BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ. Ocak 2017

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ. Ocak 2017"

Transkript

1 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Ocak 2017

2 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ WORDPRESS KILAVUZU SIKLIKLA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI BAUM Web Sorumlusu Bihter YİĞİT

3 WORDPRESS KULLANIM KILAVUZU

4 WORDPRESS - TANITIM

5 Wordpress Nedir? WordPress, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. Wordpress bir CMS (Content Management System / İçerik Yönetim Sistemi)'dir. Bu niteliği ile sadece makale yazma ve düzenleme veya blog sistemi olarak değil, her türlü içeriğin düzenlenip yayımlanabileceği bir platform olduğu anlamına gelmektedir. Google tarafından çok hızlı indexlenir ve sayfa açılışları hızlıdır. WordPress yeni bir yazılımdır, kökleri ve gelişimi 2001'e kadar uzanır. Kullanım, hız, geniş kullanıcı tecrübesi ve rahatlığına odaklanmış bir yayım yazılımı olup açık kaynak yazılımına katılan aktif bir toplulukla geliştirilmektedir. WordPress e yeni ortam düzenlemelerinden ses ve video çalma listelerine, canlı bileşen önizlemelerinden galeri önizlemesine kadar birçok özelliğe sahiptir. İyi bir Web Tasarım Nasıl Olur? Kolay ulaşılabilmeli. Güncellenebilir ve geliştirilebilir olmalı. Dili sade olmalı ve hedefe yönelik yönlendirmeler içermeli. Kullanıcıyı gereksiz bilgilerle yormamalı. Görsellerle desteklenmeli. Fotoğraflar aşırı büyük olmamalı. Renk uyumu sağlanmalı. Kullanım kolaylığı sağlamalı. Zararlı yazılımlara karşı korunabilir olmalıdır. Tasarım ile konu birbirine uymalı.

6 Wordpress görünüm Ön Yüz Site Yönetim Paneli

7 Wordpress örnekleri

8 Wordpress örnekleri

9 Aşağıda yer alan örneklerde farklı Ekran Çözünürlüğüne göre «Mobil Uyumlu» web sitelerinin görüntüleme şeklini görmektesiniz.

10 Mobil Uyumlu Web Sitemiz

11 Mobil Uyumlu Web Sitemizde Menülere Ulaşım Örneği

12 Öğrenci Otomasyon Sisteminde bulunan verilerin Wordpress ile Akdeniz Üniversitesi web sayfalarına entegre edilme şeklini görmektesiniz.

13 Wordpress ile Kolay Entegrasyon Öğrenci Otomasyon Sisteminde bulunan veriler, Wordpress ile Akdeniz Üniversitesi web sayfalarına entegre edilebilmektedir. Web Sitelerimiz MOBİL Uyumludur. e Akdeniz Öğrenci Otomasyonu Mobil Uyumlu Web Siteleri

14 WORDPRESS - KURULUM

15 Akdeniz Üniversitesinde Wordpress Kurulumu Üniversitemizde Web İçerik Yönetim Sistemi olarak WordPress kullanılmaktadır. Kolay kullanılabilirlik ve genişletilebilirlik gibi birçok özelliği ile WordPress bir web sitesi yazılımıdır. Üniversitemizde WordPress ile oluşturulmuş web sitesi örnekleri yer almaktadır. Üniversitemiz ilgili birimlerinin bir web sitesi istemesi halinde, ebys sistemi ile Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezine aşağıda yer alan bilgileri iletmesi gerekmektedir. Wordpress Kurulumu İçin İstenen Bilgiler Adı Soyadı: Ünvanı: Birim/Bölüm: Telefon: GSM: e-posta: Web Adresi Adı:

16 Akdeniz Üniversitesinde ilgili birim wordpress kurulumu için bilgilerini gönderdiğinde site sorumlusuna aşağıda yer alan mail gelecektir. Kullanıcı adı mail adresinizdir. 2 Parolanızı 1 Parolanızı belirleyeceğiniz link belirledikten sonra sisteme giriş linki

17 Parolanızı belirlerken; parola en az 12 karakter olmalıdır. Daha güçlü olması için büyük harf, küçük harf, rakamlar ve semboller kullanabilirsiniz. Parolanızı belrledikten sonra Parolayı Sıfırla alanını tıklayınız.

18 Parolanız sıfırlandı demek artık belirlediğiniz parolayla sisteme giriş yapabilirsiniz demektir. Artık alanından sisteme giriş yapabilirsiniz. Siteadresiniz alanına web sitenizin adını giriniz.

19 Wordpress Giriş Alanı Örneği Kullanıcı adınız mailinizdir. Parola alanına belirlediğiniz parolayı yazın. Şifrenizi unuttuysanız hatırlatma linkini (Parolanızı mı unuttunuz?) kullanabilirsiniz.

20 WORDPRESS YÖNETİM PANELİ

21

22 Wordpres yönetim paneline giriş yaptığınızda Başlangıç adlı sayfa karşınıza çıkacaktır. Başlangıç sayfasında Wordpressinizin durumunu önizleme yapabileceğiniz bölümler ve kısa yollar bulunmaktadır. Site Önizleme Kısa Yollar

23 Wordpress Başlangıç Menüsü Teknik Destek Alanından BAUM Web Sorumlularına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

24 Wordpress Başlangıç Menüsü Tema Güncelle Alanından temanızı rahatlıkla güncelleyebilirsiniz.

25

26 Yazılar alanından Yeni yazı ekleyebilir, mevcut yazılarınızı, etiket ve kategorilerinizi görebilirsiniz.

27 Wordpress Yazılar Menüsü Tüm Yazılar Alanından Duyuru, Haber, Etkinlik vb. yazılarınızı ekleyip, düzenleyebilir yahut silebilirsiniz.

28 Wordpress Yazılar Menüsü Yeni Ekle Alanından yazının başlığını ve içeriğini girip, ilgili kategoriyi seçip, yayımlayabilirsiniz. 1 Dosya ekleyebilirsiniz. Düzenleme modu (HTML alanı) Araç çubuğunu genişletebilirsiniz

29 Wordpress «Kategori» mantığı tüm siteler için geçerlidir. Örneğin elinizde yayınlanmasını istediğiniz yazılarınız olsun. Bu yazıları karışık koymak yerine duyuru, etkinlik, haber vb. şeklinde kategoriler açarak uygun kategorilere eklemek daha kullanışlı olacaktır. Yapmanız gereken sadece ilgili kategorinin isim ve yazı kısa ismini girerek, yeni kategori ekle seçeneğini işaretlemek olacaktır. Örneğin: İsim: Etkinlikler Yazı Kısa İsmi: etkinlikler

30 Wordpress Yazılar alanında yer alan «Etiketler» içeriğinizin konusunu ifade eden anahtar kelimelerdir. Hem arama motorları tarafından daha kolay indekslenmenizi hem de yazılarınızın daha kolay bulunmasını sağlar.

31

32 Wordpress Ortam Menüsü Kütüphane Alanında Sitemiz için hazırlamış olduğumuz tüm görselleri, videoları ve dokumanları görebilir, istersek yeni ekle seçeneğiyle yeni veriler ekleyebiliriz. İlgili öğeyi tıklarsak eklenti detaylarını görebiliriz. Fotoğrafı tıkladığınızda eklenti detayını görebilirsiniz!!

33 Wordpress Ortam Menüsü Yeni Ekle Alanında Sitemiz için hazırlamış olduğumuz tüm görselleri, videoları ve dokumanları dosya seçin butonuyla ekleyebiliriz. Yüklenebilecek en büyük dosya boyutumuz 8MB dır.

34

35 Wordpress Sayfalar Menüsü Tüm Sayfalar Alanında varolan tüm sayfaları görmektesiniz. Burada Sitemize eklemek istediğimiz sayfaları oluşturabilir, varolan sayfaları düzenleyebiliriz. Sayfalarda genellikle değişmeyen/nadir değişen içerikler yer almaktadır.

36 Wordpress Sayfalar Menüsü Yeni Ekle Alanından yazının başlığını ve içeriğini girip, isterseniz bağlamak istediğiniz sayfayı seçip (şablon ve üst alan) yayımlayabilirsiniz. 1 Dosya ekleyebilirsiniz. Düzenleme modu (HTML alanı) 2 Araç çubuğunu genişletebilirsiniz. 4 3

37 Wordpress Sayfalar Menüsü Yeni Ekle Alanından Şablon ve Üst Menü Seçeneğini Kullanarak Yan Menü Oluşturabilirsiniz.

38 Wordpress Sayfalar Menüsü Yeni Ekle Alanından Şablon ve Üst Menü Seçeneğini Kullanarak yapılmış Yan Menü Örneğini görüyorsunuz.

39

40 Wordpress Görünüm Menüsü Temalar Alanı Sitemizin görsel yapısını (ziyaretçileri karşılayan tasarım) değiştirebileceğimiz, yenilerini ekleyebileceğimiz ve temalarınız ile alakalı çeşitli düzenlemeleri yapabileceğimiz yönetim ekranıdır. Sitemizde bulunan temalar üniversite geliştiricileri tarafından yönetilmektedir.

41 Wordpress Görünüm Menüsü Özelleştir Alanında özelleştirici; yaptığınız değişiklikleri yayınlamadan önce önizleme yapabilmenize olanak sağlar. Ayrıca sitenizdeki farklı sayfalarda gezinerek önizleme de yapabilirsiniz.

42 Wordpress Görünüm Menüsü Bileşenler alanı, kodlamaya gerek kalmaksızın wordpres özellikleri ve bileşen desteği olan eklentileri kullanmamızı sağlar. Sıklıkla sağ, sol ve orta kısımlarda kullanılır. Mevcut bileşenler sürükleme yardımıyla istenilen alana yerleştirilip, aynı yöntemle çıkartılabilir. Kullanmak istediğiniz eklentiyi kaydetmeyi unutmayın!

43 Wordpress Görünüm Menüsü «Menüler» alanı sitenizin genellikle üst tarafında yer alan kısımdır. 1. Menü eklemek için öncelikle menüye bir isim veriyoruz, bu menünün sitenizde temanızın özelliğine göre nerede yer alacağını işaretliyor ve kaydediyoruz. 2. Sonrasında menüye ekleyebileceğiniz kategoriler ve sabit sayfalar yan bölümde karşınıza gelecektir. Menüde yer almasını istediğiniz Sayfa ve Yazıları seçip menüye ekle diyoruz. 3. Ekledikten sonra sürükle bırak ile bunların sıralamasını değiştirebilirsiniz. 4. Eğer bir kategori altına alt kategori, sayfa eklemek isterseniz, bu kategorinin altına biraz sağa doğru sürükleyip bırakabilirsiniz. Alt eleman olarak adlandırılacaktır (Sadece 1 Alt Eleman oluşturabiliriz). Menüyü Kaydetmeyi Unutmayınız!!

44

45 Wordpress «Ayarlar» menüsü ile site başlığını, sitenin arka plan ve yazı renklerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Sitenizin orta kısmında yer alan slider ın gösterimine karar verip, slider yüksekliğini buradan belirleyebilirsiniz. Değişiklikleri Kaydetmeyi Unutmayınız!!

46 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

47 Wordpress «Slider» Menüsü ile Sitenizin orta bölümünde fotoğrafların geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz. Slider görsel bir uygulamadır. 1. Slider a fotoğraf ekleyebilmek için ortam kütüphanenizde yer alan kullanmak istediğiniz fotoğrafı tıklayın, eklenti detaylarından URL sini kopyalayın. 2. Kopyaladığınız linki slider resim alanına yapıştırın. İsterseniz ilgili sliderdaki fotoğrafın üzerine metin girebilirsiniz. Değişiklikleri Kaydetmeyi Unutmayın!!! 1 2

48

49 Wordpress «Alt Manşet» Menüsü ile sitenizde sürekli değişen ya da önemli bulduğunuz haberlerin olduğu manşet alanı oluşturabilirsiniz. 1. Alt Manşet oluşturabilmek için ilk olarak görünüm menüsünden Bileşenlere girerek, Au Alt Manşet Modülünü istediğiniz alana sürükleyip kaydetmelisiniz. 2. Sonra Alt Manşet Menüsünden; Manşet in başlığını yazıp, istersek ilgili dokumanın linkini Manşet Tam URL alanına eklememiz yeterlidir. Değişiklikleri Kaydetmeyi Unutmayalım! 1 2

50

51 Wordpress «Linkler» Menüsü; faydalı site adreslerini ziyaretçilerinize tavsiye etmek amacıyla kullanabileceğimiz menü seçeneğidir. Link başlığını ve URLsini girip, Değişiklikleri Kaydet demeniz yeterlidir.

52

53 Wordpress «Hakkımızda» Menüsü ile ilgili birimin açıklamalarını girebilirsiniz. Misyon Vizyon yerine başka bir başlık adı da kullanabilirsiniz. Değişiklikleri kaydet demeniz yeterlidir.

54

55 Wordpress «Adres» Menüsü ile ilgili birimin adres bilgilerini telefon numaralarını girebilirsiniz. Değişiklikleri kaydet demeniz yeterlidir.

56 WORDPRESS ÖRNEK WEB SAYFASI YAPALIM

57 Aşağıda wordpress ile yapılmış bir site örneği görüyorsunuz. Hangi menülerin kullanıldığına dikkat edelim.

58 SLIDER YAZILAR ALT MANŞET LİNKLER HAKKIMIZDA ADRES

59 Wordpress Menülerini Hatırlayalım!

60

61 YAZILAR Web sitenize yukarıda örneği görülen haber, duyuru vb. alanlar yapıp bu alanlara yazı eklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler; 1. Görünümden Bileşenlere gelerek; haber, etkinlik, duyuru modüllerinden birisini sürükleyerek istediğin alana bırak ve kaydet. 2. Yazılar Kategoriler yeni kategori ekle; Kategori ismi ve kısa ismini belirle. 3. Yazılardan yeni yazı ekle seçeneğiyle yazı başlığını ve metni girip, ilgili kategoriyi seçerek yazınızı yayına verin.

62 Yazılar Alanının Wordpress görünümü 1. Görünümden Bileşenlere gelerek; haber, etkinlik, duyuru modüllerinden birisini sürükleyerek istediğin alana bırak ve kaydet.

63 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ 2. Yazılar Kategoriler yeni kategori ekle; Kategori ismi ve kısa ismini belirle ve yeni kategori ekleyi işaretleyin.

64 3. Yazılardan yeni ekle ya da tüm yazılardan yeni ekle seçeneğiyle yazı başlığını ve metni girip, ilgili kategoriyi seçerek yazınızı yayına verin.

65 Eklediğiniz duyuruyu silmek isterseniz ; yazılar - tüm yazılardan çöp alanını tıklayarak silebilirsiniz.

66 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

67 ALT MANŞET Web sitenize yukarıda örneği görülen Alt Manşet eklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler; 1. Görünümden Bileşenlere gelerek; Au Alt Manşet modülünü istediğin panele sürükleyerek bırak ve kaydet. 2. Alt Manşet menüsünden manşet metnini ve URL sini gir ve değişiklikleri kaydet. Alt Manşet menüsünden manşet silmek için manşet alanını boş bırakmanız yeterlidir.

68 Wordpress «Alt Manşet» Menüsü ile sitenizde sürekli değişen ya da önemli bulduğunuz haberlerin olduğu manşet alanı oluşturabilirsiniz. 1. Alt Manşet oluşturabilmek için ilk olarak görünüm menüsünden Bileşenlere girerek, Au Alt Manşet Modülünü istediğiniz alana sürükleyip kaydetmelisiniz. 2. Sonra Alt Manşet Menüsünden; Manşet in başlığını yazıp, istersek ilgili dokumanın linkini Manşet Tam URL alanına eklememiz yeterlidir. Değişiklikleri Kaydetmeyi Unutmayalım! 1 2

69 SLIDER Web sitenize yukarıda örneği görülen Slider eklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler; 1. Ortamdan Kütüphaneye gelerek; belirlediğiniz fotoğrafın URL sini kopyalayın. 2. Slider menüsünden slider resim alanına URL yi yapıştırın ve değişiklikleri kaydedin. İsterseniz sliderdaki fotoğrafınız üzerine metin girişi yapabilirsiniz.

70 Wordpress «Slider» Menüsü ile Sitenizin orta bölümünde fotoğrafların geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz. Slider görsel bir uygulamadır. 1. Slider a fotoğraf ekleyebilmek için ortam kütüphanenizde yer alan kullanmak istediğiniz fotoğrafı tıklayın, eklenti detaylarından URL sini kopyalayın. 2. Kopyaladığınız linki slider resim alanına yapıştırın. İsterseniz ilgili sliderdaki fotoğrafın üzerine metin girebilirsiniz. Değişiklikleri Kaydetmeyi Unutmayın!!! 1 2

71 Web sitenizin Ayarlarını düzenlemek istiyorsanız yapmanız gerekenler; 1. Ayarlar menüsünden sitenin başlığını belirleyebilirsiniz. 2. Site arka plan ve yazı renklerini belirleyebilirsiniz. 3. Slider yayınına karar verip, yüksekliğini belirleyebilirsiniz.

72 Wordpress «Ayarlar» menüsü ile site başlığını, sitenin arka plan ve yazı renklerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Sitenizin orta kısmında yer alan slider ın gösterimine karar verip, slider yüksekliğini buradan belirleyebilirsiniz. Değişiklikleri Kaydetmeyi Unutmayınız!!

73 Web sitenize yukarıda örneği görülen MENÜLER eklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler; 1. Görünümden menüler seçeneğini işaretleyin. 2. Menünün adını ve nerede yayınlanacağını belirleyin. 3. Menüde yer almasını istediğiniz sayfaları seçerek menüye ekleyin. 4. Menüde isterseniz alt menüyü sağa sürükleyerek oluşturun.

74 Wordpress Görünüm Menüsü «Menüler» alanı sitenizin genellikle üst tarafında yer alan kısımdır. 1. Menü eklemek için öncelikle menüye bir isim veriyoruz, bu menünün sitenizde temanızın özelliğine göre nerede yer alacağını işaretliyor ve kaydediyoruz. 2. Sonrasında menüye ekleyebileceğiniz kategoriler ve sabit sayfalar yan bölümde karşınıza gelecektir. Menüde yer almasını istediğiniz Sayfa ve Yazıları seçip menüye ekle diyoruz. 3. Ekledikten sonra sürükle bırak ile bunların sıralamasını değiştirebilirsiniz. 4. Eğer bir kategori altına alt kategori, sayfa eklemek isterseniz, bu kategorinin altına biraz sağa doğru sürükleyip bırakabilirsiniz. Alt eleman olarak adlandırılacaktır. (sadece 1 alt eleman oluşturabilirsiniz) Menüyü Kaydetmeyi Unutmayınız!!

75 LİNKLER 1. Linkler menüsünden link başlığını ve URL sini girip değişiklikleri kaydedin.

76 Wordpress «Linkler» Menüsü; faydalı site adreslerini ziyaretçilerinize tavsiye etmek amacıyla kullanabileceğimiz menü seçeneğidir. Link başlığını ve URLsini girip, Değişiklikleri Kaydet demeniz yeterlidir.

77 1. Adres menüsünden iletişim bilgilerini girip değişiklikleri kaydedin. İLETİŞİM

78 Wordpress «Adres» Menüsü ile ilgili birimin adres bilgilerini telefon numaralarını girebilirsiniz. Değişiklikleri kaydet demeniz yeterlidir.

79 HAKKIMIZDA 1. Hakkımızda menüsünden birimin açıklamalarını girip değişiklikleri kaydedin.

80 Wordpress «Hakkımızda» Menüsü ile ilgili birimin açıklamalarını girebilirsiniz. Misyon Vizyon yerine başka bir başlık adı da kullanabilirsiniz. Değişiklikleri kaydet demeniz yeterlidir.

81 WORDPRESS TEKRAR

82 Aşağıda wordpress ile yapılmış bir site örneği görüyorsunuz. Hangi menülerin kullanıldığına dikkat edelim.

83 SLIDER YAZILAR ALT MANŞET LİNKLER HAKKIMIZDA ADRES

84 Wordpress Menülerini Hatırlayalım!

85 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ WORDPRESS SIKLIKLA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI BAUM Web Sorumlusu Bihter YİĞİT

86 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

87 Wordpress sisteminde tablo oluşturma ve ya varolan tabloların düzenlenmesinde karşılaşılan sorunlar Microsoft Word, excel vb. alanlarda oluşturduğumuz tabloları wordpress sayfa alanına eklemek istediğimizde bazı sorunlarla karşılaşabiliriz. Örneğin Microsoft word de oluşturduğumuz bir tablo nasıl wordpress de oluşturulmuş sayfaya eklenir? Tablomuz responsive yani cep telefonu görüntüsüne uygun bir yapıda olmadığında sorunlarla karşılaşabiliriz. Wordpress de oluşturulmuş bir tablo nasıl cep telefonlarıyla uyumlu hale getirilebilir?

88 1. Microsoft Word de bir tablo oluşturalım ve bu tabloyu kopyalayalım. Not: (CTRL+A: seç, CTRL+C: kopyala, CTRL+V: yapıştır, CTRL+F: arama)

89 2. Microsoft Word den kopyaladığımız tabloyu wordpress de sayfa içine görsel konumda iken yapıştıralım.

90 3. Örneğin Microsoft Word den kopyaladığımız tabloyu maalesef içinde genişlik değeri ile birlikte kopyaladığımız için (Word dosyası özelliği) bu istenmeyen değer ile birlikte wordpress sayfasına yapıştırmak zorunda kalıyoruz. Bu durum cep telefonlarında tablonun yarım görünmesi, tabloya müdahalede zorluk vb. sorunlara neden olmaktadır. Bu istenmeyen değerleri kod kısmından silmek zorundayız!! Metin alanındaki verileri kopyalayıp lütfen notpad e yapıştırın!!

91 4. Örneğin Microsoft Word den kopyaladığımız tablonun Genişlik ve yükseklik (wight ve height) değeri olmamalıdır. Bu istenmeyen değerleri de tek tek silmek sıkıntılı bir süreç olabileceği için, Notepad programında silmenizi öneriyoruz. Notepad e yapıştırdığınız verilerde width ve height değerlerini silin. (Aşağıda yer alan örnekte CTRL+F arama tuşuyla tüm genişlik belirten width= 151 değerlerini sildik.)

92 5. Notpad de temizlediğimiz tabloyu kopyalayıp, tekrar worpress sayfamızın metin alanına yapıştırıp aşağıdaki class="table tablebordered" kodunu ekledikten sonra tablo içeriklerini hem daha kolay girebileceğiz hem de cep telefonlarında tablolar problemsiz yayımlanmış olacak. class="table table-bordered"

93 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

94 Wordpress sisteminde fotoğrafların düzenlenmesinde karşılaşılan sorunlar Wordpress de fotoğrafların mobil uygulama (cep,tablet) görünümüne (responsive) göre ayarlanması, farklı ekran çözünürlüğüne göre küçültüp büyütülmesi gerekmektedir. Wordpress de yayınlanan bir fotoğraf nasıl cep telefonlarıyla uyumlu hale getirilebilir?

95 Fotoğrafları mobil uygulama (cep,tablet) görünümüne (responsive) göre ayarlama

96 Mobil uyumlu bir imaj görüntüsü elde edebilmek için fotoğrafın img ile başlayan kod tagları içine class="img-responsive" kodunun eklenmesi gerekmektedir. Ortam kütüphanesinden fotoğraf eklendiğinde, imaj otomatik bir class kodu ile getirilir. Bu kod silinip yerine yukarıda belirtilen class kodu eklenmelidir. Şayet imaja çerçeve istenirse ek olarak img thumbnail class="img-responsive imgthumbnail" kodu da eklenebilir. class="img-responsive"

97 Bir fotoğrafın farklı ekranlarda olması gereken görünüm örnekleri

98 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ WORDPRESS BAUM Web Sorumlusu Bihter YİĞİT

99 Wordpress Faydalı Videolar Wordpress Faydalı Dokumanlar

100 BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Ocak 2017

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

AKINSOFT CMS (İçerik Yönetim Sistemi) AKINSOFT (Content Management System) Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.12.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetici paneli, sayfa oluşturma, menü tasarımı, galeri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

CMS (İçerik Yönetim Sistemi)

CMS (İçerik Yönetim Sistemi) AKINSOFT (Content Management System) Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 10.10.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yönetici paneli, sayfa oluşturma, menü tasarımı, galeri

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 TEMANIN ÖZELLİKLERİ - Wordpress 3.1.1 sürümü için hazırlanmıştır. - Basit kontrol paneli

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU YENİ TASARIM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU WYS : WEB YÖNETİM SİSTEMİ Wys yetkili olduğumuz birimin web sayfası ile ilgili her

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

MAK105 Temel Bilgisayar ve Algoritma

MAK105 Temel Bilgisayar ve Algoritma MAK105 Temel Bilgisayar ve Algoritma 2. Hafta 28/09/2017 1 OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 2 Office Word Programı ile çalışma sayfamıza Yazı

Detaylı

Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi

Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi Kullanım Kılavuzu Faik Demirbaş Ankara 2010 2 Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi İçindekiler Giriş... 3 Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemine Giriş... 3 Menü İşlemleri...

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri)

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri) Hazırlayan : Gülay EREN Temmuz 2018 Yönetim Paneli Giriş: Web sayfasının adresinin sonuna /administrator

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

Denge WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Denge WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Denge WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuzda Denge Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara açıklık getirilmeye

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

LOGO PARTNER MEETING

LOGO PARTNER MEETING LOGO PARTNER MEETING Aşağıda görseller ile desteklenen anlatım, logopartnermeeting.com web sitesinin kullanımı için hazırlanmıştır. Yukarıda gördüğünüz görselde bulunan işaretli alanlar aşağıda sırasıyla

Detaylı

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Yetkili Girişi Formu... 2 3. Soru Hazırlayıcısı Başvurusu... 2 4. Şifremi Unuttum... 3 5. Yönetim Paneli... 3 6. Yeni Soru Eklemek...

Detaylı

WebNET Web Site Paketi Kullanım Talimatı Versiyon 2.x

WebNET Web Site Paketi Kullanım Talimatı Versiyon 2.x WebNET Web Site Paketi Kullanım Talimatı Versiyon 2.x YÖNETİM PANELİNE GİRİŞ Şekil 1 - Üstten Kullanıcı veya Yönetici Girişi Şekil 2- Yönetici Paneline Giriş Öncelikle web site paketinizin admin panelinden

Detaylı

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Admin/Account/Login linkinden İKÇÜ Panele Kullanıcı Adı ve Şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden; websitesinde güncellemek

Detaylı

Safirblog WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Safirblog WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Safirblog WP Teması - Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuzda Safirblog Wordpress temasını kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel durumlara açıklık

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

Merkezi İçerik Yönetim Sistemi Yardım Dokümanı (V1)

Merkezi İçerik Yönetim Sistemi Yardım Dokümanı (V1) Merkezi İçerik Yönetim Sistemi Yardım Dokümanı (V1) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Aralık 2011 İçindekiler 1. Birim web sayfası içerik editörüne bağlanma işlemi... 4 2. İçerik Oluşturma... 5 2.1. Sayfa Ekle...

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: Yer satın alınır. İsim tescil ettirilir. Ftp ile wordpress klasörü upload edilir. Kendi bilgisayarımızda web sitesi yayınlamak

Detaylı

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır.

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır. FrontPage Nasıl Kullanılır? 1 Giriş FrontPage programı kolay şekilde web siteler hazırlayabileceğiniz ofis yazılımlarından birisidir. Hiçbir kod bilgisi gerektirmeden tasarımlarını kolay şekilde yapabileceğini

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz.

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz. İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Yönetim paneli aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. 1- İçerik Yönetimi 2- Bağlantı Yönetimi 3- Sayfa Yönetimi 4- Mail Bildirimleri 5- Kullanıcı Yönetimi 6- Müftü Bey

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz? Vision Link te yeni kullanıcı hesabı oluşturmak çok kolay, dilediğiniz çalışanınıza yeni hesap oluşturabilir, kullanılmayan hesapları silebilir, çalışanlarınızın Vision Link i en son ne zaman giriş yaptığını

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Akademik Birimler)

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Akademik Birimler) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Akademik Birimler) Hazırlayan : Gülay EREN Temmuz 2018 Yönetim Paneli Giriş: Web sayfasının adresinin sonuna /administrator eklenir Ör: bidb.ibu.edu.tr/administrator

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMĠR Sezgin SERPEN Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim paneline giriģ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı Doküman Versiyon: 01.02.02 Tarih: 03.03.2015 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ Franchise Server 2 programı; Franchising veren veya bağımsız birimlerinin satış

Detaylı

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ 1 DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Duyuru Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sayfalarına duyuru ekleme, silme vb. işlemleri yapabilmek, duyuruları takip edebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü. AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü. AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü AKTS Veri Girişi, CMS - Yönetim Paneli Kullanıcı Kılavuzu Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 12.04.2013 Yayın Final Hazırlayan Umut

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 1. İSTATİSTİKLER MENÜSÜ Bu menü sitenizdeki içeriklerin kaç adet olduğunu gösterir.incele butonuna tıkladığınızda içeriğe yönlendirir. 2. İLETİŞİM MESAJLARI Bu

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

İçerik Yönetim Sistemi

İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu Katkılarından dolayı Gördes Meslek Yüksek Okulu na teşekkür ederiz. 01.07.2015 ver:1,0 1) Giriş Üniversitemiz bağlı birimleri ile 2015 yılı itibari ile web sitelerinin

Detaylı

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu 1. AdverTechDS Yönetim Paneline Giriş... 2 2. Hiyerarşi Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 4. Cihaz Tanımlama... 5 5. Cihaz Kurulumu...

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.5 TANITIM VE YARDIM DOKÜMANI 08.02.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Vebian Studio... 3 Veri Kaynakları... 3 Paneller... 8 Tablolar...

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

VERİ GİRİŞLERİNİN TEMEL ADIMLARI

VERİ GİRİŞLERİNİN TEMEL ADIMLARI NİN TEMEL ADIMLARI 1- ÜYE OLUN Öncelikle labbul dan sorumlu olacak bir kuruluş yetkilisinin belirlenmesi ve bu yetkilinin sisteme tam üyelik başvurusunda bulunması gerekir. Üyelikte Dikkat edilecek hususlar:

Detaylı

GoFeed Kullanıcı Arayüzü

GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed temel olarak yayıncıların, reklamverenlerin ürün/fırsat bilgilerine ulaşabildiği feed sistemidir. Yayıncılar oluşturdukları feedler ile kullanıcıları ürünlerin/fırsatların

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

PDF Dokümanlarının Kopyalanmaya ve Yazdırılmaya Karşı Korumalı Olarak Hazırlanması Hakkında Kullanım Kılavuzu

PDF Dokümanlarının Kopyalanmaya ve Yazdırılmaya Karşı Korumalı Olarak Hazırlanması Hakkında Kullanım Kılavuzu PDF Dokümanlarının Kopyalanmaya ve Yazdırılmaya Karşı Korumalı Olarak Hazırlanması Hakkında Kullanım Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bu doküman Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan sınavların

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı