Ö. Madra: Evet, buna uygun da bir konumuz var galiba. Marshall ın Vatandaşlık ve Sosyal Sınıf makalesinden kalkarak konuşacağız biraz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ö. Madra: Evet, buna uygun da bir konumuz var galiba. Marshall ın Vatandaşlık ve Sosyal Sınıf makalesinden kalkarak konuşacağız biraz."

Transkript

1 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. A. Haligua: Günaydın. A. Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Kadınlar gününü de kutlarız hepinizin. A. Buğra: Çok teşekkür ederim. Ö. Madra: Evet, buna uygun da bir konumuz var galiba. Marshall ın Vatandaşlık ve Sosyal Sınıf makalesinden kalkarak konuşacağız biraz. A. Buğra: Evet. Biraz sosyal haklar temelinde evrensel vatandaşlık hakları yaklaşımını feminist eleştirinin nasıl biçimlendirdiğini konuşalım istedim. Biliyorsunuz Sosyal Politika Forumu bu yaklaşımı benimsiyor Biz eşit vatandaşlığa ve sosyal haklara inanıyoruz, o doğrultuda çalışıyoruz, fakat şunun da farkındayız ki, bu eşit vatandaşlık kavramı tek başına sosyal hakların anlamlı bir biçimde hayata geçmesine Ö. Madra: Yetmiyor. A. Buğra: Yetmiyor. A. Buğra: Nitekim, feministler bu bağlamda Marshall ı çok eleştirdiler. Ö. Madra: Marshall, Vatandaşlık ve Sosyal Sınıf diye ortalığı karıştıran bir makale yazmıştı, değil mi? A. Buğra: İkinci Dünya Savaşı ndan sonra böyle bir makale yayınlandı ve bu Avrupa da refah devletinin gerçekten kuramsal temelini oluşturan makale olarak bilinir; hakikaten çok önemli. Temel olarak eşit vatandaşlık haklarının kapitalist toplumun sınıflı niteliğinden kaynaklanan eşitsizliği bir miktar değiştirmeye, yumuşatmaya ve bu şekilde toplumu dönüştürmeye yol açabileceğini savunur. A. Buğra: Refah devleti uygulamaları da hakikaten bu inanç doğrultusunda yapıldı. Son yıl içerisinde feministler bu yaklaşımı çok eleştirdiler. Eşit vatandaşlık kavramının toplumsal cinsiyet farklarından kaynaklanan sorunları gözardı ettiğinden dışlayıcı bir nitelik taşıdığını öne sürdüler.

2 A. Buğra: Yani kadınların farklı sorunları, farklı ihtiyaçları burada dikkate alınmıyor; eşit vatandaşlık kavramı gibi genelgeçer bir kavramla bu konuya yaklaşılıyor, denildi. Bu arada Nobel ödüllü ünlü iktisatçı Amartya Sen in yapabilirlik yaklaşımı ortaya çıktı ve o da çok bu tartışmalar üstünde önemli bir ek yaptı çünkü feminist eleştiriyle bir miktar örtüşen, birleşen bir yaklaşımdı. Sen burada eşit hakların ve imkanların eşit yapabilirliklere, yani hayatla ilgili seçim yapabilme yeteneğine dönüşmeyebileceğini söylüyordu. Aslında söylenen şey çok karmaşık değil. Belki hatırlarsanız, bir tarihte Muammer Kaddafi kadın-erkek eşitliği taleplerine karşılık kadın-erkek eşitliğini hafife alırken ve alaya alırken, hamile bir kadın paraşütle atlayamaz demişti. Ö. Madra: Hmm... Çok manasız olduğunu belirtmeliyim bu açıklamanın. A. Buğra: Son derece manasız. Ö. Madra: Albaya saygılarımla. A. Buğra: Son derece manasız ama yanlış değil. Hamile bir kadın paraşütle atlayamaz. Asıl önemli olan hamile bir kadının paraşütle atlayamayacağı gerçeğinden hareketle ne yapacağımız. A. Haligua: Mesela, Parkinsonlu bir bey de atlayamaz. Ne yapacağız o zaman? A. Buğra: Evet, evet. Zaten, Sen in yapabilirlik yaklaşımı sadece kadınların durumunu değil, özürlülerin ve başka türlü dezavantajlara sahip kişilerin durumunu da gündeme getiriyor. Ö. Madra: Bir de üstelik hamilelik gibi bir durumu bir çeşit sakatlıkla özdeşleştirmiş oluyor. O yüzden biraz albaya itirazım var. A. Buğra: Yani albayın söylediği lafın derinliği bir yana, eğer kadınlar da, başka dezavantajlara sahip gruplar da eşit koşullarda topluma katılacaksa bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor. Aynı şeyi mesela Amerika daki siyahlar için de söylemek mümkün. A. Buğra: İş hayatı herkese açık, öğrenim hayatı herkese açık, buyrun gelin, biz ayırım yapmıyoruz, demekle iş bitmiyor. Çünkü tarihsel bir birikim var, o birikimin getirdiği bir sürü dezavantaj var. Onların aşılması için özel önlemler alınması gerekiyor. Dolayısıyla pozitif ayrımcılık kavramı gündeme geliyor. Bu kavram da çok etkili oldu, çok yerleşti. En başında, kadınlara Avrupa da çok cömert analık izinleri, çocuk izinleri ve buna benzer imkanlar tanındı. Burada bu kabul gören bir yaklaşımdı. Ayrıca, kota uygulamaları gündeme geldi ve önem kazandı. Bütün bunlar sosyal politika alanında çok önemli adımlardı. Ö. Madra: Kota derken, mecliste çeşitli düzeylerde temsil açısından filan değil mi? A. Buğra: İşyerlerinde aynı zamanda. Meclistekiyle işyerlerindekini biraz birbirinden ayırmak lazım. Meclisteki çok açık bir gerekliliğe işaret ediyor. Yani eğer meclis bir temsil mekanizmasıysa, bir temsil kurumuysa orada hakikaten herkesin temsil edilmesi lazım.

3 Ö. Madra: Başbakan Erdoğan da dün kadın kollarına yaptığı konuşmada bu konuya değindi, ve özeleştiri yaptı medyada çıkan şekliyle. Şey demiş, işte, seçimlere çok az kala kurabildiğimiz için partiyi, ancak bu kadar kadın bulabildik. Bir dahaki seçimlerde 11 değil, çok daha fazla kadın milletvekilimiz olacak, demiş. A. Buğra: Eksik olmasın, çok teşekkür. Görünce inanırız. Burada bir parantez açarsam biz epeyce kadın siyasetçi gördük; Işılay Saygın ı gördük, Tansu Çiller i gördük. A. Haligua: Meral Akşener. A. Buğra: Gülay Aktuğ u gördük, Meral Akşener i gördük. Dolasıyla bu da çözüm olmayabiliyor. Hangi kadını nasıl temsil ettiler bu politikacılarımız? Nicelik dışında nitelik de önem kazanıyor tabii. A. Buğra: Gayet önemli tabii. Yani şimdi bunu söylerken bir de, Şili cumhurbaşkanını, Yunanistan daki dışişleri bakanını, Boğaziçi Üniversitemiz in rektörünü ve rektör yardımcısını anmak istiyorum. Yani bunlar kadınların idareci konumlara gelmelerinin gerçekten bir fark yaratabileceğini gösteren örnekler. Ö. Madra: Evet, sen Harvard ın eski başkanıyla aynı fikirde değilsin, Lawrence Summers la? A. Buğra: Camille Paglia nın iki gün önce New York Times da bir makalesi çıktı. Ö. Madra: Atlamışız. Hemen bulup koyalım internet sitemize. A. Buğra: Tabii, Paglia olması enteresan. Çünkü Paglia eşitlikçi feministlere karşı kadınların farklılığını savunan birisi. Dolayısıyla ciddi bir biçimde rektörün yanında. Aslında konuyu belki biraz hatırlatmak lazım. Rektör bir iktisatçı, yaptığı bir konuşmada kadınların matematik ve bilim alanında bazı doğuştan gelen farklılıkları olabileceğini söylemiş ve feminist gruplar tarafından da iyice sıkıştırılıp istifaya zorlanmış. Ö. Madra: Evet, ondan önce de, çok önceden de, dünyadaki sorunları çözmek için harika bir formulü öneren adamdı, Dünya Bankası başdanışmanı olarak. Bütün kirlenmeyi ihraç edelim, Üçüncü Dünya ülkelerine, yoksul ülkelere. Onlar bu atıkları alsınlar ve kalkınsınlar demişti. A. Buğra: Bunlarda böyle bir standart iktisatçı kafası var. Onları hatırlatıyor Paglia, feministlere kızıyor, çünkü farklılığı vurguluyor. Bu farklılığın vurgulanması, farklılıkları dikkate alan bir yaklaşım, sosyal haklar yaklaşımını savunan feministlerin de dikkat çektikleri bir şey. Farklılıkları dikkate alan bir sosyal politika anlayışı geliştirmek gerçekten önemli ve gerekli. Fakat bu tür yaklaşımlar yürürlüğe girdikten sonra, bunların da kendi sorunları olduğu göze çarptı. Mesela çocuk izinleri buna tipik örnek. Kadınlara çok cömert çocuk izinleri veriliyor ve bunun onların toplumsal hayata, çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştıracağı düşünülüyor. Fakat biraz uzun dönemde bunun ne gibi sonuçlar açtığına bakınca bu uygulamanın kadınların çalışma hayatında bir ikinci sınıf konuma itilmelerine de sebep oldukları görülüyor. Kadın çocuk sahibi oluyor, çocuğunun yanında kalıyor, çocuğunu yetiştiriyor ama full-time işine döndüğü zaman kariyerini bıraktığı yerden devam ettiremediğini görüyor.

4 A. Haligua: Yani hem çocuk, hem kariyer hâlâ mümkün değil mi? Genelde.. A. Buğra: Zorlanıyor. Yani çözmüyor meseleyi. Yani çocuk izni olmasa radikal bir seçim yapmak gerekecek. Bu da istenilir bir şey değil. Mesela İsveç üzerine yapılmış araştırmalar var. Bazı meslekler tamamiyle kadın mesleği haline geliyor ve kadın mesleği haline geldiği zaman da, ikinci sınıf bir nitelik kazanmış oluyor. Bazı mesleklerde ise kadınlar bulunamıyor. Çünkü bu izinler, işten uzaklaşmalar, uzaklaşabilme imkanı vs. kariyerde erkekler kadar ilerleyememelerine yol açıyor. Bu durumda başka bir çözüm düşünmek gerekir fikri gündeme geliyor. Bu konuda siyaset felsefecisi Nancy Fraser in hakikaten çok ufuk açıcı fikirleri var. Ö. Madra: Nancy Fraser? A. Buğra: Evet. Nancy Fraser a göre bu kimlik sorununu bölüşümle ilgili sorunlarla, ekonomik hayata katılmakla ilgili sorunlarla birlikte düşünmemiz lazım ve bu bağlamda toplumsal işbölümünden doğan kimlikleri sorgulamamız lazım. Yani bu olmadan sadece kadınların böyle ihtiyaçları vardır, siyahlara şunu verelim, farklı etnik gruptan olanlara bunu verelim gibi yaklaşımlarla bu işin yürümeyeceğini, özellikle kadın-erkek konusunda bütün bu kimlikleri sorgulamak gerektiğini söylüyor. İşbölümünü yeniden düşünürken erkeklerin de çocuk bakabileceğini düşünmemiz lazım. A. Buğra: Şu anda Avrupa nın pek çok ülkesindeki yaklaşımda bu yönde, yani mesela çocuk izinlerini analık izni olarak artık değerlendirmiyorlar, babaya da bu hak veriliyor ve erkekler de bunu kullanmayı teşvik ediliyorlar. Bu yaklaşım bana çok anlamlı geliyor gerçekten. Bir de A. Haligua: Ali Babacan ın güzel vecizleri vardı. A. Buğra: Evet, bir de şöyle bir şey varsayılıyor. Ali Babacan ın söylediği yakışıyor buraya. Şöyle bir varsayım var: Normal olarak çocuğun annesine ihtiyacı vardır. Kadın evde olup çocuklarıyla birlikte olmak ister. Dolayısıyla kadının ekonomik hayata katılmasını, çalışma hayatına katılmasını bu özelliklerde birleştirelim. Mümkünse, kadının ekonomik hayata katılma gereğini, ihtiyacını ortadan kaldıralım. Ali Babacan ın ifadesi, 2003 yılına gidiyor. Büyük ekonomik kriz yavaş yavaş kontrol altına alındı, işler düzelmeye başladığında şöyle bir şey söyledi bakan; Artık erkekler daha rahat iş buluyorlar, işsizlik sorunu azaldı, dolayısıyla kadınlar Ö. Madra: Evde otursun A. Buğra: evde oturabilir. Artık çalışmak zorunda değiller. A. Haligua: Ve ardından da, bu da iyi bir şey diye cümleyi tamamlamış 2003 yılında. Bunun olumlu bir gelişme olduğunu da söylemiş. A. Buğra: Evet, çok olumlu bir gelişme olarak büyük bir iyiniyetle söyledi. Bakın ne güzel artık, işler düzeldi, kadınların çalışması lazım değil. Kadınların çalışması kötü bir şey olarak değerlendirildi.

5 A. Haligua: Olumsuz herhalde. A. Buğra: Olumsuz olarak değerlendiriliyor. Üzerinde durulması gereken yaklaşımlardan biri bu. Bu doğrultuda başka şeyler de söyleniyor. Mesela bugün Avrupa Birliği ilişkilerinin etkisiyle kimse bunu bu kadar rahat söyleyemez. Yani böyle düşünen gene çok insan vardır ama bu artık bu kadar rahat ifade edilmez. Ö. Madra: Hele Avrupa Birliği ilişkilerinin yürütülmesinden sorumlu bakan olunca, değil mi? A. Haligua: Valla bir yıl sonra bir açıklaması daha var Ali Babacan ın. Kadınlar gününde bir fabrikayı ziyaret ediyor. Benden istediğiniz bir şey var mı? diyor, kadınlar barış istiyoruz falan diyorlar. Ardından şu açıklamayı yapıyor. Hükümet olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Mutfaktaki yangını söndürmede, evi idare etmede, toplumsal yapımızı korumada kadınlarımız çok üstün başarı gösteriyor. Ak Parti iktidarı olarak bu ağır yükü bir ölçü de olsa hafifletmek, onlarla paylaşmak istiyoruz. Bu sebeple siyasi ve ekonomik reformlar yapıyoruz. diyor. Bunun üzerine biri, Bugün izin günü olsun mu, mesela 8 Mart? diye soruyor. Zaten arkadaşlarımız haftalık iznini yapıyorlar diye bitiriyor konuşmasını. Ö. Madra: Bu fazla. A. Buğra: Gene eksik olmasın. Ö. Madra: Çalışmak özgürleştirir, diye de ilave ediyor mu? A. Haligua: Yok, ama bir yıl sonra yani, 2004 te de söylem aynı. A. Buğra: Bunları söylerken, ben kesinlikle çalışmak özgürleştirir diye düşünen bir insan değilim. Ö. Madra: Biliyorum. A. Buğra: Bunu herhalde biliyorsunuz. Ayrıca evden çıkmaktan da hiç hoşlanmayan bir insanım. Ama bir seçim olması gerektiğine çok inanıyorum. Ekonomik bağımsızlığın sahiden öyle boş bir laf olmadığına inanıyorum. Yani modernizm çok eleştirildi, modern sosyal politika önlemlerinin gerçekten her derda deva olmadığı çok söylendi. Ama insanın bazı fikirleri ve bazı düşünceleri elinin tersiyle itmesi çok kolay değil. Bunlardan bir tanesi ekonomik bağımsızlığın önemiyle ilgili olan. Gerçekten ekonomik bağımsızlık olmadan özgürlüğü düşünmek çok çok zor. Ö. Madra: Evet, yani temel bir bağımlılık, karşılıklı bağımlılık ilişkisi var orada, değil mi? A. Buğra: Evet. İnsan aileden zenginse, hiç kimseye hesap vermeden harcayabileceği maddi imkanları varsa, o zaman ille de özgürleşeceğim, diye çalışmasın. Yani bu durumda çalışmanın gerekli olduğunu düşünmek zorunda değiliz. Ama ne bileyim, sinemaya gitmek için birisinden para istemek hoş bir şey değil. Bir de şu var; ben evde oturmayı çok seviyorum da; istemediği zaman insanın dışarı çıkmak özgürlüğü olması çok önemli. Bu açıdan Türkiye için çok önemli bir konu da, kadınların evde çalışması, eve iş verme olayı. Mesela muhafazakar yaklaşımın çok hoşlandığı bir şey bu. Yani hükümet yetkililerinin de bundan çok

6 hoşlandığını biliyoruz. Ne güzel evden çıkmıyor, çocuklarının sorumluluğunu taşımaya devam ediyor. Ama A. Haligua: Toplumsal yapı korunmuş oluyor, Babacan ın deyimiyle. A. Buğra: Toplumsal yapı çok güzel korunuyor, eş ve anne sorumlulukları yerine getiriliyor, bu arada da ev ekonomisine katkıda bulunuluyor. Bu evde çalışma meselesi de çok sorun. Asıl sorunun büyüklüğü kadınların da bunu kabul eder durumda olmalarından geliyor. Yani bu bir rahatlık ve bu rahatlığı benimsemek kadınlar için de çok kolay oluyor. Evde çalışmayı kabul eden kadının bunun uzun dönemdeki maliyetini o anda göz önüne alması çok kolay olmuyor. Orada gerçekten yapılması gereken bir şeyler var. Bu konuda da birtakım projeler üretiliyor. Mesela bir kooperatifleşmeye gidip, ayrı mekanlar tutulup kreşleri de olan, hizmetler de sunabilen mekanlarda kadınların evde yaptıkları işi yapmaları öneriliyor. Bunun bütün günlük bir iş olması şart değil, günde birkaç saat de olabilir. Ama evden çıkıp aynı işi rahat bir çalışma ortamında, çocuğunu bırakabileceği kreş imkanları da olan bir yerde yapmasının önemli olduğu düşünülüyor. Bu yönde projeler var ve ben de bu yaklaşımı çok anlamlı buluyorum. Ekonomik bağımsızlık üzerinde ne kadar dursak yeridir, diye bitirebiliriz herhalde? A. Buğra: Evet. Ö. Madra: Çok teşekkürler ve tekrar kadınlar gününü kutlayarak bitirelim. A. Buğra: Teşekkür ederim, iyi günler. Ö. Madra: İyi günler.

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

İş yerinde anne ve babalık: Dünya da hukuk ve uygulamadaki yansımaları 1

İş yerinde anne ve babalık: Dünya da hukuk ve uygulamadaki yansımaları 1 1 İş yerinde anne ve babalık: Dünya da hukuk ve uygulamadaki yansımaları 1 Bu çalışma,işyerinde annelik ve babalık konusunda ulusal hukuk ve uygulamayı 185 ülkede değerlendirirken işyeri, çocuk bakımı

Detaylı

A. Buğra : Konuşmadığımız süre içinde asgari ücret tespit edildi.

A. Buğra : Konuşmadığımız süre içinde asgari ücret tespit edildi. 14.07.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan Ö. Madra: Günaydın Ayşe A. Buğra: Günaydın E.Altuğ: Günaydın Ayşe Hanım A. Buğra : Günaydın Ö. Madra: Evet. Bugün biraz asgari ücretten

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

Ö. Madra: Bugün biraz işsizlik kavramı üzerinde duralım diye konuşmuştuk. Çalışan yoksul, istihdam Türkiye de biraz farklı anlaşılıyor galiba.

Ö. Madra: Bugün biraz işsizlik kavramı üzerinde duralım diye konuşmuştuk. Çalışan yoksul, istihdam Türkiye de biraz farklı anlaşılıyor galiba. 06.09.2006 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Bugün biraz işsizlik kavramı üzerinde duralım diye konuşmuştuk. Çalışan yoksul,

Detaylı

Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan

Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan 02.06.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A.Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Şimdi temel gelir ya da vatandaşlık geliri üzerine 19 Mayıs günü yaptığımız söyleşinin

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNMEK Pazar, 30 Kasım :00

SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNMEK Pazar, 30 Kasım :00 Türkiye de siyaset yalnızca oy kaygısı ile yapılıyor Siyasete popülizm hakimdir. Bunun adı ucuz politika dır ve toplumun geleceğine maliyet yüklemektedir. Siyaset Demokrasilerde yapılır. Totaliter rejimler

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

Perşembe İzmir Basın Gündemi

Perşembe İzmir Basın Gündemi 27.11.2014 Perşembe İzmir Basın Gündemi Rektör yardımcısından ilginç kadın çıkışı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, kadınların günümüzdeki rolünü kaleme

Detaylı

2013 YILI Faaliyet Raporu

2013 YILI Faaliyet Raporu 222 YILI Raporu YILI YILI R a proayili rpuo r u 223 İçindekiler 8 Mar t Dünya Emekçi Kadınlar Günü 10 Kasım Atatürk ü Anma G ı d a G ü v e n l i ğ i Pa n e l i ( 1 9 O c a k 2 0 1 3 ) P l a s t i k K a

Detaylı

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor!

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 16 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa tarafından yaptırılan

Detaylı

Ö. Madra: Evet, bunun sadece sıfırın altına düştüğü zamanlarda olmamasını dileyerek tamamlayalım.

Ö. Madra: Evet, bunun sadece sıfırın altına düştüğü zamanlarda olmamasını dileyerek tamamlayalım. 25.01.2006 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Evet, bugün öncelikle bu kar ve soğuk meselesiyle ilgili olarak evsizlerin durumuna

Detaylı

Ö. Madra: Bugün beraberiz. Fransız aile değerleri. Bunları mı konuşuyoruz?

Ö. Madra: Bugün beraberiz. Fransız aile değerleri. Bunları mı konuşuyoruz? 24.08.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer. A. Haligua: Günaydın. Ç. Keyder: Günaydın. Ö. Madra: Bugün beraberiz. Fransız

Detaylı

14. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONGRESİ

14. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONGRESİ TÜRK-İŞ Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 14. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONGRESİ 25-27 Mayıs 2012 Nova, İbis Hotel - İstanbul Oturumlar Panel

Detaylı

Ö. Madra: Neyse ki Dominique de Villepin biraz aşırı olmakla beraber, bu kadar da değil demiş.

Ö. Madra: Neyse ki Dominique de Villepin biraz aşırı olmakla beraber, bu kadar da değil demiş. 28.12.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. A. Haligua: Günaydın. A. Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Evet, biraz önce de zaten rap ten

Detaylı

16 ŞUBAT 2011 CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL IN DİNLEMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

16 ŞUBAT 2011 CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL IN DİNLEMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI 16 ŞUBAT 2011 CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÇETİN SOYSAL IN DİNLEMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI Değerli Arkadaşlar, Türkiye zor günlerden geçiyor. Ajan filmlerini aratmayan olaylar gün geçmiyor ki gündeme

Detaylı

Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları

Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları Anket sonuçları

Detaylı

Ö. Madra: Bugün emeklilik ve sosyal güvenlik reformu üzerine biraz konuşacağız herhalde değil mi?

Ö. Madra: Bugün emeklilik ve sosyal güvenlik reformu üzerine biraz konuşacağız herhalde değil mi? 26.01.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan Ö. Madra: Günaydın Ayşe A. Buğra: Günaydın Ö. Madra: Bugün emeklilik ve sosyal güvenlik reformu üzerine biraz konuşacağız herhalde değil

Detaylı

ALMANYA VE FRANSA NIN NÜKLEER KARARININ ARDINDAN

ALMANYA VE FRANSA NIN NÜKLEER KARARININ ARDINDAN ALMANYA VE FRANSA NIN NÜKLEER KARARININ ARDINDAN Fukuşima Nükleer Santralinde yaşanan kaza hiç şüphesiz nükleer santraller için yeni bir dönem başlattı. Bu denli büyük bir kazanın Japonya gibi güvenilirlik

Detaylı

Fırsat Eşitliği Modeli FEM

Fırsat Eşitliği Modeli FEM Fırsat Eşitliği Modeli FEM IPRA Altın Küre Ödülleri 2014 FEM Fırsat Eşitliği Modeli IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) Altın Küre Ödülleri nde 2014 yılı Sivil Toplum Kuruluşları Kurumiçi Kampanyası

Detaylı

Türkiye de Kadın İstihdam Sorununa Çözümler LİZBON SÜRECİ ve KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ

Türkiye de Kadın İstihdam Sorununa Çözümler LİZBON SÜRECİ ve KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ Türkiye de Kadın İstihdam Sorununa Çözümler LİZBON SÜRECİ ve KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Kongresi Ankara, 25 Ağustos 2008 Y.Doç.Dr. İpek İlkkaracan İstanbul Teknik Üniversitesi Kadının

Detaylı

"Down Şefler Türkiye Projesi"

Down Şefler Türkiye Projesi "Down Şefler Türkiye Projesi" Proje kapsamında 11 ilde 27 down sendromlu genç aşçılık eğitimi alacak - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "Biz doğuştan gelen ya da sonradan olan hiçbir farklılaşmayı

Detaylı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı Aralık 05, 2014-3:06:00 Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunun Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görüşüldüğünü ve olumlu kanaatlerin ifade edildiğini söyledi. Başbakan

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı Türkiye-Yunanistan İş Forumu İzmir, 8 Mart 2016 Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Yunanistan Başbakanı Sayın Alexis Tsipras; Saygıdeğer Bakanlarım; Değerli Türk ve Yunan

Detaylı

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu -KAPANIŞ KONUŞMASI- M. Recai KUTAN 7 Kasım 2014 I. DÜNYA SAVAŞININ 100. YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI

Detaylı

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Çalışmaları Araştırma Merkezi Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TürkİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 1976 Yılında kurulmuş ülke genelinde 50.500 üyesi

Detaylı

Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan. Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. A. Haligua: Günaydın.

Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan. Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. A. Haligua: Günaydın. 23.03.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. A. Haligua: Günaydın. A. Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Evet bugün herhalde biraz Dünya Bankası

Detaylı

bilgilerle feminizm hakkında kesin yargılara varıp, yanlış fikirler üretmişlerdir. Feminizm ya da

bilgilerle feminizm hakkında kesin yargılara varıp, yanlış fikirler üretmişlerdir. Feminizm ya da YANLIŞ ALGILANAN FİKİR HAREKETİ: FEMİNİZM Feminizm kelimesi, insanlarda farklı algıların oluşmasına sebep olmuştur. Kelimenin anlamını tam olarak bilmeyen, merak edip araştırmayan günümüzün insanları,

Detaylı

TÜSİAD, dizilerde toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti

TÜSİAD, dizilerde toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti TÜSİAD, dizilerde toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 5 Mart 2018 PazartesiEkonomi TÜSİAD, 'TV Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesini hayata geçiriyor.

Detaylı

Her hakkı saklıdır. Ticarî amaç ile basılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright

Her hakkı saklıdır. Ticarî amaç ile basılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 1 LİMONLU KEK Şule: Mutlu günler. Ahmet: Mutlu günler. Şule: Bugün nasılsın? Ahmet: Çok mutluyum. Şule: Bu harika bir haber. Eeee söyle bakalım, bugün hangi yemeği yapalım? Ahmet: Dur biraz düşüneyim Şule:

Detaylı

Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Ocak 20, 2017-4:19:00 Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Emek Merkez Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını

Detaylı

Proje Adı: Türkiye Akademisinde Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Yansımaları. Araştırma Şirketi Araştırma Veren Veri Toplama Firması

Proje Adı: Türkiye Akademisinde Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Yansımaları. Araştırma Şirketi Araştırma Veren Veri Toplama Firması Proje Adı: Türkiye Akademisinde Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Yansımaları Araştırma Şirketi Araştırma Veren Veri Toplama Firması Araştırmanın Künyesi Kullanılan yöntem(ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (açıklayınız)

Detaylı

A. Buğra ve Ç. Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan. Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer. A. Haligua: Günaydın.

A. Buğra ve Ç. Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan. Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer. A. Haligua: Günaydın. 16.11.2005 A. Buğra ve Ç. Keyder le Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer. A. Haligua: Günaydın. Ç. Keyder: Günaydın Avi. Ö. Madra: Bu Fransa da başlayan ve Avrupa

Detaylı

Salı İzmir Gündemi

Salı İzmir Gündemi 23.09.2014 Salı İzmir Gündemi Katip Çelebi Üniversitesi nde rektöre rakip çıktı! İzmir in 4. devlet üniversitesi Katip Çelebi de rektörlük yarışı kızıştı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi nde ilk kez yapılacak

Detaylı

MUTLAK DEĞER MAKİNESİ. v01

MUTLAK DEĞER MAKİNESİ. v01 MUTLAK DEĞER MAKİNESİ Önce makinemiz nasıl çalışıyor öğrenelim. Makinemiz üç kısımdan oluşuyor. Giriş, Karar ve Sonuç. Giriş kısmına attığımız top bir sayıyı ya da bir ifadeyi temsil ediyor. (2) sayısını

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

Çocuk Yaparım Ama Peki Ya Kariyer?

Çocuk Yaparım Ama Peki Ya Kariyer? On5yirmi5.com Çocuk Yaparım Ama Peki Ya Kariyer? Çalışan bir bayansınız ve çocuk yapmak istiyorsunuz ama kariyerinizin ne olacağı sizi düşündürüyor. Peki şirketler bu konuda annelere ne kadar destek oluyor...

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar,

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar, Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu nun desteğiyle, Enerji

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Cana Zabunoğlu

Cana Zabunoğlu Ayrım Yok Kızlar ve erkekler, neredeyse aynı iki varlık. İkisi de etten kemikten, ikisinin de kısası var uzunu var, koyusu var açığı var, bazı kızların saçı sarı, gözleri mavi, bazı erkeklerin de saçı

Detaylı

ESKİ ENERJİ BAKANI SAYIN M.HİLMİ GÜLER'DEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

ESKİ ENERJİ BAKANI SAYIN M.HİLMİ GÜLER'DEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler'den muhtarlara Ziyaret. Güler, daire müdürleri ile muhtarları BİR Araya getirerek sorunların çözümlenmesi için gerekli

Detaylı

İMF siz Yapamayacak mıyız?...47 Yakın İzleme Programı Üzerine...48 Daha Dikkatli Olma Zamanı...49 Siyasette İstikrarsızlığa Yılında Ekonomi

İMF siz Yapamayacak mıyız?...47 Yakın İzleme Programı Üzerine...48 Daha Dikkatli Olma Zamanı...49 Siyasette İstikrarsızlığa Yılında Ekonomi I İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 I. PLANLAMANIN İLK ON YILI (1963 1973 Dönemi)... 7 II. EKONOMİNİN TIKANDIĞI YILLAR (1973 1983 Dönemi)...11 24 Ocak Kararları...12 III. EKONOMİDE AÇILIM YILLARI (1983 1993 Dönemi)...15

Detaylı

Araştırmanın Künyesi;

Araştırmanın Künyesi; Araştırmanın Künyesi; Araştırma; 05 06 Nisan 2008 günleri Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinde, 26 il ve 68 ilçede bunlara bağlı 81 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 724 ü kadın

Detaylı

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor!

Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! Hackerlar ortaya çıkardı: Birleşik Arap Emirlikleri İsrail yanlısı kurumları fonluyor! BAE Washington büyükelçisi Yusuf el-uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından yayınlanan

Detaylı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ Ne getiriyor, Ne götürüyor? Onur Bakır Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzmanı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ Ne getiriyor, Ne götürüyor? Onur Bakır Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzmanı ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ Ne getiriyor, Ne götürüyor? Onur Bakır Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzmanı TOPLUM BİR NOKTADA HEM FİKİR PEKİ AMA NASIL: ÜÇ TEMEL SORU Toplumun görüşleri alındı mı? Katılımcı

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Ana gündem yeni Anayasa

Ana gündem yeni Anayasa Ana gündem yeni Anayasa Ocak 28, 2015-4:01:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

DERDİMİZ ANAYASA MIYDI?

DERDİMİZ ANAYASA MIYDI? TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DERDİMİZ ANAYASA MIYDI? ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ Çünkü TÜRKİYE NİN BÖLÜNME TEHLİKESİNİ ÇOK DAHA CİDDİ HALE GETİRİYOR Milletin tamamını temsil etmesi ve kucaklaması gereken Cumhurbaşkanının,

Detaylı

30.06.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan. Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer

30.06.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan. Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer 30.06.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan Ö. Madra: Günaydın Çağlar Ç. Keyder: Günaydın Ömer E. Altuğ : Günaydın Çağlar Bey Ç. Keyder : Günaydın Ö. Madra: Bu program çerçevesinde

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: YALAN. biri dünya üzerinde neler olup bittiğinden bihaber, yani olabilecek en saf şekilde dünyaya

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: YALAN. biri dünya üzerinde neler olup bittiğinden bihaber, yani olabilecek en saf şekilde dünyaya Dicle AKSU ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: YALAN Günümüz istatistiklerine göre her beş saniyede yirmi bir bebek dünyaya geliyor. Her biri dünya üzerinde neler olup bittiğinden bihaber, yani olabilecek en saf şekilde

Detaylı

Çocuk İstismarı Anketinin Sonuçları

Çocuk İstismarı Anketinin Sonuçları Çocuk İstismarı Anketinin Sonuçları Çocuk İstismarı Anketinin Sonuçları Çocuk istismarı anketinin sonuçları iki bölümde verilmektedir.ilk bölümde ankete katılanların dağılımları ile ilgili sonuçları grafikler

Detaylı

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Kocadon ve CHP ye Demir, CHP ye katılan vatandaşlara rozet taktı CHP li Başkan Kocadon: Barışa en yakın parti CHP dir CHP li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP

Detaylı

MARUF VAKFI İSLAM EKONOMİSİ ENSTİTÜSÜ AÇILDI

MARUF VAKFI İSLAM EKONOMİSİ ENSTİTÜSÜ AÇILDI MARUF VAKFI İSLAM EKONOMİSİ ENSTİTÜSÜ AÇILDI Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Maruf Vakfı Genel Merkezinin Açılışına Katıldı. Maruf Vakfı Genel Merkez açılışı, Vakfımızın Zeytinburnu ndaki merkezinde

Detaylı

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI Tosun: Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yarımada nın ikinci büyük beldesi olan Turgutreis te seçim iletişim merkezini

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

YILDIZ TEKNİKTE YENİ ANAYASA PANELİ

YILDIZ TEKNİKTE YENİ ANAYASA PANELİ YILDIZ TEKNİKTE YENİ ANAYASA PANELİ Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, 24 Kasım 2011 Perşembe günü Üniversitemiz Merkez Kampüsü Hünkar Salonu nda, hem Üniversitemizin

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı

Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Başbakan Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu nda karne dağıtım törenine katıldı Haziran 17, 2016-1:22:00 Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün telkinlerine gençlerimiz asla ve asla itibar etmesinler. Onlar bizim

Detaylı

Hükümet ile Gülen cemaatinin tartışması neyi ifade ediyor?

Hükümet ile Gülen cemaatinin tartışması neyi ifade ediyor? Hükümet ile Gülen cemaatinin tartışması neyi ifade ediyor? Gezi olaylarından bu yana Hükümetin dikişlerinin tutmadığını ve sadece patronlar tarafından değil, çeşitli cemaatler ve muhafazakar sektörler

Detaylı

Yaşama toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısıyla yaklaşanların, medyanın eril dilinden rahatsız olmaması mümkün değil dedik.

Yaşama toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısıyla yaklaşanların, medyanın eril dilinden rahatsız olmaması mümkün değil dedik. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nde dünyanın her yerinde ikinci hatta üçüncü sınıf insan olmaya karşı sesini yükselten kadınların sesine bir ses de medyadan geldi. Amed de kurulan Jin Haber Ajansı, 8

Detaylı

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evde bakıma muhtaç yakını olup da evinde bu malül kişilere bakanlara evde bakım parası adı altında her ay net asgari ücret düzeyi kadar para vermektedir. Bu paranın

Detaylı

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN YILI TÜBİTAK BİLİM, HİZMET, TEŞVİK ÖDÜLLERİ ve TÜBİTAK ÖZEL ÖDÜLÜ TÖRENİ KONUŞMA METNİ 23 ARALIK 2008

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN YILI TÜBİTAK BİLİM, HİZMET, TEŞVİK ÖDÜLLERİ ve TÜBİTAK ÖZEL ÖDÜLÜ TÖRENİ KONUŞMA METNİ 23 ARALIK 2008 SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN 2008 YILI TÜBİTAK BİLİM, HİZMET, TEŞVİK ÖDÜLLERİ ve TÜBİTAK ÖZEL ÖDÜLÜ TÖRENİ KONUŞMA METNİ 23 ARALIK 2008 "Değerli Konuklar, Değerli Misafirler, Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

MHP yi Bekleyen Gelişmeler Anketinin Sonuçları

MHP yi Bekleyen Gelişmeler Anketinin Sonuçları MHP yi Bekleyen Gelişmeler Anketinin Sonuçları MHP Anketinin Sonuçları Anket sonuçları iki bölümde sunulmaktadır. İlk bölümde ankete katılanların dağılımları ile ilgili sonuçları grafikler yardımı ile

Detaylı

Ö. Madra: Hoşgeldin diyelim, çünkü uluslararası bir konferanstan geliyorsun. Biraz onunla ilgili bilgiler de alalım bu vesile ile lütfen.

Ö. Madra: Hoşgeldin diyelim, çünkü uluslararası bir konferanstan geliyorsun. Biraz onunla ilgili bilgiler de alalım bu vesile ile lütfen. 22.09.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. E. Altuğ: Günaydin. A. Buğra: Günaydın. Ö. Madra: Hoşgeldin diyelim, çünkü uluslararası

Detaylı

NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ. Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr

NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ. Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr Öncelikle nüfusa ve bu nüfusun ne kadarının genç olduğunu anlatan rakamlara bakalım 2013

Detaylı

TÜRKİYE DE AVRUPA- ŞÜPHECİLİĞİ KARŞILAŞTIRMALI BULGULAR

TÜRKİYE DE AVRUPA- ŞÜPHECİLİĞİ KARŞILAŞTIRMALI BULGULAR TÜRKİYE DE AVRUPA- ŞÜPHECİLİĞİ KARŞILAŞTIRMALI BULGULAR 2003-2012 Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Hakan Yılmaz Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Avrupa Çalışmaları Merkezi

Detaylı

17.05.2006 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan

17.05.2006 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan 17.05.2006 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan A. Haligua: Günaydın Ayşe Hanım. A. Buğra: Günaydın, merhaba. A. Haligua: Ömer Ağabey bugün yok, Boğaziçi Üniversitesi nde bir derse

Detaylı

12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017)

12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017) 12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017) ÜNİTE: 2-KLASİK MANTIK Kıyas Çeşitleri ÜNİTE:3-MANTIK VE DİL A.MANTIK VE DİL Dilin Farklı Görevleri

Detaylı

TÜSİAD KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI NUR GER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI NUR GER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI NUR GER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Her birinize hoş geldiniz

Detaylı

Pazartesi İzmir Gündemi

Pazartesi İzmir Gündemi 22.09.2014 Pazartesi İzmir Gündemi Üretimde Neden Gerideyiz Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önce büyüme, dün itibariyle işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi 2014 yılının ikinci

Detaylı

Fonksiyonlar, Olasılık, Parabol, Eşitsizlik, Trigonometri, Logaritma. gibi LYS konularındaki problemlerini halletmek isteyenler için...

Fonksiyonlar, Olasılık, Parabol, Eşitsizlik, Trigonometri, Logaritma. gibi LYS konularındaki problemlerini halletmek isteyenler için... Fonksiyonlar, Olasılık, Parabol, Eşitsizlik, Trigonometri, Logaritma gibi LYS konularındaki problemlerini halletmek isteyenler için... ANTRENMANLARLA MATEMATİK Üçüncü Kitap LYS Ahmet KARAKOÇ Halil İbrahim

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan:

Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan: 25.08.2004 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder le Sosyal Politika Forumundan: Ö. Madra: Bugün Çağlar Keyder le beraberiz. Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer. E. Altuğ: Günaydın Çağlar bey. Ç. Keyder: Günaydın.

Detaylı

Ö. Madra: Bu yeni UNDP yani Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı nın yayınladığı pek de iç açıcı olmayan raporu biraz konuşalım.

Ö. Madra: Bu yeni UNDP yani Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı nın yayınladığı pek de iç açıcı olmayan raporu biraz konuşalım. 16.11.2006 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Çağlar. Ç. Keyder: Günaydın Ömer. Ö. Madra: Bu yeni UNDP yani Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı nın yayınladığı

Detaylı

04.05.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan

04.05.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan 04.05.2005 Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder ile Sosyal Politika Forumu ndan Ö. Madra: Günaydın Ayşe. A. Buğra: Günaydın. A. Haligua: Günaydın. A. Buğra: Günaydın.. Ö. Madra: Tam dokuzda başlayacaktık ama bir

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

AK Parti, merkez sağ olmaya mı hazırlanıyor?

AK Parti, merkez sağ olmaya mı hazırlanıyor? AK Parti, merkez sağ olmaya mı hazırlanıyor? "Erdoğan ın sözlerinin 'İslamcılığın da tasfiyesi' anlamına gelen daha derin göndermeleri var..." 06.05.2017 / 12:45 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) içindeki

Detaylı

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK

PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK PÜF NOKTALARI: SINIF İÇİNDE ÖĞRENCİLERİN KATILIM HAKKININ GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAMAK İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi Görüşlerini ifade etmek ve kendisiyle ilgili kararlara etki edebilmek

Detaylı

Mark Zuckerberg, Facebook ve Aldatıcı Reklamlar. Mark Zuckerberg, Facebook adlı sosyal medya sitesinin kurucularından biridir.

Mark Zuckerberg, Facebook ve Aldatıcı Reklamlar. Mark Zuckerberg, Facebook adlı sosyal medya sitesinin kurucularından biridir. Mark Zuckerberg, Facebook ve Aldatıcı Reklamlar Mark Zuckerberg, Facebook adlı sosyal medya sitesinin kurucularından biridir. Facebook şirketinin kendisi ve sahip olduğu Instagram, WhatsApp, Oculus ve

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

Milli geliri yükselterek, döviz rezervlerini artırarak, her yıl ortalama yüzde 5 büyüyerek bir ülkeyi değiştirmek mümkün olmuyormuş!

Milli geliri yükselterek, döviz rezervlerini artırarak, her yıl ortalama yüzde 5 büyüyerek bir ülkeyi değiştirmek mümkün olmuyormuş! Yaprak Özer İndeks İçerik İletişim Danışmanlık CEO Her şey para değil Milli geliri yükselterek, döviz rezervlerini artırarak, her yıl ortalama yüzde 5 büyüyerek bir ülkeyi değiştirmek mümkün olmuyormuş!

Detaylı

Peter Drucker'e göre, ne yaptıkları sorulan taş işçisi üç kişinin meraklı öyküsü şöyledir:

Peter Drucker'e göre, ne yaptıkları sorulan taş işçisi üç kişinin meraklı öyküsü şöyledir: Ekonomide Ev Kadınlarının Rolü Artıyor Peter Drucker'e göre, ne yaptıkları sorulan taş işçisi üç kişinin meraklı öyküsü şöyledir: İlki "Ben, ekmeğimi taştan çıkarıyorum" der. İkincisi "Ben, ülkenin en

Detaylı

EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK

EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK TEMEL KAVRAMLAR Kamu Kamuoyu Bir ülkedeki halkın bütünü, halk, amme. Belirli bir konu ve olay hakkında toplumun büyük bir kesimi veya belli gruplar tarafından benimsenen

Detaylı

1: İNSAN VE TOPLUM...

1: İNSAN VE TOPLUM... İÇİNDEKİLER Bölüm 1: İNSAN VE TOPLUM... 1 1.1. BİREYİN TOPLUMSAL HAYATI... 1 1.2. KÜLTÜR... 3 1.2.1. Gerçek Kültür ve İdeal Kültür... 5 1.2.2. Yüksek Kültür ve Yaygın Kültür... 5 1.2.3. Alt Kültür ve Karşıt

Detaylı

LİDER DEĞİŞİRKEN. Prof. Dr. Necmi Gürsakal ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İ.İ.B.F. ÖĞRETİM ÜYESİ

LİDER DEĞİŞİRKEN. Prof. Dr. Necmi Gürsakal ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İ.İ.B.F. ÖĞRETİM ÜYESİ LİDER DEĞİŞİRKEN Prof. Dr. Necmi Gürsakal ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İ.İ.B.F. ÖĞRETİM ÜYESİ I. GİRİŞ Güngör Uras bir köşe yazısında şöyle diyordu : Türkiye deki sanayi yatırımla-rının yarısından fazlasını gerçekleştiren,

Detaylı

Otizmli Eymen 10 Okuldan Geri Çevrildi

Otizmli Eymen 10 Okuldan Geri Çevrildi Otizmli Eymen 10 Okuldan Geri Çevrildi Yedi yaşındaki otizmli Eymen Şen, 10 okuldan geri çevrildikten sonra bir okul bulabildi. O tek örnek değil. Türkiye de 0-18 yaş arasında 350 bin otizmli çocuk var.

Detaylı

08 Kasım 2010 BAYANLAR TRİBÜNLERDEKİ KÜFÜRÜN ÖNÜNE GEÇTİ KUSADASl - demokrat Sayfa 4 AB YOLUNDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ MASYA YATIRILDI - AYDIN VALİ YARDIMCISI HALİL SERDAR CEVHEROĞLU, - BREZİLYA'DA BİR KADININ

Detaylı