SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE"

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 2. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 2. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 2. sınıf 9 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 10 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme İmla kurallarını kavrar. 2. sınıf 11 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 12 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. sınıf 13 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır.

2 2. sınıf 1 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 2. sınıf 2 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 2. Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulur, onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar. 2. sınıf 3 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. 2. sınıf 4 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 5 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 7. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 6 Matematik(ORTAK) Simetri 2. Simetriyi modelleri ile açıklar. 2. sınıf 7 Matematik(ORTAK) Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 8 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 9 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 9. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. 2. sınıf 10 Matematik(MEB) Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 2. sınıf 11 Matematik(MEB) Paralarımız 1. Paralarımızı tanır. 2. sınıf 9 Matematik(SEVGİ) Tartma 2. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 10 Matematik(SEVGİ) Sıvıları Ölçme 1. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. 2. sınıf 11 Matematik(SEVGİ) Nesne Grafiği 1. Bir problemle ilgili veri toplar ve nesne grafiğini olusturur.

3 2. sınıf 1 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Yakın çevresindeki kişilerin iş ve meslekleriyle ilgili gözlemler yaparak bu kişilerin hayatımızı kolaylaştırmak için neler yaptıklarını açıklar. 2. sınıf 2 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Her iş ve mesleğin gerekli ve saygın olduğunu takdir ederek herhangi bir mesleğin insanların hangi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu araştırır. 2. sınıf 3 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Topluma örnek olan kişilerin çocukluğunu araştırır. 2. sınıf 4 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Çeşitli ortamlarda başkalarıyla iletişim kurarken hangi duyu organlarından yararlandığını açıklar. 2. sınıf 5 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Duygularını kontrol ederek uygun biçimde ifade eder. 2. sınıf 6 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Çevresindekilerin kabul edilemeyen önerileriyle karşılaştığında etkili reddetme davranışı sergiler. 2. sınıf 7 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. 2. sınıf 8 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların niçin tasarruf yaptıklarını araştırır ve yeterli para biriktirinceye kadar isteklerini erteler. 2. sınıf 9 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Evde belli bir iş yaparken kullanılan alet ve teknolojik ürünler hakkında sorular sorarak, bunların hayatımızı kolaylaştıran işlevleri olduğunu fark eder. 2. sınıf 10 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Evde güvenliği sağlamak için gerekli kurallara uyar. 2. sınıf 11 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketir.

4 2. sınıf 1 İngilizce (TED) Colors Naming numbers 2. sınıf 2 İngilizce (TED) At the Playground Making simple inquiries 2. sınıf 3 İngilizce (TED) At the Playground Making simple suggestions 2. sınıf 4 İngilizce (TED) Body Parts Making simple inquiries 2. sınıf 5 İngilizce (TED) Body Parts Talking about possessions

5 3. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 3. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 3. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 3. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 9 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 10 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 3. sınıf 11 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf 12 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf 13 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 3. sınıf 14 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında imla kurallarını uygular 3. sınıf 15 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 16 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 3. sınıf 17 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metin içi anlam kurar. 3. sınıf 18 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar.

6 3. sınıf 1 Matematik(ORTAK) Açı 4. Açıları dar açı, dik açı, genis açı ve doğru açı olarak sınıflandırır. 3. sınıf 2 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma Đslemi 1. Çarpım tablosunu olusturur. 3. sınıf 3 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma Đslemi 3. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar. 3. sınıf 4 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. 3. sınıf 5 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 6 Matematik(ORTAK) Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 7 Matematik(ORTAK) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 1. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi modellerini kullanarak çizer. 3. sınıf 8 Matematik(ORTAK) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 3. Üçgenin, karenin, dikdörtgenin çizgi modelleri üzerinde açıları gösterir. 3. sınıf 9 Matematik(ORTAK) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 2. Cetvel ve gönye kullanarak kare, dikdörtgen ve üçgeni çizer. 3. sınıf 10 Matematik(ORTAK) DOĞRU 2. Doğrunun, ısının ve doğru parçasının çizgi modellerini olusturur. 3. sınıf 11 Matematik(ORTAK) DOĞRU 3. Yatay, dikey ve eğik doğru modellerine örnekler vererek çizimlerini yapar. 3. sınıf 12 Matematik(ORTAK) DOĞRU 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 3. sınıf 13 Matematik(MEB) Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 14 Matematik(MEB) Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 15 Matematik(MEB) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 16 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 4. Cetvel kullanarak belirli bir uzunluğu ölçer ve ölçüsü verilen bir uzunluğu çizer. 3. sınıf 13 Matematik(ÖĞÜN) Doğal Sayılarla Bölme Đslemi 2. Biri bölme olacak sekilde iki islem gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 14 Matematik(ÖĞÜN) Düzlem 1. Düzlemi ve düzlemsel sekilleri modelleri ile tasvir eder. 3. sınıf 15 Matematik(ÖĞÜN) Nokta 2. Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir. 3. sınıf 16 Matematik(ÖĞÜN) Tablo 1. Çetele ve sıklık tabloları olusturur.

7 3. sınıf 1 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Hayatımızı kolaylaştırmak için çalışanları tanır ve yaptıkları işleri açıklar. 3. sınıf 2 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Hayalindeki meslekle ilgili duygu, düşünce ve beklentilerini sanat yoluyla ifade eder. 3. sınıf 3 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Ailesi ve yakın çevresiyle iletişim kurarken, sözel olmayan iletişim öğelerinin de kullanıldığını fark eder. 3. sınıf 4 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Çevresini gözlemleyerek hangi iletişim türlerinin kullanıldığını araştırır. 3. sınıf 5 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Yapacağı işleri öncelik ve önem sırasına koyarak günlük ve haftalık çalışma planları yapar, yaptığı planlara uyar. 3. sınıf 6 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Yemek, uyku, ders çalışma ve oyun saatlerine uymanın kişisel başarı ve başarısızlıkla ilişkisini araştırır. 3. sınıf 7 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Kendi parasını uygun biçimde, önceliklerini belirleyerek harcar. 3. sınıf 8 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Evdeki eşyaları, yapıldıkları maddelere göre sınıflandırır. 3. sınıf 9 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Kaynakları bilinçli olarak tüketmenin aile bütçesine katkısını açıklayan çeşitli etkinliklerde bulunur. 3. sınıf 10 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Çocuklara yönelik reklâmların işlevlerini; reklâmlar, ihtiyaçlar ve imkânlar arasındaki ilişkiyi sorgular. 3. sınıf 11 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların nelerden ve nasıl tasarruf edebildiklerini araştırır. 3. sınıf 12 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk ün insan hak ve hürriyetlerine verdiği önemi açıklar. 3. sınıf 13 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Ailesi ve yakın çevresiyle olan ilişkilerinde olumlu tepkiler yaratan ve görgü kurallarına uyan davranışlar gösterir. 3. sınıf 14 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Evde meydana gelebilecek tehlikeli ya da acil durumlarda ne yapması gerektiğini uygulayarak gösterir. 3. sınıf 15 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Kişisel eşyalarını ve başkalarının eşyalarını özenli kullanmadığında ortaya çıkan sorunları çözer. 3. sınıf 16 Hayat BENİM EŞSİZ YUVAM Kaybetme veya başarısız olma olasılığını göze alarak, yenilikleri deneme cesareti gösterir ve bundan zevk alır.

8 4. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 4. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 4. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N1K) sorularına cevap arar. 4. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 4. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 4. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 4. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 4. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 4. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 4. sınıf 11 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf 12 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 13 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf 14 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf 15 Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular.

9 4. sınıf 1 Matematik Olasılık 1. Olasılık belirten kelimeleri uygun cümlelerde kullanır. 4. sınıf 2 Matematik Kesirler 1. Payı ve paydası en çok iki basamaklı doğal sayı olan kesirleri, kesrin birimlerinden elde ederek isimlendirir. 4. sınıf 3 Matematik Kesirler 2. Payı ve paydası en çok iki basamaklı olan kesirleri sayı doğrusunda gösterir. 4. sınıf 4 Matematik Kesirler 3. Kesirleri karsılastırır. 4. sınıf 5 Matematik Kesirler 4. Esit paydalı en çok dört kesri, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. 4. sınıf 6 Matematik Kesirler 5. Payları esit, paydaları birbirinden farklı en çok dört kesri, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar. 4. sınıf 7 Matematik Kesirler 6. Bir çokluğun belirtilen bir basit kesir kadarını belirler. 4. sınıf 8 Matematik Kesirlerle Toplama İslemi 1. Paydaları esit kesirlerle toplama islemi yapar. 4. sınıf 9 Matematik Kesirlerle Çıkarma İslemi 1. Paydaları esit kesirlerle çıkarma islemi yapar. 4. sınıf 10 Matematik Alan 1. Bir alanı, standart olmayan alan ölçme birimleriyle tahmin eder ve birimleri sayarak tahminini kontrol eder. 4. sınıf 11 Matematik Alan 2. Düzlemsel bölgelerin alanlarının, bu alanı kaplayan birim karelerin sayısı olduğunu belirler. 4. sınıf 12 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 2. Toplamı en çok dört basamaklı olan iki doğal sayının toplamını tahmin eder ve tahminini islem sonucu ile karsılastırır.

10 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Ses kaynakları 6.1. Çeşitli ses kaynaklarına örnekler verir. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Ses kaynakları 6.2. Gözlemlerine dayanarak her sesin bir kaynağı olduğu sonucunu çıkarır. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Ses kaynakları 6.3. Ses kaynaklarını doğal ve yapay oluşları bakımından sınıflandırır 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Ses kaynakları 6.4. Bir kaynaktan çıkan sesin her yönde yayıldığını fark eder. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Titreşim ve ses oluşumu ilişkisi 7.4. Sesin bir enerji türü olduğunu sezer. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Sesin işitmedeki rolü 8.4. Ses şiddeti ile uzaklık arasındaki ilişkiyi açıklar. 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Sesin işitmedeki rolü 8.7. İşitme kaybını engellemek için yüksek sesten korunmak gerektiğini ifade eder 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Ses kirliliği 9.1. Düzensiz ve şiddeti yüksek seslerin, ses kirliliğine (gürültüye) neden olacağını fark eder. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Dünya mızın şekli 1.1. Dünya nın şeklinin küreye benzediğini ifade eder. 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Dünya mızın şekli 1.2. Dünya nın şeklinin küreye benzediğini gösteren örnekler verir. 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.2. Dünya yüzeyinde kara ve suların kapladığı alanları karşılaştırır. 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler Dünya daki karaların taş küre (yer kabuğu), suların su küre ve bunları çevreleyen havanın hava küre adı verilen bilimsel bir modelle temsil edildiğini ifade eder.

11 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 5. Bilinçli bir tüketici olarak haklarını kullanır. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 6. Kullandığı bazı ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketim ağını oluşturur. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 7. İhtiyaçlarla meslekleri ilişkilendirir. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 1. Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 2. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 3. Kullandığı teknolojik ürünlerin zaman içindeki gelişimini kavrar. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 4. Teknolojik ürünlerin hayatımızda ve çevremizde yaptığı değişiklikleri dikkate alarak geçmişle bugünü karşılaştırır. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 5. Çevresindeki ihtiyaçlardan yola çıkarak kendine özgü ürünler tasarlar. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 6. Teknolojik ürünleri kendisine, başkalarına ve doğaya zarar vermeden kullanır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 8. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 1. İstek ve ihtiyaçlarını ayırt eder. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 4. Kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. 4. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak KUR AN I KERİM İ TANIYALIM KUR AN I KERİM İ TANIYALIM 4. Kur an ın iç düzenine ilişkin ayet, sure ve cüzün anlamlarını kavrayarak Kur an dan bunlara ilişkin örnekler gösterir. 5. Hz. Lokman ın öğütlerinden çıkarımlarda bulunur.

12 4. sınıf 1 İngilizce (MEB DOKU) BODY PARTS Identifying parts of body 4. sınıf 2 İngilizce (MEB DOKU) HOME SWEET HOME Asking for and giving information about where things are 4. sınıf 3 İngilizce (MEB DOKU) HOME SWEET HOME Identifying furniture and parts of a house 4. sınıf 4 İngilizce (MEB DOKU) BODY PARTS Asking for and giving information about body parts 4. sınıf 5 İngilizce (MEB DOKU) PETS Identifying and describing animals 4. sınıf 6 İngilizce (MEB DOKU) PETS Asking and giving information about animals 4. sınıf 7 İngilizce (MEB DOKU) MY WEEKLY SCHEDULE Asking and giving information about the days of the week 4. sınıf 8 İngilizce (MEB DOKU) MY WEEKLY SCHEDULE Asking and giving information about school subjects. 4. sınıf 9 İngilizce (MEB DOKU) TIMETABLES Asking and telling the time

13 5. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 5. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 5. sınıf 4 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 5. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 5. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 5. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 5. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 5. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 5. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 5. sınıf 11 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 5. sınıf 12 Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder.

14 5. sınıf 1 Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan iki kesrin toplama ve çıkarma işlemini yapar ve anlamlandırır. 5. sınıf 2 Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer. 5. sınıf 3 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimlerin kesirlerin farklı bir ifadesi olduğunu fark eder ve paydası 10, 100 ve 1000 olacak şekilde genişletilebilen veya sadeleştirilebilen kesirlerin ondalık gösterimini yazar ve okur. 5. sınıf 4 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimde virgülün işlevini, virgülden önceki ve sonraki rakamların konumlarının basamak değeriyle ilişkisini anlar; ondalık gösterimdeki basamak adlarını belirtir. 5. sınıf 5 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralar. 5. sınıf 6 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayıları sayı doğrusunda gösterir. 5. sınıf 7 Matematik Üçgen ve Dörtgenler Çokgenleri isimlendirir, oluşturur ve temel elemanlarından kenar, iç açı, köşe ve köşegeni tanır. 5. sınıf 8 Matematik Üçgen ve Dörtgenler Kareli, noktalı ya da izometrik kâğıtlardan uygun olanlarını kullanarak açılarına göre ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur; oluşturulmuş farklı üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır. 5. sınıf 9 Matematik Veri Analizi ve Yorumlama Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar. 5. sınıf 10 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde bir doğru parçasına paralel doğru parçaları inşa eder; çizilmiş doğru parçalarının paralel olup olmadığını yorumlar. 5. sınıf 11 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Dört işlem içeren problemleri çözer. 5. sınıf 12 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur.

15 5. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Sesin Yayılması Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. 5. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder. 5. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Aynı sesin, farklı ortamlarda farklı duyulduğunu keşfeder. 5. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. 5. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Isı ve Sıcaklık Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar. 5. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Isı ve Sıcaklık Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar. 5. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Isı Maddeleri Etkiler Isı etkisiyle maddelerin genleşip büzüleceğine yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını tartışır. 5. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Isı Maddeleri Etkiler Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder. 5. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Işığın Yayılması Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. 5. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir. 5. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Tam Gölge Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir. 5. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Tam Gölge Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder.

16 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 1. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 2. Kurumların insan yaşamındaki yeri konusunda görüş oluşturur. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 3. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 2. Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 3. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 5. Bilim ve teknoloji ile ilgili, düzeyine uygun süreli yayınları tanır ve izler. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 2. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetler ile coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 3. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlere ilişkin meslekleri belirler.

17 5. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 3. Kur an ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar. 4. Kur an ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini açıklar. 5. Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. 6. Fil suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 1. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. 2. Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. 3. Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları na örnekler verir. 4. Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. 5. Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 1. Kur an ın İslam dinindeki önemini yorumlar. 2. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. 11. İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder.

18 5. sınıf 1 İngilizce (YILDIRIM) Health Telling someone what to do 5. sınıf 2 İngilizce (YILDIRIM) Movies Describing characters/people 5. sınıf 3 İngilizce (YILDIRIM) Movies Describing what people do 5. sınıf 4 İngilizce (YILDIRIM) Movies Expressing dislikes 5. sınıf 5 İngilizce (YILDIRIM) Movies Making simple inquiries 5. sınıf 6 İngilizce (YILDIRIM) Movies Stating personal opinions 5. sınıf 7 İngilizce (YILDIRIM) Movies Telling the time, days and dates 5. sınıf 8 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Asking for permission 5. sınıf 9 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing and responding to thanks 5. sınıf 10 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing basic needs 5. sınıf 11 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing likes and dislikes 5. sınıf 12 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing obligation

19 6. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 6. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 6. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 6. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 6. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 6. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 6. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 6. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 6. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 6. sınıf 11 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 6. sınıf 12 Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 6. sınıf 13 Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 4. İyelik eklerinin işlevlerini kavrar. 6. Sıfatların cümledeki işlevlerini fark eder, sıfatları işlevlerine uygun olarak kullanır.

20 6. sınıf 1 Matematik(ORTAK) AÇILAR 3. Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini açıklar. 6. sınıf 2 Matematik(ORTAK) AÇILARI ÖLÇME 1. Tümler, bütünler ve ters açıların ölçülerini hesaplar. 6. sınıf 3 Matematik(ORTAK) CEBİRSEL İFADELER 1. Belirli durumlara uygun cebirsel ifadeyi yazar. 6. sınıf 4 Matematik(ORTAK) EŞİTLİK VE DENKLEM 3. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 6. sınıf 5 Matematik(ORTAK) ONDALIK KESİRLER 3. Ondalık kesirleri karşılaştırır ve sıralar. 6. sınıf 6 Matematik(ORTAK) ORAN VE ORANTI 2. Orantıyı ve doğru orantılı nicelikler arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf 7 Matematik(ORTAK) ÖRÜNTÜ VE İLİŞKİLER 1. Sayı örüntülerini modelleyerek bu örüntülerdeki ilişkiyi harflerle ifade eder. 6. sınıf 8 Matematik(ORTAK) ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER 2. Öteleme ile süsleme yapar. 6. sınıf 9 Matematik(ORTAK) TAM SAYILAR 2. Mutlak değerin anlamını açıklar. 6. sınıf 10 Matematik(ORTAK) UZUNLUKLARI ÖLÇME 1. Uzunluk ölçme birimlerini açıklar ve birbirine dönüştürür. 6. sınıf 11 Matematik(MEB) ÇOKGENLER 1. Çokgenleri inşa eder. 6. sınıf 12 Matematik(MEB) EŞLİK VE BENZERLİK 2. Eş ve benzer çokgenlerin kenar ve açı özelliklerini belirler. 6. sınıf 13 Matematik(MEB) DÖNÜŞÜM GEOMETRİSİ 2. Bir şeklin öteleme sonunda oluşan görüntüsünü inşa eder. 6. sınıf 11 Matematik(DÖRTEL) KESİRLER 6. Kesirlerle işlemler yapmayı gerektiren problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf 12 Matematik(DÖRTEL) OLASILIKLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 2. Bir olayı ve bu olayın olma olasılığını açıklar. 6. sınıf 13 Matematik(DÖRTEL) OLAY ÇEŞİTLERİ 2. Tümleyen olayı açıklar.

21 6. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Destek ve hareket sistemi 1.7. Destek ve hareket sistemine teknolojik gelismelerin katkısına örnekler verir 6. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık 2.1. Dolasım sistemini olusturan yapı ve organları; model, levha ve/veya sema üzerinde gösterir. 6. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık 2.2. Kalbin yapısı ve görevini açıklar. 6. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık 2.3. Kan damarlarının çesitlerini ve görevlerini belirtir. 6. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık 2.4. Kanın yapısı ve görevlerini açıklar. 6. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık Virüs ve bakterilerin genel özelliklerini belirterek neden olduğu hastalıklara günlük hayattan örnekler verir. 6. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık Ası, serum ve ilâçların önemini belirterek bunları teknolojik gelismelerle iliskilendirir. 6. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Dolasım sistemi ve bağısıklık Bilinçsiz ilâç kullanımının etkilerinin farkına vararak doğru ilâç kullanımı konusunda olumlu tutum sergiler 6. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Solunum sistemi 3.1. Solunum sistemini olusturan yapı ve organları; model, levha ve/veya sema üzerinde göstererek görevlerini açıklar. 6. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Solunum sistemi 3.2. Akciğerlerin yapısını açıklayarak, alveol kılcal damar arasındaki gaz alısverisini sema ile gösterir. 6. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Solunum sistemi 3.3. Soluk alıp verme mekanizmasını gösteren bir model tasarlar. 6. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Solunum sistemi 3.4. Teknolojik gelismelerin solunum sistemi sağlığına olumlu olumsuz etkilerini tartısır. 6. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Solunum sistemi 3.5. Solunum sisteminin sağlığını korumak için pratik öneriler sunar.

22 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği eğitim, beceri ve kişilik özelliklerini araştırır. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği eğitim, beceri ve kişilik özelliklerini araştırır. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Türklerin İslamiyet i kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri fark eder. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Dönemin devlet adamları ve Türk büyüklerinin hayatından yararlanarak ilk Türk İslam devletlerinin siyasal, sosyal ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Örnek incelemeler yoluyla kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürümüzü oluşturan unsurlarla ilişkisini değişim ve süreklilik açısından değerlendirir. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM Olgu ve görüşü ayırt eder.

23 6. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar. 6. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 11. Nasr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 1. Kur an ı Kerim in temel konularını açıklar. 6. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI 2. Kıssa kavramını açıklar. 6. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 3. Medine ye hicretin sebep ve sonuçlarını irdeler. 6. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 4. Hz. Ali ve Hz. Ebu Bekir in Hicret tekirolünün farkında olur. 6. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 5. Mescid i Nebi nin toplumsal işlevini örneklerle açıklar. 6. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 6. Hz. Muhammed in sosyal barışa ve eğitim öğretime yönelik faaliyet ve düzenlemelerini örneklerle açıklar. 6. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 6. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 8. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir. 6. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 9. Veda Hutbesi nde yer alan mesajların evrensel değerini yorumlar. 6. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 1. Hz. Muhammed e gelen ilk ayetlerin içeriğini belirtir. 6. sınıf 13 Din Kültürü ve Ahlak SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 2. Hz. Muhammed in İslam a çağrısını neden yakın çevresinden başlayarak yaygınlaştırdığını açıklar.

24 6. sınıf 1 İngilizce (ATLANTİK) PARTIES 6. sınıf 2 İngilizce (ATLANTİK) PARTIES 6. sınıf 3 İngilizce (ATLANTİK) PARTIES 6. sınıf 4 İngilizce (ATLANTİK) LIVING BEINGS 6. sınıf 5 İngilizce (ATLANTİK) LIVING BEINGS 6. sınıf 6 İngilizce (ATLANTİK) LIVING BEINGS 6. sınıf 7 İngilizce (ATLANTİK) GAMES AND SPORTS 6. sınıf 8 İngilizce (ATLANTİK) GAMES AND SPORTS 6. sınıf 9 İngilizce (ATLANTİK) GAMES AND SPORTS 6. sınıf 10 İngilizce (ATLANTİK) GAMES AND SPORTS 6. sınıf 11 İngilizce (ATLANTİK) SAFETY 6. sınıf 12 İngilizce (ATLANTİK) SAFETY 6. sınıf 13 İngilizce (ATLANTİK) SAFETY inviting accepting or refusing thanking asking for and giving information asking for and giving information describing an animal asking for and giving information Identifying options giving instructions for making and doing things asking people to do and not to do things asking for and giving information asking for and making suggestions expressing obligation

25 7. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 7. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 7. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 7. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 7. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 7. sınıf 7 Türkçe 3. Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 7. sınıf 8 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 7. sınıf 9 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 10 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 7. sınıf 11 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 7. sınıf 12 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 7. sınıf 13 Türkçe 2. Planlı yazma 5. Konunun özelliğine uygun düşünceyi geliştirme yollarını kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 7. sınıf 15 Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. Dilek kiplerinin kullanım özelliklerini kavrar. 7. Zarfların cümledeki işlevlerini fark eder, zarfları işlevlerine uygun olarak kullanır.

26 7. sınıf 1 Matematik(ORTAK) Açıları Ölçme 1. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların ölçüleri ile ilgili hesaplamalar yapar. 7. sınıf 2 Matematik(ORTAK) Bilinçli Tüketim Aritmetiği 2. Basit faiz hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 3 Matematik(ORTAK) Cebirsel İfadeler 2. İki cebirsel ifadeyi çarpar. 7. sınıf 4 Matematik(ORTAK) Çokgenler 1. Çokgenlerin köşegenlerini, iç ve dış açılarını belirler. 7. sınıf 5 Matematik(ORTAK) Denklemler 2. Denklemi problem çözmede kullanır. 7. sınıf 6 Matematik(ORTAK) Oran ve Orantı 1. Doğru orantılı ve ters orantılı nicelikler arasındaki ilişkiyi açıklar. 7. sınıf 7 Matematik(ORTAK) Oran ve Orantı 2. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 8 Matematik(ORTAK) Rasyonel Sayılarla İşlemler 2. Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 7. sınıf 9 Matematik(ORTAK) Bilinçli Tüketim Aritmetiği 1. Alışveriş ve ticarette kullanılan yüzde hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 10 Matematik(ORTAK) Denklemler 1. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 7. sınıf 11 Matematik(ORTAK) Doğrular ve Açılar 5.Yöndeş, iç, iç ters, dış ve dış ters açıları belirleyerek isimlendirir. 7. sınıf 12 Matematik(ORTAK) Doğrular ve Açılar 6. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını belirler. 7. sınıf 13 Matematik(MEB) Çember ve Daire 5. Aynı yayı gören merkez açının ölçüsü ile çevre açının ölçüsü arasındaki ilişkiyi belirler. 7. sınıf 14 Matematik(MEB) Çemberin ve Çember Parçasının Uzunluğu 2. Çemberin ve çember parçasının uzunluğu ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 15 Matematik(MEB) Dairenin ve Daire Diliminin Alanı 2. Dairenin ve daire diliminin alanı ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 13 Matematik(AYDIN) Merkezî Eğilim ve Yayılma Ölçüleri 1. Ortanca, tepe değeri ve çeyrekler açıklığını hesaplar. 7. sınıf 14 Matematik(AYDIN) Olay Çeşitleri 3. Ayrık ve ayrık olmayan olayların olma olasılıklarını hesaplar. 7. sınıf 15 Matematik(AYDIN) Açıları Ölçme 4. Bir çember veya dairede merkez açının belirlediği minör (küçük) ve majör (büyük) yayların ölçüsünü hesaplar.

27 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Kimyasal bağ 4.6. Molekül yapılı katı element kristal modeli veya modelin resmi üzerinde molekülü ve atomu gösterir. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Kimyasal bağ 4.7. Kovalent bağlar ile moleküller arasında iliski kurar 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Bileşikler ve formülleri 5.1. Farklı atomların bir araya gelerek yeni maddeler olusturabileceğini fark eder. 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Bileşikler ve formülleri 5.2. Her bilesikte en az iki element bulunduğunu fark eder. 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Bileşikler ve formülleri 5.3. Molekül yapılı bilesiklerin model veya resmi üzerinde atomları ve molekülleri gösterir. 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Bileşikler ve formülleri 5.4. Moleküllerde; her elementin atom sayısının, örgü yapılarda; elementlerin atom sayılarının oranını belirler. 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Karışımlar 6.3. Katı, sıvı ve gaz maddelerin sıvılardaki çözeltilerine örnekler verir. 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Karışımlar 6.4. Çözeltilerde, çözücü molekülleri ile çözünen maddenin iyon veya molekülleri arasındaki etkilesimlerini açıklar. 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Karışımlar 6.5. Sıcaklık yükseldikçe çözünmenin hızlandığını fark eder. 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Karışımlar 6.6. Çözünenin tane boyutu küçüldükçe çözünme hızının artacağını kesfeder. 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Karışımlar 6.7. Çözeltileri derisik ve seyreltik seklinde sınıflandırır. 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Karışımlar 6.8. Çözeltilerin nasıl seyreltileceğini ve/veya deristirileceğini deneyle gösterir 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Işığın Soğurulması 1.3. Yaptığı gözlemlere dayanarak maddelerin ısığı soğurduğu çıkarımını yapar. 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Işığın Soğurulması 1.4. Koyu renkli cisimlerin ısığı, açık renkli cisimlere göre daha çok soğurduğunu kesfeder. 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Işığın Soğurulması 1.5. Teknolojik tasarım döngüsünü kullanarak ısığı soğuran maddelerin ısınmasıyla ilgili projeler üretir

28 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Tarihsel süreçte düşünceyi ifade etme ve bilim özgürlüklerini bilimsel gelişmelerle ilişkilendirir. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Üretimde ve yönetimde toprağın önemini tarihten örneklerle açıklar. 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Kaynakların, ürünlerin ve ticaret yollarının devletlerin gelişmesindeki önemine tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarihten ve günümüzden örnekler vererek üretim teknolojisindeki gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata etkilerini değerlendirir. 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Tarihsel süreçte düşünceyi ifade etme ve bilim özgürlüklerini bilimsel gelişmelerle ilişkilendirir. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Üretimde ve yönetimde toprağın önemini tarihten örneklerle açıklar. 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Kaynakların, ürünlerin ve ticaret yollarının devletlerin gelişmesindeki önemine tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarihten ve günümüzden örnekler vererek üretim teknolojisindeki gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata etkilerini değerlendirir. 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Seyahatnamelerden hareketle Türk kültürüne ait unsurları örneklendirir. 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir. 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlkyazı örneklerinden yola çıkarak yazının kullanım alanlarını ve bilgi aktarımındaki önemini fark eder. 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkisini tartışır. 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Kitle iletişim özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği kavramlarını, birbiriyle ilişkileri çerçevesinde yorumlar.

29 7. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in tutumlarından hareketle kendi davranışlarını değerlendirir MUHAMMED 7. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din ve din anlayışı arasındaki farklılığı ayırt eder 7. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki yorum farklılıklarını fark eder 7. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki yorum biçimlerini sınıflandırır 7. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki tasavvufi yorum biçimlerini tanır 7. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Alevi Bektaşi geleneğindeki temel kavramları açıklar 7. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki farklılıkların niçin birer zenginlik olduğunu açıklar 7. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in bizler gibi bir insan olduğuna ayetlerden örnekler vererek açıklar MUHAMMED 7. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed i diğer insanlardan ayıran en önemli özelliğini açıklar MUHAMMED 7. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in peygamberlik yönüyle ilgili özelliklerine ayetlerden örnekler verir MUHAMMED 7. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in görevlerinden birisinin Kur an ı açıklamak olduğunu söyler MUHAMMED 7. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in insanları baskı ve zor kullanmadan uyarma ve aydınlatma görevinin olduğunu fark eder MUHAMMED 7. sınıf 13 Din Kültürü ve Ahlak BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in insanlık için niçin bir rahmet olarak gönderildiğini fark eder MUHAMMED 7. sınıf 14 Din Kültürü ve Ahlak ORUÇ İBADETİ Oruç ibadetinin kişi iradesi ve davranışları üzerindeki etkisini açıklar 7. sınıf 15 Din Kültürü ve Ahlak ORUÇ İBADETİ Ramazan ayına ve bayramına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşır

30 7. sınıf 1 İngilizce (BİLGETÜRK) TV Programmes Inquiring and expressing preference 7. sınıf 2 İngilizce (BİLGETÜRK) TV Programmes Expressing indifference 7. sınıf 3 İngilizce (BİLGETÜRK) TV Programmes Making comparisons and expressing degrees of difference 7. sınıf 4 İngilizce (BİLGETÜRK) Old Days Describing people (personal appearance, qualities, in the past) 7. sınıf 5 İngilizce (BİLGETÜRK) Inventors and Explorers 7. sınıf 6 İngilizce (BİLGETÜRK) Inventors and Explorers 7. sınıf 7 İngilizce (BİLGETÜRK) Inventors and Explorers 7. sınıf 8 İngilizce (BİLGETÜRK) Tales and Legends 7. sınıf 9 İngilizce (BİLGETÜRK) Tales and Legends 7. sınıf 10 İngilizce (BİLGETÜRK) Tales and Legends 7. sınıf 11 İngilizce (BİLGETÜRK) Amazing History 7. sınıf 12 İngilizce (BİLGETÜRK) Amazing History 7. sınıf 13 İngilizce (BİLGETÜRK) Skills 7. sınıf 14 İngilizce (BİLGETÜRK) Skills 7. sınıf 15 İngilizce (BİLGETÜRK) Skills Imparting and seeking factual information Describing and narrating past events Stating and inquiring whether someone knows or does not know something or someone Imparting and seeking information Imparting and seeking information Describing and narrating past events Imparting and seeking information Describing and narrating past event Imparting and seeking information Inquiring about capability or incapability Expressing capability and incapability

31 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 8. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 8. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 8. sınıf 4 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep sonuç ilişkilerini fark eder. 8. sınıf 5 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 8. sınıf 6 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf 7 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 8 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 8. sınıf 9 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 8. sınıf 11 Türkçe 3. Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 8. sınıf 12 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 8. sınıf 13 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf 14 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 8. sınıf 15 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 8. sınıf 16 Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 8. sınıf 17 Türkçe 2. Planlı yazma 5. Konunun özelliğine uygun düşünceyi geliştirme yollarını kullanır. 8. sınıf 18 Türkçe 3. Farklı türlerde metinler yazma 3. Bildirme yazıları yazar. 8. sınıf 19 Türkçe 4. Kendi yazdıklarını değerlendirme 3. Yazdıklarını yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden değerlendirir. 8. sınıf 20 Türkçe 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 3. Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır.

32 8. sınıf 1 Matematik Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri 2.Uygun istatistiksel temsil biçimlerini, merkezî eğilim ölçülerini ve standart sapmayı kullanarak gerçek yaşam durumları için görüş oluşturur. 8. sınıf 2 Matematik Üçgenler 1. Atatürk ün matematik alanında yaptığı çalışmaların önemini açıklar. 8. sınıf 3 Matematik Üçgenler 2. Üçgenin iki kenar uzunluğunun toplamı veya farkı ile üçüncü kenarının uzunluğu arasındaki ilişkiyi belirler. 8. sınıf 4 Matematik Üçgenler 3. Üçgenin kenar uzunlukları ile bu kenarların karşısındaki açıların ölçüleri arasındaki ilişkiyi belirler. 8. sınıf 5 Matematik Üçgenler 4. Yeterli sayıda elemanının ölçüleri verilen bir üçgeni çizer. 8. sınıf 6 Matematik Üçgenler 5. Üçgende kenarortay, kenar orta dikme, açıortay ve yüksekliği inşa eder. 8. sınıf 7 Matematik Üçgenler 6. Üçgenlerde eşlik şartlarını açıklar. 8. sınıf 8 Matematik Üçgenler 7. Üçgenlerde benzerlik şartlarını açıklar. 8. sınıf 9 Matematik Üçgenler 8. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını oluşturur. 8. sınıf 10 Matematik Üçgenler 9. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını belirler. 8. sınıf 11 Matematik Üçgenlerde Ölçme 1. Üçgenlerde benzerlik şartlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 12 Matematik Üçgenlerde Ölçme 2. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını problemlerde uygular. 8. sınıf 13 Matematik Üçgenlerde Ölçme 3. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 14 Matematik Örüntüler ve İlişkiler 1. Özel sayı örüntülerinde sayılar arasındaki ilişkileri açıklar. 8. sınıf 15 Matematik Cebirsel İfadeler 1. Özdeşlik ile denklem arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 16 Matematik Cebirsel İfadeler 2. Özdeşlikleri modellerle açıklar. 8. sınıf 17 Matematik Cebirsel İfadeler 3. Cebirsel ifadeleri çarpanlarına ayırır. 8. sınıf 18 Matematik Cebirsel İfadeler 4. Rasyonel cebirsel ifadeler ile işlem yapar ve ifadeleri sadeleştirir. 8. sınıf 19 Matematik Olası Durumları Belirleme 1. Kombinasyon kavramını açıklar ve hesaplar. 8. sınıf 20 Matematik Olası Durumları Belirleme 2. Permütasyon ve kombinasyon arasındaki farkı açıklar.

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

S İ S 4 2013. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar.

S İ S 4 2013. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. S İ S 4 2013 SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI 08.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) SINIF DERS KONU Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle Bilgisi Parçada Anlam Doğal Sayılar Ölçü Doğal Sayılarla Toplama

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

KE DS 7. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE DS 7. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 Ürün Detaylar 0-0 // 7. S n f Program - Türkçe // 0 0 0 0 0 TGS 0 TÜRKÇE 0 0 0 0 0 0 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlenin Anlam Özellikleri Cümle Yorumu Metin Yorumu ve Görsel

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Tam sayılarla toplama ve çıkarma

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

a) Çıkarma işleminin; eksilen ile çıkanın ters işaretlisinin toplamı anlamına geldiğini kavrar.

a) Çıkarma işleminin; eksilen ile çıkanın ters işaretlisinin toplamı anlamına geldiğini kavrar. 7. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.7.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.7.1.1. Tam Sayılarla Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Bölme İşlemleri M.7.1.1.1. Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar; ilgili problemleri

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482465 ISBN NUMARASI: 65482465! ISBN NUMARASI:

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimede ve Kelime Gruplarında - I (Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Kelimede ve Kelime Gruplarında - II 02 (İkilemeler, Ad Aktarması, Dolaylama, Yansıma Kelimeler) 03 Kelimede ve Kelime Gruplarında

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN SİDRE 000 ORTAOKULU 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Ders Saati 9.09.06/.09.06 Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme i 7...

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR

SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR SINIF A KTB DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK YILLIK PLANI EYLÜL (16-20).09. 2013 KÜMELER KÜMELER 1.ÜNİTE KÜMELER EYLÜL (9 13).09.2013 1.ÜNİTE KÜMELE R KÜME LER TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 07 08 09 10 Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler ve İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No)

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No) 7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy ) Pekiştirme Alanı (Soru Kitabı Sayfa ) Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Sözcüğün Anlam Özellikleri - Sözcüğün Anlam Özellikleri

Detaylı

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TALİM ve TERBİYE DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı