatlar: Fiyat listesine bakınız. VITOCAL 200-S Tip AWB 201.B/AWB 201.C Dış ve iç mekan üniteli split

Detaylı

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya * RestPro ve RestPro logosu Evren Yazılım Ltd. Şti nin

Detaylı

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU. İklimlendirme Sistemleri.

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU. İklimlendirme Sistemleri. MC HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU İNŞAAT VE YAI SEKTÖRÜ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, FABRİKALAR, HASTANELER, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, İDARİ BİNALAR, SOSYAL TESİSLER. İklimlendirme Sistemleri MC MC

Detaylı

ICubes Giriş. http://ids.ipsos.com.tr/icubes/ adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş. http://ids.ipsos.com.tr/icubes/ adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

Su Soğutma Grupları Kondenser Üniteleri

Su Soğutma Grupları Kondenser Üniteleri Su Grupları Kondenser Üniteleri VİZYONUMUZ: İMAS A.Ş., Klima, ve Havalandırma sektöründe güvenirliği, tecrübesi ve vazgeçilmez ilkesi olan dürüstlüğü ile tanınan bir kuruluştur. MİSYONUMUZ: Yeniliklere

Detaylı

ISI POMPASI DENEY FÖYÜ

ISI POMPASI DENEY FÖYÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ MAKĐNA MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ ISI POMPASI DENEY FÖYÜ Hazırlayan: YRD. DOÇ. DR HAKAN ÖZCAN ŞUBAT 2011 DENEY NO: 2 DENEY ADI: ISI POMPASI DENEYĐ AMAÇ: Isı pompası

Detaylı

FREECOOLING Sogutma Grupları. Z-Power FREECOOLING

FREECOOLING Sogutma Grupları. Z-Power FREECOOLING FREECOOLING Sogutma Grupları Z-Power FREECOOLING FREECOOLING Soğutma Grupları Z-Power FREECOOLING TFAVBZ -TFAVIZ TFAVSZ 2420-21100 469-1,216 kw Yüksek verimli Standart elektronik genleşme vanası Arttırılmış

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ SU SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ. www.ayteksogutma.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ SU SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ. www.ayteksogutma.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ n HAVA SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ www.ayteksogutma.com SU SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ GREENTECH CHILLER CİHAZLARI ANA ÖZELLİKLER LSBLG680H/Nb-M Yüksek Enerji Verimliliği: Enerji

Detaylı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı Duvar Tipi Klimalar E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı E.C.A. nın akıllı klima kiti, cep telefonunuz ile uzaktan evinizi istediğiniz dereceye ayarlamanıza ve bu sayede daha

Detaylı

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ TERMODİNAMİK İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Çevre Dostu Enerji Tasarruflu Akıllı

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 (Kullanma Klavuzu) Mart, 2011 1 İçindekiler 1. Hazırlık (Programın yüklenmesi) 2.Programın Kullanılması 3.Örnek çalışma 3-1. Enerji hesaplaması 3-2. Sonuç

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. www.iklimsoft.com

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. www.iklimsoft.com FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı temel olarak endüstriyel proseslerde, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarını

Detaylı

Vinç Klima Cihazları

Vinç Klima Cihazları Vinç Klima Cihazları VİZYONUMUZ: İMAS A.Ş., Klima, Soğutma ve Havalandırma sektöründe güvenirliği, tecrübesi ve vazgeçilmez ilkesi olan dürüstlüğü ile tanınan bir kuruluştur. MİSYONUMUZ: Yeniliklere açık

Detaylı

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır.

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır. Tedarikçi Portalı Kullanım Dökümanı Döküman Versiyonu 1.0 (01.06.2013 Cumartesi 10.35) Tanım Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

Liebert. HPM Plus kw. Soğutma Kapasitesini Artıran Doğrudan Genleşme Ünitesi

Liebert. HPM Plus kw. Soğutma Kapasitesini Artıran Doğrudan Genleşme Ünitesi Liebert HPM Plus 32-102 kw Soğutma Kapasitesini Artıran Doğrudan Genleşme Ünitesi LIEBERT HPM PLUS 32-102 KW Doğrudan Genleşmeli Zemine Montaj Üniteler Maksimum Soğutma Kapasitesi ve Minimum Toplam Sahip

Detaylı

yenilikçi bir yatırım yönetim sistemine giriş yapın.

yenilikçi bir yatırım yönetim sistemine giriş yapın. yenilikçi bir yatırım yönetim sistemine giriş yapın. arias yatırım yönetim sistemi ne hoşgeldiniz. arias yatırım yönetim sistemi modern, yenilikçi ve pratik bir proje yatırım takip ve kontrol sistemidir

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

HİTACHİ VRF KLİMA SİSTEMLERİ ÖRNEK PROJELENDİRME UYGULAMASI. Hazırlayan: Ali DEMİR (Mak.Yük.Müh.)

HİTACHİ VRF KLİMA SİSTEMLERİ ÖRNEK PROJELENDİRME UYGULAMASI. Hazırlayan: Ali DEMİR (Mak.Yük.Müh.) HİTACHİ VRF KLİMA SİSTEMLERİ ÖRNEK PROJELENDİRME UYGULAMASI Hazırlayan: Ali DEMİR (Mak.Yük.Müh.) -DİVERSİTE HESABI BAKIR BORU ÇAPI, -BORU BAĞLANTI KİTLERİ, -İLAVE SOĞUTUCU AKIŞKAN MİKTARI, -İÇ VE DIŞ ÜNİTELERİN

Detaylı

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU Sayfa No 1/14 KULLANICI EKRANI KULLANICI EKRANLARININ KULLANILMASI ne Giriş İçin Site Adresinin Yazılması İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilen hizmet ve araç taleplerinin

Detaylı

HAVA SOĞUTMALI BİR SOĞUTMA GURUBUNDA SOĞUTMA KAPASİTESİ VE ETKİNLİĞİNİN DIŞ SICAKLIKLARLA DEĞİŞİMİ

HAVA SOĞUTMALI BİR SOĞUTMA GURUBUNDA SOĞUTMA KAPASİTESİ VE ETKİNLİĞİNİN DIŞ SICAKLIKLARLA DEĞİŞİMİ HAVA SOĞUTMALI BİR SOĞUTMA GURUBUNDA SOĞUTMA KAPASİTESİ VE ETKİNLİĞİNİN DIŞ SICAKLIKLARLA DEĞİŞİMİ Serhan Küçüka*, Serkan Sunu, Anıl Akarsu, Emirhan Bayır Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü

Detaylı

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA 1ph/50Hz:10kW 3ph/50Hz:20kW 3ph/50Hz:43kW 1. Kapasite: Monofaze 10kW; trifaze 20/43kW. 2. Yüksek Verim; COP= 4 ( Dış Ortam Sıcaklığı: 20/15⁰C,

Detaylı

Perga Sipariş Yönetim Uygulaması

Perga Sipariş Yönetim Uygulaması Perga Sipariş Yönetim Uygulaması Sipariş yönetim uygulaması Netsim ERP ile uyumlu Android uygulamasıdır.genel itibariyle sipariş işlemleri,stok işlemleri,finans işlemleri raporlama gibi işlemlerinizi telefon

Detaylı

EVAPORATİF SOĞUTMA DENEYi

EVAPORATİF SOĞUTMA DENEYi RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEC403 Makine Laboratuarı-I Dersi EVAPORATİF SOĞUTMA DENEYi 1 GİRİŞ Günümüzün iklimlendirme sistemleri soğutma çevrimi

Detaylı

Smart Commerce Proje Teklifi

Smart Commerce Proje Teklifi Proje Teklifi Code Brother Ship Trading Ltd. Lefkoşa 1. Giriş Smart Commerce, profesyonel bir alt yapı ile ürünlerini sergileyip isterlerse banka havalesi, kapıda ödeme sistemi ve kredi kartı ile de satış

Detaylı

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Evaporatif Soğutma Deney Raporu

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Evaporatif Soğutma Deney Raporu YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Evaporatif Soğutma Deney Raporu Laboratuar Tarihi: Laboratuarı Yöneten: Numara: Adı Soyadı: Grup/Alt grup:..

Detaylı

TEKNİK BÜLTEN. VERİ MERKEZİ Alabushevo/Rusya. 14 MW Toplam Kurulu Soğutma Kapasitesi

TEKNİK BÜLTEN. VERİ MERKEZİ Alabushevo/Rusya. 14 MW Toplam Kurulu Soğutma Kapasitesi Hava Koşullandırma Haber Bülteni / Sayı 91 Ocak 2015 / Sayı 72 TEKNİK BÜLTEN VERİ MERKEZİ Alabushevo/Rusya Yüksek Enerji Tasarrufu Yüksek Güvenilirlik Yeşil Bir Veri Merkezi İçin Modern Çözüm 14 MW Toplam

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş Liste Ekranları sipariş, irsaliye, fatura, tahsilat, ödeme, cari hareket, hizmet vb. fiş kayıtları ile ilgili detay, izleme, değiştirme ve yeni giriş işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayan liste ekranlarıdır.

Detaylı

COLD-SİM COLD-SİM SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE EKİPMAN SEÇİM YAZILIMI.

COLD-SİM COLD-SİM SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE EKİPMAN SEÇİM YAZILIMI. COLD-SİM COLD-SİM SOĞUK ODA ISI YÜKÜ HESAPLAMA VE EKİPMAN SEÇİM YAZILIMI www.iklimsoft.com COLD-SİM YAZILIM TANIMI Cold-Sim, endüstriyel ve ticari amaçlı kullanılan soğuk odaların toplam ısı yükünü ve

Detaylı

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Yüksek Kapasiteli VRF sistemi DC Inverter Kontrol Kompresör Uzun Borulama Sistemi Tasarımı Yüksek Performanslı R410A Soğutucu Gazı Yeni Tasarım Kompakt Dış Ünite: 8HP den 48

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi YUTAKI Eviniz için konforlu ısıtma sistemi SICAKLIK Isı pompası TÜKETİM GAZLI ISITMA YAKITLI ISITMA ELEKTRİKLİ ISITMA YUTAKI Bilinmesi gerekenler Bir ısı pompası nasıl çalışır? Bir ısıtma pompası, enerjiyi

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

ISI POMPASI DENEY FÖYÜ

ISI POMPASI DENEY FÖYÜ T.C BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ISI POMPASI DENEY FÖYÜ 2015-2016 Güz Yarıyılı Prof.Dr. Yusuf Ali KARA Arş.Gör.Semih AKIN Makine

Detaylı

A. PROJE BİLGİLERİ 2 B. DEPO HACMİ 4 C. YAPI BİLEŞENLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE ISI İLETİM KATSAYILARI 5 1)DIŞ DUVAR 5 2)İÇ DUVAR 5 3)TAVAN 6 4)TABAN 6

A. PROJE BİLGİLERİ 2 B. DEPO HACMİ 4 C. YAPI BİLEŞENLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE ISI İLETİM KATSAYILARI 5 1)DIŞ DUVAR 5 2)İÇ DUVAR 5 3)TAVAN 6 4)TABAN 6 A. PROJE BİLGİLERİ 2 B. DEPO HACMİ 4 C. YAPI BİLEŞENLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE ISI İLETİM KATSAYILARI 5 1)DIŞ DUVAR 5 2)İÇ DUVAR 5 3)TAVAN 6 4)TABAN 6 D.ISI YÜKÜ HESABI 7 1. Trasnsmisyon Isı Yükü 7 2- İnfilitrasyon

Detaylı

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER YENI G SERISI İşin gereğini ve daha fazlasını yerine getirebilmek için yeni nesil G serisinde Atlas Copco'nun güçlü döner vida elemanı ve modelinde gelişmiş bir

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ. www.ayteksogutma.com. www.itechchillers.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ. www.ayteksogutma.com. www.itechchillers.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ www.ayteksogutma.com www.itechchillers.com MASTER SERİSİ Master serisi merkezi soğutma üniteleri; tüm gaz hattı, hidrolik hattı ve elektrik

Detaylı

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUPLARINDA HAVA SOĞUTMALI KONDENSERĐN EVAPORATĐF SOĞUTMA ĐLE SOĞUTULMASI

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUPLARINDA HAVA SOĞUTMALI KONDENSERĐN EVAPORATĐF SOĞUTMA ĐLE SOĞUTULMASI HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUPLARINDA HAVA SOĞUTMALI KONDENSERĐN EVAPORATĐF SOĞUTMA ĐLE SOĞUTULMASI Cihaz Modeli : LENNOX FHM-170 Toplam Soğutma Gücü : 146,8 Net Soğutma Gücü : 141,8 Giriş Hava Koşulları

Detaylı

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir.

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir. Netsis 3 Netsis 3 Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzüdür. 3. Boyut, Logo ürün ailesi için ortak bir hedefi işaret eder, çünkü yapılan

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ Yurtdışı Borsalara Emir İletim ve Yönetim Platformu Nisan 2012 MATRİKS MPN ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? MPN Entegrasyon ve

Detaylı

Enervis H o ş g e l d i n i z Ocak 2015

Enervis H o ş g e l d i n i z Ocak 2015 Enervis H o ş g e l d i n i z Ocak 2015 Enervis Sanayide Enerji Verimliliği Hizmetleri Soğutmanın Temelleri Doğalgazlı Soğutma Otomotiv Fabrikası İçin Örnek Çalışma Örnek Çalışma Sonuçları Enervis Sanayide

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

Sanal Santral A.Ş. Çözümleri

Sanal Santral A.Ş. Çözümleri Sanal Santral A.Ş. Çözümleri o Sanal Santral o Çağrı Merkezi Hizmetleri o Ses & Faks o Numara Taşıma & Numara Tahsis o Toplu SMS o Pi Plaformu (Programlanabilir IVR) o Yazılım Entegrasyonları & API Desteği

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf Tesisleri İçin Kütle Denge Sistemi Kullanım Kılavuzu

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf Tesisleri İçin Kütle Denge Sistemi Kullanım Kılavuzu T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf Tesisleri İçin Kütle Denge Sistemi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2014 İÇİNDEKİLER 1 Geri Kazanım / Bertaraf (GKB)Tesisi İşlemleri... 2 1.1 Ön

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi 1. Genel Bakış Değişen rekabet ortamı ve farklılaşan müşteri beklentileri, bayi ağlarının kompleks ve yönetiminin zor olması satış süreçlerini oldukça farklı bir

Detaylı

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Enerji Tasarrufu Ve Çevre VRS4 (4. Nesil) V-Scroll Inverter Kompresör

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 1 efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 2015 2 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ...3 2 UYGULAMAYA ERİŞİM...4 3 YETKİLENDİRME...5 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 Firma Finansman Kullanıcı Rolü... 5 efinans

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler 15 V4+ DC Inverter Heat Pump TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Elektronik Eksiltme İhale İşlemleri Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.11.2018 444 0 545 2014 Kamu İhale

Detaylı

II. Mekanik Tesisat Günleri

II. Mekanik Tesisat Günleri II. Mekanik Tesisat Günleri Mekanik Tesisat Tasarımlarında İnovatif Yaklaşımlar Değerli Misafirlerimiz, 1 / 219 HVAC Sistemlerinde Verimlilik ve Yönetim Akıllı Binalar Tasarımcı Kullanıcı Binalar Akıllı

Detaylı