Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/71)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/71)"

Transkript

1 Toplantı: 1 Ot A Dönem :i MİLLET MECLİSİ S. Saym : / M Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 malî yılı Hesabı Katî kanunu tasarısı ve Sayıştay Komisyonu raporu (3/71,1/83) Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/71) T. C. Sayıştay Başkanlığı Sayı : /579 Kurucu Meclis Yüksek Başkanlığına Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı Kesinhesabına ait (Uygunluk bildirimi) ilişik olarak sunulmuştur. Kurucu Meclis içtüzüğünün 21 nci maddesi gereğince işlem yapılmasına müsaadeleri saygı ile arz olunur, Sayıştay Başkanı V. A. Âli Hemen UYGUNLUK BİLDİRİMİ 1. Anayasa ve Genel Muhasebe Kanunu hükümlerine uyularak bir nüshası Sayıştaya gönderilen Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 malî yılı Kesinhesabı, Sayıştayca tetkik ve muhakeme edilmiş olan muhasip idare hesaplariyle karşılaştırılmıştır. 2. Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesine bağlı «B» işaretli cetvelin «2» nci - Hazineden yardım - bölümüne liranın muhammen gelir olarak konulduğu ve bunun karşılığı olmak üzere Maliye Bakanlığı bütçesinin 792 nci sayılı Kanunun 19 ncu maddesinin 5 nci fıkrası gereğince Karayolları Genel Müdürlüğüne - bölümüne lira ödenek vaz'olundugu ve ancak sene içerisinde (kabul edilen 7207 sayılı Kanunla bu miktara lira ilâve edilmek suretiyle Hazine yardımının liraya baliğ olduğu, bu ödeneğe mukabil malî yılı sonuna kadar fiilen lira 98 kuruş ödendiği halde Karayolları Genel Müdürlüğünce bakiye miktar olup fiilen kendisine ödenmemiş bulunan lira 02 kuruşun eşhas borçları hesabına alınmak suretiyle gelir bütçesine hesaben varidat kaydı cihetine gidilerek bu miktarın da kesinhesap cetvellerinde gelir tahsilatı olarak gösterildiği anlaşılmıştır. Genel Muvazeneye dâhil dairelerin 1956 ve 1957 malî yıllan kesinhesaplariyle mümasili durumda olan katma bütçeli idarelerin 1957 ve 1958 malî yılı kesinhesaplanna ait uygunluk bildirimlerinde tafsilâtlı olarak arz ve izah olunduğu üzere Maliye Bakanlığı bütçesinin yardımlar kısmında katma bütçeli idareler namına açılan bölümlere konulan ödenekten ilgili dairelere malı sene nihayetine

2 2 kadar fiilen ödenmemiş olan Hazine yardımlarının, Hazine adına eşhas borçları hesabına kaydedilmek suretiyle ve tahsil edilmişçesine alâkalı katma bütçeli dairelerin o malî yılına ait gelir bütçelerinde tahakkuk ve tahsil olarak gösterilmesi bütçe kaide ve esaslanna uygun bir muamele olarak görülememiştir. Bu sebeplerle yukarda izah edildiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğünce 1958 malî yılında Hazineden yardım tahsisatından fiilen tahsil edilmediği halde kalem müzekkeresine istinaden ve hesaben bütçenin gelir kısmına tahakkuk ve tahsil kaydedilen lira 02 kuruşun tenzili ve buna mütenazır olarak Kesinhesap kanun lâyihasının 2 nci maddesinde gerekli tadilâtın icrası lâ zımgelmektedir. 3. Genel Muhasebe Kanununun 104 ncu maddesi gereğince Kesinhesap gelir ve gider cetvellerine bağlanması icabeden izahnamelerin; bütçelerin; gerekçelerine mütenazır olark gelirin genel durumu, çeşitli gelir nevilerinin takibettiği seyir, bütçe ile yapılan tahmine karşılık tahakkuk ve tahsilde fark mevcut ise sebep ve mahiyeti ve gider bütçesinin çeşitli fasıl ve maddeleriyle kabul edilmiş olan ödeneğin, hangi hizmetlere, ne miktarda harcandığı ve işbu harcama neticesinde bütçe ile derpiş olunan hizmetlerin ne derecelerde tahakkuk ettirilmiş bulunduğu yolunda yapılan harcama ve hizmetleri genel hatlariyle gösterir izahatı ve malûmatı ihtiva etmesi icabetmekte olduğu halde kesinhesaba bağlanan izahnamelerin bu yolda bir bilgi ve açıklamayı ihtiva etmediği görülmekle bunların kanunun kasdettiği izahname mahiyetinde telâkkisine imkân bulunmadığından kesinhesabm bu bakımdan eksik tanzim edildiği neticesine varılmıştır. 4. Bağlı cetvellerde gösterilen rakamların kabule şayan bulunmuş olduğunu arz eyleriz. Birinci Başkan V. A. Âli Hemen D. 1. Bagkan V. Raşit örencik D. 2. Başkanı Kemâl Tolluoğlu D. 3. Başkanı Mehmet Karabacakoğlu D. 4. Başkanı V. Rahmi Uçkun Üye A. Rıza Toksöz Nihat Üye Başakar Üye Cafer Olcay Üye Celâl Çitici Üye" J^ahrünnisa Yetmen Üye Hüdâi Diimer Üye Hikmet öktem Azmi Üye Reyhan Üye Remzi Konakçı Üye Semiha Er em Üye V. Necdet Tek'er Üye V. Turan Demirkan Savcı Fikret Karabina M. Meclisi ( S. Sayısı : 259 )

3 3 Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 mali yılı Hesabı Kati kanunu tasarısı (1/83) T. C. Başvekâlet * v - ^ %%' * ( v ;i Kanunlar ve Kararlar TetkiJc Dairesi Sayı /908 T. B. M. Meclisi Yüksek Reisliğine Nafıa Vekâletince hazırlanan ve Yüksek Meclise takdimi İcra Vekilleri Heyetince tarihinde kararlaştırılan Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 malî yılı Hesabı Kati kanunu lâyihasının, esbabı mucibesi ve ilişikleri ile birlikte, sunulduğunu saygılarımla arz ederim. Başvekil A. Menderes ESBABI MUCİBE Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 yılı masrafları (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde yazılı olduğu üzere ( ,35) Ura ve bu yılın gelir yekûnu ise (B) işaretli cetvelde gösterildiği veçhile ( ,06) lira olup 1958 yılı bütçesi ( ,71) liralık tasarrufla kapatılmıştır yılının tahsisat yekûnu, bütçeye konulan ve çeşitli kanunlarla eklenen ve düşülenlerle birlikte ( ,40) liraya baliğ olmuştur 1958 yılı zarfında gelecek yıllarda mahsubu yapılmak üzere 3010 sayılı Kanun gereğince avans olarak ödenen ( ,02) lira tahsisattan mevkuf tutulmuştur. ( ,40) lira tahsisattan yılı içinde sarf olunmıyan ve (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerin ayrı sütunlarında gösterilen bakiye ( ,03) lira tahsisattan 1959 yılına devredilen ( , 43) lira düşüldükten sonra tahsisat bakiyesi olarak ( ,60) liranın imhası gerekmektedir. Bu esaslar dairesinde hazırlanan Hesabı Katı kanun lâyihası ilişik olarak takdim kılınmıştır. Açıklama Karayolları Umum Müdürlüğü 1958 malî yılı kesinhesabının tahakkukat, tahsilat ve sarfiyata mütaallik rakamları ile bu rakamlann tetkik re tahlilinden akan neticeler mukayeseli olarak aşağıda gösterilmiştir yılı bütçesi ile âdi ve yatırım masrafları için , lira tahsisat konulmuş, bu tahsisata karşılık , lira varidat tahmin olunmuştur yılı bütçesi ile verilen ve sonradan eklenen tahsisata karşılık âdi ve yatırım bütçelerinden ,35 lira fiilî sarfiyat vukubulmuştur yılı tahsilat yekûnu ise ,06 liraya baliğ olmuş ve bu suretle 1958 yılı bütçesi ,71 liralık tasarrufla kapatılmıştır! I - Umumi varidat 1958 yılı bütçesi varidat muhammenatı ile fiilî tahsilat aşağıda gösterilmiştir. (Müfredatı 5 numaralı cetveldedir.) 1, Fasıl: (5539 sayılı Kanunun 20 nci madde si gereğince Hazineden alınacak paralar) karşılığı bütçeye konulan , lira tahsil edilmiştir. M. Meclisi ( S. Sayısı: 259)

4 4 2. Fasıl ; (Hazineden yardım) karşılığı olarak bütçeye'konulan , lira ve 7207 sayılı Kanun gereğince bu fasla ilâve edilen , lira ki, ceman , lira tamamen tahsil edilmiştir. 3. Fasıl: (Teberru ve çeşitli varidat) bütçeye konulan 1, liraya mukabil ,83 lira tahsil edilmiştir. 4. Fasıl : (Menkul ve gayrimenkul mallar satış bedelleri) bütçeye konulmuş bulunan , liraya mukabil ,44 lira noksanı ile ,56 lira tahsil edilmiştir. 5. Fasıl: (Mütaahhitlere verilecek malzeme, alet, edevat, depo, arazi ve saire kira bedelleri) bütçeye konulan liraya mukabil ,55 lira tahsil edilmiştir. 6. Fasıl : (Mütaahhitlerden alınacak gecikme ve saire tazminatı ve mütaahhitlerin irat kaydolunan teminat akçeleri) bütçeye konulan , liraya mukabil ,71 lira tahsil edilmiştir. 7. Fasıl : (Geçen ve eski yıllardan devreden nakit) 1957 ve daha önceki yıllarda Karayolları Umum Müdürlüğüne yardım olarak Maliye Vekâleti bütçesine konulan tahsisata mukabil Hazine tç Tediyeler Mesul Muhasipliğince bütçeye masraf kaydı suretiyle bütçe emanetine alınan miktardan ,02 lira ile 1957 Hesabı Kati cetveline göre ,49 lira kasa ve bankalar mevcudu ki, ceman ,51 lira matlubatına mukabil yine 1957 hesabı katı cetveline göre ,17 lira emanet hesaplarındaki borçlar düşüldükten sonra ,34 lira nakit fazlası bulunduğu tesbit edilerek 7 nci fasla , lira ilâve edilmek suretiyle (A/l) ve (A/2) cetvele bu miktar tahsisat konulmuştur. Hazineden tahsil edilemiyen paralar yıl sonunda eşhas borçlarına ve bütçe gelirleri hesabına alınmakta olduğundan her hangi bir tahsilat gösterilmemiş olmakla beraber sözü edilen tahsisata mukabil yapılan sarfiyat nakit fazlası ile karşılanmış bulunmaktadır. özel fasıl : Bütçenin (B) işaretli cetveline dâhil bulunmıyan ve 1525 sayılı Şose ve köprüler Kanunu ek ve tadillerine göre tahsil olunan Yol Vergisinden % 15 hisse olarak ayrılan ,63 lira Bütçe Kanununun 9 ncu maddesine istinaden özel fasla varidat, diğer taraftan (A/2) işaretli cetvelde 782 (Teknik hizmetlileri muvakkat vazife harcırahı) faslına tahsisat kaydolunmuştur. Özel fasıl : Bütçenin (B) işaretli cetveline dâhil bulunmıyan ve Devlet daire ve müesseseleri tarafından yol inşaatına harcanmak maksadiyle verilen ,21 lira Bütçe Kanununun 10 ncu maddesine müsteniden bir taraftan varidat, diğer taraftan 911 nci fasla tahsisat kaydolunmuştur. Bu tahsisattan senesi içinde sarf edilemiyen ,43 lira 1959 yılma devren tahsisat kaydedilmiş olmakla beraber buna tekabül eden varidatta Muhasebe Müdürlüğünce Şubat 1959 sonunda bütçe gelirleri hesabına zimmet ve âdi emanetler hesabına matlup kaydolunmak suretiyle 1959 yılma devredilmiş ve 1959 yılında emanet hesabından bütçe gelirleri hesabına intikal ettirilmiştir, M. Meclisi ; ( S. Sayısı : 259)

5 - 5 - Umumi tahsisat ve sarfiyat 1. Tahsisat : 1958 yılı masraf bütçesine ( ) lira tahsisat konulmuş bu miktar aşağıda gösterildiği üzere ( ,40) liraya yükseltilmiştir. Âdi (A/l) Yatırını (A/?) Toplam Lira K. Lira K. Lira K. Bütçe ile verilen tahsisat Mühasebei Umumiye 'Kanununun 48 uci maddesi gereğince eîdenen sayılı Kanun gereğince eklenen sayılı Kanun gereğince eklenen Bütçe Kanununun 9 nen maddesi gereğince eklenen Bütçe Kanununun 10 nen maddesi gereğince eklenen Geçen yıldan devreden tahsisat (Bütçe Kanununun 10 ucu maddesi gereğince 1967 yılı içinde tahsil edilip, Mühasebei Umumiye Kanununun 55 nci maddesi gereğince 1958 yılma devir.) savılı Kanun gereğince kaydolunan tahsisat Yekûn Yılı içinde aktarma, suretiyle ilâve edilen Yekûn Yılı içinde aktarma suretiyle düşülen Sarfiyat : 1958 yılı içinde âdi ve yatırını bütçelerine ait sarfiyat ve hususi kanunları gereğince yapılan ödemeler ve 3010 sayılı Kanun gereğince yapılan mahsubat aşağıda gösterilmiştir. Âdi (A/l) Yatırım (A/2) Toplam Lira K. Lira K. Lira K. l : 194 1f; > Bütçe sarfiyatı Mühasebei Umumiye Kanununun 48 nci maddesi gereğince ilâveten yapılan sarfiyat Bütçe Kanununun 9 ncu maddesi gereğince yapılan sarfiyat Bütçe Kanununun 10 ucu maddesi gereğince yapılan sarfiyat ' sayılı Kanun gereğince yapılan sarfiyat Yekûn jv!? Meclisi 1 '; ''' (S. Maylsi:'259)

6 sayılı Kanun gereğince yapılan avans ödemeleri, 3010 sayılı Kanun gereğince ertesi malî yıllarda mahsubu yapılmak üzere 1958 malî yılı içinde yatırım bütçesinden ( ,02) lira avans verilmiş ve karşılığı olarak bu miktar ödenek mevkuf tutulmuştur. 4. imha edilmesi lâzımgelen tahsisat : Tahsisat bakiyesi olarak imha edilmesi gereken miktar aşağıda gösterildiği üzere ( ,60) liradan ibarettir. Âdi (A/l) Yatırım (A/2) Toplam Lira K. Lira K Lira K. Tahsisat yekûnu Sarfiyat yekûnu- " " ' ' v- V c Bakiye : sayılı Kanun gereğince ödenen avans V _ V_ V Bakiye: ^ yılma devredikn tahsisat ^, v-, v : îmhası gereken tahsisat. ";""'' M. Meclisi ( S. Sayısı: 259)

7 UMUMUI NİZAM Hesabın adı Zinım-et Matlup Zimm I - Bütçe muameleleri A) Varidat : Varidat tahakkukları hesabı Varidat tahakkuklarından borçlular hesabı 0ütç«gelirleri hesabı B) Sarfiyat : ödeme emirleri hesabı Kullanılacak ödeme emirleri hesabı Masraf taahhütleri hesabı Masraf tahakkukları hesabı Bütçe giderleri hesabı Taahhütlerden alacak hesabı II - Nakit A) Mütedavil kıymetler : Kasa hesabı Banka cari hesabı Yaldaki kıymetler hesabı B) Muhtelif AlaeaMar : Geçen yıldan müdevver avans ve kredi hesabı Bütçeden mütevellit avans ve krediler hesabı Bütçe dışı avans ve krediler hesabı Gelecek senelere sâri mukaveleler avans hesabı Eşhas borçları (Hazine) Sair eşhas borçları hesabı Mütaahhıt bono alacakları hesabı M I

8 Hesabın adı C) Muvakkat ve mutavassıt hesapları : Geçen yıldan müdevver ödeme emirleri hesabı Geçen yıldan müdevver kul. ödeme emirleri hesabı Geçen yıl bütçe mahsupları hesabı Muhasiplikler irsalât hesabı D) Borçlar : Adi emanet hesabı Bütçe emaneti hesabı Emekli keseneği cari hesabı Mütaah'hit bono hesabı Mütaahhit bono kesintileri hesabı TTI - Nâzım hesabı Esham ve tahvilât hesabı Esham ve tahvilât emanetleri hesabı Teminat mektupları ve ipotek senetleri hesabı Teminat mektupları ve ipotek senetleri mudi hesabı Bütçe ve hizmetlerinden doğma eşhas borçları hesabı Bütçe ve hizmetlerinden doğma eşhas borçları karşılık hesabı IV - Netice hesabı : Genel merkez hesabı Matlup Zimme Yekûn

9 9 - Nakdin kontrolü Emanet paralar Âdi emanetler Bütçe emanetleri Emekli kesenekleri Yekûn 3$ Emanet paralar yekûnu Nakit mevcudu Bakiye Nakit mevcudu Kasa mevcudu Banka 1 mevoudu Yekûn Eşhas borçları (Hazine) Emanet Oıesaplanndan borç v bakiyesi NaMtt fazlası Varidat ve masrafın mukayesesi Varida yekûnu Masraf yekûnu 515TO9Ö Varidat fazlası M. Meelki (S. Say*ü>:? 25ft)

10 -10 Sayıştay Komisyonu raporu Mûtet Meclisi tiayi tay Komisyonu Esas No. 3/71, 1/ Karar No. 21 Yüksek Başkanlığa Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı kanun tasarısı ile bu yıla ait uygunluk bildiriminin sunllduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi hükümsüz evrak arasından çıkarılarak komisyonumuza havale edilmiş olunmakla, kanunun tarif ettiği şekilde hazırlanmış bulunduğu anlaşılan Kesinhesap kanun tasarısı ve uygunluk bildirimi, Sayıştay ve Karayolları Genel Müdürlüğü temsilcileri hazır olduğu halde tetkik ve müzakere olundu. 1. ödenek : 1958 yılı Bütçe Kanunu ile verilen, geçen yjldan devredilen ve sonradan ilaveten alınan ödenek miktarı uygunluk bildirimine ekli cetvelde gösterildiği üzere lira 40 kuruştan ibaret olup dairesi kesinhesabında da aynı miktar yazılı bulunmaktadır. 2. Gider : Uygunluk bildirimi ile kesinhesapta biribirine uygun olarak lira 35 kuruştur. 3. Yok edilen ödenek : Komisyonumuzca kabul edilen ödenek ve gidere göre ödenek bakiyesi lira 05 kuruştan, 3010 sayılı Kanun gereğince verilen avans olup ödeneğinden mevkuf tutulan lira 02 kuruş ile 1959 yılına devrolunan lira 43 kuruş ki ceman lira 45 kuruşun tenzilinden sonra kalan lira 60 kuruşluk ödenek bakiyesinin yok edilmesi gerekmektedir. 4. Gelir tahakkukatı : Uygunluk bildirimine ekli gelir cetvelinde gelir tahakkukat miktarı lira 04 kuruş olduğu halde dairesi kesinhesabında lira 02 kuruş fazdasiyle lira 06 kuruştur. Bu fazlahk : Uygunluk bildiriminin 2 nci maddesinde : Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesine bağlı «B» işaretli cetvelin 2 nci - Hazineden yardım - bölümüne liranın muhammen gelir olarak konulduğu ve bunun karşılığı olmak üzere Maliye Bakanlığı bütçesinin 792 nci sayılı Kanunun 19 ncu maddesinin 5 nci fıkrası gereğince Karayolları Genel Müdürlüğüne - bölümüne lira ödenek vaz'olunduğu ve ancak sene içerisinde kabul edilen 7207 sayılı Kanunla bu miktara lira ilâve edilmek suretiyle Hazine yardımının liraya baliğ olduğu, bu ödeneğe mukabil 1958 malî yılı sonuna kadar fiilen lira 98 kuruş ödendiği halde Karayolları Genel Müdürlüğünce bakiye miktar olup fiilen kendisine ödenmemiş bulunan lira 02 kuruşun eşhas borçları hesabına alınmak suretiyle gelir bütçesine hesaben varidat kaydı cihetine gidilerek bu miktarın da kesinhesap cetvellerinde gelir tahsilatı olarak gösterildiği anlaşılmıştır. Genel muvazeneye dâhil dairelerin 1956 ve 1957 malî yılları kesinhesaplariyfie mümasili durumda olan katma bütçeli idarelerin 1957 ve 1958 malî yılı kesinhesaplarına ait uygunluk bildirimlerinde tafsilâtlı olarak arz ve izah olunduğu üzere Maliye Bakanlığı Bütçesinin yardımlar kısmında katma bütçeli idareler namına açılan bölümlere konulan ödenekten ilgili dairelere malî sene nihayetine kadar fiilen ödenmemiş olan Hazine yardımlarının, Hazine adına eşhas borçları hesabına kaydedilmek suretiyle ve tahsil ediüimişçesine alâkalıkatma bütçeli idarelerin o malî yılına ait gelir bütçelerinde tahakkuk ve tahsil olarak gösterilmesi bütçe kaide ve esaslarına uygun bir muamele olarak görülememiştir. M. Meclisi ( S. Sayısı: 25.9)

11 11 ~ Bu sebeplerle yukarıda izah edildiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğünce 1966 malî yılında Hazineden yardım tahsisatından fiilen tahsil edilmediği halde kalem müzekkeresine istinaden ve hesaben bütçenin gelir kısmına tahakkuk ve tahsil kaydedilen lira 02 kuruşun tenzili ve buna mütenazır olarak kesinhesap kanun lâyihasının 2 nci maddesinde gerekli tadilâtın icrası lâzımgelmektedir. Denilmektedir. Genel bütçeye dâhil dairelerin 1956 bütçe yılı kesinhesaplarının komisyonda görüşülmesi sırasında yukarıda bahsedilen husus hakkında Maliye Bakanlığı temsilcisi tarafından verilen izahatta; katma bütçeli dairelilerin gelecek yıl iptidasında ihtiyaçları olan paraların temini ve borçlarının tesviyesi bakımından Hazineden alacakları olan paraların ödenmesi zaruretine binaen bu usulün tatbik edilmekte olduğu ifade edilmiş olup kamisyonumuzca da Maliye Bakanlığınca yapılan muamelenin kabulünde mahzur görülmemiş ve dairesi kesinhesabında yazılı lira 06 kuruş gelir tahakkukatı olarak kabul edilmiş ise de; yapılan işlemlerin bütçe kaide ve esaslarına uygun düşmemesi hasebiyle badema uygunluk bldiriminde açıklandığı şekilde işlem yapılmasının gerekli olduğuna karar verilmiştir. Tahsilat: Sayıştayca gelir tahsilatı olarak lira 04 kuruş tesbit edilmiş olup dairesi kesinhesabında lira 02 kuruş fazffiasiylte lira 06 kuruştur. Fark sebebi yukarıda tahakkukat kısmında izah edildiği üzere Maliye Bakanlığınca tatbik edilmekte olan usulün kabulünde bir mahzur görülmemiş ve dairesi gelir kesinhesabında yazılı lira 06 kuruş gelir tahsilatı olarak kabul edilmiş ise de; yapılan işlemlerin bütçe kai de ve esaslarına uygun düşmemesi hasebiyle badema uygunluk bildiriminde açıklandığı şekilde işlem yapılmasının gerekli olduğuna karar verilmiştir. 5. Karayolları Genel Müdürlüğü 1958 yılında yaptığı lira 06 kuruş tahsilata karşılık lira 35 kuruşluk gider yaptığından aradaki farkı teşkil eden lira 71 kuruş tahsilat fazlası olarak kalmıştır. 6. Uygunluk bildiriminin 3 ncü maddesinde : Genel Muhasebe Kanununun 104 ncü maddesi gereğince kesinhesap gelir ve gider cetvellerine bağlanması icabeden izahnameoıerin; bütçelerin gerekçelerine mütenazır olarak gelirin genel durumu, çeşitli gelir nevililerinin takip ettiği seyir, bütçe ile yapılan tahmine karşılık tahakkuk ve tahsilde fark mevcut ise sebep ve mahiyeti ve gider bütçesinin çeşitli bölüm ve maddeleriyle kabul edilmiş olan ödeneğin, hangi (hizmetlere ne miktarda harcandığı ve işbu harcama neticesinde bütçe ile derpiş olunan hizmetlerin ne derecelerde tahakkuk ettirilmiş bulunduğu yolunda yapılan harcama ve hizmetleri genel hatlariyle gösterir izahatı ve malûmatı ihtiva etmesi icabetmekte olduğu halde kesinhesaba bağlanan izahnamelerin bu yolda bir bilgi ve açıklamayı ihtiva etmediği görülmekle bunların kanunun kastettiği izahname mahiyetinde telâkkisine imkân bulunmadığından kesinhesabra bu bakımdan eksik tanzim edildiği neticesine varılmıştır denilmektedir. Yukardaki açıklamaya göre bundan böyle istenilen izahnamelerin kanunun tarif ettiği şekilde hazırlanması komisyonumuzca temenniye şayan görülmüştür. Yukarda arz olunan sebeplere ve kabul edilen Ödenek, gider, gelir tahakkukat ve tahsilatını gösteren kesinhesap kanun tasarısı komisyonumuzca aynen kabul edilerek, Genel Kurulun tasvibine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa saygı ile sunulur. Sayıştay Komisyonu Bas/kam Sözcü Kâtip Ankara Adana Sinop Yozgat M. K. Erkovan K. Sarıibrahimoğlıı M. Kaptan V. Uyar Bolu Hatay Hatay Kütahya.1. Çakmak B. Bahadır A: Çilli A. Bozbay Siirt " S- öner \ M. Meclisi ( S. Sayısı: 259 )

12 HÜKÜMETİN TEKLİFİ Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 malî yılı Hesabı Katı kanunu lâyihası MADDE 1. Karayoları Umum Müdürlüğünün 1958 malî yılı umumi sarfiyatı bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde gösterildiği veçhile a) ,37 lirası âdi bütçe sarfiyatına, ,20 lirası yatınm masraflarına, b) ,78 lirası hususi kanuunlan gereğince tahsisat kaydedilen mebaliğden yapılan yatırım sarfiyatına, aidolmak üzere ,35 liradır. MADDE 2. Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 malî yılı tahsilatı bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere ,65 lirası normal, ,41 lirası da hususi kanunları gereğince elde olunan varidata aidolmak üzere ceman ,06 liradır. MADDE 3. Tahsilatla aynı yıl umumi sarfiyatı arasındaki farkı teşkil eden 7 İ88 661,71 lira varidat fazlası olarak ertesi yıla devredilmiştir. MADDE sayılı Kanun gereğince gelecek yıllarda mahsubu yapılmak üzere (A/2) bütçesinden verilen avans miktarı olup ilişik cetvellerin ayn sütunlarında gösterilen ,02 lira tahsisattan mevkuf tutulmuştur. MADDE 5. Karayolları Umum Müdürlüğünün 1958 malî yılı tahsisatından sarf olunamıyan ve ilişik (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerin ayrı sütunlarında gösterilen ,60 lira imha edilmiştir. MADDE 6. Bu kanun neşri tarihinde meriyete girer. MADDE 7. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Nafıa Vekilleri memurdur Başvekil Devlet Vekili ve A. Menderes Başv. Yardımcısı M. Berk M: Meclisi ; 12 - SAYIŞTAY KOMİSYONUNUN DE&İŞ'TİBÎŞİ Karayolları Umum Müdürlüğü bütçe yılı Kesin hesap kanun tasarısı MADDE 1. Karayolları Umum Müdürlüğü 1958 bütçe yılı genel gideri bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde gösterildiği gibi. a) lira 37 kuruşu âdi bütçe giderine, lira 64 kuruşu yatırım giderlerine b) lira 34 kuruşu özel kanunları gereğince ödenek kayıt edilen miktardan yapılan yatırım giderine, aidolmak üzere lira 35 kuruştur. MADDE 2. Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı gelirinden yapılan tahsilat bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira 65 kuruşu normal gelirden yapılan tahsilattan, lira 41 kuruşu da özel kanunları gereğince elde olunan gelir tahsilâtına aidolmak üzere ceman lira 06 kuruştur. MADDE 3. Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı gelirinden vukubulan tahsilatla aynı yıl genel gideri arasındaki farkı teşkil eden lira 71 kuruş tahsilat fazlası olarak ertesi yıla devredilmiştir. MADDE sayılı Kanun gereğince gelecek yıllarda mahsubu yapılmak üzere (A/2) bütçesinden verilen avans miktarı olup ilişik cetvellerin ayn sütunlarında gösterilen lira 02 kuruş ödenekten mevkuf tutulmuştur. MADDE 5. Karayolları Genel Müdürlüğünün 1958 bütçe yılı ödeneğinden harcanmıyan ve ilişik (A/l) ve (A/2) işaretli cet- ' vellerin ayrı sütunlarında gösterilen lira 60 kuruş yok edilmiştir. MADDE 6. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 7. Bu kanun hükümlerini yürütmeye Maliye ve Bayındırlık Bakanları memurdur. ı (S. Sayısı 1 :"'259)

13 Devlet Vekili /. Akçal Devlet Vekili Millî Müdafaa Vekili E. Menderes Hariciye Vekili F. R. Zorlu Maarif Vekili A. Benderlioğlu Ticaret Vekili ve tnıar ve İskân V.V. 77. Erkmen riiini; ve în'h. Vekili 77. Hüsman Müna'kalât Vekili Ş. Ergin Sanayi Vekili S. Atamanı tın ar ve îskân Vekili ITü. Devlet Vekili Adliye Vekili E. Budakoğlu Dalhiliye Vekili N. Gedik Maliye Vekili H. Polatkan Nafıa Vekili T. îleri Sıh. ve İç. Mua. Vekili ZiraaJt Vekili ve Sıh. ve tç. Mua. V.V. İV. ökmen Çalışma Vekili ve Bas. - Yay. ve Turz. V.V. 77. Şamam Bas. - Yay. ve Turz. Vekili Koordinasyon Vekili A. Aker M. Meclisi ( S. Sayısı : 259)

14 - 14 (Afi) 1958 yılı Karayolları Umum Müd ve (A/2) Cetveli <, Talhtsisat F. Tahsisatın nev'i lâra K. 201 Maaşlar 202 Ücretler 203 Geçici hizmetliler ücreti ve 4598 sayılı kanunlar gereğince yapılacak zam ve yardımlar 207 Ecnebi dil bilenlere 3656 sayılı Kanunun 5 nci maddesi gereğince ödenecek s para mükâfatı sayılı Kanun gereğince T. C. Emekli Sandığına yapılacak ödemeler 210 Temsil tahsisatı 301 Merkez daireleri büro masrafları. *. \ 302 Vilâyetler büro masrafları - ' " 303 Basılı kâğıt ve defterler '., ; "" :: ',' r ' 304 Posta, telgraf ve telefon ücret ve masrafları 305 Kira bedeli. -.. r 306 Giyecekler i 5^ 307 Harcırahlar sayılı Kanun gereğince ödenecek tedavi masrafları ve harcırahları 403 Temsil tahsisatı 407 ımuhasebei Umumiye Kanununun 48 nci maddesini ilgilendiren masraflar 419 Mahkeme masrafları 425 Ecnebi memleketlere gönderilecek öğrencilerin her çeşit masrafları 427 Pasif korunma her türlü masrafları 450 Üniversite ve yüksek okullarda okutulacak öğrencilere verilecek burslar 451 Yayın masrafları 452 istaj masrafları 453 Milletlerarası münasebetlerin gerektirdiği masraflar 458 Fuar, sergi ve teşvik masrafları 476 Kurs masrafları 501 Gecen yıl borçları 502 Eski yıllar borçları 505 Hükme bağlı borçlar (A/l) Cetveli yekûnu 4» M. Meclisi ( S. Sayısı : 259)

15 - ' " 16 urlüğü (A)oetveli Sarfiyat Lira 3010 sayılı Kanun mucibince verilen avans Lira K. Ertesi yıla devrolunaıı tahsisat Lira K. tmıha olunacak tahsisat Lira K. Tahsisat harici sarfiyat Lira K. t ' :....') ''.. -, ;. j. - ' ',.. > ; '862 ; /. - ; ' ' ' ; -*,.! , - ' ' * i ; M. Meclisi ( S. Sayısı: 259 )

16 16 ' '.' ' '.: ''.;' ' *' Tahsisat F. Tahsisatın nev'i Lira (A/2) Yatırımlar 781 Yollar, köprüler ve 'binalar Teknik hizmetliler muvakkat vazife harcı rahı (A/2) Cetveli yekûnu özel fasıllar 911 Yol ve inşaat masrafları / x 939 Geçen ve eski yıllar mafcsrafbatı Özel fasıllar yekûnu İCMAL (A/l) Cetveli yekûnu (A/2) Cetveli yekûnu Özel fasıllar yekûnu Umumi yekûn M. Meclisi ( S. Sayısı : 259 )

17 3010 sayılı Kanun mucibince Sarfiyat verilen avans Lira K. Lira K. 17 Ertesi yıla devrölunan tahsisat Lira K. İmha olunacalk Tahsisat harici taihöîsat sarfiyat Lira K. Lira K M. Meclisi ( S. Sayısı : 259 )

18 yılı Karayolları Umum Müdürlüğü (B) cetveli Muhammenat Tahsilat F. Varddatm nev'i Lira K. Lira K sayılı Kanunun 20 nci maddesi gereğince Hazineden alınacak paralar Hazineden yardım (X) Teberular ve çeşitli varidat Menkul ve gayrimenkul mallar satış bedelleri Müteahhitlere verilecek malzeme, alet, edevat, depo. arazi ve sairesnin kira bedelleri Mütaahhitlerdcn alınacak gecikme ve saire tazminat ve mütaahhitlerin irat kaydolunan teminat akçeleri Gecen ve eski vı 1lardan devreden nakit (X) Bütçede yazılı olan sayılı Kanunla eklenen Yekûn Normal varidat yekûnu özel varidatlar özel Bütçe Kanununun 9 ncu maddesine göre yapılan tahsilat » Bütçe Kanununun 10 ncu maddesine göre yapılan tahsilat özel varidat yekûnu İCMAL Normal varidat yekûnu özel varidat yekûnu UMUMÎ YEKÛN yılına devir » «M. Meclisi ( S. Sayısı : 259 )

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat,

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat, Toplantı: OT I Dönem ı MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : / / Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğünün 957 malî yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 1959 bütçe yılı kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50)

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50) Devre : XI İçtima : 1 S. SAYISI : 162 İstanbul Üniversitesi 1955 bütçe yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi ile istanbul Üniversitesi 1955

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu 703 Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu (Besmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V1/1938 - Sayı : 3928) No. Kabul tarihi 3414 30

Detaylı

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459)

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459) S. Sayıs:ı 172 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 yılı

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

ESBABI MUCİBE CETVELİ

ESBABI MUCİBE CETVELİ Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 13 inhisar Umum Müdürlüğü 1958 yılı bütçe kanununa bağlı (A/l) : işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 235) T. C.

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

Anadolu Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : 1.6.

Anadolu Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : 1.6. 5 nadolu Üniversitesi 976, 977, 97, 979, 90, 9 ve 9 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı :.6.9 Sayı : ) Kanun No, - Kabul tarihi : 00. 5. 9 ler MDDE. nadolu Üniversitesi 976, 977, 97,

Detaylı

Esibabı mucibe lâyihası

Esibabı mucibe lâyihası SıraNo 193 Maarif vekâleti tarafından idare edilecek mektep pansiyonları hakkındaki kanunun bazı maddelerinin tadiline ve bu kanuna bazı hükümler ilâvesine dair olan kanunun 8 inci maddesinin değiştirilmesi

Detaylı

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199)

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199) S. SAYISI : I Orman Genel Müdürlüğünün 946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile Orman Genel Müdürlüğü 946 yılı Kesinhesabı hakkında kanun

Detaylı

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu 66 Bursa (Uludağ) Üniversitesi 976, 977, 978, 979, 980, 98 ve 982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 8.6.984 Sayı : 845) Kamın No. Kabul Tarihi : 04 5 S 6.984 Giderler MADDE. Bursa

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 İnhisarlar Umum Müdürlüğünün 1955 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

Genel bütçeye dâhil dairelerin 1963 bütçe yılı kesinhesaplarına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna da'.r Sayıştay Başkanlığı tezkeresi, (3/543)

Genel bütçeye dâhil dairelerin 1963 bütçe yılı kesinhesaplarına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna da'.r Sayıştay Başkanlığı tezkeresi, (3/543) Dönem : 2 Toplantı 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 660 Genel bütçeye dâhil dairelerin 1963 bütçe yılr Kesinhesaplarına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile 1963 bütçe

Detaylı

istanbul TiCARET ODASI BiLANÇOSU KAT I HESABI

istanbul TiCARET ODASI BiLANÇOSU KAT I HESABI istanbul TiCARET ODASI 31.12.1992 BiLANÇOSU VE KAT I HESABI ODA MECLİSİ SAYIN BAŞKANLIGINA, Odamızın, 31.12.1992 tarihindeki hesap sonuçlarını gösteren ve Odalara ait yürürlükteki yasa ve yönetmelik ile

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK 1891 SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.11.1970, No : 7/1564 Dayandığı

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI. Konya Vergi Dairesi Başkanlığı. Sayı :

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI. Konya Vergi Dairesi Başkanlığı. Sayı : T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Sayı : 31435689-120.03.05.01-101471 29.12.2016 Konu : Geçici olarak görevlendirilen personele ödenen gündeliklerin vergilendirilmesi İlgide

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI : 258

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI : 258 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI : 258 Devlet Demiryolları ve Limanları işletme Umum Müdürlüğünün 1952 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) S. Sayısı: 46 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) Orman umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

istanbul TiCARET ODASI 31. 12. 1974 BiLANCOSU HOSNOTABiAT MATBAASi lstanbul-1975

istanbul TiCARET ODASI 31. 12. 1974 BiLANCOSU HOSNOTABiAT MATBAASi lstanbul-1975 istanbul TiCARET ODASI 31. 12. 1974 BiLANCOSU VE.. HOSNOTABiAT MATBAASi lstanbul-1975 1974 YILI BİLANÇOSU VE KAT'İ HESAP RAPORU Odamızın 31. 12. 1974 tarihindeki hesap durumunu gösteren V 5590 sayılı

Detaylı

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 407 9 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III.9- Sayı: 894) No. Kabul tarihi 07 8. II. 9 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 9 Bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı

Detaylı

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin S. Sayısı: 27 Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğü 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı muhesebat riyaseti tezkeresiyle Posta, telgraf ve telefon umum

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR. Sirküler Tarihi: 02.01.2009 Sirküler No: 2009/6

SİRKÜLER RAPOR. Sirküler Tarihi: 02.01.2009 Sirküler No: 2009/6 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 02.01.2009 Sirküler No: 2009/6 51 SERİ NO'LU DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 27089 Resmi Gazete Tarihi 23/12/2008 Kapsam 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun(1)

Detaylı

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713)

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) S. SAYISI : 83 Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) T. C. Başvekâlet 21. XII. 1953 Muamelât Umum Müdürlüğü Sayı : 71/2699,

Detaylı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı ÖNSÖZ Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yönelik yapılacak yardımların ayrıntıları 2004 yılından itibaren başlatılan uygulama çerçevesinde kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu çerçevede;

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Yayın : 26/04/2006 tarihli ve 26150 sayılı Resmi Gazete BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

OCAK AYI İŞLEMLERİ. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

OCAK AYI İŞLEMLERİ. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org OCAK AYI İŞLEMLERİ Erkan KARAARSLAN Ocak Ayı Sonuna Kadar Sayıştaya Gönderilecek Dökümanlar Hesap dönemi başında verilecek bilgiler şunlardır: a) Muhasebe birimlerini gösterir cetvel. b) Muhasebe yetkililerinin

Detaylı

HARCIRAH DÜZENLEMESİ. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 24 üncü maddesinin 2 numaralı bendinde,

HARCIRAH DÜZENLEMESİ. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 24 üncü maddesinin 2 numaralı bendinde, HARCIRAH DÜZENLEMESİ 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 24 üncü maddesinin 2 numaralı bendinde, "Harcırah Kanunu kapsamı dışında kalan müesseseler tarafından idare meclisi başkanı ve üyeleri ile denetçilerine,

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : 225 Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Mukavelesinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye ve Maarif encümenleri mazbataları (1 /678)

Detaylı

Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi

Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi www.mevzuattakip.com.tr Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi 17 Ekim 2017 tarih ve 30213 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İdarelerine Ait Özel Hesaplara İlişkin İşlemlerin

Detaylı

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. '" : '"y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. ' : 'y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni Ifltal: ı S. SAYISI : 7 Y& K 35 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 492 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 1954 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanununa

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI 2. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 100: Gündemin birinci maddesi; 2016 mali yılı bütçe görüşülmesine

Detaylı

2016 YILI DAMGA VERGİSİ TUTARLARI

2016 YILI DAMGA VERGİSİ TUTARLARI Sirküler Rapor Mevzuat 04.01.2016/2-1 2016 YILI DAMGA VERGİSİ TUTARLARI ÖZET : 2016 yılında uygulanacak damga vergisi hadlerinin belirlendiği, 59 Seri No lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

SıraNo 293 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNo 293 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNo 29 94 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Havayolları Devlet işletme idaresinin 94 senesi bütçesi hakkında /875 numaralı kanuri lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet Kararlar

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI DANIŞMA, DENETİM VE YARDIMCI HİZMET BİRİMLERİ TESPİT VE DEĞERLENDİME FORMU

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI DANIŞMA, DENETİM VE YARDIMCI HİZMET BİRİMLERİ TESPİT VE DEĞERLENDİME FORMU KAMU KURUM VE KURULUŞLARI DANIŞMA, DENETİM VE YARDIMCI HİZMET BİRİMLERİ TESPİT VE DEĞERLENDİME FORMU Sıra No 1 2 3 4 5 BİRİMİ: İDARÎ VE MALÎ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI Malzemenin Adı ve Konusu Kamu konutlarıyla

Detaylı

Maliye Bakanlığından:

Maliye Bakanlığından: Maliye Bakanlığından: DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 53) 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 1 mükerrer 30 uncu maddesinin 5281 sayılı Kanunun 2 6 ncı maddesiyle değişik birinci fıkrasında,...her

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

Damga Vergisi Kanunu. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No: 45 sayılı. Resmi Gazete: 26036-27 Mayıs 2005.

Damga Vergisi Kanunu. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No: 45 sayılı. Resmi Gazete: 26036-27 Mayıs 2005. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri, Sıra Numarası, No: 45 sayılı Resmi Gazete: 26036-27 Mayıs 2005 Tebliğ Maliye Bakanlığından: Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:45) 488 sayılı Damga Vergisi

Detaylı

1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.III.1957 - Sayı : 9548) No. Kabul tarihi 6937 28.11.1957 MADDE 1. Devlet Bütçesine giren dairelerin 1957 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 31.12.2013/237-1 2014 YILI DAMGA VERGİSİ TUTARLARI ÖZET : 2014 yılına ait damga vergisi hadlerinin belirlendiği, 57 seri No lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. 488 sayılı Damga

Detaylı

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun

897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun 897 Mersin limanının Devlet demiryolları ve limanlan işletme umum müdürlüğünce işletilmesi hakkında kanun (Resmî Gazete ile nesir ve ilâm: VIII. 94 - Sayı: 89) No. 4 Katml tarihi 4. VIII. 94 BİRÎNCİ MADDE

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

KONU : 56 SERİ NO LU DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR.

KONU : 56 SERİ NO LU DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR. KONU : 56 SERİ NO LU DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR. 01.01.2013 tarih ve 28515 sayılı Resmi Gazete de 56 Seri No lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır. (1) Sayılı tabloda

Detaylı

Giriş01. Tablo Dizini. Özet. Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste

Giriş01. Tablo Dizini. Özet. Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste Giriş01 Özet Tablo Dizini Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste Giriş Tablo Dizini 3 Özet 5 Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste 6 Kesin Cetvelleri Bütçe Giderleri Kesin Cetveli 7 Bütçe

Detaylı

HESABI 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN

HESABI 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN 2 0 1 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI EGO Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Kesin Hesabı Bütçe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

KAMU İHALE KURUMU 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAMU İHALE KURUMU 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAMU İHALE KURUMU 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 2 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU... 4 SAYIŞTAYIN

Detaylı

SİRKÜLER 2015/03. (Binde 1,89) sözleşmeler B. Belli parayı ihtiva etmeyen kağıtlar: 1. Tahkimnameler (45,30 TL)

SİRKÜLER 2015/03. (Binde 1,89) sözleşmeler B. Belli parayı ihtiva etmeyen kağıtlar: 1. Tahkimnameler (45,30 TL) SİRKÜLER 2015/03 01/01/2015 Sayın Yetkili; 2015 Yılında Uygulanacak Maktu Damga Vergisi Tutarlarını belirleyen 58 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı. 30 Aralık 2014

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:2)... 3-7 KESİN MİZAN (Form:2/1)... 9-13 BÜTÇE GİDERLERİ

İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:2)... 3-7 KESİN MİZAN (Form:2/1)... 9-13 BÜTÇE GİDERLERİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:)... 3-7 KESİN MİZAN (Form:/1)... 9-13 BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ (Form:3A-3B)... 15-9 FİNANSAL SINIFLANDIRMAYA

Detaylı

SİRKÜLER 2013/14 TEBLİĞ

SİRKÜLER 2013/14 TEBLİĞ 01/01/2013 SİRKÜLER 2013/14 Sayın Yetkili; Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yer alan kâğıtlar için uygulanacak nispi vergi oranları ve maktu vergilerin 1/1/2013 tarihinden itibaren uygulanacak

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

- 435-1953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

- 435-1953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu - 435-953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2. 77.953 - Sayı : 8348) No. Kabul tarihi 6076 28. H. 953 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 953 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2016 BİRLEŞİM 11 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 09.05.2016 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 69 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2015 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

T.C.DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA/KOCAELİ

T.C.DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA/KOCAELİ 100 KASA HESABI 278,992.23 278,992.23 0.00 0.00 102 BANKA HESABI 90,084,895.32 88,205,834.05 1,879,061.27 0.00 1 T.C. ZİRAAT BANKASI DARICA SUBESİ 85,099.33 82,099.16 3,000.17 0.00 T.C.ZİRAAT BANKASI POSTA

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler ,

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2009/31-12-2009 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2009 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

Devre :XI tçtima: 3 S. SAYISI :

Devre :XI tçtima: 3 S. SAYISI : Devre :XI tçtima: S. SAYISI : 06 0 sayılı Orman Umum Müdürlüğü teşkilât Kanunu ile, 0, 777, 6, 6, sayılı kanunlara bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Ziraat ve Bütçe encümenleri

Detaylı

KIBRIS TÜRK ELEKTRİK KURUMU HESAPLARA İLÂVE NOTLAR

KIBRIS TÜRK ELEKTRİK KURUMU HESAPLARA İLÂVE NOTLAR 1. Genel Bilgi: a. Mart 1975'e kadar bir Devlet Dairesi olarak görev yapan Elektrik Dairesi Bakanlar Kurulunun 6216 sayılı kararı ile 1 Mart 1975 tarihinden itibaren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumuna dönüştürülmüştür.

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2010/31-12-2010 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2010 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, , , , ,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, , , , , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2011/31-12-2011 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2011 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2019 YILI) 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 9,48)

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2019 YILI) 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 9,48) 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren azami tutar 2.642.810,00 Türk Lirası olmuştur. Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2019 YILI) I. Akitlerle ilgili kağıtlar A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar: 1.Mukavelenameler,

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.05.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği. TEKLİFİN ÖZÜ

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu Denetlenen Mali Yıl : 2011 Denetim Komisyonu Başkanı Üyeler : Bülent KORKMAZ : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL Denetime

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 2019 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüģülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 01.10.2018 günlü birinci BirleĢiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2018

Detaylı

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 24 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 25 İÇİNDEKİLER 1 KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ 1 2 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU 3 3

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 09.05.2017 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Yönetmelik. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Gelir-Gider Bütçesi. TEKLİF: Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 18.09.2015 tarih 2015/24731 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; Kartal Belediyesi 2016 Yılı Gelir - Gider Bütçesi Belediye

Detaylı

2009 YILI DAMGA VERGĐSĐ TUTARLARI

2009 YILI DAMGA VERGĐSĐ TUTARLARI 02.01.2009/3 2009 YILI DAMGA VERGĐSĐ TUTARLARI ÖZET : 2009 yılına ait damga vergisi tutarlarının belirlendiği, 51 Seri No lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı. 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun

Detaylı

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur.

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur. KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 7478 Kanun Kabul Tarihi: 09/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 16/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 10506 KANUNUN ŞÜMULÜ Madde 1 - Köylerin

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU BAŞKANLIK MAKAMINA KONU: Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı Kesin Hesabı. KOMİSYON İNCELEMESİ: Büyükşehir Belediye Meclisimizin 2016 yılı Mayıs ayı Toplantısının 12.05.2016 tarihli ilk birleşiminin 17. gündem maddesi

Detaylı

ISTANBUL. TiCARET ODASI 31. 12. 1973 BILANCOSU. K A TJ i H E S A B 1 HOSNOTABIAT MATBAASI ISTANBUL-1974

ISTANBUL. TiCARET ODASI 31. 12. 1973 BILANCOSU. K A TJ i H E S A B 1 HOSNOTABIAT MATBAASI ISTANBUL-1974 ISTANBUL TiCARET ODASI 31. 12. 1973.. BILANCOSU VE K A TJ i H E S A B 1 HOSNOTABIAT MATBAASI ISTANBUL-1974 1973 YILI BiLANÇOSU VE KAT'İ HESAP RAPORU - AKTiF HESAPLAR - NAKİTLER: 14.903.832.60 Odanın nakit

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ 911.MKH.BİT/F01 1 / 10 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 911.MKH.BİT/F01 2 / 10 Adı sında 1 2 Üniversite bütçesinden yapılacak ödemelerin muhasebeleştirilmesi Bütçe dışı proje ödemelerinin

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- Belediye idare birimleri için (A) Ödenek Cetveli gösterildiği gibi toplam 21.600.00 TL. liralık verilmiştir. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile Madde 2- Belediye

Detaylı

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun 4 İstanbul ile Teknik nun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /IX/94 - Sayı : 49) No. Kabul tarihi 4 - IX -94 BİRİNCİ MADDE Nafia vekilliğine bağlı İstanbul ile Teknik

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı