Proje No: Programlanabilir Kullanıcı Özellikli GSM Sistemli Demiryolu Güvenliğinin İzlenmesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Proje No: 1516 007. Programlanabilir Kullanıcı Özellikli GSM Sistemli Demiryolu Güvenliğinin İzlenmesi"

Transkript

1 Öğretim yılında öğretim elemanlarımız tarafından önerilen Tasarım Projesi ve ve Bitirme Çalışması konuları aşağıdadır. Öğrencilerin öğretrim elemanını değil de öğretim üyesini seçmeleri için sadece konular ilan edilmiştir. Proje No: Akıllı Şebekeler için İki Yönlü DA DA Çevirici Tasarımı Bu çalışmada, DA bara batarya ve batarya DA bara arasında enerji transferi için iki yönlü DA DA çevirici analizi, tasarımı ve uygulaması gerçekleştirilecektir. Günümüzde kullanılmakta olan iki yönlü çevirici türleri incelenecek; birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları belirlenecek, matematiksel modelleri oluşturularak benzetimsel çalışmalar yapılacak ve sonunda kararlaştırılacak çeviricinin uygulaması yapılacaktır. Proje No: Akıllı Şebekeler için Bir Fazlı İki Yönlü Evirici Tasarımı Bu çalışmada, DA bara şebeke ve şebeke DA bara arasında enerji transferi için iki yönlü evirici analizi, tasarımı ve uygulaması gerçekleştirilecektir. Günümüzde kullanılmakta olan iki yönlü evirici türleri incelenecek; birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları belirlenecek, matematiksel modelleri oluşturularak benzetimsel çalışmalar yapılacak ve sonunda kararlaştırılacak çeviricinin uygulaması yapılacaktır. Proje No: Görsel Akıllı Şebeke Eğitim Seti Bu çalışmada, etkileşimli arayüzler aracılığıyla Akıllı Şebeke (AŞ)`nin etkili sunumu gerçekleştirilecektir. Hazırlanacak olan grafiksel kullanıcı arayüzler vasıtasıyla AŞ`nin farklı yönleri (amaç, yaygınlık, çeşit, avantaj, dezavantaj, uygulama örnekleri, vb.) ele alınarak arayüz kullanıcılarına bilgi aktarmak, kullanıcı bilgi seviyesini ve memnuniyetini belirlemek bu çalışma kapsamındaki amaçlardan bir kaçıdır. Proje No: Hastanelerde Hastalar için Otomatik, Telsiz Sağlık Monitor Sistemi(Automatic Wireless Health Monitoring System) Kalp krizi, ağır travma, kan kaybı vs. gibi acil durumlar için ön bilgiler ve acil teşhis bilgileri merkeze aktarılıp, acilen yapılabilecek müdahalelerle zaman kaybetmeden işlemler başlanabilir, ya da hastanın durumu uzaktan uzmanlar tarafından izlenebilir. Proje No: SCADA(Supervisory Control And Data Acquisition) ile Endüstriyel Tesislerin Uzaktan Kumandası SCADA programı ile olağan veya olağanüstü durumlarda endüstriyel bir tesisin durumunu kontrol ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak. Proje No: Toprağın Nemi ve Muhtevişyatının Algılanmasıyla Otomatik Sulama Sistemi (Automatic Irrigation System on Sensing Soil Moisture and Content)

2 Proje No: Programlanabilir Kullanıcı Özellikli GSM Sistemli Demiryolu Güvenliğinin İzlenmesi Proje No: TV Uzaktan Kumanda Cihazıyla Operasyonel Ev Aletlerinin Kontrolu. Özellikle hareket etmede güçlük çeken yaşlılar ve küçük yaşlardaki çocuklar için çeşitli tedbirleri alabilmelerini sağlamak için devre tasarımı ve gerçekleştirilmesi. 6 Proje No: Lazer Silahı ile PC kontrollü Bomba Etkisiz Hale Getirme Robotu Proje No: Mikrodenetleyici Temelli Renk Algılayan Robot Kol Projesi Bir fabrikada renklere göre ürün ayırımı Proje No: RF ID ile Kapı Açma Sistemi Site kapılarında kullanılabilecek bir sistem Proje No: Kan ve İdrar Tahlilleri Kullanılarak Hastalık Tanısı Sistemi Hastalara ait tahlil sonuçları değerlendirilerek, olması muhtemel hastalıkların tanısına yönelik bir bilgisayar programı yazılacak Proje No: Görme Engelliler için Elektronik Baston Görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak, engelleri, tehlikeleri algılayan elektronik düzenek Proje No: Koku Algılama Sistemi ve Uygulaması Farklı kokuları ayırt edebilen ve sınıflandırma yapabilen elektronik burun (Farklı koku sensörleri kullanılacak). Proje No: Çizgi İzleyen Robot ile Yolcu Taşıma Araçların Yol ve Durak Modellemesi Çizgi izleyen robot ile araçların belirli yol boyunca duraklarda yolcu alıp indirme modellemesi Proje No: Koku Algılayan Gezgin Robot Bir ortamda tehlikeli gaz kaçağının yerini sensörler ile belirleyen gezgin robot Proje No: Nabız Ölçme ve Takip Sistemi Hastanın nabzını belirli aralıklara ölçen ve kayıt altına alan düzenek Proje No: Plaka Tanıma Sistemi Site oto parklarında plaka tanımalı güvenlik sistemi

3 Proje No: Sanayi Tipi Fırınlar için Pişirme Fan Sisteminin Tasarımı ve Gerçeklenmesi Pişirme işleminin homojen olabilmesi için fırının kendi tepsisi üzerine koyulan ürün, belirli zaman aralıklarında sağa ve sola döndürülmelidir. Bu projede istenen bu çalışmayı sağlayacak prototip geliştirilecektir. Proje kapsamında ilk olarak teorik altyapı hazırlanacaktır. Ardından donanımsal ve yazılımsal çalışmalar yürütülecek ve testler gerçekleştirilecektir. Son olarak elde edilen verilen raporlanacaktır. Proje No: Sanayi Tipi Fırınların Kablosuz Kontrol Sisteminin Tasarımı ve Gerçeklenmesi Fırınlarda zaman ve sıcaklık ayarı, lamba ve ses açma kapama, soğutma fanı devreye alma çıkarma, fan hızı kademe ayarı, sıcaklık bilgisinin kontrolcüye aktarılıp gösterilmesi gibi işlemler kablosuz bir kontrolcü ile gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında ilk olarak teorik altyapı hazırlanacaktır. Ardından donanımsal ve yazılımsal çalışmalar yürütülecek ve testler gerçekleştirilecektir. Son olarak elde edilen verilen raporlanacaktır. Proje No: İnfüzyon Pompası Tasarımı ve Gerçeklenmesi Medikal alanda hastalar için belli bir zaman aralığında belli miktar sıvı ilacın damar içine enjeksiyonu amacıyla infüzyon pompaları kullanılmaktadır. Sistem enjektör yuvası, lineer hareket sistemi ve programlama arayüzünden oluşmaktadır. İlgili personel arayüz üzerinden saniyede kaç mililitre ilaç verilmesi gerektiğini programlayabilmektedir. Proje kapsamında ilk olarak teorik altyapı hazırlanacaktır. Ardından donanımsal ve yazılımsal çalışmalar yürütülecek ve testler gerçekleştirilecektir. Son olarak elde edilen verilen raporlanacaktır. Proje No: Biberon Mama Hazırlama Robotu Bebekler her zaman anneleri tarafından beslenemeyebilir. Bu nedenlede devam sütleri kullanılması kaçınılmazdır. Bu devam sütleri belli sıcaklıkta hazırlanmalıdır. Bir diğer kriter ise su ve toz mamanın miktarının doğru ayarlanmasıdır. Bu projemizde uygun sıcaklıkta su ve toz mama karışımını hazırlayan küçük ev aletleri sınıfında bir robot tasarlanacaktır. Proje kapsamında ilk olarak teorik altyapı hazırlanacaktır. Ardından donanımsal ve yazılımsal çalışmalar yürütülecek ve testler gerçekleştirilecektir. Son olarak elde edilen verilen raporlanacaktır. Proje No: Tarım Arazilerinde Toprağın Nem ve Sıcaklık Bilgilerinin Uzaktan Takibi ve Akıllı Sulama Sistemi Tarım arazilerinde ürün kalitesi için toprağın nem ve sıcaklık takibinin yapılması önem arz etmektedir. Takibi yapılan bilgiler ışığında toprağın o anki durumuna göre sulama işlemine karar vermek mümkündür. Yapılacak projede toprağın uzaktan nem ve sıcaklık bilgisi alınarak akıllı sulama sistemi geliştirilecektir. Aynı zamanda toprağa ait bilgiler kayıt altına alınabilecektir. Proje kapsamında ilk olarak teorik altyapı hazırlanacaktır. Ardından donanımsal ve yazılımsal çalışmalar yürütülecek ve testler gerçekleştirilecektir. Son olarak elde edilen verilen raporlanacaktır.

4 Proje No: Solar Perde 2 Kişilik bir projedir. Binaların güneş alan yüzlerinde bulunan pencerelerde kullanılmak üzare tasarlanacak ve hem soğutma hem de ısıtma amaçlı bir klimayı çalıştıracaktır. Klima dışında başka elektrikli yüklerinde çalıştırılabileceği mümkün olan bu sistemde Tasarım/Bitirme Projesi kapsamında şimdilik sadece klima hedeflenmektedir. Proje No: Aydınlatma Test ve Ölçüm Sistemi Bu projede 3 4 öğrenci yer alabilir. Proje kapsamında Aydınlatma sistemleri için bir test ve ölçüm platformu oluşturulacaktır. Bu platform sayesinde ışık kaynaklarının ve aydınlatma armatürlerinin aydınlık eğrileri çıkarılabilecek, yol ve makanların aydınlatma hesapları yapılıp test edilebilecektir. Tüm test ve ölçümler bir bilgisayar arayüzü üzerinden yazılımla denetlenip kaydedilerek sonuçlandırılacaktır. Proje No: Rüzgar ve Güneş Enerjisi Test ve Ölçüm Sistemi Bu projede 3 4 öğrenci yer alabilir. Rüzgar türbini ve güneş panellerinden gelen enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülüp kullanılması sırasında oluşabilecek rüzgar, güneş ve yük değişimlerinin etkilerini ölçüp buna göre yüklerienerjisiz bırakmayacak önlemlerin alınacağı ve gerekli kontrollerin yapılacağı bir test ve ölçüm sistemi yapılacaktır. Bu sisteme bir bilgisayar entegre edilecek ve tüm ölçüm ve kontrol işlemleri bu bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecektir. Proje No: Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Şebekeye Entegrasyonu Rüzgar ve güneş enerji kaynaklarından üretilen elektrik enerjisinin dağıtım şebekesine bağlanması ve karşılıklı güç akışının düzgün yapılabilmesini sağlayacak arayüz oluşturulması. 2 3 öğrenci görev yapabilir. Proje No: Kablosuz LED Panel Amaç: bir kablo bağlantısına gerek kalmadan uzaktan yazı yazılabilecek bir LED Panel tasarlayarak bu tür uygulamalara pratiklik getirmek amaçlanmaktadır. Proje No: Protez Kol Tasarımı bir kolundan engelliler için tasarlanacak bu proje ile kişinin iki elini kullanmasını gerektirecek taşıma faaliyetleri için bir protez kol üretilmesi amaçlanmaktadır. Proje No: EEG Sinyallerinden P300 Sinyallerinin Hızlı Tespiti Ani bir uyaran sonucu insan beyninin 300 ms sonra ürettiği P300 sinyallerinin gerçel zamanlı olarak belirlenmesi amaçlanmaktadır. Özellikle beyin bilgisayar arayüzü uygulamalarında sıkça kullanılan bu sinyal türünün hızlı belirlenmesi gerçel zamanlı uygulamalar için çok önemlidir.

5 Proje No: Kişinin Kol Hareketlerine Göre Hareket Eden Araç Tasarımı Bir kamera ile kişinin kol hareketlerinin algılanıp tekerlekli bir aracın hareket ettirilmesi amaçlanmaktadır. Proje No: Yanık Kokusunun Tespiti Elektronik sensörlerle çeşitli yanık kokularının tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Özellikle Fırın teknolojisine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Proje No: Boyundan Aşağısı Felçli Olan Kişiler İçin Tekerlekli Sandalye Kontrolü Bu proje ile boyundan aşağısı felçli olan kişilerin kullanabileceği bir tekerlekli sandalye tasarlamak amaçlanmaktadır. Proje No: Diğer Biyomedikal Uygulamalar Öğrencilerin fikirleri doğrultusundan tasarlanacak biyomedikal uygulamalardır. Proje No: Kanal Kodlama Özellikle sayısal haberleşme sistemlerinde kullanılan Konvolüsyönel Kodlar, Turbo Kodlar, LDOC kodlar ve Zikzak Kodların çalışma ilkeleri ve AWGN kanallarda performans analizleri incelenecek. Proje No: Relay Communication İşbirlikli haberleşme sisteminin temelini oluşturan röle sistemi, çalışma protokolleri ve servis dışı kalma olasılıklarına ilişkin benzetim çalışmaları yapılacak. Proje No: Green Communication Çevreci haberleşme sistemlerin düşük güç tüketimi, yüksek başarım ve düşük hesaplama karmaşıklık artık giderek önem kazanmaktadır. Bunları sağlayacak haberleşme sistemlerinin tasarımına yönelik araştırmalar yapılacak. Proje No: Mısır koçanı taneleri toplama makinesi Sanayi makineleri dışında tarladan toplanan mısır koçanlarının tanelerinin ayrıştırılması elle yapılmaktadır. Bu ayrıştırmada mısır taneleri hazırlanan bir yere dökülmekte daha sonra toplanarak torbalara doldurulmaktadır. Bu projede geliştirilecek bu makina ile mısır taneleri koçanı üzerinden alınarak doğrudan torbalara konulacaktır. Makina mısır koçanı üzerinde ilerleyerek taneleri toplayıp kendi üzerinde biriktirecektir. Makinanın haznesi dolunca torbaya boşaltılacaktır. Proje No: Hızlı Sessiz el kurutma makinası Lavabolarda ellerimizi yıkadıktan sonra genellikle kağıt havlu ile kurutmaktayız. Bazen kağıt havlu kalmayınca ellerimizi kurutmadan çıkmaktayız. Eğer kağıt havlu makinesi yoksa ıslak ellerimizle kağıt havluyu ellemek zorunda kalıyoruz. Bu durum kağıt havlunun kullanılmayan kısmının da ıslanmasına neden olmaktadır. Bu da hijyen açısından uygun olmamaktadır. Diğer taraftan kaliteli ve sessiz çalışan el kurutma makinelerinin çoğu dışarıdan ithal edilmekte olup fiyatları çok yüksektir. Proje ile geliştirilecek sessiz makina ile ıslak ellerimiz çok hızlı kurutulacak ve ses kirliliği de önlenmiş olacaktır.

6 Proje No: Galoş giydirme makinası Hijyen ortamlara girmek için ayaklarımıza galoş giymek zorundayız. Bu galoşları ayakta ayağımıza giymek oldukça zor olmaktadır. Bu projede geliştirilecek makina ile ayağımızı makinanın galoş giydirme hücresine yerleştirdiğimizde galoş ayağımıza otomatik olarak giydirilecektir. Proje No: İki tekerlekli akülü insan taşıma aracı (Cincir) Petrolün pahalı olması, trafik yoğunluğu, çevre kirliliği gibi nedenlerle birlikte, büyük alış veriş merkezlerinde rahatlıkla kullanılabilen, arabamızın bagajına yerleştirip aracımızı yoğun trafiğin olduğu şehir merkezi dışındaki otoparklara park ettikten sonra iş yerimize gitmek için kullanabileceğimiz iki tekerlekli akülü bir insan taşıma aracı (cincir) bu projede geliştirilecektir. Proje No: Akıllı fiş Seyyar olarak kullandığımız her türlü elektrikli cihaz ve makinalar besleme kabloları ucunda bulunan fişlerin uygun prizlere takılması ile çalıştırılır. Bazen cihazlar prize takılı olduğu halde çalışmazlar. Bunun nedenini o anda anlamak zor olmaktadır. Muhtelif sorunlar; prizin bağlı bulunduğu sigortanın açmış olması, cihazın arızalanması, fiş in prize doğru olarak oturtulmamış olması, v.s. Bu projede geliştirilecek akıllı fiş ile cihazın ve besleme noktasına ait elektriksel büyüklükler ve varsa arıza bilgisi üzerindeki ekrandan görülebilecektir. Proje No: Perdeleri ve lambaları otomatik açıp kapatan ışığa duyarlı denetim sistemi Büyük oturma salonlarının pencere perdelerinin çekilmesi oldukça zahmetlidir. Bu proje ile geliştirilecek denetim sistemiyle perdeler havanın kararmasına ve aydınlanmasına bağlı olarak otomatik bir şekilde açılıp kapanacak ve salonun lambası karanlık durumuna göre aydınlatma lambaları yanıp, yatma saatinde otomatik olarak sönecektir. Proje No: Şebeke Modellemesi Digsilent Powerfactory proğramı kullanılarak, Çoruh Edaş a ait belirlenecek OG dağıtım şebekesi fiderlerinin modellenmesi ve gerilim, kısa devre arıza ve koruma analizlerinin gerçekleştirilmesi. (2 kişi) Proje No: VAN DE GRAAFF Generatörü Vandergraft genarötörü tasarımı. (2 kişi) Proje No: Zayıflama Bisikleti İle Elektrik Üretimi Zayıflama bisikleti ile elektrik enerjisi üretimi. (3 kişi) Proje No: Tesla Bobini Tesla bobinin tasarımı ve uygulamaları. (3 kişi) Proje No: Elektronik yük Elektronik yük bankası tasarımı. (3 kişi) Proje No: İletim Hatları Simülatörü Deney seti olarak kullanılmak üzere İletim Hatları Simülatörü tasarımı. (3 kişi)

Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri)

Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri) Tasarım/Bitirme Proje Konuları (2014 2015 Güz ve Bahar dönemleri) Bu dosyadaki proje konuları 2014 2015 Güz ve Bahar dönemlerinde Tasarım ve Proje derslerini alacak olan öğrencilere önerilen konulardır.

Detaylı

201 ı yılından itibaren bu sistemler otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sistemler ücretli. geçiş tarifelerini, çalışma bilgilerini, hat

201 ı yılından itibaren bu sistemler otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sistemler ücretli. geçiş tarifelerini, çalışma bilgilerini, hat Trafik yönetimi geliştirilmesi ve yolcu bilgilendirmelerinin zamanında teslim edilmesini sağlayan ; birincil olarak trafiği verimli kontrol etmekte, yönlendirmekte, tıkanıklık yönetimi sağlamakta, sıradışı

Detaylı

Yaşam alanlarına akıl katar

Yaşam alanlarına akıl katar Yaşam alanlarına akıl katar Güvenliğin, konforun ve enerji verimliliğinin yeni adresi Akıllı Ev ve Ofis Sistemleri! Kısaca Zipato Merkez Ofis Zagreb, Hırvatistan Bulut tabanlı M2M platformu konusunda uzman

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ EĞİTİM MODÜLÜ

EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ EĞİTİM MODÜLÜ EK-2 PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ MODÜLÜ MÜFREDAT KONUSU MODÜL GENEL Enerji verimliliği mevzuatı, M1 Teorik Enerjide arz ve talep tarafındaki gelişmeler, M1 Teorik Enerji tasarrufunun ve verimliliğin önemi

Detaylı

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1 TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI SMART HOME LABORATORY FOR SMART GRID INFRASTRUCTURE IN TURKEY Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Sunan Onur ELMA 2

Detaylı

KONTROL SİSTEMLERİNE GİRİŞ. Hazırlayan Dr.Birol Arifoğlu

KONTROL SİSTEMLERİNE GİRİŞ. Hazırlayan Dr.Birol Arifoğlu KONTROL SİSTEMLERİNE GİRİŞ Hazırlayan Dr.Birol Arifoğlu Temel Kavramlar ve Tanımlar Açık Çevrim Kontrol Sistemleri Kapalı Çevrim (Geri Beslemeli) Kontrol Sistemleri İleri Beslemeli Kontrol Sistemleri Otomatik

Detaylı

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE A S T E K SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE SMART GRID AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ AKILLI ŞEBEKELER ÇÖZÜMÜ Dağıtım yapan işletmelerin otomasyon ihtiyaçları için AKILLI

Detaylı

Bölüm 1 Güç Elektroniği Sistemleri

Bölüm 1 Güç Elektroniği Sistemleri Bölüm 1 Güç Elektroniği Sistemleri Elektrik gücünü yüksek verimli bir biçimde kontrol etmek ve formunu değiştirmek (dönüştürmek) için oluşturlan devrelere denir. Şekil 1 de güç girişi 1 veya 3 fazlı AA

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI İÇ TESİSAT DÖŞEME TEKNİKLERİ ÇAĞIRMA TESİSATLARI GÜVENLİK TESİSATLARI HABERLEŞME VE BİLDİRİM TESİSATLARI ZAYIF AKIM TESİSATI ARIZA TESPİTİ VE ONARIMI AYDINLATMA

Detaylı

Hassas Endüstriler için Sismik Takip Sistemleri

Hassas Endüstriler için Sismik Takip Sistemleri Sismik Switch ( ESD ) Sismik Enstrümantasyon Gaz ve Petrol Tank Sahaları LNG Terminalleri Gaz Dağıtım Şebekeleri 2005 BARTEC/ Kompresör Đstasyonları Takip Görevi Sismik Risk = Tehlike * Yapının Hassasiyeti

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

Alçak Gerilim PV Sistemler için Akıllı Şebeke Kontrolcüsü

Alçak Gerilim PV Sistemler için Akıllı Şebeke Kontrolcüsü Alçak Gerilim PV Sistemler için Akıllı Şebeke Kontrolcüsü Tasarımı, Geliştirilmesi ve Pilot Uygulaması Abdullah Nadar MAM EE SUNUM PLANI Giriş PV Sistemi ve Entegrasyonu Akıllı Şebeke Kontrolcü Sistemi

Detaylı

ÇEVRECİ AKILLI BİNALAR

ÇEVRECİ AKILLI BİNALAR ÇEVRECİ AKILLI BİNALAR Yaşanan mekanda iş süreçlerinin otomasyonu sayesinde oluşturulan akıllı ev, kullanıcısına konfor, güvenlik, kullanım ve maliyet unsurlarında destek sağlar. Konfor ve güvenliğin yanı

Detaylı

SETRON ÖZEL EĞİTİM, TEKNOLOJİ

SETRON ÖZEL EĞİTİM, TEKNOLOJİ Kablosuz Home Prestige Sisteminin Temel Özellikleri 1. Güvenlik Sisteme entegre edilen hareket, yangın, su baskını gibi sensörler ile eviniz, acil durumlara karşı kendini otomatik olarak hazırlar ve korur

Detaylı

ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ VE AKILLI BİNALAR

ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ VE AKILLI BİNALAR ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ VE AKILLI BİNALAR ALİ YİĞİT ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSİ aliyigit@mericgroup.com.tr EMO KONFERANS SALONU 16 MAYIS 2018 ANKARA ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ NELERDİR? Teknolojinin gelişimiyle

Detaylı

Before the light. www.logiba.com. AKILLI ŞEHiR AYDINLATMA SiSTEMi

Before the light. www.logiba.com. AKILLI ŞEHiR AYDINLATMA SiSTEMi Before the light www.logiba.com AKILLI ŞEHiR AYDINLATMA SiSTEMi Sanayi Siteleri Depolar Otopark Alanları Alışveriş Merkezleri Hayat ışığın kontrolünde, ışık ise sizin... Sokak Aydınlatmaları Park ve Bahçeler

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI 1 1. Ev tipi soğutma 2. Ticari tip soğutma 3. Endüstriyel soğutma 2 1. Bireysel iklimlendirme (Split, paket, vb.) 2. Ticari

Detaylı

www.levelteknoloji.com

www.levelteknoloji.com home Akıllı Ev / Bina Sistemleri Evinizin Aklı Sizde Kalsın... www.levelteknoloji.com Akıllı ev nedir Cep telefonunuzdaki basit bir uygulama ile evinizdeki tüm cihazlarınızı ve güvenliğinizi yönetebileceğiniz,

Detaylı

Ocak 2017 Dönemi Kabul Edilen Ar-Ge Projeleri

Ocak 2017 Dönemi Kabul Edilen Ar-Ge Projeleri Ocak 2017 Dönemi Kabul Edilen Ar-Ge Projeleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından Elektrik ve Doğal Gaz Dağıtım Sektörlerinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacı ile dağıtım

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

FC 2048 KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

FC 2048 KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU SİSTEMİ MEYDANA GETİREN MODÜLLER Sistem üç ana modülden oluşur Duvar Hava Çıkış Modülü,Kapı Hava Giriş Modülü,Sistem Kontrol Modülü. 1. Kapı Hava Giriş Modülü Hava giriş modülü aşağıdaki parçalardan oluşur(resim1).

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜNEŞ ENERJİSİ LABORATUARI DENEY RAPORU

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜNEŞ ENERJİSİ LABORATUARI DENEY RAPORU SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜNEŞ ENERJİSİ LABORATUARI DENEY RAPORU DENEY ADI GÜNEŞ ENERJİSİ DERSİN ÖĞRETİM ÜYESİ Prof.Dr. Mustafa ACAR DENEY

Detaylı

www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları 1-4 Ateş Ölçerler 5-14 15-19 Bebek Tesizleri 20-23 Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler 24-26

www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları 1-4 Ateş Ölçerler 5-14 15-19 Bebek Tesizleri 20-23 Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler 24-26 2014 www.loobex.com www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları Ateş Ölçerler Bebek Tesizleri Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler Mama Isıtıcılar 1-4 5-14 15-19 20-23 24-26 27-29 buhar makinaları

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

İ İŞİ BÖLÜM ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENME ALANLARI BASİT ELEKTRONİK DEVRELERE GİRİŞ AKILLI CİHAZ TASARIMINA GİRİŞ ROBOTİĞE GİRİŞ

İ İŞİ BÖLÜM ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENME ALANLARI BASİT ELEKTRONİK DEVRELERE GİRİŞ AKILLI CİHAZ TASARIMINA GİRİŞ ROBOTİĞE GİRİŞ İ İŞİ İ BÖLÜM ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENME ALANLARI BASİT ELEKTRONİK DEVRELERE GİRİŞ AKILLI CİHAZ TASARIMINA GİRİŞ ROBOTİĞE GİRİŞ HAZIRLAYAN MUSTAFA ÖZER BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ makersardahan Küçük

Detaylı

AKILLI ŞEBEKELER Smart Grids. Mehmet TÜMAY Taner TOPAL

AKILLI ŞEBEKELER Smart Grids. Mehmet TÜMAY Taner TOPAL AKILLI ŞEBEKELER Smart Grids Mehmet TÜMAY Taner TOPAL Özet Günümüzde elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım teknolojilerinde bilişim teknolojilerinin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Akıllı şebekeler

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

Ar-Ge Projeleri. 1-) Depolama sistemleri için en iyi dünya örnekleri incelenerek, ADM EDAŞ şebekesi için optimum uygulamanın belirlenmesi.

Ar-Ge Projeleri. 1-) Depolama sistemleri için en iyi dünya örnekleri incelenerek, ADM EDAŞ şebekesi için optimum uygulamanın belirlenmesi. Ar-Ge Projeleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacı ile dağıtım faaliyetleri kapsamında verilen Ar- Ge bütçelerinin

Detaylı

D U M A N K A Y A İ N Ş A A T. Kurtköy Flex LEED UYGULAMALARI

D U M A N K A Y A İ N Ş A A T. Kurtköy Flex LEED UYGULAMALARI Kurtköy Flex LEED UYGULAMALARI Dumankaya Kurtköy Flex Konsept; Bölgede farklılık oluşturacak bir proje, Büyük lobi alanı, Toplantı odaları, Terasta yüzme havuzu, Fitness Center Kafe-Restoran Dumankaya

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE

ELEKTRİK PİYASASI ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 3 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28517 YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRİK PİYASASI ŞEBEKE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 22/1/2003 tarihli

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi VIERO Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı olarak,

Detaylı

OTOMATİK KONTROL 18.10.2015

OTOMATİK KONTROL 18.10.2015 18.10.2015 OTOMATİK KONTROL Giriş, Motivasyon, Tarihi gelişim - Tanım ve kavramlar, Lineer Sistemler, Geri Besleme Kavramı, Sistem Modellenmesi, Transfer Fonksiyonları - Durum Değişkenleri Modelleri Elektriksel

Detaylı

MLİLİĞİİĞİ Bina Enerji Kimlik Belgesi- EKB

MLİLİĞİİĞİ Bina Enerji Kimlik Belgesi- EKB Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği nin yürürlüğe girmesi ile yeni ve mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi zorunlu hale geldi. Yeni binalar için uygulama 1 Ocak 2011 de başladı.

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

Engelliler İçin Akıllı Ev Otomasyon Sistemi

Engelliler İçin Akıllı Ev Otomasyon Sistemi Engelliler İçin Akıllı Ev Otomasyon Sistemi AKILLI BİNA NEDİR? Akıllı bina, binanın ısıtma, havalandırma, klima, aydınlatma, güvenlik ve diğer sistemler dahil olmak üzere otomatik olarak kontrol edilmesini

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak amacıyla tasarlanmış, kapalı

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ Klea 110P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen gelişmiş bir enerji analizörüdür. Temel elektrik parameteleri ölçümü

Detaylı

Lineer Pivot Sulama ve Center Pivot Sulama Sistemlerinde Uzaktan RF Kontrol & İzleme & Pozisyon Kontrol Sistemleri

Lineer Pivot Sulama ve Center Pivot Sulama Sistemlerinde Uzaktan RF Kontrol & İzleme & Pozisyon Kontrol Sistemleri Lineer Pivot Sulama ve Center Pivot Sulama Sistemlerinde Uzaktan RF Kontrol & İzleme & Pozisyon Kontrol Sistemleri 1 -Makineların sulama oranı 2-Nem oranı 3-PIVOT Çalış / Dur 4- Pivot Enerjisini Aç / Kapat

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206 EK-1 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D.KODU DERSLER T U KR AKTS D. KODU DERSLER T U KR AKTS FİZ101 FİZİK-1 3 1 4 5 FİZ102 FİZİK-2 3 1 4 5 MAT101 MATEMATİK-1

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2013 / 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 1. SINIF 1. YARIYIL 107 Matematik-I 3 0 3 3 Sayılar,olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, cebir çözümlerini yapmak, geometri

Detaylı

OTOMASYON SİSTEMLERİ. Hazırlayan Yrd.Doç.Dr.Birol Arifoğlu

OTOMASYON SİSTEMLERİ. Hazırlayan Yrd.Doç.Dr.Birol Arifoğlu OTOMASYON SİSTEMLERİ Hazırlayan Yrd.Doç.Dr.Birol Arifoğlu Temel Kavramlar ve Tanımlar Açık Çevrim Kontrol Sistemleri Kapalı Çevrim (Geri Beslemeli) Kontrol Sistemleri İleri Beslemeli Kontrol Sistemleri

Detaylı

UYGULAMALI MEKATRONİK PLC EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ

UYGULAMALI MEKATRONİK PLC EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ Verilen eğitimin amacı; UYGULAMALI MEKATRONİK PLC EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ Tekstil makineleri, Gıda makineleri, Paketleme makineleri, Soğutma sistemleri ve birçok prosesin otomasyon sistemlerinde kullanılan

Detaylı

Ar-Ge Projeleri ve Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları

Ar-Ge Projeleri ve Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları Ar-Ge Projeleri ve Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları 1 İÇERİK ÇEDAŞ hakkında Ar-Ge Projeleri ve Durumları Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları 2 ÇEDAŞ ve TÜRKİYE DEĞERLERİ ÇEDAŞ TÜRKİYE ORAN % Yüzölçümü

Detaylı

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1. YIL - 1. DÖNEM ADI TEORİK UYGULAMA AKTS MAT175 Matematik I ** 4 0 5 FIZ 115 Genel Fizik I 3 1 5 KIM 115 Genel Kimya 3 1 5 ING 185 İngilizce I 2 0 2 TDI 195 Türk Dili I 2 0 2 EEM 101 Elek.-Elektronik

Detaylı

Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Birleştirilmiş Denetleme Sistemi BDS

Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Birleştirilmiş Denetleme Sistemi BDS Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Birleştirilmiş Denetleme Sistemi BDS Arızanın tanımlanması, yerinin tespiti ve rapor edilmesi BDS Üniversal kablo şebekesi ve donanımların denetimi Kablo şebekelerinin ve

Detaylı

ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ

ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ Dersin Modülleri Elektrikli Sobalar Ekmek Kızartıcılar Tost Makineleri ve Fritözler Elektrikli Su Isıtıcılar Elektrikli Ütüler Kazandırılan Yeterlikler Elektrikli sobaların

Detaylı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı İstanbul, Kasım 2014 Son 10 Yılda Gelinen Nokta(2003-2013) Elektrik tüketimi yaklaşık 2 kat artışla 245 milyar

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş

Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş Derste Neler Anlatılacak? Temel Mekatronik Birimler,temel birim dönüşümü Güncel konular(hes,termik Santral,Rüzgar Enerjisi,Güneş Enerjisi,Doğalgaz,Biyogaz vs.) Mekatroniğin uygulama alanları Temel Mekanik

Detaylı

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi Yönetici: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Çalışma Adı : Lego robot uygulaması Bölümümüzde mevcut lego robotlardan biri üzerinde muhtelif senaryoları gerçeklemek Genel programlama ve el becerisi gerektirir Lego

Detaylı

OTOMASYON PROJELERİ VE UYGULAMALARI

OTOMASYON PROJELERİ VE UYGULAMALARI OTOMASYON PROJELERİ VE UYGULAMALARI Otomasyon Nedir? Otomasyon u kısaca, bir işin insan ile makine arasında paylaşılması şeklinde tanımlayabiliriz. Bir otomasyon sisteminde toplam işin paylaşım yüzdesi

Detaylı

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ Temel Bilgiler KLEA 220P Enerji Analizörünün basit terimlerle tanımlanması Klea 220P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ MEKATRONİĞİN TEMELLERİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı Yrd. Doç. Dr. İlker ÜNAL Vize %30 Dersin Koşulları Final %60 Ödev %10 Dersin Konuları Mekatronik Sistemler Birimler ve Ölçme

Detaylı

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. i-sign İçerik Yönetim Yazılımı İçerik yönetim yazılımı LCD ve LED tabanlı bilgilendirme sistemlerinde ekranlarda

Detaylı

3 Fazlı Motorların Güçlerinin PLC ile Kontrolü. Doç. Dr. Ramazan BAYINDIR

3 Fazlı Motorların Güçlerinin PLC ile Kontrolü. Doç. Dr. Ramazan BAYINDIR 3 Fazlı Motorların Güçlerinin PLC ile Kontrolü Doç. Dr. Ramazan BAYINDIR Endüstride çok yaygın olarak kullanılan asenkron motorların sürekli izlenmesi ve arızalarının en aza indirilmesi büyük önem kazanmıştır.

Detaylı

OTOMATİK KLİMA SİSTEMİ

OTOMATİK KLİMA SİSTEMİ OTOMATİK KLİMA SİSTEMİ Kabin içerisinin serinletilmesi ve ısıtılması işlemi, klima kontrol ünitesi tarafından kontrol edilir.klima kontrol ünitesi; kendisi ile bağlantılı olan parçaların sürat ve hareketleri

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

TANITIM KATALOĞU 2017

TANITIM KATALOĞU 2017 ISTANBUL ÜNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM KATALOĞU 2017 ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BIYOMEDIKAL CIHAZ ELEKTRONIK HABERLEŞME ELEKTRONIK KONTROL VE OTOMASYON RADYO VE TELEVIZYON

Detaylı

PROJE FAALİYETİ 3: HATAY İLİ FABRİKA SAHİPLERİ VE MÜDÜRLERİ İLE ORTAK TOPLANTILARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ, İSTİŞARELERİN YAPILMASI

PROJE FAALİYETİ 3: HATAY İLİ FABRİKA SAHİPLERİ VE MÜDÜRLERİ İLE ORTAK TOPLANTILARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ, İSTİŞARELERİN YAPILMASI FİRMA ANKET FORMU Sayın Katılımcı; Bu anketin amacı, projede* özel sektör desteği ile eğitim modüllerinin güncellenmesi kapsamında yapılan çalışmaya yönelik olarak meslek lisesinde öğrenim gören öğrencilerin

Detaylı

Dış ortamlarda, soğuk depolar ve seralarda, üretim atölyeleri ve ambarlarda sıcaklık ölçümü için kullanılır.

Dış ortamlarda, soğuk depolar ve seralarda, üretim atölyeleri ve ambarlarda sıcaklık ölçümü için kullanılır. KOMPAKT DALDIRMA TİP SICAKLIK SENSÖRLERİ Isıtma, soğutma veya havalandırma sistemlerinde sıcaklık ölçümü için tasarlanmıştır. Kovanla beraber akışkan sıvılarda sıcaklık ölçümü için de kullanılabilir. TF25-126700

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

FKA ENERJİ VERİMLİLİĞİ KREDİSİ

FKA ENERJİ VERİMLİLİĞİ KREDİSİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ Günümüzde Enerji, kaynaklarının hızla tükeniyor, yenilenemiyor olması ve maliyetinin çok yüksek olması, elektrik enerjisinin kullanımının ve enerji talebinin artması ve önümüzdeki yıllarda

Detaylı

DCS DCS ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ & YAZILIM

DCS DCS ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ & YAZILIM DCS RF İLE UZAKTAN KONTROL SİSTEMLERİ UZAKTAN MOTOR KONTROL SİSTEMLERİ SU DEPOSU & KUYU OTOMASYONU VERİ AKTARIM ÜNİTELER ( DATA TRANSFER ) RF ISM 433 / 868 /915 Mhz Alıcı & Verici ünitesi ( Etki alanı

Detaylı

ABB i-bus KNX Akıllı Ev ve Bina Sistemleri Ender Eser HALAÇ

ABB i-bus KNX Akıllı Ev ve Bina Sistemleri Ender Eser HALAÇ place picture here ABB i-bus KNX Akıllı Ev ve Bina Sistemleri Ender Eser HALAÇ Akıllı Ev? Maksimum enerji verimliliği Konfor Kolay kullanım Modern, geleceğe dönük yapı Esnek, genişletilebilir, güvenli

Detaylı

ENERJİ YÖNETİMİ Dersİ 9

ENERJİ YÖNETİMİ Dersİ 9 ENERJİ YÖNETİMİ Dersİ 9 ELEKTRİK ENERJİSİNDE VERİMLİLİK, AYDINLATMADA ENERJİ TASARRUFU Prof. Dr. Ayten ONURBAŞ AVCIOĞLU E-mail: onurbas@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları

Detaylı

Dünyada ilk. Türkiye ye özgün tasarım. Kolay taşınabilir. Kurulumu kolay. Çevreci ve sessiz. Uzun ömürlü

Dünyada ilk. Türkiye ye özgün tasarım. Kolay taşınabilir. Kurulumu kolay. Çevreci ve sessiz. Uzun ömürlü Dünyada ilk Türkiye ye özgün tasarım Kolay taşınabilir Kurulumu kolay Çevreci ve sessiz Uzun ömürlü Farklı güçteki seçenekleriyle sizlere hizmet etmek Solar, ülkemizin zor coğenerji verebilecek biçim-

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

1-50 ADET ARASI 45 51-100 ADET ARASI 50 HASTANE DONANIMI 101 ADET VE ÜZERİ 55 1 ADET ÜRÜN 50

1-50 ADET ARASI 45 51-100 ADET ARASI 50 HASTANE DONANIMI 101 ADET VE ÜZERİ 55 1 ADET ÜRÜN 50 HASTANE DONANIMI 40.1 Hasta Bakım Yatağı 40.2 Acil Müdahale Yatağı/Sedyesi 40.3 Tıbbi Muayene/Teşhis/Tedavi Masası 40.4 Fizik Tedavi Ünitesi 40.5 Genel Amaçlı Tıbbi Muayene/Tedavi Koltuğu 40.6 Fonksiyonel

Detaylı

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control.

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control. Tensoval duo control Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval duo control Yeni Doğru ölçüm mümkündür. Tensoval duo control sayesinde dijital ölçülere

Detaylı

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir.

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir. 1.1.3. Scada Yazılımından Beklenenler Hızlı ve kolay uygulama tasarımı Dinamik grafik çizim araçları Çizim kütüphaneleri Alarm yönetimi Tarih bilgilerinin toplanması Rapor üretimi 1.1.4. Scada Sistemleri

Detaylı

Açılış-Genel Bilgiler Kursun amacı, kurs genel tanıtımı, derslerle ilgili bilgiler

Açılış-Genel Bilgiler Kursun amacı, kurs genel tanıtımı, derslerle ilgili bilgiler 1. gün Program GG.AA.YYYY Açılış-Genel Bilgiler Kursun amacı, kurs genel tanıtımı, derslerle ilgili bilgiler Kişisel Gelişim Problem çözme yeteneği, ikna kabiliyeti 11:00-11:50 Kişisel Gelişim Yenilikleri

Detaylı

Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri TRAFİK ÖLÇÜM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Trafik Ölçüm Sistemleri Akıllı Ulaşım Sistemleri nin temel bileşenlerinden biri olan trafik ölçüm dedektörleri;

Detaylı

Akıllı Su Yönetimi Bileşenleri

Akıllı Su Yönetimi Bileşenleri Akıllı Su Yönetimi Bileşenleri Scada Sistemi Şebeke GIS Altyapısı Telemetrik Sayaç Okuma Akıllı Su Kartı Abone Yönetimi Varlık Yönetim Sistemi Yönetim Bilişim Sistemi Akıllı Su Operasyon/Kontrol Merkezi

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB TK-LAB EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ Adres: Yeni Sanayi Sitesi 16. Blok no:29 ISPARTA Tel: 0 246 233 07 90 Web: http://www.kurutma.net E-mail: info@kurutma.net MAKİNE ÜZERİNDE BULUNAN EKİPMANLAR

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI. 3 6 GR.-1 Dr. Öğr. Üyesi Bayram AKDEMİR GR.-2 Dr. Öğr. Üyesi Dilek UZER

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI. 3 6 GR.-1 Dr. Öğr. Üyesi Bayram AKDEMİR GR.-2 Dr. Öğr. Üyesi Dilek UZER 1.YARIYIL 1222102 Elektroteknik 1222104 Matematik I 1222105 Fizik I 122210 Kimya T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM 2018-2019 ÖĞRETİM

Detaylı

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi)

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) (Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) Aydınlatma, priz, zayıf akım sembolleri. Proje Kapağı Projenin en başında projeyi oluşturan mühendis ya da mühendislik firmasınca proje ile ilgili bilgileri

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

Sistem Temel. Genel Fonksiyonlar. Sistemleri. Tam Adaptif Trafik Kontrol Sistemi ( j\iti'1)

Sistem Temel. Genel Fonksiyonlar. Sistemleri. Tam Adaptif Trafik Kontrol Sistemi ( j\iti'1) Tam Adaptif Trafik Kontrol Sistemi ( j\iti'1) Akıllı Trafik Ağı ve Adaptif Trafik Yönetim Sistemi, hızlı ve güvenli trafik akışını sağlar. /o95 doğruluk oranı ile ölçümler gerçekleştirerek uygun kavşak

Detaylı

Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI. Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ. Öğr. Gör. Dr. Mustafa Sabri DUMAN. Prof. Dr. Orhan DURGUN

Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI. Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ. Öğr. Gör. Dr. Mustafa Sabri DUMAN. Prof. Dr. Orhan DURGUN PROJE ÇALIŞMASI KONULARI II. ÖĞRETİM 0405 GÜZ DÖNEMİ Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI Metal Kaplama Yapan Çembere Isıtıcı Tasarımı Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ Hidrolik Platform Projesi ve Prototip İmalatı Yufka Açma

Detaylı

Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. (DMS) Değişken Mesaj Sistemleri (DMS); trafik amaçlı LED ler kullanılarak grafik tabanlı yazı, şekil ve resim

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

TANSİYON HASTALARINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA. Hande Başak YILMAZ. Danışman : Prof.Dr. Ömer Nezih GEREK

TANSİYON HASTALARINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA. Hande Başak YILMAZ. Danışman : Prof.Dr. Ömer Nezih GEREK TANSİYON HASTALARINA YÖNELİK MOBİL UYGULAMA Hande Başak YILMAZ Danışman : Prof.Dr. Ömer Nezih GEREK Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sağlık problemleri, tüm zamanların en önemli sorunlarındandır. Günümüzde

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Aralık 2014 - Ocak 2015 18.11.2014 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

Hazırlayan: Tugay ARSLAN

Hazırlayan: Tugay ARSLAN Hazırlayan: Tugay ARSLAN ELEKTRİKSEL TERİMLER Nikola Tesla Thomas Edison KONULAR VOLTAJ AKIM DİRENÇ GÜÇ KISA DEVRE AÇIK DEVRE AC DC VOLTAJ Gerilim ya da voltaj (elektrik potansiyeli farkı) elektronları

Detaylı

Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies

Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi Tamamen Yeni Jenerasyon Leader in Safe City Technologies Dünyanın ilk ve tek akıllı mobil devriye sistemi Ekin Patrol G2, tamamen yenilenen

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Mayıs-Haziran 2015 14.04.2015 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

BASINÇ, SICAKLIK, DEBİ ÖLÇÜMÜ VE RAPORLAMA

BASINÇ, SICAKLIK, DEBİ ÖLÇÜMÜ VE RAPORLAMA HİDROLİK SİSTEMLERİN BASINÇ, SICAKLIK, DEBİ ÖLÇÜMÜ VE RAPORLAMA SİSTEMLERİ Kullanım amaçları Her türlü mobil ve endüstriyel hidrolik uygulamalarda pompaların, valflerin iş elemanları silindirler ve hidromotorların

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I 1.SINIF 1. YARIYIL 0507101 Matematik I 4 0 0 4 6 0507102 Fizik I 4 0 0 4 6 0507103 Yabancı Dil I 2 0 0 2 2 0507104 Türk Dili I 2 0 0 2 2 0507105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 0 2 2 0507106 Bilgisayar

Detaylı

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO İçerik 01 02 03 04 05 06 07 08 Giriş Sağlık Sektörü için RFID Teknolojisi Sağlık Sektörü için RFID Çözümleri RFID nin Faydaları Uygulamanın Sorunları ve Engelleri Önerilen

Detaylı