Oxford University Press: Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar. ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya. Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Oxford University Press: Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar. ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya. Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions"

Transkript

1 Oxford University Press: 3 Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions

2 OUP a 3 Hoşgeldiniz! OUP a giriş OUP un Online Yayımcılık Programı Temel Online Kaynaklar University Press Scholarship Online (Online Kitaplar) Oxford Handbooks Online (Bilimsel İncelemeler) Oxford Islamic Studies Online (Referans) Oxford English Dictionaries Oxford Dictionaries Pro Ek bilgiler Abonelik Seçenekleri, Fiyatlar & Teknik Destekt Librarian Resource Centre Sorular?

3 Oxford University Press e Hoşgeldiniz! 3 Oxford University Press in temeli, 15.yy daki bilgi teknolojileri devrimine dayanmaktadır. Oxford da ilk kitap 1478 te, 500 yılı aşkın bir süre önce yayımlanmıştır! Yayımlanan her başlık, 12 Oxford akademisyeninden oluşan kuruldan geçmek zorundadır. Yüzyıllardır bu şekilde uygulanmaktadır. OUP Online Lisanslama departmanı, Oxford University Press in Akademik Bölümü nün bir parçasıdır. Oxford Üniversitesi nin bir departmanı olan OUP, dünya çapında yayım yaparak Üniversite nin "araştırma, bilim ve eğitimde mükemmellik" hedefini daha ileriye taşır. OUP her yıl den fazla yeni kitap yayımlar.

4 Oxford University Press e Hoşgeldiniz! OUP Online Yayımcılık Programı 3 Tüm dünyada kütüphanelere ve bireylere online bilgi sağlayan öncü bir yayınevidir. Kar amacı gütmeyen bir kuruluştur elde edilen tüm gelir, burslar ve eğitim programları yoluyla tekrar akademik dünyaya yatırılmaktadır. 250 derginin yanında koleksiyonu ayrıca 30 dan fazla kaynak sayısına ulaşmıştır ve gelişmeye devam etmektedir. Her online kaynağın tamamen taranabilir içeriği bulunmakta, kullanım istatistikleri ve başka pek çok önemli özellikleri yer almaktadır. Son teknoloji ile birlikte geleneksel kalite ve hizmet değerlerini birleştirir.

5 University Press Scholarship Online (UPSO) tüm dünyadan en iyi bilimsel yayımları bir araya getirir, benzersiz çalışmaları kolay erişebilinir, keşfedilebilinir ve tek platform üzerinden çapraz-taranabilinir kılar.

6 UPSO içeriğinin kaynakları: Oxford University Press American University in Cairo Press University of California Press University of Chicago Press Edinburgh University Press University Press of Florida Fordham University Press Hong Kong University Press University Press of Kentucky Manchester University Press Policy Press 2013 te! Stanford University Press The MIT Press Liverpool University Press Dünya çapındaki yazarlardan geniş bir konu yelpazesine sahip in üzerinde başlığa sınırsız, tam-metin erişim. En güncel bilimsel içerik için sık güncellemeler. Konu, alt-konu veya tek tek içerdiği Press ler bazında esnek satın alma ve abonelik modelleri.

7 Oxford Handbooks Online, 14 konu alanındaki en iyi elkitaplarından oluşan seçkin bir koleksiyondur. Oxford Handbooks serileri, dünyanın önde gelen bilim insanlarını, alanlarındaki güncel bilimsel durumu araştıran makaleler yazmaları için bir araya getirir. Makaleler, anahtar konuları inceler, orijinal tartışma ve kavramları ortaya çıkarır ve yeni araştırmalar için gündem belirler.

8 Çoğu, basılı versiyonunun yayım tarihinden önce olmak üzere tüm Elkitapları online olarak mevcuttur. Editör ve Yayın Kurulu, online-only makalelerdeki içerik kapsamındaki eksikliklere değinerek araştırmayı en güncel, ileri konularda geliştirir. Oxford un Bilimsel Yayımcılığı nın en prestijli ve başarılı aşamalarından biridir.

9 Oxford Islamic Studies Online, öğrenciler, bilim insanları, resmi görevliler ve topluluklar tarafından İslam dünyasının daha doğru ve bilinçli anlaşılması için alandaki en güncel bilgileri bir araya getirir. İçeriği, tanınmış bilim insanları tarafından yazılan, seçilen ve yorumlanan bu kaynak, Editör John L. Esposito rehberliğinde düzenli olarak güncellenmektedir.

10 Oxford un saygın çalışmaları arasından den fazla makale, ayrıca 250 adet birincil kaynak, 800 ün üzerinde harita ve görsel, Kuran ın iki adet İngilizce tercümesi ile Hanna E. Kassis in A Concordance of the Qur an ın ilk ve tek online versiyonunu içeren, bu ek materyalin özenle seçilmiş editöryel programı; Oxford Islamic Studies Online ı İslam çalışmaları içinde en güçlü ve içerik bakımından en zengin kaynak yapmaktadır. Kuran ın iki adet İngilizce çevirisi yan yana görüntülenerek daha etkin incelenebilir. İslami terimler ve kavramlar sözlüğü ile daha hızlı çalışma araştırma olanağı sağlar. Önde gelen İslami bilim insanları tarafından yazılmış tematik rehberler, erişilebilir bir şekilde konuları ana hatlarıyla belirtirken okuyucuların da araştırma makaleleri, biyografiler ve birincil kaynaklar gibi destekleyici kaynaklara bağlantı kurmalarını sağlarlar.

11 Oxford English Dictionary, kelimelerinin kullanım evrimlerinin izini süren, İngiliz dilinin en güvenilir ve kapsamlı kaydı olduğu kabul edilmektedir. Oxford English Dictionary Online, Oxford English Dictionary nin en güncel içeriğinin yanında ayrıca gelmiş geçmiş en derin ve geniş Tarihi Eşanlamlılar Sözlüğü nü sunar.

12 den fazla sözcük anlamı ve 3 milyon un üzerinde kullanım örneği ile sözcüklerin tüm İngiliz dili tarihi boyunca nasıl kullanıldığını gösterir. Historical Thesaurus of the Oxford English Dictionary, kullanıcıların konu, anlam ve fikirleri keşfetmesini sağlar. İngiliz İngilizcesi, Amerikan İngilizcesi ve global İngilizce nin tüm çeşitleri ile resmiden argoya kadar tüm kullanım türlerini kapsar. Yılda dört kez binlerce yeni anlam eklenerek güncellenir. Dijital yararları güçlü ve esnek tarama seçenekleri ile OED de yeni gezinme yöntemlerini (tarih cetvelinden Historical Thesaurs of the OED ye kadar) içerir. My OED ile kişiselleştirme özelliği tarama ve girişleri ileride tekrar kullanmak üzere kaydeder.

13 Oxford un dünya çapında tanınmış dil araştırmalarını baz alan güncel online sözlükler, eşanlamlılar sözlükleri ve referans içerikleri ile Oxford Dictionaries Pro, kapsamlı, bütünleşik, akıllı-bağıntılı (smartlinked) İngiliz dili kaynağıdır. Biçim, kullanım, gramer ve imla ile hukuki ve teknik yazımda uzman rehberler ile kelimelerin tanımlarını, cümleleri ve deyimleri hızlı-tarama olanağı sağlar.

14 den fazla kayıt ve tanım ve in üzerinde eş ve zıt anlamlar ile eşsiz bir içerik. Kullanıcının İngiliz dilindeki nüansları anlamasına yardımcı olan 1,9 milyon gerçek kullanım örneği ile cümle bankası. En güncel anlamlar ve en yeni sözcükler ile yılda dört kez güncellenir. Dijital yararları, Amerikan ve İngiliz İngilizcesinde işitsel telaffuz ile çapraz bulmaca ve anagram bulmacaları içerir. Beşeri ve fen bilimlerindeki editörler için uzmanlık sözlükleri ve ayrıca hukuk profesyonelleri için Garner s Legal Usage. Sofistike araştırma ve göz gezdirme seçenekleri, araştırma sürecini kolaylaştırır. In-library desteği, yerinde ve uzaktan eğitim seçenekleri, promosyonel materyaller ve dahası. Pratik yazım yardımı, iş başvurusundan özgeçmişinizi en iyi hale getirmeye, iş yerindeki yazım becerilerinizi geliştirmeye ve genel yazışmalara kadar pek çok durum için rehberlik sağlar.

15 Oxford University Press Abonelik, Fiyat Seçenekleri & Teknik Destek 3 Esnek fiyat modelleri ve ANKOS konsorsiyum anlaşması ile fiyatlama. Tüm kaynaklar 12 aylık abonelik için uygundur ve erişim kullanıcı sayısına göre değişebilir (1 kullanıcı, 3 kullanıcı, 6 kullanıcı, sınırsız kullanıcı). OUP kaynaklarının çoğu tek seferlik satın alma modeline de uygundur. Lütfen daha fazla bilgi için ANKOS ile veya EaZy Solutions ile iletişime geçin. Abonelik yapmadan önce karar vericilere yardımcı olması açısından istek üzerine ücretsiz 1 aylık deneme seçeneği. Kampüsten erişim IP doğrulaması Uzaktan Erişim Proxy IP Kullanıcı adı/şifre Library Card Kullanıcılar kütüphane kartlarını sisteme tanıtabilirler. Sonrasında kütüphane kart numaralarının önünde bulunan kodu girerek diledikleri yerden erişim sağlayabilirler.

16 Oxford University Press Librarian Resource Centre 3 Hem içerik hem de işlevsellik üzerinde yapılan düzenli güncellemeler, kaynakların ilgili ve güvenilir kalmasını sağlar. Detaylı kullanım istatistikleri, kullanıcılarınızın ne sıklıkla kaynaklarınıza eriştiklerini takip etmenizi sağlar. MARC kayıtları, kataloglama ve keşfedilebilirliğe yardımcı olmak için ücretsiz olarak indirmeye hazırdır. Eğitim desteği eğitimler için adanmış bir ekip. Online veya kurumunuzda. Daha fazla bilgi için EaZy Solutions ile iletişime geçin. Teknik destek Promosyonel materyaller, kütüphane kullanıcılarına kaynakları tanıtmak için yardımcı.

17 3 Sorular? Teşekkürler!

springerlink.com SpringerLink

springerlink.com SpringerLink Springer den öncü online yayıncılık hizmeti Springer den öncü online yayımcılık hizmeti Tanıtım bilim, teknoloji ve tıp alanındaki araştırmacılar için güçlü bir merkezi erişim noktası. 1996 da bir temel

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

GALE REFERANS KOLEKSİYONU

GALE REFERANS KOLEKSİYONU 1 GALE REFERANS KOLEKSİYONU Kütüphaneniz için eksiksiz dijital çözümler Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan en büyük abonelik paketi Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

BÜLTEN. Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar!

BÜLTEN. Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar! Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar! Thieme Tıp E-Dergileri akademik kurumlar, tıp fakülteleri, hastaneler, araştırma tesisleri ve sağlık hizmeti

Detaylı

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Elsevier den geniş kapsamlı ekitaplara anında erişim Elsevier elibrary nedir? Elsevier elibrary tıp ve sağlık bilimleri alanında çok geniş kapsamlı ekitaplara

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI!

ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI! ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI! ŞİMDİ E-KİTAP Ebru AKTAŞ ZAMANI! Ebru AKTAŞ 18 Nisan 2014 ANKOS Link, Antalya 18 Nisan 2014 ANKOS Link, Antalya Temsil Ettiğimiz Yayınevleri CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS DE GRUYTER

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

Dünya çapında 60 dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;

Dünya çapında 60 dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International; Dünya çapında 60 dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International; Hukuk Dergileri Yasalar, içtihatlar ve mahkeme kararları Diğer duruşma bilgileri Ekonomi kaynakları Avrupa Topluluğu materyalleri Anlaşmalar

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu ÜNAK Kamil Çömlekçi ÜNAK Kütüphanecilerin Değişen Rolleri Geleneksel Roller Koleksiyon geliştirme ve

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR Kullanım Kılavuzu Semih BAKAR semih@accucoms.com ascelibrary.org İnşaat Mühendisliği araştırmaları ve uygulamaları konu alanlarında dünyadaki en büyük tam metin veri tabanıdır. ASCE Library inşaat mühendisliği

Detaylı

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015 MORE Dergi Koleksiyonları : Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu Sağlık Bilimleri I Malzeme Bilimi & Mühendisliği I Beşeri & Sosyal Bilimler ANKOSLink.

Detaylı

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager msoyulmaz@ebsco.com 1 2 3 Peki Kitaptan Ne Öğrenebilirsiniz? 4 Misyonumuz 40 yıldan uzun bir süredir misyonumuz hep aynıdır: Kütüphanelerin büyüklüklerine bakmaksızın,

Detaylı

GROVE ART ONLINE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GROVE ART ONLINE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ GROVE ART ONLINE 1 KAPSAM Bu veri tabanı ile aşağıdaki kaynaklara erişilebilmektedir: Grove Art Online The Oxford Companion to Western Art Encyclopedia of Aesthetics The Concise Oxford Dictionary of Art

Detaylı

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU Beyhan Karpuz * U.S. Government Printing Office (GPO) nedir? U.S. Government Printing Office Kongre nin bir kurumudur ve tarihçesi

Detaylı

COCHRANE LİBRARY. http://brainshark.com/wiley/cochranetr COCHRANE KİTAPLIĞI NEDİR?

COCHRANE LİBRARY. http://brainshark.com/wiley/cochranetr COCHRANE KİTAPLIĞI NEDİR? COCHRANE LİBRARY Klinik incelemelerin tam metinlerinin yer aldığı; The Cochrane Database of Systematic Reviews (Cochrane Reviews), Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE), The Cochrane Central

Detaylı

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Doğan Küsmüş Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO Information Services e-posta: dkusmus@ebsco.com cep no: +90 530 351 4222 1 www.ebsco.com

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

BRILL Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Koleksiyonları

BRILL Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Koleksiyonları BRILL Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Koleksiyonları ANKOS 13. Yıllık Toplantısı 25-27 Nisan 2013 Antalya Ajanda Brill kimdir? Ortadoğu ve İslam Koleksiyonları E-kitaplar E-referanslar Birincil Kaynaklar

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Yılı Çalışma Raporu http://kutup.gop.edu.tr kutup@gop.edu.tr KÜTÜPHANEMİZ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1992 yılında,

Detaylı

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Öğr. Gör. Mithat Zencir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Kapsam Giriş

Detaylı

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar Serdar Katipoğlu 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22-23 Kasım 2018, Bezmialem Vakıf Üniversitesi - ANKOS Genel

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Tıbbi Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Geniş Kapsamlı: Geleneksel arama motorlarının hepsi geniş kapsamlı değildir bu yüzden doktorlar genelde aradıkları

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

Oxford English Dictionary Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Oxford English Dictionary Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Oxford English Dictionary Online 1 KAPSAM Oxford English Dictionary Online, 2000 yılında y oluşturulmu turulmuş bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı,, Oxford English Dictionary nin nin 20 ciltten oluşan

Detaylı

Thomson Reuters EndNote

Thomson Reuters EndNote Thomson Reuters EndNote Araştırmalarınızı Yönetmek için En Güçlü Araç Kadir Diren Sales & Support ANKOSLINK 2015 09-04-2015 EndNote - Researchsoftware.com Advance your Research and Publish Instantly EndNote

Detaylı

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH PLACEMENT TEST Uzunluğu değişken, bilgisayar kontrollü olan bu Yerleştirme Sınavı kullanıcıları DynEd eğitim yazılımlarında düzeylerine uygun olan başlangıç noktasına yerleştirir. Bu sınav düzey olarak

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ FALİYET RAPORU 1.GENEL BİLGİLER Özgörev (Misyon) Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini

Detaylı

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH PLACEMENT TEST Uzunluğu değişken, bilgisayar kontrollü olan bu Yerleştirme Sınavı kullanıcıları DynEd eğitim yazılımlarında düzeylerine uygun olan başlangıç noktasına yerleştirir. Bu sınav düzey olarak

Detaylı

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders ve kaynak kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken akademik

Detaylı

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1 Dijital Çağda Mendeley ve Siz Dr.Başak Candemir 1 Gündem Mendeley nedir? Dünyada Mendeley Mendeley ın Türkiye için önemi Mendeley le yapabilecekleriniz Yol haritası 2 Mendeley nedir? Mendeley yayınları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Akademik Yazıma Giriş PSIR 182 2 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Akademik Yazıma Giriş PSIR 182 2 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Akademik Yazıma Giriş PSIR 182 2 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

ENCYCLOPÆDIA Britannica

ENCYCLOPÆDIA Britannica Prepared by: Ersen Erdem E-mail: eerdem@britannica.co.uk Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd 2 nd Floor Unity Wharf 13 Mill Street London SE1 3BH Mobile: +90 (532) 4473626 ENCYCLOPÆDIA Britannica Eskişehir

Detaylı

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti Ocak 2011 de bir önceki yıllara göre e-kitap satışları % 115,8 arttı Son rapora göre, ABD çapında e-kitap tüm kategorilerde satış birincisi

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ Rektör Prof. Dr. Osman TEKİNEL Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafi BAYTORUN (Kütüphaneden

Detaylı

Filiz Ekingen Flores Mamondi Boğaziçi Üniversitesi

Filiz Ekingen Flores Mamondi Boğaziçi Üniversitesi ULUSLARARASI KAYNAK PAYLAŞIM YÖNTEM VE UYGULAMALARI Filiz Ekingen Flores Mamondi Boğaziçi Üniversitesi ULUSAL AKADEMİK KAYNAK PAYLAŞIMI ÇALIŞTAYI ( 16 Nisan 2010 Kadir Has Üniversitesi ) Yurt dışı yayın

Detaylı

Springer ekitapları ABC. springer.com HEMEN OKUYUN. En Geniş Online STM Kitap Koleksiyonu. erişim. olursa, hepsi tek bir platformda

Springer ekitapları ABC. springer.com HEMEN OKUYUN. En Geniş Online STM Kitap Koleksiyonu. erişim. olursa, hepsi tek bir platformda ABC springer.com Springer ekitapları En Geniş Online STM Kitap Koleksiyonu 7 Son derece önemli içerik 7 Arşiv hakkı ile devamlı erişim 7 DRM yok 7 Ne zaman ihtiyacınız olursa, hepsi tek bir platformda

Detaylı

JSTOR Current Scholarship Program. Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico

JSTOR Current Scholarship Program. Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico JSTOR Current Scholarship Program Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico JSTOR JSTOR, 1.500 akademik dergi, kitap ve birincil kaynaktan oluşan bir dijital kütüphanedir.

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

Keşfedilmemiş Bir Koleksiyon: Bilkent Üniversitesi ABD GPO Koleksiyonu

Keşfedilmemiş Bir Koleksiyon: Bilkent Üniversitesi ABD GPO Koleksiyonu Okuyucu Mektupları Türk Kütüphaneciliği 19, 3 (2005), 366-370 Keşfedilmemiş Bir Koleksiyon: Bilkent Üniversitesi ABD GPO Koleksiyonu Beyhan Karpuz* U.S. Government Printing Office (GPO) nedir? U.S. Government

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri

Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri ÜNAK 2018 Eklemek istediğiniz başka bir nokta varmı? Bu sorunlar sizi nasıl etkiliyor? 1 Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri aldık Ders kitapları için yetersiz bütçe Açık

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi

elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri Pratik kullanım rehberi Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için Suzanne Ferris Elektronik Ürün Destek Yöneticisi custserv@iop.org İçindekiler journals.iop.org 2

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER Özgörev Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini çağdaş gelişmeler

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

Akademik Performans için Açık Erişim Yayınların Önemi

Akademik Performans için Açık Erişim Yayınların Önemi Akademik Performans için Açık Erişim Yayınların Önemi ANKOS AEKA Açık Erişim ve Akademik Performans Maksimizasyonu 3-5 Kasım 2014 İstanbul, Ankara, İzmir www.ankos.gen.tr Geleneksel bilimsel iletişim sistemi

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Institute of Education UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Neden UCL Institute of Education? UCL Institute of Education (IOE) eğitim alanında dünyada ilk sırada yer alır (2015 QS Konu Bazlı Dünya

Detaylı

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Quality Quality Content Content Resource Resource Management Management Access Discovery Integration Consultation Consultation Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Değişen

Detaylı

Elsevier ve Açık Erişim

Elsevier ve Açık Erişim Elsevier ve Açık Erişim ANKOSLink Nisan, 2013 Gamze Keskin Elsevier BV Kurumsal Gelisim Yoneticisi Turkiye, Iran, Orta Dogu ve Orta Asya Ulkeleri g.keskin@elsevier.com 1 Acik Erisim Nedir? Acik Erisim,

Detaylı

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi Bu kaynaklar nasıl organize olacak? Alıntılarımı nasıl yapabilirim? Dosyalarım diğer bilgisayarımda kaldı. Şimdi ne yapacağım? Yedekleme? Dosyalarımı

Detaylı

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ 25 MART 2015 İşbirliği Çerçevesinde Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi İçin İletişim: DOĞUŞ BÜYÜKARSLAN Kurumsal Satış

Detaylı

Compendex Üzerinde Temel Arama

Compendex Üzerinde Temel Arama Engineering Village 2 Compendex Üzerinde Temel Arama Keşiften Yeniliğe Engineering Village 2 Hakkında www.engineeringvillage2.org Mühendislik topluluğunun bilgi ihtiyaçlarını karşılayan üstün webtasarımlı

Detaylı

SciVerse ScienceDirect. Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak

SciVerse ScienceDirect. Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak SciVerse ScienceDirect Bilime İvme Kazandırmaya Açık Olmak SciVerse ScienceDirect Tam metin ve arama keşfi Sciverse, bir karşılaştırmalı kaynakta araştırmacılara aşağıdakiler için zamanında erişim sağlar:

Detaylı

Geçmişten geleceğe...

Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Ankara Yıldırım

Detaylı

Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları

Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları Ömer Dalkıran H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü omerdalkiran@hacettepe.edu.tr Terminoloji Açık Erişim; 2001 yılında yayımlanan Budapeşte Açık Erişim

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Genel Bilgi-Merkez Kütüphane Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi üniversitemiz Cumhuriyet

Detaylı

Springer ekitapları. springer.com BUGÜN BAĞLANIN! En geniş STM online kitap koleksiyonu

Springer ekitapları. springer.com BUGÜN BAĞLANIN! En geniş STM online kitap koleksiyonu springer.com Springer ekitapları En geniş STM online kitap koleksiyonu 7 Önemli içerik 7 Satın alma modeli 7 DRM Sınırlaması yok 7 Tamamı tek bir platformda, her ihtiyacınız olduğunda springer.com/ebooks

Detaylı

Kitaplar can dostumdur, Onu sevmek şahane. Vaktim yoktur diyerek, Okumamak bahane.

Kitaplar can dostumdur, Onu sevmek şahane. Vaktim yoktur diyerek, Okumamak bahane. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kitaplar can dostumdur, Onu sevmek şahane. Vaktim yoktur diyerek, Okumamak bahane. Genel Bilgilendirme Teşkilat Şeması

Detaylı

Onur Yaşar KARAKOL Uzman. 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara

Onur Yaşar KARAKOL Uzman. 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara Onur Yaşar KARAKOL Uzman 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eği=m ve Sosyal Hizmetler

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı TED Üniversitesi Merve Çetinkaya İçindekiler 1.SirsiDynix Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi ve genel bilgi 2.İadesi gecikmiş kaynaklar hakkında

Detaylı

Son Kullanıcı Kataloglama ve E-Kitap Servisi

Son Kullanıcı Kataloglama ve E-Kitap Servisi Son Kullanıcı Kataloglama ve E-Kitap Servisi Nick RAWSON * OCLC, 1967 yılında kurulmuş, 86 ülke ve bölgede 43.559 kütüphaneye hizmet veren kâr amacı gütmeyen bir üyelik organizasyonudur. OCLC nin misyonu,

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Madde 1: Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin sunumunda, görevli personel ve kullanıcıların görev

Detaylı

SAGE Journals Online Kullanım Klavuzu

SAGE Journals Online Kullanım Klavuzu Yeni nesil SAGE Journals Online a hoş geldiniz! SAGE Journals Online Kullanım Klavuzu SAGE in teknolojisi geliştirilmiş online dergi platformu SAGE Journals Online (SJO), artık HighWire Press in H20 teknolojisi

Detaylı

Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır

Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır Kullanıcılar nasıl daha üretici ve bilgili olabilirler? Onlara daha hızlı, kolay ve etkin araştırma yapabilmeleri için ebrary elektronik kitaplarını önerin. Ebrary,

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ

2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ 2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ AMAÇ 1- Ayrı bir merkez kütüphane binası yapılarak, kütüphane hizmetlerinin bu alandan yürütülmesini sağlamak. Hedef 1- Çağdaş bir kütüphane binasında bilgi/kültür

Detaylı

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Macmillan Practice Online İngilizce öğrenenler için hazırlanmış online alıştırma sitesidir. Buradan sizin yada okulunuzun seçtiği online derslerin tümüne

Detaylı

Basılı Kaynak Taraması. Yazar, konu, anahtar sözcük taramaları için menüden Search seçeneği seçilir ya da Search butonuna tıklanır.

Basılı Kaynak Taraması. Yazar, konu, anahtar sözcük taramaları için menüden Search seçeneği seçilir ya da Search butonuna tıklanır. VTLS EasyPAC.lnk EasyPAC de Katalog Taraması Yöntemleri Basılı Kaynak Taraması Yazar, konu, anahtar sözcük taramaları için menüden Search seçeneği seçilir ya da Search butonuna tıklanır. Basılı Kaynak

Detaylı

ASTM (American Society for Testing and Materials)

ASTM (American Society for Testing and Materials) ASTM (American Society for Testing and Materials) ASTM (American Society for Testing and Materials) ASTM International, 1898 yılında kurulmuş, 100 den fazla farklı ülkeden 30,000 den fazla üyeye sahip

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

SpringerLink Bilgi Önemlidir. SpringerLink i Tercih Edin.

SpringerLink Bilgi Önemlidir. SpringerLink i Tercih Edin. Knowledge Matters. Choose SpringerLink SpringerLink Bilimde Dünya Lideri Hepsi Springer den En Eksiksiz Online STM İçerik Koleksiyonu Geliştirdiğimiz En Hızlı ve En Akıllı Araştırma Platformu Bilimsel

Detaylı

E-kitap: Yerel ve Küresel Boyutlar. Serdar Katipoğlu

E-kitap: Yerel ve Küresel Boyutlar. Serdar Katipoğlu E-kitap: Yerel ve Küresel Boyutlar Serdar Katipoğlu giriş Aydınlanma dönemin insanlığa ve uygarlığa kazandırdığı ve bizim de bugün içinde sektör olarak çalıştığımız kütüphaneler 90 lı yıllardan beri kendi

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Erişim adresi www.emeraldinsight.com Dergileri inceleme Journals & Books sekmesine tıklayarak dergi ve kitapları görebilirsiniz Dergileri inceleme

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 17 Şubat 2012, Erzurum 2 BaŞLaRKeN Bilginin yönetimi zor bir iştir. Bu zoru

Detaylı