EVAPORATİF SOĞUTMA ve SİSLEME SİSTEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EVAPORATİF SOĞUTMA ve SİSLEME SİSTEMLERİ"

Transkript

1 EVAPORATİF SOĞUTMA ve SİSLEME SİSTEMLERİ

2 Bilim ve teknolojideki gelişmelerin etkisiyle, uluslararası ilişkilerin yoğunlaştığı dünyamızda hızlı bir değişim süreci yaşanmaktadır. Bu süreç, şirketimizin de uyum sağlaması gerektiğine inandığımız ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konudur. Şirket ortaklarımızın 25 yılık ticari geçmişine ek olarak, mühendislik altyapısı ile 2003 yılından itibaren iklimlendirme ve havalandırma alanında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu çerçevede, hem değişime ayak uydurmak hem müşterilerimize daha iyi hizmet vermek, şirket politikamızın vazgeçilmez bir özelliği olarak ortaya çıkmaktadır. 2 Bu düşüncelerle, görev ve hizmetlerinin yerine getirilmesi esnasında; işlemlerde etkinliği ve verimliliği artırmak sıfır hatalı işlem yapmak iş mükemmelliğine ulaşarak kaliteli hizmet sunmak çalışanlarımız ile hizmet sunulan kişi kurum ve kuruluşların, mevcut ve geleceğe yönelik ihtiyaç ve beklentilerini de dikkate alarak uygulamalara yön vermek tüm çalışanların katılımını ve bağlılığını sağlayarak ekip çalışmasını bir yöntem haline getirmek koşulsuz müşteri memnuniyetini gerçekleştirmek amacına uygun bir yönetim sistemi hedeflenmiştir. Bu çalışmaların başarılı olabilmesi ancak bu konuda yetişmiş insan gücüne sahip olmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda müşterilerimize en kaliteli şekilde hizmet edebilmeyi kendimize hedef edinmiş bulunmaktayız.

3 İNKOSİS SİSLEME SİSTEMİ İNKOSİS Sislemi Sistemi, temel olarak standart şebeke suyunun filtre edilerek, yüksek basınçta ( bar ) ortama püskürtülmesidir. Yüksek basınç pompası ile çekilen su, 150 bar çalışma basıncına kadar dayanıklı borular aracılığı ile özel nozullara ulaşır ve 0,1 ila 0,7 mm çapındaki deliklerden ortama püskürtülür. Ortama 3 20 µ çapında püskürtülen su, herhangi bir ıslatma yapmadan, direkt olarak buharlaşır. Buharlaşma ısısını ortamdan çeken su, ortamın serinlemesini sağladığı gibi, havanın nem oranının da artmasını sağlar. Sisteme eklenebilecek dozlama ünitesi ile dezenfeksiyon ve koku kontrolü de sağlanabilir. Bu avantajları ile sistem, açık alan serinletmesi, nemlendirme, toz kontrolü, koku kontrolü, dezenfeksiyon ve görsel efekt alanlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. 3 FES EVAPORATİF SOĞUTMA Bir fan vasıtası ile dışarıdan alınan hava, sürekli devir daim pompası ile ıslak tutulan petek yüzeyinden geçirilir. Hava ile suyun teması sonucu, su buharlaşarak havadan ısı alır ve havanın sıcaklığı düşer. Soğutulmuş hava fan vasıtası ile mekana basılır. Sistem doğrudan çatı bağlantısı veya duvar bağlantısı ile bir menfez yardımıyla uygulanabileceği gibi, hava kanalları yardımıyla da uygulanabilir. Tüm kapalı, açık alan alanlarda uygulanabileceği gibi fansız bir şekilde, hava soğutmalı kondenserlerin ön soğutmasında da kullanılmaktadır. Bu sayede kondenserlerin performans ve verimleri artar.

4 4 AÇIK ALAN SERİNLETME

5 Açık alanlarda karşılaşılan en temel sorunlardan biri sıcaklıktır. Bu temel sorunla ilgili birçok yöntem denenmiş olsa bile, hiçbiri doğal yaşamı konforlu hale getirmek için yeterli olmamıştır. Tüm dünyada kendini kanıtlamış dış ortam serinletmesi ile ilgili tek etkili çözüm evaporatif soğutmadır. Evaporatif soğutma, ortama hızlı buharlaşacak şekilde su, başka bir değişle nem verilmesidir. Mahale verilen su buharlaşırken ortamdan ısı çeker ve bu şekilde, su verilen ortamın sıcaklığının, komşu ortamlara göre ortalama 8-10 ºC düşmesini sağlar. Ortama verilen su aynı zamanda, ortamda bulunanları rahatsız etmemelidir. Mahalde ıslaklık ve aşırı hava sirkülasyonları yaratmamalıdır. Suyun ortama yüksek basınçta ve buharlaşmaya hazır şekilde, su sisi şeklinde verilmesi ile istenen konfor sağlanmış olur. Şebekeden alınarak filtre edilen su, yüksek basınç pompası ( bar ) ve boruları ile özel nozullara ulaşır ve sisleme gerçekleşir. 5 Sisleme sistemi açık ortamın sıcaklığını düşürmesinin yanı sıra, ortama sinek, arı gibi uçucuların girmesini engeller, sisteme eklenecek dozlama ünitesi ile ortama hoş bir koku yayılması ve sis efekti ile de nezih bir görüntü oluşturur. Kafe, restaurant, otel, tatil köyü, villa, yazlık, havuzlar, park, bahçe ve daha bir çok açık alanda, uygulaması kolay ve ekonomik İNKOSİS Sisleme Sistemlerini güvenle kullanabilirsiniz.

6 6 TEKSTİLDE NEMLENDİRME

7 Tekstil ürünleri higroskopiktir, yani neme karşı aşırı duyarlıdır. Eğer ortam nemi düşük ise hava ürünlerin nemini çeker. Sonuç olarak ürünlerin malzeme özellikleri ve dokusu bozulur, hızla yıpranır ve kolaylıkla yırtılır. Bu nedenle tekstil ürünlerinin üretimi ve korunması için ortam koşullarını düzenleyen standartlar geliştirilmiştir. Tekstil ürünlerinin üretim ve depolaması sırasında ortamdaki nem seviyesinin standartlara uygun ve sabit olması sağlanmalıdır. Bu, yüksek kalitenin elde edilmesi ve korunması için gerekli koşuldur. İNKOSİS Sisleme Sistemleri ile tesisiniz istenilen nem düzeyinde tutularak, yüksek kalitede ve daha verimli bir üretim olanağı ve depolama olanağı sağlar. 7 Tekstil ile ilgili tesisin, nem ihtiyacını karşılaması amacı ile kurulan klima santrallerinin gerek yüksek enerji ve su maliyetleri gerekse temizlik ve bakım problemleri nedenleri ile sıkıntılı sistemlerdir. Bütün bu sıkıntılara rağmen de verimleri düşüktür ve istenilen neme çoğu zaman ulaşılamamaktadır. Yine klima merkezlerine uygulanacak İNKOSİS Sisleme Sistemleri ile hem düşük enerji ve su sarfiyatı sağlanır hem de tesisin nem ihtiyacı en verimli şekilde sağlanmış olur.

8 8 HAYVANCILIK ve DEZENFEKSİYON

9 BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK Sığırlar insanlar gibi sıcaklık stresini tolere edemezler. Genç hayvanlar 4ºC ile 27ºC arasında dar bir rahat alana sahiptir. Ergin ineklerde ve açıkta beslenen sığırların rahat sıcaklık alanı ise -18ºC ile 24ºC arasındadır. Sığırlarda yüksek çevre sıcaklığının verim özelliklerine olumsuz etkisi, düşük sıcaklığa oranla çok daha fazladır. Ayrıca düşük nemli ortamlarda hayvanlar daha yavaş büyürler ve hastalıklara karşı duyarlı hale gelirler. Sabit ve hayvanlara uygun özel nem seviyesi bağışıklık sistemlerini güçlendirir. KANATLI HAYVANCILIK Tavukçulukta yüksek verim ancak genotip ve çevre etkisinin optimum olmasıyla çıkabilir. Çevre koşulları tavukların, gelişmesini ve verimliliğini etkileyen tüm dış etmenleri kapsar. Karşılaşılan en önemli çevresel sorunlardan biri yüksek sıcaklık ve nemdir. Çevre sıcaklığının optimum sınırların üzerine çıktığı durumlarda kanatlıların vücut sıcaklıklarında 1,0-2,5 C arasında değişen artışlar meydana gelmektedir. Ayrıca yüksek sıcaklık koşullarında akciğerlere alınan havadaki oksijen, 4-5 kat düşmektedir. Eğer uygun ortam havasının nemi sabit tutulabilirse hayvanlar hastalıklara daha az eğilimli olurlar ve daha çabuk büyürler. Örneğin, kuluçka makinesinin içindeki civcivler için, C sıcaklık ve %70-75 nemli ortam çok iyidir. Buna ek olarak ortamın bağıl nemi %80 civarında tutulursa yumurtaların gözenekli kabuklarının kuruması ve ağırlıklarını kaybetmeleri önlenir. HARALAR Büyükbaş ve kanatlı havyacılıkta olduğu gibi at yetiştiriciliğinde de ortam faktörleri çok önemlidir. Aşırı sıcaklık hayvanların gelişimini etkileyeceği gibi aşırı stres oluşumuna neden olmaktadır. Yine düşük nemli ortamlardan hayvanların hastalıklara karşı duyarlılıkları artar daha hassas olurlar. İNKOSİS sisleme sistemi ile hem sıcak günlerde ortamın serinletilmesi sağlanır hem de nem kaybı minimize edilmiş olur. DEZENFEKSİYON Hayvan yetiştiriciliği, et ve süt üretimi yapan tesislerdeki temel sorunlardan biri hastalıklar ve virüslerdir. Dezenfeksiyon çoğu zaman düzensiz ve etkisiz şekillerde yapılmaktadır. Uygun dezenfekte edilmemiş bir hayvan, bir tesisi tamamen yok edebilecek riskler içermektedir. İNKOSİS Sisleme Sistemi uygulanmış bir tesiste basit eklentiler ile ortama dezenfektan püskürtülmesi sağlanabilir. Böylelikle ortam hiçbir zahmet gerektirmeden homojen bir şekilde dezenfekte edilmiş olur.benzer bir sorunda tesise giriş çıkış yapan araçların dezenfeksiyonun da yaşanmaktadır. Sırt pompaları ile yapılan dezenfeksiyon işleminde, aracın tamamına nüfus edilemediği gibi zaman kaybı yaşanır ve insan inisiyatifine bağlı bir dezenfeksiyon yapılmış olmaktadır. Bütün bu zahmetlerin yerine İNKOSİS Sisleme Sistemi uygulanmış bir tünel ile büyük bir kamyon veya tır dakikalar içerisinde dezenfekte edilmiş olur. Bu yöntem ile klasik uygulamalara göre çok daha hızlı, ekonomik ve tüm bölgelere nüfus eden bir dezenfeksiyon sağlanmış olur. 9

10 SERALAR 10 MANTARCILIK MARKETLER

11 SERALAR Yetiştirilen ürünlerde görülen hastalıklar da, ortamın sıcaklık ve nem değerleri çok önemlidir. Bitkiler hızlı ve sağlıklı bir büyüme için uygun seviyede hava nemine ihtiyaç duyar. Eğer seviye çok düşükse bitkinin büyümesi yavaşlar, çiçeklenme ve meyve azalır ve hızla yaşlanır. Bitkilerin çeşitlerine bağlı olarak %60-95 arasında ortam nemine gereksinimleri vardır. Aşırı sıcaklarda bitkilerin gelişimini ve kalitesini olumsuz yönde etkiler. Hem kontrollü nem ihtiyacı hem de sıcaklığın kontrolü İNKOSİS Sisleme Sistemleri ile rahatlıkla yapılabilmektedir. MANTARCILIK Mantar sıcaklık ve nem miktarı kontrol altında tutulabilen, havalandırılması kolay, güneş ışığı almayan yerlerde yetiştirilebilirler. Mantar yetiştiriciliğinde nem ihtiyacı %85-95 oranlarına kadar çıkmaktadır. Bu yüksek nem ihtiyacı İNKOSİS Sisleme Sistemi ile rahatlıkla yakalanabilmektedir. 11 MARKET REYONLARI Geleneksel klima yöntemi ile sürekli nem kaybeden marketlerde, taze sunulmasının önemli olduğu gıdalarda bölgesel nemlendirmelere ihtiyaç vardır. Marketlerde sergilenen, meyve,sebze,et ve balık gibi ürünlerin temel sorunlarından biri nem kaybıdır. Yüksek nem kaybı bu gıdaların tazeliğini daha kolay kaybetmesine neden olur ve düşük nem de kısa sürede kurumaya başlarlar. İNKOSİS Sisleme Sistemleri ile sıcaklığı artırmadan istenilen nem düzeyine ulaşılmış olur.

12 ENDÜSTRİYEL 12 TESİSLER, DEPOLAR

13 TÜTÜN İŞLEME TESİSLERİ Tütün neme karşı çok hassastır, kuru ortamlarda nemini koruyamaz, fermantasyon işlemi yavaşlar ve özelliklerini hızla kaybeder. Bu nedenle ham tütünün muhafaza edildiği ve işlendiği ortamlarda nem seviyesinin oldukça yüksek, %70-80 rh arasında olması ve ortam sıcaklığının 22-25ºC arasında tutulması önerilir. Böylece tütünün kalitesi bakımından çok önemli olan aroması kaybolmaz ve daha yüksek kaliteli fermantasyon işlemi gerçekleşir ve tütün kolay yanar ve içime hazır hale gelir. İNKOSİS sisleme sistemleri ile bu yüksek nem oranları rahatlıkla elde edilebilir. AHŞAP İŞLEME TESİSLERİ Kereste değişken ya da düşük nemli ortamlarda saklanır ya da işlenirse biçimleri bozulabilir, çatlayabilir ya da kırılabilir. Uzmanlar kerestelerin işlendiği ortamlarda sabit nem oranı olarak %45-60 seviyeleri arasını öneriyorlar. Ahşap kaplama tesislerinde ise, ahşabın işlenmesi ve saklaması sırasında fabrikada bağıl nem oranı %50-60 arasında olmalıdır. Aksi takdirde, ahşap kaplamanın biçimi bozulur, yüzeyde yarılmalar ya da kaplamada kırılmalar ve dökülmeler oluşur. İNKOSİS sisleme sistemleri ile, tesisinizin ihtiyacı olan nemi rahatlıkla elde edebilirsiniz. 13 SOĞUK HAVA DEPOLARI Et, meyve ve sebzeler kuru ortamlarda saklanırsa sularını kaybederler. Ağırlıkları azalır ve daha çabuk bozulurlar. Saklanacak yiyeceğin türüne bağlı olarak %60-85 aralığında, iyi kontrol edilen, uygun ve sabit nemli ortamlarda yiyecekler uzun süre besin özelliklerini ve kalitelerini korur. İNKOSİS sisleme sistemleri ile yiyecekler besin değerlerini kaybetmeden daha uzun süre depolanabilir.

14 14 KOKU ve TOZ KONTROLÜ

15 KOKU KONTROLÜ Özelikle arıtma tesislerinde mutlaka bir koku sorunu vardır. Atıklar biyolojik yöntemlerle arıtılıyor veya işleme tabi tutuluyorsa mutlaka bir ayrışma ürünü olarak kokulu ara maddeler veya nihai ürünler oluşmaktadır. Örneğin hidrojensülfür, amonyak, indol, merkaptan v.b. konsantrasyonu düşük oranda olup kokusu şiddetli olan maddeler açığa çıkmaktadır. Bu da tesis bölgesinde koku kirlenmesine neden olmaktadır. Tesisin işletilmesi sırasında oluşan kokular ise insanı aşırı derecede rahatsız eder ve son zamanlarda çıkan sıkı yönetmeliklere göre bu kokuların minimize edilmesi zorunlu hale gelmektedir. İNKOSİS Sisleme Sistemine eklenebilecek dozlama ünitesi ile ortamın hem hoş koku hem de yararlı kimyasallarla buluşması sağlanmaktadır. Aynı uygulama koku sorunu olan, çöp depolama ve aktarma sahaları, geri dönüşüm merkezleri, mezbahalar, hayvanat bahçeleri benzer mahallerde de uygulanabilir. 15 TOZ KONTROLÜ Şantiye, inşaat, kum, toz ve taş ocakları gibi çalışma koşulları zor ve riskli alanlarda en önemli sorunlardan birisi havadaki yüksek miktardaki tozdur. Ortamdaki bu toz hem çalışma koşullarını zorlaştırır hem de insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eder. İNKOSİS Sisleme Sistemleri ile yüksek basınçta ortama püskürtülen su tozların havadaki dağılımını engeller ve ağırlaşarak yere çökelmesini sağlar. Bu sayede çalışma ortamlarınız daha sağlıklı hale gelir ve çalışma verimi maksimuma çıkar. Tüm bunları sağlarken sağlandığı faydanın yanında neredeyse sıfır enerji ve su maliyeti gerektirir. Üstelik de ilk yatırım maliyeti diğer sistemlerin çok altındadır.

16 16 EVAPORATİF SOĞUTMA

17 Su doğal olarak en hızlı ısı alan sıvılardan biridir ve buharlaşma eğilimi bu yüzden çok yüksektir. Bir sıvı buharlaşırken çevresinden ısı emer. Su havayla temas ettiğinde havadan ısı alarak havayı soğutur. Evaporatif soğutma mantığı da havayı olabildiğince yüksek su miktarıyla(ıslak yüzeyle) temas ettirerek havanın soğutulmasını sağlamaktır. İŞ VERİMİNDE ARTIŞ 22 C nin üzerindeki her bir derece sıcaklık artış, iş veriminde %4 lük düşüşe sebep olur. FES cihazları yüksek debili soğutma ile sıcak mahallerde çalışan işçilerin iş verimini artırır. PRATİK ÇÖZÜM Hızlı montaj, direk üfleme veya kanallı montaj. UCUZ İŞLETME Kompresör yok, soğutucu gaz yok, karmaşık parçalar yok. YÜKSEK VERİM Munters Celdek Soğutma Petekleri ile yüksek verim ve uzun ömür. 17 EKONOMİK YATIRIM Klasik sistem soğutma sistemlerine göre %80 lere varan ucuz yatırım maliyeti. YÜKSEK İÇ HAVA KALİTESİ Filtre edilmiş %100 taze hava ile yüksek konfor. ÇEVRE DOSTU Soğutma gazı yok, atık yok, enerji sarfiyatı çok düşük. UZUN ÖMÜRLÜ Paslanmaz çelik, plastik dış gövde alternatifleri.

18 18 ÖRNEK ÜFLEME SICAKLIK TABLOSU DIŞ HAVA BAĞIL NEM DIŞ HAVA SICAKLIĞI %15 %20 %25 %30 %35 %40 %45 %50 %55 %60 30 C 16,5 C 17,5 C 18,5 C 19,5 C 20,5 C 21,5 C 22,5 C 23,0 C 24,0 C 24,5 C 35 C 20,0 C 21,0 C 22,5 C 23,5 C 24,5 C 25,5 C 26,5 C 27,5 C 28,5 C 29,0 C 40 C 23,5 C 25,0 C 26,0 C 27,5 C 28,5 C 29,5 C 31,0 C 32,0 C 33,0 C 33,5 C 45 C 27,0 C 28,5 C 30,0 C 31,0 C 32,5 C 33,5 C 35,0 C 36,0 C 37,0 C 38,0 C 50 C 30,0 C 32,0 C 33,5 C 35,0 C 36,0 C 37,5 C 39,0 C 40,0 C 41,0 C 42,0 C *Cihaz modeline göre değerler değişebilir.

19 Model Debi Motor Gücü Voltaj Ölçüler Model Debi 3 /h Motor (kw) Gücü Voltaj (V) (HxWxL) Ölçüler m 3 /h (kw) (V) (HxWxL) Fes 10 R ,5 220/ x100x105 Fes PA ,5 1,1 100x100x x110x102 Fes 16 R ,2 220/ x120x118 Fes R ,02,2-5,5 220/ x120x118 Fes R ,05,5-5, x120x x160x180 Özellikler: Fes 35 R , x160x180 Hafif Plastik Gövde, Çatıya Kolay Montaj, Aksiyal Fan, Özellikler: Özellikler: 9 Kademeli Hız, Kablolu Uzaktan Kumandalı 304 Paslanmaz Gövde, Otomatik Drenaj, Santrifüj Fan 304 Paslanmaz Gövde, Otomatik Drenaj, Santrifüj Fan Model Model Debi Debi Motor Motor Gücü Gücü Voltaj Voltaj Ölçüler Ölçüler Model m Debi /h 3 /h Motor (kw) (kw) Gücü (V) Voltaj (V) (HxWxL) Ölçüler Fes Fes 618 C PA m 3 /h 0.38 (kw) 1, (V) 110x110x x48x84 (HxWxL) Fes 18 PA , x110x102 Özellikler: Özellikler: Tekerlekli veya sabit ayaklı, düşük ses, uzaktan kumanda. Özellikler: Hafif Plastik Gövde, Çatıya Kolay Montaj, Aksiyal Fan, Hafif 9 Kademeli Plastik Hız, Gövde, Kablolu Çatıya Uzaktan Kolay Kumandalı Montaj, Aksiyal Fan, 9 Kademeli Hız, Kablolu Uzaktan Kumandalı DUVAR TİPİ EGZOST FANI Model Debi Motor Gücü Voltaj Ölçüler m 3 /h (HP) (V) (HxWxL) EM-50 Model Debi Motor 1.5 Gücü Voltaj x138x45 Ölçüler Model Debi m 3 /h Motor (kw) Gücü Voltaj (V) (HxWxL) Ölçüler EM Fes 6 C m 3 /h (kw) (V) x109x45 109x48x84 (HxWxL) Fes 6 C x48x84 Özellikler: Yüksek Kapasiteli, Otomatik Mekanik Damperli Duvar Tipi Özellikler: Egzost Fanlar Özellikler: Tekerlekli veya sabit ayaklı, düşük ses, uzaktan kumanda. Tekerlekli veya sabit ayaklı, düşük ses, uzaktan kumanda.

20 EVAPORATİF SOĞUTMA ve SİSLEME SİSTEMLERİ İNKOTES SANAYİ ve TİCARET LTD. ŞTİ. Alınteri Bulvarı Gül 86 Sitesi No:1/36 Ostim/Ankara-TÜRKİYE T: (Pbx) - F: info@inkotes.com

Evaporatif Soğutma Nedir?

Evaporatif Soğutma Nedir? Evaporatif soğutma suyun buharlaşmasıyla havadan ısı alması prensibine dayanır. Su buharlaşırken havadan ısı çeker ve havanın soğumasına sebep olur. Havuzdan veya duştan çıktığınızda çevrenizdeki esinti

Detaylı

Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş.

Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş. Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş. Firmamız; Form Endüstri Tesisleri, Form Grubun imalat firması olarak 48 yıldır çevreye duyarlı ve yenilikçi faaliyetlerini sürdürmektedir. Enerji verimliliğine verilen

Detaylı

HAYVAN BARINAKLARINDA TİMFOG

HAYVAN BARINAKLARINDA TİMFOG HAYVAN BARINAKLARINDA TİMFOG Yapılan araştırmalar da yüksek sıcaklıklarda hayvanların streslerinin arttığı verimlerinin azaldığı hastalık olasılıklarının çoğaldığı tespit edilmiştir. Örneğin süt ineklerinde

Detaylı

NEMLENDİRME SİSTEMİNİZİN MEYVE SEBZELER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLERİ TAZE - BAYAT

NEMLENDİRME SİSTEMİNİZİN MEYVE SEBZELER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLERİ TAZE - BAYAT NEMLENDİRME SÜPERMARKETLER UYGULAMALAR NEMLENDİRME SİSTEMİNİZİN MEYVE SEBZELER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLERİ TAZE - BAYAT Giriş: Havalandırma sistemi çalışırken yaz aylarında olduğu gibi, kış aylarında da

Detaylı

RIALTO SERAMİK RADYANT ISITICI

RIALTO SERAMİK RADYANT ISITICI RIALTO SİSTEMİNİN AVANTAJLARI RIALTO SERAMİK RADYANT ISITICI SAĞLIKLI Radyasyon hava akımı oluşturmadan doğal ısıtma sağlar. YÖNLENDİRİLEBİLME Radyant ışımasının seçili alanlara yönlendirilmesine olanak

Detaylı

Tasarım Doğadan, Teknoloji FesKlima dan

Tasarım Doğadan, Teknoloji FesKlima dan Tasarım Doğadan, Teknoloji FesKlima dan Form Endüstri Tesisleri Sanayi A.Ş. Firmamız; Form Endüstri Tesisleri, Form Grubun imalat firması olarak 48 yıldır çevreye duyarlı ve yenilikçi faaliyetlerini sürdürmektedir.

Detaylı

HEMAK KLİMA BÖLÜMÜ İSTANBUL/TURKEY

HEMAK KLİMA BÖLÜMÜ İSTANBUL/TURKEY EVAPORATİF KLİMA NEDİR? Evaporatif Soğutucu Nasıl Çalışır? Bir pompa haznedeki suyu soğutma peteklerine pompalar, ıslak petekler üzerinden geçen sıcak hava, peteklerdeki suyu buharlaştırır. Bu sayede klimaya

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Her geçen gün enerji verimliliğinin öneminin arttığı çağımızda,

Detaylı

Taze hava yükünü ortadan kaldırır Havayı nemlendirmez, %100 hijyenik Ortamda taze hava kalitesi sağlar!.. www.polybloc.ch www.esanjorler.

Taze hava yükünü ortadan kaldırır Havayı nemlendirmez, %100 hijyenik Ortamda taze hava kalitesi sağlar!.. www.polybloc.ch www.esanjorler. Taze hava yükünü ortadan kaldırır Havayı nemlendirmez, %100 hijyenik Ortamda taze hava kalitesi sağlar!.. SoftCool, su kaydırma ve yayma özelliğine sahip hidroflik kaplamalı alüminyum şeritler ile üretilen

Detaylı

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL ELEKTRİKLİ RADYANT ISITICI Yanı başınızdaki güneş YENİ NANO TEKNOLOJİ, ÜSTÜN PERFORMANS MİRA INFRA Nano Elektrikli radyant ısıtıcılar, paslanmaz çelik boru içerisindeki yüksek

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ

KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ Kapalı yüzme havuzlarında nem oranının VDI 2089 a göre 40 % ϕ 64 % değerleri arasında olması gerekmektedir. Bu değerlerin üzerine çıkması ortamda virüs, bakteri ve mantar gibi

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KÜMES ISI POMPALARI

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KÜMES ISI POMPALARI YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE M A KÜMES ISI POMPALARI ENERJİ SİSTEMLERİ A.Ş. İsmindeki (Can-inovate) inovasyon ruhu ile hareket eden şirketimiz, 1965 yılından beri elektronik, IT, haberleşme, enerji, inşaat,

Detaylı

FOG TEKNOLOJİSİ İLE NEMLENDİRME VE SOĞUTMA

FOG TEKNOLOJİSİ İLE NEMLENDİRME VE SOĞUTMA 473 FOG TEKNOLOJİSİ İLE NEMLENDİRME VE SOĞUTMA Necdet BAŞARAN ÖZET Bu bildiride fog teknolojisinin dünyadaki gelişimi ve kullanım alanları açıklanmakta ve bu teknolojinin çalışma prensiplerinin yanı sıra

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

AirMaxi Serisi Isı Pompaları

AirMaxi Serisi Isı Pompaları AirMaxi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman ve siteler gibi toplu konut projeleri için 100-1000

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

SERA TASARIMI ve İKLİMLENDİRME. Cengiz TÜRKAY Ziraat Yüksek Mühendisi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Erdemli-Mersin 12 Ekim 2012

SERA TASARIMI ve İKLİMLENDİRME. Cengiz TÜRKAY Ziraat Yüksek Mühendisi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Erdemli-Mersin 12 Ekim 2012 SERA TASARIMI ve İKLİMLENDİRME Cengiz TÜRKAY Ziraat Yüksek Mühendisi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Erdemli-Mersin 12 Ekim 2012 Sera nedir? Bitki büyüme ve gelişmesi için gerekli iklim etmenlerinin

Detaylı

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV Nem alma kapasitesi, 30 C / %80 bağıl nemde: 30 litre / 24saat Uygun olduğu maks. oda büyüklüğü: 90 m² / 225 m³ Çalışma aralığı, sıcaklık: 5 ila 35 C Çalışma

Detaylı

Yolyapı Su Soğutma Kuleleri

Yolyapı Su Soğutma Kuleleri Yolyapı Su Soğutma Kuleleri 1982 den günümüze alanında lider.. HAKKINDA Firmamız 1982 yılından itibaren sadece su soğutma kulesi alanına odaklanmıştır. Bu konuda dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından

Detaylı

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA Dr. Murat Çakan İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü cakanmu@itu.edu.tr BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA 1. Ön Bilgiler 2. Bina Soğutma Yüklerinin Azaltılması 2.1. Mimari Tasarım

Detaylı

İKLİMLENDİRME NEDİR?

İKLİMLENDİRME NEDİR? İKLİMLENDİRME NEDİR? İnsan, hayvan ve bitkilerin konforu veya endüstriyel bir ürünün üretilmesi için gerekli olan iklim şartlarının (sıcaklık, nem, hava hızı, taze hava miktarı vb) otomatik olarak sağlanması

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ www.ayteksogutma.com YENİ NESİL YÜKSEK VERİMLİ SHELL & TUBE TEKNOLOJİSİ Evaporatörler; yüksek verimli, yivli kanatlı boru teknolojisi

Detaylı

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri.

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri. KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER İklimlendirme Sistemleri KFC KFC 3 H:1.80 m Her

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

Isı Geri Kazanım Cihazları

Isı Geri Kazanım Cihazları Klimacı Mert Talatpaşa Bulvarı No:5/A Alsancak İZMİR T. 3 5 39 65 6 F. 3 7 9 www.klimacimert.com.tr info@klimacimert.com.tr VRS3 Vent Isı Geri Kazanımlı Cihazları, sağlıklı iç mekan havalandırması için

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Sayın İşletme İdari ve Teknik Yönetimleri, Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Evaporatif Soğutma Deney Raporu

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Evaporatif Soğutma Deney Raporu YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Evaporatif Soğutma Deney Raporu Laboratuar Tarihi: Laboratuarı Yöneten: Numara: Adı Soyadı: Grup/Alt grup:..

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

EVAPORATİF SOĞUTMA DENEYi

EVAPORATİF SOĞUTMA DENEYi RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEC403 Makine Laboratuarı-I Dersi EVAPORATİF SOĞUTMA DENEYi 1 GİRİŞ Günümüzün iklimlendirme sistemleri soğutma çevrimi

Detaylı

ISITICI SERPANTİNLİ HAVA PERDELERİ GENEL TİP 2011.01

ISITICI SERPANTİNLİ HAVA PERDELERİ GENEL TİP 2011.01 ISITICI SERPANTİNLİ HAVA PERDELERİ GENEL TİP 2011.01 HAVA PERDELERİ Yaz sıcağı Kışın sıcak hava Kış soğuğu Egsoz gazları Temiz hava Toz Duman Kokular Yazın soğuk hava Sinekler, böcekler Hava Perdesi Nedir?

Detaylı

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ Havalandırma sistemleri binadaki ısıtmavesoğuma ihtiyacını, bina kullanıcılarının ihtiyacını göz önünde bulundurarak sağlayan sistemlerdir. Bir anlamda ısıtma, soğutma ve nemlendirme

Detaylı

ANTİ DON SİSTEMİ. Anti-Don Sistemi, Timsan firması tarafından, Tescilli timfog markası ile geliştirilip, üretilmiş;

ANTİ DON SİSTEMİ. Anti-Don Sistemi, Timsan firması tarafından, Tescilli timfog markası ile geliştirilip, üretilmiş; ANTİ DON SİSTEMİ Anti-Don Sistemi, Timsan firması tarafından, Tescilli timfog markası ile geliştirilip, üretilmiş; Patentli ve Tarım Bakanlığı ndan Ruhsatlı Bir Don Önleme Sistemidir. ( Üretim Timfog Mühendislik

Detaylı

Verimli Kümesler İçin Isı Geri Kazanım Cihazı

Verimli Kümesler İçin Isı Geri Kazanım Cihazı VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Verimli Kümesler İçin Isı Geri Kazanım Cihazı www.tavsan.com.tr Isı geri kazanım entegreli, yüksek ve dengeli ısıtma sistemi. Dikili tip ve diğer kombinasyonlar ile mükemmel çevreci.

Detaylı

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar, emisyona uğrayan ortamdaki havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan, motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.

Detaylı

ANKA FAN. Pervane Adedi: 6 Kanat Çapı: 1240 mm Motor: 1.5 HP 1.10 KW EnxBoy: Kapasite : m3/h

ANKA FAN. Pervane Adedi: 6 Kanat Çapı: 1240 mm Motor: 1.5 HP 1.10 KW EnxBoy: Kapasite : m3/h FAN SİSTEMİ ANKA FAN Havalandırma Fan (140 140 cm) Tünel ve geçiş havalandırmalarında kullanılan yüksek kapasiteli egzoz fanlardır. Kümeslerin soğutulmasında ve istenilen hava hızının elde edilmesi amacı

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi ETNA Norm Pompalar Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA Norm Pompalar (DIN EN 733) İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın ARGE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile kaliteden ödün

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ

ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ Meyve ve Sebzeler, hasatlarından sonra da yaşamlarını sürdürürler, solunumları devam eder. Bunun sonucunda niteliklerini kaybederek bozulurlar. Bu bozulmayı

Detaylı

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ENERJİ KİM? 1999 yılından beri Ekotec yenilenebilir enerji sektöründe çalışmalar yapmaktadır. Avusturya da konut ısıtma soğutma konusunda hizmet veren Ekotec, Avrupa da ki yenilenebilir

Detaylı

AirMini 10 22 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri

AirMini 10 22 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri AirMini 10 22 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Enerji Tasarrufu Ve Çevre VRS4 (4. Nesil) V-Scroll Inverter Kompresör

Detaylı

Hava Perdeleri 2010.1

Hava Perdeleri 2010.1 Hava Perdeleri 2010.1 en kaliteli ve en iyi fiyatlı ne varsa hepsi bir arada burada... Yaz sıcağı Kışın sıcak hava Kış soğuğu Egsoz gazları Temiz hava Toz Duman Kokular Yazın soğuk hava Sinekler, böcekler

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi

In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi 2017-2 IN-LINE KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI ( EILR & EILR - FK SERİSİ ) 2900 d/dk - Trifaze EILR serisi in-line kuru rotorlu sirkülasyon pompaları,

Detaylı

AirMini Serisi 28-34 kw Isı Pompası Sistemleri

AirMini Serisi 28-34 kw Isı Pompası Sistemleri AirMini Serisi 28-34 kw Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

TAM KLİMA TESİSATI DENEY FÖYÜ

TAM KLİMA TESİSATI DENEY FÖYÜ T.C BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TAM KLİMA TESİSATI DENEY FÖYÜ 2015-2016 Bahar Yarıyılı Prof.Dr. Yusuf Ali KARA Arş.Gör.Semih AKIN

Detaylı

KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ

KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ Kapalı yüzme havuzlarında nem oranının VDI 2089/1 göre % 40 - % 64 değerleri arasında olması gerekmektedir. Nem oranının % 64 değerinin üzerine çıkması ortamda mikrop, bakteri

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bir ineğin kendisinden beklenen en yüksek verimi

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

Havalandırma İnşaat Taahhüt

Havalandırma İnşaat Taahhüt AYM GROUP HAVALANDIRMA VE SOĞUTMA SİSTEMİ %100 TAZE HAVA, %100 KONFOR ve DOĞAL SOĞUTMA sağlar. AYM GROUP kimdir? Aym Group Havalandırma olarak 2011 yılından bu güne edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimlerimizle

Detaylı

ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU

ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU www.gufo.com.tr 5 SERAMİK PLAKALI RADYANT ISITICI Restaurant Cafe Otel ve Teraslar Gufo Serisi Isıtıcılar Restaurant, cafe, otel ve ofislerin kış bahçelerinde, sigara içme

Detaylı

www.akscooling.com Kurutma ve Nem Toplamada Çözüm Ortağınız...

www.akscooling.com Kurutma ve Nem Toplamada Çözüm Ortağınız... www.akscooling.com Kurutma ve Nem Toplamada Kurutma ve Nem Toplamada Kurutma ve Nem Toplamada Klima adı altında bir şahıs firması olarak 1996 yılında kurulan firma, split klima satış, servis ve montaj

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler Dış Üniteler 27 TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda soğutulurken diğeri kutusu sayesinde ısıtılır ve bu sayede kullanıcı

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar...

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... ç a t ı t i p i k l i m a c i h a z l a r ı bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Akdeniz, iklimi, denizi ve insanıyla sıcak bir bölgedir.

Detaylı

IN-LINE KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI ( EILR & EILR - FK SERİSİ )

IN-LINE KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI ( EILR & EILR - FK SERİSİ ) In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi 2017 IN-LINE KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI ( EILR & EILR - FK SERİSİ ) 2900 d/dk - Trifaze EILR serisi in-line kuru rotorlu sirkülasyon pompaları,

Detaylı

In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi

In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi In-Line Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompaları Fiyat Listesi 2018-1 IN-LINE KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI (EILR & EILR - HF SERİSİ) 2900 d/dk - Trifaze EILR serisi in-line kuru rotorlu sirkülasyon pompaları,

Detaylı

KANALLI KLİMA SİSTEMLERİ

KANALLI KLİMA SİSTEMLERİ KANALLI KLİMA SİSTEMLERİ Gelişmiş ülkelerde geniş bir kullanım alanı bulunan, kapalı şartlardan bağımsız bir şekilde ısıtılmasında, soğutulmasında ve iklimlendirilmesinde kullanılan Kanallı Klima Sistemleri

Detaylı

İNDİREK / DİREK EVAPORATİF SOĞUTMA SİSTEMLERİ KOMBİNASYONU

İNDİREK / DİREK EVAPORATİF SOĞUTMA SİSTEMLERİ KOMBİNASYONU 197 İNDİREK / DİREK EVAPORATİF SOĞUTMA SİSTEMLERİ KOMBİNASYONU Dürriye BİLGE Mustafa BİLGE ÖZET Bu çalışmada havanın, indirek ve direk olmak üzere iki aşamada evaporatif olarak soğutulduğu bir sistem tanıtılmıştır.

Detaylı

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR?

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? İhtiyaca ve amaca göre bulunduğu ortamı konfor şartlarına getiren veya konfor şartlarında tutan cihazlara klima denir. Klima cihazları genel olarak, her hangi bir

Detaylı

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini Mutfakta iyi sonuç elde etmek için iki temel prensibi dikkate almak gerekir: Özen ve kaliteli malzeme. Her zaman yüksek kalitede yemekler için taze malzemenin tek çözüm olduğu düşünülür. Ancak yeni dondurma

Detaylı

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI STANDART ÖZELLİKLER Membran kılıfları FRP veya Paslanmaz çelik TFC Spiral sarım membranlar 2,5 ve 4 çap SS304 kalite paslanmaz çelik dikey santrifüj yüksek basınç pompası

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Seralarda yetiştirme ve üretim sezonunu uzatmak, Birim alandan alınan yıllık verimi artırmak, Karlılık oranını yükseltmek amacıyla yaz ve kış mevsimlerinde sera içersinde bitki

Detaylı

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP www.bakangroup.com GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve mühendislik operasyonları etkilenebilir herhangi bir diğer kişilerin sağlık, güvenlik ve

Detaylı

SERALARIN TASARIMI (Seralarda Soğutma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

SERALARIN TASARIMI (Seralarda Soğutma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü SERALARIN TASARIMI (Seralarda Soğutma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Soğutma Sistemleri Seralarda yetiştirme ve üretim sezonunu uzatmak, Birim

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ Villa ve Konutlar SPA Merkezleri Otel ve Pansiyonlar Isıtmalı Yüzme Havuzları Diğer ısınma sistemlerine göre %75 e varan tasarruf 1202/1 Sok. No:81-N Yenişehir, İzmir

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI Kurutucu Broşürü (U) Genel Kullanıma Uygun Endüstriyel Basınçlı Hava Yüksek Kaliteli Kumlama Pnömatik Valf ve El Aletleri Pnömatik Kontrol ve Taşıma Sistemleri, Tekstil Toz

Detaylı

Enerji Verimlilik Kanunu

Enerji Verimlilik Kanunu Enerji Verimlilik Kanunu 2007 yılı itibariyle yürürlükte olan Enerji Verimliliği Kanunu sonucu, toplam inşaat alanı 2000 m 2 ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

Detaylı

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5 1 / 5 Variable Refrigerant Flow (VRF) kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş olan VRF; değişken debili soğutucu akışkan sistemi klima sistemi olarak Türkçe ye çevrilebilir.vrv; Variable Refrigerant Volume

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

Biyogaz Temel Eğitimi

Biyogaz Temel Eğitimi Biyogaz Temel Eğitimi Sunanlar: Dursun AYDÖNER Proje Müdürü Rasim ÜNER Is Gelistime ve Pazarlama Müdürü Biyogaz Temel Eğitimi 1.Biyogaz Nedir? 2.Biyogaz Nasıl Oluşur? 3.Biyogaz Tesisi - Biyogaz Tesis Çeşitleri

Detaylı

Bauer Güneş Enerji Kollektörleri nin tercih edilmesine sebep olacak özelliklerinden bazıları ;

Bauer Güneş Enerji Kollektörleri nin tercih edilmesine sebep olacak özelliklerinden bazıları ; Bauer Güneş Enerji Kollektörleri nin tercih edilmesine sebep olacak özelliklerinden bazıları ; Isı izolasyon katsayısı yüksektir ; Isı izolasyonu, dünya çapındaki ilk beş güneş kollektörü arasındadır.

Detaylı

AirMini Serisi Isı Pompaları

AirMini Serisi Isı Pompaları AirMini Serisi Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 70 kw'a kadar performans aralığında Isı geri kazanımı özellikli

Detaylı

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA TRİO YANMA VERİMİ Yakma ekipmanları tarafından yakıtın içerdiği enerjinin, ısı enerjisine dönüştürülme

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Otomotivde Isıtma, Havalandırma ve Amaç; - Tüm yolcular için gerekli konforun sağlanması,

Detaylı

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar.

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar. GAZ YAKITLI SICAK HAVA ÜRETİCİLERİ MINIJET SERİLERİ ULTRA-KOMPAKT GAZ YAKITLI HAVA ISITICISI KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri

Detaylı

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ Gelişen yaşam şartlarının doğurduğu özel ortamlardan biride kapalı yüzme havuzlarıdır. Bu havuzlar yüzme sporun yaz kış aralıksız devam etmesini sağlamaktadır. Buna

Detaylı

Meyve ve Sebze Depolanması ve İhracatında Kullanılan Modifiye Atmosfer Ambalajlarındaki Gelişmeler Doç. Dr. Fatih ŞEN

Meyve ve Sebze Depolanması ve İhracatında Kullanılan Modifiye Atmosfer Ambalajlarındaki Gelişmeler Doç. Dr. Fatih ŞEN Meyve ve Sebze Depolanması ve İhracatında Kullanılan Modifiye Atmosfer Ambalajlarındaki Gelişmeler Doç. Dr. Fatih ŞEN Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü fatih.sen@ege.edu.tr Modifiye

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI ENERGY SAVING SOLUTION PROVIDER FOR COOLING SYSTEMS SOĞUTMA SİSTEMLERİNDE ÇÖZÜM SAĞLAYICINIZ Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI www.klimexs.com

Detaylı

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir.

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir. Kurutucu Basınçlı Hava Kurutucuları Su Nereden Geliyor? Kompresöre giren atmosferik havanın içinde su buharı bulunur. Sıkışmanın etkisiyle yoğuşarak su haline gelen bu su buharı hava hatlarında ve kullanım

Detaylı

Diğer yandan Aquatherm kataloglarında bu konuda aşağıdaki diyagramlar bulunmaktadır.

Diğer yandan Aquatherm kataloglarında bu konuda aşağıdaki diyagramlar bulunmaktadır. Düşük Sıcaklıklı Isıtma, Yüksek Sıcaklıklı Soğutma Ve Isı Pompası Sistemleri Dr. İbrahim ÇAKMANUS Dünyamızda enerji, istenilen yer ve zamanda seyrek olarak uygun sıcaklıkta bulunur. Mühendisler için temel

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri www.tavsan.com.tr Tek bir hava dağıtım ünitesinden kuru ısı. Sadece mükemmel! Kümesler için sıcak sulu ısıtma sistemleri Kümeste canlı sağlığı ve verimliliği

Detaylı