S E F U R O K S M A K S E T L Güçlü Dost BÖLÜM 2 AKSEF. Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S E F U R O K S M A K S E T L Güçlü Dost BÖLÜM 2 AKSEF. Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02"

Transkript

1 Güçlü Dost Güçlü Dost BÖLÜM 2 Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02

2 Bu bölümde neler öğrenmeyi hedefliyoruz? Bu bölümü bitirdiğimizde Aksef ürünümüzün, - Farmakolojik özellikleri, - Antibakteriyel spektrumu, - Endikasyon, kontrendikasyon ve uyarı bilgilerini, - Yan etkiler ile kullanım şekli ve dozajını, - Enjektabl antibiyotiklerin kullanımı hakkında genel bilgiyi, - Aksef in enjektabl solüsyon formunun farmakolojik özelliklerini, - Endikasyonlarını, - Kullanım şekli ve dozaj bilgileri ile - Uygulama özelliklerini öğreneceğiz.

3 FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Sefuroksim aksetil, oral olarak alındıktan sonra gastrointestinal kanaldan absorbe olur ve intestinal mukozada ve kanda serbest sefuroksim kan dolaşımına bırakılır. Gıdalarla birlikte alındığında absorpsiyonu artar. 2 Serum yarılanma ömrü 1,2 saattir. Serum proteinlerine %50 den az oranda bağlanır. Yaklaşık %90 ı 12 saat içinde idrarda değişmeden atılır. SEFUROKSİM AKSETİLİN DOZ - KONSANTRASYON İLİŞKİSİ Doz 125 mg 250 mg 500 mg 1000 mg Cmax(mcg/ml) 2,1 4,1 7,0 13,6 Tmax 2,2 2,5 3,0 2,5 Ortalama T1/2 1,2 1,2 1,2 1,3 AUC(mcg/h/ml) 6,7 12,9 27,4 50,0 Sefuroksim aksetilin plazma farmakokinetiği lineer (doğrusal) değişim göstermektedir. Yani doz artırıldıkça plazma düzeyleri de artmaktadır. Ancak yarılanma ömrü ve plazma maksimum konsantrasyona ulaşma zamanı değişmemektedir. Yani doz artırıldığında absorbsiyon hızı ya da eliminasyon hızı değişmemektedir.

4 Eğri altında kalan alan (AUC) vücuda giren ilaç miktarı hakkında net bilgi vermektedir. Doz artırıldıkça vücuda geçen ilaç miktarı artmaktadır. Diğer farmakokinetik parametrelerin (Cmax hariç) değişmemiş olması sefuroksimin dokularda ve dokular arası sıvıda daha yüksek konsantrasyonda bulunduğunu göstermektedir. Bu konsantrasyonların yüksek olması yüksek dozda kullanılan ilacın daha uzun süre etkili konsantrasyonlarda kalması sonucunu getirmektedir. İlacın yüksek düzeyde daha uzun süre kalması klinik etkinliğin artmasına neden olmaktadır. Sefuroksim aksetilin yüksek dozda uygulanması her türlü enfeksiyon tipinin klinik olarak ağır geçen tablolarında söz konusu olabilmektedir. Bu gibi durumlarda mikroorganizmanın üreme ve yayılmasının durdurulması için antimikrobiyal ajanın daha yüksek düzeyde doku ya da kan konsantrasyonlarına ihtiyaç duyulabilmektedir. Özellikle alt solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisinde doz artırma sıklıkla gerekebilmektedir. Sefuroksim aksetilin artan dozlarının kullanılması sonucu yan etkiye bağlı tedavinin bırakılma sıklığı değişmemektedir. (250mg/gün-%2,2, 500mg/gün-%2,1, 1000mg/gün-%2,5) Dozun artırılması ile gastrointestinal yan etki görülme sıklığı artabilir. Sefuroksim Antibakteriyel Spektrumu 3 Sefuroksim bakteriyel beta laktamazlara karşı iyi bir stabilite gösterir ve sonuç olarak ampisilin ve amoksisiline dirençli suşların çoğuna etkilidir. Gram-negatifler: -Escherichia coli, -Klebsiella pneumoniae, -Haemophilus influenzae, (Beta-laktamaz üreten türler dahil) -Haemophilus parainfluenzae, -Moraxella (Branhamella) catarrhalis, (Beta-laktamaz üreten türler dahil) -Neisseria gonorrhoeae (Beta-laktamaz üreten türler dahil) Gram-pozitifler: -Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten türler dahil, metisiline dirençli türler hariç) - Steptococcus pneumoniae, streptococcus pyogenes (Grup A beta hemolitik streptokok) - Bazı enterokoklar ve Streptococcus faecalis sefuroksime direçlidirler. Spiroketler: - Borrelia burgdorferi

5 Anaeroblar: Gram pozitif ve Gram negatif koklar (peptococcus ve peptostreptococcus türleri dahil); Gram-pozitif basiller (Clostridum ve Propionibacterium türleri dahil) ve Gram-negatif basiller (Bacteroides ve Fusobacterium türleri dahil). Sefuroksim aksetil ve Beta Laktamaz Dayanıklılığı Sefuroksimde R3 zincirinde bulunan madde 7 α-metoksimindir. ENDİKASYONLARI Sefuroksim aksetil duyarlı organizmaların neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Üst solunum yolları enfeksiyonları: kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, otitis media, sinüzit, tonsillit, farenjit gibi. Alt solunum yolları enfeksiyonları: akut ve kronik bronşit, pnömoni gibi. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: fronkül, piyoderma, impetigo gibi. 4 Genitoüriner sistem enfeksiyonları: piyelonefrit, sistit, üretrit gibi. Gonore; akut ve komplike olmayan gonokokal üretrit ve servisit. KONTRENDİKASYONLARI Sefalosporin grubu antibiyotiklere karşı aşırı duyarlığı bilinen hastalarda kullanılmamalıdır. UYARILAR/ÖNLEMLER Sefalosporin grubu antibiyotiklerle penisilinler arasında çapraz duyarlık reaksiyonları bildirilmektedir. Bu nedenle penisilinlere duyarlı hastalarda sefalosporin grubu antibiyotikler dikkatle kullanılmalıdır. Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi uzun süreli kullanımı duyarlı olmayan organizmaların (Candida, Enterokoklar, Clostridium difficile) aşırı çoğalmasına neden olarak tedavinin kesilmesini gerektirebilir. Geniş spektrumlu antibiyotiklerin kullanımında psödomembranöz kolit görülebilir.

6 Gebelikte ve Emziren Annelerde Kullanımı: Gebelikte kullanım kategorisi B dir. Sefuroksim anne sütüne geçer. Emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Sefuroksim aksetilin yan etkileri genellikle hafif ve geçici özelliktedir. Döküntü, ürtiker, kaşıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, ilaç ateşi, erythema multıforme, Stevens- Johnson sendromu, toksik epidermal nekrolizis görülebilir. Sefuroksim aksetil alan hastaların küçük bir oranında diyare, bulantı, kusma gibi gastrointestinal rahatsızlıklar görülmüştür. Diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerde olduğu gibi nadiren psödomembranöz kolit görüldüğü rapor edilmiştir. Eozinofili ve hepatik enzim düzeylerinde geçici yükselmelere (ALT, AST) rastlanabilir. Sefalosporinlerle tedavide pozitif coombs testi rapor edilmiştir. Bu kanın cross-matching ini etkileyebilir. 5 Vajinit, vajinal kaşıntı görülebilir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZAJ Yetişkinler ve 12 yaşın üzerinde çocuklarda günde iki kez mg dır. Genel olarak tedavi süresi 7 gündür. (5-10 gün arası) Beta hemolitik streptokok enfeksiyonlarında, akut romatizmal ateş ya da akut glomerülonefritten sakınmak için tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir. Sefuroksim aksetil optimum absorpsiyon için yiyeceklerden sonra alınmalıdır.

7 ENJEKTABL ANTİBİYOTİKLER VE KULLANIM ALANLARI: Hastaların ağızdan antibiyotik almasının uygun olmadığı durumlarda, ağır enfeksiyon durumlarında ya da immün yetmezliği olan hastaların ağır ve orta dereceli enfeksiyonlarında parenteral yolla antibiyotik uygulanması gerekir. Oral alınan antibiyotiklerin çoğu kısmen absorbe edililirler. Parenteral veriliş kas içi (İntramusküler-İ.M.) ya da damar içi (intravenöz-i.v. ) uygulama şeklinde yapılır. İntravenöz uygulama genellikle infüzyon (Parenteral verilen sıvıya karıştırılan ilacın daha uzun sürede verilmesi) şeklinde yapılır. Antibakteriyel parenteral ilaçlar genellikle flakon içinde toz halindedirler. Çözücü sıvı ile flakon içinde sulandırılarak solüsyon ya da süspansiyon haline getirildikten sonra kullanılırlar. - Pelvik İnflamatuar Hastalık (Pelvic Inflammatory disease- PID) - Selülit - Peritonit - Septisemi (Sepsis) - Osteomiyelit - Septik artrit (İnfeksiyöz artrit) 6 Ardışık tedavi: Pnomoni ya da kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmeleri gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarında yatarak tedavi gören hastalarda tedaviye parenteral antibiyotik ile başlayıp, 2-3 gün sonra oral antibiyotiklere geçilerek sürdürülmesine ardışık tedavi adı verilmektedir. Yapılan çalışmalar klinik başarı ve güvenlik açısından sadece I.V. tedavi ile ardışık tedavi sonuçlarının benzer olduğunu göstermiştir. Bu tür tedavi: - İlaç maliyetlerini düşürür, - Venöz komplikasyonları azaltır, - Hasta konforunu artırır ve - Hastanede kalış süresini kısaltır. İ.V. olarak başlanan antibiyotiğin oral formu varsa onunla devam edilebilir, ancak bu bir kural değildir. İ.V. ilaç hangi gruptansa oral tedavide de bu grubun tercih edilmesi uygundur. Örneğin birinci veya üçüncü kuşak sefalosporinlerle (Sefazolin, seftriakson, sefotaksim veya seftazidim gibi) parenteral formla başlayıp sefuroksim aksetil ile devam edilebilir.

8 Perioperatif profilaksi: Cerrahi girişimler öncesi ya da sonrası sistemik antibiyotik uygulayarak operasyona bağlı enfeksiyon görülmesini önleme işlemine verilen addır. Sefuroksim sodyum özellikle kalbi ilgilendiren operasyonlarda (kalp kapak ve by-pass), kalp harici göğüs içi ve vasküler cerrahi operasyonlarında öncelikle seçilen ilaçlardan biridir. Jinekolojik, gastrointestinal, ortopedik operasyonlarda da kullanılabilir. Sefuroksim için bu gibi durumlarda tavsiye edilen doz operasyon öncesi (60-30 dk) İ.V. olarak verilen 1500 mg dır. Operasyon uzun sürecek olursa 8 saatte bir 750 mg İ.V. veya İ.M. uygulanması tavsiye edilir. Operasyonlardan sonra antibiyotik kullanımına 24 saatten fazla devam edilmesi tavsiye edilmez. Açık kalp ameliyatlarında anestezi indüksiyonu safhasında (Anestezinin başlangıcından operasyonun yapılabileceği anestezi oluşması arasındaki zaman dilimi) İ.V mg uygulanır. Daha sonra 12 saatte bir 1500 mg İ.V. şeklinde toplam 6 gr. ı buluncaya kadar uygulanır. Profilaksi sağlamak için artroplasti ameliyatlarında kemiğin içine protezin yerleştirilmesinde kullanılan bir tür çimento olan metakrilat alçısının her paketine 1,5 gr sefuroksim toz ilave edilerek uygulanabilir. 7

9 SEFUROKSİM SODYUM 250&750MG ENJEKTABL SOLÜSYON FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Sefuroksim sodyum beyazımsı açık sarı renkte bir tozdur. İntramüsküler (İ.M.) ya da intravenöz (İ.V.) uygulama için yeterli miktarda enjeksiyonluk su ile karıştırıldığında gri-beyaz bir süspansiyon ya da sarımtırak(sarı-kehribar) çözelti halini alır. Renkteki bu değişiklikler preparatın etkinlik ve güvenilirliğini etkilemez. Farmakokinetik özellikler: Kas içine 750 mg doz uygulamasının ardından plazma doruk konsantrasyonu (Cmax) 27 mcg/ml dir. Plazma doruk konsantrasyonuna ortalama 45 dakikada (tmax) ulaşır. İ.M. ya da İ.V. uygulamanın ardından ortalama plazma yarılanma ömrü (t1/2) yaklaşık 80 dakikadır. Sefuroksim plazma proteinlerine % 50 oranında bağlanır. Plevra sıvısı, eklem sıvısı, safra, balgam, kemik, ve hümör aközde MIC değerlerinin üzerindeki konsantrasyonlarda bulunur. Sekiz saat içinde verilen dozun yaklaşık % 89 u değişmemiş ilaç halinde, idrarda yüksek konsantrasyon oluşturarak, böbrekler yoluyla atılır. Birlikte kullanılan probenesid sefuroksimin tübüler sekresyonunu yavaşlatır, buna bağlı olarak plazma doruk konsantrasyonu % 40 oranında, yarılanma ömrü % 30 oranında artar. 8 Sefuroksim meninksler iltihaplı olduğunda kan beyin engelini geçebilir. Mikrobiyoloji: Sefuroksim aşağıdaki mikroorganizmalara karşı genellikle in vitro olarak etkilidir. Gram-negatif, aerob mikroorganizmalar: Citrobacter türleri, Enterobacter türleri, Escherichia coli; Klebsiella türleri (Klebsiella pneumoniae dahil), Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Haemophilus parainfluenzae, Moraxella (Branhamella) catarrhalis (ampisilin ve sefalotine dirençli suşlar dahil), Morganella morganii; Neisseria gonorrhoeae (penisilinaz ve non-penisilinaz üreten suşlar dahil), Neisseria meningitidis; Proteus mirabilis, Providencia rettgeri, Salmonella türleri, Shigella türleri.

10 Morganella morganii (Proteus morganii), Enterobacter cloacae ve Citrobacter türlerinin bazı suşlarının sefuroksim ve diğer sefalosporinlere dirençli olduğu in-vitro olarak gösterilmiştir. Pseudomonas, Campylobacter, Serratia türleri, Acinetobacter calcoaceticus ve Proteus vulgaris birçok birinci ve ikinci kuşak sefalosporine dirençlidir. Gram-pozitif, aerob mikroorganizmalar: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Steptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes (ve diğer Steptococcus türleri). Birçok enterokok örneğin Enterococcus faecalis (Streptococcus faecalis) sefuroksime dirençlidir. Metisiline dirençli Staphylococcus türleri ve Listeria monocytogenes sefuroksime de dirençlidir. Anaerob mikroorganizmalar: Gram-pozitif ve Gram-negatif koklar (Peptococcus ve Peptostreptococcus türleri dahil); Gram-pozitif basiller (Clostridum türleri dahil); Gram-negatif basiller (Bacteroides ve Fusobacterium türleri dahil); Propionibacterium türleri. Clostridium difficile ve Bacteroides fragilis in birçok suşu sefuroksime dirençlidir. 9 Diğer: Borrelia burgdorferi ENDİKASYONLAR Sefuroksim sodyum duyarlı mikroorganizmalar tarafından oluşturulan aşağıdaki infeksiyonların tedavisinde kullanılır: Alt solunum yolu infeksiyonları: Steptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Klebsiella türleri, Staphylococcus aureus (penisilinaz ve non-penisilinaz üreten suşlar dahil), Streptococcus pyogenes ve Escherichia coli tarafından oluşturulmuş, akut ve kronik bronşit, infekte bronşiyektazi, pnömoni, akciğer absesi ve post-operatif göğüs infeksiyonlarında, Genitoüriner sistem infeksiyonları: Escherichia coli ve Klebsiella türleri tarafından oluşturulmuş akut ve kronik piyelonefrit, sistit, asemptomatik bakteriüride.

11 Deri ve yumuşak doku infeksiyonları: Staphylococcus aureus (penisilinaz ve non-penisilinaz üreten suşlar dahil), Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella türleri ve Enterobacter türleri tarafından oluşturulmuş, selülit, erizipel ve yara infeksiyonlarında. Septisemi: Staphylococcus aureus (penisilinaz ve non-penisilinaz üreten suşlar dahil) Steptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil) ve Klebsiella türleri tarafından oluşturulmuş septisemi tablosunda. Menenjit: Steptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Neisseria meningitidis ve Staphylococcus aureus (penisilinaz ve non-penisilinaz üreten suşlar dahil) tarafından oluşturulmuş menenjit tablosunda. Gonore: Özellikle penisilin kullanımının uygun olmadığı durumlarda. Penisilinaz üreten ve üretmeyen Neisseria gonorrhoeae ile oluşmuş komplikasyonsuz ve dissemine gonokokal infeksiyonlarda. Kemik ve eklem infeksiyonları: Staphylococcus aureus (penisilinaz ve non-penisilinaz üreten suşlar dahil) tarafından oluşturulmuş osteomiyelit ve septik artritte endikedir. 10 Profilaksi: Abdominal, pelvik, ortopedik, kardiyak, pulmoner, özofajiyal ve vasküler cerrahi girişimler gibi infeksiyon riskinin arttığı durumlarda preoperatif dönemde profilaktik olarak kullanılır. Gebelikte ve Emziren Annelerde Kullanımı: Gebelikte kullanım kategorisi Bdir. Sefuroksim anne sütüne geçer. Emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Sefuroksim sodyum enjektabl genellikle iyi tolere edilir. En sık gözlenen yan etkiler İ.V. uygulamayı takiben meydana gelen lokal reaksiyonlardır. Diğer advers etkiler ile çok nadiren karşılaşılır. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZAJ Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde: Yetişkinler: Yetişkinlere her sekiz saatte bir 750 mg ile 1500 mg arasında 5-10 gün süre ile uygulanır.

12 Komplikasyonsuz üriner sistem infeksiyonlarında, deri ve yumuşak doku infeksiyonlarında, dissemine gonokokal infeksiyonlarda ve komplikasyonsuz pnömonide, her sekiz saatte bir 750 mg dozunda uygulanabilir. Şiddetli veya komplikasyonlu infeksiyonlarda, 8 saatte bir 1500 mg doz uygulanır. Kemik ve eklem infeksiyonlarında, 8 saatte bir 1500 mg doz uygulanır. Hayatı tehdit eden infeksiyonlarda veya düşük duyarlılıklı ajanların neden oldukları infeksiyonlarda, her 6 saatte bir 1500 mg dozunda uygulanabilir. Bakteriyel menenjitte, doz 8 saatte bir 3000 mg ı geçmemelidir. Komplikasyonsuz gonokokal infeksiyonlar için önerilen doz, İ.M. yolla 1500 mg dır. Bu doz bölünerek iki farklı bölgeye tek seferde uygulanır. Bu sırada hastalara oral yolla 1 gr probenesid verilmelidir. Profilaktik amaçla cerrahi işlemden yaklaşık olarak yarım ile bir saat önce İ.V. yolla 1500 mg uygulanması önerilir. Cerrahi işlemin süresine göre 8 saatte bir intramusküler yada intravenöz olarak 750 mg dozunda uygulama yapılır. 11 Açık kalp cerrahisi uygulamalarında, anestezi indüksiyonu sırasında ve takip eden 12 saatlik periyotlarda, İ.V. yolla 1500 mg uygulanması önerilir. Toplam doz 6000 mg ı aşmamalıdır. Böbrek yetmezliğinde: Böbrek yetmezliği mevcut ise doz ayarlaması yapılmalıdır, Dozaj böbrek yetmezliğinin derecesi ve neden olan mikroorganizmanın duyarlılığına göre belirlenmelidir. Kreatinin klerensi 20 ml/dak nın altına düşmediği sürece doz ayarlaması gerekli değildir. Azalmış böbrek fonksiyonunda, yetişkinlerde Sefuroksim sodyumun dozajı: Kreatinin Klerensi (ml/dak) > <10 Doz mg 750 mg 750 mg Sıklık 8 saatte bir 12 saatte bir 24 saatte bir* *Sefuroksim diyaliz ile vücuttan uzaklaştırılabildiği için hemodiyaliz uygulanan hastalarda diyaliz işleminin sonunda daha yüksek bir doz uygulanabilir.

13 Bebeklerde ve 3 aylıktan büyük pediyatrik hastalarda: Bu gruptaki hastalarda, sefuroksime duyarlı mikroorganizmalar tarafından oluşturulmuş infeksiyonlarda, günlük doz mg/kg olmalıdır. Bu doz 6 yada 8 saat ara ile eşit dozlarda uygulanmalıdır. Çok şiddetli ve ciddi infeksiyonlarda 100 mg/kg/gün uygulanmalıdır. Kemik ve eklem infeksiyonlarında günlük doz 150 mg/kg dır. Bu doz dört eşit parçaya bölünerek uygulanır. Bakteriyel menenjitte, önerilen günlük doz mg/kg dır. Bu 6 yada 8 saatte bir intravenöz yolla uygulanmalıdır. UYGULAMA İntramüsküler: Sefuroksim sodyum 250 mg enjektabl flakona 1 ml, Sefuroksim sodyum 750 mg enjektabl flakona 3 ml enjeksiyonluk su ilave edilir, hafifçe bulanık sarı-kehribar bir süspansiyon oluncaya kadar çalkalanır. Uygulama derin kas içi enjeksiyon olarak yapılmalıdır. 12 İntravenöz: Sefuroksim sodyum 250 mg enjektabl için en az 2 ml, Sefuroksim sodyum 750 mg enjektabl için en az 6 ml, Sefuroksim sodyum 1500 mg enjektabl için en az 15 ml enjeksiyonluk su kullanılarak süspansiyon hazırlanır. Hazırlanan süspansiyon bolus tarzında 3-5 dakika içinde, İ.V. infüzyon şeklinde 30 dakika içinde veya hastaya parenteral sıvılar veriliyorsa bu sıvılarla birlikte verilebilir. İ.V. yol bakteriyel septisemi veya diğer hayatı tehdit eden infeksiyonların varlığında hastanın direncinin azaldığı özellikle şok gibi durumlarda kullanılmalıdır. Uyumluluk ve Kararlılık: Farmasötik önlemler: Sefuroksim sodyum enjektabl, diğer bir çok beta-laktam antibiyotiğinde olduğu gibi, aminoglikozit grubu antibiyotiklerle birlikte aynı enjektörde karıştırılmamalıdır. Enjektabl flakonlar sulandırıldıktan sonra tercihen bekletilmeden kullanılmalıdır. Bununla birlikte hazırlanan süspansiyonlar oda sıcaklığında (25 0 C) 8 saat, buzdolabında (2-8 0 C) 48 saat yeterli etkisini korur. Sefuroksim sodyum flakon solüsyonları daha fazla dilüe edildikten sonra 1-30 mg/ml konsantrasyonlarında, aktivitesinin % 10 dan daha fazlasını kaybetmeden, oda sıcaklığında (25 0 C) 12 saat, buzdolabında (2-8 0 C) 48 saat süre ile etkinliğini korur.

14 Sefuroksim sodyum flakon buzdolabında (2-8 0C) aşağıdaki çözeltiler içinde 24 saat etkinliğini korur: 9 sodyum klorür çözeltisi; 1/6 M sodyum laktat; Ringer solüsyonu; Laktatlı Ringer solüsyonu; % 5 dekstroz+ 9 sodyum klorür solüsyonu; % 5 dekstroz solüsyonu; % 5 dekstroz+% 0.45 sodyum klorür solüsyonü; % 5 dekstroz+% sodyum klorür solüsyonu; % 10 dekstroz solüsyonu; % 0.18 sodyum klorür+% 5 dekstroz çözeltisi. Oda sıcaklığında 24 saat süre ile 9 sodyum klorür solüsyonu veya 9 sodyum klorür içinde potasyum klorür çözeltisinde (10-40 meq/l) Sefuroksim sodyum enjektabl solüsyon ile U/ml heparin arasında uyumsuzluk gözlenmemiştir. Sodyum bikarbonat sefuroksim sodyumun dilüsyonu için uygun bir solüsyon değildir. 13

15 KENDİMİZİ SINAYALIM 1. Aksef in genel endikasyon alanlarını listeleyiniz. 2. Aksef in kullanım şekli ve dozajı hakkında bilgi veriniz. 3. Sefuroksim aksetil kullanımında görülen başlıca yan etkiler hakkında ne söyleyebilirsiniz? Aksef in IM ve IV uygulaması hakkında bilgi veriniz. 5. Azalmış böbrek fonksiyonunda sefuroksim nasıl uygulanmalıdır?

Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül

Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Formülü Zinnat süspansiyon 125mg/5ml, beyaz veya krem renkli, tarif edildiği şekilde sulandırıldığında 5 ml'de 125 mg sefuroksime eşdeğerde sefuroksim

Detaylı

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml FORMÜLÜ Beherflakon, 1 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum içerir. Beher çözücü ampul, 4 ml enjeksiyonluk su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TUGENS 250 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TUGENS 250 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ TUGENS 250 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir flakonda; Sefuroksim sodyum...262,94 mg (Sefuroksim eşdeğeri...250

Detaylı

Zinnat TM 250mg Enjektabl Flakon IM/IV

Zinnat TM 250mg Enjektabl Flakon IM/IV Zinnat TM 250mg Enjektabl Flakon IM/IV Formülü Beher Zinnat 250mg enjektabl flakon, 250mg sefuroksime eşdeğerde sefuroksim sodyum içerir. Zinnat 250 mg enjektabl flakonda, 14 mg sodyum (0.6 mmol) bulunur.

Detaylı

KIS A ÜRÜN BİLGİSİ. Film tablet Beyaz renkli, bir yüzü çentikli, diğer yüzü Nobel yazılı, oblong film kaplı tabletler.

KIS A ÜRÜN BİLGİSİ. Film tablet Beyaz renkli, bir yüzü çentikli, diğer yüzü Nobel yazılı, oblong film kaplı tabletler. KIS A ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AKSEF 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (aksetil olarak) Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum Sodyum lauril

Detaylı

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA CEFAKS 500 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim aksetil. Diğerleri:Titanyum dioksid, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ihtiva eder. FARMAKOLOJİK

Detaylı

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORMÜLÜ: Her flakonda, 1 g Seftriakson a eşdeğer Seftriakson sodyum bulunur. Çözücü olarak: 10 ml Enjeksiyonluk su içerir. Steril ve Apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CEFUROL belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep oldugu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CEFUROL belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep oldugu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFUROL 250 mg IV/IM Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 250 mg Yardımcı madde: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyazdan krem rengine kadar olan renklerde, hava geçirmez (hermetik) şekilde kapatılmış flakonda toz.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyazdan krem rengine kadar olan renklerde, hava geçirmez (hermetik) şekilde kapatılmış flakonda toz. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 750 mg Yardımcı madde: Yardımcı

Detaylı

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir.

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. SEFAGEN 2 g IV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 750 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Film Tablet Müstahzar, beyaz ya da krem renkli film kaplı kapsül şeklinde bikonveks tabletler halindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Film Tablet Müstahzar, beyaz ya da krem renkli film kaplı kapsül şeklinde bikonveks tabletler halindedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNCEPTUM 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (aksetil olarak) 500 mg Yardımcı maddeler: Metil parahidroksibenzoat

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer sefuroksim aksetil içermektedir. Ayrıca, koruyucu olarak, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ve boyar madde

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Sefuroksim Sodyum 788.9 mg/flakon (750 mg Sefuroksim e eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Sefuroksim Sodyum 788.9 mg/flakon (750 mg Sefuroksim e eşdeğer) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ FUROXİMED 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim Sodyum 788.9 mg/flakon (750 mg Sefuroksim

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MULTİSEF 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MULTİSEF 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MULTİSEF 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde Her bir flakon, Sefuroksim Sodyum.....263.0 mg (+ %5 eksez)

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz a eşdeğer, Sefuroksim Aksetil içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz a eşdeğer, Sefuroksim Aksetil içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 125 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml ve 50ml Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 125 mg Sefuroksim baz

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Beyaz film kaplı oblong, bir yüzü düz, diğer yüzü 250 yazılı homojen görünümlü tabletler.

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Beyaz film kaplı oblong, bir yüzü düz, diğer yüzü 250 yazılı homojen görünümlü tabletler. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Cefaks 250 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 250 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim axetil amorphous (Akt.: % 81.67) 306.10mg + %2.5 ekses 313.762

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 500 mg İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 500 mg İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 500 mg İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flakon: 500 mg sefuroksime eşdeğer 525.9 mg steril sefuroksim

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda 500 mg seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENFEXİA, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENFEXİA, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir flakon; Sefuroksim sodyum (Sefuroksim eşdeğeri 750

Detaylı

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir.

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir. Cefridem (Seftriakson sodyum) 0,5g IM enj. toz içeren flakon FORMÜL Beher flakon steril ve apirojen olarak 0,5 g Seftriakson' a eşdeğer miktarda Seftriakson Sodyum içerir. Beher eritici ampulde ise 2 ml

Detaylı

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit SULTASİD FİLM TABLET 750 mg FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Sefbaktam serbest Sulbaktam ve Sefoperazon sodyum olarak 1:1 oranında sulandırılmaya hazır kuru toz halindedir. Her Sefbaktam flakonu 500 mg sulbaktam a eşdeğer

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her flakon; 500 mg Sefazolin aktivitesine eşdeğer sefazolin sodyum içerir. Beraberindeki her çözücü ampulde 2 ml %0.5 lik lidokain

Detaylı

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml SULTASİD 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon 250 mg Sultamisilin içerir. Yardımcı madde: Şeker, kiraz aroması FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİGCEF 500 /125 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİGCEF 500 /125 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİGCEF 500 /125 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim aksetil 587,54 mg (500 mg sefuroksime eşdeğer) Potasyum Klavulanat-Avicel

Detaylı

UNACEFİN 0.5 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon

UNACEFİN 0.5 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon FORMÜLÜ UNACEFİN 0.5 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon Her bir flakonda, 0.5 g seftriakson serbest asite eşdeğer seftriakson disodyum triseskuihidrat içerir. Her flakonun beraberinde; 2.0 ml, %1

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZINNAT 1.5 g IV Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZINNAT 1.5 g IV Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZINNAT 1.5 g IV Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 1500 mg Yardımcı madde: Yardımcı maddeler için 6.1

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda bulunur. 1 g seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

UNACEFİN 1 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon

UNACEFİN 1 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon FORMÜLÜ Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. UNACEFİN 1 g İ.M. Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon Her bir flakonda, 1 g seftriakson serbest asite eşdeğer seftriakson disodyum triseskuihidrat

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 250 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml Hazırlamak İçin Granül

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 250 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml Hazırlamak İçin Granül Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFAKS 250 mg/5 ml, ORAL SÜSPANSİYON, 100 ml Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml Süspansiyon, 250 mg Sefuroksim e eşdeğer, Sefuroksim

Detaylı

COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON

COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her Combicid 1 g flakonda; 1000 mg ampisiline eşdeğer ampisilin sodyum ve 500 mg sulbaktama eşdeğer sulbaktam sodyum bulunur. Çözücü olarak ise 3.2 ml steril

Detaylı

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen PROSPEKTÜS AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen FORMÜLÜ: Her flakonda 250 mg ampisiline eģdeğer ampisilin sodyum, 125 mg sulbaktama eģdeğer sulbaktam sodyum bulunmaktadır.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda, 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda sefuroksim sodyum bulunur. Yardımcı

Detaylı

TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V.

TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V. TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V. FORMÜLÜ Her flakonda 1.0 g Sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Sefotaksim sodyum bir semisentetik sefalosporin türevidir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENFEXİA 750 mg İ.V./İ.M. enjeksiyonluk toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENFEXİA 750 mg İ.V./İ.M. enjeksiyonluk toz içeren flakon 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ ENFEXİA 750 mg İ.V./İ.M. enjeksiyonluk toz içeren flakon 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefuroksim sodyum... 788,88 mg (750 mg sefuroksime

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

CECLOR MR 375 mg Film Tablet

CECLOR MR 375 mg Film Tablet CECLOR MR 375 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, 375 mg sefaklora eşdeğer miktarda sefaklor monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit E171 ve indigo karmin alüminyum lake E132 FARMAKOLOJİK

Detaylı

DEVASİD. Mikrobiyoloji : İn vitro çalışmaların sonuçlarına göre aşağıda yer alan mikroorganizmaların müstahzara duyarlı olduğu belirlenmiştir.

DEVASİD. Mikrobiyoloji : İn vitro çalışmaların sonuçlarına göre aşağıda yer alan mikroorganizmaların müstahzara duyarlı olduğu belirlenmiştir. DEVA DEVASİD 750 mg Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 750 mg Sultamisilin' e eşdeğer Sultamisilin tosilat dihidrat, Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder. Sultamisilin; Sulbaktam ve Ampisilin'

Detaylı

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml de; Sultamisilin 250 mg (Tatlandırıcı olarak: Şeker, Aroma verici olarak: Kiraz esansı) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Sultamisilin,

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 400 mg Amoksisilin

Detaylı

AMPİSİD Film Tablet 375 mg

AMPİSİD Film Tablet 375 mg PROSPEKTÜS AMPİSİD Film Tablet 375 mg FORMÜLÜ: Her film tablette 375 mg sultamisiline eģdeğer sultamisilin tosilat dihidrat bulunmaktadır. Ayrıca titanyum dioksit içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam Ampisilin 250 mg 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR BACTAMED duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon. Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon. Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda 788.88 mg sefuroksim sodyum bulunmaktadır. Bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda 788,81 mg sefuroksim sodyum bulunmaktadır. Bir

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 1000mg/500mg İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 1000mg/500mg İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ BACTAMED 1000mg/500mg İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam Ampisilin 500 mg 1000 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR BACTAMED duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Devamox 500 mg Tablet 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 500 mg Amoksisilin baz a eşdeğer Amoksisilin trihidrat içermektedir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. (Sefuroksim eşdeğeri... 750.0 mg) Yardımcı madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. (Sefuroksim eşdeğeri... 750.0 mg) Yardımcı madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MULTİSEF 750 mg Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir flakon, Sefuroksim Sodyum.....789.0 mg (+ %5 eksez) Yardımcı madde:

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROTACEF 1 g IM Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROTACEF 1 g IM Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROTACEF 1 g IM Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Seftriakson 1 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROTACEF'e duyarlı patojenlerin neden olduğu enfeksiyonlar:

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

Ia.CERRAHİ PROFİLAKSİ TALİMATI

Ia.CERRAHİ PROFİLAKSİ TALİMATI Ia.CERRAHİ PROFİLAKSİ TALİMATI CERRAHİ BİRİMLERDE ANTİBİYOTİK PROFLAKSİSİ TALİMATI AMAÇ: Operasyon sırasında potansiyel patojen mikroorganizmaların dokularda üremesini engelleyerek cerrahi alan İnfeksiyonu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXEF 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek) süspansiyon; 100 mg

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEZOL 250 mg IM/IV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

Kısa Ürün Bilgisi 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEZOL 250 mg IM/IV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Kısa Ürün Bilgisi 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 250 mg IM/IV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir flakon; 250 mg Sefazolin e eşdeğer, Sefazolin sodyum içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 5 ml süspansiyon, 200 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin

Detaylı

COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON

COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her Combicid 250 mg flakonda; 250 mg ampisiline eşdeğer ampisilin sodyum ve 125 mg sulbaktama eşdeğer sulbaktam sodyum bulunur. Çözücü olarak ise 0.8 ml % 0.5

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN 1.2 g İ.V. TOZ İÇEREN FLAKON

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN 1.2 g İ.V. TOZ İÇEREN FLAKON Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN 1.2 g İ.V. TOZ İÇEREN FLAKON 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir flakon; 1000 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin Sodyum ve 200 mg Klavulanik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVİFUR 250 mg I.M./I.V. enjeksiyon için toz içeren flakon Steril, apirojen

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVİFUR 250 mg I.M./I.V. enjeksiyon için toz içeren flakon Steril, apirojen KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVİFUR 250 mg I.M./I.V. enjeksiyon için toz içeren flakon Steril, apirojen 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (sefuroksim sodyum olarak)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEVASİD 1.0 g İ.M./ İ.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEVASİD 1.0 g İ.M./ İ.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEVASİD 1.0 g İ.M./ İ.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir flakon; Sulbaktam 500.0 mg** Ampisilin 1000.0 mg**

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ AZİTRO 250 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ : Her film tablet; 250 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat, boyar madde olarak : Titanyum dioksid ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : AZİTRO Film Tablet

Detaylı

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml)

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) PROSPEKTÜS DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) FORMÜLÜ : Duobak Oral Süspansiyon, sulandırıldıktan sonra beher 5 ml de (bir ölçekte) 250 mg sultamisilin ihtiva eden toz

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. ZĐNNAT forte 250 mg/5 ml süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. ZĐNNAT forte 250 mg/5 ml süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI ZĐNNAT forte 250 mg/5 ml süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 5 ml'de süspansiyonda: Sefuroksim Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: mg/şişe Sulbaktam sodyum steril 273.50

Detaylı

SULPERAZON. Enjektabl Toz İçeren Flakon. Steril, Apirojen

SULPERAZON. Enjektabl Toz İçeren Flakon. Steril, Apirojen SULPERAZON 1 G IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ SULPERAZON, sulbaktam sodyum / sefoperazon sodyum kristal kombinasyonunun ticari adı olup, serbest sulbaktam ve sefoperazon olarak

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEROL 500 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ERASEF 500 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğerde sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta

Detaylı

ALFOXĠL 250 mg Enjeksiyon için Toz

ALFOXĠL 250 mg Enjeksiyon için Toz ALFOXĠL 250 mg Enjeksiyon için Toz FORMÜLÜ Alfoxil 250 mg Enjeksiyon İçin Toz; her bir flakonda, 250 mg amoksisilin e eşdeğer steril amoksisilin sodyum içerir. Her bir flakon beraberinde 2 ml steril, apirojen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. İEFORAN 500 mg IM/IV enjektabl flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. İEFORAN 500 mg IM/IV enjektabl flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İEFORAN 500 mg IM/IV enjektabl flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir enjektabl flakon 500 mg sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel BİLEŞİMİ Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel Ceftion Enjeksiyonluk Süspansiyon, 1 ml de 50 mg seftiofur baza eşdeğer seftiofur hidroklorid

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. MULTİSEF, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. MULTİSEF, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MULTİSEF 500 mg IM enjektabl toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir flakon, Sefuroksim sodyum..526.0 mg (+ %5 eksez) (Sefuroksim

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NUAX 300 mg Kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum 20 mg Yardımcı maddeler için, 6.1

Detaylı

ekilde tavsiye edilmedi i takdirde;

ekilde tavsiye edilmedi i takdirde; LG LER 1. BESER TIBB lakon 2. KAL TAT F VE KANT TAT F B LE M Etkin madde: Bir flakon 1 g seftriaksona e de er seftriakson disodyum K FORM 4. KL N KLER u enfeksiyonlar: Sepsis, Menenjit, Kemik, eklem, yumu

Detaylı

KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KLAMOKS BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz FORMÜLÜ: Sulandırıldıktan sonra süspansiyonun her 5 ml sinde; 200 mg amoksisiline eşdeğer Amoksisilin trihidrat 28.5 mg Klavulanik aside

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI. ROXİPİME 0.5 g İ.M./İ.V. Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon. 2. BİLEŞİM Etkin madde:

ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI. ROXİPİME 0.5 g İ.M./İ.V. Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon. 2. BİLEŞİM Etkin madde: 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 0.5 g İ.M./İ.V. Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 0.5 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların

Detaylı

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür.

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür. MERONEM 500 mg IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Steril, apirojen Formülü: Beher flakon etken madde olarak 500 mg meropenem anhidre eşdeğer 570 mg meropenem trihidrat ve yardımcı madde 104 mg anhidr

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROTACEF 1 g İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROTACEF 1 g İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROTACEF 1 g İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Seftriakson 1 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROTACEF 'e duyarlı patojenlerin neden olduğu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ERASEF 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ERASEF 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ ERASEF 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si 250 mg sefprozile

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kadınlarda komplikasyonsuz alt üriner sistem enfeksiyonlarında çoğunlukla 1-3 günlük tedavi yeterlidir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kadınlarda komplikasyonsuz alt üriner sistem enfeksiyonlarında çoğunlukla 1-3 günlük tedavi yeterlidir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun 5 ml sinde (1 ölçek); 100 mg sefiksime eşdeğer 111.9 mg sefiksim trihidrat Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEPHİX 100 mg/ 5ml Pediatrik Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEPHİX 100 mg/ 5ml Pediatrik Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEPHİX 100 mg/ 5ml Pediatrik Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir şişe 1 g sefiksime eşdeğer 1030 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 3. FARMASÖTĐK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 3. FARMASÖTĐK FORM Kapsül Sarı renkli toz içeren, mor kapak ve turkuaz gövdeden oluşan 1 numaralı sert jelatin kapsüller 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI CEMPES 300 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sefdinir 300 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için, 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTĐK

Detaylı

ERASEF 500 mg Film Tablet

ERASEF 500 mg Film Tablet FORMÜL ERASEF 500 mg Film Tablet Her bir film tablet, 500 mg sefprozile eģdeğer sefprozil monohidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER Farmakodinamik Özellikler Sefprozil;

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 2.00 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların tedavisinde

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ECSERY 100 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ECSERY 100 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ECSERY 100 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Bir film kaplı tablette; Sefpodoksim Proksetil 130.45 mg (100 mg Sefpodoksim

Detaylı

LARGOPEN 500 mg TABLET. FORMÜLÜ: Her tablette: 500 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir.

LARGOPEN 500 mg TABLET. FORMÜLÜ: Her tablette: 500 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir. FORMÜLÜ: Her tablette: LARGOPEN 500 mg TABLET 500 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik Özellikler: Amoksisilin bakterisit etkisini bakteri hücre

Detaylı

Enjektabl Flakon. Steril, Apirojen

Enjektabl Flakon. Steril, Apirojen SULPERAZON IM 1 G Lidokainli Enjektabl Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ SULPERAZON, sulbaktam sodyum / sefoperazon sodyum kristal kombinasyonunun ticari adı olup, serbest sulbaktam ve sefoperazon olarak

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. SUPRAX, beta-laktamaz enzimlerine karşı ileri derecede stabildir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. SUPRAX, beta-laktamaz enzimlerine karşı ileri derecede stabildir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI SUPRAX 100 mg/5ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐMĐ Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. VANSEF 1000 mg IM enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. VANSEF 1000 mg IM enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VANSEF 1000 mg IM enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Flakon; Her flakonda 1000 mg sefazolin (sodyum

Detaylı

Prof.Dr. Ayşe Willke Topcu KLİMİK 2017 Antalya

Prof.Dr. Ayşe Willke Topcu KLİMİK 2017 Antalya Prof.Dr. Ayşe Willke Topcu KLİMİK 2017 Antalya 1 Mikrobiyal çevreyi bozmayacak En uygun fiyatla En etkin tedavinin sağlanması temeline dayanır. 2 Klinik ve lab.la doğru tanı konmuş Gerekli olduğuna karar

Detaylı

CEZOL 250 mg IM ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Mart 2008. Kısa Ürün Bilgisi

CEZOL 250 mg IM ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Mart 2008. Kısa Ürün Bilgisi Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 250 mg IM Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir flakon; 250 mg Sefazolin e eşdeğer, Sefazolin sodyum içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AKSEF 500 mg film tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her film tablette 500 mg sefuroksime eşdeğer miktarda sefuroksim aksetil. Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, krospovidon, kroskarmelloz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TIENAM I.V. enjektabl flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: Her flakon steril olarak imipenem anhidr'e eşdeğer imipenem monohidrat ve silastatine

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EQİZOLİN 500 mg İM enjektabl toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EQİZOLİN 500 mg İM enjektabl toz içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EQİZOLİN 500 mg İM enjektabl toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flakon: Her flakonda 500 mg sefazolin (sodyum olarak) bulunur.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 1 g İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 1 g İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 1 g İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flakon: Her flakonda 1000 mg sefazolin (sodyum olarak) bulunur. Ampul:

Detaylı