YÜKLEYİCİ LASTİK TEKERLEKLİ/PALETLİ/LOADER ( KANAL KAZICI )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÜKLEYİCİ LASTİK TEKERLEKLİ/PALETLİ/LOADER ( KANAL KAZICI )"

Transkript

1

2 YÜKLEYİCİ LASTİK TEKERLEKLİ/PALETLİ/LOADER ( KANAL KAZICI )

3 Yükleyiciler, temel kazma, taşıma, doldurma, serme ve yükleme işleri yapan iş makinesi olup, temel hafriyat, yol yapımı, inşaat işleri, mermer ocakları, tomruk taşıma, yükleme gibi çeşitli işlerde geniş amaçlı olarak kullanılmaktadır. Yükleyiciler, HP motor gücü ve ton ağırlıkta imal edilmişlerdir. Yükleyici operatörü; yükleyiciyi emniyetli ve verimli kullanarak yükleme, taşıma, kazma gibi işleri, yükleyicinin bakımını ve kontrollerini yapan nitelikli kişidir.

4 ÇEŞİTLERİ Yükleyiciler; yürüyüş şekli, güç aktarımı, kullandığı ataşman ve kumanda şekline göre çeşitli şekillerde imal edilmiştir. Yükleyiciler yürüyüş şekline göre paletli ve lastik tekerlekli olarak imal edilmektedir

5 Paletli yükleyiciler Kazma ve yükleme işlerinde elverişli olduğundan temel hafriyatının kazılması, taşınması ve yüklenmesi işlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

6 Lastik tekerlekli yükleyiciler Gevşetilmiş malzemenin yüklenmesi ve taşınmasında elverişlidir. Bununla birlikte çok çeşitli ataşmanlar takılarak kanal kazma, taşıma, yükleme, istifleme gibi işlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

7 Beko yükleyiciler Kanal kazma ve yükleme işlerinde yaygın olarak kullanılan traktör tipi yükleyicilerdir

8 GENEL YAPISI Yükleyiciler, palet, lastik, kepçe, kova, aktarma organları, kabin ve kumanda şekli bakımından çeşitli farklılıklar gösterebilir.

9 Lastik tekerlekli yükleyiciler

10 Paletli yükleyiciler

11 ATAŞMANLARI Yükleyicilerde kullanma amacına göre ataşmanlar çok çeşitlidir. Bunlar çeşitli kepçeler, çatal, kırıcı, sepet gibi ataşmanlardır. GENEL AMAÇLI KEPÇE Yığılmış gevşek malzemenin yüklenmesinde kullanılır. ÇOK AMAÇLI KEPÇE Kepçe, bıçak veya kramşel olarak geniş amaçlı kullanılır.

12 YANDAN BOŞALTMALI KEPÇE Dar çalışma alanlarında kullanılan kepçedir. ÇATAL Kütük, boru, mermer, taşınması ve yüklenmesinde kullanılır. ZİNCİR Lastik tekerlekli yükleyiciler kayalık arazi çalışmalarında lastiklerin uzun ömürlü olabilmesi için lastik üzerine kaya zinciri veya palet kullanılır.

13 LASTİK TEKERLEKLİ YÜKLEYİCİ, GÖSTERGELER VE KUMANDA KOLLARI Yön Kumanda Kolu Bu kol yükleyicinin hareket yönünü değiştirmek için kullanılır. Yön kumanda kolu N (Boş) pozisyonda değilse marş basmaz.

14 Yön Kumanda Emniyeti Yön kumanda kolunun ileri veya geri konuma geçmesini önler. Vites Kolu Bu kol yükleyicinin hareket hızını kontrol eder. Vites kolunun dört ileri dört geri pozisyonu vardır. Vites Kolu Tutucu Emniyeti Bu kol çalışma esnasında vitesin üç veya dördüncü vitese geçmesini engeller.

15 KALDIRMA KOLU LEVYESİ Bu levye kepçe kaldırma kolunu hareket ettirmek için kullanılır. 1 Kaldırma 2 Tutma 3 İndirme 4 - Yüzme

16 KEPÇE KUMANDA LEVYESİ Bu levye kepçe hareketlerini sağlar. 1 Toplam 2 Tutma 3 Boşaltma

17 İŞ EKİPMAN EMNİYET KİLİDİ Bu kilit kaldırma kolu ve kepçe kumanda levyesini kilitlemek için kullanılır. Park ve bakım esnasında mutlaka kullanılmalıdır.

18 MOTOR VE AKTARMA ORGANLARI MOTOR Yükleyicilerde güç kaynağı olarak dizel motor kullanılmaktadır. Yükleyicilerde kullanılan dizel motorlar su, yağ veya hava soğutmalı, turboşarjlı ve çeşitli sistemlerle donatılmıştır

19 GÜÇ AKTARMA ORGANLARI Motorda üretilen gücü tekerlek veya paletlere ileterek makinenin yürümesini, hızını, ileri veya geri gitmesini sağlayan elemanlardır. Yükleyicilerde aktarma organları hidromekanik veya hidrostatik olarak dizayn edilmiştir.

20 PALETLİ YÜKLEYİCİLER Paletli yükleyicilerde yürüyüş; hidrolik, mekanik veya hidrostatik olarak gerçekleşmektedir.

21 HİDROMEKANİK ŞANZIMANLI) YÜRÜYÜŞ (HİDROLİK Motor gücünün paletlere kadar iletilmesi şu şekildedir: Dizel motor, torkkonverter, hidrolik şanzıman, ayna mahruti (nihai tahrik), dönüş kavramaları, cerler ve paletler.

22 HİDROSTATİK YÜRÜYÜŞ Motor gücünün paletlere kadar aktarımı şu şekildedir: Dizel motor, hidrolik pompa, hidrolik motor, cerler ve paletler

23 LASTİK TEKERLEKLİ YÜKLEYİCİLER Lastik tekerlekli yükleyicilerde yürüyüş hidromekanik veya hidrostatik olarak gerçekleşmektedir.

24 HIDROMEKANIK(HIDROLIK ŞANZıMANLı) YÜRÜYÜŞ Dizel motorda üretilen gücün tekerleklere iletilmesi şu şekildedir: Dizel motor, torkkonverter, hidrolik şanzıman, transfer kutusu, ön ve arka diferansiyel, planet sistemi ve tekerlekler

25 HIDROSTATIK YÜRÜYÜŞ Dizel motorda üretilen gücün tekerleklere iletilmesi şu şekildedir: Dizel motor, hidrolik pompa, yürüyüş hidrolik motoru, transfer kutusu, ön ve arka diferansiyeller, planet sistemi ve tekerlekler

26 HİDROLİK İŞ EKİPMANLARI Yükleyicilerde kepçe, kova, çatal, kırıcı, gibi iş ekipmanlarının kaldırma, indirme ve iş yaptırılması hidrolik güç (hidrolik sistem) tarafından sağlanır. Hidrolik sistem; hidrolik tank, hidrolik pompa, hidrolik filtre, kumanda valfi, hidrolik silindirler ve bağlantı hortumlarından meydana gelir. Ayrıca, direksiyon ve fren sistemleri de hidrolik sistem olarak dizayn edilmiştir.

27 GÜNLÜK BAKIM VE ÇALIŞTIRILMASI Yükleyicinin en az yakıt, yağ ve yedek parça ile arıza yapmadan çalışmasını sağlamak amacı ile günlük yapılan bakım ve kontrollerdir. Bakım ve kontroller günlük yapıldığı gibi haftalık, aylık ve yıllık periyodik olarak ta yapılmalıdır. Yükleyicinin bakımının ve kullanılmasının doğru ve güvenilir olmasında en önemli faktör operatördür. Bu sebeple operatörün bilgili, eğitilmiş ve tecrübeli olması şarttır. Her yükleyicinin imalatçısı tarafından operatör için hazırlanmış kullanma ve bakım kitapları mevcuttur.

28 Günlük bakım ve kontroller dört aşamada yapılır: 1.Çalıştırma öncesi kontrol, 2.Isıtma sırasında kontrol, 3.Kullanma sırasında kontrol, 4.İş bitiminde kontrol,

29 1. Çalıştırma öncesi kontrol : Bu kontrol makine etrafında dolaşarak yapılır. Hasar, gevşeklik ve aşınma bakımından paletleri, bıçağı, şasiyi kontrol edin. Yağ, yakıt, sıvı sızıntılarını kontrol edin. Yakıt tankındaki su ve tortuyu tahliye edin. Yağ, yakıt ve sıvı seviyelerini kontrol edin. Hava filtresi ve bağlantılarını kontrol edin.

30 2. Isıtma sırasında kontrol : Motor çalıştırılarak kabin içinde yapılır. Göstergeleri kontrol edin. Anormal ses olup olmadığını dinleyin. Kepçe veya çatal gibi ataşmanları hareket ettirerek hidrolik sistemi kontrol edin. İleri ve geri hareketlerle frenleri kontrol edin.

31 3. Kullanma sırasında kontrol : Göstergeleri sık sık kontrol edin. Anormal ses olup olmadığını kontrol edin. Yükleyicinin çalışma gücünü kontrol edin

32 4. İş bitimi kontrolü : Yakıt ikmalini yapın. Yükleyiciyi temizleyin. Yükleyiciyi park alanına çekin. Ataşmanları yere indirin. Park frenini uygulayın. Gerekli emniyet tedbirlerini alın.

33 NOT: Lastik tekerlekli yükleyicileri iş bitiminde park ederken kepçe yere indirilmeli, paletli yükleyicilerde kepçe yukarıda, kepçe emniyet demiri takılı olmalıdır.

34 PALETLİ YÜKLEYİCİ BAKIM TABLOSU Yükleyicinin etrafını dolaşarak yapılan bakımdır, günlük olarak yapılmalıdır.

35 LASTİK TEKERLEKLİ YÜKLEYİCİ BAKIM TABLOSU Yükleyicinin etrafını dolaşarak yapılan bakımdır, günlük olarak yapılmalıdır.

36 PALET AYARI Yükleyicilerde yürüyüş takımlarının ömrünü uzatmak amacıyla çalışma zeminine göre paletlere yapılan ayardır. Palet ayarının; sert zeminde normal değerinden biraz gergin, gevşek zeminde normal değerinden biraz gevşek yapılması tavsiye edilmektedir. En iyi ayar imalatçısının tavsiye ettiği ayardır.

37 Palet Ayarının Yapılması Yükleyiciyi ileri yönde en az kendi boyunun iki katı mesafeye kadar yürütün ve frene basmadan durmasını sağlayın. Paletli yükleyicilerde, istikamet tekeri ile ön taşıyıcı makara arasına mastar yerleştirin veya tırnaklar arasına bir ipi sıkıca gerin. Mastar veya ip ile sehimin en fazla olduğu pabuç tırnağı arasındaki A mesafesini ölçün. Bu değer imalatçının verdiği değerler arasında olmalıdır

38 Gergi pistonuna gres yağı basılması ile palet gerdirilir, yağın boşaltılması ile gevşetilir Normal Ayar

39 Gevşek Ayar

40 Sıkı Ayar

41 KEPÇE TIRNAKLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ Kepçe tırnakları cıvatalı veya pimli tip bağlantılıdır. Cıvatalı Tip Kepçeyi uygun yüksekliğe kaldırarak altını takozlayın, cıvata ve somunlar sökülerek kepçe tırnağı çıkartılır, yuvası temizlenir. Yeni tırnak boşluksuz takılarak cıvataları sıkılır. Çalışma sonrası tekrar kontrol edilir. Pimli Tip Pim çıkartılarak kepçe tırnağı alınır. Yeni tırnak yerine yuvası temizlenerek pimle sabitlenir.

42 LASTIK HAVALARı Lastik havalarını işe başlamadan önce soğuk şekilde kontrol edilmelidir. Normal satıhlı yollarda, kaya, kazı işlerinde 21,5 x 25 x 12 kat 3,5 kg/cm 2. Yumuşak zeminde yığma malzeme ile çalışmada 2,5 kg/cm 2 Kumlu arazi çalışmalarında 2,5 kg/cm 2 NOT: Lastik hava basınlarının imalatçı tavsiyesine göre yapılması önemlidir.

43 EMNİYET VE KULLANMA TEKNİKLERİ Yükleyici operatörünün yükleyiciyle yapacağı kullanma tekniklerinden örnekler verilmiştir. Yükleyiciler çeşitli marka ve modelde imal edildiğinden kumanda şekli, bakımı ve ayarları farklılık gösterebilir. Bu nedenle, kullanılacak yükleyicinin bakımlı ve ayarlı olması, çalışma emniyetinin sağlanması, can ve mal güvenliği yönünden önemlidir. Emniyetli ve verimli çalışma için bol pratik yapılması şarttır. Yükleyicinin çalışacağı sahayı düzeltin. Yükleyiciye patinaj yaptırmayın. Bu, güç kaybına ve çalışma sahasının bozulmasına sebep olur.

44 İş makinelerinde emniyet İş kazaları can ve mal kaybına neden olmaktadır. Bu kayıplarda en büyük rolü emniyet kurallarına uymamak ve tedbirsizlik oluşturmaktadır. Kazaların önlenmesi, kazaya yol açabilecek tehlikelerin önceden görülmesiyle sağlanır. En emniyetli makine bile, o makineye ait bilgi ve kullanmayı gerektirir. Makineyi kullanan kişi EMNİYET için esas anahtardır. Aşağıda verilen bilgiler genel olup, her makinenin kendi el kitabında belirtilen emniyet kurallarına uymak, kendi can güvenliğiniz, çevrenizdekilerin can güvenliği ve makinenin mal güvenliği yönünden önemlidir.

45 Makine üzerindeki UYARI VE İKAZ işaretlerini anlayıp uygulayın. CAUTION (DİKKAT) Can kaybına sebep olabilecek yerlerde kullanılır. IMPORTANT (ÖNEMLİ) veya WARNING (İKAZ) Makineye zarar verecek yerlerde kullanılır.

46 Aşağıdaki kurallara uyun. 1. İşe uygun kıyafet ve koruyucular kullanın. 2. Kullanacağınız makineyi iyi tanıyın. 3. Çalışma alanını tanıyın. 4. Acil durumlar için (yangın) hazırlıklı olun. 5. Kullandığınız makineyi temiz tutun. 6. Yakıt ikmalinde ateşle yaklaşmayın. 7. Kapalı yerlerde makineyi uzun süre çalıştırmayın. 8. Çalışmaya başlamadan önce etrafınızdakileri uyarın. 9. Makine çalışırken makineyi terk etmeyin. 10.Park durumunda park emniyetini uygulayın. 11.Arızalı makineye ikaz etiketi asarak başkalarını da uyarın.

47 Yükleyicinin emniyetli kullanılması için aşağıdaki kurallara uyun. Zemine göre hızı ayarlayın. Vitesi boşa almayın. Her zaman kavramaların temas halinde olmasını sağlayın. Yükleyiciye derin izler yaptırmayın. Bataklık zeminde çalışırken yükü azaltın, bıçağı kaldırarak paletlerin patinaj yapmasına engel olun. Çalışma alanınızın düz şekilde olmasını sağlayın. Bu, kolay manevra sağladığı gibi operatörün yorulmamasını sağlar.

48 YÜKLEYİCİNİN ÇALIŞTIRILMASI Yükleyici çalıştırılmadan önce günlük bakım ve kontrolleri yapılmalıdır. Operatör koltuğunu kendinize göre ayarlayın. Park frenini uygulanır. Yön seçme kolu veya vites kolu N boş konuma getirilir.

49 İş ekipman kumanda levyeleri kitlenir. Gaz pedalına basılır veya gaz kolu stoptan kurtarılır.

50 Kontak anahtarı marş konumuna getirilir.

51 KAZMA VE TEMİZLEME Sert zeminde çalışırken kepçe tırnaklarını mutlaka takılı bulundurun. Yükleyicinin zemine oturan yüzeyinin azalmaması için kepçeyi yere fazla bastırılmayın. Kazı işlerini yükleyicinin ileri hareketi ile yapın. Kepçeyi yere istenilen derinliğe gelinceye kadar yavaş yavaş daldırın. Malzemeyi rampa aşağı kazmak veya sürüklemek daha az güç gerektirir. Kepçe kazma uçları toprak içinde iken kırılmaları önlemek için yükleyiciye dönüş yaptırmayın. Büyük ve gömülü taşların sökülmesinde kepçe ile kayanın altını kazarak işlemi kolaylaştırın.

52 Ağaçlık alanın temizlenmesinde kepçeyi uygun şekilde kaldırın ve ağaca yavaşça dayayın. Kepçe tabanı yere paralel olmalıdır. Kepçenin üst tarafı ile itme işlemi yapmayın.

53 KAZI Düz zeminde yapılan kazı ve yükleme işlerinde makinayı kepçe tırnaklarını şekilde görüldüğü gibi aşağı tutarak ileri hareket ettirilir. Makinayı ileri doğru hareket ettirirken kaldırma kolu kumanda levyesini kullanarak zemin kazılır. Kazı derinliğini kaldırma kolu ile ayarlayarak makine ileri hareket ettirilir. Makine belden kırılmış durumda iken kazı ve söküm yapılmaz.

54 KEPÇENİN DOLDURULMASI Malzeme doldururken kepçeyi yere düz oturtun. Kepçe malzemeye girerken hafifçe tilt yapın. Malzeme kaymaya başlayınca kepçeyi tamamen arkaya yatırın. Kepçeyi yerden kaldırırken ileri hareketi durdurun, geri vitese alıp malzemeden ayrılın.

55 DÜZELTME YAPMA Toprakla doldurulmuş kepçe geri geri hareketle serilir. Kepçe tırnakları yere temas edecek şekilde geri hareketle serilmiş malzeme düzeltilir. İleri yönde düzeltme yaparken iş ekipmanlarının hasar görmemesi için kepçe 20 0 den fazla yatırılmamalıdır.

56 YÜKLEME VE TAŞIMA Malzemenin taşınmasında kepçeyi yerden 40 cm yükseklikte tutun. Yüklü durumda dik bir yokuştan inerken geri yönde inin, yokuş çıkarken ileri yönde çıkın. Yükleyicinin kolayca devrilebileceğini unutmayın. Kepçe yüklü ve kalkık iken kesinlikle ani dönüş ve duruş yapmayın. Dolu kepçe yukarıda iken yürümeyin. Eğimli arazide veya yığından yükleme yaparken V metodu uygulayın. Rüzgarı arkanıza almayı unutmayın. Kamyona yaklaştığınızda kepçeyi kamyon hizasından kesinlikle yukarı kaldırın. İlerleme hızını düşürün ve yükü boşaltın. Malzeme boşalınca geriye hareket ederken kepçeyi kamyon kasasından kurtaracak şekilde kaldırın veya geriye yatırın. Maksimum boşaltma açısı için kepçe tahditlerini ayarlayın.

57 YÜKLEYİCİ ARIZALARI VE GİDERİLMESİ Yükleyiciler yapı özellikleri yönünden çeşitli olup, meydana gelebilecek arızalar da farklılıklar göstermektedir. Herhangi bir arıza durumunda gerekli bakım ve kontrolleri yapmadan önce emniyet kurallarına uyun. Unutmayın! Daima en kolay işlemleri yapın. Operatör için arızacılık İş makineleri yapı ve özellikleri yönünden çok çeşitli olup, makinelerde meydana gelebilecek arızalar da farklılıklar göstermektedir. Bu bölümde operatör tarafından yapılabilecek arıza ve çözümleri verilmiştir. Bir arızayı tespit etmenin yolu, arızayı meydana getiren sebebi bulup gerekli bakım ve kontrolleri yapmaktır. Herhangi bir arıza durumunda gerekli bakım ve kontrolleri yapmadan önce emniyet kurallarına uyun.

58 Harekete geçmeden önce kendi kendinize şu soruları sorun : 1. Arıza olmadan önce uyarıcı belirtiler nelerdir? 2. Arıza olmadan önce ne gibi bir bakım-onarım yapıldı? 3. Daha önce buna benzer bir arıza oldu mu? 4. Kontrollerin yapılması için makinenin çalıştırılmasında herhangi bir sakınca var mı? Unutmayın! Daima önce en kolay işlemleri yapın. Motor egzoz gazı, motorun çalışması ve durumu hakkında fikir veren en iyi göstergedir.

59 Aşırı duman : Hava-yakıt dengesizliğini ya da bu sistemdeki tıkanıklıkları veya mekanik parçaların hasarlı olduğunu belirtir. Güç kaybı : Gevşek gaz kolu kumanda bağlantıları ya da kirli yakıt filtresi olabilir. Bu basit kurallara uyarsanız, hem zamandan hem de lüzumsuz zahmetlerden kurtulursunuz. Operatör eğitimi İyi yetişmiş bir operatör, makineyi kapasitesinde kullanan ve sürekli makineyi dinleyip arıza ve belirtilerini zamanında fark ederek arıza öncesi makineye bakım yapılmasını sağlayan kişidir.

60 MOTOR ARIZALARI ARIZA SEBEBİ GİDERİLMESİ Motor çalışmıyor. Akü ve bağlantıları gevşek, Yakıt seviyesi düşük, Gaz kolu stop durumunda, Yakıt sisteminde hava var, Kontrol edin. Yakıtı tamamlayın. Bağlantıları kontrol edin. Yakıt sisteminin havasını alın. Su ve tortu tahliyesi yapın. Motor zor çalışıyor veya tekliyor. Yakıt sisteminde hava var. Yakıtta su var, Sistemin havasını alın. Su ve tortu tahliyesi yapın. Motorda aşırı hararet Su seviyesi düşük, Kayış gevşek, Radyatör kirli, Motor yağ seviyesi düşük, Egzozda tıkanıklık, Hatalı kullanma, Su seviyesini tamamlayın. Ayarlayın. Temizleyin. Tamamlayın. Kontrol edin. Makineyi aşırı yüklemeyin.

61 Motorda güç düşük Gaz kolu ve bağlantısı gevşek, Hava filtresi kirli, Yakıt filtresi kirli, Hortum ve bağlantılarda kaçak, Kontrol edin. Temizleyin-Değiştirin. Değiştirin. Kontrol edin. Motor yağ basıncı düşük Yağ seviyesi düşük, Yağda yakıt karışımı, Motor harareti yüksek, Makinenin çalışma eğimi fazla, Seviyeyi tamamlayın. Kontrol edin. Kontrol edin. Çalışma eğimini geçmeyin. Egzozda aşırı duman Hava filtresi kirli, Yakıt filtresi kirli, Hatalı kullanma, Temizleyin-Değiştirin. Değiştirin. Aşırı yüklü kullanmayın.

62 GÜÇ AKTARMA ORGANLARI ARIZALI Aktarma organları arızaları genelde, düşük yağ seviyesi ve bağlantıların gevşek olmasından meydana gelmektedir. Gevşek bağlantılar sisteme emiş hattından hava girmesine ve yağ sızmasına sebep olur. ARIZA SEBEBİ GİDERİLMESİ Makine vitese geçmiyor. Şanzıman yağ seviyesi düşük. Vites bağlantıları ayarsız. Şanzımanda mekanik arıza var. Seviyeyi kontrol edin. Kontrol edin, ayarlayın. İlgiliye haber verin. Makine vitese takıldığı halde yürümüyor. Motor devri düşük. Vites kolu bağlantısı ayarsız. Şanzıman yağ seviyesi düşük. Şanzıman filtresi kirli. İlgiliye haber verin. Kontrol edin ve ayarlayın. Kontrol edin ve tamamlayın. Temizleyin-Değiştirin.

63 Makine ileri-geri viteste yürümüyor. Şanzıman yağ seviyesi düşük. Şanzıman filtresi kirli. Elektrik devresinde gevşeklik var. Şanzımanda mekanik arıza var. Kontrol edin ve tamamlayın. Temizleyin. Bağlantıları kontrol edin. İlgiliye haber verin. Şanzımanda hararet var. Şanzıman yağ seviyesi düşük-yüksek. Yağ soğutucusu kirli. Manyetik filtre kirli. Şanzıman havalandırması tıkalı. Hatalı kullanma. Kontrol edin. Temizleyin. Temizleyin. Temizleyin. Uygun viteste kullanın. Makine yürürken motor bayılıyor. Park freninde tutukluk var. Fren ayarları sıkı. Ön ve arka diferansiyelde sıkışma var. Motor arızalı. Kontrol edin. Kontrol edin. Kontrol edin. Kontrol edin.

64 Makine yüke girmiyor. Şanzıman yağ seviyesi düşük. Yağ basıncı düşük. Tork bağlantılarında yağ kaçağı var. Tork ve şanzıman arızası var. Motor arızası var. Tamamlayın. Kontrol edin. Kontrol edin. İlgiliye haber verin. Kontrol edin. Torkkonverterde hararet var. aşırı Hatalı vites seçimi, Hatalı kullanma, Yağ seviyesi düşük veya yüksek, Soğutucu hattında tıkanma var. Vites küçültün. Yükü azaltın. Kontrol edin. Kontrol edin, temizleyin.

65 HİDROLİK SİSTEM ARIZALARI ARIZA SEBEBİ GİDERİLMESİ Hidrolik sistemde aşırı hararet var. Hidrolik yağ seviyesi düşük-yüksek. Hidrolik sistemde hava var. Hidrolik filtre tıkalı. Soğutucu tıkalı. Hidrolik iç kaçak var. Tamamlayın. Emiş hattını kontrol edin. Değiştirin. Temizleyin. Kontrol edin. Hidrolik sistemde aşırı ses var. Hidrolik yağ seviyesi düşük-yüksek. Hidrolik sistemde hava var. Hortum ve bağlantılarda yıpranma var. Hidrolik filtre tıkalı. Tamamlayın. Emiş hattını kontrol edin. Kontrol edin. Temizleyin-Değiştirin. Hidrolik yağ köpürüyor. Hidrolik yağ seviyesi düşük-yüksek. Hidrolik sistemde hava var. Yağ uygun değil. Havalandırma tıkalı. Tamamlayın. Emiş hattını kontrol edin. Kontrol edin. Temizleyin.

66 Hidrolik sistemde aşırı titreme var. Sistemde hava var. Emiş hattı tıkalı. Mekanik bağlantılarda sıkışma var. Emiş hattını kontrol edin. Emiş süzgecini temizleyin. Kontrol edin. Hidrolik çalışmıyor. sistem Yağ seviyesi çok düşük. Pompa emişi tıkalı. Kontrol edin. Tamamlayın. Emiş süzgecini temizleyin. Kepçe kalkmıyor. Yağ seviyesi düşük. Hidrolik filtre tıkalı. Dış ve iç kaçaklar var. Emiş tıkalı veya sistem hava alıyor. Kontrol edin. Değiştirin. Kontrol edin. Süzgeci temizleyin, bağlantıları kontrol edin. Kepçe kendi kendine iniyor. Kumanda kolları ayarsız. Hortum ve bağlantılarda kaçak var. Silindirlerde iç kaçak, Kontrol edin. Kontrol edin. Kontrol edin.

67 YÜKLEYİCİNİN NAKLİ Yükleyicinin naklinde imalatçısının tavsiyelerine mutlaka uyulmalıdır. Yükleyici kamyon veya treyler ile nakledilecekse, bindirilmesi ve indirilmesi işleminde gerekli emniyet tedbirleri alınmalıdır. Yükleyiciyi nakil aracına yüklediğinizde kepçeyi yere indirin, yüzme konumuna alın ve park frenini uygulayın. Belden kırma şasi emniyet kilidini takın. Palet veya lastikleri takozlayın ve yükleyiciyi treylere bağlayın. Motor egzoz çıkışını kapatın, yol güzergahındaki yükseklikleri göz önüne alın. Lastik tekerlekli yükleyicinin yürütülerek naklinde lastik havalarını PSI düşürün. Servis hızı (uygun vites) kullanılmalı, yürüme mesafesi km den fazla ise yükleyiciyi dinlendirin. Arızalı yükleyiciyi treylerle nakledin. Çekilerek nakledilmesinde ön ve arka diferansiyel şaftlarını sökerek, çeki demiri ile düşük hızda çekin.

68 TEŞEKKÜRLER

TANER KÜÇÜKKAHVECİ MAKİNE MÜHENDİSİ

TANER KÜÇÜKKAHVECİ MAKİNE MÜHENDİSİ TANER KÜÇÜKKAHVECİ MAKİNE MÜHENDİSİ LASTİK TEKERLEKLİ / PALETLİ Ekskavatörler yol,liman, baraj, hava limanı, kanal, platform vb alt yapıların hazırlanmasında her çeşit kazı işlerinde, kabaca yapılması

Detaylı

ŞANTİYE UYGULAMALARI. Prof. Dr. Murat DEMİR ŞANTİYELERDE KULLANILAN MAKİNELER YÜKLEYİCİLER VE TAŞIMA ARAÇLARI

ŞANTİYE UYGULAMALARI. Prof. Dr. Murat DEMİR ŞANTİYELERDE KULLANILAN MAKİNELER YÜKLEYİCİLER VE TAŞIMA ARAÇLARI 1) Kazı Makineleri : Dozer, greyder, kompresör ve darbeli deliciler, ekskavatörler ŞANTİYE UYGULAMALARI Prof. Dr. Murat DEMİR ŞANTİYELERDE KULLANILAN MAKİNELER YÜKLEYİCİLER VE TAŞIMA ARAÇLARI 2) Yükleyiciler

Detaylı

Marka, Model PERKINS Tip 1104D - 44TA dizel motor Emisyon Sınıfı Faz III - A (Tier 3) Silindir Adedi 4 adet sıra Çap x Strok 105 x 127 mm Hacim 4.400 cc Max. Güç 74,5 kw, 100 hp (2200 d/dk) Max. Tork 410

Detaylı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74.5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-10 900 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4353-5330 mm 434F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi Motor Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü 123.5 kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi 0.35-1.18 m 3 M320D2 Çalısma Ağırlığı * 18 850-19 800 kg * Çalısma ağırlığı ve kepçe makine konfigürasyonuna göre değisebilir. Caterpillar

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI

İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI İŞ KAMYONLARI OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : İş kamyonları (Kaya kamyon, toprak taşıyıcı araçlar, transmixser, kendi yürür

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı YÜZEY KAZIMA İŞ MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı YÜZEY KAZIMA İŞ MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı YÜZEY KAZIMA İŞ MAKİNELERİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN

Detaylı

ZEMİN DELGİ ( DELİK DELME, SONDAJ ) MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

ZEMİN DELGİ ( DELİK DELME, SONDAJ ) MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ZEMİN DELGİ ( DELİK DELME, SONDAJ ) MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Zemin Delgi (Delik Delme, Sondaj) İş Makinesi

Detaylı

12. BAKIM İş makinalarına; 1. Uzun ömürlü olmaları 2. Verimli çalışmaları 3. Ekonomik çalışmaları için yapılması gereken işlemlere bakım adı verilir.

12. BAKIM İş makinalarına; 1. Uzun ömürlü olmaları 2. Verimli çalışmaları 3. Ekonomik çalışmaları için yapılması gereken işlemlere bakım adı verilir. 12. BAKIM İş makinalarına; 1. Uzun ömürlü olmaları 2. Verimli çalışmaları 3. Ekonomik çalışmaları için yapılması gereken işlemlere bakım adı verilir. Bu gerekçelerin içinde makinanın arıza yapmadan çalışması,

Detaylı

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ZEMİN SÜPÜRME MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Zemin Süpürme İş Makinesi Operatörü Yetiştirme 5. PROGRAMIN DAYANAĞI

Detaylı

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketli parçalarından değildir? a) Eksantrik(Kam) Mili b)biyel Kolu c) Supap d) Blok

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketli parçalarından değildir? a) Eksantrik(Kam) Mili b)biyel Kolu c) Supap d) Blok 1-Yol, inşaat makineleri ile benzeri tarım, sanayi, bayındırlık, milli savunma ile çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan; iş amacına göre üzerinde çeşitli ekipmanlar monte edilmiş motorlu

Detaylı

İş Makineleri Ders Notları. Muhammet Vefa Akpınar, PhD, P.E. KTÜ İnşaat Mühendisliği.

İş Makineleri Ders Notları. Muhammet Vefa Akpınar, PhD, P.E. KTÜ İnşaat Mühendisliği. İş Makineleri Ders Notları Muhammet Vefa Akpınar, PhD, P.E. KTÜ İnşaat Mühendisliği mvakpinar70@yahoo.com 2016 İş Makinesi Nedir? 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununda açıklandığı üzere; İş Makineleri

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

Greyder operatörlerinin makineyi kullanırken bilmeleri gereken belirli teknik ve makine fonksiyonları şunlardır:

Greyder operatörlerinin makineyi kullanırken bilmeleri gereken belirli teknik ve makine fonksiyonları şunlardır: MOTORLU GREYDERLERİN KULLANIM TEKNİKLERİ VE ÜRETİM HESABI Greyderler hafif-ağır inşaat, ocak ve madencilik uygulamalarında, taşıma yollarının bakımında, yol inşaatlarında sıfırlama ve tesviye işlemlerinde,

Detaylı

MİNİ DAMPER C12R-B kg. Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması. 2TE67L-FW HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı

MİNİ DAMPER C12R-B kg. Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması. 2TE67L-FW HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı MİNİ DAMPER 1100 kg Motor Net Güç Taşıma Kapasitesi Boşaltma Mekanizması 2TE67L-FW3 10.2 HP / 2800 rpm 1150 kg 3 taraflı KOMPAKTLIK Yanmar her türlü arazide kullanım için idealdir. Çok yönlülük ve üretkenlik

Detaylı

M642 TEKNİK ÖZELLİKLER

M642 TEKNİK ÖZELLİKLER MOTOR M642 TEKNİK ÖZELLİKLER İmalatçı Firma : PERKINS Model : 1104D-44AT (Tier-3A) Euro IIIA Azami Gücü : 74.5 kw / 99 HP (ISO/TR 14396) Silindir Hacmi : 4.4. lt. Silindir Sayısı : 4 Silindir Çapı : 105

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

BEKO LODER. Gücü Uzaklarda Aramayın... BEKONOMİ. Perkins Motor Motor Gücü 85 hp / 63,5 kw Çalışma Ağırlığı 7,1 Ton Kepçe Kapasitesi 1,0 m 3

BEKO LODER. Gücü Uzaklarda Aramayın... BEKONOMİ. Perkins Motor Motor Gücü 85 hp / 63,5 kw Çalışma Ağırlığı 7,1 Ton Kepçe Kapasitesi 1,0 m 3 BEKO LODER Perkins Motor Motor Gücü 85 hp / 63,5 kw Çalışma Ağırlığı 7,1 Ton Kepçe Kapasitesi 1,0 m 3 YENİ BEKONOMİ Gücü Uzaklarda Aramayın... ÖZELLİKLER Optimum Ağırlık Dağılımı Yeni nesil Çukurova 880

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL52 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL 52 tekerlek yükleyici hiçbir şantiyede eksik olmamalıdır. Güçlü hidroliklere ek olarak, operatörlere uzun iş günlerinde dahi yorulmadan

Detaylı

WL32. Güçlü ufaklık: WL32

WL32. Güçlü ufaklık: WL32 WL32 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Güçlü ufaklık: WL32 WL32 tekerlek yükleyici, dar makine eni sayesinde özellikle tüm dar alanlarda birinci sınıf iç sonuçları sağlar. Düşük geçit yüksekliği de onu yapı

Detaylı

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI 1) POMPA KİMLİK KARTI VE ANLAMLARI: A) FİRMA ADI VE ADRESİ B) SERİ NUMARASI BARKODU C) MODELİ D) SERİ NUMARASI E) MAKSİMUM ÇIKIŞ DEBİSİ (L/DK) F)

Detaylı

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ Daha fazla esneklik sunan yükleyici Dar alan koşulları için özellikle bir şey gerekir: daha fazla esneklik. Wacker Neuson tekerlek yükleyicisi

Detaylı

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER 200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER super boom nokta dönüşlü mini yükleyici teknik özellilkler boyutlar L G C J A B D H R T V W Q U P M E F K S üstten görünüş boyutlar L218 L220 L223 L225 L230 Genel

Detaylı

GÜÇ MODU F (Hassas Mod) E (Ekonomik Mod) P (Güç modu) HP (Yüksek Güç Modu) Hassas haraket gerektiren hafif çalıșmalar içindir Düșük yakıt tüketimi istenen çalıșmalar içindir Genel kazı ve yükleme çalıșmaları

Detaylı

EKSKAVATÖR. John Deere Turbo Motor Motor Gücü 150 hp / 112 kw Çalışma Ağırlığı 23,0 Ton Kepçe Kapasitesi 0,85 m 3. Gücü Uzaklarda Aramayın...

EKSKAVATÖR. John Deere Turbo Motor Motor Gücü 150 hp / 112 kw Çalışma Ağırlığı 23,0 Ton Kepçe Kapasitesi 0,85 m 3. Gücü Uzaklarda Aramayın... EKSKAVATÖR John Deere Turbo Motor Motor Gücü 150 hp / 112 kw Çalışma Ağırlığı 23,0 Ton Kepçe Kapasitesi 0,85 m 3 Gücü Uzaklarda Aramayın... ÖZELLİKLER Kontrol Valfi Arm, bom ve dönüş hareketleri kontrol

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı BİÇERDÖVER OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı BİÇERDÖVER OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı BİÇERDÖVER OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Biçerdöver Operatörü

Detaylı

Teknik bilgiler. weidemann.de oluşturma tarihi Sayfa: 1

Teknik bilgiler. weidemann.de oluşturma tarihi Sayfa: 1 1140 Teknik bilgiler Standart Donanım örneği Motor verileri Motor üreticisi Perkins Perkins Motor tipi 403 D-11 403 D-11 Silindir 3 3 Motor gücü (maks.) kw (PS) 17.9 ( 24 ) 17.9 ( 24 ) maks. devirme sayısı

Detaylı

LPH 40 ENDÜSTRİYEL LİMAN EKİPMANLARI

LPH 40 ENDÜSTRİYEL LİMAN EKİPMANLARI 1 2 LPH 40 ENDÜSTRİYEL LİMAN EKİPMANLARI 3 ÖZELLİKLER A Max. çalışma yüksekliği (paletin alt kısmından pime kadar) 18.480 mm B Max. öne uzama mesafesi 14.940 mm C Max. yükseklikte max. açıklık 12.250 mm

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ

ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ Hazırlayan: Dr. Mehmet EKER 11.09.2008 Ormancılıkta Transport-M.Eker 1 TRAKTÖRLER Traktör, tarım işlerinde kullanılan lastik tekerlekli, paletli ya da her ikisini de ihtiva

Detaylı

4- Aşağıdakilerden hangisi pnömatik sisteminin parçasıdır? a) Hidrolik pompa b) Kompresör c) Yön kontrol valfı d) Hidrolik motor

4- Aşağıdakilerden hangisi pnömatik sisteminin parçasıdır? a) Hidrolik pompa b) Kompresör c) Yön kontrol valfı d) Hidrolik motor 1- Diferansiyel kilidi hangi durumda kullanılır? a) Lastikler patinaj yapmaya başladığı anda kullanılır. b) Lastikler kaymaya başladığı anda kullanılır c) Araç savrulmaya başlamadan önce kullanılır d)

Detaylı

PEGASUS 360. Dieci Türkiye Distribütörü. Pegasus360.indd 1 11/04/18 12:19

PEGASUS 360. Dieci Türkiye Distribütörü. Pegasus360.indd 1 11/04/18 12:19 360 40.25 360 50.19 360 50.21 360 60.16 PEGASUS 360 Dieci Türkiye Distribütörü Pegasus360.indd 1 11/04/18 12:19 Pegasus360.indd 2 11/04/18 12:19 PERFORMANS PEGASUS 40.25 PEGASUS 50.19 PEGASUS 50.21 PEGASUS

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

Çift Dingil İki Yana Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı 1. Genel Ölçüler

Çift Dingil İki Yana Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı 1. Genel Ölçüler Çift Dingil İki Yana Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı 1. Genel Ölçüler www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 10 KAPASİTE: 3 TON KAPASİTE: 4 TON KAPASİTE: 5 TON www.palazoglu.com

Detaylı

Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı

Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı Tır Tipi Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 9 1. Genel Ölçüler Kapasite: 6 TON Kapasite: 8 TON Kapasite: 10 TON www.palazoglu.com

Detaylı

Rtop = Ry + R2 + R3 + Rm. R2 = k * A * sin

Rtop = Ry + R2 + R3 + Rm. R2 = k * A * sin Mekanik Özellikler Eğimli arazide çalışan bir greydere etki eden toplam direnç kuvvetleri aşağıdaki eşitlikle hesaplanabilir: Rtop = Ry + R2 + R3 + Rm Kesme direnci (R2 ) dan olarak aşağıdaki şekilde hesaplanır:

Detaylı

TEMSA A.Ş - İş Makinaları

TEMSA A.Ş - İş Makinaları TEMSA A.Ş - İş Makinaları KORUYUCU PERİYODİK BAKIM ANLAŞMASI Serv.& Tekn.Eğt. Md.ğü 1 Periyodik bakımın önemi Şantiyelerde periyodik bakım genel olarak doğru yapıldığı zannedilen fakat, ehil olmayan kişilerce

Detaylı

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans Hidrolik pompa motoru Düşük hıza ayarlanabilen Motorlu hidrolik pompa çıkış gücü, yüksek performans ve uzun kullanım ömrü sağlar. Forkliftin operatör tarafından değiştirilebilen

Detaylı

ET 65. Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65

ET 65. Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65 ET 65 İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65 ET65, nihai kullanıcıların istediği bir ekskavatör.kompakt tasarımı ve manevra kabiliyetiyle

Detaylı

NEW HOLLAND. TDS Serisi

NEW HOLLAND. TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi New Holland TDS Serisi tüm modellerinde standart olarak sunulan turbo-intercooler aspirasyon sistemine sahip motorlar sayesinde yüksek performans yakıt ekonomisi

Detaylı

CLG2160H FORKLIFT ÇETİN BİR DÜNYA. GÜÇLÜ BİR EKİPMAN.

CLG2160H FORKLIFT ÇETİN BİR DÜNYA. GÜÇLÜ BİR EKİPMAN. CLG2160H FORKLIFT ÇETİN BİR DÜNYA. GÜÇLÜ BİR EKİPMAN. 2 CLG2160H FORKLIFT YATIRIMINIZIN GERİ DÖNÜŞÜNÜ MAKSİMİZE EDİN LiuGong un müşteri-odaklı tasarımı ve kalite-odaklı mühendisliği günün sonunda size

Detaylı

EW 100. EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun. Tekerlekli Ekskavatörler

EW 100. EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun. Tekerlekli Ekskavatörler EW 100 Tekerlekli Ekskavatörler EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun 10 tonluk mobil ekskavatör EW100, güçlü bir çıkış, düşük yakıt tüketimi ve özellikle kullanıcı dostu özellikleriyle göz doldurur.

Detaylı

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler WL20 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Dar alanlarda çok yönlü Wacker Neuson tekerlek yükleyici WL20 her yerde çalışmaya hazır, şeritlerin en darında bile. Sadece bununla kalmaz: Tekerlek yükleyici aynı zamanda

Detaylı

444F2. Caterpillar 444F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

444F2. Caterpillar 444F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 9600-11 500 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4330-5300 444F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre değişebilir.

Detaylı

Ürün Kataloğu. Sıfır Kuyruklu Mini Ekskavatör

Ürün Kataloğu. Sıfır Kuyruklu Mini Ekskavatör Sıfır Kuyruklu Mini Ekskavatör Ürün Kataloğu Kubota Dizel - Makina ve Motor Garantisi Bir Arada Kubota nın D902 motoru dakikada 2.300 devirde 16,0 PS güç üretmektedir. Kubota Mini Ekskavatörünüz, Kubota

Detaylı

AKTARMA GRUBU ASKI BİLYASI HOUSİNG KOMPLE İSTAVROZ ÇATALI ŞAFT GRUBU ROT BAŞLARI ŞAFT HOUSİNG

AKTARMA GRUBU ASKI BİLYASI HOUSİNG KOMPLE İSTAVROZ ÇATALI ŞAFT GRUBU ROT BAŞLARI ŞAFT HOUSİNG 1 AKTARMA GRUBU ASKI BİLYASI ROT BAŞLARI HOUSİNG ŞAFT GRUBU KOMPLE İSTAVROZ ÇATALI ŞAFT HOUSİNG 2 AKTARMA GRUBU 3 ŞAFT KELEPÇE CİVATALARI ŞAFT MAFSALI ŞAFT YOKELERİ TRANSFER HOUSİNG BALATA VE PLATE FREN

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

SOĞUK MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI UYARI TEHLİKE Motoru çalıştıracağınız vakit, Zincir frenini frenleme konumuna itiniz. Motorun çalıştırılması esnasında zincirin dönmesi tehlikeli olabilir. Yakıt deposuna yakıt

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. MISIR SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

ASFALT SERME ZEMİN SIKIŞTIRMA SINAV SORULARI

ASFALT SERME ZEMİN SIKIŞTIRMA SINAV SORULARI ASFALT SERME ZEMİN SIKIŞTIRMA SINAV SORULARI 1- Asfalt serme makinesi (Finişer) ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Kazıcısı temizlenir b) Tablası ısıtılarak işe başlanır c) Kepçesi temizlenir

Detaylı

4 TEKERLEK DÖNÜŞLÜ BEKOLU YÜKLEYİCİ

4 TEKERLEK DÖNÜŞLÜ BEKOLU YÜKLEYİCİ NET GÜÇ 99,2 HP / 74 kw @ 2200 devir/dakika ÇALIŞMA AĞIRLIĞI (max) 9000 kg WB 97S-5 4 TEKERLEK DÖNÜŞLÜ BEKOLU YÜKLEYİCİ B e k o l u Y ü k l e y i c i Genel-Özellikleri Gelenek ve Yaratıcılık, bir dizi

Detaylı

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir.

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. Su tankı Basınçlandırma elemanları Dağıtım sistemi Miktar göstergeleri Su boşaltım elemanları Lavabolar Su servis

Detaylı

İŞ ÖNCESİ HAZIRLIK SORULARI

İŞ ÖNCESİ HAZIRLIK SORULARI 1- İş Makinesi ile çalışmaya başlamadan önce nelere dikkat edilir? a. Üzerinde çalışılacak zeminin makinenin yüklü ağırlığını taşıyıp taşıyamayacağına dikkat edilir b. İş makinesi çalışma alanına işi olmayan

Detaylı

Sıvı Gübre Tankeri Bakım, Kullanım ve Montaj Talimatı

Sıvı Gübre Tankeri Bakım, Kullanım ve Montaj Talimatı Sıvı Gübre Tankeri Bakım, Kullanım ve Montaj Talimatı www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 12 1. Genel Ölçüler Kapasite: 4 TON Kapasite: 6 TON www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 2 / 12

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

2005 Honda Accord Motor Yağı Değişimi

2005 Honda Accord Motor Yağı Değişimi 2005 Honda Accord Motor Yağı Değişimi Eski motor yağını boşaltın ve yeni motor yağı ile değiştirin. Yazan: Frank ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 10 GİRİŞ Motor yağı birlikte sürtünme ve aşırı

Detaylı

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar?

Detaylı

PC450LC-8. Hidrolik Ekskavatör PC 450. Yüksek Erişimli Yıkım Ekskavatörü

PC450LC-8. Hidrolik Ekskavatör PC 450. Yüksek Erişimli Yıkım Ekskavatörü P M P O F E N H I Hidrolik Ekskavatör PL-8 Yüksek Erişimli Yıkım Ekskavatörü MOTOR GÜÜ 263 kw / 353 HP @ 1.900 rpm ÇLIŞM ĞIRLIĞI 50.720-69.070 kg YIKIM TŞMNI ĞIRLIĞI max. 2.500 kg Teknik Özellikler MOTOR

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

TARIM TRAKTÖRLERİ 21.07.2015. Tarım Traktörleri. Traktör Tipleri. Tarım traktörlerindeki önemli gelişim aşamaları

TARIM TRAKTÖRLERİ 21.07.2015. Tarım Traktörleri. Traktör Tipleri. Tarım traktörlerindeki önemli gelişim aşamaları TARIM TRAKTÖRLERİ Tarım Traktörleri Traktör, kelime olarak çekici veya hareket ettirici anlamına gelmektedir Traktörler, tarımsal işletmelerde çeşitli iş makinelerinin çalıştırılması için kullanılan kuvvet

Detaylı

GÜÇ MODU F (Hassas Mod) E (Ekonomik Mod) P (Güç modu) HP (Yüksek Güç Modu) Hassas haraket gerektiren hafif çalıșmalar içindir Düșük yakıt tüketimi istenen çalıșmalar içindir Genel kazı ve yükleme çalıșmaları

Detaylı

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU 4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU MOTOR YAĞ SEVİYESİ KONTROLÜ Motor yağ seviyesi Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol

Detaylı

PC350LC/NLC-8. Hidrolik Ekskavatör PC 350. Yüksek Erişimli Yıkım Ekskavatörü

PC350LC/NLC-8. Hidrolik Ekskavatör PC 350. Yüksek Erişimli Yıkım Ekskavatörü P M D P O F E N H I Hidrolik Ekskavatör PL/NL-8 Yüksek Erişimli Yıkım Ekskavatörü MOTOR GÜÜ 194 kw / 260 HP @ 1.950 rpm ÇALIŞMA AĞIRLIĞI PL-8: 38.895-48.190 kg PNL-8: 38.785-54.195 kg YIKIM ATAŞMANI AĞIRLIĞI

Detaylı

Reliability in Action. SDLG LG958L Lastikli yükleyici

Reliability in Action. SDLG LG958L Lastikli yükleyici Reliability in Action SDLG LG958L Lastikli yükleyici LG958L LG958L Lastikli Yükleyici işinize uygun kova ile satılmaktadır. 4,5 m3 kapasiteye kadar kova ile tercih edilebilirsiniz. Nominal yük kapasitesi

Detaylı

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI HİDROLİK VALF Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI AKON HIDROLIK tarafından üretilen ürünlerin size en iyi performansı sunması amacıyla valfinizi monte etmeden önce kılavuzun tamamını dikkatle

Detaylı

SYSTEM X-BLOCK ADIM ADIM KURULUM REHBERİ

SYSTEM X-BLOCK ADIM ADIM KURULUM REHBERİ 1 SYSTEM X-BLOCK ADIM ADIM KURULUM REHBERİ GİRİŞ SYSTEM X-BLOCK kendisi arasındaki küçük bir hava tankı ve buna bağlı aynı basınçta çalışan çok sayıda pnömatik silindir devreleri kapalı bir devre içinde

Detaylı

MOTOPOMPLAR (PORTABLE FIRE PUMPS) TAŞINABİLİR İTFAİYE POMPALARI

MOTOPOMPLAR (PORTABLE FIRE PUMPS) TAŞINABİLİR İTFAİYE POMPALARI MOTOPOMPLAR (PORTABLE FIRE PUMPS) TAŞINABİLİR İTFAİYE POMPALARI İstanbul itfaiye teşkilatında ROSENBAUER, IVECO, ZiEGLER olmak üzere üç çeşit motopomp vardır. Motopomplar sel baskınlarında su tahliyesi

Detaylı

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir.

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir. ÖNSÖZ KAMA ürünü aldığınız için tebrikler, teşekkür ederiz; Amacımız müşterimizin memnuniyetini kazanacağımız yüksek kalite jeneratörleri sağlamaktır. Eminiz ki tercihinizin bedelini alacaksınız. Güç üretim

Detaylı

DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Makineyi kullanma konusunda bilgili olmayan kişilerin makineyi kullanmasına izin vermeyiniz. Bu makine sadece makinenin kullanılması konusunda

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARDI EKSKAVATÖR OPERATÖRÜ SEVİYE 3 REFERANS KODU / 10UMS0078-3 RESMÎ GAZETE TARİH-SAYI: 16/7/2010-27643

ULUSAL MESLEK STANDARDI EKSKAVATÖR OPERATÖRÜ SEVİYE 3 REFERANS KODU / 10UMS0078-3 RESMÎ GAZETE TARİH-SAYI: 16/7/2010-27643 ULUSAL MESLEK STANDARDI EKSKAVATÖR OPERATÖRÜ SEVİYE 3 REFERANS KODU / 10UMS0078-3 RESMÎ GAZETE TARİH-SAYI: 16/7/2010-27643 Mesleki Yeterlilik Kurumu, 2010 Sayfa 1 Meslek: EKSKAVATÖR OPERATÖRÜ Seviye: 3

Detaylı

2.2- SÜRE: Bu sözleşme imza tarihinden itibaren... tarihine kadar geçerli olup, her yıl bitime 1 ay kala istenildiği takdirde yenilenecektir.

2.2- SÜRE: Bu sözleşme imza tarihinden itibaren... tarihine kadar geçerli olup, her yıl bitime 1 ay kala istenildiği takdirde yenilenecektir. Bakım Anlaşmaları / Periydik Bakım Sözleşmesi (MAKİNA) 1. TARAFLAR: Kanuni ikametgahı, Adana Turhan Cemal Beriker Havaalanı Karşısı N: 338 lan Çukurva İthalat ve İhracaat Türk A.Ş. ( Bundan snra Çukurva

Detaylı

Resim 1: Finişer (Samsun, Turkey)

Resim 1: Finişer (Samsun, Turkey) Finişerler 1. Görevleri: Serici ve ataşmanları kullanarak bağlayıcısız ve hidrolik bağlayıcılı granüller malzemeleri ve asfalt karışımlarını istenilen kalınlık, eğim ve yüzey düzgünlüğünde seren iş makinesidir.

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

WB93S-5. Genel özellikleri. Benzersiz konfor. Kendine özgü tasarım. Mükemmel görüș açısı. Çok yönlülük. Birinci sınıf performans

WB93S-5. Genel özellikleri. Benzersiz konfor. Kendine özgü tasarım. Mükemmel görüș açısı. Çok yönlülük. Birinci sınıf performans Genel özellikleri WB93S-5 Komatsu nun son nesil beko loder serisinden olup, pazara bir çok yenilikler getirmiştir. Tüm dünyadaki kullanıcıların talep ve ihtiyaçları değerlendirilerek özenle geliştirilmiştir.

Detaylı

Liebherr Komatek 2015 Fuarında En yeni İnşaat Makinelerini Türkiye ye Tanıtıyor

Liebherr Komatek 2015 Fuarında En yeni İnşaat Makinelerini Türkiye ye Tanıtıyor Basın bülteni Liebherr Komatek 2015 Fuarında En yeni İnşaat Makinelerini Türkiye ye Tanıtıyor 1,200 m² büyüklüğündeki Liebherr standı A2-02 dış mekân alanında bulunmaktadır Hafriyat ve derin temel çalışma

Detaylı

WB93R-5. Genel özellikleri. Benzersiz konfor. Mükemmel görüș açısı. Kendine özgü tasarım. Çok yönlülük. Birinci sınıf performans

WB93R-5. Genel özellikleri. Benzersiz konfor. Mükemmel görüș açısı. Kendine özgü tasarım. Çok yönlülük. Birinci sınıf performans Genel özellikleri WB93R-5 WB93R-5 Komatsu nun son nesil beko loder serisinden olup, pazara bir çok yenilikler getirmiştir. Tüm dünyadaki kullanıcıların talep ve ihtiyaçları değerlendirilerek özenle geliştirilmiştir.

Detaylı

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL 1.Kesinlikle alkollü olarak araç kullanmayınız ve kullandırmamaya çalışınız. 2. Eskimiş lastiklerle yola çıkmayınız. Kışın en az diş kalınlığı 3 mm yazın 2 mm olmalı

Detaylı

Genel onarım ve test ipuçları. WABCO cihazlarının emniyetli bir şekilde onarımı ve test edilmesi

Genel onarım ve test ipuçları. WABCO cihazlarının emniyetli bir şekilde onarımı ve test edilmesi Genel onarım ve test ipuçları WABCO cihazlarının emniyetli bir şekilde onarımı ve test edilmesi Genel onarım ve test ipuçları WABCO cihazlarının emniyetli bir şekilde onarımı ve test edilmesi 2. Basım

Detaylı

Karda Otomobil Nasıl Kullanılmalı Kış Ayları için Otomobil Ayarları

Karda Otomobil Nasıl Kullanılmalı Kış Ayları için Otomobil Ayarları Karda Otomobil Nasıl Kullanılmalı Kış Ayları için Otomobil Ayarları Karlı havalarda prensip Yumuşak düşün, yumuşak davran olmalı. Gaz pedalına aniden basma ktan ya da bırakmaktan, sert direksiyon hareketlerinden

Detaylı

Tek Dingil Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı

Tek Dingil Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı Tek Dingil Geriye Devrilmeli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 13 1. Genel Ölçüler Kapasite: 1 Kapasite: 1,5 www.palazoglu.com info@palazoglu.com

Detaylı

TOPRAK İŞ KONU-6 İŞ MAKİNESİ İLE KAZI

TOPRAK İŞ KONU-6 İŞ MAKİNESİ İLE KAZI TOPRAK İŞ KONU-6 İŞ MAKİNESİ İLE KAZI Günümüzde her birisi belirli maksatlar için elverişli olan çeşitli iş makineleri mevcut olup,bunlar birkaç bakımdan sınıflandırılır. İş makinelerini tanıyıp teknik

Detaylı

Döküm Sahalarında Güvenlik. Kaynak: MSHA

Döküm Sahalarında Güvenlik. Kaynak: MSHA Döküm Sahalarında Güvenlik Kaynak: MSHA Madencilik sektöründe, günde binlerce kez kamyonlar döküm sahalarından döküm yapmaktadır. ABD de, 1990larda, döküm yaparken hayatını kaybeden madenci sayısı 25 olarak

Detaylı

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu 1inci 500-750 kmler / 30 45 gün, 2nci 5000km sonra Rölanti Hızı / CO% Vana Manivela Boşluğu Motor Yağı (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Yağ Filtresi (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Motor Yağı Filtresi (Bajaj DTS-i 10000

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Çift Dingil Geriye Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı

Çift Dingil Geriye Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı Çift Dingil Geriye Damperli Tarım Römorku Bakım Kullanım ve Montaj Talimatı www.palazoglu.com info@palazoglu.com Pages 1 / 12 1. Genel Ölçüler KAPASİTE: 3 TON KAPASİTE: 4 TON www.palazoglu.com info@palazoglu.com

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

BEKO LODER. Perkins Turbo Motor Motor Gücü 100 hp / 74,5 kw Çalışma Ağırlığı 8,1-8,2 Ton Kepçe Kapasitesi 1,1 m 3. Gücü Uzaklarda Aramayın...

BEKO LODER. Perkins Turbo Motor Motor Gücü 100 hp / 74,5 kw Çalışma Ağırlığı 8,1-8,2 Ton Kepçe Kapasitesi 1,1 m 3. Gücü Uzaklarda Aramayın... BEKO LODER Perkins Turbo Motor Motor Gücü 100 hp / 74,5 kw Çalışma Ağırlığı 8,1-8,2 Ton Kepçe Kapasitesi 1,1 m 3 Gücü Uzaklarda Aramayın... ÖZELLİKLER Geliştirilmiş Performans Yeni nesil Çukurova 883-885

Detaylı

Kenan. Makina KULLANIM KILAVUZU YTONG BİMS KESME MAKİNASI. Makina. Kenan

Kenan. Makina KULLANIM KILAVUZU YTONG BİMS KESME MAKİNASI. Makina. Kenan YTONG BİMS KESME MAKİNASI YKM 50/YKM 60/YKM 60S MODELLERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1-ÜRÜN TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 2-TAŞIMA VE YERLEŞİM 3-ELEKTRİK 4-MAKİNANIN DEVREYE ALINMASI 5-İŞ GÜVENLİĞİ

Detaylı

Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti Yaygın ve Süratli Servis Ağı Zengin Yedek Parça Desteği

Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti Yaygın ve Süratli Servis Ağı Zengin Yedek Parça Desteği Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti Yaygın ve Süratli Servis Ağı Zengin Yedek Parça Desteği İşimiz, iş makinası! Mini Ekskavatörün Japon Mucidi ve Dünya Lideri NEDEN SINIFININ LİDERİ? 1963 senesinde Akio TAKEUCHI

Detaylı

TEKNİK VERİLER TIGER 55 (2WD) 65 (2WD)

TEKNİK VERİLER TIGER 55 (2WD) 65 (2WD) Ürün Gamı TIER III HRT yeni nesil motor 12+3 vites Sürüngen vites 540-540ECO PTO 3.000kg hidrolik kaldırma kapasitesi Kabin seçeneği Üstün manevra kabiliyeti Performans ve yakıt ekonomisi TIGER 55 65 (2WD)

Detaylı

Reliability in Action. SDLG L968F Lastikli yükleyici

Reliability in Action. SDLG L968F Lastikli yükleyici Reliability in Action SDLG L968F Lastikli yükleyici LG968F 162 kw nominalgüç çıkışına sahip 6 silindirlisdlg Stage IIIA motor, yarı otomatik SDLGşanzıman ve SDLG aksları birbiriyle uyum içinde çalışır

Detaylı

WB97R-5. Genel özellikleri. Mükemmel görüș açısı. Benzersiz konfor. Kendine özgü tasarım. Çok yönlülük. Birinci sınıf performans

WB97R-5. Genel özellikleri. Mükemmel görüș açısı. Benzersiz konfor. Kendine özgü tasarım. Çok yönlülük. Birinci sınıf performans Genel özellikleri WB97R-5 WB97R-5 Komatsu nun son nesil beko loder serisinden olup, pazara bir çok yenilikler getirmiştir. Tüm dünyadaki kullanıcıların talep ve ihtiyaçları değerlendirilerek özenle geliştirilmiştir.

Detaylı

Hyundai Dizel Forkliftler. *Fotoğrafta opsiyonel donanım bulunabilir.

Hyundai Dizel Forkliftler. *Fotoğrafta opsiyonel donanım bulunabilir. Hyundai Dizel Forkliftler Memnuniyetiniz Önceliğimizdir! Hyundai 9 serisi yeni dizel forkliftleri sunar. Yeni tasarım 4 tekerlekli forkliftler operatörlere konforlu bir sürüş deneyimi, arttırılmış verimlilik

Detaylı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı 421 A/B 510 B Kullanma Talimatı Giriş Bu talimatlar makineyi tanımanıza ve doğru bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Makineyi kullanmadan önce talimatları okuyun. Teknik değişiklik yapma hakkımız

Detaylı

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ ekleme deliğinden yağ seviyesi istenilen yüksekliğe çıkana

Detaylı

Yüke duyarlı hidrostatik yürüyüş sistemi sayesinde üstün çekiş kabiliyeti ve düşük yakıt sarfiyatı elde edilir

Yüke duyarlı hidrostatik yürüyüş sistemi sayesinde üstün çekiş kabiliyeti ve düşük yakıt sarfiyatı elde edilir Yüke duyarlı hidrostatik yürüyüş sistemi sayesinde üstün çekiş kabiliyeti ve düşük yakıt sarfiyatı elde edilir Hidrostatik frenlemenin yanısıra yağ banyolu 4 tekerlekten etkili fren sistemi sayesinde eşsiz

Detaylı

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı

Basınç farkı=çalışma basıncı (PA,B)-Şarj basıncı (PSp)+Güvenlik payı Ayar Diyagramı 1 Pistonlu pompa ve motorlarla sağlanacak hidrostatik tahrik aracın sürüşünde birçok avantaj getirmektedir. İyi bir sürüş konforu ve yüksek çalışma hızı yönündeki talepler hidrostatik tahrikle çalışan

Detaylı