2014-YGS ye girmek istediğini bildiren aday sayısı dır. Sadece Sınavsız Geçiş hakkı için 2014-ÖSYS ye başvuran aday sayısı ise dir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2014-YGS ye girmek istediğini bildiren aday sayısı dır. Sadece Sınavsız Geçiş hakkı için 2014-ÖSYS ye başvuran aday sayısı ise dir."

Transkript

1 2014 YGS (KPSS) YE DOĞRU Sevgili arkadaşlar 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri 15 Ocak 2014 tarihinde tamamlandı; buna göre ortaya çıkan başvuru rakamlarına baktığımızda; 2014-ÖSYS ye toplam aday başvuru yapmıştır YGS ye girmek istediğini bildiren aday sayısı dır. Sadece Sınavsız Geçiş hakkı için 2014-ÖSYS ye başvuran aday sayısı ise dir ÖSYS ye, henüz bir ortaöğretim kurumundan mezun olmayan aday; bir ortaöğretim kurumundan mezun olan aday başvuru yapmıştır. Aklınızda Deli Sorular: 1) Sınava hazırlanan öğrenciler, sınavın yaklaştığı dönemlerde hangi cümleyi daha çok söylerler? A) Zaman çok daraldı, sınava ne kaldı ki şurada? B) Eksik olan konularım var, bir an önce bitirmem lazım. C) Hedeflediğim puanın çok gerisindeyim, denemeler de bile o puanı hiç alamadım. D) Geçmişte çalışmadığım günlerime yanıyorum şimdi. E) Zaman makinesi ile geçmişe dönmek istiyorum Öğrenci arkadaşlarım, sadece düşüncelerinize tercüman olmak istedim. Evet bu cümlelerden en az birini ya da bir kaçını söyleyenler vardır. Amacım sihirli değnekle bir şeyleri değiştirmek ya da sınav öncesi kazanma vaadinde bulunmak değil. Şu an içinde bulunduğumuz zaman sınava hazırlananlar için hatırı sayılır bir zaman aslında. Kalan süre her ne kadar az gibi görünse de önemli olan bu süre içerisinde yapacağımız çalışmalardır.

2 Öncelikli olarak sınava az bir süre kala ne yapacağımızı konuşalım; - Son günlerde nasıl bir çalışma yapmalıyız? - Kalan zamanı en verimli biçimde nasıl değerlendirmeliyiz? - Puanımızı nasıl arttırabiliriz? Sorularına cevap verelim istiyorum. Uzun bir maratonun son virajında bulunmaktayız. Çok yorulduk, terledik ama son tura geldik; bacaklarımız titriyor iyice, sinirlerimiz gergin ama yapacağımız son hamle sıralamamızı değiştirecek. Bu işi yapacağız, yapmamız lazım. Her öğrenci iyi puan almak ister. İyi puan alınca iyi okula girersin, iyi okula girersen de iyi bir hayata sahip olursun inancı vardır. Aile içi konuşmaların özet cümlesi de bu minvaldedir. Öğrenciye verilen tavsiyelerde bu cümleler çok kullanılır. Türkiye de sınavlara aile boyu hazırlanılır biliyorsunuz. Anne babanın sınava hazırlanan çocuğundan daha çok heyecanlandığı, sırf o ortamı teneffüs etmek için anne babanın da çocuğuyla beraber sınava bile girdiği başka kaç ülke vardır? Başarının Kapısını Açacak 4 Anahtar 1. Bilgi 2. Yorum 3. Hız 4. Dikkat Bilgi birikimi ve yorumlama gücü iyi olan bir öğrenci zamanını doğru kullanmada sıkıntı yaşıyorsa sınavda başarılı olamayacaktır. Ya da dikkat düzeyi yüksek olan ve zamanını iyi kullanabilen bir öğrenci konu hakimiyetine sahip değilse yine aynı sıkıntıyı yaşayacaktır. Dolayısıyla bu maddelerin her biri diğerine bağlıdır. Biri, diğeri olmayınca eksiktir. Bilgi, yorum, dikkat ve hızı geliştirme adına bu son günlerin önemi vardır. Yapacağınız pratikler bu konuda sıkıntısı olanlara fayda sağlayacaktır.

3 Ülkemizde sınavlara hazırlık dönemi genelde 10 ayı kapsar. Eylül ayında eğitimöğretim dönemiyle beraber çalışmaya başlarız, Haziranda da sınava gireriz. Kalan Günlerde Nasıl Değerlendirelim? - Bol bol konu tekrarları yapın, önceki aylarda çalışmış olduğunuz konularla ilgili testler çözüp, ne durumda olduğunuz görün. - Bol deneme sınavı çözün, deneme sınavlarıyla pratik yapmış ve eksikleriniz varsa tespit etmiş olacaksınız. - Deneme sınavlarında yapılan yanlışlara göre çalışmalarınızı yönlendirin, yani daha çok hangi konularda ve hangi soru tarzlarında yanlış yapıyorsanız ona göre çalışın. Bu dönemde nokta atışı yapmanız lazım. Çalışmalarınız eksiklerinize göre olmalıdır. - Denemelerdeki sınav stratejinizi iyice netleştirin, sınava hangi testten başlıyorsunuz, hangi testi ortalama ne kadar sürede bitiriyorsunuz, bu durumun netleşmesi gerekmektedir. - Geçmiş yılların sınav sorularını çözün. Önceki yıllarda sorulmuş sorular, bu yıl çıkacak soruların habercisidir. Hangi konulardan ne tip sorular sorulduğunu bilmeniz size fayda sağlayacaktır. - Küçük kağıtlara notlar almayı alışkanlık haline getirin. Unuttuğunuz bir formül, hatırlamakta zorlandığınız bir tanım ya da sürekli karıştırdığınız bir anlaşma maddeleri olabilir. Bunları küçük kağıtlara not alırsanız; serviste, okulda, yolda ve hatta yatarken bile bakma şansınız olacaktır. - Farklı kaynaklardan bol soru çözerek farklı soru tiplerini görmeye çalışın. - Beslenmenize ve uyku düzeninize önem verin. - İşe olumlu bakın, olumlu düşünün (olumsuz fikre kapılmayın, kendinize güveniniz tam olsun). - Son dönemin kritik önemi vardır. Bu zamana kadar ki çalışmalarınız ne olursa olsun bu son hamle çok önemlidir. Son adımınızı istekle ve var gücünüzle atın. - Son günlerde çalışma temponuzu düşürmemek için zamanınızı daha veri mli kullanmaya çalışın.

4 Sınav Konuşmaları: - Sınavda yapamadığım soruları, evde daha rahat yapıyorum. - Olumsuz soru köklerini olumlu; olumlu soru köklerini de olumsuz anlıyorum. - Sınavlarda süreyi bir türlü yetiştiremiyorum. - Sorularla inatlaşıyorum, çözemezsem rahatsız oluyorum ve bu yüzden bir soruyu çözmeden diğer soruya geçemiyorum. - Uzun sorulara karşı hep ön yargım var, zor olduğunu düşünüyorum. Ve bu yüzden paragraf tarzı soruları genelde yanlış yapıyorum. - İlk doğru gördüğüm seçeneği hemen işaretliyorum, bu yüzden yanlışım çok çıkıyor. - Sınav anında hep sınav sonrasını düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. - Zor bir soruyla karşılaştığımda başka bir teste geçiyorum, o zaman da dikkatim çok dağılıyor. Test Ve Deneme Çözerken Dikkat Sevgili arkadaşlar denemelerde eğer bu maddelerin provasını yaparsanız girmiş olduğunuz sınavda hatalarınızın azaldığını göreceksiniz. - Soruda yer alan önemli kelimelerin altını mutlaka çizin. - Önce soru kökünü daha sonra paragrafı okuyun. - Bütün şıkları okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyin.çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister (daha çok, en çok, en yakın, en doğru gibi ifadelere dikkat edin). - İki cevap ta birbirine benziyorsa, sorunun doğru cevabı büyük ihtimalle ikisi de değildir. - Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. İşaretlediğimiz bir cevabı değiştirdiğimizde genelde keşke değiştirmeseydim deriz.

5 - Geriye döndüğünüzde doğruluğundan emin olmadığınız sorulara bakın, emin olarak yaptığınız sorulara tekrar bakmayın. Bu hem zaman kaybıdır, hem de doğruyu silip yanlışı bulma ihtimaliniz doğar. - Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. - Sözel sorularda da kalem kullanın ve elediğiniz şıkları işaretleyin, hem sınav anında işinizi kolaylaştıracak hem de zaman kazanmanızı sağlayacaktır. - Soruları çözerken kesinlikle kendi mantığınıza göre çözmeyin, sorudan isteneni verin. - Bazı soruların çok kolay olduğunu göreceksiniz ve acaba bu soruda bir şey mi var diye soracaksınız kendi kendinize. Kesinlikle şüpheye kapılmayın, çok kolay denilecek bir çok soru ile karşılaşacaksınız. - Sınavlarda testler arasında saniyelik dinlenmeler yapabilirsiniz. Başka bir alana geçmeden önce biraz gözlerinizi kapatıp dinlenin. Bunu zaman kaybı olarak görmeyin. Bunu yaptığınızda rahatladığınızı hissedeceksiniz. Sınava Nereden Başlamalıyım? - Kitapçığın başından - En çok puan kazandıran dersten - En iyi olduğunuz dersten - En kolay dersten - En zor dersten Sınava nereden başlamalıyız? Aslına bakarsanız buna verilecek cevap değişebilir; bu konuda öğrencilerin fikirleri çok farklı olabilmektedir. Benim bu konudaki tavsiyem bir tarzınızın olmasıdır. Sınavlarda alanınıza göre de başlayabilirsiniz en iyi olduğunuzu düşündüğünüz testten de başlayabilirsiniz. Ama uzak durmanızı istediğim tek şey her denemede farklı bir yol izlemenizdir. Eğer bu konuda bir alışkanlığınız yoksa bugünlerde yapacağınız deneme sınavlarında kendinize en uygun yöntemi oluşturun. Ve her denemede aynı testten başlayın. Sınava girdiğinizde kesinlikle yönteminizi değiştirmeyin ve deneme sınavlarında alıştığınız tarzda başlayın.

6 Cevaplarımı Optiğe Ne Zaman Kodlamalıyım? - Hemen anında - Sayfa bittikten sonra - Test bittikten sonra - Sınavın sonunda Konulara çalışmak ve soruları çözmek kadar önemlidir kodlama yapabilmek. Her yıl sınava giren öğrencilerin hatırı sayılır bir kısmı kodlama yanlışı yüzünden sınavı kazanamamaktadır. Bu da bize gösteriyor ki doğru kodlama yapabilmek önemlidir. Bu konuda yapılacak en büyük hata sınavın sonunda kodlama yapmaktır. dersimiz.com Sınavın bitmesine dakika kaldığını düşünün ve daha kodlama yapmadınız, bakmanız gereken sorular da var. Bu durumda hangisini seçeceksiniz? Optik kodlama mı yapacaksınız, şüphede kalan sorularınıza mı bakacaksınız yoksa genel bir kontrol mu yapacaksınız? İşte bu durum her şeyin arap saçına döndüğünün resmidir. Bu talihsiz sahneyi yaşamamak için kesinlikle optiğe kodlamayı sınavın sonuna bırakmayın. Her sorudan sonra kodlayabilirsiniz, her testten sonra da kodlayabilirsiniz, her sayfadan sonra da kodlayabilirsiniz, hatta her 5-10 soruda bir kodlama da yapabilirsiniz ama kesinlikle sınavın sonuna bırakmayın. Turlama Tekniği Bir testteki çok kolay, kolay ve normal soruları 1.turda çözerek diğerlerini 2.tura bırakmaya turlama tekniği denir. Sınavlarda turlama tekniğini kullanmak başarınızı arttırmada önemli rol oynar. Turlama tekniğini uygulayan öğrenciler 1.turda her testte var olan kolay ve normal soruları çözerek soruların büyük bir kısmını yapabilme şansına sahiptir. Turlama tekniği testlerdeki tüm soruları görmenizi sağlar. Turlama tekniğini kullanarak soruların hiç birinde gereksiz yere zaman harcamadığınız takdirde başarınızın arttığını ve sınavların size daha kolay geldiğini göreceksiniz.

7 Sınava yaklaşık 1.5 ay civarında bir zaman dilimi kaldı; bu konuştuklarımı uygulayıp, bundan sonraki süreçte motivasyonumuzu üst düzeyde tutmaya çalışırsak inanıyorum ki düşündüğünüzden daha iyi bir sonuç elde edeceksiniz. Hepinize bol şanslar, başarılar. Murat AYDIN Rehber Öğretmen twitter.com/murataydin52 Teşekkürler Murat Bey!

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ

TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ SINAV 120 DAKİKADIR! sınav süresini sonuna kadar kullanmalısınız... Öncelikle her dersin konusu çok iyi öğrenilmelidir. Konuları

Detaylı

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalı; fakat amaca

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY SINAV ÖNCESİ SON 1 AY Sık sık deneme sınavlarına katılın. Son 5 yılda çıkmış soruları çözün. Hatırlamakta güçlük çektiğiniz konuları tekrar edin. Ders aralarında düzenli olarak 10-15 dk. bedensel egzersizlere

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ»

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ» TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ» ODAKLANMAK TEKNOLOJİ DETOKSU YAP KENDİNE RİTÜELLER YARAT GÜNÜNÜ DEĞERLENDİR BOŞ ZAMANINI YÖNET NASIL ÇALIŞACAKSIN SINAVLARDA BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Sınavla İlgili Şikayetler Test Çözmedeki Önemli Unsurlar Soru Çözerken Dikkat Edilmesi

Detaylı

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum ÖNCE ŞU DÜŞÜNCELERİNİZİ YENİN, Bugün, günümde değilim. Moral bozucu bir

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ TEST TEKNİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ Test Çözmede 3 Unsur Önemlidir: Bilgi-Hız-Yorum Soru Cevaplama Teknikleri: TEST TEKNİKLERİ

Detaylı

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ Asıl puan LYS lerde gelecek YGS yi hedeflediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken sınavı hedeflediği biçimde sonuçlanamayan

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

DİKKAT! YGS; da başlayacaktır. Ancak te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır!

DİKKAT! YGS; da başlayacaktır. Ancak te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır! ETKİNLİK DİKKAT! YGS; 10.00 da başlayacaktır. Ancak 09.45 te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır! Adaylar sınav başlama saatinden 15 dk önce sınav binasına giriş yapmış olmalıdır! Saat 09.45 ten sonra

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

Üniversiteye Giriş Sistemi

Üniversiteye Giriş Sistemi Üniversiteye Giriş Sistemi ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ 1. Üniversiteye Kaç Türlü Şekilde Kazanılır? Üç şekilde; a) Özel Yetenek Sınavı ile (Örneğin, Beden Eğitim M.Y.O.) b) Sınavsız Geçiş (Meslek Yüksek Okullarına

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım!

Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım! Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım! SINAV PÜF NOKTALARI Hidayet TERECİ www.fencebim.com Emek En verimli yağmur alın teridir. Cenap Şahabettin YGS Ortalama Başarı EDEBİYAT 2015 Ort. başarı

Detaylı

Özel Maltepe Gökyüzü Ortaokulu. Rehberlik Bölümünden 2017 TEOG ADAYLARINA BAŞARIYI YAKALATACAK ÖNEMLİ İPUÇLARI

Özel Maltepe Gökyüzü Ortaokulu. Rehberlik Bölümünden 2017 TEOG ADAYLARINA BAŞARIYI YAKALATACAK ÖNEMLİ İPUÇLARI Özel Maltepe Gökyüzü Ortaokulu Rehberlik Bölümünden 2017 TEOG ADAYLARINA BAŞARIYI YAKALATACAK ÖNEMLİ İPUÇLARI 444 70 88 gokyuzu.com.tr Her çocuk bir yıldızdır ve yıldızlar Gökyüzünde parlar 1 TEOG 2. DÖNEM

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SINAV SÜRECİ

SINAV ÖNCESİ SINAV SÜRECİ YGS-LYS VELİ DİKKAT! Bu kılavuzda yer alan bilgiler yasama, yürütme ve yargı organlarınca alınması muhtemel kararlar doğrultusunda değişebileceğinden ve bu değişikliklerin ÖSYM tarafından nasıl uygulanacağının

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim. 1- Çok Başarılı Öğrenciler Üstün başarılarının devamını diler.tebrik ederim Tek kelime ile mükemmelsin! Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Detaylı

SRC SINAVLARI NASIL KAZANILIR?

SRC SINAVLARI NASIL KAZANILIR? SRC SINAVLARI NASIL KAZANILIR? Herkes gireceği sınavda başarılı EĞİTİMDEN ÖNCE olmak ister ve bunun için en doğrusunu yapmaya çalışır. Sınavda başarıyı yakalamak için atacağınız adımlardan ilki, etkili

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz.

Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz. Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz. Soru kökünün iyi okunup anlaşılması, daha sonra cevabının düşünülmesi gerekir.

Detaylı

DGS Konu Başlıklarına Dön

DGS Konu Başlıklarına Dön DGS Konu Başlıklarına Dön Sıra 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Soru ve Cevaplar 4 yıllık üniversite okuyorum 2. yılını başarıyla tamamladım.2 yıllık diploma aldım ve DGS ye başvuru yapabilir miyim?

Detaylı

Abdullah YILMAZ RPDH Bölüm Başkanı. Havva ERYİĞİT Psikolojik Danışman. Elif ESİN Psikolojik Danışman

Abdullah YILMAZ RPDH Bölüm Başkanı. Havva ERYİĞİT Psikolojik Danışman. Elif ESİN Psikolojik Danışman Abdullah YILMAZ RPDH Bölüm Başkanı Havva ERYİĞİT Psikolojik Danışman Elif ESİN Psikolojik Danışman Erdal SOYDAŞ & Abdullah YILMAZ Elif ESİN & Havva ERYİĞİT sorgunram.meb.k12.tr sorgunram@hotmail.com facebook.com/sorgunrehberlikvearaştırmamerkezi

Detaylı

SINAV TAKTİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ

SINAV TAKTİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ SINAV TAKTİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ İlk doğru gördüğüm cevabı işaretliyorum diğerlerine bakmıyorum Uzun soruları hiç okumuyorum Çok telaşa kapılıyorum Sınavda çözemediğim soru ile karşılaşınca sinirlenip

Detaylı

Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder.

Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. Yorum: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen bilgi ile ilgili

Detaylı

Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir

Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir Lisans programlarını tercih edebilmek için gerekli olan baraj puanını aşmasına rağmen, tercih yapmayan adaylardan anket çalışmasına katılanların

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 1 SINAVLA İLGİLİ ŞİKAYETLER İLK DOĞRU GÖRDÜĞÜM CEVABI İŞARETLİYORUM, DİĞERLERİNE BAKMIYORUM. UZUN SORULARI HİÇ OKUMUYORUM. ÇOK TELAŞA KAPILIYORUM. 2 SINAVDA ÇÖZEMEDİĞİM SORU İLE KARŞILAŞINCA

Detaylı

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA SINAV TARİHİ:?? MART 2017 BAŞVURU TARİHİ:?? OCAK 2017 T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA Sevgili öğrenciler, üniversiteye giriş yolunca

Detaylı

AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAVA 5 KALA ADAYLARA ÖNERİLER SINAVA HAZIRLIK STRATEJİLERİ SEMİNERLERİ GEREĞİ HAZIRLANMIŞTIR Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgârdan hayır gelmez. BİR BALIKÇI OLSAYSINIZ İNANIN O PAZAR SİZİN İÇİN

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla, okulumuzda sınava hazırlık çalışmaları planlanır ve yürütülür. 9. sınıftan itibaren;

Detaylı

SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI

SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV DAVRANIŞI Sınavla İlgili Şikayetler (1) İLK DOĞRU GÖRDÜĞÜM CEVABI İŞARETLİYORUM, DİĞERLERİNE BAKMIYORUM.

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Test çözmede üç unsur önemlidir. BİLGİ YORUM HIZ BİLGİ Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini oluşturur. YORUM Öğrenilen ve tekrar

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

- TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI

- TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI -YÖK ÜN YAPTIĞI ANKET SONUÇLANDI - TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI -ADAYLARIN %94 Ü DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ, %6 SI İSE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ TERCİH EDEBİLECEKLERİNİ BELİRTTİ

Detaylı

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA ORTAMI Sessiz olmalı. Tv olan veya radyo çalan oda da ders çalışılmamalı. Çalışma masada olmalı. Yatarak uzanarak ders çalışılmamalı. Çalışma masasının etrafında

Detaylı

SINAV YAKLAŞIRKEN MOTİVASYON VE KAYGI

SINAV YAKLAŞIRKEN MOTİVASYON VE KAYGI SINAV YAKLAŞIRKEN MOTİVASYON VE KAYGI Sınava yaklaşık bir ay kala yapılacak en önemli şeylerin başında kaygımızı kontrol altında tutmak ve kalan zamanı ihtiyaçlarımız doğrultusunda değerlendirmek gelmektedir.

Detaylı

Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme

Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınavlara müracaat eden aday sayısı her yıl artmakta kontenjanlar

Detaylı

ÇAY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ. Psikolojik Danışman Ebru AKIN

ÇAY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ. Psikolojik Danışman Ebru AKIN ÇAY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman Ebru AKIN SON TUR YGS 12 Mart 2017 (Pazar), 10.00, 160 dakika SINAVA GİRERKEN YANIMIZDA BULUNDURMAMIZ GEREKENLER

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili Üyemiz,

ÖNSÖZ. Sevgili Üyemiz, ÖNSÖZ Sevgili Üyemiz, Dünya değişiyor ve iletişim araçları baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Bu gelişmelere ayak uyduramayanlar ilerki yaşamlarında geri planlarda kalacaklardır. Bu nedenle her alanda

Detaylı

İngilizce de duygu anlamına gelen "emotion" kelimesinin üstünde biraz durursak, motivasyon kavramını daha iyi anlayabiliriz.

İngilizce de duygu anlamına gelen emotion kelimesinin üstünde biraz durursak, motivasyon kavramını daha iyi anlayabiliriz. İngilizce de duygu anlamına gelen "emotion" kelimesinin üstünde biraz durursak, motivasyon kavramını daha iyi anlayabiliriz. "Emotion" kelimesinin ikinci bölümündeki "motion" hareket anlamına gelir; "e"

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI BİRİNCİ OTURUM TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) Temel Yeterlilik Testi Soru Sayısı Toplam Süre Soru Başına Ortalama Süre Türkçe 40 Sosyal Bilimler * Tarih: 5 Soru * Coğrafya:

Detaylı

TYT_AYT_Adaylarina_iyi_sanslar_sinavda

TYT_AYT_Adaylarina_iyi_sanslar_sinavda 1 / 30 TYT 2018 Uzmanına Sorunu Sor (tıklayınız ) Adaya Sınav Uyarıları 2017 Çizgi Film ( tıklayınız ) 30 Haziran 2018 TYT ve 1 Temmuz 2018 AYT Sınavlarında tüm adaylara iyi şanslar dilerim. ( tıklayınız

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ SBS TİPİ SINAVLARDAKİ SORULARIN; % 10 u çok zor % 10 u çok kolay % 20 si orta zorlukta % 20 si orta kolaylıkta % 40 ı normal bilgi düzeyindedir. ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME PUANI (OYP)

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 6 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (1 dakika 30 saniye) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerin Sorularına Cevaplar (2) - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerin Sorularına Cevaplar (2) - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çoğu öğrenci ÖSS'yi sadece bilgi sınavı olarak görür. Ancak ÖSS aynı zamanda bir teknik ve taktik savaşıdır. Bunu satranca benzetebiliriz. Satranç oynayabilmek için ilk önce satranç oynamayı bilmek gerekir.

Detaylı

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal ATA ANADOLU LİSESİ BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Matematik Fen Bilimleri

Detaylı

ENSAR VAKFI EĞİTİM PLATFORMU (EVEP) SEMİNER ATÖLYESİ ITESTPLUS EĞİTİM PLATFORMU - IT+# !!!!!!!!!!! TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr?

ENSAR VAKFI EĞİTİM PLATFORMU (EVEP) SEMİNER ATÖLYESİ ITESTPLUS EĞİTİM PLATFORMU - IT+# !!!!!!!!!!! TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr? TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr? TEOG & YGS- LYS Dedikleri Bu seminerimizle TEOG & YGS- LYS sisteminde yapılan son değişiklikleri sizlere aktarıyoruz. Örneğin, A) Sınava toplam kaç başvurunun olduğu,

Detaylı

LYS ye hazırlanırken bu önerilere kulak verin

LYS ye hazırlanırken bu önerilere kulak verin On5yirmi5.com LYS ye hazırlanırken bu önerilere kulak verin Uzmanlar, kötü geçen bir YGS yi, LYS de telafi etmenin mümkün olduğunu söylüyor. Bunun için, moral bozukluğunuzla baş edip motivasyonunuzu yükseltmeniz

Detaylı

BİLİMLER YABANCI DİL YGS GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP

BİLİMLER YABANCI DİL YGS GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP NEDİR? FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER YABANCI DİL YGS GİRESUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LYS NEDİR? BAŞARI SIRAMI NASIL ARTIRIRIM? OBP NEDİR? FEN

Detaylı

İLKÖĞRETİM 6. SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) OKTAY AYDIN oktay.aydin@uceegitim.com

İLKÖĞRETİM 6. SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) OKTAY AYDIN oktay.aydin@uceegitim.com İLKÖĞRETİM 6. SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) OKTAY AYDIN oktay.aydin@uceegitim.com SBS-6 Sınav 21 Haziran 2008 Cumartesi 10.00 1 Saat 40 Dakika (100 Dakika) SBS-6 Sınav Sorular 6. Sınıf konularından

Detaylı

TAT İ L ÖNER İ LER İ

TAT İ L ÖNER İ LER İ TATİL ÖNERİLERİ 20 OCAK 2017 GÜNÜ SÖMESTR TATİLİ BAŞLIYOR! Yoğun geçen bir döneminin ardından karneler alınıyor ve sömestr tatili başlıyor! Karne ne anlama gelir? Geçen bir dönemin ardından öğrenim sürecinin

Detaylı

KARACABEY ORTAOKULU REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ. SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI

KARACABEY ORTAOKULU REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ. SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI KARACABEY ORTAOKULU REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI TEST ÇÖZME TEKNĠKLERĠ VE SINAV DAVRANIġI Sınavla İlgili Şikayetler

Detaylı

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ I.Dönem 28-29 Kasım 2013 Mazeret Sınavı 14-15 Aralık Sonuç Ocak 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2014 Mazeret Sınavı 10-11 Mayıs

Detaylı

YGS-LYS SINAV STRATEJİLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

YGS-LYS SINAV STRATEJİLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ YGS-LYS SINAV STRATEJİLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Sınav Öncesi Stratejiler-1 Önümüzdeki süreçte katılabildiğiniz

Detaylı

ALES Sayısal & Sözel E-Canlı Kurs

ALES Sayısal & Sözel E-Canlı Kurs Matematik Aşkı Eğitim Yayıncılık 20.Dönem (02 Ocak - 04 Mayıs) ALES Sayısal ve Sözel E-Canlı Kurs Kitapçığı ALES 2019-1 Sayısal & Sözel E-Canlı Kurs KURS BİLGİLERİ Uzaktan eğitim sadece canlı ders değildir,teknolojiyi

Detaylı

Paragraf yapamıyorum diyenlere, paragrafı okurken sıkılanlara,

Paragraf yapamıyorum diyenlere, paragrafı okurken sıkılanlara, Paragraf yapamıyorum diyenlere, paragrafı okurken sıkılanlara, paragrafın sonuna gelince başını unutanlara, nerede ve neden yanlış yaptığını bilmeyenlere... ANTRENMANLARLA PARAGRAF ANLAM BİLGİSİ LÜTFİ

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA KIMLER GIRECEK? Lisansüstü eğitimini Türkiye de veya yurt dışında tamamlayacak öğrencilerin tamamının girmesi

Detaylı

Ygs kapsamı nedir? Sınav Test Testlerin Kapsamı Soru S. Süre. Ygs Fen Bilimleri. Türkçe Türkçeyi Kullanma gücü 40. Temel Matematik

Ygs kapsamı nedir? Sınav Test Testlerin Kapsamı Soru S. Süre. Ygs Fen Bilimleri. Türkçe Türkçeyi Kullanma gücü 40. Temel Matematik Ygs kapsamı nedir? Sınav Test Testlerin Kapsamı Soru S. Süre Türkçe Türkçeyi Kullanma gücü 40 Temel Matematik Temel Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü 40 Ygs Fen Bilimleri Fen Bilimlerindeki temel

Detaylı

- Türkçe bizim anadilimizdir.onu sevelim ve her gün hiç değilse 5-10 sayfa okumak alışkanlığını gösterelim.

- Türkçe bizim anadilimizdir.onu sevelim ve her gün hiç değilse 5-10 sayfa okumak alışkanlığını gösterelim. DERSLERİMİ NASIL ÇALIŞACAĞIM? Sevgili öğrenciler, Sizler bir yandan okullarınızdaki dersler de başarılı olmak, bir yandan da sınavlarda iyi bir sonuç alarak gönlünüzdeki liseye girebilmek için çalışıyorsunuz.

Detaylı

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR..

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. ÖĞRENCİLERDE PERFORMANS, MOTİVASYON VE BAŞARI GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Skeçler, Testler, Video çekimleri Başarıya Ulaşmak İçin HEDEF BELİRLEMEK PLAN OLUŞTURMAK

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME MESLEK LİSELERİNDE OKUL TÜRLERİ DEĞİŞİYOR Meslek Liselerinde bulunan; Anadolu Teknik

Detaylı

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 Öğrenci Seçme ve YerleşBrme Sınavı (ÖSYS) YükseköğreBme Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans YerleşBrme Sınavı ( LYS ) OrtaöğreBm mezunu, üniversite eğibmi

Detaylı

1- Espriyi Yakalama Yöntemi

1- Espriyi Yakalama Yöntemi 1 TEST SORUSU ÇÖZME YÖNTEMLERĐ 1- Espriyi Yakalama Yöntemi Bu tip sorularda küçük bir espri gizlidir. Bu espri yakalanmazsa, soruyu çözmek için uzun işlemler yapmak gerekir. +2 = 2 +2 = 3 ise, +2 = 4 +

Detaylı

İntörn Mühendislik Yelpazesini Genişleteceğiz

İntörn Mühendislik Yelpazesini Genişleteceğiz İntörn Mühendislik Yelpazesini Genişleteceğiz KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, intörn mühendisliğin Türkiye de ilk kez Kahramanmaraş ta başladığını belirterek, Gelecek yıllarda da diğer mühendislik fakültelerinin

Detaylı

Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır.

Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. YGS ve LYS deki sınav soru sayıları, süreleri, puan türleri hakkında

Detaylı

Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Genç Gelişim Kişisel Gelişim Tercih yapmak ÖSS yi kazanmanın son ve önemli bir aşamasıdır. Tercihler mutlaka bir rehber öğretmen gözetiminde yapılmalıdır. Aksi takdirde öğrenci Y-ÖSS puanı yeterli olduğu halde herhangi bir üniversiteye

Detaylı

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var!

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var! Aşağıdaki karikatürde bir aile tablosu yansıtılmaktadır. Karikatürü iyice inceleyin. Söz konusu durumu sınıfta canlandıracaksınız. Bunun için bir anne, bir baba ve bir çocuğa ihtiyaç var. Gönüllü olan

Detaylı

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ YÖNERGE:

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ YÖNERGE: SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ YÖNERGE:Okuduğunuz cümle sizin için her zaman veya genellikle geçerliyse, cevap kağıdındaki doğru anlamına gelen ( D ) harfinin üstüne X işareti, her zaman veya genellikle geçerli

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ÖNCELİKLE PUAN ARALIĞI

ÖNCELİKLE PUAN ARALIĞI ÖNCELİKLE PUAN ARALIĞI Puan Aralığımız 150'den Küçük 150-180 Aralığı 180 Üstü 600 500 500 400 300 200 100 149,9 179,9 0 Kategori 1 Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı Meslek liseli

Detaylı

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü On5yirmi5.com KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü Kaç gündür bir 'vitamin' sorusudur gidiyor. İşte geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sorularında yer alan 'vitamin' sorusu ve çözümü... Yayın

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

ESKİ SEVGİLİNİZİ GERİ KAZANMAK MI İSTİYORSUNUZ? TERKEDİLDİNİZ VE MUTSUZ MUSUNUZ?

ESKİ SEVGİLİNİZİ GERİ KAZANMAK MI İSTİYORSUNUZ? TERKEDİLDİNİZ VE MUTSUZ MUSUNUZ? Eski Sevgiliyi Geri Kazanın ( Erkekler Ve Kadınlar İçin ) ESKİ SEVGİLİNİZİ GERİ KAZANMAK MI İSTİYORSUNUZ? TERKEDİLDİNİZ VE MUTSUZ MUSUNUZ? Geçmişte yaşadığımız ilişkilerle birlikte pişmanlıklarımızda yok

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

Yazan ; Seçkin Üniversite, Gözde Anadolu Lisesi kazanmak isteyenlerin REHBERİ Matematik Öğretmeni; KEMAL Türkeli

Yazan ; Seçkin Üniversite, Gözde Anadolu Lisesi kazanmak isteyenlerin REHBERİ Matematik Öğretmeni; KEMAL Türkeli 2009 ÜNİVERSİTE(ÖSS) + 2009 SBS(Anadolu Liselerine Giriş 8, 7 veya 6.sınıf) Sınavları ileanadolu Lisesi, Kolej, Askeri Lise, Fen Lisesi vs Kazandıran PRATİK REHBERLİK bilgileri Yazan ; Seçkin Üniversite,

Detaylı

Sevgili MAT2 Öğrencileri,

Sevgili MAT2 Öğrencileri, Sevgili MAT2 Öğrencileri, Özellikle son 10 gündür yoğun bir şekilde, genelde aynı isteği/soruları içeren, mailler alıyorum. Bazen art arda o kadar çok mail geliyor ki her maile tek tek dönmem çok zor oluyor.

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI İZMİT RAHMİ SEYMEN YERLEŞKESİ 2016-17 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YGS-LYS SINAV SİSTEMİ VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz; Çocuklarımızın yaşamında büyük yer kaplayan bir olgudur, sınav.

Detaylı

Nisan 2008 Ataköy Gazetesindeki(Yer darlığından gazetede kısaltılarak yayınlanmıştır.) Kemal Türkeli'nin SBS+ÖSS Rehberlik köşe yazısıdır.

Nisan 2008 Ataköy Gazetesindeki(Yer darlığından gazetede kısaltılarak yayınlanmıştır.) Kemal Türkeli'nin SBS+ÖSS Rehberlik köşe yazısıdır. Nisan 2008 Ataköy Gazetesindeki(Yer darlığından gazetede kısaltılarak yayınlanmıştır.) Kemal Türkeli'nin SBS+ÖSS Rehberlik köşe yazısıdır. 2008 ÜNİVERSİTE(ÖSS) + 2008 OKS veya SBS( Liselere Giriş 6. veya

Detaylı

2016/2017 ÖYS Başvuru Kılavuzu 1

2016/2017 ÖYS Başvuru Kılavuzu 1 2016/2017 ÖYS Başvuru Kılavuzu 1 Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları

Detaylı

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ?

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ? Sevgili Öğrencilerimiz; Henüz yolun başındasınız. Öncelikle YGS-LYS nin nasıl bir sınav olduğunu, bu sınavların bizden neler istediğini iyi anlamalıyız. İstediğimiz alana göre hazırlanmalıyız. YGS bizden

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder..

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

Detaylı

Sınav öncesi ders ders TEOG tavsiyeleri

Sınav öncesi ders ders TEOG tavsiyeleri On5yirmi5.com Sınav öncesi ders ders TEOG tavsiyeleri TEOG sınavına az bir süre kala uzmanlardan ders ders TEOG tavsiyeleri.teog sınavında hangi derste hangi konulara dikkat etmelisiniz? Yaklaşan TEOG

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Projenin Adı: İstatistik yardımıyla YGS ye hazırlık için soru çözme planlaması

Projenin Adı: İstatistik yardımıyla YGS ye hazırlık için soru çözme planlaması Projenin Adı: İstatistik yardımıyla YGS ye hazırlık için soru çözme planlaması Projenin Amacı : YGS de başarılı olmak isteyen bir öğrencinin, istatistiksel yöntemler çerçevesinde, sınavda çıkan soru sayısını,

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

2017 YGS ve LYS de neler değişti?

2017 YGS ve LYS de neler değişti? Hafıza Sarayı (Mind Palace) Oluşturmak 1 2017 YGS ve LYS de neler değişti? 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular başladı. ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS Kılavuzu nun yayınlanması ile

Detaylı

Wellness El Kitabı. Wellness El Kitabı na Giriş

Wellness El Kitabı. Wellness El Kitabı na Giriş Wellness El Kitabı na Giriş Wellness ile ilgili konuşma başlatın Müşteri ile ilişki kurmaya başlayın Sağladığımız bilgileri değerlendirin Wellness nedir? Wellness kavramının çeşitli tanımlarına değinin

Detaylı

Üniversite Öğrencilerine Altın Değerinde Tüyolar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Üniversite Öğrencilerine Altın Değerinde Tüyolar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Prof. Dr. Erol ÖZMEN erolozmen@yahoo.com Üniversiteye başlamak her gençte büyük bir heyecan yaratır. Yaşamının önemli bir dönemecinde olduğunu fark etmesi yanında genci üniversite yaşamının albenisi de

Detaylı

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ 2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ Sayıları yüz binleri aşan ön lisans mezunu ya da mezun olabilecek konumda bulunan memur adayı geride bıraktığımız pazar günü (16 Ekim 2016) Kamu Personel Seçme Sınavı

Detaylı

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ 2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ Sayıları yüz binleri aşan ön lisans mezunu ya da mezun olabilecek konumda bulunan memur adayı geride bıraktığımız pazar günü (16 Ekim 2016) Kamu Personel Seçme Sınavı

Detaylı