SEGBİS PROJESİ HATA TESPİT VE GİDERME YÖNERGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SEGBİS PROJESİ HATA TESPİT VE GİDERME YÖNERGESİ"

Transkript

1 SEGBİS PROJESİ HATA TESPİT VE GİDERME YÖNERGESİ Sürüm: Hazırlayanlar Can Hayat Ahmet Cemil Sabır Mehmet Akif Güzey

2 İçindekiler 1.GÖRÜNTÜ PROBLEMLERİ Görüntü Gelmeme, Bozuk Gelme ve Kopma Problemleri Cisco Yazısı Donma ve Mavi Ekran Kalması Problemleri Aramalarda Gelen Görüntüde Karelenme ve Kesilme Problemleri NETWORK PROBLEMLERİ Ana Ekranda IP Bilgisinin Gözükmeme Problemi IP Girilmesine Rağmen Cihazın Farklı IP Gösterme Problemi IP Girilmesine Rağmen Cihazda IP Görülmemesi Problemi Cihaza Bağlantı Sağlanamaması Problemi KAMERA PROBLEMLERİ Görüntünün Gelmeme Problemi Görüntünün Gidip-Gelme Problemi Kameraların Beraber Dönme Problemi Odaklama Problemi Kameraya Uzaktan Erişim Sağlanamaması Problemi Kamera Dönmeme Problemi(Bağlantıların Sorunsuz Olduğu Varsayılır) KONFİGÜRASYON PROBLEMLERİ Tc-console SSH/Telnet not available Hatası Doğru konfigürasyon atıldı mı? Konfigürasyon gitti ama cihaz konfigürasyon almadı/cihazda bir değişim olmadı Ekranda tel kameranın görüntüsü var(ekranın çoğunu kapsıyor/domine ediyor) KAYIT SİSTEMİ(TMS) PROBLEMLERİ Rehber yok Arama yapılamıyor Ana ekranda not registered(kayıtlı değil) mesajı var.... 8

3 6.MİKSER PROBLEMLERİ Faz 1 kapsamında kurulan bir salona hoparlör kurulumu yapıldı Hoparlörlerden ses gelmiyor Monitörlerden ortam sesi geliyor / Hoparlörlerden uzak uç sesi geliyor Yankı var Mikrofonlardan ses alınmıyor SES PROBLEMLERİ Mikrofonların ışıkları yanmıyorsa Mikrofon ışıkları yanıyor ancak ses gelmiyorsa Hışırtı varsa Çatırtı varsa Periyodik bir parazit varsa ( gürültü ) Periyodik olmayan değişken parazit varsa ( Çınlama ) (distorsiyon)... 10

4 1.GÖRÜNTÜ PROBLEMLERİ 1. Görüntü Gelmeme, Bozuk Gelme ve Kopma Problemleri a) Monitörlerin güç ve çalıştığından emin olunmalı. b) Hdmi kabloları, arada splitter olmadan direk kodek ve monitör arasında bağlanarak test edilir. c) Kablolarda sorun yoksa, Splitter resetlenir ve bir daha kontrol yapılır. Sorun devam ediyorsa splitter değiştirilir. Bir kaç splitterda aynı sorun devam ediyorsa (kopma vs.) splitter başka bir marka splitter ile değiştirilir. ( Splitter ve kodek serisi uyumsuz. Splitterda arıza yok.) Hdmi kablo uzunluğu >20 m için güçlendiricili hdmi kablo gerekli. 2. Cisco Yazısı Donma ve Mavi Ekran Kalması Problemleri a) Seri bağlantı üzerinden kodek cihazına factory reset atılır. Ve yeniden başlatılır. b) Devam ediyorsa kodek cihazının sürümü kontrol edilir, eski sürüm ise update edilir. 3. Aramalarda Gelen Görüntüde Karelenme ve Kesilme Problemleri a) Arama yapanın bağlantı hızıyla alakalı.

5 2.NETWORK PROBLEMLERİ 1. Ana Ekranda IP Bilgisinin Gözükmeme Problemi a) Kumandadan sistem durumu ekranını açılmalı. Sistem durumu ekranında cihazın o anda kullanmakta olduğu IP(IPv4) bilgileri yer alır. b) Çözünürlük ve en-boy oranını(aspect ratio) kurulun yönergesinde belirtilen değerlere getirilmeli. 2. IP Girilmesine Rağmen Cihazın Farklı IP Gösterme Problemi a) DHCP kapatılmalı(statik IP seçeneği seçilmeli). b) IP adresinin, gateway adresinin ve subnet maskesinin doğru girildiğini teyit edilmeli. c) Verilen IP adresinin doğru IP bloğundan olduğunu teyit edilmeli. d) Kodek cihazı yeniden başlatılmalı. 3. IP Girilmesine Rağmen Cihazda IP Görülmemesi Problemi a) Ethernet (data) kablosunun uçlarını kontrol edilmeli. Gevşeme, temassızlık, yanlış kablo sıralaması olmamalı. b) Switch portu değirilmeli. Port yanlış konfigüre edilmiş ya da fiziksel olarak hasarlı olabilir. c) Switch sağlıklı olmayabilir. Aynı switche bağlı başka cihazların durumunu kontrol edilir. d) İnternet/Ethernet bağlantısı doğrulanmalı. 4. Cihaza Bağlantı Sağlanamaması Problemi a) IP bilgilerinin doğru olarak girildiğini doğrulanır. b) Cihazın IPsine ping atılır i. Ping gidiyor ise; TTL değeri 69 dan büyükse bir başka cihazla IP çakışması var demektir. Cihazın IP si değiştirilir ya da IP nin boşaltılmasını sağlanır.

6 TTL değeri 70 ten küçükse cihazın bağlı olduğu lokasyonda izin problemi var demektir. IP adresi ve lokasyon bilgisiyle BİM network şubeye başvurulunur. ii. Ping gitmiyor ise; Sırayla zaman aşımı/cihaz erişilemiyor çıktısı geliyorsa, IP çakışması var demektir. Cihaz IP si değiştirilmeli ya da IP nin boşaltılmasını sağlanmalıdır. Sürekli/çoğunlukla zamanaşımı hatası veriyorsa internet/ethernet erişimi yok demektir. BİM le temasa geçilmeli. c) Switche ek kabloyla başka bir switch bağlı. i. Bu konfigürasyonda SEGBİS data iletişimi sağlanamaz. SEGBİS data hattını ana switch üzerine aldırılmalı. d) Cihaz IPsini traceroute komutu ile izleyin. i. Omurga üzerinden adresinden sonra cevap gelmiyor Omurgaya bağlanan router/switch kapalı. ii. Omurgadan sonra cevap gelmiyor. BİM network şube ile temasa geçin.

7 3.KAMERA PROBLEMLERİ 1. Görüntünün Gelmeme Problemi a) Kamera güç alıyor mu? b) Hdmi kablo doğru takılımı c) Sorunlar devam ediyorsa hdmi kablo kontrol edilmeli. d) Birinde görüntü var diğerinde yoksa kameralar kendi aralarında yer değiştirilerek kameralar test edilir. 2. Görüntünün Gidip-Gelme Problemi a) Hdmi kablolar kontrol edilir, gevşemiş olabilir. Sorun devam ederse değiştirilir. b) Hdmi kablo uzunluğu >20 m için güçlendiricili hdmi kablo gerekli. 3. Kameraların Beraber Dönme Problemi a) İki kamera arasındaki kontrol kablosu (daisy chain) kontrol edilir her iki ucunda renk sıralaması kurulum yönergesinde ki gibi olmalı. b) Main kameraya gelen kodek üzerine takılı olan rs-232 kablosu renk sırasına göre kontrol edilmeli (içindeki pinler atabiliyor.) Rj-45 ucu renk sırasına göre kontrol edilmeli. 4. Odaklama Problemi a) Auto focus modu açık mı? Açıksa kamera önünde odaklamayı engelleyecek cisim var mı? Sorunlar devam ediyorsa. b) Kamera resetlenir. c) Kameralar yer değiştirilir. Sorunlu kamera hala sorunluysa muhtemel kamera arızası vardır. 5. Kameraya Uzaktan Erişim Sağlanamaması Problemi a) Kamera Kodek bağlantısı olan rs-232 ve rj-45 tarafı kontrol edilir. b) İki kamera arasındaki kontrol kablosu kontrol edilir. 6. Kamera Dönmeme Problemi(Bağlantıların Sorunsuz Olduğu Varsayılır) a) Kumanda pili bitmiş veya arızalı olabilir. Başka bir kumandayla test edilmeli.

8 4.KONFİGÜRASYON PROBLEMLERİ 1. Tc-console SSH/Telnet not available Hatası a) Cihaza erişim sorunu olmadığı doğrulanmalı. b) Bir başka cihazla IP çakışması olabilir. Kodek cihazlarının web arabirimi vardır. Bir tarayıcının adres satırına kodek cihazının IPsini yazarsanız bu arabirimin açılması gerekir. Farklı arabirim gelmesi cihazın IPyi almadığını ve çakışma olduğunu gösterir. Cihaz IPsi değiştirilmeli ya da IP boşaltılmalı. c) IP bloğunun izinlerinin verilip verilmediği kontrol edilmeli. 2. Doğru konfigürasyon atıldı mı? a) Mikserli sistemlerin kodek konfigürasyonu faz 1 için de faz 2 için de aynıdır. b) Miksersiz sistemlerin kodek konfigürasyonu(mikrofon sayısı ve mahkeme yerleşim planı fark etmeksizin) aynıdır. c) Faz 1 mikserli sistemlerin mikser konfigürasyonu faz 2 mikserli sistemlerin mikser konfigürasyonundan farklıdır. d) Faz 1 mikserli sistemlere hoparlör takıldığı takdirde mikser-kodek bağlantıları faz 2 şemasına göre yeniden yapılmalı ve miksere faz 2 mikserli sistem mikser konfigürasyonu yüklenmelidir. 3. Konfigürasyon gitti ama cihaz konfigürasyon almadı/cihazda bir değişim olmadı. a) Bazen tc-console konfigürasyonu gitmiş gibi gösterse de cihaz konfigürasyonu çeşitli sebeplerden ötürü alamamış/kabul etmemiş olabilir. Bu cihazlar kodek cihazı olmamasına rağmen gelen konfigürasyonu reddetmemektedir. Bu durumda konfigürasyon tc-console üzerinden yeniden gönderilmelidir. 4. Ekranda tel kameranın görüntüsü var(ekranın çoğunu kapsıyor/domine ediyor) a) Bazen tc-console konfigürasyonu gitmiş gibi gösterse de cihaz konfigürasyonu çeşitli sebeplerden ötürü alamamış/kabul etmemiş olabilir. Bu durumda konfigürasyon tc-console ile yeniden gönderilmelidir.

9 5.KAYIT SİSTEMİ(TMS) PROBLEMLERİ 1. Rehber yok. a) TMS e cihaz kaydedilmiş mi? 2. Arama yapılamıyor. 1. Kaydedilmişse TMS üzerinden templete yollanması gerekmektedir. 2. Kaydedilmemişse cihaz TMS e kaydedilip TMS üzerinden templete yollanması gerekmektedir. a) TMS üzerinde birden fazla cihaz aynı alias ile kaydedilmişse o alias ı kullanan cihazların hiç birisi arama gerçekleştiremez. Cihaz aliaslarının ya TMS üzerinden ya da cihazın web arabirimi üzerinden doğru ve eşsiz değerlerine getirilmesi gerekir. 3. Ana ekranda not registered(kayıtlı değil) mesajı var. a) TMS üzerinde aynı alias ı kullanan başka cihaz ya da cihazlar var demektir.ihaz aliaslarının ya TMS üzerinden ya da cihazın web arabirimi üzerinden doğru ve eşsiz değerlerine getirilmesi gerekir.

10 6.MİKSER PROBLEMLERİ 1. Faz 1 kapsamında kurulan bir salona hoparlör kurulumu yapıldı. 2. Hoparlörlerden ses gelmiyor. a) Bu durumda kodek-mikser bağlantılarının faz 2 kurulum yönergesinde belirtildiği şekilde yeniden yapılması, ve miksere faz 2 konfigürasyonunun yüklenmesi gerekir. a) Faz 1 salonlar için; odek-mikser bağlantılarının faz 2 kurulum yönergesinde belirtildiği şekilde yeniden yapılması, ve miksere faz 2 konfigürasyonunun yüklenmesi gerekir. b) Uygun mikser konfigürasyonu yeniden yüklenmelidir. c) Hoparlör kablosunun mikserin doğru portuna takıldığı teyit edilmelidir. 3. Monitörlerden ortam sesi geliyor / Hoparlörlerden uzak uç sesi geliyor. 4. Yankı var. 5. Mikrofonlardan ses alınmıyor. a) Miksere uygun konfigürasyon yüklenmelidir. a) Miksere uygun konfigürasyon yüklenmelidir. b) Salonun UYAP kaydı yoksa yapıldıktan sonra UYAP üzerinden arama gerçekleştirilmelidir. a) Mikser bağlantı noktalarındaki klemensler kontrol edilmelidir. (sol baştan: kırmızı(+), siyah(-), bakır rengi(şase/toprak) b) Miksere uygun konfigürasyon yüklenmelidir. c) Katip bilgisayarı üzerinden kapatılıp kapatılmadıkları kontrol edilmelidir.

11 7.SES PROBLEMLERİ 1. Mikrofonların ışıkları yanmıyorsa. a) Xlr kablo yerlerine oturmuş mu? b) Xlr kablo lehim sırası doğru mu? c) Kopuk lehim var mı? d) Lehim akması var mı? e) Başka çalışan bir mikrofon denenerek aynı uzatma üzerinde test edilir ve sorun kaynağı uzatma kablolarında mı mikrofonda mı tespit edilmeli. 2. Mikrofon ışıkları yanıyor ancak ses gelmiyorsa a) Mikrofon başlıkları (çekirdekleri) kontrol edilmeli. Çalışan bir mikrofonla başlıkları değiştirilerek kontrolleri yapılmalı. b) Lehimler kontrol edilmeli. c) Kodek üzerinde veya mikser üzerindeki konfigrasyonlar uzak erişimle kontrol edilmeli yenisi istenmeli. 3. Hışırtı varsa 4. Çatırtı varsa a) Mikrofon başlıkları (çekirdekleri) kontrol edilmeli gevşemişse sıkılmalı. a) Bağlantılar yerlerine oturtulmalı. 5. Periyodik bir parazit varsa ( gürültü ) a) Dış etmenlerden parazit alıyor olabilir. Dış hatlardan, printerdan, florasan lambadan gibi. 6. Periyodik olmayan değişken parazit varsa ( Çınlama ) (distorsiyon) a) Xlr bağlantı sıraları pinlere doğru şekilde yapılmalı. Kurulum yönergesinden doğru sıralamaya bakılmalı. b) Doğru sıralama yapıldığı düşünülüyorsa, tek bir mikrofon uzatmasız şekilde (fabrika çıkışı) kodek arkasına tek tek takılarak ses karşı taraftan dinlenir. Bu şekilde sorun yoksa sorun kaynağı olarak uzatma kabloları kontrol edilir.

12 c) Tek mikrofon fabrika çıkışı denendiğinde sorun devam ediyorsa şebekenin toprak hattında problem olabilir. Başka enerji kaynakları kullanılmalı ve ölçümleri yapılmalı. d) Çınlama sesi duyulur seviyenin altında ama mikrofona el ile temas edildiğinde karşı tarafa giden seste çınlama artıyorsa sorun xlr pin dizilimi sırasında, lehimlerde veya şebekenin toprak hattında aranmalı.

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

Turk Telekom A.S. BuluTT Konferans. Sık Sorulan Sorular

Turk Telekom A.S. BuluTT Konferans. Sık Sorulan Sorular Turk Telekom A.S. BuluTT Konferans Sık Sorulan Sorular 1. BuluTT Konferans nedir? Bulutt Konferans Türk Telekom Veri Merkezinde kurulmuş olan Video Konferans ve Web Konferans uygulamaları sayesinde; kullanıcıların

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. En fazla 16 analog kamera için loop through özelliği (DVD modeline göre). 2. RS-232 cihazına bağlayın. 3. Dört alarm girişine kadar bağlayın.

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Linksys PLEK500. Elektrik Hattı Ağ Adaptörü

Kullanıcı Kılavuzu. Linksys PLEK500. Elektrik Hattı Ağ Adaptörü Kullanıcı Kılavuzu Linksys PLEK500 Elektrik Hattı Ağ Adaptörü İçindekiler Genel Bakış 2 Özellikler 2 Elektrik Hattı ağı nasıl çalışır 3 Örnek kurulum 3 Elektrik Hattı Ağını Kurma 4 Kuruluma genel bakış

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc.

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc. IP55 Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Tel. +886 2 2918 0169, Fax +886 2 2915 2389 4/F, No.12, Alley 6, Lane 45, Pao Shin Road Hsintein City, Taipei, Taiwan.

Detaylı

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12 WiFi RS232 Converter Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 2 / 12 1. ÖZELLĐKLER 60.20mm x 40.0mm devre boyutları (5-15)VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Cisco PT Kullanımı. Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları. GYTE - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Cisco PT Kullanımı. Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları. GYTE - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Cisco PT Kullanımı Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları Cisco Packet Tracer Cisco Packet Tracer programı, hiç bir fiziki makine veya araç kullanmadan cisco işlemlerinin

Detaylı

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23 Ağ Temelleri Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013 Ref: HNet.23 Ağ Nedir Ağ, iki yada daha fazla cihazın kablolu veya kablosuz olarak birbirleri ile belirli protokoller

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 1 / 11 WiFi Relay Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 2 / 11 1. ÖZELLĐKLER 100.0mm x 80.0mm devre boyutları 12/24 VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini gösteren LED ler 4 adet, 12/24V,

Detaylı

Bridge Mod Modem ve Firewall Ayarları

Bridge Mod Modem ve Firewall Ayarları Bridge Mod Modem ve Firewall Ayarları Public (WAN) IP Private (LAN) IP 88.34.45.43 192.168.1.1 192.168.1.33--- ZyWALL cihazınız öncesi yapınız; yukarıdaki şemada anlatılan; modeminizin sizi internete bağlayan

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI

MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI MBS100E/G/W MODBUS GATEWAY 04 / 2017 MIKRODEV_SM_MBS100_CG İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

IP70. Gündüz & Gece Megapixel/HD H.264 Network Kamera. Compro Technology, Inc.

IP70. Gündüz & Gece Megapixel/HD H.264 Network Kamera. Compro Technology, Inc. IP70 Gündüz & Gece Megapixel/HD H.264 Network Kamera Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Tel. +886 2 2918 0169, Fax +886 2 2915 2389 4/F, No.12, Alley 6, Lane 45, Pao Shin Road Hsintein City, Taipei,

Detaylı

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları ve Bağlantı Kabloları Her bilgisayar üzerindeki düğmeleri, yuvalar (kablo girişleri) ve prizler bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Ancak, çoğu masaüstü bilgisayarlarda bazı özellikleri aynıdır. Bilgisayar

Detaylı

AIRTIES WOB-100 Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) Bu döküman AirTies Kablosuz İletişim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Kılavuza Genel Bakış

Detaylı

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. (Modele bağlı olarak) sekize kadar IP kameraya bağlanmak için yerleşik portlar. 2. Dört taneye kadar alarm girişi ve bir alarm

Detaylı

CLR-MCG-xx Serisi 1Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici

CLR-MCG-xx Serisi 1Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri www.telkolink.com CLR-MCG-xx Serisi 1Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici CLR-MCG-xx Serisi Media Converter Elektriksel Bakır RJ45 Etherneti

Detaylı

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları

Bilgisayar Kasası Üzerindeki Düğmeler. Kabloları ve Bağlantı Kabloları Her bilgisayar üzerindeki düğmeleri, yuvalar (kablo girişleri) ve prizler bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Ancak, çoğu masaüstü bilgisayarlarda bazı özellikleri aynıdır. Bilgisayarın

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu Ayrıntılı bilgi için web sayfamızı ziyaret edin. www.acrelektronik.com.tr 1 İçindekiler 1. ACR-Net 100... 3 1.1. ACR-Net 100 Özellikleri... 3 1.2. Kullanım Alanları... 3 1.3.

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları. Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Bölüm 4 Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir STH operatörüne gerek

Detaylı

CLR-MCG-21S 2Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici

CLR-MCG-21S 2Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri www.telkolink.com CLR-MCG-21S 2Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici CLR-MCG-21S Serisi Media Converter Elektriksel Bakır RJ45 Etherneti

Detaylı

CLR-MCG-21S @ 2Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici

CLR-MCG-21S @ 2Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri www.telkolink.com CLR-MCG-21S @ 2Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici CLR-MCG-21S Serisi Media Converter Elektriksel Bakır RJ45 Etherneti

Detaylı

TVR 12HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TVR 12HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu TVR 12HD Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. RS-232 cihazına bağlayın. 2. Dört alarm girişine kadar bağlayın. 3. Bir alarm çıkışını bağlayın. 4. Dört ses girişini RCA konnektöre

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

TL-MR3220 ve TL-MR3420 Kurulum Kılavuzu

TL-MR3220 ve TL-MR3420 Kurulum Kılavuzu TL-MR3220 ve TL-MR3420 Kurulum Kılavuzu 3G Özgürlüğünü Paylaşın BAŞLAMADAN ÖNCE 1. 3G Modeminizi PC nize taktığınızda çalıştığından ve internete girebildiğinizden emin olunuz. 2. 3G Modeminiz PC ye takılıyken

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R26 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM

MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM MÜZİK SETİ VE SES SİSTEMİ EĞİTİM MÜZİK SETİ ARIZALARI Müzik setleri genel olarak; Ana Besleme, CD Bölümü, Display bölümü ve Kasetçalar bölümlerinden oluşmaktadır.

Detaylı

UMUX Sistemi. Sistem Kartları v1. Hazırlayan: Rıdvan ŞANAL. Web Sitesi:

UMUX Sistemi. Sistem Kartları v1. Hazırlayan: Rıdvan ŞANAL. Web Sitesi: UMUX Sistemi Ve Sistem Kartları 20131025.v1 Hazırlayan: Rıdvan ŞANAL Web Sitesi: http://www.avd.com.tr İçindekiler 1 Genel Bilgiler... 1 2 UMUX Sistemi Sistemi... 2 2.1 UMUX Sistem Şaseleri... 2 2.1.1

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ

CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ Kablo Bağlantıları ve Slave Node Adresinin Belirlenmesi KM-N2-FLK Modbus Ayarlarının Yapılması PLC Modbus Ayarlarının Yapılması KM-N2-FLK dan 1 Word Okuma İşlemi KM-N2-FLK

Detaylı

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 FİHRİST Tek hat şeması 2 Kontrol modülü 3 Ünitenin tanımı 4-5 Çizimler 6-11 Ünitenin devreye alınması 12-19 Olağan çalışma ve periyodik kontrollar 20

Detaylı

Monitör Çıkış Ayarları

Monitör Çıkış Ayarları Monitör Çıkış Ayarları VGA/HDMI Çözünürlüğünün Ayarlanması kayıt cihazınızın fabrika çıkışındaki monitör çözünürlüğü 1280x1024 piksel olarak ayarlanmıştır. Eğer cihazınıza daha yüksek çözünürlükte bir

Detaylı

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu

EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu EMG Ethernet Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 2.4 10/2014 Güvenlik Şartları ve Uyarılar: Cihazı kullanmadan önce kullanma talimatının tamamını okuyunuz. EMG cihazının bağlandığı ağ üzerindeki diğer

Detaylı

EPC-N KÜMES OTOMASYONU. Cloud. EPC-N Uygulama Notu 03 - Cloud

EPC-N KÜMES OTOMASYONU. Cloud. EPC-N Uygulama Notu 03 - Cloud EPC-N KÜMES OTOMASYONU Cloud EPC-N Uygulama Notu 03 - Cloud 1. Bağlantı EPC-N cihazını EMKO CLOUD uygulamasına bağlanamak için öncelikle eternet bağlantısını yapmalısınız. Aşağıdaki resimlerde eternet

Detaylı

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m 4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m Kullanma Kılavuzu DS-55504 Kurulum işleminden ve kullanmadan önce lütfen aşağıdaki güvenlik talimatlarını dikkatli şekilde okuyun: 1. Lütfen bu cihazla ilgili

Detaylı

PHONELINK Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Telefon Hattını Network Hattına Çeviren Cihaz Model: PK 8501

PHONELINK Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Telefon Hattını Network Hattına Çeviren Cihaz Model: PK 8501 PHONELINK Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Telefon Hattını Network Hattına Çeviren Cihaz Model: PK 8501 İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİLER... 3 BAŞLAMADAN ÖNCE... 4 Özellikleri:... 4 Kutu içeriği:... 4 Sistem

Detaylı

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1072767B-TR REV 1.0 ISS 16OCT14 Telif Hakkı 2014 United Technologies Corporation. Interlogix, United Technologies Corporation un bir birimi olan UTC Building

Detaylı

IR KABLOSUZ KONFERANS SĠSTEMĠ

IR KABLOSUZ KONFERANS SĠSTEMĠ IR KABLOSUZ KONFERANS SĠSTEMĠ EG-5710M Infrared Konferans Sistemi () EG-5710S Yazılım EG-5710C BaĢkan EG-5710D Delege EG-5710R IR Receiver GS-702P ġarj EG-2204M UHF Wireless Mic (4 Mic EG-2202M UHF Wireless

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI

REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI RIO200 S/E/G/W RIO201 S/E/G/W REMOTE IO 04 / 2017 MIKRODEV_RIO200/RIO201 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 REMOTE IO KONFİGÜRASYON

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR Kamera kontrol ünitelerinde oluşan arızalar için pratik çözümler Kamera kontrol ünitesi açılmıyor. Elektrik prizinde enerji olmayabilir. Kamera kontrol ünitesinin

Detaylı

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA E10 Serisi Kullanım

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

LiftNet. Abdulkadir DEMİRKOL AYBEY ELEKTRONİK

LiftNet. Abdulkadir DEMİRKOL AYBEY ELEKTRONİK LiftNet Abdulkadir DEMİRKOL AYBEY ELEKTRONİK ÜRÜN TANITIM SEMİNERİ 16 ŞUBAT 2016 LiftNet Nedir? Aybey Elektronik in geliştirmiş olduğu LiftNet sistemi, asansörlere bilgisayar üzerinden bağlanarak; Asansör

Detaylı

Modern Control Products

Modern Control Products KIP-PDU Series Power Distribution Units with Time Slicing Functions Series Operation Manuel Outlet Control Time Functions Temperature Humidity Voltage Monitoring Current Monitoring Door Switches Air Pressure

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 2 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazlarının kullanım alanlarıyla ilgili olarak

Detaylı

SAT VIEWER Kullanım Klavuzu

SAT VIEWER Kullanım Klavuzu SAT VIEWER Kullanım Klavuzu Güvenli Hayat Teknolojileri Elektronik A. Ş. 444 09 18 1. IP KAMERA BAĞLAMA Adım 1: IP kamerayı network kablosuyla switch' e bağlayınız. Adım 2: IP kameraya enerji veriniz.

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 3 Bu bölümde Xpeech VoIP Gateway cihazları ile herhangi bir UMTH operatörüne gerek

Detaylı

2N Smartgate Analog GSM FCT S.S.S

2N Smartgate Analog GSM FCT S.S.S 2N Smartgate Analog GSM FCT S.S.S S1 2N Smartgate üzerinden nasıl Fax çekilebilir? C1 Öncelikle cihaz içine takılacak olan GSM kartın ilgili operatörlerden ( Turkcell, Vodafone ve Avea) Fax ve Data servislerinin

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ

Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Kablosuz Ağ Teknolojileri ve Uygulamaları 1 BSM 453 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI KABLOSUZ YEREL ALAN AĞ KURULUMLARI Kablosuz Ağ Teknolojileri

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

CLR-MCG-11 @ 1Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici SC SM 20km

CLR-MCG-11 @ 1Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici SC SM 20km Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri Çözümleri www.telkolink.com CLR-MCG-11 @ 1Port Gigabit Ethernet RJ45 Bakır - Fiber Optik Çevirici SC SM 20km CLR-MCG-11 Media Converter Elektriksel Bakır RJ45 Etherneti

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LT. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

CLEARONE MAX IP KONFERANS CİHAZI

CLEARONE MAX IP KONFERANS CİHAZI CLEARONE MAX IP KONFERANS CİHAZI KURULUM/KULLANIM KILAVUZU Adım Adım Kurulum; 1 BAĞLANTI Genişletmek İçin; Maksimum 4 taneye kadar aşağıdaki şekilde genişletilir. 2 CİHAZ ÜZERİNDEN AYARLAMA IP VERME Cihaz

Detaylı

Elektronik Masa Nedir?

Elektronik Masa Nedir? Elektronik Masa . Hepsi birarada, entege çözüm.. Dokunmatik Tablet.. - HDMI desteği Elektronik Masa Nedir? - İçerisinde Bilgisayar, Mikrofon, Hoparlör, Ses/video giriş çıkışları ve giriş kanlallarında

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-2201IP-D, BLW-2201IP-DV, BLW-2202IP, BLW-2203IP-V, BLW-2204IP-V, BLW-2205IP, BLW-2206IP-B UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

CLR-232-ES RS232 - Seri Ethernet Çevirici

CLR-232-ES RS232 - Seri Ethernet Çevirici CLR-232-ES RS232 - Seri Ethernet Çevirici BÖLÜM I Genel Bu kılavuzda, CLR-232-ES seri sunucu kullanılarak, uzaktaki bir otomasyon sistemine nasıl bağlantı kurulacağı anlatılmaktadır. Ethernet ağ üzerinden

Detaylı

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

DLMS MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI

DLMS MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI DLMS MODBUS GATEWAY KONFİGÜRASYON YAZILIMI MDC100E/G/W DLMS MODBUS GATEWAY 04 / 2017 MIKRODEV_SM_MDC100_CG İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MODC GATEWAY

Detaylı

F3SG-RA/RE ve G9SB Serilerinin Bağlantı Şekilleri

F3SG-RA/RE ve G9SB Serilerinin Bağlantı Şekilleri F3SG-RA/RE ve G9SB Serilerinin Bağlantı Şekilleri İÇİNDEKİLER Giriş G9SB Güvenlik Rölesi G9SB Güvenlik Rölesi Bağlantı Şekilleri F3SG-RE Güvenlik Bariyeri ve G9SB Güvenlik Rölesi ile Bağlantı Şekli F3SG-RA

Detaylı

2N Easygate Hakkında Sorular ve Cevaplar

2N Easygate Hakkında Sorular ve Cevaplar 2N Easygate Hakkında Sorular ve Cevaplar S1 2N Easygate Cihazı ile Fax çekilmek için Ne Yapılmalıdır? C1 Öncelikle cihaz içine takılacak olan GSM SIM kartın ilgili operatörlerden (Turkcell, Vodafone ve

Detaylı

Xpectia-CP1L-E Ethernet Haberleşmesi (TCP/IP) Giriş Xpectia Haberleşme Ayarları PLC Haberleşme Ayarları Referanslar

Xpectia-CP1L-E Ethernet Haberleşmesi (TCP/IP) Giriş Xpectia Haberleşme Ayarları PLC Haberleşme Ayarları Referanslar Xpectia-CP1L-E Ethernet Haberleşmesi (TCP/IP) Giriş Xpectia Haberleşme Ayarları PLC Haberleşme Ayarları Referanslar Kamera dan Gelen Bilgiyi PLC ye Aktarma Bu dökümanda CP1L-E üzerinden kamera ile PLC

Detaylı

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD Kullanma Kılavuzu DS-55100-1 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 50 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

MLC 410 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU

MLC 410 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU MLC 410 KENDİNDEN YATAKLI SİSTEM MANYETİK LİNEER CETVELLER TEMASSIZ ÇALIŞMA 0,005 MM İLE 1 MM ARASI ÇÖZÜNÜRLÜK 4880 MM ÖLÇÜM MESAFESİ KENDİNDEN YATAKLI SİSTEM IP67 YÜKSEK KORUMA SINIFI MÜKEMMEL KARARLILIK

Detaylı

PROFESYONEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ

PROFESYONEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ STARFON TEKNOLOJİ PROFESYONEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ Geleceğin intercom ve smart home teknolojisini bizimle yaşayın... SF 90 Dış Ünite SF 66 İç Ünite FARK YARATAN TASARIMI BENZERSİZ KALİTESİ İLE EVİNİZDE

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Mobil

Detaylı

GEM-10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.01 07/2011

GEM-10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.01 07/2011 GEM10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 1.01 07/2011 1.Giriş 1.1 Genel Özellikler ENTES GEM10 GPRS/Modbus Gateway Modbus protokolü ile haberleşen cihazlarınıza GPRS veya ethernet ağı üzerinden

Detaylı

Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi. FT232R ve MAX232 Entegreleri. Çalışma Raporu

Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi. FT232R ve MAX232 Entegreleri. Çalışma Raporu Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi FT232R ve MAX232 Entegreleri Çalışma Raporu Hazırlayan: Fatih Erdem 26 Mayıs 2011 Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi Günümüz bilgisayarları USB,

Detaylı

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Nisan-2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Mehmet ŞENGÜL

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı

TPT-8020A Çok İşlevli Kablo Test Cihazı

TPT-8020A Çok İşlevli Kablo Test Cihazı TPT-8020A Çok İşlevli Kablo Test Cihazı GENEL TPT-8020A model nolu Multifonksiyonlu Kablo Test Cihazı, kullanımı kolay bir test setidir. Basit network testleri, kablo tespiti gibi pratik ölçümler yapar.

Detaylı

Full HD Mini HDMI Genişletici

Full HD Mini HDMI Genişletici Full HD Mini HDMI Genişletici Kullanma Kılavuzu DS-55203 Ürün tanıtımı Bu HDMI Genişletici, çift olarak çalışan bir verici ünite (TX) ve bir de alıcı üniteden (RX) oluşur. Sıkıştırılmamış full HD1080p@60Hz

Detaylı