KIRSAL ALAN DÜZENLEMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KIRSAL ALAN DÜZENLEMESİ"

Transkript

1 KIRSAL ALAN DÜZENLEMESİ Doç. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Recep NİŞANCI AT PROJELERİNİN BAŞLICA FAALİYETLERİ VE BUNLARIN YÜRÜTÜLMESİ

2 AT PROJELERİNİN BAŞLICA FAALİYETLERİ VE BUNLARIN YÜRÜTÜLMESİ Genel Seviyede Arazi Düzenleme Projelerinin Temel Aşamaları Arazi düzenleme projelerinin genel seviyede dört temel aşaması vardır ; 1. ÖN ETÜTLERİN YAPILMASI 2. PLANLAMA 3. PROJELEME 4. UYGULAMA

3 1. ÖN ETÜTLERİN YAPILMASI Arazi malikleri ile ön görüşme (isteğe bağlı toplulaştırmada), Kadastro işlemleri, Proje alanı sınırlarının tesbiti, AT-1 ve AT-2 listelerinin tanzimi, Arazi maliklerinden muvafakat alınması (isteğe bağlı toplulaştırmada), Ön etüd raporunun hazırlanması, Bakanlar kurulu kararı alınması.

4 Arazi Malikleri ile ön görüşmenin yapılması: Proje sahasındaki arazi malikleri ile toplulaştırma konusunda görüşmeler yapılır, toplulaştırmanın esası, faydaları, yapılacak işler ve mevcut kanunî mevzuat bütün ayrıntıları ile anlatılır. Arazi maliklerinin yaklaşımı müsbet ise, istekli oldukları görülürse etüdlere başlanır. Kadastro işlemleri: Proje sahasının kadastrosunun yapılıp, yapılmadığı araştırılır. Arazi düzenlemesi yapılacak yerlerin kadastrosunun yapılmış olması şarttır; yoksa öncelikle yapılması sağlanır.

5 Proje alanı sınırlarının tesbiti: Proje alanı sınırları kadastro haritası üzerinde belirlenir. Sınırların tesbitinde, daimi yol, kanal, nehir, göl, deniz gibi; veya değişmez suni tesislerle yahut tescile konu olmayan arazilerle çevrelenmiş olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çevre sınırı mümkün olduğu kadar düzgün hatları, güzergâhları ve parsel sınırlarını ihtiva etmelidir. AT-1 ve AT-2 listelerinin tanzimi: Kadastro haritasında sınırları işaretlenmiş proje alanında bulunan parsellerin sıra numarasına göre sahiplerinin listesi, kadastro listesi Tapu Sicil Müdürlüğü'nden temin edilir. Tapu kütüğüne ait bilgiler mahallindeki Tapu Sicil Müdürlüğü'nden eski mülkiyet listesine (AT-1) yazıldığı gibi, tapu kütüklerinin sayfa fotokopileri de alınarak AT-1 listeleri hazırlanır. Düzenlemede, bilhassa aynı şahsa ait olan muhtelif yerlerdeki dağılmış arazi parçaları mevzubahis olduğuna göre mülk sahiplerinin soyadı sırasına göre eski mülkiyet alfabetik listesi (AT-2) hazırlanarak, malik oldukları parseller detaylı olarak yazılır.

6 Arazi maliklerinden muvafakat alınması: Proje alanı, tarım reformu uygulama alanının dışında ise ve zorunlu toplulaştırma da yoksa, mevcut kanunî mevzuata göre proje alanındaki arazi maliklerinden muvafakat alınması gerekmektedir. Bunun için de, tanzim edilen eski mülkiyet alfabetik listesinden, muvafakatname tanzim edilerek arazi maliklerinin imzasına sunulur. (en son düzenleme ile arazilerin yarısından çoğuna malik olan ve sayıca maliklerin yarısından fazlasını oluşturanların) Ön etüd raporunun hazırlanması: Proje alanının tarla içi geliştirme hizmetleri yönünden, arazi toplulaştırma ihtiyacı ve sebeplerini içine alan ön etüd raporu hazırlanır. (Yeri, ulaşım durumu, iklimi, proje alanının net alanı, kadastral durum, toprakları ve topoğrafya, halihazır arazi kullanma durumu, ekilen bitkiler yüzdeleri ve verimleri, çiftçi sayısı, arazi parçalılığı, toplulaştırmasız ve toplulaştırmalı tahmini maliyetleri ve ekonomik analiz, muvafakatname) Bakanlar Kurulu Kararı alınması: Bakanlar kurulu kararı ile proje sahası belirlenir. "Bakanlar Kurulu Kararı" alınmak üzere bakanlık makamına sunulur. Toplulaştırma alanındaki planlama çalışmaları Bakanlar Kurulu Kararı alınıp, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra başlanır.

7 PLANLAMA Düzenleme (Arazi Toplulaştırma) alanının ilanı ve tapuya şerh verilmesi, Proje sahasının halihazır durumunun tesbiti, Mülkiyet etüdlerinin yapılması, Toprak etüdlerinin yapılması ve arazinin derecelendirilmesi, Blokların teşkil edilmesi (Sulama Şebekesi Planlaması, Tahliye şebekesi planlaması, yol şebekesi planlaması), Sabit tesislerin tesbit edilmesi, Ortak tesislere katılma payının bulunması, Planlama raporunun tanzimi.

8 Arazi düzenleme alanının ilanı ve tapuya şerh verilmesi: Toplulaştırma yapılmasına karar verilen yerler, sınırları da belirtilmek suretiyle mahallînde alışılmış araçlarla ilan edilir. İlgili muhtarlığa ve mahallîn en büyük mülkî amirine bildirilir. Proje alanına giren parsellerin mülkîyet listeleri, muvafakatnamenin bir nüshası ile birlikte mahallî tapu sicil müdürlüğüne gönderilir ve tapu kütüğüne "bu parsel toplulaştırma alanı içindedir", diyerek şerh konur. Proje sahasının halihazır durumunun tesbiti: Proje sahasındaki sulama kanalları, drenaj tesisleri, yol şebekesi su kaynakları ile kuyu, bina, tel çit gibi fizikî ve sabit tesisler etüd edilerek harita özerinde gerçek yerlerine işaretlenir, kadastral haritalar güncelleştirilir.

9 Mülkiyet etüdlerinin yapılması: Mahalli tapu kütüklerinden çıkarılan AT-1 listeleri, tapudan tekrar kontrol edilir. Kadastro ve tapulama hizmetlerinden doğan yüzölçümü, taşınmazın niteliği, malikin soyadı, adı, baba adı ve cinsiyetinde meydana gelmiş hatalar, idarî yönden tashihi gerekli maddî hatalar olarak kabul edildiğinden ilgili idaresinden düzeltilmesi sağlanır. Mülkiyet listelerinin kadastro haritası ile olan kontrolleri yapılır, blok alan kontrolleri yapılır. İtirazlı parsellerin durumları ilgili mahkemeden itiraz nedenleri tesbit edilir. İşletme Haritalarının Hazırlanması Toprak etüdlerinin yapılması ve arazinin derecelendirilmesi

10 Blokların teşkil edilmesi: Proje alanında, yapılması planlanan alt ve üst yapı tesislerinin tatbik projeleri varsa ilgili kuruluşlardan temin edilerek toplulaştırma projesi ile uyum sağlanmalıdır. Bununla beraber proje alanında sulama, drenaj, yol, tesviye ve mülkiyet etüdleri bitirildikten sonra STK haritaları üzerinde sulama, tahliye ve yol planlaması yapılarak bloklar teşkil edilir. Blokların teşkilinde sulama uzunluğu, sulama yönü, tesviye durumu, parsellerin en/boy oranlan bilinmeli ve bunlar dikkate alınmalıdır. Daha önce hazırlanmış sulama-tahliye projeleri mevcut ise, bunlar toplulaştırmaya göre revize edilmelidir. Sabit tesislerin tesbit edilmesi: Proje alanında bulunan ev, ahır, samanlık, ambar, çalışır kuyu, bağ, zeytinlik, fıstıklık, meyve bahçesi, kavaklık, taş-kum ocağı v.b. sabit tesisler arazide tesbit edilerek harita üzerinde yerleri işaretlenir. Sabit tesisler Derecelendirme Komisyonunca, derecelendirme sırasında hemen tesbit edilmesi gerekir.

11 Planlama raporunun tanzimi: Proje alanına ait daha önce açıklanan arazi etüdleri, mülkiyet etüdleri ve toprak etüdleri tamamlandıktan ve planlama haritası hazırlandıktan sonra planlama raporu tanzim edilir. Planlama raporu, ön etüd raporuna ait esaslar dahilinde şu dispozisyona göre hazırlanmalıdır : Projenin özeti, Proje sahasının tanıtılması, Proje sahasının planlama durumu, alternatiflerin tartışılması ve toplulaştırma projesi ile ilgili tesislerin maliyetleri, Projenin faydalan ve ekonomisi, Proje sahasında bir çiftçi ailesi için gerekli arazi miktarının tesbiti, Projenin uygulanmasına ait hukuki durum, işbirliği yapılacak kuruluşlar, uygulamanın yıllara göre programı.

12 PROJELEME Mülakat formlarının (AT-4) doldurulması, Yeni parselasyon planlamasının yapılması, Yeni mülkiyet haritasının askıya çıkarılması, Proje dosyasının tanzimi

13 Mal sahipleri ile mülakatın yapılması ve Mülakat formlarının (AT-4) doldurulması: Mülakatta ve mülakat formalarının doldurulmasında takip edilecek yol: Mülakat gün ve saati en az bir hafta önceden köye, kasabaya ve ilçeye mutat araçlarla ilan edilir. Mülakat günü: 1. Duvara eski mülkiyet haritası asılır ve üzerine mevkiler yazılır. 2. Duvara asılı harita üzerine AT-2'den bulunan ve çiftçinin ayrıca bildirdiği parseller raptiyelenerek nerde oldukları, hangi dereceye girdikleri, o sene hangi mahsulün ekileceğine dikkat edilerek tesbit yapılır. 3. İşaretlenen parseller AT-2 listesinde de belirlenir. 4. İşaretlenen parsellere göre, proje mühendisince çiftçiye nerenin tahsis edilebileceği gözden geçirilir. 5. Çiftçiye ait araziler için çiftçi ile mülakat sağlanır. Bu arada çiftçiye ait mülakat formu doldurulur. Bu formda şu bilgilere yer verilir: a. Çiftçinin soyadı, adı, baba adı ve nerede oturduğu, b. Toplulaştırma sahasında arazisi bulunan akraba vb. ne ait bilgiler, c. Parsellerinde sabit tesis, kuyu vs. olup olmadığı, d. Parsellerine en son hangi ürünleri ektiği, masrafı, aldığı verim, e. Yanında parsel verilmemesini istediği çiftçiler,

14 f. Formun "Not" bölümüne çiftçi ile sağlanan mutabakata (parsel no'suna veya AT-2 deki parsel sıra no'suna) göre yazılır. Mümkün olduğu kadar üç alternatifli çiftçi isteği tesbit edilir. Ayrıca AT-2 listesine de ilk verilen blokun numarası işlenir. Başkasının yerine mülakat yapılıyorsa mülakata adı, soyadı ve yakınlığı işlenir. 6. Mülakat yapılırken derecelendirme komisyonu üyelerinin de mülakat sırasında hazır bulunmaları temin edilir. 7. Mülakatta mümkün olduğu kadar aynı derece içerisindeki parseller; sabit tesis, en büyük parsel ağırlıklı ortama alınarak uygun blokta verilmeye çalışılır. Parsellerin verildiği blok kağıdına, parsellerin toplam değer sayıları bulunarak işlenir ve kalan blok değer sayısı bulunur. 8. Mülakat sonuna kadar yeni blok haritasında dolan bloklar renkli kalemle boyanarak kapanır. 9. Mülakatlar % 70 civarında yapılmışsa mülakata ara verilir ve en az bir hafta sonraya gün verilerek köy dışındaki çiftçilerin mülakata gelebilmesi için zaman verilir.

15 Yeni Parselasyon Planlamasının Yapılması: ATT madde 9'da yeni parselasyon planının yapılmasıyla ilgili bazı ilkeler şu şekilde açıklanmıştır: Hak sahibine, parsellerinin değerleri toplamına eşit değerlerde ve imkân varsa bir parsel olarak arazi verilir. Bu sırada arazi sahibinin isteği, imkânlar ölçüsünde, yerine getirilir. Ev, ahır, samanlık, ambar, çalışır kuyu, bağ, zeytinlik, fıstıklık meyve bahçesi, kavaklık v.b. sabit tesislerin bulunduğu arazi, imkânlar ölçüsünde, eski maliklerine verilir. Ağaçların sabit tesis olarak kabul edilebilmesi, tekniğine göre o yerin, her dönümde bulunması gereken ağaç sayısının en az üçte biri oranında ağaçlandırılmış olmasına bağlıdır. Yalnız sınırları söğüt ve kavak gibi ağaçlarla çevrili arazide bu hüküm uygulanmaz. Ancak toplulaştırmada ağaçların değeri gözönünde bulundurulur. Sabit tesisler derecelendirme sırasında tespit edilir. Yukarıdaki bentlere göre yapılacak yeni parsellemede, yolların artması, tahliye kanallarının ve ortak tesislerin kapladığı alanlar nedeni ile meydana gelecek arazi kayıpları, proje alanında tapuya tescil edilmemiş olan ve toplulaştırma ile tarıma elverişli hale gelen araziden karşılanır. Karşılanmayanlar, arazi büyüklükleri ile orantılı olarak maliklere verilecek araziden düşülür.

16 3083 sayılı kanuna ve uygulama yönetmenliğine göre hazırlanan "Kamulaştırma, Dağıtım ve Kiralama Teknik Talimatı'nda da parsel planlamasında dikkat edilecek hususlar şu şekilde sıralanmıştır: Maliklere mümkün olduğu ölçüde eski arazisine eşdeğer ve tek parselde arazi verilmeye çalışılır. Maliklerin istekleri dikkate alınarak arazisinin yoğun olduğu bölgede veya en büyük parselinin etrafında toplanarak arazi verilir. Toplulaştırma alanındaki işletme yapı ve tesisleri ile bağ, bahçe vb. sabit tesisler imkân ölçüsünde maliklerine verilir. Birden fazla sabit tesisi bulunan malikler bu arazi parçalarından birinin etrafında tercih vermek zorundadır. Sahibine bırakılmayan sabit tesislerin değeri dikkate alınır. Her parsel yol ve sudan faydalanacak şekilde planlanır. Küçük işletmelere ait parseller yol ve sudan faydalanabilmesi için gerektiğinde şuyulandırılır. Parsel şeklinin (zorunlu durumlar dışında) dikdörtgen olmasına ve en/boy oranının 1/3-1/7 arasında bulunmasına dikkat edilir. Proje sahasında bulunan her köy kendi sınırları içerisinde bir toplulaştırma birimidir. Toplulaştırma yapılan köyler arasında sınır düzeltmesi 3083 sayılı kanunun 14. maddesine göre veya değer eşitliği sağlanarak 442 sayılı Köy Kanununa göre yapılır. Değişiklik yapıldığında köy sınırlarının yol, kanal gibi sabit sınırlara dayandırılması sağlanır; ancak zorunlu hallerde parsel sınırı köy sınırı olarak değerlendirilebilir.

17 İşletmeyi oluşturan maliklere ait arazi bir arada değerlendirilir. Maliklerin istekleri halinde tek parselde payları oranında adlarına hisseli olarak tescil edilir. Parsele yerleştirmelerde hısım ve hasım ilişkilerine dikkat edilir. Arazi maliklerinden birden fazla ve komşu köylerde arazisi bulunanların arazileri ikamet ettikleri köyün sınırına yakın olacak şekilde planlanır. Blokların düzgün şekilli olmayan kısımlarına büyük parseller yerleştirilir. Düşük dereceli araziler mümkün olduğu ölçüde eski sahiplerine bırakılır veya kendi aralarında toplulaştırılır. Verasete iştirakçilerden aynı maliklere ait olan arazi bir işletme olarak değerlendirilir. Davalı arazinin her biri ayrı bir işletme olarak değerlendirilir; aynı kişi tarafından tasarruf edilen davalı parseller imkânlar ölçüsünde tasarruf eden işletmenin arazisi ile yanyana getirilir. Hisse uyuşmazlıkları giderilemeyen parsellerin herbiri ayrı bir işletme olarak değerlendirilir ve eski maliklerine aynı hisselerle tescil ettirilir. Bu araziden malik ve hisse oranları aynı olanlar bir arada toplulaştırılabilir.

18 Bunların dışında yeni parselasyon planlamasında göz önünde bulundurulacak hususlar şunlardır: Bir çiftçinin diğerinden daha avantajlı duruma sokulmamasına gayret edilmelidir. Yanyana birkaç köyde arazi toplulaştırması uygulanacaksa, köyler arasında fizikî tesisler yönünden uyum mutlaka sağlanmalı ve harita üzerinde gösterilmelidir. Hazine arazileri tarım yapılacak şekilde, mümkün olduğu nisbette büyük parseller halinde ve bir veya iki yerde verilmesi sağlanmalıdır. Bu sayede dağıtım veya kiralamada en iyi şekilde değerlendirme yapılabilir. Köy Tüzel Kişiliğine ait araziler var ise, köy ihtiyar heyeti ile görüşülerek, ne şekilde kullanılacak ve değerlendirilecekse, planlamada ona göre yerleştirilmelidir. Yerleşim birimine, sosyal ve kültürel tesisler için ihtiyaç duyulan arsa ve arazi, ortak tesislere katılma payından kesilerek karşılanır. Yerleşim birimine yakın, kullanılmaya müsait, mümkün olduğu nisbette verimsiz veya az verimli arazilerden verilmelidir. Hisseli parsellerde, hisseler 5 dekardan küçük parçalara bölünmeyecek ve yola cephesi 25 metreden aşağı olmayacak şekilde yerleştirilmelidir.!!!!!!!!! Köylerin idarî sınırlarını değiştirme görev ve yetkisi İl veya İlçe idare kurullarına ait olup, ilgili idare kurulunca toplulaştırma amacına uygun olarak talep konusu köylerin idarî sınırlarının değiştirilmesi halinde, sınır değişikliği kapsamında kalan taşınmaz malların kayıtlarının bir köyden diğerine nakledilmesi mümkün bulunmaktadır. Bu sebeple toplulaştırma alanı içine alınan tüm taşınmaz mallar birlikte değerlendirildikten sonra, bunların eski kayıtları kapatılıp yeni kayıtları ile irtibat kurulmak suretiyle, aynı kişinin birden fazla köyde bulunan taşınmaz mallarının bu köylerden birisinin sınırları içerisinde toplanması teknik, ekonomik ve sosyal yönden uygun görülmektedir. Fevkalade değer arzeden parseller eski sahiplerine bırakılmalıdır.

19 Önceki ve sonraki arazinin verim durumları, arazi kullanışı, kabiliyet durumları, yerleşim merkezine olan uzaklığı arasında büyük farklar olmamasına gayret edilmelidir. Üçgen parsellerin uzun kenarı yola dayalı olacak şekilde yerleştirilmelidir. Üçgen veya benzeri düzensiz şekildeki kısımların dağıtımında, o kısımda bulunan tüm parsellere yansıtma yerine parsellerden birine yansıtıp, diğer parseller düzgün şekilde oluşturulmalı, böylece zarar tüm işletmeler yerine, bir işletmede toplanmalıdır. Bu İşletmenin zararının da o kısımda en iyi yere yerleştirmek suretiyle karşılanması daha uygun olur. Aynı endeks içerisinde şahsa ait birden fazla parsel var ise, mutlaka birleştirilecektir m2'den küçük parseller tek başına bırakılmayacak farklı endekste bile olsa şahsın diğer parseli ya da parselleri ile mutlaka birleştirilecektir. Toplulaştırma sonrası zayiat kesintisinden mütevellit muhtelif bloklarda oluşabilecek artık alanlar, yani ihdaslar müstakil parsel olarak köy tüzel kişiliği namına tescil edilirler. Toplulaştırma işlemleri herhangi bir belediye sınırları içerisindeki arazilerde gerçekleştirilebiliyorsa bu artık alanlar bu kerre ilgili belediye adına tescil olunur.

20 Tahsiste, malikin yeni bir taşınmaz mal alması ya da eski parselini az çok değişmiş olarak koruması önemli değildir. Toprak sahibine düzenleme planında eski parseli tamamen yada kısmen tahsis edilse bile hukuki ve ekonomik bakımından planlama kavramında yeni bir parsel söz konusu olur. Toplulaştırma planlama çalışmaları öncesi eski mülkiyet parselinin tapu miktarı ile kadastro paftasındaki yüzölçümünün birbirini tutmadığı anlaşılır ise, bu durumda kadastro paftasındaki alan esas alınmak üzere tapu miktarı yeniden düzenlenir. Bu iş yapılırken taşınmaz mal sahibinin ilgili kadastro müdürlüğüne müracaatı sağlanır. Şayet ilgili bu müracaatı kabul etmiş ise 3402 Sayılı kanunun 41. maddesi uyarınca idare tarafından kadastro müdürlüğüne başvurularak re'sen miktar tashihi talebinde bulunulur. Bu tashih neticesi beklenilmeksizin yeni miktar üzerinden uygulama yapılır. Arazi toplulaştırılması esnasında kesinlikle tapu kayıtlarında herhangi bir değişiklik yada düzeltme sözkonusu olamaz. Satış senedi veya veraset ilâmı gibi belgeler tapuda tescil görmedikçe planlama ve mülakatta göz önünde bulundurulmazlar. Aynı şahsın adı, soyadı veya baba adı farklı parsellerinde değişik şekilde geçiyor ise yukarıda belirtildiği gibi bir düzeltme yapılmaz, taşınmazlar birleştirilir ve isimler ayrı şahıs gibi hisseli olarak gösterilir. Yeni parsellerin tescilden sonra maliki etkilemeyen hatalar ortaya çıkarsa yani, parselin miktarında hata veya malikin adı, soyadı veya baba adında ya da hisse oranlarında hatalar bulunursa, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 1458 sayılı genelgesine istinaden ilgili tapu sicil müdürlüğüne müracaat edilerek tashih işlemi gerçekleştirilir.

21 Yeni mülkiyet haritasının askıya çıkarılması: Genel müdürlükçe ön tasdiki yapılan yeni mülkiyet haritası ve yeni mülkiyet listeleri 15 gün müddetle mahallînde askıya çıkarılır. Yeni parselasyon durumu arazi maliklerince incelenir. Yapılan itirazlar olursa değerlendirilir. Projenin askıya çıkarılması ve indirilmesi bir tutanakla tesbit edilir. Proje dosyasının tanzimi: Proje alanında uygulanması gerekli görülen tarla içi geliştirme hizmetlerinden sulama ve yol sistemi, arazi tesviyesi, drenaj ve toprak ıslahı ve diğerleri İle ilgili projeler, yeni parselasyon planlaması son şeklini aldıktan sonra toplulaştırma planlaması esas alınarak hazırlanır. Gerekli çizimler, metraj ve maliyet hesapları, proje raporu, ekonomik analiz hesaplan, yapılarak proje dosyası tamamlanır. Arazi toplulaştırma plan ve projeleri genel müdürlükçe onaylandıktan sonra kesinleşir ve uygulamaya konur.

22 UYGULAMA Blokların aplikasyonu, Blokların arazi tesviyesi ve yol, kanal dolgularının yapılması, Yeni parsellerin aplikasyonu ve geçici teslimlerinin yapılması, Arazi ıslahı, yollarının stabilizesinin yapılması, sulama, tahliye ve drenaj şebekesi ile sanat yapılarının inşası, Röleve, tersim, yeni tapuların hazırlanması ve tescil işlemleri.

23 Projelerdeki Kadastro, Aplikasyon ve Haritalama Faaliyetlerinin Detaylandırılması Arazi toplulaştırmasına karar verilen bir yerde kadastro çalışmalarının yapılmış olması gerekir. Kadastrosu yapılmamışsa öncelikle yapılır. Taşınmaza yönelik bütün yatırımlarda olduğu gibi, arazi düzenleme çalışmaları kadastral verilere dayanılarak yapılmaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir kadastro olmadan, arazi düzenleme hizmetlerinin sonuçlandırılması güçleşecektir. KHGM'nce ihale edilen arazi düzenleme çalışmalarında yapılan haritacılık çalışmaları

24 1. İdareden alınacak bilgi ve belgelerin temini: Tahdit Haritası (Köy Hizmetleri Bölge veya İl Müdürlüğünden), Derecelendirme Haritası (KHGM), Dönüşüm katsayıları (KHGM), Yol, kanal, kanalet projeleri (KHBM veya DSİ), STK paftaları temini (Kadastro Müdürlüğü veya TKGM), AT-1 AT-2 listeleri (KHBM veya KHİM), Bölgenin 1/25.000'lik haritasının temini (Köy hizmetleri, DSİ veya İller Bankası), İlgili idare ile görüşülüp eski çalışmaların nirengi röper ve koordinatlarının alınması, Fenni klasör yaprakları (kadastro müdürlüğü), TEK'in istimlak ettiği yerlerin yüzölçümleri (TEK'den alınır), Yeni ada ve nirengi numaraları (Kadastro müdürlüğü).

25 2. Büro hazırlık çalışmaları: Tahdidin 1/25.000'lik kanava için haritaya işlenmesi, Projenin STK patlarına işlenmesi, koordinatlarının okunması proje verilerine göre ve araziden gelen alımlara göre (yol kanal, kanalet genişlikleri) koordinatların kesinleştirilmesi, Eski mülkiyetin sayısallaştırılması, Arazide eski nirengilerin aranması, Nirengi istikşafının yapılıp, idareye onaylattırılması, Proje sahasına giren parsellerin tesbit edilmesi, İlgili tapu sicil müdürlüğünden kütük sayfalarının fotokopisinin alınması, Alanların pafta ile karşılaştırılması, Parsel dönüşüm katsayılarının kütük sayfalarına yazılması, AT-1'in oluşturulup, hisse kontrollerinin yapılması, Tapu sicil müdürlüğünden alınan tapu sicil kütükleri ile; AT-1 listesinin karşılaştırılması, değişikliklerin listede düzeltilmesi, parseller için tapuya şerh konulması, Bilgisayarda AT-1 listelerinin düzeltilmesi AT-2 listelerinin oluşturulması.

26 3. Arazi İşleri: Kullanılacak mevcut nirengilerin tesbit edilmesi, Mevcut nirengilerin (abris ) ve baz kontrolünün yapılması, İstikşaf kanavasına uygun nirengilerin tesis edilmesi, Rasatların yapılması ve bazların ölçülmesi, Rasatların indirgenmesi, toplam kontrolllerinin yapılması, Üçgenlerin kapatılması, hatalı rasatların yenilenmesi, Sabit tesislerin alımı (Projede korunan yollar, kanal, kanalet, bina, bağ ve bahçeler, dış sınırın (Tahdit) alımı, kuyular), Bu çalışmalar esnasında yeni açılan yollar varsa alımının kontrollü olarak yapılması.

27 Arazi ölçülerinin değerlendirilmesi, planlama ve uygulama işleri: Dengeleme, Rasatların indirgeme ve kontrollerinin yapılması, Baz hesaplarının yapılması, Geçici koordinatların hesaplanması, Dengelemenin yapılması, Varsa gerekli rasat ölçümlerinin yapılması, Dengelemede kullanılan rasatlarla arazi rasatlarının karşılaştırılması, Nirengi silsile özetinin yazılması, Rasatların karesel ortalama hata hesaplarının yapılması, Sabit tesislerin koordinatlandırılması, Sayısallaştırılan tahdit ile koordinatlardan bulunan tahditin karşılaştırılması (tutmazsa pafta esas alınır), Ada numaralaması, Blok koordinatlarının kesinleştirilmesi, blokların derece sınırlarına göre (varsa) /A, /B gibi isimlendirilmesi. Blokların ilgili idareye (Harita, koordinatları, alanları, değer sayıları) onaylattırılması, DEVAM

28 Eski parsellerin, sabit tesisleri ve yeni blokları aynı paftada gösteren bir pafta çizdirilmesi, Mülakatın yapılması, Dağıtımın yapılması, Parselasyonun yapılması, İdarenin (KHBM veya KHİM) onayının alınması, Askıdan önce veya sonra genel müdürlüğe inceletilmesi, Varsa genel müdürlüğün kritikleri doğrultusunda düzeltmelerin yapılması, Genel müdürlük tasdiki, Parselasyonun aplikasyonu, Yer teslim tutanakların hazırlanması, Yerlerin maliklere teslimi, yer teslim tutanakların imzalatılması, Üst yazı, Bakanlar Kurulu kararı, onaylı haritalar ve diğer evraklarla birlikte projenin ilgili kadastro müdürlüğüne teslim edilmesi, Kadastro müdürlüğünün onayından sonra fotokopilerin çektirilmesi, Klasör yaprakları ve tapuların yazılması, Tescil işlemi.

29

KIRSAL ALAN DÜZENLEMESİ

KIRSAL ALAN DÜZENLEMESİ KIRSAL ALAN DÜZENLEMESİ Yrd. Doç. Dr. Bayram UZUN Yrd. Doç. Dr. Recep NİŞANCI Toplulaştırma işlerinde Arazi Derecelendişrmesi Ders 6 Arazi toplulaştırma alanında toplulaştırma işleminden sonra toprak

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI TEKNİK TALİMATI

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI TEKNİK TALİMATI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI TEKNİK TALİMATI HAZİRAN - 2010 1 TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMULAŞTIRMA TOPLULAŞTIRMA VE DAĞITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI TEKNİK

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 1 Aplikasyon işlemi 1. Harita (plan) örneği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği 2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği. 2 Cins Değişikliği

Detaylı

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı?

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı? İFRAZ - TEVHİT UYGULAMASI Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat GEREKLİ BELGELER Serbest çalışan bir Harita Mühendisi tarafından hazırlanan teknik dosya 1.Dilekçe 2.Güncel Tapu Kaydı 3.Güncel İmar Çapı

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

YERLEŞIM YERI ELVERIŞSIZLIĞINDEN DOLAYI İSKAN KANUNU KAPSAMINDA YAPILAN İŞLEMLER

YERLEŞIM YERI ELVERIŞSIZLIĞINDEN DOLAYI İSKAN KANUNU KAPSAMINDA YAPILAN İŞLEMLER YERLEŞIM YERI ELVERIŞSIZLIĞINDEN DOLAYI İSKAN KANUNU KAPSAMINDA YAPILAN İŞLEMLER DOK.NO:YP-İ-02 YÜRÜRLÜK TARİHİ: 23.02.2015 REVİZYON NO: 00/- İşlem Sorumlusu Yapım Şube Müdürlükleri İşlem Amacı İşlemin

Detaylı

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ TAŞINMAZ GELİŞTİRME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ 1 Ünite: 7 KAMULAŞTIRMA DOSYALARININ HAZIRLANMASI Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ

Detaylı

güncelliğin değişikliklerin 2. Cins değişikliği, 3. Şekil değişikliği, şeklinde ifade edilebilir

güncelliğin değişikliklerin 2. Cins değişikliği, 3. Şekil değişikliği, şeklinde ifade edilebilir Konu: İfraz-tevhid Kadastroda güncelliğin sağlanması için kadastro sonrasında hukuki ve teknik yönde oluşacak değişikliklerin anında izlenmesi gerekmektedir. Bu değişiklikler; 1. Hukuki değişiklikler,

Detaylı

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN 7475 HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4070 Kabul Tarihi : 16/2/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/2/1995 Sayı : 22207 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

İMAR KANUNU VE UYGULAMALARI. İçindekiler:

İMAR KANUNU VE UYGULAMALARI. İçindekiler: İMAR KANUNU VE UYGULAMALARI İçindekiler: 1- İmar ve Parselasyon planına ilişkin tanımlar 2- Parselasyon planı onama yetkisi olan kurumlar 3- Parselasyon planına ilişkin yasal düzenlemeler 4-3194 Sayılı

Detaylı

İMAR UYGULAMALARI SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

İMAR UYGULAMALARI SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 1.BAŞLANGIÇ VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI-İmar Programı 2.ETÜT 1 İmar Programı 5393 sayılı kanunun 18/u, 30/a maddesi, İşleri Müdürlüğü Daire,Genel Sekreter yrd.,genel Sekreter,Belediye 5 yılda bir 3.Encümen

Detaylı

Nazım imar planı nedir?

Nazım imar planı nedir? INSAAT-IMAR-RUHSAT İmar planı nedir? Nüfusu 10.000 i aşan belediyeler ile nüfusu daha az olduğu halde il merkezi olan veya gelecekte imar işleri bakımından plana gereksinimi bulunduğu Bayındırlık ve İskan

Detaylı

BAŞVURUDA İSTEN İLEN BELG ELER

BAŞVURUDA İSTEN İLEN BELG ELER TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ &.V&AÎ*... KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI C.to«3 ' 0>tc^ SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN H İZM ETİN ADI BAŞVURUDA İSTEN İLEN BELG ELER H İZM ETİN TAM AM LANM A SÜRESİ

Detaylı

Sayı : B.09.1.TKG.061-647-03-01-09-501/ / /2009 Konu : İmar Uygulaması Hk. TASARRUF ĠġLEMLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA

Sayı : B.09.1.TKG.061-647-03-01-09-501/ / /2009 Konu : İmar Uygulaması Hk. TASARRUF ĠġLEMLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Sayı : B.09.1.TKG.061-647-03-01-09-501/ / /2009 Konu : İmar Uygulaması Hk. TASARRUF ĠġLEMLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA İlgi : 09/06/2009 tarihli ve 2715 sayılı yazınız. I- Hakkında hukuki görüģ sorulan mesele:

Detaylı

UYGULAMA RAPORU. Altlık Türü

UYGULAMA RAPORU. Altlık Türü UYGULAMA RAPORU Ek-1 İli Mevkii İsimleri İlçesi Pafta Numaraları Mahalle/Köy Ada Numaraları Toplam Parsel Sayısı Yaklaşık Yüzölçüm UYGULAMA İSTENEN PAFTALARIN Yapım Yılı ve Yöntemi Yer Kontrol Noktalarının

Detaylı

SAYISALLAŞTIRMA RAPORU EK-1

SAYISALLAŞTIRMA RAPORU EK-1 SAYISALLAŞTIRMA RAPORU EK-1 İli İlçesi Mahalle/Köy Parsel Numaraları Mevki/Sokak Pafta No Ada Numaraları Sayısallaştırma İşlerine Ait Açıklama GÖREVLİLERİN Unvanı Kad.Tek. Kad.Tek. Kontrol Me./Mühendis

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarihi: 02.02.2019 Resmî Gazete Sayısı: 30674 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amaç

Detaylı

Kentsel Toprak Düzenleme (KTD)

Kentsel Toprak Düzenleme (KTD) Sayısallaştırılmış ve yol dengelemeleri yapılmış uygulama imar planı (Düzenleme sınırı taslak olarak yol orta eksenlerinden geçirilmiş) Tapu planı (kadastro paftası) Uygulama paftası (Düzenleme sınırı

Detaylı

HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları

HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları KTÜ - Harita Mühendisliği Bölümü HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları Prof. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü

Detaylı

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Başvuru Online Başvuru ve SMS Yoluyla Bilgilendirme (2010/21) Emlakçıların Ön Başvuru İle İş Takibi Uygulaması

Detaylı

TESCİLE KONU OLAN HARİTA VE PLANLAR YÖNETMELİĞİ

TESCİLE KONU OLAN HARİTA VE PLANLAR YÖNETMELİĞİ TESCİLE KONU OLAN HARİTA VE PLANLAR YÖNETMELİĞİ I - Genel Tanıtım A. Kapsam Madde 1 - Bu yönetmelik: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yasalar uyarınca yapmakla yükümlü olduğu kadastro, tapulama ve tapu

Detaylı

Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE

Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE İmar Terimleri Parsel Cephesi: Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesini ifade eder. Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesidir.

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ SIRA 1 İMAR PLANI BAŞVURU İŞLEMLERİ I. Başvuru Dilekçesi. 2. Güncel Tapu

Detaylı

ALANYA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENİLEN İLK BAŞVURU MAKAMI BELGELER

ALANYA KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENİLEN İLK BAŞVURU MAKAMI BELGELER TANIMI DAYANAĞI MEVZUATIN VE MADDE NUMARASI SUNUM SÜRECİNDE TAMAMLANMA TAMAMLANMA ELEKTRONİK OLARAK 331 B091TKG1500100 150010000 Plan Örneği verilmesi işlemi Parselin tescilli haritasından aynen alınan

Detaylı

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Kotlu Kroki İstikamet Krokisi. 2- Yapı Aplikasyon Projesi

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Kotlu Kroki İstikamet Krokisi. 2- Yapı Aplikasyon Projesi SIRA NO: 1- HİZMETİN ADI Kotlu Kroki İstikamet Krokisi 2- Yapı Aplikasyon Projesi 3-4- Toprak, Zemin Aplikasyonu, Temel Su Basman Vizeleri Bağımsız Bölüm Planı Ve Röperli Kroki Projesi 5- Yol Proje 6-7-

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Kanuni Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Uygulama Esasları...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Kanuni Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Uygulama Esasları... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Kanuni Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Uygulama Esasları... 3 Düzenleme Sahalarının Tesbiti Esasları... 3 Düzenleme

Detaylı

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 30 Ocak 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29609 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: Amaç YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI ve DOLGU SAHASI, YOL, MEYDAN ve PARK ALANLARI YETKİ, GÖREV VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI ve DOLGU SAHASI, YOL, MEYDAN ve PARK ALANLARI YETKİ, GÖREV VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI ve DOLGU SAHASI, YOL, MEYDAN ve PARK ALANLARI YETKİ, GÖREV VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TAPULAMA VE KADASTRO PAFTALARINI YENĠLEME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Esaslar

TAPULAMA VE KADASTRO PAFTALARINI YENĠLEME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Esaslar TAPULAMA VE KADASTRO PAFTALARINI YENĠLEME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1 - Bu Yönetmelik; a) Teknik sebeplerle yetersiz kalan, b) Uygulama niteliğini kaybeden, c) Eksikliği görülen,

Detaylı

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam: MADDE 1-(1) Bu yönetmelik Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün

Detaylı

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARLA İÇİ GELİŞTİRME HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARLA İÇİ GELİŞTİRME HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARLA İÇİ GELİŞTİRME HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EMLAK VE KAMULAŞTIRMA DAİRESİ Arazi Toplulaştırma Şube Müdürlüğü ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARLA

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARS VALİLİĞİ İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İMAR PLANI BAŞVURU

Detaylı

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI Yol ve kanal güzergahları ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI NEDİR? Yol ve kanal güzergahları 2 Arazi toplulaştırması uygulanmayan alanlarda parselasyon ve kanal güzergahları Arazi toplulaştırması

Detaylı

I. ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI A. TANIMI

I. ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI A. TANIMI I. ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI A. TANIMI Arazi toplulaştırılması; aynı şahsa veya ailesine ait, çeşitli nedenlerle, ekonomik üretime imkan vermeyecek biçimde veya toprak muhafaza ve zirai sulama tedbirlerinin

Detaylı

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

İhale öncesi yapılacak işlemler;

İhale öncesi yapılacak işlemler; İHALE İŞLEMLERİ 4734 sayılı kamu ihale kanunu kapsamına giren yapım işleri, kanun hükümlerine uygun olarak yürütülmesi için hazırlıkların ve uygulamaların adı geçen kanuna aykırı olmaması gerekir. İhale

Detaylı

Social and Economic Monitoring and Evaluation of

Social and Economic Monitoring and Evaluation of Social and Economic Monitoring and Evaluation of Presented at the FIG Congress 2018, May 6-11, 2018 in Istanbul, Turkey Land Consolidation Projects After Implementations (Arazi Toplulaştırma Projelerinin

Detaylı

ANTALYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ALANYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ALANYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ALANYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER (şirket ise imza sirküsü, yetki belgesi ve vekâletname) HİZMETİN

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 KRONOLOJİ 2.1- GİRİŞ... 9

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 KRONOLOJİ 2.1- GİRİŞ... 9 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞEHİRLEŞME 1.1- ŞEHİR NEDİR?... 1 1.1.1- Yönetsel Tanım... 1 1.1.2- Fonksiyonel Tanım... 2 1.1.3- Planlama Açısından Tanım... 4 1.2- ŞEHİRCİLİK... 5 1.3- TÜRKİYE DE ŞEHİRLEŞME VE SORUNLARI...

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak KADASTRO SIRASINDA VEYA SONRASINDA YAPILAN ĠġLEMLERLE GEOMETRĠK DURUMLARI KESĠNLEġMĠġ OLAN TAġINMAZLARDA ÖLÇÜ, SINIRLANDIRMA, TERSĠMAT VE HESAPLAMALARDAN DOĞAN HATALARIN DÜZELTĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

Detaylı

YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 9 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30265 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ARAZĠ TOPLULAġTIRMA UYGULAMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

EK-1 HİZMET ENVANTER TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLER HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

EK-1 HİZMET ENVANTER TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLER HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI 20.05.0987 tarih ve 3367 sayılı kanun Köyde İkamet eden veya edecek vatandaşlar İl si Genel İSTENEN BELGELER İÇ YAZIŞMALAR Müd.,D.S.İ, Çevre ve Orman Md.vb.) 8-10 Ay DIŞ YAZIŞMALAR 1 2 Köy Gelişim planı

Detaylı

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU. Ahmet İLKER Ömer DURU Ali TOPKAYA Başkan Başkan Yardımcısı Sözcü

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU. Ahmet İLKER Ömer DURU Ali TOPKAYA Başkan Başkan Yardımcısı Sözcü PLAN BÜTÇE VE HUKUK ORTAK TARİH : 05 / 03 / 2013 KARAR : 05 Tepebaşı Belediye Meclisinin 01 / 03 / 2013 tarih ve 54 sayılı Kararı ile komisyonumuza incelenmek ve Şirket kurucusu İsmail Murat KOCAMAZ ın

Detaylı

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ TAPU VE KADASTRO AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ TAPU VE KADASTRO AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ TAPU VE KADASTRO AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASININ TANIMI Seyfettin GENCER Şanlıurfa Bölge Md.Yrd. Aynı şahsa veya çiftçi ailesine ait, çeşitli nedenlerle,

Detaylı

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sunu Başlıkları Riskli Yapıların Tespiti İtiraz ve Yıkım Süreci Anlaşma ve Yeniden Yapım Kanun ve İlgili Mevzuat 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Detaylı

PLAN PROJE YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ

PLAN PROJE YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ : ETÜT VE PROJE A. İÇMESUYU ETÜT ÇALIŞMALARI 1. İçmesuyu etüdü yapılacak köy ve çevresine ait 1/25.000 ölçekli haritalar temin edilir. 2. Temin edilen haritada içmesuyu talep eden köy ve bağlıları belirlenir.

Detaylı

24 Kasım 2006 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA

24 Kasım 2006 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA 24 Kasım 2006 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26356 YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskan Bakanlığından Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 02/11/1985 Yayımlandığı

Detaylı

İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İMAR KANUNUNUN 18 İNCİ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK ARAZİ VE ARSA DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK (Bu yönetmelik metnindeki %35 lik DOPO 3194 sayılı İmar Kanunundaki değişikliğe göre

Detaylı

ARAZİ TOPLULAŞTIRILMASI

ARAZİ TOPLULAŞTIRILMASI TAŞINMAZ GELİŞTİRME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ARAZİ TOPLULAŞTIRILMASI Yrd. Doç. Dr. Kadir Ersin TEMİZEL 1 Ünite: 9 ARAZI TOPLULAŞTIRMASI İLE TARLA İÇİ GELİŞTİRME HİZMETLERİ Yrd. Doç. Dr. Kadir Ersin

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/15 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: 12409 (E:8014)

Detaylı

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 3 Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçmesuyu Analizleri Gölet, Liman, Baraj gibi Projelerin inşasında kullanılacak yapı ve inşaat 4

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita ve İstimlak Şube Müdürlüğü Gelir Tarifelerinin

Detaylı

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KANUN TASARISI ÜZERİNE BİR İNCELEME

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KANUN TASARISI ÜZERİNE BİR İNCELEME TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 10. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı 28 Mart - 1 Nisan 2005, Ankara ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KANUN TASARISI ÜZERİNE BİR İNCELEME T.Çay 1, T.Ayten 2, H.Çağla

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EVRAK KAYIT BÜROSU 1 - İmar arşiv dosyasının arşivden çekilmesi - Onaylı mimari projenin ozalitinin temini (ozalit çektirme

Detaylı

İŞE BAŞLAMA TUTANAĞI TUTANAK NO : 18

İŞE BAŞLAMA TUTANAĞI TUTANAK NO : 18 İŞE BAŞLAMA TUTANAĞI TUTANAK NO : 18 Defter Sayfası: 54 Devlet Ormanın Adı: Çaltılı Devlet Ormanı Kullanılan Pafta No: Alanya 028-d-16-c Orman Genel Müdürlüğünün 11.05.2007 tarih ve B.18.1.0GM.0.07.01.202.06.13-1587

Detaylı

PROTOKOL TARAFLAR: TANIM. MADDE 2- Mera: Mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakları ifade eder. AMAÇ : MADDE 3- Bu protokolün amacı;

PROTOKOL TARAFLAR: TANIM. MADDE 2- Mera: Mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakları ifade eder. AMAÇ : MADDE 3- Bu protokolün amacı; PROTOKOL TARAFLAR: MADDE 1- Bu protokol, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) arasında düzenlenmiştir. TANIM MADDE 2- Mera: Mera, yaylak ve

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR 2942 KAMULAŞTIRMA KANUNU Kanun Numarası : 2942 Kabul Tarihi : 4/11/1983 HÜLYA BOZKIRAN 05.02.2014 AMAÇ ve KAPSAM Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek

Detaylı

Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelge

Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelge Genelge No :1715 2010/22 Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelge Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Yetki ve Sorumluluk Amaç MADDE 1- (1) Bu genelge, Tescile Konu Olan

Detaylı

MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RES PLANLAMA SÜRECİ

MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RES PLANLAMA SÜRECİ RES PLANLAMA SÜRECİ YETKİ İSTENİLEN BİLGİ-BELGE YÖNTEM-İZLENECEK YOL PLAN ONAYI Enerji tesislerine ilişkin imar planları; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu 5393

Detaylı

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI UYGULAMA İŞLEMLERİ Riskli alanlarda ve riskli yapılarda, Kanun kapsamında

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi SUNUM PLANI Mücavir alan kavramı Mücavir alan teklifleri hazırlanırken izlenecek yol

Detaylı

TAŞINMAZ DEĞERLEMEDE BİLİRKİŞİ

TAŞINMAZ DEĞERLEMEDE BİLİRKİŞİ TAŞINMAZ GELİŞTİRME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TAŞINMAZ DEĞERLEMEDE BİLİRKİŞİ Doç. Dr. Osman KILIÇ 1 Ünite: 13 Doç. Dr. Osman KILIÇ İçindekiler 13.1.... 3 13.1.1. Örnek Bilirkişi Raporu... 3 13.1.2.

Detaylı

6292 SAYILI YASA YA GÖRE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ

6292 SAYILI YASA YA GÖRE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ 6292 SAYILI YASA YA GÖRE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ SUNUŞ Bilindiği üzere, Hazineye ait tarım arazilerinin paydaşlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına Satılması amacıyla hazırlanan

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Yasal Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Yasal Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Yasal Dayanak... 1 Tanımlar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Planların Hazırlanmasına Dair Esaslar... 3 Planların

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, organize sanayi bölgelerinin yer seçimi esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

T.C. ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE

Detaylı

KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ 18 Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29536 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/14 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: Kartal Çavuşoğlu

Detaylı

2013 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA BİRİM FİYATLARI

2013 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA BİRİM FİYATLARI İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İHALE DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA BİRİM FİYATLARI İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ANKARA - 2013 AÇIKLAMALAR : 1- Bu birim fiyatların kullanıldığı hesaplardaki

Detaylı

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Karar Tarihi : 06.11.2014 Karar No : 147 BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 17.01.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26759 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, organize

Detaylı

3.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR

3.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR BÖLÜM 3 : EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ 3.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR Amaç Madde 1:Bu yönergenin amacı ; Muratpaşa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

PLANLAMA SÜRECİ ve ARAZİ ve ARSA DÜZENLEMELERİ (PARSELASYON)

PLANLAMA SÜRECİ ve ARAZİ ve ARSA DÜZENLEMELERİ (PARSELASYON) ÖMER KÖROĞLU Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyesi İMAR HUKUKUNDA PLANLAMA SÜRECİ ve ARAZİ ve ARSA DÜZENLEMELERİ (PARSELASYON) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...VII GİRİŞ ve ÖNSÖZ...1 Birinci Bölüm GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 4 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçme suyu Analizleri 5 Toprak Etüt Hizmetleri 6 Yol Geçiş İzinleri

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)

Detaylı

İMAR PLANI UYGULAMALARINDA UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE YAŞANAN SORUNLAR

İMAR PLANI UYGULAMALARINDA UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE YAŞANAN SORUNLAR I. ULUSLARARASI (KENT- D 2013): MÜLKİYET..! İMAR PLANI UYGULAMALARINDA UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE YAŞANAN SORUNLAR 1 GİRİŞ İmar uygulamalarının gerçek amacı mevcut mülkiyetin imar planında tanımlanan arazi

Detaylı

3. Alım için sıklaştırma noktaları (tamamlayıcı nokta, ara ve dizi nirengi),

3. Alım için sıklaştırma noktaları (tamamlayıcı nokta, ara ve dizi nirengi), ÖLÇME BİLGİSİ 2 DERS NOTLARI YER KONTROL NOKTALARI Genel Bilgi Bir alanın ve üzerindeki örtülerin harita veya planının yapılabilmesi için yeryüzünde konumu sabit ve koordinat değerleri belli bir takım

Detaylı

15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1)

15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1) 15 ve 16 ncı MADDE GEREĞİNCE YAPILAN TERKLERİN İHDASI (1) Hüseyin KOÇAK B a ş m ü f e t t i ş İmar plânı bulunmasına karşın henüz 3194 sayılı İmar Yasasının 18 inci maddesi gereğince uygulama yapılmamış

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1-Tapu senedi Örneği/Tapu yerine geçen belge 2-Güncel Tapu Senedi Belgesi. 3-Taşınmazın konumunu gösterir harita ile koordinatlı çapı. 4-Taşınmaz üzerinde herhangi

Detaylı

YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI

YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI )SON HAKEDİŞ KAPAK SAYFASI SURETİ (ASLININ AYNIDIR YAPILMIŞ) )ASKİ KANAL VİZESİ 3)ADRES NUMARATAJ YAZISI 4)SSK İLİŞİKSİZLİK YAZISI 5)VERGİ

Detaylı

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 EVRAK KAYIT BÜROSU PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 - Vatandaşların dilekçelerine verilen cevap evraklarının ilgililerine imza karşılığı teslim edilmesi - Kimlik Belgesi - VEKÂLETNAME

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. Kanunlar. Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. Kanunlar. Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 1 Temmuz 2004 PERŞEMBE Sayı : 25509 Kanunlar Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Detaylı

T.C. ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi

T.C. ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi T.C. TOPLANTI DÖNEMİ 2013/Haziran TOPLANTI GÜNÜ Pazartesi BİRLEŞİM 1 TOPLANTI TARİHİ 03/06/2013 KARAR NO 147 Özü:İlimiz Oğuzlar İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Arslan TÜREMİŞ ve Sungurlu İlçesi İl Genel Meclis

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

ORMAN KADASTROSUNUN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI

ORMAN KADASTROSUNUN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI ORMAN KADASTROSUNUN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI H.Koçak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Başmüfettişi hkocak@tkgm.gov.tr Özet: Ormanlar tescile tabidir. Tescilin yapılabilmesi için öncelikle

Detaylı

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ. Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BÖLÜM 1 GENEL HÜKÜMLER

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ. Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BÖLÜM 1 GENEL HÜKÜMLER AMAÇ VE KAPSAM LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BÖLÜM 1 GENEL HÜKÜMLER Madde-1 : Bu yönetmelik, Belediyeler Kanunu ile tüm kanun, yönetmelik ve talimatlar

Detaylı

DOP &KOP İrem AYHAN SELÇUK

DOP &KOP İrem AYHAN SELÇUK &KOP 04.05.2013 İrem AYHAN SELÇUK Uygulamaya giren parsellerden bir kez daha DOP alınamaz. Düzenleme sahasının sınırlarını belirleme koşullarına dikkat edilmelidir. Düzenleme saha sınırı yolun orta noktasından

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü Sayı : 57301711-010.07.01/567393 13.04.2015 Konu : Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların orman rejimine alınma usul ve esasları Tamim No:2015/1 TÜM

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI NİSAN AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI NİSAN AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal Yukarı, 160 pafta, Yeni:11272 Eski: 1826 ada 142 parsele ilişkin vatandaş talebi. TEKLİF: Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 02.03.2017 tarih, 2017/6256 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA

Detaylı

a) Tapu kaydı beyanları ile TAKBİS kayıtları eşleşmeyen arazilerde TAKBİS kayıtları esas alınır.

a) Tapu kaydı beyanları ile TAKBİS kayıtları eşleşmeyen arazilerde TAKBİS kayıtları esas alınır. Çiftçilerden istenecek bilgi ve belgeler MADDE 7 (1) ÇKS ye kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilerden, Çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir. İnternet

Detaylı

KADASTRO İLANLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KADASTRO İLANLARI HAKKINDA YÖNETMELİK KADASTRO İLANLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete tarih ve sayısı: 28/10/1987-19618 Değişiklik Yapan Yönetmelikler: 1- Kadastro İlanları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: 26/09/2005

Detaylı

ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ (İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ (İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ (İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI, KULLANILMASI VE ARAZİ TOPLULAŞTIRMASINA İLİŞKİN TÜZÜK

TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI, KULLANILMASI VE ARAZİ TOPLULAŞTIRMASINA İLİŞKİN TÜZÜK TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI, KULLANILMASI VE ARAZİ TOPLULAŞTIRMASINA İLİŞKİN TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 29/6/2009, No : 2009/15154 Dayandığı Kanunun Tarihi : 3/7/2005, No : 5403 Yayımlandığı

Detaylı