ANTREPO REJĠMĠ VE EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANTREPO REJĠMĠ VE EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMASI"

Transkript

1 ANTREPO REJĠMĠ VE EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMASI

2 HUKUKĠ DÜZENLEMELER

3 4458 Sayılı Gümrük Kanunu * EĢyanın Geçici Depolanması (Madde 47-50) * Gümrük Antrepo Rejimi (Madde )

4 Gümrük Yönetmeliği *EĢyanın Geçici Depolanması (Madde 77-97) * Gümrük Antrepo Rejimi (Madde ) * Geçici Depolama Yerleri (Madde )

5 Gümrük Yönetmeliği * Gümrük Antrepoları (Madde ) * Geçici Depolama Yerleri ve Gümrük Antrepolarına ĠliĢkin Ortak Hükümler (Madde )

6 Gümrüğe sunulan eģyaya, gümrükçe onaylanmıģ bir iģlem veya kullanım tayin edilir.

7 EĢyanın gümrükçe onaylanmıģ bir iģlem veya kullanıma tabi tutulması deyimi, eģyanın, a) Bir gümrük rejimine tabi tutulmasını, b) Bir serbest bölgeye girmesini, c) Türkiye Gümrük Bölgesi dıģına yeniden ihracını, d) Ġmhasını, e) Gümrüğe terk edilmesini; ifade eder.

8 Gümrük rejimi deyimi, a) Serbest dolaģıma giriģ rejimini, b) Transit rejimini, c) GÜMRÜK ANTREPO rejimini, d) Dahilde iģleme rejimini, e) Gümrük kontrolü altında iģleme rejimini, f) Geçici ithalat rejimini, g) Hariçte iģleme rejimini, h) Ġhracat rejimini; ifade eder.

9 ANTREPO REJĠMĠ: 1. Ġthalat vergilerine ve ticaret politikası önlemlerine tabi tutulmamıģ ve serbest dolaģıma girmemiģ eģya ile 2. Antrepoya alınması halinde ihracata iliģkin önlemlerden yararlanabilecek serbest dolaģımda bulunan eģyaya ĠliĢkin hükümlerin uygulandığı rejimdir.

10 GÜMRÜK ANTREPOSU NEDĠR? Gümrük gözetimi altında bulunan eģyanın konulduğu belirli Ģartları taģıyan açık veya kapalı yerlerdir.

11 Antrepo Konulabilecek EĢya İthalat vergilerine ve ticaret politikası önlemlerine tabi tutulmamış serbest dolaşıma girmemiş eşya Gümrük antreposuna konulması halinde ihracata bağlı önlemlerden yararlanabilen serbest dolaşımda bulunan eşya

12 ANTREPO REJĠMĠNĠN YÜKÜMLÜYE SAĞLADIĞI KAZANÇLAR 1. Ġthal eģyası serbest dolaģıma sokuluncaya kadar gümrük vergilerini ödememek. 2. Ġthal eģyası serbest dolaģıma sokuluncaya kadar ticaret politikası önlemlerine iliģkin iģlemlerin tamamlanabilmesi için zaman kazanmak. 3. Serbest dolaģıma girmeden ithal eģyasının hatalı, kusurlu olmasının tespiti halinde mahrece iade iģlemine olanak sağlamak.

13 ANTREPO REJĠMĠNĠN YÜKÜMLÜYE SAĞLADIĞI KAZANÇLAR 4. Transit rejimine konu eģyayı vergilerini ödemeden ve ticaret politikası önlemlerine tabi olmadan, yeniden ihraç edilinceye kadar depolamak. 5. Ġthal eģyasını pazarlama aģamasına kadar depolamak ve paketlemek ve etiketleme gibi elleçleme iģlemlerine tabi tutmak.

14 Antrepo Rejiminin ÇalıĢma Sistemi

15 EĢyanın Antrepo Rejimine GiriĢi Antrepo rejimine giriģte beyanname aranır. Gümrük beyannamesi kullanma talimatında belirtilen esaslar çerçevesinde beyannamenin tescili ile birlikte eģya antrepo rejim hükümlerine tabi tutulur.

16 Rejimin Sona Ermesi Antrepo rejimini sona erdiren gümrükçe onaylanmıģ iģlem veya kullanım aģağıdaki durumlardan biri Ģeklinde olabilir: 1. Serbest dolaģıma giriģ 2. Transit 3. Yeniden ihracat 4. Dahilde iģleme 5. Gümrük kontrolü altında iģleme

17 ANTREPO TÜRLERİ Antrepolar; Genel ve Özel Antrepolar olmak üzere ikiye ayrılır. 1. Genel Antrepo: EĢyanın konulması için herkes tarafından kullanılabilen gümrük antrepolarıdır. A, B ve F tipi antrepolar genel antrepolardır. 2. Özel Antrepo: Sadece antrepo iģletmecisine ait eģyanın konulabildiği gümrük antrepolarıdır. C, D ve E tipi antrepolar özel antrepolardır.

18

19 GENEL ANTREPOLAR A tipi antrepo, iģleticisinin, stok kayıtlarını tuttuğu ve antrepoya konulan eģyada her hangi bir noksanlık olması halinde gümrük vergilerini ödemekten sorumlu olduğu genel antrepo tipidir. B tipi antrepo, antrepoya konulan eģyadan, Kanunun 97 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen kullanıcının sorumlu olduğu, antrepo beyannamesini kullanıcının verdiği genel antrepo tipidir. Antrepo iģleticisinin sorumluluğu sınırlıdır. Antrepo iģleticisi sadece antrepoyu kiralar. Antrepo stok kayıtları tutulmadığından, beyanname ve belgeler gümrük kontrolüne esas teģkil eder.. F tipi antrepo, gümrük idarelerince iģletilen genel antrepo tipidir.

20 ÖZEL ANTREPOLAR C tipi antrepo, iģleticisi ve kullanıcısı aynı kiģi olan ve antrepoya alınan eģyadan bu kiģinin sorumlu olduğu özel antrepo tipidir. D tipi antrepo, iģleticisi ve kullanıcının aynı kiģi olduğu, Kanunun 104 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının uygulandığı özel antrepo tipidir. E tipi antrepo, iģleticisi ve kullanıcısının aynı kiģi olduğu, Kanunun 93 üncü maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, izin hak sahibinin depolama yerinin antrepo addedildiği veya depolama yeri olmazsa dahi eģyaya antrepo rejimi hükümlerini uygulandığı özel antrepo tipidir.

21 ANTREPO SAYILARI* ANTREPO TĠPĠ SAYI A TİPİ 550 B TİPİ 9 C TİPİ 782 D TİPİ - E TİPİ 8 F TİPİ 6 * TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE

22 EġYANIN ANTREPODA KALABĠLECEĞĠ SÜRE EĢyanın antrepo rejimi altında kalıģ süresi sınırsızdır. Ġstisna olarak antrepoda bulunan eģyanın gümrükçe onaylanmıģ baģka bir iģlem veya kullanıma tabi tutulması yönünde beyanname tescil ettirilmesi halinde otuz gün içinde iģlemlerinin bitirilmesi gerekir.

23 ANTREPO NASIL AÇILIR?

24 ANTREPO AÇMA ĠZNĠ KĠMLERE VERĠLĠR? Yalnızca Türkiye de yerleģik kiģilere izin verilebilir.

25 ANTREPO AÇMA ĠZĠNLERĠ Akaryakıt antrepoları hariç her tip antrepo açılıģ taleplerine iliģkin müracaatlar, ilgili antreponun fiziki yapısının yerinde incelemeler de yaptırılmak suretiyle Yönetmelikte belirtilen vasıf ve Ģartları haiz olup olmadığı hususu ile birlikte ekonomik gereklilik ve dıģ ticaret politikaları göz önünde bulundurularak ilgili BAġMÜDÜRLÜKÇE sonuçlandırılır.

26 1) YATIRIM ĠZNĠ: ANTREPO AÇMA ĠġLEMLERĠ * Genel antrepo ile her nev i petrol ürünü depolanan genel veya özel antrepo açma izni almak üzere baģvuracak gerçek ve tüzel kiģiler, yatırım yapmadan önce, antreponun açılacağı bölgede bulunan ticaret odası veya ticaret ve sanayi odasına baģvurarak bölgenin iç ve dıģ ticaret hacmine göre ekonomik yönden ihtiyaç olduğunu belirten yazılı görüģ alır.

27 ANTREPO AÇMA ĠġLEMLERĠ Dilekçe ekinde ilgili oda görüģü, faaliyet belgesi, Ticaret Sicili Gazetesi ve imza sirküleri ile birlikte Antrepo Açma ve ĠĢletme Yatırım Ġzni almak üzere ilgili Gümrük ve Muhafaza BaĢmüdürlüğüne baģvurulur. BaĢmüdürlük, antrepo açılmasına ekonomik yönden ihtiyaç bulunup bulunmadığı hususunu ve talepte bulunulan yerdeki mevcut antrepo miktar ve hacmini dikkate alarak yatırım izni taleplerini karģılar. Akaryakıt antrepolarına iliģkin yatırım izni talepleri MüsteĢarlık (Gümrükler Genel Müdürlüğü) tarafından sonuçlandırılır.

28 ANTREPO AÇMA ĠġLEMLERĠ 2) ġartlar a) Antrepo açma izni almak üzere baģvuracak gerçek kiģilerin, tüzel kiģilerin yönetim kurulu üyeleri, Ģirketi temsile yetkili kiģiler ile Ģirket sermayesinin % 10 veya daha fazlasına sahip gerçek kiģilerin, affa uğramıģ olsalar dahi hırsızlık, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, suç iģlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıģtırma, edimin ifasına fesat karıģtırma, basit ya da nitelikli zimmet, irtikap, rüģvet, iftira, suç uydurma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, muhafaza görevini kötüye kullanma suçları ile, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, mülga 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, mülga 1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun, 1567 Sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 359 uncu maddesinde (1/1/1999 tarihinden önceki dönem için aynı Kanunun 344 üncü maddesinin l-6 numaralı bentlerinde) belirtilen vergi kaçakçılığına iliģkin fiillerden mahkum olmamaları Ģarttır.

29 ANTREPO AÇMA ĠġLEMLERĠ 2) ġartlar b) Genel antrepo olarak açılıp iģletilmesi istenen yerlerin mutat yolların izlenmesi kaydıyla gümrük müdürlüğüne en fazla 50 km. mesafede olması gereklidir. c) Genel antrepo olarak açılıp iģletilmesi istenen yerler, büyükģehir belediyesi sınırları içerisinde olması halinde m 2 den, diğer yerlerde ise m 2 den küçük olamaz. Soğuk hava tertibatı gerektiren antrepolar ile yanıcı, parlayıcı, patlayıcı gibi özel tertibat gerektiren eģyanın konulacağı antrepolar bu Ģarta tabi değildir.

30 ANTREPO AÇMA ĠġLEMLERĠ 3) AÇILIġTA ARANAN BELGELER Antrepo açmak ve iģletmek isteyen ve yukarıda belirtilen Ģartları haiz tüzel kiģilerin, Gümrük Yönetmeliğinin 520. maddesinde sayılan belgelerle (plan, kroki, fotoğraf, sabıka kaydı, imza sirküleri vb.) birlikte ilgili gümrük idarelerine müracaat etmeleri gerekir.

31 ANTREPO AÇMA İŞLEMLERİ 4) BAġVURUNUN ĠNCELENMESĠ Talep, antreponun Gümrük Yönetmeliğinin 534. maddesinde sayılan nitelikleri taģıyıp taģımadığı, eģyanın güvenli bir Ģekilde muhafazasını sağlayacak durumda olup olmadığı, belgelerinde eksiklik bulunup bulunmadığı gibi hususlar incelenerek ve yerinde yapılan incelemeler sonucunda Yönetmelikte belirtilen vasıf ve Ģartları haiz olup olmadığı göz önünde bulundurularak ilgili BaĢmüdürlükçe sonuçlandırılır.

32 Antrepo açma ve iģletme izin belgeleri ve harçların tahsili Gerekli Ģartları taģıyan antrepolara, Antrepo Açma ve ĠĢletme Ġzin Belgesi düzenlenir. Antrepo izin belgesinde antreponun tipi ve kodu yazılır. 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifede yazılı olan ve harca tabi bulunan antrepo ve geçici depolama yerleri açma izni belgelerine iliģkin harcın peģin olarak ödenmesi gerekmektedir (AÇMA HARCI). Her yıl tahsil edilecek bu harçlar, antrepo veya geçici depolama yerlerinin bağlı bulunduğu vergi dairesince tahsil edilir (ĠġLETME HARCI).

33 Antrepolarda Teminat Antrepolara konulan eģya için gümrük vergileri ve ithalat rejimine göre alınması gereken fon tutarı kadar teminat alınır. Bu teminat antrepoya konulan her parti mal için ayrı ayrı alınabileceği gibi, toplu (global) ve götürü teminat Ģeklinde de olabilir. Teminat sadece Türk Lirası, yabancı para, hazine bonosu, tahvil veya MüsteĢarlıkça tespit edilen bankalardan alınmıģ teminat mektupları Ģeklinde olabilir. Fuar ve sergilere konulan veya ithalat vergilerinden muaf olan yahut ihraç edilmek üzere antrepolara konulan eģya için teminat aranmaz.

34 Antrepolarda Teminat Antrepolara konulan eģya için; Her parti için ayrı ayrı, Toplu Götürü teminat alınır.

35

36 ANTREPONUN DEVRĠ Antrepo iģleticisinin hak ve yükümlülükleri izin üzerine baģka bir kiģiye devredilebilir. Devre izin verilebilmesi için, devretmek isteyenin taahhütlerini tamamen yerine getirmiģ olması ve devralacak olanın da gerek antrepoda var olan, gerek sonradan konacak eģya ve maddeler dolayısıyla terettüp eden yükümlülük, sorumluluk ve diğer taahhütleri yüklenmesi gerekir.

37 ANTREPONUN DEVRĠ BaĢvurunun yapıldığı Gümrük Müdürlüğü tarafından, antreponun mevcut iģletmecisinin taahhütlerini tamamen yerine getirip getirmediği incelenir ve görüģ de belirtilmek suretiyle talep BaĢmüdürlüğe intikal ettirilir. Her tipteki akaryakıt antrepoları haricindeki antrepo devir talepleri BaĢmüdürlüklerce sonuçlandırılır. Akaryakıt antreposu devir talepleri görüģ belirtilmek suretiyle MüsteĢarlığa aktarılır.

38 ANTREPOLARDAKĠ EġYANIN DEVRĠ Gümrük antrepolarında depolanan eşya satış suretiyle başkasına da devredilebilir. Bunun için devreden ve devralanın isteklerinin, ilgili gümrük idaresine yazılı olarak bildirilmesi gerekir. Bu devir isteğinin idarece kabulü, eşyaya ait gümrük vergileri ile para cezalarının devralan tarafından üstlenilmesine bağlıdır.

39 ANTREPOLARIN KAPATILMASI 1. Antrepolar iģleticilerinin talebi üzerine tamamen veya kısmen kapatılabilir. 2. Ġdarece resen de kapatılabilir.

40 Antrepolarda YGM Uygulaması tarihi itibariyle baģlatılan uygulama ile; antrepolara her eģya giriģ ve çıkıģ iģleminin tespit edilmesi iģlemlerinin yetkilendirilmiģ gümrük müģaviri tarafından yapılması öngörülmüģ ve antrepolarda gümrük memur görevlendirilmesi uygulamasına aģamalı olarak son verilmiģtir. Akaryakıt antrepolarında gümrük memur görevlendirilmesi uygulamasına ise devam edilmektedir.

41 Antrepolarda YGM Uygulaması Mevcut durumda, tarihli, sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2 Seri No.lu Gümrük Genel Tebliği (YetkilendirilmiĢ Gümrük MüĢavirliği) çerçevesinde; 1. Genel ve özel antrepolara eģya giriģ-çıkıģ iģlemlerinin tespit edilmesi 2. Genel ve özel antrepodaki stok kayıtlarının altıģar aylık dönemler itibariyle tespit edilmesi, (stok sayımı yapılarak)

42 Antrepolarda YGM Uygulaması 3. Genel ve özel antrepo baģvuru dosyalarının (açılıģ, adres değiģikliği, tadilat, geniģletme, daraltma) ön incelemesine yönelik tespit yapılması, 4. Antreponun devir iģlemlerinin mevzuata uygunluğunun tespit edilmesi, 5. Antrepoda yapılacak elleçleme faaliyetlerinin tespit edilmesi, ĠĢlemlerinin Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri tarafından yapılacağı düzenlenmiģtir.

43 ELLEÇLEME Gümrük gözetimi altındaki eģyanın asli niteliklerini değiģtirmeden; istiflenmesi, yerinin değiģtirilmesi, büyük kaplardan küçük kaplara aktarılması, kapların yenilenmesi veya tamiri, havalandırılması, kalburlanması, karıģtırılması ve benzeri iģlemleridir tarihli sayılı RG de yayımlanan Yönetmelik değiģikliği ile eģyanın elleçleme faaliyetine tabi tutulmak üzere antrepodan geçici çıkıģı düzenlenmiģtir.

44 ANTREPOLARA GEÇĠCĠ DEPOLAMA STATÜSÜNDE EġYA ALIMINA SON VERĠLMESĠ HUKUKĠ DÜZENLEME: tarihli sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 inci maddesi

45 EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMASI NEDĠR?

46 EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMASI EĢya, gümrüğe sunulmasından sonra gümrükçe onaylanmıģ bir iģlem veya kullanıma tabi tutuluncaya kadar geçici depolanan eģya statüsünde bulunur ve bu Ģekilde adlandırılır.

47 EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMA SÜRESĠ Özet beyan kapsamındaki eģyaya, gümrükçe onaylanmıģ bir iģlem veya kullanım belirlenerek, buna iliģkin iģlemler; a) Denizyolu ile gelen eģya için, özet beyan verildiği tarihten itibaren kırk beģ gün, b) Diğer bir yolla gelen eģya için, özet beyanın verildiği tarihten itibaren yirmi gün, Ġçinde tamamlanır.

48 EġYANIN GEÇĠCĠ DEPOLANMASI Geçici Depolanan EĢya sadece gümrük idarelerinin uygun gördüğü yerlerde ve belirlenen koģullarda depolanabilir.

49 GEÇĠCĠ DEPOLAMA YERLERĠ Geçici depolanan eģyanın her türlü dıģ etken ve müdahalelerden korunmasını sağlayacak Ģekilde yapılmıģ ve taģıtların durduğu, yanaģtığı veya indiği yerlere mümkün mertebe yakın olan ambar, depo, ardiye veya hangar gibi yerlerdir.

50 GEÇĠCĠ DEPOLAMA YERĠ AÇMA ĠZNĠ NASIL VERĠLĠR?

51

52 GEÇĠCĠ DEPOLAMA YERĠ SAYISI tarihi itibariyle 138 geçici depolama yeri faaliyette bulunmaktadır.

53 ANTREPO VE GEÇĠCĠ DEPOLAMA YERLERĠ ARASINDAKĠ FARKLAR ANTREPO GEÇĠCĠ DEPOLAMA YERĠ Sınırsız süre 20 veya 45 günlük süre YGM veya memur görevli Memur görevli Ekonomik etkili gümrük rejimidir. Rejim değil statüdür. Antrepoya konan eşya için antrepo beyannamesi verilmesi gerekir. Geçici depolama yerine konan eşya için özet beyan verilmesi gerekir.

54 Ġlginiz için teģekkür ederim. Celal TÜRKER Gümrük Uzmanı

T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 )

T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 ) T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 77939137-010.06.02 Konu: Antrepoya eģya alınması ve aynı gümrük idaresi denetiminde eģya sevki GENELGE (2013/5 ) Özet beyan ve transit rejimi

Detaylı

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN HAZIRLANMIġTIR.

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN HAZIRLANMIġTIR. TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN HAZIRLANMIġTIR. A) BAZI TANIMLAR VE GENEL AÇIKLAMALAR. B) İTHALATTAKİ İŞ AKIŞINA İLİŞKİN İŞLEMLER 1) TaĢıtların Türkiye Gümrük Bölgesine GiriĢi

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRİ REHBERİ

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRİ REHBERİ YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRİ REHBERİ 2011-38 sayılı Genelge ile yapılan değiģiklikler iģlenmiģtir YETKĠLENDĠRĠLMĠġ GÜMRÜK MÜġAVĠRLĠĞĠ REHBERĠ A- TESPĠT ĠġLEMLERĠNE ĠLĠġKĠN GENEL BĠLGĠLER 1- TESPĠT

Detaylı

Antrepo Açmak İçin Gerekli İşlem, Belge ve Şartlar - Mevzuat

Antrepo Açmak İçin Gerekli İşlem, Belge ve Şartlar - Mevzuat MKA YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD.ŞTİ Antrepo Açmak İçin Gerekli İşlem, Belge ve Şartlar - Mevzuat Gümrük Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Gümrük Antrepoları Yatırım İzni MADDE 518 (1) Genel antrepo

Detaylı

32 25/01/2019. GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1), 23 Ocak 2019 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

32 25/01/2019. GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1), 23 Ocak 2019 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Sirküler: 32 25/01/2019 SAYIN ÜYEMİZ, GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 1), 23 Ocak 2019 tarihli ve 30664 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bahse konu Tebliğin amacı,

Detaylı

Gümrük Genel Tebliği (Gümrük Antrepo Rejimi) (Seri No: 10)

Gümrük Genel Tebliği (Gümrük Antrepo Rejimi) (Seri No: 10) Amaç Gümrük Genel Tebliği (Gümrük Antrepo Rejimi) (Seri No: 10) Madde 1-4458 sayılı Gümrük Kanununun 95 inci maddesi uyarınca açılacak olan gümrük antrepolarının açma ve işletme izinlerinin verilmesine,

Detaylı

Gümrük Kanunu-Genel Hükümler (Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar) (Md.1-4) 4458 Sayılı GÜMRÜK KANUNU. 4/11/1999 tarihli ve sayılı Resmi Gazete

Gümrük Kanunu-Genel Hükümler (Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar) (Md.1-4) 4458 Sayılı GÜMRÜK KANUNU. 4/11/1999 tarihli ve sayılı Resmi Gazete Gümrük Kanunu-Genel Hükümler (Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar) (Md.1-4) Amaç, Kapsam ve Temel Tanımlar 4458 Sayılı GÜMRÜK KANUNU 4/11/1999 tarihli ve 23866 sayılı Resmi Gazete 4/11/1999 tarihli ve 23866

Detaylı

GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI. HARĠÇTE ĠġLEME REJĠMĠ

GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI. HARĠÇTE ĠġLEME REJĠMĠ GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI HARĠÇTE ĠġLEME REJĠMĠ 1 REJĠMĠN TANIMI Serbest dolaģımdaki eģyanın daha ileri safhada iģlenmek, tamir edilmek veya yenilenmek üzere Türkiye Gümrük Bölgesinden geçici olarak ihracı ve

Detaylı

30.06.2015 Tarihli Yönetmelik ile Yapılan Değişiklikler MADDE 1

30.06.2015 Tarihli Yönetmelik ile Yapılan Değişiklikler MADDE 1 30.06.2015 Tarihli Yönetmelik ile Yapılan Değişiklikler MADDE 1 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (c),

Detaylı

ANTREPOCULUK MEHMET ÖZÇELİK

ANTREPOCULUK MEHMET ÖZÇELİK 1. ANTREPO, ANTREPOCULUK KAVRAMLARI NEYİ İFADE EDER? GEÇİCİ DEPOLARDAN FARKI NEDİR? Günümüzde küreselleşme ve teknolojinin de yardımına paralel olarak ülkeler arasında gerçekleşen mal ve hizmet ticareti

Detaylı

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (31.03.2012 T. 28250 R.G.)

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (31.03.2012 T. 28250 R.G.) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (31.03.2012 T. 28250 R.G.) MADDE 1 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinin 53 üncü maddesine

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Geçici Depolama Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

Serbest Bölgelere Yönelik Gümrük MüĢavirliği Hizmetlerinin Katma Değer Vergisi Açısından Durumu

Serbest Bölgelere Yönelik Gümrük MüĢavirliği Hizmetlerinin Katma Değer Vergisi Açısından Durumu Serbest Bölgelere Yönelik Gümrük MüĢavirliği Hizmetlerinin Katma Değer Vergisi Açısından Durumu SERBEST BÖLGELERE YÖNELİK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ HİZMETLERİNİN KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DURUMU Yazar:AyĢeYĠĞĠTġAKAR*

Detaylı

ilişkin Tebliğ 1 Ekim 2014 tarih ve 29136 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle

ilişkin Tebliğ 1 Ekim 2014 tarih ve 29136 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle 30.09..2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/121 KONU: Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2014/5) Ekonomi

Detaylı

Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011

Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011 Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011 Konu: Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Özet: Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Mayıs 2011

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29 Konu: GÜMRÜKTE HANGİ VERGİLER ÖDENMEZSE TASFİYE OLUR? 1. Giriş Bu sirkülerin konu bölümünde yer alan sorunun yanıtı ithalat vergileri dir. Mevzuat

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / TRANSİT REJİM KAPSAMINDA EŞYANIN DENİZ YOLUYLA BASİTLEŞTİRİLMİŞ ŞEKİLDE TAŞINMASI HAKKINDA 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazete de, transit rejimi çerçevesinde eşyanın denizyolu ile basitleştirilmiş

Detaylı

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK Eski Metin Onaylanmış kişi statüsü için gereken özel koşullar MADDE 23 (1) Onaylanmış kişi statüsü için başvuruda bulunan kişilerce, b) Yetkilendirilmiş gümrük müşaviriyle ikişer aylık iki dönem ayrı ayrı

Detaylı

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ 07.10.2009 MADDE 24 (b) Yetkilendirilmiş gümrük müşaviriyle onaylanmış kişi statüsü başvurusunun ön incelemesi için sözleşme yapıldığı tarihten geriye dönük bir ay içinde en az on beş

Detaylı

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 72/Ş maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 72/Ş maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (21.01.2016 T. 29601 R.G.) MADDE 1 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Gümrük

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TESPİT RAPORU

GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TESPİT RAPORU Ek-1 YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ REHBERİ A- TESPİT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GENEL BİLGİLER 1- TESPİT RAPORU Hazırlanacak tespit raporları bir sayfa kapak ve aşağıda sayılan beş müstakil bölümden oluşur:

Detaylı

11-NİHAİ KULLANIM KONUSU EŞYANIN NİHAİ KULLANIM AMACINA UYGUN KULLANIMDA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ

11-NİHAİ KULLANIM KONUSU EŞYANIN NİHAİ KULLANIM AMACINA UYGUN KULLANIMDA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ 11-NİHAİ KULLANIM KONUSU EŞYANIN NİHAİ KULLANIM AMACINA UYGUN KULLANIMDA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ 11.1- EŞYANIN ÖNGÖRÜLEN SÜRE DAHİLİNDE SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ KAPSAMINDA NİHAİ KULLANIMINA İLİŞKİN

Detaylı

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YENİ Onaylanmış kişi statüsü için gereken özel koşullar Onaylanmış kişi statüsü için gereken özel koşullar MADDE 24-1) Onaylanmış kişi

Detaylı

Gümrük Yönetmeliği ile 3 Ocak 2019 Tarihli Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Maddelerine İlişkin Karşılaştırma Tablosu

Gümrük Yönetmeliği ile 3 Ocak 2019 Tarihli Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Maddelerine İlişkin Karşılaştırma Tablosu Gümrük Yönetmeliği ile 3 Ocak 2019 Tarihli Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Maddelerine İlişkin Karşılaştırma Tablosu *İtalik yazılar yönetmelikte yapılan değişiklikleri belirtmektedir. *Kırmızı

Detaylı

DAHĠLDE ĠġLEME REJĠMĠ (DĠR) GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI

DAHĠLDE ĠġLEME REJĠMĠ (DĠR) GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI DAHĠLDE ĠġLEME REJĠMĠ (DĠR) GÜMRÜK MÜSTEġARLIĞI REJĠMĠN TANIMI Yeniden ihraç edilmek koşuluyla, serbest dolaşıma girmiş veya girmemiş eşyanın her türlü işleme faaliyetine tabi tutulmasına imkan sağlayan

Detaylı

YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 16 Temmuz 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27996 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı

Detaylı

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ 51-Fiilen ödenen veya ödenecek olan fiyata ilave edilecek unsurlar (9) Navlun makbuzu ve/veya sigorta poliçesinin

Detaylı

Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu

Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Gümrük ile ilgili Cezalar Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Gümrük tarifesi veya vergilendirme unsurlarında aykırılık İlgili Kanun: Madde 234-1 (a) Cezası: İthalat vergilerinden

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Gümrük Mevzuatı Tanım ve Kavramları 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla

Detaylı

3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Alınan Teminatın Çözümü İşlemleri Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listedeki malların ithalinde

3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Alınan Teminatın Çözümü İşlemleri Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listedeki malların ithalinde 3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Alınan Teminatın Çözümü İşlemleri Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listedeki malların ithalinde ödenecek ÖTV ye karşılık olmak üzere alınan teminatın çözümü

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2010/7)

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2010/7) T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GUM.0.06.00.14.00.010.06.02 19/2/2010 Konu: GENELGE (2010/7) Gümrük Antrepolarının açılması, işletilmesi ve karşılan çeşitli

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ NO: 2012/23

GÜMRÜK SİRKÜLERİ NO: 2012/23 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net GÜMRÜK SİRKÜLERİ

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.19.00-010.06.01

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.19.00-010.06.01 T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.19.00-010.06.01 Konu : Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği 13/5/2011 Rehberi GENELGE (2011/ 32) Bilindiği üzere, 2

Detaylı

KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU

KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU EK 42 KAPSAMLI TEMİNAT VEYA TEMİNATTAN VAZGEÇME KULLANMA BAŞVURUSU (Firmanın adı ve açık adresi ile vergi numarası) Kapsamlı teminat başvurusu 1. Başvuru Ortak Transit Sözleşmesi Ek I Madde 44(1)(a) Gümrük

Detaylı

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ. Serbest Bölgeler

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ. Serbest Bölgeler Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ Tanımlar MADDE 419 (1) Bu bölümde geçen, Serbest Bölgeler a) İşletici deyimi, serbest bölgenin yerli veya yabancı

Detaylı

YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 2 Aralık 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29193 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı

Detaylı

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER 1 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri Başvuru Formu (Ek-2/A) 2 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri İzin Formu (Ek-2/B) 3 Eşyanın bedelsiz gönderilme

Detaylı

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KarşılaştırmaTablosu

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KarşılaştırmaTablosu Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KarşılaştırmaTablosu Cem Sinan GUZEL/Gümrük Müşaviri(Customs Consultant) Evrim Yazilim ve Gumruk TV Haber Yapimcisi ESKİ HALI YENİ HALI Onaylanmış

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/10/20141001-6.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/10/20141001-6.htm Sayfa 1 / 5 1 Ekim 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29136 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ DAHİLDE İŞLEME REJİMİ TEBLİĞİ (İHRACAT: 2006/12) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (İHRACAT: 2014/5) MADDE

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, Serbest DolaĢıma GiriĢ Rejimine tabi tutulan Ek-1 sayılı listede yer alan katıyakıtların ithalat iģlemlerini kapsar.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, Serbest DolaĢıma GiriĢ Rejimine tabi tutulan Ek-1 sayılı listede yer alan katıyakıtların ithalat iģlemlerini kapsar. 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28513 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENĠN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN ĠTHALAT DENETĠMĠ TEBLĠĞĠ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE

Detaylı

Fiilen ödenen veya ödenecek olan fiyata ilave edilecek unsurlar MADDE 51 *** ***

Fiilen ödenen veya ödenecek olan fiyata ilave edilecek unsurlar MADDE 51 *** *** 22 Ocak 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29601 YÖNETMELİK ESKİ Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YENİ MADDE 1 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 26/01/2016 Sayı: 2016/3 Ref : 6/3. Konu: ANTREPO VERGİ ERTELEME/ÖDEMEME OLANAĞIDIR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 26/01/2016 Sayı: 2016/3 Ref : 6/3. Konu: ANTREPO VERGİ ERTELEME/ÖDEMEME OLANAĞIDIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 26/01/2016 Sayı: 2016/3 Ref : 6/3 Konu: ANTREPO VERGİ ERTELEME/ÖDEMEME OLANAĞIDIR Giriş Gümrük antreposuna eşya konulması işlemi ithalat vergileri, özel tüketim vergisi ve katma

Detaylı

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10)

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14)

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

ATAKULE GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. ESAS SÖZLEġME TADĠL METNĠ ESKİ METİN

ATAKULE GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. ESAS SÖZLEġME TADĠL METNĠ ESKİ METİN Yönetim Kurulu ve Görev Süresi ESKİ METİN Madde 12:ġirketin iģleri ve yönetimi, Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde genel kurul tarafından bir yıl için seçilen 7 (yedi) üyeden oluģturulacak bir

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı Değişiklik Tebliğleri

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı Değişiklik Tebliğleri RESMĠ GAZETE Tarihi 31.12.2007 Sayısı 26743 Değişiklik Tebliğleri Tarihi Sayısı 31.12.2008 27097 (4. Mükerrer) 31.12.2009 27449 (2. Mükerrer) 29.12.2010 27800 (5. Mükerrer) 30.12.2011 28158 (3. Mükerrer)

Detaylı

YÖNETMELİK. ilişkisi bulunan aynı gruba ait imalatçı firmaların ithalat işlemlerini gerçekleştiren yine bu gruba ait olan dış ticaret veya

YÖNETMELİK. ilişkisi bulunan aynı gruba ait imalatçı firmaların ithalat işlemlerini gerçekleştiren yine bu gruba ait olan dış ticaret veya 30 Haziran 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27274 YÖNETMELİK Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/5/2002 tarihli ve 24771 mükerrer

Detaylı

İKİNCİ ALT AYIRIM. a) Gümrük antreposu; gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın veya izin verildiği durumlarda ihraç eşyasının

İKİNCİ ALT AYIRIM. a) Gümrük antreposu; gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın veya izin verildiği durumlarda ihraç eşyasının İKİNCİ ALT AYIRIM Gümrük Antrepo Rejimi Tanımlar Madde 356 - Bu rejimin uygulanmasında; a) Gümrük antreposu; gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın veya izin verildiği durumlarda ihraç eşyasının konulduğu

Detaylı

MADDE MADDE 3-...

MADDE MADDE 3-... 18.04.2014 tarihli 2014/6197 sayılı Karar ile yapılan değişiklikler MADDE 1-17/1/2005 tarihli ve 2005/8391 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Dahilde İşleme Rejimi Kararının 3 üncü maddesine

Detaylı

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE Gümrük Yönetmeliği Değişikliği ile Gümrükler Genel Müdürlüğünün Basın duyurusu ve ekte 40216608/157.01 sayılı, Antrepolarda Teminat İşlemleri ile ilgili yazısına istinaden

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 27/2014 İstanbul, 18.04.2013. KONU: Dahilde İşleme Rejimi Kararı nda Bazı Değişiklikler Yapıldı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 27/2014 İstanbul, 18.04.2013. KONU: Dahilde İşleme Rejimi Kararı nda Bazı Değişiklikler Yapıldı MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 27/2014 İstanbul, 18.04.2013 KONU: Dahilde İşleme Rejimi Kararı nda Bazı Değişiklikler Yapıldı ÖZET: 18.04.2014 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 2014/6197 sayılı Bakanlar

Detaylı

GÜMRÜK EKSPER A.Hakan TOKER (YGM) Kazandıran Bilgi & Mevzuat & Denetim

GÜMRÜK EKSPER A.Hakan TOKER (YGM) Kazandıran Bilgi & Mevzuat & Denetim T.C. GÜMRÜK VE TĠCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.21.0.GGM.0.07.01.00-161.02.03.02[2012] 30/12/2011 Konu :Gümrük MüĢavirliği Asgari Ücret Tarifesi GENELGE ( 2011/51) 4458 sayılı Gümrük

Detaylı

Dahilde İşleme Rejimi Kararına tarihli Karar ile yapılan değişikliklerin madde bazında karşılaştırılması

Dahilde İşleme Rejimi Kararına tarihli Karar ile yapılan değişikliklerin madde bazında karşılaştırılması Dahilde İşleme Rejimi Kararına 18.04.2014 tarihli Karar ile yapılan değişikliklerin madde bazında karşılaştırılması 18.04.2014 tarihli 2014/6197 sayılı Karar ile yapılan değişiklikler MADDE 1-17/1/2005

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11. Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11. Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11 Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ A. Genel Bilgi 21/01/2014 tarihli ve 28889 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2 Seri Numaralı (Tahsilat

Detaylı

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL.

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL. JEOTERMAL KAYNAK VE DOĞAL MĠNERALLĠ SULAR ARAMA RUHSATI MÜRACAATI Talep sahibince 1/25000 ölçekli pafta adı ve altı derecelik dilim esas alınarak yedi basamaklı koordinat sistemine göre yirmi noktayı ve

Detaylı

Sayı : 2014 / 180 Konu: Bilgilendirme 24 Temmuz 2014

Sayı : 2014 / 180 Konu: Bilgilendirme 24 Temmuz 2014 Sayı : 2014 / 180 Konu: Bilgilendirme 24 Temmuz 2014 Değerli Üyemiz, Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 96 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) Ekonomi Bakanlığından: Amaç GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ MEVZUAT: 4458 sayılı Gümrük Kanunu (5911 ile değişik) 128 ila 134 üncü maddeleri. 21.10.2004 tarihli ve 2004/7905 sayılı BKK eki Geçici İthalat Sözleşmesi 07.10.2009 tarihli 2009/15481

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18)

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

30 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ İLE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ İÇİN GÜMRÜKTE ALINACAK TEMİNAT UYGULAMASI KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

30 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ İLE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ İÇİN GÜMRÜKTE ALINACAK TEMİNAT UYGULAMASI KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 30 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ İLE ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ İÇİN GÜMRÜKTE ALINACAK TEMİNAT UYGULAMASI KONUSUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1. KONU: Bilindiği üzere, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununun

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :82858591-010.06.02 Konu :Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Rehberi GENELGE (2018/22) İlgi :23.12.2016 tarihli ve 2016/21 sayılı Genelge Gümrük Genel

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.TEŞV.2014/1252-8033 Ankara, 22/04/2014 Dahilde İşleme Rejimi Kararında Değişiklik Yapılması Hakkında Karar ÖNEMLİ SİRKÜLER

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60)

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) 19 Ocak 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26761 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ekonomik etkili gümrük rejimleri,

Detaylı

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9)

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

Sarfiyat Tablosu ve İhraç edilen mamulün üretimi ile ilgili Kapasite Raporu) taahhüt kapatma müracaatında sunmasına gerek bulunmamaktadır.

Sarfiyat Tablosu ve İhraç edilen mamulün üretimi ile ilgili Kapasite Raporu) taahhüt kapatma müracaatında sunmasına gerek bulunmamaktadır. İHRACAT 2005/9 SAYILI DAHİLDE İŞLEME REJİMİNE İLİŞKİN İŞLEMLERİN BİLGİSAYAR VERİ İŞLEME TEKNİĞİ YOLUYLA YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ ÇERÇEVESİNDEKİ TAAHHÜT KAPATMA VE KISMİ TEMİNAT İADESİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24. Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24. Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 21/04/2015 Sayı: 2015/24 Ref : 6/24 Konu: GÜMRÜKLENMİŞ DEĞER ÜZERİNDEN HESAPLANAN CEZALAR 1. Giriş Gümrük mevzuatının öngördüğü oransal para cezalarından bazıları gümrüklenmiş değer

Detaylı

Sirküler Rapor / SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 19.03.2014/87-1 32 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 32 Seri No'lu ÖTV Genel Tebliği ile, 18 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinde değişiklikler yapılmıştır. Maliye

Detaylı

( T R.G.)

( T R.G.) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/5) (30.12.2017 T. 30286 R.G.) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ DOKUZUNCU KİTAP. Diğer Hükümler BİRİNCİ KISIM

Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ DOKUZUNCU KİTAP. Diğer Hükümler BİRİNCİ KISIM Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ DOKUZUNCU KİTAP Diğer Hükümler BİRİNCİ KISIM Geçici Depolama Yeri ve Antrepo İşletmelerinin Yükümlülükleri BİRİNCİ

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ TÜRK GÜMRÜK MEVZUATINDA YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ BİLGİ NOTU Hazırlayan: Mustafa Kemal BULUT YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNÜN YASAL ÇERÇEVESİ: 4458 sayılı Gümrük Kanunu nun 5/A Maddesi ile Yetkilendirilmiş

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Sirküler 2018 / 6. Ankara, 2 Ocak 2018 Salı. Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz;

Sirküler 2018 / 6. Ankara, 2 Ocak 2018 Salı. Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz; Ankara, 2 Ocak 2018 Salı Sirküler 2018 / 6 Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2017 Tarihli ve 30286 Sayılı Resmi Gazete - 2. Mükerrer de yayımlanan Tıbbi Cihazların

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 051 01.10.2014

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 051 01.10.2014 Sirküler Sayı: 2014 051 01.10.2014 Konu: Dahilde İşleme Rejimi Tebliği nde Yapılan Değişiklikler Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2014/5)

Detaylı

TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4)

TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4) Amaç

Detaylı

İTHALAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İTHALAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İTHALAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İthalat Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Nedir? İthalat, eşyanın ülke dışından, vergileri ödenerek veya ödenmeksizin, geçici veya kesin (kat i) olarak yurda sokulması işlemidir.

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 24 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28627 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE Amaç ve kapsam YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1) SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ... 3 2) GERİ GELEN EŞYA...

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 CCT 2014 19:24 FRCM TC ITKİB P.O1 05 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 Ekilİ! Sayı : 31429883-105.01 TELEFAKS Konu Dahilde İşleme Rejimihk. 0000120007512 - TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ

Detaylı

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 21.09.2011 Sayı: 2011/33 Konu: Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete de yayımlandı. Özet: 21.09.2011 tarih ve 28061 sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim

Detaylı

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR ( T R.G.)

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR ( T R.G.) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ KARARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR Karar Sayısı: 2017/10973 (26.11.2017 T. 30252 R.G.) Ekli Dahilde İşleme Rejimi Kararında Değişiklik Yapılması Hakkında Karar ın yürürlüğe

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 )

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 ) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 77939137-010.06.02 Konu: Antrepoya eşya alınması ve aynı gümrük idaresi denetiminde eşya sevki GENELGE (2013/5 ) Özet beyan ve transit rejimi

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/5) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, insan sağlığı

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/6)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/6) 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ

Detaylı

Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk.

Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 449 Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli ve 29934 Sayılı Mükerrer

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE ( 2012/33)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE ( 2012/33) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.GGM.0.07.02.00.010.06.01 Konu : Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Sistemi Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Rehberi GENELGE

Detaylı

Konu: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.

Konu: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul, 22/05/2014 Sayı: 2014/14 Ref: 6/14 Konu: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. A. Genel Açıklama 21/05/2014 tarihli ve 29006 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Gümrük

Detaylı

TEBLİĞ ARAÇ PARÇALARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/25)

TEBLİĞ ARAÇ PARÇALARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/25) 2 Mayıs 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30409 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ARAÇ PARÇALARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/25) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:67)

HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:67) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 19.06.2012 Sirküler No : 2012 / 42 HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Seri No:67) 16.06.2012 tarih ve 28325 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 67 Seri No.lu Harçlar Kanunu Genel

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/7)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/7) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

GENELGE ( ) S.Umman HAMĠDOĞULLARI Genel Müdür V.

GENELGE ( ) S.Umman HAMĠDOĞULLARI Genel Müdür V. T.C. BAġBAKANLIK Gümrük MüsteĢarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.19.00.161.02.03.02 31.12.2009 Konu :Gümrük Müşavirleri Asgari Ücret Tarifesi GENELGE (2009-125) Bilindiği üzere, 5911

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 058 27.10.2014

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 058 27.10.2014 Sirküler Sayı: 2014 058 27.10.2014 Konu: 36 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği 26.10.2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 36) ile

Detaylı

YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*)

YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*) EK/1 YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*) 1) VKŞ ve fon kullanıcılarını tanıtıcı bilgiler. 2) VKŞ nin yürürlükte bulunan

Detaylı

SİRKÜLER 2017/25. Son üç takvim yılı itibarıyla, ilgili her takvim yılında ihracat yapmak şartıyla yıllık ortalama ihracatı;

SİRKÜLER 2017/25. Son üç takvim yılı itibarıyla, ilgili her takvim yılında ihracat yapmak şartıyla yıllık ortalama ihracatı; SİRKÜLERİN SİRKÜLER 2017/25 Tarihi : 24.03.2017 Konusu : 23.03.2017 Tarihinden İtibaren Uygulanmak Üzere Son 3 Takvim Yılı İtibarıyla İlgili Her Takvim Yılında İhracat Yapmak Şartıyla Yıllık Ortalama İhracatı

Detaylı

TEBLİĞ. ç) Hazinenin özel mülkiyetindeki taģınmaz: Tapuda Hazine adına tescilli taģınmazları,

TEBLİĞ. ç) Hazinenin özel mülkiyetindeki taģınmaz: Tapuda Hazine adına tescilli taģınmazları, 7 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28906 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MĠLLĠ EMLAK GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 362) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Genel Tebliğin amacı;

Detaylı

Sayı: 2014/13 Ref: 6 / 13. Konu: ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR.

Sayı: 2014/13 Ref: 6 / 13. Konu: ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul,21/05/2014 Sayı: 2014/13 Ref: 6 / 13 Konu: ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜNE İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR. 21/05/2014 tarihli ve 29006 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı