ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)"

Transkript

1 ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)

2 Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ÖYP, ülkemizin giderek artan öğretim üyesi gereksinimini karşılayabilmek amacıyla 2001 yılında 5 üniversitenin işbirliğiyle ve DPT nin desteğiyle ODTÜ de başlatılmıştır.(öyp-dpt) 2010 yılından itibaren YÖK tarafından yürütülmektedir.(öyp-yök)

3 ÖYP-DPT ODTÜ ve ÖYP üniversiteleriyle yapılan çerçeve protokol le ODTÜ-ÖĞRENCİ-ÖYP ÜNİVERSİTESİ katılımıyla ve Kalkınma Bakanlığı (DPT) desteğiyle yürütülmektedir. ÖYP-DPT de 2014 yılı Nisan ayı itibariyle 42 Üniversite ve programa devam eden 260 öğrenci bulunmaktadır.

4 ÖYP-YÖK 2010 yılından itibaren,yök tarafından yayınlanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar a göre yürütülmektedir. YÖK e başvurarak kadro alan Araştırma Görevlileri lisansüstü eğitim için YÖK tarafından üniversitelere yerleştirilmektedir yılı Nisan ayı itibariyle 74 farklı üniversiteden 246 öğrenci bulunmaktadır.

5 ÖYP den ayrılan / devam eden / mezun olan öğrenciler Toplam Öğrenci Devam Eden Öğrenci Ayrılan Öğrenci Mezun ÖYP-YÖK ÖYP-DPT İstifa = 34 öğrenci Akademik başarısızlık = 49 öğrenci

6 ÖYP BÜTÇESİ (DPT) DPT araştırma görevlileri programda bulundukları süre boyunca $ ile desteklenmektedir. Bu desteğin 2015 yılı sonuna kadar sürmesi beklenmektedir. Bütçe, BAP Esas ve Usulleri ne göre kullanılmaktadır yılında döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle, Ocak 2014 tarihinden itibaren seyahat bütçe limitleri artırılarak TL yapılmıştır (18 Şubat 2014 tarihli Üniversite Yönetim Kurulu Kararı). ÖYP bütçesi tez danışmanı/öğretim üyeleri, Bölümler, Enstitüler ve Rektörlük tarafından «projeler geliştirilerek» kullanılmaktadır proje çağrısı yapıldı.

7 BÜTÇE KULLANIMI (ÖYP-DPT) Proje Bütçesini Kullanma Şekli: 2014 yılında ÖYP bütçesi, seyahat harcamaları dışında, bireysel projeler için TL tez danışmanı payı, TL EABD payı olmak üzere toplam 8.000TL olarak belirlenmiştir. Bütünleşik projeler için bütçe TL tez danışmanı payı ve TL EABD payı olmak üzere toplam TL olarak tespit edilmiştir. Bütünleşik proje, bir veya birden fazla tez danışmanı ve en az iki araştırma görevlisi ile oluşturulabilir. Talepler için ÖYP Portalı kullanılmalıdır.

8 SEYAHAT BÜTÇESİNİN KULLANIMI ÖYP-DPT YÖNERGESİ Öğrenci istediği sayıda yurt içi ulusal /uluslararası etkinliğekatılabilir. Kısa süreli yurt dışı görevlendirmeler en fazla 3aylık bir süre ile yapılabilir. Görevlendirmelerden sadece bir tanesi doktora yeterlilik sınavından önce yapılabilir. Diğer görevlendirmeler ise doktora yeterlilik sınavını geçtikten sonra yapılmalıdır. Öğrencinin tez danışmanına ve varsa yardımcı tez danışmanına, öğrencinin ODTÜ deki öğrenimi süresince, kongre veya sempozyuma tebliğ veya poster sunumu için, ÖYP öğrencisi ile birlikte gidilmesi koşulu ile toplam iki seyahat için ÖYP bütçesinden destek verilebilir. Kısa süreli yurt dışı seyahatleri için kullanılan ÖYP bütçesi 4000$ ile sınırlıdır. Öğrenci, en çok bir kez eğitim amacıyla, atölye/kurs/yaz okuluna, niteliği Enstitü Yönetim Kurulu (EYK) tarafından onaylanması koşuluyla katılabilir. Uzun süreli yurt dışı görevlendirme, doktora yeterlilik sınavı sonrası, tez önerisi yapıldıktan sonra yapılabilir. Uzun süreli yurt dışı görevlendirmeler 3 ayı aşan ancak en çok 12 aya kadar olan yurt dışı görevlendirmelerdir. Uzun süreli yurt dışı seyahatler ayda 900$ ve gidiş-dönüş yol ücretleri ile desteklenmektedir. ÖYP öğrencisinin, hangi kaynaktan desteklendiğine bakılmaksızın, toplam yurtdışı görevlendirme süresi program boyunca 16 ayı geçemez.

9 ÖYP BÜTÇESİ (YÖK)

10 KAYNAK AKTARIMI YÜKSEK LİSANS : PROJE : TL, SEYAHAT : TL DOKTORA: PROJE : TL, SEYAHAT : TL BÜTÜNLEŞİK DOKTORA: PROJE: TL, SEYAHAT : TL

11 1 NİSAN 2014 TARİHLİ ODTÜ ÖYP-YÖK YÖNERGE DEĞİŞİKLİĞİ ( tarihli YÖK düzenlemesine istinaden) ÖYP Araştırma Görevlileri, azami süreleri içinde kaynaklarını kullanabilirler. Azami süreye eklenen bilimsel hazırlık dönemlerinde ÖYP kapsamındaki desteklerden faydalanılamaz. ÖYP Araştırma Görevlileri, tez çalışmalarıyla ilgili yurt içi ve yurt dışı araştırma giderleri için ÖYP kaynaklarından faydalanabilirler. ÖYP Araştırma Görevlisinin hangi kaynaktan desteklendiğine bakılmaksızın, toplam yurtdışı görevlendirme süresi, doktora ve bütünleşik doktora için tek seferde 12 aydan fazla olmamak üzere 16 aydır.

12 Azami sürede (yüksek lisans için 6, doktora için 12, bütünleşik doktora için 18 dönem olmak üzere) öğrenimini tamamlayamayan ÖYP Araştırma Görevlilerinin, ÖYP kadrolarıyla ilişikleri kesilir. ( Akademik Yılı 2. döneminden itibaren ÖYP na katılan araştırma görevlileri için geçerli olacaktır).

13 ÖYP Giderleri 14 Kasım 2013 tarihinde, YÖK tarafından güncellenen yeni Usul ve Esaslar ın ÖYP giderleri ile ilgili 13. Maddesine göre; ÖYP araştırma görevlilerinin eğitimleri süresince kullanılmak üzere Yükseköğretim Kurulu tarafından her bir ÖYP araştırma görevlisi için eğitim-öğretim ve araştırma amacıyla yükseköğretim kurumuna aktarılan kaynaklar; ÖYP kapsamındaki proje giderleri, yurt içinde veya yurt dışında yapılacak yabancı dil eğitimi giderleri, lisansüstü eğitimin tez aşamasında yurt dışında sürdürülecek bir bölümüne ilişkin araştırma giderleri, eğitim-öğretim için gerekli alımlar, temel ofis ekipmanları, sarf malzemeleri, makine-teçhizat alım, bakım, onarım ve destek harcamaları, ÖYP araştırma görevlileri ile bunların danışmanlarının yılda toplam 15 günü aşmayacak şekilde yurtiçi veya yurtdışı bilimsel amaçlı toplantılara katılmaları (6245 sayılı Harcırah Kanunu uyarınca yapılan ödemeler dahil) için kullanılır.

14 Yurt İçi ve Yurt Dışı Görevlendirme ve Kaynak Kullanım Yönergesi nin kaynak kullanımı ile ilgili 3. maddesi: (1) Proje Giderleri: Lisansüstü eğitim için gerekli alımlar, temel ofis ekipmanları, sarf malzemeleri, makine-teçhizat ve hizmet alım, bakım ve onarım harcamaları (tez çalışmaları ile eğitim programı kapsamında yapılacak diğer araştırma giderleri dahil), (2) Seyahat Giderleri: ÖYP araştırma görevlileri ile bunların danışmanlarının yılda 15 günü aşmayacak şekilde yurt içi ve yurt dışı bilimsel amaçlı toplantılara katılmaları (6245 sayılı Harcırah Kanunu uyarınca yapılan ödemeler ile ÖYP araştırma görevlisinin danışmanları için ÖYP kapsamında yapılacak diğer ödemeler dahil) ve tez çalışmalarıyla ilgili yurt içi ve yurt dışı diğer araştırma giderleri.

15 ÖYP-YÖK ARAŞTIRMA GÖREVLİSİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YÖK Usul ve Esasları kapsamında, her yarıyıl sonunda, ÖYP Araştırma Görevlisinin danışmanı bir değerlendirme raporu hazırlayarak enstitüsüne teslim eder. Bu rapor mecburi hizmetin gerçekleşeceği ilgili yüksek öğretim kurumuna gönderilir. Bu değerlendirme raporlarına ek olarak, ÖYP Araştırma Görevlisi kadrosunun bağlı bulunduğu üniversiteye yılda bir kez bilgilendirmek amacıyla rapor hazırlamakla yükümlüdür.

16 MEVCUT PROBLEMLER 1. Bütçe aktarımındaki gecikmeler: YÖK e bütçe aktarım talebinde bulunulurken gerekli olan belgeler: Öğrenci belgesi, Yabancı dil belgesi, Kadrolarının ODTÜ ye aktarıldığına dair belge, Doktora geçişte alınan EYK kararı. 2. Uzun süreli yurtdışı görevlendirme için ÖYP kaynaklarından faydalanılamaması, diğer YÖK burslarındaki gecikmeler 3. Belirsizlikler

17 GELİŞMELER ÖYP Toplantısı: 15 Mayıs 2014 tarihinde, ÖYP Üniversitelerindeki ÖYP Koordinatörlerinin ve ÖYP araştırma görevlilerinin katılacağı bir toplantı planlanmaktadır. ÖYP Yazılımı: ÖYP araştırma görevlilerinin tüm işlemlerini yapabilecekleri bir yazılım çalışmasına başlanmıştır.

18 oyp.metu.edu.tr ÖYP Portalında; YÖK Usul ve Esasları, Kaynak kullanımı ile ilgili bilgi kılavuzu, Kaynak kullanımı ile ilgili yönergeler, Değerlendirme formları, Mal ve hizmet alımları için gerekli formlar, Bütçe tertipleri, yer almaktadır.

19 TEŞEKKÜRLER Proje ve Seyahat Bütçesi (DPT): E-posta: Telefon: Havva OĞUZ E-posta: Telefon: Gülsenem EMİRALİOĞLU ÖYP Başvuru ve İdari Akademik Süreçler: E-posta: Telefon: Işık TEKİN E-posta: Telefon: Semih GÖKATALAY Proje Bütçesi (YÖK): E-posta: Telefon: Dilek ARİÇ Seyahat Bütçesi (YÖK) E-posta: Telefon: Gözde EMEN

ÖYP SÜREÇLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. SBE-ÖYP Bilgilendirme Toplantısı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 27 Şubat 2013. MM-25 Amfisi

ÖYP SÜREÇLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. SBE-ÖYP Bilgilendirme Toplantısı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 27 Şubat 2013. MM-25 Amfisi ÖYP SÜREÇLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 27 Şubat 2013 MM-25 Amfisi ÖYP Nedir? ÖYP, ülkemizin giderek artan öğretim üyesi gereksinimini karşılayabilmek amacıyla 2001 yılında 5 üniversitenin

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP)

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi Doç. Dr. M. Ali CENGİZ (ÖYP Koordinatörü) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi doktora öğrenimini

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ÇUKUROVA ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Öğretim Üyesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Bu Yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) bünyesinde

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, akademik yaşamın bir gereği olan öğretim

Detaylı

Enstitülerde Kadro Politikaları ve ÖYP

Enstitülerde Kadro Politikaları ve ÖYP Enstitülerde Kadro Politikaları ve ÖYP Yeni Bir Kadro Politikası Olarak ÖYP Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜLERİ

Detaylı

16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk.

16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk. 16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi :

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Akademik yaşamın temel unsuru olan öğretim üyesinin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, ülkemizdeki öğretim üyesi açığını karşılamak için Yükseköğretim

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI YÖNERGESĠ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI YÖNERGESĠ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI YÖNERGESĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, ülkemizdeki öğretim üyesi açığını karşılamak için Yükseköğretim

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Yönergesi, 2547

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ T.C EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen ve Ege Üniversitesi bünyesinde yürütülen Öğretim Üyesi

Detaylı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller 26.03.2010 AÇIKLAMA Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmiştir. Programın amacı;

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesine Öğretim Üyesi Yetiştirme

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, ülkemizin ihtiyacı olan öğretim üyesinin yetiştirilmesine

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı,

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönerge, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında Akdeniz

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK AKTARIMI VE KULLANIMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK AKTARIMI VE KULLANIMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK AKTARIMI VE KULLANIMI YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ YETĠġTĠRME PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, YÖK tarafından desteklenen ve Uludağ Üniversitesi

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2016-E.127 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BE8AA9LH* Sayı : 26842974-050.01.04/ Konu : Senato Kararı STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINA Üniversitemiz Senatosunun

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAM Mevlana Değişim Programı Nedir? Mevlana Değişim Programı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni vizyonu çerçevesinde yurt içinde eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Akademik yaşamın temel unsuru olan öğretim üyesinin

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, öğrenci/öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ Karar Tarihi :07.05.2014 Karar No : B.30.2.OGÜ.0.05.01.00-15/01 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1-Bu Yönerge, Eskişehir

Detaylı

EK DERS ÜCRETİ (1) - örgün öğretimde en çok 20 saat, - ikinci öğretimde iseen çok 10 saat,

EK DERS ÜCRETİ (1) - örgün öğretimde en çok 20 saat, - ikinci öğretimde iseen çok 10 saat, EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil Öğretim Elemanlarına ek ders ücreti ödenir. Ek

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞETİM KURULU ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞETİM KURULU ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞETİM KURULU ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ İBÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi Öğretim Elemanlarının Yurt içi ve Yurt dışında bilimsel, idari ve klinik araştırma çalışmalarında yapacakları

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 1 Başvuru Alımı Kadro Belirleme YÖK tarafından gönderilen listeyi, ÖYP kapsamında yetiştirilmek üzere Üniversitemiz kadrolarına atanacak Kadro Tablo

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, İstanbul AREL Üniversitesinde tam zamanlı

Detaylı

BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: ADANA BĐLĐM ve TEKNOLOJĐ ÜNĐVERSĐTESĐ ÖĞRETĐM ÜYESĐ YETĐŞTĐRME PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Yönergesi,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında öğretim üyesi yetiştirilmesi

Detaylı

Kapsam MADDE 2 (1) Bu Esas ve Usuller, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programının işleyişine ilişkin hükümleri kapsar.

Kapsam MADDE 2 (1) Bu Esas ve Usuller, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programının işleyişine ilişkin hükümleri kapsar. Aşağıda 2010 yılı ÖYP yönetmeliği yer almaktadır. Bu yönetmelik 14.08.2012 tarihinde https://basin.yok.gov.tr/?page=duyurular&v=read&i=103 linkinden (YÖK sitesi) alınmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları düzenlemek ve kuralları belirlemektir.

Detaylı

dayanılarak hazırlanmıştır.

dayanılarak hazırlanmıştır. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında öğretim üyesi yetiştirilme

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI VE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI VE T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI PROTOKOLÜ

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurumları nda

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BURSLU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BURSLU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BURSLU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde yürütülmekte olan lisansüstü programlara burslu olarak

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 2547 SAYILI KANUNUN 33/a MADDESİ UYARINCA ÜNİVERSİTEMİZ KADROSUNDA OLUP, ÖYP KAPSAMINDA BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPACAK ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROĞRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROĞRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROĞRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar Öğretim Elemanlarının Ek Ders Uygulamaları ile Ek Ders Ücretleri ve Geliştirme Ödeneğine İlişkin Sorunlar Ali KARATÜRK Daire Başkanı Özlem KÖSE Maliye Uzmanı Mayıs 2015 1 SUNUM PLANI Ek ders ücretine ilişkin

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında öğretim üyesi yetiştirilmesi

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde tam zamanlı olarak çalışmakta olan

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE -() Bu Yönerge; Turgut Özal Üniversitesinde tam zamanlı olarak çalışmakta olan

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Sorumluluk, Tanımlar

Detaylı

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI A TÜRÜ ARAŞTIRMA PROJELERİ 1. Projeler için belirlenen üst limit A1 türü projelerde 10.000,00 TL, A2 türü projelerde 25.000,00 TL'dir. 2. Başvurular: 2015 Yılı İçin

Detaylı

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretiminde

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 03.12.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYEP) Uygulama Yönergesi ) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda ve Öğretim

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ. Kasım 2011

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ. Kasım 2011 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ Kasım 2011 Gündem I. Genel Bilgilendirme II. III. IV. Yürütülmekte Olan İşler, Akademik Yılı Çalışmaları İşbirliği, Koordinasyon Sorunları Geliştirme Çalışmaları V. Dilek ve

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ 2012 İÇİNDEKİLER DAYANAK... 1 MADDE 1:... 1 AMAÇ ve KAPSAM... 1 MADDE 2:... 1 TANIMLAR... 1 MADDE 3:... 1 DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YAPISI...

Detaylı

T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Ana

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Bingöl Üniversitesi akademik personelinin yurtiçi ve yurtdışında yapılacak araştırma

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1-(1) Bu Yönerge; Turgut Özal Üniversitesinde tam zamanlı olarak çalışmakta olan

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- DEĞİŞİM PROGRAMLARI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- AVRUPA DIŞI DEĞİŞİM PROGRAMLARI OVERSEAS EXCHANGE (Hibesiz) MEVLANA (Hibeli) ERASMUS+ INTERNATIONAL

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİN YURTİÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde-1: (1)Bu yönergenin amacı; giderleri Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sayfa 1 / 5 T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE EK-1 1 Faaliyet Raporları Fakültenin eğitimöğretim yılına ilişkin faaliyetlerinin

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.07.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29429 MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMININ BÜTÇESİ, KAYNAK KULLANIMI VE MALİ İŞLEMLERİ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMININ BÜTÇESİ, KAYNAK KULLANIMI VE MALİ İŞLEMLERİ T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMININ BÜTÇESİ, KAYNAK KULLANIMI VE MALİ İŞLEMLERİ Rabia SÜNBÜL Yükseköğretim Kurulu Mali Hizmetler Uzmanı, Muhasebe Yetkilisi rabia.sunbul@yok.gov.tr Sunum

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLİMSELVE EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI DESTEKLEME VE UYGULAMA YÖNERGESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLİMSELVE EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI DESTEKLEME VE UYGULAMA YÖNERGESİ TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLİMSELVE EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI DESTEKLEME VE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge;

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ Senato : 03 Mart 2010 / 4 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ 911.OMK.BİT/F01 04.12.20 1 / 10 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama Geliştirme Süreç Mali Hizmetler 911.OMK.BİT/F01 04.12.20 2 / 10 Adı Dayandığı Yasal Mevzuat sında 1 Yurtdışına lisansüstü

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME İLKELERİ YÖNERGESİ

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME İLKELERİ YÖNERGESİ T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- Bu yönergenin amacı Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulunda

Detaylı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul Ve Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul Ve Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul Ve Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yükseköğretim kurumlarına Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında öğretim üyesi yetiştirilmesi

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Kimlik/Dosya No Toplantı Sayısı /

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Kimlik/Dosya No Toplantı Sayısı / KARAR NO: 2016/195 Ömer Halisdemir Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Yönergesi nin Yönetmelik ve Yönerge İnceleme Komisyonunun 28.11.2016 tarihli ve E.1714 sayılı yazısı doğrultusunda aşağıda verildiği

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Tanıtım

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Tanıtım FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Tanıtım Sunumun İçeriği 1. Farabi Nedir? 2. Kapsamı 3. Nitelikleri 4. Araçları 5. Oluşumu 6. Mali Yapısı Farabi Değişim Programı 2 Farabi Nedir? "Farabi Değişim Programı" olarak

Detaylı

Vakıflar Bankası tarafından Beytepe Yerleşkesi öğrenci kafeteryasında şube açılmıştır.

Vakıflar Bankası tarafından Beytepe Yerleşkesi öğrenci kafeteryasında şube açılmıştır. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programları Katkı Payı Ödeme Tarihleri : 07 11 Eylül 2015 Ders Program Kayıtları : 07 11 Eylül 2015 Katkı payı

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

TEZ DANIŞMANI ATAMA v1

TEZ DANIŞMANI ATAMA v1 TEZ DANIŞMANI ATAMA TEZ DANIŞMANI ATAMA (Devam 1) TEZ DANIŞMANI ATAMA (Devam 2) TEZ DANIŞMANI ATAMA (Devam 3) Açıklamalar Tez danışmanı atama, ortak tez danışmanı atama, tez başlığı ve bunlara ait değişiklikler

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Amaç

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Amaç CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL VE ÖN MALİ KONTROL BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL VE ÖN MALİ KONTROL BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ 911.OMK.BİT/F01 01.06.2014 1 / 9 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama Mali Hizmetler 911.OMK.BİT/F01 01.06.2014 2 / 9 Dayandığı Yasal Mevzuat 1 Yurtdışına lisansüstü eğitim için araştırma görevlilerinin

Detaylı

2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ

2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ 2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ Dayanak Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Başvuru Yönergesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Öğretim Üyesi Yetiştirme

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönerge nin amacı, Kadir Has Üniversitesi öğretim elemanlarının

Detaylı